Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor Nasıl Camia Olur,Ne Yapmalı


Thai
12.05.2009, 18:05
3 yıldır gün be gün artan başarılarla TSL'in en flaş takımı olmamıza karşın "3 yılda camia olabildik mi" sorusunu bir gün sormadık hiç birimiz. Ama çok önemli olan bu soruya vereceğimiz sözlü ve ameli cevaplar, bizi aslında çok daha farklı yerlere götürebilecekti. Camia olma bilinci ve şuuru ile çok daha zorlu şartlara karşı direnebilme ve yekvücud olabilme imkanımız kim ne derse desin artacaktı.Son haftalarda Hocamız Bülent UYGUN'un tek başına medya önünde kalması da bu camia olamamanın bir sonucu olduğundan Hocamız yalnızları oynamak zorunda kalmıştır. O kadar değerli insanımız varken bunu başaramamamızın çok sebepleri var elbette. Burada ben CAMİA OLABİLMEMİZİN ALTYAPISI üzerinde durmak istiyorum ve sizlerinde bu konudaki katkılarınızı bekliyorum.

ÖNERİLER:
1- Yönetim Kurulu içinde ve belkide dışında çok daha etkin olabilecek medya ile ilişkileri düzenleyecek profesyonel insanlar olmalı.
2- En kısa zamanda Sivasspor klüp üyeliği veya taraftar kart projeleri genişletilerek uygulamaya konmalı.
3- Sivasta olan yerel gazetelerden veya halen gazetelerde yazmayan eli kalem tutan kişilerden Sivassporu takip edecek ve hakkında yazı yazacak yazarlar ortaya çıkarılmalı.
4- Sivasspor Yönetimi, diğer şehirlerde yaşayan hemşehrilerimize derneklerden bağımsız bir organizasyonla birey bazında ulaşmalı ve onların aidiyet duygusunun artırılmasına yönelik teori ve pratikler üretmeli
5- Sivasspor formaları her yerde kolay ulaşılabilen ve alınabilen bir satış ağından herkese ulaşabilmeli ( gerekirse sadece internet bile olabilir)
6- Asla kavga etmeyen ve karanfiller dağıtan taraftar profili konusunda gösterilen hassasiyet için yönetim desteklenmeli ve bu tavır kalıcı kılınmalı ki diğer şehir takımlarından da taraftar kolayca gelebilsin camiamıza.
7- Yıl sonunda mutlaka yurdun her bir yerinde Sivasspor piknikleri yapılmalı
8- Yönetim kurulu bir alt komisyon kurarak şimdiden gelecek yıl için çok ciddi sponsorluk görüşmeleri başlatmalı
9- Takımımız mutlaka borsaya açılarak sportif a.ş kurulmalı, ekonomik değerimiz tescillenmeli
10- Klüp hesaplarımız mutlaka yabancı denetim şirketi tarafından denetlenip uefa kritelerine uygun mali yapı oluşturulmalı ki taraftar camia olduğumuz konusunda kafasında efhamlar üretmesin
11- Yönetim kuruluna danışmanlık yapacak bir kurul oluşturulmalı ve burda çok etkin olabilecek tanınan isimler yer almalı


ilk söylenecekler bunlar . Artık camia olmamızın zamanı geldi de geçiyor bile, hep zirvede kalmak istiyorsak bunları yapmamız gerekir düşüncesindeyim. Herkesten öneriler bekliyorum.
12-

Dark Force
12.05.2009, 18:12
Şampiyonluğu alalım da bu yazılanlar eninde sonunda kendiliğinden olacaktır

ÇATAYAZBUZGIŞ
12.05.2009, 18:22
evet evet,,,bunlar ve dahaları derhal yapılmalı ve hemen yapılanılmalı, yoksa ezbere şampiyonluklar sonucu çok değiştirmeyecektir.
senenin bir günü değil hergün şampiyonluk ancak bu bahsedilenlerle sağlanır...
thai arkadaşıma teşekkür ederim...

yigido_sampiyon
12.05.2009, 18:35
Şampiyonluğu alalım da bu yazılanlar eninde sonunda kendiliğinden olacaktır

şampiyon olsakta olmasakta bunlar yapılmalı...

Thai
12.05.2009, 19:16
bu topik için hiç kimseden bir öneri gelmiyorsa.......
hiç kimse yorum getirmiyor ve hatta okumuyorsa......
camia olunmasının Sivasspor taraftarlarınca önemsenmediğini görmüş oluruz.

