Orijinalini görmek için tıklayınız : Ertuğral Sivas'ı Neden Kabul Etti?
SivasSpor.Com 14.10.2009, 13:00 http://www.sivasspor.com/images/stories/1.hocaimza.jpg
Sivasspor'un pazar günü sözleşme imzaladığı Muhsin Ertuğral, uzun yıllardır Türkiye'de bir takımda çalışma isteğini, bu yüzden de kırmızı beyazlı takımın teklifini kabul ettiğini söyledi.
AFRİKA GÜNLERİNİ ANLATTI
Muhsin Ertuğral, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) açıklamalar da bulundu. Güney Afrika'nın Ajax Cape Town takımını çalıştırırken Bülent Uygun'un istifası üzerine Sivasspor'un teklifini kabul ederek Türkiye'ye dönen Muhsin Ertuğral, öncelikle Afrika'daki günleri ve Türk futboluna ilişkin düşüncelerini anlattı.
Türk teknik adamların genellikle yurt dışında takım çalıştırmama sebepleri hakkındaki düşüncelerini de dile getiren Muhsin Ertuğral, bu arada kendisinden örnekler verirken şöyle dedi:
"KÖLN'ÜN ALT YAPISINDAN YETİŞTİM"
"Ben 5 yaşındayken babam Almanya'ya yerleşti. Bütün okul hayatım Almanya'da geçti. Orada okuldan ziyade, futbola çok yakın olduk. Köln takımının alt yapısında yetiştim. Belçika'da 1 sene oynadıktan sonra Almanya 2'nci Ligi'ne transfer oldum. Arkasından Antalyaspor ve Eskişehirspor dönemim oldu. Yaşadığım sakatlık sonrası 26-27 yaşında futbolu bıraktıktan sonra Köln Spor Akademisi'ini bitirdim. Antrenörlüğe Almanya'da 4'üncü Ligi'de başladım.
Daha sonra çeşitli ülkelerden teklifler geldi. Zaire milli takımını çalıştırdım. Türkiye'de Yılmaz Vural'la Trabzonspor dönemimiz oldu. Zannediyorum, başarılıydık. UEFA'daki Bochum maçından sonra ayrılıp veda ettik. Türkiye'de kalabilirdim ama Güney Afrika'da çok önemli bir takımdan teklif geldi.
Güney Afrika dünyanın en önemli ekonomilerinden biri. Yaşantı çok üst düzeyde. Cape Town şehri bir Fransa'nın Cannes kenti gibi. 25 milyon taraftarı olan Kaiser Chief'in başında 6 yıl kaldım. Afrika Kupa Galipleri Kupası'nı kazandım. Bu kulüp tarihinde ilk defa oldu. Avustralya, Mısır'da görev yaptım. Önemli liglere oyuncu yetiştirdik."
"LİGİMİZ AVRUPA'DA SÖZ SAHİBİ"
Türk antrenörlere çok sıcak bakılmadığını da vurgulayan Muhsin Ertuğral, bu konuda şöyle konuştu:
"Geçmişte Meksika'dan iyi bir transfer teklifi gelmişti. Bitmek üzereydi. Kulüp başkanı, Hırvat menajerle görüştükten sonra vazgeçti. Türk antrenörü kamuyonuna sunanam, demesi canımı sıktı. Biz yetenekli insanlarız. Türkiye Ligi Avrupa'da söz sahibi. İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya'dan sonra, bizim ilgimiz geliyor. Arzu, istek büyük. Duygusallığımız biraz sorun yaratıyor. Onu bırakıp her şeyi otomatikleştirmiş, olaya daha profosyonelce ve sakin bakma şansımız olsa, bizim yaratıcı özelilliğimiz ve kişiliğimiz çok önemli artılar katacak. Ama bu duygusallık bizi biraz olumsuz etkiliyor."
"TEKERLEĞİ İCAT ETMİYORUZ"
Türk kültürüne yakın olmayan ülkelerde, uyum konusunda çok da fazla sıkıntı yaşamadığını kaydeden Muhsin Ertuğral, "Ortama uymak zorundaydım. Çünkü çok ülkelerde çalıştım. Biz antrenörler olarak tekerleği yeniden icat etmiyoruz. Bugün oynanan 4-4-2 sistemi 60'larda da oynanıyordu."
Yurt dışında görev yaparken en çok yemeklerimizi ve arkadaşlarını özlediğini belirten Muhsin Ertuğral, "Türkiye'den 5 yaşında ayrılmama rağmen halen Türk pasaportu taşıyorum. Teklif gelince zaten düşünmeden de kabul ettim" diye konuştu.
"AFRİKA'DA YETENEKLİ FUTBOLCULAR VAR"
Güney Afrika Ligi'nin çok kaliteli olduğunu, Avrupa standartlarına yaklaştığını da vurgulayan Muhsin Ertuğral, şöyle devam etti:
"İngiltere Premier Ligi eski başkanı, ligi kurmuş ve üst düzeye getirdi. Avrupa'ya yakın bir konumu var. Üst düzeyde önemli antrenörler geliyor. Bir de dünya kupası oynanacak. Dolayısıyla lig çok organize. Futbolcular çok gelişti. Yetenekliler ve göze hoş gelecek futbol oynayabiliyorlar."
ZAİRE'DEKİ ŞANSSIZLIĞI
Zaire milli takımını çalıştırırken tek şanssızlığının tüm futbolcuların yurt dışında forma giymesi olduğunu söyleyen Muhsin Ertuğral, "Dünya Kupası'nda Güney Afrika Milli Takımı daha çok kendi ülkesindeki oyunculardan olacak ve sanıyorum benim de 5-6 futbolcum orada görev yapacak" dedi.
"TÜRKİYE DAHA DUYGUSAL"
Takım çalıştırmanın her yerde zorlukları olduğunu vurgulayanr Muhsin Ertuğral, bu konuda kolay bir ülke bulunmadığını öne sürerken de şunları söyledi:
"Türkiye'de insan yaklaşımı biraz farklı olmalı. Biz çok duygusalız. Bir futbolcu belirli pozisyona giriyor, atamıyor. Pas atamadığında bir kaç saniye, (Ben ne yaptım) diye düşünüyor, soru işaretleri oluyor. Arkadaşları parmakla gösteriyor, (Sen niye bu hatayı yaptın) olmamalı. Bu duygusallığı bırakmalıyız, çünkü kalitemiz ortada. Bunu üst düzeye çıkarmamız lazım. Biz çok cana yakın, duygusal insanlarız. Avrupa'da insanları profesyonelce düşünüyor. Yaşam tarzları bizden değişik."
"AİLEMİ GETİRECEĞİM"
Gittiği ülkelere ailesini de götürdüğünü açıklayan Muhsin Ertuğral, "Oğlum 24 yaşında. Şu anda Almanya'da yaşıyor. Evden ayrıldı ve kendi yolunu çizdi. İsviçre uyruklu bir eşim var ve genelde gittiğim ülkelere birlikte gideriz. Yakında onu da Sivas'a getireceğim" dedi.
3 KELİMEYLE AFRİKA FUTBOLU
Afrika futbolunu 3 kelimeyle, 'Teknik, yaşam ve eğlence' olarak nitelendiren Muhsin Ertuğral, "Kazanmaktan ziyade, daha çok bireysel olarak kendini gösterme, futbolcularda kendine has, (Bu benim hareketim gibi) kendine özgü bir şov oluşturma tarzı var. Yeni nesil biraz daha Avrupalaşıyor. Ama çok üst düzeyde yetenekler var" diye konuştu.
"ŞU AŞAMADA GELMEK RİSKLİ"
Sivasspor'un kadrosunun tamamını tanımadığını, ancak bildiği oyuncular bulunduğunu da açıklayan Muhsin Ertuğral, geçen yıl takımın çok başarılı olduğunu hatırlatırken de şöyle konuştu:
"Bülent Uygun, önemli işler başardı. Çıtayı çok yükseltti. Trabzonspor dışında yanılmıyorsam bir Anadolu takımı Şampiyonlar Ligi elemelerine katıldı. Sakatlık ve şanssızlıklar var. Kolay olarak kabul edilebilecek maçlar kaybedildi. Dün başarılı olan takım bugün başarısız olamaz. Morale ihtiyaçları var. Gördüğüm kadarıyla ferdi yetenekleri çok üstün. Takım anlayışına önem vermemiz gerekiyor. Kollektif açıdan bazı engeller var. Onun dışında arkadaşlarımız üst düzeyde oyuncular."
"40 PUAN BARAJINI AŞACAĞIZ"
Böyle bir dönemde Sivasspor'u tercih etmesinin kendisi için büyük bir risk olduğunu ifade eden Muhsin Ertuğral, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Başkan Mecnun Otyakmaz'ın çok istekli olması kararımda etkili oldu. Ajax Cape Town'un kupa finali vardı. 3 milyon dolar primi olan bir finaldi. Kendi ülkeme gelebilmek için kabul ettim. Geçen sene başarılı olmuş bir Sivasspor için o kadar çok isim seçeneği varken beni istemelerinden mutlu oldum. Başkanımızın yaklaşımını çok sıcak ve içten buldum. İnşallah güzel başlar. Bizden beklentileri verip takımı 40 puan barajına taşımaya çalışacağız. İlk haftalarda zorluk yaşayacağız, diye düşünüyorum. Kimsede sihirli değnek yok. Gençlerbirliği maçını atlattıktan sonra Gaziantepspor'u mutlaka yenip ardından Galatasaray'a hazırlanacağız."
Yıllardır Türkiye'den sadece sözlü teklifler aldığını, bunların resmiyete dönüşmediğini açıklyan Muhsin Ertuğral, "Elbette gelmeyi düşünüyordum. Çalıştığım ülkelerde üst düzeyde takımlar çalıştırdım. O ülkelerin Fenerbahçe ve Galatasaray'ıydılar. Şimdi birikimlerimi burada değerlendirmek istiyorum" diye konuştu.
"UYGUN'LA GÖRÜŞECEĞİM"
Takım konusunda Bülent Uygun'la henüz görüşmediğini de açıklayan Muhsin Ertuğral, kendisinin düşünceleri alacağını belirtirken, "Sezon başında bir oyuncumu almak istiyordu. İyi bir oyuncuydu. Bu konuda görüşmemiz olmuştu. Şimdide ben kendisinden takım hakkındaki fikirlerini alacağım" dedi.
Bir dönem Trabzonspor'da beraber çalıştığı, bu sezon Kasımpaşa'nın başında olan Yılmaz Vural'la rakip olduklarını söyleyen Ertuğral, "Yılmaz Vural, benim ağabeyimden ötedir. Ailemizle görüştüğümüz bir kişi. Bize çok emeği geçti, ondan da bir şeyler öğrendik. Ama şimdi rakibiz. İnşallah Kasımpaşa maçında onları yenip eli boş göndereceğiz" deyi konuştu.
"MİLİ TAKIMA ŞENOL GÜNEŞ GELMELİ"
Milli takımın Güney Afrika'daki Dünya Şampiyonası'na katılamamasına üzüldüğünü söyleyen Ertuğral, "Ekibimize yardımcı olacaktık ama olmadı. Milli takımımız özellikle Japonya-Kore'de yapılan şampiyonada büyük işler başarınca Afrika'da büyük ilgi çekmişti. Fatih Terim, takıma önemli şeyler verdi. Emeği inkar edilemez. Yeni bir antrenör gelecekse bu inşallah Şenol Güneş olur. Çünkü Kore'de çok önemli işler başarıyor. Milli takımın başında kendi ülkemizin insanının olması gerektiği düşüncesindeyim" dedi.
"ŞAMPİYON TAHMİNİ ERKEN"
Süper Lig'de şampiyonluk yarışına da değinen Ertuğral, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Şimdiden tahminde bulunmak için henüz çok erken. Beşiktaş'ın bir düşüşü var ama ne olacağı belli olmaz. Trabzonspor geçmişte büyük işler başardı. İnşallah bir Anadolu takımı da ayrı başarıyı yakalama şansına sahip olur."
Kederli Yiğido 14.10.2009, 13:09 40 puan barajını aşacakmış :)
Allah'ım hedefe bak ya. Birisi bu adama 40 puan ile bu ligden düşenlerin olduğunu hatırlatması lazım. Adam resmen küme düşmeme mücadelesi vereceğiz demiş. işte size vizyon. Defalarca söyledim ve de söylüyorum Muhsin hoca bu takımı düşürür. Büyük bir hata yapıyoruz.
Sivas'ı neden kabul etmiş. Adam hayatının teklifini aldı. 2 çuval un parasına çalışıyordu şimdi kimbilir kaç milyar götürecek.
özyiğido 14.10.2009, 13:13 fb YALAKASI bülent uygunUN OLMADIĞI BİR SİVASSPORDA SENİN HAYLİ HAYLİ BAŞARILI OLACIĞINI TAHMİN EDİYORUM......
ahmet koç 14.10.2009, 13:17 böyle yazmayın hocam bizler zaten üzüntü içindeyiz hakımızda yapılan kötü yorumlardan bize kına geldi artıl olumsuzluga tahamülümüz kalmadı iyimser olmalıyız yeni hocayla çıkışa gecmeliyiz aksisi malum temenimiz takımın eski başarısına yeniden ulaşması
40 puan barajını aşacakmış :)
Allah'ım hedefe bak ya. Birisi bu adama 40 puan ile bu ligden düşenlerin olduğunu hatırlatması lazım. Adam resmen küme düşmeme mücadelesi vereceğiz demiş. işte size vizyon. Defalarca söyledim ve de söylüyorum Muhsin hoca bu takımı düşürür. Büyük bir hata yapıyoruz.
Sivas'ı neden kabul etmiş. Adam hayatının teklifini aldı. 2 çuval un parasına çalışıyordu şimdi kimbilir kaç milyar götürecek.
Adam Gerçekci Şampiyonluğa veya ilk ona oynayacağız dememişki önce bu son sıralardan kurtaralım bu arada 40 puanla buse düşen fazla olmaz çünkü ankarasporunda düşdüğünü hatırlatırım.
özyiğido 14.10.2009, 13:21 40 puan barajını aşacakmış :)
SON BEŞ YILA BAKSAN 40 PUAN ALAN TAKIMLAR 11 12 OLARAK BİTİRMİŞ.YANİ 40 PUANLA KÜME DÜŞEN TAKIM YOK YAPTIĞIN TESBİTLERİ BİRAZ ARAŞTIR ÖYLE YORUM YAZ BENCE TAVSİYEMDİR....
bu sezon kısa ve öz düşmemek bi başarıdır bunu yaparsak bu sezonuda bu şekilde atlatmış oluruz
winner58 14.10.2009, 13:43 40 puan barajını aşacakmış :)
adam gerçekleri söylemiş ne diyecekti sana ben bu takımı şampiyonmu yapacam diyecek hayelmi görmek istiyorsun sen ya biraz daha düşünceli yorum yaz yazacaksan bari
Kederli Yiğido 14.10.2009, 13:57 SON BEŞ YILA BAKSAN 40 PUAN ALAN TAKIMLAR 11 12 OLARAK BİTİRMİŞ.YANİ 40 PUANLA KÜME DÜŞEN TAKIM YOK YAPTIĞIN TESBİTLERİ BİRAZ ARAŞTIR ÖYLE YORUM YAZ BENCE TAVSİYEMDİR....
2003 yılında Bursaspor kaç puanla düştü bak bakalım. Bu ligde üstelik Ankaraspordan dolayı 6 puan avantajı olacak her takmın. Yani küme düşme potasından çıkmak isteyen takım 45 yapacak.
2003 yılında Bursaspor kaç puanla düştü bak bakalım. Bu ligde üstelik Ankaraspordan dolayı 6 puan avantajı olacak her takmın. Yani küme düşme potasından çıkmak isteyen takım 45 yapacak.
bu senede 2 takım düşecek bende sana onu hatırlatırım.
Kederli Yiğido 14.10.2009, 14:00 adam gerçekleri söylemiş ne diyecekti sana ben bu takımı şampiyonmu yapacam diyecek hayelmi görmek istiyorsun sen ya biraz daha düşünceli yorum yaz yazacaksan bari
Vay be
Şampiyonluğa oynayan bir takımı küme düşme potasına soktunuz ya helal olsun
Demek tek fark Bülent hoca imiş. Oyuncular aynı, yönetim aynı, taraftar aynı sadece hoca farklı. Onlarında hedefi kümede kalmak. Asansör takım olma yolunda el birliği ile katkı yapıyorsunuz takıma.
Her toplum hak ettiği şekilde yönetilir demiş ünlü bir edebiyatçı. Sizlere bu ligde takım lüks zaten. Yazık bu takımdan benim gibi umut besleyenlere.
Kederli Yiğido 14.10.2009, 14:02 bu senede 2 takım düşecek bende sana onu hatırlatırım.
matematik hesabı yapamıyormuyuz. Her takım 6 puan fazla alacak. Kasımpaşa lign dibinde olacak gibi. Onu geçtik. Diğer takım 20 puanda filan kalmayacak. 40 puanla bitiren ligden düşer. Söz uçar yazı kalır. Yazılar burda. Sezon sonu bakarız.
Vay be
Demek tek fark Bülent hoca imiş. Oyuncular aynı, yönetim aynı, taraftar aynı sadece hoca farklı. Onlarında hedefi kümede kalmak. Asansör takım olma yolunda el birliği ile katkı yapıyorsunuz takıma.
Her toplum hak ettiği şekilde yönetilir demiş ünlü bir edebiyatçı. Sizlere bu ligde takım lüks zaten. Yazık bu takımdan benim gibi umut besleyenlere.
Liderin puanına bak bizim puanımıza bak Şampiyonluğa oynamak bu saaten sonra imkansız ayraca bütçemize göre konuşalım lütfen.
Kederli Yiğido 14.10.2009, 14:04 Liderin puanına bak bizim puanımıza bak Şampiyonluğa oynamak bu saaten sonra imkansız ayraca bütçemize göre konuşalım lütfen.
Şampiyonluğa oynayacağız demesin ama ilk 5 desin. Bu hedef neden gerçekçi görünmüyor gözünüze.
Şampiyonluğa oynayacağız demesin ama ilk 5 desin. Bu hedef neden gerçekçi görünmüyor gözünüze.
Kadeş Bu takım daha düne kadar 1 puanı vardı ligden düşme tehlikesi var bu yerden çıkalım bu sene büyük hayaller beklemek yanlış olaur.
Kederli Yiğido 14.10.2009, 14:20 Dünyaca ünlü bir spor adamından aldığımız derslerde söylediği bir söz vardı. Hedefinizi daima yüksek tutun çünkü büyük bir ihtimalle o hedefe ulaşamazsınız. Ancak hedefiniz büyük ise ondan 1 seviye daha düşük başarıya ulaşabilirsiniz. Hedefini küçük tutanlar ise yine o hedefe ulaşamayabilirler ama ondan bir seviye daha düşük başarı başınızı çok ağrıtır. Bilmem anlatabildim mi?
Dünyaca ünlü bir spor adamından aldığımız derslerde söylediği bir söz vardı. Hedefinizi daima yüksek tutun çünkü büyük bir ihtimalle o hedefe ulaşamazsınız. Ancak hedefiniz büyük ise ondan 1 seviye daha düşük başarıya ulaşabilirsiniz. Hedefini küçük tutanlar ise yine o hedefe ulaşamayabilirler ama ondan bir seviye daha düşük başarı başınızı çok ağrıtır. Bilmem anlatabildim mi?
Geçensenede büyük konuştu bülent uyhun ne oldu Avrupada 5-0 gibi fark oldu tamam başarıda gerçekci düşünmek lazım.
Vay be
Sampiyonluga oynayan takimi küme düsme potasinami getirdik? senin dedigin o yere ligin dibine Sivas Takimindan cok destek verdigin hoca getirdi.... Simdi Ligin dibinden nasil kurtuluruz onun arayisindayiz..Kadere bakki Smpiyonluga oynamis takim ne hale sokulmuski ligde kalmayi büyük bir lütüf görüyor.. Onun icin yazdiklarinizi bir gözden gecirin Düsme potasina soktu dediginiz hoca daha bu takimin basinda maca cikmadi. buraya kadar sevapda günahda senin hocanindir!!!!! 9. hafdadan sonra bir sorun olursa oda bizim hocanin olur..
