Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygun, Sivas'ta Çıtayı Yükseltti
SivasSpor.Com 10.10.2009, 12:40 http://www.sivasspor.com/images/stories/1.muhsinh.jpg
Sivasspor'da Bülent Uygun'un istifasıyla Kırmızı-Beyazlı takımın çalıştırıcılığına getirilen Muhsin Ertuğral, büyük bir sorumluluk altına girdiğini söyledi.
Afrika'da Tunus dahil olmak üzere toplam 8,5 yıllık kariyeriyle büyük dostluklar kazandığını ifade eden Ertuğral, Cape Town'dan gözü yaşlı insanları arkasında bırakarak geldiğini belirterek, "Burada gerçekten çok seviliyorum. Türkiye'ye gideceğimi söylediğimde ayrılmak kolay olmadı." dedi. Sivasspor'da kendisini çok büyük bir görevin beklediğinin altını çizen Ertuğral, "Bülent Uygun hocanın yaptıkları Türkiye standartlarının çok üzerindeydi. Anadolu'dan bir takımı iki kez şampiyonluk potasına soktu. Çıtayı çok yükseltti. Şimdi onun bıraktığı yerden ben devam edeceğim. İşimin kolay olmadığını biliyorum." diye konuştu.
Sivasspor'da Bülent Uygun'la beraber beklentilerin çok büyük olduğunu belirten 50 yaşındaki tecrübeli hoca, "Şu anda takımdaki oyuncular psikolojik bir baskı yaşadılar. Onu düzeltmeye çalışacağım. Dün çok iyi oynayan takım bugün kötü olamaz. Şu durumda stresli bir dönem yaşayacağız. Ligde tutunacak seri galibiyetlere ihtiyacımız var. Ben değil, biz yaptık diye düşüneceğiz, öyle motive olacağız." yorumunu yaptı. Sivasspor'un altyapısında çok yetenekli futbolcuların olduğunu belirten Ertuğral, şimdilik transferi düşünmediğini söyledi. G.Afrika'da kendi yetiştirdiği futbolcularının da olduğunu bildiren Sivasspor'un yeni hocası, zamanı geldiğinde bu isimleri transfer edebileceğini dile getirdi. Sivasspor'da yardımcısının Gana'da ve Afrika'da çeşitli takımları çalıştıran Talat Üzüm olacağını açıklayan Muhsin Ertuğral, diğer yardımcısının da Hollanda 1. Ligi'nden çok değerli bir kaleci antrenörü olduğunu belirtti. Öte yandan Sivasspor, ligin 9. haftasında Gençlerbirliği ile 18 Ekim'de deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-Beyazlı ekip, basına kapalı antrenmanda, A2 takımının antrenörü Gökhan Bölükbaşı ve kaleci antrenörü Atalay Kazancı gözetiminde çalıştı.
Zaman
anilolcay 10.10.2009, 12:43 Hoca mademki Afrikayı iyi biliyor Zita ve Kamanan dışındaki bütün yabancılar gitsin yerlerine adam akıllı genç hırslı Afrikalılar gelsin hem onlarda şehre uyum sorunu da olmaz zaten adamlar aç orda tek sorun havanın soğuk olması olur ona da alışırlar hayatlarında ilk defa kar görürler hiç olmazsa :)
sivastatlıbelam 10.10.2009, 12:51 hoa büyüksün ne diyeyim.
alt yapıdan gençler katılacak,afrikadan yetenekli oyuncular takıma gelecek ve ben değil biz mantığı işleyecek diyorsun...
kutlarım...tam isabet.
winner58 10.10.2009, 12:53 muhsin hoca büyük başarılara imza atacağına inanıyorum
Besyo_cu 10.10.2009, 12:54 Bülent hoca evt çıtayı çok yüseltti ama bunu sadece o değil elimizdeki çok iyi olan kadro bunu başardı. Yüksek olan çita şimdi yerlerde bunu tekrar yukarı çıkartacak olanda en doğru isim olan Muhsin Ertugral'da.
GokhanTurna 10.10.2009, 12:57 Agbetuyu değerlendireceğine inanıyorum. Daha hoca maçlara çıkmadan görmeden süper hoca diyenler var sadece gülüyorum. Laf sölemekle süper hoca olunmuyor maç kazanması takımı iyi yapması gerekiyor
Bu hocayla belkide son iki sene peş peşe şampiyon olacaktık. Bülent uygun inatçı ve çoğu zaman ne yaptığını bilmeyen birisiydi.
