Orijinalini görmek için tıklayınız : Yere fırlattığın senin onurundu !
SivasSpor.Com 19.01.2010, 10:40 http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor’da tek Sivaslı olan, ancak şu ana kadar pekte Sivaslı gibi hareket etmeyen Hayrettin Yerlikaya’nın Sivassporla işi bitti!
Her profesyonel futbolcu gibi onunda başka takımlara gitme, yada uzun süre formasını giydiği takımdan ayrılma hakkı var.
Ancak böyle değil! Ben onun amatör futbolculuk zamanınıda biliyorum, Sivasspor Paf takımından Sivasspor A takımına yükseliş dönemlerinide biliyorum. Bundan tam 11 yıl önce Sivasspor’a ilk adımını atan bu arkadaş, O zamanlar, tipik bir Anadolu delikanlısı gibi, büyüklerine karşı saygılı, küçüklerine şefkatli bir futbolcuydu. Fakat Sivasspor’da isim yapmaya başladıktan sonra, kısa sürede değişti ve tabir yerindeyse “havaya” girdi. Ne kadar iyi futbolcu olursan ol, ne kadar çok basında çıkarsan çık, bunları yapan hiçbir zaman insanlara sempatik gelmez, gelmedi de!
Şu işe bakın! Sivasspor sayesinde para kazanan, isim yapan insan, koluna taktığı kaptanlık pazubandını hocasına fırlatıp soyunma odasına gidiyor, maçtan kısa süre sonrada soluğu Ankara’da alıyor.
Beni ilgilendiren taraf, bu arkadaşın Ankara’ya veya da başka yere gitmesi değil, Sivasspor’un bir malzemesini hocasının yüzüne fırlatması.
Bu ağır hareketin bedelide ağır olmalı. Nitekim dün aldığım bilgiye göre, süresiz kadro dışı bırakılmış. Bravo Sivasspor yönetimine. Çok doğru ve birazda geç kalınmış bir karar aldı. Daha önceki maçlarda da Muhsin hocayla küçükte olsa sürtüşmeleri olmuştu. Ama Muhsin hoca belkide gençliğine verip bu durumu fazla ciddiye almamıştı.
Sivasspor’da kaptanlık yapan bir Sivaslı’nın sonu böyle olmamlıydı. Sivasspor’dan giderken alkışlanmalıydı.
Aslında bu konuda çok yazılıp çizilecek var ama, bu satırlara sığmaz!
Sadece şunu söylemek istiyorum. Sivasspor sayesinde bir yerlere gelen ve para kazanan futbolcunun, Sivasspor’un kaptanlık pazubantını hocasına fırlatması kabul edilemez. Sivasspor’un bu futbolcuyu kadro dışı bırakması yetmez, kendisininde tüm Sivasspor camiasından özür dilemesi gerekir.
Abdullah abi aynen katılıyorum düşüncelerine. Geçmişine bakıp nerden nereye gedlğini düşünerek hareket etmeliydi. Sivasspor Kaptanlık bantını yere fırlatarak değil. Eğer hoca ile anlaşamıyorsa açık açık konuşup ayrılmasnı söyleye bilirdi. En önemliside Bir Sivaslı olarak Sivasspor formanına karşı nasıl davranlıması gerektiğini bilerek örnek bir davranış göstermesi gerekti. Hayrettin bir Sivaslı olarak bunu yaparsa dışarandan gelen futbolculardan nasıl saygı bekleyebilrizki? Keşke böyle ayrılmasaydı
erhan 10 19.01.2010, 10:54 Hayrettin unutmasın ki milli takıma bu forma altında yükseldi.Şampiyonlar ligi maçını bu takımda oynadı.Gollerde hata yapabilir ama bu hareketi yapması gereken en son kişiydi...
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor’da tek Sivaslı olan, ancak şu ana kadar pekte Sivaslı gibi hareket etmeyen Hayrettin Yerlikaya’nın Sivassporla işi bitti!
Her profesyonel futbolcu gibi onunda başka takımlara gitme, yada uzun süre formasını giydiği takımdan ayrılma hakkı var.
Ancak böyle değil! Ben onun amatör futbolculuk zamanınıda biliyorum, Sivasspor Paf takımından Sivasspor A takımına yükseliş dönemlerinide biliyorum. Bundan tam 11 yıl önce Sivasspor’a ilk adımını atan bu arkadaş, O zamanlar, tipik bir Anadolu delikanlısı gibi, büyüklerine karşı saygılı, küçüklerine şefkatli bir futbolcuydu. Fakat Sivasspor’da isim yapmaya başladıktan sonra, kısa sürede değişti ve tabir yerindeyse “havaya” girdi. Ne kadar iyi futbolcu olursan ol, ne kadar çok basında çıkarsan çık, bunları yapan hiçbir zaman insanlara sempatik gelmez, gelmedi de!
Şu işe bakın! Sivasspor sayesinde para kazanan, isim yapan insan, koluna taktığı kaptanlık pazubandını hocasına fırlatıp soyunma odasına gidiyor, maçtan kısa süre sonrada soluğu Ankara’da alıyor.
Beni ilgilendiren taraf, bu arkadaşın Ankara’ya veya da başka yere gitmesi değil, Sivasspor’un bir malzemesini hocasının yüzüne fırlatması.
Bu ağır hareketin bedelide ağır olmalı. Nitekim dün aldığım bilgiye göre, süresiz kadro dışı bırakılmış. Bravo Sivasspor yönetimine. Çok doğru ve birazda geç kalınmış bir karar aldı. Daha önceki maçlarda da Muhsin hocayla küçükte olsa sürtüşmeleri olmuştu. Ama Muhsin hoca belkide gençliğine verip bu durumu fazla ciddiye almamıştı.
