Orijinalini görmek için tıklayınız : Stadyum Manifestomuz!

Sayfa : [1] 2 3

SivasSpor.Com
04.01.2010, 00:02
http://www.sivasspor.com/images/stories/2008yeni/sslogo.jpg

Sivas Valiliği'nin, Sivas Belediyesi'nin, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın ve Sivas Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün dikkatine!

Yaklaşık iki yıldır bir çok platformda bir çok kez Başbakan, Bakanlar, Vali, Milletvekilleri tarafından defalarca Sivassporumuza yeni bir stadyum yapılacağı dile getirildi, çok kereler sözler verildi. Bizzat Sayın Başbakan'ın ağzından Sivas'a modern bir stadyum yapılacağı ve bunun kapasitesinin 30-35 bin civarında olacağı ifade edildi ve bu haliyle yerel ve ulusal medyada bu habere yer verildi.

Ancak, geçtiğimiz günlerde Sivas Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç tarafından TOKİ'nin Sivas'a yapacağı stadyumun 20-25 bin kapasitede olacağı ifade edildi. Üzülerek görüyoruz ki Sivas'ın bürokratları Sivas'ın menfaatlerini değil TOKİ'nin menfaatlerini düşünüyor, veya TOKİ'nin kendi menfaatini düşündüğü kadar Sivaslı idareciler Sivas'ın menfaatlerini düşünüp savunamıyor.

80 bin nüfuslu Rize'ye 20 bin kapasiteli stadyum yapılmışken, Bursa'dan Diyarbakır'a, Antalya'dan Eskişehir'e, Mersin'den Malatya'ya bir çok vilayete 30 bin ila 40 bin arasında değişen kapasitelerde stadyumlar yapılması planlanırken, Sivasımızın bir kez daha ikinci sınıf muamelesi görmesi bizleri şiddetle rahatsız etmektedir. Elimizdeki mevcut stadyumun kapasitesinin zaten 17-18 binlerde olduğu gerçeğini göz önüne alırsak, 20-25 bin kapasiteli bir stadyum yapılarak stadyumun şehir dışına taşınmasının hiç bir anlamı kalmamakta ve Sivas'ımıza ve Sivassporumuza hiç bir katkı sağlamamaktadır.

UEFA'nın bundan sonra uluslararası bir çok turnuva ve müsabakada en az 30 bin kapasite aradığı gerçeğini göz önüne aldığımız vakit, önümüzdeki 50 yıl için yapılacak olan bu yatırımın Sivas'ın sportif geleceğine bir hizmet değil darbe olacağı açıktır.

Biz sivasspor.com olarak haykırıyoruz ve diyoruz ki, yapılacak olan stadyum onlarca farklı ağızdan, defalarca tekrarlandığı üzere en az 30 bin kapasiteli olmalıdır. Eğer bu 30 bin kapasitenin üzerinde olmayacaksa biz bu çalışmayı Sivas'a ihanet olarak göreceğiz ve verilen sözlerden dönüldüğü için kendimizi aldatılmış hissedeceğiz! Ve daha önemlisi bize yalan söyleyenleri asla unutmayacağız, affetmeyeceğiz!

Son sözümüz şudur: Ya Sivassporumuza ve Sivas'ımıza en az 30 bin kapasiteli bir stadyum yapılmalıdır, ya da sırf Başbakan'ı verdiği sözde yalancı çıkarmamak için yapılacak uyduruk bir stadyumla Sivassporlular aldatılmamalıdır!

Konunun takipcisi olacağımızın bilinmesi dileklerimizle www.SivasSpor.Com ailesi.

SivasSpor.Com Özel Haberi

58isML58
04.01.2010, 00:14
Neden biz?
Neden hersey son anda Sivasspor da degisiyor cok merak ediyorum ?
Ve bizim o 3 buyuk dedikleri istanbul takimlarindan ne eksigimiz var ?

yorumyapıyombenya
04.01.2010, 00:15

UEFA'nın bundan sonra uluslararası bir çok turnuva ve müsabakada en az 30 bin kapasite aradığı gerçeğini göz önüne aldığımız vakit, önümüzdeki 50 yıl için yapılacak olan bu yatırımın Sivas'ın sportif geleceğine bir hizmet değil darbe olacağı açıktır.

SivasSpor.Com Özel Haberi[/B]

Bunu bilmiyordum o zaman bu stadyumun 30 binden aşağı olması Sivasa en büyük darbe olacaktır Yüreğinize sağlık çok güzel olmuş İnşallah dikkate alırlar.

yigido yakup
04.01.2010, 00:21
aynen katiliyoruz her türlü tepkiyi göstermeye haziriz.neden 20-25 bin bizim zaten 4 eylül stadimiz 17-18 bin kisilik vede uefa kriterlerine göre yenilendi.
niye ayni büyüklükte stadt yapilacak diye güzelim sehrin ortasindaki stadt i kaptiriyoruz.yapilacak stadt enaz 30bin olmalidir.

yerliturkuaz
04.01.2010, 00:26
Bizler nasıl olsa alışmışız enayi yerine konmaya başbakan der 30 bin kişi toki gelir 20 bin kişi olur mu böyle bir durum söz konusu olmamalı bile. Bürokratlar bugüne kadar hep yattılar bu zamandan sonra da onlardan birşey beklemiyorum Bu konun takipçisi biz olalım ve gereken tepkiyi gösterelim...

altuntas58
04.01.2010, 00:33
Bu iktidardan bundan daha büyük projeler beklemek fazla hayalcilik olurTOKİ'nin Sivas'a yapacağı stadyumun 20-25 bin kapasitede olacağı ifade ediliyor Üzülerek görüyoruz ki Sivas'ın bürokratları Sivas'ın menfaatlerini değil TOKİ'nin menfaatlerini düşünüyor, veya TOKİ'nin kendi menfaatini düşündüğü kadar Sivaslı idareciler Sivas'ın menfaatlerini düşünüp savunamıyor.

mucahitbaba58
04.01.2010, 00:57
sevgi ve saygilarimla bu haberde boyle bir tepki gosterdiginiz icin size ozellikle tesekkur etmek istiyorum ve bu konuda sonuna kadar destekliyorum sivasin resmen onunu kesiyorlar
bunu yaptirmamaliyiz saygilarimla

nettekno
04.01.2010, 00:58
"ekmek piş ağzıma düş olmaz" elbette sözü verendende ve yapacak olan toki ye de karşı hakkımızı savunup isteyeceğiz ama bizim sivasımızın ne milletvekilinde ne belediye başkanında nede bürokratlarından bi şey olmaz herkes kendi menfaati peşinde önemli olan bizim sivaslı bürokratın ,miletvekilinin ve belediye başkanın haykırması

carizma0658
04.01.2010, 01:18
SİVASSPOR.COM ÖNCELIKLE BİZE VERDİGİ BU BİLGİ İÇİN ÇOK TEŞKKRLER VE TEBRİKLER Kİ SİVASSPOR.COM A BU KONUN TAKIPCİSİ OLARAK VE BURDAN HERKESE CİDDİ ANLAMDA SESLENIYORUM EGER BU KONU CİDDİEYETINI KORRR DA SÖYLENDİGİ GİBİ 20 BN CİVARI OLURSA ÇOK CİDDİYİM VARSA BENIM GİBİ DÜŞÜNEN FANATIK SİVASLI KARDEŞLERİM BEN ANKARADAYIM AMA HERKESI ANKARAYA DAVET EDERIM ALALIM SİVAS BAYRAKLARIMIZI YÜRÜYELİM BAKIN O ZAMAN 30 BİN DEGIL 40 BIN KİŞİLK STTT NASIL YAPILIYOR BEN VARIM

carizma0658
04.01.2010, 01:31
VE SİVASSPOR.COM SİZDEN RİCAM TEPKIMIZI NEREYE GÖSTERMEMIZ GEREKIYORSA YAZIN MAİL TEL NE GEREKİOSA YAPALIM BİRLIK ŞART YOKSA HİÇ BİRŞEY YAPAMAYIZ

sivaslimete
04.01.2010, 01:31
Ayni muamele bursaya veya eskisehire yapilsaydi olacaklari düsünemiyordum.Ama maalesef bizim taraftarimiz hic birseye karismiyor ama bir yürüyüs düzenleseler ellerinde derdimizi anlatan pankartlarla hersey daha güzel olacak.

kiNgSiZe58
04.01.2010, 01:34
Ya iste.. BBP yi elestirmek istemiyorum ama Mushin Yazicioglu Partinin Basinda olsaydi, stadida madida söke söke alirdi...... özlüyoruz seni büyük baskan :((

hiko58
04.01.2010, 06:45
Kardeşim Sivas'ın sahibi varmı ? ki.

Sivas kendini temsil edecek bir milletvekili gurubu seçemedi ki. Gönderdikleri hep piyon. El kaldır el indir. Başka görev ve misyonları yok ki.

Sivasın aklını başına alması gerek ve haklarını savunması gerek. Bunu nasıl yapar bilmiyorum ama önce uyuduğumuz uykudan uyanmalıyız. Üstümüze serpilen ölü toprağından silkelenip temizlenmeliyiz. Yoksa biz çokkk kötü şeyler yaşarız. Bizi aptal yerine, keriz yerine çokk koyarlar.

Daha bunlar neki, Sivas'a yapılan birşey gösterir misiniz?. Yokkii.....! Ne göstereceksiniz?.

ahbey
04.01.2010, 06:48
Neden biz?
Ve bizim o 3 buyuk dedikleri istanbul takimlarindan ne eksigimiz var ?

Merhaba.
Nedeni çok açık değil mi?

"Bir değiliz, Beraber değiliz.."

zaralı19
04.01.2010, 07:19
gelin hep beraber olalım yapalım yürüyüşümüzü onlar yapmıyorsan biz görevimizi yapalım

Salim58
04.01.2010, 07:24
yılan hikayesine döndü nezaman yapılır belirsiz kapasite ne olur oda belirsiz bekleyelim bakalım ne olacak neler olacak..

cabuker
04.01.2010, 08:16
Ben aylardır diyorum size bu iş beklemeyle olmayacak diye. daha çok beklersiniz sessiz kalarak.

Sessiz kalmakla bu iş olmaz. bakın hükümetin kıyağına iki ekspres sivas tan kaldırıldı. bu da başka bir kıyak stad iş rafa kalktı başka bir kıyak otoyol amasyaya alındı başka bir kıyak
bekleyin daha çok beklersiniz.

kamuoyu oluşturalım diye kendimi parçaladım.

cşkn
04.01.2010, 08:21
goruşleriize katılmamak mumkun degıl, duyarlılığınıza ve ilginize teşekkur edıyor kutluyorum.........
yoneticilere gelince onlar sadece koltuklarına sahıpler.........
anaları onları koltukta otursun dıye dogurmuş...........
sıvasın 50 yıl belki 100 yıl kalacak projelerinen ugrasıp koltuklarını sogutmasınlar demiş anaları..............
rahatsız etmeyelım vekıllerımızı ve sözüm ona sivastaki yoneticileri bırakın kışta geldi uyusunlar..........
yazın uyanırlar nasıl olsa,atını alan üsküdarı gecmiş olur o zamana kadar.bizimkiler uyumaya devam ederler.uyuyun uyuyun uyumak güzel bişey....
bende koltuk istiyorum yoksa uykum gelmiyorr memleketi düşünürken....:mad:(CŞKN):mad: .

atrium58
04.01.2010, 09:01
Başkan bu konuda ağırlığını koymalı yoksa kimsenin bir etkisinin olacağını sanmıyorum. Gerekirse taraftarlar kulüp tarafından yönlendirilmeli..

58_babacan_58
04.01.2010, 09:55
HER HARFİNE KATILIYORUM ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞSINIZ.VERDİĞİN SÖZÜ TUTACAKSIN YADA TUTAMAYACAĞIN SÖZÜ VERMEYECEKSİN ANLAYAN ANLADI.........

svsli585858
04.01.2010, 10:11
yeni yapılacak stadımızı uzun sğre kullanacağımız için uefa kriterlerine uygun en az 30 bin kişi yapmaları lazım umarım bu yazılarımızı dikkate alırlar bize söz verilen 30-35 bin kişilik stad yönetime sesleniyorum lütfen bunun peşini bırakmayın en az 30 bin kapasiteli güzel bi stadımız olsun lütfen.

winner58
04.01.2010, 10:45
amaç sivasa stat yapmak değil arkadaşlar ampul ve tokiye hizmet etmek olur bari söyle karşı cıkalım tokiyi istemiyoruz statda istemiyoruz

yiğidoyiğit
04.01.2010, 11:03
Sevgili yiğidolar,
Sayın milletvekilimiz Osman Kılıç ile seçim döneminde yaptığımız görüşmemizde Ak Parti milletvekilerimizin yürüttüğü vekillik makamında işlerin iyi gitmediğini ve makamını layıkı ile yürütmediğini kendisine belirtmiştim. Ancak, kendi ifadesi ile bundan daha iyi vekillik yapılamayacağını söylemişti. Bu forum ile yiğidolarında Milletvekillerimizin nasıl en iyi çalışmaları yaptığını duyma vesileniz oldu. Kulüp sözcümüz Fikret abi ile hem fikrim vekiller maçlara hatta Sivas'a gelmesinler, normal vatandaş olarak gelsinler en azından tezerruat yaparlar takıma ve şehre faydaları olur.

asdera58
04.01.2010, 11:14
ya öye 20 binlik stad yapcaklarsa hiç yapmasınlar bizim 4 eylülde 20 bnlik stad ya biz 30 bin üstü stad isteriz .. ama bn açıkcası ne 20 is ne 30 u hiç stat yapılmayacak gibime geliyor kayseriye hemen yaptılar görüonuz ..

muhemrecoskun
04.01.2010, 11:28
ARTIK YETTİ. SİVASIMIZA YAPILACAK STAT NUFUSU 15000 AZALTILDI. SİVASA YAPILAN HAKSIZLIĞA DUR DEMEK İÇİN BAŞBAKANLIK SİTESİNE STASIMIZ 30000 UZERİ NUFUSLU OLMAZSA SİVASTAN SİZE OY YOK YAZISI GÖNDERİYORUZ. SENDE YARDIM ET SESSİZ KALMA... SİVAS KÖY OLMASIN... http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx

carizma0658
04.01.2010, 11:45
yılan hikayesine döndü nezaman yapılır belirsiz kapasite ne olur oda belirsiz bekleyelim bakalım ne olacak neler olacak..

salım usta bu işler beklemeyle olmaz adım atmadıgın süre sen bittin olayı yaşarsın

yiğidoyiğit
04.01.2010, 11:49
ARTIK YETTİ. SİVASIMIZA YAPILACAK STAT NUFUSU 15000 AZALTILDI. SİVASA YAPILAN HAKSIZLIĞA DUR DEMEK İÇİN BAŞBAKANLIK SİTESİNE STASIMIZ 30000 UZERİ NUFUSLU OLMAZSA SİVASTAN SİZE OY YOK YAZISI GÖNDERİYORUZ. SENDE YARDIM ET SESSİZ KALMA... SİVAS KÖY OLMASIN... http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx

Verdiğiniz LİNK doğru ama tüm bilgileri doğru yazdığım halde doğru bilgi girin diyerek başvuruları kabul etmiyor.

Deveye sormuşlar boynun neden eğri, nerem doğru ki demiş.

eyuphulagu
04.01.2010, 11:50
Bu konu ilgili saısız mesaj yazan biri 0larak sitemizin bu konuya gösterdiği duyarlılığa çok teşekkür ediyorum..SEN MALATYA YA 33BİN,URFA YA 30 BİN,ESK.35 BİN ,bURSAYA 35BİN ,aDANAYA 37000 ,kONYA YA 40 BİN,kAYSERİ YE 33BİN,Rizeye 18000 ki,şilik stat yap veya sözünü ver;Sivasa gelince sizin yerinizin maliyeti düşük olduğu için al sana 20bin kişilik stat;ne güzel adalet değil mi?Bizim siyasiler hala uyuyorlar;Sivas ı adeta 3. sınıf İL yerine koyuyorlar;bizimkilerden adeta ses yok..YAZIKLAR OLSUN.. Biz sesimizi çıkarmassak bize hiçbir şey vermeyecekler...İşin ilginç yanı projede 600 kişilik gözüken spor salonunun kapasitesinide 3500 kişiye indirmişler..Umarım sayın başbakan devreye girer de Sivasa adına yaraşır bir stat yapılır....ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ;ANLAMAYANLARA DAVUL ZURNA AZ...

06fatih58
04.01.2010, 12:04
söz verdiler ve söz veren başbakan toki menfati için bi şehrin gelecegi ile oynanmaz

SiVaS YıKıLMaZ
04.01.2010, 12:13
ben buradan sivaslıları kandırdık zannedenlere sesleniyorum
SİVASLI YAPILAN HİÇBİRŞEYİ UNUTMAZ BUNUDA UNUTMAYACAKTIR başbakan efendi artık sana oy YOK anca memleketine yaparsın kendini cumhurbaşkanı zanneden ama konuşmayı bile daha sökemeyen abdullah gülde kayseriye yapıyo yapın bakalım yapın

SİVASA UZANAN ELLER KIRILSIN BÜRGÜN GELECEK O STADI ..... DİKECEZ

58zarali
04.01.2010, 12:29
selami uzun bey sivastaki bbpli belediyelerle uğraşacağına bu konuyla biraz uğraşsa iyi olacağını düşünüyorum

ercan58.a
04.01.2010, 12:44
hükümetin bu güne kadar olumlu yaptıgı ne varki bunu dogru yapsın

balmandol
04.01.2010, 12:54
HÜKÜMET ZAMLARLA MEŞGUL..KARIŞTIRMAYIN ADAMLARIN..!!! KAFASINI..KAFALARI VARSA TABİİİ...

pover58
04.01.2010, 13:05
bu hükümet sivas a bişey yapmaz demiştim üzülerek görüyorumki kapasite konusunu begenmediniz diyecekler.yazıklar olsun şu ülkeyi yönetenlere.koca başbakan bile güvenilmez sözünü yerse biz kime güvenecegiz.akp lilere duyurulur.nerde bizim millet vekillerimiz diyecemde zaten yok.bitane vardı hakkın rahmetine kavuşturdular bitanede muhalefette var geris
ide yok oglu yok.ha var ha yok gölgesi olmuyan parmak kaldırıp indiren adamlardan kime ne fayda varki sivasspora olsun.yazık ki yazık.

srknarslan
04.01.2010, 13:11
Bizim sivas olarak en büyük kaybımız duzgun iş bilir siyasilere hıc bır zaman sahip olamamızdır herkesin vekili kendi memleketlerinin işini canla başla yürütüyolar oncülük edıyolar bizimkiler nerede 20 bin kişilik statı ne yapalım hali hazırdaki stat neyimize yetmiyo madem yapılıyosa düzgün birşey yapılsın yapılmıyosa hiç yapılmasın sivasımıza ve sivs sporumuza destek olmuyolarsa ne iş yapıyo bızım vekillerimiz

erolbal
04.01.2010, 13:16
........Sivası ve Sivassporu çok seven birisi olarak şu gerçeği belirtmek istiyorum. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde ki illerin çoğu istediğini koparan, sonrada daha fazlasını isteyen bir yapısı vardır. Biz Sivaslı olarak birilerinin vadettiği şeye hemen inanırız. Sonrada verilen sözün amortisine bile razı oluruz. Bazıları bu yargıya kızacaklar ama gerçeği saklamanın anlamı yok.
.........Başka iller kendilerine yapılan yatırımı gördükten sonra siyasetçilere şunuda isteriz diyor. Biz ise her vaade inanıyoruz. Böyle olunca da sizin belittiğiniz gibi verilen söz yalan çıkmasın diye, maketini verelim diyorlar.
........Üzülerek şunu belirteyim ki bu bana bir oyalama gibi geliyor. Bak tam birşey yapacaktık, istemediniz. Siyasetçilere yakararak bir şey elde edemeyiz. Elimizdeki oy potansiyelini iyi kullanmalıyız.( 7 milyon kişiyiz ya) 20 bin nüfuslu bir ilin İstanbuldaki hemşehrileri meclis üyesi istemeyiz, ilçe belediye başkanı bizden olsun diyebiliyorlar.
Bizim yönetici, siyasetçi, bürokrat ve iş dünyamız çok kanaatkar çok...........
.........Bu konuda elektronik ortamda bile olsa bir kampanya düzenlenebilir. Tabi onbinlerce mail gönderilmeli. Yoksa 300-500 maille rezil oluruz. Bundan da korkarım.

yurtoglu22
04.01.2010, 13:38
Bence bu isi Baslatan sayin Basbakanin sorunu bu bence verilen söz yerine getirilir bizim buna yapacak tepkimiz sadece porotos etmek yazili. Yapilan stadlar Baska iller neden Nufüsu kücük stadi Büyük oluyor sadece bu düsündürücü. Nereden baksaniz yer yüzünde yasayan sivasli5-6 milyon söylentileri var Ne kadar dogru bilmiyorum eger bu dogruysa sivas"a 30 000-
35 000 Bin kisilik stad lazim taibiki sehir büyümesi fazla Tabiki bugibi yatirimlar
Altyapidir su yönden Her hangi dünya kupasi Aurpa kupasi gibi müsabakalarda
önemli rol onar yeni stadlar tabiki cok önemli...

SIVAS BÜYÜYEN ÖNEMLI SEHIR OLDUGUNDAN 30-35 BIN KAPESTELI STAD LAZIM:::
LAUENBURG / ELBE
ALMANYA

umutelli8
04.01.2010, 13:43
bu siyaset yokmu var bide yalancı siyasetçiler var insanları kandıran bunun adı dolandırıcılık degilde ne unutmayalımki bize bizden baska dost yok millet vekilleri var ne işe yararlar tanımazlarki memleketi sorununu bilsin sahip çıksın. burdan sesleniyorum millet vekillerine bu millet sizlere haklarını helal etmiyor yazık....

Rallim58
04.01.2010, 13:46
Önümüzdeki 1 asra yakın zamana hitap edecek, bir kompleksin yapımında neden halen küçük düşünülür anlamış değiliz.

www.sivasspor.com yiğidoların, taraftarların sitesini, bu konuya duyarlılığından dolayı tebrik etmek lazım.

Bir Sivas'lı olarak, İlimize yapılacak yatırımın, geleceği düşünerek Avrupa standartlarına ve Olimpiyatlara evsahipliği yapacak şekilde projelendirilmesini isteriz.

Bu konuya taraftar olarak bizler sahip çıkarak, takipcisi olmalıyız.

burakpaşa
04.01.2010, 14:04
30 000 30 00 30 0 30 3 0,3 0.03 0.003 0.0003

HA -30 000 HA 0.0003 HİÇBİR FARK YOKTUR

+30 000 İSTİYORUZ

ÇOKMU?

sevda58
04.01.2010, 14:06
Tutamadigin sozleri niye veriyorlarki, laf olsun torba dolsun diye mi?

yazik yazik!!

kiNgSiZe58
04.01.2010, 14:07
Basbakan Kendi Agizindan 35 Binlik Stad yapilicak dedi. Tamam SAGOL dedik, Basbakandir bu, Sözünde Durur Elbet Dedik. Yaklasik 1.5 Sene Gecti, 1 Gelisme oldu Oda Stadt 35lik degil 25 lik Olucakmis. Oldumu simdi? Biz UEFA Maclarini SIVASDA izlemek ISTIYORUZ!! Kayseriden NEYIMIZ eksik? Tokinin Zaten Adam gibi dogru DÜRÜST bir IS yapdigini Sahsen görmedim. Aslinda Tokinin hedefi 4 Eylül Stadini üstlenmek ve Oraya 4 Yildizli bir Otel yapmakkk. 4 Eylül Stad Degeri Ölcülemez degerde cünki Sivas Merkezde.. Bizim Stadt Yapilirsa, Kesin TOKI taraflarina yapilir, orayada kac kisi gider bilemem. NO COMMENT....................... .....

noname87
04.01.2010, 14:14
alltan ısıtmayı yaptık tribünler yavaş kapatalıyor kapisitemiz en son 17bine dayandı bence kale arkalarını da yıkıp sahaya yaklaştırdığımızda üstünü de kapatırlarsa yeni stada falan ihtiyaç kalmaz zaten tokinin burdaki amacı arsayı ele geçirmek gibi geliyor 20binlik stad yapacaksın şehrin dışına yapacaksın kimse gitmez kış gününde stadının yeri bence değişmemeli

eXi
04.01.2010, 14:43
zaten başbakanın sivas'a bir fayda sını göremedik ne varsa götürüyor 20 bin kişilik stat yapılacaksa ne anlamı var şehir merkezindeki 17-18 bin kişilik bir stadı şehir dışına çıkarmanın her türlü protestoya ve varım... tüm sivas lılarında benim gibi düşündügünü biliyorum alalım bayrakları elimize ankaraya yürüyelim...

06esra58
04.01.2010, 14:54
büyüklere seslenıyorum sesınızı yükseltin bir sivas daha yok

hiko58
04.01.2010, 15:06
bizim gerçek sorunumuz sivaslılar olarak birlikte hareket etmemizden kaynaklanıyor. çıkarcı bir dünyaya karşı yiğidoluğumuzu koruyamadık. gerçek bir yiğido gibi tavır gösteremedik. yiğidoluğumuz asimile oldu. biz artık yiğido falan değiliz. bize hiç bir şey yapmayan insanlara karşı bile sevgimizi gösteriyoruz. yalakalık gibi bişey. yani karşımızdaki insana sen bizim için ne yaptınki diye soru soramıyoruz. bakınız bir sürü kuruluşumuzu sivastan götürdüler. sivas gün geçtikçe işsizlerin daha çoğaldığı bir şehir haline geliyor ve geriledikçe geriliyor. nüfusumuz azalıyor göçler çoğalıyor. biz ne yapıyoruz bunun karşısında durun bakalım şimdi hesap verme sırası sizde diyebiliyormuyuz. stad olauıda aynı. bizler sessiz kaldıkça belki stad bile yapılmayacak. 20.000 kişilik stad yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi. bizim stadımız bize yeter. ama sivaslı böyle sessiz kaldıkça sivasa hiç bir şey yapılmayacağı malum. akıllı olmak lazım.

babayavuz
04.01.2010, 16:13
sivas´ın ve sivassporun böylece ikinci sınıf muamelesi gördüğünü bir kez daha gördük malesef ve bizleri temsil eden sözde vekillerimizin laf üretmekten başka bi icraatlerinin olmadığını gördük malesef hani sayın başbakan sivasın bakanıyım diyordu hepsi laftan öteye gitmiyor malesef ve o bakan olması oyları alana kadardı oyları alınca bakanlıkta unutuldu verilen sözlerde zaten şu andaki stad yaklaşık 18000 kişilik 20000 kişilik stad yapmamnın nhiç bi anlamı yok biz sivaslılar ve sivasspor taraftarları olarak artıık boş vavatlere karnımız tok ve göz boyamalarada ihtiyacımız yok

58^SiVaS^58
04.01.2010, 16:22
bence resmen haksizlik öbür takimlara 30-35-40-45 bize 20-25

haylazz
04.01.2010, 16:24
Tepkimizi farklı platformlarda gösterirsek sesimizi duyurursak belki sonuç alabiliriz. En azından yetkili kkurumları mail yağmuruna tutabiliriz. Haydi Sivas birlik olmaz zamanı...

ilcecan
04.01.2010, 16:59
bencede kime duyurma gerekiyorsa duyuralım bizbize ne desek boş
hem bu 3 beş kişiyle olmaz tüm yiğidoların elini taşın altına sokmaları lazım
bizler yiğido lakabını aldıysak hak,kını vermeliyız aman banane dersek
bu sıtatda fazladır.

armn
04.01.2010, 17:03
söylendiği gibi zaten 17 18 binlik stadımız mevcut 20 bin kişilik yeni bi stad yapmaya ne gerek var böyle saçmalıkmı olur yazık gerçekten sivasımıza 30.000 kişilik bir stadyumu çok görüyorlar bize

özsivasli1903
04.01.2010, 17:33
arkadaslar sivasin hükümetle ankarayla rizeyle bir sikintisi...
bizim ankarada kactane milletvekilimiz var sivasi savunan kim var???
nerdeler anca geliyolar acilis yapip temel atip gidiyolar...
bize bi yatirim kazandiran olmus mu?
onlarida gectim istanbul ve izmirde kac milyon sivasli var???
kacane sivasli is adami var? ve kactanesi sivasa ne yapmis???
is adamlarimiz bir olsa sivasa 10 bin kisilik bir is yeri acamaz mi?
10 bin kisi demek 50 bin kisi demek...
sivasa ulasim neredeyse heryerden rahatlikla saglaniyor artik...
neden böyle bir proje yapmiyolar... sivasin en büyük gelir kaynagi nedir???

bize önce biz düsman .... kendi adamlarimiz ne yapiyor önce ona bakalim...

slmlar özsivasli bugra....

ilcecan
04.01.2010, 18:07
BUNLARIN KESİN BİZE GICIĞIVAR AMA BİZ DAYANIRIZ BİZ YİĞİDOYUZ ENBÜYÜK BİZİZ

sivasli215
04.01.2010, 18:12
eee sivassporumuzun maçlarına bile fb kaşkoluyla gelen milletvekillerinden ne beklerdiniz ki???

