Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni teknik direktör Muhsin Ertuğral mı ?
SivasSpor.Com 05.10.2009, 13:57 http://www.sivasspor.com/images/stories/1.yenihocaa.jpg
Sivasspor'da boşalan teknik direktör koltuğuna Muhsin Ertuğral'ın getirileceği tahmin ediliyor.
15 Ekim, 1959 İstanbu'da doğan, teknik direktör ve eski futbolcu Muhsin Ertuğral Almanca, Türkçe ve İngilizce konuşabilmektedir.
Ertuğral uzun yıllardır Afrika'da teknik direktörlük görevini yerine getirmiş, Kaizer Chiefs ve Ajax Cape Town adlı Güney Afrikalı takımlarını çalıştırmıştır. Kaizer Chiefs'e Afrika kupa galipleri kupasını kazandırmıştır.
Bir zamanlar Trabzonspor'da Yılmaz Vural'ın yanında teknik direktör yardımcılığı da yapmıştır.
Sivas Hürdoğan Gazetesi
Besyo_cu 05.10.2009, 13:59 Uzun yıllar Afrikada hocalık yapmış haliylede Avrupa Futbolundan baya uzaklaşmış. Türkiye ve Sivasspor'a uyumu çok zor olacak ama Afrika Kupası kazanmak çok zordur bunu başardıysa boş adam değil demektir. Bakalım kulupten resmi bir açıklama gelecek mi ?
AYDIN1985 05.10.2009, 14:00 eger haber dogruysa, Sivasporumuza hayirli ugurlu olsun, Allah untandirmasin.
sivaslihakan 05.10.2009, 14:02 kim bu adam gic duymadim basarilari nelerdir bize uyum saglarmi iyi düsünmek lazim neden hic türkiyede takim calistirmamis
hoLiGan Enes 05.10.2009, 14:03 ...........................Bül ent Uygun......................... ...
altuntas58 05.10.2009, 14:03 Hayırlısıyla olsun bakalım görelim zaman neyi gösterecek
svsli585858 05.10.2009, 14:04 kendisini tanımıyorum geldiyse hayırlı uğurlu olsun camiamıza. inşallah başarılı olur
hiç duymadığım bi isim gelirsede hayırlı olsun deriz bekleyip görelim
furkancfc 05.10.2009, 14:05 Sakın Kulak Asma Bu .... Basına Severiyoruz Seni Bülent Hoca !
Bülent hocanın yerinin dolmayacağı garantileşti
kiNgSiZe58 05.10.2009, 14:06 Ya bu adam afrikada takim calistirmis, afrika ligi bizim ligten kat kat daha düsük. bence basarili olamiyacak..! Sivasspor alt yapisindan biri gelsin..!
# Kamanan 05.10.2009, 14:09 bülent hocayı istiyorus!!!!!:mad::mad::mad:
SenSetik 05.10.2009, 14:09 Adam daha gelmeden tartışmaya başladınız...Bu adam çalıştırdığı kulübe afrikada kupa kazandırmış..durun bakalım bi gelsin...yönetim anlaşsın...bir iki maça çıksın...devre arası transferlerini yapsın...olmadımı...tamam hep beraber eleştirilerimizi yapalım ondan sonra...
# Kamanan 05.10.2009, 14:11 evet bu adam gelir önce şhri tanımaya çalışr sonra futbolculrı tanımaya çalışr snra takvie ister oooo bakarsnız 2-3 szon geçmiş
yeniceri_can 05.10.2009, 14:11 bu kim arkadaş .yapmayın ya yapmayyın...
levent87 05.10.2009, 14:15 bu kim yaa hiçbir başarısı yok afrika liginin kalitesi bizim ligden daha düşük
Bülent hocanın yerinin dolmayacağı garantileşti
kimse alternatifsiz değildir, kalıcı olan sivasspordur...
yiğido61 05.10.2009, 14:24 sivasspor gibi kendini avrupada tanıtmış bir kulübe bu hoca yakışmadı...
saygılar...
BeYLeRBeYi58 05.10.2009, 14:25 BÜLENT HOCA GERİ GETİRİLSİN KAMPANYASI AÇILMALI[/B][/B][/B]
kiNgSiZe58 05.10.2009, 14:37 Arkadslar, bütün külüblerin kötü zamanlari olmusdur bu teknik direktörün sucu degildir oyuncularin sucudur, dün galatasaray nasil 3:0 yenildi? hangisi ciktida rijkaardi sucladi? hic kimse cünki onun sucu yoktu oyuncular isteksizdi. bizde böyle degil bizde hemen teknik direktör suclaniyor.. ahha giti bülent hoca kim gelicek simdi? 3gen kafa sahibleri bulsun bakalim bülent uygun kadar hirsli ve yetenekli adam. yeni tenik adam gelse bile önce zaman istiyecek 2-3 ay gibi ayni olay suan trabzonsporda oluyor.. hugro broos gönderiliyormus..
yiğido61 05.10.2009, 14:38 BÜLENT HOCA GERİ GETİRİLSİN KAMPANYASI AÇILMALI[/B][/B][/B]
Çok gereksiz kendi kararını verdi bizlerin saygı duyması lazım.
effenberg 05.10.2009, 14:40 Sayet olursa ben olumlu bakiyorum........
Cünkü kendisi yillardir yurt disinda calismis biri Almanya dahail birikimini olumlu kulanirsa basari yakalar.
Birde Afrika yi iyi tandigi icin yetenekli Futbolcular ve Futbolcu adaylarini kolaylikla Sivasspor getirebilir..
Altadaki Link de genis bilgi var google den..
http://www.google.de/search?hl=de&source=hp&q=muhsin+ertugral&meta=&aq=6&oq=muhsin
Yeni hoca imzayı atana kadar inanmam
burakplt 05.10.2009, 14:52 bu kötü gidişte bazı insanlar bu sene sivasın küme düşeceğini söylüyordu kızıyorduk ama bu değişiklikle bu oran daha da arttı
arkadaşlar profosyonellikte duygusallıga yer olmamalı bülent hoca sivasspor için büyük şeyler kazandırdı. ama hiç kimse bi takımda kalıcı olmaz fatih terimde gs 5 sene üst üste şampiyon etti ama ömür boyu takımın başında kalmadı şimdi formdaki yazılanları okuyorum yok geri gelme kampanyası başlatalımda felanda filanda yeni gelen hocayı begenmiyorlar gelecek hocaya destek olunmalı bir takımda kimse kalıcı olmaz kalıcı olan sadece takımdır bülent hocanın yolu açık olsun ama kendine yakışanı yaptı bence onun için takıma ve yeni gelen hocaya destek olunmalı
ŞU HOCA BEĞENMEYEN FUTBOL FAKİRLERİNE ŞAŞIRIYORUM. YAHU NE ÇABUK UNUTTUNUZ. BİZ BÜLENT UYGUNU SİVASSPORUN BAŞINA GETİRDİĞİMİZDE ADAM TEKNİK DİREKTÖR BİLE DEĞİLDİ. O ZAMAN SİVASA YAKIYORDUDA MUHSİN HOCAMI SİVASA YAKIŞMIYOR. YAPMAYIN ALLAH AŞKINA. BÜLENT UYGUNU BÜLENT UYGUN YAPAN SİVASTIR. SİVASIN SAYESİNDE BİŞEY OLDU. NEDEN BİLGİ VE BİRİKİMİ OLAN BİRSİNİ İSTEMİYORSUNUZ NEDEN KARŞI ÇIKIYORSUNUZ. TAMAM MUHSİN HOCANIN İSMİ PEK DUYULMADI. BENDE DUYMADIM ARAŞTIRIYORUZ. AMA BÜLENT UYGUNDAN ÇOK TA KÖTÜ BİRİSİ DEĞİL. ADAMIN HİÇ DEĞİLSE KAZANDIĞI KUPA VAR. İRANDA ÇALIŞTI DİYE MUSTAFA DENİZLİYE KÖTÜ DE. KOREDE ÇALIŞTI DİYE ŞENOL GÜNEŞİ KÖTÜLE. VARSA YOKSA BÜLENT UYGUN YAPMAYIN UFKUNUZU GENİŞ TUTUN. ORTALIKTA DOLAŞAN KAŞARLANMIŞ HOCALAR GELMESİNDE KİM GELİRSE GELSİN. O ZAMAN BAŞARIDA GELİR. SANIRIM YÖNETİM ÇOK AKILLI KARARLAR VERİYOR. KAŞARLANMIŞ HOCALARDAN UZAK DURUYOR. ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE ONU VERSİN.
kiNgSiZe58 05.10.2009, 14:57 tamam artik küme 'ye selam verelim, yeni sezon bank asyadayiz.. böyle taraftar olduktan sonra 3.lig 'e hatta ayni yimpas yozgat'a döneriz hic sasmayin...Sonra gevezeler gider gercek taraftar yine kalir. Merak etmeyin biz herzaman sivasspor lu olucagiz..!
2006-2007 sezonunda takımı 12 puanla ligin 17. sırasında teslim aldıktan sonra sezon sonunda ligi 48 puanla 7. sırada tamamlamasını sağlayan Bülent Uygun, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında ise Sivasspor'u adeta ligin zirvesine çıkardı.
hasretimsin_58 05.10.2009, 15:06 sivasspor hakkinda hayirlisi olsun umarim bu gelecek hoca herkimse en iyisini basarir diyorum saygilarla amsterdam west li yigidolar
Bu haberi çok önce duydum, hatta rivayet doğru ise bir kaç hafta önce görüşülmüş, anlaşılmış,
Bu açıdan yönetimin bir b planının olduğu açığa çıkar bu da iyi bişeydir..
Bence doğru ise çok iyi bir karar, kafasını yurt içine gömmüş, dünyadaki futboldan habersiz bir Bülent Uygun yerine doğru bir karar..
Bülent beye verilen bilmem kaç yıllık kredinin birazını hak etmelidir.
