Orijinalini görmek için tıklayınız : Arsenalli Oğuzhan


Abdullah DuMaN
16.10.2009, 14:25
Kısa süre önce Arsenal'le 2011 yılına kadar profesyonel sözleşme imzalayan 17 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Zidane ve Febragas'ı örnek aldığını söyledi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm741283.jpg
İki hafta sonra Nijerya'da başlayacak olan Genç Takımlar Dünya Kupası Maçları hazırlıkları için Hollanda'da bulunan genç yetenek bakın neler söyledi.

Oğuzhan, henüz 17 yaşında olmana rağmen büyük başarılara imza atmaya başladın. Kısa süre önce de Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşme imzaladın. Neler hissediyorsun?
Ailemin, akrabalarımın, arkadaşlarımın ve spor camiasının desteği olmasaydı bu başarıyı yakalayamazdım. Öncelikle onlara teşekkür ederim. Bu imza benin için gurur verici bir olay, çok mutluyum

Profesyonellik imzasını atarken Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger, senin yanındaydı ve seni ilk tebrik eden kişi de oydu. Sana neler söyledi?
Bana çok güvendiğini söyledi. Hatta bir ara bana "Oğuzhan, sen geleceğin büyük bir futbolcusu olabilirsin. Onun için senin yanındayım. Sana çok güveniyorum. Ama unutma ki başarılı olman için çok çalışmalısın" dedi. O anda çok duygulandım ve gururlandım.

Çok küçük bir yaştasın. Peki bundan sonraki hedefin nelerdir?
Şu anda tek bir hedefim var. O da Arsenal'in birinci takımında top koşturmaktır. Onu da başaracağıma inanıyorum ve onun için çalışıyorum.

Yaklaşık 5 yıldır Hollanda Genç Milli takımların formasını giyiyorsun. Hatta kaptanlıklarını da yapıyorsun. Türk Milli takımının neden formasını hiç giymedin. Ay yıldızlı formayı giymek istemedin mi?
Nasıl istemem, her Türk genci gibi tabii ki bende istedim. Ama inanın bugüne kadar hiçbir kimseden bir davet almadım. Aslında davet ederler diye çok bekledim ama olmadı. Demek ki onların gözünde yeterli değilmişim. Şimdi Hollanda Milli takımı için ter döküyorum. Burası da benim için ikinci bir vatan sayılır.

Senden geleceğin Zinedine Zidane'si olarak bahsediliyor. Sen hangi futbolcuyu kendine örnek aldın?
İlk olarak futbolu bırakan futbolculardan Zidane'yi kendime örnek aldım. Şu anda top koşturan futbolculardan ise Arsenal'li Cesc Fabregas.

İngiltere'de, bir İngiliz ailenin yanında yaşıyorsun. Ailenden uzakta olmak zor olmuyor mu?
Ailemle sık sık görüşüyoruz. Benim için zor olmuyor. Zaten benim tek bir düşüncem var o da 'Futbol' diyerek sorularımızı cevapladı.

Biricik oğlu Oğuzhan Özyakup'un Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşme imzalamasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen baba Muzaffer Özyakup, küçük yaşından beri oğluna destek verdiğini sözlerinde vurgulayarak "Onun futbolcu olacağına 9 yaşında karar vermiştim. Çünkü o yaşlarda futbolcu ışığını yansıtmaya başlamıştı" diyerek, Oğuzhan'ın başarısından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

"Vatanını, ülkesini seven bir baba olarak aslında çok kırgınım. Türk Futbol Federasyonundan bugüne kadar bizi hiçbir kimse ne aradı ne de sordu. Küçük yaşlarında Oğuzhan, ay yıldızlı milli takım formasını giyip, onunla yatıp onunla kalkardı. Eğer bugün Oğuzhan, Türk milli takımının formasını giymiyorsa, onun tek bir suçlusu vardır. O da onu görmemezlikten gelenlerdir" diyerek Türk Futbol Federasyonun tutumundan şikayetçi oldu.

Hollanda'da ikamet eden Trabzon'lu gurbetçi ailenin tek erkek çocuğu olan Oğuzhan Özyakup 1992, yılında Kuzey Hollanda'nın Zaandam kentinde doğdu. Çok küçük yaşlarda Zaandam kentinde ki amatör kulüplerden Hellas Spor'da futbola başlayan Özyakup, ilk olarak AZ Alkmaar'ın alt yapısına geçmişti. Yaklaşık bir yıl önce de oradan İngiltere'ye transfer olan genç yetenek kısa süre önce Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşmeye imza atmıştı.

Oğuzhan Özyakup'un Türk Milli takımı formasını giyme şansı devam ediyor.

Oğuzhan Özyakup, Londra da bir İngiliz ailenin yanında kalarak, futbol yaşamını ailesinden uzakta sürdürüyor

Ezgi
16.10.2009, 14:43
hemşehrimi tebrik ediyorum.dilerim kendisini milli takımımızda görürüz.üzüldüm doğrusu :(

07reis58
16.10.2009, 15:19
bu memlekette keşfedilmeyi bekleyen nice oğuzhanlar var

kakikli
16.10.2009, 16:12
mr terim al sana başarı, birde trip yapıosunuz böyle türk çocuklar dururken siz gidin aurelloyu, richards kazım'ı milli takıma alın..ALLAH razı olsun!!!

oquzh4n58
16.10.2009, 16:37
tebrık edıyorum sneı Daha ıylere Layıksın Basarılan devamın dılerm

YiĞiDo YiĞiDo
16.10.2009, 16:52
muhsin hoca bu gençlerin hepsini alıcak

Salim58
16.10.2009, 16:55
bu memlekette keşfedilmeyi bekleyen nice oğuzhanlar var

aynen öyle ama keşfeden yok..................

