Orijinalini görmek için tıklayınız : Kamanan'dan Şok Sözler
SivasSpor.Com 22.11.2009, 13:07 http://www.sivasspor.com/images/stories/oyuncular/1.yannick.jpg
Sivasspor'un golcü futbolcusu Yannick Kamanan, Yiğidolar'dan ayrılabileceği sinyallerini vermeye başladı.
Sivas'ın bugüne kadar futbol oynadığı şehirler arasında en kötüsü olduğunu vurgulayan Kamanan, ilk 11'de yer bulamamaya devam etmesi durumunda takımdan ayrılacağını vurguladı.
Yannick Kamanan, Sivassporluları kızdıracak açıklamalar yaptı. Kırmızı-beyazlı takıma bu sezon başında transfer olan ve şu âna kadar rakip fileleri 4 kez havalandıran Fransız santrfor, yedek bekletilmeye devam edilecek olursa bu takımdan ayrılabileceğini söyledi.
Fransa'da yayın yapan SoFoot adlı derginin internet sitesine konuşanan Kamanan, bu sezon her şeyin kötü başladığını ve bir türlü de düzelemediğini belirtti. Adını bile telaffuz etmekte zorlandığını ifade ettiği yeni teknik direktör Muhsin Ertuğral'la, sezon başında yaşadıkları puan kayıplarını telafi etmeye çalıştıklarını ifade eden 28 yaşındaki futbolcu, "2011 yılına kadar sözleşmem var. Ama yeni hoca geldiğinden beri pek oynama şansı bulamıyorum. Şimdilik durum idare eder; ama ben oynamak istiyorum. Belki giderim, belki de zaten kulüp artık beni istemez" şeklinde konuştu.
Bülent Uygun'un görevde olduğu süre boyunca birçok maça ilk 11'de çıkma şansı edinen Kamanan, Muhsin Ertuğral'ın göreve geldiği Gençlerbirliği maçından bu yana toplam dört 90 dakikanın hiçbirisinde ilk 11'de yer bulamadı.
"Sivas New York Değil"
Bugüne dek futbol oynama şansı bulduğu şehirler arasında en kötüsünün Sivas olduğunu ifade eden Kamanan, "Sivas'ın bir New York olmadığı açık. Burada yapacak fazla bir şey yok. Burada sözleşme imzalayan adamın, hayâtını diskolarda barlarda geçirmeyi beklememesi gerekiyor. Burada zamanın dışındayız. Neyse ki ben evcil biriyim. Karım ve kızım bana yetiyor" dedi.
Goal.com
GokhanTurna 22.11.2009, 13:17 Tamamen haklı. Onun gibi biri bu takımda nasıl oynamaz anlamıyorum. Agbetu,Zita ve Kamanan bu takımda her zaman oynamalı
Biraz abartmis.
Sivas da yasam 1850 lerde yasam gibi demis. eh yuh yani
Sivas'ın bugüne kadar futbol oynadığı şehirler arasında en kötüsü olduğunu vurgulayan
Sivasın Soğuna hasretmi Tabi itmek ister Hemde Sivas Gelişmemiş bir yer sonuçta haklı.
İlk 11e alınmaması konusunda haklı ama Sivas hakkında böyle konuşarak çok ayıp etmiş. Sivas 'a gelince gazetenin birindeki röportajında Sivas 'ta çok mutlu olduğunu israilde kendisiyle maymun sesleri çıkartarak dalga geçtiklerinin ,ırkçı davrandıklarını Sivas 'ta ise aksine kendisinin çok sevildiğini söylemişti.
Demek ki deveye diken ,insana da başka türlü davranan yaranıyor...
Besyo_cu 22.11.2009, 13:26 Sahada ruhsuz oyuncuları görmektense en azından bişeyler yapmaya çalışan Erman gibi Kamanan gibi oyuncuları sahada görmek istiyoruz.
Kamanan'ın şehir hakkında söylediği sözleri yedek kalmasının verdiği psikolojiye bağlıyorum. İlk geldiği zaman Sivas'ı cok sevdiğini söylemişti. Biraz da Fransız sitesinin abartılı yazdıgını düşünüyorum.
Futbolcuysan yan gelip yatamazsın. Kötüysen yedek te kalırsın.
.............................. .............................. ..
Otur evinde rahatına bak.
Biz seni sevdik, SENDE ÇENEYİ BIRAK TOP OYNA.
tamamen haklı her kelimesiyle..Sivas sadece sivasta yasayanlara cennet dısardan gelene oyle deil ...adam ne yapıcak dısarı cıksa gidecegi cok luks bi yer warmı karısını donerciyemı goturcek kofteciyemı goturcek,eglenmeye gidicek turku baramı gidicek tabi oda warsa .yanı sivasın cok gelismesi gerek cok.
Gelişen iller belli.
ADAMIN CENAZESİ OLUYOR, komşusu dahi duymuyor. gitmiyor.
Ev alıyorlar ama KOMŞU ALMIYORLAR.
Mahmut5858 22.11.2009, 13:40 Eger sen ersan martin gibi birini oynatirda kamanani yedek birakirsan kor olan bile buna guler adam hakli sivasimizi biz cok seviyoruz ama fransadan giden biri icin yasantisi cok dar kalibli olan bir sehir bunu da unutmamak gerek ustelik ayazida cabasi fransaya kar bile zor yagarken.
58_babacan_58 22.11.2009, 13:47 KAMANAN BİRAZ HAKLI ŞUANDA TAKIMDA EN SKORER İSİM KAMANAN VE YEDEKTE OTURUYOR ADAM 90 DK OYNAMAYI HAK EDEN FUTBOLCULARDAN BİRİSİ KAMANAN
ShabbatShalom 22.11.2009, 13:55 Bu Takımda Geçen Senenin Son Haftalarından Başladı Halada Gidikçe Dahada Büyüyen Bir Kriz Var
Ne Olduğuda Anlanamıyor Bişeyler dönüyor ama sonumuz Hayrola
yorumyapıyombenya 22.11.2009, 14:12 İsrailde savaş var diye Sivasa kaçıp gelmedin mi ilk geldiğin zamanlar Sivas harika şehir insanları cok güzel demedın mi ne oldu şimdi yedek kaldın diye Sivas'ımı karalıyorsun biraz Blicayı örnek al Hem Bülent Hoca hemde Muhsin Hoca seni yedek bırakıyorsa biraz düşünüp hatayı kendinde de araman gerek.
yener_sahin 22.11.2009, 14:50 Hr zaman bu soruyu bende kendime sormuşumdur.Bir teknik trektör neden kamananı yedek oturdur.Demekki bir bildikleri var.İkiside bu şekilde davrandığına göre.Ama açıklamaları o kadar talihsizce ki.Sen sivasspora gelmeden önce seni kim biliyordu.Geldiğin zaman şavaşın göbeğinden çıktın geldin.Tamam seni seviyoruzda bu da bir yere kadar.Gören de zannedecek ki bülent hoca sürekli ilk 11 de oynattı.Bülent hoca kamananı kesti haberleri çıkalı daha kaç gün oldu.
Benden sana tavsiye ağzına sahip çık futboluna bak.;)
cılgınsivas58 22.11.2009, 14:54 biz seni sevelim sen bzi arkamızdan vur kamanan sana hiç yakışmıyor bu konuşma beğenmiyosan defolup gidersin
Kamanan cok hakli, ve bu onda cok hirs yapamaya basladi, bence artik kamanani ilk 11de oynatma vakti geldi de geciyor...
metin_yilmaz 22.11.2009, 14:59 ahkam kesen sivaslilar lafa gelince 7 milyar dünyali 70 milyon türk 7 milyon sivasli var deniyoo klubüne sehrine hakkiyla sahip cikan 70 tane insan varmi ???????????? elin gavuru bu konuda gercekten hakliii daaaa bi de oynadigi futboluna baksin ASIL OLAN SIVAS GERISI TEFERRUAT
YAsemiiin 22.11.2009, 14:59 dogru adam hakli sivasta eglence yeri yok ama en azindan huzur var Allah aski var sivasta ama 11de oynamasini isteriz tabi muhsin bey !!!
esentepeli58 22.11.2009, 15:08 her zman lk 11 de oynayacak adam kamanan haklı
serserilerin_prensi 22.11.2009, 15:09 Kamanan Discoyuda sen aç sivasa:D
serserilerin_prensi 22.11.2009, 15:11 kamanan gerekirse biz taraftar seni çıkarır gerekirse biz taraftarlar indiririz en iyisi yukardaki abilerin dedigi gibi otur yerine adam akıullı futbolunu oynaaa:mad:
aturk_5834 22.11.2009, 15:16 Buraya gezmeye mi geldin top oynamaya mı? Formsuzsan oturursun kulübede yeni hocanın sana ne gibi bi gıcıklığı olabilir ki bilerek bekletsin yedekte. Sevsende sevmesende eğer burdaysan oynayacaksın yok çekemiyosan işte kapı bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz..
