Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Düşüş Öyküsü

SivasSpor.Com
03.09.2009, 01:54
http://www.sivasspor.com/images/stories/1.zeki.jpg

Yapımızda var... Biraz başarılı olmaya görelim. Duruşumuz, bakışımız, tavrımız, lâfımız, mesajımız hemen değişiveriyor.

Ayaklarımızın yerden kesilmeye başladığı, gerçekle yüzleşmeyi unuttuğumuz, bir anda akil adam kesildiğimiz, sağa sola göndermelerde bulunarak ukalalaştığımız, çevrenin pohpohlamalarıyla sanal âleme yolculuk yaptığımız, başarıdaki kerameti kendimizden menkul sanıp çalışma arkadaşlarımızın kimyasını bozmaya yöneldiğimiz bir süreci yaşamaya koyuluyoruz.

Kimilerinin zafer sarhoşluğu olarak da adlandırdığı bu süreç, çoğu kere doğru yönetilemediğinden ve duygu aklın önüne geçip mantığı bir kenara ittiğinden, en ufak bir kriz anında apışıp kalıyor, bu defa da tepetaklak gidiveriyoruz.

Bu sütunlardan zaman zaman minik uyarılarda bulundum. Başarısını takdir ettiğim, keyifle izlediğim sevgili kardeşim Bülent Uygun'un hele geçen sezonun ikinci yarısına damgasını vuran abartılı hallerinin, kendisine de takımına da zarar vermeye başladığını değişik kerelerde dile getirdim.

Sivasspor'un o seviyelere yükselmesinin mimarı Bülent Uygun'du... Ama Sivasspor'un geçen sezon şampiyonluğu kaybetmesinin en önde gelen sorumlusu da Bülent Uygun'du.

Son 5 haftaya şampiyonluğun en büyük adayı olarak giren Sivasspor'u, verdiği demeçler, uyguladığı stratejilerle hedefin dışına iten, bana göre oydu.

Hiç unutmam... Trabzonspor'u 3-0 yendikleri maç sonrası bir açıklama yapmıştı. Kendi bulduğunu ifade ettiği ve "Türbülent" sistemi dediği bir antrenman metoduyla o performansı sağladıklarını söylemişti. O sistem, nedense o maçtan sonra hiçbir işe yaramadı, hatta türbülansa dönüştü! Önce deplasmandaki Gaziantepspor, sonra iç sahadaki Büyükşehir Belediyespor yenilgileri... Son haftada yaşanan Galatasaray mağlubiyeti derken, Sivasspor ayağına gelen kısmeti tepti.

Bu sezon çok daha vahim sonuçları içeren, neredeyse bir çöküş süreci yaşanıyor.

Geçen sezon ligde yediği toplam golün fazlasını, Sivasspor hazırlık maçları, Avrupa kupaları ve ligde yedi. Geçen sezon 3 maçlık dönem sonunda 7 puanla lig lideriydi. Şimdi puanı dahi yok.

Bunun nedenleri üzerinde uzun uzadıya durmayacağım. Daha önceleri, önemsediğim bazı yetersizlikleri zaten yazmıştım. Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim... Sivasspor, kendi gerçeklerini unutmuş olmanın faturasını ödüyor.

Şimdi asıl gelmek istediğim nokta çok daha farklı. Diyarbakırspor yenilgisinden sonra Sivasspor taraftarı Bülent Uygun'u istifaya davet etti. Ayıp, saygısızlık, vefasızlık da değil, düpedüz terbiyesizlik etti!

Bu kadar mı kolay?

O Bülent Uygun, geride kalan iki sezonda Sivasspor'u, o taraftarın rüyasında görse inanamayacağı noktalara taşıdı. Ligin deve dişlerinden biri yaptı. Şampiyonluk yarışının içine kattı. Avrupa kupalarında oynattı. Hataları da oldu. Hepimizin eleştirdiği, deneyimsizliğine verdiği, Sivasspor'u etkileyen hataları.

Ama bir sendeledi... En acı darbeyi kendi taraftarından yedi.

Futbolda maç kaybedilir. Hedefin uzağında kalınır, beklentilere yanıt verilemeyebilinir. Bunlar, en fazla kaybedenleri üzer. Lâkin dün arkanı sıvazlayanlar, bugün aynı noktaya hançeri dayamışlarsa... O, tüm acıların üzerine çıkar. Kahreder ve şevk, heyecan orada biter.
Aslında, yaşamın gerçek türbülansı da budur.

Zeki ÇOL

ShabbatShalom
03.09.2009, 02:00
Bülent Uygun Üstüne Çok Şey Yazılıp Çizildi.Sivasspor u Takım Yapan Bülent Uygundu Sadece Transfer Hatası Var Ama O da Örtülebilir.Kötü Günde Her Zaman Yanınızdayız Futboldan Çakmayan Adamlar Küfüre Kadar Çıkardılar İşi 2 sene İstanbul Yalakalığı yapanlar Şimdide Ahkam Kesiyor.Bülent Uygun Sivasın Sir Alex Fergunson u Oldu Artık.Yolun Sonu bu değil İlerleyeceğiz Dünyayı Fethedeceğiz.Böylelikle Kimin Dost Kimin Düşman Olduğu Ortaya Çıkıyor.

İbrahimAyas01
03.09.2009, 02:16
Zeki Çol dan mükkemmel bir yazı okudum gerçekten zevkle okudum.Herşeyi çok dogru söylemiş.Bende iyi hatırlıyorum geçen sene son haftalar Bülent hoca çok gereksiz hatalar yapmıştı.Ama tabiki bunların hepsi birer tecrübe oldu.Daha yeni çıkmış takımı 2 yıl üst üste şampiyonluga oynatması şampiyonlar ligi kapısından döndermesi gerçekten takdire şayhan.Sivaslıların yapacagı tek şey iç saha maçlarında stadı doldurup 90 dakika destek vermek.Başka bu saatten sonra yapabilecek birşey yok bence.

1264
03.09.2009, 02:16
Cok güzel bir yazi tesekkürler.

Besyo_cu
03.09.2009, 02:22
Bu adama hayranım mükemmel tesbitler kaleminize sağlık.

Rallim58
03.09.2009, 02:26
Sivasspor gerçeğini anlatan bir makale, tebrik ediyoruz...

Yapılan yanlışları ve doğrularıyla bir gerçeğin analizini yapmış, kalemine sağlık...

kadir20
03.09.2009, 02:36
kim ne derse desin,bülent uygun gibi hoca zor bulunur,hatalari oldu hatasiz kul olmaz!galibiyet alirken arkandaysak yenildigindede arkandayiz,

refikpura
03.09.2009, 02:50
Bülent istifa die bagıranlardan biri olarak. Cok güzel bi yazı diyorum.Zeki Çol gerçek bi spor yazarı. ayrıca su asamada takımımız yoluna bülent hocayla devam etme kararı aldı. sanırım en dogru olanda bu. Şimdi hocamıızın arkasaında durmamız gerekiyor. İnsanlar Geçen sene evinde trabzonu silen büyük takımları futbol yönünden küçük durumlara sokan Sivassporu diyarbakır karsısında ki hale soktugu için tepki vermistir. Skor filan umrumuzda degil mücadele edelim tekmeye kafa sokalım yenilelim. Tabi bu birazda topcularda ki yürekle alakalı. Ve ben diyorum ki evimizde oynayacagımız bursa maçında "çocuklar inanın, inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz güneşli günler" tezahuratını yapalım sürekli. kırmızı beyaz sampiyon sivas tezahuratından cok daha ateşleyici olur :D:D

serce_1905
03.09.2009, 03:00
yazarın yazısı hosuma gıttı tabı bu 3 maclık bi ölçü olamaz..daha cok macımız var lakin ben bu takımdan halen ümitli değilim..gecen seneki kadronun üstüne takviye yaparak gelecekti bugunlere hadi sistemde değişiklik yaptı dıyelim..madem öyle yapacan ne vardı türk futbolcularda be bulent uygun yabancıları sattın hep..ben bu hocanın sabıt fıkırlı olmasına uyuzum o onurdan o hayrettınden o düşmüş takımlardan alınan oyunculardan da bi cacık olmaz napalım bu senede türkiye kupasını almakla ugrasalım bu hedefe yogunlasalım en azından final oynamak lazım..

Aydogan58
03.09.2009, 03:30
zeki agabinin yorumlarini cok begniyorum,, ve dedikleri cok dogru yalniz alinti aldigim parcaya ben katilmiyorum,ve söyle dogrulayim:

O Bülent Uygun, geride kalan iki sezonda Sivasspor'u, o taraftarın rüyasında görse inanamayacağı noktalara taşıdı. Ligin deve dişlerinden biri yaptı. Şampiyonluk yarışının içine kattı.
(buraya kadar cok dogru)
Avrupa kupalarında oynattı. Hataları da oldu.
(2 sene önce intertootoda transferini yapacakti yapmadi,madi durumlarimizda yoktu sakatligi süren arkadaslarla maca cikti ve kaybeti)[/I

Hepimizin eleştirdiği, deneyimsizliğine verdiği, Sivasspor'u etkileyen hataları.
([I]üstüne yetmemis gibi bu sene hatalarin en büyügünü yapti, takimin iskelesini bozdu )

burnu gökdelen gibi havalarda,yaparim ederim 5 yemem 8 yerim,,takim hic kimsenin babasinin mali degil,herkes istediginide yapamaz ,baskanin ve yönetimin yapmadigini taraftar yapti ,,,hem yönetim, baskan ve teknik heyet pofpoflu rüyasindan kalti,,ve umarim kendilerini biraz olsa topladilar

Futbolda maç kaybedilir. Hedefin uzağında kalınır, beklentilere yanıt verilemeyebilinir. Bunlar, en fazla kaybedenleri üzer.
biz 2 senedir ligin paf takimiyiz,, ve sampiyon ligderiydik,, 2sene önce ayni puandan 3üncü etiler hayal kirikligina ugradik, neyse diyip yutuk,,gecen sene 17 hafta ligderlik koltugunda otur teknik heyet 10 karis havalara girerse istanbula kendi evinde yenilirsen sampiyonlugu elden verirsin ,hadi onuda yutuk ,oda yetmemis gibi takimin iskelesini bozarsan,yerinide 3 klass transfer yaparsan ,önüne gelene yenilirsen olacagi buyudu,bicak kemige dayandi.

