Orijinalini görmek için tıklayınız : Ertugral : Çok Değiştik
SivasSpor.Com 19.11.2009, 23:16 http://www.sivasspor.com/images/stories/1.ertuhoca.jpg
Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral, lige verilen arada futbolcularının oynadığı hazırlık maçlarında ve antrenmanlardaki performanslarından oldukça memnun.
Yeni bir sistemle takımı başarılı yapmayı amaçlayan Muhsin Ertuğral, Kayseri Erciyes ve Demirspor'la oynanan hazırlık maçlarında takımın yavaş yavaş istenilen seviyeye geldiğini söyledi. Erciyes ve Demirspor maçlarında futbolcuların kendilerine söylenenleri harfiyen uygulamaya çalıştıklarını belirten Ertuğral "Değişim kolay olmaz, fakat Sivasspor'da o kadar çok yetenekli futbolcu varki, bu değişimi kısa sürede kavradılar ve takıma daha faydalı işler yapmaya başladılar.Sivasspor'un 15 günlük arada nasıl bir değişiklik yaşadığını Beşiktaş maçında herkes görecek" dedi.
Sivas Hurdogan
esentepeli58 19.11.2009, 23:28 inşallah hocam toparlanmış eski sivasspor u görürüz hep destek tam destek hocam
carizma0658 19.11.2009, 23:50 inşallah öyle olur sivaslı çok üzülüyor bu duruma biz yigidoyu çokkkk özledikkk çokk
''Bilirsiniz belki resamın biri bir resim yaparak şehrin en işlek yerine koymuş ve demişki!!.
Hataları düzeltin diye yazmış alttaki nota.
1 hafta sonra bakmış ki resimde herhangi bir düzeltme yok.
Notu şu şekilde değiştirmiş begenmediginiz yerleri çizin
1 hafta sonra bakmış ki!!
Resim karalama kağıdına dönmüş her tarafı karalanmış
yani demek istediğim şuki.
Eleştirmek kolay ama sorumluluk almak ve sırtlanmak görevi tamamlamak
yapılan görevi eleştirmekten daha zor.
''Yani hocam sizin emeğinizi eleştirmek haddimize değil dilerizki sizin emeklerinizin karşılığını verir yiğidolar.
[IMG].Sivasspor'un 15 günlük arada nasıl bir değişiklik yaşadığını Beşiktaş maçında herkes görecek" [/B]dedi.
Sivas Hurdogan
Hocam çok güzel söylüyorsun sana güvenimiz tamda yalnız bu defans değişmedikçe bu takımda Messi'yide oynatsan bi şey değişmez.
Hayrettin ve Yasin kadroda olduğu müddetçe hiç kimsenin umudu olmuyor
söylediklerinize içtenlikle inanamıyoruz malesef.
Çünki bu iki oyuncu saatli bomba gibi her an gol yedirtip tüm oyun düzenini bozuyorlar.
58_babacan_58 20.11.2009, 08:20 SAVUNMA ADAM GİBİ OYNADIĞI SÜRECE BİZİM KAZANAMAYACAĞIMIZ MAÇ YOK
yorgun(58) 20.11.2009, 09:31 çagırdıgımız ruh gelmişmi acaba inş gelmiştir artık sahamızda kaybetmeyelim bari size güveniyoruz hocam
galipgelen 20.11.2009, 10:03 Değiştik derken?
Hocam sakın Yasin ,Hayrettin ve E.Martinle başlamayalım. Eski yemeği yeniden ısıtmayalım. Malzemeden yeni yemekler yapalım. Sağlam defans, orta saha, ileride de Erman ve Kamanan'ı ilk 11de görmek istiyorum
subasi29 20.11.2009, 10:07 Bencede Degisim Gerceklesiyor,Bunun Meyvelerini Besiktas Macinda Toplayacagiz
sinan-58 20.11.2009, 10:14 agbetunun oynamasını çok istiyorum kamananla beraber büyük işler başarır ileride beşiktaş iyi bir takım değil ztn o maçı kesin kazanmalıyız
Kederli Yiğido 20.11.2009, 10:54 Cezayir ile mısır milli takımlarının oynadıkları dünya kupası play of maçını izleme fırsatı bulanlar neden Muhsin hocaya muhalefet ettiğimi anlamışlardır. Mavi boncuk dağıtmayla galip gelinmiyor hocam. Seviyen belli. Sivasspor kabile takımı değil. Medium bedende XXL gömlek bol durur oturmaz...
58 SiVaS 58 20.11.2009, 11:38 inşallah dediğin gibidir muhsin hoca beşiktaş maçını ne yap ne et kazan
bjkyi kesinlikle yenmeliyiz
GEL BEŞİKTAŞIM GEL
Bazıları muhsin hocayı halen eleştiriyor, elştiri yaparken de çizmeyi aşıyor.yok kabile takımı yönettiği, yok seviyesinin belli olduğu vs...Eleştiri yaparken sınrıları aşmamak gerek.yaklaşık 2 aylık süreçte takımla ilgili alışıla gelmiş şeylerin dışında bir şey yapmaya çalışmakta olan sayın muhsin hocamıza selefine verilen sabrın da tanınmasından yanayım.Bu takım bu hoca ile düzlüğe çıkacak, bakalım o vakit te eleştiri okları yön değiştirecek mi?
revenge58 20.11.2009, 12:36 beşiktaş bizden güçlü bir takım ve yenilmemiz süpriz olmaz ancak iyi oynayalım ve gelecek için umut verelim bu bize yeter...
