Orijinalini görmek için tıklayınız : Taraftar anketi

troxxo
23.09.2005, 16:01
Değerli Sivaslılar, Sivassporlular ve Site kullanıcıları; İşlerimin yoğunluğu nedeni ile uzun süre takip ettiğim ancak bugün üyelik işlemlerimi gerçekleştirdiğim ve bence internet ortamında özellikle 4 büyükler diye tabir ettiğimiz kulüplerin dışında özenle hazırlanmış, seviyesi yüksek, dost canlısı ve profosyonelce hazırlanan bir siteye katılmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığımı öncelikle belirtmek isterim.
Uzun yıllardır Sivasın dışında bulunmam nedeni ile Sivassporun süperlige çıkışının haklı gururunu ve mutluluğunu tüm Sivaslılar gibi bende yaşamaktayım.
Biraz kendimden bahsedecek olursam; 1998 yılında Sivastan Liasansüstü eğitimi yapmak için ayrıldım. Şu anda da FUTBOL EKONOMİSİ üstüne Doktora yapıyorum. Bu sitede, belki ilerde Türk futbolunun gelişmesine katkıda bulunacak birçok araştırmam ve makalelerimi yayınlamayı ve sizlerinde değerli görüşlerinizi almayı düşünüyorum şimdiden büyük yoğunlukla katılacağınızı ümit ediyor sevgiler ve saygılar sunuyorum.

Anket Sorusu: Taraftar olarak sizleri stadyuma çeken ve Sivaspor idaresinden
beklediğiniz etkinlikler nelerdir? Özetle Sivasspor idaresi neler yaparsa maç izlemek icin stadyumlara gitmeyi düşünürsünüz.

Er58Ol
23.09.2005, 16:09
aranıza hoşgeldin troxxo....anket konusuna gelince,bunu moderatörler değerlendiriyordur zaten..bu tam bana göre bir iş ...:) AANKET CANAVARII

troxxo
23.09.2005, 16:16
Değerli Er58Ol katkılarını bekliyorum benim amacım şu anda anket yapmak değil sadece Sivasspor İdaresi neler yaparsa veya Tüm dünyadaki Futbol takımları neler yaparlarsa taraftar olarak bizler Stadyumlarda maç izlemek için daha çok istek duyarız? Bunları aklınıza gelen haliyle sıralarsanız sevinirim.
Benim aklıma ilk gelen Güvenliğin Stadyumlarda sıkı Tutulması gibi.

serrkann58
23.09.2005, 16:21
KESİNLİKLE MEŞALE SEREBEST OLMALI

konfeti olmalı

stadyumda 100 lerce davul olmalı

büyük boy bayraklar hazırlanmalı

BOUN
23.09.2005, 16:32
Sevgili troxxo öncelikle aramıza hoşgeldin.

Ben senin bahsettiğin gibi güvenlik falan filan pek takmam. Bana göre pek önemli değil. ( Fakat özellikle bayanları ve çocukları stadyumlara çekmek için güvenlik tabii ki önemli. ) Benim için coşkulu taraftar gerek. Mesela yıllardır İstanbul'dayım ve Beşiktaşın maçlarına çok gittim. ( Tabii ki artık Sivassporluyuz. ) Eskiden Beşiktaşlı iken stada maç izlemekten çok Beşiktaş taraftarının coşkusunu beraber yaşamak için giderdim. Mesela dakikalarca karşılıklı olarak alt tribün-üst tribün veya maraton-kapalı 'kartal gol gol gol...' şeklinde veya Beşiktaş taraftarının şarkılarını hep beraber söylemek benim için en büyük zevkti. ( Ayrıca bu haftaki Beşiktaş-Fener maçına gitmedim ama televizyondan izlediğim kadarıyla taraftar yine mükemmeldi. )

Benim için stadda en sıkıcı şey binlerce taraftarın maç boyunca sadece bir iki pozisyonda toplu ses çıkarması bunun dışında stadda dakikalarca ruhsuz topluluğun uğultusudur.

Maalesef bizim Sivas taraftarı henüz bu seviyeye erişemedi ama şuna eminim ki sportif başarılar arttıkça ve bu takım başarılı oldukça, ayrıca bizim taraftar diğer büyük takımların taraftarını izledikçe bizde Türkiyenin en coşkulu taraftarı olan Beşiktaş taraftarını yakalayacağız hatta geride bırakacağız.