Lâkin dün arkanı sıvazlayanlar, bugün aynı noktaya hançeri dayamışlarsa... O, tüm acıların üzerine çıkar. Kahreder ve şevk, heyecan orada biter.
bu ama her iki tarafada gecerli,,,heleki teknik heyet ve yönetimede??
teknik heyet bize sampiyonlugu söz verdi ,anadolunun ve türkiyenin Yigidolari,baskalarinin korkuluk rüyasi diye,
yönetim ve baskanda, biz avrupaya gidemedik ama ben chelseeyi sivasa getirecegim diye demi ??
biz yenmeye alismisiz,, alismis kudurmustan beter derler.
kendimizi ligin ilk besinde görmedimi hayal kirikligina ugruyoruz.

winner58
03.09.2009, 03:41
çok doğru yazmış ve bizlerde bir sivaslı ve sivassporlu olarak bunları çok kere dile getirdik vede söyledik bu sekilde konusulmaz diye insallah bülent efendi bunlardan kendine bir pay çıkarır vede bir daha o şekilde söylemlerde bulunmaz vede bizleri ele güne güldürmez bizler sivaslıyız vede sivaslı kalacağız ama bülent efendi sadece sivassporun hocası o gelip geçici bizler kalıcıyız sonuna kadarda sivaslı vede sivassporlu kalacağız

Aydogan58
03.09.2009, 03:44
bunu unutmusum:
Şimdi asıl gelmek istediğim nokta çok daha farklı. Diyarbakırspor yenilgisinden sonra Sivasspor taraftarı Bülent Uygun'u istifaya davet etti. Ayıp, saygısızlık, vefasızlık da değil, düpedüz terbiyesizlik etti!

hem yönetime hemde teknik heyete; bukadar yalan dolu,sözvermelere ragmen, yapilan aciz transferlere,takimin iskelesini bozup gidenlerin 5de 1inin yerini tutmayan,hata üstüne hata yapan her önüne gelenden 3 degil 5 yipde yerin dibine cakilan dan sonra hicde ayip birsey yapmadi taraftar.
hata umarim tam tersi oldu pamuk pirenses,, belkide tatli rüyasindan uyandi.

Aydogan58
03.09.2009, 03:58
bu adam takimi böyle dagiti :

Gidenler(19):
Bilica, Diallo, Herve Tum , Kanfory Sylla , Pini Felix Balili, Sergio Oliviera, Kurtuluş ,Ataoğlu, Tayfun Emre, Faruk Bayar, Murat Erdoğan, İbrahim Ülüm, Şamil, Altındağ, Emre Efe, Murat Yılmaz, Ilgar Gurbanov, Ahmet Turan Solak ve Evren Otyakmaz

Gelenler (12):
Mbemba , Yasin, Uğur, Erman, İbrahim, Kadir, Ferhat, Agbetu, Ersen Martin, Cihan, Alişan, Bruno Zita

GuVeN
03.09.2009, 04:14
iyi okuyun elınde hancer olanlar..

GuVeN
03.09.2009, 04:15
ıyısıyle kotusuyle hoca bızım hocamız.. bıze yakısan sahıp cıkmaktır. o zaten alması gereken dersı aldı bana kalırsa..

Divriği58-
03.09.2009, 04:29
bir avuç 5 liralık bilet alıp saçma sapan bağıran seyirci yüzünden Bülent hocanın zor gününde iyice takımın havasını bozdular... Bana kimse hikaye anlatmayacak Sivassporun gerçek taraftarı YİĞİDO GENÇLİKTİR gerisi seyircidir nitekim maçları izlerken görüyoruz ... Seyircide önce bi kendine baksın tarihinde göremeyeceği başarıları bülent uygun sayesinde gördü haberi yok....

glikoz1986
03.09.2009, 05:33
arkadaşlar bu yazıyı zaman gazetesinde okuyunca çok hoşuma gitti ve zeki çol a hemen teşekkür mailli attım yerinde tespitleri için ama biz sivaslılara bir görev düşüyor hemen şu türk halkına vefasız olmadığımızı takıma sahip çıktığımızı göstermek bülent abimize kardeşimize sahip çıkalım bizi ondan başkası düzeltemez orada istifadiye bağıran arkdaşlara sesleniyorum sizin hatanızı sivas halkı ödemesin

GurbetciYigidom
03.09.2009, 08:00
ilk Önce Zeki col un yazisini cok begendm gercekleri apacik yazmis Helal olsun,Üc mac yenildi diye istifa diye bagiran taraftara terbiyesizlikle suclamis, bana göre cok dogru.
Gelelim bülent hocamiza, bize yasattiklarini inkar edemeyiz,ve hicbir teknik heyet onun yattiklarini bence bu imkansizlilkarla yapamazdi.
hocamizin bu seneki transferleri bence ileriye dönük oldu,aldigi futbolcularin cogu cok genc ve tecrübesiz eger takimin taslarini yerine otutturabilirse bence bu kadro gecen iki senenin kadrosundan cok daha kaliteli.Bence Takimin biraz daha zamana ihtiyaci var.

Ahwettt
03.09.2009, 08:27
Terbiyesizliğin danisakasını İstifa diye bağırnalara senin terbiyesiz demen olmuş yazar efendi. Peki Bülent Uygun kimin sayesinde bu hale geldi onuda yazarmısn. 3.liğde top oynanyan bir futbolcu haline düşmedimiydi. Bak kendin açık açık söylüyorsun şampiyonluğu kendi elleriyle verdi diye. Bu yıl 12 tane transfer yapmış bu hoca kimin parası ile Sivassporun parası ile hatta ve hatta 3-4 yıl içinde onlarca transfer yaptı bu hoca kaçtanesinin yıldızı parladı Sivasspor kaçtane futbolcusundan para kazandı kaçtane genci A takımına kazandırdı. Ben taraftarım nasıl kombine almıyor maça gelmiyor diye yıllarca eleştiriyordı ise bu şehrin parası yok bu şehre kimse gelmiyor diye bülent bey Sivası eleştiriyorsa bende taraftar olarak nasıl alkışlmasını biliyorsam eleştirmesinide bileceğim. Geçen yıl taraftar Sivassporu türbüne çağırdında ses az çıktı diye soyunma odasınada götüren bu hocaydı.

yigido_mami_58
03.09.2009, 09:05
zeki çolu hep taktir ettim konuşmalarından dolayı bu yazısından sonra ona olan duygularım ve taktirim ikiye katladı bunu yapan kişiler gercekten kendinden utanmalı varmı bizim kitabımızda adam satmak yigido kardesler biz insan canlısı yız ve lütfen hocaya kendimizi affet tirelim onun gibi bi hoca bulamayız emin olun

yigidoilyas
03.09.2009, 09:39
hatasız kul olmaz ! orhan baba. her koyun kendi bacagından asılır ! atta sözü ! bu çıkışın birde inişi var ! halk. buda gelir buda geçer. sabahat akkiraz. biz kızarızmızarız fakat adam satmayız. ben bu kadaroya bülent hocayı degişmem o nederse o olur. o kadarrr....;)

KaRiZmA YiĞiDo
03.09.2009, 10:08
Sevgili Zeki ÇOL analizlerinde haklısın ama haklı olmadığın bir nokta varki bunu lütfen göz ardı etmemelisin hatta teleliğde açıklamalısın eğer sorumlu bir gazetecilik anlayışın varsa . bireysel hatalarınızla takımı şampiyonluktan edeceksiniz,Siz üç katagoride mücadele edeceğini bildiniz bi durumda takımın nerdeyse tamamını göndereceksiniz yeni aldıklarınızda artık futbol hayatları bitmiş olacak Ersen MARTİN gibi ondan sonra biz büyük takımız diyeceksiniz buna kargalar dahi güler ha kalmışki biz gülmeyelim tıbki size de güldüğümüz gibi saygılarımla

kaptann58
03.09.2009, 10:17
ZEKİ ABİ HAKLISINDA 2 LİGDEN BEDAVA ADAM TOPLAMAYLA KÜMEDE KALINMAZ BUNUDA BELİRTMENİZİ İSTERİM BİZ TRANSFER FALAN İSTEMİYORDUK TAKIMIMIZ DURAYDI KÜMEDE KALALIM YETERDİ BİZE

vesto58
03.09.2009, 10:18
Zeki Çol ve Kemal Belgin'i tek geçerim.

vexol58
03.09.2009, 10:53
''Sivasspor'un o seviyelere yükselmesinin mimarı Bülent Uygun'du... Ama Sivasspor'un geçen sezon şampiyonluğu kaybetmesinin en önde gelen sorumlusu da Bülent Uygun'du..'' Sanırım bu yorum herşeyi en güzel şekilde anlatıyor.Futbolda ''DÜN'' yoktur arkadaşlar..Bülent Uygun SİVASSPOR dan büyük değil!!!!Kazandığımız 2.lik başarı değil BAŞARISIZLIKTIR..Düne kadar nerdeyse tüm TÜRKİYENİN sempati takımı olan Sivası anlamsız demeçleriyle nefret edilen bir takım haline getiren de BÜLENT UYGUNDUR!!BÜLENT UYGUN DEVRİNİ TAMAMLAMIŞTIR 2X2=4...