Yeni hocamız süper.
Divriği58- 10.10.2009, 13:10 başarılı olur olmaz onu şimdiden bilemem ama yönetime helal olsun süperligde hiçbir amacı hedefi olmayan Dolaşmadığı takım kalmayan güvenç kurtar samet aybaba ersun yanal v.b hocalar yerine hedefleri olan alt yapıya önem veren hırslı bir hocayla anlaştık inşallah uyum sorunu olmaz ve sivasspor seri galibiyetlerle özüne döner üst sıraları zorlar
Mütevazi ve özgüveni olan bir aciklama Hocamiz bu biz yaptik mantigi ile bakarsa gercekdende basta futbolcularimiz olmak üzere tüm camia daha istekli ve daha gayretkar olacagina inaniyorum...
Umarim Hocamiz bu mütevazi yaklasimini hic kaybetmez. SivasSpor basarili oldukca hocamizinda hem insan olarak degeri hemde hoca olarak kariyeri yükseklere cikacak.. Sizin basariniz Bu camiada bizim mutlulugumuz hocam insallah basarilarinizla bizleri hep mutlu edersiniz...
Abdullah Bulmus 10.10.2009, 13:38 ''Dün çok iyi oynayan takım bugün kötü olamaz.''
Hocanın konuşmasından alınan bu kısım bence çok önemli, gelen hoca hakkında dar açıdan bakan arkadaşlara belki bazı mesajlar göndermiş hoca ; bu saatten sonra Sivasspor daha ileriye gidecektir sadece hepbirlikte inanalım. Birde biraz sabır hatırlıyoruz Süper Lige çıkamadığımız seneleri ve sonrasında lig lideri başlayıp şampiyon olduğumuz yılları ilerisi için umutla bakılmalıdır diye düşünüyorum
Saygılar
Murat ARICI 10.10.2009, 13:39 HOCADAN BENİM TEK İSTEĞİM VAR BU SEZON SADECE LİGDE TUTSUN AMA HER MAÇI ELİMİZ KALBİMİZDE İZLEMEYELİM..GELECEK YIL MUTLAKA DAHA İYİ OLUR..
Yeni hocamizin hemen basarili olmasini bekleyemeyiz elbette, once takima alisacak, gorecek, tartacak. Ama insallah Sivassporumuz'la cok guzel islere imza atacak. Sadece sabredelim, 3 mac arka arkaya kazanmasini beklemeyelim.
mucahitbaba58 10.10.2009, 14:23 su transfer donemi baslasin veya sivas yerini rahat bir yere alsin baska bisey ismicem bu sene cok sikintili oldu bunu bi atlatalim bisey istemiyorm
dusunmek bile istemedigim kume dusmek bizden uzak olsun yeter
altuntas58 10.10.2009, 14:25 Bülent hocanın kaldığı yerden devam hocam gecen sezonlardaki başarıları özledik inşallah ayağın uğurlu gelir zirveye doğru cıkaraız
sivaslitaner58 10.10.2009, 14:25 yeni hocamizin isi kolay degil ama takim ona guveniyorsa hocamizda oyuncularina guvenir isi ozaman belki biraz kolaylasir
subasi29 10.10.2009, 14:29 Allah Kolaylik Versin...Bu Zorlu Maratonda Elimizden Tutda Dusmeyelim....
Muhsin Ertuğral hocamız deneyimli ve başarılı geçmişe sahip.şimdiden takıma daha gelmeden Sivasspor hakkında yazılan açıklamaları umut verici.
İlk başta kalecilerden başlaması en mantıklı olanıydı malum bu yıl kalemizde çok fazla golle tanıştık.
YiĞiDo YiĞiDo 10.10.2009, 15:13 harika bir konuşma
söyleyin bakayım bülent uygun ne zaman alt yapıdan oyuncu alacam dedi
yine diyorum arkadaşlar musin ertuğral hoca ile daha çok başarılar kazanacağız
________BEN DEGIL BİZZ DEMESİ COK GUZEL BIR YAKLASIM_____________ KUTLUYORUM MUHSİN HOCAYI__BULENT HOCA GIBI BEN YAPTIM DEMEZ İNSALLAH TEK BASINA BASARI HIC BIR ZAMAN YAKALANMAZ _____MUHSIN HOCA BUNU BILIYOR KUTLUYORUM HOCAMIZI_____
ruzgarpolice 10.10.2009, 17:32 Bir insan ancak bu kadar mütevazi vede kişilikli bir demeç verebilir.Bu takımımız içinde bir motivasyon olabilir .yanlızca biraz sabretmek gerek arkadaşlar bir anda hocanın elinde sihirli değnek yok zamanla herşey düzeleceğine ben inanıyorum tabi buda taraftarların hocaya yönetime vede futbolculara tam manası ile destek olması ile olacak bir iş şayet bizi biz yapan o yiğido ruhunu yakalarsak herşey çok güzel olacak en azında hocaya olan yanlış düşüncelerden kurtulalım biraz destek birazda sabır bizi gerçekten düzlüğe çıkarır.saygılarımla...