BİZE HER YER61!
12.05.2009, 19:26
bence 5 sene oldu neredeyse sivasın acemilik pozisyonu çoktan bitti trübünlerde öyle görülmüyor trübünler hala 5 seneye rağmen bir acemi asker usta olamamış inş olur diyeceğim ama inanın bana çok zor gözüküyor neden diye sorarsanız?şamp oynayan takımın taraftarı eğer buysaki 7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17. 18 sivasspor oynadığını düşünün şu halde takım kaç ay liderdi yine sahada trübünde canlılık yoktu bana göre en az 10 sene lazım en az:rolleyes:

yiğidoemin58
12.05.2009, 19:27
bunlar yapılmalı ama sivas şehri bunlara rabet edeceğini zannetmiyoırum

ready
12.05.2009, 20:12
sivassporun yöneticileri önce kendini düzeltme yoluna girsin de öteki herşey yoluna girer basınla polemige girmekten kaçınan bir başkan telnik direktör ona buna efelik yapan bir basın sözcüsü

SenSetik
21.05.2009, 13:55
sivaslıların ve işadamlarımızın sahip çıkması, adam akıllı bütçelerle sezona hazırlanmak, ürün yelpazesinin genişlemesi ve satış noktalarının oluşturulması.....Daha alacağımız çok yol var yani...

giants
03.06.2009, 19:14
Aslinda olmasi gerekenleri siz konunu topigine yazmissiniz.
ek olarak bende düsüncemi aktarayim.


Sampiyonlar ligine katilmis SivasSpor Herseyi degistirecek. Degistirmelide
Cünkü bu durum vizyon degisikligine yol acacak Basta Baskanimiz ve Yönetimimiz olmak üzere daha organize daha disiplinli, Herkesin görev yetki ve sorumluluk alanlarinin belli oldugu kimse, kimsenin yetki ve sorumluluk alanina girmedigi, disiplinin isledigi takimina ve taraftarina örnek bir durum sergilemeli. Takimin hakkinin hukukunun yenmesine engel olmak icin basin yayinda daha etkili iliskiler kurulmali.Gerek ulusal basinda gerek yerel basinda iyi iliskiler gelistirilmeli. Haftalik basin toplantilari Basin sözcüsü tarafindan,aylik toplantilarla basin yayin kuruluslari ile aylik yemekli Baskan tarafindan yapilmasi daha etkili olur diye düsünüyorum. Ayrica türübünün canladirilmasinda Taraftara yakin olunmali.Yönetim tümden Taraftarin etkisinde olmasin demek tümden bu gücün inkari anlamina gelmemeli .unutulmamaliki 12. oyuncu taraftardir.Hem maclardaki destegi ile hemde saha disindaki varligi ile etkili bir güctür. Bu gücü görmemezlikten gelmekte taraftara yapilacak büyük bir haksizlikdir.

Ayrica Teknik heyetimizde eskisi gibi olmamali tüm yogunlugunu Takimin vizyonunu ve gücünü artirmaya vermeli.Cünki Takimin basarisi taraftari onure ettigi gibi Mustafa Denizli Örneginde oldugu gibi hocanin da degerini yükseltir.Takimini degerini Yükselten Hoca Kendisinin de, futbolcusunun da degerini yükseltir. Artik Hocamiz Gönüllerin Hacasi Olmamali. Kendisini de dedigi gibi citayi yükseltmeli.Kendini takiminin basarisina vermeli tüm yogunlugunu ve enerjisini takim icin harcamali.Taktiksel olarak kendini gelistirmeli. sürekli kendini tekrar etmemeli. Isinin disinda kendisine cok faydasi olmayan ugraslari bir kenara birakmali. inaniyorumki hocamiz enerjisinin ve becerisinin yarisini bile bu yil takima katamadi buna ragmen Gönüllerin Hocasi oldu. eger tam kendini verebilseydi inaniyorum ki Sampiyonluk haftalar önce Sivas gelmisti. Kendisin de dedigi gibi birinci Besiktas olmaz Sampiyon Sivas olurdu. Hocamiz kendi üzerinden medyatik olmayi, bu yolla yöneticilerin görevlerini yürütme aliskanligina da son vermeli. Hedefleri büyük olanlarin. Idda ve amaclarida büyük olur. büyük idda sahipleride örnek teskil edecek tutum ve davranis sergilemeli ki saygi sevgi kazansin hacamiz buna dikkat etmeli ne yönetimi bosa cikaracak tutum icinde olmali nede yönetimin onu bosa düsürmesine zemin olmalidir. Kulubün ciddiyetine yönetimin varligina önem vermeli bu konuda saygili olmaliki. Futbolcusu ve taraftarda kendine saygi ve sevgi duysun. Hocamiz Taraftar karsi mütavazi ve yüceltici yaklasmaliki her kosulda taraftarda ona sahiplensin.Takim ve taraftar arasinda sorun olacak davranis tutum sergilemek yerine, taraftar ve takimi birbirleri ile bagini güclendirecek yaklasimlar sergilemeli. Büyük düsünenler büyük isleri basarirken Milyonlarin gönlünde taht kurmak icin ilk önce o milyonlarin gönlünü kazanir sonra onlari pesinde sürükler.yani kandini sevdiren Baharda da yaninda insan bulur ayaz da kisda da yaninda insan bulur. Kimse en yakinindakilerle kavga karmasa yaratarak basari elde etmez etsede kalici olmaz.


