Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor'da Hedef 40 Puan
SivasSpor.Com 15.01.2010, 20:58 http://www.sivasspor.com/images/stories/2008yeni/1.muhsinhoca.jpg
Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral artık futbolun dünyada dev bir endüstri olduğunu kulüplerin ise bilimsel çalışmaları sonucu başarıya ulaştığını söyledi.
Sivasspor'u ikinci yarıya en iyi şekilde hazırladıklarını belirten Ertuğral, "Takıma bir nevi akort yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Kupa maçları ve ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Sivasspor'da teknik direktör Muhsin Ertuğral, yerel Tv 58 kanalında yayınlanan 'Sporaktif' programına konuk olarak hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Devre arasında yaptıkları Antamlya çalışmasını kamp olarak nitelendiremediğini ifade eden Ertuğral, "Ne olduğunu anlamadan Kupa maçı için Denizliye geçtik. Kupa maçını oynadıktan sonra, İstanbul üzerinden Sivas'a döndük. İkinci yarı hazırlıklarına burada devam edeceğiz. Eğer havalar çok soğuk ve yağışlı olursa Trabzonspor maçı öncesinde B planımız hazır. Ancak kamp yerleri çok masraflı yerler olduğu için kulübümüzün kasasından boşa 1 lira bile çıkmasını istemiyorum. Savurganlığa gerek yok. Başta başkanımızı olmak üzere yöneticilerimiz her türlü konuda arkamda olduklarını söylediler. Başkanımızla bu konuları detaylı olarak konuştuk" dedi.
"YENİ TRANSFERLER KALİTELİ"
Takıma yeni kazandırılan transferlere değinen Ertuğral, "Tunuslu orta saha oyuncusu Nabil Taider ve Güney Afrikalı orta saha oyuncusu Elrio Van Heerden'in kalitelerinin ve kariyerleri belli. 1'i stoper mevkiine olmak üzere iki yeni transfer daha yapacağız. Katar'ın Al Arabi takımından transfer ettiğimiz 23 yaşındaki Malili orta saha oyuncumuz Keita'nın bazı problemleri var. Keita onları çözerek aramıza katılacak. Bünyemize kattığımız arkadaşlarımızdan ikinci yarıda çok şey bekliyorum. Aralarında iki Türk futbolcumuz var. Almanya'dan transfer ettiğimiz Forvet mevkiinde oynayan Rahman'dan inanın çok şey bekliyorum. Almanya U20 Milli takımında forma giymiş. Alman futbol kamuoyunun üstünde titreyerek durduğu bir isim. Bu futbolcumuzun Harun Toprak gibi diğer bir avantajları Sivas'lı olmaları. Rahman'ın bize ligde çok büyük katkı sunacağına inanıyorum. Birçok takımın kadrosunda görmek istediği Tunus'lu Nabil ve Güney Afrikalı Elrio'nun şu anda kalitesini tartışmaya konuşmaya bile gerek yok. Onlar futboluyla kendilerini herkese kabul ettirecek" diye konuştu.
"AKORT YAPIYORUZ"
Başkanımız Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu ile sürekli irtibat halinde olduklarını ifade eden Ertuğral, "Takımımızda bir futbol kulübünde olması gereken her şey var. Tesis, otobüs, çalışma ortamı anlamında eksiğimiz yok. Futbolcuların fazla maç kaybı yaşamalarından ve kendilerinden istenilenleri verememelerinden dolayı bir moral bozukluğu vardı. Bu durumu yavaş yavaş atlatıyoruz. Özgüven meselesi kazanmayla, başarılı sonuçlarla alakalı bir durum olarak görüyorum. Ama ilk yarıda ki en büyük sorunumuz olan bu problemi aşacağımıza inanıyorum. Şu an benim istediğim oyun anlayışı tam oturmadı. Otomatik sistem her bölümün her alanın tam işlediği sahada görev verilen futbolcunun mevkisi itibariyle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği bir durum. Biz şu anda enstrümanlardaki akort ayarlaması gibi bir durum yapıyoruz. Takım içerisindeki uyum sorununu aşarak ekibimle birlikte akordu ayarlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
40 PUAN HEDEFİ
İkinci yarı hedeflerini 40 puan üzerine yaptıklarını ifade eden Ertuğral, "Bunu kendimize hedef koyarken bir gerçek vardı. Biz o zaman 8 hafta sonunda sadece 4 puan toplamıştık. Ligin genel bir tablosuna bakınca öyle bir hesap çıkarttım. Evet, 40 puan bizi bu sezon Süper ligde rahat bırakır diye düşünüyorum" dedi.