Kederli Yiğido 14.10.2009, 14:27 Sampiyonluga oynayan takimi küme düsme potasinami getirdik? senin dedigin o yere ligin dibine Sivas Takimindan cok destek verdigin hoca getirdi.... Simdi Ligin dibinden nasil kurtuluruz onun arayisindayiz..Kadere bakki Smpiyonluga oynamis takim ne hale sokulmuski ligde kalmayi büyük bir lütüf görüyor.. Onun icin yazdiklarinizi bir gözden gecirin Düsme potasina soktu dediginiz hoca daha bu takimin basinda maca cikmadi. buraya kadar sevapda günahda senin hocanindir!!!!! 9. hafdadan sonra bir sorun olursa oda bizim hocanin olur..
Katılmasamda senin mantığına göre Sivasspor'un başarısı da başarısızlığı da Bülent Hocaya ait. Sanırım bunu demek istiyorsun.
Sampiyonluga oynayan takimi küme düsme potasinami getirdik? senin dedigin o yere ligin dibine Sivas Takimindan cok destek verdigin hoca getirdi.... Simdi Ligin dibinden nasil kurtuluruz onun arayisindayiz..Kadere bakki Smpiyonluga oynamis takim ne hale sokulmuski ligde kalmayi büyük bir lütüf görüyor.. Onun icin yazdiklarinizi bir gözden gecirin Düsme potasina soktu dediginiz hoca daha bu takimin basinda maca cikmadi. buraya kadar sevapda günahda senin hocanindir!!!!! 9. hafdadan sonra bir sorun olursa oda bizim hocanin olur..
Aynen Katılıyorum.............
Kederli Yiğido 14.10.2009, 14:31 Geçensenede büyük konuştu bülent uyhun ne oldu Avrupada 5-0 gibi fark oldu tamam başarıda gerçekci düşünmek lazım.
Gelin beraber gerçekçi düşünelim. Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz takımlar yedek kulübelerinde oturttukları oyuncuları satsaydılar Sivasspor'un tüm kadrosunun bedeli kadar maddi kaynak yaratırlardı. Adaletsiz olan bu arenada lig 2.si olmak başarıdır.
Bülent hocanın hataları yok mu elbette var ama istikrar denen olguyu kavrayamadık. Arsene Wenger gibi büyük bir hoca eğer Sivassporda olmuş olsaydı adamı 20 kere kovmuştuk sizlerin bu mantığıyla.
Gelin beraber gerçekçi düşünelim. Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz takımlar yedek kulübelerinde oturttukları oyuncuları satsaydılar Sivasspor'un tüm kadrosunun bedeli kadar maddi kaynak yaratırlardı. Adaletsiz olan bu arenada lig 2.si olmak başarıdır.
Bülent hocanın hataları yok mu elbette var ama istikrar denen olguyu kavrayamadık. Arsene Wenger gibi büyük bir hoca eğer Sivassporda olmuş olsaydı adamı 20 kere kovmuştuk sizlerin bu mantığıyla.
Ne yani 7 maçtır 1 puan topladığı için aferinmi diyeydik Tüm türkiyeye düşman ettiği için sağolmu diyeydik biraz havalandı ilk sene biz dedi ikinci sene ben dedi iyiki gitti çımarmıştı bunu trtde yorumcularda söyledi ilk sene biz ikinci sene ben dediği için kaybetti dedi doğruda dediler.
Bak degerli arkadasim sende vurgu yapiyorsun Basari demeki sadece para ile olmuyormus. Kacan sampiyonlugu bir kenera birakirsak 2.olmamiz veya ilk bes icerisinde yer almamiz takimimiz ve camiamiz icin basaridir tabiki. Ayrica basarili olmanin temel faktörü istikrardir.bir yil önce sampiyonluga oynadigin takimla bir sezonda yemedigin golü 8 haftada yiyorsan 8 haftada ligin dibinden kurtulamiyorsan ayrica senin tabirinle futbolcu ayni yönetim ayni hoca ayni burda sorun var demektir. futbolcu oynamiyor gerekcesi vardi bizim eski hocanin teknik adam takimini oynatmakla sorumludur. takimini teknik ,moral motivasyon olarak maca hazirlamakla sorumludur.ayrica bu takimi gönderilenlerden daha kaliteli diye kendisi kurdu. simdi bu durumun faturasini niye Sivas Camiasi ödesin . Bu duruma gelinmesinde sorumlulugu zaten eski hoca üzerine alip gitmistir Allah isini gücünü rast getirsin. Bundan sonra bizede düsen destek olamak. yeni hoca kurmadigi bir takimla secmedigi oyuncu yapisi ile ligde kalma savasi verecek bunu basarirsa bile büyük basaridir. Asil yeni hocanin kalitesi seneye ortaya cikacak. kendi sectigi ve kendi kurdugu oyuncu yapisi ile verdigi sinav hocanin kalitesini gösterecek..
Kederli Yiğido 14.10.2009, 15:20 Bu mantalite başarısızlığa mahkumdur. Avrupada neden beş yediğimizin açıklaması bu mantalitedir. Sabırsızı, en küçük hata kahraman yaptıklarımızı hain yapıyoruz.
Bu mantalite başarısızlığa mahkumdur. Avrupada neden beş yediğimizin açıklaması bu mantalitedir. Sabırsızı, en küçük hata kahraman yaptıklarımızı hain yapıyoruz.
Kardeşim sen neyi sanuyorsun ben anlamadım.
Tum gibi bir oyuncuyu satıp yerine Ersen Martin gibi bir kazmayı koyan Bülent Hoca değilmiydi.
Türkiyenin en iyi defans oyuncusu Bilica'nın alternatifi olarak Yasin çakmağı getiren
ve bütün mağlubiyetlerde baş sorumlu olan bu oyuncuyu takımda banko oynatan bülent hoca değilmiydi.
Ersen Martin'le, Yasin Çakmak'la, Uğur Kavuk'la sen başarıdan söz ediyor ve ilk 5 hedefliyorsan sen ya bu işi bilmiyorsun yada hayal dünyasında yaşıyorsun demektir.
Bu oyuncularla 8 haftada sadece 4 puan alabilirsin. bu mantıkla 34 haftada en fazla 18 puan toplayabilirsin.
18 puan nere 40 puan nere soruyorum sana.
Üstelik Hoca sezon sounda 40 puan dememiş. buraya dikkat et.
okumayı bilmiyorsun üstelik okuduğunuda anlayamıyorsun.
Anlamdanda yorum yapıyorsun.
İlk önce hedefimiz 40 puan toplamak ve yerimizi garantilemek demiş.
bu 25. hafta olur 30. hafta olur.
Önemli olan 40 puan'ı cebimize koyup rahatlamak sonrada alabildiğimiz kadar alıp yukarı çıkmak demek istemiş.
8 haftada 4 puan almış bir takımın ilk 5'de olmasını beklemek mantıksız olduğu kadar imkansızda.
Üstelik kadron Ersen Martin ve Yasin Çakmak gibi kalitesiz oyunculardan oluşuyorsa.
Bu mantalite başarısızlığa mahkumdur. Avrupada neden beş yediğimizin açıklaması bu mantalitedir. Sabırsızı, en küçük hata kahraman yaptıklarımızı hain yapıyoruz.
Başarısızlığa Susacakmıyız Tabikide Tepkimizi vereceğiz En küçük hata dediğin 7 maçta bir puan.
sivaslitaner58 14.10.2009, 16:46 insallah yeni antrenorumuz ile sivassporumuz yukselir ligde
arkadaş gözüne küçük geldi ama 12 galibiyet eder kalan 36 puan kafadan atacagımıza bıraz dusunup yazsak daha ıyı olmaz mı?şu 9 haftalık periyotda cok kaybımız olmasaydı gecen yılkı aldıgımız toplam puana ulasıyorduk kalan 36 puanla.. siz kalkmıs hedef kucuklugunden bahsedıyorunuz! ne yapsaydı dıger partal teknık adamlar gıbı gelıp hedefımız ılk 3 mu deseydı su durumda..
Kederli Yiğido 14.10.2009, 17:33 Kardeşim sen neyi sanuyorsun ben anlamadım.
Tum gibi bir oyuncuyu satıp yerine Ersen Martin gibi bir kazmayı koyan Bülent Hoca değilmiydi.
Türkiyenin en iyi defans oyuncusu Bilica'nın alternatifi olarak Yasin çakmağı getiren
ve bütün mağlubiyetlerde baş sorumlu olan bu oyuncuyu takımda banko oynatan bülent hoca değilmiydi.
Ersen Martin'le, Yasin Çakmak'la, Uğur Kavuk'la sen başarıdan söz ediyor ve ilk 5 hedefliyorsan sen ya bu işi bilmiyorsun yada hayal dünyasında yaşıyorsun demektir.
Bu oyuncularla 8 haftada sadece 4 puan alabilirsin. bu mantıkla 34 haftada en fazla 18 puan toplayabilirsin.
18 puan nere 40 puan nere soruyorum sana.
Üstelik Hoca sezon sounda 40 puan dememiş. buraya dikkat et.
okumayı bilmiyorsun üstelik okuduğunuda anlayamıyorsun.
Anlamdanda yorum yapıyorsun.
İlk önce hedefimiz 40 puan toplamak ve yerimizi garantilemek demiş.
bu 25. hafta olur 30. hafta olur.
Önemli olan 40 puan'ı cebimize koyup rahatlamak sonrada alabildiğimiz kadar alıp yukarı çıkmak demek istemiş.
8 haftada 4 puan almış bir takımın ilk 5'de olmasını beklemek mantıksız olduğu kadar imkansızda.
Üstelik kadron Ersen Martin ve Yasin Çakmak gibi kalitesiz oyunculardan oluşuyorsa.
Ne desem sana boş anlamayacaksın. Bu zeka seviyenle alakalı değil elbette. Sadece körü körüne savunma yapıyorsunuz. Yazmış olduğun bir çok konuda zaten hem fikiriz. Burada ben istikrar diyorum sen günlük gelişmelerle bana karşı savunma yapıyorsun. Dünyada ilk defa transfer hatalarını Bülent Uygun yapmış gibi konuşuyorsunuz. İnsan bu hata yapar. İlk hatada silip atmak neye benziyor biliyormusunuz. Gökdelen inşaatı yapıyorsunuz son katı çıkacakken bir hata oluyor. Siz o hatayı yapan ustanın o hatasını telafi etmesinin yerine komple inşaatı yıkıp bir başka usta getirip o gökdeleni baştan kurmaya çalışıyorsunuz. Sonrada niye Anderlecht bize 5 attı diyorsunuz. Dün attığı gibi yarında beş atacak o takımlar bizlere. çünkü bizler sistemli bir çalışmaya yabancıyız. Bizler hep inşaatın temeliyle uğraşıyoruz. Yık yap diyoruz. Avrupa takımlarında böyle bir şey görmeniz mümkün mü? Gidin bakın Premier Lig'in köklü ekiplerine hocalarına ne şekilde yetkiler vermişler ve de o hocaları ilk başarısızlıkta kapı önüne koyuyorlar mı? O yetkiler bizde verilsin ilk başarısızlıkta adam vurulur. Bunu görebilecek Türk kulübü tüm rakiplerinin önüne geçecektir ama yok sizin gibi taraftarlarla bu kulüp biz olamayacağız.
Fatih terim Galatasarayda istikrarlı bir çalışma yaptı Uefa kupasını aldı hala ekmeğini yiyoruz. Alın size canlı örneğinide verdim. Daha siz neyin davasını görüyorsunuz. Ben sizlere Türkiye'nin tek büyüğü olma hedefini gösteriyorum sizler yok biz o kadar büyük olamayız 3 sene süper ligde 2 sene 2. ligde takılalım yeter diyorsunuz.
Yazacak çok şey var kulüplerin başarılı olabilmesi için. Hatta taraftar projeleri şeklinde hep beraber katkı sağlayıp ortaya bir çalışma çıkarıp kulübe dahi iletebiliriz ama sizler kısır tartışmalarla gününüzü geçiriyorsunuz. Ben her türlü tecrübemi bu çalışmada kullanmaya hazırım. Eğer sizlerde hazırsanız yapalım ortak çalışma. Bir başlık açılsın. Herkes fikrini söylesin. Tartışarak doğruya ulaşalım. Bunu bir yöneticimiz rapor şekline getirip kulübe göndersin.
noname87 14.10.2009, 17:49 Kederli Yiğido ne yapmaya çalıştığını anlamadım istikrar diyorsun hocaya destek çık başkana destek çık bülent uygunun akrabası mısın nesin adam istifa etti ne yapalım arkasından ağıt mı dökelim ayrıca Bülent Uygun Türkiyede Sivasspor antipatisi kazandırdı hayla anlamıyor musun adam işini yapma merakında değil magazin peşindeydi kendi ismini yükseltiyordu Fenerden çağırsalar bir dakika durmazdı o zaman da dermiydin istikrar diye ayrıca merak ediyorum Muhsin Ertuğral daha iyi kim getirelebilirdi Sivasa
Divriği58- 14.10.2009, 17:50 Konuşmalardan anladığım çok profosyenel bir hoca getirmişiz Bülent uygundan iyi olan yanı duygusallığa yeri yok gerçekçi konuşmuş inşaallah başarılı oluruz Efendi bir hoca bize yakışan bir hoca...
Kederli Yiğido 14.10.2009, 17:52 Kederli Yiğido ne yapmaya çalıştığını anlamadım istikrar diyorsun hocaya destek çık başkana destek çık bülent uygunun akrabası mısın nesin adam istifa etti ne yapalım arkasından ağıt mı dökelim ayrıca Bülent Uygun Türkiyede Sivasspor antipatisi kazandırdı hayla anlamıyor musun adam işini yapma merakında değil magazin peşindeydi kendi ismini yükseltiyordu Fenerden çağırsalar bir dakika durmazdı o zaman da dermiydin istikrar diye ayrıca merak ediyorum Muhsin Ertuğral daha iyi kim getirelebilirdi Sivasa
Sen bile gelsen Muhsin Ertuğral'dan daha iyi olabilirdin. En azından denenmemişsin.
Yahu bir önceki mesajda öneri dahi sundum ama suçlu benim yine. İşi cidden teknik direktörlük olan birisi gelsin 5 yıllık imzayı atsın. O saatten sonra ne başkan ne yönetim ne taraftar açsın ağzını. 5 yılın sonunda memnunsak sözleşme yenilenir değilsek görevine son verilir. Sistem budur.
Sen bile gelsen Muhsin Ertuğral'dan daha iyi olabilirdin. En azından denenmemişsin.
Yahu bir önceki mesajda öneri dahi sundum ama suçlu benim yine. İşi cidden teknik direktörlük olan birisi gelsin 5 yıllık imzayı atsın. O saatten sonra ne başkan ne yönetim ne taraftar açsın ağzını. 5 yılın sonunda memnunsak sözleşme yenilenir değilsek görevine son verilir. Sistem budur.
Senin dediğin Normal şartlarda 7 maçta 1 puan toplayanda değil isterse real madrid olsun bu böyledir ya hoca istifa eder yada kovulur.
Kederli Yiğido 14.10.2009, 18:01 Senin dediğin Normal şartlarda 7 maçta 1 puan toplayanda değil isterse real madrid olsun bu böyledir ya hoca istifa eder yada kovulur.
Dünya futbolunu daha yakından takip etmeni öneririm.
Dünya futbolunu daha yakından takip etmeni öneririm.
Ediyorum zaten kardeş bize futbolu öğretme Fakındaysan kendisi istifa etti Takımı dağıttı baktı düzeltemiyor istifa etti 7 yıldır hizmet etti sağolsun ama Yolumuzu devam etmemiz lazım gs de bile fatih terim beklentileri karşılamadığı için istifa etmişti bize futbolu öğretme biz biliyoruz.
Şampiyonluğun önemli
adaylarından biri de biz olacağız deseydi hangi yorumu yapardınız acaba.Bırakalım Bülent Uygun'culuğu artık eski bitti artık yeniye alışmalı ve destek olmalıyız.
Kederli Yiğido 14.10.2009, 18:47 Ediyorum zaten kardeş bize futbolu öğretme Fakındaysan kendisi istifa etti Takımı dağıttı baktı düzeltemiyor istifa etti 7 yıldır hizmet etti sağolsun ama Yolumuzu devam etmemiz lazım gs de bile fatih terim beklentileri karşılamadığı için istifa etmişti bize futbolu öğretme biz biliyoruz.
Sizin bildiğiniz kadar benim unuttuğum var.
Sivas Meydan 14.10.2009, 19:30 Yazacak çok şey var kulüplerin başarılı olabilmesi için. Hatta taraftar projeleri şeklinde hep beraber katkı sağlayıp ortaya bir çalışma çıkarıp kulübe dahi iletebiliriz ama sizler kısır tartışmalarla gününüzü geçiriyorsunuz. Ben her türlü tecrübemi bu çalışmada kullanmaya hazırım. Eğer sizlerde hazırsanız yapalım ortak çalışma. Bir başlık açılsın. Herkes fikrini söylesin. Tartışarak doğruya ulaşalım. Bunu bir yöneticimiz rapor şekline getirip kulübe göndersin.
Kederli Yiğido'ya katılıyor ve teşekkürlerimi iletiyorum ama yalnız kimse bizi ayağa kaldıracak projelere imza atmıyor hemen yazısına eleştiri getiriyoruz çünkü baştan ön yargıyla yaklaşıyoruz.Sivaslı hemşerimizin belliki bilgi ve deneyimi var bizim bundan gurur duyup arkadşımıza destek vermemiz lazım.İstanbul'da 4 yada 5 milyon Sivaslı nüfüsumuz var lafa gelince konuşuyoruz ama icraat yok.
Taraftar sadece ürün almakla kulübüne destek veremez o ürünler bizim imalatımız değildir,onları üreten firmalar vardır Sivas'a kalan rakamlar bellidir.
Sivas taraftarı artık söz istemeli,yetki istemeli.Sivas Taraftar Projesi il ve ilçelerde temsilciler vasıtasıyla örgütlenmeli. Her il ve ilçe için kime başvurulacağı ve nasıl üye olunacağı bu foruma girerek öğrenmeli.Şu İstanbul'da yaşayan 5 milyon Sivaslının 1 milyonu buna destek verse aşamayacağımız engel yoktur.Kulübü sadece yöneticilerin yönlendirmesine bırakmayalım bu kulüpte bizimde bir taraftar olarak söz sahibi olmamız gerekir.
yigidomurat 14.10.2009, 19:55 2003 yılında Bursaspor kaç puanla düştü bak bakalım. Bu ligde üstelik Ankaraspordan dolayı 6 puan avantajı olacak her takmın. Yani küme düşme potasından çıkmak isteyen takım 45 yapacak.
kardeşim anladık hacaya kılsın da,o da bülent gibi her demecinde şampiyonluk naraları atıp cümle alemi bize düşman mı etsin ki zaten yeteri kadar düşman sahibi olduk bülo sayesinde.bülent o kadar şampiyonluk naraları attı da şampiyon mu olduk sanki.biz buralara haddimizi bilerek geldik.ne zaman boyumuzdan büyük konuşmaya başladık(en baştada bülo eziği) halimiz ortada.biraz düşünerek yazın kardeşim
yigidomurat 14.10.2009, 20:00 ERTUĞRUL HOCAM,sanada şöyle bi eleştiride bulunuyum.avrupada çok fazla yaşadığınız için bir türk gibi düşünemeyebilirsiniz.ama sakın bir türkten bir avrupalı gibi düşünmesini beklemeyin.çünkü bu beklentileriniz bizi onlardan ayıran en temel özellikler.biz duygusal bi milletiz;çabuk kızarız,ufacık bişeyle mutlu olabiliriz.onlarla kavramlarımız taban tabana zıt.bizim değer verdiğimiz hiçbirşeye değer vermiyorlar,yaşlılara saygı duymuyorlar,iyilik yapmak gibi komşuluk gibi insani değerlerden yoksunlar.YANİ KUSURA BAKMAYIN AMA Bİ FUTBOL İÇİN DE BU KADAR DEĞERDEN VAZGEÇEMEYİZ.BENCE TÜRK İNSANINI TANIMAYA DAHA BAŞLAMADINIZ BİLE
noname87 14.10.2009, 20:16 Sen bile gelsen Muhsin Ertuğral'dan daha iyi olabilirdin. En azından denenmemişsin.
