Orijinalini görmek için tıklayınız : Kandırmayın Bizi !
izmirliyigido 16.05.2009, 22:32 Sivas'lı Gariptir
Sivas mütevazi bir şehir. Sivas'lı mert, yürekli, dürüst fakat mazlum ve gariban. Sivasspor, garibanın umudu, sevinci, gururu, işsiz insanların tek avuntusu ..... Öyle ki, Sivas'lı garibanlar yeri gelir sigara parasını, yeri gelir çoluk-çocuğunun nafakasını, hatta cebindeki son kuruşu SİVASSPOR'u için gözünü kırpmadan verir.
Her takım gittiği deplasmanda gövde gösterisi yapmak için, takıma destek olmak için zengin işadamlarının desteğiyle, derneklerin desteğiyle otobüsler, biletler ayarlarken bizim gariban Yiğidolar'ımız kendi imkanlarıyla otobüste ayarlar, kuru ekmek ile sandviçle de idare eder yine de o maça gider. Tek SİVASSPOR'u yalnız kalmasın, tezahürat bilmesek bile Siiivas - Siiivass nidalarıyla takımın yanında olduğunu gösterir.
Benim gariban şehrimin gariban insanı SİVASSPOR'u için canını bile verirken, yiğitliğinden, dürüstlüğünden, insanlığından ve centilmenliğinden ödün vermez. Canı kadar çok sevdiği SİVASSPOR'u yenildiği zaman kanlı göz yaşlarını içine akıtırken yinede çevresine zarar vermez, kendi kendine acısını yaşar. Zaten hayata kahretmiştir birde takımı için kahretse ne yazar ki?
Bildiğiniz birşey mi var?
İşte böyle iken Sivas'lı Yiğidolar göz göre göre takımlarının son 3 hafta da oynadığı kazanmamak için verdiği mücadele karşısında adeta kahrolmaktadır. Herkes görüyor ki, G.Antepspor maçında İstanbul BŞB maçında ve bu son Hacettepe maçında kazanmamak için verilen mücadele YİĞİDOLAR'ı kahretmektedir.
Bize şunu söyleyin sayın Başkanım, sayın Bülent hocam. Bildiğiniz birşey mi var? Şampiyon olmamız istenmiyor mu? Verdiğiniz beyanatlar, demeçler, açıklamalar sadece başarınızı süslemek için mi? Yoksa asla ve asla Şampiyon olmamız istenilmiyor mu? Eğer öyleyse bilelim de ümitlenmeyelim. Eğer öyleyse mağlubiyetlerde kanlı gözyaşlarımızı içimize döküp, ailemize, çocuklarımıza, arkadaşlarımıza ters davranmayalım. Kendimizi harap etmeyelim.
Ne değişti peki?
Bu hisse nereden kapılıyoruz biliyormusunuz? Sahada oynanan futboldan, Mehmet Yıldız'ın, Musa Aydın'ın, İbrahim Dağaşan'ın, Sezer Badur'un, Abdurrahman Dereli'nin oynadıkları futboldan. Ki, bu saydığım futbolcular sezonun ilk yarısında takımın en as oyuncularıydı. Şimdi ne oldu? Performans düşüklüğü demeyin, o zaman onları takıma koymayın. Bu takımı birtek BİLİCA ayakta tutuyor. O da nereye kadar belli olmaz.
Bir Mehmet Yıldız hastalığı aldı başını gidiyor. Nedir bu adama olan sevda. Takımı batırmaktan başka birşey yapmıyor. Tamam devre arasında bende satılmasına şiddetle karşı çıkmıştım. Ama formsuzsa oynatmayacaksın. Balili nerde soruyoruz. Neden Kamanan ile ikisi bir arada oynamıyor?
Bugün kü maçta Bülent Uygun'un planlarını KAMANAN bozmuştur. SİVASSPOR, Hacettepe'yi değil KAMANAN, Bülent UYGUN'u yenmiştir. Hocam seni çok severim, her yerde kollarım ama Kandırmayın bizi !...
AYK
GokhanTurna 16.05.2009, 22:43 Biraz ağır bi yazı olmuş ama görünen köy kılavuz istemez aynen katılıyorum sitemine Yalçın abi
+++++++++++++++++++
bu yazinin ustune laf soylenmez, katiliyorum.
izmirliyigido 16.05.2009, 22:47 Biraz ağır bi yazı olmuş ama görünen köy kılavuz istemez aynen katılıyorum sitemine Yalçın abi
Hiç ağır bir yazı değil Gökhan'ım.... Bizim Sİvasspor'dan başka neyimiz var ki? Onun başarısı bize para kazandırmayacak ama garibanlarında, çalışınca başaracağını gösterecek bir olaydı. Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişken neden son 3 maçta böyle kahrediyorlar?
AYK
58SİVAS58 16.05.2009, 22:47 kesinlikle katılıyorum kardeş bizi şampiyon yapmayacaklar biz boşuna umutlanıp kahroluyoruz bugünkü oyundan özellikle ikinci yarıdaki oyundan hiç memnun değilim şampiyonlar ligine gideriz ama şampiyonluk hayal oldu:(
merkez_emre 16.05.2009, 22:48 cogu kısma bende katılıyor destek verıyorum...bu takım küme de düşse de arkasındayım fakat son donemde yapılan tonlarca acıklama hem bıze olan sempatıyı dusurdu hemde bılıca nın fıyat acıklaması kulubu sampıyonlukdan daha ote kar elde etmek ısteyen bır tıcari şirket gibi gosterdi...
bortecine 16.05.2009, 22:53 Hiçte ağır olmamış. Mehmet yıldız gerçekten tahamul sınırını açmıştır. Tamam formsuz lafımız yok ama arkadaslarına bağırmaktan...
4 senedir süper ligdesin hala ofsaytın ne olduğunu bilmiyor her posizyonda ofsayt...
dediği gibi kamanan saolsun bugun bizi kurtardı bugun.
bir çift lafımda musaya. Musa kendine gel, koş mucadele et. Anteremanlarda top sürmeyi stoplamaya çalış 3 senedir bu konuda bir gram ilerlemedin.
neyse haftaya serinde oynarız inş.