şu kayseriye imrenerek bakmamak mümkün mü???

benim anlamadığım bizim yerlere göklere sığdıramadığımız başkan ve yöneticilerimizden de bir ses çıkmaması!!!
bu olayı sizden mail olarak almasak haberimiz bile olmayacaktı!

sivasımıza adam akıllı bir stad yapacaklarını da düşünmüyorum.elimizdeki stadı kimselere vermeyelim.zamanla tribün tribün yıkarak biz de yaparız stadımızı.madem öyle,işte böyle!!!

crayz58body
04.01.2010, 18:27
BU STAD YAPILMASIN KESİNLİKLE HESABINI SORARIZ SİVASLI OLARAK...AMA GERÇİ SİVASLIYADA ANCAK BUKADARI YAKIŞIR...BİŞE DİYİMMİ BU MEMLEKETTEN BİŞE OLMAZ ARKADAŞLAR...MEMLEKET BİTMİŞ...MİLLET VEKİLLERİ BİLE UYUYOR...ODUN GİBİLER MAŞALLAH...GALİBA HERKES KENDİ CEBİNİ DÜŞÜNÜYOR...MEMLEKETİ DÜŞÜNEN YOK...40.000 İN KİŞİLİK STADI ALTINDA BİR STAD İSTEMEK BENCE MEMLEKETE İHANETTİR...YAPMASINLAR 20 BİNKİŞİLİK İSTEMİYORUZ...ESKİ STAD OZAMAN YETER...BİZ 40.000 KİŞİLİK STAD YAPACAK BELEDİYE BAŞKANI VEYA MİLLET VEKİLLERİN SEÇERİZ HABERİNİZ OLA...

BOUN
04.01.2010, 18:42
Mecnun Başkan'ın dikkatine, gerçekten artık Sivaslının güvenebileceği, sığınabileceği tek ve son durak kendisidir. Bu şehrin ne vekilleri, ne bürokratları ne de seçilmişleri şehrin ve şehir kurumlarının menfaatlerini savunacak güçte değil. Hepsi acziyet içerisinde. Yeni stadın daha evvel bir sürü kişi tarafından defalarca söz verildiği şekliyle en az 30 bin kapasitede yapılmaması hem Sivas'a hem Sivasspor'a büyük ihanettir! Önümüzdeki 50 yılın ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılması gereken bir yatırımın göz boyama amacıyla, baştan savma bir şekilde uluslararası standartların altında inşa edilmesi, ayrıca eldeki kıymetli arazinin tokinin karına dönüşecek olması durumunda büyük bir vebal doğacaktır. Gerçek liderlerin işte bu günde doğması ve liderliğini göstermesi gerekmektedir. Burada defalarca söyledik, gerekirse milyon kere yine söyleriz: Mevcut stadyum arazisi değer olarak en az 30 bin kapasiteli yeni ve modern bir stadın yapım maliyetini karşılayacak yeterliliktedir. Bunun aksine yapılacak bir girişim ve daha az bir maliyetle yapılacak, kapasitesi küçük bir yatırım tokiye rant kazandırmaktan öteye geçemeyecektir. Ayrıca Urfa'ya bile bugün 30 bin kapasiteli stad yapılmışken, Konya, Bursa, Trabzon, Mersin, Antalya gibi şehirlere kapasitesi 33 bin ila 45 bin arasında değişecek stadyumların yapılması planlanıyorken, Sivas'a 20-25 bin kişilik stad yapılacağını söyleyen zihniyete hatırlatalım: Bu mudur sizin hayal gücünüz, bu mudur sizin Sivas'a biçtiğiniz kaftan, bu mudur sizin gözünüzde Sivas'ın değeri, bu mudur hayalinizde Sivas'ın geldiği veya geleceği yer? Her şeyden önce bu mudur sizin çapınız, kapasiteniz, şahsiyetiniz?

Aklı başında herkese duyurulur!

eyuphulagu
04.01.2010, 18:47
Ne hayeller kurmuştuk bu son 2 yılda;bizimde aynı İngiltere,İspanya liglerindeki takımlar gibi 30-40 bin kişilik,moden bir stadımız olacak;Stadın o mistik ortamında Sivasspor-Sivasspor diye her yeri inletecektik..Her tarafı kapalı olacak;alttan ısıtması,locaları olacak,Kafeleri,lokantaları,al ışveriş merkezleri olacak diye tattlı mı tatlı hayeller kuruyorduk..Bu hayelimiz tam 2 yıldır devam ediyor;hala devam etmekte...4 Eylül stadında kar altında, sağanak yağmur altında sırılsıklam olmuş bir vaziyette maç izlemeyen yeni bir stadın,modern bir stadın ne anlama geldiğini hiç bilmez..Bunu ancak yaşayanlar bilir...Biz Sivas olarak hiçkimseden bize torpil yapmasını istemiyor ve beklemiyoruz;sadece hakkkımız olan bize en yüksek dereceli bir kişi tarafından söz verilen 30000 kişilik modern stat sözünün arkasında durulmasını istiyoruz..Eğer bu sözler 7-8 tane şehire veriyorsa ,bu statların bazıları da hemen yapılıyorsa bizim sesimizin ne kadar az olduğunua düşünmemiz gerekir..Şu anda bu son derece önemli konuyla ilgili 55 bine yakın üyeden sadece 60 kişinin mesaj ve yorum yazması da bazı kişilerin bu konuyu tam anlayamadıkları ve armızdaki birliğin de tam sağlanmadığını gösteriyor...Yüksek merciye siyasilere 60 kişiyle mi baskı yapacağız...Önce kendi içimizdeki birliği tam sağlayalım;sonra başkalarına baskı kuralım...UYAN EY SİVAS!UYAN EY SİVASLILAR-SENİ 3. SINIF İL GÖRENLERE GÖSTERENLERE GÖSTER TEPKİNİ...DAHA NE BEKLİYORUZ..

FANATIK YIGIDO
04.01.2010, 18:53
yaziyi okudum sinirimden cilgina dondum:mad::mad::mad: boyle zihinlere lanet olsun lanet pkknin hatrine bazi dogu illerimize yalakalik yapmak icin ellerinden gelenin en iyisini yapmaya calisiyolar sivasimizi hic goruyolar yazik yazik cok yazik ilgi gormemiz icin kotu sehir kotu insanmi olmak lazim:mad:

FANATIK YIGIDO
04.01.2010, 19:15
bunlarin amaci belliki sivassporumuzun stadinin UEFA standartlarina gelmesini istemiyolar yani olasi bir avrupa turnuvalarinda kupalarinda sirf sivasta oynanmasindiye:mad:

Dadal
04.01.2010, 19:29
İleriyi düşünmek gerekir bugün 15 bin kişi zor dolar yarın ne ler olur bilinmez 30 binkişililk stadta yer kalmaz gelecek için 30 binkişilik olması daha mantıklı bu bir stad olacak bu gün için degil gelecekteki ihtiyacada cevap verecek bir yapı olması gerekir diye düşünüyorum.

karamik
04.01.2010, 19:43
Suçlu Sivaslılar Tuttugunu koparan birisini TBMM ye sokamadık bakın demirel ıspartayı,abdullah gül kayseriyi,tayyip erdogan rizeyi ihya etti bizimkiler sivasa ne yapmışlar ayda yılda bir maça gelirler oda fenerbahçe beresi takarak yazıklar olsun sivası geri kalmış bırakanlara...

ahbey
04.01.2010, 19:49
Geçen meclisteydim. Hangi il bilmiyorum ama adamlar almışlar ellerine stat maketini çevirdiler Spordan Sorumlu Devlet Bakanını, yarım saat anlattılar projelerini. Bakan 3 kere kalktı, geri oturttular koltuğa.. Acaba bizim bürokratlar ve Mecnun Başkan ziyarete gitmiş midir Bakan'a? Adam bir de trabzonlu zor valla işleri :)

karadavut58
04.01.2010, 19:57
slm ya bune be oyuncak gibi oynamaya calisiyorlar bizimle yok yeter ulan yeter nedemek 20yada 25bin bak simdiye kadar hic bayramlik agzimi acmadim simdide actirmayin yokmulan sivas i savunacak adam gibi adamnerde meclise gonderdimiz esekler ey sivas li birdaha bu insanlara oy kullanirsaniz Allah hepinizden sorsun bunlar nasil mvekiliya gitsinlerde sivas in nufus kaydindan dussunler bari bizi savunamayan bizden deyil ola

karadavut58
04.01.2010, 20:07
[QUOTE=karadavut58;594807]slm ya bune be oyuncak gibi oynamaya calisiyorlar bizimle yok yeter ulan yeter nedemek 20yada 25bin bak simdiye kadar hic bayramlik agzimi acmadim simdide actirmayin yokmulan sivas i savunacak adam gibi adamnerde meclise gonderdimiz o seyler.... ey sivas li birdaha bu insanlara oy kullanirsaniz Allah hepinizden sorsun bunlar nasil mvekiliya gitsinlerde sivas in nufus kaydindan dussunler bari bizi savunamayan bizden deyil olamazda olurda birdaha basbakan sivas agelirse bu yalaninida hatirlatin kimse mitinginede gitmesin ayrica biz hani yigidoyduk hani soguk ilin sicak insanlriydik hani yigidin harman oldu yerdendik yo dogru ama biz parca parca olmusuk birlik yok beraberlik yok cikin hukumet meydanina bu karai protosto edin ah ben sivas ta olcamki ah ah kabul etmeyin yapacaklari stadi sayin baskanim bizi aptal yerine koydurma sakin sakinha aldatilmisliga dusurme mecnun baskan sen baba adamsin adam gibi adam yani seni seviyoruz mecnun baskan

efendigardaş
04.01.2010, 20:37
SİVAS MAKUS TALİHİNİ BİR TÜRLÜ YENEMİYOR ZATEN SİYASİLERİMİZ BUGUNE KADAR MEMLEKET İÇİN ÇOK AZ ŞEY YAPTILAR HEP KÖTÜ ŞEYLERLE ANILDIK ELİMİZE SİVASSPOR GİBİ BİR FIRSAT GEÇTİ ONUDA YEDİRMEYECEKLER GALİBA...---***:rolleyes:

ibrahim1949
04.01.2010, 21:31
sivaslının sabrını ölçmesinler.bizim sbrımız taştığında önümüzde ne toki kalır ne akp nede bizim tbmm ne gönderdiğimiz vekiller kalır.akıllı olsunlar verilen sözleri tutsunlar.söz vermek başka bir şey vermeye benzemez.:mad:

murat_n
04.01.2010, 21:40
Kayseri stadyumunun benzeri bir stad istiyoruz. Tabiki zemini daha iyi olsun Şehrin en güzide yerini alıp 20-25 bin kişilik stad kusura bakmasınlar ama sivası ve Sivaslıyı uyutmaktan başka birşey değildir. Şehrin göbeğinin ve en değerli yerinin bu kadar ucuza gitmemesi lazım..... Ey vekiller sözüm size uyumayın Sivası ve Sivaslıyı sizler temsil ediyorsunuz. Sakın olaki böye bir yanlışa göz yummayasınız.... Süper bir stad bekliyoruz aksi aktirde şuanki potansiyel seyirciyi dahi getiremezsiniz yazık etmeyi Sivaslıya sivas sporluya

yigido burhan
04.01.2010, 23:35
Stadyuma gelen seyirci ne kadar olursa olsun,ister 100 kisi,ister (en cok)7000 kisi olsun.Sivasin ve Sivassporun gelecegi icin, UEFA kriterlerine uygun en az 30.000 kisilik bir stadyumun yapilmasi sarttir.Sorarim size,Sivasta zannettiginiz gibi cokmu Sivassporlu varda maca gelmiyorlar;Ben size cevap vereyim,Gercek Sivassporlu,Sivasta Sivasin macina gelenler kadardir,tabiki bunlarin disinda,parasiz gelemeyen Sivassporu tutan garibanlar vardir,bir diger gercek Sivassporlu taraftarlarda vardirki onlarda ben ve benim gibi Avrupada yasayan taraftarlar vardir.Diger kalan kisiler(yani Futbolla ilgilenenler)Buyuk dedikleri takimi tutan sozum ona kendini Sivasli sanan Sivaslilardir.Sayin Basbakanimiza buradan sesleniyorum,Lutfen Sivasa vermis oldugunuz sözü yerine getiriniz,sözünüzü yerine getireceginizede güvenim sonsuzdur.Sivasin size olan güvenini sarsmayin.Saygilarimizla.Yigid o burhan.

Metal Gear
04.01.2010, 23:44
Allah aşkına,Sivas aşkına hala 15bini geçemiyoru,ne gerek var 30.000'e demeyin,lütfen yahu,lütfen!

karen
04.01.2010, 23:52
bu memeleketin basinda böle bi basbakan varken,hersey olur,bizim stadimiz zaten yirmibin kisiliktir.ne gereyi var zaten tokiye vermenin.sonra arkadaslar bizim stadyumumuzu alip yerine baska bi yerden baska bi stat ayni kapasteye sahip ne anladikki,dörteylül stadyumunun yerine koskoca site kurulur,toki bundan büyük kar eder,sonra mecburmuyuz ya tokiye vermeye bundan kimin karli cikacagi belli toki,kimse sivas halkini enayi sanmasin,braksinlar o zaman yapmasinlar,stat felan,biz elimizdekiylede yetinmesini iyi biliriz,sivas halki enayi deyil,yeter artik,

irşadi
04.01.2010, 23:56
birlik olalım ve nereye mesaj ve ya E.mail çekilecekse çekelim ve sivas sporlu yöneticilere sesleniyorum sivas sporumuzu super ligdan düşürmeyelim ve sivas spora başarılar dilerim

58svsvs58
04.01.2010, 23:57
ak partinin bütün sözleri yuvarlak nereye çekersen gidiyor. beleş kitap dağıttık diyorlar. öğretmenler onunla ders yapmıyor yeni kitap aldırıyorlar. hastaneleri çoğalttık diyorlar 6 ayda bir yok 50 oldu yok 100 oldu katılım payı diyorlar. herkesten önce sivasa söz verildi stad nerdeyse tek sivasa yapmıyacaklar. 4 eylül mavi trenide kalktı sivastan şükür. az alana çok çok alana az zam diyorlar kimsenin kimseden haberi yok kim zam aldı kim almadı bilen yok. açılım diyorlar ne açılıyor ne kapanıyor yine bilen yok. anlayacağınız hep yuvarlak kelimeler. adı var kendi yok...

YİGİDOKENTLİ
05.01.2010, 05:49
sevgi ve saygilarimla bu haberde boyle bir tepki gosterdiginiz icin size ozellikle tesekkur etmek istiyorum ve bu konuda sonuna kadar destekliyorum sivasin resmen onunu kesiyorlar
bunu yaptirmamaliyiz saygilarimla gardaşlarim

gürbüz
05.01.2010, 09:26
slm tüm gönülden yiğdolara, slm tüm içten sivaslı olanlara, slm gerçek sivaslı olanlara

açıkçası bende çok üzüldüm bu duruma bu sivasın insanı bizleri kahrediyo hala banane sivasspor dan diyen insanlar var yazıklar olsun öyle insanlara sivaslıyım demesinler bu insanlar

gelelim siyasetteki temsilcilerimize aman ha onların koltuklarını dokunmayında sivasspor harmandada oynar yeterki onların koltukları saglam olsun!!!!! gereçi sivasın dışından gelipte sivastan vekil olan kişi ne bilir sivasımın derdini sivası sadece kendi çıkarları için tanıyan kişiler sadece oy zamnı gelen kişiler bu kişiler!!!! bu insanlardan asla fayda olmaz sivasa

benim simini duydukça gurulandığım sivasım sivassporum, avrupada ismini duydukça sevinç gözyaşları döktüğüm sivassporum, sivasım en iyisine layık, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN temelinin atıldığı yer burası beylerrrrrrrrrr buraya 100 ( yüz bin) kişilik stad düşünün

herkes görevini bilmeli yapmalı, herkes taşın altına elini sokmalı, sivassı sevmeyenler sivasa sadece menfatleri için gelenler gelmesin kardeşim hala sivasspordan banane diyen kişiler terketsin sivasımı böyle insanlarla işi yok sivasın zarar gelir ondan sonrada tokinin çıkarlarını gözederler

stad en az 35 bin kişilik olmalı avrupa standartlarına uygun yapılmalı

tüm yiğidolara saygı ve selamlarımı yolluyıorum ALLAHA emanet olunuz.

üçyıldız58
05.01.2010, 10:58
arkadaşlar kurt kuzuya neden aşık olur onun kara kaşına güzel gözünemi asla !
kurt kuzuya aşık olur çünkü onu yemek için
inanın bizim başbakanımız denen şahıs sivasa yatırım olsun diye değil sırf değer biçilemeyen stadyumumuzun yerine göz diktiği için bize kuzu rolü çiziyor
istanbul il başkanına istanbulda sivaslı belediye başkan adayı istemiyorum diyecek kadar sivasa düşman olan bir şahsın bize 35.000 kişilik stadyum yapacağı hayaldende öte
içinde bir sivas kini var bilemiyorum onun sebebini kendi açıklaması lazım acaba büyüklerimiz birşeymi yaptı
gelelim milletvekillerimize ben onlara vekil demiyorum ankarada gençlerbirliği maçında trübündende ağzıma geleni söyledim mal gibi yere baktılar ne ola 5 tane böyle onursuz şuursuz kukla milletvekilimiz olana kadar kamer genç gibi bir tane milletvekilimiz olaydı adamın hayatı tunceli ile soru önergesi vermekle geçiyor biri bana desinki bir yığın sorunumuz var bir milletvekilimizde şu sorunumuz için soru önergesi verdi
seçimler yaklaşıyor aldığım duyumlara göre 1 tane vekil kalıyor gerisi değişiyor yenileri geliyor vede hiçbiri sivas içinde yaşayan kişiler değil
biz bunlarıda seçeceğiz ama yine kaybeden sivas olacak
fenerbahçe beresiyle sivasspor maçına gelen bir sivaslı vekilden ne beklenir
stadyumumuz kesin kez söylüyorum 20.000 kişilik bunuda sivas kamoyuna alıştırmak için başta salim kılıç olmak üzere yavaş yavaş empoze ediyorlar
bunu göreceğiz

yahyabeyli
05.01.2010, 14:03
Sayin Sivasspor com ve Ailesi yazmis oldugunuz sivasspor yeni sahasi icin yazdiginiz yaziyi TC Basbakanligina sahsin adina biraz degistierek ve birazda ekleme yaparak Email olarak gönderdim. Umarim bir cevap alirim,dedigim gibi ben kendi sahsima olarak gönderdim bu beni baglar. Ismi mi adresimi tel ve fax nr amida yazdim. yani sizlere zarar gelmesin birinin ayagindaki nasira bastiysam hesapi bana kessinler,size veya bütün camiaya degil.
saygilarimle
yahyabeyli (yigido hastasi:D:rolleyes:)

kangali
05.01.2010, 14:56
sivasin onde gelen siyasetcileri [sectiklerimiz]burokratlari ,is adamlari ve sivasspor yonetimi lutfen is basina.toki nezdinde agirliginizi koyun ,yumrugu masaya vurmanin zamani geldi.lutfen biraz caba gosterelim bu haber gerceklesirse bunun bedelini butun sivaslilar besikten mezara kadar oder.lutfen buna izin varmiyelim.sivasspor ve SIVAS icin el ele .selamlar kangali

zeko58
05.01.2010, 15:54

Sivas Valiliği'nin, Sivas Belediyesi'nin, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın ve Sivas Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün dikkatine!

Yaklaşık iki yıldır bir çok platformda bir çok kez Başbakan, Bakanlar, Vali, Milletvekilleri tarafından defalarca Sivassporumuza yeni bir stadyum yapılacağı dile getirildi, çok kereler sözler verildi. Bizzat Sayın Başbakan'ın ağzından Sivas'a modern bir stadyum yapılacağı ve bunun kapasitesinin 30-35 bin civarında olacağı ifade edildi ve bu haliyle yerel ve ulusal medyada bu habere yer verildi.

Ancak, geçtiğimiz günlerde Sivas Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç tarafından TOKİ'nin Sivas'a yapacağı stadyumun 20-25 bin kapasitede olacağı ifade edildi. Üzülerek görüyoruz ki Sivas'ın bürokratları Sivas'ın menfaatlerini değil TOKİ'nin menfaatlerini düşünüyor, veya TOKİ'nin kendi menfaatini düşündüğü kadar Sivaslı idareciler Sivas'ın menfaatlerini düşünüp savunamıyor.

80 bin nüfuslu Rize'ye 20 bin kapasiteli stadyum yapılmışken, Bursa'dan Diyarbakır'a, Antalya'dan Eskişehir'e, Mersin'den Malatya'ya bir çok vilayete 30 bin ila 40 bin arasında değişen kapasitelerde stadyumlar yapılması planlanırken, Sivasımızın bir kez daha ikinci sınıf muamelesi görmesi bizleri şiddetle rahatsız etmektedir. Elimizdeki mevcut stadyumun kapasitesinin zaten 17-18 binlerde olduğu gerçeğini göz önüne alırsak, 20-25 bin kapasiteli bir stadyum yapılarak stadyumun şehir dışına taşınmasının hiç bir anlamı kalmamakta ve Sivas'ımıza ve Sivassporumuza hiç bir katkı sağlamamaktadır.

Biz sivasspor.com olarak haykırıyoruz ve diyoruz ki, yapılacak olan stadyum onlarca farklı ağızdan, defalarca tekrarlandığı üzere en az 30 bin kapasiteli olmalıdır. Eğer bu 30 bin kapasitenin üzerinde olmayacaksa biz bu çalışmayı Sivas'a ihanet olarak göreceğiz ve verilen sözlerden dönüldüğü için kendimizi aldatılmış hissedeceğiz! Ve daha önemlisi bize yalan söyleyenleri asla unutmayacağız, affetmeyeceğiz!

Son sözümüz şudur: Ya Sivassporumuza ve Sivas'ımıza en az 30 bin kapasiteli bir stadyum yapılmalıdır, ya da sırf Başbakan'ı verdiği sözde yalancı çıkarmamak için yapılacak uyduruk bir stadyumla Sivassporlular aldatılmamalıdır!

Konunun takipcisi olacağımızın bilinmesi dileklerimizle www.SivasSpor.Com ailesi.

SivasSpor.Com Özel Haberi COK HAKLISINIZ AMA UNUTULMAMASI GEREKEN BİRŞEY DAHA VAR HALA ŞANLI SİVASSPORUMUZ DURURKEN HALA 3 BÜYÜKLER B........KU YİYENLER VAR TAKIMINA SAHİP CIKMAYAN ZİHNİYET STADIHA HİÇ SAHİP CIKMAZ ONUN İÇİN BİRLİK OLMAMIZ LAZIM SESİMİZİ YÜKSELTMEMİZ LAZIM HAYDİ SİVASLI UYUMA

cabuker
05.01.2010, 16:31
yahu facebook a da gönderin manifestoyu paylaşalım. sprot sitelerine gönderin bakın kaç aydır söylüyorum bu adamlar bu stadın üstüne yatacaklar. şeker fabrikası işine dönecek bu iş. DEMEDİ DEMEYİN evimizdeki maçlara "SÖZ VERİLEN 30.000 KİŞİLİK STADIMIZI İSTİYORUZ" yazılı kartonlar açalım. Yoksa bu işte de sivas otoyol, tren seferleri, şeker fabrikası gibi sallanacak. ADIM GİBİ EMİNİMMMMMMMM

subasi29
05.01.2010, 16:34
Turkiye Cumhuriyetinin Temellerinin Atildigi Sivasimiz,Tarihiyle Basbasa Birakilmak isteniliyor,Nedense Ensesi Kalin Burokratlar Kendi Kimliklerini Ozlerini Unutarak Senaryosuz Filmi Izlemeye Devam Ediyor

eyuphulagu
05.01.2010, 17:01
Bizim Site'nin yayınladığı mesaj mutlaka birilerine doğru ulaşmaya başlamıştır..Daha çok ulaşacak..Mesajın az bir etkisi dün Mustafa Ateş'in spor programında etkisini gösterdi..TV 58 deki programda M.Ateş;Salim KILIÇ 'la dün stat konusunda bir görüşme yaptığını söylemiş;Salim kILıç ona yapılacak stat ve tesisler hakkında bilgi vermiş..Ayrıca Stadın kapasitesi ile ilgili olarak da;Görüşmelerimiz TOKİ ile sürüyor;Stadın kapasitsi henüz tam belli olmadı demiş..Salim Bey bir kaç gün ise Sivasın Sesine verdiği demeçte stat kapasitesinin 20bin-25 bin arasında olacağını kesin olarak söylemişti..Aradan 3-4 gün geçince şimdidde diyor ki stadın kapasitesi daha belli değil..Çpk ilginç değil mi..Demekki Sitenin yaptığı ;KAMUOYUNA AÇIKLADIĞI MANİESTO az da etkisini göstermiş ki Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü 3 gün önce kesin olarak 20-25 bin arasında olacak dediği stat kapasitesini, 3 gün sonra geri adım atarak daha kapasite henüz belli olmadı ,görüşmeler sırasında belli olacak demektedir..Gördünüz mü arkadaşlar atalarımız birlikten kuvvet doğar lafını boşuna söylememişler..Sitenin yaptığı çıkış en azından birilerinin dikkatini çekmiş olmalı..Biz her zaman birlik içinde olursak Sivas'ın kimse hakkını yiyemez;buna gönülden inanıyorum..Site bir adım attı ama bunun arkası da gelmeli..Hakkımızı alana kadar bu konuyu hiç gündemden düşürmemeliyiz..Sivas 3. sınıf bir il değildir..Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir ile kimse 2., 3. sınıf muamelesi yapamaz..Gerekirse gerekli yerlere fakslar, mealler göndererek hakımız aramamız gerekiyor...Sivas'ın büyük şehirlerde yaşayan,yurt dışında yaşayan çok sayıda yiğdosu var..HAYDİ YİĞİDOLAR GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR,GÜN BERABERLİK GÜNÜDÜR..HAKKIMIZ OLAN BİZE SÖZ VERİLEN 30BİNLİK STAT SÖZÜNÜ ALANA KADAR MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYELİM...

yigidomustafa58
05.01.2010, 17:21
herkes kendi menfaatını düşünüyor yazık çok yazık ...

verilen sözler yerine getirilmelidir...

ilcecan
05.01.2010, 19:12
[QUOTE=ilcecan;594774]BUNLARIN KESİN BİZE GICIĞIVAR AMA BİZ DAYANIRIZ BİZ YİĞİDOYUZ ENBÜYÜK BİZİZ

biz türkiyeye benziyoz dunya türkiyeye nasıl bakıyorsa
türkiyede sıvasa öyle bakıyor ha türkiyenin dunyadakı konumu yada sıvasın türkiyedeki konumu

gurbetim58
05.01.2010, 20:41
arkadaslar toki bu durumda cok kar yapiyor cunki eski stad sehrin gobeginde ve cok para eder yeni yapilacak stad 20-25 bin kisilik olursa hic olmasin daha iyi cunki mevcut olan kapasite zaten 20 bin civarinda.
ama bunu yaparlarsa akparti kendi zarar yapar cunki ozaman sivasdan zor oy alir bana göre

muhsin koçak
05.01.2010, 20:46
Gençlik ve spor il müdürümüz Sy.Salim KILIÇ'ın katıldığı proğramı başından sonuna kadar dinledim ben.Yapılması planlanan projede sadece stat yok arkadaşlar,5000 ve 2000 kişilik iki ayrı kapalı spor salonu,2,3 kişilik olimpik yüzme havuzu,100 yataklı güreş eğitim merkezi,kapalı bir atletizm salonu da var.Salim Kılıç'ın anlatıklarına göre bu projenin maliyeti yaklaşık olarak 250-300 milyon TL,eski parayla 300 trilyon.Böyle baktığımız zaman projenin ne denli büyük olduğunu görürüz.Sorun şurda TOKİ bu kompleksi babasının hayrına yapmıyor,zaten öyle bir şey yapmayada yetkili değil.TOKİ'yi müteahhit olarak düşünsün herkes,hangi müteahhit zararına iş yapar.
Stadımızın ve kapalı spor salonumuzun üzerinde bulunduğu arsa sizce 300 milyon eder mi? bana sorarsanız 30 milyon bile etmez Sivas gibi ölü bir şehirde.
Bu noktadan sonra Başbakanımızın verdiği söze güvenerekten bütün pürüzler giderilecek öyle veya böyle bu kompleks Sivasımıza kazandırılacak.Buna yürekten inanıyorum.

BOUN
05.01.2010, 22:27
Arkadaşlar aşağıdaki adreslere tepkilerimizi iletebiliriz:

http://www.sivas-gsim.gov.tr/edevlet/index.php?option=com_contact&Itemid=3

http://www.sivas.bel.tr/helpdesk/NewHelpdesk.asp?caid=361&hsid=3

veya Sivas TSO'nun info@sivastso.org adresine mail atabilirsiniz.

tekdoktiri
05.01.2010, 23:31
Ayni muamele bursaya veya eskisehire yapilsaydi olacaklari düsünemiyordum.Ama maalesef bizim taraftarimiz hic birseye karismiyor ama bir yürüyüs düzenleseler ellerinde derdimizi anlatan pankartlarla hersey daha güzel olacak.

basel58
06.01.2010, 01:04
nerede milllet vekilleri cikin ortaya kirolar kadardami yoksunuz ya yaziklar olsun yatmak icinmi geldiniz

tekdoktirin
06.01.2010, 02:08
--------------------------------------------------------------------------------

Neden biz?
Ve bizim o 3 buyuk dedikleri istanbul takimlarindan ne eksigimiz

BOUN
06.01.2010, 08:25
Seyirci kapasitesi 30 bin olmalı!