Türkiye Ziraat Kupasındaki hedefleri hakkında da görüş belirten Ertuğral, "Avrupa'da çok örneklerini gördük. Büyük takım küçük takım ayrımı yaparsanız kupada bir bakmışsınız saf dışı olmuşsunuz. O yüzden rakibimiz Giresunspor'u asla küçümsemiyorum. İnşallah futbolcularımda bu yanılgıya kapılmaz. Hafta sonu sahamızda oynayacağımız Giresunspor'u yenerek gruptan çıkan takım olmak istiyoruz" diye konuştu.
SiVaSLı MeRT 58 15.01.2010, 21:09 iyi iyi 40 puana ulaşalımda süpper olur seneyede şampiyonluğu kovalarız
YİGİDOKENTLİ 15.01.2010, 21:13 Ankaraspor düştü Denizlisporda kurtarmasi zor yigidolar ikinci yari 45 puanla ligi kapar ama 35 puani alan bu sene ligde kalir benim düşüncem ya diyarbakir yada manisaspordan birini altimiza almamiz lazim ondan sonra ilk 10 kadar cikacagiz inşallah.
küme düşmeyelimde 15. de olsak olur.artık seneye zorlarız ilk 5 i
efendigardaş 15.01.2010, 21:56 FUTBOLUN BÜYÜK BİR ENDÜSTRÜ OLDUĞUNU BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR BİRTEK BİZ SİVASLILARA BUNU ANLATAMADIK BÖYLE BİR FIRSAT YÜZYILDA BİR GELİR GERÇEK SİVASLILARIN SİVASSPORA SAHİP ÇIKMASI ŞART BAŞKA YOLU YOK...***
kiNgSiZe58 15.01.2010, 22:13 İlk 10 a girmemiz bile bazı Klüplerı bile Şaşırtır..
Rahman Soyordudan cok Bisey Bekliyormus ?
Peki Kupa Macinda Neden Oyuna Sokulmadi ?
Insallah Digerleri Gibi Kulubede Curumezler.
Harput0658 15.01.2010, 22:33 Rahman Soyordudan cok Bisey Bekliyormus ?
Peki Kupa Macinda Neden Oyuna Sokulmadi ?
Insallah Digerleri Gibi Kulubede Curumezler.
Lisansları yetişmemişti bildiğim kadarıyla.
inanın kaç puan önemli değil şu tehlikeli bölgeden uzaklaşalım yeter
Harput0658 15.01.2010, 22:34 küme düşmeyelimde 15. de olsak olur.artık seneye zorlarız ilk 5 i
Aynen katılıyorum. 15. olsakta olur, Düşmeyelim yeter. Çünkü bu hocada kapasite var gibi görünüyor.
En azından aklı başında açıklamalar yapıyor.
tekdoktirin 15.01.2010, 23:08 TAHMİNİM 40 PUAN ÜSTÜ OLUR DİYARBAKIR GİDECEK TABİKİ
carizma0658 15.01.2010, 23:10 hocam gerçekten çok mantıklı çok akıllıva davranışlar içindesınız ve her konuda sizi tebrik edıyorum inşallah her konuda başarı hem sizlerle hme bizim le olur biz sivası hrzaman iyi yerlerde görmek istıyoruz
subasi29 15.01.2010, 23:29 Hedefi Buyuk OLan Daima Ileriye Gider...
Muhsin Hoca ' ya inanıyor ve güveniyoruz.Transferlerden yeterli katkı sağlanacak inşallah. İlk devre yabancı oyuncu katkısı nerdeyse sıfırdı.Şimdi Nabil Taider, Elrio , Keita ve alınacak 2 yeni yabancı ile herşey rayına oturur inşallah. Rahman-Harun ile de kadromuz yeterince alternatifli ve Alman altyapısı almış gençlere kavuşuyor.
