Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivaslı olmayan Yiğidolar!

SivasSpor.Com
16.07.2009, 10:18
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

"Güzelliğin on par etmez,
Bu bendeki aşk olmasa,
Eğlenecek yer bulaman,
Gönlümdeki köşk olmasa"

Veysel'imiz nede güzel anlatmış, asıl sevginin görüntüde değil, kalpte yaşanması gerektiğini. Ne güzel ifade etmiş, doğal güzelliğin, suni güzellikten üstün olduğunu!
Bugünkü yazıma neden bu dizelerle başladığıma gelince.
Hani hep söylenirya "Felan Müdür Sivas'tan gitti ama hala unutamıyor, filan Vali " Sivas Sivas" diye yanıp tutuşuyor" diye.. Hatta buna son zamanlarda birde şu cümle eklendi; " Sivas'a bir gelirken ağlanırmış, birde giderken"
Şimdi yazacaklarımı iyi okuyun!
Sivas görev yapan bir müdür arkadaşım geçenlerde Antalya'ya gitmiş. Sivasspor'un eski futbolcusu Balili'yi, eşini ve bizim Ertuğrul Arslan'ı ziyaret etmiş.
Balili ve eşiyle konuşurken konu Sivasspor'dan açılmış ve Balili "Ben Antalyaspor'lu oldum ama eşim hala Sivassporlu" demiş. Bu arada eşi Hila söze karışarak " Ligin 8. haftasında sizi yeneceğiz" diyerekte Balili'ye meydan okumuş. İşin en ilginç tarafı, Balili kısa sürede Antalya'ya uyum sağlamasına, yada öyle görünmesine rağmen, eşi Hila bir türlü oraya ısınamamış ve Sivas, Sivas diyerek yanıp tutuşuyormuş! Balili'nin eşinin bu tavrı müdür arkadaşımında garibine gitmiş ve şunları söylemiş " Ya Antalya turizmin merkezi, burada deniz var, kum var, doğal güzellik var…" Hila yengemizi ikna edememişler, o varsa yoksa "Sivas" diyormuş.
••••
Bir diğer Sivas sevdalısıda Bilica çıktı. Sivasspor'da bir sezon futbol oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye giden Bilica, takımında "58" numaralı formayı tercih etmiş. Geçen akşam oynanan hazırlık maçında da "58" numaralı formayla mücadele ederek gönülleri bir kez daha fethetti!
Kısacası, insanlık, tatlı dil, samimiyet ve sevgi her şeyin üzerinde. Öyle olmasaydı koca Veysel " Güzelliğin on par etmez, bu bendeki aşk olmasa" dermiydi?

vahapkeskek
16.07.2009, 10:35
sivası daha iyi alamak için sivas dışına çıkmak lazım. Bu özlem çok güzel. Sivasımız bi tanedir.

Mursallı yiğido
16.07.2009, 10:55
Hazırlık maçında Bilica'yı 58 numaralı formayla görünce ben de çok mutlu oldum.

Metal Gear
16.07.2009, 11:51
Sivas bir sevdadır..kolay kolay bırakamazsın,vazgeçemezsin..
Ne deniz,ne kumsal,ne sıcak..Hiç bir şey para etmez Sivas sevdasının yanında..

fahr!&yiğido
16.07.2009, 12:33
Mehmet Akif Ersoy Gürcü Vatandaşıydı sanırım, yanlış biliyorsam düzeltin arkadaşlar. Kendini Türk hissediyordu, çok büyük bir hediye verdi üstelik türkiye cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayan türk milletine. Ben şimdi türküm diyorum ama onun kadar olamam asla, öyle değilmi? Sivaslı değilim, sivas toprakları üzerinde nefes alıp yaşamımı sürdürüyorum. Sivasa hizmet ediyor olmaktan ve burada yaşamaktan onur duyuyorum. Bahsettiğim ve bahsedilen insanlar gibi sivasa bir faydam dokunmuyor ama gücümün yettiği kadarıyla, tüm kalbimle gönlümle sivassporu destekliyorum. "Sen sivaslı bile değilsin ne iş, nerden geliyor bu aşk, şevk?" diyen sivaslı arkadaşlarıma "Ben sivaslı değilim ama bir sivaslı gibi hissediyorum" ve "uzayan kol bizden olsun yeterki" diyorum. Anadoluda nefes alıpta gözünün önündeki ışığı göremeyen, bu kadarcık hissiyatı taşımayan zavallıları ise esefle kınıyorum. Tüm sivaslı camiayı saygılarımla selamlıyorum...

