Orijinalini görmek için tıklayınız : Otyakmaz : Hatalarını Kabul Etti

SivasSpor.Com
13.10.2009, 15:23
http://www.sivasspor.com/images/stories/baskan/baskan-b.jpg

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz geçen yıl ile bu yıl arasındaki farkı, Bülent Uygun'un ayrılması ve Muhsin Ertuğral'ın getirilişi ile ilgili tüm detayları anlattı.

Otyakmaz, sezon başında stadın onarımı işiyle çok ilgilendikleri için transfere fazla zaman ayıramamanın sıkıntısını yaşadıklarını dile getirerek, "Bizi burada 3-1 kazandığımız Anderlect maçı yanılttı. Sezon başı önemli yabancı takımlarla yaptığımız hatırlık maçları da hataydı" dedi.

Sivas'ta yayın yapan TV 58'deki Sporaktif programına konuk olarak katılan Mecnun Otyakmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Geçen yıl yaşanan ikincilik sonrasında Şampiyonlar Ligi maçlarının oynayacağı stadın sorun olması nedeni ile 4 Eylül Stadı'nda hummalı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Otyakmaz, "Ülkemizi Şampiyonlar ligi ön eleme maçlarında temsil edecek olmanın heyecanıyla sahamızdaki son maçımızı oynadıktan sonra Sivaslı hemşehrilerimiz Avrupa maçlarını Sivas'ta izlemeli diye düşündük. 4 Eylül Stadyumu UEFA kriterlerine uygun olmalı diye bir çalışma başlattık. Yönetim kurulu Üyemiz Mehmet Ali Topal'ın büyük gayretleri neticesinde 4 Eylül Stadyumumuzun birkaç bölge hariç her yerini tekrar elden geçirdik. İki aya varan bir sürede Stadyumumuzu Şampiyonlar ligi maçı oynanacak hale getirdik. Bunu yaparken takımın transfer yapma durumunu geçmiş yıllara göre ihmal ettiğimizi düşünüyorum. Ama böyle yapmamız gerekiyordu" diye konuştu.

"İSTEMEYE İSTEMEYE EVET"

Sezon öncesi Teknik Direktör Bülent Uygun'la konuşarak transferlerde gönderilecek ve kalacak futbolcular hakkında ortak bir karar verdiklerini, Tum ve Kanfory Sylla'yı gönderdiklerini yerine ise gelecek vaat eden Erman Kılıç'ı aldıklarını söyleyen Otyakmaz, özellikle Tum'un gönderilmesi konusunda istemeye istemeye 'evet' dediğini, ancak Erman'a karşılık İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un bu oyuncuyu şart koştuğunu itiraf etti. Sivas'ta oynadığı mevkii itibariyle yer bulamayacağını düşündükleri Diallo'yu Diyarbakırspor'a kiralık verdiklerini, Balili'nin omuz ameliyatı sonrası eski mücadelesinden çok uzak olduğunu ve takıma olumlu katkılar sunamayacağını düşündükleri için gönderdiklerini söyledi. Otyakmaz, çok taliplisi olan Bilica'yı tutmalarının ise mümkün olmadığını ve iyi bir kazanç ile transferine izin verildiğini ifade etti.

"SERGİO İLE MAHKEMELİK OLDUK"

Bu sezon başında sorun yaşadıkları Brezilyalı Sergio'nun sahada mücadele yerine, tembel çalışmayı sevmeyen takıma adapte olmayan bir yapıda olduğunu gördükleri için gönderdiklerini ifade eden Otyakmaz, olaya kendinden çok eşinin katılmasından dolayı rahatsız olduklarını söyledi. Başkan Otyakmaz, Sergio ile mahkemelik bir durum olabileceğini de sözlerine ekledi.

"BOUAZZA KENDİYLE SORUNLUYDU"

Takıma katılan son transfer Bouazza'nın ise sadece 1 resmi maç oynadığını takıma büyük ümitlerle kattıklarını ancak yaşadığı şahsi sorunlar nedeniyle fikrinin sürekli değişken olmasından dolayı bu futbolcu ile yollarını ayırdıklarını söyledi.

Başkan Otyakmaz, "Bouazza eğer takımda kalsaydı daha fazla sorun yaşardık. Göndermemiz daha hayırlı oldu." dedi. Sivasspor adına gündeme gelen birçok yabancı futbolcunun kendileriyle anlaşmamıza rağmen kulüpleri ile sorunlarını çözememesinden ve ailevi sorunlarının aşılamamasından dolayı transfer edilmediğini söyledi.

"GÜÇLÜ TAKIMLAR TERCİHİ TARTIŞILIR"

Sezon başında yapılan kampta oynanan hazırlık maçlarının takımı olumsuz etkilediğini itiraf eden Otyakmaz, "Avrupa ligi maçları öncesi oynanan hazırlık maçlarının güçlü ve lige hazır takımlarla oynanmasını önce uygun bulmasam da bu yönde Bülent Uygun'la yapmış olduğum görüşmede bu tür rakiplerle oynamanın doğru bir karar olduğunu bende savundum. Ancak bu karşılaşmalarda üst üste alınan farklı mağlubiyetler bizi lig ve Avrupa maçları öncesi takımla ilgili olumsuz bir düşünceye sevk etti. Sonradan bunun çok da doğru bir tercih olmadığını düşünmeyle başladım. Eğer o maçlarda rakiplerimiz karşısında iyi sonuçlar alsak belki bugün tam tersi bir durum da söz konumsu olabilirdi. Ama olmadı. Bundan sonraki dönemlerde güçlü rakiplerle hazırlık maçını pek tercih etmeyeceğiz" dedi.

"UEFA ŞAMPİYONU BİLE STADIMIZI DOLDURMADI"

Sivasspor taraftarına Avrupa yaşattıklarını ancak, taraftar konusunda beklentilere cevap alamadıklarını ifade eden Otyakmaz, "Son UEFA şampiyonu Shaktar'ı Sivas'a getirdik. Stadyumun tamamen dolmasını beklerdim. Sonuç ne olursa olsun taraftarımızın takımlarını desteklemelerini ve bu önemli anı yaşamalarını beklerdik. Ama Sivas'a gelen Son UEFA şampiyonunu sadece 10 bin kişiye izletebildik" diye konuştu.

"BİZİ ANDERLECHT YANILTTI"

Avrupa maçlarında 5-0 sonuçlanan ilk maç sonrasında takımın Anderlecht'i 3-1 yendiği karşılaşmanın kendilerini yanılttığını ifade eden Otyakmaz, "Avrupa ligi maçlarında ilk maçımızda farklı mağlup olduğumuz rövanş maçında ise çok iyi bir mücadele sonucu bizimde farklı kazandığımız Anderlecht maçı bizi yanılttı. Bundan dolayı eski Sivaspor geri döndü.Transfere gerek yok diye düşündük. Bazen keşke Anderlecht'e yenilseydik. Hatalarımızı daha net görür belki o gün imkanlar ve zaman varken transfer yapar takımı toparlardık diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"LİGDE TAKIMIMIZI TANIYAMADIM"

Avrupa'dan elendikten sonra ligi düşünmeye başladıklarını ifade eden Başkan Otyakmaz, şunları söyledi:

"Avrupa maçları elendikten sonra hedefimizi lige çevirdik. Olmayınca olmuyor. Trabzon maçında ve arka arkaya oynadığımız maçlarda topu kaleye tabir yerinde ise bir türlü atamadık. Biz oynadık birçok maçta rakibimiz kazandı. Buda bizi moral olarak çökertti. Futbolda mücadeleni yapacaksın ama birazda şansın olacak. Bu şans geçen sezon ki maçlarda bizde vardı. Şu ana kadar 8 haftayı geride bıraktık. Birçok maçta yeterince mücadele etmedik. Ama çok kötü oynadıkta yenildik diyemeyeceğim. Özellikle Diyarbakırspor mağlubiyetine çok üzüldüm."