Memleketim insanı gene en duygusalından yorumlara başlamış.
Sivas'ı yorumlarken nasıl bir hayat beklediğiniz, günü nasıl geçirdiğiniz ve bir şehirden ne anladığınızı yazarsınız. Nitekim öyle olmuş.
Bir başkasının yorumu da gayet açık bir şekilde size ters gelebilir.
Bu şehre aşık, yedi ceddi bu topraklarda yaşamış ve bu şehir insanına hizmet eden bende Kamanan'ın bu şehirle ilgili tespitlerine bir yerde katılıyorum..
Yeni Eskişehir'den geldim, gidinde yaşam alanları, ortam, imkan görün, soğuğa daracık sokaklara, karmaşık trafiğe rağmen insanların alternatifliliğini ve mutluluğunu görün...
Futbolla ilgili analizlerim ise bam başka...
Kamanan son vuruş adamı, hava topları değil ayağına gelen toplarda son vuruşları açısından bu takımın gördüğü en iyi oyuncu diyebilirim.
Ama asla top taşıma top saklama pozisyon yaratma, başkasına gol attırma ve hava toplarında ise çok vasat. Tıp ki bir zamanların Chetkowu gibi.
Bizim oyun anlayışımıza ve takım yapımıza şu an uygun değil.
Kim topu orta sahadan hazırlayacak, kim karşı defans oyuncusunu mücadelesi ile eksilterek Kamanan'a topa vuruş ortamı yaratacak?
Defans ağırlıklı ve uzun toplarla oynayan bir vaziyette sahaya çıkıyoruz bu da Kamanan'a asla uygun bir tarz değil. İkinci yarı ileri dönük oyun kurgulandığında ya da cidden gole ihtiyacımız olduğunda bir umut diyerek oyuna alınıyor...
Kamanan bence orta saha kuvvetlenmesini ve Mehmet'in gelmesini beklemelidir. Bunlar olmadan Kamanan her zaman ilk 11'e çıkamaz..
Sağlıcakla...
Hastalık riski / Aşı riski >1 ise aşı olmak zorundasınız.
Hastalık riski / Aşı riski <1 ise aşı olmamalısınız..
Metal Gear 22.11.2009, 16:20 Kamanan hırslı ve gün itibariyle formda bir oyuncu.Son vuruş adamı.Hiç ummadığın anda bir vuracak,pir vuracak.yedek kalamsı zoruna gidiyor olabilir.Ama geldiği yeri de unutmamalı..
eespinozaa 22.11.2009, 16:34 oynamama konusunda haklı ilk 11 de oynayacak biri amaaaaaa sivas için yanlış şeyler sölemiş ekmek yiyorsan burdan laf etmeyeceksin kötülemeyeceksin
tamamen haklı her kelimesiyle..Sivas sadece sivasta yasayanlara cennet dısardan gelene oyle deil ...adam ne yapıcak dısarı cıksa gidecegi cok luks bi yer warmı karısını donerciyemı goturcek kofteciyemı goturcek,eglenmeye gidicek turku baramı gidicek tabi oda warsa .yanı sivasın cok gelismesi gerek cok.
ne yapalim gardas beyefendi menmun kalsin diye diskomu acalim?begenmeyene sonuna kadar acik kapilar istedi yere gider.Bu is yumurtadan cikipta kabugunu begenmeyen misali birakin allah askina sivas sevdasi sivaslilara kalsin.
CILGINSiVASLINL 22.11.2009, 16:50 Bencede abartmiss Unutmayinki Sivasa gelen oyuncular kendini buluyor akli discoda eglencede olmuyor sivasta kendini toparliyo oyuncular ama bu sene sansizlik bizi birakmiyor birde kamanan ibrahim sahin gibi adama gecemiyor iyi sur vuruyor ve iyide kosuyor calim teknigi hic yok top tutamiyo Ama kendi bilir bize daha coooook kamananlar gelirrrr kapris yapiyo hoca oynatsin diyee:D;);)
yigido_sampiyon 22.11.2009, 17:23 işler iyi giderken sivas güzel şehir, işler kötü gidince sivas kötü şehir...
delikalınca ben sivassporun iyi günlerinde geldim ama işler yolunda gitmeyince kendi işime bakarım de anlayalım...
nerden geldiğini herkes biliyor!!!
Turan 59 22.11.2009, 17:24 Kamanan'ın böyle konuşmaya hiç hakkın yok.Ayrıca ilk 11 de oynamaya teknik direktör karar verir.Kamanan efendi beni duyuyormusun.
oguzhan_1616 22.11.2009, 17:39 Ya Adam buraya eglensin diye 350.000 €uro verilmedi tabii ki. Ve de kazandığı para. Gelirken Kamanan Sivas'a da eglenecegim diye de gelmedi kurtuluyum dedi geldi .Kimse sana buraya Gel de eglen diye para vermiyorrr zatenn .
AMA BEN YİNE DE İNANMIYORUM BU HABERİN DOĞRULUĞUNA.!
FANATIK YIGIDO 22.11.2009, 17:39 hervetumgibi oyuncunun kiymetini bilmedik kaybettik adam gittiyi yerde leblebi gibi gol atiyor simdide kamanana sira gelmesin bence cok hakli konusmus onca ise yaramaz oyuncular ilk onbirde yerbuluyosa ocoktan hakediyor ilk onbiri
noname87 22.11.2009, 18:14 Korktuğum şeyler birbiri ardına gerçekleşiyor sivasa uyum sağlayan seven sylla diallo balili bu takımdan gönderilmemeliydi çok iyi futbolcular değildi ama adamlar şikayetçi değildi ortamdan hatta seviyorlardı bouzza namuchi gibi adamlara yönelmek akılcı bir iş değildi kamanan tam bunların ortası tahminim oynatılsa sorun ortadan kalkar ama oynatılmazsa bu adam da yolcu tabi biz de bank asya yolcusuyuz
Belki çok kişi kızacak ama eğer alan varsa ve Sivas'ı beğenmiyorsa bırakın gitsin Kamanan.
Oynadığı zaman takıma olumlu katkıları olduğunu yok sayamam ama bence parlayıp sönen bir adam. İstikrarsız diye düşünüyorum. Maçın tamamında etkili olamıyor. Bölüm bölüm kendini gösteriyor.
Asya'dan , Afrika'dan veya paraya, başarıya aç futbolculardan özellikle Müslüman birçok kaliteli futbolcu bulmak mümkün. Nijerya'nın 17 Yaş Altı takımını izledim. Oralardan gelecek Müslüman bir oyuncunun şehri beğenmeme veya Disco falan arama gibi bir lüksü de olmayacaktır.
gerçektende adam haklı. iyi oynamasına rağmen yedekte kalıyor hep. iyi futbolcuları nedense hep yedekte tutuyoruz. bu arada şehrimizle ilgilide yorum yapmış. memleketime laf söyletmem Kamanan bunu bil...
yigidoğukan 22.11.2009, 19:23 haklısın kamanan .
sosyal bir şehir arayan üst düzey futbolcu gelmez sivasa, sivasınb epeydir sorunu bu aslında, sezon başında premier ligden gelen hemede müslüman oyuncu sadece bir maç oynayıp gitti çünkü şehirde nefes alacak yer yok
kahveyi millet eğlence sanıyo, erkek erkeğe fosur fosur sıgara içemek eğlence değil, sinema yok, özel tiyatro yok, kabere bar yok yeni trendy tiyatro barlar yok, caz klubü yok, müzik kulupleri yok, çoluğunua çocuğuna ingilizce kreş, anaoklu, ilköğretim yok yabancı oyuncu ve üst düzey yerli oyuncu aynı standartları arıyor, belli bir yaşa ve tecrübeye gelmiş futboılcu mutlaka eşi ve çocuğunu düşünüyor yoksa ilk 11 garanti bir takımı değil sadece, akşam 5 ten sonra eve kapanan bir koca şehir malesef hayat bu değil milyarlarca insan için, bu ve benzeri sıkıntıları sivas ve sivaspor yaşayacak malesef, ne zaman sivas daha demokratik daha renkli daha mozaik bir yaşama kavuşur işler değişir belki biraz
spor alanları, parklar, yüzme havuzları, bowling salonları, kayak pistleri, buz paten pistleri, en az 5 tane 1000 yatak üzeri 4yıldız veya 5 yıldız otele kavuşması gerekiyor sivasımızın lazım lazım lazım, bunun içinde potansiyel bir talep edene halk ve ve bu imkanı çekip çevirecek yerel yönetici ile buna niyetli hükümet lazım
halil_58_yigido 22.11.2009, 19:31 İlk 11e alınmaması konusunda haklı ama Sivas hakkında böyle konuşarak çok ayıp etmiş. Sivas 'a gelince gazetenin birindeki röportajında Sivas 'ta çok mutlu olduğunu israilde kendisiyle maymun sesleri çıkartarak dalga geçtiklerinin ,ırkçı davrandıklarını Sivas 'ta ise aksine kendisinin çok sevildiğini söylemişti.
