Orijinalini görmek için tıklayınız : En Hası Sivas'a
SivasSpor.Com 13.03.2009, 13:17 http://www.sivasspor.com/images/stories/diger/valibaskan.jpg
Vali Dalmaz, Kadir Has'ı yapan mühendislerin avam projeyi çizmeye başladığını belirtti, "Bizimkisi daha iyi olacak" dedi.
Sivas Valisi Veysel Dalmaz'dan Sivasspor'a büyük müjde... Dalmaz, Kayseri'de yapılan ve büyük beğeni kazanan Kadir Has Stadı'nın benzerini Sivas'a yapmak için startı verdiklerini açıkladı. Vali Dalmaz, "Kadir Has Stadı'nın projesini çizen mühendis arkadaşlar, Sivas'a gelerek avam proje için çalışma yaptılar. Bir hafta sonra proje bana gelecek. Ankara'da ilgili bakanımızla görüştükten sonra, inşallah startı vereceğiz" dedi.
TEMEL HAZİRANDA
Haziran ayında temeli atmayı planladıklarını belirten Dalmaz, "Bu tür statlar Türkiye'de çoğalmalı. Sonra yapılan daha modern olur. İnşallah Sivas'a Kadir Has'tan güzelini yapacağız" diye konuştu. Sivasspor'a desteklerinin süreceğini sözlerine ekleyen Dalmaz, "Sivasspor, Sivas için şanstır. Tüm Sivaslılar üzerine düşeni yapmalı. İdman sahası için de çalışmalarımız sürüyor" dedi.
En Az 30 Bin Kişilik
Sivasspor'un yeni stadı fuar alanının yerine inşa edilecek. Kapasitesi en az 30 bin kişilik olacak. Kadir Has'taki tüm imkanlar bulunacak. Avam proje için mühendislerle birlikte Gençlik ve Spor Sivas İl Müdürü ve Bayındırlık Müdürü de fuar alanını gezdi.
Akartuna58 13.03.2009, 13:26 güzel haber sagolun:D:D:D:D:D:D:D:D
sivas_sevdamiz 13.03.2009, 13:27 Bu haberi duyan Kayserililer "bizi kıskanıyolar" diyecekler...
Akartuna58 13.03.2009, 13:36 Bu haberi duyan Kayserililer "bizi kıskanıyolar" diyecekler...
gardas salla onlari bi gir sitelerine bak hepsi SIVASIMIZI örnek alio keske bizde onlar gibi sampiyonluga oynasak diolar
derlerse desinler hem daha iyisi olacak yazio :D
esentepeli58 13.03.2009, 13:49 sivas a yakışır böyle bı stad ................:)
emreakbulut58 13.03.2009, 13:51 türkiyede büyük takımların stadını gelştirmesi çok güsel bişey bu ülkemizde ki spora werdiğimiz önemdir bunun gibi stadları bekliyoruz sivasspor un da yapması bizlerde gönülden istiyoruz bunun için bütçe lazım o da çok yakın da şampiyonluk ve türkiye kupasından gelecek inş:)
sivassporummm58 13.03.2009, 13:54 Öncelikle hayırlı olsun.İnşallah stadımızın en kısa zamanda temelini atar ve yapımına başlarız.
Sivasımızın stadının da kayseri gibi büyük kapasiteli olması türk futbolu için gerçekten çok büyük bir gelişme.Düşünsenize arkadaşlar,zaten sivas ile kayseri maçları derbi maçlarıdır ve bu maçlara anadolu derbisi denir.Bu maçların büyük kapasiteli stadlarda oynanacak olması ve bu stadların full çekmesi en az istanbul takımlarının yaptıklarının kendi aralarında yaptıkları derbi maçları kadar büyük bir heyacan taşıyacak ve sonuçta rekabet artacak, türk futbolu gelişecek ve zenginleşecek.Artık ligde büyük takımların derbisinin yanında herkes sivas-kayseri derbisini de konuşacak.Bu açıdan olaya baktığımızda hem sivassporumuz açısından hem kayseri açısından hem de türk futbolu açısından büyük bir çıkış olacak.Tekrar hayırlı olsun diyorum...