GokhanTurna 16.05.2009, 22:57 Hiç ağır bir yazı değil Gökhan'ım.... Bizim Sİvasspor'dan başka neyimiz var ki? Onun başarısı bize para kazandırmayacak ama garibanlarında, çalışınca başaracağını gösterecek bir olaydı. Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişken neden son 3 maçta böyle kahrediyorlar?
AYK
Son paragraf hakkında dedim sadece abi beliteyim hemen.
_DeReBeYi_ 16.05.2009, 23:01 helal be topram butun gercekleri yazmissin
bortecine 16.05.2009, 23:13 Bizleri alıştırmayacaktınız liderliğe:mad:
karahisarli 16.05.2009, 23:18 elestirmek icin cok erken konya kayseri bursa kocaeli antalya vs lige cikip ya düserler yada orta siralarda oynuyorlar ama sivas hep kafaya oynuyor bu elestiriler cok haksiz bu duygulari bize yasatanlara sampiyon olmasada gönülden tesekkürler
karahisarli 16.05.2009, 23:19 Bizleri alıştırmayacaktınız liderliğe:mad:
cok haklisin alistik az bir kötü snuc alinca durum bu oluyor baska birsey degil en güzel aciklamayi yapmissin kardes
adalı harun 16.05.2009, 23:37 son zamanlarda bir hastalıktır gidiyor hiçmi oynayacak adam yok mecburmuyuz m yıldıza adam 2 bu tarafa ne oynuyor son 3 haftadır petkoviçede bulaştı bu hastalı fçekeceksin kızağa kimsene oynamaya hakkı yok inadına kendi içimizde birileri bizi frenliyor inadına yiğido
bu yönetimi de beğenmiyorsak biz bu ligde çok durmayız..takım liderliğe şampiyonluğa oynuyor sizin söylediklerinize bak..bazı konularda haklısınız ama ne yani Sivasspor yönetim,teknik heyet ve futbolcuları şampiyon olmayı istemiyor mu?
SİVASSPOR zor kazandı.Sanki lig bitmiş gibi oynadı.
YAZIK ÇOK YAZIK
Murat ERDOĞAN-MEHMET YILDIZ kötü oynuyorlar.
yigido_sampiyon 16.05.2009, 23:50 bugün maçı izlerken takımın oyununu gördükten sonra yenilseydik üzülemeyecektik bile...
takımın isteksiz futbolu artık herkesin canını sıkıyor...
mehmet yıldız artık amatör futbolcular gibi oynamaya başladı...artık yedek klübesinde oturması lazım...
izmirliyigido 16.05.2009, 23:54 bu yönetimi de beğenmiyorsak biz bu ligde çok durmayız..takım liderliğe şampiyonluğa oynuyor sizin söylediklerinize bak..bazı konularda haklısınız ama ne yani Sivasspor yönetim,teknik heyet ve futbolcuları şampiyon olmayı istemiyor mu?
Bugüne kadar yaptıklarına birşey demiyoruz. Ama ŞAMPİYONLUĞU istemedikleri ortada. Keşke biz hep taaa başından beri 2. veya 3.lüğe oynasaydık. O zaman bu kadar üzülmezdik.
Bizi 5 senedir mutlu ettiklerini inkar etmiyoruz.
AYK
kızılova 17.05.2009, 00:53 rakip takımların hiç mi suçu yok Anadolu dedik bu anadolu takımları sivassporu kıskanıp puan aldılar. Ankara da maçı izledik küme düşmüş hacettepe bile puan kapmak için çok uğraştı allahtan 2 0 öndeydik. de dirençleri kırıldı. Sivasspora başarılar dilerim.
tekdoktirin 17.05.2009, 00:59 ya allah aşkına yeter şu mehmet artık yedekkalsın ve musa bence dinlenmesilazım
Yadigar Barcin 17.05.2009, 01:30 Söylenenlere katilmamak elde degil!!!!
Belki takimin basindakilerin binde biri kadar futboldan anlamiyoruz ama biz taraftar olarak Sampiyonlugu istiyoruz, ve ofsayt ne demek onuda biliyoruz, bilmeyen ve istemeyen ne yazikki takimimiz olmus..
Sezonun ikinci yarisindaki tek zevk veren mac trabzon maciydi, o macta Sampiyona yakisir Futbol oynadik, o günden beri bildiklerimizi ya unuttuk yada Arkadasimin dedigi gibi takim Sampiyonlugu elinin tersiyle iter gibi her topa gelisi güzel vuruyo, kaybettigi topa kosmuyo, baski kurmuyo!!!!
sayet gercekten bir bildiginiz varsa Sivas halkina ve taraftara cok büyük haksizlik olur!!
Kaldi iki hafta, eger yaniliyorsak cikin son iki hafta macinda adam gibi oynayin ve mahcub edin bizi, kendi namima kabulümdür!!!!!!!!!!!!!
merkez_emre 17.05.2009, 01:43 Kaldi iki hafta, eger yaniliyorsak cikin son iki hafta macinda adam gibi oynayin ve mahcub edin bizi, kendi namima kabulümdür!!!!!!!!!!!!!
yok o kadar da degil usta bızı buraya getıren bu takımdır bıze bu sevıncı yasatan cıkdıgı gunden berı gururlandıranda bu takımdır...adam gıbı oynayın fılan olmadı cok yanlıs...burdan son 2 macı kaybetse de degıl sampıyon 4. de olsa bu takıma adam gıbı oynayın kımse dıyemez...
karahisarli 17.05.2009, 02:00 su anda bizim yerimizde olmak isteyen kim bilir kac takim var basta gs ve fb biz bu durumda hala elestiriyorsak ya kendimizi barselona saniyoruz yada nankörlük ediyoruz mehmet yildiz in alan bosaltmasi yeter kamanan daha öncede oynadi ama daha mücadeleci olmasi lazim mehmet yildiz ibb maci haric genelde cok iyi oynadi bu takimi elestirmek icin en azindan 50 60 milyonluk bir kadrosu ve bu kadronun basarisiz olmasi lazim
burakbaba9 17.05.2009, 02:13 Haklısın bu fırsat bi daha zor gelir büyükler bu kadar kötüyken fırsatları bu kadar tepiyolar.. Seneye Korkuyorum.