BÜLENT'LE DUYGU YÜKLÜ AYRILIK

Bülent Uygun ile ayrılık sürecini de değerlendiren Otyakmaz, "Söz konusu sahamızda alınan bir mağlubiyet sonrası "Bülent Uygun istifa " tezahüratları çıkınca hocamızın morali çok bozuldu.

O da takımda bir şeyleri değiştirmek, iyi şeyler yapmak istemesine rağmen olmadı. Yaptığı bütün değişiklikler karşılaşmalarda sonuca pozitif yansımadı. Antalyaspor maçı öncesi oturduk. Konuştuk. Sözleşmesini Antalyaspor maçı öncesi karşılıklı olarak feshetme kararı aldık. Bize yaşattığı güzelliklerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Her zaman görüşüyoruz. Benim Bülent Uygun'la 15 yıllık bir dostluğum var. Her an yolumuz tekrar kesişebilir. Kapımız kendisine her zaman açık olacaktır" dedi.

"ANKARASPOR BU SONUCU BİLİYORDU"

Ankaraspor'un düşürülmesine de değinen Otyakmaz, "Süper Lig'de bu sezon 4 karşılaşma oynayan ve Ankaragücü ile ortak hareket etme kararı alan Ankaraspor böyle bir uygulama yapması halinde TFF tüzüğü ve FİFA Kuralları çerçevesinde ligden ihraç edileceğini biliyordu.

Ankaraspor'lu yöneticiler böyle bir karar alırsa TFF Başkanı Mahmut Özgener takımın bir alt lige düşürüleceğini Ankaraspor yönetimine ilettiğini söylemiş. Bile bile bunu yaptıklarını düşünüyorum" dedi.

"GÖKÇEK FUTBOLCULARI BIRAKMIYOR"

Ankara'dan transfer yapmayı düşündüklerini, ancak bağı olmadığını ifade eden Melihh Gökçek'in bütün oyuncuları Ankaragücü'ne yönelttiğini belirterek, "Ankaraspor A.Ş. ligden düşürülünce herkes gözünü bu takımda TFF tarafından 15 günlük transfer hakkı tanınan futbolculara çevirdi. Ancak, her ne kadar 'Ben bu takımla ilgilenmiyorum' diyen benimde çok sevdiğim Başkan Melih Gökçek futbolculara, 'Kimse bir yere gitmeyecek. Herkes Ankaragücü'ne gidecek' demiş. Galiba Ankaraspor'lu futbolcular Ankaragücü takımı üzerinden pazarlanacak" diye konuştu.

"ERTUĞRAL'I İNTERNETTEN BULDUM"

Otyakmaz, Muhsin Ertuğral'ı ilk olarak internette bulduğunu da belirterek, şöyle konuştu:

"Dışarıda başarılı olmuş Türkler'i her zaman merak ettim. Kim hangi ülkede hangi alanda başarılı olmuş diye internette bakıyordum. İçinde Muhsin Ertuğral'ın isminin yer aldığı bir Güney Afrika'daki Türk takımını başarıya koşturuyor. Haberi bir anda dikkatimi çekti. Muhsin Ertuğral'la zaten Lorant sonrasındaki Süper Lig'deki ikinci sezonumuzda Pecze öncesi bir kere kısa bir görüşme yapmıştım. Bu sezonda yaşanan sıkıntılı günlerden sonra Antalyaspor maçı öncesi Muhsin Ertuğral hocamızı arayarak öncelikle, 'Türkiye'de çalışmak ister misiniz' dedim. Kendisi ana vatanında çalışmaktan son derece mutlu olacağını söyleyince kendisini yüz yüze görüşmek üzere davet ettim. İstanbul'da görüştük. Ön protokol yaptık. Halen çalışmakta olduğu Güney Afrika'daki takımıyla sorunlarını çözerek geleceğini söyledi. Biz de başka hiç bir teknik adamla görüşmeden kulübüne ödeyeceğimiz tazminatı da kabul ederek bu işi kısa sürede bitirdik."

Otyakmaz, başkanlık görevi nedeniyle İstanbul'da oturmasından dolayı hem Sivas'a gelmenin hem de diğer deplasmanların kendisi için iki deplasman anlamı taşıdığını belirterek, "Bazen aileme zaman ayıramadığım için sitemler alıyorum. Çocuklar bir anda büyüyor. Ama burası benim memleketim ve buraya hizmet etmeyi de bir sorumluluk olarak gördüğüm için görevime devam ediyorum" diye konuştu.

Otyakmaz, takımın bu yıl küme düşme hattının üzerine çıkacağını ve gelecek yılın planlamasını da Muhsin Ertuğral ile birlikte en güzel şekilde yapacaklarını dile getirdi.

kakikli
13.10.2009, 15:40
büyüksün başkan, sen bu takımın başında kaldığın sürece ALLAHın izniyle sıkıntı yaşamayız...güzel günler gelecek İNŞALLAH, sabır ve destek...

karyola
13.10.2009, 15:41
başkanım hocayı göndermek isabetli bir karardı inanıyorum ki takım eski günlerine dönecek.bu takımda sadece bir kişinin kredisi hatta öyle bir kredi ki takımı düşürme kredisi o da başkanımız mecnun abıdır.

özyiğido
13.10.2009, 16:00
"UEFA ŞAMPİYONU BİLE STADIMIZI DOLDURMADI"

Sivasspor taraftarına Avrupa yaşattıklarını ancak, taraftar konusunda beklentilere cevap alamadıklarını ifade eden Otyakmaz, "Son UEFA şampiyonu Shaktar'ı Sivas'a getirdik. Stadyumun tamamen dolmasını beklerdim. Sonuç ne olursa olsun taraftarımızın takımlarını desteklemelerini ve bu önemli anı yaşamalarını beklerdik. Ama Sivas'a gelen Son UEFA şampiyonunu sadece 10 bin kişiye izletebildik" diye konuştu.

kaynak:mecnun odyakmaz

kemalk58
13.10.2009, 16:17
HATALARI KABUL ETMEK DE BİR ERDEMLİKTİR..
BÜYÜKSÜN BE BAŞKAN

NEDE OLSA BİZİM BAŞKAN..

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

Besyo_cu
13.10.2009, 16:17
Başkanımız herzaman ki gibi çok samimi açıklamalarda bulunmuş. Bende güçlü takımlar ile hazırlık maçları yapmanın faydalı oldugunu düşünüyordum ama takım berbat olunca farklı mağlubiyetler kaçınılmaz oldu buda Avrupa ve Lig maçlarına oldukça olumsuz yansıdı.

kiNgSiZe58
13.10.2009, 16:20
BOUAZZA
cok iyi bir futbolcuya benziyordu, ama neyse o tiren kalkti artik. Aile sorunu varmis galiba

sivaslitaner58
13.10.2009, 16:20
baskanimiz sivasspor icin dogru secmistir ve umarim yanilmaz

mucahitbaba58
13.10.2009, 17:02
baskanin krali bu baskanin en iyi baskani cok samimi ve caliskan biri eyvallah baskan buyuksun dilerim yuzn hep guler basarilarinla

Sivas Meydan
13.10.2009, 17:28
Şu açıklamalara bakın ya inanılır gibi değil hocayı internette bulmuş.Bu Sivassporumuza yakışan yazıklar olsun

YiĞiDo YiĞiDo
13.10.2009, 17:44
bravo BÜYÜK BAŞKAN ama senin pek hatan yok dediğin gibi hazırlık maçı büyük takımlarla yapılömaz moral düzelmesi için yapılır
BÜTÜN HATALAR fbli bülent dedir

konartr58
13.10.2009, 17:45
emeklerin için teşekkür ediyorum başkan.bülent uyguna çok güvenmeniz ve dostluğunuz yanılmanızda en büyük pay oldu.bülent uygun nereye gitse gitsin sivas igbi takım ve başkan bulamayacak
bülent uygun sivassporda n miktarda kendisi ve ekibi ile ibrlikte ne kadar ücret alıyordu açıklanmasını istiyorum.menejerlik nedeniylede aldığı ücretlerde dahil olmak üzere.

oray
13.10.2009, 18:32
dun aksamı programı ben izledim.Mecnun Başkan Hocayı internette buldum demedi arkadaşlar. programdaki konuşmasında, muhsin hoca hakkında bir dergide makale okumuştum; kendisinin çok başarılı bir teknik direktör olduğu hakkındaydı. sonra interne geçmişini araştırdım nekadar başarılı olduğunu gördüm dedi... o yüzden yorumlarımızı o na göre yapalım...

