Orijinalini görmek için tıklayınız : Güle Güle Afrika

SivasSpor.Com
10.10.2009, 20:03
http://www.sivasspor.com/images/stories/1.millitkm.jpg

(A) Milli Futbol Takımımız, 2010 Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup'ta oynadığı karşılaşmada Belçika deplasmanına konuk oldu ve maçtan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

2010 Dünya Kupası yolunda (A) Milli Futbol Takımımız için prestij niteliği taşıyan mücadelede, Belçika'nın golleri 8. ve 84. dakikalarda Emile Mpenza'dan geldi.

Bu sonucun ardından Millilerimiz grupta 3. yenilgisini aldı ve 12 puanda kaldı. Yeni teknik direktörü Dick Advocaat yönetimindeki Belçika ise puanını 10'a yükseltti.

Millilerimizin bulunduğu 5. grupta İspanya 9 maçta topladığı 27 puanla finallere gitmeyi doğrudan garantiledi. Bosna Hersek ise İspanya'nın ardından grup ikincisi olarak playoff oynama hakkı kazandı.

Belçika maçına kadar grubundaki her maça bir 'umutla' çıkan Milliler, Bosna Hersek'in gün içinde Estonya'yı deplasmanda yenmesiyle ilk kez bir maça gruptaki şansını kaybetmiş olarak çıktı ve maçtan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

(A) Milli Futbol Takımımız, 14 Ekim Çarşamba günü Ermenistan ile gruptaki son karşılaşmasını yapacak.

http://www.sporx.com/img/2009/10/101255207704.jpg

PRESTİJ AMAÇLIYDI...
(A) Milli Futbol Takımımız, gelecek yıl Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası öncesi Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 9. maçında deplasmanda Belçika ile tamamen prestij amaçlı karşılaştı.

İspanya'nın liderliği ve finallere katılma hakkını garantilediği grupta Bosna-Hersek ile Türkiye arasındaki ikincilik yarışı gün içinde şekillenmiş ve Bosna, deplasmanda Estonya'yı yenerek grup ikincisi olmaya hak kazanmıştı.

Böylece Bosna, Belçika-Türkiye maçının sonucunu beklemeden tarihinde ilk kez Dünya Kupası finallerine gitmek için play-off baraj müsabakaları oynama hakkını elde etmişti.

İLK YARIDA VOLKAN FARKI
Karşılaşmanın ilk yarısında oyuna kontrollü başlayan Belçika, özellikle Türkiye'nin hücum bölgesindeki düşük pas yüzdesini iyi değerlendirerek çıktığı hızlı hücumlarda, rakip kalede etkili oldu.

Orta alandan hücum bölgesine olumlu pas gönderemeyen (A) Milliler, Belçika'nın kontrataklarında defans arkasına gönderdiği toplarda da oldukça zorlandı. Defans bloğunda sıkıntı yaşayan Türkiye'de, ilk yarıda farkın artmamasını sağlayan isim, başarılı kurtarışlarıyla kaleci Volkan oldu.

SEMİH OYUNDA AMA...

Karşılaşmanın ikinci yarısına önce Semih ve daha sonra da Kazım'ı oyuna alıp, hücum hattını güçlendirerek başlayan Türkiye, ilk yarıya oranla Belçika yarısında daha fazla topla oynamaya başladı. Türkiye'nin bu hamlesine karşı oyun şablonlarını bozmayan Dick Advocaat'ın talebeleri, ilk yarıda olduğu gibi yine yarı alanlarındaki kontrollü oyunlarını hızlı hücumlarla desteklemeye devam etti.