fatihada58 17.05.2009, 02:27 su anda bizim yerimizde olmak isteyen kim bilir kac takim var basta gs ve fb biz bu durumda hala elestiriyorsak ya kendimizi barselona saniyoruz yada nankörlük ediyoruz mehmet yildiz in alan bosaltmasi yeter kamanan daha öncede oynadi ama daha mücadeleci olmasi lazim mehmet yildiz ibb maci haric genelde cok iyi oynadi bu takimi elestirmek icin en azindan 50 60 milyonluk bir kadrosu ve bu kadronun basarisiz olmasi lazim
Abi adam doğruları yazmış eğer biz kayseri antep vs olsaydık inan bana kimse zerre eleştirmezdi yani onların konumunda olsaydık.Sivas herkesin her şehrin umudu bunun farkında değilmi futbolcular yönetim vs vs. İnan bana eğer bu takım şampiyon olmasın Anadoludan şampiyon hayalleri 50 yıl daha ertelenir. Herkes ben dahil herkes buna sitem ediyoruz. Bu sene şampiyon olun isterseniz 50 yıl 2A da oynayın yine sizinleyiz yine Sivassporluyuz yeterki şu kahpe düzeni yıkın.Tek dileğimiz bu.Bundandır tüm sitemler serzenişler...
sana katılıyorum abi........................... ..........................
ya arkadaşlar bu takım ligin en ucuz bir kaç takımıydı küme düşmeye oynar derken adamlar şampiyonluk mudalesi veriyo ayrıca kolay degildir bu maçlkarda hata yapmama arzusu insanı tutuklaştırır tebrik ederim hocaya ama Mehmet yıldız gerçekten fazla formsuz katılyorum.
Cok dogru yazmissin... SU mehmet Yildizi Niye Hic Degistirmiyor :S
Adam Ne Pas Yapiyor ? Ne Top tutatbiliyor.. Ne Gol Atiyor..
Baliliye , Kamanana Yazik..
Bence Bu Takimda.. Tum Ve Bilica Aldigi parayi Cok Iyi Hakediyorlar..
Gerisi Bos..
Sezon Sonu Yollansinlar ; Sezer , Abdurrahman, Mehmet Yildiz, Musa, Muhammed Ali.. Artik Oynamiyolar..
Sivas'lı Gariptir
Sivas mütevazi bir şehir. Sivas'lı mert, yürekli, dürüst fakat mazlum ve gariban. Sivasspor, garibanın umudu, sevinci, gururu, işsiz insanların tek avuntusu ..... Öyle ki, Sivas'lı garibanlar yeri gelir sigara parasını, yeri gelir çoluk-çocuğunun nafakasını, hatta cebindeki son kuruşu SİVASSPOR'u için gözünü kırpmadan verir.
Her takım gittiği deplasmanda gövde gösterisi yapmak için, takıma destek olmak için zengin işadamlarının desteğiyle, derneklerin desteğiyle otobüsler, biletler ayarlarken bizim gariban Yiğidolar'ımız kendi imkanlarıyla otobüste ayarlar, kuru ekmek ile sandviçle de idare eder yine de o maça gider. Tek SİVASSPOR'u yalnız kalmasın, tezahürat bilmesek bile Siiivas - Siiivass nidalarıyla takımın yanında olduğunu gösterir.
Benim gariban şehrimin gariban insanı SİVASSPOR'u için canını bile verirken, yiğitliğinden, dürüstlüğünden, insanlığından ve centilmenliğinden ödün vermez. Canı kadar çok sevdiği SİVASSPOR'u yenildiği zaman kanlı göz yaşlarını içine akıtırken yinede çevresine zarar vermez, kendi kendine acısını yaşar. Zaten hayata kahretmiştir birde takımı için kahretse ne yazar ki?
Bildiğiniz birşey mi var?
İşte böyle iken Sivas'lı Yiğidolar göz göre göre takımlarının son 3 hafta da oynadığı kazanmamak için verdiği mücadele karşısında adeta kahrolmaktadır. Herkes görüyor ki, G.Antepspor maçında İstanbul BŞB maçında ve bu son Hacettepe maçında kazanmamak için verilen mücadele YİĞİDOLAR'ı kahretmektedir.
Bize şunu söyleyin sayın Başkanım, sayın Bülent hocam. Bildiğiniz birşey mi var? Şampiyon olmamız istenmiyor mu? Verdiğiniz beyanatlar, demeçler, açıklamalar sadece başarınızı süslemek için mi? Yoksa asla ve asla Şampiyon olmamız istenilmiyor mu? Eğer öyleyse bilelim de ümitlenmeyelim. Eğer öyleyse mağlubiyetlerde kanlı gözyaşlarımızı içimize döküp, ailemize, çocuklarımıza, arkadaşlarımıza ters davranmayalım. Kendimizi harap etmeyelim.
Ne değişti peki?
Bu hisse nereden kapılıyoruz biliyormusunuz? Sahada oynanan futboldan, Mehmet Yıldız'ın, Musa Aydın'ın, İbrahim Dağaşan'ın, Sezer Badur'un, Abdurrahman Dereli'nin oynadıkları futboldan. Ki, bu saydığım futbolcular sezonun ilk yarısında takımın en as oyuncularıydı. Şimdi ne oldu? Performans düşüklüğü demeyin, o zaman onları takıma koymayın. Bu takımı birtek BİLİCA ayakta tutuyor. O da nereye kadar belli olmaz.
Bir Mehmet Yıldız hastalığı aldı başını gidiyor. Nedir bu adama olan sevda. Takımı batırmaktan başka birşey yapmıyor. Tamam devre arasında bende satılmasına şiddetle karşı çıkmıştım. Ama formsuzsa oynatmayacaksın. Balili nerde soruyoruz. Neden Kamanan ile ikisi bir arada oynamıyor?
Bugün kü maçta Bülent Uygun'un planlarını KAMANAN bozmuştur. SİVASSPOR, Hacettepe'yi değil KAMANAN, Bülent UYGUN'u yenmiştir. Hocam seni çok severim, her yerde kollarım ama Kandırmayın bizi !...
