Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakem Hataları Bizi Korkutuyor

SivasSpor.Com
17.09.2009, 08:26
http://www.sivasspor.com/images/stories/2008yeni/fikretunsal.jpg

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal Denizlispor ile yapılan erteleme maçında orta hakem Abdullah Yılmaz’ın bariz hatalar yaptığını belirterek, “ Hakemler hakkında konuşmanın sadece bize değil tüm takımlara iyilik getirmeyeceği aşikardır. Lafa ‘BİZ HAKEMLER HAKKINDA KONUŞMAK İSTEMİYORUZ AMA!’ diyerek başlamak yerine, MHK’yı ciddi biçimde uyarıyoruz. Pırıl pırıl yüze sahip olan hakemlerimizden biri olan Abdullah Yılmaz’ın 47. dakikadaki penaltı pozisyonunu görmemesi mümkün mü? Böylesine kritik bir maça Süper Lig tecrübesi olmayan bir genç hakemin verilmesi sizce doğru mu? Biliyoruz sizlerde bizim gibi düşünüyorsunuz ama hataları gördükten sonra! Şimdi biz kaybettiğimiz iki puana mı yanalım, yoksa altı sarı birde kırmızı kart gören futbolculara mı yanalım?Hakemlerimizin iyi niyetli olmaları yetmiyor, yerinde ve adil kararlar vermeleri gerekiyor.

Bir hakem ne kadar iyi niyetli olursa olsun onda cesaret yoksa, misafir takıma gösterdiği kart bonkörlüğünün yarısını bile evsahibi takıma gösteremiyorsa ağzına düdüğü alıp sahaya “BEN HAKEMİM” diye çıkmayacak. Çıkarsa veya çıkartılırsa Denizli maçında rezaletleri daha çok yaşarız gibi görünüyor. Çünkü lig başladığından bu yana oynadığımız beş karşılaşma izlenirse Sivasspor’un sadece kendi hatasından veya hatalarından dolayı değil birazcıkta(!) hakem hatalarından dolayı 5 maçta 1 puanla yetindiğini rahatlıkla görürsünüz. Hakem hataları özellikle bu maçtan sonra bizi ciddi ciddi korkutmaya başladı.” dedi.

Sivasspor Basın Sözcüsü Ünsal hakemlere olan sitemlerini bu şekilde dile getirirken, Bursaspor maçında da şayet yine hakem hatalarıyla karşılaşmazlarsa Denizlispor maçında bolca gol pozisyonu bulan takımlarından mutlak galibiyet beklediklerini ve bu galibiyeti taraftarlarına Bayram Hediyesi olarak armağan etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

sivasspor.org.tr

Salim58
17.09.2009, 09:01
ben bu fikret ünsalın açıklamalarından hiç bişey anlamıyorum
evet akşamki maçta penaltı çalınmadı ama oynanan 5 maçın tamamındamı hakem hataları vardı birazda gerçekçi olmak lazım

kaptann58
17.09.2009, 09:13
YA BIRAKIN ŞU HAKEMLERİ TAMM HAKEM HATALI SENN FUTBOLCUN 4 TANE YÜZDEYÜZLÜK GOLÜ KAÇIRIYOR BU MUSADA NE BULUYORSUNZ ANLAMIYORUM...

galipgelen
17.09.2009, 09:14
Evet, neredeyse tüm maçlarımızda aleyhimize kararlar verildi. F.B. maçını hatırlayalım. Onların attıkları golde bizim savunmamız ve santrforları aynı çizgideydi. Ersen Martin'in gol pozisyonu da aynı idi. Onlara gol verildi, bize ofsayt. Adil olunsa maç berabere. Hayır, farklı hakemler de geldi sahamıza .Şu bölgeden, bu bölgeden diye ayırmamalıyız. Düşenin dostu olmaz diyorum. Biz olumsuz sonuçlar alınca hakem kararları da aleyhimize olmaya başladı.
Şunu da unutmayalım. Denizli maçında evet kötü yönetim vardı ama Musa ve Erman yüzde yüzlük pozisyonları gol yapsaydı hakem vermeyecekmiydi?
Hataları kendimizde de arayalım.Tabii ki hakemlere, federasyona ve basına karşı da uyanık olalım. Ne cinlik yapalım, ne de hinliğe müsade edelim.

kocakss58
17.09.2009, 09:17
tek kelime ile maçı ''katletti''.bu kadar rezil maç yönetilmez.önündeki pozisyonu görmeyen,ev sahibine karşı kartlarını kullanamayana hakem denmez.taraftar denir....