Kederli Yiğido
13.10.2009, 18:37
Mecnun bey sizi vizyon sahibi birisi olarak tanımıştım. Bana öyle de intiba vermiştiniz. Görüyorumki yanılmışım. Dergi makalesinden, internetten araştırmayla hoca bulunur mu hiç. Muhsin hocanın geldiği yamyam kabilelerinde bile böyle bir ilkel üslup yoktur. Yazık ettiniz hem Sivasspor'a hem de kendinize...

altuntas58
13.10.2009, 18:46
BAŞKANIMIZ BİZİM İÇİN BİR ŞANSTIR

oray
13.10.2009, 19:08
deminki yazımda sölemeyi unuttum ayrıca programda başkanımız Muhsin Ertuğral hocamızı 4 senedir takip ettiğini belirtmişti.

yorumyapıyombenya
13.10.2009, 19:25
Hazırlık maçlarında geliyorum diyen büyük felakati göremeyen uygun sonunu hazırladı

samsa58
13.10.2009, 19:47
Muhsin Ertuğral'la zaten Lorant sonrasındaki Süper Lig'deki ikinci sezonumuzda Pecze öncesi bir kere kısa bir görüşme yapmıştım. sunu bı adam gıbı okuyun yaa zaten daha onceden gorustugumuz bır hoca dıyor baskan ama sız basarıyla gelen taraftarlar pecze kım ne zaman sıvasta calıstı bılmezsınız kı

shang
13.10.2009, 20:05
mecnun başkan sana güveniyoruz birazda ayaklarımız yere bastı aslında bu olaylardan sonra şimdi her şeyi daha iyi daha net görebiliyoruz 2.devre için muhsin hocadan umutluyum allah yardımcımız olsun

subasi29
13.10.2009, 21:13
büyuksun baskan gercekleri konusmak herkesın haddi degil,senin gıbi mert adamlar ancak kendilerıyle yuzlesır

oquzh4n58
13.10.2009, 22:22
baskanım Bellıydı Anderlent Macı yanılttı demeyn bence Senı Sevıyorum ama Buyuk Baskan

noname87
13.10.2009, 22:27
Mecnun bey sizi vizyon sahibi birisi olarak tanımıştım. Bana öyle de intiba vermiştiniz. Görüyorumki yanılmışım. Dergi makalesinden, internetten araştırmayla hoca bulunur mu hiç. Muhsin hocanın geldiği yamyam kabilelerinde bile böyle bir ilkel üslup yoktur. Yazık ettiniz hem Sivasspor'a hem de kendinize...

Öyle diyorsunuz da başkan Güvenç kurtarı Ümit Kayıhanı Yılmaz Vuralı mı getirseydi vizyon sahibi olmasa bunları getirirdi kimse de yadırgamazdı bir sene ligde kalırdık ama sonumuz yine 2.lig olurdu Muhsin hocadan iyisi bu takıma gelmezdi hayal kurmayın gelseydide birinci haftada kaçardı

Kederli Yiğido
13.10.2009, 22:29
Öyle diyorsunuz da başkan Güvenç kurtarı Ümit Kayıhanı Yılmaz Vuralı mı getirseydi vizyon sahibi olmasa bunları getirirdi kimse de yadırgamazdı bir sene ligde kalırdık ama sonumuz yine 2.lig olurdu Muhsin hocadan iyisi bu takıma gelmezdi hayal kurmayın gelseydide birinci haftada kaçardı

Gelebileceğini adım gibi biliyorum. Türkiye Ligi'nin 2. apoletini takan bir takımda çalışabilecek vizyon sahibi en az 10 tane yabancı hoca tanıyorum. Her biri binlerce Muhsin hoca ederdi? Bu Sivas'a gelmez muhabbeti taraftarı kandırmak için bulunmuş koskocaman bir yalandan ibarettir.

oNuR
13.10.2009, 22:36
Dün bende izledim programı.Gayet samimi açıklamalarda bulundu.

Başkanın açıklamalarından bi kaç mesaj yakalamak mümkün.Bilindiği üzere liselileri stada çekme projesi vardı.Ancak okullara gönderdikleri biletlerle,öğrencilerin yerine babalarının geldiğini söyledi :) Bu sebepten ötürü bu proje iptal edilmiş.Ancak yeniden gündemde böyle bir konu.Ayrıca idmanların taraftara açılması konusu vardı.Başkanda antrenmanın perşembeye kadar basın ve taraftara açık olduğunu söyledi.Perşemden sonra hocanın isteği doğrultusunda idmanlar basına ve taraftara kapanacakmış.Hocanın isteği doğrultusunda sonraki idmanlar taraftara açılabilirmiş..

kasko
13.10.2009, 22:44
Şu açıklamalara bakın ya inanılır gibi değil hocayı internette bulmuş.Bu Sivassporumuza yakışan yazıklar olsun

Kardeşim nerde bulacak peki.Yazının tamamına baktığın zaman neyin ne olduğunu anlarsın.Anlamadan dinlemeden yorum yapma...

kasko
13.10.2009, 22:53
Özellikle son olaylardan sonra Bülent Hoca nın artık bu takımda yeri olmadığını gördüm ve istifa etmesi gerektiğini defalarca söyledim ve kendisi de bu duruma artık daha fazla kayıtsız kalmayarak istifa etti.Ancak başkanımızın bizlerde ayrı bir yeri vardır.İlk başkan olduğu sene takımımıza İsmail Kartal'ı getirerek şampiyon yaptı ve süper lige çıkardı.Süper ligde birkaç sene bocalamadan sonra Bülent Hocayı getirdi ve son iki sene zirveye oynadık.Burda Mecnun Başkanımızın daha önce olduğu gibi çok büyük gayretleri ve çabaları olduğunu düşünüyorum.Bundan sonra da bu takımda geleceğe umutla bakmamın tek nedeni Mecnun Başkanımızdır.
İnşallah sivassporumuz bundan sonra da yine başarıdan başarıya koşacaktır, daha önce yaptıklarının kesinlikle tesadüf olmadığını göstererek...

KAOS
13.10.2009, 23:04
Sayın Odyakmaz'ın açıklamalarını izledim, gayet samimi ve dengeli açıklamalardı. Bir tanesi hariç tüm konularda oldukça dürüst ifadelerde bulunduğunu düşünüyorum.
O konuda da doğru bilgilendirilmemekten bu şekilde açıklama yaptığını düşünüyorum.
Sergio ile ailece görüşen arkadaşlarım var, bana olan biteni açıkladılar. Sergio'u takımdan soğutan Bülent Uygun'dur, doğrudan kendisini hedef almış, gelme demiş, sanırım para konusu olmuş, o ise antrenmanlara devamlı gitmek istemiş, hatta takım yokken gidip şahsen antrenman yapmış, sayın Odyakmaz Bülent beyin anlatımları ile Sergio'ya tavır aldığını düşünüyorum, eşinin açıklamaları ise tamamen doğru, mahkemelik olurlarsa Sivasspor'un kaybedeceği kesin. Umarım Muhsin bey olaya farklı açıdan bakarak soruna çözüm bulur.