Hepinize selamlar.

e17eren
23.09.2005, 16:45
arkadaşım hoşgeldin biraz daha kendinden bahsedebilirmisin nerde okuyorsun
futbol ekonomisi dedin
ileride sivassporun ürünlerinin ,kombine biletlerinin pazarlanması, reklam, sponsorluk işleri için sivassporda çalışmayı düşünürmüsün
bence sivassporun senin gibi birine ihtiyacı olacaktır
7 milyona yakınız diyoruz bir türlü maddi kaynak sağlayamıyoruz
seninle iletişime geçmeyede hazırım
ben işletme okuyorum onun için bu konulara ilgiliyim
ankete gelince;
sivassporun stadının çekici olması gerekir şu anki hali bence iyi değil kale arkalarında uzun ve gereksiz boşluklar var zamanla stadımızı modern bir stad yapmalıyız (ingilteredeki stadlar gibi dörtgen olmalı)
stadda bir şov ortamı olmalı maçtan önce güzel goller maç görüntüleri gösterilebilir
en önemlisi iyi futbol oynayan bir takım oluşturulmalı(şimdiki gibi)
görüşmek üzere
tekrar hoşgeldin -)

twity_58
23.09.2005, 16:54
hosgeldın kardesım gec olmus ama guc olmamıstır ınsallah senı aramızda görmek ve dogru kararı vermıs oldugunu görmek cok guzel :)

Er58Ol
23.09.2005, 17:56

konfeti olmalı

BİR DEEEEEEEEEEEEE

PANKARTLARI UNUTMAYIN

BİR DEEEEE

STADYUMDA GÖKHAN ÖZEN DEN ''SEN OLSAYDIN NNNNNAPARDIN :)'' ÇALINMASINI

kursad58
23.09.2005, 18:58
aranıza hoşgeldin troxxo....anket konusuna gelince,bunu moderatörler değerlendiriyordur zaten..bu tam bana göre bir iş ...:) AANKET CANAVARII

ONA ŞÜPHE YOK GARDAŞ ANKET NERDE EROL ORDA MAŞALLAH:)

1967_DERNEK_10UR
23.09.2005, 19:57
SERKANA KATLIYORUM..STADYUMLAR HER ZAMAN ÇOŞKUNUN ARTTIĞI VE HEYECANIN YÜKSAELDİĞİ ORTAMLAR..ÜLKEMİZDE FUTBOL RESMEN KATLETTİLER..TEHDİT EDER GİBİ MEŞELA, KONFETİ ,SİS BOMBASI GİBİ GÖRÜNTÜ VEREN NESNELERİ STADYUMA SOKANLARA AĞIR CEZALAR VERİLECEKMİŞ...YANİ FUTBOLU TİYATRO SAHNESİNE ÇEVİRDİLER...

Fighter
23.09.2005, 20:15
STADYUMLAR HER ZAMAN ÇOŞKUNUN ARTTIĞI VE HEYECANIN YÜKSAELDİĞİ ORTAMLAR..ÜLKEMİZDE FUTBOL RESMEN KATLETTİLER..TEHDİT EDER GİBİ MEŞELA, KONFETİ ,SİS BOMBASI GİBİ GÖRÜNTÜ VEREN NESNELERİ STADYUMA SOKANLARA AĞIR CEZALAR VERİLECEKMİŞ...YANİ FUTBOLU TİYATRO SAHNESİNE ÇEVİRDİLER...

KesinLikLe stadLarda oLması Lazım MeşaLeLer, Sis bombaLarı ve KonfetiLer.. BunLarı kötü amaçLı kuLLananLara ağır cezaLar versinLer.. Takımına destek oLmak isteyenLere deiL !!

by Fighter

GeCeVeMaVi58pRf
23.09.2005, 20:31

konfeti olmalı

bizim taraftarımız daha 100 davulla stada gırecek durumda degıller bız 2 davulu zor ıdare edıyoruz 100 davulla neler olur bılmıyorum bılmekte ıstemıyorum stadda taraftarlıgı bılen kac kısı varkı davul calmasını bılen olsun önce dogru taraftar olmayı bilmemiz lazım...

agca58
23.09.2005, 20:39
ÖNCE ADAM AKILLI Bİ AMİGO LAZIM..HERKESE SÖZÜ GEÇEN Bİ AMİGO..SONRADA MALİYETİ UCUZA GELEN KONTFETİ MEŞALE GİBİ ÜRÜNLER...