Demek ki deveye diken ,insana da başka türlü davranan yaranıyor...
Original haberin linki burda: http://www.sofoot.com/sivas-c-est-pas-new-york-119204-article.html
Baslik: Sivas New York degil.
Yazarinda adina bakilirsa ermeni asilli: Mickaël Osganian
yaşam kısmı biraz abartı futbolcu demek diski disko bar bar dolaşan insan demekse haklı o zaman
kamanan efendı bulent hocan senı cok mu oynatıyorduda ertugral hoca gelınce az oynadıgını soyluyorsun!
karahisarli 22.11.2009, 21:27 seni ilgilendiren futbol oyna ceneni kapa sehirden ne alip veremedigin var yada sana ne gibi zararlari var söyle caresini bulalim
Adam bir nebze haklı arkadaşlar... Şu adam yok olan ruhumuzun nadir kalan bir kaç topçusundan bir tanesi. Kamanan'ın Tel Avivden ayrılma sebeblerinden birisi savaş ikincisi ise antremanlarda fazla performans göstermemesi. Ama maça çıktığında mutlaka bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bari bu adamı elimizden kaçırmayalım. Bana göre Kamanan Erman Agbetu Zita Cihan ve Abdurrahman üzerine takım yapılarak defansımızla Orta sahaya bir iki takviye olursa iddaa ediyorum ikinci devre mutlaka çıkışa geçeceğiz. Ama mutlaka bu isimleri takımımızdan küstürmemeliyiz. Yoksa hepsi peşpeşe gelir ve orada şalterler iner bizde Bank Asyaya gideriz. Umuyorum bu hafta iyi bir sonuç alırız BeJeKe ye karşı.
subasi29 22.11.2009, 22:13 Kamanan Cok Haklisin,Birde Olayin Israil Tarafini Dusun Kimse Seni Maymun Yerine Koyupta Alay Etmedi Etmezde,Senin Evcil Olmanada Cok Sevindim Vahsi Olsaydin Eminim Dirmanmadigin Agac Kalmazdi...Sivas Bize Yeter..Zengin Ukala Sozde Sivaslilarda Seni Takdir Etmeli Nede Olsa Bir Yabanci Gozuyle iste Sivas 1850 den Beri........
carizma0658 22.11.2009, 23:04 hoca kamandan türkıye korkarken nasıl ilk 11 de yer alamaz şaşarım ben bu işe amaç ne sivası dibe çökertmek mi nee
07reis58 22.11.2009, 23:14 11e giremeyince neden memleketimize sallıyon onu anlamadık tamam hakedıyosun 11de oynamayı ama hocanında bir bildiği vardır
eyuphulagu 22.11.2009, 23:21 Yannick KAMANAN:Doğum Yeri:Le Mans(Fransa) - Altyapı Kariyeri:1998-1999:LeMans(Fransa) 1999-2001:Tottenham Hotspor(İngiltere) ------------2001-2002:Tottenham( Hiç oynamamış)2002-2003:Strassbourg(3 maç gol atamamış) 2003-2004:Dijon(Fransa 2.lig-21 maç 3 gol) 2004-2005:Ajaccio(Fransa 2.lig-hiç oynamamış) 2005-2006:(Oostende Belçika 2.lig-hiç oynamamış) 2006-2007(1.devre):FC Schaffhausen(İsviçre 2. lig- 8 maç 1 gol) 2006-2007:Maccabi Herzilya(17 maç 6 gol) 2007-2008:Maccabi Tel Aviv (35 maç 15 gol) 2008-2009:Sivasspor(14 maç 11 gol) 2009-2010:4 gol)-------------------------------------------------------------------------------Bu başlığın açılmasına yol açan sözlerin sahibi Sivasspor taraftarın sevgilisi Yannick KAMANAN................Yukarda Kamanan'ın kariyeriyle ilgili bilgileri Wikipedia dan sizler derledim...Kamanan'ı hiç tanımayan biri Fransa spor dergisne verdiği röportajı okusa herhalde Kamanan'ın kariyeri başarılarla dolu Avrupa'nı en üst takımlarında ve liglerinde oynamış ve milli olmuş bir oyuncu zanneder herhalde...Kamanan bir az göklerde dolaşmaya başladı herhelde..Sivasspor Kamanan'ın 10 takımı..Kamanan nereden geldiğini hangi takımlarda oynadığını ve neler yaptığını hiç unutmayacak...Totenham hariç Sivasspor Kaman'ın oynadığı en iyi takımlardan biri...Kamanan en iyi performansı İsrael'in Maccabi takımında elde etmiş...15 tane de gol atmış....
Kamanan yetenekli bir oyuncu olabilir ama malesef yetneklerini gittiği takımlarda gösterememiş onun içinde 20 li yaşlardan 24-25 yaşına kadar Fransa,Belçika,İsviçre 2. liglerinde dolaşmış ve sürekli başarısız olmuş;kendini de yeterince geliştirememiş bir oyuncu...Başarısızlık onu ta İsrail ligine kadar götürmüş;burada toparlanma göstererek biraz kendine gelmiş...Sonra savaş çıkınca takımını terkederek sivasspora transfer olmuş...Gerisi hepimizin malumü...İnsan ne oldum delisi olmayacak...Kayseri'nin,G.Ante p'in,D.bakır'ın da yabancı oyuncuları var;ama hiçbiri çıkıp burada şu yok ,bu yok diye kon uşmuyorlar..Kamanan Sivasspora Paris'ten gelmedi;İsrael'in Maccabi takımından geldi...Maccabi'nbin de Sivas'tan çok üstün özellikleri olan bir kent olduğunu da düşünmüyorum..Kaldı ki Kamanan Fransa'nın küçük bir kenti olan Le Mans'ın bir kasabasında doğup gençlik yıllarını burada geçirmiş oyuncu..Gittiği takımlar hep 2. lig takımları..Hatta İsviçre'de oynadığı takımın sitesine girdim stadına baktım..Bu takımın stadı 3-4 bin kişilik bir stat...Kamanan haddini aşan laflar etmiş...Kaldı ki 2. lig takımlarında bile doğru dürüst oynamamış...Bir tek İsrael takımlarında iyi maçları ve golleri var...Onun dışında Kamanan'ın en büyük başarısı Sivassporda şamp. liginde oynaması..Kamanan çenesini kapatacak daha fazla çalışacak ve sivassporda kadroya girecek..Eğer gitmek istiyorsa kendisi bilir...Hiç kimse sivassporun üstünde değildir...
muratduru58 22.11.2009, 23:24 ADAM HAKLI. (SADECE SIVASTAKİ YAŞAM DISINDA) SÜPER BIR OYUNCU YEDEKTE BEKLIYOR. HAKETMEYENLER SAHADA. KAMANAN AGBETU ZITA ABDURRAHMAN SEDAT MURAT DAGASAN KALECI AKIN KESIN OYNAMALI
Kamanan'ı bazı konularda haklı buludum,Özellikle ilk 11'de yer alamaması buna bizlerde katılıyoruz her maçta yazıyoruz bunu.Neden ilk 11'de yer alamıyor bakıyoruz diğer oyunculara bazılarından daha iyi
Eğer Kamanan'a iyi top çıkarılırsa rahat istediği golu atar.
tekdoktirin 23.11.2009, 01:36 KAMO SEN NEDERSİN GARDAŞ GÖZÜMÜZSÜN SEN SENİ SEVİ YORUZ OLUR TABİ YEDEK KALMAK OLSUN SEN İYİ SİN
58svsvs58 23.11.2009, 02:38 kafana silahmı dayadık oğlum.senin için los angelesi sivasa mı taşıyak. oynuyorsan aha. oynamıyorsan zır zır etme. dostumuzu düşmanımızı bilek
58svsvs58 23.11.2009, 02:40 la bu adam ersen martin odunundan biraz daha yumuşak bir odun. o kadarda iyi oyuncu değil canım.
bassguitar 23.11.2009, 02:42 dogru soze ne denir! sezon basından beri yapılan yanlıslar yetmezmıs gibi elde bulunan mevcut kadroda dogru kullanılmıyor.bu takımda ilk 11 de baslaması gereken ilk futbolculardan birisidir kamanan.ve murat sozgelmez..kamananın sıvastan beklentisi gayet normal..kaldiki sivasi ve sivassporu seven sivas sehrinden memnun olan herve tum.balili.sylla.diallo gibi topcuları yollarsınız sonrada sivasa topcu gelmiyor diye dert edersinz..