İnternetten bulma konusundaki abuk subuk yorumlar konusunda ise söyleyeceğim iki çift laf var.
İçeride çalışmamış hocalar dışında nereden bulacaktı?
Adam diyor ki: Türkiye dışında başarılı olmuş Türk spor adamlarını merak ettim, okudum araştırdım ve Muhsin Ertuğral ismini öğrendim, internetten ise detaylı bilgi aldım, çok önceden görüşmemiz oldu, sonra kendisini aradım ve anlaştık diyor. Bunun neresi acayip, kapı kapı mı dolaşacaktı?
Ayrıca şu Muhsin beyden on kat üstün yabancı hocalar da açıklansa da uçulmadığına kanaat getirsek.

Not: Antalyaspordaki Ertuğrul'un Bülent beyin komisyon istemesi ve vermem demesi sonucu Sivaspordan ayrıldığını doğrudan onun ağzından duyan arkadaşlarım bana aktardı, bilgilerinize.

Sağlıcakla.

hiko58
14.10.2009, 07:03
ben başkanı seviyorum onu hata yapmaya yöneltende büyük bir ihtimalle bülent uygundu.çünkü bütün yetkileri başkan bülent uyguna vermişti. demekki fazla güvenmeyeceksin. kim olursa olsun. bir zaman sonra güvendiğin dağlara karlar yağmaya başlıyor.

hiko58
14.10.2009, 07:06
Sayın Odyakmaz'ın açıklamalarını izledim, gayet samimi ve dengeli açıklamalardı. Bir tanesi hariç tüm konularda oldukça dürüst ifadelerde bulunduğunu düşünüyorum.
O konuda da doğru bilgilendirilmemekten bu şekilde açıklama yaptığını düşünüyorum.
Sergio ile ailece görüşen arkadaşlarım var, bana olan biteni açıkladılar. Sergio'u takımdan soğutan Bülent Uygun'dur, doğrudan kendisini hedef almış, gelme demiş, sanırım para konusu olmuş, o ise antrenmanlara devamlı gitmek istemiş, hatta takım yokken gidip şahsen antrenman yapmış, sayın Odyakmaz Bülent beyin anlatımları ile Sergio'ya tavır aldığını düşünüyorum, eşinin açıklamaları ise tamamen doğru, mahkemelik olurlarsa Sivasspor'un kaybedeceği kesin. Umarım Muhsin bey olaya farklı açıdan bakarak soruna çözüm bulur.

İnternetten bulma konusundaki abuk subuk yorumlar konusunda ise söyleyeceğim iki çift laf var.
İçeride çalışmamış hocalar dışında nereden bulacaktı?
Adam diyor ki: Türkiye dışında başarılı olmuş Türk spor adamlarını merak ettim, okudum araştırdım ve Muhsin Ertuğral ismini öğrendim, internetten ise detaylı bilgi aldım, çok önceden görüşmemiz oldu, sonra kendisini aradım ve anlaştık diyor. Bunun neresi acayip, kapı kapı mı dolaşacaktı?
Ayrıca şu Muhsin beyden on kat üstün yabancı hocalar da açıklansa da uçulmadığına kanaat getirsek.

Not: Antalyaspordaki Ertuğrul'un Bülent beyin komisyon istemesi ve vermem demesi sonucu Sivaspordan ayrıldığını doğrudan onun ağzından duyan arkadaşlarım bana aktardı, bilgilerinize.

Sağlıcakla.

kardeşim sana bende katılıyorum. oliviera sergionun takımdan soğutulması ve harcanması tamamen bülent uygunun marifeti. sergiodan para kazanamayacağı kesindi. çünkü sergionun menejeri başkaydı. tamamen bu çocuğu bülent uygun harcadı. allah ondan sorsun. bunun hakkını vermesin.

şampiyon71
14.10.2009, 07:37
bazı arkadaşlar programı sırtını dönerek izlemiş gibi geliyor.Şimdiye kadar yapılmış doğruların konuşulduğu, taraftarın kafasındaki soru işaretlerinin dağıtıldığı bir programdı.sonun kadar takip ettim.Hatta dünde bir kez daha Tv58'de sporAktifin tekrarını izledim...Bazı arkadaşlar internet olayıan takmışta hangimiz hangi haberi , yada hangi kişiy internetten araştırmıyoruz.Allah aşkına.Hepimiz hemen internet düşmanı olduk.Başkanaçıklamasında , Pecze dönemi öncesi görüştüm.Türkiye dışındaki başarılı Türklerin hayat hikayelerini okurum.Araştırım.Bir yazı okudum içinde,"Muhsin Ertuğral'da vardı" diyor.
yani bilgi toplamak.Çalıştıkları kulüpleri , başarıları hakkında bilgi sahibi olmak suçmu.
"Sivasspor x futbolcunun peşinde" şeklinde bir haber geçtiği zaman eğer ismi geçen futbolcuyu net tanımıyorsak hangimiz internete girip araştırma yapmıyoruz.
Acımasız olmayalım.Saygılı olalım.Bakın arkadaşlar karşımızdaki felan tribünün sorumlusu değil.Sivasspor Kulübünün tarihindeki en büyük başarılarını bize yaşatan başkanı...
Esas şimdi destek zamanı...

sgulturk
14.10.2009, 09:55

ya kardeşim her şeye yazıklar olsun cümlesi ile başlamak ne kolay. benden de sana yazıklar olsun. hoca yı internetten bulmuş falan. adam yeni geldi dur bir bakalım. ya bu sivaslılar ne kadar pervasız. ne kadar aceleci. illa yorum yazmak zorunda değilsin güzel kardeşim

ekingölü
14.10.2009, 10:13
Teşekkürler başkanım,Allah yardımcınız olsun.

hiko58
14.10.2009, 12:31

nerden bulacaktı sokaktanmı toplayacaktı. dünya internet çağı. internet ile herşey elinin altında. sanırım sen teknoloji cahilisin. sadece buraya bişeyler yazmak için kullanıyorsun interneti. internet dünyayaya açılım. dünyanın her yerinden haberin oluyor bir anda. bütün hocaları ve özellikleini futbolcuları ve özelliklerini görebiliyorsun. ayrıntılı bilgi almak istiyorsan sana günde bir kaç saat ders verelim. bunu isteyecek bir çok arkadaş vardır.herkesten yarım saat ders alsan prof olursun. sende internetten istediğini bulursun. internetten sadece karı kız aranmaz. ithalat ihracat ders bilgi hoca herşey aranır bulunur.saygılarımızla.

hiko58
14.10.2009, 12:37

kardeşim sende bir eziklik varya onu bir türlü anlayamadım.allahın yarattığı kullarla yamyam falan alay ettiğine bakılırsa pekte inançlı birisine benzemiyorsun. o yamyam dediğin insanlar dünyada sporu ayakya tutuyor. koşanlar onlar. spor yapanlar onlar. sen sanırım bülent uygunda beklenti içindeydin. o gidincede ellerin boş kaldı. bir daha saçmalama..

Kederli Yiğido
14.10.2009, 13:02
kardeşim sende bir eziklik varya onu bir türlü anlayamadım.allahın yarattığı kullarla yamyam falan alay ettiğine bakılırsa pekte inançlı birisine benzemiyorsun. o yamyam dediğin insanlar dünyada sporu ayakya tutuyor. koşanlar onlar. spor yapanlar onlar. sen sanırım bülent uygunda beklenti içindeydin. o gidincede ellerin boş kaldı. bir daha saçmalama..

Şimdi elden geldikçe sizi aydınlatmaya çalışayım. Malum sapla samanı karıştırmaktasınız.

Yamyam mevzusuna gelelim. Yamyam insan eti yiyen, Afrika'da yaşayan ilkel insanlara verilen bir sıfattır. Bunda aşağılayıcı bir unsur yoktur. Medeniyet bizlerede uzak kalsaydı bizlerde yamyam olabilirdik. Eğer ben o insanlara yamyam değilde maymun demiş olsaydı dediğiniz gibi bir inançsızlık yapardım Allah'ın yarattıı kullarla alay ederek. Bu konuda yeteri kadar aydınlandınız sanırım.

