Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu İktidarı


SivasSpor.Com
22.04.2009, 21:35
http://www.sivasspor.com/images/stories/ekip.jpg

Her zaman olduğu gibi alışık olduğumuz klişeleşmiş yorumlar yaklaşım ve temenniler vardı, tek olmayan ise lider konumdaki SİVASSPOR idi.

28 hafta maçlarıda bitti.Bir şey dikkatimi çekti, bu bütçe ile 13 haftalık liderliğimiz zarfında, en iyi istatistik veriler açıklandığında, Sivasspor'un en az mağlup olan, en az gol yiyen ve benzeri verilerinde bir defa olsun SİVASSPOR hakkında konuşulmadı.

Sadece ya İstanbul takımları ile oynadığımız maçlar sonrasında ya teknik direktörümüz Bülent UYGUN'un günümüz futbolunda var olmak için yapması gereken şov amaçlı çıkışlarında ya da Başkanımız Mecnun Odyakmaz'ın hakkımızı savunmak için endişelerini beyan ettiği açıklamalarda basında yer alabiliyoruz. Gerçi uyandırmayalım beyzadeleri biz gemilerimizi yürüttük anadolunun bağrından, madem takılıyorlar böyle çıkışlara önümüzdeki altı haftada Sivas'ın hangi limanından gemimizin demir aldığını düşüne dursunlar ki bu zatı şahaneler olmayan liman aramaktan çok geminin rengi, modeli gibi alışık oldukları magazinsel konuşmayı yeğlerler.34. hafta bittiğinde biz hangi limanda olduğumuzu söyleriz.

Onları kendi dünyalarında bırakalım bizim için asıl önemli olan Trabzonspor maçına odaklanalım. Teknik direktörümüz ve futbolcularımıza kulak kabarttığımızda bu maça normal sıradan bir maç konumu ile bakıyolar. Haftalık periyotlar halinde maçlara hazırlandıklarını beyan ederken, gerek İl olarak gerekse Sivasspor camiasınca bu maçta da karanfiller ile karşılayacağız rakibimizi. Futbolda unutulan dostluk-kardeşlik-fair play çerçevesinde spor kamuoyuna mesaj vermek yanında her şeyin sahada bir galibiyet veya mağlubiyetten ibaret olmadığını göstermek istesede, maalesef Trabzonspor kulüp idaresi tarafından anlamsız bir şekilde taraftarı ateşleyip, gergin ortam yaratma teşebbüsleri bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Geçen hafta zarfında, Trabzonspor kulübü tarafından resmi bir belge olmaksızın sadece ''Ortamı gerelim olmazsa camiayı ateşleyelim'' düşüncesindeki otel fiyatları konusunda çıkış yapmaları, günümüz futbol yaşantısında bize ters düşerken, başarısızlıkları gizlemeyi amaç edinen çirkef yapıda rağbet görmektedir.

Aslında bu çıkışların altındaki asıl amaç şudur; Dört büyük diye tabir edilen FB-GS-BJK takımlarına,Trabzonspor'un sonradan katılması, Anadolu'yu temsilen tek takım olma özelliğinin, şu süreçte sallantıda olmasından başka birşey değildir.

Bundan 13-14 hafta önce tüm spor kamuoyu olumsuz süreçlerden geçerken ağızlarından çıkan ilk cümle ''Biz şampiyon olamazsak SİVASSPOR olsun'' idi ama zamanla şartlar değişip SİVASSPOR liderliği bırakmayıp bu amaç doğrultusunda şampiyonluk yolunda emin adımlar ile ilerken, özellikle Trabzonspor camiasında ciddi endişeler oluşmaya başladı.

Uzun zamandır Anadolu'nun tek sahibi, tek iktidarı olma şansı ne yazık ki SİVASSPOR'un olası bir şampiyonluğu ile kaybolacak.Başta Trabzonspor camiası olmak üzere seyircileri tarafındanda idrak edilmesi ile beraber anlamsız bir şekilde saldırganlık oluştu ''Anlaşılan Sivas kenti şampiyonluğa hazır değil'' mesajıda bunun bir göztergesi ki, aslı olmayan bir otel fiyatı konusunda şampiyon olacak takımın konumunu kıyaslamak.

