Orijinalini görmek için tıklayınız : Ertuğral Taraftara Seslendi

SivasSpor.Com
21.10.2009, 17:40
http://www.sivasspor.com/images/stories/1.ertuhoca.jpg

Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral, düşündükleri oyun sisteminin oturtmak için 3-4 haftaya ihtiyaçları olduğunu söyledi. "KENDİMİZE İNANMAMIZ GEREKİYOR"

Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral, düşündükleri oyun sistemini oturtmak için 3-4 haftaya ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Biraz morala ihtiyacımız var. Kendimize inanmamız gerekiyor. Oysa biz kendimlizle boğuşuyoruz." şeklinde konuştu. Ertuğral, Gaziantepspor maçından 3 puan beklediklerini belirterek, taraftardan destek istedi.

Süper Lig'de bu hafta Gaziantepspor'u konuk edecek olan Sivasspor hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Muhsin Ertuğral yönetiminde yapılan çalışmaya sakatlığı bulunan Mehmet Yıldız dışında tüm oyuncular katıldı. Isınma hareketleri, top sürme, top kontrolü çalıması ile devam eden antrenmanın son bölümünde ise taktik ağırlıklı çift kale maç çalışmasına yer verildi.

Antrenman sonrasında açıklama yapan Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral, Gençlerbirliği maçında iyi oyuna rağmen alınan sonucun moral olarak kendilerini kötü etkilediğini belirtti. Gaziantep maçını kazanmak istediklerini söyleyen Ertuğral, "Kendi evimizde beklentimiz 3 puan. Başka alternatif olmaz. Futbolda her şey mümkün. İlk 45 dakika iyi top oynadık. Sadece iyi oynamakla malesef sonuç gelmiyor. Bence gereksiz bir gol yedik. Bir gol geldiğinde zincirleme hata oluyor. Basit hataların olması bizi endişelendirdi. Önemli olan arkadaşlarımızın istekli ve arzulu olmaları, kendilerine inanmaları. Golü yedikten sonra herkesin başı öne düştü. Burada biraz morale ihtiyacımız var. Kendimize inanmamız gerekiyor. Kendimizle boğuşuyoruz. Bunu antrenmanlarda çeşitli taktik çalışmalar ile telafi etmeye çalışıyoruz." dedi.Takımın düşündüğü aşamaya gelmesi için bir kaç hafta gerektiğini ifade eden Ertuğral, "Çalıştırdığım çeşitli ülkelerde 3-4 hafta içinde sistem belirleniyor. Bu sistem üzerinden deplasman ve iç saha tarzı oluşuyor. Kolektif anlayış önemli. Bireysel yeteneklerimiz zaten var. Rutin işlerimizi yapabilirsek başarılı bir ekip olabiliriz" diye konuştu.

DEFANS TÜRK FUTBOLUNUN GENEL ZAAFI

Defansta yaşanan hataların sadece Sivasspor'un değil Türk futbolunun bir sorunu olduğunu ifade eden Ertuğral, bu hafta izlediği Galatasaray-Trabzonspor ve Denizlispor-Bursaspor gibi maçlarda da çok basit defans hataları yapılarak karyşımlğında goller oluştuğunu dile getirdi. Ertuğral, "Profesyonellik döneminde bazı hataların olmaması gerekiyor. Türkiye Avrupa'nın iyi liglerinden bir tanesi ama daha iyi olabilir. Altyapılarda buna çok çalışılması gerekiyor. Bizim arkadaşlarımızın alt yapıda kaç yıl eğitim gördüğü önemli. Genelde 3-4 yılı geçmez. Altyapıya önem vermezseniz ilkokula gitmeden direk üniversiteye gitmiş oluyorsunuz" dedi.

DESTEK İSTEDİ

Taraftardan Gaziantep maçında destek beklediklerdini vurgulayan Muhsin Ertuğral, "Evimizde benim ilk maçım olması nedeniyle bir heyecanımız var. Geçen sene kulübümüz ikinci bitirnince beklentiler yükseldi. Taraftar bu sene beklentilere karşılık bulamadı. Onlardan şunu bekliyorum. Buraya antrenmana gelenlerin yanında maçta da taraftarımıza şu an çok ihtiyacımız var. Onların bizimle olması hata yaptığımızda moral vermeleri önemli. Gaziantep maçında da rakibimize büyük bir psikolojik baskı yapmalarını bekliyoruz. 3 puanı inşallah alacağız" ifadelerini kullandı.