Herşey çalışmaya ve yiğidoların stada gelmesine, deplasmanlara gitmesine bakıyor artık.
ercan58.a 16.01.2010, 02:15 hocam sen mütevazi konuşuyorsun biz çok daha fazla puan alacagını biliyoruz
SEVDAMSIN58 16.01.2010, 08:47 merak ediyorum sayin muhsin hoca 40 puan i ikinci yaridami hedefliyor yoksa toplamdami eger toplamda boyle bir hedef koymussa bana gore cok anlamsiz ligde kalma hesaplari sivasspor icin tartisma konusu bile olmamasi lazim buyuk hedeflere kosmalidir sivasspor affedersiniz ama ne demis atalarimiz OKUZUM BUYUK OLSUNDA CEKMEZSE CEKMESIN yani kucuk hedef koyarsan ve yapamazsan dusersin sayin hocam ama hedefi buyuk koyarsan hedefe ulasamasanda ligden dusmek falan soz konusu olmaz bilmem anlatabildimmi?
58_babacan_58 16.01.2010, 08:50 LİGİ İLK 10'DA BİTİRECEĞİMİZDEN EMİNİM
ligde kalalımda ne olursa olsun yayın ihalesindende iyi paralar gelecek
cılgınsivas58 16.01.2010, 11:29 bu oyunla biraz zor 40 puan kusura bakmayında lig de kalalım yeter
İkinci devre oynayacağımız 17 maçtan 9'u evimizde, 8 tanesi deplasmanda. Evimizde oynayacağımız 9 maçtan 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alsak 17 puan ediyor. (Bu verdiğim rakamlar son derece olası ve bir takımın kendi evinde gösterbileceği ortalama performans rakamlarıdır.) İlk yarıdan gelen 17 puanla toplam 34 yapıyor. Bu durumda hocamızın belirttiği minimum 40 puan hedefi için deplasmanda oynayacağımız 8 maç hayati önem taşıyor. Deplasmanda alacağımız 2 sürpriz galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi ile 42 puana ulaşıyoruz. Tabii bu ne çok iyi ne çok kötü ne çok kolay ne çok zor olan bir senaryo! Ulaşılması çok zor değil, ancak çok kolay da değil.
Kötü senaryoya bakalım: Önümüzde çok zor iki maç var, TS ve FB maçlarından yine yenilgilerle çıkarsak bu durumda aslolan kaybettiğimiz puanlar değil sene başında yaşadığımız travmayı tekrar yaşayıp yaşamayacağımızdır. İş bu noktada taraftara müthiş bir sorumluluk düşüyor. Öyle alınan yenilgilerle gelip burada futbolculara, hocaya saydıracak mısın, yoksa sonuna kadar destek olacak mısın? Kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde Sivassporluların bu iki maç sonucunda takınacakları tavır takımı ya dereden geçirecek ya da dereye düşürecektir diye düşünüyorum.
İyi senaryoya gelince, hem TS hem FB maçlarından puan veya puanlar aldığımızda yukarıda bahsettiğim ortalama senaryonun da üzerinde puanlar alarak ligi kapatırız ve bu yaşadığımız yıl bizim zihinlerimizde çok kıymetli bir tecrübe olarak yer edinir.
Kısacası işimiz hem çok zor hem çok kolay, ayrıca ne çok zor ne çok kolay! :) Biraz karmaşık yani. Bir de kimse ya biz düşmeyiz, Diyarbakır var, onlar gider biz kalırız havasına girmesin, hele futbolcular hiç böyle bir havaya kapılmasın! İki hafta önce düzenlenen geceye bizzat Başbakan'ın katıldığını ve Diyarbakırspor'a 5 trilyon para toplandığını hatırlatırım. Bu açılım sürecinde iktidar hiç bir şekilde Diyarbakırspor'un küme düşürülmesine izin vermeyecektir. Sivas'tan beş tane eşeği yanyana koysa seçtirecek olan bir parti için kimin ve nerenin daha kıymetli olduğu takdirini sizlere bırakıyorum kıymetli hemşerilerim!
sivastatlıbelam 16.01.2010, 12:53 boun tesbitlerin harika.işimiz ne çok kolay ne çok zor hem çok kolay hem çok zor.
trabzon ve fener karşısında alınan 2 galibiyet ve 3.hafta denizlisporu yenersek içerde bu takımın tekrar ilk 6 ya oynayacağı konusunda hiç şüpheniz olmasın.
Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral artık futbolun dünyada dev bir endüstri olduğunu kulüplerin ise bilimsel çalışmaları sonucu başarıya ulaştığını söyledi. Ertuğral,” futbol kulüplerinin yapılanmasındaki aksine davranış ve uygulamaların kulüpler açısından günü kurtarma hareketi olduğunu söyledi.
