Orijinalini görmek için tıklayınız : BİZ SİVASSPORLUYUZ..! yerseniz..
merkez_emre 28.09.2009, 11:56 Ne takım Ne yönetim ne taraftar ne hakemler nede baska bırsey...Eski Sivassporumuzu bu denlı zor durumlara dusuren nedenlerden bırısı de Taraftar (pardon seyirci diycem ama maca gelen de olmadıgı ıcın yerıne de baska bırsey koyamadıgım ıcın taraftar olarak kalsın..) profılımız...
Burada yada normal yasantıda Adı Sivaslı oldugu ıcın dolaylı yoldan Sivasspor lu gecınıp a dan z ye herkese agır elestırı yapıp olmadında hakaret olmadı kufur eden bınlerce insan toplulugundan söz etmek ıstıyorum..Hani cogu zaman buyukler nasıhat verır ya " basınızı ellerınız arasına alıp bıraz dusunun " dıye aynen bende sızden onu ıstıyorum...
Sen ? takıma yonetıme futbolcuya a dan z ye herkese kufur edıp hakaretlerde bulunan ? mesela nerde oturuyorsun sivas yada istanbuldaysan neden Macımız oldugunda bulundugun staddakı sana ayrılan yerı doldurmak ıcın kendıni yada esını dostunu cagırıyormusun ? hadı dıyelım Sivasspor un Mac yapmadıgı bir ıldesın...Ara ara yapılan yardım kampanyalarına katılıyormusun...kampanya olmadıgı zamanlarda Sivasspor un Orjinal ürünlerinden alıyormusun ? bu takıma maddi manevi destek verıyormusun ??? Maddi destek verecek gucun varsa Sivasspor takımına yada Taraftarına destek veriyormusun ?
Sivas ta ki nufusun büyük bir oranı gecen sene ve oncekı sene Sivassporluydu..Pekı oyleydı bız sampıyonluga giderken yada son sampıyonluk maclarımızda o stad neden hiç dolmadı ? hadi dolduramadık gelen seyirci neden macı kaybettıgımızde yaklasık 30 hafta bas tacı ettıgı takıma neden 1 macda satıp ıslıkladı hakaretler yağdırdı ?
Ve en kotu istanbulda oturan 1 mılyona yakın ınsan ? Aranızda 55 lıra verıp Sivassporun fb macına gıdemıcek 1000 kısı yokmu ? ısın gucun yoksa ey İstanbulda oturup sivassporlu gecınen bu yazıyı okuyan abım sen neden gıtmedın ? gecdık istanbul macına ey Sivassporluyum dıyen abım neden olımpıyatı gecen sene doldurdugum gıbı bu sene de dolduramadın..Ben takım kötü de olsa gider bagıramasam bıle gıder trıbunlerde yerımı alırım dıyemedın ?
benden ve arkadaslarımdan söz etmek ıstemıyorum...yollarda ne cekdıgımızı anlatsam cogunuz duygu sömürü olarak algılarsınız...ama konuyu butunlemek acısından yazmam lazım bırazını...
biz fb macına da istanbul macına da kalktık Sivasdan gıttık...yaklasık 2000 km yapdık dogru dururt dınlenmeden aksam maca gıdıp 10 20 kısıyle futbolcu duymasa bıle destek vermeye calısdık..bize destek veren oldumu sadece istanbuldakı bir köfteci abımız saolsun 100 lıra verdı..gerı kalan mı ? araba kırası mazot bılet yıyecek ıcıcek...yaklasık kısı bası cebımızden 100 lıra para cıkdı bir arkadasımız calısıyor dogru durüst gerisi nin aile geliri mi genelde asgari ucret...dun gelırken neler cekdıgımızı anlatsam roman olur varmıdır bır trıbunde bunları yapacak kımse tartısılır...araba kırası gecmesın dıye gaza basıcak benzın yok yokus cıksında bosa sallayalım dıye dua etmelerımız mı ? yoksa sabahdan berı karnımızdan gecen 1 puaca ve bır ıkı bıskuvı mı ? say say bıtmez...Sivasspor Yönetiminin taraftara destek vermemesı ıcın baskı yapdıgı baskı da cabasi (ki haklılık payları var deplasmanı rant a cevırenler cok nede olsa )...geriye kalan ona buna takıdıgımı 200 lıra borc...
kısacası bız bu halde kendımızı taraftarlık mertebesınde bıle layık gormez ve elestırı harıcınde hakaret etmezken bıle sıtenın %80 i a dan z ye herkese sayıp sövdüğü için onların adına bız utanıyoruz...
hakaret edenler ıcın : "Biz Sivassporluyuz " (yerseniz)
merkez_emre 28.09.2009, 11:59 gerı kalan yonetım ve teknık ekıp eleştirilerını de yazmak ısterım ama ustume bır koruma mı gelır yada o gelmeden yazım kalır mı kararsızım...
karahisarli 28.09.2009, 12:16 futbolcularin ve takimin alacagi en büyük güc ve cesaret taraftardandir ama bu gücü bizim taraftar baalesef vermiyor tam tersi moral bozup dahada stresli ve zayif olmasini sagliyor sehrimiz futbolu daha yeni sevmeye maclara gelmeye baslarken basarisiz sonuclar almaya basladik galiba stadimiz eski günlerine dönecek yani bizde o atesli takimi ni hicbir zaman terketmeyen örnek taraftar olmayacak cok güzel yazmissin kardes eline saglik
zaralı ulkucu 28.09.2009, 13:01 kardes yazın cok guzel olmus ben kendı kendıme karar almısdım sıteye yazı yazmama adıına ama bu yazın ıcın yazıyorum ??? soyledıklerın dogru cumartesı aksam macda sana bı mıktar para verecekdım ama mac sonu polısler taraftından gozaltına alındım gozaltından cıktıksan sonra senı aradım ama tlf kapalıydı kusura bakma sıvassporu canımızdan cok sevdık dıye polıs abıler gozaltına aldılar olsun bız yensede yenılsede gozaltına alınsakda mapusa dussekde SİVASSPORLUYUZ senı basarıların ıcın degıl senı sen oldugun ııcın sevıyoruz
İSTANBUL SİVASSPOR TARAFTAR DERNEGI
son günlerde bide taraftar begenmeme hastalıgına yakalandık.efendim maça gitmişmiymiş yok takıma para vermişmi yok forma almışmı yok falan yok filan kardeşim o saydıgınız insanlar bu siteyede girmiyor biz ancak kendi kendimizin moralini bozuyor az olan taraftarıda küstürüyoruz.el insaf yani hangi maça taraftar gitmedi taraftar ne imkanı varsa elinden geleni yapıyor evet şehrin maddi durumu ortada belki maçlarada yeterince ilgi yok ancak eldeki olan bu bunuda rencide etmenin bir anlamı yok.yok efendim bu taraftara 3. lig bile fazlaymış kim demiş bizim taraftarımız koçlar gibi şampiyonlugad layık avrup kupalarınada.elindeki ile yetinmesini bilmiyen elindekindende olur.yeter ertık boş işlerle ugraşarak birbirimize karalamanın anlamı yok elimizden geldigince maçlara gidip eleştirileride seviyeli yapmalı kimseyi rencide etmemeliyiz.hep destek tam destek yönetime sonuna kadar destek .bülent uygunun burada işi bence bitmiştir.taktir başkanımızın.