SİVAS ŞİRİN ŞEHİR

Afrika'nın Sivas'ı merak ettiğini belirten Ertuğral, dün katıldığı bir televizyon programında kendisine şehir ve özellikle balıklı kaplıca hakkında çok sorular yöneltildiğini, kendisinin de en kısa sürede kaplıcaya gideceğini belirterek, "O trafikte İstanbul'da yaşamak istemem. Burası güzel ve şirin bir şehir. Dostlukları da çok iyi. Çok önemli tarihi değerleri var" dedi.

Geçen hafta Sivas'a gelen ancak anlaşamadıkları Hollandalı Kaleci Antrenörü Martinus Arts ile farklı istekleri nedeni ile yollarını ayırdıklarını ifade eden Ertuğral, şu aşamada altyapı hocası ile idare edeceklerini, boşta olan hocalar yerine çok kaliteli isimler ile temaslarının sürdüğünü de dile getirdi.

oquzh4n58
21.10.2009, 17:56
qüzeLdir Svasımız :) daha ılk mac ın olcak dur bız gelmemek yapmadık kı hocam gelcez tabı maca

DeathRow
21.10.2009, 18:08
takımı düzeltinde biz bekleriz napalım bu arada sivasımız cok şirindir

aturk_5834
21.10.2009, 18:37
alt yapıyı ele alması çok önemli zaten ülkemizde yabancı oyunculara rabet edilmesinin sebebide bu. neden almanyada yada türklerin yogun olarak bulundugu ülkelerde genç yetenekli oyuncular çıkıyoda bizde çıkmıyo. olmadıgından değil bizde de madenler var ama işlenmiyo şans verilmiyo umuyorum Eğtuğral sivasta bunu başaracak tabi ki fırsat verilirse..

58_babacan_58
21.10.2009, 18:42
HER ZAMAN DESTEK VERCEZ HOCAM BU TAKIMA ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ !!!

yorumyapıyombenya
21.10.2009, 18:56
Kimsenin elinde sihiri deynek yok. Muhsin hocaya hem biz taraftarlar hemde Yönetim olarak gereken desteği verirsek cok daha güzel günleri göreceğimizi düşünüyorum.

mucahitbaba58
21.10.2009, 19:36
HOCAM ISTEDIGIN DESTEK OLSUN, BIZ YAPMAMIZ GEREKENI YAPARIZ AMA SONUCDA SAHADA FUTBOL OYNUYAN FUTBOLCULARDIR ONLAR GOREVINI YERINE GETIRSIN, BIZ ZATEN NE YAPILMASI GEREKTIGINI BILIRIZ VE EN IYI SEKILDE YAPARIZ ..BASARILAR

subasi29
21.10.2009, 20:53
Guzel Aciklamalar Yapsissin Sevgili Ertugral....
En Onemliside Harbiden Defans Zaafligi,Bu Bize Nikotin Gibi Yapismis,Bizim Futbolumuzun icinde Buyumus Gitmis,,
Taraftar Senin Evindeki Ilk Macinda Destekcin Olacagindan Eminim....

TS58
21.10.2009, 20:56
Hoca biraz yalakalık yapmış,

SİVAS GÜZEL ŞEHİRDİR TABİİ Kİ.

GuVeN
21.10.2009, 20:57

niye yalakalık yapsın ki..güzel dese ne olur demese ne olur..

TS58
21.10.2009, 21:01
SİVAS GÜZEL ŞEHİR, NEDE OLSA MEMLEKETİM.

Ama bu hoca gerçekten zayıf, yedek trübününe devamlı dert yanıyor. YILMAZ VURAL kimki yardımcısının vizyonu olsun, kıyafeti bile ZEVKSİZ.

inşallah ben yanılırım ve SİVASSPOR kazanır.

Sevgilerimle,

58delikanli58
21.10.2009, 21:17
güzel konusma yapmisin hocam.
analiylerinde güzel "türk futbolunda defans amatörce"
ozaman ama sivasin defansini düzellte bari bizim defans amatör olmasin:D

58delikanli58
21.10.2009, 21:18
güzel konusma yapmissiniz hocam!
hocam türk futbiolun defansi amatörce diyorsunuz ve haklisiniz!!!
ozaman sivasimizin defansini düzeltinde bari bizim defans professionel olsun:D

Abdullah DuMaN
21.10.2009, 21:19
Muhsin hocanın ilk galibiyetle tanışmasını temenni ediyorum ve inanıyorumki Sivas Halkı hocamızın bu çağrısını karşılıksız bırakmayarak stadı dolduracaklar

GuVeN
21.10.2009, 21:21

Ama bu hoca gerçekten zayıf, yedek trübününe devamlı dert yanıyor. YILMAZ VURAL kimki yardımcısının vizyonu olsun, kıyafeti bile ZEVKSİZ.