GokhanTurna 13.03.2009, 13:56 İnşallah şampiyon bi takım olarak o stadda maçlar oynarız
Evet Haziran'da temeli atılacak. İnşallah tam bir futbol stadı olur ve ilerde Avrupa Şampiyonası falan Türkiye'ye verilirse Sivas'ta da maçlar oynanır.
Besyo_cu 13.03.2009, 14:10 Valimizden duymak cok sevindırıcı hazırada başlaması da ayrı bi güzel. Şimdiden önce Türk Futboluna sonrada Şehrimize hayırlı olsun.
azeri yigido 13.03.2009, 14:30 asinda 30 bin yetmez sivasa 90 bin olacak ki tum dunya gorecek sivas taraftarini insallh yahsi olar.:):)
benim bu insaat proje islerine aklım ermez ama ginede temel atma haziran a kalmamaması lazım daha önceden bi nisan dendi ,sonra basbakan mayıs dedi , zaten sivasın insaat sezonu çok kısa yoksa zannedmiyorum değil 2 yıl 3 yıl a zor biter
güsel haber.umarım en gec ıkı yılda stadımıza kavusuruz. 2 yıla kadar taraftarlık konusundada ılerleyecegımızı dusunursek SİVASSPORUMUZ için çok hayırlı olacaktır.o zaman allah gen takımlara yardım etsın ıste..
yorumyapıyombenya 13.03.2009, 14:54 Her şeyin en HAS'ı Sivasıma yakışır.
effenberg 13.03.2009, 15:02 Insallah bir an önce yapilir.........
YiğidoGençLiKTr 13.03.2009, 16:00 oFF oFF O Stadda Ne 3 Lü Çekilir Hayırlısı Olsun Diyoruz.. Dun Valı Dalmaz Abımızı Gorduq Tebrıkler Tesekkurler
elbet sivasa daha güzeli lazım sivas anadolunun güzide şehri.yıllardır unutulmuş ihmal edilmiş her geçen gün göç veren bir kent.artık yatırım lazım ne şekilde olursa fark etmez.bu şehrin insanı süper ligin en efendi taraftarı kim ne derse desin.centilmenlik filan hepsi boş laf.sivasta kimsenin burnu kanamamıştır yıllarcaen güzel şekilde agırlanmış rakip takım.daha ne olsun bu taraftar en güzelini hakediyor.stad dolarmı dolmazmı oda başka konu.emegi geçen herkes sagolsun.
Del Piero 13.03.2009, 16:20 inşallah koşu pisti olmaz vee trübünlerde ısıtmalı olur.
Dark Force 13.03.2009, 17:05 Çok güzel haber kadir has stadından daha güzelini istiyoruz....:)
bekiro0758 13.03.2009, 17:09 bn bu habere çok sewindim doğrusu siwassporada bu yakışır zaten :D
iyi güzelde bizde o stadı dolduracak taraftar nerde.takımımızın şampiyon olmasına kalmış 12 maç içeride oynayacağımız 5 maç 4 eylül şimdi dolmuyor yeni yapılan statmı dolacak o stata harcanan paraya yazık olur.yapılacak statın yerine gençlerimize iş alanı oluşturulsa daha iyi our
sivaslimete 13.03.2009, 17:29 Dogru söylemek gerekirse beni kayserininkinden daha güzel olup olmamasi ilgilendirmiyor sadece 3 sey istiyorum:
1.Tribünlerin üstü kapali olsun
2.Akustik dogru düzgün olsun
3.Kosu yeri felan olmasin tribünler sahanin dibinde olsun
iyi güzelde bizde o stadı dolduracak taraftar nerde.takımımızın şampiyon olmasına kalmış 12 maç içeride oynayacağımız 5 maç 4 eylül şimdi dolmuyor yeni yapılan statmı dolacak o stata harcanan paraya yazık olur.yapılacak statın yerine gençlerimize iş alanı oluşturulsa daha iyi our
kardesim iy haklisinda o yapilacak statdanda binlerce insaniz ekmek yiyecek oda bir bis alani sayilmazmi , bence sivasa yakisir
ÖNCELIKLE BU STAT PROJESINI BASLATAN VALIMIZE COK TESEKKÜR EDIYORUM INSALLAH SIVASA VE HALKIMIZA HAYIRLI OLUR
58gürünlü35 13.03.2009, 18:34 Son zamanLarda duydugum en güzel haber... çookkk sevindiiimmm ... Hayırlısı olsun...
