Orijinalini görmek için tıklayınız : Basında Kayserispor-Sivasspor maçı


izmirliyigido
01.02.2009, 10:55
Fotomaç Gazetesi - Ali Erdoğan

http://img162.imageshack.us/img162/1895/alierdoantl4.jpg

AKILLAR KUPADA

Lider olmak kolay olsa da korumak zor... Sivasspor, Turkcell Süper Lig'in lideri. Dün Kayserispor karşısında istediği oyunu oynayamadı. Belli ki Galatasaray ile oynadığı iki maç Yiğidoları yorgun düşürmüş. Fizik gücü olarak sahada pek varlık gösteremediler. Sivassporluların aklı, salı günü Galatasaray ile oynayacakları kupa rövanş maçında. Futbolcuların, öncelikle oynadıkları maçı düşünmeleri gerekir. Çünkü bugünü kurtarmadan yarını düşünmek, ileride telafisi mümkün olmayan sonuçları da beraberinde getirir.

Sivasspor'u yorgunluk kadar, biraz da oyun disiplinden kopmuş gördüm. Bunu yine fizik yorgunluğuna bağlayalım ama bu takım için zararlı olabilir. Sahanın kaygan oluşu nedeniyle futbolcular zaman zaman ayakta kalmakta güçlük çektiler. Çok top kaybı yaşandı. İki takım da net birer gollük pozisyon yakaladı ama değerlendiremedi.

Bilica büyük kayıp

Kayserispor, sahasının açılmasını bekliyor. Ama Sivasspor'un bekleyeceği bir şey yok. En az kayıpla, engelleri aşmak ve hedefe varmak istiyor. Futbolda eğer rakibini yenemiyorsan, yenilmeyeceksin de... Sivasspor dün öyle oynadı. Teknik direktör Bülent Uygun, ikinci yarıda her zamanki gibi Balili hamlesini yaptı. Bu futbolcunun oyuna girmesiyle, Kayserispor kalesinde daha tehlikeli olmaya başladılar. Ancak istedikleri golü atamadılar.

Bilica'nın son dakikada kırmızı kart görmesi, Galatasaray maçı öncesinde Sivasspor'un en büyük kaybı. Bu tür şeyler zaten olacaktır. Cezalar, sakatlıklar düşünülerek hareket edilmesi gerekir. Bu futbolcunun yerine oynayacak olan oyuncu da kendisini büyük ihtimalle hazır hissediyordur. Musa Aydın'da büyük bir düşüş var, Abdurrahman Dereli ve Mehmet Yıldız ise dün iyi oynadı. Kayserispor





AYK

izmirliyigido
01.02.2009, 10:58
Fotomaç Gazetesi - Cevdet Ünüvar

http://img214.imageshack.us/img214/4831/cevdetnvarxe2.jpg

KAZANAMAZDI

Son üç gündür yağan yağmurun sahayı adeta balçığa çevirdiği maçtan gol çıkmadı. Son dakikalar büyük gerilim içinde geçerken hakem Cüneyt Çakır, çoğunlukla kartına başvurdu. Furkan Özçal'ın 90'da yaptığı faul sonrasında sahanın karışması; her iki takımdan iki oyuncunun gördüğü kırmızı kart, halim-selim giden maçı bir anda gerdi. Sahanın en iyisi Sivassporlu Bilica'nın anlaşılmaz bir şekilde tansiyonu artırıp kendisini attırması o ana kadar tüm olumlu düşüncelerimizi de yorum dışına attı.

Tolunay Kafkas'ın kırmızı kart gören genç oyuncusu Furkan'ı saha dışına alınırken alnından öpmesi maçın en akılda kalan ilginçliğiydi. Maçın ilk yarısında bariz bir Kayserispor üstünlüğü vardı. Dakikaların 16'yı gösterdiğinde Kayserispor üç fırsat yakaladı. Mehmet Topuz, ceza sahası köşesinde kullandığı iki kopya pozisyonu farklı bir şekilde auta attı.

Golcüler tutuktu

Sivasspor'un gol ayakları Mehmet Yıldız, Mohamed Ali ve yeni transfer Kamanan anlaşılmaz bir tutukluk gösterdiler. Belli ki üst üste oynanan Galatasaray maçları kırmızı-beyazlıları çok yormuş. Sivasspor'un ilk pozisyona girdiği anı 21. dakika olarak notlarımıza düşmüşüz. İlk yarının Sivasspor açısından en dikkat çeken pozisyonu Kamanan'ın inanılmaz bir driplingle iki rakibini ekarte ederek ceza sahasına taşıdığı ve Mehmet Yıldız'ın önünde düşürdüğü topa, Mehmet'in vuramaması oldu. İlk yarı golsüz sona erdi.

Maça tutuk başlayan Sivasspor, oyunda çok fazla etkisi olmayan Sezer Badur'u 66. dakikada oyundan çıkardı ve yerine Balili'yi aldı. İkinci devre, son üç dakikaya kadar heyecansız, cılız bir "Anadolu derbisi" şeklinde geçti diye bitirecektik ki saha bir anda karıştı. Bilica'nın kırmızı kart görmesi Yiğidolar'a çok pahalıya patlayabilir. Maçın hakkı beraberlikti, ve öyle de sona erdi.