inşallah bu söyledikleriniz lafla kalmaz
Kederli Yiğido 20.11.2009, 13:48 Klasik bahane takımı o kurmadı teraneleri. Argoda çok güzel bir atasözü vardır ama buraya yazamıyorm yiyemeyeceğin bilmem nenin... diye başlar.
inşallah bu söyledikleriniz lafla kalmaz
artık bu saatten sonra degişmemiz maçları kazanmamaız şart
cılgınsivas58 20.11.2009, 14:18 işallah bjk maçında değişmeyi görürüz bjkyi yeneriz işallah hoca yasini defansta oynatırsa biz busene kesin düşeriz
effenberg 20.11.2009, 15:58 [IMG]Ertuğral "Değişim kolay olmaz, fakat Sivasspor'da o kadar çok yetenekli futbolcu varki, bu değişimi kısa sürede kavradılar ve takıma daha faydalı işler yapmaya başladılar.Sivasspor'un 15 günlük arada nasıl bir değişiklik yaşadığını Beşiktaş maçında herkes görecek" dedi.
Sivas Hurdogan
Insallah Besiktas ve diger maclar da görecegiz hocam.
Yanliz Cok yetenekli Futbolcular var demene katilmiyorum kadromuz O kadara da yetenekli degil zaten bulundugumuz yer belli.
ercan58.a 20.11.2009, 16:23 iyi bir degişiklige acil ihtiyacımız var muhsin hoca sana sonsuz güveniyoruz
oquzh4n58 20.11.2009, 16:42 bjk macında GoruSecez waLLa ksnmak la olmyor bu ısLer ama SEn konusmayan adabını bılen bı hocasın hadı bakalım
Muhsin hocamıza sonsuz güvenim var. Takımı düzlüğe çıkarcak inşallah.
Besyo_cu 20.11.2009, 16:47 3 Hafta maç yapmadan sadece 1 maça hazırlanacak geçiriyoruz. Artık değişen çok şey olmalı diye düşünüyor ve sana güveniyorum Hocam...
Ne kadar değiştiğimizi bjk maçında stadyumdan görmek ve galibiyetimizi kutlamak dileği ile...
Neler degistigini besiktas macinda gorecegiz, insallah dediginiz gibi olur, ve taraftar oyundan ve sonuctan memnun kalir.
size guveniyoruz hocam...
Klasik bahane takımı o kurmadı teraneleri. Argoda çok güzel bir atasözü vardır ama buraya yazamıyorm yiyemeyeceğin bilmem nenin... diye başlar.
Kardeşim bu takım Yasin Çakmak gibi bir adam muhtaç olmuşsa ve bu adamın alternatifi yoksa takımın durumunun ne kadar içler acısı olduğunu görmen lazım.
Yasin Çakmak gibi bir oyuncuya mnuhtaçsın ne kadar acı ve küçültücü bir durum.
Bu adam Fenerde 18'e bile giremiyordu bizde her hafta banko ve her hafta mağlubiyette baş sorumlu kişi.
Muhsin hoca'nın yapabileceği hiç bir şey yok.
Bu utanç be ayıp, Yasin Çakmak'dan servet çetin çıkarıp, sırf kendi reklamımı yapma peşinde koşarak bu takıma bu hallere sokan bencil zaatındır.
O zaatın kim olduğu malum adını tekrar zikretmeyelim ama sen hala Yasin Çakmak'la bu işin olacağını düşünüyorsan kusura bakma ama kardeşim sen bu işten hiçmi hiç anlamıyorsun demektir.
Dünyanın en iyi teknik diretörlerinide getirseniz defans'ta yasin çakmak gibi bir kazma olduğu müddetçe başarılı olmanız imkansızdır.
Devre arasına kadar hoca'ya söyleyecek hiç bir sözümüz yok.
Defans'a bir iki takviye yapınca hoca kalitesini gösterecektir.
etzel1967 20.11.2009, 19:56 takviye lazım takima...en az 3-4 tane gereken yerlere takviye yapılmalı...aksi takdirde değişen bir şeyin olmadığını hep beraber görürüz...özellikle defansa ve defansif orta saha oyuncularına ihtiyacımız var...şuan kadroda çok sayıda 3. lig seviyesinde yetersiz oyuncu var...
Kederli Yiğido 20.11.2009, 20:21 Kardeşim bu takım Yasin Çakmak gibi bir adam muhtaç olmuşsa ve bu adamın alternatifi yoksa takımın durumunun ne kadar içler acısı olduğunu görmen lazım.
Yasin Çakmak gibi bir oyuncuya mnuhtaçsın ne kadar acı ve küçültücü bir durum.
Bu adam Fenerde 18'e bile giremiyordu bizde her hafta banko ve her hafta mağlubiyette baş sorumlu kişi.
Muhsin hoca'nın yapabileceği hiç bir şey yok.
Bu utanç be ayıp, Yasin Çakmak'dan servet çetin çıkarıp, sırf kendi reklamımı yapma peşinde koşarak bu takıma bu hallere sokan bencil zaatındır.
O zaatın kim olduğu malum adını tekrar zikretmeyelim ama sen hala Yasin Çakmak'la bu işin olacağını düşünüyorsan kusura bakma ama kardeşim sen bu işten hiçmi hiç anlamıyorsun demektir.
Dünyanın en iyi teknik diretörlerinide getirseniz defans'ta yasin çakmak gibi bir kazma olduğu müddetçe başarılı olmanız imkansızdır.
Devre arasına kadar hoca'ya söyleyecek hiç bir sözümüz yok.
Defans'a bir iki takviye yapınca hoca kalitesini gösterecektir.
