Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas aldı sazı eline!..


SivasSpor.Com
23.02.2009, 09:29
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Sivasspor Eskişehir maçına çıkarken,mkazanacağı üç puanın ne kadar anlamlı ve önemli olduğunun bilincindeydi. Cuma ve cumartesi günü oynanan maçlarda zirve mücadelesi veren takımların puan kayıpları,önemli olan Sivas-Eskişehirspor maçının önemini bir kat daha artırdı.
Trabzon- Denizli ve Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçlarından alınan süpriz sonuçlar dan sonra,herkesin aklında ” Acaba bir sürprizde Eskişehir yapar mı?” sorusu vardı. Bülent hocanın sahaya sürdüğü onbire bakınca,bu maçtan duyulan tedirginliği daha iyi gördük. Nitekim,orta sahayı kalabalık tutarken,ileride Kamanan ve Mehmet Yıldız’la gol aradı. Bu arada Balili ve Tum’u kenarda oturttu.
Her iki ekipte maça son derece temkinli başladı. Sivasspor her zamanki gibi orta alanı uzun toplarla geçip,ilerideki Kamanan ve Mehmet’i golle buluştarmaya çalışırken, ilk yarı boyunca Eskişehirspor ileride sadece Arderson’u bıraktı. Ancak ikinci yarıda iki teknik adamda hamle üstüne hamle yaptı. Rıza hoca ikinci yarıya Serdar’ı ve daha sonra Tayfun’u alırken,Sivasspor’da Sylla ve Balili’yi, daha sonrada Mohammed Ali’yi oyuna aldı. Böylesine stratajik maçlarda iyi futbol beklemek hayal olur. Sivasspor rakiplerinin puan kaybetmesinin ardından çıktığı bu önemli maçı bir farklıda olsa kazanıp zirvede tek başına kaldı. Maçtan sonra sokakları bayram yerine çeviren Yiğidolar ” Şampiyon Sivas” sesleriyle adeta yeri göğü inlettiler.
Haftalardır liderlik koltuğunda oturan Sivasspor 21. haftada ilk defa yerinde bu kadar rahat oturacak!
Kolay değil,kendisinden kat kat fazla bütceye sahip takımların yer aldığı süper ligde en yakın rakibinin üç puan önünde zirvede olan Sivasspor alkışlanmazda kim alkışlanır?
Eskişehir ve Sivas taraftarlarının verdiği güzel mesajada değinmek istiyorum. Maçtan önce Eskişehir taraftarı ”Bu sene şampiyon Anadolu’dan” diye tezahürat yaptı, daha sonrada Sivas taraftarı Eskişherispor’lu futbolcuları tribüne çağırdı. Alkışlar Yiğidolara ve Es Es’lere..
Bir çift sözde Eskişherispor’un yardımcısı Bülent Albayrak’a. Hocam bu hırs bu ne öfke! Unutma, ilk hocalığı Sivas’tan yaptın ve şu anda Sivasspor sayesinde bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. Bu güzelliklere gölge düşürme!...