Orijinalini görmek için tıklayınız : Ferhat BIKMAZ
Ferhat Bikmaz
1988
(1.79m)
(77 kg)
Ferhat Bıkmaz, (d. 6 Haziran 1988 Hannover) defans (Sol Bek) ve orta saha (Ön Libero) mevkiinde görev yapan Türk futbolcu.
Kulüp Takımları Kariyeri 2002 yılında Hannover 96 takımının genç takımı olan TuS Marathon Hannover’de futbola başladı. 2006-2007 sezonunda profesyonel olan Ferhat Bıkmaz, 2007-2008 sezonunda Hannover 96 kulübünün kadrosunda yer aldı ve bir maçta forma giydi.
Milli Takım Kariyeri 2005 yılında Peru'da oynanan 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda turnuvasında Nuri Şahin'le beraber forma giyen Ferhat milli takımlar da 3 numaralı formayı giymektedir.
50 kez Türk milli takımlara çağrılan Ferhat Bıkmaz, 8 kez U-16, 21 kez U-17, 7 kez U-18, 11 kez U-19, 2 kez U-20 olmak üzere toplam 49 kez milli formayı giymiş bu maçlarda 1 gol atmıştır.
2006 yılında 1 kez (Ümit Milli takıma çağrılmış ancak forma giymemiştir.)
Nihayet bir sol bek aldık.Geçen yıl Hayrettin sakatlanınca sol kanadımız kevgire dönmüştü.Hayırlı olur inşallah
Kibrisli 22.06.2009, 16:49 O çocuk çok iyi... Bu sene olmasa da seneye banko ilk 11 oynar... Kendi yarı sahamızın her yerinde oynayabiliyor, defansın göbeği, bek ya da defansif orta saha farketmiyor... 2 ayağını birden kullanabiliyor, yetenekli bir oyuncu... Çok sevindim ben bu transfere...
21 yasindaymis, insallah yildizi parlar bizde..
Harput0658 22.06.2009, 17:10 bu sene de 21 maçta forma giymiş çoğu da ilk 11
50 DEFA U MİLLİ TAKIMLARDA OYNAMIŞ.Son olarak 2009 haziranda yapılan Ermenistan'ı 5-2 yendiğimiz maçta oynamış.Solbek ve ön libero oynaya bilen genç ve güçlü oyuncu.Kariyeri çok zengin.İnşallah artık iki kanat defansımızın da alternatifi oluştu.Böylece Apo ve Hayro nun sakatlık stresi azalmıştır.
neden kimse murat sozgelmezden bahsetmıyor. oda sol back oynayabiliyor.
Gayette iyi
neden kimse murat sozgelmezden bahsetmıyor. oda sol back oynayabiliyor.
Gayette iyi
Muratın asıl mevkisi stoper ve sağ bek. Sol bekte mecburiyetten oynadı.Fener(4-2),Bursa(1-1) maçlarını hatırla sol kanat resmen maden olmuştu.Hayrettin çok sık sakatlanıyor ve çok kart görerek cezalı duruma düşüyor.Faruk ve Ermanın hücum yönü iyi savunma yönü zayıfBize sol bek şarttı.İnşallah Ferhat iyi çıkar
Murat ARICI 24.06.2009, 13:06 BU YIL İYİ TARNSFERLERE İMZA ATTIK UYUM SORUNUMUZ OLMAZSA GAYET BAŞARILI BİR YIL DAHA OLACAK İNŞ.
konartr58 24.06.2009, 13:36 para=başarı,
başarı=para birde takım ruhu eklendi mi sivasspor daha da güçlü olmaya namzettir
kepirli39 26.06.2009, 10:28 ferhat bıkmaz benim çok yakından akrabamdır. Ben Tekirdağda yaşıyorum.Ferhat bizim köyümüz olan BALLI KÖYE gelir ve de sık sık görüşüyoruz.Kendisi çok iyi bir futbolcudur.Akrabam diye bunları söylediğimi sanmayın.Defansif oyun tarzı vardır ve defansın her yerinde oynayabilir.Yalan attığımı kesinlikle düşünmeyin bu yazdıklarımın hepsi doğrudur.