altuntas58 13.03.2009, 18:48 Haydi hayırlısı sivasımıza vede Sivassporumuza en güzeli yakışır
FANATIK YIGIDO 13.03.2009, 19:18 sivasa sivassporumuza yakisir artik uc buyuk lerin sidatlari anadolu sidatlarinin yaninda tarih olacak yazik:D
howsoonisnow3 13.03.2009, 19:43 en kısa zamanda bu güzel stadımıza kavusuruz insallah.
Mursallı yiğido 13.03.2009, 19:48 Kayseri çok güzel bir stada kavuştu,bizim niye olmasın.
Yeni stadda maç izlemenin rahatını,keyfini yaşamak istiyorsan,doğru düzgün tuvaleti bile olmayan 4 Eylül seni bekliyor...:rolleyes:
Bu yatırım istense de istenmese de yapılacak..Ve bunu kaçırmaya hiç niyetimiz yok...
Yeni stadla birlikte Sivasspor çağ atlayacak, yeni stad Sivasspor için yeni hedefler, yeni vizyon, yeni bir heyecan verecek. Gerçek anlamda büyük bir kulüp olduğumuzun en büyük ispatı yeni stadımız olacak. Kendisini büyük sanan ve Türk futbolunun kendilerine muhtaç olduğunu düşünen embesiller artık Sivas'ta, Kayseri'de, Bursa'da, Trabzon'da ve başka Anadolu şehirlerinde modern futbolun altyapısının tamam olduğunu ve modern futbolun buralarda da oynandığını görecekler. Daha neler neler olacak, bekleyelim görelim.
Sayın Valimize gayretleri için teşekkür ederken bazı hususları tekrardan hatırlatmak isterim:
-Stadımızda koşu pisti ilkelliğini görmek istemiyoruz.
-Stadımızın İngiliz stilinde inşa edilmesini istiyoruz.
-Stadımızda tribünlerin üzerinin tamamen kapanacağını biliyoruz, ancak maliyeti çok arttıracak biliyoruz ama eğer mümkünse üzeri tamamen kapanabilen bir stad istiyoruz.
-Yapılcak olan stadın ekonomik ömrünün en az 50 yıl olacağını düşünürsek, kapasitenin minimum 35 bin civarında olması gerektiğini düşünüyoruz.
-Bir an evvel yapılacak stadyumla ilgili detayları öğrenmek istiyoruz. Stadyumun mimari projesini görmek ve fikir beyan etmek hakkımızdır.
-Türkiye'de bürokrasinin nasıl işlediğini biliyoruz, bu sebeple, önce bahar ayları olarak açıklanan daha sonra ise Haziran'a ertelenen temel atma işleminin bir an evvel gerçekleştirilmesini istiyoruz. (Evet korkuyoruz, bu şehirde şeker fabrikasının nasıl yalan olduğunu, adliye sarayı ve bölge hastanesinin nasıl yalan olmak üzere olduğunu biliyoruz ve korkuyoruz)
Kamuoyuna yapılacak olan açıklama ve tanıtımlar lütuf değildir, bilgi edinme, kulübümüz ve şehrimiz için yapılacak bu yatırım hakkında fikir beyan etme hakkımız vardır.
Unutmayın, akıl akıldan üstündür!
titizyiğido 13.03.2009, 22:11 HAZİRANDA BAŞLANIRSA KIŞA KADAR YOĞUN Bİ TEMPOYLA STADIN İSKELETİ OLUŞUR
muhsin koçak 14.03.2009, 00:56 Bir stadta uluslararası bir final oynanabilmesi için stad kapasitesinin en az 37.000 kişilik olması gerektiğini biliyorum ben.Kadir Has stadında hiç bir uluslararası final maçı oynanamaz yani,bu durumu göz önünde bulundumak gerekir diye düşünüyorum.