shang
03.09.2009, 10:55
zeki abinin yazısı çok güzeldi bide geçen seneki başarının içinde olan futbolcularda bi doymuşlukmu artık kendini beğenmişlikmi anlamadım gitti ne musa sahada var ne ibrahim dağaşan ne petkoviç ne defansta oynayan oyuncular bu ne kardeşim ne oldunuz bülent hocanın acilen önce bu duruma el koyması lazım yapılan yeni transferlerden daha kötü bizim kadrodaki başarılı isimler bırak top oynamayı sahada yürümeyi istemez halleri var böyle sürerse bu durumdam çok daha kötü durumlara düşeceğiz haftaya manisa deplasmanı var anadolu takımlarını izliyoruz ne biz manisayı yeneriz şu durumda nede bursayı denizlide bi ihtimal onlarda bizim gibi çok zor işimiz bu halimizle gerçekten çok kötü bi durum ama düşerbiliriz artık mücadeleli futbol istiyoruz

vexol58
03.09.2009, 11:19
ZEKİ ABİ HAKLISINDA 2 LİGDEN BEDAVA ADAM TOPLAMAYLA KÜMEDE KALINMAZ BUNUDA BELİRTMENİZİ İSTERİM BİZ TRANSFER FALAN İSTEMİYORDUK TAKIMIMIZ DURAYDI KÜMEDE KALALIM YETERDİ BİZE
DOĞRU SÖZE NE DENİR???MADEM DAHA İLERİ GİTMEYE NİYETİNİZ YOK ELDEKİNİ KORUYUN!!!!

ilyasbaba_58
03.09.2009, 11:44
Eline yürügine sağlık zeki abigüzel tespitlerde bulunmuşsun. Önemli olan takımın yanında kötü günde olmaktır iyi günde zaten istemedigin kadar adamı yanında bulursun. Gerçektende bülent hocayı çok seviyor ve sonuna kadar destekliyoruz Allahın izniyle bu kötü günler elbet geçecek önümüzde daha çok uzun yol var. Bülent hocayla yigodolar daha çok başarılı işlere imza atacaklar. Selam ve dua ile.

edebiyatisyen
03.09.2009, 11:50
Bülent Uygun Üstüne Çok Şey Yazılıp Çizildi.Sivasspor u Takım Yapan Bülent Uygundu Sadece Transfer Hatası Var Ama O da Örtülebilir.Kötü Günde Her Zaman Yanınızdayız Futboldan Çakmayan Adamlar Küfüre Kadar Çıkardılar İşi 2 sene İstanbul Yalakalığı yapanlar Şimdide Ahkam Kesiyor.Bülent Uygun Sivasın Sir Alex Fergunson u Oldu Artık.Yolun Sonu bu değil İlerleyeceğiz Dünyayı Fethedeceğiz.Böylelikle Kimin Dost Kimin Düşman Olduğu Ortaya Çıkıyor.

Bu yazıyı yazan sen misin yahu daha geçen güne kadar Hocayı istifaya çağrıyordun; felaket tellalliği yapıyordun ne oldu da bir anda dönüverdin?

vexol58
03.09.2009, 11:52
Arkadaşların yorumları umarım gerçek olur.İnşallah Bülent Uygun kendini ve takımı toparlar.3.lige de düşsek Sivassporluyuz bu değişmeyecek!!

edebiyatisyen
03.09.2009, 11:55
''Sivasspor'un o seviyelere yükselmesinin mimarı Bülent Uygun'du... Ama Sivasspor'un geçen sezon şampiyonluğu kaybetmesinin en önde gelen sorumlusu da Bülent Uygun'du..'' Sanırım bu yorum herşeyi en güzel şekilde anlatıyor.Futbolda ''DÜN'' yoktur arkadaşlar..Bülent Uygun SİVASSPOR dan büyük değil!!!!Kazandığımız 2.lik başarı değil BAŞARISIZLIKTIR..Düne kadar nerdeyse tüm TÜRKİYENİN sempati takımı olan Sivası anlamsız demeçleriyle nefret edilen bir takım haline getiren de BÜLENT UYGUNDUR!!BÜLENT UYGUN DEVRİNİ TAMAMLAMIŞTIR 2X2=4...
Bülent Uygın gidince Sir Alex Ferguson mu geleceğini sanıyorsun? TSL de -şimdiye kadar hiçbir başarısı olmayan- dolanan 5-10 teknik adam var onlardan birisi gelir işte o zaman görürsün

yasin2452
03.09.2009, 12:02
güzel bir yazı yazmış ancak geçen sene şampiyonluğun kaçması bülent uygundamı ? yoksa futboculardamı?orası bilinmiyor ancak geçen sene şampiyon bizdik ama malesef elimizden aldılar bu yazıda dolayı zeki çola teşekkür ediyoruz

KAOS
03.09.2009, 12:03
Zeki Çol iyi başladığı analizini, Sivas'dan çok uzakta olması Bülent beyi iyi tanımaması nedeni ile ve gelişmiş futbol ülkelerinde olmayan ligimize has seyirci-teknik heyet duygusal ilişkisine çanak tutar edasıyla tamamlamış.
Topçusunu tribüne çağıran seyirciye göndermeyen, hiç ama hiç taviz vermediği böbürlenen edaya sahip, futbolcuları ile para pazarlığı yapan (menejerlik), orda burda abuk subuk konuşup yanımızdaki tüm Anadolu'yu karşımıza alan Bülent beyi hiç tanımadığını ortaya koymuş.
Transferler konusunu açmıyorum bile.
Artı. Tekrar soruyorum:
Paramız azdı ise deniz kenarında pahalı otellerde, Hollanda'da lay lay lom yazımızı neden geçirdik?
Eğer Acıbadem reklam karşılığı bize para vermiyorsa (ki hiç sanmıyorum) Acıbademle anlaşmanın mantığı nedir? Fenerbahçenin peşinden gitmenin başka bir versiyonu mudur?
Kaç tane Anadolu takımının Acıbademle anlaşması var?
Zeki beyin bunlar hakkında da kalem oynatmasını bekliyorum.
Sağlıcakla.

yigidolar06
03.09.2009, 12:04
http://www.sivasspor.com/images/stories/1.zeki.jpg

Yapımızda var... Biraz başarılı olmaya görelim. Duruşumuz, bakışımız, tavrımız, lâfımız, mesajımız hemen değişiveriyor.

Ayaklarımızın yerden kesilmeye başladığı, gerçekle yüzleşmeyi unuttuğumuz, bir anda akil adam kesildiğimiz, sağa sola göndermelerde bulunarak ukalalaştığımız, çevrenin pohpohlamalarıyla sanal âleme yolculuk yaptığımız, başarıdaki kerameti kendimizden menkul sanıp çalışma arkadaşlarımızın kimyasını bozmaya yöneldiğimiz bir süreci yaşamaya koyuluyoruz.

Kimilerinin zafer sarhoşluğu olarak da adlandırdığı bu süreç, çoğu kere doğru yönetilemediğinden ve duygu aklın önüne geçip mantığı bir kenara ittiğinden, en ufak bir kriz anında apışıp kalıyor, bu defa da tepetaklak gidiveriyoruz.

Bu sütunlardan zaman zaman minik uyarılarda bulundum. Başarısını takdir ettiğim, keyifle izlediğim sevgili kardeşim Bülent Uygun'un hele geçen sezonun ikinci yarısına damgasını vuran abartılı hallerinin, kendisine de takımına da zarar vermeye başladığını değişik kerelerde dile getirdim.

Sivasspor'un o seviyelere yükselmesinin mimarı Bülent Uygun'du... Ama Sivasspor'un geçen sezon şampiyonluğu kaybetmesinin en önde gelen sorumlusu da Bülent Uygun'du.

Son 5 haftaya şampiyonluğun en büyük adayı olarak giren Sivasspor'u, verdiği demeçler, uyguladığı stratejilerle hedefin dışına iten, bana göre oydu.

Hiç unutmam... Trabzonspor'u 3-0 yendikleri maç sonrası bir açıklama yapmıştı. Kendi bulduğunu ifade ettiği ve "Türbülent" sistemi dediği bir antrenman metoduyla o performansı sağladıklarını söylemişti. O sistem, nedense o maçtan sonra hiçbir işe yaramadı, hatta türbülansa dönüştü! Önce deplasmandaki Gaziantepspor, sonra iç sahadaki Büyükşehir Belediyespor yenilgileri... Son haftada yaşanan Galatasaray mağlubiyeti derken, Sivasspor ayağına gelen kısmeti tepti.

Bu sezon çok daha vahim sonuçları içeren, neredeyse bir çöküş süreci yaşanıyor.

Geçen sezon ligde yediği toplam golün fazlasını, Sivasspor hazırlık maçları, Avrupa kupaları ve ligde yedi. Geçen sezon 3 maçlık dönem sonunda 7 puanla lig lideriydi. Şimdi puanı dahi yok.

Bunun nedenleri üzerinde uzun uzadıya durmayacağım. Daha önceleri, önemsediğim bazı yetersizlikleri zaten yazmıştım. Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim... Sivasspor, kendi gerçeklerini unutmuş olmanın faturasını ödüyor.

Bu kadar mı kolay?

O Bülent Uygun, geride kalan iki sezonda Sivasspor'u, o taraftarın rüyasında görse inanamayacağı noktalara taşıdı. Ligin deve dişlerinden biri yaptı. Şampiyonluk yarışının içine kattı. Avrupa kupalarında oynattı. Hataları da oldu. Hepimizin eleştirdiği, deneyimsizliğine verdiği, Sivasspor'u etkileyen hataları.