Dünyada sporu ayakta tuttuklarına katılmıyorum. Afrika kökenli başarılı epeyce sporcu var ama araştırıp bakın hepsinin Avrupa veya Amerika gibi gelişmiş yerlerde eğitimden geçtiğini anlarsınız. Zira dediğiniz gibi bir şey olsaydı Afrika bir dünya şampiyonu ülke çıkartırdı futbolda. Bu argümanınızda sakat yani.

Gelelim kişiselleştirerek sorduğunuz soruya. Bülent Uygun'dan beklenti içindeydim ama ellerimin boş kalması durumu saçma sapan bir şey. İyi olanı istemek garip bir şey olmamalı. Neyse anlamamız mümkün değil sizlerin futbol algısı bu kadar. Bunu da yadırgamıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Ben bu işin eğitimini almışım ve sizlerden farklı olarak bir şeyleri görebiliyorsam o kadar fark olur.

Bu yazılanları hep not ediyorum dediklerim çıkınca tek tek alıntılayıp her birinizin benden özür dilediği günleride göreceğim.

sevda58
14.10.2009, 16:30
Baskan sen bizi birakma, senin samimiyetine yurekten inaniyorum.....

Sivas Meydan
14.10.2009, 18:27
ya kardeşim her şeye yazıklar olsun cümlesi ile başlamak ne kolay. benden de sana yazıklar olsun. hoca yı internetten bulmuş falan. adam yeni geldi dur bir bakalım. ya bu sivaslılar ne kadar pervasız. ne kadar aceleci. illa yorum yazmak zorunda değilsin güzel kardeşim

Yorum yazmadan önce senden izin almam gerekiyor(sa) kusura bakma birader bir dahaki sefere sana yazacağım mesajı atarım eğer sen uygun görürsen yorumumu yaparım.İllede istiyorsunuz ki herkes aynı şeyleri düşünsün aynı şeyleri yazsın eleştiren olursa da böyle bastıralım daha da yorum yapmaz kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız.Artı benim bildiğim bu site tüm Sivasspor taraftarınındır kimseye hakaret küfür etmediğim sürecede yorumlarıma müdahale edilmesine izin vermem.ben Sivassporumuzun böyle ne idüğü belirsiz hocalara teslim edilmesine tahammül edemiyorum siz herşeye toz pembe bakmak istiyorsunuz ama ben gerçekleri görmenizi istiyorum bu hocadan gerçi hoca kelimesi kullanırkende tereddütlerim var bize bir hayır gelmez takımın başında olmasına da gerek yok Sivas demirsporun hocası gelsin daha fazla başarılı oluruz.

Sivas Meydan
14.10.2009, 18:29
nerden bulacaktı sokaktanmı toplayacaktı. dünya internet çağı. internet ile herşey elinin altında. sanırım sen teknoloji cahilisin. sadece buraya bişeyler yazmak için kullanıyorsun interneti. internet dünyayaya açılım. dünyanın her yerinden haberin oluyor bir anda. bütün hocaları ve özellikleini futbolcuları ve özelliklerini görebiliyorsun. ayrıntılı bilgi almak istiyorsan sana günde bir kaç saat ders verelim. bunu isteyecek bir çok arkadaş vardır.herkesten yarım saat ders alsan prof olursun. sende internetten istediğini bulursun. internetten sadece karı kız aranmaz. ithalat ihracat ders bilgi hoca herşey aranır bulunur.saygılarımızla.

İnterneti sen kendi adına ne amaçla kullandığını güzelcene açıklamışsın
Bizi aydınlattığın için teşekkür ederiz.

mysuskunx
14.10.2009, 21:48
Büyük insandan büyük sorumluluk,

budur işte büyük başkan hata benimdir demek sana yakışırdı başkanım tşkler...

KAOS
14.10.2009, 22:51
Şimdi elden geldikçe sizi aydınlatmaya çalışayım. Malum sapla samanı karıştırmaktasınız.

Yamyam mevzusuna gelelim. Yamyam insan eti yiyen, Afrika'da yaşayan ilkel insanlara verilen bir sıfattır. Bunda aşağılayıcı bir unsur yoktur. Medeniyet bizlerede uzak kalsaydı bizlerde yamyam olabilirdik. Eğer ben o insanlara yamyam değilde maymun demiş olsaydı dediğiniz gibi bir inançsızlık yapardım Allah'ın yarattıı kullarla alay ederek. Bu konuda yeteri kadar aydınlandınız sanırım.

Dünyada sporu ayakta tuttuklarına katılmıyorum. Afrika kökenli başarılı epeyce sporcu var ama araştırıp bakın hepsinin Avrupa veya Amerika gibi gelişmiş yerlerde eğitimden geçtiğini anlarsınız. Zira dediğiniz gibi bir şey olsaydı Afrika bir dünya şampiyonu ülke çıkartırdı futbolda. Bu argümanınızda sakat yani.

Gelelim kişiselleştirerek sorduğunuz soruya. Bülent Uygun'dan beklenti içindeydim ama ellerimin boş kalması durumu saçma sapan bir şey. İyi olanı istemek garip bir şey olmamalı. Neyse anlamamız mümkün değil sizlerin futbol algısı bu kadar. Bunu da yadırgamıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Ben bu işin eğitimini almışım ve sizlerden farklı olarak bir şeyleri görebiliyorsam o kadar fark olur.

Bu yazılanları hep not ediyorum dediklerim çıkınca tek tek alıntılayıp her birinizin benden özür dilediği günleride göreceğim.

Güzel münazara konusu, bende dahil olayım...

Afrika menşeli sporcuların dünya sporunun hepsi olmasa da bir çok spor dalını ayakta tuttukları kesin.

Afrika'da yaşayanları değerlendirirseniz atletizmin bazı dallarında liderler. Afrika'dan dışarı çıkarak başarılı olanları düşünürseniz bir çok spor dalını tek başlarına sürüklüyorlar. Neden Afrika'dan şampiyon takımlar insanlar çıkmıyor argümanın cevabı çok basit. Futbol gibi spor dallarında parası çok olan kulüpler iyi topçuları topluyorlar. Dolayısı ile de Afrika'dan oldukça fazla futbolcu hem de ucuza Avrupa'ya dağılıyor. Gidip orada futbolu öğrenmiyorlar, kaldı ki futbolcu olmak eğitimle olmaz önce kabiliyetiniz nefesiniz olması lazım. Ferdi bir çok dalda artık sporcular kendilerine para veren finansman sağlayan spor kulüplerine gidiyorlar, Afrika'da bunu verecek zenginlik nerede? Her alanda olduğu gibi sporda da maalesef Avrupa ve Amerika tarafından sömürülüyorlar..

Bir çok spor dalı gibi futbolda da iyi oyuncuların musluğunun başı Afrika'da.
Musluğun başında çalışan biri olmak dezavantaj olmasa gerek.

Yamyam sıfatına sahip (insan eti yiyen) kabileler artık Afrika'nın orta bölgelerinde bir kaç küçük gruptan ibaretler. Belkide artık hepten kaybolmuşlardır, ya da insan eti yemiyorlardır. Afrikalıları yamyamlar olarak tariflemek artık geçmişte kaldı.

vexol58
14.10.2009, 23:36
MECNUN BAŞKAN SANA GÜVENİYORUZ.DÜRÜST AÇIKLAMALARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER..

Kederli Yiğido
14.10.2009, 23:39
Güzel münazara konusu, bende dahil olayım...

Afrika menşeli sporcuların dünya sporunun hepsi olmasa da bir çok spor dalını ayakta tuttukları kesin.

Afrika'da yaşayanları değerlendirirseniz atletizmin bazı dallarında liderler. Afrika'dan dışarı çıkarak başarılı olanları düşünürseniz bir çok spor dalını tek başlarına sürüklüyorlar. Neden Afrika'dan şampiyon takımlar insanlar çıkmıyor argümanın cevabı çok basit. Futbol gibi spor dallarında parası çok olan kulüpler iyi topçuları topluyorlar. Dolayısı ile de Afrika'dan oldukça fazla futbolcu hem de ucuza Avrupa'ya dağılıyor. Gidip orada futbolu öğrenmiyorlar, kaldı ki futbolcu olmak eğitimle olmaz önce kabiliyetiniz nefesiniz olması lazım. Ferdi bir çok dalda artık sporcular kendilerine para veren finansman sağlayan spor kulüplerine gidiyorlar, Afrika'da bunu verecek zenginlik nerede? Her alanda olduğu gibi sporda da maalesef Avrupa ve Amerika tarafından sömürülüyorlar..