merkez_emre 28.09.2009, 13:14 kardes yazın cok guzel olmus ben kendı kendıme karar almısdım sıteye yazı yazmama adıına ama bu yazın ıcın yazıyorum ??? soyledıklerın dogru cumartesı aksam macda sana bı mıktar para verecekdım ama mac sonu polısler taraftından gozaltına alındım gozaltından cıktıksan sonra senı aradım ama tlf kapalıydı kusura bakma sıvassporu canımızdan cok sevdık dıye polıs abıler gozaltına aldılar olsun bız yensede yenılsede gozaltına alınsakda mapusa dussekde SİVASSPORLUYUZ senı basarıların ıcın degıl senı sen oldugun ııcın sevıyoruz
İSTANBUL SİVASSPOR TARAFTAR DERNEGI
eyv. o ne demek sen kusra bakma asıl...macdan sonra goremedım k bakma aradım bulamadım vedalasmak ıcın...neden alındın merak ettım..
pover58 sana da yazmak ıstemıyorum...tek lafım samp. giden bır sehir takım taraftarı 1 sen e boyunca bır kac kez dolduruyorsa yada sampiyonlar lıgı macı anadoluda ılkkez oynanıyor ve sıvaslı o stadı dolduramıyorsa sen daha neyı savunuyorsun anlamadım ben ??? bızım yerımızde atıyorum karsspor olsun karslılar bıle 17*000 kısılık stadı doldururdu...
Aslında bu konuya birşey yazmak istemiyordum ama yazıyı okunca birşeyler yazmak geldi içimden..
Arkadaşlar dikat ettiniz mi hiç.Forumlara her baktığımızda taraftarımızla ilgili sürekli bir eleştiri, şikayet ve hatta bazen oluyor hakaretler görüyoruz.Hemen her hafta faturayı tenik heyet, yönetim veya futbolcu dururken biz kendimize yani taraftara kesiyoruz.Neden taraftara başkaları dururken, yoksa en kolay yolu bu mu işin.
Arkadaşlar beğenmediğiniz bu taraftar senelerce ne sıkıntılar çekti.Olayı sadece son 2 seneye 3 seneye bağlamak ve bunun sonucunda taraftarla ilgili genel yargıya varmak kendimize yapabileceğimiz en kötü şeydir.Merkez arkadaş deplasmanda yaşadıkları sıkıntıları anlatmış.Doğrudur.Ancak ondan önce 3. ligde oynadığımız pazar, ünye, çarşamba belediye maçlarını hatırlar mı acaba???O zaman taraftarlar ne sıkıntılarla oralara gelip takımlarını desteklediler.O zaman bir otobüs dahi ayarlanamıyordu.Bu taraftar çok çile çekti çok.
Bizler sivasspor taraftarları olarak sürekli birbirimizi eleştirerek bir sonuca varabileceğimizi düşünüyoruz.Arkadaşlar kabul edersiniz ki sivas küçük bir şehirdir.Burada futbol hiçbir zaman ön planda olmamıştır.Adam geçim derdinde, ailesine, çoluğuna çocuğuna para yetiştirmek sabahdan akşama kadar işinin başında.Hafta sonları vakit bulursa gidiyor sevdiği sivassporunu o dar vaktinde izleme fırsatını bulabiliyor.Sivasımızda bir sosyal aktivite yapılacak ne büyük bir parkımız var var, ne büyük bir alışveriş merkezimiz var vs vs...Yani diyorum ya küçük bir şehirde yaşıyoruz.Bizim herşeyimiz belli kapasitemiz belli.Sivasımız sivas insanımız bu söylenen lafları haketmiyor.İstese neden gitmesin sivassporunun maçına, istese neden gitmesin onu desteklemeye bir sebep mi var.Bunları hiç düşünen var mı arkadaşlar.Taraftar hakkında bir ön yargıya varmak için öncelikle işin sosyolojik boyutuna bakmak lazım kısaca anlatmak istediğim bu.Ama bazıları hala taraftar şöyle taraftar böyle desinler.Bu taraftar zamanında bu takımı için 37 can verdi.
Haa bir de şu meseleye geleceğim.Taraftar seyirci meselesine.Taraftar vardır, içerde dışarda takımını destekler, taraftar vardır takımının sadece kendi sahasında oynadığı maçlara gelebilme imkanı vardır gelir takımını destekler, taraftar vardır stada gelir bağırır tezahürat yapar, taraftar vardır stadda sadece takımını izlemekle yetinir, taraftar vardır takımının başarılı sonuçlarıyle sevinir, taraftar vardır takımının başarısız sonuçlarında üzülür eleştirir takımını.
Yani sonuçta bunların hepsi taraftardır seyirci değildir.Seyirci denilen kişi maça neden gelsin neden takımını görmek istesin.Kendisi de seviyor bu takımı.Sevmeyen insan gelir mi stada takımını görmeye.Bilmem hiç barcelona'nın kendi sahasında kendi taraftarı önünde oynadığı maçları izlediniz mi??Sizin söylemlerinize göre barca taraftarı dünyanın en kötü taraftarı o zaman...
Kısaca anlatmak gerekirse taraftarımızı bu kadar kötülemenin bu kadar aşağı düşürmenin bir anlamı yok.Sivasımız da sivasspor taraftarımızda bizim için herşey.Yapmamız gereken ise kendimizi eleştirmek yerine biraz olsun düşünmek ve doğruyu bulabilmek...
zaralı ulkucu 28.09.2009, 13:25 eyv. o ne demek sen kusra bakma asıl...macdan sonra goremedım k bakma aradım bulamadım vedalasmak ıcın...neden alındın merak ettım..
pover58 sana da yazmak ıstemıyorum...tek lafım samp. giden bır sehir takım taraftarı 1 sen e boyunca bır kac kez dolduruyorsa yada sampiyonlar lıgı macı anadoluda ılkkez oynanıyor ve sıvaslı o stadı dolduramıyorsa sen daha neyı savunuyorsun anlamadım ben ??? bızım yerımızde atıyorum karsspor olsun karslılar bıle 17*000 kısılık stadı doldururdu...
kardes sıvassporu cok sevdık dıye aldılar ?? olsun bız alısdık gozaltılarına ama orda sıvassporumu sevdım dıye gozaltına alan polıs abıyede dıyecek br set ddemıyorum bızım sevgımız ancam mezarda bıter oda bede olarakbıder ruh olark devam eder
yener_sahin 28.09.2009, 16:32 kimse rahatını bozmasın arkadaş,yönetimde taraftara köstek olmaya devam etsin.Belki taraftarı sindirdiler ama sevdamızı sindiremezler.Yaşımız genç daha çok görecek daha çok gidecek deplasmanımız olur inşallah.Gün olurda bizde sivasda tribün görürsek sanırım bu günleri gözü yaşlı izleyeceğiz.Yönetim kulaklarını kapatmış gözlerini kapatmış biri çıkıp meydan da kendini yaksa umrunda olmayacak.Onların umrunda mı sivasspor tribünlerinin durumu.Maraton kırmızı beyaz olsun yeter.Ama bu maraton onlara çok güzel vefa borçlarını ödedi.Yine ders aldıklarını biraz olsun görmedik.Ne zaman dolacak cezamız bekliyoruz.Başkanımızın hiç umursayacağını sanmam ama belki okurda yüreği sızlar bir dur der...
taraftar vardır seyirci vardır bazı kendini taraftar olarak lanse ederken bir bursa maçında adamlar takım olarak ısınmaya çıkmış top bursa dünya yerinden oynar bursadan erkek çıksa gibi çirkin tezehuratlar bir ankaragücü taraftarı sivas diye bagırırken yine bu kendini taraftar sanan arkadaşlar a.. .. ankaragücü gibi ayıp laflarla tezehuratta bulunmuşlardır..şimdi bu arkadaşlar kendilerini sivassporun herşeyi onlar bagırırken maraton susuyor maraton çok güzel yapıyor adam akıllı tezehurat yapında maraton da coşsun bir ankaragücü bir bursa bir es es olmak için daha 40 fırın ekmek yemeniz lazım
merkez_emre 28.09.2009, 17:40 Aslında bu konuya birşey yazmak istemiyordum ama yazıyı okunca birşeyler yazmak geldi içimden..
