Orijinalini görmek için tıklayınız : YİĞİDONUNKİ NEKİ....
mehmetyildiz58 30.07.2009, 12:11 Sivasspor'un 5-0'lık hezimeti 'vur abalıya' dedirtti ama tarihindeki skorlara bakıldığı zaman Yiğidoların hezimet yaşayan tek kulüp olmadığı ortada. İşte tarihi hezimetler...
Tecrübe eksikliği, takımdaki revizyonun olumlu yansımaması, sakat oyuncular gibi pek çok etken sayılabilir; ama şu bir gerçek ki; Yiğidolar, ağır bir mağlubiyete uğrayarak Avrupa defterini erkenden kapatma aşamasına geldi.
İyi de böyle bir farklı mağlubiyet ilk defa mı başına geliyor Türk takımlarının? Temsilcilerimiz Avrupa kupalarında daha önce de benzer şekilde ağır mağlubiyetlere hiç uğramadı mı?
Beşiktaş'ın Liverpool karşısında iki sezon önce yaşadığı 8-0'lık yenilgi, Türkiye'de futbolun yeni yeni profesyonelleştiği 1960'lı yıllardan bu yana uğranılan en ağır hezimet olarak geçmişti tarihe.
O yıllarda iki İzmir takımı Altay ve Göztepe, hakiki hezimetler görmüşlerdi deplasmanlarda. Örneğin Altay, İtalya'da Roma'ya 10-1 mağlup olmuş.
Hemşehrisi Göztepe ise Almanya'da 1860 Münih'e 9-1... Yetmişli yıllarda da hayli hayal kırıklığı bulunuyor; seksenlerde sadece uğursuz bir 85-86 sezonu var aslında. 90'lı yıllarda ise 92 ile 99 arasında bir boşluk dönemi göze çarpıyor.
Tam da Türk Milli Takımı'nın çıkış sürecinin başlangıç safhasıyla birlikte, yani bu olumlu bir boşluk. Ancak tam futbolda çağ atladık dediğimiz 2000 sonrasında bile listeye dahil olan maçları da izledik...
HÜSRANLARI, İLK MAÇLARDA YAŞIYORUZ
Hüsranların bir diğer ilginç özelliği ise genelde rövanş ya da ilk maçlarda iyi sonuçlar alınması. Şöyle ki, Göztepe 9-1 kaybettiği 1860 Münih maçından önce rakibini İzmir'de 2-1 yenmiş. Eskişehirspor, Twente'yi 3-2; F.Bahçe Sigma Olomuc'u 1-0; yine F.Bahçe 1-6'dan önce PSV'yi 2-1; Beşiktaş Diosgyor'u 2-0; Barcelona'yı 3-0; Liverpool'u 2-1; Trabzonspor Barcelona'yı 1-0, Orduspor ise Banik'i 2-0 devirmeyi başarmış. F.Bahçe 7-0'ın rövanşında Benfica'yı 1-0; Adanaspor ise 5-0'ın rövanşında Salzburg'u 2-0'la geçmiş. Galatasaray'ın B.Münih, Beşiktaş'ın Leeds, Denizlispor'unsa Porto ile berabere kaldıklarını da görüyoruz fiyasko öncesi ya da sonrasındaki müsabakada. Beşiktaş, 8-0 öncesinde Liverpool'u 2-1 yenmeyi başarmıştı mesela...
Türk takımlarının Avrupa kupalarında asgari 5 fark yediği müsabaka sayısı 23 ve en fazla hezimete uğrayan takım olarak Beşiktaş görünüyor. Kara Kartallar 3'ü Şampiyonlar Ligi'nde ve son 7 yılda olmak üzere 5 defa sahadan hezimetle ayrılmış. Onu 3'er yenilgi ile Galatasaray ve Fenerbahçe takip ediyor. Adanaspor'un yine 2 tane çok farklı mağlubiyeti var. Diğerleri ise 10 takım tarafından birer kez ile paylaşılmış.