Kıymetli arkadaşım futbola bakış açılarımızda büyük farklılıklar var. Lakin gel birlikte futbolun felsefesine değinelim. Kişileri bir kenara koyup bir düşünelim.
Futbol komplike bir oyun ve dünyanın her tarafında geçerli kanunları var. Pozitif bir bilim gibi adeta. Her yerde 2+2 nin sonucu ne ise her yerde futbol algısı aynı günümüzde. Ülkemizi ele alalım. Küreselleşen dünyada futbol sektörüde bu küreselleşmeden nasibini aldı. Hatta küreselleşmenin en vahşi boyutu futbolda yaşanıyor. Tüm dünya bir kaç sezon başarılı sonuçlar alıp daha sonra yokolan takımları izliyor. Her ligde var bu.(üst düzey liglerde çok azdır çünkü oralarda futbolun sistemi var)
Bu bilgiler ışığında gelin Sivasspor'un bu sezonki süreci analiz edelim. Yurt dışından takip ettiğim kadarıyla şunlar oldu. Bülent Uygun geçtiğimiz yılki kadroyu Sivasspor'un çıta atladığını düşünerek bozmak zorunda kaldı. Bu bir doktorun hastasına doğru teşhisi koyması manasına gelir benim için. Problem teşhis noktasında değil tedavi şeklindeydi. Yanlış ilaçla tedaviye kalkıştı. Transfer yanlışlıkları vardı. Gidenlerin yeri dolmadı. Alınan oyuncular bana göre gidenlerden daha iyiydiler ama her zaman doku uyuşmuyor işte. O kadroya bu şekilde müdahale edilmemeliydi. Burada Büent Uygun'u suçluyor bir çok arkadaşımız. Hataları var ama söylüyoruz ya futbol komplike bir oyunsa hatalarda komplike bir yapı arz etmek zorundadır. Tek kişinin sırtına hataları yüklemek problemlerimizi çözüme kavuşturmaz. Bülent Uygun teşhisi doğru koymuştu ama biz ondan sonra bu hastaya başka teşhis koyduk. İşte asıl hata bu bana göre.
Gönül isterdiki Bülent Uygun'un gidişinden sonra onun yerine gelecek hoca aynı teşhisi yapabilecek vizyonda olsun ama ne yazıkki bunu başarabilcek bir hocayla anlaşamadık. Şimdi bilmeyenler atıp tutuyorlar forumda. Ajax'ın pilot takımında çalıştı hoca diyecekler. Ben Hollanda'da yaşıyorum ve çalışıyorum. Futbolun da tam içindeyim. Bu ülkede kimse Muhsin hocanın varlığından dahi haberdar değil. Bu yüzden büyütmenin anlamı yok.
Gelelim Muhsin hoca ne yapacak mevzusuna. Takımı o kurmadı eksiklikler var. Bunda hemfikiriz. Yalnız şunu düşünmemiz haksızlık olmamalı. Bu takımın bu halde olduğunu biliyordu ve ben bu işi yaparım diye geldi. O halde bu mazeretin bir geçerliliği olabilir mi?
Türkiye'de 3,5 takımı çıkarttığınız zaman ahım şahım bir kalite farkından söz etmek pek mümkün değil. Yasin Çakmak bu takımların harici her takımda oynayabilir. Diğer takımlarda oynayanlar çok daha kaliteli değiller. Yani başarısızlığı yine bir kişinin sırtına vurarak doğru tedaviyi yapmıyoruz. Bu kadar yanlışın olduğu bir takımın ligde kalması ne yazık ki mucizelerin gerçekleşmesine bağlıdır. Umarım icra makamında oturanlar yapılan hatalardan gerekli dersleri alırlar da radikal değişimlere giderler. Transfelerle bu gedik kapanmaz.
abdullah58 20.11.2009, 20:33 Kıymetli arkadaşım futbola bakış açılarımızda büyük farklılıklar var. Lakin gel birlikte futbolun felsefesine değinelim. Kişileri bir kenara koyup bir düşünelim.
Futbol komplike bir oyun ve dünyanın her tarafında geçerli kanunları var. Pozitif bir bilim gibi adeta. Her yerde 2+2 nin sonucu ne ise her yerde futbol algısı aynı günümüzde. Ülkemizi ele alalım. Küreselleşen dünyada futbol sektörüde bu küreselleşmeden nasibini aldı. Hatta küreselleşmenin en vahşi boyutu futbolda yaşanıyor. Tüm dünya bir kaç sezon başarılı sonuçlar alıp daha sonra yokolan takımları izliyor. Her ligde var bu.(üst düzey liglerde çok azdır çünkü oralarda futbolun sistemi var)
Bu bilgiler ışığında gelin Sivasspor'un bu sezonki süreci analiz edelim. Yurt dışından takip ettiğim kadarıyla şunlar oldu. Bülent Uygun geçtiğimiz yılki kadroyu Sivasspor'un çıta atladığını düşünerek bozmak zorunda kaldı. Bu bir doktorun hastasına doğru teşhisi koyması manasına gelir benim için. Problem teşhis noktasında değil tedavi şeklindeydi. Yanlış ilaçla tedaviye kalkıştı. Transfer yanlışlıkları vardı. Gidenlerin yeri dolmadı. Alınan oyuncular bana göre gidenlerden daha iyiydiler ama her zaman doku uyuşmuyor işte. O kadroya bu şekilde müdahale edilmemeliydi. Burada Büent Uygun'u suçluyor bir çok arkadaşımız. Hataları var ama söylüyoruz ya futbol komplike bir oyunsa hatalarda komplike bir yapı arz etmek zorundadır. Tek kişinin sırtına hataları yüklemek problemlerimizi çözüme kavuşturmaz. Bülent Uygun teşhisi doğru koymuştu ama biz ondan sonra bu hastaya başka teşhis koyduk. İşte asıl hata bu bana göre.