Ev sahibi ekip, maçın son bölümünde yine aynı organizasyonla bulduğu golle maçı 2 farklı kazanmayı başardı.

sevda58
10.10.2009, 20:10
Su grubtan'da cikamadik ya, Yaziklar olsun. Fatih Terim donemine bir son vermeleri lazim, olmuyor iste onla...

sivastatlıbelam
10.10.2009, 20:16
normal bir sonuç bülent uygun göreve.

metin 07
10.10.2009, 20:22
Bir Türkiye klasiği, bir önceki şampiyona da tarih yazıp, o şampiyonadan birsonrakine katılamamak...:)

Zaten biz gruplardan her zaman zar zor çıkarız. Ben şöyle elimizi kolumuzu sallayarak gruplardan çıktığımızı hatırlamıyorum...:rolleyes:

Ama büyük bir organisazyon olursa o zaman Türk'lük duygularımız kabarıyor yerğimizi ortaya koyarak oynadığımız zaman, Brezilya, Almanya, Çek Cumhuriyeti karşımızda soğuk terler töküyor...;)

H_Turan
10.10.2009, 20:29
Milli takıma beni koysalar ben bile 2. çıkartırdım:D

MTS
10.10.2009, 20:29
terim allah belanı versi o aldığın paralar haram zıkkım olsun.

yukarıyıldızlı
10.10.2009, 20:36
yazık çok yazık yerin dibine sokuyorlar bu ülkeyi uyuz uyuz hareket yap sen fatih terim efendi başka bir b....k yeme

yigidomurat
10.10.2009, 20:49
ulan fatih terim sana söylenecek çok şey varda arkadaşlar gerekeni söylemiş.defol git lan pis herif defol git

gül5858
10.10.2009, 21:28
Bunlar bugün resmen dökülüyor Milli takımımız bizlere hayal kırıklığı yaşattı.

Ertugrul
10.10.2009, 21:34
Fatih Terim'in egosu ve sakat futbolcuların çokluğu sonucunda Dünya Kupası'na veda ettik. Kendi adıma artık Bosna'nın başarısı için dua edeceğim, inşaallah Bosna başarılı olur.

fatihtuztas
10.10.2009, 21:50
def ol git fatih terim s.... def ol git...:mad:

Metal Gear
10.10.2009, 22:43
Zerre kadar üzüldümse ne oalyım!
Güle güle Sinyoritaa:D

sewaz58
10.10.2009, 22:47
Zaten herhangi bir umut beslemek gayet abesti...Birşey vermezsen,birşey alamazsın ...

Metal Gear
10.10.2009, 23:15
Ortada tek bir başarı dahi yoktur.Hala neden milyonları basıyoruz terim'e!

Metal Gear
10.10.2009, 23:27
Terim istifa etti..
Oh beee!:)

Ezgi
10.10.2009, 23:33
bir gün başbakan olursam ilk işim fatih terimi görevinden almak olur diye bir söylemim olmuştu:Dhakettiler ne de olsa herkes hakettiği gibi yaşıyor:)üzülmedim doğrusu

Besyo_cu
10.10.2009, 23:41
Yazık şu gruptan biz nasıl çıkamayız şaka gibi. Ruhsuz oyunculardan kurulu ve Nihat gibi doymuş oyunculardan oluşan bir takım ile ancak bu kadar oluyor demek.

Artık şunu kabul etmemiz gerek günümüz futbolunda haydi oğlum haydi aslanım sen yaparsın gibi gaza getirici teknik trektörler ile bu iş yürümüyor teknik ve taktik becerisi yüksek teknik adamlar başarıyı sağlıyor. O yüzden Terim artık elinde 2000 li yıllardaki gs nin kadrosu gibi üst seviyede bir takım olmazsa hiç bir başarı sağlayamaz...

subasi29
10.10.2009, 23:42
ermenistan maci son mac olacak terım gorevi birakacak bunu haketmedik nice gencimizin yeteneklerimizin önunu tikadi sevincimi kursagimizda birakti.yazik cok yazik

GokhanTurna
10.10.2009, 23:42
Terimi severdim iyidi başlarda ama dünya elemelerinde dağıttı takımı. Ve sonunda İstifa etti

Bu takıma Bülent Uygun getirilse çok başarılı olur en azından gruplardan çıkar:) Bülent Uygun Sivasda sıradan topçulardan muhteşem takım yaptı. Milli takımda olunca istedigi futbolcu elinin altında Arda,Tuncay vs iş yapar hoca diyorum.

Favorim Bülent Uygun olmadı Hiddink ama sakın Mustafa Denizli olmasın Fatih Terimden beter yapar

badger5858
10.10.2009, 23:48
Nihayet milli takım şu heriften kurtluyor. Açıklama yapmış ermenistan maçından sonra bırakacam diye... İnşallah sözünün arkasında durur...

