SivasSpor.Com
18.06.2009, 09:55
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Okulların kapanmasından sonra, ara sokaklar ve futbol oynamaya müsait alanlar cıvıl cıvıl oldu.
Hemen her sokak ve futbol sahasında onlarca çocuğu top peşinde koşarken görmek mümkün. Önceki gün bir amatör kulübümüzün açmış olduğu "Yaz futboluna" uğradım.
Sahada en az 50 çocuk var. Kimisi top oynuyor,kimiside sırasını bekliyor.
Bu 50 kadar çocuğun üzerine giydiği formalar dikkatimi çekti. En az 40'ın üzerinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş forması var, diğerleri de Sivasspor formasıyla birlikte yabancı takımların forma rengi.
Yani,d oğma büyüme Sivaslı olan baba gidiyor çocuğuna İstanbul takımlarının formasını alıp giydiriyor.
Eminim "Sivas" muhabbeti olduğu zamanda "Sivas Milliyetçiliğini" kimseye bırakmazlar. Ey be kardeşim. Sivasspor dururken sen gidip neden başka takımın formasını çocuğuna alıyorsun? Ben bunu kabul etmiyor, hatta ayıplıyorum bile.
SUÇ ÇOCUKLARDA DEĞİL BABALARINDA
Sivas'ta doğup büyüyen bu çocuklara kimsenin laf söylemeye hakkı yok!..
Çocuk, giydiği o rengin kendi öp öz takımına ihanet olduğunu bilmez, düşünemez. Bunu bilmesi ve düşünmesi gereken babalarıdır. Çocuğuna gidip mağazadan hangi renk formayı alırsa çocuk onu giyer.
Sivasspor'un gelecekte iyi bir taraftara kavuşması için bu çocuklara şimdiden Sivasspor'u sevdirmek, hatta maçlarına götürmek gerekir.
Sivaslı olupta çocuklarına başka takımların formasını giydiren babalara şunu sormak istiyorum; Böyle yapmanın sana ve çocuğuna ne getirisi olacak? Birde Sivasspor formasını giydirirsen ne kazanırsın?
Lütfen cevap verin!..
izmirliyigido
18.06.2009, 10:04
Babaların ayıbı olduğu kadar Yaz Futbol okulu açan amatör veya profesyonel takımlarında ayıbı bu. Diyecekler ki; "Sivasspor'a katkı için çocuklarımız Sivasspor forması giyecekler. Başka renk istemiyoruz."
Hatta kendileri kayıt esnasında üzerine de 3-5 TL koyup satsalar çok daha iyi olur.
AYK
özgühertaş
18.06.2009, 10:26
Babaların ayıbı olduğu kadar Yaz Futbol okulu açan amatör veya profesyonel takımlarında ayıbı bu. Diyecekler ki; "Sivasspor'a katkı için çocuklarımız Sivasspor forması giyecekler. Başka renk istemiyoruz."
Hatta kendileri kayıt esnasında üzerine de 3-5 TL koyup satsalar çok daha iyi olur.
AYK
doğru söze ne denirki.ama zamanla düzelicek bu işler herkesimden taraftarımız zamanla bilinçlenmeye başlıyor.birgün gelecek sivas forması haricinde bir forma ile sivas sokaklarında insanlar gezmeye çekinecek.
mertcan69358
18.06.2009, 10:30
çocuklarınıza başka formalar alısınız ama sivasla övünmeye bilirsiniz
sivassın ekmeğini yiyosun
merkez_emre
19.06.2009, 00:42
aynen katılıyorum abdullah abı aynen...elımde olsa alıcam bır tekstıl makınası kısın atkı yazın forma basıp onume gelen cocuga dagıtıcam ama yok işte...
yigido Atilla
19.06.2009, 02:41
Anadoluda Trabzon haric Böyle manzaralari türkiye süperliginde oynayan her sehirde malesef görmek mümkün Trabzon sehri bunu cözmüs darisi bizim basimiza.!!!! , Sivasspor sampiyonlugu kil payiyla kacirdi yine yaranamiyor hala Sivasspor kendini Tüm Türkiyeye sevdirdi ama yine Böyle Babalara sevdiremedi.... FB,GS,BJK Arti dahada önemlisi sampiyonlar ligi ön ele turunu insallah sivasta oynariz Avrupanin Güclü takimlarini sivasa getirse yine babalar Sivassporu sevmezler. Sivasspor daha ne yapsin artik sivaslida kendi takimina sahip cikmaz ise kim sahip cikacak Sivassporu Avrupada Futbol ile ilgilenen her futbol sever Sivassporu taniyor bunu samimi söylüyorum !!!! Arabamin arkasinda sivasspor bayragini Gururla tasiyorum. Biz Siradan bir takim degiliz........