shang
17.09.2009, 09:24
verilmeyen penaltıyamı yanak gerçektende 7 sarı 1 kırmızıyamı allahtan kork denizlinin hiç kartı bile yok bu nasıl bir adalet nasıl hakemlik

oquzh4n58
17.09.2009, 10:20
ya kardesım sarı kartı var kadırın daha ne faul yapıyorkı forvet hattında allahalla

ShabbatShalom
17.09.2009, 10:21
Takım düzgün oynarsa hakemmiş şuymuş buymuş kalmazdı

58_babacan_58
17.09.2009, 10:41
FARKA GİDECEĞİMİZ MAÇTA 1 PUANI ZOR KURTARDIK ORGANİZE ATAKLAR YAPTIK AMA DEĞERLENDİRSEYDİK 1-4 SİVASSPOR BİTERDİ MAÇ

ozbss07
17.09.2009, 10:44
ya arkadaşlar hakem görmemiş kaçırmış olabilir futbolcularda iyi oynayıp atalardı ayaklarını tutan mı war:mad:

ozbss07
17.09.2009, 10:59
ya arkadaşlar hakem görmemiş kaçırmış olabilir futbolcularda iyi oynayıp atalardı ayaklarını tutan mı war

GuVeN
17.09.2009, 11:33
fıkret unsal dogru soyluyor fener macındada aynı sey oldu arkadaslar yetmıs kussuruncu dakıkaya kadar dogru duzgun puan vermedıgımız fenerbahceye barız bı ofsayttan gol yedık sonrada takım demorolıze oldu malup olduk. o gunkı hakem hatası olabılır ona sozum yok ama dun denızlıdekı hakemın ıyı nıyetlı oldugunu kımse bana soylemesın dunkı hakem kasıtlı yakmıstır bızı arkadaslar. kabak gıbı onunde olan bı pozısyonu nasıl goremedı bu adam bızler burdan gorduk bulent hoca ta ortasahada hakemle aynı acıdan goruyoda bu şikecı herıf neden gozunun onundekı elı goremıyor bu kadarına pes.mac falan vermesınler bu adama ayıptır ınsanların emeklerını calıyorlar goz gore gore.

oNuR
17.09.2009, 11:37
Hakem hataları olacaktır.Unutmayınki gecen sezonda maçlarımızda hataları olmustu.10 kişi olmamıza ragmen son dakikakada Erman bitirici vuruşu daha iyi yapsa keza musa da öyle suan 3 puanı almıştık.Bence hakemleri konusmak yerine Ermanın,Musanın,forvetlerimizi n son vuruşları çalışmanın daha yararlı olacağı kesindir.

kakikli
17.09.2009, 11:41
öncelikle ilk yarıda maçı izlerken sahadaki mücadeleden,oyun anlayışından 2 takım adınada resmen utandım:mad:.süper ligde oynanan bir maç ancak bu kadar kalitesiz olur!!!
bakıyorumda bizim takımda olmayı haketmeyen arkadaşlar var, bunlara acilen yol vermek lazım..
bizim takımın en büyük sorunu rakibi karşılamakta ve savunma yapmakta, gördüğünüz gibi gol pozisyonuna girme sorununu aşma şansımız var.
golcülerimiz aslında iyi, ibo şahin cidden iyi bir oyuncu, kamananın direk oynaması lazım, m.yıldız da dönerse takıma çok ii olucak...
ama bu hayrettin ve yasin defansta olduğu sürece biz çok gol yeriz, hayrettin bi adamını tutamadı kafa topunu alamadı ve puanımız gitti..
hakeme gelince, adamın duruşu belliydi ev sahibni ezdirme, misafir takımı kontrol et mantığıla maç yönetti.mhk ciddi bir maça yanlış bir hakem ataması yaptı.
bülent efendi oyunu okuyamıyor, takıma maç esnasında katkı sağlayamıyor.kadir ve musa ilk yarıdan kartı olan oyuncular musa güçsüz her an kart görebilir, kadir orta sahada adamını kaçırıyor her an kart görebilir bunları bülent efendi göremedi ve nihayetinde eksik kaldık sahada..
bursa maçında umarım daha dikkatli oynarız...

ready
17.09.2009, 12:08
sen pozisyon olmayan yerde adamın ayagına bas sonra ikinci sarı karttan oyundan atıl 10 dakka kalmış gol ye son dakka da galibiyet golünü kaçır yok be sonra da kalk hakemler şöyle böyle de bu olaylara kargalar bi yerleriyle güler