SEVDAMSIN58 14.03.2009, 01:03 YAKISIR SIVASSPORUMUZA INSALLAH HEP USTUN MUCADELEMIZI DE DEVAM ETTIREREK BUNU DEGERLENDIRIRIZ
ÇAĞLAR GİYİM 14.03.2009, 06:45 TUM SİVASLILAR İÇİN HAYIRLI OLSUN ZATEN SUPER OLMASI DA LAZIM HER SENE STAD YAPILMIYO:D:D:D:D:D:D
Sayın valimize bu çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sivasımıza inşallah büyük bir stad yapılacak ve ben o stadın ilk açılışında allahtan bir manidarım olmazsa orada olacam şimdiden sivasspora ve sivaslılara hayırlı olsun
mysuskunx 14.03.2009, 08:12 Haydi hayırlısı bakalım....................... ...................
Kangal(ss) 14.03.2009, 09:44 çok teşekkurler yigidoya yakışır !!!! hep destek tam destek
etzel1967 14.03.2009, 10:00 çok güzel bir haber...inşallah kısa sürede tamamlanır...
yigidomustafa58 14.03.2009, 12:36 şimdiden hayırlı olsun o zaman Sivasımıza bu stad projesi...
mühendisburak58 14.03.2009, 12:53 inşallah hemen biter de sivasımız da layık olduğpu stada kavuşmuş olur...ama kolay kolay biteceğini sanmıyorum ben....
sivas_sevdamiz 14.03.2009, 13:03 asinda 30 bin yetmez sivasa 90 bin olacak ki tum dunya gorecek sivas taraftarini insallh yahsi olar.:):)
15000'i dolduramayan Sivasspor taraftarıyız. ne 90000'inden bahsediyosun arkadaşım :)) kapasite olarak bu stat yeter de artar bile. Sadece modern olması açısından yeni bi stat lazım
şükrü çitil 14.03.2009, 13:28 hayırlı olsun inşallah yeni stadımızda şampıyonlar ligini oynarız emegi geçen herkese teşekür ederim biz yigidoyuz........
Bu Habere Sevindim.. Insallah Stad Zamaninda Ve Geciktirilmeden Yapilir, Ornegin Kadir Has Stadi Gibi, Gs yin Yeni Stadi Gibi.. Cok Gecikmeler Oliyor..Insallah Bunlarla Karsilasmayiz..
Futbolun Kalbi Istanbul Degil, Anadoluda Atacak..
sofularlı34 14.03.2009, 21:04 LÜTFEN 5058 MESAJ ATALIM.
ŞAMPİYON KİM.
sofularlı34 14.03.2009, 21:05 SİVAS DEMYE AZ KALDI......................... .......................
yigidomurat 14.03.2009, 22:25 bu gün duyduğum en iyi ikinci haber.İNŞALLAH lafta kalmaz,SİVASımıza şöyle güzel bi stat yakışır
fatihtuztas 14.03.2009, 22:33 valla harika bi haber.inşallah en az iki yılda biter de kavuşuruz o modern stada.kadirhastan güzel olacak inşallah.
34burak58 15.03.2009, 11:23 arkadaslar kıskanclık degil kayseride ki stat sivasa ornek oldu.Kıskanclıkla bir yere varılmaz.Hayırlı ugurlu olur inş.
serkankeskin 15.03.2009, 13:17 yeni yapılacak olan stat sivasspor un daha büyük bir kulüp olmasını sağlayacaktır.
özsivasli1903 15.03.2009, 14:21 stat cok güzel olacak insallah bir baslansa... arkasi gelir...
ßabyfac€ 15.03.2009, 14:34 asinda 30 bin yetmez sivasa 90 bin olacak ki tum dunya gorecek sivas taraftarini insallh yahsi olar.:):)
90 ßin kişiLik oPera saLonu :) Ne oLsa taraftarLar sessiz sakin ÇekirdekLeri eLLerinde OturuyorLar :) stad süper oLurda ÖnemLi oLan atmosfer oLur ... ama Oda bizde yok :) hayırLısı oLsun
|