mysuskunx 26.06.2009, 11:03 FAYDALİ OLACAĞINA EMİNİM.....:D:D:D:D:D:D
neoderon 10.07.2009, 22:37 Yha ferhat bıkmaz benım akrabagım oluyor tekırdaglıyım ben ballı koylu we oda oralaı aynı oralı deılde almanyada dogumus.we benım akrabagım oluor cok gusel oynuordur iş sıvas spora ugurlu gelır.kepirli ben berk:D
yigidocengiz 10.07.2009, 22:44 İNŞALLAH şu hayrettine mahkum olmaktan kurtuluruz.bazen akılalmaz hatalar yapıyo
ins oynarda su hayrodan kurtuluruzzz
burakplt 11.07.2009, 08:19 ]O çocuk çok iyi... Bu sene olmasa da seneye banko ilk 11 oynar... Kendi yarı sahamızın her yerinde oynayabiliyor, defansın göbeği, bek ya da defansif orta saha farketmiyor... 2 ayağını birden kullanabiliyor, yetenekli bir oyuncu... Çok sevindim ben bu transfere..
dediğin gibi ise o zaman çok iyi olmuş hem daha da 21 yaşındaymış
yigidomustafa58 12.07.2009, 12:55 hayırlı uğurlu olsun çok genç bir futbolcu...
MeRt5858show 12.07.2009, 13:49 adı üstünde bıkmaz bıktırmaz bide bu cocuk nereli bilen var mı?
subasi29 12.07.2009, 14:34 gercekten iyi transfer is yapacak birisi oynadigi mevkinin hakkini verecek kabiliyete sahip
sivasdergi 21.08.2009, 11:32 Nerde bu adam hala göremedik 5 dakika bile. 3 yediğimiz maçta bile oyuna girmiyorsa nasıl anlayacağız.
Ferhat'ın kumaşını beğendim. Ümit Milli takımda da oynaması avantaj. Sol bek için alternatif olur.
etzel1967 25.08.2009, 23:44 ferhat oyuna girdikten sonra syrnanın hızı kesildi...genç oyuncuları kazanmak istiyorsan şans vereceksin...malesef genç oyuncu yetiştirme konusunda bülent hocanın karnesinin iyi olduğu söylenemez...
emin kara 25.08.2009, 23:51 bana göre bu senenin en iyi transferi topu çok güzel kullanıyor sadece takıma alışması için zamana ihtiyacı var umarım sivasımıza fayda saglar hayırlı olsun
eyuphulagu 26.08.2009, 00:21 Ferhat BIKMAZ hakında transfer edildiğizaman da olumlu yazılar yazdım.Bu oyuncuyu birkaç kez izleme fırsatım olmuştu..Abdullah AVCI'nın devamlı üzerinde durduğu oyunculardandı..Peru'da Dünya şamp.sında yine b,r Ramazan ayında galiba show tv maçlarımızı vermişti..O takımda kimler yoktu ki;Ardalar,Canerler,Nuri şahinler,Kaleci Volkan,UĞUR,M.duruer Özgürcan,Cafercan Tevfik gibi yetenekli oyunlarımız
eyuphulagu 26.08.2009, 00:33 F.BIKMAZ işte bu takımın oyuncusu ÖN LBERO VE SOL KANATTA oynayan tekniği iyi olan defansif yönü daha iyi olan bir oyuncu;ama hücuma da sık sık katılıp olumlu ortalar yapan ve çabuk geri dönen bir oyuncu..İşin ilginç yanı elimizde böyle bir oyuncu var ama biz bu oyuncuyu henüz daha haz.maçlarında bile doğru dürüst oynatmadık..Gösterizsiz oynayan ve takım için herşeyini veren bir oyuncu..Eğer süerekli şans verilirse takıma çok katkı yapacak bir oyuncu...Shatkar maçında Bülent Hocanın 25 dak. da olsa bu oyuncuya şans vermesine çok sevindim..İlk yarı Srna Murat'ın kabnadını adeta E-5 otobanına çevirmişti..Murat iyi oyuncu ama ter ayakla ancak bu kadar oynayabildi..Ferhat'ı dikkatle izledim takımda sanki sürekli oynayan bir oyuncu gibiydi..O oyuna girince Srna bir kez bile kanattan etkili gelemedi;ilk yarıdaki gibi hücuma istenilen desteği veremedi..Sivasspor bu dak. larda daha çok atak yapıp pozisyonlardsa buldu..Ferhat bu takıma çok katkı yapacak yeterki bu oyuncudan yararlanacağız..Messiler,Runni yler ,Ardalar17-18 yaşlarında büyük takımlarda oynuyorsa 21 yaşındaki Ferhat niye bizde oynamasın..Gerkirse bu oyuncu ön liberoda oynatılabilir...
