Orijinalini görmek için tıklayınız : Maçın önüne geçenler…


SivasSpor.Com
02.02.2009, 12:15
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Maçın önüne geçenler…

Sivasspor’un Adana’da Kayserispor’la oynadığı maçta çıkan sonuçtan ziyade maç esnasında ve maç sonrasında yaşananlar daha çok konuşulacak gibi. Neden derseniz, birincisi Kayserispor’un bu maçtaki oyun anlayışı, ikincisi gayet centilmence geçen maçın sonlarına doğru Kayserili genç Fukan’ın Onur’a yaptığı ve sakatladığı faul, sonucunda da kırmızı kartlar ile Tolunay hocanın açıklamaları.
Kayserispor ligin yukarılarını hedefleyen bir takım. Geçen hafta yine Adana’da oynadığı maçta Gençlerbirliği takımına 3-1 yenilen Kayserispor’un mantıken Sivasspor maçına üç puan için çıkacağı düşünülüyordu ama Tolunay hoca futbolcularına “ Aman yenilmeyinde ne yaparsanız yapın” demiş olacak ki, Kayseri kendi sahasından neredeyse hiç çıkmadı ve üstelikte ikinci yarıda kenar yönetim bütün forvet oyuncuları (Aghahowa,Cangele ve Abdullah) oyundan alarak ne amaçla sahaya çıkıldığını açıkca gösterdi. Bilmiyorum ama Tolunay hocaya şunu sormak lazım “Geçen haftaki yenilgiden sonra kendi sahanda alınan bir puan sana ne getirecek?” Kayserispor hiçbir şey getirmez,sadece Sivasspor’un iki puanını götürdü!
Maçın sonlarına doğru,Kayserili Furkan’ın Onur’a yaptığı kasti ve sert hareket affedilir gibi değildi. İnsan o hareketi meslektaşına yapmayı bırakın,düşmanına yapmaz be! Hadi bu çocuk cahilliğinden bunu yaptı,peki ya Tolunay hocanın hareketine ne demeli? Maç bitiyor ve Tolunay efendi futbolcusunun yanına gidip “Oğlum rakibe öyle girilir mi? O da senin gibi ayaklarıyla ekmek parası kazanıyor” deyip,sonrada Bülent hocanın yanına gelip bu hareketten dolayı özür dileyeceği yerde, gidip bu çirkinliği yapan futbolcusunun alnından öpüyor ve sonrada utanmadan, sıkılmadan “ Ben futbolcumu teselli etmek için bunu yaptım” diyor, sonra da Bülent hocaya mesaj gönderiyor.
Ben buradan, Kayserispor Genel menajeri Süleyman Hurma’ya seslenmek istiyorum.
Yıllardır dostlukların en güzel örneklerini sergileyen iki şehir arasını bozmaya kimsesin hakkı yok Sivas-Kayseri dostluğuna gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok. Tolunay hocada, genç futbolcu Furkan’da bugün var,yarın yoklar ama Sivas-Kayseri ebediyen var olacaktır. Onun içinde sevgili hocanız Tolunay Kafkasın kulağını çekmenizi Sivaslılar adına istiyoruz..
Sivaslı’ların çok tepki gösterdiği hakemide yarın yazacağım…

davulcu
02.02.2009, 12:21
biz futbol oynamaya çalıştık kayserispor bizi futbol oynatmamaya çalıştı işin özü bu

gül5858
02.02.2009, 12:24
K.Spor ve S.Spor maçında yaşanan olaylar affedilir gibi değil Tolunay hocanın açıklamalarıda kendi çapında futbolcusu korumak amaçlıymış ne kadar doğru sonuçta tasfip etmişti alnından öperek. Politika yapıyor aslında yanlış koltukta bence siyaset uğraşsın Bülen Uyguru gerçekten çekemediğini düşünüyorum.