Futbolda maç kaybedilir. Hedefin uzağında kalınır, beklentilere yanıt verilemeyebilinir. Bunlar, en fazla kaybedenleri üzer. Lâkin dün arkanı sıvazlayanlar, bugün aynı noktaya hançeri dayamışlarsa... O, tüm acıların üzerine çıkar. Kahreder ve şevk, heyecan orada biter.

Zeki ÇOLMALESEF İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR ŞİMDİ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADILAR

vexol58
03.09.2009, 12:07
Bülent Uygın gidince Sir Alex Ferguson mu geleceğini sanıyorsun? TSL de -şimdiye kadar hiçbir başarısı olmayan- dolanan 5-10 teknik adam var onlardan birisi gelir işte o zaman görürsün

Yahu arkadaşlar tabiki yeni gelecek olanın daha iyi olacağı gibi bir iddiam yok.Herkes takmış kafayı Sir Alex Fergusona.O aDAM ilk senesinde 14. falan yapmış arkasından doğrusal bi şekilde performansı arttırmış hep.İkinisini kıyaslamak büyük bir hata olur.Bizleri üzen şey bi sezonu 2.bitirip daha iyiye gitmesini beklediğimiz takımın çok kötü bir hale düşmesi..Evet haklısın yeni teknik direktör içinde geç kalındı artık..burdakilerin durumu belli.görünen o ki Bülent uygunun takımı ve kendini toparlaması için dua edeceğiz..Ne yaparsa yapsın gereksiz demeçlerle SİVASI daha zor bir duruma düşürmesin yeter.3.ligde oynarkende maçlarına gittik yine gideriz..

semihkilic_58
03.09.2009, 12:13
sivassporun kötü gidişatı tabi ki bütün sivaslıları üzüyor ama Bülent uygun a güvenmeliyiz

etzel1967
03.09.2009, 12:21
her harfine baştan sona kadar katılıyorum...burada en az yüz kere yazmışımdır...millet olarak profesyonel olmayı bir türlü beceremiyoruz...başarıyı da başarısızlığı da hazmedemiyoruz...bülent uygun rüyasını bile göremeyeceği bir başarı yakaladı...kendisine bu imkanlar sunulmasa belki de yakalayamayacaktı...neticede bülent uygunun liderliğinde bir ekibin başarısıydı bu...ancak sayın uygun geçen sene ts maçından sonra aşırı derece de konuşmaya başladı...hatta takım kritik durumdayken davet edildiği her yere gitti...antep maçından sonra ortaya çıkan kriz durumunu yönetemedi ve şampiyonluk hiç hak etmeyen jimnastik kulübüne gitti...fatih terim de aynı sorunu yaşamıştı...ikinci kez gs nin başına geldiğinde fenerden 6 yiyip rezil olmuştu...dediğim gibi başarıyı hazmetmek ve merdivenleri tek tek çıkmak milletçe pek becerebildiğimiz bişey değil...bülent uygun elbette kasten takımı bu hale getirmedi...ve eminim ki hepimizden daha fazla üzüntü duyuyordur...ama yapılan hatalar da onundur, rezalet ötesi sonuçlar da...

malesef aynı durum biz taraftarlar içinde geçerli...sitede öyle arkadaşlar var ki nerdeyse bülent uygunu evliya ilan edecekler...bazıları da var ki eleştiri ile hakaret ve iftirayı ayıramıyor...

ne gereğinden fazla şişirelim, ne de yerin dibine batıralım...

bülent uygunu yere göğe sığdıramayanlara söylüyorum...habire pohpohlamak, hataların hiç bir zaman görülmemesine yol açar...o sebeple bülenti sevin ama hatasını da söyleyen, iyi niyetle yapılan her eleştiriyi de hainlik olarak görmeyin...bülent istifa diyenlere de şunu söylüyorum, nankörlük etmeyin...takımı bu hale düşüren bülent uygundur ama bu halden kurtaracak olan da gene odur...eğer hocanın buna inancı yoksa zaten kendiliğinden gider...sizin bağırmanıza gerek yok...hem abuk subuk bağırıp sivas düşmanlarını mutlu etmeyin...

KAOS
03.09.2009, 12:28
Ey taraftar, ey yiğido!!!
Arabasının, yaptığı tatilinin, kolundaki saatinin parasını verdiğin,
bağırarak, sevgi gösterisi yaparak onurlandırdığın,
seni mutlu etmek için var olan,
senin takımında bir mevki bulan,
bu mevkisini kendine getiri olarak kullanan,
yönetimden,
teknik heyetten,
futbolcudan,
çalışanından,
akıttığın göz yaşı,
attığın çığlığın nefesi,
soğuğun sıcağın bedeninde ki acısı,
cebindeki son bilet parası adına
HESAP SOR..............
Bu senin hakkın, sormazsan, bu insanlar seni sallamaz ve sormak kalleşlik değildir.
Bunu diyen asıl kalleştir.

yigidolar06
03.09.2009, 12:43
Ey taraftar, ey yiğido!!!
Arabasının, yaptığı tatilinin, kolundaki saatinin parasını verdiğin,
bağırarak, sevgi gösterisi yaparak onurlandırdığın,
seni mutlu etmek için var olan,
senin takımında bir mevki bulan,
bu mevkisini kendine getiri olarak kullanan,
yönetimden,
teknik heyetten,
futbolcudan,
çalışanından,
akıttığın göz yaşı,
attığın çığlığın nefesi,
soğuğun sıcağın bedeninde ki acısı,
cebindeki son bilet parası adına
HESAP SOR..............
Bu senin hakkın, sormazsan, bu insanlar seni sallamaz ve sormak kalleşlik değildir.
Bunu diyen asıl kalleştir.senin vazifen kaos yaratmakmı ayıp oluyor Mecnun başkana yönetim gerekeni yapıyor sen KAOS yaratma yeter

selcuk349
03.09.2009, 13:13
yazılanların hepsi de çok doğrı tesbitler.taraftarı kızdıran neden o 2 senedir şampiyonluğa oynayan takımın bozulduğu.yerine doğru ve yerinde transferlerin neden yapılmadığı.çıksın bunları açıklasın.iyi olunca takım tirbülent diye saçmalıklar açıklıyor.yedek klübesini kırıyor,hakemin üstüne yürüyor,6 yemeyiz,8 yemeyiz diyip sivası dalga konusu yapıyor.çıksın bunlar hakkında konuşsun.elimizden geleni yaptık,güzellikleri yansıtmağa çalıştık gibi karın doyurmayan lafları bıraksın.TRANSFER POLİTİKASINI AÇIKLASIN!!!

Yadigar Barcin
03.09.2009, 13:15
Sivas toparlanır
Sakatlığı nedeniyle bu sezon henüz forma şansı bulamayan Mehmet Yıldız, Yiğido'nun bugünkü durumunun yanıltıcı olduğunu söyledi. Sivas'ın yeniden ayağa kalkacağına inancının tam olduğunu belirten Mehmet, "Yeni bir kadronun uyumu için zaman gerek" ifadesini kullandı.

Bende Mehmet yildizin verdigi demeci, Fotomactan alinti ekleyeyim
saygilar

effenberg
03.09.2009, 13:44
Zaten Türkiye de toplasan benim icin en cok 4-5 tane spor yazari vardir Sayin Zeki col da bunlardan biridir.
Sivassporu ve TDmizi cok güzel ve gercekci analize etmis tebrikler.

SenSetik
03.09.2009, 13:55
ben Bülent'i Hoca'yı hep savundum...gitmesinden yanada değilim...ama bugünlere gelmemizin sebebi bugüne kadar kimsenin hocaya hesap sormayışıdır...ettiği boyundan büyük laflar, garip transfer politikaları, hiç sahaya adım atmadan bir anda gelip kayolan futbolcular,alt yapılarda ve takımın içerisinde Sivaslı'lara öncelik tanınmaması (aşçısına kadar sakaryalı, Sivas'ta aşçı kalmadıya!!!), herkesin sempati duyduğu mütavazi bir anadolu kulübünün en antipatik kulüp haline getirilmesi (bütün Türkiye yediğimiz her golde, avrupa maçları dahil bayram yapıyor...hepsimi hain bu insanların!!!!bir düşünün!!! )

şimdi birileri çıkıyor siz Bülent Hocaya ve Sivasspor'a ihanet ediyorsunuz,siz taraftar değilsiniz diyorlar diğer arkadaşlara....evet hiç kimse Bülent Hoca'nın kişiliğine saldırı da bulunamaz ve başarılarını inkar edemez...bu takım küme düşse dahi onun bu takımda devam etmesine yetecek kredisi her zaman vardır bizde....

amaaaaa, hiç kimsenin Sivas'ı ve Sivaslıyı küçük düşürecek, bizi antipatik hale getirecek söz ve davranışlarda bulunmaya hakkı yoktur...bu yüzden hesap sorulmalıdır!!!! bu yüzden Bülent Hoca Sivasspor'un asıl sahibinin taraftarlar olduğunu anlamalıdır....burayı kimse deneme tahtası ve egolarının bütünleyici bir parçası olarak kullanamaz....tamam her zaman yanındayız...başarıda da, başarısızlıkta da.....

ama sende artık davranışlarına ve tavırlarına çeki düzen vermek zorundasın....nerden geldiğini sakın unutma Bülent Hoca !!!!!!!!!

kilicaslanism
03.09.2009, 14:32
guzel tespitler yapmis kalemine saglik

Ayşegül
03.09.2009, 14:48
herşeyi dosdoğru yazmış adam...Bülent Uygun'un gereksiz yanlış açıklamaları...ve herşeye rağmen istifa diye bağıranların büyük ayıbı

ready
03.09.2009, 14:52
geçen sezon bazı insanlar ve spor yazarları taraftarlar takım ve teknik kadroda yolunda gitmeyen bişeyler var dedikleri zaman sivasspor düşmanı olarak bakıyorlardı bir kısım insan zeki çol dogru bir tespit yapmış tespiti yapanlar dogru söylüyorda taraftarlıktan futboldan anlamayanlar sanal alemde ve reel ortamda hava atanlarmı anlıyor

58_babacan_58
03.09.2009, 15:13
HER DÜŞÜŞÜN MUTLAKA Bİ ÇIKIŞI VARDIR................