Sivasspor Teknik direktörü Muhsin Ertuğral, uydudan tüm dünyaya yayın yapan Tv58’in Spor Müdürü ve gazetemiz spor köşe yazarı Mustafa Ateş’in sorularını cevaplandırdı.
ERTUĞRAL BUNLARI SÖYLEDİ.
“KAFA YAPIMIZ DEĞİŞECEK”
“BİRESEL HATAYI AZA İNDİRECEĞİZ”
“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
“İŞİMİZİ YAPACAĞIZ””
“BAHANE ÜRETMEYECEĞİZ”
“HERKES SORUMLULUĞUNU BİLECEK”
“EN AZ HATA YAPAN OLACAĞIZ”
“OTOMATİK SİSTEMİ KURACAĞIZ”
“1 LİRAYI BOŞA HARCAMAYACAĞIZ”
“TAKIMIN AKORDUNU YAPACAĞIZ”
“40 PUAN TOPLAYACAĞIZ”
“SÜPER LİGDE KALACAĞIZ”
Hocam 5 günlük Antalya kampını değerlendirir misiniz?
Tam kamp diyemem. Ne olduğunu anlamadan Kupa maçı için Denizliye geçtik. Kupa maçını oynadıktan sonra, İstanbul üzerinden Sivas’a döndük. İkinci yarı hazırlıklarına burada devam edeceğiz. Eğer havalar çok soğuk ve yağışlı olursa Trabzonspor maçı öncesinde B planımız hazır. Ancak kamp yerleri çok masraflı yerler olduğu için kulübümüzün kasasından boşa 1 lira bile çıkmasını istemiyorum. Savurganlığa gerek yok. Başta başkanımızı olmak üzere yöneticilerimiz her türlü konuda arkamda olduklarını söylediler. Başkanımızla bu konuları detaylı olarak konuştuk.
Yeni transferler hakkında ne düşünüyorsunuz.
Tunuslu orta saha oyuncusu Nabil Taider ve Güney Afrikalı orta saha oyuncusu Elrio Van Heerden'in kalitelerinin ve kariyerleri belli.1’i stoper mevkiine olmak üzere iki yeni transfer daha yapacağız. Katar'ın Al Arabi takımından transfer ettiğimiz 23 yaşındaki Malili orta saha oyuncumuz Keita'nın bazı problemleri var. Keita onları çözerek aramıza katılacak.takımımıza şu an yerli futbolcu transferi düşünmüyorum.
Türkiye Ziraat Kupasında ki hedefiniz ne olacak.
Avrupa’da çok örneklerini gördük. Büyük takım küçük takım ayrımı yaparsanız Kupada bir bakmışsınız saf dışı olmuşsunuz. O yüzden rakibimiz Giresunspor’u asla küçümsemiyorum. İnşallah futbolcularımda bu yanılgıya kapılmaz. Hafta sonu sahamızda oynayacağımız Giresunspor’u yenerek gruptan çıkan takım olmak istiyoruz.
A Milli Takım antrenörlüğü konusunda ne düşünüyorsunuz?
O onurlu görev bütün Türk antrenörlerin hayalinde vardır. Benimde var. Ancak şu an ben kendimi o göreve hazır görmüyorum. Yanlış anlaşılmasın. Bu yapamam anlamında söylemiyorum.Şu an Sivasspor Kulübüne karşı aldığım büyük bir sorumluluğum var. Beni bu göreve layık gören yöneticimiz Sayın Ünsal’a teşekkür ediyorum. Ona bir yemek borcum olsun.
Ailenizi Sivas’a getirecek misiniz?
Güney Afrika’da havalar şu an çok sıcak. Eşimle Sivas’a geldiğinde eve bakmıştık. Bir ev bulduk. Havalar biraz ısınsın Sivas’a eşimi getireceğim. Sivas çok güzel ve yaşanacak bir şehir.
Yeni futbolcular Türkiye kupası maçında forma giyebilecek mi?
Şu an Nabil Taider ve El Rio Van Heerden bizimle birlikte çalışıyor. Almanya’dan gelen Rahman var. Bazı futbolcuların lisans evrak işlemlerinin yetişmesi halinde oynamalarını bende çok istiyorum. Nabil’e bu maçta şans verebilirim. Sorun olma ise El Rio’da Sivasspor taraftarı karşısına çıkabilir.