Netice itibarıyla futbolun içinde kaybetmek ve hatta bazen de çok farklı kaybetmek var. Bu gibi durumlar yalnızca bizim başımıza gelmiyor. Galiba önemli olan düştükten sonra da kalkabilmek; her ne kadar tarih değişmiyor olsa bile!
Metal Gear 30.07.2009, 12:14 http://fotogaleri.haber7.com/inner//652420090730113734248.jpg
http://fotogaleri.haber7.com/inner//652420090730113734248.jpg
Rum takımını yakından çekseydin hemşerim. Hem sahi hangisi Rum takımıydı. Yoksa onlar kardeş miydi?
Metal Gear 30.07.2009, 12:23 Rum takımını yakından çekseydin hemşerim. Hem sahi hangisi Rum takımıydı. Yoksa onlar kardeş miydi?
Hem ona hezimet kelimesi hafif kaçar..:)
Avrupada en çok rencide olan bejekeymiş. bu senede çok rencide olurlar gibime geliyor. açıkcası değil avrupa neresi olursa olsun 3 bizans takımıyla 1 rum takımını tutmuyorum, tutamıyorum.
Yenilip elenirlerse sevinmem demem. Ne halt ederse etsin adiler.
Şampiyonlğumuzu çalan bejeke daha çok rencide olur inşallah.
Hem ona hezimet kelimesi hafif kaçar..:)
Beyazlılar mı Türkiye'deki Rum takımıydı yoksa o palyaço kıyafetli adamlar mı? Neydi onların rengi? Mor mu, mor kırmızı mı?
8 ağustosu bekliyoruz. Pis pis sırıtan Rum tohumlarının sırıtmalrını bi taraflarına kaçırmayı bekliyoruz.
Besyo_cu 30.07.2009, 12:54 Takımlarımızın yurt dışında neler yaptıkları zaten ortada biz ilk Şampiyonlar Ligi maçımızda bu skoru aldık. 3 büyütülmüş bile ilk maçlarından 50 - 60 yıl sonra gruplara kalmayı başardılar ki biz elenmişiz çokmu...
Belçika takımına yenilmemiz beni mahvetti ancak şunu demeden edemıyorum biz Belçika takımına elenip bu kadar üzülüyorsak Rum takımına elensek büyük konuşmuyum ama herhalde kahrımdan ölürdüm...
kadir0911 30.07.2009, 13:28 iyi hoşda diğer anadolu takımları avrupa sınavlarından önce bülent uygun gibi havalanmadı.
Belikde türkiye halkı, basını vs. (ben icinde) ilk defa bir anadolu takımıyla cok umutluydu...
mehmetcik58 30.07.2009, 14:08 sonunan kadar haklısın kardeşim kızgınlığımız bi yere kadar şimdi destek zamanı
hangi takımın taraftarı hezimete uradıktan sonra takımını yalnız bırakmış
eğer bırakmışsa o taraftar olamamıştır zaten.tamam elbette üzüldük belkide ilk defa bu kadar rezil olduğumuzdan bu kadar kızdık ama herşeyin bi ilki vardır sonuçta buda bizim ilk deneyimimiz oldu gönül isterdiki evimizde eleyebileceğimiz bi sonuç olsun ama olmadı inş. taraftarda futbolcularda aklını başına alır burdaki maçı adam gibi oynar izler saygılarımla....
büyük denen takımlara bakım farkı anlamamız lazım
Takımlarımızın yurt dışında neler yaptıkları zaten ortada biz ilk Şampiyonlar Ligi maçımızda bu skoru aldık. 3 büyütülmüş bile ilk maçlarından 50 - 60 yıl sonra gruplara kalmayı başardılar ki biz elenmişiz çokmu...
Belçika takımına yenilmemiz beni mahvetti ancak şunu demeden edemıyorum biz Belçika takımına elenip bu kadar üzülüyorsak Rum takımına elensek büyük konuşmuyum ama herhalde kahrımdan ölürdüm...