58SARKISLALI58 10.10.2009, 17:53 benc eyeni hoca iyi olacak diye dusunuyorum biraz zaman alacak ama bekleyerek gorecegiz ins daha iyi olur
58zarali 10.10.2009, 18:02 bu bilinçle çalışırsan emin ol sende başarılı olacaksın muhsin hoca
sivastatlıbelam 10.10.2009, 19:51 bence iyi bir tercih futbolcuların bülent hocanın kaprisli hareketlerinden sonra babacan bir adamla rahat nefes alacaktır diye düşünüyorum.
Bülent hoca evt çıtayı çok yüseltti ama bunu sadece o değil elimizdeki çok iyi olan kadro bunu başardı. Yüksek olan çita şimdi yerlerde bunu tekrar yukarı çıkartacak olanda en doğru isim olan Muhsin Ertugral'da.
Bazıları zannediyorki o da öyle zannediyordu başarı sade bülent uygunun başka kulübe gitsin anlar ne olduğunu
Dün çok iyi oynayan takım bugün kötü olamaz. veBen değil, biz yaptık diye düşüneceğiz, öyle motive olacağız. bu iki cumle hocanın kalıtesının ozeti. bu hoca kendı takımını kurana kadar hıc mac kazanamasada bısey denemez cunkı takımın ıskeletını o kurmadı. mutlaka devre arasında afrıkadan yeteneklı ve hırslı oyuncular getırılecektır. bızım ıcın lıg asıl 2. devre baslayacak.
yigidomurat 10.10.2009, 20:58 UYGUN EFENDİ ÇITAYI YÜKSELTMİŞ duydunuzmu...ya hocam bırak ALLAHını seversen ya,yükselttide noldu,o çıtayı başımıza yıktı gitti işte...
fatihtuztas 10.10.2009, 22:11 inşallah o çıtayı daha da yükseklere muhsin hocayla çıkarırız.
İnşallah bizleri utandırmazsın hocam,benim güvenim tam sana ...
bülent uygun'un sivasspordaki başarısı yadsınamaz bir gerçek.tabi kurmuş olduğu kadroyla bunu başardı.istifasına üzüldüm fakat geçmişi ve kariyeri hakkında pek bir bilgim olmasa da yeni teknik direktör sivasspor için hayırlı olur inş.gelen gideni aratmasın.
kartalyiğido 11.10.2009, 02:33 Söylemek değil uygulamak önemli.Ajax yıllar önce o zamanki adı şampiyon kulupler kupası finalinde ilk defa forma giyen 2 futbolcu oynattı ve 2-0 kazandı nerede öyle teknik direktörler, haydi bakalım göreceğiz...
bazılarının anlamadıgı şu keramet bülent hoca da degil takım içinde herkes birbirine yardım ediyor kısacası takımda futbolcu kardeşlerimizin özgüveni vardı
yigidocengiz 11.10.2009, 08:56 ya hocam biliyorum söylemen gerekenleri söylüyorsunda,bülent uygunuda buralara getiren SİVAStır.çıtayı yükseltti belki ama giderayakta o çıtayı başımıza yıktı gitti
emrekocturk58 11.10.2009, 10:04 inşallah sende yükseltirsinnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnn
58_babacan_58 11.10.2009, 11:34 HOCAM BU TAKIMI İLK 5 TE GÖRMEK İSTİYORUZ GÜVENİYORUZ SANA VE TAKIMA
sivastatlıbelam 11.10.2009, 13:08 bu takımın yeri ilk 3 dür.inşallah geliriz o noktaya.
barcelonada ki sistemi bizim takıma uygulamalıyız.yani her maç revizyon sistemi.
o hafta kim iyiyse onlar oynamalı.
yani hayrettine abdurrahmana kamanana ersene hatta m.yıldız a bağlı tek bir sistem değil.
kim iyiyse o formayı kapmalı.
işte o zaman dünyanın sayılı takımları arasına gireriz.
emrekocturk58 11.10.2009, 13:13 .............................. ...