AYK
yaa usta ne güzel yazmissin öyle , gözlerim doldu , kendimi zor tutuyorum , bir siir gibi güzel ve net yazmissin helal olsun sana , eline yüregine saglik, insallah senin bu yazini baskan ve Bülent Uygun ve futbolcularimiz okurlar ve gerekli dersleri alirlar
ilk yari mehmet yildizin cok faydasini gördük ama ikinci devre zarardan baska bisey vermedi, ah hocam ahhh bir görebilsen kosamayan futbolculari bir bilebilsen oynayamayan oyunculari ,hata bir olur iki olur hocam 102 hata olmazkii
Yüce rabbim bu sene sivasimizin eline cok firsatlar verdi eger biraz akilli olsaydik, bu basariyi sadece kendimizde aramasaydik, simdi baska takimlardan medet ummazdik , bu bize ders olsun , birdaha agimiza dilimize sahip cikalim , mütavazi olalim , kibirlenmeyelim , kimseyi incitmeyelim , ve kimseyi kücümsemeyelim , herkese saygili olalimki , herkesten saygimizin karsiligini alalim , eger hocamiz bu sene fazla lavbali konusmalar yapmasaydi , simdi sivasimizi milyonlarca taraftar destekliyor olacakti , zararin neresinden dönülse kärdir hesabi , bundan sonra daha dikkatli olalim bin düsünelim bir konusalim , lütfen sivassporumuz ve taraftarimiz daha fazla antipati kazanmasin , ne kadar dikkatli olursak o kadar sivasimizin hanesine arti olarak yazilacaktir , bu sene hakkaten sivasimiz basari yakalasada biz taraftarlar biz sivaslilar baya yiprandik , cok heyecanli bir lig yasadik ve yasiyoruzda , geriye kalan iki macimiz da cok zor maclar , yüce Rabbim yardim elini biz gariban sivaslilarin üzerine uzatir insallah, sivasimiz sampiyonlugu hak eden tek takim , Allah hak eden sivasimiza sampiyonlugu insallah tattirir, heleki biz gurbetciler her zaman burda basimiz egik dolasirken bu sampiyonluk bizlerin basini dik ve gururla dolasmamizi sagliyacaktir, ve ayrica sivasimiza sivassporumuza tarih yazdiracaktir , burdan bülen hocamiza sesleniyorum ,. hocam lütfen takimi daha iyi oynat , oynayamayan oyuncularimizi dinlendir, formsuz oyunculari dinlendir , ve sisirme top oynatma , ayaga paslar yapan oyun tarini oynat, lütfen hocam , daha birak yenilgiyi beraberlige bile tahammülümüz yok , hocam sizden sampiyonluk bekliyoruz ,koskova sivas sehri milyonlarca gariban sivasli , nefeslerimizi tuttuk hayalimizdeki sampiyonlugu bizlere yasatin , gönüllerin sampiyonu degil gercek sampiyonluk istiyoruz
serhatcan 17.05.2009, 04:15 bu yönetimi de beğenmiyorsak biz bu ligde çok durmayız..takım liderliğe şampiyonluğa oynuyor sizin söylediklerinize bak..bazı konularda haklısınız ama ne yani Sivasspor yönetim,teknik heyet ve futbolcuları şampiyon olmayı istemiyor mu?
kardeşşş yönetimi değil bülent uygunu beğenmiyoruzz.sayesinde anadolu takımlarıda artık sivas düşmanı oldu. ayrıca şampiyonluğa oynayan takım böylemi top oynar. futbol adına güzellikler yansıttık deyip duruyor bülen uygun. maçların tekrarını hiçmi izlemiyor. şahsiyetsiz futbolun örneklerini sunuyorlar. ayrıca acabaa şampiyonlar ligindde bu futbolla madara oluruz diyemi şampiyon olmak işstemiyorlar diyede düşünmeden edemiyorum.
Acı ama haklı. Ne oldu san Musa aydın, onlar nasıl gol kaçırmak öyle. Abdurahman bizim sağ kanadı e5 e çevirtti valla. Mehmet Yıldız güreşmekten top oynamıyor. Dün bir kez bile doğru dürüst şut çektiğini görmedim. Balili oynamya oynamaya şişmiş, bitmiş artık. Bence Murat ;Erdoğan'a biraz haksızlık yapıyoruz, takımın en teknik adamı; ama yaşlı işte. Sezer bi maç var 3 maç yok. Tum oynmaya gayret ediyor ama o da 65 den sonra buharlaşıyor. Eleştiride katılmadığım nokta, şampiyonluk istenmiyormuş gibi hava estirilmesi. Son 3 maçtaki şansızlıklarımız da yazılsaydı. 5 topun direkten dönmesine ancak; NASİP DEĞİLMİŞ denir. Ben Mecnun başkana sonuna kadar güveniyorum, o bizim başımızı öne eğdirmez. Seviyoruz seni Mecnun başkan.
izmirliyigido 17.05.2009, 15:19 yaa usta ne güzel yazmissin öyle , gözlerim doldu , kendimi zor tutuyorum , bir siir gibi güzel ve net yazmissin helal olsun sana , eline yüregine saglik, insallah senin bu yazini baskan ve Bülent Uygun ve futbolcularimiz okurlar ve gerekli dersleri alirlar
Sağol kardeşim beğeni dolu ifadelerin için. Ben de bunu yönetimden veya futbolculardan biri okurda sayın başkanımıza veya sayın hocamıza iletir umuduyla yazdım. Ne yapalım, tribünlerde sesimizi duymayanlar belki yazılarımızda hislerimizi anlarlar.
AYK
Bu yazıya katılmıyorum biz 3 sene önce düşmeye oynarken bu duruma geldik Kimse Eleştirmesin.