Arkadaşlar dikat ettiniz mi hiç.Forumlara her baktığımızda taraftarımızla ilgili sürekli bir eleştiri, şikayet ve hatta bazen oluyor hakaretler görüyoruz.Hemen her hafta faturayı tenik heyet, yönetim veya futbolcu dururken biz kendimize yani taraftara kesiyoruz.Neden taraftara başkaları dururken, yoksa en kolay yolu bu mu işin.
Arkadaşlar beğenmediğiniz bu taraftar senelerce ne sıkıntılar çekti.Olayı sadece son 2 seneye 3 seneye bağlamak ve bunun sonucunda taraftarla ilgili genel yargıya varmak kendimize yapabileceğimiz en kötü şeydir.Merkez arkadaş deplasmanda yaşadıkları sıkıntıları anlatmış.Doğrudur.Ancak ondan önce 3. ligde oynadığımız pazar, ünye, çarşamba belediye maçlarını hatırlar mı acaba???O zaman taraftarlar ne sıkıntılarla oralara gelip takımlarını desteklediler.O zaman bir otobüs dahi ayarlanamıyordu.Bu taraftar çok çile çekti çok.
Bizler sivasspor taraftarları olarak sürekli birbirimizi eleştirerek bir sonuca varabileceğimizi düşünüyoruz.Arkadaşlar kabul edersiniz ki sivas küçük bir şehirdir.Burada futbol hiçbir zaman ön planda olmamıştır.Adam geçim derdinde, ailesine, çoluğuna çocuğuna para yetiştirmek sabahdan akşama kadar işinin başında.Hafta sonları vakit bulursa gidiyor sevdiği sivassporunu o dar vaktinde izleme fırsatını bulabiliyor.Sivasımızda bir sosyal aktivite yapılacak ne büyük bir parkımız var var, ne büyük bir alışveriş merkezimiz var vs vs...Yani diyorum ya küçük bir şehirde yaşıyoruz.Bizim herşeyimiz belli kapasitemiz belli.Sivasımız sivas insanımız bu söylenen lafları haketmiyor.İstese neden gitmesin sivassporunun maçına, istese neden gitmesin onu desteklemeye bir sebep mi var.Bunları hiç düşünen var mı arkadaşlar.Taraftar hakkında bir ön yargıya varmak için öncelikle işin sosyolojik boyutuna bakmak lazım kısaca anlatmak istediğim bu.Ama bazıları hala taraftar şöyle taraftar böyle desinler.Bu taraftar zamanında bu takımı için 37 can verdi.
Haa bir de şu meseleye geleceğim.Taraftar seyirci meselesine.Taraftar vardır, içerde dışarda takımını destekler, taraftar vardır takımının sadece kendi sahasında oynadığı maçlara gelebilme imkanı vardır gelir takımını destekler, taraftar vardır stada gelir bağırır tezahürat yapar, taraftar vardır stadda sadece takımını izlemekle yetinir, taraftar vardır takımının başarılı sonuçlarıyle sevinir, taraftar vardır takımının başarısız sonuçlarında üzülür eleştirir takımını.
Yani sonuçta bunların hepsi taraftardır seyirci değildir.Seyirci denilen kişi maça neden gelsin neden takımını görmek istesin.Kendisi de seviyor bu takımı.Sevmeyen insan gelir mi stada takımını görmeye.Bilmem hiç barcelona'nın kendi sahasında kendi taraftarı önünde oynadığı maçları izlediniz mi??Sizin söylemlerinize göre barca taraftarı dünyanın en kötü taraftarı o zaman...
Kısaca anlatmak gerekirse taraftarımızı bu kadar kötülemenin bu kadar aşağı düşürmenin bir anlamı yok.Sivasımız da sivasspor taraftarımızda bizim için herşey.Yapmamız gereken ise kendimizi eleştirmek yerine biraz olsun düşünmek ve doğruyu bulabilmek...
yanlıs anlasılmısın anlasılan...benım taraftara lafım yok ama sadece taraftar olana..bir taraftar 15 inde neyse 55 inde de odur...taraftar dedıgın dedıgınız gıbı 3 lıgde otobus bulamaz gıtmeye cok cefa ceker takımı ıcın ama o aradan yılllar gecse de zıplayarak yapamasada arada bir yapabılen sivas sivas seslerınde bıle gosterır kendını...cıkıp ta sampıyonluk macında takım yenıldı dıye hakaretlerde bulunmaz...bunun adı taraftarlık olmaz gecmısde neler yaparsa yapsın...
sehrın malı yapısına degınecek olursa ben 30 40 yasındakı adamın evını barkını bırakıp deplasmana gıtmesını ıstemıyorum kı...sivasdakı macda stadı doldurup takıma köstek degıl destek olsun baska ıstegım yok..ama adam 5 lıra verıp maca gelmıs hakeme oyunculara ettıgı hakaretlerın yerıne takıma destek verse o stad yıkılır...he ben evıne ekmegı zor goturen bir insanın maca gelmesını de beklemıyorum...koskoca sivasda yok mu 2 haftada bir 5 10 lıra verıp maca gelıp az da olsa takıma destek verecek ??? bu kadar da fakır bır ıl degılız kımse gecım derdı demesın...Sivasdan 2 haftada bir 5 10 lıra verıp maca gelemeyecek mi ? bursa kocaelı gibi zengın olmasakda cok sukur iyi bir iliz mali bakımdan...
barcelona takımıyla karsılastırmamız da cok acaip karsılastırma...onların bır oyuncusu bızım takımın bıle ustunde...adamlar yüz mılyonlar harcayıp dunya karması kuruyorsa takımının taraftarı da ondan her mac galıbıyet beklemesı normal...ya bizım kadromuz ? bızım messımız ıbrahımovıc ımız yokkı taraftar her mac galıbıyet beklesın olan bu...gorusune saygım var ama cok yanlıs bır karsılastırma olmus...