6/1/2010

TOKİ'nin Sivas'a yapacağı yeni stadyum ile ilgili seyirci kapasitesi tartışması başladı. Stadyum ile ilgili ön anlaşmanın yapıldığını okuyucularına duyuran gazetemize telefonla ulaşan vatandaşlar stadyumun seyirci kapasitesinin 22-25 bin civarında düşünülüyor olmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar stadyumun kapasitesinin en az 30 bin olmasını istiyor.

ERSAN ARSLAN

Gazetemiz geçtiğimiz günlerde Sivas'a yapılacak yeni stadyumla ilgili gelişmeleri manşetine taşımıştı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında stadyumun yapımı konusunda ön anlaşmanın imzalandığı duyuran gazetemiz, bu konuyla ilgili olarak Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç'ın açıklamalarına da yer vermişti.

Stadyumun yapımı ile önemli gelişmeler yaşanması tüm Sivaslılara büyük sevinç yaşatırken stadın seyirci kapasitesi konusu tartışmalara neden oldu.

Gazetemize yaptığı açıklamada seyirci kapasitesini 22-25 bin arasında ön gördüklerini açıklayan Kılıç'ın sözlerine tepki gösteren şehir içi ve şehir dışından çok sayıda vatandaş ‘stadın seyirci kapasitesi 30 binin altına düşürülmesin' dedi. Bu konuda yapılan açıklamanın kendilerini çok üzdüğünü dile getiren vatandaşlar, ilgilileri bu konuda daha hassas davranmaya davet etti.

KILIÇ NE DEDİ?

Konuyla ilgili artan tepkiler nedeniyle gazetemize değerlendirmede bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Stadyum yapılırken Sivas'ın çıkarlarının gözetileceğinin altını çizerek: "Stadyumun Sivas şartlarına uygun bir şekilde yapılmasını arzu ediyoruz. Ben isterim ki Sivas'a seyirci kapasitesi 30 binin çok çok üzerinde olan bir stat yapılsın.

Ama bunu yaparken birçok açıdan konuyu değerlendirmek lazım. Şuandaki mevcut stadımız bile neredeyse tam olarak dolmuyor. 25 Bin kişilik stat Sivas'ın ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Ama bu sadece bir ön görüdür. Stadyum ile ilgili net ifadeler değildir. Biz bu konuyu muhatabı olan herkesle görüşüyoruz. Sivasspor yöneticileri ile olsun, genel müdürlüğümüzle olsun. Sivas için en iyisi ne ise o yapılacaktır. Biz bu konuyu her açıdan değerlendiriyoruz.

Vatandaşlarımız bu konuya tepki gösterebilirler, bu konuda farklı düşüncelerde olabilir. Kimse endişe etmesin” ifadelerini kullandı.

SİVAS'IN GELECEĞİ DÜŞÜNÜLMELİ

Sivas'ın böyle bir şansı tarihinde bir kez daha yakalamasının pekte mümkün gibi görünmediğini dile getiren vatandaşlar, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın sözü olan yeni stadın kentin geleceğinin de hesaba katılarak inşa edilmesi gerektiğini savundu.

Sivas'ın 20-30 yılını hesaba katmak gerektiğini düşünen vatandaşlar Sivas'ta bugün 16 bin kişilik stat dolmuyor olabilir ama bundan 10 sene sonra 30 bin kişilik stadın dolmayacağını kimse garanti edemez. Stadyum uluslar arası final müsabakalarına da uygun hale getirilmeli. Bugüne bakarak hesap yapılmasın. Hesaplar geleceğe dönük yapılsın. TOKİ Sivas'a stat yapacaksa, bunu en iyi şekilde yapması için herkes üzerine düşeni yapmalı" şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

TOKİ'nin yeni stadyum ile ilgili ön hazırlıkları devam ediyor. Yeni yapılacak olan stadyuma karşılık olarak TOKİ'ye devredilecek olan mevcut stadyum ve Atatürk Kapalı Spor Salonu ile ilgili değer tespiti çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yeni stadyum ile ilgili gelişmeler hız kazanacak.

TOKİ'nin bu sene içerisinde yeni stadyumun temelini atması bekleniyor. TOKİ ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan anlaşmaya göre yeni yapılacak olan stadyumun bedelinin, mevcut stat ve Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun bedelinden yüksek olması halinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü aradaki farkı TOKİ'ye taşınmaz mal karşılığı ya da bütçeden temin etmek üzere ödeyecek. Mevcut stadyum ve Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun tespit edilen bedeli yeni yatırımın bedelinden fazla çıkarsa TOKİ bu bedel karşılığında hizmet verecek ya da, aradaki farkı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne ödeyecek.
Yeni yapılacak olan stadyum ve diğer yatırımların mevcut taşınmazların bedelinden daha fazla bir meblağ tutacağı tahmin ediliyor. Bunu yapılacak olan değer tespiti çalışmaları ortaya koyacak.

http://www.sivasinsesi.com/haber.aspx?id=16778

Rallim58
06.01.2010, 09:03
Anlaşılan, konu kamuoyununu dikkatini çekmeye başladı...

Beden Terbiyesi İl Müdürü Salim Kılıç'ı şahıs olarak sevenlerdenim ancak stadyumun inşaasının, geleceği görerek yapılması gerekliliğini savunanlardanım. Bu stadyum ve kompleksin, Sivas'ımıza katkısının inanılmaz seviyede olacağını düşünüyorum.

Bu eserin inşaasından sonra; Sivas'a 100 yıl daha, bu ve benzeri komplekslerin yapılamayacağı, yapılmayacağı hesaba katılmalıdır. Bu nedenle Avrupa-i bir stadyum ve kompleksin Sivas'ımıza kazandırılması için çalışacakları şimdiden tebrik ediyorum...

Bu konuda önderlik yaparak, bu konunun tartışmaya açılmasında emeği geçenleri kutluyorum...

Konuyu kamuoyunda tartışmaya açan www.sivasspor.com a da ayrıca teşekkür ediyoruz.

bestekarabi
06.01.2010, 09:07
ARKADAŞLAR STADYUM UN KAPASİTESİYLE İLGİLİ HERŞEYDEN ÖNCE BENCE SİVASSPOR TARAFTARLARIMIZIN DOLDURABİLECEĞİ Bİ KAPASİTE OLMASI DAHA İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM YARISI BOŞ Bİ STADIN MAÇLARDA HAVASI OLMUYO STAD NE KADAR GÜZEL OLURSA OLSUN İSTNBUL OLİMPİYAT STADINDA 40 BİN KİŞİYLE OYNADIĞIMIZDA OLDU YİNEDE BİR TAT ALAMADIM ÇÜNKÜ STADIN YARISI BOŞ KALMIŞTI.AYRICA UEFA KRİTERLERİ İÇİN STADIN KAPASİTESİNİN YÜKSEK OLMASI VE MÜKEMMEL OLMASI YETMİYO ŞEHRİN KONAKLAMA VE SOSYAL FAALİYTLERİNE DE BAKIYOLAR.O ŞEHİRİN TAKIMININ TARAFTARLRININ MAÇLARINA İLGİSİNİ BİLE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYOLAR BU SÖYLEDİKLERİM AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI VE DÜNYA KUPASI KRİTERLERİ.MECNUN BAŞKANIN SÖYLEDİĞİNE GÖRE TAKIM ŞAMPİYONLUĞA GİDERKENDE DERBİLER VE AVRUPA MACLARI DAHİL HİÇ 15 BİN BİLET SATMADIK.BİZ MAALESEF TAKIMA SAHİP ÇIKAN TARAFTAR OLAMIYORUZ BİZİM Kİ MASA BAŞINDA KAHRAMANLIK 15 GÜNDE 1 MAÇ OLUYOR . 5 TL LİK BİLETİN GÜNLÜĞÜ 35 KURUŞA GELİYO Bİ BARDAK ÇAY ETMİYO AKŞAMA KADAR KAHVEDEN ÇIKMAYIZ.İŞ YOK GÜÇ YOK PARA YOK MAÇA NASIL GİDECEĞİZ DERİZ.BİZE 10 BİN KİŞİLİK DE YETER

BOUN
06.01.2010, 10:54
Bugün çıkan en son haber aşağıda. Milletvekilimiz Hamza Yerlikaya stadyumun 30 bin kapasite olacağını söylemiş. İnşallah bu sözden de dönülmez!

STADYUM GERÇEK GERİSİ YALAN

Sivasspor’un Süper ligde üst üste elde ettiği başarıları övgü dolu sözlerle anlatan, Sivasspor’un başarısını Anadolu insanın başarısı olarak örnekleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hükümet meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara Sivas’a yeni stadyum sözü vermişti.

Aradan geçen dönemde birçok şehirde yeni stadyum inşaatları ve projeleri hayata geçerken Sivas’ta diğer projelerde olduğu gibi stadyum konusunda da durgunluk yaşanmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TOKİ tarafından Malatya, Afyon, Sivas’a yeni stadyumların yapılacağını duyurmuş Yiğidoları sevince boğmuştu.

Ak parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya Toki’nin eski stadyum ve tesislerin arazisi karşılığı Sivas’a yeni ve modern bir stadyum yapacağını söyledi.
Yerlikaya bu işin ilk günden bu yana bizzat takipçisi olduğunu belirterek işin hızlandırılması konusunda defalarca görüşme yaptığını Stadyum projesinin şu anda hazırlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, yeni Stadyumun Sivas’la ilgili projeler içerisinde imzalanan ve Başbakan tarafından onaylanan tek proje olduğunu söyledi.

Yerlikaya, yeni stadyumun 30 bin seyirci kapasiteli olacağını, yanında diğer spor komplekslerinin yer alacağını söyledi. Mevcut 4Eylül Stadyumu ve İstasyon caddesindeki Atatürk spor salonunun TOKİ’ye verildiğini belirten Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Sivas’la ilgili Sivas’ın menfaatine olan projelerde her zaman üzerine düşen görevi yerine getirdiğini bundan sonrada Sivaslı hemşerilerinin hizmetinde olacağını söyledi.

http://www.sivaspostasi.com.tr/haber_detay.asp?haberID=2502

mahser
06.01.2010, 10:57
YAZIKLAR OLSUN BE YINE BIZI KANDIRDILAR SIYAST YAPMAYACAM AMA BASBAKAN SIVASA GELDI VE SOZ VERMİSTİ DEGİLMİ BIR LAF VARDIR SÖZ VERMEK BASKA BİR SEY VERMEYE BENZEMEZ DIYE BU ARADA SIVASLI 3 TANEMI 4 TANEMI IKTIDAR MILLET VEKILI VAR BIR TANESIDE MALUMUNUZ SPORCU VE ANA MUHALEFET PARTISI MILLET VEKILIDE VAR DEGILMI BUNLAR BIR YANA BIZIM SUSKUN BASKANIMIZ YONETIM KUTULUMUZ TABI SÖZUM MECLISTEN DISARI CEKIRDEKCİ SEYIRCIMİZ NE YAPIYOR KENDIM ADIMA BEN NE YAPIYORUM HIÇ BİR SEY ARKADASLAR INSANLAR LAIK OLDUKLARI GIBI YONETILIRLER DEMEK BIZDE BUNA LAIKMISIZ MMMAAAHHHŞŞŞEEERRR HERKES MAHŞER E HASAP VERECEK MMMAAAHHHŞŞŞEEERRR SIVAS SPOR TARAFTAR GURUBU

esrarengiz
06.01.2010, 12:35
BEN SADECE SUNU DIYORUM ARKADASLAR BASBAKAN DEDI 30 BIN KISILIK STAD AMA TOKI YAPIYOR 20 BIN KISILIK BIR YER BENIM MERAK ETTIGIM SU ACABA TOKI STADI YAPINCA 30 BIN KISILIK STAT PARASIMI ALACAK....GELECEGIN BIR SIVAS SPORU ICIN NEDEN BOYLE KUCUK SEYLER YAPILIYOR ANLAMIYORUM KONYAYA BILE YENI STAT PROJESI VAR ADAMLARIN STADI BIZIMKINDEN BUYUK OLDUGU HALDA DAHADA BUYULTUYORLARR MADEM OYLE KONYAYA YAPILACAK STADIN KAYNAGIDA SIVASA AKTARILSIN... O ZAMAN HER SEY YOLUNA GIRER.....BELKI SIVAS SPORA YAKISANI BUYUKLERIMIZ SOYLERSE DAHA IYI OLUR BENCE.... NEDEN BIZ NEDEN BIZ??????????

eyupkocak
06.01.2010, 13:37
yaaa bu nasıl iş avrupadada kullanamayacağımaz stadı biz ne yapacaz
böyle olacaksa zahmet edip yapmasınlar....:mad:

apa köylü
06.01.2010, 14:00
buda bize akp nin sivasli milletvekillerinin vede tokinin bir kazigi olsun.sevgili yigidolar.artik uyanma zamani

sivaslitaner58
06.01.2010, 15:55
hangi takim buyuk allah askina ne fb ne gs ne bjk hepsi avrupa oynadilar eh bizde oynadik kocum demek ki sivassporda buyuk naber

üçyıldız58
06.01.2010, 16:09
Gençlik ve spor il müdürümüz Sy.Salim KILIÇ'ın katıldığı proğramı başından sonuna kadar dinledim ben.Yapılması planlanan projede sadece stat yok arkadaşlar,5000 ve 2000 kişilik iki ayrı kapalı spor salonu,2,3 kişilik olimpik yüzme havuzu,100 yataklı güreş eğitim merkezi,kapalı bir atletizm salonu da var.Salim Kılıç'ın anlatıklarına göre bu projenin maliyeti yaklaşık olarak 250-300 milyon TL,eski parayla 300 trilyon.Böyle baktığımız zaman projenin ne denli büyük olduğunu görürüz.Sorun şurda TOKİ bu kompleksi babasının hayrına yapmıyor,zaten öyle bir şey yapmayada yetkili değil.TOKİ'yi müteahhit olarak düşünsün herkes,hangi müteahhit zararına iş yapar.
Stadımızın ve kapalı spor salonumuzun üzerinde bulunduğu arsa sizce 300 milyon eder mi? bana sorarsanız 30 milyon bile etmez Sivas gibi ölü bir şehirde.
Bu noktadan sonra Başbakanımızın verdiği söze güvenerekten bütün pürüzler giderilecek öyle veya böyle bu kompleks Sivasımıza kazandırılacak.Buna yürekten inanıyorum.

MUHSİN ben biraz kafa yordum hesap ettim sade bizim 4 eylül stadyumumuzun üzerine 2500.konut oluyor bunu ortalama 125 milyar ile çarp 313.000.00 milyon yapıyor
daha bunun atatürk kapalı spor salonu var 4 eylül stadyumunun altındaki alışveriş merkezleri dükkanlar var atatürk kapalı spor salonunun altına yapılacak dükkana sen değer piç bence ortalama yatırım değeri 500.000.00 (beşyüzmilyonluk )bir değer
birde devletimiz afyona,bursaya,rizeye,urfaya mersine stad yaparken karşılığında birşey almadı neden bizden stadyumun yerini istiyor
bunuda iyi düşünmek lazım saygılar

sevda58
06.01.2010, 18:40
http://www.hurdogan.com/images/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT spor@hurdogan.com 2010-01-05

Sivas kaç bin kapasiteyi hak ediyor?

Sivas’a yapılması gündemde olan yeni stad için bugünlerde duyulan heyecan ve merak kadar,tereddüt ve öfkede gündemde.
Yeni stad projesiyle ilgi yazıdan sonra bir çok okuyucu arayarak bu konudaki düşüncelerini dile getirdiler. Bunlardan en ilginçi,uzunu ve sitem dolu olanıda,İstanbul’dan arayan İbrahim Kaya isimli bir hemşerimiz.
İstanbul’da yaşamasına rağmen,koyu ve iyi bir Sivasspor taraftarını olduğunu belirten İbrahim kardeşim,yeni yapılacak stadın,kamuoyunda konuşulduğu gibi 20-25 bin kapasitede olmasına şiddetle karşı.Hatta bu kardeşimizin söylediklerinin bir benzeride,dün “Sivasspor com.”da haber olarak vardı.
Dün bu konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Salim Kılıç’la görüştüm. Salim beye,bu konuda bana gelen tereddüt ve sitemleri ilettim! Hatta bende şahsi görüşümü belirtip “ İleriyi görmek gerekmez mi? Yarın bir gün yeni yapılan stadı da büyütme çabasına girilmesin,yapılmışken en az 30-35 bin kapasiteli stad daha doğru olmaz mı?”diyerek duygularımı ifade ettim.
Salim bey olaya farklı bir pencereden bakıp doğru şeyler söyledi. Mesela “ Ya arkadaş! Biz daha 16 bin kapasiteli stadı dolduramadık. Şampiyonluğa oynadığımız iki sezonda 15 bin bilet satamadık. Sivas sürekli güç veren bir şehir. Buraya sadece tek bir tek stad yapılmaycak …” dedi.
Şimdi,Salim beyin söylediklerine bakıyorum,haklılık payı var. Ancak yapılmışken en az 30 bin kişi kapasiteli olmasının da doğru olacağını düşünüyorum.
Hatırlarsanız bir çok defa taraftarın Sivasspor maçlarına olan ilgisizliğinden bahsetmiş,çoğu zamanda bu konudaki sitemlerimi dile getirmiştim. Maalesef Sivas halkının Sivasspor’a karşı yeterince ilgi göstermemesi,yeni stad yapımında etkili olacak. Tabiki ileriyi görmek lazım,ama süper ligde iki sezon üst üst üste şampiyonluğa oynayan,dahası son UEFA şampiyonu Shaktar Donetsk ve Anderlcht gibi takımların 4 Eylül stadına gelmesine rağmen hala stad dolmamışsa,demek ki bu şehir 30-40 bin kişi kapasiteli stadı hak etmiyor!
Tam tersi olsaydı,yani o dönemlerde stad hınca hınç dolu olup 3-5 bin kişide dışarıda kalsaydı o zaman hiç kimse 25 bin kapasiteli stadı ağzına bile almazdı.
Uzun lafın kısası,öyle söylendiği gibi yeni stadın kapasitesi 20-25 bin olmayacak,bu konuda henüz bir karar verilmiş değil. Sadece şunu söyleyebilirim,bu kadar kapasitede yapılmasına karar verilse bile ne yazık ki kimseye “ Bunu artırın “ diyecek yüzümüz yok!
Biraz da hatayı kendimizde arayalım..

kkemal58
06.01.2010, 18:42
arkadaşlar http://rte.gen.tr/recep-tayyip-erdogan-iletisim_65.html bu linkten durumu başbakana iletelim. Ben ne soru sordumsa cevabı en geç bir ay içerisinde geldi. Başbakana kendi sözünü hatırlatalım çok geç olmadan

bora kurnaz
06.01.2010, 19:13
bu ülkeyı en cok seven gene biz en cok darbeyi yiyen hıc bısey haketmeyen gene bız!!!

sevda58
06.01.2010, 19:26
SiVAS HALKINA YAPILMIS BiR HAKSIZLIK OLARAK GORUYORUM..

13 ekim 2008'te basbakan Recep Tayyip Erdogan Sivas'a gelip halka hitaben konusmasinda, Sivas'a modern ve buyuk bir stad yapilmasi karari alindigini soylemisti. Valilik ve belediye ile birlikte calisip yer tespiti vs vs yapilacagini duyurmustu. Ve Basbakanin verdigi bu soz haberlere konu olmustu.

Basbakanin verdigi bu sozunden sonra 1 yil gecmis ve bu ana kadar sadece yer tespiti mi yapilmis? 2009 da temeli atilmasini bekliyorduk ve 2010'a geldik halen bir temel atilmis bile degil...

Bu gidisle diger illere bizden sonra verilen stad sozu, bizim stadimizdan once biter demedi demeyin....

Sivasin milletvekkilerin de ilgisizligi bizi cileden cikarmis bir durumda, konuyu takip bile etmiyorlar. Ne icraat var nede dogru duzgun gorevlerini yapiyorlar.
Stad konusunda bize 35 bin seyirci kapasiteli olarak soz verilmis, ve simdi bu sozun 20-25 olmasiyla ne kadar sozulerinde durduklarini bir kez daha Sivas halkina gostermislerdir.

Bazi arkadaslarin yorumlarini okudugumda bize 20 bin seyirci kapasiteli stad yeter de artar demisler. Ben bunu cok yanlis buluyorum, evet belki suan stadi tam olarak dolduramiyoruz, ama ileriyide dusunmek gerekilmez mi? Hadi ileriyde bosverdim, madem Sivas halkinin 35 bin kisilik stadi dolduramiyacaklarini dusundulerde neden 35 bin diye soz verdiler? Biz sivaslilar olarak gelecegimizi hic dusunmedigimiz gibi Sivasimizinda gelecegini dusunmuyoruz. Kotu mu olur arkadaslar 35 bin kapasiteli bir stadimiz olsa, Sivassporumuz yarin birgun kendine gelince adina yakisir bir stadimiz olsun istemezmiyiz? Sivas artik 3cu sinif bir il olmaktan ciksin.

Hersey Sivas ve Sivasspor icin.. Saygilarimla...

SS.com'dan mail adresime bu konu hakkinda da mail gelmis ve konunun takipcisi olacaklarini soylemisler, bu yaptiklarindan dolayi tebrik ediyorum..

G Ü N E R
06.01.2010, 19:29
arkanızdayız, böyle bir durumu biz uyuyanlara hatırlattığınız ve gündeme aldığınız için ayrıca teşekkürler....

mnt3
06.01.2010, 20:06
rize ye,trabzon a ,samsun a tesisler yapılır,sivas 2.planda bırakılır hep,türk futbolundaki karadeniz hegemonyası ve lobisi etkisini yitirmediği müddetçe bu işler böyle sürecek,başbakan da rizeli,kendi memleketine kıyak geçiyor işte.biz sivaslılara düşen her zaman birlik olmaktır.başka çözüm yok

Ezgi
06.01.2010, 20:10
haksızlığa duyarsız kalmak,bir anlamda o haksızlığa ortak olmaktır.duyarlı her sivaslı bu konuda tepkisini ortaya koymalı.tepkisiz toplum,etkisiz toplumdur..

3 yıldız
06.01.2010, 22:18
30 bin kişilik üstü kapalı stad yapılacaksa ne ala yoksa kimse sivasımıza 2.sınıf şehir muamelesi yapamaz.

cemo2705
06.01.2010, 22:47
sevgi ve saygilarimla bu haberde boyle bir tepki gosterdiginiz icin sizelere ozellikle tesekkur etmek istiyorum ve bu konuda sonuna kadar destekliyorum her zamanki oldugu gibi sivasin resmen onunu kesiyorlar
bunu yaptirmamaliyiz ve elimizden gelenide yapalim birlik olalim
saygilarimla

giants
06.01.2010, 22:49
Yasadigi sehrin vekilligini yapmayip meclisde aksesuar görevi gören gereksiz vekillerde utanacak yüz varmi? Karadeniz-Akdeniz otoyol projesinden Sivas projenin icinde olmasina ragmen cikarilir bunlarin sesi cikmaz,bizzat Basbakan agzi ile verilmis stadyum sözünden cark edilir bunlarin sesi cikmaz-Basta iktidar partisinin millet vekilleri olmak üzere tüm vekiller iradesizlik ve yasadigi sehre büyük ihanet icindeler. bu isin yazi bahari var. bunlar birdaha Sivas ilinden secilmemeliler. Cünki temsil iradeleri yok.Meclissin bahcesindeki cicekler ve icindeki saksilar bunlardan daha fazla ise yariyor. hicdegilse bir görüntü güzelligi sunuyorlar. bu iradesizler ceplerinden baska bir seyi temsil etmiyorlar.

Thai
06.01.2010, 23:42
spor bakanı ligtvde şu an konuşuyor...
ama maalesef yapılacak stadlar arasında Sivas adı geçmiyor............

eyuphulagu
06.01.2010, 23:46
Hamza YERLİKAYA bu günkü açıklamasında Statyum kapasitesi kesinlikle 30bin olacak diyor....Bakalım kimdoğru söylüyor göreceğiz...

can sivas
07.01.2010, 00:19
Arkadaslar stadyum konusunda neden bu isi daha önceden yapmis olan ülke veya kulüplerin tecrübeleri ön plana cikarilmiyor. Ben bunu anlayamiyorum.Ben almanyada yasiyorum burada maclarda stadlar hinca hinc doluyormuki. Veya bu stadlar yapildigi zaman ozamanki maca gelen seyirci kapasitesine göremi yoksa olmasi gerekene göremi yapilmis. Adamlar zamaninda yirmi otuz sene sonrasina göre yapmislar islerini. Peki bizdede maclara gitme kültürü yerlestikten sonra bu günün karar verenleri Sivasimizin mahrumiyetinin bedelini yine Bize ödetecekler.
Hic kimse havadan bahanelerle kendini kandirmasin bize lazim olan 35- 40 bin kisilik stadtir.
Keske Basbakanin sözlerinin bizim kaldir indirciler takipcisi olsaydi bu mesele coktaan bitmisti. Tüm kardeslerime saygilar

stain
07.01.2010, 08:44
Yasadigi sehrin vekilligini yapmayip meclisde aksesuar görevi gören gereksiz vekillerde utanacak yüz varmi? Karadeniz-Akdeniz otoyol projesinden Sivas projenin icinde olmasina ragmen cikarilir bunlarin sesi cikmaz,bizzat Basbakan agzi ile verilmis stadyum sözünden cark edilir bunlarin sesi cikmaz-Basta iktidar partisinin millet vekilleri olmak üzere tüm vekiller iradesizlik ve yasadigi sehre büyük ihanet icindeler. bu isin yazi bahari var. bunlar birdaha Sivas ilinden secilmemeliler. Cünki temsil iradeleri yok.Meclissin bahcesindeki cicekler ve icindeki saksilar bunlardan daha fazla ise yariyor. hicdegilse bir görüntü güzelligi sunuyorlar. bu iradesizler ceplerinden baska bir seyi temsil etmiyorlar.

ağzınıza sağlık artık sivaslıların bu faydasızlara dur deme vakti geldi......

birlik olalım... sivasın geri bırakılmasına izin vermeyelim....

altuntas58
07.01.2010, 08:50
Bu haksızlığa hep beraber göğüs gerelim başımızdaki hükümete sesimizi duyuralım hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacağını bilmeleri için sesimizi dshs gör cıkaralım

KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN HESAP GEİ-Rİ DÖNER

üçyıldız58
07.01.2010, 12:39
http://www.hurdogan.com/images/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT spor@hurdogan.com 2010-01-05

Sivas kaç bin kapasiteyi hak ediyor?