58svsvs58 23.11.2009, 02:47 sivas başarılı oldu galatasarayı bıraktım. şimdi adını bile anmıyorum. belki bu sene düşeriz. artık spor programlarınıda izlemiyorum. ne izleyeceğimki. aha şimdide bu kamanan kendini beğenmişi çıktı. ulan ne haliniz varsa görün 3 senede galatasaray bıraktım. futbol izlemeyi bıraktım. şimdi futbol saçmalığını ve bu trilyonlarca para alıp birde artistlik yapanlar yüzünden kökten futbolu sildim kafamdan. artık benim için futbol bitti. oh be kamanan bunu demiş. it ürür kervan yürür. bizene futboldan bizene kamanandan en iyisi böyle. beni kamanan mı doyuruyorki ben kamananı doyuruyum.
NİHAT_EKİCİ 23.11.2009, 07:17 ULAN SEN KİMSİN DEFOL GİT SİVASTAN, 2 YILDIR NE YAPTIN DA KONUŞUYORSUN, SİVAS SENİ ARTIK BARINDIRMAZ DEFOOOOOOOOOOOOOOOL
mustafa_kavak58 23.11.2009, 07:36 Ben bir türlü anlamiyorum yaa sivasda neden yasayamadiklarini ozaman bunlar futbolcu degil yaa sirf gezmek icin .
bir örnek verim size hoffenheim kücük sivasdan bile kücük dogru biliyosam yaklisik 4000 kisi yasiyo resmen köy bu takimda nasil oynuyo iyi kaliteli futbolcular nasil yasayabiliyolar vallah tek düsüncem iyi para aliyolardir eger sivasin oyunculara verdigi paraya verseler hic bir futbolcu hoffenheimda kalmaz
Ya arkadaşlar bu ne hışım böyle elinizden gelse adamı linç edeceksiniz.
Sivas'ı Beğenmek zorunda değil. sonuçta fikrini açıkça söylemiş dürüst davranmış.
Ne yaspın adam milletin gözünü boyamak için yalanmı söylesin.
Sivas'la Istanbul bir değil tabiki.
Istanbul'da gezecek dolaşacak yer çok, Sivas'ta gidecek fazla yer yok.
Tabiki bu kamanan'ın yada diğer futbolcuların suçu değil.
Bunun sorumlusu, Sivas'da doğan, Istanbul'a gidip zengin olunca memleketini unutan Sivas'lı olamayan insanlarımızdır.
Memleketine hiç bir yatırım yapmayan ve bütün parasını Istanbul'a gömen sivas'lılar memleketlerinin kalkınması için azda olsa yatırım yapsalardı
bizde kayseri, bursa gibi olurduk ama Sivas'dan çıkan orayı unutuyor.
Kızılacak adam Kamanan değil, doğduğu toprakları terkedip, sonrada bir daha hatırlamayan vefasızlardır.
Ersen Martin veya İbrahim Şahin'in oynadığı takımda Kamanan oynayamıyorsa bunun sorgulanması gerekmez mi ? Muhsin beye sormak lazım. Hangi gerekçe ile oynamıyor bu futbolcu ?
bunları duyduktan sonra kamanana hak vermemek elde değil. ersen martini oynatıp kamananı oynatmıyorsan bu işte bir iş var demektir. muhsin hocayada bir lafım var. bülent uygunun çıkardığı kadroyu çıkartacaksan sivasa neden geldin. bir değişiklik yoksa bu düşüş devam edecekse senin misyonun nedir. sivas oliviera paşeko sergio olayını yaşadı. bu adamın nasıl harcandığını gördü. ki paşeko bence mükemmel bir futbolcuydu. bülent uygun basit hesaplar yapmak pahasına bu futbolcuyu harcadı. muhsin hocam kamananı harcama. oynat ilk 11 de. bırak adamın kendine güveni gelsin. geçen yıllarda mehmet yıldızın kaçırdığı yüzlerce gol vardı. ama adam mücadele ediyordu. kamanana sahip çık. yeter artık zaten elimizde yeterince futbolcu yok. sivası ve sivaslıyı artık üzmeyin.
adam haklı oynatılmazsa gider......
kemalk58 23.11.2009, 09:15 http://www.sivasspor.com/images/stories/oyuncular/1.yannick.jpg
Sivasspor'un golcü futbolcusu Yannick Kamanan, Yiğidolar'dan ayrılabileceği sinyallerini vermeye başladı.
Sivas'ın bugüne kadar futbol oynadığı şehirler arasında en kötüsü olduğunu vurgulayan Kamanan, ilk 11'de yer bulamamaya devam etmesi durumunda takımdan ayrılacağını vurguladı.
Yannick Kamanan, Sivassporluları kızdıracak açıklamalar yaptı. Kırmızı-beyazlı takıma bu sezon başında transfer olan ve şu âna kadar rakip fileleri 4 kez havalandıran Fransız santrfor, yedek bekletilmeye devam edilecek olursa bu takımdan ayrılabileceğini söyledi.
Fransa'da yayın yapan SoFoot adlı derginin internet sitesine konuşanan Kamanan, bu sezon her şeyin kötü başladığını ve bir türlü de düzelemediğini belirtti. Adını bile telaffuz etmekte zorlandığını ifade ettiği yeni teknik direktör Muhsin Ertuğral'la, sezon başında yaşadıkları puan kayıplarını telafi etmeye çalıştıklarını ifade eden 28 yaşındaki futbolcu, "2011 yılına kadar sözleşmem var. Ama yeni hoca geldiğinden beri pek oynama şansı bulamıyorum. Şimdilik durum idare eder; ama ben oynamak istiyorum. Belki giderim, belki de zaten kulüp artık beni istemez" şeklinde konuştu.
Bülent Uygun'un görevde olduğu süre boyunca birçok maça ilk 11'de çıkma şansı edinen Kamanan, Muhsin Ertuğral'ın göreve geldiği Gençlerbirliği maçından bu yana toplam dört 90 dakikanın hiçbirisinde ilk 11'de yer bulamadı.
"Sivas New York Değil"
Bugüne dek futbol oynama şansı bulduğu şehirler arasında en kötüsünün Sivas olduğunu ifade eden Kamanan, "Sivas'ın bir New York olmadığı açık. Burada yapacak fazla bir şey yok. Burada sözleşme imzalayan adamın, hayâtını diskolarda barlarda geçirmeyi beklememesi gerekiyor. Burada zamanın dışındayız. Neyse ki ben evcil biriyim. Karım ve kızım bana yetiyor" dedi.
Goal.com
MİLLET KUSURA BAKMAYIN AMA BENCE ; KAMANAN HAKLI OLABİLİR...ADAM O KADAR KÖTÜ VE ALÇALTICI SÖZLER SÖYLEMEMİŞ.
DEDİĞİ ,
1-NEDEN OYNAMIYORUM ;EĞER OYNAMAZSAM GİDEBİLİRİM
2-SİVAS NEW YORK DEĞİL.
ADAM DOĞRU SÖYLEMİŞ.KIZMAYIN LÜTFEN.
1-SİVAS NEW YORK DEĞİL ;EVET BIRAKIN NEW YORK U İSTANBUL BİLE DEĞİL. YANİ KIZMAYIN AMA ONLAR YANİ ÇOĞU FUTBOLCU GECE KULUBÜ VE GECE HAYATINI SEVEN KİŞİLER OLARAK HAYAT YAŞIYOR..AMA BİZ ZATEN BÖYLE FUTBOLCU İSTEMİYORUZ .ZATEN SİVASSPORDA BÖYLE BİR FUTBOLCUDA İSTEMİYORUZ.
BİZDE BİZİ ANLAYAN ; İNSANLAR İSTİYORUZ.