Sevgili Trabzonsporlular bu maç oynanacak ve şimdiden kesin olmayan bir şey maçın ne sonuçla biteceği. Üç ihtimalli bir maçtır,o gün top kimi isterse, kimin ayağına ısınırsa onu güldürür. Belki de hiç sevinen çıkmaz.Ama gerçek olan bir şey var ki, daha sonrasında futbol müsabakaları sürecek hem Sivas hem de Trabzon daima var olacak. Kazanan fair-play çerçevesinde önce sevgi-barış-dostluk olsun.

SivasSpor.Com Editörü

GuVeN
22.04.2009, 21:38
duygularıma tercüman olmuşş...

Berkkaya5858
22.04.2009, 21:39
ÖNCELİKLE MAÇIN DOSTÇA GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYOR. VE SİVASSPORUMUZUN GALİP GELMESİNİ İSTİYORUZ İNŞALLAH ALLAHIN İZNİYLE BU MAÇTAN ANLIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ GALİP GELECEĞİZ HEP DESTEK TAM DESTEK BU SENE ŞAMPİYON ANADOLUDAN.

fm58
22.04.2009, 21:53
insallah kazanırız ve sampiyonluk yolunda büyük bi adım atmıs oluruz

Besyo_cu
22.04.2009, 21:55
Editörümü kutlarım çok güzel bir yazı olmuş. ts Anadolu'nun tek temsilcisi benım nasıl olur başka bir anadolu takımı böyle şampiyonluğa oynar diye yapmadıkları rezelat kalmadı.

Keşke yaptıkları bu çalışmaları Anortosis Famagusta önunde yapsalardı da bir rum takımına elenerek ecdadlarımızın kemiklerini sızlatmasalardı.

yusuf_yusuf
22.04.2009, 22:08
İNŞ KAZANIRZ ŞAMPİYONLUG YOLUNDA SİZLERIN ARKANIZDAYIZZZ

Yiğiter
22.04.2009, 22:19
Güzel bir nokta..
Olayın aslı yok,ama varsayalım ki haber doğru..
İki tane otel sahibibnin yaptğını "Sivas halkı şampiyonluğa hazır değil" gibi basitçe bir lafla genelemek,korkudan başka bir şey değil!:)

tanju_58
22.04.2009, 22:58
editörümüzü tebrik ederim çok doğru tespitlerde bulunmuş.

bi kaç hafta öncesine kadar herkes tuttuğum takım olmassa sivas olsun derdi.baktılarki sivassporumuzun liderliği bırakmaya niyeti yok adım adım şampiyonluğa gidiyor artık söylemlerde değişti.artık sivassporun olası bir şampiyonluğuna ne yaparımda karalarım düşüncesindeler.

Bülent hocamızın onca takıma karşı kendi takımını motive etmek için yaptığı açıklamalara "antipati"diyenler yokmu.

Mecnun başkanımız belkide süper ligde en az sesi çıkan başkanlardan biri ancak endişelerini dile getirince denilmeyen laf kalmadı.

Sivassporumuzun kötü oynadığını söyleyenler yokmu.bende onlara soruyorum hangi takım iyi oynuyorki Sivasspordan m.united gibi oynamasınımı bekliyorsunuz...