Adam kaç senedir ezbere adam çağııyor milli takıma... Kendi takımında oynatılmayan adamlar banko onbirde...Mehmet Yıldız,Fatih,Gökdeniz gibi adamları formlarının zirvesindeyken oynatmadı. Mevlüt gibi boş bir adamdan ise vazgeçemedi. Bu takım bu haldeyse sorumlusu Fatih Terim'dir...

Diyeceksiniz ki Euro2008 deki başarı ne oluyor...O başarının hocayla uzaktan yakından bir alakası yoktu. oradaki başarının sırrı tek kelime ile ŞANSTI. Başka bir tabir ile Yüce Rabbim bizim kazanmamızı istedii...

Ama ne olursa olsun bu aralar çok sevindiğim 2. istifa haberi

Besyo_cu
11.10.2009, 00:20
Gecenin diğer maçlarında alınan sonuçlar ve 2010 Dünya Kupası'na gitmeyi garantileyen takımlar şöyle:

1. Grup
Danimarka 1-0 İsveç (2010 Dünya Kupası'na gidiyor)

2. Grup
Lüksemburg 0-3 İsviçre
Yunanistan 5-2 Letonya
İsrail 3-1 Moldova

3. Grup
Çek Cumhuriyeti 2-0 Polonya
Slovakya 0-2 Slovenya

4. Grup
Finlandiya 2-1 Galler
Rusya 0-1 Almanya (2010 Dünya Kupası'na gidiyor)
Liechtenstein 0-2 Azerbaycan

5. Grup
Ermenistan 1-2 İspanya (2010 Dünya Kupası'na gidiyor)
Estonya 0-2 Bosna Hersek
Belçika 2-0 Türkiye

6. Grup
Beyaz Rusya 4-0 Kazakistan
Ukrayna 1-0 İngiltere (2010 Dünya Kupası'na gidiyor)

7. Grup
Avusturya 2-1 Litvanya
Sırbistan 5-0 Romanya (2010 Dünya Kupası'na gidiyor)
Fransa 5-0 Faroe Adaları

8. Grup
Güney Kıbrıs 4-1 Bulgaristan
Karadağ 2-1 Gürcistan
İrlanda 2-2 İtalya (2010 Dünya Kupası'na gidiyor)

Bu arada maçları tamamlanan 9. Grup'ta da Hollanda 8'de 8 yaparak 2010 Dünya Kupası'na gitmeyi garantilemişti.

ahmet koç
11.10.2009, 00:36
fatih terimin gidecek olması güzel çünkü adam kendi kafasına uygun kadro seçiyor bu takıma bir fayda saglamayan oyuncu alıpda takım için faydalı olaçak futbolcuları almıyor umarım milli takımın başına takıma yararı olacak bir hoca gecer ülkemizin dünya kupasına katılmaması bizim için üzücü bundan sonraki avrupa kupalarına kadar yeni hocayla daha iyi olacaktır budönemde yeni hocanın takıma nekadar katkı saglayacagını daha iyi anlayacagız

subasi29
11.10.2009, 00:54
Bizlerde Ne Guzel Hayaller Kuruyorduk...Guya Kendi Gonlumuze Gore....Afrikaya Renk Katacaktik Kirmiziyla Beyazi Yansitacaktik ......Malesef icimizdeki Ozlem Bir Baska Bahara Kaldi....Kim Bilir....Belkide Yeni Gelecek Tenik Adamda Kendi Hayalini Kurdugu Takimi Olusturacak...Yine Olan Bize Olacak...Futbolun Bu Yani Bize Ters Geliyor ama Yinede Seviyoruz.....Bir Baska Bahara Turkiyem...

yorumyapıyombenya
11.10.2009, 00:55
Yazık sana terim koskoca Milli takımı ne hale getirdin

esentepeli58
11.10.2009, 01:08
tabi istifa eder parayla banyo yapıyor artık kızları pariste yesin dursun türkiyenin parasını vay beeeee helal olsun sana terim türkiyeyi iyi s.............yalan yok

emin kara
11.10.2009, 01:45
sonunda takımımız terimden kurtulacakya maça üzülsekte bana göre terimin gidecek olması sevindirici bir haber ermenistan maçından sonra dilerim bu takıma layık oyuncuları görürüz yeni hocayla birlikte tabi terim takımda kalmasa