Gönül isterdiki Bülent Uygun'un gidişinden sonra onun yerine gelecek hoca aynı teşhisi yapabilecek vizyonda olsun ama ne yazıkki bunu başarabilcek bir hocayla anlaşamadık. Şimdi bilmeyenler atıp tutuyorlar forumda. Ajax'ın pilot takımında çalıştı hoca diyecekler. Ben Hollanda'da yaşıyorum ve çalışıyorum. Futbolun da tam içindeyim. Bu ülkede kimse Muhsin hocanın varlığından dahi haberdar değil. Bu yüzden büyütmenin anlamı yok.
Gelelim Muhsin hoca ne yapacak mevzusuna. Takımı o kurmadı eksiklikler var. Bunda hemfikiriz. Yalnız şunu düşünmemiz haksızlık olmamalı. Bu takımın bu halde olduğunu biliyordu ve ben bu işi yaparım diye geldi. O halde bu mazeretin bir geçerliliği olabilir mi?
Türkiye'de 3,5 takımı çıkarttığınız zaman ahım şahım bir kalite farkından söz etmek pek mümkün değil. Yasin Çakmak bu takımların harici her takımda oynayabilir. Diğer takımlarda oynayanlar çok daha kaliteli değiller. Yani başarısızlığı yine bir kişinin sırtına vurarak doğru tedaviyi yapmıyoruz. Bu kadar yanlışın olduğu bir takımın ligde kalması ne yazık ki mucizelerin gerçekleşmesine bağlıdır. Umarım icra makamında oturanlar yapılan hatalardan gerekli dersleri alırlar da radikal değişimlere giderler. Transfelerle bu gedik kapanmaz.
N demek istiyorsun güzel kardesim
sunu iki kelimeyle anlatsana
muhsin hocayi begenmiyormusun
yoksa suclu bülent hoca degilmi
transferi benmi yaptim
adam tam kazmalari doldurmus
aldigi hic bir oyuncu hic birseye yaramiyorki
bülent hoca bize sevincler yasatti
bülent hoca bize üzüntüler yasatti
nasilki bize yasattigi sevincleri söylüyoruz
hatalarinida söylüyecegiz-kral ciblak degilmi
tekdoktirin 21.11.2009, 01:04 HOCA SANA İNANIYORUM ÇOK ZEKİ VE TEKNİK SİNİZ SÜPER BİR SIVAS HAZIRLAYACAKSINIZ BENCE AMA ZAMANI VAR YAKINDIR ANADOLU ÇOCUKLARININ TAKIMI NIN PATLAMASI
SEVDAMSIN58 21.11.2009, 06:41 ''Bilirsiniz belki resamın biri bir resim yaparak şehrin en işlek yerine koymuş ve demişki!!.
Hataları düzeltin diye yazmış alttaki nota.
1 hafta sonra bakmış ki resimde herhangi bir düzeltme yok.
Notu şu şekilde değiştirmiş begenmediginiz yerleri çizin
1 hafta sonra bakmış ki!!
Resim karalama kağıdına dönmüş her tarafı karalanmış
yani demek istediğim şuki.
Eleştirmek kolay ama sorumluluk almak ve sırtlanmak görevi tamamlamak
yapılan görevi eleştirmekten daha zor.
''Yani hocam sizin emeğinizi eleştirmek haddimize değil dilerizki sizin emeklerinizin karşılığını verir yiğidolar.
cok duygusal yazmissiniz kardesim ama futbold a buna yeryok kurtlar sofrasi bura yatani yerler yatmayacaksin yasamak istiyorsan yoksa yasam sansi bulamazsin adin bile anilmaz olur onun icin hocada topcularda yatmamalilar emeklerini esirgememeliler zira karsiligini zaten aliyorlar
ercan_dpinar 21.11.2009, 09:18 muhsin hoca takımdaki tüm olumsuzlukları birer birer halledecek onda bunları halledecek bilgi ve birikim var yani süper ligdeki hocalardan daha farklı gibi geliyor bana bence yönetim onu getirmekle çok doğru bir karar verdi umarım başarılı olur
Kederli Yiğido 21.11.2009, 09:26 N demek istiyorsun güzel kardesim
sunu iki kelimeyle anlatsana
muhsin hocayi begenmiyormusun
yoksa suclu bülent hoca degilmi
transferi benmi yaptim
adam tam kazmalari doldurmus
aldigi hic bir oyuncu hic birseye yaramiyorki
bülent hoca bize sevincler yasatti
bülent hoca bize üzüntüler yasatti
nasilki bize yasattigi sevincleri söylüyoruz
hatalarinida söylüyecegiz-kral ciblak degilmi
Sorularına gayet net şekilde cevap veriyorum kelime tasarrufu yaparak
1-Söylemek istediğim hatalar tek kişiye değil tüm ekibe aittir.
2-Beğenmiyorum.
3-Bülent Uygun suçlu ama bu cinayeti tek başına işlemedi.
4-Transferi sen yapmadın sanırım.
5-Kral çıplak ama göremiyorsunuz. Dilenciyi kral sanıyorsunuz.
kemalk58 21.11.2009, 09:50 BEN HER ZAMAN DİYORUM ;
HERKES HERKESİN DÜŞÜNCESİNE SAYGI DUYMALI...
BÜLENT SUÇLU DİYENDE VAR.