Hani şu habire antrenör değüiştiren bir takım olmak istemiyorsak biraz sabır...
muhsin hoca G.Afrikada hocalık yapıyor.Ama sezonu hatırlamıyorum ama Malatyaspor'UN BİR SEZON HAZIRLIĞINI YAPTIRMIŞTI.hATIRLARSINIZ EFFA YI GETİRMİŞTİ.O sezon ligden düştüler.Lig recrübesi olmayan hoca.Ayrıca Bank Asya da denedi başarılı olamadı.Hayırlısı burası sivas.En olmayacak insanlar oldu burda.Örnek Hakan BAYRAKTAR,Servet,
Muhsin Ertuğral imza atmadan yorum yapmak çok doğru olmasa gerek. Muhsin Ertuğral kendisini özellikle Güney Afrika'da ispatlamış bir teknik adam.
Zaire’nin teknik direktörlüğüne getirildiğinde Afrika Uluslar Kupası eleme grubunda sonuncu durumda olan takım, Ertuğral’la birlikte büyük bir çıkış yakalamış ve Afrika Uluslar Kupası’nın çeyrek finaline dek yükselmiş. O dönemki Zaire millî takımında N’Dayi Kalenga ve Andrei Kona gibi tanıdık futbolcuların oynadığını da ayrıca belirtelim.
Kaizer Chiefs takımı ile Afrika Kupa Galipleri Kupası başta olmak üzere birçok kupayı havaya kaldırdı.
İnternet'ten derlenmiştir.
aslanefe58 05.10.2009, 15:31 muhsin ertuğral bildiğim kadarıyla almanyada yetişmiş bi hoca. köln ve standart liege takımlarında futbolculuk yaptı. bi kaç yıl önce feldkamp gidince galatasarayın başına gelecekti olmadı. trabzonsporun her zaman istediği bi hoca. afrikanın tüm futboluna hakim ancak bu sizi yanıltmasın. sadece afrika değil avrupada da iyi tanınan bi hoca. ne kadar doğru bilmiyorum ama alex fergusonla iyi dost diye biliyorum. genelde agresif bi futbol oynatan 3 - 5 - 2 yi benimseyen bi hoca. sivassporunda geçmişte ilgilendiğini ve başkanın yıllardır onu takip ettiğini iyi biliyorum.
bülentin geldiğinde sahip olduğu kariyerle kıyaslanmayacak bi adam. futbolcularıyla çok sıcak ve yakın ilişki kurabilecek bi karakter. çok efendi kültürlü bi adam. gerisini bekleyip göreceğiz hayırlısı olsun...
serserilerin_prensi 05.10.2009, 15:32 inşallah hayırlısı olur ama BÜLENT HOCANIN YERİ DOLMAZ TABİKİ....
özgühertaş 05.10.2009, 15:39 bülent uygun ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
başkan aldıysa tamamdır başarılar dilerim.bülenti de kimse tanımıyordu teknik direktör olarak.geldi ve başardı.muhsin ertugral da başaracaktır.
bozkurt187 05.10.2009, 15:42 bence cok yanlis bir tercih olur
karakocyakup58 05.10.2009, 15:56 arkadaşlar futbolculardan tutun teknik drektör teknik drektör den tutun teknik heyete karar hepsi işçii bunlar hepsi istenirse degişebilen kişiler başkanımıza güvenmek zorundayız
ya İsmail Kartal'a ne oldu?
Kaçınız hatırlıyor?
Nerede ne yapıyor, kim ilgileniyor..
Bırakın duygusallığı ve gerçekçi olun arkadaşlar..
Giden gitmiştir.. Önümüze bakmak lazım.. Tanımadığınız bilmediğiniz bir hocayı önyargılarla değerlendirmemek lazım..
Hele biri gelsin de görelim...
Kibrisli 05.10.2009, 16:02 muhsin ertuğral bildiğim kadarıyla almanyada yetişmiş bi hoca. köln ve standart liege takımlarında futbolculuk yaptı. bi kaç yıl önce feldkamp gidince galatasarayın başına gelecekti olmadı. trabzonsporun her zaman istediği bi hoca. afrikanın tüm futboluna hakim ancak bu sizi yanıltmasın. sadece afrika değil avrupada da iyi tanınan bi hoca. ne kadar doğru bilmiyorum ama alex fergusonla iyi dost diye biliyorum. genelde agresif bi futbol oynatan 3 - 5 - 2 yi benimseyen bi hoca. sivassporunda geçmişte ilgilendiğini ve başkanın yıllardır onu takip ettiğini iyi biliyorum.
bülentin geldiğinde sahip olduğu kariyerle kıyaslanmayacak bi adam. futbolcularıyla çok sıcak ve yakın ilişki kurabilecek bi karakter. çok efendi kültürlü bi adam. gerisini bekleyip göreceğiz hayırlısı olsun...
http://1.bp.blogspot.com/_jL4DATnM_jw/SbeiOm0ZVoI/AAAAAAAABxA/iKZmp5JG9Bk/s1600/muhsinertugral3.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_jL4DATnM_jw/SbehYADbYCI/AAAAAAAABwo/LqBf14ggt2M/s1600/muhsinertugral2.jpg
Denizlispor da da görev yapmış iyi bir teknik direktöre benziyor... Bülent Hoca'nın kendi kişisel tercihidir... Sonuçta gitmek istiyorsa yapabileceğimiz birşey yok... Türkiye'den olmayacaksa yurtdışından bir Türk teknik direktör olması en iyisi... Ayrıca Fransızca da biliyor, Afrikadaki iyi oyunculardan da getirecektir...
Metal Gear 05.10.2009, 16:07 Bizim ismini duymamış olmamız onun kalitesinni az olduğunu göstermez.Bence faydalı olur!
_bling_lady- 05.10.2009, 16:08 ne bilim bülent uygunun yerini kimse dolduramaz ama sivasspor camiyasina hayirli olsun!!
sivaslıkamber 05.10.2009, 16:17 ersun yanalı istiyoruz yiğido olarak
hanedan58 05.10.2009, 16:19 MUTLAK OKUYUN......ARKADAŞLAR DAHA 5 DAKİKA ÖNCE BÜLENT UYGUNU GÖRDÜM KONUŞTUK UZUN UZUN ADAMIN İÇİ KAN AĞLIYOR 5-6 MAÇ KAYBETMELERİNİN YÜZÜNDEN TAMAMEN SİLİNİP ATILDIĞINDAN BAHSEDİYOR YÖNETİMDE İSE KİMİ KENDİNİ BİLMEZLERİN GEÇMİŞİ UNUTUP HOCANIN ÜZERİNDE BASKI KURDUKLARINDAN BAHSEDİYOR KİMSEYİ KIRMADAN GİTMEK BENİM İÇİN EN MANTIKLISI OLUR DİYOR İNANIN BUNLARI KONUŞURKEN DAHİ GÖZLERİ DOLUYOR TRANSFER LİSTESİ YAPTIĞINI ANÇAK İSTEDİĞİ OYUNCULARIN ALINMADIĞINI FİKRET ÜNSALIN DAHİ KENDİSİNE 2 MAÇ KAYBETMEKLE LAF SÖYLER HALİNE GELDİĞİNİ ANLATIYOR VE AYRICA GİTMEKTEDE KESİN KARARLI OLDUĞUNU 2 AYDIR KALMASININ TEK SEBEBİNİNDE SİVASSPOR TARAFTARI OLDUĞUNU FALAN FİLAN İŞTE
BEN KENDİ ADIMA ÇOK BÜYÜK BİR HOCA KAYBETTİĞİMİZİ ŞİMDİ DAHA İYİ ANLADIM AMA NE HİKMETSE BUNU HALA ANLAMAYAN NİCE SİVRİLER VARKİ ONLARADA DİYECEK ARTIK BİR SÖZÜM YOK
YENİHOCA İŞİNE GELİNCEDE KİMDİR BU HOCA PEK BİLİNMİŞ BİRİ DEGİL MACERAYA ATILACAK DURUMDA DEGİLİZ BİZ BUNU 5 YIL ÖNCE YAPTIK BÜLENT HOCAYLA VE TUTTU AMA ŞİMDİ TUTMAZ BAKTINIZ HİÇ HOCA BULAMIYORSUNUZ MALZEMECİYİ TEKNİK DİREKTÖR YAPIN KALA KALA ONA KALACAĞIZ GALİBA BU GİDİŞLE HALA YÜKSELME PLANLARI YAPMIYOR HALA DİBE GİTME YARIŞINDAYIZ
Afrikayı tanıması büyük bir avantaj.
Afrikadan çok ucuza kaliteli futbolcular transfer edebilir.
Tamam bülent Hoca başarılıydı ama olmuyordu, istifa etmek zorundaydı çünki çok yıpranmıştı.
Kariyeri oldukça iyi gözüküyor.
Güvenç Kurtar, Samet Aybaba, Erdoğan Arıca gibi teknik direktörlerden çok çok daha kaliteli olduğu kesin.
ofgurleyuk78 05.10.2009, 16:20 Bülent hocayı da tanımıyorduk. Hayırlısı olsun belki bu aşı da tutar.
Divriği58- 05.10.2009, 16:22 kapello gelse ne yazar ben BÜLENT HOCAYI ISTIYORUM
necmettin_akcay 05.10.2009, 16:23 BÜLENT HOCA GİTMESİN GİTMEMELİ BIRAKMAMALIZ ODA BIRAKMAMALI ÇOK ARARIZ ÇOK NE GÜZEL İSTİKRARDAN BAHSEDERKEN 6 MAÇTAMI BİTECEKTİ BU İSTİKRAR BANA KALSA KAL BÜLENT HOCAM BANK ASYAYADA DÜŞSEK SEN OL
58_babacan_58 05.10.2009, 16:24 BÜLENT HOCANIN YERİNİ TUTMAZ HEM TÜRKİYE FUTBOLUNA UZAK BİR HOCA DAHA ÇOK AFRİKADA ÇALIŞMIŞ.
MUTLAK OKUYUN......ANCAK İSTEDİĞİ OYUNCULARIN ALINMADIĞINI FİKRET ÜNSALIN DAHİ KENDİSİNE 2 MAÇ KAYBETMEKLE LAF SÖYLER HALİNE GELDİĞİNİ ANLATIYOR
2 yıldır yazıyoruz çiziyoruz, söylüyoruz herkes görüyor ama yönetim göremiyor.
Şu Fikret Ünsal denen adamı kulüpten kovun dedik kaç kere.