Kederli Yiğido
16.10.2009, 17:11
Keşfedecek olanların çalışacakları ortam yok ama

Abdullah DuMaN
16.10.2009, 17:52
Bence ne yazıkki bu futbolcuda Mesut Özil gibi milli takıma giremeden başka ülkeler kapacak bizimkilerde uyumaya devam edecek

SenSetik
16.10.2009, 18:06
Terim hayranlarına duyurulur!!!!!!!!

Kederli Yiğido
16.10.2009, 18:56
Kişilerde sorun aramayın

Problem bu ülkenin futbol mantalitesinde

Türkiye'de kalmış olsaydım asgari ücretten üç kuruş fazlaya hiç bir iş yapmadan hayatımı devam ettirirdim. Şimdi ise en az 10 katını kazanıyorum primler hariç. Bizimkiler mi akıllı Avrupalılar mı salak acaba :)

Oğuzhan'a gelince. 2 yıl önce kendisini izlemiş çok beğenmiştim ama Arsenal varken onu almak yürek isterdi. Yaşına göre olgun birisi ve şu anda ligimizde oynayan çoğu futbolcudan daha profesyonel. Kendisini 3-4 yıl sonra izlediğimizde başarılarıyla sevineceğiz ama eğer milli takımızmızda oynamazsa keşke oynasaydı diyeceğiz.

Yolun açık olsun evlat...

GuVeN
16.10.2009, 21:44
Terim hayranlarına duyurulur!!!!!!!!

kaldı mıki hayranı????:):):)????

Kasim58
17.10.2009, 01:26
Evet bencede bu memlekette kesf edilmeyen okadar oguzhanlar varki.Kesif edelenler ise rengi belli sari kirmizi,siyah beyaz,yada sari lacivet rengi olsunda hic önemli degil.Örenegin bjk ismail adam iyi futbolcu ama neden G,antepteiken miili takima cagrilmiyordu?sevgili fatih hoca tesadüfen bir kupa aldi gs kendini imparator sandi eee sonra ne oldu?Türkiye 80 milyon nüfuslu 18 tane birincilikte tekimi olan ülke milli takima dönünde bir bakin kactane futbolcu var anadoludan?ama sözde üc büyüklere gidince hemen iyi futbolcu oluyor nasilsa.

FALÇATA 58
20.10.2009, 10:32
arsenalde oynayan bir futbolcu gelmez bu tarafa

kanımaksa58
26.10.2009, 01:35
evet bu keşfedilemeyen oğuzhanlardan biride benim :)):D

Kemalraik
08.12.2009, 22:12
Iyi, sonunda Arsenal'a birtane Türk geldi.

kangallıwert
21.05.2011, 17:39
Arsenalde oynayan ve bu yıl arsenalin sözleşme uzatma teklifini kabul etmeyip boşa çıkan Oğuzhan özyakup Arsenalden ayrılma sebebinin sürekli oynacagi bir klube gitmek istedigini soyledi...Şuan hollanda u-19 milli takımının kaptanı olan Oguzhan Türkiye'ye sıcak bakıyor....YONETİME DUYURULUR....

astaravisa
21.05.2011, 23:52
Daha önceden Oğuzhan ile Trabzonsporun da ilgilendiği haberleri okumuştum.
Ama bugün ki haberlere bakıldığında Arsenal ile anlaştığı yazılıyor.

Trabzonspor'un transfer gündeminde olan Oğuzhan Özyakup, Arsenal ile olan sözleşmesini uzattı.
Türk asıllı Hollandalı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Arsenal'in önerdiği 2,5 yıllık yeni kontrat teklifini kabul ederek kulübünde kaldı.

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'in genç takımında forma giyen ve yetenek avcılarının peşinde koştuğu Türk asıllı Hollandalı futbolcu Oğuzhan Özyakup (18), takımının önerdiği yeni kontrat teklifini kabul ederek, 2,5 yıllık mukaveleye imza attı.

"Arsenal olmasaydı Trabzonspor'a imza atacaktım" diyen genç yetenek takımını tercih etmesi konusunda "Arsenal'in bana emeği çok büyük. İlk tercihimin kulübüm olacağını her defasında söylemiştim. Ben burada kendimi biraz daha geliştirerek A takımın formasını giymek istiyorum. Bana güvenenlerin mahcup olmayacağını zaman gösterecek" diyerek kulübünde kalmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Trabzonlu ailenin çocuğu olan 18 yaşındaki Oğuzhan Özyakup ile A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ve Oğuz Çetin 2010 yılının Ekim ayında, Londra'da genç futbolcuyla bir görüşme yapmış ve Oğuzhan'ı Türk Milli Takımı'na davet etmişti. Özyakup, halen Hollanda U19 Milli Takımı'nın formasını giyip kaptanlığını yapıyor.