.
yigido_furkan 17.05.2009, 15:40 bnce cok yanlıs bir yazı. bu takım gelmıs belkı bugun lıder olacak sankı kume dusmus gıbı elestırılmıs. sankı yedek kulubesı cok zengınde oyuncu elestırıyoruz. rakıbımız bjk bakalım yedeklerıne adamlar 20 kısılık kadrosu var bızım ıse 13 14. ama hala elestırı bu takım daha ne yapacak bızlerı mutlu etmek ıcın. sen taraftar olarak 17 macın sadece 3 4 macı stadı fulle sonra umıtlendırme olsun hangı macı taraftar kazandırdı bn bu sene ankaragucu macı dısında butun maclara gıttım hıc oyle bır taraftar gormedım. önce bız taraftar olarak uzerımıze dusenı yapalım sonra Mehmetı Bulent hocayı elestırelım
Lütfen Bu başlığa kitleyin..............
kesinlikle katılıyorum doğru söylüyosun
Futbol göze hitap eden görselligi olan, kolektif oynanan bir spor dalidir.
Göze hos geleni kolektif sekilde yapacaksin galip geleceksin taraftarini mutlu edeceksin. yapamiyorsan taraftarina sen bu isten ne anlarsin bu isten
anlayanlar yapiyor zaten dedirtmeyeceksin. Kaldiki taraftar taraftarligini layiki ile yerine getirmeye caba sarf ediyor.
1. kural domatesin iyisinden anlamak icin Domate üretmek gerekmiyor.
ben hicbir onurlu sivas taraftarini takiminin kötülügünü isteyecegini düsünmüyorum.
Birileri cikiyor sundan iyimi biliyorsun bundan iyimi biliyorsun diyor.
bu sözlere gerek yok görselligini pazarliyorsan emek caba sadakat ve baglilik bekliyorsan. senden bekleneni vereceksin.
Oyun sistemimiz Mehmet Yildiz üzerine kurulu ortasahdan defansdan.hatta kaleciden cikacak tüm toplarda Mehmet Yildiz araniyor. Mehmet Yildiz bu oyun sisteminde ligin 1. devresi görevini yapti. ligin 2. devresi Mehmet yildiz Trabzon maci haric yok. Oynamiyorrrrrrrrrrr. buna gerek hakkinda cikan transfer meselesinin kafasinin karistirmasi diyelim. gerek formsuzluk diyelim gerekse.uyumsuzluk diyelim adi herneyse Bu adam oy na miyorrrrr. kendine atilan toplari eziyor. Ceza alani icinde veya üzerinde aldigi bir cok topu dikkatlice izleyin Müasit durumda olan arkadaslarina atmiyor. son hacettepe macinda da diger kaybettigimiz Iki mactada bunu yine diger maclarda oldugu gibi bir cok kez yapti. topu ya ezdi yada en kolay olan tehlike yaratacak alana top atmak yerine topla biraz tur atip pasif alanlara top aktardi. rakip takimin defansinin yapmasi gereken herseyi herseferinde Mehmet yildiz yapiyor. takimin galibiyete ihtiyaci dakikalarda sürekli ofsayt kalarak oyunu sogutuyor galipken yapmiyor.Birde kendine atilmayan her top icin sagi solu fircaliyor.
Bülent Hocanin Mehmet yildiz israrinin altinda rakip defansi hirpaliyor sirti dönük oynaya biliyor ve sagidan solundan gelenlere asistler yapip bosluk yaratiyor
düsüncesi var.
Hoca senin taktigini . bu adam bunu yapmiyor. top tutamiyor servis yapmiyor asit yapmayi bir kenara birak tehlike yaratacak pozisyonlarda rakip defans gibi top tehlikesiz bölgelere tasiyor. oyunu sogutuyor. galibiyete ihtiyacin var sürekli ofsayt galipsin oyunu sogutman lazim tersini yapiyorsun. ben anamis degilim. mehmet yildiz galibiyetimiz icinmi cabaliyor yoksa sahadan herseferinde maglup ayrilmamiz icinmi? Bu sisteme ve Memet yildiza ragmen kamanan-Murat gerekse Onur-Tum ikilisi Golu buldular. klasik sistemin iflas ettigini net gösterdiler.
Ama Sagir Sultanin Gördügünü sen görmüyorsun Bülent hoca.
Tavsan gibi izini takip etmeyi birak.
Artik takimda kimse Sivas spordan büyük degil oynuyorsa görevini layikiyla yapiyorsa oynat yapmiyorsa oynatma Sivas Sporun kimseye minnet borcu yok
Oynayan hak ettigi yere gelir hak ettigini alir.
Müfettiş58 17.05.2009, 16:14 antep ve büyükşehirde mehmet yıldızı oynatmasaydı bu adam şimdi çoktannnn şampiyonduk şimdilerde mehmet yıldızı satsan dahi kimseler yüzüne dahi bakmaz para bile etmez
karahisarli 17.05.2009, 16:18 böylesi yazilara bakmayin hocam biz sonuna kadar arkandayiz bu duyguyu bize kisitli imkanlarla yasattin milyon euro larla degil üc bes kurusa bilica kamanan tum sedat vs bu takimi sen kurdun böyle giderse 5 yil sonra sivasin durumu müthis olur durmak yok hocam yanindayiz
ByTOVBEKAR34 17.05.2009, 16:39 Yapılan yorumun altına imzami basarım dünkü macın büyük bölümünde oynan futbol ve mücadele aynen bunu yansitiyordu.. futbol aslında çok basit bir oyundur ve takım oyunudur mehmet yıldızın son zamanlarda çok bencil olmasini anlayamiyorum ayni zamanda bir futbolcu her pozisyonda ofsayta düşermi. her pozisyondan sonra hakemle bir şekilde diyolga girmeside doğru değil.. konsantre olamazssin maça buraya kadar bu takimi sizler getirdiniz sizler götüreceksiniz en azından biraz mücadele edin son iki hafta şampiyon olmasakta bana göre önemi yok. iki senedir yaşatttiğiniz bu heycan yeter.. ama buraya kadar gelmişken neden olmasin yeterki biraz daha dikkat biraz daha özveri.. iki maçı kayipsiz geçirirsek allahın izni ile şampiyon olacağimiza inaniyorumm
58_babacan_58 17.05.2009, 16:42 helal olsun her şeyi tek kalemde anlatmışsın kardeşim.