Bu adam bu takıma yakışmıyor, konuşmasını bilmiyor, nerde nasıl davranacağını bilmiyor dedik ama adamı ta başkan yardımcılığına kadar yükselttiler.
Şu kulübü seven biri varsa, Başkan özelliklede sana sesleniyoruz
Lütfen Fikret Ünsal'ı kovun artık. Sivas'ı antipatik yapan, üslup bilmeyen
Başka insanlara saygısı olmayan birisinin bu kulüpte işi olmamalı.
Birde bu adam gazeteciymiş. bu adamdan gazeteci değil, gazete dağıtıcısı bile olmaz.
Allah yolunu açık etsin bülent hoca sivas lı bir taraftar olarak sana teşekkür ediyor tüm hakllarımı da helal ediyorum. ben bu statta türkiyenin ve avrupanın önde gelen kulüplerini senin sayende seyrettim. bundan sonraki hayatında başarılar. Yeni gelecek hocaya da kim olursa olsun hayırlısı olsun
fatihtuztas 05.10.2009, 16:43 eğer doğruysa hayırlısı olsun artık.ama bu kadar çok takım çalıştırmış olması beni düşündürüyor.ismail hoca takımı bıraktığında da ismi geçmişti sivasla,hatta tüm konularda anlaşılmıştı fakat yönetim bir anda lorantla anlaşmıştı.rıdvan hoca kabul etmez ama yine de bir teklif sunulmalı ayrıca ersun hoca da olabilir.aslında hiç bunları konuşmamak gerekti.bülent hocayla devam edilmeliydi.ama bülent hoca bıraktı.biz onu hiç bir zaman unutmayacağız.kapımız daima ona açık.gün gelecek efsane yuvasına dönecek.
babapiton 05.10.2009, 16:48 arkadaşlar lütfen Bu habere Kulak asmayın dün tv58 mustafa ateş fikret ünsala bu hocanın gündemde oldugunu haber dogru mu die sordu ve fikret unsalın yanıtı hayır kesinlikle listemizde yok dedi ...
bülent hocaya verdigi hizmetlerden dolayı teşekür ediyoruz yeni gelecek hocaya da yeni görevinde başarılar
sivasli215 05.10.2009, 17:19 önce resmi açıklama yapılsın, fotomaç haberleri gibi olmasın bu da....
babapiton 05.10.2009, 17:32 yalan haber bi allahın kulu bu haber dogrumu dememiş
hakansahin 05.10.2009, 18:00 kim gelirse gelsin artik sivassporu ilk 10 icinde bile göremicez bir kac yenilgi yüzünden 7 senedir takima emek vermis hocamizi yolladiniz baski kurdunuz yaziklar olsun hepinize benide sivasspordan sogutunuz hadi yeni teknik direktör arayinda sizi gelip sampiyonlar ligine götürsün
enes yiğido 05.10.2009, 18:55 yav bülent uygun gitmeseydi keşke ama yeni gele adam iyi çalıştırabilir gibime geliyor
kiNgSiZe58 05.10.2009, 19:10 ya gidin isine lütfen.. afrika liginden teknik direktör mü getirilirmis? biz büyükmek istiyorsak büyük klüblere bakmak lazim onlar nasil yapiyorsa bizde öyle.. hani bir klub afrikadan teknik adam getittirmis?
ya bi gidin hiç bi işe yaramaz e büyük takımşarda antrenörlük yapmış amaaa
noname87 05.10.2009, 20:01 bence Bülent Hoca tam gitmemesi gereken yerde gitti şu an maceraya gerek yok takımı tanıyan bir hoca gelmesi lazım Sefer hocayla devam edilebilir
arkadaşlar futbolculardan tutun teknik drektör teknik drektör den tutun teknik heyete karar hepsi işçii bunlar hepsi istenirse degişebilen kişiler başkanımıza güvenmek zorundayız
Hay ağzını seveyim, bu akşam okuduğum en iyi mesaj....
07reis58 05.10.2009, 20:08 bu adam afrıkada uzun süre kaldıysa türk futbolunda bence fazla tecrübeli değildir inşallah gelmez
izmirligardaş58 05.10.2009, 20:09 .. ne kadar kaypak adam varmış vay bülent gitmesin yürüyüşü vay biz mahvolduk vay biz bittik asker bülent gitme seninle doğduk taki geçen hafta bizler değilmiydik sitede artık miyadın doldu bülent uygun daha fazla zarar vermeden çek git yeni bi kan gelsin dieee püffff biz sivaslılar sac ekmeği gibi olmayalım gittiyse gitti bitti güle güle ölene kadar kalacak hali yoktu bırakında dünki maçıda aldık oda kadronun düzgünlüğüydü kamanan inadının kırılmasıydı gitti gitti bitti bay bayyyyy güle güle emekleri için saolsun teşekkür ederiz
izmirligardaş58 05.10.2009, 20:10 bu adam afrıkada uzun süre kaldıysa türk futbolunda bence fazla tecrübeli değildir inşallah gelmez
trabzonda yardımcılık yapmış rasim karaya
mehmeTayyib 05.10.2009, 20:13 bekleyin götürür sizi şampiyonlar ligine!!
G Ü N E R 05.10.2009, 20:24 yılmaz vural ın yardımcısından ne olabilir acaba??? kabus gibi...
cılgınsivas58 05.10.2009, 20:27 bülentin ykluğu aranıyor bahsedilenlere göre iyi teknik direktör elirse hayırlı olsun işallah gelen bülent gibi başarılı olur arkadaşlar diallo kiralıkmı gitti
SEVDAMSIN58 05.10.2009, 20:35 hic tanimadigimiz birisi ama bulent hocayida tanimiyorduk ama iyi seyler yapti bilenler varsa iyiyse hayirli olsun insallah tabi olduysa olacaksa
kimse kendini boşa yırtmasın bülent gitti geri gelmez bu iş oyuncak degil.yönetim kabul etmiş bize noluyor,sevenleri iyi bir ugurlama programı yaparsa en güzeli o olur.gerisi boş.takım için faydalısına yönetim karar verir biz ancak destek oluruz.ADAMM VEDA TURUNA BAŞLAMIŞ BİZ HALEN GİTME HOCA DİYORUZ.
yigido yakup 05.10.2009, 20:51 .. ne kadar kaypak adam varmış vay bülent gitmesin yürüyüşü vay biz mahvolduk vay biz bittik asker bülent gitme seninle doğduk taki geçen hafta bizler değilmiydik sitede artık miyadın doldu bülent uygun daha fazla zarar vermeden çek git yeni bi kan gelsin dieee püffff biz sivaslılar sac ekmeği gibi olmayalım gittiyse gitti bitti güle güle ölene kadar kalacak hali yoktu bırakında dünki maçıda aldık oda kadronun düzgünlüğüydü kamanan inadının kırılmasıydı gitti gitti bitti bay bayyyyy güle güle emekleri için saolsun teşekkür ederiz
kaypaklik maypaklik degil cürük elmalarin sesi cok cikiyordu.
ama akli selim insanlar bülent hocanin kiymetini bilenler bunlari sadece okuyor ve gülüp geciyordu bülent hica gitsin diyenler %5 lik bir kesimdi ama bu kötü gidis esnasinda onlarin sesi cok cok fazla cikti cünkü onlar bülent hocaya olan kinlerini kusma vakti gelmisti vede bu firsati cok iyi degerlendirdiler.
Celtic Pride 05.10.2009, 21:01 afrika kupasını beğenmeyen arkadaşlarda var, Türkiye ligi sanki çok kaliteli,sanki yıllardır türk takımları kasıp kavuruyor ya ortalığı avrupada.
Bilmeyenler için;Kaiser Chiefs takmı afrikan kıtasının en önemli kulüplerinden birdir ve dünya futbolunda ismi bilinir.Bütçesi falan sivassporla kıyas bile kabul etmez.
Muhsin Ertuğral zamanında adından çok sözettirmişti,haberlere çok konu oldu yıllar önce kupayı kazandığında,zaten bende adını ilk o zaman duymuştum.
Tabi bazı dezavantajları olacak,Türk futbolcuları pek teknik taktikle oynayan oyuncular değildir onun yerine daha ziyade " hadi aslanım hadi koçum" tarzı motivasyonla başarılı oluyorlar. Bülent uygun bu anlamda işi bilen biriydi ve Muhsin hoca veya kim gelecekse onun işini hayli zorlaştırdı.Gelen hoca büyük beklentilerin altına sokulacak çünkü,Bülent uygun bu çıtayı çok yükseğe çekti.Gönül belli başlı hataları yapmamasını dilerdi ama artık yapacak birşey yok. Yeni bir sayfa açılacak ve bize sabretmek ve destek vermek düşüyor.
yargısız infaz yapmadan şans vermemiz ve sabretmemiz gerekiyor.
Afrikayı tanıması büyük bir avantaj.
Afrikadan çok ucuza kaliteli futbolcular transfer edebilir.
Tamam bülent Hoca başarılıydı ama olmuyordu, istifa etmek zorundaydı çünki çok yıpranmıştı.
Kariyeri oldukça iyi gözüküyor.
Güvenç Kurtar, Samet Aybaba, Erdoğan Arıca gibi teknik direktörlerden çok çok daha kaliteli olduğu kesin.
Kesinlikle katılıyorum sana.belki de Türkiyede ilk kez bir takım çalıştırmanın verdiği heyecan ve sinerjiyle başarılı olabilir.
Kesinlikle katılıyorum sana.belki de Türkiyede ilk kez bir takım çalıştırmanın verdiği heyecan ve sinerjiyle başarılı olabilir.
Bence de içeride ismi çok yıpratılmamış bir adam..