Bir çok spor dalı gibi futbolda da iyi oyuncuların musluğunun başı Afrika'da.
Musluğun başında çalışan biri olmak dezavantaj olmasa gerek.

Yamyam sıfatına sahip (insan eti yiyen) kabileler artık Afrika'nın orta bölgelerinde bir kaç küçük gruptan ibaretler. Belkide artık hepten kaybolmuşlardır, ya da insan eti yemiyorlardır. Afrikalıları yamyamlar olarak tariflemek artık geçmişte kaldı.

Sonunda şurada seviyeli bir şekilde fikir alışverişi yapabilecek birisini buldum galiba :)

Afrika'nın sporcu potansiyelinin yüksekliğinde hemfikiriz. Tabi bence futbol hariç. Neden hariç olduğunu birazdan açıklayacağım. Bu potansiyel bu kıtada var ama tek başına yetenek bir anlam ifade etmiyor. Türk arkadaşlarımla epeyce tartıştık biz bu konuyu. Seneler evvel kendi içimizden insanlar Almanya'ya gidip yerleştiler. Orada ev bark sahibi olup çoluk çocuğa karıştılar. Bu çocuklar bugün Alman milli takımını her seviyede ayakta tutar hale geldiler. Yahu hamur aynı hamur ama Almanya'da neden daha güzel ekmek çıkıyor ? İşte bu noktada bence eğitim devreye giriyor. Bizlerde olmayan alt yapı eğitimi orada var. Adamlar çocuğun bacağındaki bir kasın gelişmesi için 2-3 yıl uğraşıyorlar. Biz ne yaparız bu durumda bundan futbolcu olmaz deriz. İşte eğitim bu noktada yeteneğe katkı yapıyor. Çocuk kendisini geliştiriyor ve Mesut Özil gibi genç yaşında Alman ulusal takımında forma giyer hale geliyor. Afrika'nın da durumu aynı. Zidane eğer Cezayir'de kalmış olsaydı Zidane olabilirmiydi. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Musluğun başı dediğiniz gibi Afrika'da ama orada musluğun başında Afrikalılar durmuyor :)

Şimdi gelelim futbolun beşiği neresidir tartışmasına. Hiç tartışmasız futbolun beşiği Brezilya'dır diyebilirim. Bakın Güney Amerika demiyorum Brezilya diyorum. Eğer bir ülke futbolcu satarak ekonomisine yılda 50 milyar dolar girdi sağlıyorsa bunu tartışmamıza gerek yok.

Yamyam tabirim bir ironiydi. Yoksa Afrikalılarla bir sıkıntım yok :)

Sivas Meydan
14.10.2009, 23:51
arkadaşlar HİKO58.icin aydınlatayım sizi kendisi bülent uygun düşmanıdır ve bana göre de bunaktır..uykusunu iyi alırsa sabah kalktığında 15 dakika normal davranabilir..ve ayrıca bu sitede önüne gelen herkese sallar uydurma haberlerle akşama kadar kendini önemli hisseder ama biliyosunuz malum bu tiplerden türkiyede bolca var..ayrıca bu arkadaşın sacma sapan yazıları yüzünden yorum yapmaktan ve okumaktan sogudum ..siteye sızan ts taraftarlarının şak şaklarıyla ve teşekkürleriyle beslenir..uysaldır ama yinede güvenmeyin kızınca özelden tehlikeli olabiliyor.. tehlikeli derken yanlış anlamayın sadece oönemli vaktinizi calabilir..zararsızdır..!!!!!!

Böyle bir aydınlanmaya ihtiyacım vardı değerli dakikalarımı bundan sonra bu zat için kullanmayacağım.Malum ahlaki değerlerimizi en üst seviyede tutmak zorundayız.

KAOS
15.10.2009, 00:36
Sonunda şurada seviyeli bir şekilde fikir alışverişi yapabilecek birisini buldum galiba :)

Afrika'nın sporcu potansiyelinin yüksekliğinde hemfikiriz. Tabi bence futbol hariç. Neden hariç olduğunu birazdan açıklayacağım. Bu potansiyel bu kıtada var ama tek başına yetenek bir anlam ifade etmiyor. Türk arkadaşlarımla epeyce tartıştık biz bu konuyu. Seneler evvel kendi içimizden insanlar Almanya'ya gidip yerleştiler. Orada ev bark sahibi olup çoluk çocuğa karıştılar. Bu çocuklar bugün Alman milli takımını her seviyede ayakta tutar hale geldiler. Yahu hamur aynı hamur ama Almanya'da neden daha güzel ekmek çıkıyor ? İşte bu noktada bence eğitim devreye giriyor. Bizlerde olmayan alt yapı eğitimi orada var. Adamlar çocuğun bacağındaki bir kasın gelişmesi için 2-3 yıl uğraşıyorlar. Biz ne yaparız bu durumda bundan futbolcu olmaz deriz. İşte eğitim bu noktada yeteneğe katkı yapıyor. Çocuk kendisini geliştiriyor ve Mesut Özil gibi genç yaşında Alman ulusal takımında forma giyer hale geliyor. Afrika'nın da durumu aynı. Zidane eğer Cezayir'de kalmış olsaydı Zidane olabilirmiydi. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Musluğun başı dediğiniz gibi Afrika'da ama orada musluğun başında Afrikalılar durmuyor :)

Şimdi gelelim futbolun beşiği neresidir tartışmasına. Hiç tartışmasız futbolun beşiği Brezilya'dır diyebilirim. Bakın Güney Amerika demiyorum Brezilya diyorum. Eğer bir ülke futbolcu satarak ekonomisine yılda 50 milyar dolar girdi sağlıyorsa bunu tartışmamıza gerek yok.

Ben sondan başlayayım.
Bence futbolun beşiği kavramı artık yok, ve bence futbolun beşiği neredeyse dört siz bilemediniz beş Avrupa takımı (M. United, R. Madrid, Barcelaona, vs vs).
Bu takımlar dünya da her açıdan ön plana çıkmış topçuları emiyorlar ayrıca alt yapıları da var. Futbolcu çiftiliği veya futbolcu kaynağı neresi derseniz ben gene Afrika derim. Bakın büyük takımlara önemli miktarda topçusu orası kökenlidir..
Belki bir çoğu yıldız değildir ama takımlarının en önemli sırtlayıcılarıdır. Zencilerde beyazlarda olmayan genetik olarak farklı olan kas yapıları ve kalp dolaşım sistemleri var.

Gelelim eğitim konusuna.
Futbolculuk kesinlikle kabiliyetle yatkın olmakla başlar. Eğitim bu kaynağı yontar biçer, geliştirir ve kullanılabilir hale getirir. Bu yatkınlık kabiliyet de bir çok spor dalında olduğu gibi Afrikalılar da bolca var. Avrupa takımlarının bir çoğunun Afrika'da ya pilot takımı ya da bir danışma merkezleri var (Örn. Muhsin beyin takımını Ajaxın pilot takımı olması). Bazı takımlar doğrudan Afrika'dan genç yaşta bu oyuncuları alıyor, bazı takımlar ise alınmış ve geliştirilmişleri sonradan transfer ediyorlar.