YUNU(S)İVASSPOR
17.09.2009, 12:50
ya arkadaşlar hakem görmemiş kaçırmış olabilir futbolcularda iyi oynayıp atalardı ayaklarını tutan mı war:mad:

ya görmemiş die bi şey olurmu hakemsen göreceksin göremiyorsan bırak bu işi
futbocularımız iyi onadı
ama ben hocamızın yerinde olsam ersen ve yasini oynatmam

ready
17.09.2009, 12:54
ya görmemiş die bi şey olurmu hakemsen göreceksin göremiyorsan bırak bu işi
futbocularımız iyi onadı
ama ben hocamızın yerinde olsam ersen ve yasini oynatmam

ersen ve yasinin gelmesi zaten ayrı bir mesele kendi takımında yedek kulubesine demir atmış iki futbolcu oynamaya oynamaya futbolu da unutur insan

hiko58
17.09.2009, 13:23
HAKEM HATALARI DİYE İŞİN İÇİNDEN SIYRILMAYA ÇALIŞMAK ÇARESİZLİĞİN VE BASİRETSİZLİĞİN TEK ADIDIR. FENERBAHÇE BURSA MAÇINI İZLEYENLER GÖRMÜŞLERDİR. HAKEM RESMEN FENERBAHÇEYİ BİTİRMEYE ÇALIŞTI AMA BÜYÜK DEMEKLE KİMSE BÜYÜK OLMUYOR. BÜYÜK TAKIM YİNE İSTEDİĞİNİ ALDI HAKEME RAĞMEN. KİM DEDİKİ KIRMIZI KART GÖR. KİM DEDİKİ SARI KART GÖR. AKILLI FUTBOL OYNAMAN GEREKTİĞİNİ KİMSE SÖYLEMEDİMİ. KIRMIZI KART GÖREN FUTBOLCUNU CEZALANDIRACAĞINA HAKEME KONUŞMAK ÇOK YANLIŞ. LÜTFEN GEÇEN YILDA HAKEMLER YÜZÜNDEN MAÇ ALMADIKMI. KAÇ TANE MAÇIMIZA HAKEMLER ETKİ ETMEDİMİ. KAMU OYU HAKEMLERLE KAZANIYOR DEMEDİMİ. BUNLAR BOŞ LAF. OYNA VE KAZAN DİYECEĞİM AMA BU FUTBOLCULARLA EN İYİ NETİCE BUYDU. DENİZLİ İLE BERABERLİK. HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

Besyo_cu
17.09.2009, 13:27
Dün de yazmıştım fb macında ofsayttan yediğimiz ve takımın bütün direncini bitiren gol , diyarbakır macında Ersen'e üst üste atılan 2 kafa ve şimdide Denizlide olan olaylar. Bunlar tesadüf değil.

Tamam takım kötü gidiyor iyi değiliz yeni bir kadroyuz ama bu Hakemlere ne oluyor !!!

carizma0658
17.09.2009, 13:47
uzun zamndır sivas harıka o nada hakem engel oldu HAKEMI ESEFLE KINIYORUMM

ready
17.09.2009, 13:58
sarı kartın var dikkatli olman lazım maçın bitimine 10 dakka kalmış sen 10 kişi kalıyorsun gol yiyorsun sonra hakemlere yükleniyorsun türkiye de maç sonrası verilen demeçlere bakın hepsi hakemlerden şikayetçi hakemlerden şikayetçi olmak yerine kendi becerisliklerine bakmak akıllarına gelmiyor

atababa111
17.09.2009, 13:58
Fikret Bey artık susunuz diyorum size.Sizi dinlemek istemiyorum.Saçmalamayı bırak işini yap.

ready
17.09.2009, 14:00
artık ne bülent hocanın sıkıcı beyanaatları ne de fikret ünsalın saçma konuşmaları artık millete daral gelmeye sıkılmaya başladık aynı sözleri duymaktan dinlemekten

gül5858
17.09.2009, 16:22
Hakem Abdullah Yılmaz’ın görmemesi değil görmek istememesi diyorum kibarca..
Geçen yılda bu şekilde Sivasspor'un önüne set çekmeye çalışan hakemler vardı bu yılda gayet normal ama biz kendi hatalarımıza bakalım...
Her zaman bişiylere bağlamak yenilgiyi hatalarımızı unutturamaz...:confused:

hoLiGan Enes
17.09.2009, 16:35
futbolcular aralara mükenmel kaçmışlar ama gölü bi türlü atamadık..tabi hakemin penaltıyı vermemesi sonra kırmızı kart takımın moralini iyice bozdu