DeathRow 05.10.2009, 21:18 tipinde meymenet yok olan oldu bari ersun yanal gelse
konartr58 05.10.2009, 21:34 gelmeden muhalefet başladı.adam bir gelsin.işini yapsın ondan sonra konuşun.
tipinde meymenet yok olan oldu bari ersun yanal gelse
sima ile alay etmek küfre girer. sizin gerçekten nasıl bir insan olduğunuzu çok merak ediyorum. birde sivaslı olmanın ne kadar acizlik olduğuna şahit oluyorum kahroluyorum. yahu gidene kal demeyeceksin. gidene kal demek acizlere yakışır. bir sivaslı duruşu sergileyemediniz.sivaslı merttir. sivaslı delikanlıdır. sivaslı adam gibi adamdır. sivasspora ise yine adam gibi adam bir hoca mutlaka bulunacaktır. başkan mutlaka gereğini yapacaktır. bülent uygun sivastaki misyonunu tamamlamıştır. yeni hoca belkide çıtayı çok daha yükseltecek belki dahada başarılı olacak kim ne bilebilirki. zaten işler kötüye gidiyordu bülent uygun çereyi gitmekte buldu. küme düşen bir takımın hocası olarak anılmak istemedi. her şeyi düşünmek lazım. sivasın duruşunu adam gibi bütün dünyaya göstermek lazım.ödlek insanlar gibi ağlayıp sızlamak bize yakışmaz.adam gibi duralım.konulara çocukça yaklaşmayalım.
konartr58 05.10.2009, 21:41 ALIN SİZE KARİYER;
Ertuğral'ın kariyeri
1990-91 TSV Dagersheim
1992-94 TSV Platternhardt
1995-96 Kongo DC Milli Takımı
1997-98 Trabzonspor (Yardımcı)
1999-2003 Kaizer Chiefs
- Bob Save Süper Kupası (2000)
- Vodacom Kupası (2000, 2001)
- Afrika Kupa Galipleri Kupası (2001)
- Süper Kupa finalisti (2002)
- Afrika'da yılın takımı (2002)
2003 Club Africain de Tunis
2004 SV Mattersburg
DÜNYAYI BİLEN BİR İSİM İNŞALLAH OLUR.SİVAS TA DA KENDİNİ GÖSTERİR.SİVASSPOR FUTBOLCU YAPISI KÜLÜP TESİSLERİ İLE İYİ BİR TAKIM.
yiğido61 05.10.2009, 22:06 Bu sene siwas spor düşmez heralde...
mehmeTayyib 05.10.2009, 22:08 keşke düşürüp gitseydi bu kadar üzülmezdim!
Metal Gear 05.10.2009, 22:13 Bu sene siwas spor düşmez heralde...
Siwas neresi?.................
yigidocengiz 05.10.2009, 22:24 kim gelirse gelsin ama şu bülenti aratmasınlar yeter
yigidocengiz 05.10.2009, 22:37 tipinde meymenet yok olan oldu bari ersun yanal gelse
o ne biçim laf öyle ya,yakışıyomu SİVASSPOR taraftarına.önemli olan tipi değil karakteri,oyuncularına yaklaşım tarzı ve tabiki en önemlisi SİVASLI olması.arsene wenger muhsin hocadan daha tipsiz ama işin yapıyo adam gibi.kaldıki bu adamın daha gelip gelmeyeceği bile belli değil.bencede muhsin hoca gelmeli,o gelemiyorsa da mesut bakkal gelsin.insanların tipine değil yaptığı işlere bakın.
yigidocengiz 05.10.2009, 22:41 Bu sene siwas spor düşmez heralde...
sen sıkma canını eyfel kulesi düşer,dolar düşer SİVAS düşmez...akıllı ol
yigidocengiz 05.10.2009, 22:44 keşke düşürüp gitseydi bu kadar üzülmezdim!
aşıkmısınız bu adama ya,nasıl insanlarsınız siz anlamadım gitti.sanki adam öldü de (ALLAH gecinden versin tabiki) bi ağıt yakmadığınız kaldı be.kardeşim bu belkide bülent hoca içinde bizim içinde hayırlı olacak bunu kim bilebilirki.şu bülent hocaya sahip çıkmadaki hünerinizi birazda SİVASSPORa sahip çıkarak gösterseydiniz,biz geçen sene bülente ramen şampiyon olurduk.ama bundada bir hayır vardır illaki.
Ultra sivasli 05.10.2009, 22:54 keşke düşürüp gitseydi bu kadar üzülmezdim!
SENDE ONUN GITTIGI TAKIMI TUTARSIN OLUR BITER SEN SIVASSPORLUMUSUN YOKSA BÜLENT UYGUN SPORLUMUSUN TABELEYA BAKIN ANKARASPOR 3 HAFTADIR MAC YAPMIYOR HALA SIVASSPORUN ÜZERINDE HOCA BASARILI ISE KALIR YOKSA GIDER GITTIGINE GÖRE BASARISIZDIR TABIKI GIDECEK BASKAN ISINI BILIR SIVASSPORA YAKISAN BIRINI GETIRIR
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra Bülent Hoca yı Sivas havalanında gördüm. Yüreğinin sıkıntısını hissetmemek mümkün değildi .Bir hoca olarak takımı öyle benimsemişti ki, yenilginin sıkıntısı eğilesi olamayan başını duyduğu sorumlulukla yere indirmişti.
Hangimiz sivassporun bu bütçeyle bu başarıları elde edebileceğini 3-4 sene öncesinden tahmin edebilirdik! Önce kendine inancın sonra da bizi buna inandırmanla biz de seni ve sportif davanı benimsedik . Hatta o kadar inandıki bazıları, maçların kayıp nedenini zafer sarhoşluğuyla sana bağladılar. Aslında onlar isyan ederken senin aşıladığın başarma inancına duydukları bağlılıklarından böyle davrandılar. Canı sağolasıca Sivasımızın insanı tezcanlılığından içindeki sıkıntıtı hemence yansıtır bu da mertliğindendir. İçinde tutamaz aklından geçeni. Bu sızlanma seni darıltsa da gel bu istifadan vazgeç.
Değerli Başkanım Sayın Mecnun Odyakmaz bu takımın beyni, Bülent Hoca da bu takımın kalbidir. Bülent Hoca' yı getirecek tek kişi de Sayın başkanımızdır.
Biz seni gerçekten duruşunla sevdik.
Saygılarımla,
kiNgSiZe58 05.10.2009, 23:12 ya bence cok yanlis oldu gitmesi, sivasspor basladi düzelmeye ama busefer " kafasi " gitti yani kaos yasiyor suan sivasspor..!
tuffi5819 05.10.2009, 23:12 bu ozmn afrikadan guzel futbolcular tanir hayirli olsun ne diyelim
eyuphulagu 05.10.2009, 23:38 Ersun YENAL kendini Türkiye'de ispatlamış bir teknik adamımız..Milli takım hocalığı da yaptı...Manisasporda ve en son olarak da Trabzonsporda 1,5 yıl çalıştı..Şu anda yorumculuk yapıyor ve bu hocamız milli takım hocalığı dahil yine de 4 büyük takımdan birini çalıştırmış doyuma da ulaşmış bir hoca...Şu aşamada bize ne kadar faydalı olabilir...Şu sıralar yorumculuk yapıyor...İyi de para kazanıyor...Kendisi bir demecinde sezon başında göreve gelmezse hiçbir takımı çalıştırmam diyordu...Onun hayali F.B. yi çalıştırmak...Yani büyük takım hayaliyle yanıp tutuşan bir hoca...Manisa'da neler yaptığını herkes gördü...Manisa'nın küme düşmesinde çok katkısı vardı...Bize doymamış,başarıya aç,gerekirse fazla tanınmayan ama takıma hakim olabilen disiplinli bir hoca lazım..Bu hocanın aynı zamanda takımı tanıyan bir hoca olması da gerekiyor...Yukardaki tariften kimi istediğim belli;bu hoca yerli bir hoca olmalı;ama kim?Ben olsam şu aşamada takımın başına Bülent Hocanın yardımcısı Esat Hoca'yı getiririm..Ya da Eğer Muhsin Ertugral gelecekse Esat Hoca'yı bu hocanın yardımcısı olması için ikna ederdim...Muhsin Hocaya da takımı tanıdığı için çok yardımı olurdu...Şu anda açıkcası takımın düzenini bozacak bir hoca takımı Bank Asya'ya götürür...Sivasspor bence devre arasına kadar Esat Hoca ile çalışmalı;yeni hoca gelecekse bu hoca göreve takımın bundan sonraki maçlarını izleyerek devre arasında başlamalı diye düşünüyorum...Ayrıca ben Muhsin Hocanın takımın başına gelmesine de karşı değilim...Şu anda takıma getirilmesi için adı geçen Samet Hoca,Güvenç ve Giray Hoca çok mu kaliteli hocalar...Ayrıca Ankarasporun Alman hocasının da adı bizim takım için geçiyor..Bu hocanın kariyerinde küme düşürdüğü çok takım olduğunu da internetten öğrendim..Aman dikkat!Sivasspor böyle hocalara teslim edilirse kesin küme düşer;lütfen bu takımı adam gibi bir hocaya teslim edelim...Hocanın isminden çok takıma takıma ne verdiği;takıma ne kattığı çok önemli...Umarım Sivasspor acele edip de kendi yapısına ters bir hoca ile anlaşmaz;anlaşırsa Carol Pecze dönemine geri dönüş yaparız;ondan sonra Sivassporu da kimse kurtaramaz...Bekleyip göreceğiz...
yorumyapıyombenya 06.10.2009, 00:27 keşke düşürüp gitseydi bu kadar üzülmezdim!
Yok artık daha neler Sen nasıl Sivassporlusun kişiler gidici kulubumuz bakidir.Biraz mantıklı yorum yap
Olan oldu artık...
Şimdi gün ağlama zırlama vakti değildir arkadaşlar. Bende herkes kadar üzüldüm. Sebeplerini uzun uzadıya anlatmak istemiyorum ama özetle istikrar diyebilirim. Şimdi karşımızda -dedikodulardan ibaret şimdilik- 2 tane T. Direktör adayı bulunuyor. Birincisi Ersun Yanal, anlatmaya bile gerek yoktur onun kariyeri ve futbol bilgisini. Ama Teknik Direktörlüğü bilimsel açıdan veriler vasıtası ile Profosyonel bir açıdan yaklaşan uzun vadede iyi işler çıkarabileceğini düşündüğüm bir patron. ama Trabzon gibi tez canlı bir taraftar kitlesi karşısında başarıyı hemen isteyen bu gurup karşısında vadesi pek fazla olmamasına karşın Özellikle Denizlideki başarısı ve Milli takımdaki mantalitesi ve ayrıca Gençlerbirliği ile beraber oynatmak istediği futbol takdir edilecek bir yönü olduğunu düşünüyorum.