DaRiCi58
11.10.2009, 01:53
Not: Bülent Uygun Türkiye ile anlasabilir

Salim58
11.10.2009, 06:44
hayellerimiz suya düştü başka baharlara kaldı umutlarımız

Salim58
11.10.2009, 07:30
Milli Takım Teknik Direktörü, Belçika'daki mağlubiyetin ardından çok çarpıcı bir açıklama yaptı ve kararını açıkladı
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika mağlubiyetinden sonra yaptığı açıklamada istifa edeceğini belirtti.

ERMENİSTAN MAÇI BENİM VEDAM OLACAK

14 Ekim'de Bursa'da oynanacak Ermenistan maçının kendisi için bir veda karşılaşması olacağını söyleyen Terim, "Grup maçlarını tamamlamadan görevi bırakmak bana yakışmaz. TFF Başkanı Mahmut Özgener'e de istifa kararımı bildirdim. Kendisi ve diğer yöneticiler beni istifa karaımdan vazgeçirmeye çalıştı ancak kararım kesin. Özgener bu kararımı anlayışla karşılasın, veda ediyorum" dedi.
'Bu Avrupa elemeleri maçlarından sonra kendinizi nasıl görüyorsunuz' şeklinde gelen soruya ise Fatih Terim, şu yanıtı verdi: "Kendimi bu turunuvada başarısız olarak görüyorum. Verdiğimiz maçlarla kaybettik. Bu grupta en kötü ihtimalle ikinci olmalıydık.. Eğer ikinci olamadıysak burada suçlu teknik direktördür..

alisinan aslan
11.10.2009, 08:43
bence hemen bırakmalı.zaten yakışmıyordu şu takımı ne hale getirdin be adam.bu kadar kaprisli bir kişilik yok.hep bundan kaypettik.

ready
11.10.2009, 08:47
artık türk futbolunda fatih terim gibi yozlaşmış teknik direktörlerin defolması lazım

yigidocengiz
11.10.2009, 09:05
valla bosnaya helal olsun,bizim elimizdeki imkanlar onların elinde olsaydı heralde bu grubu lider olarak bitirirlerdi.ama bu bile büyük bir başarı onlar için.terime gelince mill takımın içine ettin şimdide pişkin pişkin ermenistan maçından sonra takımı bırakacam diyosun.tarihte hiçbir başarısı olmayan ülkeler senin sayende ilk galibiyetlerini,ilk puanlarını bizden aldılar.estonyayı,maltayı meşhur ettiğin gibi ermenistanıda meşhur ette öyle git adi herif...

07reis58
11.10.2009, 09:12
Yarabbi çok şükür.. kurtulduk inş

sivaslitaner58
11.10.2009, 09:20
bagzi oyuncular oynamiyor iste cok iyi oyuncularimiz var kime 11 e aliyor bu adam ya

emrekocturk58
11.10.2009, 09:42
hiç sevmiyodum zzaten bi bokda bilmio iyi oldu..............

emrekocturk58
11.10.2009, 09:43
2. ligden milli takıma oyuncu alıodu sivasdan almıodu

emrekocturk58
11.10.2009, 09:45
fatih terimle böyle olacağı geçmiş maçlardaki kadrolardan belliydi...............

kocakss58
11.10.2009, 10:16
bizim iki yıldır üst düzey futbol oynayan oyuncuların hiçbirini takıma almadı.aldıklarını da oynatmadı.

yukarıyıldızlı
11.10.2009, 10:29
çok iyi olmuş geç bile kaldıydı...

sertmahmutköyü
11.10.2009, 10:30
bye bye Terim,bu Takimin basinda baska bir Teknik Direktörü olsaydi biz Afrikaya giderdik,ama malesef Terim gibi kaprizli beceriksiz birinin emrinde ancak bu kadar olur,Terim 1997-2000 yilarda takili kalmis bir ilerleme yok olsaydi yurtdisinda Italyada basarili olurdu veya da Tekrar G.S döndügünde basarili olurdu,Milli Takimin basina getirenler utansin.Terim den ancak köse yazari olur TD olmaz cevresiyle futbolcularla yildizi barisik olmayan birinin orda yeri yok!!