KAMANA NA KIZMAYIN ; SİVAS BİZİM KENTİMİZ DİYE VATANIMIZ DİYE , CANIMIZ KANIMIZ DİYE SEVİYORUZ.
KİMSE SİVASI SEVMEK ZORUNDA DEĞİL.AMA KİMSEDE UNUTMASIN Kİ ; KİMSEYİ BURDA ZORLADA TUTMUYORUZ.
PARA KARŞILIĞINDA OUNUYORLAR.
2-BENDE OLSAM OYNAMAK İSTERİM.İLK 11 E ÇIKAN FUTBOLCULARDAN ÇOK ÜSTÜN BİR FUTBOLCU BENCE.ÖYLE OLMASA ; GOL ATMAZDI.GOLCÜ DİYE OYNAYAN VE HİÇ GOL ATAMAYAN GOLCÜLERİMİZ VAR.BANA GÖRE İSE KAMANAN 90 DAKİKA OYNAMASA DAHA İYİ ; 2.YARI OYUNA GİRSE DAHA ETKİLİ OLUR.
AMA YENİ HOCAMIZA MECBUREN GÜVENMEK ZORUNDA.HOCAMIZIN BİR BİLDİĞİ VARDIR MUTLAKA..VE BUNA EMİNİMKİ YAKINDA ;
HAK ETTİĞİ YERİ TAKIMDA ALACAKTIR.
ALLAH BİZLERE YANİ TARAFTARALARA SABIR VERSİN.
ercan_dpinar 23.11.2009, 10:14 kendine göre haklı olabilir ama sivas bizlere göre hep özlemini duyduğumuz şuanda orda yaşayanları şanslı saydığımız cenet şehir.......
üçyıldız58 23.11.2009, 10:28 SİVAS ÇOK SEVEN SİVASDAN AĞLAYARAK GİDEN SİYYLA ,TUM,DİALLOYU GÖNDERİRDE BÖYLESİ FUTBOLCULARI ALIRSAN BÖYLE OLURR
osmanlisivas 23.11.2009, 11:28 Hiçkimse kamanan'ın bu sözlerinde haksız olduğunu söyleyemez.Dediği gibi Şehir çok vasat,aldığı para ortalamanın altında,Takım düşme potasında birde 11'e giremeyince doğal olarak gitmek istiyor.Ben onun yerinde olsam arkama bile bakmam...
sivaslitaner58 23.11.2009, 13:00 hakli ama sivas hakkinda boyle konusamazsin sen isin futbol oynamak insanlari kotulemek degil
Son derece yerinde tespitlerde bulunmuşsunuz, tebrik ederim. Sizinle benzer düşüncelere sahip olduğumu düşünüyorum. Diğer foruma yazmış olduğum yazıyı, olaya çok yakın açıdan bakmış olduğum için buraya alıntılıyorum:
Kamanan'ın şok ve acı sözleriyle aslında mazisi 50 yıla dayanan geri kalmışlığımız ve acınası durumumuzla bir kez daha şehir olarak, Sivaslılar olarak yüzleştik veya istemesek bile yüzleşmek zorunda kaldık. Sivas'ın 1200'den fazla köyü, 16 ilçesi ve şehir merkezi dahil olmak üzere tamamının geçmiş 50 yılını bir düşünün, kimlerin ne yaptığını, ne verdiğini, ne kattığını bir değerlendirin. Geçen yıllar boyunca diğer şehirleri diğer memleketleri de bir değerlendirin. Başkaları memleketlerine ne verdi, Sivaslılar ne verdi bir mukayese edin lütfen!
Geçmiş on yıllar boyunca Sivaslının seçtiği vekillerin bir kaç istisna dışında daha vekilliği bitmeden Sivas'ı unuttuklarını, Ankara'da artık kendi iş güçlerine baktıklarını gördük. Bir çoğu artık şehrine dönmedi bile, hatta bir çoğunun cenazesi dahi dahi bu topraklara gelmedi. Onlar için Sivas üzerine basılıp atlanılan bir taştan, bir basamaktan ibaret kaldı! Büyük şehirlere göçen Sivaslı zenginlere bir bakın. Hemen hepsi şehrini terketti, işini büyüttü, şanını şöhretini yürüttü, yine bir kaç istisna dışında bu toprakları hatırlayan olmadı.
Sivas'ın dışına çıkanları bırakalım, şehrin içinde çalışanlar bile dünyanın gidişatını kavrayamadı, ilimizin hem seçilmişleri hem bürokratları bir türlü kendilerini 1930'ların yönetim anlayışından soyutlayamadı. Devletçi zihniyetten kopamadılar, serbest piyasa, liberal ekonomi ve girişim ekonomisini kavrayamadılar. Ne kendilerini geliştirdiler, ne de Sivas'a bir katkıları oldu. Bugün bile ne demek istediğimi şimdiki valimize ve belediye başkanımıza bakarak anlayabilirsiniz. Vali bey geldi, üzerinden kaç ay geçti, adamcağızdan bir defaya mahsus bile olsa Sivas'ın geleceğine, sosyal, kültürel, ticari hayatına, sanayisine, sporuna, turizmine katkıda bulunacak en ufak bir hayal, bir proje ve bir çalışma duymadık. Sayın belediye başkanı yine öyle. (Seçimlerden önce nasıl da büyükşehir Sivas naraları atıyorlardı. Bekara karı boşamak kolay tabi, iş başında değilken icraatte bulunmak çok kolay olur.) Madem şehrin kıymetli zamanını hiçbir icraatte bulunmadan harcayacaktınız, a güzel insanlar neden az buçuk çalışan adamın işini elinden aldınız?
Kısacası bu şehirde hemen herkesin üzerine düşen yapması gereken iş var, hem de yığınla var, ancak üreten, üzerine düşeni yapan çok az. Valinin, belediye başkanının, işadamlarının, siyasetçilerin, üniversitenin yapması gereken o kadar çok iş var ki!
Aslında elimizde reçetemiz var. Yaşanmış örnek olaylar var, bütün kurumlar ve bütün yukarıda saydığımız kişiler sadece Sivasspor'un geçen 7-8 yılını inceleseler ve çok kıymetli Mecnun başkanın girişiminin hikayesini tekrar tekrar okusalar istenildiğinde nelerin başarılabileceğini de görmüş olurlar...
izmiriyigidosu 23.11.2009, 14:18 kamanan oynayamama konusunda doğru konuşmuş neden 11de oynamıyor benımde aklım almıyor hala ama sivas 1850 lerde kalmış falan diye söz etmesini kınıyorum sivasımız gayet gelişmiş biyer bence gidersede kendi bilir onun gibi çok futbolcu var piyasada
effenberg 23.11.2009, 15:03 Kamanan kizilacak hic bir sey söylememis kizmaya gerek yok üstelik dediklerinde hakli ama!!
Sivasspora imza atarken Sivas da yasayacagini biliyordu simdi yedek kalinca sorun yapmasi sacmalik.
osmanlisivas 23.11.2009, 16:13 Kamanan'ın şehir hakkında söyledikleri doğru..Eğlence demek sadece bar,pavyon demek değil..Zaten ailesi olan bir adamın ne işi var oralarda..Sivasta uyduruktan 2 tane sinema,1 devlet tiyatrosu birde çay bahçeleri var başka da birşey yok.
Takım ne kadar iyi olursa olsun potansiyeli artırmak için Şehrin Gelişmesi lazım..Heryere modern parklar,Yürüyüş-koşu-bisiklet sürme alanları,Müzik,Tiyatro vs.. klüpler,Yabancı dilde eğitim veren okullar,Çocuklar için kaliteli lunaparklar,Bowling salonları gibi say say bitmez eksiği var Sivas'ın.
Siteye hep yazmışlar beğenmiyorsan çek git diye..Siz niye gittiniz o zaman İstanbul'a,Ankara'ya,Almanya'y a Hollanda'ya..Dünyada ki Sivaslıları yavaş yavaş Sivasa çekebilseler nüfus artacağından Yeni Evler,Alışveriş Merkezleri,Eğlence Merkezleri de buna bağlı olarak artıp Şehir kalkınabilecek.Bu konuda da Vali'ye,Belediye Başkanı'na önemli görevler düşüyor.Bu altyapıyı hazırlamaları konusunda ama Ne Sivaslılar Sivas'a gelir Nede Sivas'ı yönetenler gerekli altyapıyı hazırlar.Ne zaman Herkes üstüne düşeni yaparsa o zaman Şehir de Büyür...O zaman Futbolcuların tercihi Kayseri,Bursa vb..yerler değilde Sivas olur,O zaman futbolcular 'Gördüğüm en kötü şehir' demez.Bu yüzden kimsenin Sivas'ı Beğenmeyenlere sözü olamaz!