SUÇSUZ DİYENDE..
SONUÇTA ; BÜLENT UYGUN SİVAS İÇİN ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI.
EMEKLERİNDEN DOLAYI ; TEŞEKKÜR EDERİZ.
AMA BİZİ YARI YOLDA BIRAKMAMASI LAZIMDI..
NEYSE ŞİMDİ YENİ HOCAMIZ MUHSİN BEY VAR.
O BİZE GÜVENDİ; VE TAKIMINDAN AYRILDI GELDİ.
ŞİMDİ BİZDE ONA GÜVENMELİYİZ.
VE ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR HOCAMIZA DESTEK OLMALIYIZ.
UNUTMAYIN Kİ ;
SEL GİDER KUM KALIR.
YANİ NİCE İNSANLAR GELİR GİDER ( TEKNİK DİREKTÖR - FUTBOLCU - BAŞKAN VS )
AMA GERİ KALAN BİZLERİZ..
YANİ BİZ SİVASSPORUZ.
BİZLER
YİĞİDOYUZ.
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
Muhsin hoca bu çocuklar herzaman iyidi ama üzerlerinde oyun oynandı onlarda ne yapacaklarını şaşırıp kaldılar eğer bu oyunlardan uzak tutarsanız bakın görün sivasspor eski başarılarına çok çabuk döner bu çocukların hepsi bu işe baş koymuşlar sivas için oynuyorlar bunu bilin hocam o yüzden motivasyonunu sağlayın bakın görün sivasspor bütün maçlarını nasıl alıyor
sgulturk 21.11.2009, 16:31 yaşasın kartalın kanadını kıracaz. geçen sene şike ile elimizden aldığı şampiyonluğun hesabıını soracazzzzz.inşallah
Gönül isterdiki Bülent Uygun'un gidişinden sonra onun yerine gelecek hoca aynı teşhisi yapabilecek vizyonda olsun ama ne yazıkki bunu başarabilcek bir hocayla anlaşamadık.
Yasin Çakmak bu takımların harici her takımda oynayabilir. Diğer takımlarda oynayanlar çok daha kaliteli değiller. Yani başarısızlığı yine bir kişinin sırtına vurarak doğru tedaviyi yapmıyoruz. Bu kadar yanlışın olduğu bir takımın ligde kalması ne yazık ki mucizelerin gerçekleşmesine bağlıdır.
Güzel kardeşim sen ordan ta uzaktan maç özetlerini izleyerek yorum yapıyorsun biz burda hem sahada hemde maçların yayınlandığı hafta TV'den maçların tamamını izleyerek yorum yapıyoruz.
Yasin Çakmak iyi oyuncu olsa Fener'de devam ederdi.
Gökhan Gönül'de yasin çakmakla birlikte geldi Fener'e ama iste bakalım sana parayla bile veriyorlarmı.
Kaliteli oyuncu kalitesini her yerde belli ediyopr. Bilica Fener'e gitti galibiyetlerdeki payı ortada.
Herve Tum iki haftadır takımının kurtarıcısı oldu. iki haftada iki galibiyet aldırdı.
Yasin Çakmak hucüm oyanayan takımlarda oyanayamaz. Diğer anadolu takımlarında oynayabilir kalabalık defanslarda iş yapabilir ama sivas gibi hucüm ağırlıklı oynayan bir takımda yasin çakmak oynayamaz, oynamamalıda zaten.
Transferide çok büyük hata ve bana göre Bülent Uygun'un bu işi gerçekten bilmediğinin kanıtıda.
Alınan 10 mağlubiyetin en az 5'inde yasin'in 3'ündede hayrettinin hatası var.
Defansın kötü olur her hafta 3 gol yersen en az 4 gol atman lazımki
Fenerbahçe Galatasaray gibi takımlar bile her hafta 3 tane atamıyorlar.
Defans'ın iyi olurda gol yemezsen 1 tane golle bile galip gelebilirsin.
o zamanda sıkıntıya düşmezsin moralin bozulmaz.
Bu sene her hafta en az 2, ortalama 3 gol yiyoruz ligin en çok gol yiyen takımıyız ve gollerin %70'i Yasin ve Hayrettinin olduğu kanattan gelmiş.
Daha iyisini yapmak isteyen adam Defans'ı yasin çakmağa emanet edip defansı alternatifsiz bırakmaz.
Hazırlık maçlarında, ligin ilk haftalarında defans SOS veriyordu ve takviyenin şart olduğu ortadaydı ama Bülent Uygun ısrarla transfer yaptırmadı ve bu sonucu kaçınılmaz hale getirdi.
Yaptığı transfer hataları kabul edilebilir gibi değil.
Ya Sivas'ı sabote etti yada bu işi gerçekten bilmiyordu ve başkalarının başarılırın üzerine yattı.
Bilica, Mehmet Yıldız ve Kamanan geçen sene takımın yıldızları ve galibiyetlerin %70'inde pay sahibiydi ve 3'üde bülent uygun'un bulduğu oyuncular değildi.
Yani bülent'in transferi değildiler.
Bu sene transferleri bülent uygun bizzate kendisi yaptı ve bana göre Erman Kılıç hariç hepsi yanlıştı.
Senin bülent Hoca hayranı olduğunu ve hayranlığının zaman zaman gerçekleri görmeni engellediğini ve gözlerini kör ettiğini biliyoruz ama bu kadar kör kütük yorumların inandırıcılığıda ve gerçekliğide bana göre hiç mi hiç yok.
Yeni hoca'yı tartışmak yersiz.