Birdaha Milli Takimin Basinda Görmemek Umuduyla bye bye Terim

Salim58
11.10.2009, 10:31
A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye’nin 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde Bosna Hersek’in 7 puan gerisinde 3. olmasının ardından istifa ederek, hatırı sayılır bir parayı da elinin tersiyle itmiş oldu.

Vatan'ın haberine göre; Aylık maaşı Bosna-Hersek’i ’play-off’a taşıyan 74 yaşındaki Miroslav Blazeviç’in 37 katı olan Terim, eğer görevine devam etseydi kontratı 2012 Haziran ayına kadar sürecekti.. Ve Terim, tam 32 ay boyunca her ay 260 bin TL maaş alacaktı. Yani Fatih Terim toplamda kazanacağı 8.3 milyon TL’den vazgeçti.

Salim58
11.10.2009, 10:35
YABANCI TEKNİK ADAM

Öte yandan Fatih Terim’in, geçtiğimiz hafta Başkan Mahmut Özgener’e finallere gidememeleri halinde Ermenistan maçından sonra ayrılacağını bildirdiği kaydedildi. Futbol Federasyonu’nun bu gelişmenin ardından yeni hoca arayışları için çalışma başlattığı ve bu kez yabancı bir hocanın göreve getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Fatih Terim’in, Avrupa Şampiyonası sonrası devam edip etmeyeceği tartışılırken, alternatifler arasına yabancı bir teknik adamı alan Futbol Federasyonu’nun yine yurt dışından kariyerli ve ünlü bir hocayı takımın başına getirmek istediği belirlendi

kiNgSiZe58
11.10.2009, 10:41
bu adam Türk milli takimi kendi Milan zamanindan daha beter etti resmen..!

Metal Gear
11.10.2009, 10:42
Artık Milli Takımım olacak inşallah.Kaç yıldır nefret etmiştim.:)

kiNgSiZe58
11.10.2009, 10:42
Bülent Uygun Gecsin Milli Takimin Basina..!

YiĞiDo YiĞiDo
11.10.2009, 13:51
fatih terim denen pi......lik
ALMA SİVASLININ AHIN CIKAR MUTLAKA AHESTE AHESTE
hak eden oyuncuları alsaydın böyle olmazdı bak bülentte sana benzemeye calıştı gitti sende gidecen merak etme:D

sevda58
11.10.2009, 15:19
Milli Takım Teknik Direktörü, Belçika'daki mağlubiyetin ardından çok çarpıcı bir açıklama yaptı ve kararını açıkladı
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika mağlubiyetinden sonra yaptığı açıklamada istifa edeceğini belirtti.

ERMENİSTAN MAÇI BENİM VEDAM OLACAK

14 Ekim'de Bursa'da oynanacak Ermenistan maçının kendisi için bir veda karşılaşması olacağını söyleyen Terim, "Grup maçlarını tamamlamadan görevi bırakmak bana yakışmaz. ..

Heleeee Sukur, kusura bakmayin ama ben biktim hep istanbul karmasi bir takim izlemeyi, umarim yerine gelecek kisi, anadolu takimlarinida gorur.. Milli takim sadece istanbul karmasi takimi takintisindan vazgecsinler artik...