Taraftar ve Sivas acisindanda hic birsey eskisi gibi olmayacak olmamalida.
sampiyonlar ligine girmeyi hak kazanmis bir sehrin taraftarlariyiz Yerel mülki amirlerimizden,Belediyemize Oradan is adamlarimizdan esnafimiza kadar hersey
bu sürece göre kendini hazirlayacak cünkü Sehrimize Avrupanin devlerini ve taraftarlarini misafir misafir edecegiz. Restorat,Konaklama ve turistik alanlarimizda hizmet veren insanlarimiz kendilerini zorunlu olarak bu durumdan pay kapmak icin kendini yenileyecek bir gelisme saglayacak.

Taraftarimiza gelince taraftarimiz Sivasa ve Sivasin Yigidosuna,Yigitligine yakisan bir durus sergilemeli Sampiyonlar ligine gitmis Bir SivasSporun agirligini Tasimali.Etkili ve yetkili olma veya lider ben sen kavgasina son vermeli. Tek bir yürek ve tek bir ses olmali.bölünmüs parcalanmis seylerin ne durumda oldugu, tarihin cöp sepetinde oldugu unutulmamali. bölünmüs olan zayif olandir. Gücsüz olandir. Sehrinin ve Takiminin yararina olmayandan yana olmadir. artik bu gibi durumlara son verip Tek bir cati altinda toplanip cogalmali. cogalirken de mahalle ve ilcelerde temsilcilikler yaratip buralardaki insanlarida türübündeki coskuya ortak etmeli ,takimina sahip cikanlari güclendirmeli.Olusturulmus güclü bir taraftar yapilanmasi Diger illerdeki taraftar dernekleri ve taraftarla daha etkili organik iliskiler gelistirebilir. Takima karsi gelistirilecek olumsuzluklara karsi, ortkak Tavir ve reflesk gelistirmede
olumlu sonuclar ortaya cikarabilir.ve bura üzerindende Ulusal basinda ve diger alanlarda daha etkili lobiler gelismesine zemin olur diye düsünüyorum.

camiya olmamanin sorunlarindan yola cikarak.sonunlari ortadan kaldirdigimizda
en azindan Baskasinin bize gösterdigi saygiyi kendimize gösterdigimizde sorunlarimiz cözülecek, bu konuda gereklerini yerine getirdikcede camia olacagiz.

giants
06.06.2009, 07:58
bu topik için hiç kimseden bir öneri gelmiyorsa.......
hiç kimse yorum getirmiyor ve hatta okumuyorsa......
camia olunmasının Sivasspor taraftarlarınca önemsenmediğini görmüş oluruz.