Yurt dışındaki başarılı gençleri Sivasspor’a nasıl kazandıracaksınız?
Yurt dışında ve Türkiye genelinde çok kaliteli gelecek vaat eden genç futbolcularımız var. Avrupa ülkelerindeki gençler hakkında araştırma yaptırıyorum. Türkiye’de benzer bir çalışmayı yaptıracağım. Maç ve şehir seçerek burada gençleri Sivasspor bünyesine kazandırmayı düşünüyorum. Alt yapıdaki Yunus ve Kaan’ı profesyonel yaptık. Yunus’u Denizlispor maçında oynattım. Sivasspor’a uzun süre hizmet vereceğini düşünüyorum.
Transfer edilen futbolcuların belirgin özellikleri neler?
Bünyemize kattığımız arkadaşlarımızdan ikinci yarıda çok şey bekliyorum. Aralarında iki Türk futbolcumuz var. Almanya’dan transfer ettiğimiz Forvet mevkiinde oynayan Rahman’dan inanın çok şey bekliyorum. Almanya U20 Milli takımında forma giymiş. Alman futbol kamuoyunun üstünde titreyerek durduğu bir isim. Bu futbolcumuzun Harun Toprak gibi diğer bir avantajları Sivas’lı olmaları. Rahman’ın bize ligde çok büyük katkı sunacağına inanıyorum. Birçok takımın kadrosunda görmek istediği Tunus’lu Nabil ve Güney Afrikalı El Rio’nun şu anda kalitesini tartışmaya konuşmaya bile gerek yok. Onlar futboluyla kendilerini herkese kabul ettirecek.
Yönetimle diyaloğunuz nasıl? Siz transferde tek söz sahibi misiniz?
Başkanımız Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu ile sürekli irtibat halindeyim. Başka yerde teknik direktör yönetime sorar,” ne yaptınız şu futbolcunun işi bitti mi?”diye. Burada başkanımız ve yöneticilerimiz bana soruyor. “Hocam ne yaptın. Transfer tamam mı “ diye. Ayrıca burada kulübümüz Menajeri Mustafa Turgun’a yaptığımız çalışmalara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
Sivasspor’un şu an acil olarak neye ihtiyacı var?
Takımımızda bir futbol kulübünde olması gereken her şey var. Tesis, otobüs, çalışma ortamı anlamında eksiğimiz yok. Futbolcuların fazla maç kaybı yaşamalarından ve kendilerinden istenilenleri verememelerinden dolayı bir moral bozukluğu vardı. Bu durumu yavaş yavaş atlatıyoruz.
Sivasspor’lu futbolcuların kendine olan özgüvenleri geri geldi mi?
Tam gelmedi. Geldi dersek yanlış olur. Özgüven meselesi kazanmayla, başarılı sonuçlarla alakalı bir durum olarak görüyorum. Ama ilk yarıda ki en büyük sorunumuz olan bu problemi aşacağımıza inanıyorum.
Otomatik sistemi kurdunuz mu?
Hayır. Şu an benim istediğim oyun anlayışı tam oturmadı. Otomatik sistem her bölümün her alanın tam işlediği sahada görev verilen futbolcunun mevkisi itibariyle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği bir durum. Biz şu anda nasıl söylesem ki hani enstrümanlarda ki akort ayarlaması gibi bir durum yapıyoruz. Takım içerisindeki uyum sorununu aşarak ekibimle birlikte akordu ayarlamaya çalışıyoruz.
Sivasspor ikinci yarıda 40 puana ulaşabilecek mi?
Aslında ligde korkulu rüya görmemek için söylenmiş bir söz bu. Bunu kedimize hedef koyarken bir gerçek vardı. Biz o zaman 8 hafta sonunda sadece 4 puan toplamıştık. Ligin genel bir tablosuna bakınca öyle bir hesap çıkarttım. Evet, 40 puan bizi bu sezon Süper ligde rahat bırakır diye düşünüyorum. Taraftara mesajınız ne olacak?