Muhsin hocam bu sözlerin çok önemli bizler için.Mütevaziliğin ve güzel düşüncelerin ve en önemlisi gidenin arkasından atmadığın aksine onu övdüğün için SİVASImıza layık bir kişiliğin olduğunu düşünüyorum.Umarım bizleri özlediğimiz günlere taşıyacaksın..
mysuskunx 11.10.2009, 22:36 Hocam Doğru Sölüyor, Dün İyiydik Bugün Neden Kötüyüz, Transfer de bence yapılmalı çükü takımın ihtiyacı var, 3 sakatlık olunca takımda dengeler dğişiyor, afrika kökenli oyuncular kesinlikle alınmalı, hem ucuz hemnde çok kaliteli adamlar var, faydalanmalıyız özellikle hocamı o bölgede tanınması avantaj, teknik direktör kadar kalec, ve antranör de önemli, bunalrı da sıkı sıkı takip edip bulmak lazım, ne diyelim başarıalr muhsin hoca, allah utandırmasın...
kaptann58 12.10.2009, 08:13 İnşallah başarılı olursun hocam biz seni sevdik şimdi senin bizi sevindirme sırası.
Kederli Yiğido 12.10.2009, 18:14 Hoca çıta yükseltme konusunda tespitini çok doğru yapmış. Keşke bu tespiti saygıdeğer yönetim kurulu üyelerimizde yapabilseydi de o doğrultuda bir teknik direktörle anlaşsaydılar...
Hoca çıta yükseltme konusunda tespitini çok doğru yapmış. Keşke bu tespiti saygıdeğer yönetim kurulu üyelerimizde yapabilseydi de o doğrultuda bir teknik direktörle anlaşsaydılar...
hoca çıtayı yükselti dogrudur ne varki yükselttigi çıta kaprisleri boş bogazlıgı yüzünden çok bilmişligi yüzünden çıta elinde kırıldı
Kederli Yiğido 12.10.2009, 18:43 hoca çıtayı yükselti dogrudur ne varki yükselttigi çıta kaprisleri boş bogazlıgı yüzünden çok bilmişligi yüzünden çıta elinde kırıldı
Varsayalım dediğin gibi oldu
Neden daha iyisini getirmek yerine daha düşüğünü getirdik
bekleyelim görelim maçlar başlasın adam daha takımı tanımadan maça çıkmadan peşin hükümlü olmayalım
Kederli Yiğido 12.10.2009, 19:04 Sen demiştin demezsiniz inşallah
yigidomurat 12.10.2009, 21:01 Varsayalım dediğin gibi oldu
kim daha düşükmüş arkadaşım,adamın dünya tecrübesi var bülentin sadece türkiye.üstelik bi takımını başına geçsin bi görelim bakalım,hemen notu vermişsin...
Varsayalım dediğin gibi oldu
tanımadan bilmeden daha düşük olduğunu nereden cıkarıyorsun?
Kederli Yiğido 12.10.2009, 21:09 Dünya tecrübesi derken daha 100 yıl öncesine kadar insanı maymun muamelesi gören Afrika'dan mı bahsediyorsun?
Yamyam kabilelerinin oynadığı futbol ile Turkcell Süper Lig'i bir arada mı tutuyorsunuz?
Hiç herhangi bir Afrika takımlarının yaptıkları bir maçı 90 dakika izlediniz mi? Tabi milli takım seviyesinde değil. Zira milli takım seviyesindeki oyuncular Avrupa Ligleri'nde rehabilite ediliyorlar.
Bir kişinin aklınada gelmiyor bu hoca neden bunca yıl Afrika'da yamyamlar içinde kalmışta Türkiye'de takım yönetip keyif sürememiş. Milletin akıllısı biziz tuttuk getirdik. Üstelik taraftarımız kendisine Jose Mourinho muamelesi yapıyor. Bu adam Türk liglerinde ancak ve ancak 2. Lig B Kategorisinde takım yönetebilir. 3 hafta sonra başlıklar açılacak Muhsin Hoca istifa diye ama çok geç olacak. Ben testi henüz kırılmamışken uyarıyorum bu testi düşüp kırılacak. Elinizde hiç bir bilgi olmadan körü körüne saplantı halinde hocaya güveninizin olması bugünlerde insanlara yüksek bir taraftarlık şiarı olarak görülebilir ama yarın bu yazdıklarınızdan utanacaksınız.
umarım utanan biz olmayız sen olursun.inşallah takım basarılı olsunda sen utan hemserım.