SAVIS 58
03.09.2009, 15:21
YAZI DA MANTIKLI OLAN COK SEYLER VAR DEGINMIS, DOGRU SOYLUYOR IYI YORUMLARI VAR..ZEKI ABININ YORUMLARINI DEVAMLI DINLERIM TV DEN COKTA BEGENIYORUM...

ANCAK SIMDI BU YORUMU YAPMA GEREGI NEDIR ONU ANLAYAMADIM...
DEMEKKI SIVASSPORUN GECMISTEKI BASARISINI CEKEMEMIS,SIMDIKI DUSTUGU DURUMDANDA MEMNUN,,BEN BOYLE ANLARIM......

fatihtuztas
03.09.2009, 15:37
bu yazısı çok güzel ama ben yine de bu adamın diğer yorumlarını hiç beğenmiyorum.ama bu yazıda bülent hocaya yapılan terbiyesizlik hakkındaki yorumu çok doğru.bülent uygun onu hak etmedi.

kartalyiğido
03.09.2009, 16:07
Genelleme yaparken usluba dikkat edelim. Terbiyesizlik ne demek olmadı Zeki Çol, bazı taraftarlar terbiyesizlik etti desen hadi onlar cevaplarını versin, taraftarın tamamına böyle bir uslup olmadı, sizede yakışmaz terbiyesizlik, bizede yakışmaz, lütfen genelleme yapmayalım dikkatli olalım

kasko
03.09.2009, 16:45
Bana göre şöyle bir durum var.Bu takımın buralara kadar gelmesinde herkes bir tutturmuş Bülent hoca'dır gidiyor.Sanki herşey Bülent Hoca sayesinde olmuş onun sayesinde bitmiş.Zeki Çol'un da bu konuda bazı eksik bilgileri var.

Bu takım Mecnun Başkan'ın yönetime gelmesiyle büyük bir çıkış trendi yaşadı.Başkanın yönetime geldiği ilk sene İsmail Kartal yönetiminde sivasspor şampiyon olarak süper lige terfi etti.Bu sivasspor tarihinde bir ilk olarak göze çarpmaktadır.Burada Mecnun Başkanımızın yönetiminde sivassporun çok iyi yönetileceği ve başarıların gelebileceği bu şampiyonlukla kanıtlanmış oldu.Daha sonra süper lige çıkılmasıyla birlikte iki yabancı hoca ile( lorant ve karol pecze) çalışıldı.Ancak süper lige yeni çıkan bir takım için bu çok yabancı bir durumdu.Bir kan uyuşukluğu oluşmadı, oluşması da beklenemezdi zaten.Bu şekilde yönetim-teknik heyet bütünleşmesi sağlanamadı.Daha sonra bu hatadan ders alınarak yerli hocaya dönüldü ve Bülent Hoca takımın başına getirildi.Bülent Hoca'nın avantajı bu takımı, camiayı ve şehri çok iyi tanımasıydı.Kendisini geliştirebilmesi için abi olarak gördüğü Mecnun Başkan kendisine her türlü ortamı hazırladı.Şehir ve şehirdeki insanlar da kendisini çok iyi tanıdıklarından hep destek verdiler.Yaptığı yanlış hareketlerde, davranışlarda seslerini çıkarmadılar.Bülent Hoca da bu özgür ortamda her istediğini rahatlıkla yapabildi.
Yani buradaki başarıyı ortaya çıkaran etkenlerin sadece Bülent Hoca olduğunu söyleyerek çok kişiye haksızlık etmiş oluruz.Burada o beğenmediğiniz taraftarın önemli bir etkisi olmuştur.Mecnun başkanımızın başkanlığındaki yönetimimizin etkisi olmuştur ve ayrıca Bülent Hoca 'nın daha önce sivası bilmesi ve tanıması bunda önemli bir etken olmuştur.Bu etkenler biraraya gelince başarı da kaçınılmaz olmuştur.
Şimdi durum nereye geldi kısaca analiz edersek, Bülent Hoca tüm bu başarıyı kendisi sahiplenerek bu konuda çok büyük bir bencillik yaptığını ortaya çıkarmıştır.Neden mi diyorum?
Çünkü Bülent Hoca'nın demeçlerinde ben şunu görüyorum.Bu takım 6 sene önce nerdeydi şimdi biz nerelere getirdik.Bunlar söylenecek laflar değil.
Bu yüzdendir ki Bülent Hoca 'ya karşı daha önce yurdun genelinde oluşan antipati artık sivasspor taraftarında da iyiden iyiye kendini göstermeye başlamıştır.Ayrıca ben Bülent Hoca'nın ağzından "Sivassporumuz" diyerek bahsettiğini hiç duymadım.Nedendir bilinmez sürekli bu konularda mesafeli durdu.Yani başarının önemli etkenlerinden biri olan taraftar desteğini yavaşa yavaş kaybetmeye başladı Bülent Hoca.
Ben tespitlerime dayanarak şunu söyleyeceğim;
Bu takımın başına Mecnun Başkan kendi tanıdığı yakın çevresinden tabi futbolle uğraşan kimi getirirse getirsin bu takım başarılı olur.Yeterki yabancı olmasın ve Mecnun başkanla aralarında bir samimiyet olsun gerisi önemli değil.Çünkü bir İsmail Kartal örneği ve son olarak da Bülent Hoca örneği var.
Dolayısıyla ben bu başarının daha çok Mecnun Başkan ve yönetimin eseri olduğuna inanıyorum...

İbrahimAyas01
03.09.2009, 17:50
arkadaşlar forumlarda belki birileri yazılarımı yorumlarımı okur ılımlaşır die yazmıştırımdır ama ben zaten bülent uygunu vede hayrettini hiç sevmiorum ki nefret bile ediorum o bülent hoca varya ta bilmem napım geçen sene manisasporla olan kupa maçında teee otele gittik ya yırttım kendimi hocam hocam vallahide tam önümde bakmadı bakmak istemedi yine aynı şekilde denizlide maçtan sonra tüm otobüs otele gittik gece 1de evimize dönmedik yollara düştük ama o alex fergusonluk taslıyorya bizi bi fırçaladı sanki cumhur başkanı dangalak okusun bu yazıyıda bi gram erkekse karşıma çıksın bende onun duyacağı şekilde bırakın la çekinmeyin kendini bişey sanan artistlerle dedim ki gocunmamda ondanda korkmam hayrettin yine öle bizim sivaslılar öle değilmi biraz şöhret biraz para görünce imparator oluyor çok örnekleri var allah insanı şaşıranlardan etmesin bide sergio pacego olayını okuyunda hocayı tanıyın ateş olmayan yerden duman çıkmaz piss ırkçı biz osmanlı torunuyuz oğlum bu ülkede ne ırklar ne dinler barınmış sen kim oluosun geçen sene israil olayında ibrahim doğaşanın yaptığı hep sivassporu yanlış yansıtmaya neden olan durumlar eleştirilier ve tepkiler sembol olmaz toplu olur bi sembol olarak ona düşmezdi bak futbolu ilerleyeceğine geriledi ona düşmezdi trübün zaten gerekli pankartları açıyordu başka hoca olsa kadro dışı bırakırdı ben olsam bende bırakırdım tekrar diyorum tepkiler kişisel olunca sadece köpek gibi hörür toplu olunca çığ gibi büyür

yazdıkların dogruysa gerçekten çok yazık :confused:

58musab58
03.09.2009, 17:54
çok güzel yazmış ellerine sağlık...bülent uyguna tepki gösterenler onun kötü teknik adam olduğundan değil gidişat ii değil onun için biraz silkinip takımın kendine gelmesi için..

58ÖREN58
03.09.2009, 18:12
son uc hafta bulen hoca hata yapmadı bence butun yonetım olarak rehavete kapıldılar o yuzden sampıyonluk gıttı bırazda son ıkı hafta formsuzluk tabıkı

makebu
03.09.2009, 18:40
Bülent hoca bazılarıına göre hatalı olabilir ama sezon uzun çok şey değişecek....
en büyük değişim sivasspor da olacaktır.bülent uyguna tam destek.

saygılarımla...

okkan
03.09.2009, 18:50
Zeki Çöl ün yazıları içinde bulunduğumuz durumu ortaya koyuyor.Gecen yıldı galiba Türkcel süper ligde en uzun zaman görev yapan hocaların başında Bülent Uygun geliyordu..Demekki taraftar uzun süredir hep olumlu tepki vermiş hocaya..Sayın Çöl bırakında üç haftada sıfır çekmiş hele hele Trabzon ve de Diyarbakıra evinde mağlup olmuşsun..Ne yapacaktı taraftar tepkisini vermeyecekmiydi...Gecen yıl başarılarından dolayı maçlarda taraftarın takıma sahip çıkılmadığı, yazıldı ,çizildi söylendi..Bu yılda tepki veriyosun yine kimseye yaranamıyosun...Bülent hocanında artık bu saatten sonra takıma fayda vermesi lazım artık yetti...Kendisi son kredilierini kullanıyor..Ha bu ara unutmadan Sivasspor kimsenin sığınacağı bir liman değil..Kamuoyunda adı çetelerle anılan bilmem karanlık işlere bulaşmış kişilerin Sivassporda ki sıfatları ne olursa olsun kendilerine dikkat etmelidirler.Burası kimsenin ne kaçacağı nede kurtulacağı birer liman değildir,..