Sevgilerimle,

Yanılırmısınız yanılmazmısınız bilmem ama futbolda artık üste başa bakmaktansa vizyona bakmak tercıh edılmelı,bi teknık hatası olur elestırırız ama tıpı ustu bası dersek o olmaz. umarım yanılırsınızda kazanan SİVASSPORUMUZ olur.

Abdullah DuMaN
21.10.2009, 21:29

Sevgilerimle,

Sizin Hoca geldiği günden beri ağzınızdan iyi birşey çıkmadı bundan sonrada çıkmayacak gibi ;)

emin kara
21.10.2009, 22:16
temennimiz takımı biran önce toparlar taraftar olarak galibiyete hasret kaldık nezaman takımın galibiyeti ile sevinecegiz artık malübiyeti kalbimiz kaldırmıyor

yener_sahin
21.10.2009, 22:54
taraftara değil seyirciye seslenmiş hoca.taraftar küsmüş durumda boşuna destek beklemeyin.

Besyo_cu
21.10.2009, 23:36

Sevgilerimle,

Bu ne çirkin bir yorumdur böyle. Siz insanları kıyafetine göremi değerlendiriyorsunuz o zaman size önerım Nasreddin hocanın 'Kavuk ' olayını ögrenmenizdir.

Besyo_cu
21.10.2009, 23:40

Sivas kadar güzel memleket Dünyada yok. Hoca ne diye yalakalık yapsın ki. Bu nasıl Sivaslılık.

Ne deseydi hoca bu nasıl şehir , hiç bişey yok küçük insanları soğuk falan gibi olmadık şeyler söylese daha mı mutlu olurdunuz yoksa ilimizi öven sözleri duymayımı tercih edersiniz ?

fatihtuztas
22.10.2009, 00:12
hadi be hocam alın şu maçı hem kaybetmemiş oluruz hem de anteple yarım kalan hesabımızı keseriz.

yigido Atilla
22.10.2009, 01:19
Tabiki Muhsin hocanin elinde sihirli degenek yok. Zamana ihtiyaci var. Bu kadroyu o yapmadi sezon basinda 12 Resmi mac yapan basarisiz bir kadronun basina getirildi, Takim ve Hocamiza sahip cikmaktan baska alternativimiz yok... Bu hafta alacagimiz puan sivassporu yukarilara tasiyip, Asagi taraf da karisacak..

Kibrisli
22.10.2009, 01:36

Sevgilerimle,

Zayıf dediğiniz adamın geçmişinden bir kaç not yazmak isterim:

-1996 O zamanki adı Zaire olan şimdiki Kongo'yu Afrika Uluslar Kupasında Çeyrek Final oynatmış
-Kaizer Chief takımı ile Afrika'nın Uefa kupası olan Afrika Kupa Galipleri Kupasını almış 2001'de
-Ajax Cape Town ile Sayısız kupa kazanmış...

-Ajax, Dortmund ve şimdi de Everton'da oynayan Steven Pienaar'ı Fatih Tekke'yi alt yapıdan alıp dünya piyasasına katan kişidir kendileri...

kocakss58
22.10.2009, 06:33
bakmaya doyamadığım memleketim.seni çok seviyorum.güzel memleketim.

Aydogan58
22.10.2009, 07:25
senelerdir mahrum kaldigimiz güzel laflar........tam tamina Yigidolar gibi

Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral,:
Kendi evimizde beklentimiz 3 puan. Başka alternatif olmaz.
İlk 45 dakika iyi top oynadık. Sadece iyi oynamakla malesef sonuç gelmiyor.
Altyapıya önem vermezseniz ilkokula gitmeden direk üniversiteye gitmiş oluyorsunuz"
Evimizde benim ilk maçım ......
Geçen sene kulübümüz ikinci bitirnince beklentiler yükseldi. Taraftar bu sene beklentilere karşılık bulamadı.
3 puanı inşallah alacağız"

O trafikte İstanbul'da yaşamak istemem. Burası güzel ve şirin bir şehir. Dostlukları da çok iyi. Çok önemli tarihi değerleri var" dedi.