(he bu arada yaklasık 130 kısı okumus ama 10 u bulmayan kısı yorum yapmıs demek kı cogunun sevmedıgı konuya degınmısım...)
bir kısım seyrici vardır kombine alır forma alır kulubün lisanslı ürünlerinden alarak takıma katkıda bulunur bir kısım seyirci vardır bogazı patlayıncaya kadar tezehuratlarıyla takımı ateşlemeye çalışır bir kısım seyirci vardır eline bir poşet çekirdek alır takım gol attıgı zaman alkışlar golü kaçırdıgı zaman topçunun ne anası kalır ne sülelesi dümdüz gider bir kısım seyirci de vardır ki maratondan takım eksiklerini ve artılarını görür tarafsız bir şekilde yorumunu yapar ve yanında varsa kendi gibi düşünen arkadaşlarıyla paylaşır... şimdi sivasspor taraftarı olarak kendinizi hangi tarafta hissediyorsunuz
effenberg 28.09.2009, 18:03 bir kısım seyrici vardır kombine alır forma alır kulubün lisanslı ürünlerinden alarak takıma katkıda bulunur bir kısım seyirci vardır bogazı patlayıncaya kadar tezehuratlarıyla takımı ateşlemeye çalışır bir kısım seyirci vardır eline bir poşet çekirdek alır takım gol attıgı zaman alkışlar golü kaçırdıgı zaman topçunun ne anası kalır ne sülelesi dümdüz gider bir kısım seyirci de vardır ki maratondan takım eksiklerini ve artılarını görür tarafsız bir şekilde yorumunu yapar ve yanında varsa kendi gibi düşünen arkadaşlarıyla paylaşır... şimdi sivasspor taraftarı olarak kendinizi hangi tarafta hissediyorsunuz
Ek olarak,
Bir kisim seyirci vardir devamli baskalarin ne kadar taraftar oldugunu sorgular..
sinan-58 28.09.2009, 18:12 Ek olarak,
Bir kisim seyirci vardir devamli baskalarin ne kadar taraftar oldugunu sorgular..
bir kısım seyirci vardır kendini tarartar zanneder
Murat ARICI 28.09.2009, 18:19 kimseye kızmıyorum,küfretmiyorum..isti faya da çağırmıyorum ..ama şu takım sadece puan kaybetmiyor moralde kaybettiriyor o yüzden takıma destek verecek olan yönetim ve teknik heyet iyi oynamasını istediğim bir takım var SADECE ELEŞTİRİYORUM
kimse kimsenin ne sivaslıgını , ne sivasaspor sevgisini ne de taraftarlıgını ölçmeye hakkı yoktur herkes tuttugu takımın sevgisini içinde ve stadda yaşar
yanlıs anlasılmısın anlasılan...benım taraftara lafım yok ama sadece taraftar olana..bir taraftar 15 inde neyse 55 inde de odur...taraftar dedıgın dedıgınız gıbı 3 lıgde otobus bulamaz gıtmeye cok cefa ceker takımı ıcın ama o aradan yılllar gecse de zıplayarak yapamasada arada bir yapabılen sivas sivas seslerınde bıle gosterır kendını...cıkıp ta sampıyonluk macında takım yenıldı dıye hakaretlerde bulunmaz...bunun adı taraftarlık olmaz gecmısde neler yaparsa yapsın...
sehrın malı yapısına degınecek olursa ben 30 40 yasındakı adamın evını barkını bırakıp deplasmana gıtmesını ıstemıyorum kı...sivasdakı macda stadı doldurup takıma köstek degıl destek olsun baska ıstegım yok..ama adam 5 lıra verıp maca gelmıs hakeme oyunculara ettıgı hakaretlerın yerıne takıma destek verse o stad yıkılır...he ben evıne ekmegı zor goturen bir insanın maca gelmesını de beklemıyorum...koskoca sivasda yok mu 2 haftada bir 5 10 lıra verıp maca gelıp az da olsa takıma destek verecek ??? bu kadar da fakır bır ıl degılız kımse gecım derdı demesın...Sivasdan 2 haftada bir 5 10 lıra verıp maca gelemeyecek mi ? bursa kocaelı gibi zengın olmasakda cok sukur iyi bir iliz mali bakımdan...
barcelona takımıyla karsılastırmamız da cok acaip karsılastırma...onların bır oyuncusu bızım takımın bıle ustunde...adamlar yüz mılyonlar harcayıp dunya karması kuruyorsa takımının taraftarı da ondan her mac galıbıyet beklemesı normal...ya bizım kadromuz ? bızım messımız ıbrahımovıc ımız yokkı taraftar her mac galıbıyet beklesın olan bu...gorusune saygım var ama cok yanlıs bır karsılastırma olmus...
(he bu arada yaklasık 130 kısı okumus ama 10 u bulmayan kısı yorum yapmıs demek kı cogunun sevmedıgı konuya degınmısım...)
Arkadaşım ben yorumumda dikkat ettiysen şöyle birşey söylemiştim.Sivas'ta futbol ön planda değildir.Benim anlatmak istediğim bu.Hiçbir zaman da ön planda olmadı.Yani 42 senelik tarihimizde futbol şehirde her zaman geri planda kaldı.Biz bir anda kocaeli gibi eskişehir gibi ankaragücü gibi olalım diyoruz.Aslında bu şekilde sivasspor taraftarını karşılaştırmak da doğru değildir.Sivas'ın bu konuda kendi özgü bir yeri vardır.Farklı bir yerdir sivas.Fanatizmin aşırılığın yer bulamadığı barınamadığı bir yerdir.Bizim de böyle bir yapımız var.Stada gelip bağırma gibi bir huyumuz yok.Ancak aynı kişi takımına çok bağlıdır, her maçını takip eder.Şehir dışına çıktığında takip etmeye çalışır. Sivassporu yediden yetmişe herkes sahiplenir bu memlekette.Ancak diyorum ya sevgisini farklı gösterir.Ben şunu kabul etmiyorum.Bazıları bu sitede çıkıyor sivas taraftarı şöyle böyle...Ayıptır yaa.Ayıp yani.Bunlar hoş şeyler değil.Peki napıcaz bu durumu kabullenip bu farklılığımızı avantaja çevirmenin yollarını arayacağız.Böyle eleştirerek kimseyi yola getiremeyiz...
Ayrıca sivas taraftarı fair-play anlamında türkiye'de örnek bir taraftardır.Buraya gelen tüm rakip taraftarlar, rakip takımlar her zaman güzel bir şekilde misafir edilip, yolcu edilirler.Çıksaydı trabzon maçında olaylar çıkardı.Onlar bile ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler.