Aksine Ben Muhsin hocanın yerinde olsam gelmezdim ne işim var kardeşim takım bağıra bağıra ben düşüyorum diyor şehir desen Cape Town gibi bir yerden küçük bir anadolu şehrine geliyorum Bülent hocamız ne diyordu anlaşacağım adamı önce İstanbula getiriyorum imzayı attırıyorum sonra Sivasa götürüyorum adam nereye geldiğini anlamıyor diye para için geliyim desem ayda 25bin dolar bu adam güney afrikada ne kadar alıyordu bedavaya mı çalıştırıyordu güney afrikadali son kupa finalinin toplam primi 3 milyon dolarmış aşağı yukarı bu paraları alıyordu Bu adamın tek amacı başarılı olup ülkesine kendisini kanıtlamak şov yapmayacak en azından işini yapacak
pro lisans sahibi bir teknik direktörü utanmasanız Sivas demirspora bile layık görmeyeceksiniz
carizma0658 14.10.2009, 21:08 BU HOCA SİVASTA İŞ YAPACAK KIM NE DERSE DESİN
mysuskunx 14.10.2009, 21:43 hocam inşallah adımız sizinle zaferlerden ve aşarılardan söz geçer, ne diyelim
Murat ARICI 14.10.2009, 21:49 yılmaz vural beraber çalıştığın bir adam ve onu beğeniyorsan battık hocam ..
Sivas Meydan 15.10.2009, 00:22 yılmaz vural beraber çalıştığın bir adam ve onu beğeniyorsan battık hocam ..
altına imza atılacak bir yorum olmuş sizi kutluyorum.
yigido Atilla 15.10.2009, 01:16 Ister begenin ister begenmeyin Hocaya Köstek degil destek olmak zorundayiz. Yarin ne olacagini kim bilebilirki. Biz Bülent uygunu Barcelonadan 10 milyon Euroyami almadik...Süperligde calisacak diplomasi olmayanHic bir takim calistirmamis tercübesi yok böyle bir sahisi baskan takimin basina getirdi sansi yaver gidince Basarili oldu sonra Gercek isi takimi ile ilgilenecegine üstüne vazife olmayan görevlere syoununca eline yüzüne bulastirdi yüksekten ucmaya basladi kendi reklamini yapmaktan takimla ilgilenemedi, yapilmayacak hatalar yapti. gecen seneki basarisindan dolayi istemsede sineye cekip Tamam dedi sampiyonlar ligi bize büyük geldi UEFA yada hazir degilik, kendi ligimize bakalim dedik malesef oynanan futbol ligdeki siralamamiz bize Hocanin basarisizligini gösterdi. Bülent hoca kendi yaptigi yanlisliklarla takimi ligin dibine götürdü cikaramayacagini görünce en kolay yolun kacmak oldugunu gördü ve kacti ne demisti gemiyi ilk önce fareler terk eder...Bülent uygun süperligde ikinci olduktan sonra kendini dev aynasinda görüp sivassporu kücük görmeye basladi, artik biz sivassporun basarili olmasi icin ..yeni hocamizi desteklemek zorundayiz benim gibi sitede 1000 lerce arkadasimiz Avrupa futbolunu cok yakindan takip edip. neyin iyi neyin kötü oldugunu Sivasspor taraftari cok iyi biliyor.....
serhatcan 15.10.2009, 01:25 40 puan barajını aşacakmış :)
kardeşşşş. adam hayal satmıyor. bülent uygunun hayalleriyle uyuyup kalmışsınız. sonuç ortada.demekki gerçekci olunca başarı geliyor. öyle duygusal ve insanları kandırarak değil gerçekci olmak lazım.bülent uygunun uyku hapları sizi uyyuşturmuş ve bu gün yerlerlde sürünüyor sivasspor.
Kardeşim Bülent Hoca sezon başında ligde hedef olarak bizi ilk 5 in içine sokmamıştı.Buna ne diyeceksin peki??
Ayrıca bu takım 8 maçta 7 mağlubiyet 1 beraberlik almış.Başka ne tür bir hedef umuyorsun bir açıkla da öğrenelim.Bak son iki sezondan bahsetmiyorum 8maçtan bahsediyorum umarım anlamışsındır:)
Ayrıca Muhsin hoca şu anki hedefimiz 40 puan toplamak diyor.Yani hedef değişebilir senin anlayacağın...
Benim şahsi kanaatim de hocamız bu konuda çok realist düşünüyor...
emin kara 15.10.2009, 01:52 hoca açıkladıya sivasspordan başka türkiyeden teklifm almamış buyüzden sivasla anlaşmiş kendini bukadar riske atmasının nedeni ülkesinde tanınıp gelecegine katkı saglamak yoksa hocayı kim tanıyorduda teklif yapsınlar bildiniz gibi bizim başkanda interneten tanımış umarım sivasspor onunla başarılı olur biran önce eski başarısına döner
Kederli Yiğido 15.10.2009, 02:14 Kardeşim Bülent Hoca sezon başında ligde hedef olarak bizi ilk 5 in içine sokmamıştı.Buna ne diyeceksin peki??
Ayrıca bu takım 8 maçta 7 mağlubiyet 1 beraberlik almış.Başka ne tür bir hedef umuyorsun bir açıkla da öğrenelim.Bak son iki sezondan bahsetmiyorum 8maçtan bahsediyorum umarım anlamışsındır:)
Ayrıca Muhsin hoca şu anki hedefimiz 40 puan toplamak diyor.Yani hedef değişebilir senin anlayacağın...
Benim şahsi kanaatim de hocamız bu konuda çok realist düşünüyor...
Senin mesajına yazılacak tek cevabım var : İSTİKRAR
Realist insanlar tarih içinde hep yok olup giderler. Hayal kurmayı bilen insanlar ise tarihe damgasını vurarak çığır açarlar. Avrupalılar bu konuda bilimsel çalışmalar yapmış ve bunu uygulamaya koymuşlar. Masalları o kadar önemsemişler ki çocuklara hayal gücü kazandırma konusunda kullanmışlar. Mesela masalın birinde uçan halı gibi bir şey vardı. O uçan halı yıllar sonra uçak olarak gerçeğe dönüştü. Yani hayal etmekten korkmayın ve realizme kendinizi kaptırmayın.
aslanefe58 15.10.2009, 03:25 yaa allahaşkına atmayın yaaa yeter artık.
hiç bi şey bilmiyosanız dört işlem seviyesinde matematikte mi bilmiyosunuz!!
ardından ağladığınız bülent bu takımı 12. haftada 12 puanla aldı. sezon sonunda takım ligi 48 puanla bitirdi. yani bülent toplam 36 puan aldı ve o gün dahi siz onu yerlere göklere sığdıramadınız. pecze ye küfür ettiniz. şimdi bu hoca 4 haftada önce 8 puan alacak ki bülent efendinin başladığı yere gelsin. yiyosa kaçmasaydı küfür edilen pecze gibi önümüzdeki 4 haftadan 8 puanı çıkarıp gitseydi.
bülent efendinin maç başına puanı 1.63 puan. muhsin hoca geri kalan haftalarda maç başına 1.63 puan alırsa toplamda 42 yapar. 4 daha ekleyin toplam 46 eder. kısaca hocamız toplam 46 puan alırsa bütün bülentcilerin yorumlarını buralarda bekleriz. bakalım bülentin onda biri kadar alkışlamayı becerebilecek misiniz!!!
Realist insanlar tarih içinde hep yok olup giderler. Hayal kurmayı bilen insanlar ise tarihe damgasını vurarak çığır açarlar. Avrupalılar bu konuda bilimsel çalışmalar yapmış ve bunu uygulamaya koymuşlar. Masalları o kadar önemsemişler ki çocuklara hayal gücü kazandırma konusunda kullanmışlar. Mesela masalın birinde uçan halı gibi bir şey vardı. O uçan halı yıllar sonra uçak olarak gerçeğe dönüştü. Yani hayal etmekten korkmayın ve realizme kendinizi kaptırmayın.
Ya kardeşim Bülent Uygun'u bizmi kovdukta sen dünden beri gelip burda taraftarla laf atıyorsun.
Madem istikrar diyorsan o zaman git Bülent Uygun'un yakasına yapış, bu lafları ona anlat.
Takımı niye zor günde yüzüstü bıraktın, niye gemiyi ilk önce sen terkettin niye bırakıp kaçtın diye sor kendine.
kimse onu zorla göndermedi yada gitmesini istemedi.
yaptığı 16'ya yakın maçta sadece 2 galibiyet ve 2 bareberlik almasına rağmen çoğu taraftar destek oldu. adamı kovan olmadı söven olmadı.
sen niye gelip taraftarı suçluyup ikide bir bunun sorumlusu taraftarmış gibi davranıyorsun.
Bıraktı gitti ve şimdide Trabzon'a diyorki çağırın seve seve gelirim diyor.
Geçen sene kendini Fener'e pazarlamaya çalışan Bülent Uygun bu sene TS çağırsın hemen giderim diyor.
Ve sen taraftarı suçluyorsun.
Sivas'ı zor günde bırakıp hiç düşünmeden TS'ye giden birisini haklı gösterip,
onca mağlubiyete ve başarısız sonuca rağmen yinede destek olan taraftarı suçlu gidi göstermeye çalışmak vicdansızlıktır, insafsızlıktır.
Burda yazdığın lafları bize değil Bülent Uygun'a söylemen lazım.
Yönetim ve Başkan burda kalması için çok uğraştık ama konsantre olamadı kendini buraya vermedi diyor.
Bülent Uygun Milli takım, FB ve büyük takım hayaliyle yaşarken artık burda eski hevesi ve konsantrasyonu bulamadı.
Sen istikrar diyorsun güzel söylüyorsunda, hadi Bülent Uygun kaldı ve başarılı oldu herşey iyi gidiyor
Kalksa FB yada BJK sezon ortasında Bülent Uygun'a bir teklif yapsa burda dururmu sanıyorsun.
Hani istikrardı hani hocaya sabırdı. hoca sana sabretmiyor ve ilk fırsatta terkediyorsa ne sabırından bahsediyorsun.
senin hocan ilk teklif'te burdan gidecek birisiyse sen çıkıpta bize istikrar masalları okuma.
Real Madrid demişsin, Arsenal demişsin güzel söylemişsinde bugün Real Madrid'in hocasına, Arsenal'ın hocasına çıkıp başka bir takım teklifte bulunsa hiç düşünmeden reddeder ama senin hocan bülent uygun'a büyük bir takım teklif yapsa hiç düşünmeden kabul eder.
İşte o takımlarla senin arandaki fark bu. sen istediğin kadar istikrar diye kendini parala
Aziz gelipte senin adamına bir telefon açarsa senin o savunduğun istikrar masaları yerle bir olur.
Fazla hayal dünyasında yaşama derim.
adam 8 maçta 4 puan alan bir takımı bu futbolcularla şampiyon yapacağımmı desin. bülent uygunun düşürmeye çalıştığı zorda kalıncada çareyi kaçmakta bulduğu bir takımı almış önce amaç kümede kalmak diye hedef belirtmiş. ne yapmalıydı yani. eğer sende futbol bilgisi diye bişey varsa ben bişey bilmiyorum. sen futbolun f sini bile bilmiyorsuun. futbolu seninle her ortamda ve her türlü zeminle tartışmaya hazırım. sen futboldan anlamıyorsun. varsan buluşalım.
Sizin bildiğiniz kadar benim unuttuğum var.
sana bunu yeminle söylüyorum. ben seninle futbolu her ortamda her türlü yerde seni mat etmek adına tartışmaya hazırım. sen futbolun f sini bile bilmiyorsun. sadece burada atıp tutuyorsun. seni bülent uygunmu gönderdi. teknik direktör gelsin diyorsuun gelen adam boostan korkuluğumu. hemde çok saygısız birisisin. sanıyorum sen sokaklarda büyümüşsün başarlı kimseleri pek çekemiyorsun. utanmalısın.
Kederli Yiğido 15.10.2009, 11:12 sana bunu yeminle söylüyorum. ben seninle futbolu her ortamda her türlü yerde seni mat etmek adına tartışmaya hazırım. sen futbolun f sini bile bilmiyorsun. sadece burada atıp tutuyorsun. seni bülent uygunmu gönderdi. teknik direktör gelsin diyorsuun gelen adam boostan korkuluğumu. hemde çok saygısız birisisin. sanıyorum sen sokaklarda büyümüşsün başarlı kimseleri pek çekemiyorsun. utanmalısın.
Komik olma :)
Futbolun f sini bilmesem futboldan profesyonel olarak ekmek yiyemem. Üstelik Türkiye dışında. Adamlar salak o yüzden maaş veriyorlar bana demek :)
Buyrun istediğiniz kadar tartışalım. Mesela bir soru sorarak başlayayım. Türk futbolunun alt yapı eksikliği ve Avrupa kulüplerinin fazlası nedir?
Genç bir futbolcunun gelecek vaad ettiğini nasıl anlarsınız? Sistemi nedir?
Buyrun başlayın...
Kederli Yiğido 15.10.2009, 11:16 Ya kardeşim Bülent Uygun'u bizmi kovdukta sen dünden beri gelip burda taraftarla laf atıyorsun.
Madem istikrar diyorsan o zaman git Bülent Uygun'un yakasına yapış, bu lafları ona anlat.
Takımı niye zor günde yüzüstü bıraktın, niye gemiyi ilk önce sen terkettin niye bırakıp kaçtın diye sor kendine.
kimse onu zorla göndermedi yada gitmesini istemedi.
yaptığı 16'ya yakın maçta sadece 2 galibiyet ve 2 bareberlik almasına rağmen çoğu taraftar destek oldu. adamı kovan olmadı söven olmadı.
sen niye gelip taraftarı suçluyup ikide bir bunun sorumlusu taraftarmış gibi davranıyorsun.
Bıraktı gitti ve şimdide Trabzon'a diyorki çağırın seve seve gelirim diyor.
Geçen sene kendini Fener'e pazarlamaya çalışan Bülent Uygun bu sene TS çağırsın hemen giderim diyor.
Ve sen taraftarı suçluyorsun.
Sivas'ı zor günde bırakıp hiç düşünmeden TS'ye giden birisini haklı gösterip,
onca mağlubiyete ve başarısız sonuca rağmen yinede destek olan taraftarı suçlu gidi göstermeye çalışmak vicdansızlıktır, insafsızlıktır.
Burda yazdığın lafları bize değil Bülent Uygun'a söylemen lazım.
Yönetim ve Başkan burda kalması için çok uğraştık ama konsantre olamadı kendini buraya vermedi diyor.
Bülent Uygun Milli takım, FB ve büyük takım hayaliyle yaşarken artık burda eski hevesi ve konsantrasyonu bulamadı.
Sen istikrar diyorsun güzel söylüyorsunda, hadi Bülent Uygun kaldı ve başarılı oldu herşey iyi gidiyor
Kalksa FB yada BJK sezon ortasında Bülent Uygun'a bir teklif yapsa burda dururmu sanıyorsun.
Hani istikrardı hani hocaya sabırdı. hoca sana sabretmiyor ve ilk fırsatta terkediyorsa ne sabırından bahsediyorsun.
senin hocan ilk teklif'te burdan gidecek birisiyse sen çıkıpta bize istikrar masalları okuma.
Real Madrid demişsin, Arsenal demişsin güzel söylemişsinde bugün Real Madrid'in hocasına, Arsenal'ın hocasına çıkıp başka bir takım teklifte bulunsa hiç düşünmeden reddeder ama senin hocan bülent uygun'a büyük bir takım teklif yapsa hiç düşünmeden kabul eder.
İşte o takımlarla senin arandaki fark bu. sen istediğin kadar istikrar diye kendini parala
Aziz gelipte senin adamına bir telefon açarsa senin o savunduğun istikrar masaları yerle bir olur.
Fazla hayal dünyasında yaşama derim.
Bakın sapla samanı karıştırıp duruyorsunuz. Bülent Uygun istifayı düşünmüyordu bile. İstifa etti ama ben gidiyorum demek için değildi. Güven tazelemek istedi ama yönetim 1 sat bile beklemeden tamam yolun açık olsun dedi. Bu tür ince detayları es geçmemek lazım. Yönetim hocanın arkasında dursaydı kendisi bu takımın başındaydı hala.
Sivasspordan Fenerbahçe'ye veya Trabzonspor'a geçmek kademe atlamak olarak görülebilir. Yalnız Real Madridden hangi takıma geçmek kademe atlama olarak görülür. O yüzden bu karşılaştırma denk düşmüyor. Ki bunu da engelleme usülü var. Adama attırırsın 5 yıllık sözlemeye imza bir de madde koydurursun bırakıp giderse 10 milyon euro tazminat diye bak bir yere gidebilir mi?
altuntas58 15.10.2009, 11:19 Hocam senin sivassporumuzu başarıdan başarıya ucuracağından hiç şüphem yoktur
Futbolun f sini bilmesem futboldan profesyonel olarak ekmek yiyemem. Üstelik Türkiye dışında. Adamlar salak o yüzden maaş veriyorlar bana demek :)
Buyrun istediğiniz kadar tartışalım. Mesela bir soru sorarak başlayayım. Türk futbolunun alt yapı eksikliği ve Avrupa kulüplerinin fazlası nedir?
Buyrun başlayın...
Bak degerli Arkadasim Senin Futboldan anlama algilama anlayisini tarmak ölcmek bizim isimiz degil. ama futbol isinde yorumlama anlayisin üzerine düsünce belirtiliyor. Sen daha takimin basinda maca cikmamis hocayi . Kümeye düsürme noktasina getirdi diye degerlendiriyorsun.. Takimi Küme düsürse bile Eski hocanin kredisi olmali diyorsun. Senin anlayisina Göre bülen Uygun tüm camianin önündedir. Buraya kadar icinde bulundugumuz durum Bülen Uyguna ait olmasina ragmen bunlari söylüyorsun. seninle neyi tartissinlar yada tartisamil. Seninle arkadasligimiz leylekle tilkinin arkadasligi gibi. kimse kimsenin tabagindan bir sey yemez. Umarim Herseyin Önüne Koydugun Hocan Bir takim bulur sende gider destegini orada verirsin.artik ne diyelim. Futbol bilgi ve becerini hocanin yaninda kullanirsin.artik bizim icin o devir kapandi!!!!!
of'taki yiğido 15.10.2009, 12:15 İştir kişinin aynası... Bırakın arkadaşlar adam gerçekçi ne yani bu halimizle ilk 3'ü mü hedefleyeceğiz?!.. Bakalım sonuç ne olacak. İnşallah bu sezon düşmezsek kısmetse seneye parlarız....
Buyrun başlayın...
sana kimsenin futbolla ilgili maaş verdiğine inanmıyorum. sen eğer futboldan anlasaydın daha yeni gelen bir hocaya ki bu adam yıllardır profesyonelce hocalık yapmış birisi. beğenir yada beğenmezsin başarılara imza atmış birisi. art niyetle konuşarak daha bir kaç yıllık hocalık tyapmış olan birisiyle mukayese etmezdin. bir insanın faydalı olup olmadığını bir kaç maç olduktan sonra ve antremanlarındaki uyguladığı sistemlerle ekollerle anlayabilirsin. sen daha adam başlamadan körün anasını bellediği gibi takdın. yok bir çuval un falan. varsa futbolcu daha öncedende ben sana yazdım bir kamyon un benden iki futbolcu getir bize. daha bir kaç kamyoında veren olur herhalde. bilgin olsaydı önce bu adamın ortaya çıkaracağı takımı bir görürdün. bir sistemmi uygulayacak. yanlışlıklarmı yapacak. hangi futbolcuyu serbest oynatacak yada herkese bir görevmi verecek. takımın dinamosu kim olacak. bir bekle. defanstaki zaaflar nasıl halledilecek. bu kadar kötü transferde ortaya nasıl bir takım çıkacak. sen beklemeden bu adamı kötülemeye başladın. düşme hattındaki bir takıma geldiği için ve bu cesareti gösterdiği için bu hocaya teşekkür edeceğimize sen ve senin gibi futbol cahilleri neler yazıyor. kardeşim aslolan sivasspordur. bülent uygunu iyi tanırım ben. senin yaşın belki yeter belki yetmez bilmiyorum ama ben 52 yaşındayım. sivasa nasıl geldiğini nasıl kadro dışı bırakıldığını sivasa geldiği zaman hangi arabası vardı şimdi neleri var hepsini iyi bilen birisiyim. sivaslı bülent uyguna vefasızlık yapmamıştır. bülent uygun kendini bir anda kaf dağında görmüştür. mesele o.büyüklerimizin sözleri var ne oldum dememeli ne olacağım demeli. ahde vefa gütmeyen itten aşağıdır derler. bence sen bülent uygun taraftarlığını bırak ve sivassporlu ol. bu daha yakışacaktır sana. herkes seni daha sempatik görecektir.
Bakın sapla samanı karıştırıp duruyorsunuz. Bülent Uygun istifayı düşünmüyordu bile. İstifa etti ama ben gidiyorum demek için değildi. Güven tazelemek istedi ama yönetim 1 sat bile beklemeden tamam yolun açık olsun dedi. Bu tür ince detayları es geçmemek lazım. Yönetim hocanın arkasında dursaydı kendisi bu takımın başındaydı hala.