sinan58_34
23.09.2005, 21:00
GARDAS ILK ONCE ARAMIZA HOSGELDIN BIZ INANIYORUZKI SİTEMİZDEN OLDUKCA MEMMUN KALACAKSINIZ BANA GORE ARKADASLARIMIZI DEDIGI GIBI STAD COSKUSU OLACAK TARAFTARI COSTURACAK HEYECANLANDIRACAK SEYLERIN OLMASI LAZIM MESALE DAVULLAR .......VS BUNLAR OLUNCA INANIYORUMKI OYUNCULARIMIZDA MEMMUN OLACAKTIR TARAFTARIN YOGUN DESTEGINDEN AMA TABIKI HERSEY KULUBUN DESTEGI ILE BITMIYO BİRAZDA TARAFTARIMIZIN TUTKUN OLMASI LAZIM

troxxo
04.10.2005, 14:53
Değerli arkadaşlar tahmin ettiğim gibi katkıda bulunmaya başladınız. Benim amacım burada bir anket düzenlemek şimdilik değil, anket sorularını oluşturmak için buraya yazdım sizin aklınıza başka daha neler geliyor? Mesela yapılan transferler sizler için stadyuma gelmenizi etkiler mi? Güvenlik demiştik, ulaşım, park yerleri, stadyumdaki koltukların konforlu olması, bilet fiyatları, maç öncesi ve devre arası yapılacak etkinlikler, ödüllü yarışmalar, vs.vs. bunlar gibi yapıldıkları taktirde sizleri stadyumlara neler çekecektir. Bunları öğrenmek istiyorum.
Sevgiler.

etobur_58
04.10.2005, 15:19
gardaş çok güzel söylüyon da bu naket nerde oldu biz göremedil yinede eline ağzına sağlık eyvallah verdi sana 4 yıldızı

bbptek58
04.10.2005, 15:48
BEN HER TÜRLÜ STADA GELİRİM SİVAS AŞKI YETER

troxxo
04.10.2005, 15:55
gardaş çok güzel söylüyon da bu naket nerde oldu biz göremedil yinede eline ağzına sağlık eyvallah verdi sana 4 yıldızı

etobur_58 şu anda zaten ortada bir anket felan yok. Onun için üzülme şimdilik burada anket için soru hazırlıyoruz. Sorumuz şu
Sivasspor idarecileri ve yöneticileri nelr yaparsa taraftarları stadyuma çekebilirler?
Bunun cevabını arıyoruz değerli katkılarından dolayı teşekkür ederim.

yusuf_07
04.10.2005, 16:04
BENCE BU KONUDA YÖNETİCİLER BİLETLERİ BELEŞ DAĞITIRLARSA TARAFTARLARDA MAÇA FAZLASIYLA İLGİ GÖSTERİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

troxxo
04.10.2005, 16:10
BENCE BU KONUDA YÖNETİCİLER BİLETLERİ BELEŞ DAĞITIRLARSA TARAFTARLARDA MAÇA FAZLASIYLA İLGİ GÖSTERİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Peki yusuf_07 yöneticiler biletleri bedava dağıtırlarsa Sivasspor nerden para kazanacak? Bunu düşünerekmi söyledin yoksa foruma bende birşey yazayım diyemi yazdın?

SEMİH-58
04.10.2005, 16:16
agalar unutmayalım sivaslının sivaslıdan başka dostu yoh bu dostların da türkiye nin dört bi yanından toplandıkları tek yer tek adres www.sivasspor.com tabi ki bu sitenin geliştirilmesi gerekirki anadolu nun yigido su oldugumuz tartışılmasın sevgiler............

troxxo
04.10.2005, 16:22
agalar unutmayalım sivaslının sivaslıdan başka dostu yoh bu dostların da türkiye nin dört bi yanından toplandıkları tek yer tek adres www.sivasspor.com tabi ki bu sitenin geliştirilmesi gerekirki anadolu nun yigido su oldugumuz tartışılmasın sevgiler............

İyide hafiklisemo58 hani nerde katkın kimsenin aklına birşey gelmiyormu kardeşim, böylemi seviyorsunuz SİVASSPORU

SEMİH-58
04.10.2005, 16:34
HEY GİDİ SİVAS IM HEYYYYYYYYYYY

etobur_58
05.10.2005, 11:04
müthişsin gardaş la canını yedüğüm

troxxo
05.10.2005, 13:03
etobur_58 kim müthiş anlamadım?

yusuf_07
05.10.2005, 13:14
Peki yusuf_07 yöneticiler biletleri bedava dağıtırlarsa Sivasspor nerden para kazanacak? Bunu düşünerekmi söyledin yoksa foruma bende birşey yazayım diyemi yazdın?
yok yaw espiri olsun diye söledim.böyle bi şey mümkün diil zaten

troxxo
05.10.2005, 13:20
Neyse kimse bir şeyler düşünmüyor herhalde buda bu anket çalışmasının olamayacağını gösteriyor. Gerçi biz Türkler herşeyin hazırına alışmış bir toplum olarak bunu bu kadar yadırgamam lazım eğer anket hazır bir vaziyette gelmiş olsa idi herkez cevaplardı sanırım biraz katılımcı olun arkadaşlar. Bu Sivassporun işine yarayacak.