Barca taraftarından örnek vermeme gelince.Doğrudur, barca dünyanın en büyük kluplerinden biridir.Yalnız benim anlatmak istediğim barcanın büyük klup olması değil, konumuzla alakalı olan barca taraftarının tutumudur.Barca'nın kendi sahasındaki bir maçını izlemeni tavsiye ederim.Adamların stadları 90 bin kişilik olduğu halde maç izlerken çıt çıkmıyor.Bizler diyoruz ya tiyatro izler gibi.Onlar tiyatro izleyicisinin kralını yapıyorlar.Ancak bu zamana kadar da bu konuda taraftar hakkında olumsuz bir demeç söylendiğini duymadım.Onlar demekki bu farklılığı benimsemişler.İnşallah birgün biz de benimseriz.;)
öncelikle sunu söleyim herkes kendince biraz hakli ama arkadasim karssporla sivasi kiyaslama sivas karssporun yaninda bi dev,sivasimi da bu kadar kücülzmem,lütfen herkes yazdigina dikkat etsin,kars sporda kimki yok onlar bile sahasini doldurur sivas dolduramazmiz,sacmalamayin,siz o stadi doldurmayi kolaymi saniyosunuz,o stat besbin onbin kisilik bi stat deil gördünüz kadarda kücük deil,gelenden de allah razi olsun gelmeyendende,burda sivasi kücültmeyin,sivas taraftari biraz takimina stem etti sadece o gecensenede gayet iyi seyircimiz vardi,yok stat dolmuyomus gecensene ben almanyadan sivasin bes alti macina gittim stat tiklim tiklim doluydu ben gözümemi inanayim sizemi,karssporu sivasla kyaslayan arkadasim,beyenmiyosan gidip karssporu tutacaksin,sivas öle kücümsenecek bi takim deil saygilar,
RECEP_YÜKSEL 28.09.2009, 22:30 yanlıs anlasılmısın anlasılan...benım taraftara lafım yok ama sadece taraftar olana..bir taraftar 15 inde neyse 55 inde de odur...taraftar dedıgın dedıgınız gıbı 3 lıgde otobus bulamaz gıtmeye cok cefa ceker takımı ıcın ama o aradan yılllar gecse de zıplayarak yapamasada arada bir yapabılen sivas sivas seslerınde bıle gosterır kendını...cıkıp ta sampıyonluk macında takım yenıldı dıye hakaretlerde bulunmaz...bunun adı taraftarlık olmaz gecmısde neler yaparsa yapsın...
Bak Karedeşim Emre Ben Seni Çıkışda Göremedim Edemedim Demiyecem Helal Olsun Ki İstanbuldaki Sözde Sivaslılardan Dağa Sivaslı Ve Sivassporlu Olduğunu Benden Kat Kat Sivassporlu Olduğunu Biliyorum Ama Kardeş Maalesef Ki Ben Bir Çıkmaza Girdim Bu Yolda Her Maçta Tarfatra Götürmek İçin Hep İçeri Girdim Yani İyice Sona Geldim Otobüs Ayarladık Parasını Verdik Orda Bile Gelen Olmadı 5 TL Veripde Düşün Yani İnan Hiç İmkanım Olmadığı İçin Size Fazla Yaklaşmadım Yani Kardeş Bu Kadar Batağa Rağmen Senin Dediğin Gibi Yine Ankaraya Gelecem Hastalık Ve Ölüm Olmazsa Biz Sevdiğimizi Karşılıksız Candan Severiz Bir Yola Girdikmi Dönmeyiz
Bu Maçtan Önce Yazdım Herkezeden Yardım Bekliyoruz Diye Ama Bir Kişi Bile 1 TL Veririz Demedi Yani Hep Lafda İcraat Yani Sivaslılar Sivassporlular Boş Adamlar Bu Arada Stadın Önünde Misafir Bileti Satılmaz Denen Biletlerden Satıldı Kim Nerden Nasıl Aldı Sattı Bilmiyorum Ben Bile O Biletlerden Aldım Buda Ayrı Bi Soru Yani Birileri Bi Şekil Nerden Alıyorsa Alıyor Satıyor Helal Olsun Bizde G……. Yırtıyoruz Bir Adam Fazla Olsun Diye Ne Yapalım Kardeş Sen Artık Kusuruma Bakma Bende Yok Yok Yani Bitti
NOT: GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINA GİDECEĞİZ SİTE YÖNETİMİ DAHİL HERKEZDEN YARDIM İSTİYORUZ MANEVİ DEĞİL MADDİ TÜRKİYENİN HERYERİNDEN (SİVAS HARİÇ) DÜNYANIN HERYERİNDEN LAFLARI BIRAKIN İCRAAT YAPIN GELMİYORSANIZ BİLE GELENLERE DESTEK OLUN YETER
yigidogenc5820 28.09.2009, 22:49 [QUOTE=merkez_emre;567267][B]Ne takım Ne yönetim ne taraftar ne hakemler nede baska bırsey...Eski Sivassporumuzu bu denlı zor durumlara dusuren nedenlerden bırısı de Taraftar (pardon seyirci diycem ama maca gelen de olmadıgı ıcın yerıne de baska bırsey koyamadıgım ıcın taraftar olarak kalsın..) profılımız...
Burada yada normal yasantıda Adı Sivaslı oldugu ıcın dolaylı yoldan Sivasspor lu gecınıp a dan z ye herkese agır elestırı yapıp olmadında hakaret olmadı kufur eden bınlerce insan toplulugundan söz etmek ıstıyorum..Hani cogu zaman buyukler nasıhat verır ya " basınızı ellerınız arasına alıp bıraz dusunun " dıye aynen bende sızden onu ıstıyorum...
Sen ? takıma yonetıme futbolcuya a dan z ye herkese kufur edıp hakaretlerde bulunan ? mesela nerde oturuyorsun sivas yada istanbuldaysan neden Macımız oldugunda bulundugun staddakı sana ayrılan yerı doldurmak ıcın kendıni yada esını dostunu cagırıyormusun ? hadı dıyelım Sivasspor un Mac yapmadıgı bir ıldesın...Ara ara yapılan yardım kampanyalarına katılıyormusun...kampanya olmadıgı zamanlarda Sivasspor un Orjinal ürünlerinden alıyormusun ? bu takıma maddi manevi destek verıyormusun ??? Maddi destek verecek gucun varsa Sivasspor takımına yada Taraftarına destek veriyormusun ?
Sivas ta ki nufusun büyük bir oranı gecen sene ve oncekı sene Sivassporluydu..Pekı oyleydı bız sampıyonluga giderken yada son sampıyonluk maclarımızda o stad neden hiç dolmadı ? hadi dolduramadık gelen seyirci neden macı kaybettıgımızde yaklasık 30 hafta bas tacı ettıgı takıma neden 1 macda satıp ıslıkladı hakaretler yağdırdı ?
Ve en kotu istanbulda oturan 1 mılyona yakın ınsan ? Aranızda 55 lıra verıp Sivassporun fb macına gıdemıcek 1000 kısı yokmu ? ısın gucun yoksa ey İstanbulda oturup sivassporlu gecınen bu yazıyı okuyan abım sen neden gıtmedın ? gecdık istanbul macına ey Sivassporluyum dıyen abım neden olımpıyatı gecen sene doldurdugum gıbı bu sene de dolduramadın..Ben takım kötü de olsa gider bagıramasam bıle gıder trıbunlerde yerımı alırım dıyemedın ?
benden ve arkadaslarımdan söz etmek ıstemıyorum...yollarda ne cekdıgımızı anlatsam cogunuz duygu sömürü olarak algılarsınız...ama konuyu butunlemek acısından yazmam lazım bırazını...