DursunOZER
23.04.2009, 00:36
cok dogru yazdiklariniza aynen katiliyorum elinize yureginize kaleminize saglik
ve 34. hafta sonunda uyanirlar bunlar o zaman insallah sampiyon oluruz

vedat58
23.04.2009, 01:54
EDITÖRÜMÜZE HELAL OLSUN , COK GÜZEL TESPITLERDE BULUNMUS , ELINE KALEMINE YÜREGINE SAGLIK , TESEKKÜRLER SIVASSPOR.COM, TESEKKÜRLER EDITÖR;)

Salim58
23.04.2009, 07:44
anadolunun bağrından yeni bir şampiyon geliyor anadolunun gururu futbolun başkenti olacaksın

pover58
23.04.2009, 08:46
herkese katılmamak elde degil.herkes güzel tesbitler yapmış.biz bu maçı kazanıp yolumuza devam edelim ortamı germenin bir geregi yok .bunun zararını en çok biz yaşadık.lazlarada bir lafım var .adam olun maçınızı izleyin ortamı germeden adamgibi evinize dönün.bu bir maçtır her sonuçta çıkabilir.ts yönetiminin bu maçtan neden bu kadar korkup bahanelerin arkasına saklanmaya çalıştıgını anlamış degilim.sivas öcü degil korkmayın.size bişey yapmayız sadece şampiyon olacagız o kadar.lazda olsanız biz kardeşiz.

emre41
23.04.2009, 09:15
t.s yöneticilerinin bu yersiz, gereksiz beyanatları açıkca göstermektedir ki; Trabzon caiması 'büyük'lüğü kaldıramamaktadır. Zamanında anadolunun abisi dedik biz onlara; ama değil abi, adam gibi düşman bile olmaz onlardan. Yalanı bıraksınlar mertce konuşsunlar.
'biz düz yürüdük, düz durduk, düz yaşayacağız. 3 günlük dünya için KAYPAKLIK yapmaya gerek yok.' MUHSİN BAŞKANIMIZ. İla rahmetillah

58gürünlü35
23.04.2009, 09:16
Tesekkür ederiz... Cok güzel bir yazı ...

Mursallı yiğido
23.04.2009, 09:53
Bizim hakkımızda da konuşulması için tek yol şampiyonluk.

hanedan58
23.04.2009, 10:59
Editör arkadaşım mükemmel bir yazı olmuş ama bi konuda size katılmıyorum ts nezamandır bir anadolu takımı nezaman ki sivasın yükselişi gündeme geldi istanbul anadolu diye ayrım yapılmaya başlandı ts cıktı oradan bizde anadolu takımıyız diye yok saa ben daha duymadım bir trabzonluya rizeliye nereden geliyorsun diyince anadoludan dediğini
Biz sivas olarak sakin olmalıyız keskin sirke küpüne zarar demişler ama bu demek degilki maçta susup oturalın hiç susmadan tezahuratımızı yapalım sadece maçtan önce yanlış olaylarla söylemlerde futbolcularımızı germeyelim Allahın izniyle bumaçta kim andolu takımı kim laz uşağı gösterelim tüm türkiyeye

yigido_sampiyon
23.04.2009, 11:39
tranzonspor kadar bencil bir takım görmedim...

sivasspor 2 yıldır ligde görülmemiş bir heyecan kattı...artık ligde kimse sözde 3 büyüklerin kesin ipi göğüsleceğini düşünmüyor...geride kayseri ankara bursa antep yukarıyı zorluyor...

umarım gelecek sezonlarda sivasla birlikte daha bir çok anadolu külübü şampiyonluğa oynarda Türk futbolu gelişir...

lastsivasli
23.04.2009, 12:12
SAnırım biz şampiyon olduğumuzda dahi bizden bahsetmiyecekler...
olsun şampiyonlar liginde oynarken farkederler bizim ne kadar özveriyle bu işe baş koyduğumuzu...
o zaman anlarlar ne kadar büyük bi hata yaptıklarını....

KÖYLÜM_58
23.04.2009, 22:43
EDITÖRÜ KUTLUYORUM GÜZEL TESBİTLER YAPMIŞ VE GERÇEK TESPİTLER
TRB BAŞKA BİR ANADOLU TK KENDİ ÖNÜNE GEÇMESİNİ İSTEMİYOR AMA ÇARESİZLER VE ÇARELERİDE DE YOK ALLAHIN İZNİYLE BUNU BAŞARACAĞIZ.