Sivasspordan Fenerbahçe'ye veya Trabzonspor'a geçmek kademe atlamak olarak görülebilir. Yalnız Real Madridden hangi takıma geçmek kademe atlama olarak görülür. O yüzden bu karşılaştırma denk düşmüyor. Ki bunu da engelleme usülü var. Adama attırırsın 5 yıllık sözlemeye imza bir de madde koydurursun bırakıp giderse 10 milyon euro tazminat diye bak bir yere gidebilir mi?
İstifayı düşünmediğini nerden biliyorsun ?
Varmı elinde kanıtın ? yoksa sen Bülent Uygun'musunda bu kadar emin konuşabiliyorsun.
Adam basın toplantısı yapıyor ve istifa edeceğim diyor.
bir gazeteci diyorki yönetim kabul etmezse ne olacak.
Bülent Uygun'un cevabı, isterse kabul etmesinler.
bu bir meydan okumadır. sen daha haberleri gelişmeleri takip etmeden yorum yapıyorsun.
İsterse kabul etmesinler "Etmezse etmesinler ben yinede durmam, istediğini yapsınlar diyor"
Adam resmen kafa tutuyor ve sen güven tazelemekten bahsediyorsun.
İstifa etmeyi bir kaç haftadır düşünüyormuş ve başkan'da istifasından vazgeçirmek için epey uğraşmış ama kararını vermiş.
Sen ne güveninden bahsediyorsun. olayların nasıl geliştiğini bilmeden kafana göre yorum yapıyorsun.
Kafanda hayallar kurup insanlara laf atman çok yanlış.
Kederli Yiğido 15.10.2009, 12:48 Zorla Bülent Uygun'u aratacaksınız bana :)
Adam isterse kabul etmesinler demiş geri kalanını sen narin bir yerinden uydurup yazmışsın :) Bu adam bana sezon öncesinde 5 yıl sonrasının planlarını anlatıyordu yahu. Böyle bir anda gitmesi size de garip gelmiyor mu?
Kederli Yiğido 15.10.2009, 13:02 sana kimsenin futbolla ilgili maaş verdiğine inanmıyorum. sen eğer futboldan anlasaydın daha yeni gelen bir hocaya ki bu adam yıllardır profesyonelce hocalık yapmış birisi. beğenir yada beğenmezsin başarılara imza atmış birisi. art niyetle konuşarak daha bir kaç yıllık hocalık tyapmış olan birisiyle mukayese etmezdin. bir insanın faydalı olup olmadığını bir kaç maç olduktan sonra ve antremanlarındaki uyguladığı sistemlerle ekollerle anlayabilirsin. sen daha adam başlamadan körün anasını bellediği gibi takdın. yok bir çuval un falan. varsa futbolcu daha öncedende ben sana yazdım bir kamyon un benden iki futbolcu getir bize. daha bir kaç kamyoında veren olur herhalde. bilgin olsaydı önce bu adamın ortaya çıkaracağı takımı bir görürdün. bir sistemmi uygulayacak. yanlışlıklarmı yapacak. hangi futbolcuyu serbest oynatacak yada herkese bir görevmi verecek. takımın dinamosu kim olacak. bir bekle. defanstaki zaaflar nasıl halledilecek. bu kadar kötü transferde ortaya nasıl bir takım çıkacak. sen beklemeden bu adamı kötülemeye başladın. düşme hattındaki bir takıma geldiği için ve bu cesareti gösterdiği için bu hocaya teşekkür edeceğimize sen ve senin gibi futbol cahilleri neler yazıyor. kardeşim aslolan sivasspordur. bülent uygunu iyi tanırım ben. senin yaşın belki yeter belki yetmez bilmiyorum ama ben 52 yaşındayım. sivasa nasıl geldiğini nasıl kadro dışı bırakıldığını sivasa geldiği zaman hangi arabası vardı şimdi neleri var hepsini iyi bilen birisiyim. sivaslı bülent uyguna vefasızlık yapmamıştır. bülent uygun kendini bir anda kaf dağında görmüştür. mesele o.büyüklerimizin sözleri var ne oldum dememeli ne olacağım demeli. ahde vefa gütmeyen itten aşağıdır derler. bence sen bülent uygun taraftarlığını bırak ve sivassporlu ol. bu daha yakışacaktır sana. herkes seni daha sempatik görecektir.
Aramızda 19 yaş var. Yaşınıza hürmeten size karşı saygısızlık olarak anlaşılabilecek kelimeler kullanmamaya özen göstereceğim.
Şimdi eleştirilerinizi anlıyorum. Fakat ben de diyorum ki yeni hocamızın başarıları bizi tatmin edecek seviyede değil. Kağıt üzerinde bakınca hocanın taktığı apoletler bizlere çok olumlu gözükebilir. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus var. Afrika futbolu (ligler bazında) ile Türk futbolu arasındaki farkları biliyormuyuz? Afrika futbolunu işim gereği dönem dönem takip etmişliğim var. Dünyada böyle bir işkence çeşidi yok :) Sistem mistem hak getire. Bildiğiniz mahalle maçı oluyor. Bu düzeyde elde edilen başarıların da benim için bir değeri yok. Eleştirilerimin çıkış noktası işte burası.
Bir kamyon un ile bir takım kurarız :) İşin şakası bir tarafa bana sorulursa tavsiye edeceğim oyuncular muhakkak var. Hatta bu forumda Brezilya'dan bir oyuncu tavsiye ettim. Yaşı daha küçük ama 3-4 yıl sonra dünyayı sallar dedim ama beni sallayan olmadı :)
Benim Bülent Uygun dememin amacı sadece ve sadece istikrar ile alakalıdır. Elbette Sivassporluyum.
Birilerine sempatik görünmek gibi bir derdim yok :)
Kederli Yiğido 15.10.2009, 13:03 Bak degerli Arkadasim Senin Futboldan anlama algilama anlayisini tarmak ölcmek bizim isimiz degil. ama futbol isinde yorumlama anlayisin üzerine düsünce belirtiliyor. Sen daha takimin basinda maca cikmamis hocayi . Kümeye düsürme noktasina getirdi diye degerlendiriyorsun.. Takimi Küme düsürse bile Eski hocanin kredisi olmali diyorsun. Senin anlayisina Göre bülen Uygun tüm camianin önündedir. Buraya kadar icinde bulundugumuz durum Bülen Uyguna ait olmasina ragmen bunlari söylüyorsun. seninle neyi tartissinlar yada tartisamil. Seninle arkadasligimiz leylekle tilkinin arkadasligi gibi. kimse kimsenin tabagindan bir sey yemez. Umarim Herseyin Önüne Koydugun Hocan Bir takim bulur sende gider destegini orada verirsin.artik ne diyelim. Futbol bilgi ve becerini hocanin yaninda kullanirsin.artik bizim icin o devir kapandi!!!!!
Bülent Uygun ile aynı takımda çalışmamız için biraz daha kariyer yapması lazım kendisi :)
Aramızda 19 yaş var. Yaşınıza hürmeten size karşı saygısızlık olarak anlaşılabilecek kelimeler kullanmamaya özen göstereceğim.
Şimdi eleştirilerinizi anlıyorum. Fakat ben de diyorum ki yeni hocamızın başarıları bizi tatmin edecek seviyede değil. Kağıt üzerinde bakınca hocanın taktığı apoletler bizlere çok olumlu gözükebilir. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus var. Afrika futbolu (ligler bazında) ile Türk futbolu arasındaki farkları biliyormuyuz? Afrika futbolunu işim gereği dönem dönem takip etmişliğim var. Dünyada böyle bir işkence çeşidi yok :) Sistem mistem hak getire. Bildiğiniz mahalle maçı oluyor. Bu düzeyde elde edilen başarıların da benim için bir değeri yok. Eleştirilerimin çıkış noktası işte burası.
Bir kamyon un ile bir takım kurarız :) İşin şakası bir tarafa bana sorulursa tavsiye edeceğim oyuncular muhakkak var. Hatta bu forumda Brezilya'dan bir oyuncu tavsiye ettim. Yaşı daha küçük ama 3-4 yıl sonra dünyayı sallar dedim ama beni sallayan olmadı :)
Benim Bülent Uygun dememin amacı sadece ve sadece istikrar ile alakalıdır. Elbette Sivassporluyum.
Birilerine sempatik görünmek gibi bir derdim yok :)
sevgili kardeşim sivasspora çokda güzel futbolcular geldi. istikrar istediğin bülent uygun hoca çoğunu harcadı. mesela. oliviera paşeko sergio. bu futbolcuyu alıken fenerbahçeli alexin koşanını aldık dediler. o zamanın parası bayada pahalıya mal oldu. iyi futbolcuyddu. geldiği zaman hazırlık maçlarında izledim. bileklerini çok iyi kullanan harika birisiydi. noldu. senin istikrar dediğin bülent uygun adamı hemen harcadı. neden biliyormusun. sergionun menejerliğini almak istemiş çocukta olmaz deeyince hiç oynatmadı ve adamı harcadı. bumu istikrar. nolur ya. bazı şeyleri bileden sırf körü körüne bağlanmayalım. bülent uygun bence sivasa kazık attı. nolur yeni hocamıza destek olalım. kamananı oynatmadı. kamananın ismi çıktığında videolarını izledim.müthişti. ve bencede kamanan iyi bir futbolcu.neden oynatmıyordu. neden ersen martini kamanana tercih etti. bir sürü şey var. boşuna konuşuyoruz. insanlar inanmak istediğine inanıyor. sizde..
Neden hala Bülent UYGUN konusunu tartışıyoruz ki?
Bülent Hocaya tekrar, tekrar, tekrar ve bir daha tekrar sivasa ve sivasspora vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.
Ama unutulmamalıdır ki, Bülent Hoca'da Sivasspor'da profesyonel olmalı ve kararlarını bu çerçevede almalıdır.
Şöyle bir yakın tarihimize baktığımızda, Fatih TERİM'i, Fatih TERİM yapan Galatasaray ve Galatasarayıda Galatasaray yapan Hagi - Bülent ve Hakan Şükür üçlüsüydü.
Ama şu anda bu kişilerin Galatasarayla bir gönül bağı varmı bilinmez ama iş ilişkileri yok.
Sivassporu Bülent UYGUN ligde ikinci yaptıysa, Sivassporda Bülent hocaya bir isim kazandırdı, bir kariyer sağladı.
Birde benim anlamadığım konulardan birisi Bülent Hoca bu kadar çok başarılıydı da neden kendi dağıtıp, tekrar kurduğu bir takım üstüste başarısız sonuçlar alınca takımı bıraktı?
Eğer başarılı olacağını düşünseydi bırakıp gidermiydi? Başarılarının devamını sürdürmek istmezmiydi?
Daha öncede belirttiğim gibi artık Bülent Hocayı şimdilik (belki ileride şartlara göre tekrar dönebilir) hoş bir mazi olarak görmemiz, elini ateşin içine uzatan Muhsin ERTUĞRAL hocamıza ise tam destek olmamız gerekir.
Burda asıl risk Muhsin ERTUĞRAL hocanındır.
İnşallah ne Muhsin Hoca, nede bizler Muhsin Hocanın Sivassporu tercih etmesinden pişman olmayız deyip, Hocaya biraz zaman tanımak gerekir diye yazıyı bitiriyorum.
yigido Atilla 15.10.2009, 15:16 [QUOTE=Kederli Yiğido;573557]Bakın sapla samanı karıştırıp duruyorsunuz. Bülent Uygun istifayı düşünmüyordu bile. İstifa etti ama ben gidiyorum demek için değildi. Güven tazelemek istedi ama yönetim 1 sat bile beklemeden tamam yolun açık olsun dedi. Bu tür ince detayları es geçmemek lazım. Yönetim hocanın arkasında dursaydı kendisi bu takımın başındaydı hala.
kendini biraz tanitabilrmisiniz !!!
kederli yigido kimdir ????????
meslegi nedir ?????
yasi kactir ????
Takimlara önerdigi Futbolcular kim????
Bülent hocayi nerden taniyorsun ????
Bülent hocanin web sayfasindaki yazilan Yorumlara gelen cevaplara, senin siteye yaptigin yorumlar bir birlerine cok benziyor insallah o sahis sen degilsindir ???
effenberg 15.10.2009, 15:29 Neden hala Bülent UYGUN konusunu tartışıyoruz ki?
Şöyle bir yakın tarihimize baktığımızda, Fatih TERİM'i, Fatih TERİM yapan Galatasaray ve Galatasarayıda Galatasaray yapan Hagi - Bülent ve Hakan Şükür üçlüsüydü.
Ama şu anda bu kişilerin Galatasarayla bir gönül bağı varmı bilinmez ama iş ilişkileri yok.
Sivassporu Bülent UYGUN ligde ikinci yaptıysa, Sivassporda Bülent hocaya bir isim kazandırdı, bir kariyer sağladı.
Birde benim anlamadığım konulardan birisi Bülent Hoca bu kadar çok başarılıydı da neden kendi dağıtıp, tekrar kurduğu bir takım üstüste başarısız sonuçlar alınca takımı bıraktı?
Eğer başarılı olacağını düşünseydi bırakıp gidermiydi? Başarılarının devamını sürdürmek istmezmiydi?
elini ateşin içine uzatan Muhsin ERTUĞRAL hocamıza ise tam destek olmamız gerekir.
Burda asıl risk Muhsin ERTUĞRAL hocanındır.
İnşallah ne Muhsin Hoca, nede bizler Muhsin Hocanın Sivassporu tercih etmesinden pişman olmayız deyip, Hocaya biraz zaman tanımak gerekir diye yazıyı bitiriyorum.
Güzel bir analiz olmus tesekürler ahbey.......
Kederli Yiğido 15.10.2009, 15:36 [QUOTE=Kederli Yiğido;573557]Bakın sapla samanı karıştırıp duruyorsunuz. Bülent Uygun istifayı düşünmüyordu bile. İstifa etti ama ben gidiyorum demek için değildi. Güven tazelemek istedi ama yönetim 1 sat bile beklemeden tamam yolun açık olsun dedi. Bu tür ince detayları es geçmemek lazım. Yönetim hocanın arkasında dursaydı kendisi bu takımın başındaydı hala.
kendini biraz tanitabilrmisiniz !!!
kederli yigido kimdir ????????
meslegi nedir ?????
yasi kactir ????
Takimlara önerdigi Futbolcular kim????
Bülent hocayi nerden taniyorsun ????
Bülent hocanin web sayfasindaki yazilan Yorumlara gelen cevaplara, senin siteye yaptigin yorumlar bir birlerine cok benziyor insallah o sahis sen degilsindir ???
O sitenin varlığından dahi haberdar değilim. Yani o kişi ben değilim.Mesleğim gözlemcilik. Yaşım 33. Menejer tarzında çalışmadığımdan dolayı çalıştığım takımlara futbolcu öneriyorum sadece. Kimleri bulduğumu merak ediyorsanız PSV'nin kadrosuna bakabilirsiniz. Reimond Manco, Jonathan, Wuytens, Jeroen Zoet bunlardan bir kaçı. Bülent Hoca ile futbol dünyasından tanışıyoruz. Sadece merhabamız var. Bir samimiyetim bulunmamaktadır.
effenberg 15.10.2009, 15:49 [QUOTE=yigido Atilla;573604]
Kimleri bulduğumu merak ediyorsanız PSV'nin kadrosuna bakabilirsiniz. Reimond Manco, Jonathan, Wuytens, Jeroen Zoet bunlardan bir kaçı. Bülent Hoca ile futbol dünyasından tanışıyoruz. Sadece merhabamız var. Bir samimiyetim bulunmamaktadır.
Özür diliyerek aranizdaki sohbete ortak olmak istiyorum!!!
Verdigin isimlere yani(PSV in kadrosuna baktim bu Futbolcularin menejerleri görünüyor önegin,
Reimond Manco - Reimond Orangel Manco Albarracín
PSV Eindhoven Eredivisie
Geburtsdatum: 23.08.1990
Größe: 1,72
Nationalität: Peru
Venezuela
Position: Sturm
Fuß: rechts
Marktwert: 1.400.000 €
Spielerberater:(Menejeri) Gonzalez Jordan, Raul
Veya Wuytens in Menejeri de VMG Mane-SFX Sports).
Nasil bir baglanti var senin ile????
Kederli Yiğido 15.10.2009, 15:53 [QUOTE=Kederli Yiğido;573610]
Özür diliyerek aranizdaki sohbete ortak olmak istiyorum!!!
Verdigin isimlere yani(PSV in kadrosuna baktim bu Futbolcularin menejerleri görünüyor önegin,
Reimond Manco - Reimond Orangel Manco Albarracín
PSV Eindhoven Eredivisie
Geburtsdatum: 23.08.1990
Größe: 1,72
Nationalität: Peru
Venezuela
Position: Sturm
Fuß: rechts
Marktwert: 1.400.000 €
Spielerberater:(Menejeri) Gonzalez Jordan, Raul
Veya Wuytens in Menejeri de VMG Mane-SFX Sports).
Nasil bir baglanti var senin ile????
Gözlemciyim diyorum menejerim demiyorum. Kulüp beni yolluyor herhangi bir yere oyuncu izle diyor. Bende izleyip rapor veriyorum. menejerlikle alakası yok yani.
yigido Atilla 15.10.2009, 17:09 [QUOTE=yigido Atilla;573604]
O sitenin varlığından dahi haberdar değilim. Yani o kişi ben değilim.Mesleğim gözlemcilik. Yaşım 33. Menejer tarzında çalışmadığımdan dolayı çalıştığım takımlara futbolcu öneriyorum sadece. Kimleri bulduğumu merak ediyorsanız PSV'nin kadrosuna bakabilirsiniz. Reimond Manco, Jonathan, Wuytens, Jeroen Zoet bunlardan bir kaçı. Bülent Hoca ile futbol dünyasından tanışıyoruz. Sadece merhabamız var. Bir samimiyetim bulunmamaktadır.
En azindan o sahis olmadigin beni sevindirdi !!! Bilgilendirdigin icin tessekkür ederim.
Champion58 15.10.2009, 17:56 Avrupadaki büyük takımlarının çogunda afrikadan futbolcu baktıkları hatta oradada kulupleri bulunmamaktadır. Arsenalin Chelseanin vs vs Hollandadan da Ajax ın oldugunu biliyorum. Muhsin Ertugral ise Ajax cape towm takımından gelmiş bulunuyor. Acaba Hollandadaki Ajax takımının Afrikadaki takımımı oluyor bu geldigi yer ?
:DSenin mesajına yazılacak tek cevabım var : İSTİKRAR
Sen hayal aleminde yaşıyorsun o zaman:)Benim yazdıklarımla söylediklerin arasında ne gibi bir bağlantı kurdun onu da hiç anlamış değilim.
Haaa doğruya sen hayal alemindeydin belki bir bağ kurarsın.Allahım yaa:D
Kederli Yiğido 16.10.2009, 01:06 :D
Sen hayal aleminde yaşıyorsun o zaman:)Benim yazdıklarımla söylediklerin arasında ne gibi bir bağlantı kurdun onu da hiç anlamış değilim.
Haaa doğruya sen hayal alemindeydin belki bir bağ kurarsın.Allahım yaa:D
Senin algı düzeyinin yükselmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum :)
TekSivas 16.10.2009, 01:09 Arkadaslar insallah 40 Puan Toplaris 40Puan Bize yeter Takimin durumu iyi diyil!!!