34istanbul_58
05.10.2005, 13:47
Öncelikle böyle bir anket yapaya teşebbüs ettiğiniz için teşekkür ediyorum. ben bir sivasspor taraftarı olarak stadyuma gitmemin sebebi öncelikle sivasspor aşkı (3. ligdeyken de giderdim 2.ligdeykende giderdim şimdi süper lige çıktık ki hiç durulur mu?) daha sonra futbola olan bağlılığımdır.
yönetimin bu konuda yapması gereken ise daha çok taraftar çekebilmek için bilet fiyatlarını düşük tutması lazım, bazı çekilişler,etkinikler vs. yapılması lazım diye düşünüyorum.

----------------------------------------
SiVasSpOrlu OluNmaZ DoĞuluR.

troxxo
05.10.2005, 13:49
Öncelikle böyle bir anket yapaya teşebbüs ettiğiniz için teşekkür ediyorum. ben bir sivasspor taraftarı olarak stadyuma gitmemin sebebi öncelikle sivasspor aşkı (3. ligdeyken de giderdim 2.ligdeykende giderdim şimdi süper lige çıktık ki hiç durulur mu?) daha sonra futbola olan bağlılığımdır.
yönetimin bu konuda yapması gereken ise daha çok taraftar çekebilmek için bilet fiyatlarını düşük tutması lazım, bazı çekilişler,etkinikler vs. yapılması lazım diye düşünüyorum.

----------------------------------------
SiVasSpOrlu OluNmaZ DoĞuluR.

Sağolasın ağzına sağlık burada fikirlerini söylediğin için teşekkür ederim.

berdeusch
05.10.2005, 16:01
Sivasspor 2.Lig'teyken bazı maçlarına gittim.Ama seyirciyi coşturacak ne bir AMİGO ne de düzgün bir TEZAHÜRAT göremedim.SÜPER LİG'e çıktıktan sonra da maçlarını TV'den izledim ve yine takımı ateşleyecek bir görüntü yoktu (bazı klasik tezahüratlardan başka..). GS.,FB.,BJK,..gibi takımların kendine özgü tezahüratları var.Bizim neden olmasın?Bu konuda çalışmalar yapılmalı,ayrıca seyirci stadyuma çekirdek yemek için gelmemeli diye düşünüyorum.umarım dikkate alınır......!

asabiler_1998
18.10.2005, 15:02
selam sivaslı kardsler nasılsınız bizler asabiler grubu olarak her zaman arkansındayız basarılar uefa kupasında saygırımızla....

Tuncay
18.10.2005, 15:27
Arkadaslar benim dusuncem, once saha disindan ise baslamali, kahvelerde, lokantalarda, is yerlerinde hatta evlerde bu ise baslamali. Once sivasspor sevgisi olusturulmali, surekli gundemde tutulmali. Dergiler veya adina gazeteler cikarilmali. Oncelikle Sivasspor sevgisi once sivasi sonra tum dunyayi sarmali.
Bugun avrupaya Real Madrid gelse sevende gidiyor sevmeyende sebebi saha disindada taninmasi.
Ata sozumuz ne der-Herkes evinin onunu temizlese sehir tertemiz olur-
Herkes kendi cevresinde sivasspor icin calissa iste o zaman sahalarda dolar.
Kisacasi once saha disinda calismalar yapmali, zaten kendiliginden insanlar sivasspor u gormeye kosar. Saygilarimla.

HER BIR SIVAS'LI BENIM OZ AKRABAMDIR.

1967 dernek serkan20
18.10.2005, 15:31
troxxo gardaş bizim sivas taraftarını maçlara her türlü çekersin ama önemli olan maça gelenlerin çekirdek yememesini sağlamamak.
gelen taraftarın bağırarak destek vermesi lazım yani 10bin kişinin bağırması lazım 4 eylülde
ama senelerdir bu olmuyor
önce buna çözüm bulamka lazım
ama nasıl?