enesarslan 26.08.2009, 00:45 hayrettinin son performanslarını gördükten sonra hayrodan iyidir bence ..
joe cole 26.08.2009, 01:05 hayrettinin son performanslarını gördükten sonra hayrodan iyidir bence ..
her turlu harodan iidir ........
subasi29 26.08.2009, 01:20 Ferhata da sans vermesi lazim ki kendini gostersin
Besyo_cu 26.08.2009, 02:19 Bu cocukta hayat var. Bülent hoca genç oyuncu düşmanlıgını yener bu cocuga şans verirse Milli takımın değişmez sol beki olur.
yigidocengiz 26.08.2009, 02:43 bence hayrettinin yedeği değil ası olmalı bu adam.hatta hayrettin onun yedeği bile olmaz
mysuskunx 26.08.2009, 07:39 inşallah iyi bir transfer olur, geleceğede yatırım olur...
Murat ARICI 26.08.2009, 07:57 ferhatı shaktar maçında az da olsa izledik kumaşı iyiye benziyor ben olsam Mbembayı hiç oynatmam muratı onun yerinde muratın yerindede ferhatı oynatırdım ben beğendim emmi bu ferhatı..
kocakss58 26.08.2009, 08:31 tekniği ve hızı çok iyi,hucuma çıkışı,geri dönüşü mükemmel.bence ilk onbirde oynaması gereken oyunculardan.
hanedan58 26.08.2009, 09:30 Ferhat ı akşamki uefa maçında ilkez izledik ve hem orta saha hem defans hem zaman zaman ileride gördük ve ben kendi adıma begendim umarım sivasspor için faydalı bir futbolcu olur
kaptann58 26.08.2009, 09:55 AKŞAM BİRAZ İZLEME ŞANSI BULDUK İYİ KUMAŞ AMA BÜLENT HOCA ONUDA HARCAR OYNATMAZ
yasin2452 26.08.2009, 10:16 fene değildi dünkü maçta ama hocamız niye oynatmıyo anlamadım gitmiş yasini oynatıyo
Umarım yavaş yavaş takıma genç oyuncularımız katılırlar.
eyuphulagu 13.09.2009, 21:31 Bülent Hoca artık Ferhat'a ya sol kanatta ya da orta sahanın solunda görev vermeli..Takımın bu durumunu gördükten hele de defansın sol tarafının ne halde olduğunu gördükten sonra Ferhat artık bu takımda oynamaya başlamalı..Takımın da bu gibi oyunculara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum...Gerkirse Ferhat Hayrettin'le beraber de sol içte görev yapabilir...Haydi Bülent Hocam şu çocuğa bir şans ver inanıyorum ki Ferhat seni utandırmayacaktır...Geçmişte Sezer'i de gözün kapalı genç yaşta oynatmıştın;seni utandırmamıştı;Ferhat'ta seni utandırmayacaktır...