Sivas’a yapılması gündemde olan yeni stad için bugünlerde duyulan heyecan ve merak kadar,tereddüt ve öfkede gündemde.
Yeni stad projesiyle ilgi yazıdan sonra bir çok okuyucu arayarak bu konudaki düşüncelerini dile getirdiler. Bunlardan en ilginçi,uzunu ve sitem dolu olanıda,İstanbul’dan arayan İbrahim Kaya isimli bir hemşerimiz.
İstanbul’da yaşamasına rağmen,koyu ve iyi bir Sivasspor taraftarını olduğunu belirten İbrahim kardeşim,yeni yapılacak stadın,kamuoyunda konuşulduğu gibi 20-25 bin kapasitede olmasına şiddetle karşı.Hatta bu kardeşimizin söylediklerinin bir benzeride,dün “Sivasspor com.”da haber olarak vardı.
Dün bu konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Salim Kılıç’la görüştüm. Salim beye,bu konuda bana gelen tereddüt ve sitemleri ilettim! Hatta bende şahsi görüşümü belirtip “ İleriyi görmek gerekmez mi? Yarın bir gün yeni yapılan stadı da büyütme çabasına girilmesin,yapılmışken en az 30-35 bin kapasiteli stad daha doğru olmaz mı?”diyerek duygularımı ifade ettim.
Salim bey olaya farklı bir pencereden bakıp doğru şeyler söyledi. Mesela “ Ya arkadaş! Biz daha 16 bin kapasiteli stadı dolduramadık. Şampiyonluğa oynadığımız iki sezonda 15 bin bilet satamadık. Sivas sürekli güç veren bir şehir. Buraya sadece tek bir tek stad yapılmaycak …” dedi.
Şimdi,Salim beyin söylediklerine bakıyorum,haklılık payı var. Ancak yapılmışken en az 30 bin kişi kapasiteli olmasının da doğru olacağını düşünüyorum.
Hatırlarsanız bir çok defa taraftarın Sivasspor maçlarına olan ilgisizliğinden bahsetmiş,çoğu zamanda bu konudaki sitemlerimi dile getirmiştim. Maalesef Sivas halkının Sivasspor’a karşı yeterince ilgi göstermemesi,yeni stad yapımında etkili olacak. Tabiki ileriyi görmek lazım,ama süper ligde iki sezon üst üst üste şampiyonluğa oynayan,dahası son UEFA şampiyonu Shaktar Donetsk ve Anderlcht gibi takımların 4 Eylül stadına gelmesine rağmen hala stad dolmamışsa,demek ki bu şehir 30-40 bin kişi kapasiteli stadı hak etmiyor!
Tam tersi olsaydı,yani o dönemlerde stad hınca hınç dolu olup 3-5 bin kişide dışarıda kalsaydı o zaman hiç kimse 25 bin kapasiteli stadı ağzına bile almazdı.
Uzun lafın kısası,öyle söylendiği gibi yeni stadın kapasitesi 20-25 bin olmayacak,bu konuda henüz bir karar verilmiş değil. Sadece şunu söyleyebilirim,bu kadar kapasitede yapılmasına karar verilse bile ne yazık ki kimseye “ Bunu artırın “ diyecek yüzümüz yok!
Biraz da hatayı kendimizde arayalım..

ya apdullah bey bazen sizi gerçekden anlayamıyorum şimdi salim kılıç bürokrasi adamı ona verilen görev 20.000 kapasiteli stadyumu sivasa empoze etmek
eğer bunu yapmazda yok stadyumumuz 30.000 den aşağı olmaz desin o zaman gör bakalım yerinde durabiliyormu o koltukda kaç gün kalıyorr bu oyuna sen gelme bari
diğer bir konu apdullah bey madem stadyumumuz 20.000 kişi olacak bu stadyumu dolduramıyoruz o zaman kalsın biz onlardan stadyum istemedik başbakan kendi söyledi sivasın bakanı benim size modern bir stadyum yapacağım dedi şimdi modern bir stadyumunun uefa kriterlerine göre bana kapasitesini verebilirmisin apdullah bey sen burdaki oyunuda göremiyorsun maksat sivasa stad yapmak değil tokiye istihdam sağlamak
peki siz dedinizki stadyum dolmuyor şanhkler maçını örnek veriyorsun anderlet maçını örnek veriyorsun bende diyorumki geçen sene trabzon maçında 2000 kişi dışarda kaldı galatasaray kupa maçında hakeza yine öyle bir başka örnek vermek gerekirse 80.000 nufuslu rizeye 20.000 kapasiteli stadyum yapıldı rizenin önceki stadyumu doluyormuydu komple boştu böylee bir sürü örnek varr siz bunlarıda es geçiyorsunuz bunları dile getirmiyorsunuz
diğer bir konu bu konuyla ilgili ilgilenmeyen milletvekillerimizi neden yazmıyorsun neden bunları teşhir etmiyorsun bana söylermisin apdullah bey AKP. birinci sıra milletvekilimizin sivasspora ne katkısı oldu diğerlerinin ne katkısı oldu kusura bakmayın ama sizin yaptığınız suya sabuna dokunmadan gazetecilik yapmak her şeyde taraftarı suçluyorsunuz stad dolmamış ne yapalım adama bileti bile biz alıyoruz gel izle diyoruz gelmiyor kapasitemiz bu senin yapacağın sivasa vede sivasspora hizmet taraftarı suçlamak değil
SİVASA SAHİP ÇIKMAYAN MİLLETVEKİLİNİ ,BÜROKRATINI, VALİSİNİ,BELEDİYE BAŞKANINI,TİCARET ODA BAŞKANINI .İŞ ADAMINI medyaya teşhir etmek eğer içinizde SİVASSPOR sevgisi varsa bunu yapın lütfen daha tarafatra top atmayın
söz veren başbakan suçlu değil ,benim seçtiğim hakkımı savunmak için ankaraya gönderdiğim vekil suçlu değil burda tek suçlu taraftarmıı pes doğrusu
apdullah bey sizi seviyoruz lütfen kaçak güreşmeyin taşın altına elinizi koyun bu memleketin ekmeğini yeyip yan gelip yatanları siz teşhir edin bizde arkanızda duralım saygılar

deli_yigido
07.01.2010, 12:53
Kesinlikle sesimizi, şikayetimizi uygun platformlarda duyurmalıyız.

alpbilal
07.01.2010, 13:56
arkadaşlaras bütün sivas halkını ve sivas spor a gönül verenleri başbakan ımızın şahsen ulaşılmaı için actığı siteden mail yamuru tutmaya davet ediyorum konu bukadar basit hallolmamalı

alpbilal
07.01.2010, 14:00
buyurun tıklayın gerekli bilgileri doldurun şikayetinizi yazın yollayın arkadaşlar bu devirde ağlamayana mama yok malesef artık hakkımızı arıyacağız herkesi bu sayfayı doldurup hak aramaya davet ediyorum

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx

kiNgSiZe58
07.01.2010, 14:20
10 seneye 20binlik stadt teslim olur...

Rallim58
07.01.2010, 14:25
üçyıldız58 kardeşime;

Kardeşim; Yorumunuzu dikkatle okudum, tamamına yakınına katılıyorum ancak, Abdullah Yiğit'in, adeta ciğerini tanıyorum o nedenle;

1- Abdullah Yiğit'in makalesinde yer alan, taraftarımız mevcut stadı doldurmuyor, sözünde atfı anlamış olmalısın...(Stada gelmeyenlere stemli gönderme vardır)

2- Abdullah Yiğit'in, Sivas'lılık aşkı ve Sivasspor sevdalılığını tartışmak abesle iştigaldir.

Bilgilerinize sunmak istedim, tartışmak adına değildir.

Diğer bahsettiklerinize hemfikir olduğumuzu bilmelisiniz.

cabuker
07.01.2010, 16:41
STAT İÇİN PROTOKOL İMZALANDI!..

Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasına aday olması ve şampiyonada ev sahipliği yapacak iller arasında Eskişehir'in de bulunmasından dolayı kentte yapılması planlanan 33 bin kişilik yeni stat için Eskişehir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehirspor arasında protokol imzalandı.

Vali Mehmet Kılıçlar, protokol töreninde, yeni yapılacak stadın kent için en önemli haberlerden biri olduğunu belirterek, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yapılacağı iller arasında Eskişehir'in de bulunmasının herkesin omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklediğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Muttalip bölgesinde yapılması planlanan yeni stadın kente büyük bir hareketlilik getireceğini ifade etti.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal da 33 bin kişi kapasiteye sahip, yaklaşık 80 milyon Avro'ya mal olacak yeni stadın Eskişehirspor taraftarını heyecanlandırdığını anlatarak, projeye destek Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/haberler/tumhaber/97524/1/stat-icin-protokol-imzalandi.html

el oğlu nasıl yapıyor

stain
07.01.2010, 16:44
STAT İÇİN PROTOKOL İMZALANDI!..

Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasına aday olması ve şampiyonada ev sahipliği yapacak iller arasında Eskişehir'in de bulunmasından dolayı kentte yapılması planlanan 33 bin kişilik yeni stat için Eskişehir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehirspor arasında protokol imzalandı.

Vali Mehmet Kılıçlar, protokol töreninde, yeni yapılacak stadın kent için en önemli haberlerden biri olduğunu belirterek, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yapılacağı iller arasında Eskişehir'in de bulunmasının herkesin omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklediğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Muttalip bölgesinde yapılması planlanan yeni stadın kente büyük bir hareketlilik getireceğini ifade etti.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal da 33 bin kişi kapasiteye sahip, yaklaşık 80 milyon Avro'ya mal olacak yeni stadın Eskişehirspor taraftarını heyecanlandırdığını anlatarak, projeye destek Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/haberler/tumhaber/97524/1/stat-icin-protokol-imzalandi.html

el oğlu nasıl yapıyor

vay anasını diyorum başka bir şey demiyorum, biz yıllardır yapıldı yapılcak diyoruz adamlar bir anda 33 bin kişilik stadı yaptırıyor, helal olsun....

bir de eskişehirin mevcut stadı bile bir iki maç hariç hiç bir maçta dolmuyor, bakmayın es eslilerin atıp tutmalarına.....

35 bin kişilik stadımızı isteriz o kadar..............

stain
07.01.2010, 16:51
ya apdullah bey bazen sizi gerçekden anlayamıyorum şimdi salim kılıç bürokrasi adamı ona verilen görev 20.000 kapasiteli stadyumu sivasa empoze etmek
eğer bunu yapmazda yok stadyumumuz 30.000 den aşağı olmaz desin o zaman gör bakalım yerinde durabiliyormu o koltukda kaç gün kalıyorr bu oyuna sen gelme bari
diğer bir konu apdullah bey madem stadyumumuz 20.000 kişi olacak bu stadyumu dolduramıyoruz o zaman kalsın biz onlardan stadyum istemedik başbakan kendi söyledi sivasın bakanı benim size modern bir stadyum yapacağım dedi şimdi modern bir stadyumunun uefa kriterlerine göre bana kapasitesini verebilirmisin apdullah bey sen burdaki oyunuda göremiyorsun maksat sivasa stad yapmak değil tokiye istihdam sağlamak
peki siz dedinizki stadyum dolmuyor şanhkler maçını örnek veriyorsun anderlet maçını örnek veriyorsun bende diyorumki geçen sene trabzon maçında 2000 kişi dışarda kaldı galatasaray kupa maçında hakeza yine öyle bir başka örnek vermek gerekirse 80.000 nufuslu rizeye 20.000 kapasiteli stadyum yapıldı rizenin önceki stadyumu doluyormuydu komple boştu böylee bir sürü örnek varr siz bunlarıda es geçiyorsunuz bunları dile getirmiyorsunuz
diğer bir konu bu konuyla ilgili ilgilenmeyen milletvekillerimizi neden yazmıyorsun neden bunları teşhir etmiyorsun bana söylermisin apdullah bey AKP. birinci sıra milletvekilimizin sivasspora ne katkısı oldu diğerlerinin ne katkısı oldu kusura bakmayın ama sizin yaptığınız suya sabuna dokunmadan gazetecilik yapmak her şeyde taraftarı suçluyorsunuz stad dolmamış ne yapalım adama bileti bile biz alıyoruz gel izle diyoruz gelmiyor kapasitemiz bu senin yapacağın sivasa vede sivasspora hizmet taraftarı suçlamak değil
SİVASA SAHİP ÇIKMAYAN MİLLETVEKİLİNİ ,BÜROKRATINI, VALİSİNİ,BELEDİYE BAŞKANINI,TİCARET ODA BAŞKANINI .İŞ ADAMINI medyaya teşhir etmek eğer içinizde SİVASSPOR sevgisi varsa bunu yapın lütfen daha tarafatra top atmayın
söz veren başbakan suçlu değil ,benim seçtiğim hakkımı savunmak için ankaraya gönderdiğim vekil suçlu değil burda tek suçlu taraftarmıı pes doğrusu
apdullah bey sizi seviyoruz lütfen kaçak güreşmeyin taşın altına elinizi koyun bu memleketin ekmeğini yeyip yan gelip yatanları siz teşhir edin bizde arkanızda duralım saygılar

sonuna kadar katılıyorum, eskişehirin ortalama seyirci sayısı 8-9 bin, yani bizden farkları yok ammmmaaaa adamlar 33 bin kapasiteli stadyum yaptırıyor, bizimkiler hala taraftara sallıyor, yok arkadaş yok bu şehirde yaşayanların ufuk problemi var.......

35 binlik stadımızı isteriz...

sevda58
07.01.2010, 16:55
Vay be, helal olsun ne diyelim, bizde bekleyelim oylece...

sado79
07.01.2010, 18:41
akparti genel merkezine başabakanlığa gençlik spor genel müdürlüğüne her sivaslı mail atmalı bu şekilde sesimizi duyurmalıyız

eyuphulagu
07.01.2010, 20:31
Bırakın Eskişehir'i 3. ligdeki Malatya ile bile 33bin kişilik stat protokolu imzalandı..İnanmayan Malatya Sitelerine girsin veya google da bir arama yapsın...Malatya ya da stadın mevcut arazisi karşılığında yeni stat,Spor salonu, diğer spor tesisleri,ve gölge idari binası yapılacakmış..Yani durumları bizimkiyle neredyese aynı durumda..Ama onlara gelince 30-33 bin kişilik stata evet bize gelince sizin stadın yerinin arsa değeri düşük size ancak 20-25 bin kişilik stat...Artı spor salonların kapasiteleri de 5000 binden 3500 e ve 2500 den 1000 kişiye düşürülmüş durumda...Gerçi dün Hamza yerlikaya'nın bu konuda bir açıklamsı var;Stadın kapasitesi kesinlikle 30bin olacak diyor...Bakalım zaman ne gösterecek...Bu işin peşini bırakmayıp gündemden hiç düşürmemek lazım...

turco58
07.01.2010, 20:38
helal size beeeeeeeeee
kim tutar sizi

Dağcı
08.01.2010, 07:46
Bu işi Sn. Salim Kılıç'ın tek başına bitirmesi gerekir. Arkasında 7 milyon Sivas'lının manevi desteği ile masaya ağırlığını koyabilmelidir. Koskoca Sivas'a UEFA standartlarında bir stadyum yaptırılamayacaksa yazık!

Site yönetimi bu manifesto'yu bir basın toplantısında duyurmalı.

zaralı19
08.01.2010, 09:48
Bu işi Sn. Salim Kılıç'ın tek başına bitirmesi gerekir. Arkasında 7 milyon Sivas'lının manevi desteği ile masaya ağırlığını koyabilmelidir. Koskoca Sivas'a UEFA standartlarında bir stadyum yaptırılamayacaksa yazık!

sana katılıyorum kardeşim basın toplantısı yapalım duyuralım sesimizi

stain
08.01.2010, 12:44

tek başına bitirmesinden vazgeçtik, engel olmasın yeter, adam sürekli 20-25 bin bize yeter deyip duruyor!

navruz58
08.01.2010, 14:42
vallahi cok yazik oluyor verilen sözler tutulmayinca allah yardimcimiz olsun

nefhret_58
08.01.2010, 16:39
abi şaka gibi ya. zaten başbakana bel bağlamakta suç. kaç lira ya bu stad. toplayalım arkadaş. daha öncede sivassporumuz için para toplandı. ha bi otobüs, ha stad için yardım. ne farkeder. yazsınlar hesap numarası ben gönderirim vallaha zaten toki ne ki kardeşim. hap kadar eve çuvalla para alan bir kuruluş.stadı da evlerine benzetecekler işte gerisi yalan. uefa kriterlerine uymayan stadı yapmaya gerek yok. bu milletin parasını ya adam gibi bir projeye harcasınlar, yada dış borcu kapatsınlar.:mad:

aykut-akay
08.01.2010, 20:32
[QUOTE=SivasSpor.Com;594478]http://www.sivasspor.com/images/stories/2008yeni/sslogo.jpg

3 yıldız
08.01.2010, 21:46
sevgili sivaslılar modern bir stada sahip olmayı hepimiz çok istiyoruz ama bunu sadece devletten beklemekte doğru değil trabzonspor istanbul hegemonyasının hüküm sürdüğü bu ülkede 6 kere şampiyon olmuş ama buna rağmen yeni bir stadı yok keza ne bjk nin nede gs nin yeni bir stadı yok ama bu ülkede f.bahçe gibi kayseri gibi kendi imkanları ile muhteşem stad yapan iki kulüp var bence en doğrusuda bu stadyum tabiki önemli ama neden yabancı oyuncular sivasta değilde istanbulda sağlık kontrolünden geçerler sivasta hastanemi yok önce eksiklerini tamamlamış bir şehir olalımki kamanan gibi oyuncularda sivasımıza seviyesiz laflar etmesin.

ssfatihss
09.01.2010, 11:52
yaaa arkadaşlar biz sivas olarak hep yıllarca kandırıldık başbakan gelir 30 bin der toki 20 bin olacak der yapmaya baslarlar 10 yıl sürer... zaten sivas a 15 yıldır ne yapılmış bilen biri varsa bana anlatsın.son iki yıldır sivas sporun başarısını bile hazmedemeyen insanlar sivas a ekonomik bakımdan gelir getirecek bir projeyi hiç desteklemezler bence bunların içinde bürokratlarda var sivaslıyım diye geçinen çakma sivas lılarda var...

BOUN
09.01.2010, 21:23
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir Türkiye ve Sivas gündemini değerlendirmek amaçlı bugün ilimizde bir basın toplantısı düzenledi... Demiryolu işçileri ve CÜ Fen Edebiyat öğrencilerinin de katıldığı basın açıklamasında Özdemir: ''Türkiye ve Sivas üzülerek söylüyoruz, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık bir sürecinden geçiyor'' dedi.

Özdemir, şöyle konuştu: ''Türkiye ve Sivas üzülerek söylüyoruz, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık bir sürecinden geçiyor. Ekonomide böyle, siyasette böyle, sosyal yaşamda böyle. 70 bin kişinin telefonunun dinlendiği, hükümetin Adalet Bakanı tarafından açıklanıyor. Kurumlar birbiriyle çatışıyor, kurumlar arasında kavga var. İnsanlar yargıya güvenmiyor. Kurumlar birbirine güvenmiyor. İnsanlar devletin kurumlarının verdiği karara güvenmiyor. Savcılar birbirleri hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Mahkemeler birileri aleyhinde dinleme kararları verebiliyor. Askeri yargı, sivil yargıya güvenmiyor. Ankara'da savcıların, polislerin, askerlerin arasında yaşanan kovalamaca trajikomik bir noktada, ABD'den hakimin izlendiği ihbarı geliyor araç durduruluyor içinden patates çıkıyor, Sivas'a reva görülen durum ortada son 30 yıldır kaybeden bir Sivas var, Tüdemsaş küçülüyor, Dikimevi kaçırıldı, Cer Atölyesi kapanıyor, Devlet Hastanesi yapılacak dendi mevcut hastaneler kapanıyor, Adalet Sarayı yapılacak dendi 7 yıldır temeli atılmadı, Fuar alanına yapılmış trilyonluk yatırımlar atıl duruyor, 35 bin kişilik stad sözü verildi ancak Rize kadar küçük bir şehrin stadı büyüklüğünde bir stad yapılıyor, Öğrencilerimiz Formasyon hakları elinden alınarak madur bırakılıyor bu en azınadn 2-3000 öğrenci demek, trenler kaldırılıyor, Türkiye ve Sivas'ımız bu kadar rezil bir tabloyu hak etmiyor'' dedi.

Açılım konusunu da eleştiren Özdemir "Devletin savcısı, hakimi Irak sınırında teröristler karşısında neredeyse el pençe divan duruyor, bir belediye başkanı Türk Yönetim Adetlerine, örflerimize, devlet geleneğimize yakışmayacak biçimde küfürler ediyor, hakimler savcılar duruyor ama ben devamlı gidip izliyorum Silivri'de o teröristlerle savaşmış generaller, aydınlar, yazarlar aynı savcılar tarafından yargı cinayetine maruz kalıyorlar... Bunu, bu haksızlığı artık Türk halkı kaldıramaz... Ülkenin iki farklı yerinde iki farklı adalet sistemi uygulanıyor..."

Formasyon derslerinin yıllardır Sivas'ta verildiğini söyleyen Özdemir ne oldu da Sivas'tan bu hakkın alındığını ve bu konu ile ilgili hem Üniversitemiz Rektörü İlyas Dökmetaş, hem de dün YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan ile görüştüğünü söyledi ve şöyle devam etti: "Sevgili gençler, size kim ne derse desin, kim önünüze ne zorluk koyarsa koysun ben bu sorunu meclise götüreceğim, çözülmez diyenlere inat bunu ben çözeceğim, YÖK başkanının konuşmasından çok umutlu değilim ama Pazartesi Milli Eğitim Bakanına bu konu ile iligli bir soru önergesi sunacağım, Yök başkanı ile de tekrar görüşeceğim ve mecliste bu konu için özel konuşma yapacağım, hakkınızı savunacağım ve size "bu olayın üzerine gitmeyin çözülmez" diyenlere inat uğraşacağım didineceğim ve hakkınızı kazandıracağım şimdi olmazsa iktidara geldiğimizde bu sorunu ortadan kaldıracağım." dedi...

Tren seferlerinin iptali ilgilide yine pazartesi Ulaştırma bakanı ile görüşüp gerekli bilgileri aldıktan sonra bir önerge ile meclise taşıyacağını ve ulaştırma komisyonu üyesi partili arkadaşlarının bu komisyonun gündemine bu konuyu getirmelerini sağlayacağını söyledi...

Stadyum konusunda da "Keşke 4 Eylül Spor kompleksi yapılsa ama yapılmıyor, yıllardır oyalanıyor Sivas... Sivasspor'un bu başarılı dönemlerinde geçen senelerde yapılsaydı bu yatırımlar belki de Futbol Avrupa Şampiyonasına Sivas aday il olarak gösterilecekti ama yıllardır oyalandık, oyalandık ve sonunda da 25000 kişilik stadyum ile ağzımıza bir parmak bal sürülecek...10 sene sonra yenisine gerek duyulur, ileriye dönük bir yatırım olmaz ayrıca zaten 20000'e yakın kapasitesi şimdiki stadyumun var yıkmayalım daha iyi çünkü onlarca sporcu yetiştirdi bari anıları ile yaşayalım.. Bu konu ile ilgili de Rize örneğini vererek Başbakanın memleki olan Süper ligte bile olmayan Rize ile aynı büyüklükte bir stadın neden bizlere reva görüldüğünü Spor bakanına yazacağım bir önerge ile soracağım"

Son olarakta "Sivas tarihinin en kötü dönemlerini yaşamaktadır. Son 30 yıldır yatırım mahrumu kalan Sivas son 2-3 yıldır da devamlı kan kaybetmektedir, bunun sonu yeniden CHP iktidarında gizlidir, kendisine bu günleri hak gören bu partiyi al aşağı etmek artık Sivaslı hemşerilerime kalmıştır. Bundan önceki CHP iktidarlarında herzaman yükselen Sivas 2 sene sonra CHP iktidarında yeniden yükselecektir, yeniden Türkiye'nin en büyük, en değerli şehirlerinden birisi olacaktır." dedi.

Daha sonra gazetecilerin soruların cevaplandıran Özdemir, gelen "Verdiğiniz 30'a yakın soru önergesi var bu soru önergeleri ve çalışmalarınızda yanlız kaldınız mı?" sorusuna şöyle cevap verdi. "Evet, soru önergeleri genelde yalnız verilir ancak biz Merhum Muhsin Bey ile -kendisini de saygı ile anıyorum- Dikimevi konusunda birlikte çalıştık ancak iktidar vekillerine birlikte gitmemize rağmen bize destek olmadılar, Milli Savunma Bakanı ile görüşmeye gitmek istedik birlikte gelmediler bizde Muhsin Bey ile ikimiz gittik, başka konularda da yanlız ya da Muhsin Bey ile Ankara'da çok çalıştık ama hiç AKP vekillerini bizimle birlikte göremedik, benim önergelerim dışında onlarında önergelerine ve çalışmalarına bir bakınız sadece şu rakam çıkar karşınıza:sıfır" Belediye ile ilgili bir soruya da "Sivas için iktidar muhalefet farketmez tüm vekillerin belediyeye sahip çıkması gerekli, bizler toplantılarda, Ankara'da hep destek oluyoruz belediyemize... Sivas için sahip çıkmalıyız, didişmemeliyiz." dedi...

http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?p=511243#post51 1243

Sayın Sivas Milletvekilimiz Malik Ejder Özdemir'e duygularımıza tercüman olduğu için şükranlarımı sunarım. İnşallah birlik olup Sivas'ımız ve Sivasspor'umuzun menfaatlerini korumak için çalıştığımızda başarılı olacağız!

BOUN
09.01.2010, 21:38
Daha sonra gazetecilerin soruların cevaplandıran Özdemir, gelen "Verdiğiniz 30'a yakın soru önergesi var bu soru önergeleri ve çalışmalarınızda yanlız kaldınız mı?" sorusuna şöyle cevap verdi. "Evet, soru önergeleri genelde yalnız verilir ancak biz Merhum Muhsin Bey ile -kendisini de saygı ile anıyorum- Dikimevi konusunda birlikte çalıştık ancak iktidar vekillerine birlikte gitmemize rağmen bize destek olmadılar, Milli Savunma Bakanı ile görüşmeye gitmek istedik birlikte gelmediler bizde Muhsin Bey ile ikimiz gittik, başka konularda da yanlız ya da Muhsin Bey ile Ankara'da çok çalıştık ama hiç AKP vekillerini bizimle birlikte göremedik, benim önergelerim dışında onlarında önergelerine ve çalışmalarına bir bakınız sadece şu rakam çıkar karşınıza:sıfır" Belediye ile ilgili bir soruya da "Sivas için iktidar muhalefet farketmez tüm vekillerin belediyeye sahip çıkması gerekli, bizler toplantılarda, Ankara'da hep destek oluyoruz belediyemize... Sivas için sahip çıkmalıyız, didişmemeliyiz." dedi...

Yukarıdaki paragraf da aslında mevcut iktidar partisinin Sivas vekillerinin ne kadar Sivas vekili(!) oldukları, karakterleri, anlayışları, Sivas'a bakışları vs vs vs her şey belli oluyor. Bu adamlara beddua okumak istiyorum ancak susuyorum, bunları adam diye kendisine vekil tayin edip, seçip gönderen halkın kalitesini düşünüyorum, düşünüyorum, düşünüyorum!...

stain
10.01.2010, 15:00
sivassporumuza yakışır bir stad istiyoruz

sivasımıza meydanda 30.000 kişilik stad söz verip 20.000 kişilik stad yapılacaksa bu sözde sadık olmayan başbakanı kınıyorum

kendi memleketi rizeye 22000 kapasiteli stad yaptıran recep tayyip erdoğan beyefendiyi kınıyoruz

taraftarı olmayan takımların bile kocaman stadları var

mesela kasımpaşa mahalle takımı ve stadları 20.000 kişilik ismide recep tayyip erdoğan stadı

ibb nin oynadığı stad ortada boş stada oynuyo oyuncular

kasımpaşalı olan sözde yiğit delikanlı erkek olan başbakanımız

SÖZ VERDİĞİ HALDE BİZE 20.000 KİŞİLİK STAD YAPILMASI İÇİN DÜĞMEYE BASMIŞ

eli kurusunda basamaz olsun dili kurusunda her gün medyaya çıkıp zırzır ötmesin
oy isteyecek

bu sözünü yüzüne vuralım

congar28
10.01.2010, 16:21
SIVAS KADAR SAHIPSIZ BIR MEMLEKET YOK AKSINI IDDA EDENLER SIVASIN YARI NUFUSUNA SAHIP ILLERDEKI YATIRIMLARA BIR BAKSINLAR ADLIYE BINALARI BELEDIYE BINALARI ,STADLARI,BITIRILMIS BIZ YILLARDIR SURAYA YAPILSIN BURAYA YAPILSIN DIYE TARTISALIM. AK PARTI SIVASA KALDIRIMDAN BASKA NE YAPTI ONLARDA RAHMETLI MUHSIN YAZICIOGLU ILE ESKI DEVLET BAKANI ABDULLATIF SENERIN SAYESINDE OLDU SIMDI BAKIN TAS USTUNE TAS KONMUYOR, BIRDE YANIBASIMIZDAKI CUMHUR BASKANININ MEMLEKETI KAYSERIYE BAKIN SON 7 YILDA NELER YAPILDI BIZIM MILLETVEKILLERI UYUYORLAR YADA SN TAYYIP ERDOGAN VE ARKADASLARI SN ABDULLATIFSENERDEN DOLAYI SIVASTAN INTIKAM ALIYOR YERI GELINCE DIYORUZKI DUNYADA 6 MILYON SIVASLI VAR AMA NE ISE YARIYORUZ MEMLEKETE HIC BIR YARARIMIZ YOK BIRLIK OLAMIYORUZ.SON UC YILDA BUYUK BASARILARA IMZA ATMIS BULENT UYGUN 5 HAFTA YENILDI DIYE ONCA BASRIYA RAGMEN YERDEN YERE VURDUK TEPKIMIZI ORTAYA KOYDUK ADAM CEKTI GITTI ANLAMADIGIM SIVASIN OKDADAR MILLET VEKILI VAR ONLARA NIYE HIC TEPKIMIZ YOK NIYE SORGULAMIYORUZ BIZ ONLARI ANKARAYA YAN GELIP YATSINLAR DIYEMI GONDERDIK PARTILER DEGISIYOR YILLAR GECIYOR AMA SIVAS HEP KAYBEDIYOR SAYGILARIMLA ERDOGAN CONGAR

üçyıldız58
10.01.2010, 17:14

Yukarıdaki paragraf da aslında mevcut iktidar partisinin Sivas vekillerinin ne kadar Sivas vekili(!) oldukları, karakterleri, anlayışları, Sivas'a bakışları vs vs vs her şey belli oluyor. Bu adamlara beddua okumak istiyorum ancak susuyorum, bunları adam diye kendisine vekil tayin edip, seçip gönderen halkın kalitesini düşünüyorum, düşünüyorum, düşünüyorum!...

iktidar partisinde bizim milletvekilimizmi var daha yeni duydum sivaslı bir kaçtane var amaa en son onlara tayyip erdoğanınn bostan korkuluğu görevi biçtiğini biliyorumm

KrAL SiVaS 58
10.01.2010, 17:28
korkaklar yüzünden böyle oluyor hiç şöyle cesur bi insan yok yaw sivaslı milletvekilleri arasında başkan zaten kafası iyi

SİVASLI ZENGİNLER (tabi varsa) UYUMAYIN MEMLEKETE SAHİP ÇIKIN!!!!!!!!!

stain
10.01.2010, 20:02
sivaslı zenginden önce 4 millet vekilimizi alan akp iktidarının bize kazık atmasını sindiremiyoruz sinei millete çekecez akp yi görecekler

oyum bundan sonra adam gibi adam olan millet vekillerine ve partilere

ne lan bu meydanda 30.000 sözü verip yapımda 10.000 indiren başbakana yuhlar olsun bide delikanlıyım diye gezer

allah belalarını versin o millet vekillerinin de neki admmısınız sizbe

spor bakanı trabzonlu trabzon spora geçtiği kıyakalar ortada

rizeye yapulan stad ortada

rize hesabından sivasa yapılacak olan stad yerini söyleyeyim rize merkez nüfus 80.000 stadları 20.000
sivasmerkezin nufusunu 280.000 alsak stada oranlarsak sivasa 70.000 lik stad yapılmalı biz ise 30-35 bin kişilik stad istiyoruz

sivasa yapılacak olan (sözde hiç olmasa ondan iyi) staddda ortada

herhalde sayın başbakan kardenizde olduğu gibi belirli yaaştan sonra bunama olayı görülüyor ve başbakan bunamış anladığımız kadarıyla

tokiye stadın yeri verilecek yerine şehrin dışında stad yapılacak
stadın yeri şuan sivasın en değerli yerlwerinden birisi
kulübümüz kaptan inşaaata versin orayı kaptanlar inşaat yapar yerinede 30.000 kişilik lüks sper bir stad yapar

biraz ucucuna gelsede yapar

ready
10.01.2010, 20:26
Tayyip erdogan sivaslının agzına bir parmak bal çaldı stat sözü verdi belediyeyi kaybedince de sözünden geri caydı benim merak ettigim sözde sivas millet vekili olan bu insanlar iş lafa geldigi zaman attıkları yerde mangalda kül bırakmazlar iş icraate geldigi zaman fıss çıkarlar bu insanları yeniden seçileceklermi yahut sivasın yüzkarası bu vekiller yine ankaraya gidebilecekmi

sevda58
11.01.2010, 08:34
up............................ ...........

effenberg
11.01.2010, 16:01
Bunlar Sivasa Stad degil baraka bile yapmazlar................