Yigido58_NL
18.10.2005, 15:38
KesinLikLe stadLarda oLması Lazım MeşaLeLer, Sis bombaLarı ve KonfetiLer.. BunLarı kötü amaçLı kuLLananLara ağır cezaLar versinLer.. Takımına destek oLmak isteyenLere deiL !!

by Fighter
YAV GARDASIM SEN SIVASLIMISIN FENERLIMISIN NE BU GONULDEN FENERE BAGLIYIZ FALAN GIT O ZAMAN FENRIN SITESINDE TAKIL ,BU NE BE BURASI GERCEK SIVASLININ GERCEK SIVASSPORLUNUN SITESI.SIVASSPOR SITESINDE TAKILIYOR LOGOSU FENER,IMZASI FENER NE BICIM IS BU.

troxxo
18.10.2005, 15:49
troxxo gardaş bizim sivas taraftarını maçlara her türlü çekersin ama önemli olan maça gelenlerin çekirdek yememesini sağlamamak.
gelen taraftarın bağırarak destek vermesi lazım yani 10bin kişinin bağırması lazım 4 eylülde
ama senelerdir bu olmuyor
önce buna çözüm bulamka lazım
ama nasıl?
Değerli serkan20m doğru söylüyorsun ancak yine siteden takip ettiğim kadarı ile 4 Eylül Stadyumu tamiratı bittikten sonraki ilk maçımız Denizlispor ile olandı sanırım.
Stadyum tamamen dolmuşmuydu o gün?
Dolmadıysa neden dolmadı?
Sorunlar hep var ancak burada sorunlara çözüm üretmemiz gerekli bence yoksa sorunları zaten herkez biliyor.
Maça gelen kişilerin çekirdek yemelerini ve Sivasspor için bağırmalarını bizler sağlayamayız, bu içten gelen birşeydir.
Emin ol zevkli geçen bir maçta veya sivassporumuzun baskılı oynadığı bir maçta o çekirdek yiyenlerde çekirdeklerini bir kenara bırakıp desteğe başlayacaktır.
Süper lige yeni çıkan bir takımın taraftarınında Süper lig taraftarı gibi davranmasını beklemek hayalperstlik olur. Zaman la düzelecektir özellikle ikinci devre maçlarının başlaması ile Sivasta havaların düzelmesi taraftarı stadyuma çekecektir.
Bunun dışında iyi organize olabilen taraftar toplulukları stadyumda yerlerini almaya başladıkça amigolar yardımı ile Sivasspor için klasikleşecek tezahüratlarla inanki bu süper lig havası yakalanacaktır. Henüz acemiyiz.

sivasli60
18.10.2005, 16:03
Arkadaşlar stadyumlara seyirci çekmenin en önemli yolu bence stadyumlardaki küfürü ve kötü tezahüratı önlemekten geçtiğini düşünüyorum. Şahsen stadyuma gidip maç izlemek yerine küfür duymak istemiyorum. Zaten bunun önüne geçilirse stadyumlar karnaval havasına bürünür. Küfür etmeyen bir seyirci güzel tezahürat yapar, şarkılar söyler. Bundan dolayı da maça gelen seyirci sayısı artar ve seyirci profili değişir. Yani bayanlarda maça gelebilir. Seyirci sayısı da artınca bu takımımıza maddi anlamda büyük katkı yapar ve rakibimiz karşısında da büyük bir itici güç olur.

Er58Ol
18.10.2005, 16:19
inanmam,,
çekirdeği bırakmaları çok zooooooorrrrr tedbiri önceden almak lazım

STATTA VE ÇEVRESİNDEKİ BÜTÜN ÇEKİRDEKLER,,
ÇEKİRDEKÇİLER TOPLANIP NEZARETE ATILSIN 40 GÜN 40 GECE 40 KATIR 40 KAZAN SU GETİRENE KADAR FALAKAYA YATIRILSIN....ŞEHİRDE ÇEKİRDEK ÜRETİMİ YASAKLANSIN.......BAK O ZAMAN NASIL BAAAAAAAAAAARIYOLAR

BASSSS BASSSSSSSS

Değerli serkan20m doğru söylüyorsun ancak yine siteden takip ettiğim kadarı ile 4 Eylül Stadyumu tamiratı bittikten sonraki ilk maçımız Denizlispor ile olandı sanırım.
Stadyum tamamen dolmuşmuydu o gün?
Dolmadıysa neden dolmadı?
Sorunlar hep var ancak burada sorunlara çözüm üretmemiz gerekli bence yoksa sorunları zaten herkez biliyor.
Maça gelen kişilerin çekirdek yemelerini ve Sivasspor için bağırmalarını bizler sağlayamayız, bu içten gelen birşeydir.
Emin ol zevkli geçen bir maçta veya sivassporumuzun baskılı oynadığı bir maçta o çekirdek yiyenlerde çekirdeklerini bir kenara bırakıp desteğe başlayacaktır.
Süper lige yeni çıkan bir takımın taraftarınında Süper lig taraftarı gibi davranmasını beklemek hayalperstlik olur. Zaman la düzelecektir özellikle ikinci devre maçlarının başlaması ile Sivasta havaların düzelmesi taraftarı stadyuma çekecektir.
Bunun dışında iyi organize olabilen taraftar toplulukları stadyumda yerlerini almaya başladıkça amigolar yardımı ile Sivasspor için klasikleşecek tezahüratlarla inanki bu süper lig havası yakalanacaktır. Henüz acemiyiz.