Küme oynayacagiz orasi beli bakin V-Manisa 8Mac sonra 9 Puanla 10 Siradaydi seson sonu düsdü! K-Erciyes 8 Mac 6Puan Düsdü isanbulspor 8 mac 5 puan düsdü!!! Bizim 8 Mac 4Puan Isler cok sor 40 Puan Toplarsak Bu Takim Düsmez Buna emin olun Allah Ertugrul Hacamizin Ve Tüm Sivas Halkinin Yardimcisi Olsun! Ben diyorum ne Mutlu Sivasli Olan Arkadaslara! Biz küme bile kalsak tarihde 2 sene bas basa kim ilk devre 1bitirmis ve sonuna kadar sampionlugu kovalamis TekSivas Sonuna kadar Sivas! Orda yasasam tek Macini kacirmam elinisdeki imkanlari degerlendirin. Ben Almanyada Dogmus olsam bile Sivasimi Senede 1kere Görsem bile Sonunda Sivasima Kavusacagim Tabutda Olsa bile benim son Duragim gene Sivas!!! Seni cok seviyorum Sivasim:)
Senin algı düzeyinin yükselmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum :)
Evet bende içimden diyordum zaten benim algı düzeyimi nasıl test edecek diye:)
Konuya bakıyorum da yorumların yarısı neredeyse seninle alakalı.Bu durum senin o dahiyane görüşlerini dinlemek için mi yoksa anlamadığın bir konu hakkında algı düzeyinin çok yüksek olduğunu göstermek için mi yapılmış birşey.Tabi onu tam çözemedim.Konuyu futbol olayından çıkarmışsın realistlik-hayalcilik olayına kadar götürmüşsün.Konuyu dağıttıkça dağıtmışsın, dolayısıyla anlatmak istediğin ne o bile belli değil.Maksat muhabbet olsun diyorsan onu bilemem ama derdin algı düzeyi meselesi ise o konuda ben rahatım sen emin ol:);)
Kederli Yiğido 16.10.2009, 02:04 Evet bende içimden diyordum zaten benim algı düzeyimi nasıl test edecek diye:)
Konuya bakıyorum da yorumların yarısı neredeyse seninle alakalı.Bu durum senin o dahiyane görüşlerini dinlemek için mi yoksa anlamadığın bir konu hakkında algı düzeyinin çok yüksek olduğunu göstermek için mi yapılmış birşey.Tabi onu tam çözemedim.Konuyu futbol olayından çıkarmışsın realistlik-hayalcilik olayına kadar götürmüşsün.Konuyu dağıttıkça dağıtmışsın, dolayısıyla anlatmak istediğin ne o bile belli değil.Maksat muhabbet olsun diyorsan onu bilemem ama derdin algı düzeyi meselesi ise o konuda ben rahatım sen emin ol:);)
Entellektüel boyut cahil kalıplarda sendeki gibi hazımsızlığa yol açar. Herkes anlayamaz :)
Sivas Meydan 16.10.2009, 02:16 Arkadaslar insallah 40 Puan Toplaris 40Puan Bize yeter Takimin durumu iyi diyil!!!
Küme oynayacagiz orasi beli bakin V-Manisa 8Mac sonra 9 Puanla 10 Siradaydi seson sonu düsdü! K-Erciyes 8 Mac 6Puan Düsdü isanbulspor 8 mac 5 puan düsdü!!! Bizim 8 Mac 4Puan Isler cok sor 40 Puan Toplarsak Bu Takim Düsmez Buna emin olun Allah Ertugrul Hacamizin Ve Tüm Sivas Halkinin Yardimcisi Olsun! Ben diyorum ne Mutlu Sivasli Olan Arkadaslara! Biz küme bile kalsak tarihde 2 sene bas basa kim ilk devre 1bitirmis ve sonuna kadar sampionlugu kovalamis TekSivas Sonuna kadar Sivas! Orda yasasam tek Macini kacirmam elinisdeki imkanlari degerlendirin. Ben Almanyada Dogmus olsam bile Sivasimi Senede 1kere Görsem bile Sonunda Sivasima Kavusacagim Tabutda Olsa bile benim son Duragim gene Sivas!!! Seni cok seviyorum Sivasim:)
Muhsin Hoca ile zanetmiyorum aldığımız 4 puan var Ankara'dan otamatikmen alacağımız 6 puan var eder 10 gerçi Ankara'nın nimetlerinden sadece biz yararlanmayacağız her takım için geçerli olan bir konu.Neyse konuya dönelim.Geri kalan 30 puan 8 maç oynandı 2 Ankara maçı ekle eder 10 bunların buraya ayrıntılı yazmamın sebebi matematiğimizde gelişssin biraz:)Ne kaldı arkadaşlar 24 maç kaldı.24 Maçta 30 puan alabilmemiz için 30'u 24'e bölelim.VE sonuç maç başına 1.25 puan çıktı
Geçen sene şampiyonluğu kaçıran takımın hedefi 40 puan toplamak geçekten gülünç olur.Ama bu hoca ile bu hedefi tutturmak da hayal ötesi olur saat gerçi 3:15 problem yok uyku vakti.
Entellektüel boyut cahil kalıplarda sendeki gibi hazımsızlığa yol açar. Herkes anlayamaz :)
Algı düzeyin düşük, cahil gibi kavramlar kullanarak aslında kimin hazımsız olduğu apaçık ortada...
Neyse ben bu tartışmayı şu birkaç sözden sonra kendi adıma bitirmek istiyorum...
Derdim senin gibi polemik üretip zamanımı boşa harcamak değil...
Kusura bakma bizim derdimiz millete laf yetiştirmek değil...
Sen yine tartışmaya devam et kendince en son kişi kalıncaya kadar...:)
Mevlana'nın şöyle bir sözü var bilir misin?:)
Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var,
Lakin;
Bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye”
Bundan sonra söyleyemeyeceğim her cevap için bu sana CEVAP olsun;)
Kederli Yiğido 16.10.2009, 17:13 Cahil birisi Mevlana gibi yüce bir kişinin sözlerini ancak kopyala yapıştır yaparak buraya taşır :)
ya sanki çok önemli bi adam sanki alex fergunson geldi Allahm yaww adma 40 puanı aşacakmışp aş sen muhsincim aş
Cahil birisi Mevlana gibi yüce bir kişinin sözlerini ancak kopyala yapıştır yaparak buraya taşır :)
sen dua et arkadas mevlanadan örnek vermis ya Pir Sultan da Hizir pasa örnegi verseydi!!!!
:)
Kederli kardeş ne savunduğun belli değil. neden bahsettiğin belli değil.
Ney istediğin belli değil. sürekli bişeyler yazıyorsun ama kimse anlayamıyor.
Tamam bir iki kişi anlamasa belki onlarda sorun var diyeceğim ama bu kadar kişi senin yazdıklarından bişey anlamıyorsa o zaman sende sorun var demektir.
Bülent Uygun'u bu kadar hararetli savunmanın sebebi nedir.
Bülent Uygun'un adınamı çalışıyorsun yoksa sanada gözlemcilik yaptırıp paramı verdi.
Bülent Uygun kadroyu bozup takımı zayıflattı ve düzeltemeyeceğini anlayınca Bıraktı ve Kaçtı.
Eğer Bülent uygun kalsaydı takım ligde kalamayacaktı ve kesinlikle düşecekti.
Bülent Uygun bunu gördüğü için bırakıp kaçmanın daha doğru olacağını gördü ve bıraktı.
Bunun güven tazelemeyle neyle hiçbir ilgisi yok.
Takım moral olarak çökmüştü ve özgüven kalmamıştı. üstelik Yasin çakmak ve Ersen Martin gibi kalitesiz oyuncularla bu işin olmayacağı ve maç kazanılamayacağı belliydi.
Böyle yürümeyeceğini Bülent Uygun'da biliyordu ve işler daha kötüye gitmeden ayrıldı.
Neden 8. haftada bıraktı çünki Gençlerbirliğini, GS'yi ve Gaziantep'i yenemeyeceğini ve 12. Haftada kovulacağını tahmin etti ve kovulmadan kendisi kaçmayı tercih etti.
Diyarbakır'ı, Manisayı, IBB'yi yenemeyen takımın Gençlerbirliğini, Gaziantep'i ve GS'yi yenemeyeceği açıkça ortadaydı.
Takımın moral olarakta çöktüğünü içeriden çok iyi gören Bülent Uygun bu üç maçı kazanmasının mümkün olmadığını çok iyi biliyordu.
Dolayısıyla 12. haftada kovulmayı beklemeden kendisi bırakıp kaçarak itibarını kurtardı.
Zor günde takımın yanında olmak yerine her zaman yaptığı gibi kendini düşünerek, kendini kurtarmayı tercih etti.
Ve sen hangi mantıkla ve hangi yüzle bu adamı savunabiliyorsun kimse anlamıyor.
Tek mantıklı açıklaması var, Ya sen Bülent Uygun'sun yada onunla iş yapan ve menfaat sağlayan ticari ilişkisi olan bir ortağısın.
Senin Sivasspor'u düşünen ve gerçek anlamda iyi bir taraftar olduğuna inanmıyorum.
Metal Gear 16.10.2009, 22:54 Cahil birisi Mevlana gibi yüce bir kişinin sözlerini ancak kopyala yapıştır yaparak buraya taşır :)
Mevlana'nın yüce birisi olduğunu biliyorsun da onun en büyük erdemlerinden birisi olan alçakgönüllülüğü bilmiyorsun maalesef!:rolleyes:
Ultra sivasli 16.10.2009, 23:04 Kederli kardeş ne savunduğun belli değil. neden bahsettiğin belli değil.
Ney istediğin belli değil. sürekli bişeyler yazıyorsun ama kimse anlayamıyor.
Tamam bir iki kişi anlamasa belki onlarda sorun var diyeceğim ama bu kadar kişi senin yazdıklarından bişey anlamıyorsa o zaman sende sorun var demektir.
Bülent Uygun'un adınamı çalışıyorsun yoksa sanada gözlemcilik yaptırıp paramı verdi.
Bülent Uygun kadroyu bozup takımı zayıflattı ve düzeltemeyeceğini anlayınca Bıraktı ve Kaçtı.
Eğer Bülent uygun kalsaydı takım ligde kalamayacaktı ve kesinlikle düşecekti.
Bülent Uygun bunu gördüğü için bırakıp kaçmanın daha doğru olacağını gördü ve bıraktı.
Bunun güven tazelemeyle neyle hiçbir ilgisi yok.
Takım moral olarak çökmüştü ve özgüven kalmamıştı. üstelik Yasin çakmak ve Ersen Martin gibi kalitesiz oyuncularla bu işin olmayacağı ve maç kazanılamayacağı belliydi.
Böyle yürümeyeceğini Bülent Uygun'da biliyordu ve işler daha kötüye gitmeden ayrıldı.
Neden 8. haftada bıraktı çünki Gençlerbirliğini, GS'yi ve Gaziantep'i yenemeyeceğini ve 12. Haftada kovulacağını tahmin etti ve kovulmadan kendisi kaçmayı tercih etti.
Diyarbakır'ı, Manisayı, IBB'yi yenemeyen takımın Gençlerbirliğini, Gaziantep'i ve GS'yi yenemeyeceği açıkça ortadaydı.
Takımın moral olarakta çöktüğünü içeriden çok iyi gören Bülent Uygun bu üç maçı kazanmasının mümkün olmadığını çok iyi biliyordu.
Dolayısıyla 12. haftada kovulmayı beklemeden kendisi bırakıp kaçarak itibarını kurtardı.
Zor günde takımın yanında olmak yerine her zaman yaptığı gibi kendini düşünerek, kendini kurtarmayı tercih etti.
Ve sen hangi mantıkla ve hangi yüzle bu adamı savunabiliyorsun kimse anlamıyor.
Tek mantıklı açıklaması var, Ya sen Bülent Uygun'sun yada onunla iş yapan ve menfaat sağlayan ticari ilişkisi olan bir ortağısın.
Senin Sivasspor'u düşünen ve gerçek anlamda iyi bir taraftar olduğuna inanmıyorum.
:DSEBEBI BUDUR GARDAS BASKA NE OLUR MUSLUK KESILDI:D
Kederli Yiğido 16.10.2009, 23:26 Seviyesizleştikçe yetinmiyorsunuz aynı zamanda terbiyesizleşiyorsunuz. Benim herhangi bir işe ihtiyacım yok. Türkiyeden kimse ile ticari bağım yok. Ben gözlemciyim menejer değilim. 14-15 yaşındaki çocukları izliyorum bunların üzerinden para kazanmam mümkün değil. Dünya futbolunda adım var. Bundan bir Sivaslı olarak gurur duyacağınıza iftira atıyorsunuz. Neyse değerli vaktimi sizlerle harcamam hataymış. Daha yazmıyorum. Siz bakın dalganıza...
Metal Gear 16.10.2009, 23:38 Değerli üyemiz BOUN ne demişti hatırlayalım:
"Önce ahlak ve maneviyat";)
emin kara 17.10.2009, 00:22 arkadaşlar kederli yigidoya bukadar eleştiri niye o bu siteye yazı yazmaya başlaması ile sitemiz canlandı onun yazılarına cevap vermer için çogu üye yarış yapıyor biliyoruzki kendisi futbol konusunda uzman bu arkadaşimızın degerli fikirlerinden yararlanmak yerine saygısızca eleştiyoruz herkesin fikirlerine önce saygılı olmamız gerekir dünyayı dar bir pencereden izlemek yerine ufkumuzu genişletelim kardeşimizin yazılarından anladım kadar ligder bir vasfı var kişlikli ve mert konunun uzmanı olmasına ragmen futboldan anlamayan laf olsun diye yazı yazmaya çalışan biri imiş gibi göstermeniz dogru degil hepimizin ortak noktası sivasspor madem sivasspor için taraftar olarak yapacagımız konular belirliyelim bu arkadaşımızın fikirlerinden faydanalım farkın faklılıgı getirdini keşvedin
Metal Gear 17.10.2009, 11:15 arkadaşlar kederli yigidoya bukadar eleştiri niye o bu siteye yazı yazmaya başlaması ile sitemiz canlandı onun yazılarına cevap vermer için çogu üye yarış yapıyor biliyoruzki kendisi futbol konusunda uzman bu arkadaşimızın degerli fikirlerinden yararlanmak yerine saygısızca eleştiyoruz herkesin fikirlerine önce saygılı olmamız gerekir dünyayı dar bir pencereden izlemek yerine ufkumuzu genişletelim kardeşimizin yazılarından anladım kadar ligder bir vasfı var kişlikli ve mert konunun uzmanı olmasına ragmen futboldan anlamayan laf olsun diye yazı yazmaya çalışan biri imiş gibi göstermeniz dogru degil hepimizin ortak noktası sivasspor madem sivasspor için taraftar olarak yapacagımız konular belirliyelim bu arkadaşımızın fikirlerinden faydanalım farkın faklılıgı getirdini keşvedin
Edeple gelen saygıyla karşılanır.Ona cahil diyerek,bunu küçümseyerek,şuna laf sokarak,kendini sitenin en bilmişi görerek saygı istenmez!
Saygı gösterilmez,saygı hakedilir!
Ben gözlemciyim menejer değilim. 14-15 yaşındaki çocukları izliyorum bunların üzerinden para kazanmam mümkün değil. Dünya futbolunda adım var.
Sana gözlem yaptıran takımın vay haline.
Yazıkki gözlemcisin ve olayların hiçbirini göremiyorsun malesef.
Yaşanan basit olayları bile göremeyen birisi gözlemcilik yapıpda yıldız keşfedecek.
1. Bülent Uygun güven tazelemek için değil, işlerin kötüye gittiğini gördüğü için istifa etti.
2. Yönetim Bülent Uygun'u ikna etmek ve istifasından vazgeçirmek için çabalamış ama Bülent Uygun işlerin kötü gideceğini çok iyi tahmin ettiği için kovulmadan bırakmayı tercih etti.
3. Yönetim istifayı kabul etmese bile kendisi ayrılacaktı çünki sivasspor'dan çok kendi kariyeri önemliydi.
4. Bülent Uygun'un 12. haftaya kadar maç kazanması mümkün değildi çünki çok zorlu rakipler vardı ve futbolcuların özgüveni kalmamıştı.
Futbolcuları hergün gören ve iç içe olan birisi olarak Bülent Uygun bunu senden benden çok daha iyi görüyordu.
5. Bülent Uygun buranın tek kralıydı. Başkan'dan ve kulüpteki herkesten daha çok yetki sahibiydi.
Yeri geldiğinde kulüp başkanı, yeri geldiğinde basın sözcüsü yeri geldiğinde kulün tek hakimiydi.
Burda bulduğu rahatlık ve yetkiler ona hiç bir kulpte verilmezdi.
6. Bülent Uygun başarının sadece kendisine ait olduğunu düşünüp, hep kendini ön plana çıkarıp, kendisini pazarlamaya çalıştı.
Ne futbolculara nede başkana emeklerin karşılığını vermedi.
Başarıyı kimseyle paylaşamadı ve bencilce davrandı.
bu durum herkesi rahatsız etti. başkanından futbolcusuna hatta taraftarına kadar.
7.Bülent Uygun başarının kendi yaptıklarında olduğunu sanıp, şapkadan tavşan çıkarmaya çalıştı ve ikinci lig futbolcularıyla bile ben başarılı olurum havasına girerek kadroyu bozdu. ancak işler beklediği gibi gitmedi.
Düzeltemeyeceğini anlayıncada kolay olanı yapıp zor günde takımı bırakıp kaçmayı tercih etti.
8. Ve sen çıkmış zor günde bu takımı bırakıp kaçan ve sadece kendi itibarını kurtarmaya çalışan birisini bize savunuyorsun.
Hangi yüzle, hangi vicdanla bunu yapıyorsun anlamak zor.
DENGESİZ KONUŞMAYIN MECNUN BAŞKAN BOŞA GETİRMEMİŞTİR HOCAYI HOCA DAHA İLK MAÇINA BİLE ÇIKMADI.BÜLENTİ HOCAYI 15 MAÇ İDARE ETTİNİZ.YENİ HOCANIN KREDİSİ BU KADAR MI?SABIR
Seviyesizleştikçe yetinmiyorsunuz aynı zamanda terbiyesizleşiyorsunuz. Benim herhangi bir işe ihtiyacım yok. Türkiyeden kimse ile ticari bağım yok. Ben gözlemciyim menejer değilim. 14-15 yaşındaki çocukları izliyorum bunların üzerinden para kazanmam mümkün değil. Dünya futbolunda adım var. Bundan bir Sivaslı olarak gurur duyacağınıza iftira atıyorsunuz. Neyse değerli vaktimi sizlerle harcamam hataymış. Daha yazmıyorum. Siz bakın dalganıza...
Asıl sen seviyesizleşiyorsun Gitti bitti artık istesende istemesende 7 maçta 1 puan o gitmese başkan gitse sevinirdin o zaman havalandı tüm Türkiyeye düşman etti Sivasspor o imkanları vermese başarılı olamazdı kendinde aradı ne oldu Başka takıma gitse tutunamaz.
Öyle kolay mı takımı üst sıralara taşımak. Takımın halini sende biliyorsun, Muhsin ERTUĞRAL hocayı kötülemen anlamsız. Kolaysa sen takımın başına geç, hemen çıkar takımı üst sıralara. Kolay mı öyle he söylesene.
Halen ne istikrarından bahşediyorsn sen. Takımın hali ortada. Madem kolaysa sen biran önce çıkar takımı üst sıralara. Şimdiden Ertuğral hocayla takımımızın düştüğünü ilan ettin. Sen mi Sivassporlu olucan, hadi ordan. Aramızda böyle fenerli sözde sivassporlular çıkıyor.
Kederli Yiğido 17.10.2009, 18:26 Sana gözlem yaptıran takımın vay haline.
Yazıkki gözlemcisin ve olayların hiçbirini göremiyorsun malesef.
Yaşanan basit olayları bile göremeyen birisi gözlemcilik yapıpda yıldız keşfedecek.
1. Bülent Uygun güven tazelemek için değil, işlerin kötüye gittiğini gördüğü için istifa etti.
2. Yönetim Bülent Uygun'u ikna etmek ve istifasından vazgeçirmek için çabalamış ama Bülent Uygun işlerin kötü gideceğini çok iyi tahmin ettiği için kovulmadan bırakmayı tercih etti.
3. Yönetim istifayı kabul etmese bile kendisi ayrılacaktı çünki sivasspor'dan çok kendi kariyeri önemliydi.
4. Bülent Uygun'un 12. haftaya kadar maç kazanması mümkün değildi çünki çok zorlu rakipler vardı ve futbolcuların özgüveni kalmamıştı.
Futbolcuları hergün gören ve iç içe olan birisi olarak Bülent Uygun bunu senden benden çok daha iyi görüyordu.
5. Bülent Uygun buranın tek kralıydı. Başkan'dan ve kulüpteki herkesten daha çok yetki sahibiydi.
Yeri geldiğinde kulüp başkanı, yeri geldiğinde basın sözcüsü yeri geldiğinde kulün tek hakimiydi.
Burda bulduğu rahatlık ve yetkiler ona hiç bir kulpte verilmezdi.
6. Bülent Uygun başarının sadece kendisine ait olduğunu düşünüp, hep kendini ön plana çıkarıp, kendisini pazarlamaya çalıştı.
Ne futbolculara nede başkana emeklerin karşılığını vermedi.
Başarıyı kimseyle paylaşamadı ve bencilce davrandı.
bu durum herkesi rahatsız etti. başkanından futbolcusuna hatta taraftarına kadar.