58_babacan_58
16.07.2009, 13:48
::::::::::: BİZE HER YER SİVAS ::::::::::::

sevda58
16.07.2009, 14:24
.............sivas aski bir baska.............

Kasim58
17.07.2009, 00:34
Abi beni derin yerimden vurdun SiVAS diyince akan sular duruyor.Elerine saglik gercekten güzel bir yazi inanin okurken bile duygulandim.

subasi29
17.07.2009, 00:36
Kısacası, insanlık, tatlı dil, samimiyet ve sevgi her şeyin üzerinde. Öyle olmasaydı koca Veysel " Güzelliğin on par etmez, bu bendeki aşk olmasa" dermiydi?

merkez_emre
17.07.2009, 02:49
ıcımızdekı ırlandalılara ornek olur ınsallah :)
sivaslı olup istanbula ozenenlere

tekdoktirin
17.07.2009, 12:04
SIVASLI OLMAK BİR ERDEMLİKTİR ALLAH HERKESE NASİP ETMEZ ETMEMİŞTİRDE ONUN İÇİN SIVASLI GÖREVİNİ YAPACAK TAKIMINI TUTACAK İNSANINI TUTACAK ADAM OLACAK ADAM GİBİ ADAM YADA O KİMLİ YIRTIP ATACAK BİZİM SIVASLI LIK ANLAYIŞIMIZ BUDUR GARDAŞ ,,,ALP,ERENLER,,,

tekdoktirin
17.07.2009, 13:07
GARDAŞ SÖZLERİM TABİKİ ÖZÜNÜ UNUTMAMIŞ LARA ASLA AMA GÖRÜYORUM ÜZÜLÜYORUM SIVASLILIKLA ALAKASI KALMAMIŞLARA HALA BAŞKALARINI,,,,, ANLAMAKTA ZORLNIYORUM ÇOK ŞÜKÜR ALLAHIMA Kİ BENİ O TOPRAKLARDA YARATMIŞ,,, GARDAŞ BİZ ETİPUF ÇOCU DEİL KURU EKMEK ÇOCU YUZ BİZ GARDAŞ BİZ ASFALT ÇOCU DEİL DİKENLİ YOLLARIN TAŞLI CILGALARIN ÇOCU YUZ ALLAH BİNKEREDAHA YARATIRSA O BOZ KIRLARDA YARATSIN BENİ ŞÜKÜRLER OLSUN ALLAHIM BENİ SIVASTA YARATTIN İÇİN O BİR AYRICALIKTIR ANLAYANA ,,,, ALP ,,, ERENLER,,,

Salim58
17.07.2009, 15:28
sivaslı olmak bi ayrıcalıktır.................. .

sivastatlıbelam
17.07.2009, 16:29
ben de sivaslı değilim ama sonuna kadar anadoluluyum ve anadolunun tek gerçek temsilcisi sivassporluyum.

çok şehir gezdim tek huzuru sivasda buldum inşallah tüm üniversitreli kardeşlerimizde sivası severler.

sivasa gelirken bu şehri bu kadar seveceğimi tahmin etmiyordum.

sivasın farklı bir havası var:)

tekdoktirin
28.07.2009, 03:53
sıvaslıyım diyipte sıvasın de erlerine sahip çıkmayanları kınıyorum,,,,, ALP ERENLER,,,