biz fb macına da istanbul macına da kalktık Sivasdan gıttık...yaklasık 2000 km yapdık dogru dururt dınlenmeden aksam maca gıdıp 10 20 kısıyle futbolcu duymasa bıle destek vermeye calısdık..bize destek veren oldumu sadece istanbuldakı bir köfteci abımız saolsun 100 lıra verdı..gerı kalan mı ? araba kırası mazot bılet yıyecek ıcıcek...yaklasık kısı bası cebımızden 100 lıra para cıkdı bir arkadasımız calısıyor dogru durüst gerisi nin aile geliri mi genelde asgari ucret...dun gelırken neler cekdıgımızı anlatsam roman olur varmıdır bır trıbunde bunları yapacak kımse tartısılır...araba kırası gecmesın dıye gaza basıcak benzın yok yokus cıksında bosa sallayalım dıye dua etmelerımız mı ? yoksa sabahdan berı karnımızdan gecen 1 puaca ve bır ıkı bıskuvı mı ? say say bıtmez...Sivasspor Yönetiminin taraftara destek vermemesı ıcın baskı yapdıgı baskı da cabasi (ki haklılık payları var deplasmanı rant a cevırenler cok nede olsa )...geriye kalan ona buna takıdıgımı 200 lıra borc...
kısacası bız bu halde kendımızı taraftarlık mertebesınde bıle layık gormez ve elestırı harıcınde hakaret etmezken bıle sıtenın %80 i a dan z ye herkese sayıp sövdüğü için onların adına bız utanıyoruz...
hakaret edenler ıcın : "Biz Sivassporluyuz " (yerseniz)
agzına saglık kardeş nerde bizim sivas insanındaki o incelik ne destek verirler nede para lanet olsun yazıklar olsun şimdide sivasspor kötü gidiyor yuhluyolar gelde bunlara sövme sivasspor yennilse bile yanındayızz hep destek tam destek
G Ü N E R 28.09.2009, 23:14 aynı işyerinde 4 tane sivaslıyız, istanbuldaki maçlara bi tek ben giderim, gelin beraber gidelim derim bi de bana laf söylerler, bırak ne yapacan diye... hemşerilerimde bi gamsızlık bi aymazlık...sırf sivasspor mevzubahis olduğunda değil birçok konuda kimsenin kimseye desteği yok, hayrı yok...
ayrıca bi yerde bi arkadaş da yazmış ya bu siteye girenler sadece sivassporu sivası sevenler...inanın bana maça gitmeyenler buralarada pek uğramıyor...sonuçta bizbizeyiz bari bizler birbirimize sahip çıkalım....
yigidocengiz 28.09.2009, 23:24 YA BIRAKIN BU İŞLERİ YA DAHA TARAFTAR NAPSIN KASRDEŞİM BU TAKIM İÇİN.GEÇEN HAFTA FENERBAHÇEYİ GÖRDÜK İBB MAÇINDA.ADAMLAR O MAÇA KADAR 5 MAÇIN 5'İNİDE ALMIŞ,TRÜBÜNLERE BAKIN YARISI BOŞ.onu geçelim senin takımın bu güne kadar 5 hazırlık maçı,4 avrupa maçı oynamış ve bunlardan sadece bir beraberlik,bir galibiyet ve 7 yenilgi almış ve ligdede 7 maçta sadece bir puan alabilmiş bir takımdan bahsediyoruz.takıma destekmiş.ulan adamlar doğru düzgün transfer yapmadılar,taraftarla adeta dalga geçtiler sen kalkmış taraftarı eleştiriyosun.kardeşim stada gidipte yenildiğimizi görmek beni kahrediyo,kaç gün kendime gelemiyorum.yani şunu söylemek istiyorum.bizim bulunduğumuz bu durumda bir bjk,gs,fb olsaydı şavaş çıkmıştı be savaş.adamlar stadlara gitmemek için kampanyalar düzenlerlerdi,ne konuşuyosun sen be.neymiş eleştiriyomuşuz.dua etsinler trabzonlular gibi vefasız,kendini bilmez değiliz.sSONRA SENİN HOCA DEDİĞİN O ŞAMBABASI UTANMADAN ÇIKIP ''5 PARALIK TARAFTARSINIZ'' DİYEMEZ BENİM SİVASLI HEMŞERİME.VE HALA BAŞKAN EFENDİMİZ DE BU ADAMIN BU TERBİYESİZLİKLERİNİN HİÇBİRİSİNE SES ÇIKARMAYACAK,STATTAN BÜLENT EFENDİYİ ELEŞTİRENLERİN ÜZERİNE KORUMALARINI GÖNDERECEK,SONRADA UTANMADAN BEN SİVASLIYIM DİYE GEZECEK ÖYLEMİ.hiçbişey değilde bu benim kanıma dokunuyo işte.ben yine ALLAH izin verirse antalya maçında trübündeki yerimi alacam.ama artık takımımıza eskisi kadar güvenim kalmadı.İNŞALLAH bu maç çıkış maçımız olur.ne kepazelik yaparlarsa yapsınlar,bülentin hangi terbiyesizliğine göz yumarsa yumsunlar ben SİVASLIYIM,ve takımıma her zaman sahip çıkarım.O KADAR
merkez_emre 29.09.2009, 00:40 Arkadaşım ben yorumumda dikkat ettiysen şöyle birşey söylemiştim.Sivas'ta futbol ön planda değildir.Benim anlatmak istediğim bu.Hiçbir zaman da ön planda olmadı.Yani 42 senelik tarihimizde futbol şehirde her zaman geri planda kaldı.Biz bir anda kocaeli gibi eskişehir gibi ankaragücü gibi olalım diyoruz.Aslında bu şekilde sivasspor taraftarını karşılaştırmak da doğru değildir.Sivas'ın bu konuda kendi özgü bir yeri vardır.Farklı bir yerdir sivas.Fanatizmin aşırılığın yer bulamadığı barınamadığı bir yerdir.Bizim de böyle bir yapımız var.Stada gelip bağırma gibi bir huyumuz yok.Ancak aynı kişi takımına çok bağlıdır, her maçını takip eder.Şehir dışına çıktığında takip etmeye çalışır. Sivassporu yediden yetmişe herkes sahiplenir bu memlekette.Ancak diyorum ya sevgisini farklı gösterir.Ben şunu kabul etmiyorum.Bazıları bu sitede çıkıyor sivas taraftarı şöyle böyle...Ayıptır yaa.Ayıp yani.Bunlar hoş şeyler değil.Peki napıcaz bu durumu kabullenip bu farklılığımızı avantaja çevirmenin yollarını arayacağız.Böyle eleştirerek kimseyi yola getiremeyiz...
Ayrıca sivas taraftarı fair-play anlamında türkiye'de örnek bir taraftardır.Buraya gelen tüm rakip taraftarlar, rakip takımlar her zaman güzel bir şekilde misafir edilip, yolcu edilirler.Çıksaydı trabzon maçında olaylar çıkardı.Onlar bile ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler.