Gelelim Muhsin Ertuğral'a.. Bazı arkadaşlarımız hemen atıp tutmaya başladılar ama ben bize gelebilecek en iyi hocalardan birisi olarak düşünüyorum. Şayet uzun dönem çalışacaksa çok çok iyi bir seçim olur bizim için. Muhsin Ertuğral Afrika futbolunda isim yapmış bir teknik adam. Özellikle Güney Afrikada.. Son 3-4 yıldır Avrupalı şirketlerin yatırım yaptığı Güney Afrika Süper Ligindeki mihenk taşı olarak kabul edilen ve ortalama 40 bin seyircisini arkasına alan Kaizer Chiefs ( Güney Afrikanın Feneri-GS side diyebiliriz) gibi bir takıma Şampionluklar ve ulusal başarılar getirmiş bir teknik patrondan bahsediyoruz. Özellikle hücum ve sert presli oyunu tercih ettiği bilinen hoca, zannediyorum Türkiyede de bir dönem çalışmıştı. Tabi yıllar önce ilk antrenörlük deneyimleri zamanında. 1990 yılından beri Yurt dışında çalışmış, sadece bir dönem Avusturya Matersburg takımında da görev yapmış, daha sonra Kongo, tunus, Mısır takımlarını çalıştırdıktan sonra Güney Afrikaya dönüş yapmış. 2006-2007 de Ajax Cape townda görev yapmış ve bir sene sonra 2. defa Kaiserin başına geçerek Afrika Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşamış. Siz ne derseniz deyin kariyerli bir hoca...
Ntv Sporda geçen gün onun bir maçını seyretim bunuda eklemeden geçemeyeceğim. Güney Afrikada derbi maçı hakkında haber ve belgesel türü bir programdı. O maçta tribünlerde 80 bne yakın taraftar vardı. evet inanamayacaksınız ama tam 80 bin.. hatta daha fazla olması beklendiğini ve güvenlik bakımında stadda boşluklar bırakıldığından bahsedildiğini hatırluyorum. Şimdi arkadaşlar bu bilgiler aslında bizim için boş. Ama en önemlisi şu: Bizim şu anda yabancı oyuncu eksiğimiz var vede devre arasında mutlaka takviye gerekiyor. İşte bu hoca Özellikle G. Afrikadan yetenekli istediği futbolcuya gel dediği zaman, istediğini alabilecek pozisyonda ve kariyerde bir hocadır. Tek problem her çalıştığı yerde 1-2 yıl kalmış olmasıdır. Eğer böyle olacaksa işimiz gerçekten zor. O zaman bize gelebilecek hoca seçiminde kanımca en doğru hoca Ersun Yanal olur. Fakat daha yeni yetişen arkadaşlar bu hocaya kariyersiz vede yeni ismini duydum diyerek başka platformlarda yazı yazmasındlar gülünç duruma düşerler.
Hadi bakalım bizde bekleyip göreceğiz. Lakin keşke sayın Uygun ayrılmasaydı..
serhat3358 06.10.2009, 00:37 Bülent hocanın yerinin dolmayacağı garantileşti
İsmi geçenlerin en iyisi bu hoca diğerleri yok Samet Aybaba, yok Ersun Yanal ne bekliyoruz ki aldığımız futbolculara bak gelecek teknik direktörü değerlendir.
Hayırlısı olsun bakalım...
revenge58 06.10.2009, 01:00 afrikanın en iyi 5 klubünden birinin hocası,güney afrika da afrika kıtasının en zengin ve refah ülkesi...daha önce trabzonspor da getirmeye çalışmıştı ama gelmemişti şimdi gelirmi bilmem.ancak gelirse çok kaliteli afrikalı oyuncuları beraberinde getireceği garanti
KIZILCAN 06.10.2009, 01:07 Bunun yerine Türk futbolunu yakından tanıyan yerli yada yabancı bir teknik direktörü almak daha iyi olur.İkinci Pecze vakası olur diye düşünüyorum.
tekdoktirin 06.10.2009, 01:12 KİM BU HOCA ANLAMADIM DORUSU ÇOK ARARIZ VALLAHİ BÜLET HOCAYI ÇOK YOK ERSUN YOK SAMET HOCAMI ONLAR BEYLER ONLAR PARA İÇİN GELİRLER BÜLENT BAŞKA O SIVASI SIVAS YAPTI BENCE SIVASIN GİRİŞİNE HEYKELİ DİKİLMESİ LAZIM ,,,ALP ERENLER,,
serhatcan 06.10.2009, 02:29 Kardelerr arkadaşlarrr. bülent uygunddan başka kim gelirse gelsin inanın daha başarılı olur. en azından göze hoş gelen futbol oynarız,en azından antipatik takım hüvüyetinden sıyırırız.kısacası patlatılacak balon olmayız.
ya bu adam da nerden cikti iyi hoca olsa onu trabzon alirdi,trabzonda teknik trektör yardimciligida yapmis,ismi cismi hic duyulmamis bu zamana kadar afrikadaymis neden biz tanimiyoruz basin tanimiyor,hem afrikada futbolmu oynaniyo sanki afrikadaki takimlari bizim lise takimlari yener,trabzon yana döne hoca aradi iyi hoca olsaydi trabzonun lazlari kimseye brakmazdi,emektarlarini,saygil ar bu benim görüsüm,sizler deyisik düsünebilirsiniz tabiki,
tam bır pıyango. bende karamsarım bu konu hakkında haberde cok balon degıl.dogruluk payı olabılır..sonumuz hayır olsun.
babapiton 06.10.2009, 05:56 adam Turk futbolunu bilmiyo olmaz bu iş
ALIN SİZE KARİYER;
Ertuğral'ın kariyeri
1990-91 TSV Dagersheim
1992-94 TSV Platternhardt
1995-96 Kongo DC Milli Takımı
1997-98 Trabzonspor (Yardımcı)
1999-2003 Kaizer Chiefs
- Bob Save Süper Kupası (2000)
- Vodacom Kupası (2000, 2001)
- Afrika Kupa Galipleri Kupası (2001)
- Süper Kupa finalisti (2002)
- Afrika'da yılın takımı (2002)
2003 Club Africain de Tunis
2004 SV Mattersburg
DÜNYAYI BİLEN BİR İSİM İNŞALLAH OLUR.SİVAS TA DA KENDİNİ GÖSTERİR.SİVASSPOR FUTBOLCU YAPISI KÜLÜP TESİSLERİ İLE İYİ BİR TAKIM.
ALLAH AŞKINA BÜLENT UYGUNUN KARİYERİNİ BİRİSİ YAZSIN BURAYA.HANGİ KUPA.HANGİ ŞAMPİYONLUK. KAÇ YILLIK TEKNİK DİREKTÖRLÜK. NELER YAPMIŞ NELER BAŞARMIŞ.GİDENE KAL DEMEYECEKSİN.YENİDE UMUT VARDIR. YENİDE KERAMET VARDIR. HAYIRLISI DEYİP BEKLEYECEKSİN.
BÜLENT HOCANIN İSTİFSINDAN ÖNCE. YÖNETİMDE BULUNAN BASIN SÖZCÜSÜ KİMLİĞİNDE HERŞEYE HERKESE KONUŞAN AMATÖR Bİ ABİMİZ VARYA ONUN İSTİFA ETMESİNİ BEKLERDİM. DÜN AKŞAM TV58 İ HEPİMİZ İZLEMİŞİZDİR SON KONUŞMASINDA NE DEDİ ERSUN YANAL SİVASA GELMEK İÇİN ARAYA TORPİL SOKTU.. YA ALLAH AŞKINA BU NASIL BİR AMATÖRLÜKTÜR BU LAFI DUYAN ERSUN HOCA GELECEĞİ VARSADA GELMEZ ARTIK. ADAM NE KONUŞTUĞUNU BİLMİYOKİ SİVASSPORA ZARARINDAN BAŞKA HİÇ Bİ KATKISI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM BU KİŞİNİN..
Basın sözcüsü olarak görev yapan kişinin; takımın ruhunu, düşüncelerini en iyi şekilde basına aktaran niteliklere sahip olması gerekirken malesef bizim basın sözcümüz bunlardan çok uzak.Konuşmayı bilmek yetmiyor nerede nasıl konuşulacağını en iyi uslup ile ifade etme yetisine haiz olma vasfında olmak gerekiyor.Bence basın sözcüsü olan kişinin de kendi insiyitafi ile bu görevi bırakmasının etik olacağı kanaatindeyim.
Afrika'da Bir Cevelan; Muhsin Ertuğral
İnternette "Google"ı açıp bir Türk'ün ismini yazdığınızda yazdığınız kişi ne kadar önemli olursa olsun Türkçe sayfalar, yabancı dildeki sayfalardan fazladır. İstisnalar hariç; işte o istisnalardan biri de sessiz sedasız Güney Afrika'yı fetheden Muhsin Ertuğral.
G. Afrika ve Türkiye, herhangi bir atlası elinize alın ve birbiriyle alakasız bu iki yeri avuç içinizle birleştirmeye çalışın eğer harita çok küçük değilse ya da siz dev değilseniz bunu yapmak bir hayli zor olacaktır.
1959 İstanbul doğumlu Ertuğral da Almanya'da hayatı değişen Türklerden biri. Küçük yaşta "acı vatan"a göç eden Ertuğral ailesi, o zamanlar çocuklarının Afrika'da çalışan bir teknik direktör olacağını bilmiyordu elbette. Futbola Köln'de başlayan, oradan Standart Liege'ye transfer olan, ardından da Türkiye'yi kariyerine ekleyen Ertuğral, Antalyaspor ve Eskişehirspor'da forma giydikten sonra profesyonel futbola veda etti.
Futbolu bıraktıktan sonra doğruca Almanya'ya dönen Muhsin Ertuğral, Türk futbolunun gezgini Yılmaz Vural'la birlikte Köln Spor Akademisi'ni bitirdi. Almanya'dan çok Türkiye'de tanınan akademiyi bitirdikten sonra Belçika'lı bir dostu sayesinde ikinci lig takımlarından Hekeren'in başına geçen Ertuğral'a Afrika kapıları böylece -Avrupa'dan- açılmış oldu.