Aydogan58
22.10.2009, 07:52
muhsin agabi ,,
sana saygimiz sonsuzdur ,,sen bizden 3 veya 4 hafta mühlet istemisin,
takimi sistemine otuturmak icin,,,
bizse sana,zaten bastan ,, ne sonucu alirsan al 20nci maca kadar rolans tanidik,,
bu sene biz ligden düsmüyelim baska bir beklentimiz yok.
egerki yigidolara süpriz yapacaksan ilk 8ede ragziyiz.

önemli olan, ilk yarida takimin eksiklerini gidermek icin transferleri cok iyi yapmak.

ama seneye mutlaka ligin basinda yarisan bir SivasSpor görmek istiyoruz.

Salim58
22.10.2009, 07:59
güzel bi taraftar desteği ile güzel bi galibiyet alırız inşallah

buda sivasın güzelliğine güzellik katar tabi

BeYLeRBeYi58
22.10.2009, 08:14
HOCAM BU TAKIM BİZLERİN TAKIMI SİZLER GEÇİCİSİNİZ BAKİ OLANLAR BİZLERİZ TABİKİ BİZ SAHİPLENİCEZ SİZLER İŞLERİNİZİ LAYIKI İLE YAPIN BİZE YETER!!!

SivasSpor.Com
22.10.2009, 09:01
http://www.sivasspor.com/images/stories//idman/idman1009.jpg

Yiğidolar'ın hocası Ertuğral her şeyden fazla, morale ihtiyaç duyduklarını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Kazanacağımıza inanmamız lazım, ama biz kendimizle boğuşuyoruz” diye konuştu.

Bülent Uygun’dan boşalan teknik direktörlük görevini devralan Muhsin Ertuğral, Sivas’taki kötü gidişi sonlandıramadı. Kafasındaki sistemi oturtmak için 3-4 haftaya ihtiyaç duyduğunu belirten Yiğidolar’ın tecrübeli çalıştırıcı, “Her şeyden fazla bu takımın morale ihtiyacı var. Kendimize inanmamız gerekiyor.

Oysa biz kendimizle boğuşuyoruz. Bir gol yedikten sonra takım dağılıyor. Oyuncular maçı çevireceklerine inanmıyor. Eğer futbolcuların kafasındaki bu yenilme alışkanlığını bitirirsek, kazanmaya başlarız” ifadesini kullandı. Gaziantepspor maçından 3 puanla ayrılmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Ertuğral, en büyüksorunu savunmada yaşadıklarını ifade etti. Türk futbolunun da genel anlamda en büyük zaafının defansta olduğunu dile getiren deneyimli hoca sözlerini şöyle tamamladı:

Sıkıntı defansta
“Bizim gibi diğer takımlarda çok kolay gol yiyor. İdmanlarda bu sorunu çözmek için çalışıyoruz. Defansta görev yapan futbolculardan daha dikkatli olmalarını istiyorum.

Kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu bir takımız. Eğer gol yemezsek, bir şekilde istediğimi golü atarız. Ve böylece galip gelmeye başlarız”.

Fanatik

58_babacan_58
22.10.2009, 09:12
İŞTE SORUN BU BİZİM TEK RAKİBİMİZ KENDİMİZ BİZ KENDİ KENDİMİZİ YENEMİYORUZ YOKSA BİZİM YENEMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK !!!

taraf
22.10.2009, 09:31
hadi arslanlarım yenin şu antebi bizi yarı yolda bırakıp gidenleri pişman edin yükselişe gecin

shang
22.10.2009, 09:35
ben zaten 2.yarı için takımdan hocadan umutluyum yapacağı takviyelerle bu yarıda artık ne toplarsak önemli bir puan yada 3 puan hiç öenmli değil hayati maçlar olabilir

shang
22.10.2009, 09:51
savunma sorunu çözülmediği sürece basit basit goller yemeye devam edeceğiz ne yazıkki abdurrahmanın dönüşü bir avantaj tabiki en azından uğur kavuğa kalmadı o kanat göbek tam bir facia zaten sağ taraftada hayrettin var daha ne demek lazım sezon başından beri yediğimiz bi tane normal gol yok hep hata hep basitlik hep acemilik petkoviç ve akınında katkılarını unutmamak lazım bu sorun halledilmeli bir an önce gs maçında çok zor durumlara düşebiliriz allah yardımcımız olsun...

kocakss58
22.10.2009, 09:51
hocam artık şu defans kurgusunu değiştirin.oynatmayın bazı oyuncuları...

ercan_dpinar
22.10.2009, 10:04
ben ertuğral hocaya inanıyorum düzeltecek takımı ama birkaç haftaya ihtiyacı var

ercan_dpinar
22.10.2009, 10:07
hoca birazda takıma güven aşılamalı futbolcuların kendine güveni kalmamış inşallah bu durumu aşar hoca

subasi29
22.10.2009, 11:02
buyuk rakibiz kendimizi yenemiyoruz yaw....

