Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrının Eli


SivasSpor.Com
17.02.2009, 09:40
http://www.sivaspostasi.com.tr/resimler/yazar/ismailmut88.jpg
İsmail MUT / Sivaspostası

TANRININ ELİ..


Türkcell Süper Lig’inin 20. haftasında halen liderliğini koruyan Sivasspor’un mutlu sona erişebilmesi için geriye kalan 14 hafta içerisinde oynayacağı müsabakalardan çok az kayıplarla çıkması gerekmektedir.

Çünkü Sivasspor’un Bursaspor gibi ligin güçlü takımıyla oynadığı maçla ilgili çıkan haberlerde bazı spor yazarlarının tenkit ve eleştirileri gazete sayfalarını doldurup taşırmaktadır.

Şöyle ki Sivasspor takımının son haftalarda kötü futbol oynadığını, bu takımın şampiyon olma şansının düşük olduğunu, takımın ve kulüp gelirlerinin kısıtlı ve yetersiz olduğunu vurgulayıp; olumsuzlukları gündeme taşımaktadırlar.

İşlerine gelmedikleri için Türkcell Süper Lig’i ve Fortis Türkiye Kupası gibi önemli iki turnuvada başarıyla mücadele eden, Galatasaray gibi bir takımı kupa dışına iten ve lig maçında da deviren bir SİVASSPOR’U gündeme taşımak yerine, 10 Kişiye yenilen bir Fenerbahçe’den, Şamar oğlanına dönen bir Galatasaray’dan, Mustafa Denizli’nin geldiğinden bu güne kadar kredisi kalmayan Beşiktaş’tan ve Ankaragücü maçını hakem sayesinde kazanan, Beşiktaş karşısında şans faktörünün devreye girmesiyle hezimetten kurtulan ve sadece Türkcell Süper Lig’ine konsantre olmuş Trabzonspor’dan bahsedip gündeme taşıyarak pof poflayan yandaş medya mensupları… Zaman sizin bu taraflılığınızı toprağa gömecektir.

Tabi ki kişiler hak ve hukuk kuralları içerisinde her türlü yorum yapma hakkına sahiptir. Yalınız o insanların yorumlarını hangi maksatla yaptığına bakmak gerekir. Yani kişilerin yorumların da art niyet taşıyıp taşımadığı önem arz etmektedir.

Sivasspor’un geçen sezon mutlu sona ulaşamamasının en önemli etkenlerden birisi tecrübesizlikleri ise ikincisi bürokrasi ve Sivas basınıdır.

Bu bağlamda Sivasspor’un mutlu sona erişmesine çomak sokmak isteyen kişi ve kuruluşlar yine olacaktır. Buna meydan vermemek için Sivasspor kulübünün ve Sivas basınının birlikteliğine ihtiyaç vardır.

Şu anda halen Sivaspor’un kredisi diğer takımlardan daha fazladır. Her iki kulvarda başarıyla mücadele eden takım herhalde doğal olarak kötü futbol oynama ve puan kaybetme hakkına sahiptir. Bu dünyanın her tarafında böyledir. O kadar abartılmamalıdır.

Biz takımımıza güveniyor ve inanıyoruz. Onlar bu birlikteliğini ve dayanışmalarını bozmadıkları takdirde Fortis Türkiye Kupası’nı ve Türkcell Süper Lig şampiyonluğunu Sivas’a armağan edeceklerdir.

Tanrı’nın Tum’un iğne deliğinden geçirdiği golle maçı kurtarmamıza yardımcı olması mutlu sona Sivasspor’un ulaşacağının sinyalini vermiştir.

Yolunuz açık olsun. Hepinizi kutluyor ve Eskişehir maçında başarılar diliyorum.