Bu mesele simdi iyice gündeme gelir 2011 deki secimler icin secimlerden sonra yine unutulur.........

Yillardir Sivas Sehrine verilen her söz secimlerden sonra unutulmustur......

ready
11.01.2010, 16:43
Sivasa faydası olmayan vekilin ne işi var o zaman sivaslı onları iş yapsın diye memleket kalkınsın diye vekil seçiyor ankaraya korkuluk olsunlar diye degil

Kibrisli
11.01.2010, 17:09
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir Türkiye ve Sivas gündemini değerlendirmek amaçlı bugün ilimizde bir basın toplantısı düzenledi... Demiryolu işçileri ve CÜ Fen Edebiyat öğrencilerinin de katıldığı basın açıklamasında Özdemir: ''Türkiye ve Sivas üzülerek söylüyoruz, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık bir sürecinden geçiyor'' dedi.

Özdemir, şöyle konuştu: ''Türkiye ve Sivas üzülerek söylüyoruz, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık bir sürecinden geçiyor. Ekonomide böyle, siyasette böyle, sosyal yaşamda böyle. 70 bin kişinin telefonunun dinlendiği, hükümetin Adalet Bakanı tarafından açıklanıyor. Kurumlar birbiriyle çatışıyor, kurumlar arasında kavga var. İnsanlar yargıya güvenmiyor. Kurumlar birbirine güvenmiyor. İnsanlar devletin kurumlarının verdiği karara güvenmiyor. Savcılar birbirleri hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Mahkemeler birileri aleyhinde dinleme kararları verebiliyor. Askeri yargı, sivil yargıya güvenmiyor. Ankara'da savcıların, polislerin, askerlerin arasında yaşanan kovalamaca trajikomik bir noktada, ABD'den hakimin izlendiği ihbarı geliyor araç durduruluyor içinden patates çıkıyor, Sivas'a reva görülen durum ortada son 30 yıldır kaybeden bir Sivas var, Tüdemsaş küçülüyor, Dikimevi kaçırıldı, Cer Atölyesi kapanıyor, Devlet Hastanesi yapılacak dendi mevcut hastaneler kapanıyor, Adalet Sarayı yapılacak dendi 7 yıldır temeli atılmadı, Fuar alanına yapılmış trilyonluk yatırımlar atıl duruyor, 35 bin kişilik stad sözü verildi ancak Rize kadar küçük bir şehrin stadı büyüklüğünde bir stad yapılıyor, Öğrencilerimiz Formasyon hakları elinden alınarak madur bırakılıyor bu en azınadn 2-3000 öğrenci demek, trenler kaldırılıyor, Türkiye ve Sivas'ımız bu kadar rezil bir tabloyu hak etmiyor'' dedi.

Açılım konusunu da eleştiren Özdemir "Devletin savcısı, hakimi Irak sınırında teröristler karşısında neredeyse el pençe divan duruyor, bir belediye başkanı Türk Yönetim Adetlerine, örflerimize, devlet geleneğimize yakışmayacak biçimde küfürler ediyor, hakimler savcılar duruyor ama ben devamlı gidip izliyorum Silivri'de o teröristlerle savaşmış generaller, aydınlar, yazarlar aynı savcılar tarafından yargı cinayetine maruz kalıyorlar... Bunu, bu haksızlığı artık Türk halkı kaldıramaz... Ülkenin iki farklı yerinde iki farklı adalet sistemi uygulanıyor..."

Formasyon derslerinin yıllardır Sivas'ta verildiğini söyleyen Özdemir ne oldu da Sivas'tan bu hakkın alındığını ve bu konu ile ilgili hem Üniversitemiz Rektörü İlyas Dökmetaş, hem de dün YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan ile görüştüğünü söyledi ve şöyle devam etti: "Sevgili gençler, size kim ne derse desin, kim önünüze ne zorluk koyarsa koysun ben bu sorunu meclise götüreceğim, çözülmez diyenlere inat bunu ben çözeceğim, YÖK başkanının konuşmasından çok umutlu değilim ama Pazartesi Milli Eğitim Bakanına bu konu ile iligli bir soru önergesi sunacağım, Yök başkanı ile de tekrar görüşeceğim ve mecliste bu konu için özel konuşma yapacağım, hakkınızı savunacağım ve size "bu olayın üzerine gitmeyin çözülmez" diyenlere inat uğraşacağım didineceğim ve hakkınızı kazandıracağım şimdi olmazsa iktidara geldiğimizde bu sorunu ortadan kaldıracağım." dedi...

Tren seferlerinin iptali ilgilide yine pazartesi Ulaştırma bakanı ile görüşüp gerekli bilgileri aldıktan sonra bir önerge ile meclise taşıyacağını ve ulaştırma komisyonu üyesi partili arkadaşlarının bu komisyonun gündemine bu konuyu getirmelerini sağlayacağını söyledi...

Stadyum konusunda da "Keşke 4 Eylül Spor kompleksi yapılsa ama yapılmıyor, yıllardır oyalanıyor Sivas... Sivasspor'un bu başarılı dönemlerinde geçen senelerde yapılsaydı bu yatırımlar belki de Futbol Avrupa Şampiyonasına Sivas aday il olarak gösterilecekti ama yıllardır oyalandık, oyalandık ve sonunda da 25000 kişilik stadyum ile ağzımıza bir parmak bal sürülecek...10 sene sonra yenisine gerek duyulur, ileriye dönük bir yatırım olmaz ayrıca zaten 20000'e yakın kapasitesi şimdiki stadyumun var yıkmayalım daha iyi çünkü onlarca sporcu yetiştirdi bari anıları ile yaşayalım.. Bu konu ile ilgili de Rize örneğini vererek Başbakanın memleki olan Süper ligte bile olmayan Rize ile aynı büyüklükte bir stadın neden bizlere reva görüldüğünü Spor bakanına yazacağım bir önerge ile soracağım"

Son olarakta "Sivas tarihinin en kötü dönemlerini yaşamaktadır. Son 30 yıldır yatırım mahrumu kalan Sivas son 2-3 yıldır da devamlı kan kaybetmektedir, bunun sonu yeniden CHP iktidarında gizlidir, kendisine bu günleri hak gören bu partiyi al aşağı etmek artık Sivaslı hemşerilerime kalmıştır. Bundan önceki CHP iktidarlarında herzaman yükselen Sivas 2 sene sonra CHP iktidarında yeniden yükselecektir, yeniden Türkiye'nin en büyük, en değerli şehirlerinden birisi olacaktır." dedi.

http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?p=511243#post51 1243

Sayın Sivas Milletvekilimiz Malik Ejder Özdemir'e duygularımıza tercüman olduğu için şükranlarımı sunarım. İnşallah birlik olup Sivas'ımız ve Sivasspor'umuzun menfaatlerini korumak için çalıştığımızda başarılı olacağız!

Evet Boun Sivaslilar.net'te de söyledim... CHP'li vekilimiz ile basın toplantısından önce 10-15 dk sohbet ettim, sohbetin büyük çoğunluğu Stad ve Cumhuriyet Üni. Öğrencilerinin formasyon sorunları ile geçti... Stad konusunda ilk etapta yapılmamasından sonra da başlansa bile fuar yeri gibi atıl kalmasından korkuyor... İyi olacağını düşündüğüm birçok şey yarım kalıyor umarım bu kalmaz dedi, stadın büyüklüğü konusuna gelince UEFA'nın yeni kararını söyledim, zaten o karar olmasa da 17-18000'lik stadımız var o zaman ne manası kalıyor yeni stadyumun dedi ve şimdiki stadın ulaşımı daha rahat hiç değiştirmeyelim dedi... Rize'nin süper ligte takımı yok 22000'lik stad yapıldı biz Şampiyonlar liginde oynadık -ki daha da oynayacağız eminim- neden bu kadar küçüğü bize reva görülüyor dedi... Basın açıklamasında da Spor bakanına Rize'yi örnek vererek soracağını söyledi... Bugün yarın bu önerge TBMM sitesine düşer alır koyarız buraya, tabii bakanın cevabını da...

Bende kendisine sesimiz olduğu için teşekkür ederim...

Ben artık AKP'li vekillerden geçtim...
CHP Sivas Vekili kendi partisinde basın açıklaması yapıyor aynı saatlerde AKP il binasında onlarda bir etkinlik için konusuyor... Hiçbir konuya girmediler hatta Hamza Yerlikaya kalktı başka sorun yokmuş gibi MHP'ye sataştı...
Malik Ecder Özdemir'in de dediği gibi didişmememiz gerek, sataşmakla, kavgayla kaybeden Sivas oluyor, olacak bunun başka bir sonucu olamaz... Ne vardı Malik bey ve Muhsin bey geldiklerinde Milli Savunma Bakanının yanına birlikte gitseniz, Ne vardı "4 Eylül Milli Mücadele Bayramı" için Malik Bey'in yazdığı kanun teklifine Sivas Milletvekili olarak değil bir Sivas'lı olarak imza atsanız? Ama yapmazlar çünkü eğer yaparlarsa Tayyip onları birdaha aday yapmaz, koltuk Sivas'tan önemli çünkü...

YAZIKLAR OLSUN...

deli_yigido
11.01.2010, 17:10
Daha iyisini hak ediyoruz! Hakkımızı aramalı uygun platformlarda!!

Ensar
11.01.2010, 17:27

Yapilacak yeni stadyumun 35 bin olmamasi halinde yenisinin bunun altinda yapilmasina biz taraftar olarak kesinlikle karsiyiz ,bu nedenle neden 20 bin kisilik stadyumu isteyelim mevcut olan 4 Eylül ayagimizin yaninda birde uzaklasacaksa biz Sivas traftarini aptalmi zannetdiler kücük olan yere 20 bin kisilik yapilacak buraya da ayni olacak verilen söz yerine gelmeli gelmeyecekse söz verilmemeli biz taraftar ve sivasli olarak Basbakani verdigi söze davet ediyoruz bunu tam acikliga kavusmasi icin spordan sorumlu devlet bakaninida görevini yapmasi ve bir basin aciklamasi yaparak sivaslinin ve taraftarin bu güvensizligini acikliga kavustursun bize 2.ci sinif muamalesi yapilmasin yapacaklarsada bize Stadyum sözü vermesinler bizim bu cesit yalana dolana aldatilmaya ihtiyacimiz yok üvey evlat muamelesi yapmayin ya verdiginiz sözü getirin yoksa elinizi üzerimizden cekin Tokiyi burdan kiniyorum verilen sözün degistirilmesinden dolayi aslinda yazilacak cok sey var ama bunu yazmak yakisik almaz ???????????

sevda58
11.01.2010, 21:56
Az once tv58'de Sivasimiza yapilacak stad hakkinda konusuyorlardi. programi sunan sunucu sitelerdeki taraftarin dediklerini aktardilar... stadin kapasitesi hakkinda vs vs...

BOUN
12.01.2010, 08:59
Evet Boun Sivaslilar.net'te de söyledim... CHP'li vekilimiz ile basın toplantısından önce 10-15 dk sohbet ettim, sohbetin büyük çoğunluğu Stad ve Cumhuriyet Üni. Öğrencilerinin formasyon sorunları ile geçti... Stad konusunda ilk etapta yapılmamasından sonra da başlansa bile fuar yeri gibi atıl kalmasından korkuyor... İyi olacağını düşündüğüm birçok şey yarım kalıyor umarım bu kalmaz dedi, stadın büyüklüğü konusuna gelince UEFA'nın yeni kararını söyledim, zaten o karar olmasa da 17-18000'lik stadımız var o zaman ne manası kalıyor yeni stadyumun dedi ve şimdiki stadın ulaşımı daha rahat hiç değiştirmeyelim dedi... Rize'nin süper ligte takımı yok 22000'lik stad yapıldı biz Şampiyonlar liginde oynadık -ki daha da oynayacağız eminim- neden bu kadar küçüğü bize reva görülüyor dedi... Basın açıklamasında da Spor bakanına Rize'yi örnek vererek soracağını söyledi... Bugün yarın bu önerge TBMM sitesine düşer alır koyarız buraya, tabii bakanın cevabını da...

Bende kendisine sesimiz olduğu için teşekkür ederim...

Ben artık AKP'li vekillerden geçtim...
CHP Sivas Vekili kendi partisinde basın açıklaması yapıyor aynı saatlerde AKP il binasında onlarda bir etkinlik için konusuyor... Hiçbir konuya girmediler hatta Hamza Yerlikaya kalktı başka sorun yokmuş gibi MHP'ye sataştı...
Malik Ecder Özdemir'in de dediği gibi didişmememiz gerek, sataşmakla, kavgayla kaybeden Sivas oluyor, olacak bunun başka bir sonucu olamaz... Ne vardı Malik bey ve Muhsin bey geldiklerinde Milli Savunma Bakanının yanına birlikte gitseniz, Ne vardı "4 Eylül Milli Mücadele Bayramı" için Malik Bey'in yazdığı kanun teklifine Sivas Milletvekili olarak değil bir Sivas'lı olarak imza atsanız? Ama yapmazlar çünkü eğer yaparlarsa Tayyip onları birdaha aday yapmaz, koltuk Sivas'tan önemli çünkü...

YAZIKLAR OLSUN...

Bu konuda duyarlı davrandığı için Sayın Vekilimiz Malik Ejder Özdemir'e teşekkür ederiz. Sevgili Kıbrıslı abimizden isteğimiz Sayın Vekilimizin soru önergesini ve bu önergeye verilecek olan cevabı, eğer takip edebilirse, bizimle bu forumda paylaşmasıdır.

BOUN
13.01.2010, 10:18
Bugün ki Sivas'ın Sesi gazetesinin haberine göre sayın valimiz hala stadyumun kapasitesinin belli olmadığını ama seyirci kapasitesinin 22-25 bin olarak düşünüldüğünü söylemiş. Demek ki biz burada boş yere didinip uğraşıyoruz, en tepedeki yetkililer bile işin ciddiyetine varamadıktan sonra çok da fazla burada yırtınmamızın anlamı kalmıyor. Bugün 3. lige düşmek üzere olan ve sayın valinin memleketi olan Malatya'ya 33 bin kişilik stad TOKİ aracılığı ile yapılacak. Sayın vali bir zahmet gidip Malatya'dan örnek alsın.

Şehrin en güzel yerinde zaten 18 bin kişilik stadımız varken, 6-7 bin kapasite artırımı için stadyumumuzun yerinin feda edilmesini istemiyoruz sayın valim. Yapılacaksa Sivas'ın 50 yılına hizmet edecek ciddi bir yatırım istiyoruz. Ayrıca şunu da özellikle belirtelim ki başımızdaki yetkililerin ufuklarının dar olmasından da son derece rahatsızız!

İşte aşağıda en güncel haber:

Vali Ali Kolat TOKİ'nin Sivas'a yapacağı yeni stadyum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazetemizin gündeme getirdiği seyirci kapasitesi konusuna da değinen Kolat, seyirci kapasitesinin 25 bin olarak düşünüldüğünü ancak bunun kesin sayı olmadığını söyledi.

Sivas'a yapılacak yeni stadyumun seyirci kapasitesi ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Stadyumun yapımı için TOKİ ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında ön anlaşmanın imzalandığını duyuran gazetemiz, stadyumun seyirci kapasitesi ile ilgili konuya da gündemde tutmaya devam ediyor.

Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç, stadyumun kapasitesi ile ilgili yaptığı açıklamada seyirci kapasitesinin 22-25 bin olarak düşünüldüğünü ancak bunun kesin bir rakam olmadığını söylemişti.

Gazetemizde yer alan haberin ardından stadyumun seyirci kapasitesin 25 bin civarında düşünülüyor olmasına Sivaslı vatandaşlar tepki göstermiş ve sayının 30 binin altında düşürülmemesini istemişti.

SAYI NET DEĞİL

Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Vali Ali Kolat Stadyum ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi. Stadyumun sayısı ile ilgili ön görülen seyirci kapasitesinin 25 bin olduğunu doğrulayan Vali Kolat da bu sayının net olmadığını söyledi.

TOKİ yetkililerinin mevcut stat ve Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun yeri ile ilgili değer tespit çalışmalarını yaptığını, maliyet hesaplamalarının henüz netleşmediğini dile getiren Kolat, bu hesaplamaların tam olarak netleşmesi ile birlikte çalışmalara başlanacağını söyledi.

Stadyumun seyirci kapasitesi ile ilgili net bir durumun söz konusu olmadığını belirten Kolat, yapılacak olan yatırımın maliyet boyutuna göre bu konunun netleşeceğini söyledi.

Stadyumun seyirci kapasitesinin 30 bin olması yönündeki tepki ve talepleri de dikkate aldıklarını dile getiren Kolat, Sivas'a en iyi şekilde ve uzun yıllar hizmet edebilecek bir yatırımın yapılmak istendiğini bu yatırımın da en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü söyledi.

Ön anlaşmaya bağlı prosedürlerin netleşmesi ile birlikte daha net bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağını dile getiren Kolat, stadyumun yanı farklı yatırımların da bölgede yapılacağını bu nedenle yatırımın maddi boyutuna göre hareket edileceğini söyledi.

http://www.sivasinsesi.com/haber.aspx?id=16901

stain
13.01.2010, 10:35
bir söz varya imam naaparsa cemaat napar diye, aynı hesap, vali 25 derse toki ne yapar

sivasa geçmiş olsun, vali bile sivası düşünmüyorsa... halimiz harap, türkiyenin yeni stad yapılan her yerde kapasite en az 30 bin biz de 25 bin... çorum da stad yapacakmış, kapasiteleri 25 bin olacakmış, çorum 3.lig de top koşturuyor...

valinin sivası gördüğü yer 3.lig demekkiii, urfaya bile 30 bin kapasiteli stad yapıldı....

sivasa şimdiden sokulan bu kazık vesilesiyle geçmiş olsun......................... .............................. ...........

stain
13.01.2010, 10:39
bir de artık ne validen ne milletvekillerinden ne belediyeden bişey beklediğimiz yok, tek umudumuz mecnun başkanın sivasa kazık sokmak isteyenlere dur demesidir...

haydi mecnun başkan, yedirme hakkımızı.... urfadan, maltyadan küçük görenlere cevabı sen ver........

üçyıldız58
13.01.2010, 11:20
gelde muhsin yazıcıoğlunu apdullatif şeneri arama ne zaman acabaa elimizdeki değerlere sahip çıkmayı öğreneceğiz

Kibrisli
13.01.2010, 11:38
gelde muhsin yazıcıoğlunu apdullatif şeneri arama ne zaman acabaa elimizdeki değerlere sahip çıkmayı öğreneceğiz

Bence mecliste çalışan başka vekillerimiz de var... En azından şimdi ona destek verelim arkasında duralım, adam Hem stadyum, hem tren seferlerinin iptali, hem de Cumhuriyet Üniversitesinin Formasyon meselesi için çırpınıyor...

stain
13.01.2010, 11:53
Bugün çıkan en son haber aşağıda. Milletvekilimiz Hamza Yerlikaya stadyumun 30 bin kapasite olacağını söylemiş. İnşallah bu sözden de dönülmez!

STADYUM GERÇEK GERİSİ YALAN

Sivasspor’un Süper ligde üst üste elde ettiği başarıları övgü dolu sözlerle anlatan, Sivasspor’un başarısını Anadolu insanın başarısı olarak örnekleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hükümet meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara Sivas’a yeni stadyum sözü vermişti.

Aradan geçen dönemde birçok şehirde yeni stadyum inşaatları ve projeleri hayata geçerken Sivas’ta diğer projelerde olduğu gibi stadyum konusunda da durgunluk yaşanmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TOKİ tarafından Malatya, Afyon, Sivas’a yeni stadyumların yapılacağını duyurmuş Yiğidoları sevince boğmuştu.

Ak parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya Toki’nin eski stadyum ve tesislerin arazisi karşılığı Sivas’a yeni ve modern bir stadyum yapacağını söyledi.
Yerlikaya bu işin ilk günden bu yana bizzat takipçisi olduğunu belirterek işin hızlandırılması konusunda defalarca görüşme yaptığını Stadyum projesinin şu anda hazırlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, yeni Stadyumun Sivas’la ilgili projeler içerisinde imzalanan ve Başbakan tarafından onaylanan tek proje olduğunu söyledi.

Yerlikaya, yeni stadyumun 30 bin seyirci kapasiteli olacağını, yanında diğer spor komplekslerinin yer alacağını söyledi. Mevcut 4Eylül Stadyumu ve İstasyon caddesindeki Atatürk spor salonunun TOKİ’ye verildiğini belirten Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Sivas’la ilgili Sivas’ın menfaatine olan projelerde her zaman üzerine düşen görevi yerine getirdiğini bundan sonrada Sivaslı hemşerilerinin hizmetinde olacağını söyledi.

http://www.sivaspostasi.com.tr/haber_detay.asp?haberID=2502

hamza yerlikaya milletvekili birkaçgün önce 30 bin demiş, eee şimdi vali 22-25 bin diyo......

bu durumda kim doğru söylüyo, kim yalan söylüyor.....

FALÇATA 58
13.01.2010, 13:29
çorbaya döndü bu iş çık çıkabilirsen :)

SenSetik
13.01.2010, 13:43
20 bin kişilik ve koşu pisti olan bir stad yapacaklarsa alsın başlarına çalsınlar...Söz veripte kaçmak yok, yan çizmek yok...adam gibi, uefa standartlarına uygun 30 bin kişilik futbol stadı istiyoruz...

BOUN
13.01.2010, 13:56
hamza yerlikaya milletvekili birkaçgün önce 30 bin demiş, eee şimdi vali 22-25 bin diyo......

bu durumda kim doğru söylüyo, kim yalan söylüyor.....

Evet, gerçekten çok garip değil mi? Bir hafta önce Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya diyor ki, tamam stadımız 30 bin kapasiteli olacak. Sonra bir hafta sonra vali çıkıp diyor ki, stadın kapasitesini 22-25 bin civarında düşünüyoruz. Gerçekten kimin baş kimin kıç olduğu belli değil, kim ne söylüyor, kim ne söz veriyor anlayamıyoruz. Kim doğru kim eğri belli değil! Gerçi şaşırmamak lazım, başbakan 35 bin dedikten sonra onun bürokratları onu yalanlayacak icraatler gerçekleştirebiliyorsa ve bu durum normalse, bu şehirde her şey normaldir!

üçyıldız58
13.01.2010, 17:08
Bence mecliste çalışan başka vekillerimiz de var... En azından şimdi ona destek verelim arkasında duralım, adam Hem stadyum, hem tren seferlerinin iptali, hem de Cumhuriyet Üniversitesinin Formasyon meselesi için çırpınıyor...

zaten AKP milletvekillerinin CHP milletvekilinn sivasla ilgili verdiği bir tane kanun önergesine destek verdiklerini görmedim
siyasi görüşü ne olursa olsun sivas için bir tuğla koyan herkesden ALLAH razı olsun
burdan milletin oyunu alıp sivası her plartfomda yanlız bırakan kişilrinde ALLAH belasını versin

GuVeN
13.01.2010, 17:40

Allah gecinden versin bizim şehrin insanının aklına gelebilmesi için Sayın Şener'inde başına bişe gelmesi lazım demekki.Bakanlığı zamanında Sivas ve Sivasspor'a yaptığı katkılar ortadayken sahip çıkmıyorlarsa ve başka grupların peşine takılıyorlarsa,denecek fazla bişey kalmıyor. Stadyum konusunu sürekli gündemde tutmak için elimizden geleni yapacağız.

üçyıldız58
13.01.2010, 18:45
BENCE BÖYLE BİREYSEL TEPKİLERİMİZİ ORTAYA KOYMAKTANSA GRESUN MAÇINDA STADYUM KONUSUNU BİR PROTOSTO OLARAK DİLE GETİREBİLİRİZ
PANKART BİLE YAPTIRABİLİRİZ YA SİVASA 35.000 KİŞİLİK STAD YADA TOKİYE STADIMIZI PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYECEĞİZ DİYE
BEN PANKARTI YAPTIRABİLİRİM YETERKİ HERKES BİRLİK BERABERLİK OLSUNN

ready
13.01.2010, 19:02
kimi 20.000 diyor kimi 25.000 diyor stadımız zaten 16-17 bin kişilik stadın yeri degerli insanın içine kurt düşmeye görsün insanların burnuna stad arasizi ile ilgili pis kokular gelmeye başladı tokiye peşkeş çekilmesi gibi yıllardır iktidar partisine sürekli vekil gönderen şehrimizde artık bişeylerin degişmesi lazım sivas da mitinglerde atıp tutan kişiler ankaraya gidip de kendi başlarının derdine düşüp seçim zamanı geldigi zaman da memleketi aklına gelen zihniyetin artık sivasda ekmek kapısı kapanma zamanı geldi de geçiyor bile sivasa hiç bir katkıları olmayan bir stat konusunda bile pasit davranan vekiller zamanı geldigi zaman ne yüzle bu milletten oy isteyecekler

Kibrisli
13.01.2010, 20:03
BENCE BÖYLE BİREYSEL TEPKİLERİMİZİ ORTAYA KOYMAKTANSA GRESUN MAÇINDA STADYUM KONUSUNU BİR PROTOSTO OLARAK DİLE GETİREBİLİRİZ
PANKART BİLE YAPTIRABİLİRİZ YA SİVASA 35.000 KİŞİLİK STAD YADA TOKİYE STADIMIZI PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYECEĞİZ DİYE

Ben yanınızdayım, ama o pankartı içeri sokabilmek önemli, artık biliyorsunuz pankarları maçtan birkaç gün önce kulüpten izin almak gerekiyor...

yigido yakup
14.01.2010, 00:55
sivaslinin tek sucu bu siyasi düsünceyi kayitsiz sartsiz meclise göndermek ve iktidara tasimaktir.
resmen sivaslilarla dalga geciliyor stad diyorlar 17 bin kisilik stadi ve atatürk spor salonunu yikip yerine sehrin disina 25 bin kislik satad yapiliyor tesvik kapsaminda türkiyedeki gelismis sehirlerle ayni kefeye konuyor tesvik pastasindan mahrum birakiliyor.madem stad 25 bin kisilk olacak eger öyle yapilacaksa hic stadi yapmasinlar versinler bu iki tesisi sivasspor a daha iyi.

birdaha da o sivasliyim diye o mecliste ve iktidar partisinde bulunan milletagalari ya restlerini cekip sivas icin birlik olup herseyin karsisinda dursunlar sivaslinin gönlünü kazansinlar.basbakana yaranacagim hicbirseye ses cikarmayanlar basbakan size birdaha milletvekilli olma sansi verse bile bu sivas halki size bu sansi birdaha vermeyecektir.

hepiniz birden 1 kamer genc bile etmiyorsunuz adam tek basina tunceliyi her sartta savunuyor vede kendi gücüyle hep mecliste yer buluyor.

milletvekilleri ya geldiginiz yeri unutmazsiniz sehrinize sahip cikarsiniz yada hicler arasinda yer alarak bir degersiz hic olarak kalirsiniz.

Elbeyliliyiz
14.01.2010, 00:58
30 bin kisilik istiyoruzzzzzz büyük olsun kücük olmasin...

Elbeyliliyiz
14.01.2010, 01:00
Hza beyefendi acaba sivasimiz icin ne yapmis hic katkisi varmi... Ben duymadim iyi gürestigi biliniyor

Elbeyliliyiz
14.01.2010, 01:04
Abdüllatif bey destek cikiyordu modern bir sehir olsun diye katkisini hic esirgemedi ama suanki milletvekilleri varliklari hic hissedilmiyor bizi temsil ediyorsunuz sakin top nan isimiz olmaz diye düsünmeyin. Cünkü faydasi var sehirimize

GuVeN
14.01.2010, 04:04
Daha önce 30 bin kişilik olacağı açıklanan stadın kapasitesinin 25 bine düşürülmesi Kırmızı-Beyazlı taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı. 20 milyon TL’lik ekstra maliyetten dolayı kapasitenin düşürüldüğü belirtilirken, Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, “3-5 bin kişi eksik ya da fazla olması önem taşımıyor. Önemli olan yeni tesislerin yapılarak şehre kazandırılması” diye konuştu.

fanatik gazetesinden alıntıdır.