İlk defa bu forumlarda son derece kaliteli yorumları bu konuda okudum. Bu yorumları yapanları içtenlikle tebrik ediyorum öncelikle.
Kamanan son derece haklıdır. Detaylarını yukarıda birçok arkadaş yazmış. Şehir hakkındaki eksikleri ve takım içindeki teknik seçimlerin yanlışlığını.
Kamanan bu kötü takımda her zaman oynar arkadaşlar. Ölüsü bile İ.Şahinden E.Martinden çok daha iyidir.
Sivasımızın şehir olarak eksikleri de artık iyice gündeme getirilmeli ve çözüm sağlanmalıdır.
winner58 23.11.2009, 17:15 adam tamamen haklı yedek kalmak hoş bir durum değil futbolcu açısından
münihli_58 23.11.2009, 17:29 zaten bi kamanan,musa ve abdurrahmanimiz kaldi
kamananda giderse besiktastan daha cok gol sikintisi cekeriz....
kasimpasa bizden cok gol atmis...:mad:
ercan58.a 23.11.2009, 17:31 gitmesini istemem gidersede hocamız afrikadan daha iyisini getirir
oquzh4n58 23.11.2009, 18:36 Şeme kadar yolun war sana sehırmı begendırcez snakı babanın hayrına oynyn
kiNgSiZe58 23.11.2009, 18:43 Ya Sev Yada Terk et, böyle basit, seni yuhudilerin elinden kurtardik senin yaptigina bak
kiNgSiZe58 23.11.2009, 18:51 herkez hocaya yükleniyor, elbet hocanin bi bildigi vardir, bülent hocada kamanani hep 10 dakka kala oyuna sürüyordu yanlis hatirlamiyorsam, mehmet y. sakatlandi daha cok forma sansi buldu
[img]http://www.fotospor.com/images/stories/futbol/superlig/23%20kamanan.jpg[img]
Kamanan resti çekti
Sivasspor’un yıldızı kırmızı-beyazlı takımdan ayrılmak istediğini söyledi, “Ertuğral varsa ben yokum” dedi
Sivasspor’un yıldız oyuncusu Yannick Kamanan, Fransa’nın “sofoot. com” adlı internet sitesinde kırmızı-beyazlıların yeni hocası Muhsin Ertuğral’ı yerden yere vururken, Sivasspor’dan ayrılmayı düşündüğünü söyledi. Ertuğral için “Size adını bile tam olarak söyleyemem” ifadesini kullanan Fransız oyuncu, “Sadece Türk olduğunu ve uzun süredir yurtdışında yaşadığını biliyorum” dedi.
Gelecek yıl çok zor
Takımın bu sezonki performansının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını kaydeden Kamanan, “Sivasspor’un maçları artık televizyonda verilmiyor ve fark edilmem mümkün değil. Gelecek yıl bu şekilde devam etmem çok zor. 2011’e kadar kontratım var ama yeni hocamızla daha fazla çalışmak istemiyorum. Şimdilik yedekte idare ediyorum ama oynamak istiyorum. Sivas’tan ayrılabilirim” diye konuştu
Bu lafların altında kalmamalıyız.
tuzlugollu 23.11.2009, 20:04 onun kultur bakıs acısından bakınca haklı amma burası sıvas ne afrıkaya benzer ne fransaya yavru dıskoya gıt karını aldat karıyla kızla dus kak performansın dussun sonrada futbolcuyum de amma bırde kendı karına sorarsan o bence cok mutlu cunku sıvasta aldatılma korkusu yokturdur emınım hergun rahat yatıyo sıvasta cunku kocası ısını yapıyo adam gıbı ama su konuda haklı oynatılacak bır oyuncu kulubede beklemesı ondan faydalanmamızı engellıyo faydalan ve sat baktın olmuyo gönder takımda ahenk bozulmus zaten bırde böle acıklamalar yaparak ıyıce takımı demoralıze etmenın bır anlanı yok
kamanan yavrum sen sıvastan daha buyuk kulupte zaten oynayamazsın en fazla gıder ısraılde oynarsın zaten okadar yıldız olsan fransa lıgı gıbı bır lıgde oynardın bunu sıvası kotulerken dusun öle konus bu taraftar senı sevdı senı bır fransada sorsunlar bır turkıyede
turkıyede en azından ısmın var fransada ıse aha öle gıder ucuncu sınıf spor stelerıne roportaj verırsın turkıyede ulusal yayın kuruluslarında ısmınden bahsedılır bıraz akıllı ol ve ısını yap gitmez denen bulent uygun bıle gönderıldıyse sende vazgecılmez degılsın defolup gıdersın ....
tuzlugollu 23.11.2009, 20:14 ne kadar sıvaslı olupda sıvas dusmanı varmıs be
yav bır kamanan yada bırkacfutbolcu ıstıyo dıye koskoca bır sehır kulturunumu degıstıerecez alla alla onların işi oynamak işlerine gelmiyosada cekıp gitmek iş bukadar basıt kalkıp kamanan veya bi başkası ıstıyo dıye sivasa discomu yapalım barmı yapalım gece kuluplerımı inşaa edelim milletim kıcına giymeye donu yok konustugumuz seylere bır bakın sacma sapan konular bugun unlu bir cok futbolcu teknık adam orta asyaya transfer oluyo orda oynuyo veya calısıyo oralar cokmu gelısmıs bu acıklama cahılce bır yaklasım kamanan sen futbolcusun ve bır fıyatın var sıvas sana biçilen fıyatı ödedi ve aldı paranımı alamıyosun acmısın acıkmısın her ımkanın var ve kalkıp sıvası kötülüyosun işin aslı mantalıte farkından dolayı bu acıklamalar işini yap okadar para alıyonuz
eglenmekmi istiyon ızın yapmana kımse emgel degıl atla gıt ulkene baska yere orda ne halt yersen ye amma kalkıpda köklü bir kültürü olan sivasa laf etme vede etmesın kimse onun bugun orta cag dedıgı sıvas tarıhde ilim irfan yuvasıydı onun ülkesinde insanlar tuvalet ihtiyacını oturdukları odalara yaparken benim sivasimda her evde banyo vardı hamam vardı kısacası olabılır her şehir lüks veya eglenceli olmayabilir amma bi kaç kişi istiyor diıyede kalkıp dısco bar gece kulubu eglence merkezi yapılacak degıl.....
tuzlugollu 23.11.2009, 20:27 ayrıca madem öle cık oyna ve göster kendınıde takımını düştügün durumdan kurtar bizde sana disco acalım gerci sana bir teklıf ticarete atıl sivasa disco yap iyi para kazanırsın bukadar gece hayatı bar disco isteyen varken sende hayatını yasarsın
tuzlugollu 23.11.2009, 20:40 haklılıgın bır kenara bahsettıgın cografya sıvas ve sıvasta kac fabrıka var kac iş yeri var kac tane iş merkezi varda insanlar gidip iki milyarlık sivasspor forması alsın anlayamıyorum sıvasslının kaç tanesının acaba yıllık gelırı onbınlırayı buluyo merak edıyom asgarı ucretle calısan adamın yıllık maas toplamı bıle yedı bınlıra ederken kalkıp bu ınsanlar ıkıbınlıra sıvasspor yararına harcasın aklım almıyo tuzu kuru olan alabılır amma sıvass ımkansızlıklar sehrı dıslanmıslıklar sehrı
hayal ettıgımız temennı ettıgımız seylerın olmasını istiyosak sıvasspora gelene kadar yapılacak yuzlerce iiş var elbette sivassporun basarısı ıcın bu yorumlar amma ortada varolan gerceklerde gözardı edılemez sıvas kendı yagında kavrulan hep ikinci sinif yöneticiler trafından yönetilen işin ehli olmayanların maddi güçle torpılle rusvetle carkını dönderdıgı bır sehır onun ıcın sıvas bundan fazlasını beklemesın ......
sivas istedigi yerde olmak istiyosa artık mantalıteyı degısıp tutkun olmalı bırlık olmalı sehırdekı dinamikleri canlandıracak olusumlar yapmalı tabıki buda akıllı işin ehli insanlar sayesınde olur sivasa gönül vermiş insanlar sayesınde olur bır bakın sivastaki olanlara kactane işin ehli olan insan görev yapıyo sivaslı için hiçbirisi hersey mevki makam san şöhret için işini insanlar hep rant kazanmak adına yapıyo kariyer için degil menfaat için bişeyler yapılıyo şahsi degil birlik beraberlik adına hiç birsey yok sivasta kamanan gibilerde elbette kalkar konusur elbette yorum yapar ama sivas bu değişim için değişmek lazım hersey aynı kalıpta lafta degişim gelişim beklemekle hiç birsey olmaz............