SempaticH 13.09.2009, 21:35 yav bu hoca yasini getirdi onu oynatmazsa olmaz çünkü kendi getirtti onu halbuki ondan hiç bişi olmaz oda biliyor fakatt....
sebasteia 20.08.2010, 22:12 haydi ferhat senin için patlama yapma vakti geldi. uzun süredir senin yüksek performans göstermeni umuyoruz. hayrettin'in yokluğunda göster kendini. şimdi tam zamanı!
stutgart58 21.08.2010, 00:04 ferhat bıkmaz bu AC MİLAN daki abate ye benzyo oyun stili olarak..bence bu 1 ay boyunca mütiş bi oyun sergileyip hayrodan formayı kapacak...çünkü ofnasif yönde çok etkili..teknik bi oyuncu..tek eksiği tecrübe ve maç eksiği birazda fizik...
eyuphulagu 21.08.2010, 01:26 Ferhat bu maçta umarım istenilen şekilde oynar ve başarılı olur...Keşke Ferhat Sivas'ta oynanan bir maçta oynasaydı diye içimden geçiriyorum...Geçen yıl Trabzon maçında yine Ferhat oynamıştı ve ilk yarı malesef iyi oyanayamamıştı;2. yarı ise bilhasa Agbetu'nun oyuna girip ona yardım etmesiyle ağır sahaya rağmen daha iyi oynamıştı..Ferhat'ın takıma katkı yapması isteniyorsa mutlaka 2. yarı da olsa 15-20 dak. da olsa oynaması gergerkiyor..Ferhat geçen yıl lig süper ligde ilk defa oynadığı için tecrübe soru vardı ;bu yıl ise hazırlık maçlarında oynatıldı ve 4 Eylül Belediye maçında fizik olarak daha iyi olduğunu gördüm..inşallah iyi oynarda artık Hayrettin oynamadığı zaman bu takımın sol kanadı ne olacak sorunu ortaya atılmaz....Açıkcası sivassporun sol kanadının hem hücüm hem de defas yönü güçlü bir oyuncuya çok iyi ihtiyacı var..Hayrettin defansif yönü iyi olan ama hücum yönü fazla iyi olmayan bir kanat oyuncusu...Ferhat'ta ikisi de var..Ama tek sorunu oynayamamak ve süper lig tecrübesinin çok az olmaması...Tecrübe de ancak oynaya oynaya kazananılacak bir şey...Keşke geçen yıl Ferhat lig A da kiralık oynsaydı işte o zaman bu yıl maç tecrübesi daha fazla olurdu..İnşallah Ferhat hocasının verdiği görevi iyi yapar...Bu maçta ondan savunma olarak daha fazla görev yapmasını;kademe hatası yapmamasını bekliyoruz...Ferhat'a başarılar diliyorum......
ilteriş58 21.08.2010, 01:29 genç bi oyuncu inşallah bu görevin üstesinden gelecektir..
Del Piero 21.08.2010, 02:02 hadi yigido göster kendini senden çok şey bekliyoruz
sebasteia 22.08.2010, 22:03 ferhat çok pasif oynuyor ya, ya biz ondan çok şey bekliyoruz ya o çok birşey veremiyor. üzerindeki ürkekliği atması lazım. hadi be ferhat, kop gel aslanım, bak eline bir kaç hafta oynama fırsatı geçirdin, böyle zamanlarda kendini ispatlayacaksın ki o forma daimi olsun, hadi ama hadi aslanım!