5 Yiğido Mert 8
17.09.2009, 16:46
hakemleri bosverin siz önceden maçı bitirin sonra hakem ne yaparsa yapsın ve bide ne olur ersen martini ilk 11de oynatmayın dün gördük adam her aldığını kaybediyo atakları kesiyo ve kamananı nasol yedek bırakırsınız öf öf:mad:

sivastatlıbelam
17.09.2009, 16:47
5 sarı kart çok fazla ilerde sıkıntı doğurabilir.
futbolcular otokontrollerini yitirmişler.hakem hataları her maçta görülen bir şey.
şimdi tüm suç hakemin değil mi:confused::confused::confuse d:

neyse ben 0 çekeceğimizi düşünüyordum ama 1 puanda iyi oldu.
düşmemme mücadelesi verdiğimiz bir takımdan aldığımız 1 puan iyidir.

sevda58
17.09.2009, 18:22
tamamda, verilen sari kartlar, ve kirmizi kart, vede penalti , EL INSAF!!

subasi29
17.09.2009, 18:25
tamamda, verilen sari kartlar, ve kirmizi kart, vede penalti , EL INSAF!!

Hakem babasini Hayrina Vermediya Cogu Dogru Karar Birkaci Haric

subasi29
17.09.2009, 18:32
nerde o kangalliahmet mi neydi fikret unsalin uvey oglu babasini yerine iki lafta kendi etsin bakalim nekadar cesurmus

SEVDAMSIN58
17.09.2009, 18:43
BEN HAKEMDE HATA GORMUYORUM HATIRLAYIN KIM HAKEMLE YADA SEYIRCIYLE OYNAR BASARISIZ OLANLAR KENDI EKSIKLIGINI BASKASININ USTUNE ATAR BIZIMKILERINDE YAPTIGI AYNEN OYLEYDI HER POZISYONDA HAKEME GIDE GIDE ADAMIN PSIKOLOJISINI BOZDULAR ADAMDA NE YAPACAGINI SASIRDI GAYET NORMAL

sevda58
17.09.2009, 19:20

Hee, bide babasinin hayrina verseydi, birkaci haric???

sevda58
17.09.2009, 19:23
gerci Babasinin hayrina degilde, Denizlinin hayrina vermis ama..:rolleyes::rolleyes:

subasi29
17.09.2009, 19:23
Hee, bide babasinin hayrina verseydi, birkaci haric???

NeKadar Basit Dimi Hataya Goz Yummak

58ÖREN58
17.09.2009, 21:26
malesef onu dunku denızlı macında yasadık hakem resmen hakkımızı yedı s?????

sinan-58
17.09.2009, 22:00

tamam bize verilen kartların hepsi doğru peki biz atağa kalkarken orta sahada musanın beline sarılan denizlili oyuncu kartı haketmedimi bu aklımda kalan boyle bir kaç pozisyon daha var veya çizgide topu eliyle çıkartan futbolcuyu görmemek bizim her yaptığımızı görüyorsa onlarında yaptıklarını görsün

ShaLaLa
17.09.2009, 22:09
Allah aşkına şu adamı konuşturmayın ya.. Konuştuğunda takıma zarar veren basın sözcüsü bi sen varsın.. Sende bırakırsın bu işi de kurtuluruz inşallah

eyuphulagu
17.09.2009, 22:12
Bazı arkadaşlarımızın bu maçta sivassporun kötü oynadığını söyleyip eleştirmesine çok üzüldüm...Sanki bazı arkadaşlar maçı ya izlemeyip radyodan dinlemiş ya da maç sırasında uyumuşlar...Denizli'nin 1 puanı olduğuna bakmamak lazım...Denizli bilhassa kendi sahasında iyi oynayan bir takım...Sivasspor ilk 15-20 dak. iyi oynayamadı ama son 20-25 dak. gerçekten iyi futbol oynadı...Maç kenelinde sivassporun girdiği pozisyon sayısı net 7-8 tane..Rakibinki ise 3-4 tane ...Penaltı pozisyonunu hiç saymıyorum...Kaldı ki geçen hafta da Denizli iyi oynadığı maçta Diyarbakır'a da kendi sahadsında yenilmedi..Diyarbakır Denizli'ye karşı bizim girdiğimiz pozisyonların yarısına bile girememişti...Sivasspor Bursa maçında ne yapar bilemiyorum ama bu maçta oynadığı futbolun umut verici olduğunu da kimse inkar edemez..Sevgili Tunç KAYACI da bugünkü yazısında Sivas'ı beğendiğini ;iyi yolda olduğunu ve yakında daha iyi olacağını söylemiş...Elin adamı sivassporu beğenirken biz hala takımımızın bu maçtaki oyunu beğenmiyoruz...Ayrıca Tunç Bey hakemin maçın sonucuna %100 etki ettiğini de ifade etmiş...Lütfen gerçek taraftarlığımızı gösterme zamanı geldi...Takımımıza bundan sonra daha fazla destek olalım;ÇÜNKÜ BAŞKA SİVASSPOR YOK....