efendigardaş 23.11.2009, 21:19 SİVASIN ŞARTLARI BELLİ YABANCI FUTBOLCU BEKARSA SIKILIR AMA AİLESİ VARSA SİVASTA ONU BAĞRINA BASARLAR EN AZINDAN İNSANLIK ÖĞRENİR YEDEK KALMASI İSTEKSİZ VE ŞAHSİ OYNUYOR BAŞARI OLSAYDI BUNLARI KONUŞMAZDI...***
Haber doğru değil Muhsin Ertuğral açıkladı tv58de spor aktifde
Siteye hep yazmışlar beğenmiyorsan çek git diye..Siz niye gittiniz o zaman İstanbul'a,Ankara'ya,Almanya'y a Hollanda'ya..!
yorumunu sonuna kadar okudum, her sozune hak veriyorum,
ama bu sozune katilmiyorum, eger insanlar yurtdisina gitmisse bu eskiden dedelerimizin buraya gelmesiyle baslamis, ekmek davasi icin gelmisler, yanliz yurtdisina gelipte, turkiye'ye izine gidip sivas'a ugramayanlar, ve evlerini, alisverisini kayseriden, ankaradan, istanbuldan yapanlarada sozum yok!!! Biz bu yonden kaybediyoruz hep.. kazanan biz degilde istanbullu, ankarali, kayserili oluyor... sivasli bir adam fabrikasini kayseriye kuruyor, bide sozde sivasli!! siyasi yonden zaten bir halt yapmiyorlar.. Yazik, bide cumhuriyettin temellerinin atildigi bir sehiriz
yorumunu sonuna kadar okudum, her sozune hak veriyorum, ama bu sozune katilmiyorum, eger insanlar yurtdisina gitmisse bu eskiden dedelerimizin buraya gelmesiyle baslamis, ekmek davasi icin gelmisler, yanliz yurtdisina gelipte, turkiye'ye izine gidip sivas'a ugramayanlar, ve evlerini, alisverisini kayseriden, ankaradan, istanbuldan yapanlarada sozum yok!!! Biz bu yonden kaybediyoruz hep.. kazanan biz degilde istanbullu, ankarali, kayserili oluyor... sivasli bir adam fabrikasini kayseriye kuruyor, bide sozde sivasli!! siyasi yonden zaten bir halt yapmiyorlar.. Yazik, bide cumhuriyettin temellerinin atildigi bir sehiriz çok güzel bir yorum.fazla söze gerek yok sanırım.
yusuf_yusuf 23.11.2009, 23:42 ADAM HKILI TABİ YAA ARTTIK YILDIZLASTI TAKIMIN ALŞT SIRLARDA OLMMAMIS GERKIR O YUZDEN DOLAYIDIR
mucahitbaba58 23.11.2009, 23:52 kamana hak verenler var asla katilmiyorum futbulcu bulundugu klube saygili olmasi gerekir eger kalmak istemiyorsa bize kamanan cok onada sivas cok bence bu saatten sonra kalmasinin bir anlami yok bildigi yere gitsin futbolcu oyunu haricinde kisiligiylede kendini gostermelidir kisiliksiz futbolcunun zararinda baska birsey gelmez benden sana simdiden gule gule kamanan zaten omurluk gelmemistin bigun elbet gideceksin
sıvas tarıhde ilim irfan yuvasıydı
Bir sürü sözün içinde tek doğrun bu işte:
Evet Sivas ilim irfan aydınlık gelişmişlik yuvasıydı ama TARİHTE.....
O kadar kötü madem İsrailde kalsaydın Kamanan :D
carizma0658 24.11.2009, 12:52 adam sonuna kadar haklı allat tan evcıl yoksa o da sivası çok tan terk etmiş ti sivas bazı konularda özellıkl ede sosyal anlamda sıfır sivas spor oldugu sürece sosyal yaşamın artması şart
effenberg 24.11.2009, 13:16 Ya buna bezer seyleri bazen yerli futbolcular da diyorlaryok O sehire gitmem veya orda da yasamak zor gibi seyleri.Ben bir cok kez duydum bu tür söylemleri sadece Sivas icin gecerli degil üstelik.
Daha öncende yazmistim yine yaziyorum Kamanan cok hakli ama imza atarken akli nerdeydi????
Ya buna bezer seyleri bazen yerli futbolcular da diyorlaryok O sehire gitmem veya orda da yasamak zor gibi seyleri.Ben bir cok kez duydum bu tür söylemleri sadece Sivas icin gecerli degil üstelik.
Daha öncende yazmistim yine yaziyorum Kamanan cok hakli ama imza atarken akli nerdeydi????
Güzel tespit....
Soruna şöyle bir cevap verilebilir belki...
Bir arkadaş gelen futbolculara İstanbul'da imza attırıldığını sonra Sivas'a geldiğini yazmıştı. Bu açıklayıcı olur...
dogru söylüyorsun, ben almanyadan sivasa tatile geldigimde saat 12 den sonra mecburen eve gidiyorsun, cunki 12 den sonra sehir hayaletler diyarina dönüyor her taraf bom bos. bir seylerin degismesi lazim.
dogru söylüyorsun, ben almanyadan sivasa tatile geldigimde saat 12 den sonra mecburen eve gidiyorsun, cunki 12 den sonra sehir hayaletler diyarina dönüyor her taraf bom bos. bir seylerin degismesi lazim.
Gecenin 12 sinden sonra Gezmek marifetmi
Kamanan'a hak veren şehri eleştiren ben dahil yazıların da bir noktada gerçekliğini ve hakkaniyetini kaybetmemesi gerekiyor lütfen dikkat edelim..
Sivas'ı eleştirmek için öncelikle burada ömür geçiriyor olmak veya bu memlekete hizmet veriyor olmak ayrıcalığına sahip olmak gerekir diye düşünüyorum..
Ben dahil bir çok arkadaş Kamanan'ın bu sözlerindeki hakkaniyeti dile getirirken adama "yamyam, defol git, karın mı aldatıcan" gibi ağza alınmayacak, abuk subuk eleştiriler yazanlara tepkilerini de dile getirdiler..
Ama şu bir gerçektir ki memleketimizi eleştirirken de "yediği tasa pisleyen" pozisyonuna girmemek gerekiyor.
Şehrin sorunu ortada şehrin eksiklikleri ortada ama bu sorunların tek sebebinin seçtiklerimiz ve şehrin güyya "ileri gelenlerinin" olduğu açıktır. Yolda yürüyen memleketlimin kabahati yoktur.
Şehrinin uygarlaşması ve yaşam alanlarının gelişmesinin "bar, kerhane, kumarhane" varlığıyla olduğunu zannetmesinin tek suçlusu bu seçtiklerimiz ve bizi yönetenlerdir. Bir insana siyah olduğu için yamyam diyebilen bir yaratığın bu şehirde yaşayabilmesinin de tek sebebi bizi yönetenlerdir.
Bir şehrin uygarlaşması ancak o şehirde çeşitli yaşam anlayışları olan insanların yaşam anlayışlarına uygun ortamları bulabilmeleri ve bu insanların birbirlerinin bu yaşam anlayışlarına saygı göstererek yaşamaları ile olur.
Önce zihniyet değişmelidir, zihniyeti değiştirecek olan da yöneticilerimiz aydınlarımız ve ileri gelenlerimizdir. Şehrin ileri gelenleri ceplerini daha fazla doldurmaktan vazgeçtikleri anda görün her şey değişecektir.
Bu değişim maalesef bugünden yarına olabilecek bir iş değildir. Keşke elimde bir sihili değnek olsa da bu şehri New York yapabilsem..
Güzel hayal yav......
Sağlıcakla..
Gecenin 12 sinden sonra Gezmek marifetmi
senin marifet dedigin sey ney? Ben tatildeysem gezip eglenirim senin öyle zevkin yoksa olanlara saygi göster.
senin marifet dedigin sey ney? Ben tatildeysem gezip eglenirim senin öyle zevkin yoksa olanlara saygi göster.
Ne güzel 12 den sonra boşalıyor Ne olacak Herkez evine gidiyor yetirince gezilmiştir o saatten sonra iyi şeyler olmaz.