yigido_furkan 17.05.2009, 16:50 şampiyonluga gıderken böyle düşünüyosanız Allah korusun takım dusmeye felan oynasa neler soylersınız bılmıyorum takım 2. olmus bızı kandırmayın dıyolar. bundan 5 6 yıl once ruyamızda gorsek ınanmazdık ama bız hala sıkayetcıyız. unutmayınkı bu takım 15 hazıranda actı sezonu. ayrıca Mehmet Yıldızda ınsan adam butun sezon tek forvet oynuyor okadar mucadele ettı dususun olması normal. kac yıldır Sivasta adam elınden gelenı yapıyor 2 3 mac kötü olunca hemen konusmaya baslandı
karahisarli 17.05.2009, 16:58 şampiyonluga gıderken böyle düşünüyosanız Allah korusun takım dusmeye felan oynasa neler soylersınız bılmıyorum takım 2. olmus bızı kandırmayın dıyolar. bundan 5 6 yıl once ruyamızda gorsek ınanmazdık ama bız hala sıkayetcıyız. unutmayınkı bu takım 15 hazıranda actı sezonu. ayrıca Mehmet Yıldızda ınsan adam butun sezon tek forvet oynuyor okadar mucadele ettı dususun olması normal. kac yıldır Sivasta adam elınden gelenı yapıyor 2 3 mac kötü olunca hemen konusmaya baslandı
insan oglu böyle kardesim bir verirsin üc ister bes verirsin on ister bu konu birde öncü olmasi gereken site yöneticilerden aciliyor en cok ona üzülüyorum zaten steste olan takima cok güzel yardimci oluyoruz
tykinik58 17.05.2009, 18:06 İzmirli Yiğido kardeşim söylediklerine aynen katılıyorum. Diğer amaçsızca eleştirenlere de teessüflerimi sunuyorum. 40 seneden fazla geçmişi olan bir takım ilk defa böyle bir pozisyon yakalıyor, 2 maçtan beraberlikle ayrılsa dahi (G:Antep ve İst.B.B.) Anadolu'dan çıkacak bir şampiyonluğu biz Yiğidolara ve tüm Türkiye'ye yaşatacakken oynadıkları oyuna, harcadıkları pozisyonlara bak.
Birincisi, Mehmet YILDIZ'ın transferi gündeme geldiğinden beri ve milli takıma çağrılmadı, çağrıldı, çağrıldı oynatılmadı, çağrıldı oynatıldı (ilk onbir'de) oynamadı meselelerinden sonra Mehmet YILDIZ bitti, eridi. Bunu taraftarı da gördü biliyor, basını da gördü biliyor ama görmeyen bilmeyen sayın hocamız oldu. İlk onbir de çıkartıyorsun da ikinci yarının belli bir yerinde de oyundan al ki, kafasına dank etsin de kendini düzeltme yoluna gitsin. Son Hacettepe maçında (dün) gördük gördünüz alıyor topu gidiyor ceza sahasına kadar boşta olan arkadaşına pas vermediği gibi kaleye ters dönüyor kaptırıyor. Madem pas vermiyorsun, veremiyorsun verecek kimse bulamıyorsun ALLAH ne verdiyse aban çek kaleye şutunu girerse girer, girmezse avut veya korner olur. geriye dönüp de kaptırmanın alemi ne???
Velhasıl M.YILDIZ sezonun ikinci yarısı hiç yok.İster istemez de insanın aklına geliyor Şampiyon olmak istenmiyor mu diye. Eğer parasızlıktan korkuluyorsa şampiyonlar ligine kalma ile dünyanın parası gelecek istediğin futbolcuyu alırsın stad dersen ufak tefek işlerle şu an ki 4 Eylül stadı yaptırılması mümkün veya yeni stad yetiştirilmesi için çaba sarfedilebilir.
Yani 40 sene sonra gelen bu fırsatı tepmeyelim, elimizin tersi ile itmeyelim. Şahsen benim bir 40 sene daha yaşamaya senedim yok, böyle bir fırsatta her halde 40-50 sene sonra gelebilir. İnşaallah yanılırım bu sene ŞAMPİYONLUĞU kucaklarız ve önümüzdeki sene de bu senedekinden daha iyi konumda oluruz. Kimse kimseyi kandırmasın alalım şu şampiyonluğu...
Abdullah DuMaN 17.05.2009, 20:53 Gerçekler en açık şekilde yazılmış emeğine sağlık Yalçın abi
izmirliyigido 18.05.2009, 00:38 insan oglu böyle kardesim bir verirsin üc ister bes verirsin on ister bu konu birde öncü olmasi gereken site yöneticilerden aciliyor en cok ona üzülüyorum zaten steste olan takima cok güzel yardimci oluyoruz
Doğruları sen söylemezsen, ben söylemezsem kim söyleyecek? Birgün birisinin "Kral çıplak" demesi lazım ki, insanların gözünün kapalı olmadığı anlaşılsın. Ben şahsen son 3 hafta ki maçta oynanan futbolu çoğunluk gibi beğenmiyorum ve halende senin düşündüğünün tersini düşünüyorum.
Şampiyonluk ümidimiz varken inançlı oynamazsak taraftar kahroluyor. Haa, haftalar öncesinde 6-7 veya 10 puan kopmuş olsak, Trabzonspor ile 2.lik için çekişiyor olsakta 2. bitirsek gerçekten başarıdır. Ama elimizde ki şampiyonluğu kaçırıyoruz arkadaşlar.
Eleştirilerimiz haksız değil. Başarıları göz ardı etmek değil. Son 3 seneki başarıyı inkar etmek haddimize değil. Merak etmeyin herşeyin bilincindeyiz. Ama sesimizi çıkartmazsak, eğrileri söylemezsek doğruları göremeyiz.
AYK
bu konuya bu mesajdan sonra asla yanıt vermeyecem.. şirin gözükmeye çalışmayacam kesinlikle.. izmirliyigido nickli sayın abim sana bu konuda katılmıyorum.. yapılan yorumlara yapacagım tek yorum....YAZIK.. iyi geceler yiğidolar..yazdıklarımı beğenmeyen olursa şimdiden özür dilerim..bunlar kendi düşüncelerim
Hiçte ağır olmamış. Mehmet yıldız gerçekten tahamul sınırını açmıştır. Tamam formsuz lafımız yok ama arkadaslarına bağırmaktan...