Şimdi bu Hamza Yerlikayaya ne denir?Sivas' ı satanları bizde satacaz günü geldiğinde!

tekdoktirin
14.01.2010, 04:57
zaten AKP milletvekillerinin CHP milletvekilinn sivasla ilgili verdiği bir tane kanun önergesine destek verdiklerini görmedim
siyasi görüşü ne olursa olsun sivas için bir tuğla koyan herkesden ALLAH razı olsun
burdan milletin oyunu alıp sivası her plartfomda yanlız bırakan kişilrinde ALLAH belasını versin

ahbey
14.01.2010, 06:50
Bu konuda herhangi bir tepki düşünüyor musunuz?
a) Dilekçe
b) e-posta
c) Kulüp aracılığı ile Bakan, Siyasi ve diğer bürokratlara görüşme
vs vs vs

ahbey
14.01.2010, 06:53

CHP milletvekiliydi galiba, AKP olsa bilirdim.. Sivasın sorunları konusunda serbest (Gündem dışı) görüş bildirdi Mecliste ..
Sonuç ? Hiçbirşey..

Ali Selim
14.01.2010, 07:06
arkadaşlar Protesto ederken kendimize de bakarım tamam sivasa 30-35 bin kişilik stad lazım fakat bu stadın içerisinde bugünde olduğu gibi 10 bin kişimi olacak biz taraftar olarak şampiyonluk maçında dahi 15 bin zor gördüysek baştakilerden ne bekleyebiliriz ilk önce bizim takımımızı büyük maç KÜÇÜK maç demeden desteklemektir o zaman yapmasınlar kapılarına dayanalım bence işi ilk önce kendimizden başlayalım arkadaşlar ve giresunspor maçı öncesi ise takımımıza full destek olalım SİVASSPOR buraları bu puanları hak etmyor daha iyi yerlere layık takımız tabi ki taraftar ile olacak bu iş saygılar

BOUN
14.01.2010, 08:16

Ben desteğe hazırım abi! Yeterki bir hafta evvel 30 bin deyip bir hafta sonra beş binin lafı mı olur diyen Hamza gibi sözünün eri olamalayanlara cevabı verelim.

Ve şunu da unutmasınlar, bu sözleri verenler ve sonra da yiyenler, sokakta Sivassporlunun yüzüne bakamayacak! Şahsen karşılaşsam bu adamlardan herhangi birisiyle ayaküstü de olsa kendi adıma hesabını sorarım!

SenSetik
14.01.2010, 08:25
Daha önce 30 bin kişilik olacağı açıklanan stadın kapasitesinin 25 bine düşürülmesi Kırmızı-Beyazlı taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı. 20 milyon TL’lik ekstra maliyetten dolayı kapasitenin düşürüldüğü belirtilirken, Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, “3-5 bin kişi eksik ya da fazla olması önem taşımıyor. Önemli olan yeni tesislerin yapılarak şehre kazandırılması” diye konuştu.

Şimdi bu Hamza Yerlikayaya ne denir?Sivas' ı satanları bizde satacaz günü geldiğinde!

Seni oraya milletvekili diye koyanların aklına yanayım ben....Bu memleket hep senin gibi küçük düşünen zihniyetler yüzünden geri kalmadımı?...Aklı sıra belediye başkanlığı seçiminin intikamını almaya çalışan hükümet ne ekerse onu biçecektir...Herşey bir yana benim için Sivasspor'un yeri başkadır..Sivasspor için kılını kıpırdatmayanlar, ağzıyla kuş tutsa umramda değil...Bundan sonra senin söylediklerinde umrumda değil sayın milletvekili !!

stain
14.01.2010, 09:01

bak hamza, madem 3-5 bin koltuk önemli değil, o zaman 30 bin değil 35 bin olsun, saçmalamayın........

konartr58
14.01.2010, 09:15
boşuna seslenmişsiniz.Spor il müdürlüğü zaten iktidarın emrinde ne yapabilir ki emir büyük yerden demekten başka.Belediye dersen cücük yönetim anlayışı ile sivasın sorunlarını üstlenecek ağırlıktan uzak.Ticaret odası dersen onlar para hesabındalar.sivasın neresinden nasıl para kazanırız.konumumuzu kullalanarak nasıl zengin oluruz derdindeler.öyle olmasalar çevre yolu değiştirilmesin terminal yenilenmesin diye ankara mimarlar odasını devreye koyup sivasın önünü kesecek davalar açarlarmıydılar.
sivasın stadyum hikayesi bitmiştir.seslendikleriniz sağır kör ve dilsiz maymunları oynuyorlardır.sonuç çıkmayacaktır.

cşkn
14.01.2010, 09:36
TARAFTAR OLARAK ÖNCE MAÇ SEYRETMEYİ ÖGRENMEMİZ LAZIM TARAFTAR NASIL OLUNUR BIRILERİ CIKSIN NASIL SEYİRCİ NASIL TARAFTAR OLUNUR ÖGRETSİN BİZLERE......:mad::mad::mad:EG İTİM ŞART KARDEŞİ.:mad::mad::mad:....... BİRİLERİ İYİ BİR ORGANİZE İLE TOPLU HALDE 500 KIŞİLİK 1000 KİŞİLİK GRUPLAR HALINDE NASIL MAÇ SEYREDİLİR NASIL TEZAHÜRAT YAPILIR NASIL MARŞ OKUNUR EGİTİMİNİ VERSİN BURALARA KATILANLARA İNDİRİMLİ KOMBİNE VERİLSİN 2000 KOMBİNEYİ ZOR SATIYORUZ NEDEN MAÇ SEYRETMEKTEN ZEVK ALMIYORUZ BİRİ SAGDAN KÜFÜR BİRİ SOLDAN ÖNDEN ARKADAN HER TARAFTAN KÜFÜR BU DEGİL TARAFTAR OLMAK ......EGİTİMDEN SONRA BEN İNANIYORUMKİ EN AZ 10000 KOMBİNELİ VE EGİTİMLİ TARAFTARIMIZ OLUR İŞTE OZAMAN HİÇ BİR BABAYİGİT 20 000 25 000 LİK STATDAN BAHSETMEZ BİZ LAYIKIYLA TARAFTAR OLURSAK 40 50 BINLIK STATLAR GELİR BU ŞEHRE ÖNCE BİZ HAK ETMELİYİZ SAYGILARIMLA:)(CŞKN):).

58svsvs58
14.01.2010, 10:29
sevgili hemşerilerim eğer sivas a bir stad yapılmasını biz istemişsek ayıp etmişiz ok. ama biz demedikki sivasa stad yapılsın diye. başbakan bizzat kendisi müjde olarak söyledi her sivasa gelişinde sivasa şöyle bir stad yapılacak dedi. hatta stadın maketleri bile yapıldı. acaba hangisi daha yakışır diye maketlere bakıyorduk bir ara. biz olmayanı değil bize söz verileni beklerken şimdi bu ne ya.. yurdun başka illerine stad yapılıyor nerdeyse sivasa yapılmayacak. 20 bin kişilik stad yapılsa ne olur olmasa ne olur zaten var. halka eziyet olsun diye sivasın dağına stad yapılacak. toki kar edecek. yapılacak stad her açıdan sivasa hizmet etmeli. stadyum sadece maç yapılan yer olmamalı. bunun bayramları var. bunun konserleri var. her yönden düşünülmeli... bize daha çok maket gösterirler.

üçyıldız58
14.01.2010, 10:35
İlbeyli yöresinin dernek yönecileri vede bazı köy muhtarlarıyla hamza yerlikayayı ziyarete gidilir

Zar zor bir randevu alınır hamza yerlikaya içeri bir girer kimseye merhaba hoşgeldiniz demeden geçer oturur ve.....

-Ne istiyorsunuz ? der sert bir dille

Tabi ordakiler şok olur

-Ziyarete geldik bazı isteklerimiz var ... der

Hamza yerlikaya şu konuşmayı yapar

-Benden birşeyler bekleyebilirsiniz ama benim kimseye bir diyet borcum yok..... Ben buralara tırnaklarımla kazıyarak geldim der

Bizimkiler isteklerini söyleyemeden bir ton fırça yiyerek çıkarlar Selamı Uzun, Osman Kılıç, birde birinci sıra milletvekilimiz vardı adını bile bilmiyorum, adam sivasda otelde kaldı mazbatayı aldı gitti hiçbirinden rendevu alamazlar

Çıkacaklarken, heyetten biri derki

-ya birde CHP milletvekilimiz var ona gidelim

varıyorlar adam kapıda karşılıyor dertlerini dinliyor meclisin lokantasında yemeklerini yidiriyor

-vallahi kusura bakmayın elimden gelen budur der

bana bunu kendi köyümün muhtarı anlattı bazıları siyaset yapıyorsunuz diyebilir

bizim AKP partisine sözümüz yok bizim tepkimiz AKP partisinin sivaslı çapsız milletvekillerine
şimdi hamza yerlikaya 35.000 demiş sonra 30.000 düşmüş diyebilir neden derseniz 45.000 kişide dese onu AKP kaale alan yokki

Kemalraik
14.01.2010, 11:37
Doğrusun kardeşim, 20 binlik stadı bari yapmasınlar. En az 30 binlik bir stad istiyoruz.

arslan35
14.01.2010, 14:01
Sivasspor seyirci miktarı yiğecek içecek dağatarak seyirci toplayan kayserispor seyircisinden daha mı az?

GuVeN
14.01.2010, 15:19
Sivasspor seyirci miktarı yiğecek içecek dağatarak seyirci toplayan kayserispor seyircisinden daha mı az?

kısa ve öz. başka şehirlerin bürokratları çalışıyo..bizimkilerde çalışsada bizde alkışlasak!

SenSetik
14.01.2010, 15:50
İlbeyli yöresinin dernek yönecileri vede bazı köy muhtarlarıyla hamza yerlikayayı ziyarete gidilir

Zar zor bir randevu alınır hamza yerlikaya içeri bir girer kimseye merhaba hoşgeldiniz demeden geçer oturur ve.....

-Ne istiyorsunuz ? der sert bir dille

Tabi ordakiler şok olur

-Ziyarete geldik bazı isteklerimiz var ... der

Hamza yerlikaya şu konuşmayı yapar

-Benden birşeyler bekleyebilirsiniz ama benim kimseye bir diyet borcum yok..... Ben buralara tırnaklarımla kazıyarak geldim der

Bizimkiler isteklerini söyleyemeden bir ton fırça yiyerek çıkarlar Selamı Uzun, Osman Kılıç, birde birinci sıra milletvekilimiz vardı adını bile bilmiyorum, adam sivasda otelde kaldı mazbatayı aldı gitti hiçbirinden rendevu alamazlar

Çıkacaklarken, heyetten biri derki

-ya birde CHP milletvekilimiz var ona gidelim

varıyorlar adam kapıda karşılıyor dertlerini dinliyor meclisin lokantasında yemeklerini yidiriyor

-vallahi kusura bakmayın elimden gelen budur der

bana bunu kendi köyümün muhtarı anlattı bazıları siyaset yapıyorsunuz diyebilir

bizim AKP partisine sözümüz yok bizim tepkimiz AKP partisinin sivaslı çapsız milletvekillerine
şimdi hamza yerlikaya 35.000 demiş sonra 30.000 düşmüş diyebilir neden derseniz 45.000 kişide dese onu AKP kaale alan yokki

anlattıklarına hiç şaşırmadım.....tırnklarıyla kazıyarak dünya şampiyonu olmuş olabilir.. ama milletvekili olma niteliklerini ne kadar taşıdığını ortaya koymuş...memeleketine bu denli sırt çeviren bir topluluğada böyle bir milletvekili yakışır zaten...

effenberg
14.01.2010, 16:30
A veya B partisi olsun son 56-60 yilda Sivas Sehrine ne yapilmis acaba???

(Sanayi olarak yoksa yol filan her yerde yapiliyor.Benim bildigim bir tek Cumhriyet Üniverstesi haric)

Birakin yapilmasi var olanlari söküp götürmüslerdir örnegin!

Demircelik fabrikasinin cok uzun yillar önce iskenduruna tasinmasi ,
veya en son örnek dikim evinin kapatilmasi arastirma yapilsa bu tür önekler daha da cogalir.

Zaten bir sey yapilmadigi icin devamli göc veren Sehir olduk bakin bu gün izmir deki ,Istanbuldaki veya diger Sanayisi il olan Sehirlere ve Yurt disindaki Sivaslalarin Saysina bakmak gerek.
Göc verdikce secmen sayisida düsüyor bundan dolayi Milletvekili sayisinda da azalama olur yanilmiyorsam gelecek secimlerde 5 adayimiz olacak.
Milletvekili saysisi düsdükce Sivas icin yapilacak politikada düsüyor Meclis de .

Bu nedenlerden dolayi benim fazla bir beklentim yok Stad icin..........

Ha belki bir tane baraka timi bir Stad yaparlar zaten O yapilacak basit Stadin maliyetini su anki bulunan Stadin arazisi maddi olarak fazlasi ile karsilar ve bu is de yine TOKI karli Sivas Sehri zararli cikar.

_DeReBeYi_
14.01.2010, 21:46
Daha önce 30 bin kişilik olacağı açıklanan stadın kapasitesinin 25 bine düşürülmesi Kırmızı-Beyazlı taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı. 20 milyon TL’lik ekstra maliyetten dolayı kapasitenin düşürüldüğü belirtilirken, Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, “3-5 bin kişi eksik ya da fazla olması önem taşımıyor. Önemli olan yeni tesislerin yapılarak şehre kazandırılması” diye konuş

YAPTIKLARINIZ ORDA DURUYORYA HAMZA SEN ONCE ELINDEKI ISE BAK DAHA SONERA TESISLERE YONEL NERDEN CIKTI BU STAD OLAYI ANLAMADM 20 BIN KISILIK STAD YAPILACAKSA MEVCUT STAD ZATEN 17 BIN KISILIK NEDEN YIKILACAK DAGIN BASINA STAD YAPACAKLAR HA ORTADA BI RANT OLAYI VARSA TABIKI BIZIM MILLETVEKILLERI MEMMLEKETINI SATAR BUNUDA YAPARLAR VE ORNEGIDE YUKARDA

BU MEMLEKETE KIMSENIN SAHIP CIKACAGI YOK BIZ SIVAS HALKI OLARAK BIZ KENDIMIZ SAHIP CIKALIM

carizma0658
14.01.2010, 21:51
sayın çok kıymetlı millet vekılleri biriniz ankaradan bırınız istanbul bazıları sivas haberleri izlerim hiçmi sesınız çıkmaz sizin ya nasıl bi yigidosunuz haklısınız liderlık herkese nasıp olmaz kardeşım ses çıkaramıyorsanız bir vekıl olarak söyleyın binlerce yigido tek agız oluruz

YİGİDOKENTLİ
14.01.2010, 21:55
Türkiyede 70 milyon var insan var 7 milyon sivasli var sivasliya sivasspora daha büyük daha güzel stat yakişir harika olur en kisa zamanda başlasa güzel olur.

V1CT0RY
15.01.2010, 04:43
Buyurun Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya Ne Diyor İyi Okuyun Seçtiğiniz ve Sivasın Menfaatini Korusun Diye Oy Verdiğiniz Vekili;

Kaynak (http://fanatik.ekolay.net/Sivasta-stat-tartismasi_3_Detail_246_160214 .htm)

Yorum Sizin Sivas Halkı...

GuVeN
15.01.2010, 04:48
Buyurun Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya Ne Diyor İyi Okuyun Seçtiğiniz ve Sivasın Menfaatini Korusun Diye Oy Verdiğiniz Vekili;

Yorum Sizin Sivas Halkı...

o sivas sınırını çıkana kadar belliki..

berduh
15.01.2010, 08:26

Hamza hayatı boyunca en fazla 3-5 bin kişiye güreşmiştir. oda olimpiyatlarda. öncelikle bir stadta 3-5 bin kişilik farkın ne kadar baskı unsuru olduğu hakkında bir bilgisi varmı acaba onu merak ettim. ayrıca UEFA nın enaz 30 bin kişilk şartınıda düşününce Sivas ımız yine 2 bile değil 3. plana atılıyor. ve milletvekillerimizde uyumakla yetiniyor. yeni stad 20-25 bin kişilik olacaksa hiç o kadar masraf yapılmasın. İönü gibi zemin biraz aşağı indirilsin ve koşu pistide tribünlere dahil edilsin. stad otomatikmen 25 bin kişi olur zaten. ayrıca masrafta daha az olur böylece.:mad::mad::mad::mad:

SenSetik
15.01.2010, 09:15
aklıma hep şeker fabrikası geliyor :( :(

stain
15.01.2010, 09:20

Hamza hayatı boyunca en fazla 3-5 bin kişiye güreşmiştir. oda olimpiyatlarda. öncelikle bir stadta 3-5 bin kişilik farkın ne kadar baskı unsuru olduğu hakkında bir bilgisi varmı acaba onu merak ettim. ayrıca UEFA nın enaz 30 bin kişilk şartınıda düşününce Sivas ımız yine 2 bile değil 3. plana atılıyor. ve milletvekillerimizde uyumakla yetiniyor. yeni stad 20-25 bin kişilik olacaksa hiç o kadar masraf yapılmasın. İönü gibi zemin biraz aşağı indirilsin ve koşu pistide tribünlere dahil edilsin. stad otomatikmen 25 bin kişi olur zaten. ayrıca masrafta daha az olur böylece.:mad::mad::mad::mad:

kesinlikle katılıyorum, eğer stad 25 bin kişi olacaksa, şimdiki stadın koşu pistleri tribüne dahil edilerek zaten 25 bin kişilik yapılabilir....

hem de şehrin içinden stad çıkmamış olur....

yapılcaksa adam gibi 30-35 bin kişilik stad yapılmalı...

sivası satan vekilleri de, siyasetçileri de biz de satarız...

vali bey de devlet kurumu olan tokiyi değil valisi olduğu sivasın menaatini düşünsün...

bu arada seçim yaklaşıyor hamza, sivas sokaklarında gezinip hangi yüzle oy dilenecen? 30 bin sözünü verdiğini unutmadı sivaslılar....

AYDIN1985
15.01.2010, 09:34
Sivas ve Sivasspor icin el ele, 30-35 bin kisilik stad isteriz. birlik olursak basaririz.

ready
15.01.2010, 16:07
kesinlikle katılıyorum, eğer stad 25 bin kişi olacaksa, şimdiki stadın koşu pistleri tribüne dahil edilerek zaten 25 bin kişilik yapılabilir....

hem de şehrin içinden stad çıkmamış olur....

yapılcaksa adam gibi 30-35 bin kişilik stad yapılmalı...

sivası satan vekilleri de, siyasetçileri de biz de satarız...

vali bey de devlet kurumu olan tokiyi değil valisi olduğu sivasın menaatini düşünsün...

bu arada seçim yaklaşıyor hamza, sivas sokaklarında gezinip hangi yüzle oy dilenecen? 30 bin sözünü verdiğini unutmadı sivaslılar....

Artık sivasda yaşayan insanlar ve ankaraya gönderdigimiz vekiller akıllarını başlarına almaları lazım vekil seçilene kadar her türlü palavrayı atıyorlar ankaraya gittikleri zaman verilen sözler tutulmuyor ne hikmetse o insanları halen seçmeye devam ediyoruz

Kibrisli
15.01.2010, 16:29
Zamanında, ilk kurulduğumuzda dönemin Adalet Partili hükümeti Sivasspor'u 2. Lige almamış ve geçmişte İsmet İnönü Hükümetlerinde 2 dönem ulaştırma bakanı olan Sivas milletvekili Rıfat Öçten dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'e "Ya Sivasspor'u ikinci lige alırsınız; ya da Sivas'tan oy almayı unutursunuz." diyerek tehtid etmiş.Sonucunda da bir şekilde Sivasspor 2. ligten başlayarak hayata gelir...

Bizlerin Rıfat Öçten gibi ketüm vekillere ihtiyaç var...

Muhalefet partisi vekili olmasına rağmen Başbakanı açıkca tehtit ediyor ve Sivasspor kazanıyor sonrasında da Sivas halkı bu işi çözen Demirel demiyor doğru olan Rıfat Öçten'in başarısı olduğunu görüyor ve yine ona oy veriyor... Demirel yine de oy alamıyor Sivas'tan... Bunun 2. nedeni olarak Kayseri'de ki maçta olanlarda İçişlerinin beceriksizliği olduğunu düşünmeleridir...

BOUN
16.01.2010, 12:02
Zamanında, ilk kurulduğumuzda dönemin Adalet Partili hükümeti Sivasspor'u 2. Lige almamış ve geçmişte İsmet İnönü Hükümetlerinde 2 dönem ulaştırma bakanı olan Sivas milletvekili Rıfat Öçten dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'e "Ya Sivasspor'u ikinci lige alırsınız; ya da Sivas'tan oy almayı unutursunuz." diyerek tehtid etmiş.Sonucunda da bir şekilde Sivasspor 2. ligten başlayarak hayata gelir... Bizlerin Rıfat Öçten gibi ketüm vekillere ihtiyaç var... Muhalefet partisi vekili olmasına rağmen Başbakanı açıkca tehtit ediyor ve Sivasspor kazanıyor sonrasında da Sivas halkı bu işi çözen Demirel demiyor doğru olan Rıfat Öçten'in başarısı olduğunu görüyor ve yine ona oy veriyor... Demirel yine de oy alamıyor Sivas'tan... Bunun 2. nedeni olarak Kayseri'de ki maçta olanlarda İçişlerinin beceriksizliği olduğunu düşünmeleridir...

Bu örnekte de görüldüğü üzre stadyum konusunda asıl büyük görev Sivas vekillerine özellikle iktidar partisinden olanlara düşüyor. Onlar sahip çıkacak, onlar stadyumun 30-35 bin kişi olması için bastıracaklar ki bu yatırım yapılsın, Sivas ikinci sınıf şehir muamelesi, Sivasspor da ikinci sınıf takım muamelesi görmesin. Ancak ne yazık ki bir hafta önce Sivas Postası'na stadyum 30 bin kapasiteli olacak diyen Hamza Yerlikaya bir hafta sonra yaptığı açıklamada son derece gayrı ahlaki bir şekilde sözünden dönüyor ve 3-5 binin lafı mı olur diyerek kapasitenin düşeceğinden bahsediyor. Bugün akşam (16 ocak Cumartesi) Sivas vekilleri, Sivas'ın sorunlarını dinleyecekmiş, umarım aklı başında birisi orada çıkıp stadyumumuzun hesabını sorar!

Ayrıca bir sözüm de sayın valimize: Açıkcası bizim valilerden genel anlamda bir beklentimiz yok, onlar gelirler statükoyu olabildiğince korumaya çalışarak, kariyerlerini yaparlar, etliye sütlüye dokunmadan bir sonraki terfilerini beklerler, terfilerini alınca da çekip giderler. Buraya kadar tamam zaten beklentimiz yok dedik, ama ne var ki sayın valimizin de bu trende dahil olarak stadyumun kapasitesinin düşürüleceğini söyleyerek zaten faydasının dokunmadığı bir ortamda, Sivas'ımıza ve Sivassporumuza zarar vermeye başlaması ve şehrimizin ve kulübümüzün geleceğinin çalınması çalışmalarına destek olması gerçekten üzüntü verici bir durumdur.

Bu durumda ünlü düşünür Diyojen'in bir sözünü tekrarlamakta fayda görüyorum:

Gölge etme başka ihsan istemem!

giants
16.01.2010, 12:33
Bu örnekte de görüldüğü üzre stadyum konusunda asıl büyük görev Sivas vekillerine özellikle iktidar partisinden olanlara düşüyor. Onlar sahip çıkacak, onlar stadyumun 30-35 bin kişi olması için bastıracaklar ki bu yatırım yapılsın, Sivas ikinci sınıf şehir muamelesi, Sivasspor da ikinci sınıf takım muamelesi görmesin. Ancak ne yazık ki bir hafta önce Sivas Postası'na stadyum 30 bin kapasiteli olacak diyen Hamza Yerlikaya bir hafta sonra yaptığı açıklamada son derece gayrı ahlaki bir şekilde sözünden dönüyor ve 3-5 binin lafı mı olur diyerek kapasitenin düşeceğinden bahsediyor. Bugün akşam (16 ocak Cumartesi) Sivas vekilleri, Sivas'ın sorunlarını dinleyecekmiş, umarım aklı başında birisi orada çıkıp stadyumumuzun hesabını sorar!
Ayrıca bir sözüm de sayın valimize: Açıkcası bizim valilerden genel anlamda bir beklentimiz yok, onlar gelirler statükoyu olabildiğince korumaya çalışarak, kariyerlerini yaparlar, etliye sütlüye dokunmadan bir sonraki terfilerini beklerler, terfilerini alınca da çekip giderler. Buraya kadar tamam zaten beklentimiz yok dedik, ama ne var ki sayın valimizin de bu trende dahil olarak stadyumun kapasitesinin düşürüleceğini söyleyerek zaten faydasının dokunmadığı bir ortamda, Sivas'ımıza ve Sivassporumuza zarar vermeye başlaması ve şehrimizin ve kulübümüzün geleceğinin çalınması çalışmalarına destek olması gerçekten üzüntü verici bir durumdur.

Bu durumda ünlü düşünür Diyojen'in bir sözünü tekrarlamakta fayda görüyorum:

Gölge etme başka ihsan istemem!

Biraz Önce Tv 58 Haberlerinde Iktidar Partisi vekillerinin Sivasi dinliyoruz adi altinda bir toplanti yapilacagi duyruldu.Sivasda yasayan sivaslilar ve SivasSporlular bu toplantiya Katilip Sivas Yapilmasi gereken Stadyumun neden sulandirildigini sormalilar Basbakan agzindan verilmis bu sözün neden yerine getirilmek istenedigini sormalilar ve bu konuda onlari aktif sorumluluk almaya davet etmelilerdir.

Ayrica Karadeniz Akdeniz Otoyol Projesinde Sivas Olmasina ragmen neden cikarildi. vekiller bu konuda neden etkisizler bunu sorulmali

Onlar Hastane projesi diyecekler söz aldik diyecekler Sivas artik verilen sözleri duymak yerine verilmis sözlerin yerine getirilmesini bekliyor denmeli ve verilen sözlerden neden cark ediliyor bunlar sorulmali. Sivasda yasayan hemsehrilerimiz bunlari muhakkak sormali talep ve istemlerini israrla iletmeliki. herkesin etkisi gücü aciga ciksin!!!!!

eyuphulagu
16.01.2010, 12:40
Biz şu anda kendi aramızda;sitede sohbetler yapıyoruz;yapılan sohbetlere;yazılan mesajlara bakıyorum;hep aynı kişiler tarafından yazılmış mesajlar..Bu sitenin 55 bine yakın üyesi var ama mesaj yazan kişi sayısı 190 küsur..Aynı mesajı yazan kişileri çıkarırsak 100 kişi topu topu mesaj yazmış...Diğer 52bin kişi kişi nerde acaba..Siteye hergün yüzlerce üye girip çıkıyor ama böyle önemli bir konuda mesaj yazmayı hiç düşünmüyor..Önce kendi aramızdaki birliği sağlamamız gerekiyor..Peki bundan sonra ne olacak?

Sitemizin teşebbüsüyle stat kapasitesi olayı herkese duyruldu;hatta 1-2 gün önce sitemizin adı verilerek Fanatik Gazetesinde bile taraftar 30binlik stat istiyor haberi çıktı..

Asıl önemli olan bundan sonrası;bu işin peşi hiç bırakılmamalı...Burada taraftar derneklerine de çok iş düşüyor...

Bu olayın daha da iyi bir şekilde kamuoyu ile paylaşımı sağlanmalı;herkesimin desteğine başvurulmalı...Bu konuda henüz Sivas'taki örgütlerden ses seda çıkmadı;Ticaret ve Sanayi Odası ,Belediye,Üniversite,Esnaf Odaları hala bu konuda sessiz ..Bu kuruluşlar mutlaka uyudukları uykudan uyandırılmalı;Sivas TV. lerinde bu konuyla ilgili kapmpanyalar başlatılmalı,Sivas gazeteleri stat konusunda sürekli yayınlar yaparak insanları uyandırmalı...

İstanbul daki ve Yurdışındaki Sivas dernekleri açıklamalar yapmalı...Geerkirse imkanlar zorlnarak büyük gazeteler ilanlar verilmel............

Asıl en önemli nokta da SİVASSPOR YÖNETİMİ ve BAŞKANA düşüyor...Resmi siteden bu konuda açıklama yapılması %100 gerekiyor...

Başbakanlık ve Toki fax ve mesaj bombardımanına tutulmalı...Taraftar ise maçlara gelip statdı doldurmalı ve çok sayıda pankart yaptırılarak F.B maçı ve diğer maçlarda statın her yerine asılmalı...Diğer maçlarda da bu olay sürekli gündemde tutulmalı....

HAKKIMIZI ALANA KADAR...HER ŞEY SİVAS VE SİVASSPOR İÇİN.......