Ne güzel 12 den sonra boşalıyor Ne olacak Herkez evine gidiyor yetirince gezilmiştir o saatten sonra iyi şeyler olmaz.
Ne olurmuş?
Ben işim icabı gecenin geç bir vakti dışarıda oluyorum ve gecenin bilmem kaçında karnım acıkıyor bir şeyler yiyeyim içeyim diyorum..
Sence ben kötü yolda mıyım?
Ne olurmuş?
Ben işim icabı gecenin geç bir vakti dışarıda oluyorum ve gecenin bilmem kaçında karnım acıkıyor bir şeyler yiyeyim içeyim diyorum..
Sence ben kötü yolda mıyım?
İş başka Tabi Dürümcü açık olması lazım 12 den sonra sivasın boşalmasıda örnek davranış
İş başka Tabi Dürümcü açık olması lazım 12 den sonra sivasın boşalmasıda örnek davranış
Dürümcüden yola çıkarak bak ortak noktayı bulabiliyoruz.....
Yaşam 24 saattir dostum, şu şehir hayatının ileri olmasını bar, kerhane, meyhaneye bağlamaktan vazgeçelim artık...
mustafa_kavak58 24.11.2009, 15:28 ya ne diyonuz yaa adam dogru söylüyomuss ne dorusuyaaaaa haber zaten yalan adam öyle bisey dememis hepüsi yalan bundan sonra sivasi begenmeyen anca gider istersen messi gibi olduu vallah umrumda degil amam bu haber kesinlikle yalan
ya ne diyonuz yaa adam dogru söylüyomuss ne dorusuyaaaaa haber zaten yalan adam öyle bisey dememis hepüsi yalan bundan sonra sivasi begenmeyen anca gider istersen messi gibi olduu vallah umrumda degil amam bu haber kesinlikle yalan
Haber Yalan Dün Muhsin Ertuğral tv58 de söyledi Sivas gibi güzel şehir varmı
mustafa_kavak58 24.11.2009, 15:39 sporx ayni haber var muhsin ertugral sormus kamanan öyle seyler dememis yedek kaldigi icinde bisey demiyoo
effenberg 25.11.2009, 15:48 Güzel tespit....
Soruna şöyle bir cevap verilebilir belki...
Bir arkadaş gelen futbolculara İstanbul'da imza attırıldığını sonra Sivas'a geldiğini yazmıştı. Bu açıklayıcı olur...
Sayet dogru ise söylenecek bir sey yok Kamanana...
Not.Diger yandan Trabzonspor bazen böyle yapiyordu bir zamanlar.:D
serhatcan 25.11.2009, 16:24 Belki çok kişi kızacak ama eğer alan varsa ve Sivas'ı beğenmiyorsa bırakın gitsin Kamanan.
Oynadığı zaman takıma olumlu katkıları olduğunu yok sayamam ama bence parlayıp sönen bir adam. İstikrarsız diye düşünüyorum. Maçın tamamında etkili olamıyor. Bölüm bölüm kendini gösteriyor.
Asya'dan , Afrika'dan veya paraya, başarıya aç futbolculardan özellikle Müslüman birçok kaliteli futbolcu bulmak mümkün. Nijerya'nın 17 Yaş Altı takımını izledim. Oralardan gelecek Müslüman bir oyuncunun şehri beğenmeme veya Disco falan arama gibi bir lüksü de olmayacaktır.
YAV sen ne yazdığının farkındamısın. ingiltereden MÜSLÜMAN oyuncu gweldi. kaç güğn kaldı..?????. artık bırakın bu müslümanlıkla sporun paralel bakışını. yani herhangi dinden olan bir insan sosyal hayat isteme hakkına sahip değilmi.sivasın sosyalleşmesini istemeyen asosyal insanların çokluğundan sivasa bakış açıları hep olumsuz.sivas ın sosyal kültürel açıdan geri kalmışlığının sorumlusu sivas halkıdır. meclise gönderdiğiniz milletvekillerinin bilgi birikimine bakın,onları ayna kabul edin nedeni çok açık. seçtiğiniz belediye başkanının belediyecilik bilgi birikimine bakın sivasın gerikalmışlığının nedenini hemnen bulacaksınız.
YAV sen ne yazdığının farkındamısın. ingiltereden MÜSLÜMAN oyuncu gweldi. kaç güğn kaldı..?????. artık bırakın bu müslümanlıkla sporun paralel bakışını. yani herhangi dinden olan bir insan sosyal hayat isteme hakkına sahip değilmi.sivasın sosyalleşmesini istemeyen asosyal insanların çokluğundan sivasa bakış açıları hep olumsuz.sivas ın sosyal kültürel açıdan geri kalmışlığının sorumlusu sivas halkıdır. meclise gönderdiğiniz milletvekillerinin bilgi birikimine bakın,onları ayna kabul edin nedeni çok açık. seçtiğiniz belediye başkanının belediyecilik bilgi birikimine bakın sivasın gerikalmışlığının nedenini hemnen bulacaksınız.
peki güzel abicim, eleştirdiğin zihniyette sosyal anlamda ciddi eksiklikler olabilir, ben de kabul ediyorum, ama senin gibi aydın sivaslılar neden sivasa katkıda bulunmuyor acaba? neden sosyal, aydın, modern sivaslılar sivasa uğramaz, en azından sivası bir avrupa kenti yapmak için uğraşmaz.... bu soruyu sordunuz mu kendinize???? madem bu şehrin muhafazakarları bir moka yaramıyor, hizmet edemiyor, gelsin bu şehrin çağdaş evlatları bu şehre hizmet etsin ammmaaaaa bu şehrin çağdaş evlatları da üç beş yılda bir bu şeehre uğrasın di mi? sadece büyük şehirlerde yaşayıp eleştirmekle olmuyor, canım abicim! sizin kıyasıya eleştirdiğiniz bu şehrin muhafazakarları en azından kafası basmasa da memleketini seviyor ve hizmet etmeye çalışıyor, ha beceriyor, beceremiyor orası tartışılır....
SEVDAMSIN58 25.11.2009, 20:25 BIZIM YONETIM DAHA FAZLASINI HAK EDIYOR YAKALANMIS BIR ORTAM VE HAVA VARDI TAKIMDA SIMDI YERINDE YELLER ESIYOR ELBETTE BURADA YABANCI FUTBOLCUYU MUTLU EDECEK BIRSEY YOK SEHRIMIZDE GECENYIL ARKADASLIK VE BASINDA KONUSULMANIN HEYECANIYLA ACIGI KAPATIYORLARDI SIMDI TEK TEK UCACAKLAR BIZDE KAZINMAY A DEVAM EDECEGIZ GORULEN O KI CUNKU KIMSENIN TEDBIR ALMAK GIBI BIR KAYGISINIDA GOREMIYORUM SAHSIM ADINA
merkez_emre 25.11.2009, 23:07 kamanan abatısız takımda sevdıgım en ıyı oyuncu ama bır futbolcunun bar dıscoylamı hayatını surdurmek ıcın bır takıma gıder yoksa futbol oynamaya mı onu ayırt etmek lazım
Bu sözler Kamanana tarafından söylendiyse yolu açık olsun..Yok değilse ilk 11 e girmek için biraz daha gayret göstersin.Sivas şehir olarak bir amsterdam,paris değil belki,ama kuş uçmaz kervan geçmez bir yer hiç değil..
Sivasspor futbol olarak bir yerlere gelmek istiyorsa her ülkeden fotbolcu alacak, ve bu futbolcular kendilerini ne kadar rahat hissederse o kadar basarili olur, onun icin onlara bu ortami saglamasi sart diyorum.yoksa görüyoruz gelen kaciyor.sivasta yasayan insanlarimiz sivasin sartlarina aliskin olanla yetiniyor. ama sivasin disindan gelenler o eksikligi hissediyor. ÖRNEK: Sivasa bir is adami arkadasimi götürdüm gece gezdirecek yer bulamadim iki gün sonra sikildi almanyaya geri döndük.
Borte Tarkan 26.11.2009, 18:52 Muhsin hoca Kamananini ilk 11e almayarak hata ediyor.
ersen martin denilen ipsiz-sapsizin derhal satilmasi gerekirken;bu baltaya daha fazla sans tanimasi;beni saskinliga ugratiyor.
Borte Tarkan 26.11.2009, 18:53 Kamananin roportajinda Sivastan cok sikildigini soyledigi de iddia ediyordu.ama bu roportajda guzel sehrimize itham edecek bir yorumunu bulamadim.kamananin;bu roportajinin dogru nakledilip nakledilmedigi de belli degil.
|