Orijinalini görmek için tıklayınız : Hedefim UEFA Kupası'nı kazanmak


Dark Force
16.04.2009, 04:45
http://img11.imageshack.us/img11/8207/bulentuygun.jpg

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sezon sonunda şampiyon oldukları taktirde Sivas'a hatıra ormanı yapacaklarını söylerken, hedefleri arasında UEFA Kupası'nı kaldırmak olduğunu söyledi.

Sivas Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nde yer alan üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya gelen Uygun, belediye başkan yardımcısı Hayri Köse ile birlikte öğrencilerin sorularını yanıtladı. Sivasspor camiası olarak şampiyon olmayı arzuladıklarını ifade eden Uygun, bir öğrencinin büyük takımların geçen sezon Sivasspor'un şampiyon olmasını istediklerini, ancak bu sezon Sivasspor ile ilgili söylemlerinin değiştiğini belirtmesi üzerine, her kulübün şampiyonluğun getirisine baktığını ifade etti.

Şampiyon oldukları takdirde, şampiyonluk başarısından ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımdan dolayı kulüplerine önemli derecede bir maddi katkı sağlanacağını anlatan Uygun, şunları söyledi:
"Şampiyon olduğumuz andan itibaren artık Türkiye'de birçok şeyi başarmışızdır. Halbuki bunu Bursa, Eskişehir, Konya, Kocaeli, Sakarya gibi birçok takım da çok fazlasıyla başarabilecekti ama bir türlü bize inandırtmadılar şampiyonluğu. Ama Sivasspor 2 seneden beri şampiyon olabileceğini gösteriyor, inşallah şampiyon olacak, gelen bu paralarla marka değerini daha da büyütecek ve karşılığında da her gittiği platformda, en güzel şekilde takımını da, şehrini de temsil edecek."
Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz'ın kendisi için çok değerli olduğunu belirten Uygun, Otyakmaz'ın, borcu olan bir Sivasspor'u, şu anda 40 milyon Avro marka değeri olan, modern tesisleri bulunan bir kulüp haline getirdiğini, şampiyonluğu yıllardan beri kovalayan ve rakip takımları karanfillerle karşılayıp alkışlarla uğurlayan bir takım hüviyeti kazandırdığını söyledi.

Öğrencilerin Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse'ye kentteki yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili soruları üzerine, Köse'den sonra söz alan Uygun, "Hep beraber Sivasspor şampiyonluk ormanı yapacağız. İnşallah şampiyon olacağız, şampiyonluk ormanları kuracağız, Sivas'ı yeşillendireceğiz, Türkiye'nin imrenilecek bir yeşilliği olacak, hepiniz fidan dikeceksiniz" dedi.

"SİVAS'TAN ÇOK FAZLASIYLA AYRILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
Bir dönem formasını giydiği Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak gitmek gibi bir hedefinin olup olmadığının sorulması üzerine Uygun, "Sivas'tan çok fazlasıyla ayrılmayı düşünmüyorum. Sivas'ta sayın başkan, ağabeyim Mecnun Otyakmaz ile beraber çıktığımız bu yolda birçok şeyi başarmaya çalışıyoruz, o yüzden ben şimdilik Sivas'tayım, ama benim hayallerim arasında bir UEFA Kupası'nı kaldırmak, bir Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmak ya da milli takımımızın başında bir Avrupa şampiyonluğu, dünya şampiyonluğu yaşamak var. Bunlar benim hayallerim" diye konuştu.
Bu hayallerinin yanı sıra Türk futbolu için de gerçekleşmesini hayal ettiği projeleri olduğunu anlatan Uygun, teşekküllü sporcu sağlık hastaneleri ve sporcu huzurevleri inşa edilmesi, sporcuların ve hakemlerin emeklilik hayat sigortalarının yapılması, sendikalaşma gibi projeleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Ülkesine, milletine hizmetin her şeyden önce geldiğini ifade eden Uygun, ülkesini, milletini seven bir insan olarak kendi hayallerinden ziyade bu projeleri gerçekleştirdiği zaman kendisini mutlu hissedeceğini söyledi.
Fenerbahçe'de gol kralı olduğunu, şampiyonluklar yaşadığını, "Asker Bülent" lakabını aldığını anımsatan Uygun, bunlarla bağlantılı olarak değil de Bülent Uygun olarak Türk sporuna yapacaklarıyla, hak ettiği zaman görev verilecekse Fenerbahçe'de görev almayı dilediğini belirtti.
Büyük takımlarda görev yapmanın çok önemli olduğunu ifade eden Uygun, "İnşallah Allah bize başarılı olacaksak, hedeflerimizi gerçekleştireceksek oraya gelmeyi nasip etsin" dedi.

TRABZONSPOR MAÇI İÇİN TARAFTARA ÇAĞRI
Bir öğrencinin, Trabzonspor'un Sivas'taki otellerin fiyatlarını pahalı bulduğu gerekçesiyle Sivasspor maçı öncesinde Tokat'ta konaklama kararı aldığını belirtmesi üzerine, Uygun, ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu, bu konuyla ilgili de Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal'ın dün bir açıklama yaptığını hatırlattı.
Otelin Trabzonspor Kulübü'ne önerdiği kişi tam pansiyon fiyatla ilgili araştırmalar yaptıklarını anlatan Uygun, bu rakamları da öğrencilerle paylaştı. Trabzonspor'u en iyi şekilde ağırlamak istediklerini belirten Uygun, şunları söyledi: "Medyanın yaratmak istediği bir kaos var, dolayısıyla bu kaosa hiç kimse gelmeyecektir. Sivasspor taraftarlarından isteğim, beklentim ve emrim şudur ki, karanfillerle maçımıza gelin, maçın sonucu ne olursa Trabzonlu kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, dostlarımızı alkışlarla uğurlayın."

Sivas Belediyesi'nin merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin yaşatılması ile ilgili çalışmasının olup olmadığının sorulması üzerine, Belediye Başkan Yardımcısı Köse, kendisinin merhum genel başkanları Yazıcıoğlu'nun fikirlerinin anlatılacağı bir kültür merkezi oluşturulması, buraya da Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi yönünde bir düşüncesinin olduğunu, ancak bu konuda halkın fikrini almak istediklerini, ona göre bir karar vereceklerini söyledi.
Uygun ise Sivas'ın Ankara yolundaki caddesine, Atatürk heykelinin konulmasını, yeşillendirilmesini ve bu caddeye Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesini teklif etti. Bir öğrenci ise Sivas'a yeni yapılacak stadyuma Yazıcıoğlu'nun isminin verilebileceğini söyledi. Söyleşide, Sivasspor'un başarısından bu başarının Sivas'a katkılarına, futbolcuları ile iletişiminden projelerine kadar birçok konuda öğrencilere bilgi veren Uygun, öğrencilere çeşitli önerilerde bulundu.

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=55270