BOUN
16.01.2010, 13:07
Biraz Önce Tv 58 Haberlerinde Iktidar Partisi vekillerinin Sivasi dinliyoruz adi altinda bir toplanti yapilacagi duyruldu.Sivasda yasayan sivaslilar ve SivasSporlular bu toplantiya Katilip Sivas Yapilmasi gereken Stadyumun neden sulandirildigini sormalilar Basbakan agzindan verilmis bu sözün neden yerine getirilmek istenedigini sormalilar ve bu konuda onlari aktif sorumluluk almaya davet etmelilerdir.

Ayrica Karadeniz Akdeniz Otoyol Projesinde Sivas Olmasina ragmen neden cikarildi. vekiller bu konuda neden etkisizler bunu sorulmali

Onlar Hastane projesi diyecekler söz aldik diyecekler Sivas artik verilen sözleri duymak yerine verilmis sözlerin yerine getirilmesini bekliyor denmeli ve verilen sözlerden neden cark ediliyor bunlar sorulmali. Sivasda yasayan hemsehrilerimiz bunlari muhakkak sormali talep ve istemlerini israrla iletmeliki. herkesin etkisi gücü aciga ciksin!!!!!

Aslında sizin de belirttiğiniz gibi bir çok konuda ikinci sınıf muamelesi görüyoruz. Sadece stadyum konusu değil kazık yediğimiz.

Yaklaşık 6 yıldır yapıldı yapılacak derken bir arpa boyu yol alınamayan adliye sarayı için önce bir proje çizildi, tam ihale yapılacakken sorunların olduğundan bahsedildi. Sonra duyduk ki adliye sarayı için daha küçük bir yere daha küçük bir bina yapılacak. Herşey silbaştan oldu!

Daha sonra 4-5 yıldır Sivas'ın gündeminde olan bir diğer mevzu bölge hastanesinin yapımıydı. Önce dediler ki bu hastane 1000 yataklı hatta 1200 yataklı olacak, sonra rakam 600'e düştü, hatta bir ara 400 yataklı olacağı bile söylendi. Sivas için yapılacak olan bir yatırım daha bu ilin ikinci sınıf muamelesi görmesi sebebiyle tırpanlandı.

Bu stadyum mevzuunda zaten söylenenler söylendi, Başbakan, bakanları, vekilleri, valisi, bürokratları herkes sözünü verdi, kapasitenin hep 30-35 bin olacağı ifade edildi, ancak iş icraate gelince yine tırpanı yiyen Sivas oldu. Yetkililer kapasitenin 22-25 bine düşürüleceğini söylemeye başladılar. Be hey gafiller, Urfa'da bile 30 bin kişilik stadyum yapıldı bitirildi, üçüncü ligdeki Çorum 25 bin kişilik stadyum yapıyor, sizin ufkunuz, çapınız bu mu? Niye her yatırımda tırpanı yiyen Sivas oluyor?

Son olarak Sivas'a yapılacağı söylenen ancak son günlerde Tokat'a kaydırılacağından bahsedilen Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden de bahsetmeden geçmeyelim.

Ne demişti İstiklal şairimiz:

Sahipsiz vatanın batması haktır,
Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır!

caynina
16.01.2010, 17:13
protesto edelim ya bu ne ya yazıktır ya o zaman bizim paraklarımız nereye gidyor şimdi görüyoruz o zaman Sivasın 10,000 lik stadı var yeni satd yapılmıyor ve 10,000 den fazla kişi dışarıdan maçı dinlerken Antalya İstanbulda boş stadlar oluyor düşünemiyoruz TFF yi kınıyoruz!

SiVaSLı MeRT 58
16.01.2010, 18:43
TABİİ BU ŞEHRİ SAHİPSİZ SANIYORLAR AMA YANILIYORLAR TÜRKİYENİN ŞEHİNE EN SADIK MEMLEKETİ SİVASDIR GÖRÜŞECEZ HÜKÜMET EĞER İSTEDİĞİMİZ OLMAS İSE GÖRÜŞECEZ SANDIKDA GÖRÜŞÜRÜZ TAYYİP

eyuphulagu
16.01.2010, 21:37
Şu anda tv.58 de Sivas milletvekili Selami Uzun canlı yayında açıklama yapıyor..Diyor ki Statyumun kapasitesi çok önemli değil;bize 20bin kişilik statyum yeter diyor...Arkadaşlar anlaşıldı ki 1 aydır bu sitede biz boşu boşuna stat kapasitesi ile ilgili mesajlar yazmışız;baksanıza sayın vekilimiz hala bize 20 bin kapasite yeter diyor;adam Sivas'ın geleceğini hiç düşünmüyor;Bizim yazdıklarımıza destek olacağına ,bizim için stat kapasitesi önemli değil;Bize yeni stat yapıyorlar 20 bin kişilik stat yeter diyor...

Metal Gear
16.01.2010, 21:42
Şu anda tv.58 de Sivas milletvekili Selami Uzun canlı yayında açıklama yapıyor..Diyor ki Statyumun kapasitesi çok önemli değil;bize 20bin kişilik statyum yeter diyor...Arkadaşlar anlaşıldı ki 1 aydır bu sitede biz boşu boşuna stat kapasitesi ile ilgili mesajlar yazmışız;baksanıza sayın vekilimiz hala bize 20 bin kapasite yeter diyor;adam Sivas'ın geleceğini hiç düşünmüyor;Bizim yazdıklarımıza destek olacağına ,bizim için stat kapasitesi önemli değil;Bize yeni stat yapıyorlar 20 bin kişilik stat yeter diyor...

Bizim köyün harmanı var,Mail atalım,oraya portatif bir tribün yapalım;yeter!:)

emin kara
16.01.2010, 22:45
madem şuan yapacagımız tek şey mail atmak haydi atalım kardeşler buradan adresleri verirseniz memmun olurum

BOUN
17.01.2010, 00:40

Bu adamların kafasının bu işlere basmadığı, çalışmadığı gün gibi aşikar. Stadyum konusundaki bu saçma gidişata dur diyebilecek ve futbol cahili ama koltuk sahibi bu adamlara doğru yolu gösterebilecek tek kişi Sayın Başkanımız Mecnun Odyakmaz'dır. Sivaslılar ve Sivassporlular olarak buradan Mecnun Başkanımıza sesleniyoruz: Lütfen Sivas'ın ve Sivasspor'un geleceğine ilişkin bu son derece önemli olan yatırımın bu karacahiller eliyle çarçur edilmesine izin vermeyin başkanım! Bu adamlardan yanyana beşyüz tane koysalar bir tane Mecnun etmezler, o halde size duyduğumuz bu güven ve saygıyı boşa çıkartmayın. Bizi Urfa'nın, Çorum'un, Diyarbakır'ın, Malatya'nın gerisinde koyacak bu futbol bilgisinden ve kültüründen mahrum cahil adamların hain icraatlarından koruyun!

Ayrıca bu şahsın Sivasspor'un stadyumu konusunda söz söyleme hakkı yoktur. Be hey adam sen değil miydin Sivas-Gs maçına başında FB beresi ile gelen. Ne hakla Sivassporumuzun geleceğiyle ilgili alınacak bir karara ve yapılacak bir yatırıma bu şekilde müdahil olursun. Sen git Saraçoğlu ile ilgili konularda fikir beyan et! Kirli ellerinizi beyaz-kırmızı asil renklerimizin üzerinden çekin!

BOUN
17.01.2010, 01:30
Sevgili arkadaşlar, 150 bin nüfuslu Çorum'a yapılacak olan stadyumun kapasitesi, Çorum milletvekillerinin gayretleriyle 25 bine çıkarılırken merkez nüfusu en az 300 bin olan Sivas'ımızda bir millet vekili çıkmış 20 bin kapasite bize yeter diyor! Ben bu kişiyi önce Allah'a sonra sizlerin vicdanlarınıza havale ediyorum!

giants
17.01.2010, 10:43
Sevgili arkadaşlar, 150 bin nüfuslu Çorum'a yapılacak olan stadyumun kapasitesi, Çorum milletvekillerinin gayretleriyle 25 bine çıkarılırken merkez nüfusu en az 300 bin olan Sivas'ımızda bir millet vekili çıkmış 20 bin kapasite bize yeter diyor! Ben bu kişiyi önce Allah'a sonra sizlerin vicdanlarınıza havale ediyorum!

Degerli Kardesim basda sunu belirteyim Sivas icin güzellikleri arama,isteme talebini trakdirle karsiliyor duygularina her onurlu sivasli gibi Ortak oldugunu belirtiyorum. Aslinda Topikdeki yazinin muhatap olarak gösterilen Adresleri siyasi otoriteye gerek ekonomik gerekse siyasal anlamda bagimli olduklari icin
beklentilerimizi karsilayacak bir durusu onlardan beklemek bizi yanilgiya götürürür... Aslinda Konunun Muhatabi hükümet oldugu icin bu kampanyanin Muhatabi Basbakan,Bakanlar,Fedarasyon olmali taleplerin ne oldugu buralara aktarilmali.Diger yandan Sivasda bulunan ayrim yapmadan tüm Siyasi yapilarin ve kitle örgütlerinin Il ve ilce taskilatlarina destek istenen cagrilar yapilmali. yine Bu kampayanin varligi Tüm türkiyedeki basin yayin kuruluslarina ve Siyasi Parti baskanliklarina yollanip destek istenmeli. diye düsünüyorum bu sekilde bir kampanya yürütürsek en azindan bir seylerin degismesine zemin olabilirriz. Yoksa sivasda vali sonucda hükümetin memuru.kaderi bakanlarin elinde ticaret odasi deseniz ekonomik anlamda kaygilari olacagi icin mevcut hükümetle cok karsi karsiya gelmeyi istemiyecekdir. Sonuc olarak hedefi büyütüp ben kaybedersem sende kazanamazsin hissini karsiya vermemiz gerekiyor.

Saygilarimla

karyola
17.01.2010, 11:09
RANTÇILIK YAPIYOLAR. STADYUMUN ARAZİSİ ÇOK DEĞERLİ SİVASIN BUROKRATLARI FAYDAMIZA DEĞİL ZARARIMIZA ÇALIŞIYORLAR HEPSİ HÜKÜMETİN MEMURU BİRİDE ÇIKIP DUR DEMİYOR YAZIKLAR OLSUN.İNŞALLAH BU ARAZİYİ YİYEMEZLER.:mad::mad:

stain
17.01.2010, 15:59

akpli milletvekillerinin hepsi istifa etsin......

stain
17.01.2010, 16:01

sivaslılar seçtikleri adamların kapasitesini kontrol etsin seçimlerde, stadyumun kapasitesinin yüksek olması için önce milletvekillerinin kapasitesinden işe başlanmalı.... :D :D :D

giants
17.01.2010, 23:58
Tüm Ilgili Kurum Kurulus ve Kamu Oyuna

Yaklaşık iki yıldır bir çok platformda bir çok kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Bakanlar, Milletvekilleri ve Vali tarafından defalarca Sivassporumuza yeni bir stadyum yapılacağı dile getirildi, çok kereler sözler verildi. Bizzat Sayın Başbakan'ın ağzından Sivas'a modern bir stadyum ve Spor Kompleksi yapılacağı ve bunun kapasitesinin 30-35 bin civarında olacağı ifade edildi ve bu beyanatlar yerel ve ulusal medyada bu bicimi ile yer verildi.

Ayrica Iktidar partisine mensup millet veliklerimiz kimin vekili oldugunu unutarak zaten 20.000
E yakin kapasitesi olan mevcut Stadyum un yerine Ayni öcekde ve kapasitede Stadyum un yeterli oldugunu savuna biliyorlar. Mevcud Stadyumun Yerinin Merkezi olmasi ve Arazi degerinin bile verilecek yerden En az 100 kat daha degerli oldugu dikkate alindiginda yapilmak istenen seyin Sivasliya Bir Hizmet debil.. Bir sahtekarlik ve Rantcilik ve Kandirmaca oldugunu görmek gerekir.

UEFA'nın bundan sonra uluslararası bir çok turnuva ve müsabakada en az 30 bin kapasite aradığı gerçeğini göz önüne aldığımız vakit, önümüzdeki 50 yıl için yapılacak olan bu yatırımın Sivas'ın sportif geleceğine bir hizmet değil darbe olacağı açıktır

Sivas a,Sivasliya Kaybettirenin Kendiside Kaybedecektir.

Bu vesile ile Tüm Ilgili cevrelere diyoruzki Sivasi,Sivasliyi Kaybeden Sadece Sivas Sehrinde kaybetmiyecektir Bunu en iyi Siyasi cevreler bilir. .. Siyasi Temsilcilerimizin Bizi kaybetme Lüksü oldugunu düsünmedigimizden Siyasilerimizi ve ilgili cevreleri gerek Stadyum meselesine bakislarini gerekse Sivas Sehrinin Insaninin bugününü ve gelecegini ilgilendiren Oto yol projesi Hastane projeleri ve diger Sivas Halkindan koparilan ekonomik kaynaklar Sivaslilar olarak cocuklarimizin gelecegini karatilmasi olarak görüyoruz..Bu politik yaklasimi Bizler Türkiyeden ve dünyadan izole etme cabasi olarak degerlendirdigimizin bilinmesini istiyoruz. gelecegimizi ve bu günümüzü karartilmasidir. Mevcut Hükümetimizi Bakanlarimizi ve Kagit üzerindeki Sehrimizin vekillerini, Brokratlari Sivas Konusunda Hasas davranmaya ve Bu izolasyon politakalarina son vermege cagiriyoruz.

Ayrica Tüm Duyarli Kamuoyunu ve Tüm Türkiyedeki ve Dünyadaki Sivaslilari Uygulamaya Konulan kandirmaca ve bu izolasyon politikalarina karsi durmaya Hassas olmaya ve Kendi Geleceklerine Sahiplenmeye cagiriyoruz….

-------------------------------------------------------------------

Ben Yukardaki yaziyi sizinde taslaginizin ana mesajini bozmadan eklemeler yaparak kisi olarak Basbakanlik,ilgili Bakanliklar, federasyon, Siyasi partiler ve Kitlele örgütleri ve Basin yayin cevrelerine yollayacagim. isteyen arkadaslarda yollayabilir.

tekdoktiri
18.01.2010, 00:07

stain
19.01.2010, 15:39
arkadaşlar bizim sitemizde bile bu forum (stadyum manifestomuz)da görünme süresine bi bakalım 2 saat

ne biçim bir taraftar grubuyuzki kendi haklarımızı ve sesimizi duyurmaya anca 2 saat dayana biliyoruz

biz kendi işimizin peşine düşmez tuttuğumuzu koparmazsak başkalarıda buna razı olduğu için ses çıkarmayacak ve
böyle sessiz sedasız bir kaç üye ile biz sesimizi duyurmaya çalışacağız

daha forum yöneticilerimöiz bile ses çıkarmıyorki diğer sıradan üyemiz ses çıkarsın

boun,kıbrıslı ......... gibi üyelerimizin bastırarak üzerinde durmasına rağmen biz bile davamızı unuttuk ve hiç kimseyi sorguya çekmiyoruz

sonuç olarak bu forumun ekrandaki 10 forumun içinden düşmesine izin vermemeli en azından bu davanın arkasın da olmak tanvaz geç memeliyiz

stain
19.01.2010, 15:41
arkadaşlar bizim sitemizde bile bu forum (stadyum manifestomuz)da görünme süresine bi bakalım 2 saat

ne biçim bir taraftar grubuyuzki kendi haklarımızı ve sesimizi duyurmaya anca 2 saat dayana biliyoruz

biz kendi işimizin peşine düşmez tuttuğumuzu koparmazsak başkalarıda buna razı olduğu için ses çıkarmayacak ve
böyle sessiz sedasız bir kaç üye ile biz sesimizi duyurmaya çalışacağız

daha forum yöneticilerimöiz bile ses çıkarmıyorki diğer sıradan üyemiz ses çıkarsın

boun,kıbrıslı ......... gibi üyelerimizin bastırarak üzerinde durmasına rağmen biz bile davamızı unuttuk ve hiç kimseyi sorguya çekmiyoruz

sonuç olarak bu forumun ekrandaki 10 forumun içinden düşmesine izin vermemeli en azından bu davanın arkasın da olmak tanvaz geç memeliyiz

en azından bu protestomuzda site olarak tek vücuthalinde durmalıyız

stain
19.01.2010, 15:42
en azından bu protestomuzda site olarak tek vücuthalinde durmalıyız

yöneticilerimizin anasayfada bu forumu birdaha gündeme getirmeleri dileklerimle

effenberg
19.01.2010, 15:43
Bu hafat oynanacak Trabzonspor-Sivasspor macina da güzel bir pankar hazirlanip maca götürülse gidecek arakadaslar hic fena olmaz cünkü mac kesin kes canli verilir.

sevda58
26.01.2010, 20:33
Kapasite 30 binin altında olmamalı
Salı, 26 Ocak 2010

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, TOKİ'nin Sivas'a yapacağı yeni stadyumun seyirci kapasitesinin 30 binin altına düşürülmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

Gazetemizin gündeme getirdiği konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdemir, “Bir kez daha milletvekillerimizle, buradaki kamuoyu ile sayın yetkililere Sayın Başbakan'a anlatmalıyız. Bu tesis bir kere yapılacak.” dedi.

Gazetemizin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Sivas'a yapılacak olan yeni stadyum ile ilgili gündeme getirdiği seyirci kapasitesi konusu tartışılmaya devam ediyor.
Gazetemizin konuyu gündeme getirmesinin ardından Taraftarlar, Taraftar Sitesi Sivasspor.com, stadyumun seyirci kapasitesinin 30 binin altına düşürülmesi yönündeki tavra büyük tepki göstermişti.

Türkiye'nin dört bir yanından gazetemize ve taraftar sitesi Sivasspor.com' a ulaşarak ‘bu düşünceden vazgeçilmesi ve stadyumun seyirci kapasitesinin en az 30 bin olması' yönünde görüşlerini bildiren vatandaşlar. Yetkilileri bu konuda daha hassas ve kentin geleceğini düşünerek hareket etmeye davet etmişti.
Temelinin bu sene içerisinde atılması beklenen stadyum ile ilgili seyirci kapasitesi konusunda tartışmalar devam ederken CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'de stadyumun seyirci kapasitesinin 25 bine düşürülmeye çalışılmasına tepki gösterdi.
Konuyla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Özdemir, bu konuda milletvekilleri ve diğer yetkililerle birlikte hareket ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ yetkilileri ile görüşülüp kapasitenin düşürülmemesini sağlamalıyız dedi.

“SABIRLA BEKLEDİK”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas'a yeni bir stadyum sözü verdiğini, bu sözün gerçekleşmesi için Sivaslılar olarak uzun süre, sabırla beklenildiğini dile getiren CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Sayın Başbakan'ın 2-3 yıl önce büyük vaatlerle Sivas'a gelip, hatta tek vaadi. Sivas'a bir 4 Eylül Stadyumu, Sivas'a yakışacak, yanındaki kompleksleri ile yüzme havuzları ile başka etkinlikleriyle günlük yaşam alanları ile bir 4 Eylül Stadyumu sözü vermişti Sayın Başbakan.
Biz de Sivaslılar olarak ısrarla bekledik bu en kısa zamanda ne zaman gerçekleşecek diye.
Şuana kadar unutulmuş vaziyetteyken şimdi bende yakından takip ediyorum. Kapasitesi düşürülmüş, uluslar arası müsabakalara müsait olmayacak bir yapıda algılanıyor olması, böyle planlanıyor olması gerçekten bir kandırmaca bence" dedi.

"BİR KEZ DAHA ANLATMALIYIZ"
Başta milletvekilleri olmak üzere kentteki diğer yetkililerle birlikte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ yetkilileri ile kanun bir kez daha görüşülmesi gerektiğini dile getiren Özdemir. "Bu tesisler Sivas'a bir kez yapılacak. Yapılmışken tam yapılmalı" dedi.
Özdemir şu şekilde konuştu:
"Bir kez daha milletvekillerimizle, buradaki kamuoyu ile sayın yetkililere Sayın Başbakan'a anlatmalıyız. Bu tesis bir kere yapılacak. Belki 30-40 yıl boyunca bir daha yapılamayacak tesisler. Yapılmışken gönül alma türünden tesisler değil, Sivas'a hiç olmazsa önümüzdeki 40-50 yıl süreçte hizmet verebilecek tesisler olması gerekiyor.
25 bin kapasite arasında, 5 bin artırılacak kapasite ile belki yüzde 10-15 maliyet artacak ama bir kere yapılacak bu tesisler. O nedenle vaat edildiği biçimde ve Sivas'ında geleceğini kurtaracak boyutta kapasite olması gerekiyor."

"BU HAKLI BİR MANTIK DEĞİL"
Stadyumun seyirci kapasitesinin düşürülmesi yönündeki tutumun, maçlara olan ilginin azlığına bağlanmasının doğru bir yaklaşım olmayacağını dile getiren CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, bunun haklı bir mantık olmadığını söyledi.
'Mevcut stadyumu bile dolduramıyoruz, 30 bin kişilik stadyumu hiç dolduramayız' söyleminin yanlış olduğunu dile getiren Özdemir, "Bu haklı bir mantık değil. Söylenildiği gibi hiç yapma o zaman. Mevcut stadyumu da dolduramazsın. Bu, 'Sivasspor bundan sonra daha ileriye gidemeyecek' anlamına mı geliyor? Sivasspor inşallah bu seneki talihsizliği yendiği zaman şampiyon da olacaktır. Yakın geçmişte yaşadık, uluslar arası takımlar gelecek. O nedenle böyle düşünülmesi gerekiyor. Ya hiç yapmasınlar ya da yapılacaksa adam gibi bu kapasiteyi kaydıracak boyutta ve kapasitede olması lazım" dedi.

TARAFTARLAR NET BİR AÇIKLAMA YAPILMASINI İSTİYOR
Konuyla ilgili tepkiler artarak devam ediyor. Taraftarlar stadyumun seyirci kapasitesi ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkmasını istiyor.
TOKİ yetkililerinin bu konuda net bir açıklama yaparak tartışmalara son noktayı koymasını isteyen vatandaşlar, "Biz 30 binin altında seyirci kapasitesi olacak stadyum istemiyoruz. Seyirci kapasitesi 30 bin olmalı" şeklinde görüşlerini dile getiriyor.

Ersan Arslan / Sivasın Sesi

vahit5834
31.01.2010, 10:03
arkadaşlar hep destek tam destek sivasspor kimleri yenmediki bu bürokrasileride yener

vahit5834
31.01.2010, 10:07
[QUOTE=tskfn;594491]Bunu bilmiyordum o zaman bu stadyumun 30 binden aşağı olması Sivasa en büyük darbe olacaktır Yüreğinize sağlık çok güzel olmuş İnşallah dikkate alırlar.

dikkate almazlarsa biz aldırmasını halk olarak bildiririz

karyola
31.01.2010, 11:01
VEKİLLER HARBİDEN İYİ ÇALIŞIYOR SİVAS İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR.:mad:

oguzhan58 sivas
31.01.2010, 11:34
Arkadaslar size soyluyorum buna kim karar verdiyse onun allah belasini versin

58sivas58spor58
31.01.2010, 12:42
Stat en azindan 30 bin lik olmasi gerek ........................

stain
05.04.2010, 22:55
bu büyük taraftara 35 binlik stad yakışır....

stadımızı isterikkkk

samet35
05.04.2010, 23:22
en iyisi bizim baskan toki yeni stadı yapsa bile biz 4 eylul stadında oynamaya devam edecez diye acıklama yapsin yeterince yankı bulur...

captain5858
05.04.2010, 23:53
bence bizim stadtan önce taraftara ihtiyacımız var.bugün maçtayım ayağa kalktım tezahürat ediyoruz.arkadan adam bağırıyo otur yerine izleyemiom diyo.bende dedim çekirdek yemeye mi geldin be adam kalk ayağa tazahürat et.sondakikalarda taraftar da hareketlenme oldu gol geldi takımı 90 dakika destekleyecek taraftara ihtiyacımız var.

58MUAMMER58
06.04.2010, 00:18
BU SİVASA YAPİLMASI PLANLANAN STAD 30000 KİŞİLİK OLMAZSA HİÇ NE KAZMA VURSUNLAR NEDE PROJE ÇİZSİNLER.ŞU SİVAS DÜŞMANI NE ÜDÜĞÜ BELLİSİZ ZİHNİYETTEN KURTULDUKTAN SONRA ADAM GİBİ SİVASIMIZA YAKIŞIR EN AZ 30000 KİŞİLİK YAZ KIŞ KONFORLU YİĞİDO ARENAYI İNŞALLAH TOKİYLE DEĞİL SİVAS BELEDİYESİ,İŞADAMLARI,TARAFTAR İŞ BİRLİĞİYLE YAPARIZ,3 KURUŞLUK AKLIYLA KİMSE SİVAS HALKINI KEKLEYEMEZ,BU BÖYLE BİLİNE.30 000 KİŞİLİK Yİ-Ğİ-DO ARENA YA-PI-LA-CAK, BAŞKA YOLU YOK.

congar28
06.04.2010, 00:22
akp ancak basi dara dusunce sivasa kosuyor mazlumu oynuyor ama milet sizin gercek yuzunuzu gordu akp yatirim yapcagi yere yatirimini yapti sen 7 milyon SIVASLI VAR DIYE GURUR DUY VE UYUMANA DEVAM ET INSALLAH BIZIM ICIMIZDENDE BIRGUN AKLI BASINDA VEKIERIMIZDE CIKARDA SU SIVASIN KARA TALIHI GERI DONER

ekonomist
06.04.2010, 00:33
bu başlığı hep gündemde tutalım ve sivas ın hak ettiği modern stadın yapılması için kamuoyu oluşturalım, sivas insanı 2. sınıf ya da başka ülkenin insanı mı da her olumsuzluk bu güzelim şehrin insanlarını buluyor.

bozkurt187
06.04.2010, 00:37
Bölye milletvekilleriyle cok normal karsilamak lazim.

eroldeger
06.04.2010, 07:41
50 bin den azolmaz çünkü ben şahsen 100 kombine satacağım hemdeistanbulda bu takım şampiyonluğa oynasın daha fazla satarız hata bizim istanbuldada tesislerimiz olmasılağzım miletimiz geçen seneki kaçan şampiyonluk için kızkın ama bunu aşarsak çok büyük destekalırız halkımızdan idarecilerimiz işin takipcisi olsunlar bizimsıtatı doldurma poblemimiz yok güven poblemimiz var inşallah bunuda aşarız

stain
06.04.2010, 22:07
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursasporlu taraftarlarla bir araya gelerek, Veledroma yapılması planlanan'Timsah Arena' projesi hakkında bilgi verdi.

Taraftarlar ise Altepe'ye stadın yerinde yapılmasını istediklerini belirtti.

Başkan Altepe, Bursa'da Atatürk Stadı'nın yerinde kalacağını, bunun yanında 43 bin kapasiteli 'Timsah Arena'nın da Veledrom'da yapılacağını kaydetti. Başkan Altepe, her zaman Bursaspor'un yanında olduklarını söyleyerek, "Bursaspor'un bugünkü başarısında hem Bursalı idarecilerin, hem taraftarların hem de kentte yaşayan tüm dinamiklerin desteği vardır. Bursaspor'u galibiyette de mağlubiyette de alkışlıyoruz. Takımın moralini yüksek tutuyoruz. Bursa'nın farkı bu. İstanbul takımları sürekli desteğimizi şaşkınlıkla karşılıyor. Ama önemli olan her zaman takımın yanında olmak. Biz de Bursaspor sevgimiz nedeniyle stadyum işine adım attık" dedi.

bize 35 bin sözü verildi sonra sözden dönüp bizi kandırmaya çalışıyorlar, ama bursa 43 bin kişilik yapıyor. vekiller huuuuu, hadi iş yapın da görek engel olmayın, 35 binlik stadımıızı isteriz

şarkışla 58
06.04.2010, 22:21
Yinemi ikinci sınıf muamelesi yine mi kandırmaca be kardeşim nedir şu SİVASLININ sizden çektiği yeter artık Bir stad yapacaksınız bin dereden su getiriyorsunuz

58svs58
07.04.2010, 01:34
sahipsiz eşeğe semer vuran çok oluırmuş

tykinik58
07.04.2010, 09:40
Ben Sivas'a yeni bir stad yapılacağına artık inanmıyorum, ama yine de sesimizi duyurmak için sizlere destek vermek için içimde yanan ateşi söndürmek için yazma ihtiyacı hissettim. Sakın yazdıklarım ne alakası var olarak yorumlanmasın ben sadece içimi dökmek ve bir nebze de olsa hakkımızı aramak babında desteğimi esirgemiyorum. Şimdiye kadar ağzımıza bir parmak bal çaldılar daha sonra sustular bıraktılar şimdi de 30 bin kapasiteyi 20 bin yeter diyerek göz boyamaya çalışıyorlar. Eğer 20 bin kişilik stad yapılacaksa ben vallahi istemiyorum, stadımızın yeri de çok süper kapasitesi de yeter. Sırf stad yaptık demek için yapılacak stadı istemiyorum. Bakın arkadaşlar biliyorum ki sizde basından duymuşsunuz okumuşsunuzdur. Bursa'ya 30-35 bin kişilik timsah şeklinde yeni bir stad yapılacaktı, başkan ağırlığını koydu ve sırf 2016 Avrupa Şampiyonasına aday olabilmek düşüncesiyle 43 bin kişilik stad yapmayı planlıyorlar. Yani şampiyonluğa oynadıkları bu sezonda böyle bir plan yaparlarken, bizler 2 sene şampiyonluğu kovaladık, Şampiyonlar Liginde oynadık hiç böyle şeyler düşünülmedi... Şimdi 30 bin derken 20 bin kişilk stadla susturulmaya mı çalışılıyoruz? Yani Sivas'ımız için yapılması düşünülen ve yapılanlar günü kurtarmakla yapılmaya çalışılıyor, yapılıyor. İlerisi düşünülmüyor, ben yapayım adım yaptı olsun yapanlar arasında ismim geçsin ilerisi beni ilgillendirmez mantığı ile hareket ediliyor. Yapmışken en alasını yap bir sefer yap, temiz yap 30 bin kişilik düşünülüyorsa başkanımız, vekillerimiz! bürokratlarımız 30 bin olmaz 35 bin hatta 40 bin kişilik olsun diye bastırıp yaptıracakları yerde 20 bin kişilk yeter deyip işin içinden sıyrılıyor. Yok arkadaş ben istemiyorum 20 bin kişilk yapacaksanız net söylüyorum 35 bin kişilik yapın ilerde UEFA çapında maçlar İSTANBUL,İZMİR, ANKARA da yapılırken bir maç da KAYSERİ'nin stadı büyük oraya verelim düşüncesiyle maç verirlerse SİVAS'ın stadı daha büyük (35 bin kişilik) oraya da bir maç verelim (3.lük-4.lük maçı mesela olmaz mıııı????) Pekala da olur. Affınıza sığınarak konuyla ilgili olmayan, alakasız diye düşünebileceğiniz bir iki konuyla nokta koymayı düşünüyorum. Bir düşünün bakın Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri olan SİVAS'ımızdaki İstasyon Caddesi ve Atatürk Bulvarı'na bakın bakalım zamanında günü kurtarmak içn yapılan imar durumunu günümüz kaldırıyor mu? Kocaman HAYIIIIRRRR, caddeleri genişletebilir miyiz HAAYIIIRRRRR işte stadımız da bunlara dönmesin baştan büyük stad yapılsın 35 bin kişlik yoksa hiç yapılmasın...