Aslinda bu konu taraftar gruplarindan kulube,Teknik heyetten Futbolcuya, Yerel yönetim den mülkü amire, basin yayindan lobi calismlarimiza.
derneklerizden, yerel siyasilerimize,Is adamlarimizdan, Meslekve ticaret odalarina cok genis bir yelpazeyi kapsiyor saniyorum bu konuda herkesin söyleyecek bir seyi olur.

giants
23.07.2009, 13:46
Aslinda bu konu üzerinden Tartismalarimizi derinlestirir,SivasSporun nasil bir camia olmasi ve bu camiadan beklentilerimizi camianin bizeden beklentisi üzerine düsünceler ve projeler sunabiliriz. Herkesin de bildigi gibi taraftarlik sadece basari temelinde bile, sadece karsidan bekleme degildir.Ö yle düsündügümüz icin hicbir düsünce zenginligi gelisime katkisi olacak önerileri katmadan... Sadece sorgulama ve elestirme yanimiz gelisiyor. Tabiki eksiklikler noktasinda elestiri yapilmasi gerekiyor ama elestirilerimizin yerini bulmasida ciddiye alinmakla ilgili bir olay degilmidir... Bu gercegi yadsiyarak istedigimiz kadar elestirelim bu havanda su dövmekden farkli olmaz.

Unutulmamaliki Takimin basindakiler yada sorumluluk yürütenler sadece yükün kendi sirtlarinda oldugunu düsünür, kendilerini bu hisse kaptirirlarsa
yaptiklari islerdede kimseyi dikkate almazlar. Cünki kattiklari seyleri ve katkisini sagladiklari yardimlarin kendilerinin varliklari ile es deger oldugu düsüncesi ile hareket eder. iste O zaman biri cikar Ben olmazsam bu is olamaz der.digeri cikar herseyi ben yarattim kimse buraya yaklasmasin der.Bir digeri gecmise bakin öyle konusun nerdeydiniz sizi nereye getirdimder....Kismen hakli olsalarda aslinda ya yanliz kaldiklarindan yada paylasmasini sevmediklerinden yada buraya kadar yaptiklarinin kendi enerji ve sorumluluklarin icerisinde gelistiginden daha ileriye götürecek düsünce darligi ve fakirligi yasadigindan
etkinligini gelistiremez.

Aslinda Bir cok dogrunun yan yana olmasi Futbol külüplerinde basarini anahtaridir. Basarili yönetici, basarili Futbolcu,Basarili teknik heyet,Basarili sorumluluk yürüten calisanlar Doktorundan,piskologuna,fizyot erapistinden takimin teknik menejerine, mazemecisine,TARAFTARI na kadar basari icin bu dogrularin yanyana gelmesi zorunluluktur.
Calisan bir motorun tüm parcalari gibi.bir civata bile eksik olsa motor calismiyor.

Mülkü amir,Yerel yöneticiler basari icin bir araya gelmis Sehir halkinin sempatisini ve sevgisini kazanmis Bir kulüp etrafinda kenetlenmis yönetici,teknik heyet,futbolcu ve külup görevlilerine kendini imkan saglama ve destek sunmada zorunlu hisseder, gecmiste oldugu gibi.Bu yardimlarinin Kökeninde sadece ve Sadece Sehir halkinin sempatisini yani Taraftarin sevgi ve sempatisini kazanma oldugu unutulmamali.Yani krameti kimse yanlizca kendinde görmemeli Bu diger emek veren ve deger katan basta eski yerel yöneticiler ve mülki Amirlerin ve tüm sivaslilarin verdigi emek ve destekleri inkar etmek oldugu icin birileri emek inkarina götürür. Tersi durumda ayni anlama gelir yani Takim Icerisinde görev ve sorumluluk yürütenlerin basarilarinida görmezden gelmek emek inkaridir dogru degildir.basariyada bütünlük icerisinde bakmak basarisizligada bütünlük icerisinde bakmak dogru Olandir.

Yani sadece yakinmak, kimin agzindan cikarsa ciksin en dogru benim demekle olmuyor. Proje gelistirmek.sürekli ben ne katki ne zenginlik katarim,takimimin sehrimin gelisimine nasil katki saglarim düsüncesi icerisinde olmak dogru olandir.

Ben bu konu icerisinde arkadaslarin düsünce zenginligi katmalarini bekliyorum.

Yönetim Teknik heyet ve Sporculardan beklentiler.
lobi calismalarindan taraftar gruplarina SivasSpor ürünlerinin tanitim ve pazarlanmasindan sponsorluga oradan taraftarlarin ve sehir halkinin etkinligine ve aktif desteginin nasil saglanacagina kadar düsünce belirtilebilinir.
Ben genel bir görüs belirtmek istedim ama genel bir proje yazisi üzerine yogunlasip daha sonra bu konu üzerinden ekliyecegim. arkadaslarda zenginlik katarsa sevinirim.