DoomsDay58 22.08.2010, 22:32 Hava şartları etkiledi zannediyorum ferhatı bursa maçında oynayınca kendisini göstericektir
gelecek vaadeden bir futbolcu yerinde iyi oynar inşallah
LosTie58 22.08.2010, 22:51 Yaşı genç ben oynamasını isterim,faydalı olacağına da inanıyorum,bekleyelim patlama yapacak gibi.
yerliturkuaz 30.08.2010, 00:10 Çok umutlu olduğum bir futbolcu idi ama malesef gelişim göstereceği yer de kendini daha da geriye götürdü ikinci lig topçusu bizde iş yapmaz...
Caner POLAT 30.08.2010, 00:13 Her maç performansını yükseltmesi gerekirken tam aksine aşağı doğru bi ok çiziyo.İyi oynarsa da kendine kötü oynarsada ama trabzon maçında yakmasın bu takımı :mad:
tekdoktirin 30.08.2010, 00:13 YA DAHA BU ÇOCUK AMA İYİ BİR GELECEK HAYRETTİN BİTMİŞ
altuntas58 30.08.2010, 03:16 ferhat hayrettini arattı onca pası değerlendiremedi daha yaşı genc Bu futbolcumuzda tecrübe yok ama önümüzdeki sezonda daha iyi olacağını düşünüyorum
sebasteia 30.08.2010, 09:43 sivasspor ferhat'a istediği şansı veriyor, kendisini ispatlaması için gerekli imkanları veriyor. yaşın gelmiş 21'e, sen ne zaman çatır çatır oynayıp kendini ispatlayacaksın ferhat kardeş? bursa maçındaki o dağa taşa gönderdiğin ortalar neydi öyle? diğer maçlara oranla biraz daha diri, biraz daha presli oynadın ama yetmez dostum yetmez. yetmiyor da nitekim! inşallah geçen ts maçında yakmazsın bizi.
macta en cok ıstenmeyen adam en cok kufur yıyen adamö herkesın sacını basını yolduran adam yaaa mıllet 21 yasında nerelerde oynuo alın bakın 17 YASINDA OKAN ALKAN GOKHAN GONULUN YERINE DUN FENERDE CATIR CATIR OYNADI .
Caner POLAT 30.08.2010, 12:23 Ts deplasmanına kadar kendine çeki düzen vermezse eyvah !
B.DUMANLI 30.08.2010, 13:57 Icimizden bazilari,Ferhat´in ortalarinin yerini bulmadigini yazmis.Bu cocuk daha genc Hayrettin´de baslarda ayniydi.M.Yildiz kac yildan beri bu takimda onun verdigi paslarda yerini bulmuyor.Seyirci bu yilki M.Yildiz´a tahammül ediyor ama,Suarez orada dururken.
yigido_sampiyon 30.08.2010, 13:58 2 sene önce paf takımımız şampiyon oldu...bu sene 4 eylül spor 3. lige çıktı...anadolu üsküdar pilot takımımız diye övünüyoruz..o kadar genç futbolcunun arasından sol kanada ve diğer mevkilere neden oyuncu koyamıyoruz...sivasspor süper lige çıktığından beri hayrettin sakatlanırsa sol kanattaki eksikliği gideremiyoruz!!!
Bu Ferhat olayında sanırım bilmediğimiz bir şey var ;
-Yönetimde dayısı olabilir
-Teknik heyette amcası olabilir
-Antremanlarda çok iyidir ...... vs.
Keşke birisi bir açıklama yapsa da öğrensek ? Neden ısrar ediliyor bu adamda ?
40 yaşıma geldim bu kadar kötü bir solbek görmedim ?
Murat Sözgelmez'i savunmuyorum ve iyidir demiyorum ama Ferhat yerine 1000 defa oynatırım !
Saygılar.
furkandtr 14.09.2010, 14:42 Arkadaşlar 2 sene önceden paf takımı şampiyonu sol beki Ziya var bu sene Sivasspor 'da cumhuriyet kupasında oynadı. İyi bir sol bek Ferhat'tan iyi. Onada şans verilmesi lazım.
igdir076 19.09.2010, 16:24 Bu Ferhat olayında sanırım bilmediğimiz bir şey var ;
-Yönetimde dayısı olabilir
-Teknik heyette amcası olabilir
-Antremanlarda çok iyidir ...... vs.