O dönemler Hekeren takımını elinde bulunduran Zaire’li iş adamları, Ertuğral’la ilişkilerini gittikçe geliştirmiş ve bu ilerleyen ilişki Muhsin Ertuğral’ın Zaire ulusal takımının başına geçmesine neden olmuş.
Zaire’nin teknik direktörlüğüne getirildiğinde Afrika Uluslar Kupası eleme grubunda sonuncu durumda olan takım, Ertuğral’la birlikte büyük bir çıkış yakalamış ve Afrika Uluslar Kupası’nın çeyrek finaline dek yükselmiş. O dönemki Zaire millî takımında N’Dayi Kalenga ve Andrei Kona gibi tanıdık futbolcuların oynadığını da ayrıca belirtelim.
1997’de Köln Spor Akademisi’nden dostu Yılmaz Vural’ın yardımcısı olarak Trabzonspor’a gelen Muhsin Ertuğral, o dönemleri şöyle anlatıyor; “Bu arada Türkiye’den yardımcı hocalık anlamında teklifler alıyordum. Şenol Güneş hocadan ve akademiden beraberliğimiz olan, samimi arkadaşım Yılmaz Vural’dan teklifler geldi. O zaman Yılmaz ile birlikte Trabzonspor’un başına geçtik. Aslında biz o zaman Fenerbahçe’nin başına geçiyorduk. Yılmaz’ın bir stratejik hatasından dolayı Trabzonspor’a geldik. Ben çok mutluydum orada. O dönem Trabzonspor son on yılı içerisindeki en iyi takımına sahipti. Güzel bir anı yaşadık orada. Kulübün yöneticileri benim kalmamı istiyordu sene sonunda. Aslında benim kalmam gerekiyordu. Maalesef o zaman bir delikanlılık yaptık ve Yılmaz ile beraber geldik beraber gitmeliyiz düşüncesi ile takımdan ayrıldık. Eğer ayrılmasaydım; şu an Türkiye’de çok farklı bir konumda olabilirdim belki de.”
Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra Afrika’daki bağlantıları sayesinde yine orada gündeme gelen Muhsin Ertuğral, Orlando Pirates’ten de teklif aldığı bir değerlendirme süresinin ardından Kaizer Chiefs yönetimiyle kurduğu sıcak ilişkilerin etkisiyle Amakhosi’nin başına geçti.
1999’da başlayan 1. Kaizer Chiefs döneminde büyük başarıların altına imza atan Ertuğral, Afrika Kupa Galipleri Kupası başta olmak üzere birçok kupayı havaya kaldırdı. 2002-2003 sezonunun yarısına kadar Chiefs’te kalan Muhsin Ertuğral, sessiz sedasız bir vedayla kulüpten ayrıldı.
G. Afrika’dan ayrıldıktan sonra Avusturya 1. Lig takımlarından SV Mattersburg’un başına geçen Ertuğral’ın Avrupa kariyeri pek de umduğu gibi gitmedi. Avusturya’dan sonra Mısır’dan Ismaily ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Bani Yas Club’ın başına geçen Muhsin Ertuğral, 2006-2007 sezonuyla birlikte tekrar “kara kıta”nın en “kara”sına döndü. Ajax’ın G. Afrika şubesiyle “memleketi”ne geri dönen Ertuğral, Eyong Enoh, Thembinkosi Fanteni, Bryce Moon ve Hans Vonk gibi bugün Avrupa futbolunda tanınan futbolcularla çalıştı.
Ajax Capetown’da beklenmedik bir performans gösteren Ertuğral, ligi 4. sırada tamamlayıp Amsterdam’ın ilgisini çekse de eski takımı ve Afrika’daki ilk göz ağrısı Kaizer Chiefs’ten gelen teklife dayanamadı ve yuvasına geri döndü.
İşte o günden bu yana Muhsin Ertuğral için mekân, Kaizer Chiefs. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Orlando Pirates’le birlikte en önemli takımı olan Kaizer’in şu anki kadrosunda, Chiefs’in başkanı ve efsanesi Kaizer Motaung’ın oğlu, Kaizer Motaung Junior; sağ bek Jimmy Tau; Venezuela’lı forvet José Torrealba ve 24 yaşındaki sol açık Siphiwe Tshabalala bulunuyor.
Bunun yanında Muhsin Ertuğral’ın yardımcılıklarını yapan isimler daha tanıdık; Beşiktaş’ın efsane ve olaylı oyuncularından Fani Madida, yardımcı antrenör görevinde; Anadolu’ya gelen ilk kaliteli yabancılardan olan Donald Khuse’yse Kaizer’in PAF takımını çalıştırıyor.
Peki, dünyanın bu kadar yerini dolaşmış bir teknik adama hiçbir Türk takımı teklif yaptı mı derseniz vereceğim yanıt gayet açık; resmî olarak yalnız Sarıyer(o dönemler kulübün as başkanı olan akrabası Adnan Şenses’in aracılığıyla), gayri resmî ve dedikodu olaraksa Samsunspor, Sivasspor ve Gençlerbirliği. Hatırlayanlar bilecektir; geçen sezon Feldkamp’ın ayrılmasından sonra Ertuğral’ın ismi gündeme gelmiş fakat “çapsız” olarak nitelenip konu henüz açılmadan kapanmıştı. Ertuğral’sa Galatasaray’la ilgili bu gelişmelere, “yardımcı hoca olarak teklif aldım” yorumunda bulunuyor.
Zannediyorum ki “blog tarihi”min en uzun yazılarından biri oldu. Blog’da zaman zaman bunun gibi hayat hikâyeleri anlatmayı seviyorum, biliyorsunuz. Biraz abartırsam lise çağlarımızda hazırladığımız, dönem ödevi kıvamında bir şey olduğunu da söyleyebilirim. Son olarak yazıda oldukça faydalandığım, Futbol Extra Dergisi’ne ve röportajı yapan ismini bilmediğim arkadaşa ve üşenmeden yazının sonuna dek okuyan sizlere, büyük teşekkürlerimi sunayım.
Kaynak http://www.uzunpaslar.com/2009/03/afrikada-bir-cevelan-muhsin-ertugral.html
fanatik in haberine göre büyük ölçüde anlaşıldığı imzanın bir kaç gün içinde atılacağı yazıyor.
Sivas ıma hayırlı olur inşallah.
Besyo_cu 06.10.2009, 10:14 Muhsin ertugral büyük ihtimal bitmiş. Hayırlı olsun. Ben çok ümitliyim
http://resimzade.com/Show.html?i=13790&token=33603 (http://resimzade.com/Show.html?i=13790&token=33603)
Muhtemelen Yeni hocamız olacak olan Muhsin Ertugral, Alex Forguson ile birlikte.
Muhsin ertugral büyük ihtimal bitmiş. Hayırlı olsun. Ben çok ümitliyim
http://resimzade.com/Show.html?i=13790&token=33603 (http://resimzade.com/Show.html?i=13790&token=33603)
Muhtemelen Yeni hocamız olacak olan Muhsin Ertugral, Alex Forguson ile birlikte.
bizede hayırlı olsun demek düşer ozaman
altuntas58 06.10.2009, 10:24 Bence ertuğrul hoca bunca tecrübeden sonra sivassporumuza faydalı olur diye düşünüyorum
Metal Gear 06.10.2009, 10:24 Ben gerçekten umutluyum.Bence çok başarılı olacak!
2007 yılının en iyi teknik direktörü seçilmiş ancak bir de kötü haber ;
mayıs ayında kulübünden kovulmuş demekki bizde olmuoyr sadece
adam o kadar başarının ardından bir sezon kötü gitti diye adamı kovmuşlar
Güney Afrika Ligi'nin önde gelen takımlarından Kaizer Chiefs, bu sezon şampiyonluk yarışından kopmanın faturasını Türk antrenör Muhsin Ertuğral'a kesti. Kulüpten yapılan açıklamada, 'hayal kırıklığı' yaşatan sezon nedeniyle teknik direktör Muhsin Ertuğral'ın görevine son verildiği ifade edildi. Kaizer Chiefs, Güney Afrika Premier Ligi'nde sezonun tamamlanmasına bir maç kala lider SuperSport United'ın 7 puan gerisinde 47 puanla 3. sırada bulunuyor. Kaizer Chiefs takımında ikinci kez görev alan 50 yaşındaki çalıştırıcı, ilk döneminde takımına 2001 yılında Afrika Kupa Galipleri Kupası'nı kazandırmış ve Güney Afrika ekibine bu başarıyı yaşatan ilk teknik adam olarak tarihe geçmişti.
Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/456/afrika/2009/05/09/1255067/muhsin-ertu%C4%9Fral-kovuldu
subasi29 06.10.2009, 10:57 Hadi Hayirlisi..........
ferhatyalcin 06.10.2009, 11:13 geçmişte büyük başarı sağlamış bir teknik drektör olan ismail kartal'ı sivassporun başında görmek isterdim.
sivaslitaner58 06.10.2009, 11:18 ajax ve ajax capetown onlar beraber calisyorlar ordan oyuncu yetistirip hollandaya getiriyorlar bu adamda is vardir
geçmişte büyük başarı sağlamış bir teknik drektör olan ismail kartal'ı sivassporun başında görmek isterdim.
İsmail Kartal ın kendi bıraktı gitti kulübü ikinci ligden birinci lige çıkınca bir takım sıkıntılarından dolayı
YiĞiDo YiĞiDo 06.10.2009, 12:13 arkadaslar nereli oldugunu bilen varmı acaba söyleyinde ona göre yorum yazak aman laz olmasın
Besyo_cu 06.10.2009, 12:30 arkadaslar nereli oldugunu bilen varmı acaba söyleyinde ona göre yorum yazak aman laz olmasın
1959 İstanbul doğumlu ancak Ailesi Almanya'ya çalışmaya gittiğinden Muhsin Ertugral'da Almanya'da yetişiyor.
metin_yilmaz 06.10.2009, 13:44 aminnnnnnnn aminnnnn aminnnnnnn
Ünsal: "Yeni hocamız belli oldu"
Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Bülent Uygun'un istifasının ardından yeni teknik direktörle anlaşmaya vardıklarını ve haftasonu sözleşme imzalayacaklarını açıkladı.