AYK

izmirliyigido
01.02.2009, 11:02
Fanatik Gazetesi - Hamit Turhan

http://img214.imageshack.us/img214/5636/hamitturhanum3.gif

GALİP YOK, OLAY VAR !

Galatasaray galibiyeti ile zirvedeki yerini sağlamlaştıran Sivasspor, sıkıntılı günler geçiren Kayserispor´la golsüz berabere kaldı... Maçın ardından iki ekibin teknik direktörleri arasında söz düellosu yaşandı.

Dünkü maç gösterdi ki, Anadolu’dan Trabzonspor’un dışında kolay kolay şampiyon çıkmaz. Çünkü şampiyonluk bir kültürdür, gelenektir, alışkanlıktır. Şampiyon olabilmek için bir avuç yönetici, teknik adam ve futbolcunun inancı, kararlılığı ve mücadelesi yetmez. Daha fazlası lazım. Örneğin; coşkulu bir taraftar gerekir. Gelgelelim, Sivasspor bundan yoksun. Adana’daki Kayseri maçının öğrettiği bir şey daha var ki, o da Anadolu dayanışmasının palavra olduğudur. Öyle olmasa, Adanalılar, Sivasspor’u desteklemek için tribünleri doldurur, Kayseri seyircisi de Sivaslı densiz bir futbolcunun el hareketine kızarak Sivasspor’a ‘i... Sivasspor, şampiyon olamazsın...’ diye küfürlü tezahürat yapmazdı.

Başrolde üç isim vardı...

Maçın akılda kalan en önemli kısmı ise maç sonu yaşanan çirkinliklerdi. Başrollerde üç adam vardı: Tolunay Kafkas, Furkan ve Sedat. Maç boyu hakemlerle dalaşan, maç bittiğinde ise rakibe kasti tekme atarak kırmızı kart gören oyuncusu Furkan’ı öperek kutlayan, bunu eleştiren Bülent Uygun’a da basın toplantısında meydan okuyan Kafkas’ın evine gittiğinde kendini birkaç kez televizyonda izlemesinde fayda var. Ruh sağlığı için... Önce Souleymanou’nun üstüne yürüyen, ardından Kayseri seyircisine el-kol hareketi yapan Sedat Bayrak’a ise söylenecek söz yok. Ona her şey mübah!





AYK

izmirliyigido
01.02.2009, 11:07
Lig Tv - Şansal Büyüka

http://img214.imageshack.us/img214/4365/ansalbykajs7.jpg http://img162.imageshack.us/img162/2351/ligtvnf1.jpg

Biri öfkeli, biri sakin, biri şaşkın!

Kayserispor-Sivasspor maçı sonrası gerginlik açıklamalara da yansıdı !.. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun maç sonrası gerginliğiyle dikkat çekerken, rakibinin dizine kasti tekme atan Furkan hakkında Tolunay Kafkas'ın yaptığı açıklamalar da Şansal Büyüka'yı şaşırttı ve hayalkırıklığına uğrattı !.. İşte Bülent Uygun, Tolunay Kafkas ve Şansal Büyüka'nın açıklamaları...

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=52020

FURKAN'IN TEKMESİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=51996






AYK

sivasli215
01.02.2009, 11:29
tolunay hoca gibi geçen sene bize en büyük desteği veren insanlardan birisine bu hareketi hiç yakıştıramadım!

ayrıca yazarlardan birisinin dediği gibi anadolu dayanışmasıda palavra,komşu vilayetimiz kayserinin de ne kadar bizim yanımızda olduğunu dün çok iyi gördük,gerek sahada gerekse tribünlerde!!!

cem
01.02.2009, 11:39
ben tolunay kadar karaktersiz bir hoca tanımadım.. bir hoca ancak budar aciz ve karaktersiz olur.. yazıklar olsun...

etzel1967
01.02.2009, 11:49
sayın ali erdoğanın tespitlerine katılıyorum...cüneyt ünivarın hangi maçı seyrettiğini ben çözemedim, acaba paflar arasındaki maçı mı izledi...oyunun hiç bir bölümünde kayseri yoktu...sadece 90. dakkadaki o insan kılığındaki yaratığın onura yaptığı hareket hariç...diğer yazarın ise bazı tespitlerine katılıyorum...yok anadolu kardeşliğiymiş, yok kayseri dostmuş, yok trabzon ağabeymiş, yok sakarya kardeşmiş...geçiniz efendim bunları...dün gördük adananın kayserinin kardeşliğini...orda burda kardeşlik, dostluk vs. aramak aciz adamların kendine güvenmeyen, gücünü bilmeyenlerin işidir...kurda sormuşlar boynun neden kalın diye, kendi işimi kendim yaparım da ondan demiş...

yigidolar06
01.02.2009, 12:12
Trabzon nufusuna kayıtlı şahıslar harekete geçti varan bir tolunay kafkas

izmirliyigido
01.02.2009, 23:08
Kimseden Sivas'a dost olmayacağını elin adamı bile görmüşte biz göremiyoruz. Onun için Yiğidolar, birlik olalım, güçlü olalım, tam destek verelim. Herkesin gözünde ki Sivaslı taraftarlar takımlarına destek olmuyor, sahip çıkmıyor imajını yıkalım.





AYK