Barca taraftarından örnek vermeme gelince.Doğrudur, barca dünyanın en büyük kluplerinden biridir.Yalnız benim anlatmak istediğim barcanın büyük klup olması değil, konumuzla alakalı olan barca taraftarının tutumudur.Barca'nın kendi sahasındaki bir maçını izlemeni tavsiye ederim.Adamların stadları 90 bin kişilik olduğu halde maç izlerken çıt çıkmıyor.Bizler diyoruz ya tiyatro izler gibi.Onlar tiyatro izleyicisinin kralını yapıyorlar.Ancak bu zamana kadar da bu konuda taraftar hakkında olumsuz bir demeç söylendiğini duymadım.Onlar demekki bu farklılığı benimsemişler.İnşallah birgün biz de benimseriz.;)
Sivasda holıganızmın olmamasının en buyuk nedenı de taraftar kulturunun yerlesmemesıdır bu nedenle ne dogru durust destek veren vardır nede olay cıkartıcak kadar sempatızan olan...sahıplendıgını pek sanmıyorum 7 den 70 e herkes sahıplense gecen sene antepe 10 degıl 100 otobus kalkardı :) sahıp cıkan elbette vardır ama yeterı kadar olmamısdır...ben sıvas taraftarını degıstırmek ıcın bu konuyu acdım...Bakın bana kızanlar var sıvas taraftarını kucumseme dıye ama 2 senekı halımızı taraftar kulturunun yerlesdıgı yada yerlesmek uzere oldugu bır baska sehıre yukleyın...bakın ıcerdekı maclarınız nasıl her mac full cekıyor deplasmanlarına nasıl onlarca araba kalkıyor...
ts maclarına demekkı sızler gelmıyorsunuz adamlar ne zaman gelse bız dahıl cogu sıvaslıyla kesın munakasaya gırıyorlar...hele gecen sene yaklasık 500 ts lıyı polıs sıvas seyırcısının yanına sokdu az daha kıyamet kopuyordu...
barca konusuna gelınce de adamların destege ıhtıyaclar yok cunku dunyanın en buyuk 3 5 kulubunden bırısı kendılerı atesleyecek taraftarı olmasa da kadroları yetıyor..ya bızım kadromuz onlarla boy olcusebılıecek mı yok ?
öncelikle sunu söleyim herkes kendince biraz hakli ama arkadasim karssporla sivasi kiyaslama sivas karssporun yaninda bi dev,sivasimi da bu kadar kücülzmem,lütfen herkes yazdigina dikkat etsin,kars sporda kimki yok onlar bile sahasini doldurur sivas dolduramazmiz,sacmalamayin,siz o stadi doldurmayi kolaymi saniyosunuz,o stat besbin onbin kisilik bi stat deil gördünüz kadarda kücük deil,gelenden de allah razi olsun gelmeyendende,burda sivasi kücültmeyin,sivas taraftari biraz takimina stem etti sadece o gecensenede gayet iyi seyircimiz vardi,yok stat dolmuyomus gecensene ben almanyadan sivasin bes alti macina gittim stat tiklim tiklim doluydu ben gözümemi inanayim sizemi,karssporu sivasla kyaslayan arkadasim,beyenmiyosan gidip karssporu tutacaksin,sivas öle kücümsenecek bi takim deil saygilar,
ben farz olarak karsspor u ornek verdım onun yerıne gerıde kalan 80 ili verin gene aynı olacakdır sonuc...kendını kandırma arkadasım bence...
bak burayı ıyı dınle bellı kı almanyadan tv den pek goremıyorsun...sampıyonlar lıgı macı ılk kez bır anadolu da bır sehır de oynandı ve havuz tarafının %90 ı bostu..gar tarafında ve maratonda da bosluklar vardı...yanı ornek verdım ben karsılastırma yapmadım o sampıyonlar lıgı macı baska bır ılde oynansa yer yerınden oynardı dıyorumm...benı anlamaya calıssanız kımsenın sorunu kalmayacak...siz bılırmısınız sivas sokaklarında sivasspor formasıyla gezerken mılletın degısık degısık bakmasını hele hele bır kac kısı yan yana gıymıssenız? ama 3 kucuk forması gıydıgınız de kımse sıze ters ters bakmaz...kı formaya bakanların cogu " bugun mac mı var " sivasın macı bu hafta nerde " gıbı sorularla da karsılasabılırsınız...
kımse de bana begenmeyen kars sporu tutsun demesın...once on yargısı konussun soyledıklerımı dogru yorumlasın ondan sora bana yol gostersın...ben sıvasspor karsspordan kucuk demedım bunu ıyı anla once !!! sehir olarak yeterı destek verılmıyor dıye karsılastırma yapdım ??????
merkez_emre 29.09.2009, 00:43 YA BIRAKIN BU İŞLERİ YA DAHA TARAFTAR NAPSIN KASRDEŞİM BU TAKIM İÇİN.GEÇEN HAFTA FENERBAHÇEYİ GÖRDÜK İBB MAÇINDA.ADAMLAR O MAÇA KADAR 5 MAÇIN 5'İNİDE ALMIŞ,TRÜBÜNLERE BAKIN YARISI BOŞ.onu geçelim senin takımın bu güne kadar 5 hazırlık maçı,4 avrupa maçı oynamış ve bunlardan sadece bir beraberlik,bir galibiyet ve 7 yenilgi almış ve ligdede 7 maçta sadece bir puan alabilmiş bir takımdan bahsediyoruz.takıma destekmiş.ulan adamlar doğru düzgün transfer yapmadılar,taraftarla adeta dalga geçtiler sen kalkmış taraftarı eleştiriyosun.kardeşim stada gidipte yenildiğimizi görmek beni kahrediyo,kaç gün kendime gelemiyorum.yani şunu söylemek istiyorum.bizim bulunduğumuz bu durumda bir bjk,gs,fb olsaydı şavaş çıkmıştı be savaş.adamlar stadlara gitmemek için kampanyalar düzenlerlerdi,ne konuşuyosun sen be.neymiş eleştiriyomuşuz.dua etsinler trabzonlular gibi vefasız,kendini bilmez değiliz.sSONRA SENİN HOCA DEDİĞİN O ŞAMBABASI UTANMADAN ÇIKIP ''5 PARALIK TARAFTARSINIZ'' DİYEMEZ BENİM SİVASLI HEMŞERİME.VE HALA BAŞKAN EFENDİMİZ DE BU ADAMIN BU TERBİYESİZLİKLERİNİN HİÇBİRİSİNE SES ÇIKARMAYACAK,STATTAN BÜLENT EFENDİYİ ELEŞTİRENLERİN ÜZERİNE KORUMALARINI GÖNDERECEK,SONRADA UTANMADAN BEN SİVASLIYIM DİYE GEZECEK ÖYLEMİ.hiçbişey değilde bu benim kanıma dokunuyo işte.ben yine ALLAH izin verirse antalya maçında trübündeki yerimi alacam.ama artık takımımıza eskisi kadar güvenim kalmadı.İNŞALLAH bu maç çıkış maçımız olur.ne kepazelik yaparlarsa yapsınlar,bülentin hangi terbiyesizliğine göz yumarsa yumsunlar ben SİVASLIYIM,ve takımıma her zaman sahip çıkarım.O KADAR
bızı gs fb bjk yle karsılastırmak ne kadar abest bırsey..bızım yerımızde olsalar takıbı savas cıkardı cunku adamların bı topcu transferı senın kıyle esdeger...adamlar ona gore bızden daha fazla bıseyler beklıyorlar..