7.Bülent Uygun başarının kendi yaptıklarında olduğunu sanıp, şapkadan tavşan çıkarmaya çalıştı ve ikinci lig futbolcularıyla bile ben başarılı olurum havasına girerek kadroyu bozdu. ancak işler beklediği gibi gitmedi.
Düzeltemeyeceğini anlayıncada kolay olanı yapıp zor günde takımı bırakıp kaçmayı tercih etti.
8. Ve sen çıkmış zor günde bu takımı bırakıp kaçan ve sadece kendi itibarını kurtarmaya çalışan birisini bize savunuyorsun.
Hangi yüzle, hangi vicdanla bunu yapıyorsun anlamak zor.
1-Bülent Uygun güven tazelemek için istifa etti. Aynı istifayı Fatih Terim'de yaptı. Ancak yöneticiler devam etmek istemediler.
2-Benimle tartışırken net ifadeler kullanın. Kulakdan dolma bilgilerle gelmeyin ve özellikle kullandığınız cümlelerin sonunda mış,miş ekleri olmasın. Dedikodu üzerine fikir üretecek kadar boş vaktim yok.
3-Profesyonel birisi için kendi kariyerini önemsemesi bence olumlu bir argüman. Yalnız 2. maddede yazdığım gibi cak,cek ekinin de dedikodudan öteye gecek bir niteliği yoktur. Bu sebeple daha net ifadelerle gelmenizi rica ediyorum.
4- Bülent Uygun motivasyon konusunda ister kabul edin ister etmeyin Türk antrönerleri içinde Fatih Terim'in ardından ikinci gelmektedir. Türkiye içinde maç kazanmak için bir teknik direktörün çok şeye ihtiyacı yoktur. Biz gazla çalışan bir milletiz. Azcık taktiksel bilgi fazlaca motivasyon bu işi görürdü. Yalnız Bülent hocayı kim motive edecekti. Onu istifaya davet eden taraftar mı motive edecekti. Bu tür olumsuz ifadelerle insanların motive olma sistemini keşfettiyseniz saygıyla önünüzde eğilirim.
5-Bahsettiğin yetkilerin olduğuna inanmıyorum. Hatta inanmam mümkün değil. Aynı yetki sıkıntılarından dolayı ben bu ülkeyi terkettim. Futbolun içinden yetişmiş ,futboldan anlayan insanlar çalışmalarını şehrin futboldan anlamayan iş adamlarına onaylatacaksa (ki tüm Türkiyede sistem budur) profesyonel olamaz ve başarıya erişemezsiniz. Aynı sıkıntı eminimki Bülent hocada da vardı. Biraz daha özgürdü belki ama dediğiniz kadar bir yetkiye Türkiyede hiç bir teknik direktör halen daha sahip değil olamaz.
6- Ben televizyonlardan Bülent'in çok açıklamasına denk geldim başarısızlığın tek sorumlusu benim başarı varsa futbolcu arkadaşlarımındır diye. Bu söylemiş olduğunuz şeye bu yüzden katılmıyorum.
7- Transfer yanlışlıklarında hemfikiriz. Buna hiç bir zaman itiraz etmedim ve sezon öncesi hocayada ilettim bir hazırlık maçının ardından. O konuda dediğiniz gibi bir ısrarı vardı ama kaçtı ifadenize katılmıyorum.
8- Kaçmadığını düşündüğüm için savunmakta bir engel görmüyorum. Aslında sizden beni anlamanızı bu saatten sonra beklemiyorum. Futbola bakış açılarımız siyah ve beyaz kadar zıt. Bana saygı duymadığınızı bildiğim için bu satırları yazmak dahi içimden gelmiyor. Çünkü sizler saygı duymadığınız insanların haklı olabileceklerini aklınızın ucuna dahi getirmeyeceksiniz. Ne var ki bu gerçeği değiştirmeyecek ve tarih beni haklı çıkaracak.
Gelelim kişisel sataşmalarınıza. Bana gözlem yaptıran takım keşfettiğim oyuncular sayesinde her yıl milyonlarca euro kar elde ediyor. Hemen hemen her ligde daha adları anılmazken keşfettiğim nice oyuncu var. Mesela sizler Arsenalli Oğuzhan'ın varlığından haberdar dahi değilken onu Hollandada yakından takip ediyordum. Kulübümede önerdim ama Arsenal devreye girdi elimizden kaçırdık. Velhasıl kelam söylediklerimi siz ve forumu takip edenler ciddiye alırsa sizler kazanırsınız ama ciddiye almazsanız ben kaybetmem :)
Not: Bu arkadaşımıza verdiğim cevaplar diğer tüm tacizkar mesajlara verilmiş kabul edilsin. Hepinizle teker teker uğraşacak zamanım yok. Eğer illaki tartışmak istiyorsanız bana net ifadelerle yazacak herkese cevap vereceğim. Beyniyle değilde kıçıyla düşünenler ise cevap mevap beklemesin bundan sonra...
1-Bülent Uygun güven tazelemek için istifa etti. Aynı istifayı Fatih Terim'de yaptı. Ancak yöneticiler devam etmek istemediler.
2-Benimle tartışırken net ifadeler kullanın. Kulakdan dolma bilgilerle gelmeyin ve özellikle kullandığınız cümlelerin sonunda mış,miş ekleri olmasın. Dedikodu üzerine fikir üretecek kadar boş vaktim yok.
4- Bülent Uygun motivasyon konusunda ister kabul edin ister etmeyin Türk antrönerleri içinde Fatih Terim'in ardından ikinci gelmektedir.
5-Bahsettiğin yetkilerin olduğuna inanmıyorum. Hatta inanmam mümkün değil.
6- Ben televizyonlardan Bülent'in çok açıklamasına denk geldim başarısızlığın tek sorumlusu benim başarı varsa futbolcu arkadaşlarımındır diye. Bu söylemiş olduğunuz şeye bu yüzden katılmıyorum.
8- Kaçmadığını düşündüğüm için savunmakta bir engel görmüyorum.
1. Bülent Uygun'un güven tazelemek için istifa ettiğini nerden biliyorsun.
Elinde varsa kanıt buyur sende bizimle paylaş. tahmini bilgilerle bize konuşma.
Başkan Büleny Uygun istifayı daha önce düşünüyordu bu konuda bir kaç kez konuştuk
Antalya maçı öncesinde konuştuk ve bir kaç kezde telefonla konuştuk ama çok kararlıydı ve vazgeçmeyi düşünmüyordu
bu konuda kesin kararlıydı dedi bizde istifasını kabul etti dedi.
Kanıt istiyorsun aç başkanın röportajlarını oku, videolarını izle.
Başkan yalanmı söyleyecek. sen uzakta gelişmeleri takip etmeden kafana göre yorum yapıyorsun belliki.
2. Net ifadeler başkanın ve diğer yönetimdekilerin açıklamları, röportajları, videoları ve yönetime yakın bazı arkadaşların paylaştığı bilgiler.
Aç biraz gazete oku, TV seyret, araştırma yap tahmini bilgilerle yorum yapma.
3. Bülent Uygun'un başarısı motivasyon değil, geçen sene yakalalan iyi hava ve seri galibiyetler + Mehmet yıldız + Bilica + Tum ve formda olan Petkoviç'ti
Bu etkenler gidince Bülent Uygun'un motivasyonu bi işe yaramaz oldu.
Bülent Hoca'ya şampiyonlar ligi, UEFA ve ligin ilk haftaları büyük destek vardı ama motivasyonu bi işe yaramadı çünki kadroyu zayıflattı ve kalitesiz oyuncular getirdi.
Eğer kadron kaliteli değilse ne taktik ne teknik nede motivasyon bi işe yaramaz.
5. Türkiyeden ve kulüpten bi haber olduğun belli. Bülent Uygun'daki yetki mecnun odyakmazda bile yoktu.
Sen uzaktan tahmini bilgilerle yorum yapıyorsun biz burada her gün olayların içinde bizzat yaşayarak görüyoruz ve sen bilmediğin haberin olmayan konularda biliyormuş gibi yorum yapıyorsun.
Bülent Uygun bu takımda geçen senelerde kral gibiydi. her istediğini yapıyordu ve sınırsız özgürlüğü ve yetkisi vardı.
Başkan bile onun kadar konuşup, kulüple ilgili kararlarda onun kadar öne çıkmıyordu.
Lütfen aç biraz arşivdeki haberlere bak, biraz gazete oku. hiç bir şeyden hiçbir gelişmeden haberin yok.
6. Bülent Uygun'un klasik sözleri. o laflar futbolcular üzerinde hiç bir etki yapmadı hatta bu sözleri söyleyerek sorunları örtbas etti ve çözülmesine engel oldu ve bunun sonucundada şampiyonluğu yani zor olanı Beşiktaş'a hediye etti.
Keşke benim hatam demesede sorunlarla ilgilenip çözseydi şu an TSL'nin 5. şampiyonu olacaktı.
Bi noktada haklıydı. o kadar çok konuşup o kadar çok sağa sola sataştıki herkesi sivasspor'a düşman edip taraftarı çok gerdi.
Kendi taraftarının bile gözündeki kredisini azalttı. eğer biraz bencil davranmayıp sadece işini yapsaydı taraftar onu bu kadar çabuk terketmezdi.
Taraftar onu bu kadar çabuk terkediyorsa mutlaka onda yanlış bişeyler görmüştür.
Birazda hatayı kendinde arasın ve bu insanlar neden beni bu kadar çabuk terkedip yalnız bıraktı diye kendine bi sorsun.
8. Tabiki kaçtı. bekleseydi maç kazanamayacaktı çünki kadro kalitesizdi ve futbolcularda moral olarak çökmüştü.
İşlerin düzelmeyeceğini anladı ve geç olmadan bırakmayı tercih etti.
Eğer GS, GB vs. maçlarınıda kaybetseydi kovulacağını çok iyi biliyordu ve böyle bir riske girmeden bırakmayı tercih etti.
Kendine ve kurduğu takıma güveni olsa istifa etmez görevine devam ederdi ama kendi kurduğu takıma bile güveni kalmadığı için ve maç kazanmasının çok zor olduğunu bildiği için kovulmadan kaçmayı tercih etti.
Güven tazelemek için değil kardeşim aç başkanın röportajlarını oku lütfen.
Başkan kendisiyle daha önce konuştum ve bu konuda kesin kararlı olduğunu ve kararından dönmeyeceğini söyledi diyor.
Güven tazele olsa başkanla anlaşır, formaliteden istifa eder ve geri gelirdi ama başkan kesin karalı olduğunu söyledi diyor bilmiyorum bu kısmı anlayabiliyormusunu yada anlayabilecekmisin ama anlayabilecek olsaydın bunları tartışmıyor olurduk.
Malesef anlayamıyorsun adam kararlıyım ve vazgeçmeyeceğim diyor ve bunu başkan açıklıyor ve sen hale güven tazeleme diyorsun ısrarla.
Bende bunu anlayamıyorum. başkanmı yalan söylüyor yoksa senmi çok biliyorsun.
Kederli Yiğido 17.10.2009, 21:29 Almış olduğum eğitimde medya haberlerine riayet etmeyin diye üzerine basa basa durmuşlardı. Ben size dünya futbolunda her coğrafyada olan bir tavırdan bahsediyorum. Başarısız sonuçların ardından her hoca istifa eder ve yönetiminin hocam biz sana güveniyoruz demesini bekler. İki kere iki Sivas'ta da dörttür Brezilya'da da. O yüzden medya haberlerini yorumlamayı bileceksiniz ve her duyduğunuza düz mantıkla inanmayacaksınız. İşin alt metnini araştıracaksınız. Sizin gibi yorumlayacak olsak , her denilene doğru desek dünya üstünde hatalı bir kula denk gelemeyiz.
Hatalar , hatalar, hatalar. Siz ömrünüzde hiç hata yapmadınız mı? Çalıştığınız işte verimsiz olduğunuz dönemler hiç olmadı mı? İşvereniniz verimsiz döneminizde kapının önüne mi koydu sizi yoksa gel bakalım arkadaşım bu verimsizlik neden mi dedi? Sizin mantığınızla Liverpool hocasını 1567 kere Arsenal hocasını 5678 kere kapının önüne koyması gerek. Arsenal son altı yıldır süt kupası bile kazanmamış ama kimse Arsene Wenger istifa diye bağırmamış. Ondan sonra niye 5 yedik diyorsun. Az bile atmış adamlar bu mantaliteye. 100 yıl gerideyiz adamlardan.
Neyse dediğim gibi sizlerle anlaşacak ortak noktamız yok. Ben endüstriyel futbolun tam ortasındayım sizler ise hala mahallenizde çift kale maç yapmakla meşgulsünüz. Umarım endüstriyel futbol üzerine kafa yorar Sivasspor'a katkı sağlarsınız. Aksi halde Sivasspor Türk futbol arşivinde sadece ismiyle yerini alır.
Umarım aklınızı başınıza toplar, doğru hocalarda istikrarı sağlar, dünya futbolunun gelişim kademelerini iyi analiz eder Sivasspor'u güzel yerlere taşırsınız. İşte bunun Sivasspor''da yapıldığına kanaat getirirsem parasız pulsuz Sivasspor için çalışmazsam ********im.
Öyle kolay mı takımı üst sıralara taşımak. Takımın halini sende biliyorsun, Muhsin ERTUĞRAL hocayı kötülemen anlamsız. Kolaysa sen takımın başına geç, hemen çıkar takımı üst sıralara. Kolay mı öyle he söylesene.
Hala Kabul edememiş arkadaş bülent Uygunu oraya getiren kimdi mecnun başkan Bizi ikincilikten süper lige çıkaranda Mecnun başkandı Bu sene başarısız oldu dünyanın hangi takımına git başarısız olanı hatta düşme potasına sokanı geçmişine bakarak yargılamazlar futbol böyledir Takımı çok dağıtmıştır Yeni kadro tutmamıştır Arkadaş İkinci olarak göstermiş bülent uygunu Eğer şampiyon yapsaydı o olurdu Artık bitti SEN İSTESENDE İSTEMESENDE gitti ayrıldı Mecnun başkan daha önemlidir eğer o imkanları yetkileri vermese kalabiliyormuydu en uzun teknik drektör anadolu külüplerine bir göz gezdir bol keseden sallamak kolay Benim için Bülent Uygun ilk sene yeri başkadır başarı ve duruşu ile ikinci sene konuşmaları medyaya gereksiz röportajları kulübenin camını kırması kendini büyük görmesi gibi etkenlerden dolayı gözümden düşmüştür Bu seneki hatalarıda beni haklı çıkartmıştır artık gitmesi gerekti gitti.
Kederli Yiğido 17.10.2009, 22:38 Hala Kabul edememiş arkadaş bülent Uygunu oraya getiren kimdi mecnun başkan Bizi ikincilikten süper lige çıkaranda Mecnun başkandı Bu sene başarısız oldu dünyanın hangi takımına git başarısız olanı hatta düşme potasına sokanı geçmişine bakarak yargılamazlar futbol böyledir Takımı çok dağıtmıştır Yeni kadro tutmamıştır Arkadaş İkinci olarak göstermiş bülent uygunu Eğer şampiyon yapsaydı o olurdu Artık bitti SEN İSTESENDE İSTEMESENDE gitti ayrıldı Mecnun başkan daha önemlidir eğer o imkanları yetkileri vermese kalabiliyormuydu en uzun teknik drektör anadolu külüplerine bir göz gezdir bol keseden sallamak kolay Benim için Bülent Uygun ilk sene yeri başkadır başarı ve duruşu ile ikinci sene konuşmaları medyaya gereksiz röportajları kulübenin camını kırması kendini büyük görmesi gibi etkenlerden dolayı gözümden düşmüştür Bu seneki hatalarıda beni haklı çıkartmıştır artık gitmesi gerekti gitti.
Arsenal son 6 yıl içerisinde hangi kupayı aldı veya kaç teknik direktör değiştirdi. Küme düşme muhabbetine girerseniz Arsenal için kupa alamamak Sivasspor için küme düşme potasına girmek değerindedir.
Arsenal son 6 yıl içerisinde hangi kupayı aldı veya kaç teknik direktör değiştirdi. Küme düşme muhabbetine girerseniz Arsenal için kupa alamamak Sivasspor için küme düşme potasına girmek değerindedir.
Sen ingiltereyi örnek veriyorsun Sivasın Bütçesi ile Arsenal bütçesi birmi yarin birgün düşse mecnun başkan istifa etse dahamı iyi olacaktı bu takım daha lig yüzü göremezdi belkide borçları yüzünden zor durumda kalırdı Bülent uygun önemli değil Sivasspor önemlidir.
Metal Gear 17.10.2009, 23:02 Futbolun alimi,
Kendi bildiklerin kendine kalsın.Senin bildikerlinden hiç bir şey kazanmamakla beraber,kibirinle,çok bilmiş tavırınla,kaf dağından inmeyen gururunla sen çok şey kaybediyorsun!
Kederli Yiğido 17.10.2009, 23:23 Futbolun alimi,
Kendi bildiklerin kendine kalsın.Senin bildikerlinden hiç bir şey kazanmamakla beraber,kibirinle,çok bilmiş tavırınla,kaf dağından inmeyen gururunla sen çok şey kaybediyorsun!
Sizin gibiler yanında alimim tabiki. Siz boş boş saçma sapan muhabbetlere konu ettiğiniz futbolla ben her yıl binlerce euro kazanıyorum. Daha durun esas vurgunu şu Brezilya seferi bitince yapacağım :) Siz konuşmaya devam edin. Dünyayı Sivastan ibaret görün. Yani mahallenizde çift kale maç oynamaya ara vermeyin. 3 korner hala 1 penaltı mı sizin maçlarda :)
Kederli Yiğido 17.10.2009, 23:28 İşin garibi ne biliyormusunuz. Yüzyüze gelsek benimle futbol üzerine tartışamayacak insanlar benimle sidik yarıştırıyor burada. O kadar biliyorsanız buyrun sizde girin futbolun içine sizde dönün köşeyi. Nasıl olsa benden fazla biliyorsunuz , her şeye hakimsiniz. Gerçi Fifa sertifikası lazım ama ben yardımcı olurum o konuda size.
Metal Gear 17.10.2009, 23:32 Sana tüm samimiyetimle söylüyorum.Bu site kurulduğundan beri burayı takip ediyorum.Her üyeyi iyi tanıyorum ama senin kadar kibirlisini görmedim.Kibir kalbi öldürür.Bazı şeyler parayla kazanılmıyor.Mesela -30 derecede sağlığını bir yana attıran ve seni Sivas-Trabzon maçına gönderen Sivas sevdası.Milyon dolarla satın alamazsın bu sevdayı!
Binlerce Euro kazanamsam da aşığı olduğum Sivasımda helalinden,ailemi rahat rahat geçindirecek kadar para kazanıyorum ve dahası Sivasımın ve Sivassporumun tam merkezindeyim..;)
Of of..
Konular konuları açmış....
Bir ben uzak kalmışım Bülent Uygun sevmeyeni...
Kederlime tek bir laf.. Bırak ta senin ne kadar başarılı olduğunu ya da ne olduğunu başkası taktir etsin...
Hep korkmuşumdur; "ben şuyum ben buyum diyenlerden", çünkü, memleketimin başına ne geldiyse hep bu kendini övenlerden gelmiştir...
Kederlim, yiğidom.... Madem, böylesin, şöylesin, bide yiğidosun,
Yav, bir el at, buralarda bizlere cevap azıp değerli zamanını harcayacağına, parmaklarını kavyede yoracağına, memleketine ve ülkenin futboluna, gözlemlediğin şöyle biri iki parlak topçuyu kazandır, bizde seni eleştireceğimize alkışlayalım, saygı duyalım.
Kederli Yiğido 17.10.2009, 23:53 Sana tüm samimiyetimle söylüyorum.Bu site kurulduğundan beri burayı takip ediyorum.Her üyeyi iyi tanıyorum ama senin kadar kibirlisini görmedim.Kibir kalbi öldürür.Bazı şeyler parayla kazanılmıyor.Mesela -30 derecede sağlığını bir yana attıran ve seni Sivas-Trabzon maçına gönderen Sivas sevdası.Milyon dolarla satın alamazsın bu sevdayı!
Binlerce Euro kazanamsam da aşığı olduğum Sivasımda helalinden,ailemi rahat rahat geçindirecek kadar para kazanıyorum ve dahası Sivasımın ve Sivassporumun tam merkezindeyim..;)
Bak işte şimdi orta noktayı bulacağız arkadaşım sonunda bana saldırarak doğru noktayı birisi ifade edebildi.
-30 derecede sağlımızı hiçe sayacak kadar sevdiğimiz takımı daha iyi bir yerlerde görmek hepimizin en büyük arzusudur. Günlerdir ben bunun üzerinde duruyorum ama kişiselleştirmeden bu noktaya gelemedik.