balici
18.10.2005, 17:07
BİLET FİYATLARI MÜTHİŞ PAHALI BİDE ONUR GARDAŞIMIN DEDİĞİ GİBİ FUTBOL STADYUMLARINI TİYATRO SAHNELERİNE BENZETTİLER.

troxxo
19.10.2005, 13:00
BİLET FİYATLARI MÜTHİŞ PAHALI BİDE ONUR GARDAŞIMIN DEDİĞİ GİBİ FUTBOL STADYUMLARINI TİYATRO SAHNELERİNE BENZETTİLER.
Kardeş maç biletlerinin ne aralıkta olmasını istiyorsun?

Arif Coşkun
19.10.2005, 13:30
1. Bilet fiyatları biraz daha uygun hale getirimesi en baştaki neden.
2. Stadlardaki taşkınlıkların önlenmesi.
3. Gelenlerdeki kavga çıkacakmı acaba endişelerinin yok edilmesi.
4. Maç başlamadan önce,yöresel bir sanatçı haraketli parçalar söylemesi. Yönetim bunu önceden kent halkına duyurmalı.
Benim fikrimce bunlar yapılırsa,seyirci artacaktır.

NOT: Ha birde maçtan bir gün evvel kentte çekirdek satışlarının yasaklanması,çünkü çekirdek yemekten bağırmaya fırsat bulamıyor seyirci.
(bu kısımı şakaydı:) :))

troxxo
19.10.2005, 13:48
1. Bilet fiyatları biraz daha uygun hale getirimesi en baştaki neden.
2. Stadlardaki taşkınlıkların önlenmesi.
3. Gelenlerdeki kavga çıkacakmı acaba endişelerinin yok edilmesi.
4. Maç başlamadan önce,yöresel bir sanatçı haraketli parçalar söylemesi. Yönetim bunu önceden kent halkına duyurmalı.
Benim fikrimce bunlar yapılırsa,seyirci artacaktır.

NOT: Ha birde maçtan bir gün evvel kentte çekirdek satışlarının yasaklanması,çünkü çekirdek yemekten bağırmaya fırsat bulamıyor seyirci.
(bu kısımı şakaydı:) :))

Değerli arifcoşkun katkılarından dolayı teşekkür ederim. Dün Sporda şiddeti doğuran nedenler diye bir topic açmıştım fazla ilgi görmedi ancak söylediklerine hak vermemek imkansız.
özellikle 2. ve 3. maddelerine bir açıklık getirmek gerekirse;
taraftar ve kulüp idarecileri açısından;

Takımını desteklemek, motive etmek, yönetime destek olmak ya da yeni çözümler aramak, maddi yönden destekleyici faaliyetlere katılmak, deplasmanlarda yalnız bırakmamak, yeni slogan aramak , ürünlerini satın almak, platformlarda çözüm için fikir beyanında bulunmak, projeler geliştirmek ve içinde yer almak, takıma ve kulübe zarar verecek unsurlarla mücadele etmek, taraftar kazanmak, tanışıklık ve dostluk geliştirmek, kararları etkileyici faaliyetlerde bulunmak, fan kulüpleri oluşturmak, üye olmak gibi yüzlerce sorumluluk ve görev sayılabilir.

Taraftar şiddetin değil, çözümün bir parçası olarak görülmeli, algılanmalı ve bütün iyi davranış ve katılımcı coşkusu teşvik edilmelidir. En önemlisi gerçek taraftarda olması gereken görev bilinci aşılanmalı ve sabırla sonuç almak için çaba sarfedilmelidir.

Yönetimlerin yine bu ihtiyaçları karşılayacak planlar ve uygulamalar üretmeleri gerekmektedir. Taraftarın ölçülü ve faydalı bir şekilde yönetime katılmalarını sağlamak iyi seçilmiş taraftar temsilcileriyle mümkündür. Belki de yönetimlerde bir taraftar temsilcisinin yer alması en ideal yaklaşımdır.