58delikanli58
22.10.2009, 11:06
biz kendimizi yenebilsek bence tüm avrupada yenemeyecegimiz takim yokdur!!!
oyuncular ama kendilerine güvenmedigi sürece...

cılgınsivas58
22.10.2009, 12:27
biz size destek veriyoruzda sizin bize verdiğiniz 0 puan

YiĞiDo YiĞiDo
22.10.2009, 12:34
HAYDİ SİVASSPORUM HAYDİ YĞİDOLARIM HAYDİ MUHSİN HOCA

ağlatalım antebi
SİVAS OH OH OH:D
antep AH AH AH:D

effenberg
22.10.2009, 12:42

Sevgilerimle,
Evet simdi kiyafet elestirme modda oldu:D.
Gecen gün bir yerde okumustum bir spor yazari GS in TD kiyafetinde elestiriyordu yanlis giyim diye cok güldüm.
Ya O TD in O spor yazarin agirligi kadar parasi ve söhreti vardir istese herseyi alma gücü var ama ada, menken veya moddaci degilki..

Birakalim böyle seyleri isteyen istedigi seyio giyinsin enemli olam isini iyi yapmasi.

58svsvs58
22.10.2009, 17:57
hoca allahını seversen ne sistemi oturtacaksın yav. futbolu yenidenmi icat edeceksin. lig bitiyor sen sistemden bahsediyon. oyun belli kim daha çok koşarsa kim daha kaliteli takımsa o yener. bülent uygun sistemmi oturtamadıydı 7 senede. bu takım lig ikincisi olmuştu. ne olduysa anlayamadık. koşan çarpışan oyuncular gitmiş koyun sürüsü gibi topun peşinden amaçsızca koşan insanlar gelmiş.

58svsvs58
22.10.2009, 17:59
dam g.birliği maçında sıfırdan topu aut olmaktan kurtarıp kalemize gol attı. dünyanın en iyi sistemi sende olsa ne yazar futbolcularda ruh olmazsa. o top verilirmi ya.

58svsvs58
22.10.2009, 18:10
ben terimin son damlasını akıtırken sen ayakkabını düğümlüyorsan yenilmek kaçınılmazdır. anca beraber kanca beraber.

ofgurleyuk78
22.10.2009, 18:17
Hanımın Çiftliği dizisinde güzel bir laf var "Ben attan inipte eşeğe binmem" diyor esas kız. Bülent uygundan sonra... ne desem boş...

sivasli215
22.10.2009, 22:43
aramıza hoşgeldin öncelikle muhsin hoca. gerçekten işin zor ama sana güveniyoruz. keşke daha iyi şartlarda gelseydin, sağlık olsun. sana ve sivassporumuza başarılar, Allah yardımcın olsun...

sivaslitaner58
24.10.2009, 09:50
sivasi sevmesi iyi bizde yeni hocamizi seviyoruz ve ona guveniyoruz

ready
24.10.2009, 10:44
hoca zor şartlarda geldi bu takıma transfer şart transfersiz bir iş yapamaz bu takım bişeyleri başaracak diyen de kendini kandırır

eyupk
24.10.2009, 13:48
Muhsin hocamız takımımızı analiz etmiş. İnşallah birkaç hafta sonra eski Sivasspor geliyor.

SEVDAMSIN58
24.10.2009, 17:02
KIM GOLDE YOGURT TUTTURMUSKI BIZ TUTTURALIM ELIMIZDEKI GOLDE NE KADAR SU OLDUGUDA DAMIZLIK YOGURTTA BELLI DAHA FAZLA NE BEKLENE BILIRKI ANLAMAYA CALISIYORUM YAPILANLARI AMA ANLAYAMIYORUM INANIN

MERDO
24.10.2009, 17:04
İNŞALLAH İSTEDİKLERİNİİ YAARSINN HOCAA YOKSAAA HALİMİZ PERİŞANNN