4 senedir süper ligdesin hala ofsaytın ne olduğunu bilmiyor her posizyonda ofsayt...
dediği gibi kamanan saolsun bugun bizi kurtardı bugun.
bir çift lafımda musaya. Musa kendine gel, koş mucadele et. Anteremanlarda top sürmeyi stoplamaya çalış 3 senedir bu konuda bir gram ilerlemedin.
neyse haftaya serinde oynarız inş.
Tüme katiliyorum Agzina salik...
Yalçın abi çok güzel yazmışsın, hissettiklerimiz sadece iki kelime;
Canımız Yanıyor...
yigidogurbettee 18.05.2009, 03:46 Geçen sene mehmet yıldız efsanesi esti geçti ne kadar takım talip oldu. 3 mılyon verıyorlardı yok dedık 5 veren alır. Hoca 3 e satsaydın keşke artık 1 mılyona bile satamazdın. Pek gol atamıyor ama topa sahıp olarak rakıp savunmayı bezdiriyordu bol bol asist yapıyordu. musayla iyi anlaşıyordu ama artık eski mehmet yıldız yok ne top tutabiliyor nede asist yapabiliyor aldıgı topları ya kaybediyor yada hiç alamiyor. Bu böyle gitmez balilinin ne kadar iyi bir teknik oyuncu oldugunu biliyoruz neden onu hiç oynatmıyorsun ?
yigido Atilla 18.05.2009, 05:00 Takimin ve Hocanin performasi
1.Petkovic in mac boyunca yaptigi tek hatasi golle sonuclandi amatörce hic yakistiramadim..
2. Bilica tek kelime ile harika Yürekten oynuyor... halal olsun sana
3. Sedat shada varligi ile yoklugu belli degil cok kademe hatasi yapiyor rakibini takip etmiyor Bu performansla süperligde oynama sansi cok az..
4. Hayrettin sahada izledikce gülmekten kendimi alamiyorum i bir tane olumlu ortasini 90 dakika göremedim ......
5. Apdurahman Beni en cok hayal kirikligina ugratan futbolcu süperligin en iyi sag kanat oyuncusu hatta performasini devam ettirmis olmus olsa idi Büyük takimlarin ilk alacaklar listesinde yer alirdi yinede cok sey bekliyorum.. ..
6.Apdurahman icin yazdiklarim Sezer icinde gecerli en cok begendigim futbolcu onunda önü acik bu performansi hic yakistiramadim ..
7.Musa Tam komedi sahda ne yapmak istedigini kendisi anlatsada bizde ögrensek kosmuyor mücadele etmiyor böyle oynarsa yedek klübesinden kendini kurtaramaz kendine gel musa böyle oynamaya hakkin yok Futbolun da bir yasi oldugunu sakin unutma sonra pisman olursun ..
8.Ibrahim dagasan Geldiginde hic begenmemistim ama tam bir görev adami sahada 3 kisilik futbolda oynanmazki yayinda oynayan arkadaslarinin hatasini kapatmak icin kendi futbolunu sahaya yansitamiyor devam et....
9.Murat Süper teknige sahipsin Allahin vedigi yetenegi bu kadar carcur etmeye ne gerek var bir mac harikasin bir mac tanimasam bu adami nerden almislar bu futbolu bilmiyor diyecegim geliyor takimin en teknik ve her an maci cevirecek adami ama böyle degil murat arka arkaya iki iyi macini daha göremedim ..
10. Thum helal olsun canla basla Bilica ile takimin en iylerinden devam et
11. Mehmet yildiz Sitede Mehmeti en cok destekleyenlerden birisi benim ama artik Bicak kemige dayandi her macta 28 kez bir santrafor ofsayita düsermi düsmez nicin düsüyorsun maclara kendini vermiyorsun konsantran sifir sahada ceneden baska hic bir seyin calismiyor böyle oynarsan Klübeye mahkum olursun Bizim tanigimiz Mehmet yildiz bu degil 90 dakika sahada rakibiyle bogusan kendi arkadaslariyla sahada tartisan mehmeti istemiyoruz eski aslanla gibi savasan konusmayan ve rakibi ve topu takip eden mehmeti istiyoruz hayaletini degil kendine ceki düzen ver. Takimin kaptanisin arkadaslarina örnek olmalisin
12. Kamanan kapali bir kutu ne zaman ne yapacagi belli degil Bir kac mac ilk
11 de görme sansimiz olmadi..
13. balili artik yedek klübesinden cikma sansi kalmamis
14. Onur Bu takim hic bir zaman kurtaricisi olamaz cünki buna suan fizigi müsade etmiyor zamana ihtiaci var.
15 sahada en cok görmek istedigim futbolculardan biri Syla, Diallo, Faruk bu futbolculardan nicin Hoca yararlanmiyor..
15. Bülent Hocamizin kapasitesi oraya kadar elinden fazla bir sey gelmiyor Bir antrönerde A- Plani B- Plani C- Plani olmali malesef hocmamizin kapasitesi buraya kadar sadece bir sezon boyu A Plani ile takimi oynatirsa her rakip seni ezberler ve Cözer insallah seneye bir B- Plani birde C- planinda ögrenirse daha basarili olacak....
Taraftar tek kelime ile harika ..............................
blacksky 18.05.2009, 05:54 1- Hocamiz cok konusuyor.. maalesef teknik ve taktik bilgisi kendisini sisirdigi kadar iyi degil.. rotasyon yapamiyor, hamle yapamiyor her yaptigi hamle ezberden.. Mehmet Yildiz' a top sisirmekten baska ne taktigimiz vardi sezon basindan beri?
2- Kim ne derse desin hakemlerden yana canimizin yanmamasi bizim icin bir sansti.. bunun nedeni de bence futbol kamuoyunda yarattigimiz sempati idi.. Bu sempatiyi de hocamiz sagolsun demecleriyle yerle bir etti.
3- Takimin devre arasi iyi calismadigi ortada.. eskisi kadar guclu, kuvvetli degiliz, ayakta kalamiyoruz ikili mucadelelerde.