Türkiye'de neden olmuyor Almanya'da oluyor bahsine gelince. Burada da oluyor, ama burada farklı oluyor. Burada futbolcuların eğitilebilecekleri tek yer alt yapılar ama alt yapılar yakın zaman kadar belli insan gruplarının kaba taslak yürüttükleri yerlerdi. Bu alt yapılara yakın zaman kadar okumayan aylak, kafasını kullanmasını bilmeyen çocuklar gidiyorlardı, futboldan zevk alan kabiliyetli çocuklar okumakla topçu olmak arasında tercih yapıp gelecek kaygıları ile okumayı tercih ediyorlardı, sınav sınav... futbola zaman kalmıyordu. Dolayısı ile Türkiye'de genellikle mantık yürütemeyen, eğitilemeyen, ilim bilimden habersiz, kültürsüz futbolcular futbolcu portföyünü oluşturdular (Bakın bir kaç tanesi hariç üniversite mezunu topçu bulamazsınız ligimizde). Ama oralarda öyle değil, adamlar hem futbol hem eğitim beraber yürütüyorlar.

Almanya 'da gelecek kaygısı buradaki gibi değil, okulu algılama okulla sporu beraber yürütme buradaki gibi değil, oradaki okullar okulu futbolla beraber yürütmeye uygun. Alt yapılar da bahsettiğiniz gibi oldukça bilimsel ve imkanları geniş. Yeni yeni aklı başında ilim bilimin dahil olduğu alt yapılar okullar ortaya çıkmaya başladı. Burada da artık kafasını kullanabilen, zeki kabiliyetli çocuklar bu alt yapılara yönelmeye başladı.

Ebeveniylerin de eskiden topçu olmaya bakışları artık profosyonel futbolculuk şekline dönüştü.

Ama bütün bunlara rağmen Afrikalılar kadar futbola yatkın millet değiliz, Almanya futbolundaki Türklerin sayısı çok fazla da değil.

Afrika'da ki musluğun başında hem oralılar hemde yabancılar duruyor (Muhsin bey gibi)

Şu Brezilya ve 50 milyar dolar konusunda yanılıyor olabilir misiniz? Avrupa liglerini ve bu liglerdeki Brezilyalı topçuların sayısını bir düşündüm, birde yeni katılanların sayısına dikkat edince bu rakam bana biraz yüksek geldi.

emin kara
15.10.2009, 01:32
arkadaşlar bu saatten sonra bülent hocayı bu karar acımasızca eleştiriye bir anlam veremiyorum bu hoca takımı hayal bile edemeyecegimiz kadar yukarlara çıkardı düşüne biliyormuydukki bizim takım şampyonluk için oynayacak şampiyonlar ligine katılacak takımın başında oldu müdette daima takımı yukarlarda oynattı başarı sanki devamlı mutlaka başarısızlıklarda olacaktır sanki yönetimden tutun futbolcusuna kadar herkes başarılıda bir tek başarısız hocaymış gibi faturayı hocaya kesiyorzruz yonetim hocanın istedigi oyncuları alabilmişmi bizler taraftar olarak nekadar destekleye bildik bırakın artık hocayı size göre hoca başarısızidi git şimdi takımın hali içler acısı bizler kalkıp bülent hocayı tartışıyoruz bunlar takıma bir katkı saglamaz gelecege dönük yapa bilecegimiz şeylerle ugraşalım bizler bukadar vafasız olamayız .çünku biz yigidoyuz bülent hocayada yaptıgı güzel şeyler için teşkkürü bir borç bilip madem gitti yolu açık olsun diyorum

Kederli Yiğido
15.10.2009, 02:32
Ben sondan başlayayım.
Bence futbolun beşiği kavramı artık yok, ve bence futbolun beşiği neredeyse dört siz bilemediniz beş Avrupa takımı (M. United, R. Madrid, Barcelaona, vs vs).
Bu takımlar dünya da her açıdan ön plana çıkmış topçuları emiyorlar ayrıca alt yapıları da var. Futbolcu çiftiliği veya futbolcu kaynağı neresi derseniz ben gene Afrika derim. Bakın büyük takımlara önemli miktarda topçusu orası kökenlidir..
Belki bir çoğu yıldız değildir ama takımlarının en önemli sırtlayıcılarıdır. Zencilerde beyazlarda olmayan genetik olarak farklı olan kas yapıları ve kalp dolaşım sistemleri var.

Gelelim eğitim konusuna.
Futbolculuk kesinlikle kabiliyetle yatkın olmakla başlar. Eğitim bu kaynağı yontar biçer, geliştirir ve kullanılabilir hale getirir. Bu yatkınlık kabiliyet de bir çok spor dalında olduğu gibi Afrikalılar da bolca var. Avrupa takımlarının bir çoğunun Afrika'da ya pilot takımı ya da bir danışma merkezleri var (Örn. Muhsin beyin takımını Ajaxın pilot takımı olması). Bazı takımlar doğrudan Afrika'dan genç yaşta bu oyuncuları alıyor, bazı takımlar ise alınmış ve geliştirilmişleri sonradan transfer ediyorlar.

Türkiye'de neden olmuyor Almanya'da oluyor bahsine gelince. Burada da oluyor, ama burada farklı oluyor. Burada futbolcuların eğitilebilecekleri tek yer alt yapılar ama alt yapılar yakın zaman kadar belli insan gruplarının kaba taslak yürüttükleri yerlerdi. Bu alt yapılara yakın zaman kadar okumayan aylak, kafasını kullanmasını bilmeyen çocuklar gidiyorlardı, futboldan zevk alan kabiliyetli çocuklar okumakla topçu olmak arasında tercih yapıp gelecek kaygıları ile okumayı tercih ediyorlardı, sınav sınav... futbola zaman kalmıyordu. Dolayısı ile Türkiye'de genellikle mantık yürütemeyen, eğitilemeyen, ilim bilimden habersiz, kültürsüz futbolcular futbolcu portföyünü oluşturdular (Bakın bir kaç tanesi hariç üniversite mezunu topçu bulamazsınız ligimizde). Ama oralarda öyle değil, adamlar hem futbol hem eğitim beraber yürütüyorlar.

Almanya 'da gelecek kaygısı buradaki gibi değil, okulu algılama okulla sporu beraber yürütme buradaki gibi değil, oradaki okullar okulu futbolla beraber yürütmeye uygun. Alt yapılar da bahsettiğiniz gibi oldukça bilimsel ve imkanları geniş. Yeni yeni aklı başında ilim bilimin dahil olduğu alt yapılar okullar ortaya çıkmaya başladı. Burada da artık kafasını kullanabilen, zeki kabiliyetli çocuklar bu alt yapılara yönelmeye başladı.

Ebeveniylerin de eskiden topçu olmaya bakışları artık profosyonel futbolculuk şekline dönüştü.

Ama bütün bunlara rağmen Afrikalılar kadar futbola yatkın millet değiliz, Almanya futbolundaki Türklerin sayısı çok fazla da değil.

Afrika'da ki musluğun başında hem oralılar hemde yabancılar duruyor (Muhsin bey gibi)

Şu Brezilya ve 50 milyar dolar konusunda yanılıyor olabilir misiniz? Avrupa liglerini ve bu liglerdeki Brezilyalı topçuların sayısını bir düşündüm, birde yeni katılanların sayısına dikkat edince bu rakam bana biraz yüksek geldi.

Madde madde gitmekte fayda var :)

Futbolun beşiği hususunda ısrarcıyım. Saydığınız kulüpleri ve onların çalışma şekillerini düşündüğümüzde haklı görünüyor olabilirsiniz ama Brezilya bununda önüne geçmiş durumda. 18 yaş altındaki oyuncuların ülke dışına ve Portekiz haricine transferlerine sınırlandırma getirdiler yıllar önce. Yani oyuncuyu gençken ucuza kapatayım mantığı orada pek işlemiyor. Ucuza kapatayım dersen 14-15 yaşında oyuncuları alacaksın ama 18 yaşında gelirler. O yaşa kadar gelişimlerine ait uygulayıcı olamazsın. Bu durumda Avrupa kulüplerinin buradaki hakimiyet alanlarını daraltıyor. Yani Brezilyayı sömüremiyorlar.

Afrika kıtasında pilot takımların sayısı ile Brezilyadaki pilot takımların sayısı denktir diyebiliriz. Bunun Afrika kıtasına kattığı bir artı özellik yok yani.