Kimse boş yere kendini strese sıkıntıya sokmasın. Genç ve yetenekli futbolculardan kurulu olan takımımız onlara ikinci yarıda çok büyük sevinçler yaşatacak. Bunun sözünü verebilirim. Taraftarlarımıza düşen görev bizi tüm maçlarımızda içten ve 90 dakika boyunca desteklesinler. Tek isteğim bu. Sivasspor oyunu ve mücadelesi ile onlara keyif verecek. Bundan eminim.
http://www.sivaspostasi.com.tr/haber_detay.asp?haberID=2553
ssfatihss 16.01.2010, 19:35 zaten 40 puanın altında kalan bu lige veda eder.....
bonuce123 16.01.2010, 20:50 Adam Hedef 40 Puan Dediyse 40 Puanda Kalmıycak Herhalde Muhsin Hoca Takımın Basında 5 Sene Daha Durursa Takım Tutulmaz Insallah
konartr58 16.01.2010, 21:39 hoca ölçülü konuşuyor.sivasspor elli puanın altına düşmeyecek.
3 yıldız 16.01.2010, 21:41 Afrikalı oyuncular inşallah Sivasın soğuk havasından kaçmazlar.
YİGİDOKENTLİ 16.01.2010, 23:12 İNŞALLAH HOÇAM SİSTEM OTURSUN BİR 40 PUANİDA AŞARİZ İNŞALLAH HOCAM
inşaallah daha fazlasını yaparız.. bizde o güç o inan mevcut...
İkinci devre oynayacağımız 17 maçtan 9'u evimizde, 8 tanesi deplasmanda. Evimizde oynayacağımız 9 maçtan 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alsak 17 puan ediyor. (Bu verdiğim rakamlar son derece olası ve bir takımın kendi evinde gösterbileceği ortalama performans rakamlarıdır.) İlk yarıdan gelen 17 puanla toplam 34 yapıyor. Bu durumda hocamızın belirttiği minimum 40 puan hedefi için deplasmanda oynayacağımız 8 maç hayati önem taşıyor. Deplasmanda alacağımız 2 sürpriz galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi ile 42 puana ulaşıyoruz. Tabii bu ne çok iyi ne çok kötü ne çok kolay ne çok zor olan bir senaryo! Ulaşılması çok zor değil, ancak çok kolay da değil.
Kötü senaryoya bakalım: Önümüzde çok zor iki maç var, TS ve FB maçlarından yine yenilgilerle çıkarsak bu durumda aslolan kaybettiğimiz puanlar değil sene başında yaşadığımız travmayı tekrar yaşayıp yaşamayacağımızdır. İş bu noktada taraftara müthiş bir sorumluluk düşüyor. Öyle alınan yenilgilerle gelip burada futbolculara, hocaya saydıracak mısın, yoksa sonuna kadar destek olacak mısın? Kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde Sivassporluların bu iki maç sonucunda takınacakları tavır takımı ya dereden geçirecek ya da dereye düşürecektir diye düşünüyorum.
İyi senaryoya gelince, hem TS hem FB maçlarından puan veya puanlar aldığımızda yukarıda bahsettiğim ortalama senaryonun da üzerinde puanlar alarak ligi kapatırız ve bu yaşadığımız yıl bizim zihinlerimizde çok kıymetli bir tecrübe olarak yer edinir.
Kısacası işimiz hem çok zor hem çok kolay, ayrıca ne çok zor ne çok kolay! :) Biraz karmaşık yani. Bir de kimse ya biz düşmeyiz, Diyarbakır var, onlar gider biz kalırız havasına girmesin, hele futbolcular hiç böyle bir havaya kapılmasın! İki hafta önce düzenlenen geceye bizzat Başbakan'ın katıldığını ve Diyarbakırspor'a 5 trilyon para toplandığını hatırlatırım. Bu açılım sürecinde iktidar hiç bir şekilde Diyarbakırspor'un küme düşürülmesine izin vermeyecektir. Sivas'tan beş tane eşeği yanyana koysa seçtirecek olan bir parti için kimin ve nerenin daha kıymetli olduğu takdirini sizlere bırakıyorum kıymetli hemşerilerim!
Bugün ki Giresun maçıyla gördük ki, taraftarımız kötü senaryoya hazır değil. Daha maç bitmeden yazdığı yorumlarla futbolculara söven mi dersin, hocaya, başkana kahreden mi dersin, gırla gidiyor. Allah korusun TS ve FB maçlarından mağlubiyetle çıkmamız halinde bu takıma asıl en büyük darbeyi taraftar(!) vuracak demektir! Allah sonumuzu hayretsin!