4- Basari alkislanir elbette.. biz de hocamizi alkisladik yine de alkislariz ama o kendini herkesten cok methetti.. olmadi.. kendi motivasyonunu boyle bitirirken surekli oyuncu satma soylemleriyle futbolcularin da kafasini dagitti.
5- Turbulent nedir ya?.. 2 senede futbol literaturune mi gececektin hocam? su ego'yu biraz torpule.. fatih terimin bilmem kac senede ulastigi ego'ya sen 2 senede yaklastin bile.
6- Anadolu' yu rencide ettik.. ihtiyaci yokken bizi yenen s.refsizdir demeye getirdi resmen hem hoca hem futbolcular.. yakismadi.. kazanirken karanfil verip kaybedince hakaret etmek hos olmadi.. basini bile karsimiza aldik.
vesaire vesaire.. daha bir cok yanlis sayilabilir... Hocamiz da bir isik var evet ama bunu en basta kendisi cok abartti.. kendini gelistirmek yerine hep "ben ben" demeye basladi.. bu futbolculara sirayet etti.. kim ne derse desin takim icinde o eski butunlesik hava yok gibi.. bence dususumuzdeki temel neden budur.
SİVASSPOR şampiyonluğu hediye etmiştir maalesef arkadaşlar artık kabul edelim.
ofozturk 18.05.2009, 08:26 ne diyorsunuz arkadaşlar lütfen biraz sakinleşelim.
ya bu takım 15-16 haftadır liderdi ve hayatımızda ilk defa şampiyonluk şarkıları söylemeye başladık. bir anadolu takımı için bunun ne demek oldugunu anladık. ben de takımın bu performansından dolayı üzülüyorum ama biraz sebeplerini araştırmak lazım.
kabul edelim takımımız henüz şampiyonluğa hazır değil. beyin olarak hazır değiliz. inş her sene bu performansı gösterirsek bir gün oluruz.
son dönemlerde şampiyonluk stresi nedir herkes ögrendi. büyük takımda burada anlaşılıyor. neyse sözün özü kimsenin bu sonuçlarda art niyet aramasına gerek yok. sebepler ortada biz kaldıramadık stresi. ama herşey bitmiş değil inş bu sezonu en kötü ihtimalle şampiyonlar liğine katılarak tamamlarız. ve bu da bizim gibi bir takım için şampiyonluk kadar önemlidir.
lütfen arkadaşlar takımımız ne kadar kötü oynasa eleştiri zamanı değil. yanlışları görmezlikten gelip hep destek tam destek felsefesiyle hareket etmeliyiz.
kalın saglıcakla hemşolar.
yigidolar06 18.05.2009, 09:21 Sonunda biz gine ŞAMPİYONUZ o kadar
SenSetik 18.05.2009, 09:49 Benim şampiyonluk ümidim kalmadı dersem yanlış olmaz.Beşiktaş bundan sonraki 2 maçında da galip ayrılıp işi şansa bırakmayacaktır.O ahmaklığı sadece biz yaparız.Kaldı ki beşiktaş puan kaybetse bile biz hem gençler hem de gs maçlarını kazanabilirmiyiz bu futbolla? Hacettepe maçı benim ümitlerimi bitirmiştir.İnşallah 2.likten olmayız.
sivasspor buralara geldiyse en büyük pay mehmet yıldızındır.34 maçın 34. oynamak her babayiğidin harcı değil.zaman zaman performansında düşüşler olacaktır illaki ama ne olursa olsun o bizim kaptanımızdır
BİR OYUN OLDUĞU ALENEN ORTADADIR HİÇKİMSE BİZİM GURURUMUZLA OYSANASIN
tuzlugollu 18.05.2009, 14:23 HIC AGIR BIR YAZI DEGIL LAKIN BU SAATTEN SONRA SANMAMKI BU TUR SITEMLERI KAALE ALSINLAR KACAN BALIK BUYUK OLUR HESABI GIDEN GITTI KIMSE KENDINI KANDIRMASIN GERCEKTEN ARTIK COK ZOR BIZIM SAMPIYONLUGUMUZ YINE IDDIA EDIYORUM BUNUN SEBEBLERINDEN BIRISI BULENT HOCA DIGERI PROFOSYONEL OLDUGUNU SANDIMIZ AMATOR FUTBOLCULARIMIZDIR TABIKI BUNLAR ELESTIRI BIZ KALKIPKUFRETMIYOZ BU INSANLARA HAKLARINIDA INKAR ETMIYOZ AMMA ONLAR ONBIR KISI BILEMEDIN 25 KISI BIZ KOCKOCABIR SIVAS CAMIASIYIZ HANGIMIZIN HAYAL KIRIKLIGI DAHA BUYUK OLUR FUTBOLCULAR TRANSFER OLUR GIDER AMMA BU ACI BU HUSRAN BIZIMLE OMUR BOYU KALIR AH KESKE DIYEREK BITER OMRUMUZ UMARIM YANILIRIM AMMA GORUNEN KOYDE KLAVUZ ISTEMEZ BULENT HOCA FATIH TERIMI TAKLIT ETMEKDEN VAZ GECSIN KENDISI GIBI OLSUN BUNE INAD YA MEHMET YILDIZ GERCEKTEN ARTIK EL FRENI VAZIFESI YAPIYO YA KACIRDIGI GOLLERIN YANINDA ARTIK NE ASISTI VAR NE BI PRESI ANCAK TAKIM ARLADASLARINA FIRCA ATAR ONUNE GELENE AHKAM KESER KALDIRAMIYOR ARTIK NE ONU DAHA FAZLA INSANLARIN GOZUNDE ANTIPATIK GOSTERMENIN ANLAMI VAR NEDE SIVASSPORU BIR ADAM EKSIK OYNATMANIN AMMA TABIKI HOCA YINE BILDIGINI OKUYACAK BUYUK HOCA YA.......
BİR OYUN OLDUĞU ALENEN ORTADADIR HİÇKİMSE BİZİM GURURUMUZLA OYSANASIN
Valla bende anlamiyorum .Birseyler dönüyor ya nee??????
|
|