Sivasspor daha iyi bir yere nasıl gelebilir?
Esas derdimiz bu olmalı. Ben diyorumki profesyonel kadrolarla doğru adımlar atılırsa çok şeyi başarırız. Sivasspor'un olmazsa olmazı kesinlikle alt yapıdır. Bakın tüm dünyada onbinlerce oyuncu izledim şimdiye kadar. Yaptığım tespit ise şu. Alt yapılardan kendiliğinden yetenekli oyuncu çıkma ihtimali istisnalar harici mümkün değil. O halde buraya eğilmek şu anda Sivasspor'un ligde kalıp kalmamasından dahi daha önemlidir. Ekonomik olarak yarışamadığımız rakiplerimize ancak ve ancak bu sistemle baş edebiliriz. Sivasspor yönetimine önerim Ajax veya Lyon takımlarının alt yapılarını profesyonel olan 2-3 kişilik bir ekibe yerinde inceletmesidir. O ekibin vereceği rapor doğrultusunda bu yönde çalışmalara hemen başlamalarıdır. Ayrıca acilen bir futbolcu izleme ekibi oluşturulmalı tüm Anadolu taranmalıdır. Bunlar yeter mi yetmez. Bu işin gurbetçi ayağı var. Devir bilgisayar devri. Tüm dünyadaki 20 yaş altı Türk oyuncular bir veritabınında birleştirilmeli ve yakından takip edilmeli. Tüm bunlar layıkıyla yapılsın 7 yıl içinde Türkiye'nin beşinci şampiyonu ve en zengin kulübü olmazsak gelin yüzüme tükürün.
Gelelim yabancı futbolcu ayağına. Menejerlerle alakayı kessinler bir an önce. Menejerin önerdiği oyuncudan hiç bir şey olmaz. 18-19 yaşında 8 tane gelecek vaad eden oyuncu alsınlar. Tabi araştırılması yapılsın. Misal gelecek sezon için. Ek olarak bir hoca ile anlaşılsın mümkünse yabancı olsun. Anlaşma uzun süreli olsun. Ağır tazminat hükmü olsun. Başarıda inanılmaz primler olsun. Vermeden alamazsınız.
Tesislere bir yönetici girmesin. Futbol takımıyla alakalı bir yönetici açıklama yapmasın. Yönetimin içinde profesyonel birisi olsun ve tüm herşeyden o mesul olsun. Başkan veya diğer yönetim üyeleri ağzını açmasın. Çok başlılık dert olur. Taraftar sonuçlar ne olursa olsun takıma destek olsun. Başarısız sonuçlara istifa demesin. Sabretmeyi bilsin.
Tüm bunlar yapıldığı zaman inanın bana sokağa çıktığınız zaman bile yürüyüşünüzün değiştiğini hissedeceksiniz Sivasspor taraftarı olarak...
Kederli Yiğido 17.10.2009, 23:56 Kederlim, yiğidom.... Madem, böylesin, şöylesin, bide yiğidosun,
Yav, bir el at, buralarda bizlere cevap azıp değerli zamanını harcayacağına, parmaklarını kavyede yoracağına, memleketine ve ülkenin futboluna, gözlemlediğin şöyle biri iki parlak topçuyu kazandır, bizde seni eleştireceğimize alkışlayalım, saygı duyalım.
Üstadım futbolcu önermeden adım Bülent Uygun'un ortağına çıktı bir de önerirsem mazallah ne derler :)
Ben bu forumda aslında bir futbolcu önerdim. Transfer başlığında yazmıştım. Takip edemedim ama kimse önemsemedi. Kulübüm o yazdığım mesajı görürse işimden bile olurum vallahi :)
Yeterki Sivasspor transfer yapmak istesin. Bilgisayarım emrinize amade...
Kederli Yiğido 17.10.2009, 23:58 Of of..
Konular konuları açmış....
Bir ben uzak kalmışım Bülent Uygun sevmeyeni...
Kederlime tek bir laf.. Bırak ta senin ne kadar başarılı olduğunu ya da ne olduğunu başkası taktir etsin...
Hep korkmuşumdur; "ben şuyum ben buyum diyenlerden", çünkü, memleketimin başına ne geldiyse hep bu kendini övenlerden gelmiştir...
Hiç korkunuz olmasın memlekete dönmeye niyetim yok :) Bırak dönmeyi tatile bile gelemiyorum kaç yıldır doğru dürüst. Gel hemen dön. Hiç bir şey anlamıyorsun...
emin kara 18.10.2009, 00:06 bu ne şiddet arkadaşlar kederli sizin gibi düşünmek zorundamı size dogru olan bazı şeyler onun için yanlış olabilir biz robotmuyuzki hepimiz aynı düşünceye sahib olalım burada herkes açıkca fikirlerini söymesi kadar dogal birşey yok tabiiki fikirlerini söyleyecek her konuya açık olmalıyız niye bukadar üzerine gidiyorsunuz bukadar kırıcı olmak yanlış farklı düşünüyor olması bazı şeylere farklı bakması bizim için faydalı olacaktır biz burada yönetimin sivaspor için yaptıgı bazı şeyler bir kısmımız faydalı olacagını düşünürken birkısmımız tam aksini söylüyor diye kendimiz gibi düşünmeyen kişileri hedef almamız gerektini düşünmüyorum hiçkimse aynı fikirde olmak zorunda degil burada hepimizin ortak noktası sivassporun başarılı olması bunun için fikirlerimizin paylaşılması bunu yaparkende karşımızdakileri hedef almak yanlış ben nasıl takımın başarılı olmasını düşünüyorsam burada bulunan yidolarda aynı düşüncede oldugundan şüphem yok onun için önce birbirimize saygı diyorum düşünceleri kısıtlamaya kalmayalı farklı düşüncelerden korkmayalım farklı düşünmek fark getirir bunu unutmmayalım
Kederli kardeşim, çok uzaktasın ve davulun sesi görüyorum ki sana çok hoş geliyor..
Buralarda neler dönüyor haberin yok senin, sen bu formlarda yazılanlar, haber kanalları bide maç skorları dışında memleketimde neler oluyor bir habersin gibi...
Bülent beyi savunarak, Muhsin beyi yererek konuya girmişsin ama şimdi geldiğin nokta bam başka..
Bir çok bence doğru olmayan argümanın var ama ben sadece bir tanesine değinip var sen anla diyeceğim ve bu gün duyduğum yeni bir haberi senle paylaşacağım...
Alt yapı alt yapı diyorsun, ve takip ediyorum diyorsun...
Hadi sen Bülent bey ile Muhsin beyin geçmişlerinde meslek hayatlarında alt yapıya ne kadar önem verdiklerini, Bülent beyin Sivasspor'da hangi misyonla, Muhsin beyin geldiği takımda hangi misyonla çalıştıklarını anlat, Sivasspor'un alt yapısının ne hale geldiğini, pafın ne halde olduğunu, takımda şu an alt yapıdan gelen kaç futbolcunun bulunduğunu sen söyle ve Muhsin beyin bu güne kadar Avrupa'daki ana kulübüne ne kadar topçu gnderdiğini sen bul...
Bu gün bizden daha önce giden Anderson'unda Bülent beyin komisyon istemesi nedeni ile takımdan ayrıldığını çok yakın arkadaşından duydum.....
Kederli Yiğido 18.10.2009, 00:24 Kederli kardeşim, çok uzaktasın ve davulun sesi görüyorum ki sana çok hoş geliyor..
Buralarda neler dönüyor haberin yok senin, sen bu formlarda yazılanlar, haber kanalları bide maç skorları dışında memleketimde neler oluyor bir habersin gibi...
Bülent beyi savunarak, Muhsin beyi yererek konuya girmişsin ama şimdi geldiğin nokta bam başka..
Bir çok bence doğru olmayan argümanın var ama ben sadece bir tanesine değinip var sen anla diyeceğim ve bu gün duyduğum yeni bir haberi senle paylaşacağım...
Alt yapı alt yapı diyorsun, ve takip ediyorum diyorsun...
Hadi sen Bülent bey ile Muhsin beyin geçmişlerinde meslek hayatlarında alt yapıya ne kadar önem verdiklerini, Bülent beyin Sivasspor'da hangi misyonla, Muhsin beyin geldiği takımda hangi misyonla çalıştıklarını anlat, Sivasspor'un alt yapısının ne hale geldiğini, pafın ne halde olduğunu, takımda şu an alt yapıdan gelen kaç futbolcunun bulunduğunu sen söyle ve Muhsin beyin bu güne kadar Avrupa'daki ana kulübüne ne kadar topçu gnderdiğini sen bul...
Bu gün bizden daha önce giden Anderson'unda Bülent beyin komisyon istemesi nedeni ile takımdan ayrıldığını çok yakın arkadaşından duydum.....
Bahsetmiş olduğum alt yapıyı anlayamamışsınız. Muhsin bey adeta bir taşeron olarak çalışmış Afrika'da ben ise taşeronluktan değil merkezi bir durumdan bahsediyorum. Büyük bir tesisleşmeden bahsediyorum. mesela konuya hakim olduğunuzu düşünüyorum alt yapıda kaç hocamız çalışıyor. Kaç doktorumuz kaç psikoloğumuz var. beslenme programı şeklinde bir uygulama var mı? Sivasspor nereleri taramış oyuncu olarak. Ben neden bir Sivasspor görevlisine oyuncu izlerken denk gelmedim dünyanın hiç bir yerinde? dededen kalma usülle alt yapıyı şekillendirirseniz çıkan oyuncuda ancak yedek kulübesinde oturur. Ben daha üst seviyeden bahsediyorum. O yüzden Ajax veya Lyon araştırılsın dedim.
Bahsetmiş olduğum alt yapıyı anlayamamışsınız. Muhsin bey adeta bir taşeron olarak çalışmış Afrika'da ben ise taşeronluktan değil merkezi bir durumdan bahsediyorum. Büyük bir tesisleşmeden bahsediyorum. mesela konuya hakim olduğunuzu düşünüyorum alt yapıda kaç hocamız çalışıyor. Kaç doktorumuz kaç psikoloğumuz var. beslenme programı şeklinde bir uygulama var mı? Sivasspor nereleri taramış oyuncu olarak. Ben neden bir Sivasspor görevlisine oyuncu izlerken denk gelmedim dünyanın hiç bir yerinde? dededen kalma usülle alt yapıyı şekillendirirseniz çıkan oyuncuda ancak yedek kulübesinde oturur. Ben daha üst seviyeden bahsediyorum. O yüzden Ajax veya Lyon araştırılsın dedim.
İşte ben de diyorum ki bu alt yapı ile ilgili yapılanma konusunda olabilecek en kötü yönetici Bülent beydi. Allahtan yönetmimiz bu şekil değil..
Ve alt yapının nasıl olacağı konusunda taktir edersin ki Muhsin bey Bülent beye oranla daha bilgili ve tecrübeli. Dile getirdiğin teferruatı bir futbolcu sağlama ünitesinde çalışan bir adam az buçukta olsa daha iyi bilir.
Bahsi geçen üst düzey aly yapı oluşumunda ise zamanı gelince elbet bişeeyler söyleriz..
Şu an bize gelene kadar o kadar çok zengin takımın bile hazırlığı yok...
Arsenal son altı yıldır süt kupası bile kazanmamış ama kimse Arsene Wenger istifa diye bağırmamış. Ondan sonra niye 5 yedik diyorsun. Az bile atmış adamlar bu mantaliteye. 100 yıl gerideyiz adamlardan.
Sürekli bilgili olmaktan bahsediyorsun, kendini yukarlarda görüyorsun ama verdiğin şu örnekleri bırak bilgili adamı cahil adam bile vermez.
Şu verdiğin örnek bile, senin kendini bilgili sanıp dev aynasında gören ama aslında cahil birisi olduğunun göstergesi.
Arsanel kupa alamamış doğrudur ama aresenalin karşısında M United gibi bir dünya devi,
Chelsa ve M city gibi milyarderlerin yönettiği kulpler var.
Chalse ve M City sınırsız transfer bütçesine sahipler yüz milyonlarca € harcayarak ingilterede çok ses getiren transferler yaptılar.
M United, Chalse, Liverpool, M city gibi dev rakiplerin olduğu bir ortamda kupa kazanamaması gayet doğal ve Arsenal taraftarıda bunun bilincinde.
Her ne kadar kupa kazanamamış olsada arsenal hangi sezon 7 maçta bir puan almış ve kadrosuna kalitesiz futbolcular katmıştır.
Üstelik Arsen Wenger gibi bir adamı kalite olarak (futbol bilgisi anlamında değil, kültürü, duruşu ve karekteri vs) Bülent Uygunla kıyaslamak için kara cahil olmak gerekir.
Arsenal örneğini sivas için vermen tamamen saçma olmuş. Türkiye ile ingiltere aynı kulvarda değil ona rağmen orda bile teknik direktörler başarısız olunca gönderilir.
Geçen sene FB Aragones'i getirdi ve o bütçe ve kadro kalitesine rağmen ilk 5'e zor girdi.
Senin mantığınla istikrar diye bu senede devam etselerdi büyük ihtimal şu an 8'de 8 değil, 8'de 3 falan yapmışlardı.
İstikrar diye kulübü maddi zarara sokmanın taraftarı kaçırmanın anlamı nedir.
Bazen Hoca'yla kan uyuşmaz. istikrar diye zorla tutarsan daha büyük zararlara yol açar geri dönülmez yollara girersin.
İstikrar diye körü körüneyanlış şeyler yapmanın anlamı yoktur kardeşim.
Neyse dediğim gibi sizlerle anlaşacak ortak noktamız yok. Ben endüstriyel futbolun tam ortasındayım sizler ise hala mahallenizde çift kale maç yapmakla meşgulsünüz. Umarım endüstriyel futbol üzerine kafa yorar Sivasspor'a katkı sağlarsınız. Aksi halde Sivasspor Türk futbol arşivinde sadece ismiyle yerini alır.
Güzel kardeşim Yılmaz Vural'da endüstiriyel futbol'dan bahseder, Güvenç kurtar'da endüstiriyel futbol'u çok iyi bilir
gelgelelimki teorik bilgi uygulamada her zaman işe yaramaz.
Yılmaz Vural almanyada akedemi bitirmesine rağmen ve torik olarak iyi bilmesine rağmen, başına geçtiği bütün takımları küme düşürmüştür.
Teorik bilgi her zaman işe yaramaz ve senin öğrendiğin ve övündüğün bilgiler bazen seni diğerlerinden geri bırakır ve başarısız yapar.
Bazı şeyleri öğrenmiş olman o şeylerin her zaman işe yarayacağı ve iş yapacağı anlamına gelmez.
Buyur sana Yılmaz Vural teorik bilgi dersen TSL'deki çoğu adamdan iyidir.
Almanyada okumuştur ve Almanyada Spor akedemisi bitirmiştir.
Ama uygulamaya gelince TSL'deki en başarısız TD'lerin başında gelir.
Umarım aklınızı başınıza toplar, doğru hocalarda istikrarı sağlar, dünya futbolunun gelişim kademelerini iyi analiz eder Sivasspor'u güzel yerlere taşırsınız.
Kardeşim bana Yılmaz Vural, Güvenç Kurtar, Erdoğan Arıca ağzıyla konuşma.
Laf ve icraat aynı şeyler değildir. kitaptan yüzme öğrenirsin ama denize atladınmı boğulursun.
Sende aklını başına al bildiklerini çok kıymetli çok önemli sanma.
kitap bilgisiyle gelip burda millete hava basma.
Kendine çok güveniyorsan senide bekleriz antrönörlüğe.
bakalım bu işler klavye başında sallamaya benziyormuymuş görelim bakalım.
bizdende sana hodri meydan.
Kederli Yiğido 18.10.2009, 00:47 İşte ben de diyorum ki bu alt yapı ile ilgili yapılanma konusunda olabilecek en kötü yönetici Bülent beydi. Allahtan yönetmimiz bu şekil değil..
Ve alt yapının nasıl olacağı konusunda taktir edersin ki Muhsin bey Bülent beye oranla daha bilgili ve tecrübeli. Dile getirdiğin teferruatı bir futbolcu sağlama ünitesinde çalışan bir adam az buçukta olsa daha iyi bilir.
Bahsi geçen üst düzey aly yapı oluşumunda ise zamanı gelince elbet bişeeyler söyleriz..
Şu an bize gelene kadar o kadar çok zengin takımın bile hazırlığı yok...
Bir şeyi ilk yapanlar her zaman kazanır. Bende diyorumki bunu ilk biz yapalım biz kazanalım. Çok zor değil yahu bir transfer bedeline halledilir bu.
Gelelim hoca kısmına. A takım hocası alt yapıyı ancak ve ancak takip etmelidir. yani orayı düzenlemek onun görevi değildir. Diyeceksinizki İngilterede hocalar bu kısımlara karışıyor. Aslında hocalar karışmıyor :) O karışan kişiler hoca görünümünde kulüplerin futbol sorumluları. Diledikleri zaman yerlerine bir hoca getirip kulüpte görevlerine devam edebilirler. Yani biz orayı örnek almışız ama yanlış görerek örnek almışız :) Alt yapı ihtisasını alt yapı hocası olarak yapmış olan kişilere emanet edilmelidir. Muhsin hoca geliyorsa ve de anlıyorsa buyursun geçsin alt yapının başına. Yok geçmiyorsa oraya profesyoneller getirilsin.
Madem diğer takımlara da değindiniz bir iki bilgi veriyim. Türkiye'de alt yapı atılımını yapan bir kulüp var. Belki Avrupai tarzda değil ama başarılı olduklarını söyleyebilirim. Türkiye'de üç oyuncu izledim zamanında. Kulüp izlememi önermişti. Bunlardan ikisi Bursaspor alt yapısındaydı. Bahsettiğim takımda Bursaspor. Dünyanın sayılı golcülerinden birisi olacak olan Sercan bunlardan birisiydi :) Adamlar emeklerinin karşılığını almışlar yani. Kaç oyuncu satsak 10 milyon euro tutar acaba :) Bursaspor bir oyuncusu için onu istiyor. Siz alt yapıya gerektiği önemi verin para diye sıkıntınız kalmaz kulüp olarak...
Bir şeyi ilk yapanlar her zaman kazanır. Bende diyorumki bunu ilk biz yapalım biz kazanalım. Çok zor değil yahu bir transfer bedeline halledilir bu.
Gelelim hoca kısmına. A takım hocası alt yapıyı ancak ve ancak takip etmelidir. yani orayı düzenlemek onun görevi değildir. Diyeceksinizki İngilterede hocalar bu kısımlara karışıyor. Aslında hocalar karışmıyor :) O karışan kişiler hoca görünümünde kulüplerin futbol sorumluları. Diledikleri zaman yerlerine bir hoca getirip kulüpte görevlerine devam edebilirler. Yani biz orayı örnek almışız ama yanlış görerek örnek almışız :) Alt yapı ihtisasını alt yapı hocası olarak yapmış olan kişilere emanet edilmelidir. Muhsin hoca geliyorsa ve de anlıyorsa buyursun geçsin alt yapının başına. Yok geçmiyorsa oraya profesyoneller getirilsin.
Madem diğer takımlara da değindiniz bir iki bilgi veriyim. Türkiye'de alt yapı atılımını yapan bir kulüp var. Belki Avrupai tarzda değil ama başarılı olduklarını söyleyebilirim. Türkiye'de üç oyuncu izledim zamanında. Kulüp izlememi önermişti. Bunlardan ikisi Bursaspor alt yapısındaydı. Bahsettiğim takımda Bursaspor. Dünyanın sayılı golcülerinden birisi olacak olan Sercan bunlardan birisiydi :) Adamlar emeklerinin karşılığını almışlar yani. Kaç oyuncu satsak 10 milyon euro tutar acaba :) Bursaspor bir oyuncusu için onu istiyor. Siz alt yapıya gerektiği önemi verin para diye sıkıntınız kalmaz kulüp olarak...
Yahu gözünü sevdiğim kardeşim, bir oyuncuyla karar verilmez, o kadar çok alt yapıdan gelen ve şu an büyük para bahsi geçen topçu varki, böyle bir örnekle o zaman tüm alt yapıları övmemiz lazım.
Bana kitabın ortasından konuşma bahsettiiğin salt teorik bilgileri sağır sultan bile bilir..
Şu an dünya futboluna yön veren takımlardaki kendi alt yapılarından gelen oranları, ile kendi çabaları ile futbolu daha çok becermiş ve başarılı olmuş oranlarını döktürme bana....
bu takımların zenginlikerinin de nereden geldiğinin analizini yaptırtma...