Tövbe de besyo_cu hemşo inşallah yeneriz hem kendi sahalarında hemde kendi sahamızda :mad::confused:
kangalli58yasin 30.07.2009, 14:41 bende bu haberi bu sabah buraya tasiyacaktim !!
internette aradim böyle bir arastirmayi ama bulamadim neyseki simdi güzel bir haber yapmislar - Basi Besiktas cekiyor :D:D
furkan çelik 30.07.2009, 14:48 onların hezzımetlerı daaa buyuk sonucta insan tokat yıye yıye tokat atmayı örenır ama onlar yıye yıye daa cok yemeye başladılar şamar oğlanı oldular sonucta onların türkıye adına rezıllıklerını 3 sene ust uste sampıonlarlıgı kupası alıp getırsen yıne kapatamazsın
Beyazlılar mı Türkiye'deki Rum takımıydı yoksa o palyaço kıyafetli adamlar mı? Neydi onların rengi? Mor mu, mor kırmızı mı?
8 ağustosu bekliyoruz. Pis pis sırıtan Rum tohumlarının sırıtmalrını bi taraflarına kaçırmayı bekliyoruz.
zaten koklerınde var olnların rumluk trabzon rum imparatorlugu;)
oquzh4n58 30.07.2009, 15:12 arkadasLar bu sene ılk 5 ' e gırersek ıyı fb ' 2 tane sambacı ve bılıca ıle cok dogru trnferlerle gıdıyorLar gs Elona Blumer mencıstr cıty nın ortsag saha yıldızını aldılar ısımız zor sampıyonluk bu oynayısLa alakasız
TheFatih 30.07.2009, 15:12 eee bu sonucla dalga gecenler sivassporun ve dier anadolu takımlarının Ş.Liğine gitse ne olcak dieyenlerın savundugu ve tahmınlerının gercek oldugunu gösterdı eğer sonuc dahafarklı olsa idi o kelımelerı konusanlar ve sadece 3 takımın Ş.Liğinde oynayabılır tezlerı olmayacaktı ama sonuc 5-0 oLunca bende demedımmı İbrahim sivas avrupada fark yer die söyeldınız fikret bey oldu işte vurun sivas avrupada rencıde ettı bizleri diyorlarr artıkk kümeye giderlerse şarırmayın demedı deme ibrahim...;)
KIZILCAN 30.07.2009, 15:18 Arkadaşlar kendimizi bunlarla teselli ediyoruz.Haklısınız birşey demiyorum ama medya ve halk zaten bizim yanımızda değildi.Şimdi bu skordan sonra gereksiz insanların alay konusu olduk.Yenilmek doğal ama bu şekilde olmamalıydı.Diğer takımların farklı mağlubiyetleri örtbas edilir ama bizimkisi asla edilmez.Hala Braga yenilgisini ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorlar.
fenerin ''0'' cektigini unuttunuz,
dun bejeke de elenmis, baris kupasindan, bizle dalga gecenlerde once kendi gecmislerine baksinlar, ben ligde ilk macimizi bekliyorum, su isimlerini agzima almak istemedigim 61' ler, bak ondan sonra kim kimle dalga geciyor..
galatasaray chelsea den 5 yediği yıl şamp liginden uefaya düşmüş ve o yıl uefa kupasını almıştı.yani bazı şer bildiklerimizde elbet vardır bi hayır.hadi yiğidolar,ayağa kalkma vakti
Hepsi ülkemizin takımı ve ülkemize puan kazandırması,adımızı duyurması öyle ya da böyle en çok istememiz gereken şey lakin yine ülkemiz insanının sürekli birbirini çekiştirmesi,uğraşması ve kendi kendimizi bitirme alışkanlığı yüzünden ne galibiyetlere sevinir,ne de mağlubiyetlere üzülür olduk ... Ortak ne bir duygumuz,ne de bir hissiyatımız kaldı .. Rekabet tabiki de olacak ki zaten hat safhada fakat Avrupa(açıkcası gavurun oğlu) kavramını da bilmemiz ona göre desteklememiz gerekir birbirimizi .. Bu yazdıklarımın hepsi hikaye aslında başlı başına ve hiçbirimizin hiçbir zaman göremeyeceği birşey o yüzden burada kesiyorum istemeden de olsa .. Ayrıca şu şuna yenilmiş bu bundan fark yemişle kendimizi avutamayız ...Bizde yediğimizle kaldık,hem de çok kötü bir şekilde.. Keşke çıkıp doğru düzgün top oynasaydıkta bu farkı öyle yeseydik.. Neyse önümüze bakalım,geçmişimizi tabiki unutmamız gerekir fakat doğru anılarla,öbür türlü geçmişle beraber yaşamak bize yükten başka bizi getirmez... İnşallah gün be gün daha iyi olacağız ve yine herkesi utandırmaya devam edeceğiz...