efsane5858
17.09.2009, 22:51
bu aksam tv58 deki programdaydi.fikret unsala insanlar onyargili ama bu adam cok samimi biri dobra ama uslubu cok tartisiliyor benim bir kac programdan sonra fikret unsal hakkindaki dusuncelerim degisdi insanlar onu tanisa uslubunun ona yakisdiginida anliycaklar.bence adam gibi adam

efsane5858
17.09.2009, 22:53

aman kardesim sakin burda hakem hakkinda iyi bisey yazma yoksa trabzonlu yaftasini yersin

subasi29
17.09.2009, 23:56
Kim Trabzonlu ya!!Sapina Kadar Sivasliyim;Ben Hakem iyiydi Demiyorum ki!!Bazi Karari Dogru Dedim!! Ikinci Sari Verdigi Kirmizi Yanlis Vermedigi Penalti Var.Hakem Degil Kasap Adeta

Tex
18.09.2009, 20:22
Vallahi beni de siz korkutuyorsunuz Fikret Bey...

yigido Atilla
19.09.2009, 00:40
Fikret Ünsal hakemden sikayetini Lig Tv de yayinladilar.

ayazoğlu
20.09.2009, 10:09
lafa bak la hakem hataları bizi korkutuyormuş gol attında vermedilermi

astaravisa
20.09.2009, 16:10
yine çıkıp su molası verildi kaybettik diyecek diye korktum :confused:
bu adamdan kırtulmalı ne dediğini bilen birini o göreve getirmeliyiz.
bu açıklaması için değil, genel açıklamaları için böyle diyorum..

tanyil
22.09.2009, 13:11
sen % de yüzü atama sonrada hakem hatası de. önce yakaladığını atacan sonra ötecen....

effenberg
22.09.2009, 13:17
Hakem hatalari ne zaman gündeme geliyor basarisiz sonuclar alininca TD,Yönetici hata Futbolcu gündem degistirmek icin ver yansin Hakemlere tabiki Hakemler bazen hata yapiyorlar ama yagara cikaracak kadar degil.

Dün Aksam TV den Kasimpasa-Galatasaray mac özetlerini seyir ettim tam bir facia ama TDleri mac dan sonra söyle bir aciklama yapti ne kadar olumlu..

Hakem ile fazla yorum yapmamak gerekir. Onlar da bizim gibi insan, hata yapabilirler. Zor bir maç oldu. Hakemler çok fazla kaderiyle oynayamaz maçların, önemli olan sizin iyi performans göstermeniz.''(Rijkaard)

ready
22.09.2009, 19:32
Hakem hatalari ne zaman gündeme geliyor basarisiz sonuclar alininca TD,Yönetici hata Futbolcu gündem degistirmek icin ver yansin Hakemlere tabiki Hakemler bazen hata yapiyorlar ama yagara cikaracak kadar degil.

Dün Aksam TV den Kasimpasa-Galatasaray mac özetlerini seyir ettim tam bir facia ama TDleri mac dan sonra söyle bir aciklama yapti ne kadar olumlu..

Hakem ile fazla yorum yapmamak gerekir. Onlar da bizim gibi insan, hata yapabilirler. Zor bir maç oldu. Hakemler çok fazla kaderiyle oynayamaz maçların, önemli olan sizin iyi performans göstermeniz.''(Rijkaard)

işte tam bir profosyonel yaklaşım bizim türk milleti kendi hatalarını kabul etmek yerine hakeme federasyona suçu yükleyerek kendi başarısızlıklarını oyuna zamanında müdahele edememelerini birilerine suç atarak kurtulmaya çalışırlar..spor programlarında dikkat edelim konular hep maçın hakemi yönündedir o maçdakı topçuların beceresizlikleri dile getirmezler bile ne kolay şeydir sen becerisizlik yap golleri kaçır hakem 1-2 pozisyonu es geçtikleri zaman hakemi suçlarlar bu yüzden de avrupaya giden takımlarımız tabiri caizse cırt çekip rezil olup gelirler