Fan kulübü yöneticileri, taraftarları kulübün misyon ve amaçları dışında her ne türlü olursa olsun kullanmamalı, yönlendirilmemeli, özellikle de bu konuda taviz vermemelidir.

Gerektiği hallerde taraftar temsilcilerinin ve derneklerinin görüşlerine başvurmalıdırlar. Birlikte çözüm aranmasının, şikayet eden, daima isteyen değil de, çözümü arayan, kulüp için vermeye hazır olan kişiler olmaları gerektiği anlatılmalı, işbirliği yapılmalıdır.

Yöneticiler taraftara daima güven vermeli ve duyduğu güveni de taraftarlara yansıtmalıdır.

Taraftarı ve temsilcilerini dinlemek, onların sorunları ile ilgilenmeli, haksız olduklarında ve bütüne zarar verdiklerinde karşılarında olmalı, haklı olduklarında mutlaka yanlarında olmalıdır,Onların ihtiyacı olan futbola, kulübe ve takıma ve meydana gelen olaylara ait bilgileri şeffaf ve objektif bir biçimde vermeli ve bunu alışkanlık haline getirmelidir.

Taraftarı şiddetin bir parçası gibi görmek yanlıştır. Böyle görmeyi sürdüren zihniyetle çözüm aramak ise sonuç getirmez. [/FONT]

troxxo
19.10.2005, 13:50
Yöneticiler;

- Taraftarların haklı karar ve taleplerine saygılı olduklarını göstermeli,

- Taraftar arasında ayırım yapmamalı,

- Taraftarların ve takımın tüm haklarını yasal ve makul yollarla koruyacağından emin olmalarını sağlamalı,

- Taraftarlarla karşılıklı güven oluşturulmalı, kendinize ve projelerinize ne kadar güvendiğinizi anlatmalı,

- Taraflar derneklerini de bu işleri görecek şekilde yeniden yapılandırmalı ve sadece kulübü ve geleceğini düşünen yürekli bir taraftar bilincinin yerleşmesine çalışmalıdır.

berdeusch
19.10.2005, 17:46
Mesela, ben öğrenciyim.Ayrıca da işçi çocuğuyum.Dolayısıyla cebimde kısıtlı miktarda para oluyor.Bu nedenle maça gitmem de zorlaşıyor.Ama bilet fiyatlarında
öğrenci indirimi (örn:%50 ) yapılırsa, maçlara giderek sivassporumuzu destekleyen genç,dinamik ve takımını sadece tribünden izlemek için değil tezahürat yapmak için giden traftar sayısında da bir hayli artış olacağından eminim...

troxxo
26.10.2005, 12:14
Sivasta oynanacak olan Sivasspor- Fenerbahçe Maç bilet fiyatları Sizce ne kadar olmalı?

serhankaburcuk
26.10.2005, 13:36
Sivasta oynanacak olan Sivasspor- Fenerbahçe Maç bilet fiyatları Sizce ne kadar olmalı?

Bence bilet fiyatları :
Kapalı :50 Ytl
Maraton :30 Ytl
Vip :100 Ytl
Kale arkası :15 Ytl
Rakip Seyircilere ise :50 Ytl olmalı...

troxxo
26.10.2005, 13:47
Bence bilet fiyatları :
Kapalı :50 Ytl
Maraton :30 Ytl
Vip :100 Ytl
Kale arkası :15 Ytl
Rakip Seyircilere ise :50 Ytl olmalı...

Biraz pahalı değilmi sence

serhankaburcuk
26.10.2005, 14:32
Biraz pahalı değilmi sence

Bu maç için normal...Diğer maçlar için pahalı...Ama özellikle rakip takıma pahalı olmalı çünkü biz deplasmanlarda çok eziyet çekiyoruz bu konudan...

Er58Ol
26.10.2005, 15:02
RAKİP TAKIM İÇİN 50 OLABİLİR

KALE ARKASI MARKASI FİYATLAR DİĞER MAÇLAR GİBİ KALSIN ,,BU MAÇIN DA ONLARDAN FARKI OLMAMALI...HER TAKIM BÜYÜKTÜR,,EN BÜYÜĞÜ SİVASTIR

UMTçarşı
28.10.2005, 14:44
hoşgeldin kardeş

ofgurleyuk78
30.10.2005, 16:57
Sevgili arkadaslar bence stad panayir yeri gibi olmali. Herkes çoluk, çocuk piknige gider gibi gelmeli stadyuma. Maçlardan önce yöresel ve süpriz sanatçilarlar çikarmali. Çok zor olacak ama seyirci küfürü unutmali.