Türkiye'de halen daha alt yapı problemi devam ediyor. Hiç bir kulübün belirli bir sistemi yok. O yüzden hiç bir oyuncumuz profesyonelce futbol hayatlarını devam ettiremiyorlar. Bırakın alt yapıları A takımlarımızda dahi en basitinden çağın gereği olarak bir psikolog görev yapmıyor. Bu konuda gelişmişlik açısından yamyamlardan sadece bir adım öndeyiz :) Eski futbolcuları antrenör yaparak bu işler olmaz. Tamam insan futbolcudur futboldan anlar ama bunun eğitimini herkes veremez. Kaç tane eğitimli alt yapı hocası var.

Almanya futbolundaki Türklerin sayısı oldukça fazla. U21 ve U19 milli takımlarından Türkleri çıkartalım Alman milli takımı çöker. Ayrıca 14-15 yaşlarında muazzam Türk çocuklar var. Bu çocuklar 5-6 yıl sonra sadece Alman futboluna değil Dünya futboluna damga vuracaklar.

Brezilya'nın transfer geliri konusunda yanılmıyorum. Dünyada Brezilyalı oyuncuların oynamadığı bir lig yok. Üstelik Avrupa ülkelerinin 2. ve 3. liglerinde dahi oynuyorlar. Transfer döneminde Brezilyada izlediğimiz bir oyuncuyu bir daha izleme fırsatımız olamayabiliyor :) O derece rağbet var. Bunları topladığımızda bu rakama ulaşabiliriz. Japonyadan Amerikaya kadar Brezilyalı dolu.

carizma0658
15.10.2009, 11:32
başkanım hataları görmek erdemlıktır önemli olan bundan sonraki adımlardır inşallah sivas layık oldugu yere gelecektır

of'taki yiğido
15.10.2009, 12:38
Arkadaşlar hatada başarıda ortaktır ne hocayı nede başkanı şahsen tanırım. Allah razı olsun ikisininde hakkı tartışılmaz ama hocayı yerlere vururken başkanı göklere çıkartmak bence (şahsi kanaatim) çok dürüst bir davranış olmaz. Bu başarısızlıkta suç sadece hoca ve yönetimin mi tabiki bizimde eksiğimiz hatalarımız var. Başkanın bu söyleşisinden almamız gereken stadı dolduramayaşımız olmalı. yani herkes önce üstüne düşeni yapmalı sonra eleştirecekse eleştirecek sevecekse sevecek. Öyle oturduğu yerden ahkam kesmeyelim hiç birimiz... Genel anlamda yıllanmış köklü takımlara kafa tutacak durumdaysak bizi buraya taşıyanlarada teşekkürlerimi bir borç bilirim... Allah daha güzel bir kent daha güzel bir takım eder inşallah...

giants
15.10.2009, 14:06
Baskan Otyakmaz in Camia adina özelestiri yapmasi anlamli ve degerlidir.kendisininde belirttigi gibi her olumlu sürec ve olumsuzluklar camiamiz adina bir tercübedir. Önemli olan bu deneyimlerden olumlu olanlari alip bizi gerileten ve zayiflatan durumlarin tekrarina düsmemek...

Baskanimiz Kismende olsa degindigi bir nokta vardi. Sivasli bir hocanin görev yapip yapmiyacagi konusu idi. Baskan bu konudaki düsüncesini Alt yapi ve A takim arasina monte edilecek iki tarafinda gelisimine katki saglayacak bir modelden söz etti fakat bu durumu, ihtiyac olursa diye tesbit etti

Tamda bu sorun burada önem kazaniyor. eger bu ligde kalici ve istikrarli bir cizgi yakalamak istiyorsak,bunuda kendi imkan ve olanaklarimizi göz önünde bulundurarak,maddi imkanlari kullanarak tümden yürütme gücüne sahip degilsek geriye elimizde insan kaynagini dogru kullanmak kaliyor...
daha öncede belirttim begenelim begenmiyelim TrabzonSpor ve Trabzon sehri bu noktada bir cok seyi asmis... Gerek futbolcu gerekse teknik adam yetistirme ve alternatifli olma noktasinda türkiyenin üc büyüklerinin önündedir. Trabzon sehri bir yani ilede Futbol sehri konumundadir. Bu gercegi istikrarli bicimde ortaya koyanda futbol adina bu sehirde coklu alternatiflerin yaratilmasidir. hemen hemen türkiyede her külüpde bir veya bir kac Trabzonlu futbolcu bulmak mümkün.. Burada su yanlis anlasilmasin futbolda hersey yerel olsun anlaminda söylemiyorum. tabiki kaliteli gerek Türkiyenin baska sehirlerinden gerekse Yabanci oyuncular ve teknik adamlar kulübümüzde olmali buna karsi degilim...

Kalici cözümler üretmek isteniyorsa Sivas icerisinden Sivas amatör yapisini taniyan bir veya iki hocaya görev verilmelidir.. Biri Baskanin Otyakmazin sundugu model icerisinde görevlendirilmeli.Hem takimin teknik patronunun yaninda kendini gelistirmeli hemde bu gelisimi alt yapiya aktarmali orayi takip etmelidir. bir digeride radar gibi amatör yapilari taramali alt yapiyi nitelikli gelecek vaad eden futbolculari takviye etmeli ve alt yapi hocalari ile görev yapmali yani digeride isin mutfagina motte edilip hem onun sehri iyi tanimasindan yararlanilmali hemde kendini hoca olarak gelistirmesine olanak saglanmali. ben bu tip montelere ertugral hocanin karsi cikacagini düsünmüyorum.Hocamiz verdigi demeclere bakilirsa gercekten mütevazi ve bilgi ve birikiminin paylasacak ve aktaracak nitelikte bir Hoca izlenimi veriyor..

Sonuc olarak yönetimimiz saglem ayaklari yere basan bir gelecek planliyorsa.en ufak bir olumsuzlukta acaba yarin ne olacak kaygisina hem kendilerini hemde bizleri sokmak istemiyorlarsa bu gercegi görüp bu modeli uygulamak bir zorunluluktur.Bülent Uygun hocanin istifasi yakici bir bicimde bize bu kaygiyi yaratti alternatifsizligi bizi derin kaygilandirdi. Onun icin yerelden en az bir iki hocanin takima monte edilip gelismesine olanak saglanmasi zorunluluk ve bu camianin ihtiyacidir. sular dalgalandiginda eyvallah etmiyecegimiz tutunacak dalimizdir. Yani kisaca Bülent Uyguna Baslangicda Taninan sans Sivasin icinden kaliteli bir iki hocayada taninmalidirki. iki boyutlu gelisime hizmet etsin.Bu hocalar bir tarafdan kendi bilgi ve becerilerinin üzerine birseyle katarken hemde yereli iyi tanidiklari icin altyapinin gelisiminede katkilari olur.

Ayrica Sivas Amatör kulüpleride birinci önceligini kendi sehrinin takimlarini yücelmesi ve gelismesine katki saglamak olarak görmeli.. SivasSpor istikrari ve gelisimini bir sisteme oturttugunda bundan en büyük faydayi Sivasin tüm külübleri görecektir. Sivas neden Bir futbol sehri ve Futbolcu yetistirme sehri olmasin. güclenen istikrari yakalayan bir SivasSpor Futbol adina tüm sehri güclendirecektir.onun icin bir futbolcu istendiginde. firsat bu firsattir deyip abuk sabuk rakamlar istenilecegine nasil katki saglarim sehrine bunu hesabi yapilsin baskanin dedigi gibide hickimsenin sundugu katkida karsiliksiz kalmaz. ama basta bu sehrin asli degeri olan SivasSpor ve onun basarisi herseyin önünde olmali.

Kederli Yiğido
15.10.2009, 14:13
Alt yapıya önem verecekseniz alt yapıya mümkünse bu işin ihtisasını yapmış yabancı bir hoca getirtmelisiniz.