Kederli Yiğido 18.10.2009, 01:04 Sürekli bilgili olmaktan bahsediyorsun, kendini yukarlarda görüyorsun ama verdiğin şu örnekleri bırak bilgili adamı cahil adam bile vermez.
Şu verdiğin örnek bile, senin kendini bilgili sanıp dev aynasında gören ama aslında cahil birisi olduğunun göstergesi.
Arsanel kupa alamamış doğrudur ama aresenalin karşısında M United gibi bir dünya devi,
Chelsa ve M city gibi milyarderlerin yönettiği kulpler var.
Chalse ve M City sınırsız transfer bütçesine sahipler yüz milyonlarca € harcayarak ingilterede çok ses getiren transferler yaptılar.
M United, Chalse, Liverpool, M city gibi dev rakiplerin olduğu bir ortamda kupa kazanamaması gayet doğal ve Arsenal taraftarıda bunun bilincinde.
Her ne kadar kupa kazanamamış olsada arsenal hangi sezon 7 maçta bir puan almış ve kadrosuna kalitesiz futbolcular katmıştır.
Üstelik Arsen Wenger gibi bir adamı kalite olarak (futbol bilgisi anlamında değil, kültürü, duruşu ve karekteri vs) Bülent Uygunla kıyaslamak için kara cahil olmak gerekir.
Arsenal örneğini sivas için vermen tamamen saçma olmuş. Türkiye ile ingiltere aynı kulvarda değil ona rağmen orda bile teknik direktörler başarısız olunca gönderilir.
Geçen sene FB Aragones'i getirdi ve o bütçe ve kadro kalitesine rağmen ilk 5'e zor girdi.
Senin mantığınla istikrar diye bu senede devam etselerdi büyük ihtimal şu an 8'de 8 değil, 8'de 3 falan yapmışlardı.
İstikrar diye kulübü maddi zarara sokmanın taraftarı kaçırmanın anlamı nedir.
Bazen Hoca'yla kan uyuşmaz. istikrar diye zorla tutarsan daha büyük zararlara yol açar geri dönülmez yollara girersin.
İstikrar diye körü körüneyanlış şeyler yapmanın anlamı yoktur kardeşim.
Güzel kardeşim Yılmaz Vural'da endüstiriyel futbol'dan bahseder, Güvenç kurtar'da endüstiriyel futbol'u çok iyi bilir
gelgelelimki teorik bilgi uygulamada her zaman işe yaramaz.
Yılmaz Vural almanyada akedemi bitirmesine rağmen ve torik olarak iyi bilmesine rağmen, başına geçtiği bütün takımları küme düşürmüştür.
Teorik bilgi her zaman işe yaramaz ve senin öğrendiğin ve övündüğün bilgiler bazen seni diğerlerinden geri bırakır ve başarısız yapar.
Bazı şeyleri öğrenmiş olman o şeylerin her zaman işe yarayacağı ve iş yapacağı anlamına gelmez.
Buyur sana Yılmaz Vural teorik bilgi dersen TSL'deki çoğu adamdan iyidir.
Almanyada okumuştur ve Almanyada Spor akedemisi bitirmiştir.
Ama uygulamaya gelince TSL'deki en başarısız TD'lerin başında gelir.
Kardeşim bana Yılmaz Vural, Güvenç Kurtar, Erdoğan Arıca ağzıyla konuşma.
Laf ve icraat aynı şeyler değildir. kitaptan yüzme öğrenirsin ama denize atladınmı boğulursun.
Sende aklını başına al bildiklerini çok kıymetli çok önemli sanma.
kitap bilgisiyle gelip burda millete hava basma.
Kendine çok güveniyorsan senide bekleriz antrönörlüğe.
bakalım bu işler klavye başında sallamaya benziyormuymuş görelim bakalım.
bizdende sana hodri meydan.
Okuduğunuzu anlamamışsınız. Ben Sivas ile Arsenal'i farklı iki doğrultuda benzettim. Birisinin kupa alamaması diğerinin küme düşme potasına denktir dedim. Bunu dahi anlamadan derin analizlere girişmişsin. Diyorum ya ben Allah birdir desem haşa sen aksini iddia edecek kıvamdasın.
Ersene Wenger kaliteli bir insandır. Bunu ondan ders almış birisi olarak söylüyorum. Henry gibi bir silahı bizim herhangi bir hocamız satmış olsaydı başına ne gelirdi. üstelik o gittikten sonra başarısızlıklar başlamışken.
Bülent Uygun ile kendisini meslekleri açısından karşılaştırdım. İkisininde mesleği teknik direktörlük. Buna itirazın yok sanırım :)
Yılmaz Vural ancak futboldan anlamayanları yer. Galubeladan kalma diploması sadece Türkiye'de iş yapar. Diploma yeterli olmaz üzerine eklemedikçe. Ve hiç bir Avrupa kulübü yetersizlere para ödemez.
Bakın yine kişiselleştirmişsiniz vakayı. Bunları son defa yazacağım. Bundan sonra kişiselleştirilen hiç bir mesaja cevap yazmayacağım. Benim mesleğim antrenörlük değil. Ben gözlemciyim. Bana soracak olursan benim mesleğim daha zor. Çünkü ben bir futbolcunun 13 yaşındayken gösterdiği performansa bakarak 25 yaşında göstereceği performansı analiz ediyorum. Ne mutlu bana ki yanılgı payımın çok az olduğunu şu günlerde görebiliyorum. Bu işi Türk olarak en iyi yapan kişiyim. Hodri meydan diyorsanız bu alanda diyin. Antrenörlük benim işim değil.
Not:Bu akşam daha mesaj yazmayacağım. Bugün ikisi başka şehirlerde olmak üzere beş maç izledim yorgunum...
Kederli Yiğido 18.10.2009, 01:12 Yahu gözünü sevdiğim kardeşim, bir oyuncuyla karar verilmez, o kadar çok alt yapıdan gelen ve şu an büyük para bahsi geçen topçu varki, böyle bir örnekle o zaman tüm alt yapıları övmemiz lazım.
Bana kitabın ortasından konrikuşma bahsettiiğin salt teo bilgileri sağır sultan bile bilir..
Şu an dünya futboluna yön veren takımlardaki kendi alt yapılarından gelen oranları, ile kendi çabaları ile futbolu daha çok becermiş ve başarılı olmuş oranlarını döktürme bana....
bu takımların zenginlikerinin de nereden geldiğinin analizini yaptırtma...
Üstadım ben size Sercan'ı sadece örnek olarak verdim. Bu kardeşimizin haricinde 2 oyuncu daha var Avrupa ayarında. Diğerleri Edirneden öteye geçemez. Ederine aldanmayın.Ben kalitesine göre yorum yapıyorum.
Bahsettiğiniz oranlar tek başına değerlendirilemez. Endüstriyel futbolun iki farklı modelinden bahsediyorsunuz. Ya kendiniz yetiştireceksiniz ya da para vereceksiniz. Bunların ikisini harmanlamış bir Barcelona örneği var elimizde. Adamların başarıları da ortada. Doğada kendiliğinden yararlı ot bitmez :) İnsan elinin değmesi lazım. Bilimselliğe bu konuda sarılmak fayda verir.
Zenginliklere gelince buyrun Lyon'un zenginliğini dökün ortaya :) İngiliz devleri elbette oyuncu satarak zengin olmadılar. İhtiyaçlarıda yok. Yalnız örneğin Marsilya kulübünün son yıllarda yapmış olduğu sıçrayışta Drogba'yı fahiş fiyata satmalarının etkisinin olmadığını kimse iddia edemez.
Üstadım gerçekten yorgun haldeyim daha yazamayacağım kusura bakma...
Okuduğunuzu anlamamışsınız. Ben Sivas ile Arsenal'i farklı iki doğrultuda benzettim. Birisinin kupa alamaması diğerinin küme düşme potasına denktir dedim. Bunu dahi anlamadan derin analizlere girişmişsin. Diyorum ya ben Allah birdir desem haşa sen aksini iddia edecek kıvamdasın.
Ersene Wenger kaliteli bir insandır. Bunu ondan ders almış birisi olarak söylüyorum. Henry gibi bir silahı bizim herhangi bir hocamız satmış olsaydı başına ne gelirdi. üstelik o gittikten sonra başarısızlıklar başlamışken.
Bülent Uygun ile kendisini meslekleri açısından karşılaştırdım. İkisininde mesleği teknik direktörlük. Buna itirazın yok sanırım :)
Bu işi Türk olarak en iyi yapan kişiyim. Hodri meydan diyorsanız bu alanda diyin. Antrenörlük benim işim değil.
Not:Bu akşam daha mesaj yazmayacağım. Bugün ikisi başka şehirlerde olmak üzere beş maç izledim yorgunum...
Yılmaz Vural'da diyorki ben türkiyenin en iyi hocasıyım sende diyorsunki ben Türkiyenin en iyi Gözlemcisiyim.
Kendini öven ben iyiyim diyen Bülent Uygun vardı geçen sene bu sene ne oldu hali ortada.
Ben iyiyim ben şöyleyim buyum diyen insanlar bana hep itici gelmiştir ve bu tip insanlar aslında her zaman kaybeden olmuştur.
Senin iyi olduğuna sen değil, yaptıklarını görenler karar verir.
Ben en iyiyim diyorsan aslında sen en kötüsüdürsün.
Arenal'ın kupasız hali, Sivasın düşmesiyle ne alaka ben bağlantı kuramadım.
Arsenal kupa alamadı diye Sivas'ın düşmesinide normalmi görelim yada istikrar diye düşmesine izinmi verilsin.
Yönetim sonuna kadar Bülent Uygun'un arkasında dursa ve ne olursa olsun bülent Uygun'la devam etseydi ne olacaktı sorarım sana.
Bülent Uygun başarısız sonuçlar almaya devam etmesine rağmen göreve devam edecekmiydi.
Yönetim ayaklarınada kapansa başarısız sonuçlar devam etseydi bırakacaktı devam etmeyecekti.
Bülent Uygun kurduğu kadroya ve Takımına güvenseydi devam ederdi.
Ama oda umudunu yitirdi ve yol yakınken bırakmayı tercih etti.
Bülent Uygun'un bu kadar çabuk terkedilmesinin ve yalnız bırakılmasının bir diğer sebebide
kendi yaptığı yanlışlar ve antipatik davranışlarıdır.
Bugün Türkiyede bir anket yapsan ve en sevmediğiniz en itici bulduğunuz TD kim diye sorulsa
1. Fatih Terim.
2. Bülent Uygun gelir.
Bu ikisine türkiyede hiç kimse yaklaşamaz. Bülent Uygun iyi bir TD olsada sevimsiz bir insandır ve o yüzden kendi taraftarı tarafından bile kolayca terkedilip, yalnız bırakılmıştır.
Sürekli kendini ön plana çıkarmaya çalışması, kendini FB gibi büyük takımlara pazarlamaya çalışması, Bencilce davranarak bütün başarıyı kendine mal etmeye çalışması ve hep "Ben" sözcüğü kullanması,
Sağa sola laf atıp herkesi kendine düşman etmesi taraftarı bile rahatsız etmiştir.
Sivasspor'la ilgili haberleri açtığımızda altında yazan ve sivas'a laf atan yorumlar hepimizi rahatsız etti.
Bülent Uygun sayesinde Sivas kulubü hedef tahatsı oldu gelen giden laf atmaya çalıştı.
Tüm bu yaşanan olaylar taraftarı gerdi buna rağmen bülent Uygun konuşmaya devam edip sağa sola laf atmaya devam etti.
İnsanlar başarılıyken bile bir Bülent Uygun'dan rahatsızsa orda birşeyleri yanlış yapmış demektir.
Bülent Uygun'un tavırlarında futbolcular ve Yönetim bile rahatsız oldu ve giderkende üzülen kişi sayısı çok az oldu.
Bülent Uygun aldığı başarısız sonuçlar yüzünden değil, saha dışında yaptığı yanlışlar yüzünden kaybetti.
Taraftarı gerip, işini yapmak yerine oraya buraya laf atıp onunla bununla kavga edersen taraftar bundan rahatsız olur ve gidincede üzülmek yerine kurtulduk diye sevinir.
Bülent Uygun insan olarak kaliteli olsaydı, diğer insanlara karşı saygılı olsaydı, bencil davranmasa ve sadece işini yapsaydı taraftar onu başarısız olsada bağrına basardı.
Ama Bülent Uygun o kadar sevimsizleşti ve antipatik olduki kendi taraftarı bile onu sevmez, istemez oldu.
Bunun ne kadar vahim ve acı birşey olduğunu anlayabiliyormusun.
Ve bu sonu hazırlayan ve bunların yaşanmasını sağlayan tek kişide Bülent Uygun'du.
Kendi hatası ve yanlışları yüzünden bu olaylar oldu ve sonucunada istesede istemesede katlanacak.
emin kara 18.10.2009, 02:18 bakın arkadaşlar bu takımı yukarlara taşıyan orada 2 yıl gibi bir zaman kalmasını saglayan şampiyonluk sevgisi ne anlama galdini bize yaşatan bizi gerek medyada gerek sportif alanda engüzel birşekilde temsil eden bazı kişilere göre bizim antipati olmamızı sagladıgını düşünen arkadaşlara soruyorüm bizi sevmeyen kişiler bülent hocadan önce nekadar seviyorlardı onların sevmesi veya sevmemesi bize ne kazandırdı oysa hoca bize hizmet için canla başla çalışarak bizim senelerce yapamadıgımız başarıyı çok kısa bir zamanda gerçeklaştirdi bu hizmet karşılıgı bizim yaptımız ise hocayı eleştiri bunları haketmiyor belki hataları olmuştur tabiiki olacak hiçbir başarı hatasız olmaz ançak hatalarından ders çıkartarak takrar başarıya döneckti bunun içinde zamanı oldugunu sanmıyorum o ne yaptıysa sivasspor için en iyisini yaptıgını düşünüyorum başkalarına cevap olsun diye yapmadıgı şeyleri yazmak erdemlilik degildir bizlere hizmet etmiş bizi bizim kadar sevmiş bir insana eleştiri degil hak ettigi saygıyı göstermeliyiz sözüm gercek sivassporlu lara başkalarına degil
Sana tüm samimiyetimle söylüyorum.Bu site kurulduğundan beri burayı takip ediyorum.Her üyeyi iyi tanıyorum ama senin kadar kibirlisini görmedim.Kibir kalbi öldürür.Bazı şeyler parayla kazanılmıyor.Mesela -30 derecede sağlığını bir yana attıran ve seni Sivas-Trabzon maçına gönderen Sivas sevdası.Milyon dolarla satın alamazsın bu sevdayı!
Bende Görmedim Bu kadar bilmişini O na göre bülent uygun başkandan daha önemli Sivasspordan daha önemli.
Sivasspor bu sene küme düşmesin, bizim için başarıdır.
hoca bize hizmet için canla başla çalışarak bizim senelerce yapamadıgımız başarıyı çok kısa bir zamanda gerçeklaştirdi bu hizmet karşılıgı bizim yaptımız ise hocayı eleştiri bunları haketmiyor belki hataları olmuştur
Bir çok başarı yaşattı kendisine teşekkür ediyoruz ama keşke biz bu başarılı elde ettik desydide sadece ben demeseydi.
Ama herseferinde bu başarıları ben elde ettim bunlar benim başarım dedi ve
yönetimin ve diğer futbolcuların emeğine saygı duymadı.
Sen nasıl bugün Bülent Hoca'nın verdiği emeklere saygı duyulmasını istiyorsan
Yönetim ve Futbolcularda kendi verdiği emeklere saygı duyulmasını beklediler
ama bülent Hoca hep ben dedi ve kimsenin emeğine saygı duymadı.
Bülent hoca ve ekibi başarılı olmuştur çok şey yapmıştır ama işin en dramatik ve acı yanı onca başarının konuşulmaması ve gölgede kalmış olmasıdır.
Herkes sivas'ın başarılarından çok Bülent Uygun'u söylemleri ve demeçleriyle ve sağa sola attığı laflarla hatırlıyor ve Bülent Uygun diyince başarılı hoca yerine Antipatik hoca olarak hatırlayorsa buda kendisinin, yönetimin ve futbolcuların emeğine yazık olmuş demektir.
Kimse elde edilen onca başarıyı konuşmuyorsa, Bülent Uygun elde edilen onca başarıyı malesef gölgelemiş ve yazık etmişr demektir.
Bir çok başarı yaşattı kendisine teşekkür ediyoruz ama keşke biz bu başarılı elde ettik desydide sadece ben demeseydi.
Ama herseferinde bu başarıları ben elde ettim bunlar benim başarım dedi ve
yönetimin ve diğer futbolcuların emeğine saygı duymadı.
Sen nasıl bugün Bülent Hoca'nın verdiği emeklere saygı duyulmasını istiyorsan
Yönetim ve Futbolcularda kendi verdiği emeklere saygı duyulmasını beklediler
ama bülent Hoca hep ben dedi ve kimsenin emeğine saygı duymadı.
Bülent hoca ve ekibi başarılı olmuştur çok şey yapmıştır ama işin en dramatik ve acı yanı onca başarının konuşulmaması ve gölgede kalmış olmasıdır.
Herkes sivas'ın başarılarından çok Bülent Uygun'u söylemleri ve demeçleriyle ve sağa sola attığı laflarla hatırlıyor ve Bülent Uygun diyince başarılı hoca yerine Antipatik hoca olarak hatırlayorsa buda kendisinin, yönetimin ve futbolcuların emeğine yazık olmuş demektir.
Kimse elde edilen onca başarıyı konuşmuyorsa, Bülent Uygun elde edilen onca başarıyı malesef gölgelemiş ve yazık etmişr demektir.
Aynen katılıyorum................
Kederli Yiğido 18.10.2009, 14:29 İnsanın aklına gelmiyor değil?
Bülent Uygun mu daha antipatik yoksa Jose Mourinho mu?
Sivas Meydan 18.10.2009, 16:48 Ya da Muhsin Ertuğral mı daha insancıl yoksa Bülent Uygun mu ?
Örnekler çoğaltılabilir?
esrarengiz 18.10.2009, 16:57 yaaa 40 puan 13 galibiyet bir beraberlik etmiyormu??? su an lig bitimine 20 hafta var diyelim 6 maglubiyet hakkimizmi var yani bizim .....zor degil ama alinmasi gereken bir 40 puan var kolayda degil hoca ne kadar iyi ve kaliteli olursa olsun futbolcu kendi kapasitesini profosyenelce sahaya koymadiktan sonra hoca faktoru nereye kadar.......... amator ruhdan kurtulmak lazim bu seneki transferler tam fiyasko ben inanmiyorum bunlarin gercekten profosyenelce oynadiklarina alinan futbolcular iyi degil o kadar eger bu sezon sonu ligi iyi yerde bitirirsek gelecek sezon belki daha yukarisi icin calismalar yapilir... yigido olunmaz yigido dogulur ornek: BILICA ve SERVET bunlar gibi cesaretli ve inancli bi kac adam daha olsun sivas her yil sampiyonlugun en basta gelen takimlarindan olur ligden dusen ermanla ersen le sunla bunla olacak isler degil bunlar tamam takimin butcesi yeterli degil iyi oyuncular almak icin ama sende elindeki futbolculari vermeyeceksin eger bir sey istiyorsan simdi muhammet i bile thumu bile arar olduk ......nerede yuregiyle oynayanlar??? icimizdeki sampiyonluk hasreti atesini sondurduk ok burasi anlasildi ama icimizdeki kazanma hirsini almaya kimsenin hakki yok biz bu takima her zaman destek verdik her zamanda veriyoruz.. unutmasinlarki biz sevdinmi tam severiz yeterki bize silmeyi gerektiren bir ortam yaratmasinlar... taraftar olarak belki biraz daha calismamiz gerek stada gelmekle mac seyretmekle destek olmuyor bunu herkes biliyor eksik yanlarimiz bu yonde cok ama demesinlerki taraftar yanliz birakiyor takimi ... o yuzden son sozum sudurki ertugrul hocaya basarilar dilerim umarim futbolcularin beynine reset ceker yeniden yukler her seyi format lazim format... gecmisi silmek lazim yeniden her seye hasret ac ve bunu yapabilecek bi takim yaratmak lazim umarim zaman buna yeterli olur lakin gecmisi geri getirmek mumkun degil....
ocak ayında adam akıllı transfer yapmazsak degil muhsin hoca fergusonu getirsek fayda etmez
06esra58 20.12.2009, 18:34 çünki sivas markalaşan kalıteli bı takım
|