Radyospor'da Aydın Cingöz ile Gündem programına katılan Ünsal, “Teknik direktör arayışımız sona erdi. Haftasonu sözleşme imzalayacağız” dedi.
Yeni teknik adamın ismini açıklamayan Ünsal, “ Yurt dışında çalışan bir Türk ile anlaşmaya vardık. İsmini açıklamıyoruz ama her konuda anlaşmaya vardık. Çalıştığı takımla sözleşmesini fesh ettikten sonra, haftasonu sözleşme imzalayacağız” diye konuştu.
Fikret Ünsal, gündemlerinde Güvenç Kurtar, Giray Bulak, Samet Aybaba ve Ersun Yanal'ın olduğunu ancak yönetim kararıyla tercihlerini ismini açıklamadıkları antrenörden yana kullandıklarını söyledi.
KAYNAK: Radyospor.com
Kaynak : http://www.sporx.com/futbol/superlig/169553/?takim=115
% 90 Muhsin Ertuğral
şu an ajax capetown da çalışıyor ve görevini bırakıp gelecek.
ALLAH HAYIRLI UĞURLU ETSİN
(bu arada kendisini kovan kulüple (kaizer chieefs) ajax cape town un geçen günkü maçında kazier i yenip kupadan dışarı atmış bir nevi intikamını almış :)
http://www.maraton.com.tr/haberler/89331/hakan-sukur-donuyor-mu.html
al bir de hakan şükür adı :)
ancak muhsin oldu gibi
sivas ikici muhsin ini buldu :)
metin_yilmaz 06.10.2009, 14:02 hayirlisi olur insallahh bülent hocanin yerini tutarmi bilmem
SenSetik 06.10.2009, 14:02 hayırlı olsun...seneye yabancılar da afrikadan anlaşılan...
Wikipedia transferi yapmış bile linke bakın
http://tr.wikipedia.org/wiki/Muhsin_Ertu%C4%9Fral
SenSetik 06.10.2009, 14:04 Wikipedia transferi yapmış bile linke bakın
yuuh bee...bu ne hız haber sitelere düşmeden adamlar kayda geçmiş
:)
SenSetik 06.10.2009, 14:06 arkadaşlar aşağıdaki adresi de ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum...
http://www.uzunpaslar.com/2009/03/afrikada-bir-cevelan-muhsin-ertugral.html
EZBERE konuşan arkadaşların fikri belki değişir.....
Wikipedia transferi yapmış bile linke bakın
ben ondan önce söylemiştim :) adamın tevellütünü araştırdık da konu açamadığımız için uygun konuya yazıyoruz.
SenSetik 06.10.2009, 14:11 boş yere çabuker değilim diyorsun yani :)
babapiton 06.10.2009, 14:25 heralde sivas bu hoca ile anlaşacak
Muhsin Ertuğral TSL yi çok iyi tanımıyor, afrika dışında (Trabzon yardımcı hocalığı hariç) çalışmamış inşallah yanılırım ama pek isabetli bir seçim gibi durmuyor.
Kısa vadede Ankaraspordan alınacak 2-3 topçuyla beraber Jurgen Röber daha isabetli bir seçim olabilirdi.
babapiton 06.10.2009, 14:26 SİVASSPORUMUZ DA İMZA HEYECANI
Sivassporumuzda teknik direktör arayışları sona erdi. Antalya maçının ardından istifa eden ve yönetim kurulu tarafından istifası kabul edilen Teknik Direktör Bülent Uygun un ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren yönetim kurulumuz yurt dışından başarılı bir hoca ile prensipte anlaştı.
Yurt dışında başarılı bir kariyere sahip olan türk teknik direktörle ilgili olarak hafta sonunda imza töreni yapılacak ve hocanın ismi de aynı gün kamuoyuna açıklanacak
sivasspor.org.tr
Muhsinle anlaştı.Hayırlı olsun
TOMMYSABAKI 06.10.2009, 14:38 YAHU GENE HATA, GENE HATA. MUHSIN ERTUGRAL'DA KIM YA? AFRIKA LIGI BIZIM SUPERLIGIN 50 DERECE ALTINDA OLCAK IS DEGIL BU YA. ISTE HATALARIN BASLANGICI BUDUR. SIVASSPOR YONETIMI GENE HATA YAPIYOR. BEN BULENT UYGUNUN KALMASINI ISTEMEDIM AMA MUHSIN ERTUGRAL GELECEKSE BULENT HOCANIN KALMASINI TERCIH EDERIM. BU KAFAYLA BIR YERE VARAMAZ SIVASSPOR. HATA HATA HATA. DURUMLAR ZATEN LIMONI BU ADAM AFRIKADA BASARLI OLABILIR AMA TURKIYE'DE ASLA. MADEM BOSTA BI ADAM ARIYORSUNUZ HIC OLMAZSA ANADOLU FUTBOLUNU COK IYI BILEN ERSUN YANALI GETIRIN KARDESIM NE YAPIYOR BU YONETIM YA.
TOMMYSABAKI 06.10.2009, 15:05 ARKADASLAR SON BIRKAC GUNDUR BIRAZ Sinirli, biraz ofkeli birazda Canim Sivassporumun kan kaybetmesin'den dolayi MUHSIN ERTUGRAL HOCAYA KARSI ONYARGILI DAVRANDIM. BENIM BUTUN DUSUNCEM SIVASSPORDUR. SIVASSPORUN MENFAATI. BENDE AVUSTRALYA'DA PROFESYONEL FUTBOL OYNADIM VE BENDE TEKNIN DIREKTORLUK EGITIMI ALIYORUM SU AN. SIMDI MUHSIN HOCA ASLINDA BAKAR ARATIRMA YAPARSANIZ TEKNIK DIREKTOR OLARAK COK TECRUBELI VE AFRIKA ULKELERINDE COK BASARILI. ANCAK BENIM KORKUM UZUN ZAMADIR TURKIYE LIGLERINDE BULUNMADIGI ICIN VE TURK TAKIMLARINI FAZLA CALISTIRMADIGI ICIN SIVAS'DA BELKI BASARILI OLAMAZ DIYE KORKUYORUM. FAKAT BASKA TURLU OLAYA YAKLASTIGIMIZDA SIVASSPORA MUTHIS AFRIKALI FUTBOLCU GETIREBILECEK, MILLI OL MUS FUTBOLCULARI GETIREBILECEK KAPASITESI MEVCUT. BU YONDEN COK IYI. USTELIK BULENT UYGUNDAN MILYON KAT DAHA TECRUBELI, DUNYACA MESHUR KOLN SPOR AKADEMISI MEZUNU. BENIM KORKUM SIVASA, SIVASLILARA ADAPTE OLAMAZSA, DAHA KOTUYE GIDERIZ. BENIM BUTUN DUSUNCEM TUM SIVAS HALKI GIBI SIVASIN DAHA FAZLA UZULMEMESI, DAHA FAZLA BASARISIZLIK OLMAMASIDIR.
Büyük ihtimalle o benim de aklıma o geldi.
Şimdi de Rasim Kara ve Şenol Güneş geldi ama:)
afrika ligi senin ligin altında mı :) ondan canım adamlardan makine gibi topçu çıkıyor :=) adamların kupalarda oynadığı topa bakarmısın :) senin milli takımını üçe katlayacak takımlar var afrikada. ayrıca bir de şunu söyletyim ajax Capetown ajax ın afrika şubesi yani iki kulüp te birbirine fiziksel olarak olmasa da fiiliyatta bağlı. üstelik adamın futbolcu listesi de vardır muhtemelen. bu adam bir kaç ay önce GS ile anılıyordu. ancak yardımcı antrenörlük verildi ve bir de isim yapmamış avrupa da diye almadılar. muhsin ertuğral dediğinizde internette bir çokbilgi bulabilirsiniz. sivas a yeni bir soluk geliyor
Bir de admin lere kardeş konu açma yetkisi istiyorum.
sürekli siteyi takip ediyorum ancak edindiğim bazı bilgileri de bu siteye aktaramıyorum. abuk sabuk yerlerde konu başlıkları altında yazıyorum. dikkatinize
eyuphulagu3131 06.10.2009, 20:44 Ersun YENAL kendini Türkiye'de ispatlamış bir teknik adamımız..Milli takım hocalığı da yaptı...Manisasporda ve en son olarak da Trabzonsporda 1,5 yıl çalıştı..Şu anda yorumculuk yapıyor ve bu hocamız milli takım hocalığı dahil yine de 4 büyük takımdan birini çalıştırmış doyuma da ulaşmış bir hoca...Şu aşamada bize ne kadar faydalı olabilir...Şu sıralar yorumculuk yapıyor...İyi de para kazanıyor...Kendisi bir demecinde sezon başında göreve gelmezse hiçbir takımı çalıştırmam diyordu...Onun hayali F.B. yi çalıştırmak...Yani büyük takım hayaliyle yanıp tutuşan bir hoca...Manisa'da neler yaptığını herkes gördü...Manisa'nın küme düşmesinde çok katkısı vardı...Bize doymamış,başarıya aç,gerekirse fazla tanınmayan ama takıma hakim olabilen disiplinli bir hoca lazım..Bu hocanın aynı zamanda takımı tanıyan bir hoca olması da gerekiyor...Yukardaki tariften kimi istediğim belli;bu hoca yerli bir hoca olmalı;ama kim?Ben olsam şu aşamada takımın başına Bülent Hocanın yardımcısı Esat Hoca'yı getiririm..Ya da Eğer Muhsin Ertugral gelecekse Esat Hoca'yı bu hocanın yardımcısı olması için ikna ederdim...Muhsin Hocaya da takımı tanıdığı için çok yardımı olurdu...Şu anda açıkcası takımın düzenini bozacak bir hoca takımı Bank Asya'ya götürür...Sivasspor bence devre arasına kadar Esat Hoca ile çalışmalı;yeni hoca gelecekse bu hoca göreve takımın bundan sonraki maçlarını izleyerek devre arasında başlamalı diye düşünüyorum...Ayrıca ben Muhsin Hocanın takımın başına gelmesine de karşı değilim...Şu anda takıma getirilmesi için adı geçen Samet Hoca,Güvenç ve Giray Hoca çok mu kaliteli hocalar...Ayrıca Ankarasporun Alman hocasının da adı bizim takım için geçiyor..Bu hocanın kariyerinde küme düşürdüğü çok takım olduğunu da internetten öğrendim..Aman dikkat!Sivasspor böyle hocalara teslim edilirse kesin küme düşer;lütfen bu takımı adam gibi bir hocaya teslim edelim...Hocanın isminden çok takıma takıma ne verdiği;takıma ne kattığı çok önemli...Umarım Sivasspor acele edip de kendi yapısına ters bir hoca ile anlaşmaz;anlaşırsa Carol Pecze dönemine geri dönüş yaparız;ondan sonra Sivassporu da kimse kurtaramaz...Bekleyip göreceğiz...