altuntas58
19.06.2009, 07:56
Abdullah kardeşim çok haklı hala istanbul takımının formalarını giyen çoçuklar var ben gecenlerde sivasa gittiğimde böyle formalı bir iki çocuğu durdurdum onlara niye giyiyorsunuz dediğimde babam aldı diyorlar bunun en güzel yol maclarda pankart yapıp stadyumun 4 tarafına asmak belki bu zihniyetteki babalar okurda bir daha şehrimizde bu renkleri giyen çocukarı görmeyiz
yigidoilyas
19.06.2009, 09:28
HELAL OLSUN ABİ SOUNA KADAR HAKLISIN. SİVAS SPORA SİVASLIDAN BAŞKA KİMİN KATKISI OLABİLİRKİ GİDİYORLAR İSTAMBUL TAKIMLARININ FORMASINI GİYDİRİYORLAR COCUKLARINA. SORSAN BEN SİVAS SPORLUYUM DERLER. ONLAR OLSA OLSA CAKMA OLURLAR.:confused:
yigidoilyas
19.06.2009, 09:33
BEN KAYSERİDE YAŞIYORUM SİVASSPOR FORMASI GİYEN KAŞKOLU TAKAN ARABALARININ ARKASINDA SİVAS SPOR ARMALARI BULUNANA, ÇOK SİVASLI GÖRÜYORUM HİÇTE KİMSE NİYE GİYORSUN DİYE EDİYORSUN DEMİYORLAR HATA KAYSERİ YÖNETİMİ SİVAS SPOR HAKINDA KARDEŞLERİMİZ DİYE KONUŞUYORLAR. ESKİYE DAYALI HİÇ BİRŞEY YOK YANİ. ADAM MEMLEKETİNDE SİVAS SPOR FORMASI DEGİLDE BAŞKA TAKIM FORMASI GİYORSA ONDAN NE TARAFTAR OLUR NEDE BAŞKA BİRŞEY.:)
vahapkeskek
19.06.2009, 09:50
Sivaslı olanların Sivassporu tutma zorunluluğu olmamalıdır. Böyle bir düşünce insanları geri götürür. Trabzonda başka forma görmezsiniz ama bunun kime faydası var hatta zararı daha fazla. Futbol renklerin kardeşliğidir. Kırmızısı beyazı sarı bordosu laciverti moru yeşili hepside güzeldir. Giysekte giymesekte. Ama giyildiğinde çok yakışıyor.
ferhat_58_oğuz
19.06.2009, 10:45
imdi arkadaşlar güzel bir tespit yapmış abdullah yiğit abimiz ama gönüle prangada vuramazsın örneğin ben doğma büyüme istanbuldayım yaşım 31 babam 61 yaşında oda 9 yaşında istanbula gelip yerleşmiş ben toplasan 3 veya 5 kere memleketime gelebildim koyulhisarın köyü sivasa merkeze hiç gelemedim dersem kızmayın gelemedim işte benim oğlum 9 yaşında sivası bırakın koyulhisara bile gidemedi şimdi beni ayıplayıp kızanlar olabilir ama olanaklar bir türlü gerçekleşmedi fırsatım olmadı işim çok yoğun neyse şimdi ben açıkçası istanbulda yaşadığım için haliyle bundan 5 sene önce tuttuğum takım gs idi ama sivasımızın 2 liğdeki istanbulda olan tüm maçlarınada gidiyordum ne zamanki sivasımız süper lige çıktı inanın tüm samimiyetimle söylüyorum ruhuma kadar sivassporlu oldum hemide yenildiğinde ağlayacak kadar fanatik bir şekilde ama oğlumu bir türlü sivassporlu yapamıyorum artık hep 2 . takımım sivasspor diyor 1. takımım gs zorla döverekte gönüle sevda koyamazsın içinden gelmedikten sonra insanın zor evet benim oğlumunda gs forması var ama sivasspor formasıda var yavaş yavaş İNŞALLAH onuda gerçek bir sivassporlu yapacağım ama olmasada onun hür iradesine karışamam aslında bu babaları ayıplamaktansa sivassporumuz niye bu kadar sene süperlige çıkmak için beklediğini sorgulamak daha doğru olur o zama oğluna başka takımın formalarını giyziren babaları değil herkesi tüm sivaslıları sivassporumuzun süperlige çıkmasında desteği olmayan iş adamlarını zenginini beceriksiz başkanları halkını kısacası kimliğinde sivas yazıp desteği olmayan herkesi suçlamak daha doğru olur
Medyada 3 büyütülmüşün o kadar çok reklamı yapılıyorki çocuklarımızı bundan korumak çok zor.Benim oğlum daha 2 yaşında ama şimdiden Sivasspor sevgisini aşılamaya başladım.Ne olur ne olmaz
mehmetyildiz58
19.06.2009, 11:20
bencede çok önemli bir konu...şampiyonluğa oynayan takımın taraftarı böle yaparsa.....
slasher//z
19.06.2009, 11:30
istanbulda arabaların arkasındaki armaların %80 i sivasspor bayrağı.. istanbulda en çok sivassporlu flamalar var benim gördüğüm.