Ne kadar iyi olduğunu ikinci devre göreceğiz.
ama bana göre son kayseri maçında oynattığı futbol bana göre umut verici.
Yasin Çakmak ve Hayrettin Kazması olmasaydı kesinlikle o maçta farklı kazanırdık.
defans degişmedikçe( hocam üzgünüm ) takım degişmez.yasinle bu iş olmaz.
58svsvs58 22.11.2009, 04:24 la git oğlum işine bizimlemi eğleniyorsunuz. her hafta değişiyorsunuz. futbolcuların futbol oynamaktan haberi yok sen değişsen ne olur. kayseri maçında gördük. adamlar her topa koştu. çaba harcadı. bizimkiler deli dana gibi koşuyorlar topa gireceklerine 11 tane adam boş boş koşuyor. la nereye koşuyorsunuz. hamle yapınsana topu almak için. kuru gürültü başka bişey yok takımda.
58svsvs58 22.11.2009, 04:38 arkadaşlar bizim defansla mefansla işimiz yok. sahanın hiçbir yerinde olumlu hiçbirşey yapılmıyorki. ersen martin tek başına ne yaptığı belli değil. aldığımız toplara rakip basıyor ne yapacağımızı şaşırıyoruz. onların aldıkları top ise 3 pasla ceza sahamızda. hepsi bişey yapmaya çalışıyor ama kimsenin bişey yaptığı yok. rakipteki topa pres yapan topu kapmaya çalışan kimse yok. eş dost alışverişte görsün gibi. boş boş adamın peşine koşuyorlar. ben takım oyuncularının kalitesiz olmasından değilde futbolu yeni oynuyorlarmış gibi anormal işler yapmalarına anlam veremiyorum. geçen yıl belediyeye yenildik ama aslanlar gibi oynayıp belediyeyi hapsettik. olmayınca olmuyor dedik. ama bu sene takımın ne yapmaya çalıştığını bile anlamıyorum ben. acaba kaleyi şaşırıp kendi kalemize gol atarmıyız diye düşünüyorum. o kadar anormalki takım ligde kalmak bile başarı bence. neyse bu hafta bedava ankara maçı varda. bütün sene boyuınca topladığımız puanların yarısı ve attığımız gollerin 3 te 1 i bu bedava maçtan kazanılacak. tebrik ederim.
58svsvs58 22.11.2009, 04:57 hemşerim diyorki kartalın kanadını kıracağız. allah allah kime güvendin de öyle konuştun ya. ben o maça banko beşiktaşa oynarım istemeye istemeye. üstelik 1 milyar tl de para basarım
yorumyapıyombenya 22.11.2009, 14:16 Hocam ne varsa sende var sana güvenıyoruz.
Kederli Yiğido 22.11.2009, 14:41 Güzel kardeşim sen ordan ta uzaktan maç özetlerini izleyerek yorum yapıyorsun biz burda hem sahada hemde maçların yayınlandığı hafta TV'den maçların tamamını izleyerek yorum yapıyoruz.
Yasin Çakmak iyi oyuncu olsa Fener'de devam ederdi.
Gökhan Gönül'de yasin çakmakla birlikte geldi Fener'e ama iste bakalım sana parayla bile veriyorlarmı.
Kaliteli oyuncu kalitesini her yerde belli ediyopr. Bilica Fener'e gitti galibiyetlerdeki payı ortada.
Herve Tum iki haftadır takımının kurtarıcısı oldu. iki haftada iki galibiyet aldırdı.
Yasin Çakmak hucüm oyanayan takımlarda oyanayamaz. Diğer anadolu takımlarında oynayabilir kalabalık defanslarda iş yapabilir ama sivas gibi hucüm ağırlıklı oynayan bir takımda yasin çakmak oynayamaz, oynamamalıda zaten.
Transferide çok büyük hata ve bana göre Bülent Uygun'un bu işi gerçekten bilmediğinin kanıtıda.
Alınan 10 mağlubiyetin en az 5'inde yasin'in 3'ündede hayrettinin hatası var.
Defansın kötü olur her hafta 3 gol yersen en az 4 gol atman lazımki
Fenerbahçe Galatasaray gibi takımlar bile her hafta 3 tane atamıyorlar.
Defans'ın iyi olurda gol yemezsen 1 tane golle bile galip gelebilirsin.
o zamanda sıkıntıya düşmezsin moralin bozulmaz.
Bu sene her hafta en az 2, ortalama 3 gol yiyoruz ligin en çok gol yiyen takımıyız ve gollerin %70'i Yasin ve Hayrettinin olduğu kanattan gelmiş.
Daha iyisini yapmak isteyen adam Defans'ı yasin çakmağa emanet edip defansı alternatifsiz bırakmaz.
Hazırlık maçlarında, ligin ilk haftalarında defans SOS veriyordu ve takviyenin şart olduğu ortadaydı ama Bülent Uygun ısrarla transfer yaptırmadı ve bu sonucu kaçınılmaz hale getirdi.
Yaptığı transfer hataları kabul edilebilir gibi değil.
Ya Sivas'ı sabote etti yada bu işi gerçekten bilmiyordu ve başkalarının başarılırın üzerine yattı.
Bilica, Mehmet Yıldız ve Kamanan geçen sene takımın yıldızları ve galibiyetlerin %70'inde pay sahibiydi ve 3'üde bülent uygun'un bulduğu oyuncular değildi.
Yani bülent'in transferi değildiler.
Bu sene transferleri bülent uygun bizzate kendisi yaptı ve bana göre Erman Kılıç hariç hepsi yanlıştı.