İkinci devre oynayacağımız 17 maçtan 9'u evimizde, 8 tanesi deplasmanda. Evimizde oynayacağımız 9 maçtan 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alsak 17 puan ediyor. (Bu verdiğim rakamlar son derece olası ve bir takımın kendi evinde gösterbileceği ortalama performans rakamlarıdır.) İlk yarıdan gelen 17 puanla toplam 34 yapıyor. Bu durumda hocamızın belirttiği minimum 40 puan hedefi için deplasmanda oynayacağımız 8 maç hayati önem taşıyor. Deplasmanda alacağımız 2 sürpriz galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi ile 42 puana ulaşıyoruz. Tabii bu ne çok iyi ne çok kötü ne çok kolay ne çok zor olan bir senaryo! Ulaşılması çok zor değil, ancak çok kolay da değil.
Kötü senaryoya bakalım: Önümüzde çok zor iki maç var, TS ve FB maçlarından yine yenilgilerle çıkarsak bu durumda aslolan kaybettiğimiz puanlar değil sene başında yaşadığımız travmayı tekrar yaşayıp yaşamayacağımızdır. İş bu noktada taraftara müthiş bir sorumluluk düşüyor. Öyle alınan yenilgilerle gelip burada futbolculara, hocaya saydıracak mısın, yoksa sonuna kadar destek olacak mısın? Kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde Sivassporluların bu iki maç sonucunda takınacakları tavır takımı ya dereden geçirecek ya da dereye düşürecektir diye düşünüyorum.
İyi senaryoya gelince, hem TS hem FB maçlarından puan veya puanlar aldığımızda yukarıda bahsettiğim ortalama senaryonun da üzerinde puanlar alarak ligi kapatırız ve bu yaşadığımız yıl bizim zihinlerimizde çok kıymetli bir tecrübe olarak yer edinir.
Kısacası işimiz hem çok zor hem çok kolay, ayrıca ne çok zor ne çok kolay! :) Biraz karmaşık yani. Bir de kimse ya biz düşmeyiz, Diyarbakır var, onlar gider biz kalırız havasına girmesin, hele futbolcular hiç böyle bir havaya kapılmasın! İki hafta önce düzenlenen geceye bizzat Başbakan'ın katıldığını ve Diyarbakırspor'a 5 trilyon para toplandığını hatırlatırım. Bu açılım sürecinde iktidar hiç bir şekilde Diyarbakırspor'un küme düşürülmesine izin vermeyecektir. Sivas'tan beş tane eşeği yanyana koysa seçtirecek olan bir parti için kimin ve nerenin daha kıymetli olduğu takdirini sizlere bırakıyorum kıymetli hemşerilerim!
İkinci yarı başlamadan, yaptığım analizde belirttiğim kötü senaryoya doğru gidiyoruz. FB maçından da yenilgi ile ayrılırsak ondan sonrasını düşünemiyorum!
SempaticH 26.01.2010, 12:03 valla bu oyunla işimiz zor zor düzelip önümüze bakmamız lazım yoksa iş kötüye gider aman dikkat
hoLiGan Enes 26.01.2010, 12:07 İnşallah...................... ...
hedef 40 puan olarak belirlenmiş, şu anki takımın gidişatına göre.Ancak eğer takım form tutarsa bu hedefin üstünde puan toplayabiliriz.İkinci yarının ilk üç haftasında puanlar çıkaramazsak o zaman Sivas Spor için kabular başlar.Denizli spor ya da üstteki diğer takımlar bizden önce form yakalarlarsa halimiz içler acısı olur.Takımımızın acilen özüne dönmesi, takım olarak mücadele etmesi gerekiyor.Mücadele edip te yenilsek te en azından deriz ki mücadele edildi, ancak yapılan karşılaşmalara bakıldığında Sivasın eski mücadele gücünün olmadığı ve birlikteliğin kaybolmuş olduğu gözlenmiştir.Umudumuz o dur ki; bu takım küme düşmesin eğer düşerse bir daha buralara gelemeyiz, bundan emin olmalı ve buna göre tedbiri almalıyız.
joe cole 26.01.2010, 12:44 nerelerden nereye yazık valla halımıze daha iki sezondur bu puanın 2 katını hedef olarak secıyorduk:mad:
|
|