Saygılar...

mehmet karakaya
07.04.2010, 17:45
SAYIN ABDULLAH YIGITIN YAZISIN OKUDUM HAKLI OLDUGU VE HAKSIZ OLDUGU YÖNLERİ VAR.HAKLLILIGI MEVCUT STADI DOLDURAMIYORUZ TAMAM AMA SADECE BİZMİ?KAYSERİ YAPTI 30-35 BİN KAÇ MAÇTA DOLDURDU ORTALAMA 13-15 BİN KAPASITEYLE OYNUYORLAR ADAMLAR 1-2 TL YE BİLET SATIYOR YİNEDE TAM DOLDURAMIYOR BUNLARI GÖRMÜYORLARDA BİZİ Mİ GÖRÜYORLAR.ONLARDA HAKLI BİZİM SIRTIMIZI YASLAYACAGIMIZ BİR DAYIMIZ YOK OLSAYDI SANIRIM BUNLAR KONUŞULMAZDI.SİVASSPOR TARAFTARI GİBİ VEFAKER CEFEKAR TARAFTAR HİÇ BİR YERDE GÖRMEDİM STAT CEVRESİNDE YAŞANAN SIKINTILARA RAGMEN YINEDE MAÇA GELIYORLAR EN ÇOKTA ARABASIYLA GELENLER SIKINTI YAŞIYOR.BİR ARA ARAÇ PARK YERİ(MARATONUN ARKASINDAKI)KAPATILDI VATANDAŞIN BAŞINA BELA OLDU ARACI, ŞİDİ AÇIK FAKAT STAT GİRİŞİ KAPALI KAPI AÇIK POLİS BARIKAT KURMUŞ BURDAN GEÇİŞ YOK GÇİŞ YOK DİYENE KADAR BİLETİ GÖRÜP İÇERİ ALMASI ÇOK MU MANTIKSIZ, BİR METRELİK YOL İÇİN BELKİ 1 KM YÜRÜMEK GEREKİYOR.BUNDAN DOLAYI BİR ÇOK TARAFTARIN KIZIP KAHRETTİGİNE ŞAHİT OLDUM O TARAFTARLAR BELKI BIR DAHA STADA GELMEDİ BUMU TARAFTAR ÇEKMEK, BU STADA GİRMEK BİR DERT ÇIKMAK BİR DERT MAÇ BİTİMİNDE PARK YERİNDEN 20-30 DK ANCAK CIKILIYOR HİÇ BİR YETKİLİNİN UMRUNDA DEGİL BELKİ DE BİLGİLERİ YOK

SivaSTeaM58
07.04.2010, 19:25
arkadaslar sozler verıldı sampiyonluga oynarken bu duruma dustuk kımse sozunu tutmadı bizlerin tepkisiyle fazla birsey olacagına inanmıyorum sevgili valimiz (!) sevgili belediye baskanımız mumkunse o guzel popolarını bi zahmet kaldırsınlarda verilen sozlerın tutulmasını isdesinler

BOUN
07.04.2010, 19:59
Ben Sivas'a yeni bir stad yapılacağına artık inanmıyorum, ama yine de sesimizi duyurmak için sizlere destek vermek için içimde yanan ateşi söndürmek için yazma ihtiyacı hissettim. Sakın yazdıklarım ne alakası var olarak yorumlanmasın ben sadece içimi dökmek ve bir nebze de olsa hakkımızı aramak babında desteğimi esirgemiyorum. Şimdiye kadar ağzımıza bir parmak bal çaldılar daha sonra sustular bıraktılar şimdi de 30 bin kapasiteyi 20 bin yeter diyerek göz boyamaya çalışıyorlar. Eğer 20 bin kişilik stad yapılacaksa ben vallahi istemiyorum, stadımızın yeri de çok süper kapasitesi de yeter. Sırf stad yaptık demek için yapılacak stadı istemiyorum. Bakın arkadaşlar biliyorum ki sizde basından duymuşsunuz okumuşsunuzdur. Bursa'ya 30-35 bin kişilik timsah şeklinde yeni bir stad yapılacaktı, başkan ağırlığını koydu ve sırf 2016 Avrupa Şampiyonasına aday olabilmek düşüncesiyle 43 bin kişilik stad yapmayı planlıyorlar. Yani şampiyonluğa oynadıkları bu sezonda böyle bir plan yaparlarken, bizler 2 sene şampiyonluğu kovaladık, Şampiyonlar Liginde oynadık hiç böyle şeyler düşünülmedi... Şimdi 30 bin derken 20 bin kişilk stadla susturulmaya mı çalışılıyoruz? Yani Sivas'ımız için yapılması düşünülen ve yapılanlar günü kurtarmakla yapılmaya çalışılıyor, yapılıyor. İlerisi düşünülmüyor, ben yapayım adım yaptı olsun yapanlar arasında ismim geçsin ilerisi beni ilgillendirmez mantığı ile hareket ediliyor. Yapmışken en alasını yap bir sefer yap, temiz yap 30 bin kişilik düşünülüyorsa başkanımız, vekillerimiz! bürokratlarımız 30 bin olmaz 35 bin hatta 40 bin kişilik olsun diye bastırıp yaptıracakları yerde 20 bin kişilk yeter deyip işin içinden sıyrılıyor. Yok arkadaş ben istemiyorum 20 bin kişilk yapacaksanız net söylüyorum 35 bin kişilik yapın ilerde UEFA çapında maçlar İSTANBUL,İZMİR, ANKARA da yapılırken bir maç da KAYSERİ'nin stadı büyük oraya verelim düşüncesiyle maç verirlerse SİVAS'ın stadı daha büyük (35 bin kişilik) oraya da bir maç verelim (3.lük-4.lük maçı mesela olmaz mıııı????) Pekala da olur. Affınıza sığınarak konuyla ilgili olmayan, alakasız diye düşünebileceğiniz bir iki konuyla nokta koymayı düşünüyorum. Bir düşünün bakın Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri olan SİVAS'ımızdaki İstasyon Caddesi ve Atatürk Bulvarı'na bakın bakalım zamanında günü kurtarmak içn yapılan imar durumunu günümüz kaldırıyor mu? Kocaman HAYIIIIRRRR, caddeleri genişletebilir miyiz HAAYIIIRRRRR işte stadımız da bunlara dönmesin baştan büyük stad yapılsın 35 bin kişlik yoksa hiç yapılmasın...

Saygılar...

Mükemmel tespitleriniz için tebrikler ve teşekkürler.

Umarım senin, benim gibi sıradan vatandaşın sahip olduğu ufka bu şehri yönetenler de sahiptir. Vali, belediye başkanı, vekiller, işadamları ve yerel yöneticiler hep bir ağızdan en az 35 bin kapasiteli, yeni ve modern bir stadyum için bağırmalılar, Sivas için büyük düşünmeliler! Ancak gel gör ki bu konuda henüz vali hazretlerinin ağzından tek bir kelime duyamadık, adam ne düşünüyor, fikri nedir bilmiyoruz. Belediye başkanı hakeza öyle. İktidar partisinin bir vekili önce söz verdi en az 30 bin dedi, sonra tükürdüğünü yaladı, bir diğeri ''20 bin neyimize yetmiyor canım'' diyerek saçmaladı. Kısacası seçimlerde ''Sen Sivas'sın büyük düşün!'' diyenlerin çapsız, kalitesiz, ve küçük insanlar olduklarını, Sivas için büyük düşünemediklerini gördük, ne yazık ki! Tek tesellimiz Sivasspor taraftarının onu yönetenlerden çok çok büyük ve çok çok kaliteli olması, onlardan beşyüz kat daha fazla büyük düşünmesidir!

Harbi Selim
07.04.2010, 20:31
Bizim stad balondu söndü. Hadi tempo tempo.

58svs58
09.04.2010, 11:51
sivasa stad yapmazlar maçınızı oturun evde tv den seyredin hava soğuk derler bahane bol seçimde hesabı sorulmayacak biliyorlar. daha istanbul valisinin yaptıklarına siyasilerimiz ağzını açamadı

dangerous58
09.04.2010, 12:40
stada millet vekili geldiği zaman yuhalıyoruz.. bir kaçıda çıkıp yuhalamayın diyor gelde bunlara şimdi tekme tokat girme ne işe yarıyorsunuz o zaman siz orada milletin vekili değilmisiniz siz neden sivas'ın hakkını savunmuyorsunuz

Ali Selim
09.04.2010, 15:41
stada millet vekili geldiği zaman yuhalıyoruz.. bir kaçıda çıkıp yuhalamayın diyor gelde bunlara şimdi tekme tokat girme ne işe yarıyorsunuz o zaman siz orada milletin vekili değilmisiniz siz neden sivas'ın hakkını savunmuyorsunuz

Sana tamamiyle katılıyorum ağız burun dalacaksın aslında ne işe yararlar çok merak ediyorum.Bilmiyorlar ki biz halk millet olarak onlardan üstünüz aslında onlar bizim VEKİLLERİMİZ biz ASIL olanız aslında bunları AZLETMEK gerekiyor:D birtanesi çıkıpta bu takım bu millet sahipsiz diyemiyor neymiş Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN 'nın manevi oğluymuş varmı bana bir faydası yok o zaman yemişim milletvekilini

http://pic1.resimupload.com/r4/thumb_177378428.jpg (www.resimupload.com/ds177378428_08062009.html)

BOUN
09.04.2010, 21:30
DIŞLANDIK EY MİLLET!

Bugün gün boyu gelen haberler hiç de iç açıcı değildi! Sivas'a geçen iki yıl içerisinde iki kez gelişinde de yeni stadyum sözü veren Başbakan bugün Euro 2016 adaylığı nedeniyle yaptığı açıklamada daha önce hiç bahsetmediği şehirlerde yapılacak olan stadyum yatırımlarından bahsederken, iki kez söz verdiği bizim stadyumumuzu ağzına bile almadı! Euro 2016'nın düzenleneceği şehirlerden bahseden sayın başbakan Sivas'ı listeye dahil etmeyerek böylece hem Euro 2016'dan Sivas'ımızı dışladı, hem de daha evvel defalarca sözü verilen 35 bin kapasiteli stad hayalimizi bir kez daha görmezden geldi!

İşte detaylar:

Tayyip Erdoğan:

''Turizm noktasında Türkiye, yine hızla büyüyen bir ülke. 2009 yılında küresel krize rağmen turist sayımız arttı ve turizm gelirimiz önceki yıllarla aynı seviyede kaldı. Fransa'da da açıkladığım gibi şu anda dünyanın turist çeken ilk 10 destinasyon merkezine sahip ülkelerden bir tanesiyiz.

Fakat ilk 10'un içerisindeki bütün ülkeler eksi bir tablo ortaya koyarken Türkiye 2009 sonu itibarıyla yine artı bir tablo ortaya koyarak turizmde artışını devam ettirmiştir. Ülkemizin dört bir yanında otel yatırımları devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere Konya, Kayseri, Antalya ve Eskişehir gibi şehirlerimiz otel kapasitelerini her yıl ciddi oranlarda arttırıyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi çok modern havalimanlarına yeni limanlar eklemek için çalışmalar devam ediyor. 2016 yılına kadar tüm aday şehirlerimizin havalimanlarında yenileme çalışmaları yapılacaktır.

Benim talimatımla rekor bir sürede inşa edilen, IMF Dünya Bankası Yıllık Toplantıları'na ev sahipliği yapan İstanbul Kongre Merkezi ve Haliç sahilinde yer alan Haliç Kongre Merkezleri hem turnuva öncesi hem de turnuva sırasında düzenlenecek tüm etkinlikleri kaldıracak kapasitededir.''

Aşağıda da diğer detaylar var, bakın görün gariban memleketimiz nasıl bir kez daha tu kaka edildi:

UEFA’nın kararı ve desteğiyle, Avrupa’nın, “benzersiz” bir 2016 Avrupa Şampiyonası’nı keşfedeceğini ifade eden Mahmut Özgener, Türkiye’nin ev sahibi olması durumunda, maçların 8 kentteki toplam 9 statta yapılacağını, bu kapsamda 7 yeni stadın inşa edilip, 2 stadın da yenileceğini kaydetti. Özgener, UEFA’nın, “kusursuz” bir planlama yapılacağının güvencesini tamamıyla hissedeceğini de belirtirken, “Bütün projeler, hükümet tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği güvenceyle finanse edilecek. Bu 920 milyon Euro’luk finansman garantisi, vaadin ötesinde bir garanti” dedi.

Federasyon Başkanı, Başbakan Erdoğan’ın UEFA Başkanı Platini’ye gönderdiği, “2016 Avrupa Şampiyonası’na aday olmak, bizim için bir ayrıcalıktır. Avrupa Şampiyonası, UEFA’nın bir ülkeye kazandırabileceği en önemli değerlerden biridir. Türkiye EURO 2016′ya tutkulu bir şekilde ev sahipliği yapmaya hazır durumda. Türkiye Cumhuriyeti adına size garanti edebilirim ki; kendimizi adadık, tutkuluyuz ve hazırız” mesajını da okudu.

Muhteşem 9 stat:

KONYA
Yeni Konya Stadı, içinde yeni bir çok amaçlı spor salonunu, bir atletizm stadyumunu, bir bisiklet yarış pistini ve farklı spor alanlarını barındıran büyük bir kompleksin bir parçası olarak inşa edilecek.

40 hektarlık bir alana yayılacak ve şehrin 8 km kuzeyinde kurulacak stadyum ve Spor Parkı’nın etrafı, yapımı devam etmekte olan yeni bir yerleşim alanıyla çevrelenecek.

Yeni stadyumun tasarımı Konya bölgesine, tarihine, geleneklerine ve halkına bir saygı göstergesi; Semazenlerin Dansı’nın (Sema Gösterisi) bir alegorisi olarak ve Konya’nın Bisiklet Şehri unvanı göz önüne alınarak yapıldı. Dalgalanan çember şeklindeki tribünler Semazenler’in dansını andırırken, stadın üstü ise “Bisiklet Tekerleği” şeklinde bir tasarıma sahip olacak. Bütün bu özelliklerin bir araya gelmesiyle oluşan benzersiz atmosfer, yeni stadı, özellikle de geceleri, Konya şehrinin simgesi haline getirecek.

Yapılacak olan bu çok amaçlı stadyumda ayrıca fitness ve fizyoterapi merkezleriyle beraber çeşitli mağazalar da yer alacak. VIP bölümü hem restoran hem de kiralanabilir etkinlik alanı olarak kullanılabilecek. Ayrıca kuzey ve güney tribünlerinin tasarımı da özel dinlenme alanları ve açık hava bahçeleri haline getirilmeye izin verecek şekilde yapılacak.

Konya’daki konaklama projeleri kapsamında, Spor Parkı içerisinde yapılacak birçok yapı, UEFA Euro 2016 sonrasında yurt ve konut olarak kullanılacak şekilde inşa edilecek.

Mevcut tren hattı yeni yapılacak Spor Parkı’na kadar uzatılarak, stadyumdan şehir merkezine ulaşım süresi 15 dakikaya indirilecek. Ek otobüs hatları da gerektiğinde devreye girerek alternatif bir hızlı ulaşım kaynağı olarak kullanılabilecek.

KAYSERİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Kayserispor’un maçlarını oynadığı Kayseri Kadir Has Stadyumu 2009 yılının başında kapılarını açtı.

UEFA Euro 2016 yönetmeliğine ve turnuvanın gereksinimlerine göre yenilenen Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda görüş açısı tüm koltuklar için ideal değerine getirilecek, VIP alanları genişletilecek, medya tesisleri güncel hale getirilecek ve umumi tuvaletlerde iyileştirmeler yapılacak.

Stat, futbol ve konaklamaya yaptığı katkıların yanında, turnuva sonrasında Kayserispor SK’nın kullanacağı kulüp ofisleri, bir futbol müzesi ve taraftar mağazası, bir spor merkezi ve TFF Anadolu Eğitim ve Spor Merkezi gibi tesisleri de şehre miras bırakacak.

Yerel yönetim ayrıca stadyumu ve çevresini, Atatürk Atletizm Spor Merkezi’yle iş birliğine giderek (Kayseri Üniversitesi’yle birlikte) bir “spor merkezi” haline getirmeyi , VIP seviyesinde kongrelerin gerçekleştirebileceği bir kongre ve iş merkeziyle, resmi ziyafetlerin verilebileceği tesislere sahip bir spor oteli yapmayı hedefliyor.

Mevcut toplu taşıma ağlarıyla şehir merkezine, havaalanına ve taraftar alanlarına ulaşımı oldukça rahat olan stadın, 2014 yılına kadar yapılacak yeni projelerle geliştirilecek otobüs ve tramvay hatlarıyla ulaşım olanakları daha zengin ve rahat bir hale getirecek.

İZMİR

Yeni İzmir Stadyumu, diğer adıyla “Ege’nin Gözbebeği”, İzmir Körfezi’nin kuzeyindeki bir tepenin üzerine inşa edilerek, Ege kıyısında bir fener gibi parlayacak. Stadın mimarisi ise, bu topraklarda bin yıllık bir tarihi olan Helen ve Roma mimarisinin tarihi dokusunun etkisiyle şekillendirilecek.

Minimum 40,000 koltuk kapasiteli olacak olan stadyumun eğimli camla kaplı dış cephesi ve temeli, tarihi Roma arenaları gibi görünürken, üstü ise Helenistik bir amfi tiyatronun modern bir yorumu olacak. Üst kısmı güneye doğru açık bir at nalı şeklinde olacak stat, ziyaretçilerine, körfezden harika bir şehir manzarası sunacak.

Tarihi dokusuyla İzmir için bir simge olacak Yeni İzmir Stadyumu, çevresinde restoranlar, kafeler, bistrolar, iş merkezleri ve resepsiyon alanlarının bulunacağı ve insanların 24 saat vakit geçirebileceği bir tesis olarak İzmir halkına ve ziyaretçilerine sunulacak.

Deniz ve otobüs ulaşımının yanında yeni yapılacak olan tramvay hattı ve karayolları da, stat ve şehir merkezi arasındaki ulaşımı çok rahat ve kolay bir hale getirecek.

ESKİŞEHİR

Yeni Eskişehir Stadyumu yeni sporların, ekonominin ve Eskişehir’in kuzeyinde yapılması planlanan yeni üniversite alanının gelişiminin en büyük öncüsü olacak.

Eskişehir’in ünlü ve benzersiz Lületaşı (Manyezit), çevre üzerinde önemli bir etki bıraktığı gibi stadyumun dış cephesine de ilham kaynağı olacak. Stadyumun iç duvarlarının bir kısmı ise maksimum saydamlığı sağlamak ve stadın gece de yaşayan bir karakter olduğunun vurgulanması için serigrafik camdan yapılacak.

Yapımı planlanan yeni tramvay hattı Yeni Eskişehir Stadyumu’nu şehir merkezine, havaalanına ve üniversiteye bağlayarak ulaşımı rahat bir hale getirecek. Bu yeni toplu taşıma yolu sayesinde yeni sporların, iş alanlarının ve olanaklarının gelişiminin hızlanması büyük bir ivme kazanacak. Şehri çevreleyecek olan yeni otoban da stadın güneyinden geçerek mükemmel bir ulaşım olanağı sağlayacak.

ANTALYA

Şehrin kuzeydoğusunda, Antalya Uluslararası Havaalanı’nın yanına yapılması planlanan Yeni Antalya Stadyumu, inşa edileceği bu yeni bölgenin ve çevresinin cazibe merkezi olacak.

Akdeniz deniz kabuğu şeklinde, benzersiz ve sembolik bir yapıda tasarlanan Yeni Antalya Stadyumu, şehre tepeden bakacak olan konumuyla, Akdeniz Riviera’sının simgesi olacak.

Stadyumun yanına yapılacak futbol sahası, eğitim merkezi ve Türkiye Futbol Federasyonu futbol akademisi olarak kullanılacak. Saha ayrıca, milli takımların ve sezon arası kampları için Antalya’ya gelen Avrupa futbol kulüplerinin kamp yapması için de kullanılabilecek.

Farklı ulaşım yollarıyla şehir merkezinden kolay bir şekilde ulaşılabilecek olan stadyum, havaalanına da tramvayla 5 dakikalık uzaklıkta olacak.

BURSA

Yeni Bursa Stadı, Bursa’nın merkezindeki Kültür Park’ın bir parçası olarak inşa edilecek. Mevcut Bursa stadyumu ve çevresindeki binalar tamamen yıkılarak, yeni Bursa Stadyumu’nun aynı bölgeye yapılabilmesi için gerekli alan açılacak.

30,000 kişilik stadyum ve etrafında kafeteryaların bulunacağı alanın üstü, güneş ışığının yumuşak bir şekilde iç mekana girmesini sağlayacak altıgenlerden oluşan bir tavanla kapatılacak. Bu altıgen tavan ise Bursa’nın en önemli tarihi değerlerinden biri olan Bursa Yeşil Cami’nin İslami mimarisinden esinlenerek hayata geçirilecek.

Tüm bu özelliklerinin yanında, stat sadece bir spor alanı değil, şehrin kalbinde halkı bir araya getirecek yeni bir kompleks olacak.

Stadyumdan ve etrafını çevreleyen parktan metro, tramvay ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarına kolay erişimin yanında, şehir merkezine yürüme mesafesindeki konumu da stadın en büyük avantajlarından biri olacak.

Bölgede yapılacak bütün çalışmalar, Bursa’nın yaşam kalitesini yükseltecek kalıcı bir gelişime olanak sağlayacak.

ANKARA

Yeni Ankara Stadyumu mevcut stadın yerini alarak, batısındaki yeni tamamlanan basketbol salonu ve güneyindeki Gençlik Parkı’yla tam bir spor ve faaliyet alanı haline gelecek.

Stat, tarihi şehir merkezine birkaç dakikalık uzaklığı, yürüme mesafesindeki tren istasyonu ve birçok karayolundan sağlanabilecek kolay ulaşımıyla oldukça merkezi bir konumda olacak.

Çarpık bir küp şeklinde olacak stat, estetik ve işlevsellik açısından şehrin yapısına oldukça uygun bir yapıda olacak. Dışı ise, Türk mozaik sanatının ve mimarisinin esintilerini taşıyan geometrik şekillerle kaplanarak son halini alacak.

Net 41,000 kişilik seyirci kapasitesiyle Türkiye’nin başkentinin kalbinde yer alacak stat, ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu’nu tarafından eğitim merkezi olarak da hizmet verecek.

TT ARENA İSTANBUL

İnşasına 2009 yılında başlanan, İstanbul’un merkezine çok yakın bir konumda olan ve 2010 yılının Ekim ayında tamamlanması planlanan Türk Telekom Arena, çok az bir çalışmayla UEFA EURO 2016 stadyum kriterlerine uygun olarak net 50,000 seyirci kapasitesine getirilebilecek.

Açılabilir tavan, enerji tasarrufu sağlamak için tamamen güneş panelleriyle kaplanacak. Yüksek verimlilikli bir jeneratörle de stadın ve çevresindeki tesislerin güç ve ısıtma ihtiyaçları giderilerek, ekonomik ve çevresel olarak önemli bir fayda sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin test sürüşlerini başlattığı ve iki ay içinde açılması planlanan yeni metro hattı da stadyuma ulaşımı oldukça rahat bir hale getirecek.

Stat tamamlanmasının ardından, uluslararası başarılara sahip İstanbul takımı Galatasaray’ın maçlarına da ev sahipliği yapacak.

OLMİPİYAT STADI İSTANBUL

1995 yılında açılan Atatürk Olimpiyat Stadı, Türkiye’nin en büyük stadıdır. UEFA’nın Elit stadyumları arasında olan stat, 2005 yılındaki, Liverpool FC ile AC Milan arasında oynanan unutulmaz Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapmıştır.

Stadın net seyirci kapasitesini 60,000’in üzerine çıkarmak ve diğer gereklilikleri sağlamak için statta büyük değişikler yapılarak, seyircilerin Euro 2016’nın açılış maçının, final maçının ve oynanacak diğer 6 maçın keyfini dünyanın en büyük kapalı tribününe sahip stadında çıkarması için kapasite 90,000’in üzerine çıkarılacak.

Net ve brüt kapasiteyi sırasıyla 81,000 ve 90,000’in üzerine çıkarmak için zemin 2.15 metre alçaltılacak.

VIP davetlilerin ve medyanın daha rahat ağırlanabilmesi için, 3. ve 4. seviye VIP alanları genişletilecek. Ayrıca, batı tribününe 12, doğu tribününe de 32 yeni loca eklenelerek loca kapasitesi 80’e çıkarılacak.

Yenilenmiş haliyle Türk Futbolunun en önemli stadı halini alacak Atatürk Olimpiyat Stadı, gelecekte Türk Milli Takımı’nın oynayacağı maçların yanında, Türkiye Kupası Finali ve Süper Kupa Finali gibi önemli maçlara da TFF’nin organizasyonluğunda ev sahipliği yapacak.

Bu kadar uzun yazıyı okuduysanız, lütfen cevap verin: Onca detay arasında daha önce Sivas'a yapılacağı söylenen ve en az 30 bin kapasitede inşa edileceği sözü verilen stadla ilgili tek bir kelime gördünüz mü? Bırakın Euro 2016'ya dahil edilmeyi, adam gibi bir stadyumun inşa edileceğine dair en ufak bir bilgi yok!

ekonomist
09.04.2010, 22:46
aklın yolu bildir değerli yiğodalar göz görüyor, kulak duyuyor,sivasımız kendisini öksüz bırakandan sahipsiz bırakandan artık hesap sormasını da çok iyi yapacaktır,belediye valilik ve evkiller savulsunlar yan gelip yatsınlar,bizim işimiz siyaset değildir,particilik hiç değildir,kim ne yapıyorsa söyleriz başımızın üzerinde yeri vardır lakin çalışmayanlarıda söyleyelimki herkes bilsin,öyle yada böyle ben yinede ümüt ediyorum ki yiğodaların muhteşem hak kavgası ile sivas ımıza yakışır an az 30000 kapasiteli bir stad yapılacaktır

adalı
09.04.2010, 23:28
işallah artık bizimde güzel bi stadımız olur sivassporumuz her şeyi hakkediyor artik yapılsın yeni stadımız

AYIBOAN
09.04.2010, 23:34
nasıl ki bu takım ligde de kalacaksa stadyumda yapılacaktır. yeter ki önce biz inanalım.

mad
13.04.2010, 20:42
30.000 kişilik stdayumu söz verdikleri gibi yapacaklar.başka çaresleri yok.yoksa bidaha avuçlarını yalarlar sayın vekillerimiz

mad
13.04.2010, 20:47
bu manifesto gerçekten vekillere,valiliğe ve gençlik spora ulaştırıldı mı ve sonuç noldu acaba

BOUN
13.04.2010, 20:59
Dün Kadir Has Stadyumu'ndaki ihtişamı ve üst düzey kaliteyi görenler, en az 35 bin kapasiteli modern bir stadyumun Sivasspor'un geleceği için ne denli hayati bir yatırım olacağını umarım layıkıyle idrak etmişlerdir.

Ayrıca inşallah bir kez daha ne bir milletvekili ne bir bürokrat ne de bir başka yetkili Sivassporumuza kapasitesi 30 binin altında stad yapılacağına dair çirkin bir söylemde bulunmaz!

En az 35 bin kapasiteli modern bir stadyum Sivasspor'un geleceği, görkemi, ihtişamı olacaktır. Bunu baltalayan, baltalamaya çalışan haindir, bu gözle bakarız!