Senin bülent Hoca hayranı olduğunu ve hayranlığının zaman zaman gerçekleri görmeni engellediğini ve gözlerini kör ettiğini biliyoruz ama bu kadar kör kütük yorumların inandırıcılığıda ve gerçekliğide bana göre hiç mi hiç yok.
Yeni hoca'yı tartışmak yersiz.
Ne kadar iyi olduğunu ikinci devre göreceğiz.
ama bana göre son kayseri maçında oynattığı futbol bana göre umut verici.
Yasin Çakmak ve Hayrettin Kazması olmasaydı kesinlikle o maçta farklı kazanırdık.
Sivasspor'u çıplak gözle izleyemediğim doğrudur ama tv nin verdiği canlı maçları eğer işim dolayısıyla o saatte bir başka maçla çakışmıyorsa izleyebiliyorum. Tüm dünyada naklen verilen maçları izleme imkanım var. Lakin çıplak gözle izlenen maçların daha verimli olacağını düşünüyorum. Bu konuda eksikliğim elbette var.
Ben yazdığım mesajda Yasin Fenerde oynayamaz dedim zaten. Yasin 4 takım harici her takımda oynar diyorum. Yerine Bilica ayarında bir oyuncu alamayacağız. Bu sebeple gelecek olan oyuncu Yasin'den çok verimli olmayacak.
Yasin'in performansını değerlendirirken yeni bir takıma adapte olma sürecini gözden kaçırmayalım. Geçen gün bir Brezilyalı meslektaşım ile konuşuyordum. Adam Türk olduğumu öğrenince Türk futbolundan konu açıldı. Bizim oyuncularımız sizin ülkenize kolay kolay alışamıyorlar dedi. Örnek ver dedim. Bir kaç sezon önce Trabzonspor'un Fabiano Eller transferini örnek verdi. Kendisiyle yakından görüşüyormuş. Eller Türkiye'de iyi bir performans sergileyemedi ama daha sonra kıtalararası şampiyonanın finalinde Barcelona'nın oyuncularına kök söktürdü. Yani bir uyum süreci lazım oyunculara. Başlangıçta farklı performanslar sergileyebiliyorlar. Yanında oynayan oyuncuyu iyi tanıması lazım ki oyun zekası onun nerde ne yapabileceğini tahmin etsin.
Bülent Uygun'a hayran olmam söz konusu dahi olamaz. O bana hayran olabilir ben ona değil :) Seviyelerimiz çok farklı :)
Yeni hocayı tartışırım. Çünkü hoca gelirken tüm şartları biliyordu. Ben bu işi yaparım diyerek geldi ama yapamıyor. Bu yüzden bu bahaneyi gerçekçi bulmuyorum.
Güzel futbol oynayan değil gol atmayı başarabilenler 3 puan alıyorlar. Şu zor anlarımızda bize güzel futbol değil 3 puan lazım.
yigido_sampiyon 22.11.2009, 17:28 ben değiştiğimize inanmıyorum...
ne oldu bu arada? yasin,hayrettin daha iyi defans yapmayımı öğrendi? ersen martin gol yollarında dahamı etkili olmayı öğrendi? petkoviç kaleciliğinimi geliştirdi?musa ibrahim değiştimi?
yinede beşiktaş maçında sivassporu destekleyeceğiz ancak fazla umudum yok benim maçtan...:mad:
Yasin 4 takım harici her takımda oynar diyorum.
Yerine Bilica ayarında bir oyuncu alamayacağız.
Bu sebeple gelecek olan oyuncu Yasin'den çok verimli olmayacak.
Bende onu diyorum işte Sivas 2 sezondur ilk 4 içerisinde ve geçen sene hem Fener'in hemde GS'nin üzerindeydi.
son iki senenin 4 büyükleri içerisinde Sivas'da vardı. ekonomik olarak 4 büyük olamasada geçen sene takım olarak 4 büyük içerisindeydi.
Sivas FB'den hem futbol hemde puan olarak daha büyüktü ve hücum ağırlıklı oynuyordu.
Kalabalık çıkıyordu ve defansda az adam kalıyordu o yüzden defans'da biri bire mücadelede etkili ve dikkatli bir adam gerekiyordu.
Oysa biz bizim altımızda bulunan takımda yani bizde daha kötü durumda olan bir takımın işe yaramayan ilk 18'e bile giremeyen oyuncusunun üzerine atladık şampiyonlar ligini bile bu adama emanaet ettik.
Eğer ilk 5'e oynayacaksak bizim rakiplerimizin işe yaramayan adamlarını almamamız gerekirdi.
Onların işine yaramıyorsa bizede yaramaz bizde onlarla aynı katagorideyiz dememiz lazımdı
Ama kalabalık defans yapmayan bir takım olmamıza rağmen sadece kalabalık defanslarda iş yapabilecek bir adama defansı emanet ederek intihar ettik.
Bana göre bu Bülent Uygun'un iş bişmemezliğinin sonucuydu.
Bu işi gerçek anlamda bilen birisi Yasin çakmak denilen oyuncuya defansı emanet etmezdi çünki yasin bire bir emücadele yapamayan ve adam adama kaldığında çok etkisiz bir oyuncuki bizim takım kalablık hücuma çıkınca defansta sadece bir kaç adam kalıyor ve bu adamlarda rakibin kontra ataklarına engel olamıyor.
Ya diğer anadolu takımları gibi kalabalık savunma yapıp beraberliğe oynayacaktık yada Yasin çakmak ve hayrettin'i kadroya almayacaktık.
Ama biz ikisinide yapmadık ve sonuç bana göre çokda normaldir.