Keşke birisi bir açıklama yapsa da öğrensek ? Neden ısrar ediliyor bu adamda ?
40 yaşıma geldim bu kadar kötü bir solbek görmedim ?
Murat Sözgelmez'i savunmuyorum ve iyidir demiyorum ama Ferhat yerine 1000 defa oynatırım !
Saygılar.
bence türk futbolu sizin gibilerin yüzünden gelismiyor!!!
TÜRKIYE de kac tane iyi sol defans oyuncusu var biliyormusunuz??
cocuga destek olacaginiza bitirmeye calisiyorsunuz!!!
FERHAT bikmaz u 17 avrupa sampiyonu olmus bir futbolcu almanyada hannover 96da oynamis bir oyuncu bu cocuk TÜRK milli takimini secmis
onun icin almanlar tarafindan dislanmisdir....
ADAM TÜRKIYEYE transfer olmus kendisini gelisdirmek icin iyi futbolcu olmak icin ama siz hemen futbol hayatini bitirmek bile istersiniz....
Sonra almanyadaki oyuncular TÜRK milli takimini secmedigi icin aglarsiniz adamlari vatan haini yaparsaniz...
bakin NURI sahine türkiyeyi secdi adam milli takimda oynayamiyor!!!
(almanya her zaman banko oynayan bir oyuncu)
MESUT özil almanyayi secdi reale transfer oldu!!!!vatan haini ilan ettiniz....
ferhat bikmaz türkiyeyi secdi kötü oyuncu oldu!!!
biraz duyarli olun genclere yardimci olun....
adam ailesini düzenini birakmis gelmis oralara yardimci olun.....
ama hayir size avrupadan yabaci oyuncular lazim ferhatovic olsa daha iyi olurdu sizin icin demi....
igdir076 19.09.2010, 16:29 Kulüp Takımları Kariyeri [değiştir]
Aslen Tekirdağlıdır.2002 yılında Hannover 96 takımının genç takımı olan TuS Marathon Hannover’de futbola başladı. 2006-2007 sezonunda profesyonel olan Ferhat Bıkmaz, 2007-2008 sezonunda Hannover 96 kulübünün kadrosunda yer aldı ve bir maçta forma giydi ve 2009-2010 yılında Sivasspor'a Transfer oldu ve Shaktar-Sivasspor Şampiyolar ligi maçı dışında sivassporda forma şansı bulamadı.
Milli Takım Kariyeri [değiştir]
2005 yılında Peru'da oynanan 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda turnuvasında Nuri Şahin'le beraber forma giyen Ferhat milli takımlar da 3 numaralı formayı giymektedir.
50 kez Türk milli takımlara çağrılan Ferhat Bıkmaz, 8 kez U-16, 21 kez U-17, 7 kez U-18, 11 kez U-19, 2 kez U-20 olmak üzere toplam 49 kez milli formayı giymiş bu maçlarda 1 gol atmıştır.
2006 yılında 1 kez (Ümit Milli takıma çağrılmış ancak forma giymemiştir.)
bu genc futbolcunu destege ihtiyaci var köstege degil!!!!
Dayiya felan ihtiyacida yoktur kac futbolcu taniyorsunuz genc yasinda avrupa sampiyonu olmus ????
igdir076 19.09.2010, 16:39 TÜRKIYEDE genc oyunculara verilen deger hakkinda bir arasdirma ...okuyun ve düsünün genclerin kendilerini türkiyede gelisdirmenin ne kadar zor oldugunu anlayin!!!!
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDeta y&Date=&ArticleID=956126&CategoryID=84
B.DUMANLI 19.09.2010, 17:27 Sana verilen sanslari maalesef iyi kullanamadin.Oysaki kac yildan beri Sivas´tasin.
|