merkez_emre
03.09.2009, 19:47
aynen katılıyorum sımdıye kadar bızı getıren adam o
cok fazla konusan morınho dan bıle abartılı ve anlamsız acıklamalar yapanda o

ama su var sıvasspor a gelmıs gecmıs en buyuk hocaların basında gelır ve kımse nın onu ıstıfaya cagıraya hakkı yok

subasi29
03.09.2009, 19:57
zeki col icimizdeki gercegi yazmis bravo

Bestepeli-58
03.09.2009, 20:38
zeki col ne yazmış kardeşim bu olay bunların beklediği bir düğün dü bayramdı şimdi kına yakıyorlar bu zeki col degilmiydi bu bjk şanpıyonlugu bırakmaz diyen ben 12 yıl önce bu filmi seyretim bülent uygun topcuydu kocelinde koceli şanpıyonluga giderken yok güvenc kurtar bunu dedi yok topcular şunu dediler kocelini yediler sivas spor şanpıyonluga giderken aynı şeyi yaptılar ben yemem bunları zeki efendi ben sizin cigerinizi bilirim siz kemik olmadan hiç bir zamn ürmesiniz ulasal basın gecin lan bunları gecen yıl sivastan kac topcu alındı bir satır yazı yazabildinizmi o yürek sizde yok mustafa denizlinin tarihteki en güzel sözu budur LEŞ GARGALARI BEN YEMEM BU NUMARALARI YÜRÜ BÜLET HOCA SEN BU İŞİ BİTİRECEKSİN İNŞ SİVASI ŞANPIYON YAPMADAN GİTME Kİ BUNLAR SUSUSUN

Aydogan58
03.09.2009, 20:40
zeki col sivasa yazdigi bir yorumuda daha önce trabzona yazmisti,,
ordada hem takimi hemde baskani ve taraftari kinamisti ,,sivas trabzonu 3-0 yenince basinda yönetim maci niye kayip etigini sorunca,, bunu teknik direktörü size anlatsin deyince.............teknik direktör istifasini vermisti.

zeki colda siz kimsinizki ligden ve takiminizdan beklentileriniz fazlamiydi diye aciklama yapmisti ,,,sanki yeni teknik adami gelince sizimi kurtaracak dersine ......

ve sonunda ne oldu trabzon zirvedeki yarisini sürdürdü ve bu sene sivasin arkasinda 1 puanla bitirdi sezonu !!!

Bestepeli-58
03.09.2009, 20:41
zeki col ne yazmış kardeşim bu olay bunların beklediği bir düğün dü bayramdı şimdi kına yakıyorlar bu zeki col degilmiydi bu bjk şanpıyonlugu bırakmaz diyen ben 12 yıl önce bu filmi seyretim bülent uygun topcuydu kocelinde koceli şanpıyonluga giderken yok güvenc kurtar bunu dedi yok topcular şunu dediler kocelini yediler sivas spor şanpıyonluga giderken aynı şeyi yaptılar ben yemem bunları zeki efendi ben sizin cigerinizi bilirim siz kemik olmadan hiç bir zamn ürmesiniz ulasal basın gecin lan bunları gecen yıl sivastan kac topcu alındı MİLİ TAKIMA bir satır yazı yazabildinizmi o yürek sizde yok mustafa denizlinin tarihteki en güzel sözu budur LEŞ GARGALARI BEN YEMEM BU NUMARALARI YÜRÜ BÜLET HOCA SEN BU İŞİ BİTİRECEKSİN İNŞ SİVASI ŞANPIYON YAPMADAN GİTME Kİ BUNLAR SUSUSUN

Aydogan58
03.09.2009, 20:44
ZEKİ ÇOL

Trabzonspor, gelecek sene bugünleri ararsa şaşırmayın

İşte, Ersun Yanal da gitti. Bu, 18 takımlı ligde 18. teknik adam değişikliği!Halen görevde olanları da hesaba katarsanız, rakam takım sayısının iki misli.
Böyle insafsız bir kıyım olur mu, sorgulaması artık çok demode.

Oluyor maalesef.

Çünkü bu ülkede, çok uzun yıllardır yönetici beceriksizliği, yanlışı, basiretsizliklerinin üzerini örtmek, zaten bir futbol klasiği haline dönüştürülen bu yöntemle yapılıyor!

Takım kötü mü gitti, teknik adamı değiştir.

Taraftardan baskı mı geldi, teknik adamı gönder.

Hedefinin uzağına mı düştü, teknik adamı istifa ettir.

Bunlar, ne yazık ki futbolumuzun vaka-i adiyeden olayları haline getirildi. Trabzonspor'da uzunca süredir kazan kaynıyordu.

Sivasspor maçı sonrası Başkan Sadri Şener, "Biz üzerimize düşeni yaptık... Yenilginin nedenini Ersun Yanal'a sorun." deyince, yolun sonuna gelindiği belli oldu.

Bunları uzun uzadıya sorgulamanın, şimdilerde fazlaca gereği yok. Yalnızca birkaç hatırlatma yapacağım. Mesela, "Trabzonspor, bu ligden ne bekliyordu da o olmadı?" diye soracağım.

Trabzon'da yaşayanlar ya da Trabzonspor'u yaşayanların büyük çoğunluğuna göre Trabzonspor başarısız.

Nüfus kağıdında doğum yeri Trabzon yazanların dışındaki büyük çoğunluğa göre de başarılı.

İlk bakışta garip bir ikilem. Bu ikilemin bir ayağını oluşturan Trabzonlu Trabzonsporlu, yıllardır yaptığı gibi aklı, mantığı, sağduyuyu, duygusunun tutsağı ettiği için, mevcut durumla tatmin olma şansına sahip değil.

Bu aşamada, onları ikna etmeye çalışmak gibi bir yaklaşımda bulunmayacağım. Çünkü önyargılarından sıyrılmaları neredeyse olanaksız. Üstelik haftalar öncesinde o önyargı, zaten kesin yargıya dönüşmüştü.

Sadece bir gerçeğin altını çizmeye çalışacağım. Trabzonspor'un ideal onbirine bakın: Sylva, Song, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Gökhan Ünal yeni... Serkan, Umut ikinci sezonunda... Hüseyin ile Yattara eski. Yani Trabzonspor, hep söylendiği gibi yeni kurulmuş bir takım.

Peki, bu ligde ya da bu lig seviyesinde veya diğer üst düzey liglerde ilk onbirinde 7 yeni oyuncu oynatan bir takımın şampiyon olmuşluğunu gören, duyan, bilen var mı?

Bir başka nokta... Bu kadroda, Song ile Serkan dışında bu ligde ya da aynı düzeydeki herhangi bir ligde, daha önce şampiyonluk yarışını ve şampiyonluğu yaşamış oyuncu var mı?

Trabzonlu Trabzonsporlu, toplama takımla şampiyonluk istiyor. Sanki çeyrek asrı aşkın bir zamandır mazisine gömdüğü şampiyonlukların, onca hayal kırıklığı sezonunda müdavimiymiş gibi. Ve UEFA Kupası'na burun kıvırıyor.

İnsaf! Son 10 sezona göz atın. Trabzonspor, 2 kez Şampiyonlar Ligi ön elemesi, 2 kez de UEFA Kupası'na gidebildi. En ufak bir başarıyı gösteremedi. Takım 6 sezonu ıskaladı, Avrupa'nın iki önemli organizasyonuna katılma hakkını alamadı.

Sezon başında UEFA Kupası'na katılmayı başarı sayan, hedef gösterenler, ne gariptir şimdi bu performansı küçümsüyor!

Açık söyleyeyim, ben de Trabzonspor'un çok daha yukarılarda olmasını isterdim. Ancak futbol mantığım zaten bunu öngörmüyordu. Nitekim de beklediğim gibi oldu.

Bu kadro başarısız değil... Olması gereken yerde. Ama Trabzonspor'un geleceği, hele de son gelişmelerden sonra yine tehlikede!

Keşke Sivasspor yenilgisinin ardından o laf edilmeseydi. Başkanın, teknik adamı hedefe yerleştirip, bir kenara çekilmesi Trabzonspor'da takımdaşlık ruhunun gelişmediğinin göstergesidir. Kolaycılığa kaçıp, tepkilere boyun eğmenin göstergesidir. İstikrara inanmamanın göstergesidir. Koyduğu hedefe ulaşılmasına karşın, duygusal sapmalarla aklı dışlamanın göstergesidir.

Bu takım, aman aman bir kadronun sahibi değil. Çoğu, performansı sınırlı oyunculardan oluşuyor. Bir Beşiktaş, bir Fenerbahçe, Galatasaray kadrolarıyla kıyaslandığında, hissedilir biçimde geride duruyor. Ama bu takım, o kadrolarla başa baş yarıştı. Şu an Fenerbahçe'nin de, Galatasaray'ın da önünde. Beşiktaş'ın gerisinde. Denilecek ki ya Sivasspor?

Evet Sivasspor?... Niye mi bu noktada? Akılla yönetildiği, istikrara inandığı, taraftarı tarafından olur olmaz sorgulanmadığı, horlanmadığı, baskı altında tutulmadığı, vıdı vıdılarla yıpratılmadığı için burada.

Futbolda, hele de yeni kurulan takımlarda dönemsel performans düşüklüklerinin yaşanabileceğini bu yönetim de fark edemedi.

Ve şimdi, sil baştan aynı noktaya dönüldü.

Bakın görün, önümüzdeki sezon neler olacak!

Trabzonspor, belki bu konumunu bile arayacak.

Şampiyonluk mu?

Bu sabırsızlık, bu tepkisellik, bu duygusallık, aklı taca çıkarmayı sürdürdüğü sürece şampiyonluk, Trabzonspor için mazinin derinliklerinde yatan nostaljik bir değer olarak duracak.