Yasin çakmak 4 büyük hariç değil hucüm ağırlıklı oyanayan takımlar hariç kalabalık defans yapan her anadolu takımda oynar.
İlla yasin çakmak oynatılacaksa o zaman kalabalık defans anlayışına dönmemiz lazım yoksa basit goller yemeye devam ederek mağlubiyetler almaya devam edeceğiz.
Kederli Yiğido 23.11.2009, 00:52 Bende onu diyorum işte Sivas 2 sezondur ilk 4 içerisinde ve geçen sene hem Fener'in hemde GS'nin üzerindeydi.
son iki senenin 4 büyükleri içerisinde Sivas'da vardı. ekonomik olarak 4 büyük olamasada geçen sene takım olarak 4 büyük içerisindeydi.
Sivas FB'den hem futbol hemde puan olarak daha büyüktü ve hücum ağırlıklı oynuyordu.
Kalabalık çıkıyordu ve defansda az adam kalıyordu o yüzden defans'da biri bire mücadelede etkili ve dikkatli bir adam gerekiyordu.
Oysa biz bizim altımızda bulunan takımda yani bizde daha kötü durumda olan bir takımın işe yaramayan ilk 18'e bile giremeyen oyuncusunun üzerine atladık şampiyonlar ligini bile bu adama emanaet ettik.
Eğer ilk 5'e oynayacaksak bizim rakiplerimizin işe yaramayan adamlarını almamamız gerekirdi.
Onların işine yaramıyorsa bizede yaramaz bizde onlarla aynı katagorideyiz dememiz lazımdı
Ama kalabalık defans yapmayan bir takım olmamıza rağmen sadece kalabalık defanslarda iş yapabilecek bir adama defansı emanet ederek intihar ettik.
Bana göre bu Bülent Uygun'un iş bişmemezliğinin sonucuydu.
Bu işi gerçek anlamda bilen birisi Yasin çakmak denilen oyuncuya defansı emanet etmezdi çünki yasin bire bir emücadele yapamayan ve adam adama kaldığında çok etkisiz bir oyuncuki bizim takım kalablık hücuma çıkınca defansta sadece bir kaç adam kalıyor ve bu adamlarda rakibin kontra ataklarına engel olamıyor.
Ya diğer anadolu takımları gibi kalabalık savunma yapıp beraberliğe oynayacaktık yada Yasin çakmak ve hayrettin'i kadroya almayacaktık.
Ama biz ikisinide yapmadık ve sonuç bana göre çokda normaldir.
Yasin çakmak 4 büyük hariç değil hucüm ağırlıklı oyanayan takımlar hariç kalabalık defans yapan her anadolu takımda oynar.
İlla yasin çakmak oynatılacaksa o zaman kalabalık defans anlayışına dönmemiz lazım yoksa basit goller yemeye devam ederek mağlubiyetler almaya devam edeceğiz.
Sence senin bu analizini Bülent hoca veya Muhsin hoca göremedi mi?
tekdoktirin 23.11.2009, 01:29 SAYIN HOCAM NEYİT ET BU MAÇI AL ALAMASAK ALLAH ETMESİN UÇURUM GÖZÜKÜYOR YANARIZ BİTERİZ YOK OLURUZ YAZIK OLUR ANADOLU ÇOCUKLARININ TAKIMINA DİKKAT HOCAM ÇOK ÇOK DİKKAT HEMİDE
Sence senin bu analizini Bülent hoca veya Muhsin hoca göremedi mi?
Muhsin hoca görsede bişey yapamazdı.
Çünki Bülent Uygun yasin çakmağın alternatifini bulmadı.
Yeni bir Servet Çetin yaratacağım hayaline kapılarak gerçeği görmek istemedi ve sadece medyaya oynadı.
Hazırlık maçlarından takip ettiğimiz kadarıyla Muhsin hoca özellikle defans'da A2 takımdan oyuncuları test ediyor.
alternatifler arıyor ama anlaladığım kadarıyla alt yapıdada yeterli oyuncu yok.
Mecburen defans Yasin ve Hayrettin'e emanet ediliyor.
başka bir mantıklı açıklaması yok.
Bülent Hoca bunu kesinlikle görmedi yada gördü bilerek telafi etmedi yada işin bu derece ciddi boyuta geleceğini tahmin edemeyecek kadar tecrübesizdi.
Defans hazırlık maçlarında ve Avrupa maçlarında SOS veriyordu.
Takviye yapamamakta ve alternatif aramamakta ısrar ettiler.
Hayrettin'in alternatifinin aranmamasını anlayışla karşılıyor.
sürekli bülent abi muhabbeti ve Bülent Uygun'u yaptığı yalakalıklar sayesinde yerini sağlamlaştırdı.
Yasin'in tek açıklamasıda bülent Uygun'un medyaya oynaması. Yasin'i servet çetin yapıp kendi reklamını yapmak ve büyük takımlara pazarlamyı düşündü ama yasin'in sivas'ın tarzı bir oyuncu olmadığını ve adam adam'a savunma yapayacak yetenekte bir oyuncu olmadığını görmedi yada görmek istemedi.
Defans hem sivas'ı üst sıralardan hemde Bülent Uygun'u koltuğundan etti.
yigidocengiz 23.11.2009, 13:05 ne diyelim hocam İNŞALLAH dediğin gibi olur
izmiriyigidosu 23.11.2009, 14:23 nesi değişmiş takımın sanki hiç bi deişiklik yok ama ben hocaya suç bulmuyorum bu kadroyla hiç bişey elde edilmez bence revizyona gidilmesi lazım bu böyle devam etmez edemez
|