muRTix1
30.10.2005, 17:00
aramıza hoş geldin kardeş pankart meşela bu tür şeyler serbest olmalı 90 dk bağırılmaz başka aktivitelerde geereklidir görsel şenlik yaratmak gerekiyor

Kibrisli
30.10.2005, 17:25
Valla TROXXO abi :D bence bayan taraftarlarin maçlara ilgisini artirmak icin onlarin biletlerinde indirim olmali böylece tribündeki taskinlik ve küfür azalacaktir. Onlarn biletleri farkli renk olur ve denetim kolaylasir.
Bunun yaninda taraftar dernekleriyle yönetim arasinda tam bir bag kurulmali ve taraftarlarin istekleri yönetim tarafindan devamli sorgulanmali ve ona göre etkinlikler düzenlenmeli...vs.vs.vs...

troxxo
31.10.2005, 14:12
Valla TROXXO abi :D bence bayan taraftarlarin maçlara ilgisini artirmak icin onlarin biletlerinde indirim olmali böylece tribündeki taskinlik ve küfür azalacaktir. Onlarn biletleri farkli renk olur ve denetim kolaylasir.
Bunun yaninda taraftar dernekleriyle yönetim arasinda tam bir bag kurulmali ve taraftarlarin istekleri yönetim tarafindan devamli sorgulanmali ve ona göre etkinlikler düzenlenmeli...vs.vs.vs...

Pekiya Kibrisli kardeş :) sen yönetim ne yaparsa daha çok maça gitmek istersin?

ofgurleyuk78
31.10.2005, 14:42
Sivassporun ilk yillarinda ki Amigo iHSAN' a ALLAH rahmet eylesin. Stada çiktiginda bir el hareketi ile onbinlerce kisiyi susturur. Bir hareketi ile yeri gögü inletirdi. Seyircinin sevdigi saglam bir amigo lazim.

troxxo
31.10.2005, 15:37
Evet iyi bir amigo şart

troxxo
18.11.2005, 15:50
Değerli Arkadaşlar İşlerimin yoğunluğu nedeniyle Uzun zamandır yazamıyordum.
Gerçi yazamadığım süre içinde bu topic e katkıda bulunulmamış ama neyse.
Eğer şimdiye kadar yazılanları toplayacak olursak; maddeler halinde;

Stadyumlarda neler olursa Maç izlemeye gelirsiniz.

Göze hoş gelen bir stadyum

Güvenlik

Güvenli Park yeri

Oturakların konforlu olması

Kolay ulaşım

Kolay giriş

Wc lerin temiz olması

Maçı iyi bir açıdan izleyecek yer

Bilet Fiyatları

Maç öncesi konserler ve eğlenceler

Devre Arası konserler ve eğlenceler

Maç öncesi ödüllü yarışmalar

Devre arası ödüllü yarışmalar

Konfeti ve meşalelerin serbest olması

Tezahüratlara katılan Seyircilerin bulunması

Seyirciyi coşturan Amigo

Stadyumda Küfür edilmemesi

Özel Bilet fiyatı indirimleri ( Öğrenci, Bayan, Aile vs.)

Bu maddeler özetle sayılabilir.

Bunlara sizlerin eklemek istediği maddeler varsa sevinirim.

Anketi hazırlamaya başladım büyük bir ihtimallede Beşiktaş maçı günü sizlere anket uygulamasını yapacağım.
Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

troxxo
20.02.2006, 12:22
Evet değerli arkadaşlar uzun zamandır işlerimin yoğunlu nedeniyle yazamıyordum. Konuyu hepiniz hatırlarsınız.
Galatasaray maçında Lig Tv.den izlediğim kadarıyla stadyuma ilgi oldukça yoğundu
peki,soğuk havaya ve maç lig tv'den canlı verilmesine rağmen sizleri SİVASSPOR- Galasaray maçını sdatyumdan izlemeye yönelten ne idi
küçük maddeler halinde yazarsanız sevinirim.

35fulya58
20.02.2006, 12:49
Zarar verici şeyler değilde, görsel güzelliği olan şeyler (dev bayraklar, konfetiler, davullar vs) tribünlerde yer almalı...

1967_CLUB_ÖZGÜR
20.02.2006, 13:35
ARTIK DAVULLARI BİLE MIRIN KIRIN YAPARAK ALIYOLAR STADLARA BAZENDE HİÇ ALMIYORLAR....
15OOO SİVAS TARAFTARININ İÇERİSİNDEN 1 KİŞİ MEŞALE YAKSA (ZARARSIZ BİR ŞEKİLDE) HEMEN CEZALAR YAGIYOR...