Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara`yı da Sivas yapmalıyız


SivasSpor.Com
07.05.2009, 09:12
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi



Sivasspor’un şampiyonluktaki rakibi Beşiktaş’a göre en büyük avantajlarından biriside oynayacağı maçlardır.Rakiplerinin güçsüz olduğunu kastetmiyorum,Sivas’ın kalan 4 maçtaki avantajı, 3’ünü kendi sahasında oynayacak olması.
İstanbul Büyükşehir ve Gençlerbirliği maçları 4 Eylül Stadı’nda, Hacettepe maçı ise Ankara 19 Mayıs Stadı’nda. Peki Ankara 19 Mayıs Stadı’ndaki maç nasıl oluyorda Sivas’ın kendi sahası sayılıyor derseniz, hemen açıklayayım.
İnşallah cumartesi günü İstanbul Büyükşehir maçını kayıpsız geçersek, o zaman Ankara’daki maça en az 5-6 bin Sivaslı’nın olacağını tahmin ediyorum. Hele birde Beşiktaş bu hafta puan kaybederse, o zaman sayı 10 bine bile çıkabilir. Tabi bunun içinde bir takım organiziler yapmak gerekir. Sivas’da yapılacak organiziler gibi,özellikle İstanbul’dan otobüslerle Sivasspor taraftarının 19 Mayıs stadına akın etmesi gerekir.
Zaten bu konuda İstanbul’daki Sivaslı’lar son yıllarda malesef iyi bir sınav veremiyor. İstanbul’daki Sivas’lı sayısının en az 1,5 milyon olduğundan söz ediliyor,ama maça gelenlerin sayısı ayrılan tribünü bile doldurmuyor. Oysa İstanbul’da yüzlerce Sivas derneği var. Her dernekten bir kişi gelse aşağı yukarı bin kişinin sadece İstanbul’dan gelmesi lazım.
Hacettepe maçına yaklaşık 10 gün var ama ben şimdiden bu konuda üzerimize düşeni yapıp, Sivaslı’ları uyarma ihtiyacı duydum.
Bir ricamda taraftar derneklerine. Bu konuda bir takım çalışmalar yapıp,özellikle İstanbul Büyükşehir maçından sonra büyük şehirlerde ve Sivas’ta yaşayan hemşehrilerimizi harekete geçirmelerini rica ediyorum.
Eğer Sivasspor Hacettepe maçında deplasman havası yaşamaz 5-10 bin Sivasspor desteğini arkasına alarak oynarsa kazanması garanti ve rahat olur.
Şampiyonluk yarışının kızıştığı şu son haftalarda Hacettepe ile oynamak Sivas için büyük bir kazançtır. Bunu iyi değerlendirelim. Hatta bu konuda Sivasspor yönetiminde bir takım çalışmalar yapıp Sivas’tan Ankara’ya ücretsiz otobüs seferleri düzenlemesi gerekir.
Şu iki maçtan 6 puan alınırsa,belkide son haftaya en yakın rakibin 4 puan önünde gireriz!
Bu tarihi günleri değerlendirelim,aksi halde yarın çok geç olabilir!...

Salim58
07.05.2009, 09:19
abdullah abimiz güzel özetlemiş şimdiden değil çoktan heyecan sardı bizi bekliyoruz yiğidomuzu h tepe maçında karnaval havasına çevirelim ankarayı tüm yiğidolar ankaraya akın görsün başkent anadolu yiğitlerini ben burdan kimi bulsam götüreceğim

yalnız yönetim inşallah gerekli girişimleri yaparda maratonu alır kale arkasında sürekli sıkışıp kalmaktan kurtuluruz

özgühertaş
07.05.2009, 09:42
maç inşallah pazar günü olurda ist gelme fırsatını buluruz.

GLoBe-Y-Gençlik
07.05.2009, 09:59
Ankara`yıda Sivas Yapmak,Aynı Sevıncı Tüm Dünyada Yaşamak..