Bak Karedeşim Emre Ben Seni Çıkışda Göremedim Edemedim Demiyecem Helal Olsun Ki İstanbuldaki Sözde Sivaslılardan Dağa Sivaslı Ve Sivassporlu Olduğunu Benden Kat Kat Sivassporlu Olduğunu Biliyorum Ama Kardeş Maalesef Ki Ben Bir Çıkmaza Girdim Bu Yolda Her Maçta Tarfatra Götürmek İçin Hep İçeri Girdim Yani İyice Sona Geldim Otobüs Ayarladık Parasını Verdik Orda Bile Gelen Olmadı 5 TL Veripde Düşün Yani İnan Hiç İmkanım Olmadığı İçin Size Fazla Yaklaşmadım Yani Kardeş Bu Kadar Batağa Rağmen Senin Dediğin Gibi Yine Ankaraya Gelecem Hastalık Ve Ölüm Olmazsa Biz Sevdiğimizi Karşılıksız Candan Severiz Bir Yola Girdikmi Dönmeyiz
Bu Maçtan Önce Yazdım Herkezeden Yardım Bekliyoruz Diye Ama Bir Kişi Bile 1 TL Veririz Demedi Yani Hep Lafda İcraat Yani Sivaslılar Sivassporlular Boş Adamlar Bu Arada Stadın Önünde Misafir Bileti Satılmaz Denen Biletlerden Satıldı Kim Nerden Nasıl Aldı Sattı Bilmiyorum Ben Bile O Biletlerden Aldım Buda Ayrı Bi Soru Yani Birileri Bi Şekil Nerden Alıyorsa Alıyor Satıyor Helal Olsun Bizde G……. Yırtıyoruz Bir Adam Fazla Olsun Diye Ne Yapalım Kardeş Sen Artık Kusuruma Bakma Bende Yok Yok Yani Bitti
NOT: GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINA GİDECEĞİZ SİTE YÖNETİMİ DAHİL HERKEZDEN YARDIM İSTİYORUZ MANEVİ DEĞİL MADDİ TÜRKİYENİN HERYERİNDEN (SİVAS HARİÇ) DÜNYANIN HERYERİNDEN LAFLARI BIRAKIN İCRAAT YAPIN GELMİYORSANIZ BİLE GELENLERE DESTEK OLUN YETER
merak abı ben kımın ne oldugunu a dan z ye aynen bılıyorum rahat ol o konuda...
aynı işyerinde 4 tane sivaslıyız, istanbuldaki maçlara bi tek ben giderim, gelin beraber gidelim derim bi de bana laf söylerler, bırak ne yapacan diye... hemşerilerimde bi gamsızlık bi aymazlık...sırf sivasspor mevzubahis olduğunda değil birçok konuda kimsenin kimseye desteği yok, hayrı yok...
ayrıca bi yerde bi arkadaş da yazmış ya bu siteye girenler sadece sivassporu sivası sevenler...inanın bana maça gitmeyenler buralarada pek uğramıyor...sonuçta bizbizeyiz bari bizler birbirimize sahip çıkalım....
evet bu konuda biraz değil bayağı zayıfız nedense
kocakss58 29.09.2009, 07:08 arkadaşlar öncelikle bizim taraftar profilimizin oluşmasının mazisi 3-5 yıl.biz kocaeli,bursa,ankaragücü,fb,bş k,gs taraftarları gibi olamayız,bizimkisi memleket sevdası,vatan hasreti,sivasspor seyircisi yaptı.galibiyet serimiz devam ettikçe arttı.taraftar oluşumlarımız çoğaldı.yani sivasspor taraftarı yeni doğan bir çocuktu.doyurmak gerekiyordu bu çocuğu,bakımını iyi yapmak gerekiyordu.herhangi bir hastalığa yakalanmaması için beslenmesine dikkat edilmesi gerekiyordu.İlk yıllar çok iyi bakıldı çocuğa ama şimdi beslenmesine bakılmıyor.bozuk mamüller veriliyor çocuğa(taraftara).sonrada sen taraftar istiyorsun.çocuk hastalanmış arkadaşlar.hastaneden çıkamıyorki.sevenleri ona bakabilsin.komada,bulaşıcı hastalığa yakalanmış.diyeceksiniz ki.bu kadar yorum yapıyorsun.sen geliyormusun.hangi maçı diyorsunuz.ben onu söyleyeyim.ben istanbulda oturuyorum.hem istanbul,sivas,bursa,eskişehir ,kocaeli,ankara,konya,antep her yere gidiyorum.allahın izni ile.hem kendim hemde yanımda en az 3 kişiyle.kendi aracımızla...
atababa111 29.09.2009, 08:26 Arkadaşlar, Bizler gerçekten bizbizeyiz bu sitede,platformda.Çoğu mesajları okudum ve anladığım şudur ki maça gelmeyen Sivaslı hemşehrimizin gerçekten çokta umrunda değil bu sitede bizim sıkıntımız dertlerimiz ve oluşumlarımız.Onların tek derdi bu sene tuttuğu İstanbul takımlarının zirvede olması ve 10. haftayı beklemeleri.Sivasspor onlar için hep yedek lastik konumunda.Ama asıl mesele buradaki gerçek Sivassporluların hep beraber birlik içinde hareket edememesi,maddi sıkıntıların istediğimiz arzuladığımız coşkuyu yaptırmaması vs.Geçenlerde yine aynı konuya benzer bir yazıya eşlik etmiştim ve yine aynı şeyleri söylüyorum: Ne zaman Sivasta veye bir deplasmanda taraftarımız herhangi bir sebeple olay çıkartıp holiganizm vari bir harekette bulunursa işte o zaman ben şahsım adına Sivasspor taraftarlarının özgüven duygusunun tamamlanıp gerçek ateşli taraftar kitlesi oluşturabileceğine inanırım.olay çıkarması çok kült bir örnek fakat derecesini belirtmek için bu örneği kullandım.Maddi imkansızlıklar yüzünden maça gidemeyen birçok insanımız olduğunu da düşünüyorum.artık bu beraberlik yıllar geçtikçe çoğalacak çünkü hepimizin çocuklarının artık 3 büyük takımı tutacağını hiç zannetmiyorum.Benim oğlum 7 aylık ve artık sivasspor marşlarıyla büyüyor.
Saygılarımla
Ataman Başpınar
kızılova 29.09.2009, 08:37 arkadaşlar öncelikle bizim taraftar profilimizin oluşmasının mazisi 3-5 yıl.biz kocaeli,bursa,ankaragücü,fb,bş k,gs taraftarları gibi olamayız,bizimkisi memleket sevdası,vatan hasreti,sivasspor seyircisi yaptı.galibiyet serimiz devam ettikçe arttı.taraftar oluşumlarımız çoğaldı.yani sivasspor taraftarı yeni doğan bir çocuktu.doyurmak gerekiyordu bu çocuğu,bakımını iyi yapmak gerekiyordu.herhangi bir hastalığa yakalanmaması için beslenmesine dikkat edilmesi gerekiyordu.İlk yıllar çok iyi bakıldı çocuğa ama şimdi beslenmesine bakılmıyor.bozuk mamüller veriliyor çocuğa(taraftara).sonrada sen taraftar istiyorsun.çocuk hastalanmış arkadaşlar.hastaneden çıkamıyorki.sevenleri ona bakabilsin.komada,bulaşıcı hastalığa yakalanmış.diyeceksiniz ki.bu kadar yorum yapıyorsun.sen geliyormusun.hangi maçı diyorsunuz.ben onu söyleyeyim.ben istanbulda oturuyorum.hem istanbul,sivas,bursa,eskişehir ,kocaeli,ankara,konya,antep her yere gidiyorum.allahın izni ile.hem kendim hemde yanımda en az 3 kişiyle.kendi aracımızla...
evet sivaslı olduğumuz için sivassporluyuz.
|
|