Kederli Yiğido 12.10.2009, 22:06 umarım utanan biz olmayız sen olursun.inşallah takım basarılı olsunda sen utan hemserım.
Ben utanmaya razıyım ama bilgim ve tecrübem bunun çok mantıklı bir seçim olduğunu söylemiyor
emin kara 13.10.2009, 00:55 kederli yigido yazılarından anladım kadar tecrübeli birisin futbolun içindesin görevinn ne sana göre takımın başına kim gelmeliydi bizim dilegimiz takımı yukarlarda görmek hayalimizde bu tabiki insan hayal etmeden bir şeye ulaşamaz hayalde başarının yarısıdır
Kederli Yiğido 13.10.2009, 01:16 kederli yigido yazılarından anladım kadar tecrübeli birisin futbolun içindesin görevinn ne sana göre takımın başına kim gelmeliydi bizim dilegimiz takımı yukarlarda görmek hayalimizde bu tabiki insan hayal etmeden bir şeye ulaşamaz hayalde başarının yarısıdır
Benim işim futbol. Bu kadar yeterli şimdilik kişisel olarak.
Gelelim kim olmalıydıya. Bana göre futbolda ilk olarak mühim olan şey vizyondur. Sivasspor'un hocası gözünü şampiyonluğa dikmelidir. Ne şartta olursa olsun. Bülen hoca bu vizyona sahipti ama Muhsin hoca sahip değil. Muhsin hoca eğer bu vizyona sahip olmuş olsaydı ömrünü kara kıtada geçirmezdi. Derdimi anlatabiliyorum umarım. Bakın bir örnek veriyim. Luis Van Gaal dünya futbolunda ismi olan bir hocadır. Barcelona başındayken alt yapıya attığı temellerden nasıl futbolcuların çıktığını şimdiki Barcelona kadrosuna baktığımızda görüyoruz. İşte vizyon budur. Aynı hoca bitti , tükendi, kariyeri sıfırlandı dendiği anda AZ Alkmar ile büyük bir çıkış yakaladı. Bu çıkış onu Bayern Münich'in başına kadar getirdi. Ülkemizde bir Van Gaal elbette yok ama o vizyona sahip genç,idealist hocalarımız var. Bülent Uygun bunlardan birisiydi, Kayseri de Tolunay bunlardan birisi, Bursaspor'da Ertuğrul bunlardan birisi , şu anda boşta olan Ersun Yanal bunlardan birisi. Bu saydığım hocalar futbolcuya katkı yapabilen hocalar. Boşta olan Ersun Yanal çok iyi bir tercih olurdu. Maliyeti elbette Muhsin hocadan daha daha yüksek olacaktır. Varsın olsun ben bindiğim arabanın şoförünün en iyisinin olmasını isterim. Bu konuda da fazla para vermeyi göze alırım. Çünkü bahsi geçen kendi canımdır. Sivasspor da bizim canımız ciğerimiz oldğuna göre bu fedakarlık yapılmalıydı. Zira ucuz etin yahnisi yavan olurmuş. (Ersun Yanal sadece bir örnek isimler değişebilir felsefe önemli)
Şimdi gelelim hayallerimize. İyi bir hocayla şampiyonluk hayal edebiliriz. Biz bu hayale yabancı insanlar değiliz. Hatta hayalimize kavuşmamıza ramak kalmıştı ama olmadı nasip değilmiş. Şimdi ise kurabileceğimiz tek hayal ligde kalırmıyız hayali.
emin kara 13.10.2009, 01:32 kurabilecegimiz tek hayal ligde kalırmıyız ben buna katılmıyorum çünkü bu takım okadar kötü bir takım degil bülent hoca bazı sanssızlıklarla karşılaştı bunlar oyuncuların sakatlanması takımın uyumu oyuncuların kendilerine güveni bunlarını çogunu antalya maçıyla atlattık artık takım düzelecekti ancak hoca takımı bıraktı bırakmasa yine eski günlere dogru daha çabuk gidecektik yinede eski başarılara dogru gidecegiz bana göre bunu hissediyorum
serhatcan 13.10.2009, 08:23 ben değil bizzz( bülent uyguna ithaf olunur)
|