Saygılar Adaş,Muhsin oca'yı ne kadar tanıyorsunuz?Acaba merak ettim.Kariyerini,çlışmalarını hiç incelediniz mi?Yoksa baştan savma,çala-kalem ,zehir-zemberek yine yazmışsınız.Birilerini eleştiriken ütfen biraz yapıcı olalım.Lütfen saygısızlık yapmayalım.Bence Musn hoca Sivas'ımızın yükünü kaldırabilecek karakterde hocadır.Muhsin hocayla özlediğimiz başarılar yaknda gelecektir.Bir kere Muhsin hoca avrupa görmüş,kariyerini ıspatlamış biri.Oyuncularla dialoğuher zaman da üst düzeydedir.Şiz oysa diyorsunuz ki hala Ersun Yanal.Lütfen SAYIN HÜLAGÜ adamı gülürmeyiniz,Ersun hoca bizim kimyamıza asla uymaz.Bu arada siizn futbol bilginizi gerçekten şüphe ile bakıyorum.Hayatnzıda belkide hiç topa vurmamışsınız ama burada ahkam kesiyonuz.Yazık gerçekten yazık size.Saygılarımla....ÇORUM/ALCALI ÖĞRETMEN
11 Mart 2009 Çarşamba
Afrika'da Bir Cevelan; Muhsin Ertuğral
İnternette "Google"ı açıp bir Türk'ün ismini yazdığınızda yazdığınız kişi ne kadar önemli olursa olsun Türkçe sayfalar, yabancı dildeki sayfalardan fazladır. İstisnalar hariç; işte o istisnalardan biri de sessiz sedasız Güney Afrika'yı fetheden Muhsin Ertuğral.
G. Afrika ve Türkiye, herhangi bir atlası elinize alın ve birbiriyle alakasız bu iki yeri avuç içinizle birleştirmeye çalışın eğer harita çok küçük değilse ya da siz dev değilseniz bunu yapmak bir hayli zor olacaktır.
1959 İstanbul doğumlu Ertuğral da Almanya'da hayatı değişen Türklerden biri. Küçük yaşta "acı vatan"a göç eden Ertuğral ailesi, o zamanlar çocuklarının Afrika'da çalışan bir teknik direktör olacağını bilmiyordu elbette. Futbola Köln'de başlayan, oradan Standart Liege'ye transfer olan, ardından da Türkiye'yi kariyerine ekleyen Ertuğral, Antalyaspor ve Eskişehirspor'da forma giydikten sonra profesyonel futbola veda etti.
Futbolu bıraktıktan sonra doğruca Almanya'ya dönen Muhsin Ertuğral, Türk futbolunun gezgini Yılmaz Vural'la birlikte Köln Spor Akademisi'ni bitirdi. Almanya'dan çok Türkiye'de tanınan akademiyi bitirdikten sonra Belçika'lı bir dostu sayesinde ikinci lig takımlarından Hekeren'in başına geçen Ertuğral'a Afrika kapıları böylece -Avrupa'dan- açılmış oldu.
O dönemler Hekeren takımını elinde bulunduran Zaire’li iş adamları, Ertuğral’la ilişkilerini gittikçe geliştirmiş ve bu ilerleyen ilişki Muhsin Ertuğral’ın Zaire ulusal takımının başına geçmesine neden olmuş.
1997’de Köln Spor Akademisi’nden dostu Yılmaz Vural’ın yardımcısı olarak Trabzonspor’a gelen Muhsin Ertuğral, o dönemleri şöyle anlatıyor; “Bu arada Türkiye’den yardımcı hocalık anlamında teklifler alıyordum. Şenol Güneş hocadan ve akademiden beraberliğimiz olan, samimi arkadaşım Yılmaz Vural’dan teklifler geldi. O zaman Yılmaz ile birlikte Trabzonspor’un başına geçtik. Aslında biz o zaman Fenerbahçe’nin başına geçiyorduk. Yılmaz’ın bir stratejik hatasından dolayı Trabzonspor’a geldik. Ben çok mutluydum orada. O dönem Trabzonspor son on yılı içerisindeki en iyi takımına sahipti. Güzel bir anı yaşadık orada. Kulübün yöneticileri benim kalmamı istiyordu sene sonunda. Aslında benim kalmam gerekiyordu. Maalesef o zaman bir delikanlılık yaptık ve Yılmaz ile beraber geldik beraber gitmeliyiz düşüncesi ile takımdan ayrıldık. Eğer ayrılmasaydım; şu an Türkiye’de çok farklı bir konumda olabilirdim belki de.”
Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra Afrika’daki bağlantıları sayesinde yine orada gündeme gelen Muhsin Ertuğral, Orlando Pirates’ten de teklif aldığı bir değerlendirme süresinin ardından Kaizer Chiefs yönetimiyle kurduğu sıcak ilişkilerin etkisiyle Amakhosi’nin başına geçti.
1999’da başlayan 1. Kaizer Chiefs döneminde büyük başarıların altına imza atan Ertuğral, Afrika Kupa Galipleri Kupası başta olmak üzere birçok kupayı havaya kaldırdı. 2002-2003 sezonunun yarısına kadar Chiefs’te kalan Muhsin Ertuğral, sessiz sedasız bir vedayla kulüpten ayrıldı.
G. Afrika’dan ayrıldıktan sonra Avusturya 1. Lig takımlarından SV Mattersburg’un başına geçen Ertuğral’ın Avrupa kariyeri pek de umduğu gibi gitmedi. Avusturya’dan sonra Mısır’dan Ismaily ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Bani Yas Club’ın başına geçen Muhsin Ertuğral, 2006-2007 sezonuyla birlikte tekrar “kara kıta”nın en “kara”sına döndü. Ajax’ın G. Afrika şubesiyle “memleketi”ne geri dönen Ertuğral, Eyong Enoh, Thembinkosi Fanteni, Bryce Moon ve Hans Vonk gibi bugün Avrupa futbolunda tanınan futbolcularla çalıştı.
Ajax Capetown’da beklenmedik bir performans gösteren Ertuğral, ligi 4. sırada tamamlayıp Amsterdam’ın ilgisini çekse de eski takımı ve Afrika’daki ilk göz ağrısı Kaizer Chiefs’ten gelen teklife dayanamadı ve yuvasına geri döndü.
İşte o günden bu yana Muhsin Ertuğral için mekân, Kaizer Chiefs. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Orlando Pirates’le birlikte en önemli takımı olan Kaizer’in şu anki kadrosunda, Chiefs’in başkanı ve efsanesi Kaizer Motaung’ın oğlu, Kaizer Motaung Junior; sağ bek Jimmy Tau; Venezuela’lı forvet José Torrealba ve 24 yaşındaki sol açık Siphiwe Tshabalala bulunuyor.
Bunun yanında Muhsin Ertuğral’ın yardımcılıklarını yapan isimler daha tanıdık; Beşiktaş’ın efsane ve olaylı oyuncularından Fani Madida, yardımcı antrenör görevinde; Anadolu’ya gelen ilk kaliteli yabancılardan olan Donald Khuse’yse Kaizer’in PAF takımını çalıştırıyor.
Peki, dünyanın bu kadar yerini dolaşmış bir teknik adama hiçbir Türk takımı teklif yaptı mı derseniz vereceğim yanıt gayet açık; resmî olarak yalnız Sarıyer(o dönemler kulübün as başkanı olan akrabası Adnan Şenses’in aracılığıyla), gayri resmî ve dedikodu olaraksa Samsunspor, Sivasspor ve Gençlerbirliği. Hatırlayanlar bilecektir; geçen sezon Feldkamp’ın ayrılmasından sonra Ertuğral’ın ismi gündeme gelmiş fakat “çapsız” olarak nitelenip konu henüz açılmadan kapanmıştı. Ertuğral’sa Galatasaray’la ilgili bu gelişmelere, “yardımcı hoca olarak teklif aldım” yorumunda bulunuyor.
yigidocengiz 06.10.2009, 23:12 ya bu adam da nerden cikti iyi hoca olsa onu trabzon alirdi,trabzonda teknik trektör yardimciligida yapmis,ismi cismi hic duyulmamis bu zamana kadar afrikadaymis neden biz tanimiyoruz basin tanimiyor,hem afrikada futbolmu oynaniyo sanki afrikadaki takimlari bizim lise takimlari yener,trabzon yana döne hoca aradi iyi hoca olsaydi trabzonun lazlari kimseye brakmazdi,emektarlarini,saygil ar bu benim görüsüm,sizler deyisik düsünebilirsiniz tabiki,
ya arkadaşlar iyi hoca olsaydı trabzonda çalışırdı falan fıstık bunları bırakın.trabzonda yardımcılık yapmış olabilir ama bu yıllar öncesiymiş,yani belkide çoğumuz daha futbolla ilgilenmiyorduk bile ve afrikada yaptıklarıda ortada.afrika liglerinide bu kadar küçümsemeyin bence.avrupada brezilyalılardan sonra afrikalı oyuncular geliyor.hem devre arasına kadar ortalara sıralara kadar gelebilirsek ve yabancı kontenjanımız müsait olduğu için hocanın insiyatifini kullanarak afrikadan ucuza hemde kaliteli topçuları getirebiliriz.
|