Akartuna58 30.07.2009, 16:34 sivas bile daha az yemiişş :D:D
subasi29 02.08.2009, 22:21 az yedik ? ama bununlada kendimizi tatmin edemeyiz
bunların arkasına sıgınmamız yalnıs. eger o gun anderlecht degıl lıverpool ıle oynasaydık 8 le falan alay edecek halımız kalmayacaktı. bız kendı ısımıze bakalım,boyle seylerle kendımızı avutmayalım! kımın ne yedıgı umrumda degıl,benım ıcımı bızım yedıklerımız yakıyor!
oquzh4n58 02.08.2009, 22:46 Yaw Kardesım o buLent Hoca bızi Kum Sahadan DevLer Liqine Goturdu futboL bu yenilmekte var gommekte :mad:
oquzh4n58 02.08.2009, 22:48 Kum Sahadan DevLer Liqi nese yenılmekte var gommekte var Onumuze bakaLım futboL bu
ondan sonrada büyük takım derler nerde bunların büyüklükleri yoksa bizmi yanlış anlıyoruz büyük takım derken ( mesela 8 yersen büyüksün gibi :) )
yigidocengiz 02.08.2009, 23:26 İNŞALLAH 8 ağustosta da gülen taraf biz olacağız.tabi biz hasetliğimizden değil sevincimizden güleceğiz.o rum tohumlarına(bu sözüm hepsine değil tabiki)hadlerini bildireceğiz,hele bi o gün gelsin
etzel1967 02.08.2009, 23:35 başkalarının başarısızlığını teselli olarak görürsek, yapılan yanlışların üzerini örtmekten başka bişey elde edemeyiz...elbette bizim başarısızlığımızla dalga geçenleri de gördük, ama ne olursa olsun bir an önce gerekli müdahaleler yapılıp takım hayata döndürülmelidir...adeta S.O.S veriyoruz...
57 Mehmet 03.08.2009, 03:43 inanin bu tablo beni cok üzdü,üzülecegimiz yerde onlarin maglubiyetleriyle kendimizi teselli ediyoruz.belki ligde rakiplerimiz ola bilirler ama avrupada türkiyeyi temsil eden her takimin maglubiyetinde üzülmemiz gerekiyor ve basarisindada kutlamamiz gerekiyor.
neden bir ingiliz,ispanyali,italyani,alm ani,rusu,ukranyalisi o kupalari müzelerine getirsinler,neden o kupalar türkiyemize gelmesin.
bu arada ben tecrübesizlik kelimesinede katilmiyorum,eger tecrübesizlikle olsaydi gecen sezon sampiyonlar liginde ve uefa da daha dün topa vurmasini bilmeyen kibris rum kesiminin takimlari basarili olmazdi.bizim takimiz savasmadi ve kendine güvenmedigi icin bu kadar farkli kaybetdi,inanin o gün bilicada oynasaydi yine skor ayni olurdu.cünkü o gün yalniz yeniler degil bütün takim sahada yoktu.sivasta oynayacagimiz macta neden bir mucize olmasin,milli takimimiz inanciyla ceklere karsi son 15 dakida 3 gol atarak eledi,neden biizde 90 dakikada 5 yada 6 gol bulmayalim,takim kendine inansin ve güvesin,zaten artik kaybedecek birsey kalmadi elensek bile futbolcular ölümüne oynasinlar.kendilerini af etdirsinler.taraftarimizda futbolculara inansinlar sahada bos yer birakmasinlar
|