Aydogan58
03.09.2009, 20:51
bu yorumdan sonrada bunu yazmis ???

Sezon başlangıçlarının en belirgin sorunu takımların oyun anlayışlarını yeterince geliştirememeleri. Bir yandan yeni transferlerin katılımı, diğer yandan lig temposuna henüz girmek, doğal olarak hem uyum sorununu beraberinde getiriyor, hem de gerçek kapasitelerin sahaya yeterince yansıtılamamasını.
Zaman zaman tempo kazanması ve pozisyon zenginliği yaşanmasına karşın, dünkü maçın adına yakışır kaliteye ulaşamamasına biraz da bu yanıyla bakmakta yarar var.

Trabzonspor, rakibe önde basarak ve hücumda inisiyatifi alarak oyuna başladı. Sivasspor orta sahasının, savunmasına destek vermekte zorlandığı bu bölümde golü de buldu. Alanzinho'nun soldan savunmanın arkasına yaptığı ortada, Selçuk golü attı. Golün oluşumunda evet, Alanzinho'nun ortası gerçekten güzeldi. Ancak Sedat'ın pozisyon alamaması ve boş bırakılan Selçuk'a çok rahat bir vuruş şansı tanınması da Sivasspor savunmasının hatasıydı.

Trabzonspor'un skor avantajının verdiği moral ve güvenle daha dengeli oynaması ve üzerine gelen rakibin arka alanda oluşturacağı boşluklardan daha verimli yararlanması beklenirken, Sivasspor'un oluşturduğu baskıyla bir anda sahadaki roller değişti.

Beklerinin de hücuma katılımıyla kanatlardan etkili gelmeye başlayan Sivasspor, duran toplar ve kenar ortalarla Trabzonspor savunmasına çok zor anlar yaşattı. Sağda Engin, solda Alanzinho'nun takım savunmasına yaptığı desteğin yetersiz kalması, daha doğrusu orta alanın oyunu tutamaması, hissedilir bir Sivasspor üstünlüğünü oluşturdu. Trabzonspor savunması duran toplarda Sedat'a iki kez kafa vurma şansı tanıdı. Top birinde direğe çarpıp dışarı gitti, diğerinde Tony Sylva'da kaldı. Yüksek toplar da Trabzonspor savunması için sürekli sorun oldu. Adam paylaşımlarında ve ilk toplara müdahalelerde yetersiz kalan Trabzonspor savunması onca hataya karşın ilk yarıyı gol yemeden kapattı.

Ancak ikinci yarının başında Kamanan'ın ceza alanı dışından attığı şutta Tony Sylva geç hamle yapınca, savunma hatalarından olmayan gol, biraz gecikmeli de olsa bu defa kaleci hatasından geldi.

Hugo Broos, 60. dakikada çok yerinde bir değişiklik yaptı, Selçuk'u dışarı, Ceyhun'u oyuna aldı. Ardından da Trabzonspor'un orta alandaki direnci artmaya başladı. Oyunda kontrolü yeniden ele geçiren Trabzonspor, bu değişiklikten 7 dakika sonra gole yaklaştı. Ceyhun dışarıdan çok sert vurdu, Petkoviç'i de geçen top üst direkten oyun alanına döndü. 75. dakikada Umut pozisyona girdi, Petkoviç müdahale etti. 77. dakikada Ceyhun yeniden sahne aldı. Yine dışarıdan vurdu, bu defa top köşeden fileleri buldu. Sivasspor'un fizik olarak da mücadeleden düştüğü son yarım saatte, Trabzonspor oyunun tümüyle hakimi oldu.

İlk haftanın en önemli maçının enteresan özelliği, geçen sezon sahasında sadece bir yenilgi alan Sivaspor'un daha ilk maçta yenilgiyle tanışmasıydı. Geçen sezonun iç sahada en fazla puan toplayan takımı Sivasspor, aynı dönemin dış sahada en fazla puan kazanan ekibi Trabzonspor'a yenildi. z.col@zaman.com.tr

Aydogan58
03.09.2009, 20:52
bir dedigi obir dedigini tutmuyor ???

carizma0658
03.09.2009, 22:19
arakadaşlar bu yazıyı bır başkası yazmış olsa ne kabullenır nede hazmederdım ama yazan zekı ÇOL sa haberde dogru yazılanda türkıyede tek güvendıgım yorumcudur evet b. uygunu sevıyorum çok sevıyorum sivastan gitmesınıde istemıyorum başarılı ama yazılan gercekten dogru az da olsa duygusallıgı bi kenara bırakmalıyız b. uygun kesınlıkle sivastan gitmemelı yanlız yapacagı tek şey isvas gecen 2 sene önce nasıl zirvede oynattı ıse aynı strajedıyı uygulaması gerek başka alternatıfı yok

altuntas58
03.09.2009, 22:25
futboldan anlamayan hatta futbolla hiç alakası olmayan bir avuc taraftar değil sözde seyirci bozuntusu 5 tl verip sivassporumuza tarih yazdıran hocamıza istifa diye bağırmaya hiç hakkı yoktur hayal bile edemeyeceğimiz başarılara imza atan hocayı bir kalemde silip atmak bir sivassporlu olarak bizlere yakışmaz bu gibi yalışıksız işler ancak aciz insanların yapacağı işlerbülent hocamız bizim için bir şanstır kıymetini bilelim bir şeyi biliyorsak konuşalım bilmediğimiz konu üzerinden yorum yapmayalım
BAŞKA SİVASSPOR YOK

altuntas58
03.09.2009, 22:43
zeki col ne yazmış kardeşim bu olay bunların beklediği bir düğün dü bayramdı şimdi kına yakıyorlar bu zeki col degilmiydi bu bjk şanpıyonlugu bırakmaz diyen ben 12 yıl önce bu filmi seyretim bülent uygun topcuydu kocelinde koceli şanpıyonluga giderken yok güvenc kurtar bunu dedi yok topcular şunu dediler kocelini yediler sivas spor şanpıyonluga giderken aynı şeyi yaptılar ben yemem bunları zeki efendi ben sizin cigerinizi bilirim siz kemik olmadan hiç bir zamn ürmesiniz ulasal basın gecin lan bunları gecen yıl sivastan kac topcu alındı bir satır yazı yazabildinizmi o yürek sizde yok mustafa denizlinin tarihteki en güzel sözu budur LEŞ GARGALARI BEN YEMEM BU NUMARALARI YÜRÜ BÜLET HOCA SEN BU İŞİ BİTİRECEKSİN İNŞ SİVASI ŞANPIYON YAPMADAN GİTME Kİ BUNLAR SUSUSUN

BAŞKA SÖZE GEREIK YOK........................... .

Tex
03.09.2009, 22:45
Arkasından hançerlenen Bülent Uygun mu yoksa Sivasspor taraftarı mı?

babapiton
03.09.2009, 22:54
Sivasspor Yakında İYi yerlere Gelecektir Kimsenin Şüphesi olmasın

babapiton
03.09.2009, 22:55
Sivasspor iyi yerlere gelecektir kimsenin şüphesi olmasın

yigidocengiz
03.09.2009, 23:18
bende bülent istifa diye bağıranlardanım bay zeki çol.tamam yazın güzel olmuş ama kimse SİVASSPOR taraftarına terbiyesiz diyemez,asıl terbiyesiz sensin haddini bil.biz bülenti üç maç kaybettiğinden dolayı değil,karakterinden dolayı istifaya çağırdık,öyle bilip bilmeden sallamak kolay zeki bey...biz içindeyiz yaşıyoruz,hayatımda bunun kadar ukala,kendini beğenmiş ve bu kadar çok futbolcuyu harcayan vede bu kadar kazmayı futbolcu diye şu takımda tutan,boyundan büyük laflar eden hemde sayısız kez başka bir hoca örneği verebilirmisin bana bay zeki çol.çok güzel söylemişsin kerameti kendinden menkul sanıyo bu fener yalakası.şunu unutma bay zeki çol bülent bu takımı bir yere getirdiyse SİVAS bülenti on yere taşıdı.SİVAS olmasaydı bülenti kim tanıyordu.İNŞALLAH defolup gittiği günüde görürüz hep beraber...

dede58
03.09.2009, 23:47
Sevgili dostlar bu olay ne biliyor musunuz? Bu olay biz bir aileyiz. Aile içerisinde ki insanımıza bağırırızda severizde döverizde ama şunu unutmayalım ki bu aramızda olan birşeydir ve bu hakka sahibiz. Kısacası bu durumu şöyle izah edeyim. Birgün ben dedeme kızmış ve azarlamıştım büyük terbiyesizliğinden dolayı ve bunu gören muhtar bana destek çıkmaya başladı. Muhtara dönerek kaşlarımı çatıp bana bak muhtar dede benim dede söverimde severimde. Döverde severde. Bu aile içinde olan birşey senin birşey demeye hakkın yok terbiyesizlik yapma demiştim ve şok olmuştu. Olay bu arkadaşlar. Bülent Uygunun iyi günlerinde alkışladık ve kötü geçen günlerde destekçi olmayada çalıştık ama bu süreçte bazı hatalarını söylemeye hakka sahibiz. Ve bülent abimizde bunları bu yapıda olduğumuzu bilerek kulak vermeli bize. Var olan hataları iyileştirmek onun hakkı çünkü söz sahibi o. Ve o ruhsuzca oynayan futbolcuları o adam akıllı eder. Birde biz taraftara düşüyor tabii. Trübünlerde olarak tam destekçi olmak zorundayız. Bu takım bizim takımımız unutmayın. Onun bunun takımı değil. Bize has yani yiğidolara ;) Saygılarımla...

izmiriyigidosu
04.09.2009, 00:07
tabiki eleştiri yapıcaz bu bizim hakkımız ama asırıya kaçmamak şartıyla tabi yok hoca istifa falan bunlar bize yakışmaz hocada biliyor takımın düzgün gitmediğini sakat çok yeni futbolcu çok bunların alışması falan baya bi zman alacak tabiki diyarbakır maçında tezahürat yaptılar bülen hoca istifa diye böle tezahüret yapacagına takımımıza karşı güsel tezahüratlar yapsanız daha iyi olmazmı maçlara bakıyorum herkes oturuyor almış eline çekirdeği sanki film islemeye gelmişler oyüsden ben diyorumki bırakın şu istifa kelimelerinide takıma sahip çıkın sakatlar iyileştikten sonra takım düzelecektir sabretmemiz lasım biras

burakkova
04.09.2009, 00:58
zeki çol.. herşeyi dile getirmiş.. çok da güzel söylemiş...