BLacKy
11.10.2009, 16:43
Kara haber tez gelirmiş. Estonya'dan 12 puan Bosna'ya. Bize Güney Afrika yollari kapanmiş oldu. Haa, milli takimin futbolculari ne kadar umutluydu? Euro 2008'de mucizelerin takimiydik. Ama galiba o günler geçti. Belçika maçina artik bir iddiamiz olmadan çikiyoruz. Öyle bir stat ki! Hakan Şükür'ün De Wilde'e siçrama dersi verdiği stat bu! 24 yil önce UEFA'nin şimdiki başkani Platini'nin maçini bekleyen seyircilerin birbirini ezip öldürdüğü stat! Bizim daha çikmadan Güney Afrika için pasaportlarimiza, "Ret" damgasinin vurulduğu stat!
nerde o eski hakan şükür'ler :)

of'taki yiğido
11.10.2009, 16:45
anlamıyorum bu inat niye? fatih tekke boş geziyor sen hala nihat'ın fosiliyle uğraşıyorsun... bu kadar sabit fikirli olursan sonuç bu tabi... kısmet 2012 ye

sevda58
11.10.2009, 17:04
Fatih Terim'in istifasi Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan kabul edilmistir, gozumuz aydin...

Salim58
11.10.2009, 17:10
Fatih Terim'in istifasi Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan kabul edilmistir, gozumuz aydin...

evet kaprislerinden bıktık usandık artık

sevda58
11.10.2009, 17:14
evet kaprislerinden bıktık usandık artık

bide sadece istanbul takimlarindan takim kurmasindan biktik artik...

subasi29
11.10.2009, 17:52
tff terimin istifasıni kabul ettı.aciklamada yeni teknik adamda aranan özellikler hakinda bilgı verdi.sanirim yine eski teknik adamlar önplanda

Metal Gear
11.10.2009, 21:48
A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye’nin 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde Bosna Hersek’in 7 puan gerisinde 3. olmasının ardından istifa ederek, hatırı sayılır bir parayı da elinin tersiyle itmiş oldu.

Vatan'ın haberine göre; Aylık maaşı Bosna-Hersek’i ’play-off’a taşıyan 74 yaşındaki Miroslav Blazeviç’in 37 katı olan Terim, eğer görevine devam etseydi kontratı 2012 Haziran ayına kadar sürecekti.. Ve Terim, tam 32 ay boyunca her ay 260 bin TL maaş alacaktı. Yani Fatih Terim toplamda kazanacağı 8.3 milyon TL’den vazgeçti.

Verilmiş sadakamız varmış.:)...............

Sivas Meydan
12.10.2009, 09:11
Alıştık artık evden izleriz artık maçları

hiko58
12.10.2009, 09:43
FATİH TERİMİ SEVERİM.HOCALIĞINIDA SORGULAMAM AMA HERŞEYİN EN İYİSİNİ BEN BİLİRİM FUTBOLU BENDEN BAŞKASI BİLMEZ MANTIĞINA SAHİP OLMASI NEDENİYLE YANLIŞ YAPMAYA BAŞLADI. BEN DERS ALMAM DERS VERİRİM DEMEKLEDE HATA SAYISINI ARTIRDI. FUTBOL HERGÜN KENDİNİ YENİLEYEN YENİ YENİ SİSTEMLERİN ORTAYA ÇIKTIĞI VE HER ÜLKENİN KENDİ FUTBOLCUSUNA GÖRE BİR SİSTEMİNİN OLDUĞU BİR SPOR DALI. BİLEN İNSANLARIN FİKİRLERİNE KULAK VERMELİ. FORMDA OLAN FUTBOLCULAR SÜREKLİ DENENMELİ VE KULLANILMALI. MESELA BİR FATİH TEKKE NEDEN ÇAĞIRILMADI. TAKIMLARINDAKİ YEDEK OLAN FUTBOLCULAR ÇAĞIRILDIDA NEDEN FORMDA OLAN FUTBOLCULAR KULLANILMADI. ÇOK TARTIŞILAN KARARLAR VARDI. HOCALIĞINA HİÇ BİR ŞEY DEMEM AMA BAZEN FUTBOL KAMUOYUNA KULAK VERMEK GEREK.

Dağcı
12.10.2009, 12:51
Futbol camiamıza hayırlı olsun.

Belki yeni hoca ligimizde başka futbolcuların da oynadığını fark eder. ;)

Metal Gear
12.10.2009, 17:41
Çok mutluyum..Yuppiiiii....:)..... .....

ready
12.10.2009, 18:39
fatih terim denen dangalak herif kaprisleri ve çok bilmişligi milli takımın başını yedi

06esra58
20.12.2009, 18:42
ne kadar üzücü bir durum çok üzülmüştüm