SiVaS oLeY
04.09.2009, 14:05
SİVAS YIKILMAZ size güveniyoruz yiğidolar sakatlar bu sne ebizi bitirdi ama bu ara sivassporumuza cok iyii gelecektir ve gercek sivasspor geri dönecektir:D

SkorYazarı
04.09.2009, 15:04
Özellikle son kısımlarına daha bir katılıyorum..

kasko
04.09.2009, 17:00
Bazı arkadaşlar hocayı eleştirmeye kimsenin hakkı yok diyorlar.
Bu lafın ne kadar saçma ve anlamsız olduğunu heralde hiç öğrenemediler ve öğrenemeyecekler.Malum bu arkadaşlar ya bazı şeyleri bilmiyorlar ya da bilmemekte ısrar ediyorlar.
Beyler, eleştirmek demokratik ve yasal bir haktır.İnsanın kendisine bağlı olan temel bir haktır.Devlet dahil kimse bu hakka karışamaz.
Bazı arkadaşlar Bülent Uygun'u eleştirmeye hakları olmadığını hala ısrarla inatla savunuyorlar.Arkadaşlar bu eleştiren arkadaşımız sivassporun bir maçına dahi gitmemiş olabilir, sivassporu izlememiş olabilir, sivasspora bir katkısı olmayabilir hatta sivassporlu da olmayabilir.Ama her zaman sivassporu eleştirebilir, hocasını eleştirebilir bu kadar basit..Kimse sen onu niye eleştiriyorsun diyemez.Bu ülkede hatta dünyada eleştirilmeyecek bir insan yoktur olamaz da.Millet nelerle uğraşıyor biz nelerle uğraşıyoruz bee, eleştirilemezmiş.Galiba bu arkadaşlar ortaçağ avrupasında yaşıyorlar.Uyanın arkadaşlar o çağı atlatalı 500 yıl oldu.Modern bir dünyada yaşıyoruz artık...

KAOS
04.09.2009, 17:13
senin vazifen kaos yaratmakmı ayıp oluyor Mecnun başkana yönetim gerekeni yapıyor sen KAOS yaratma yeter
Bazılarının zoruna giden, hakkımız olanı söylemek ayıp oluyorsa ayıp ediyorum.
Hadi bana yazdıklarımın bir satırının bile eleştirisini yapsana, aksini izah edebilsene...
Büyük ihtimalle sen takımın yönetiminden birilerinin akrabasının. Yoksa bu yazdıklarıma itiraz değil teşekkür ederdim..
Taraftarsan eğer senin için de söylüyorum sana söylüyorum..

Agcalli
04.09.2009, 17:16
yoruma ne hacet aklımızdan geçenleri kaleme almış.. neyse bu günlerde geçecek inş.

Bestepeli-58
04.09.2009, 18:03
kaos kardeşim burası karalama yok atışma yeri degil burda herkes hoca olmuş herkes biliyor birlik bereberlik olmadan birşey olmaz yok o öyle demeiş yok hoca böyle demiş gecin bunları hep desdek tam desten olmayın köstek

fatihada58
04.09.2009, 18:49
Bazı arkadaşlar hocayı eleştirmeye kimsenin hakkı yok diyorlar.
Bu lafın ne kadar saçma ve anlamsız olduğunu heralde hiç öğrenemediler ve öğrenemeyecekler.Malum bu arkadaşlar ya bazı şeyleri bilmiyorlar ya da bilmemekte ısrar ediyorlar.
Beyler, eleştirmek demokratik ve yasal bir haktır.İnsanın kendisine bağlı olan temel bir haktır.Devlet dahil kimse bu hakka karışamaz.
Bazı arkadaşlar Bülent Uygun'u eleştirmeye hakları olmadığını hala ısrarla inatla savunuyorlar.Arkadaşlar bu eleştiren arkadaşımız sivassporun bir maçına dahi gitmemiş olabilir, sivassporu izlememiş olabilir, sivasspora bir katkısı olmayabilir hatta sivassporlu da olmayabilir.Ama her zaman sivassporu eleştirebilir, hocasını eleştirebilir bu kadar basit..Kimse sen onu niye eleştiriyorsun diyemez.Bu ülkede hatta dünyada eleştirilmeyecek bir insan yoktur olamaz da.Millet nelerle uğraşıyor biz nelerle uğraşıyoruz bee, eleştirilemezmiş.Galiba bu arkadaşlar ortaçağ avrupasında yaşıyorlar.Uyanın arkadaşlar o çağı atlatalı 500 yıl oldu.Modern bir dünyada yaşıyoruz artık...

Şunu anlayan 500 taraftar olsa kafi bana göre... Benim oğlum bina okur döner döner yine okur demişbir atasözü bin kerede söylesek aynı olacak... Bundan sonra mustafa denizli gelsin onun için yazacaklar hoca iyi güzel yönetimde x olsun x iyi diyecekler... Asla akıllarına bu takıma ne oluyor diye bişey gelmeyecek...

yigidomurat
04.09.2009, 19:42
doğruya doğru zeki efendi hakkını verelim,ama yanlışınıda söyleyelim ki bundan sonra densizlik etmeyesin.kimse bir SİVASLIYA terbiyesiz diyemez,hele hele SİVASSPOR taraftarına asla.asıl senin yaptığın terbiyesizlik,içyüzünü bilmeden,SİVASSPOR taraftarının bu adama neden tepki gösterdiğini anlamadan yorum yazmak senin haddine değil zeki efendi.bir çoğunuda biliyosun.bülent hakkında o kadar şey yazdın.sonra bu karaktersizi istifaya çağıran SİVAS taraftarına hakaret et,yakışmadı zeki efendi,konumunu bil ona göre yorum yap yoksa dikişini çift atarlar zeki

ercan_dpinar
04.09.2009, 20:56
her çıkışın bir inişi olduğu gibi her inişinde bir çıkışı vardır mutlaka birgün sivas ımda çıkışa geçecek inşallah enazından öyle ümit ediyorum

altuntas58
05.09.2009, 15:25
Yazar zeki col'un sivassporumuz hakkında yazdığı makaleyi tek tek okudum büyük çoğunluk bu yazarı göklere cıkarırcasına yazısını doğrulamışlar benim şahsi görüşümce bu zeki col bizans takımlarının sözcülüğünü yapıyor nedenmi istanbulun büyütülmüşleri baktılarki bir anadolu takımı şahlanmış gidiyor sözde büyüklerin ezberini bozuyor bunların önünü nasıl keseriz nasıl tökezletiriz diye işte böyle bizans oyunlarına baş vurdular böyle yazarlarla iş birliği yapıp keseriz diyerek görevlendirilmiş bir yazar olarak düşünüyorum

ofgurleyuk78
05.09.2009, 16:10
Kimse düştüğü yerde yatıp beklemez. Elbette bizde kalkacağız.

RÜTBESİZ ASKER
05.09.2009, 18:51
Sayın Zeki Çol çok güzel yazmış sonunuda güzel bağlamış.Tüm görüşlerinme katılıyorum.Ama şunu herkes iyi bilsinki Bülent uygunu istifaya davet edenlerin sayısı Sivas ta çok azdır.Sivaslı ahda vefayı iyi bilir.Hataları vardır hocamızın ama o çok daha iyi şeylere layıktır.İnşallah bu badireyide Sivas Spor onunla atlatacaktır.
Hocam morelini bozma seninleyiz.

carizma0658
06.09.2009, 14:35
İYSİN HOŞSSUN AMA ÇOKTA EZICI OLMAMAK GEREK ZEKI PAŞA

sofularlı34
06.09.2009, 16:05
ZEKİ ÇOL GÜZEL ANALİZ YAPMIŞ.HANÇERLİLER POH POH ÇULARI İYİ CEVAP VERMİŞ....
...BİRDE SİVASIN NESİ VAR...TEK BİR ŞEYİ SİVASSPORU....BAŞKA?

anils
06.09.2009, 16:29
Sivas daha iyi hoca bulamaz,Sivas Bülent Hoca'yı,Bülent Hoca Sivas'ı geliştirecek.Dün varol Bülent diyenler bugün hakkında uzun uzun hakaretler yazıyor.Çocuksu ruhumuzu bir rafa kaldırıp,gerçekleri görelim artık.

Ultra sivasli
07.09.2009, 02:56
ZEKI PASA IYI DE BIZMI CIKIP OYNAYAK KÜCÜKLÜGÜMDE IYI KALECIYDIM AMA SANSIZDIM MAHALLE MACLARINDA EN 8- 10 GoLDEN ASAGI YEMEZDIM KIMSE KALEYE GECMEK ISTEMEDIGI ICIN BENI GECIRILERDI HER TARAFIM PARAM PARCA OLURDU YINE TOPU TUTAMAZDIM BANA KIZARLARDI MIZARLARDI AMA MAC GÜNÜ GELINCE KALEDE GINE BEN BANKO OYNARDIM