Sivasspor’da kaptanlık yapan bir Sivaslı’nın sonu böyle olmamlıydı. Sivasspor’dan giderken alkışlanmalıydı.
Aslında bu konuda çok yazılıp çizilecek var ama, bu satırlara sığmaz!
Sadece şunu söylemek istiyorum. Sivasspor sayesinde bir yerlere gelen ve para kazanan futbolcunun, Sivasspor’un kaptanlık pazubantını hocasına fırlatması kabul edilemez. Sivasspor’un bu futbolcuyu kadro dışı bırakması yetmez, kendisininde tüm Sivasspor camiasından özür dilemesi gerekir.
Hayrettin Kadro disi birakildigi haberi üzerine dogal olarak düsünceler belirtiliyor. Külübün Kurumsal anlamda bir yönetimi ve Teknik Heyeti var.En tepedede Sayin Baskan Mecnun Otyakmaz var. Külüp Yönetimi Böyle bir karar almissa Demekki Bicak kemige dayanmis.
Aslinda bir arkadas Hayrettinin Kadro disi birakilmasina tepki gösteren bir takim arkadaslar. Benimde cok hoslanmadigim tarzda ve zeminde yazilar yazan sayin Yigit den bahsederek bu durumun gelismesine zemin oldu Hedef gösterdi imasinda bulundu. Ortasahada oynayan Ibrahim dagasanin Sahada dolasdigindan oynamadigindan,defansa yardim etmediginden bahsediyor yine Erman Kilinc in önünde oynamanin zor oldugunu oynadigi kulvarda toplari ezdigi ve kaybettigi toplari kovalamadigi pres yapmadigi ayni sekilde Musaninda bu tip bir oyun tarzinda oldugunu yazdi. Hayrettinin Vazgecilmez Olmadigini bunlarda gördü artik kendilerine ceki düzen vermek zorundalar cünki kimse vazgecilmez degildir.Hic kimse SivasSpordan büyük degildir.
Sadece hayrettinmi diye baslayan takimdaki eksikleri ve olussuzluklari gösteren elestirilerin bütünü dogru.Peki Hayrettin Takimin kaptani degilmiydi. Bu gördügü eksiklikleri giderme noktasin sivasin öz cocugu olarak neden hocasina yardimci olmadi, neden liderlik ve yönlendiricilik yapamadi. Yeni gelmis bir hoca vardi... burada Hayrettin e cok büyük sorumluluk düsüyordu bunu yerine getirmesi gerekirken demekki bu noktaya gelinmisse Hayrettin herkes gibi Yönetimin ve teknik kadronunda sabrini cok zorlamis. Ortada bir baska gercek daha var oldugunu unutmamak lazim.Hayrettin Bülent Gittikden sonra Oynamadi. takimin oynamasinada bir Sivasli, bir kaptan olarak yardimci olmadi. Diyelimki sayin Yigit yazdigi yazi ile Fitili atesledi.ama bir gercek varki sayin yigit havayi koklamadan kulüp icinde olup bitenleri görmezden gelerek böyle bir yazi yazacak bir yazar degil.Sayin Yigit e bu yazi yazdirilmissa Hayrettin taraftarin oldugu gibi kulübünde sabrini zorlamaya devam etme yolunu secmistir.taraftarin aylardir yaptigi elestirileride artik yazmiyorum merek eden hafda hafda geri gidip siteden okusun.
Önemli Padisahin birinin Önüne bir fetih sonrasi 3 asker cikarirlar bu askerlerin yagma ve tecevüz olaylarina yeltendigi söylenir. Padisah bu askelerden birini bir bakisda hemen tanir sehzadelik dönemlerinden beri arkadslik yaptigi biridir. bir an tereddüde düser ve sonra birden kendini toplar.eger bu sucu islemis biri cok yakinimda olsa affedersem orduda düzen diye birsey kalmaz diye düsünür ve ücünüde idam ettirir. artik fazla sözede gerek yok.
Sivas Spor Tüm Sivaslilarin Malidir. Burada yönetici olanda teknik kadroda,Futbolcuda görevini layiki ile yapmak zorundadir.
Hayrettin Canımız Ciğerimiz Hemşerimiz ama Süper Ligte oynuyosun arada sırada tepkiler alacaksın hemen küsüp kızılmaz Hayrettin içinde sivas içinde hayırlı olsun Hayrettin çok duygusal bir dönemden geçiyor ama ne olursa olsun benim gözümün önünde pazubandı atan birisi artık bir cezayı hakediyor.Sivasspor artık çağ atladı kasabından manavına bakkalına heryerde sivasspor konusuluyo o formanın değerini bilmezssen yarın birgün hangi ligde kaçıncı klasmanda görürüz seni bilemiyorum.
Bunu her futbolcu yapabilirdi ama kaptanın bunu yapması affedilemez... Sivas'ta misyonunu tamamladı artık bundan sonra bakalım Süper Lig'de oynayabilecek mi ?
burakkova 19.01.2010, 12:29 aynen katılıyorum.. çok üzüldüm içim cız etti ama.. hiç kimse sivas'tan ve sivasspor'dan üstün ve önemli değildir..
Bir futbolcu bir şehirle özdeşleşmiş ise o futbolcu her yönden gerek sahada gerek saha dışında ve gerekse sokakta herşeyi ile parmakla gösterilebilecek davranışlar göstermeli diye düşünüyorum.Hayrettin sivas sporda oynadığı yaklaşık 11 yıllık süreçte mütemadiyen takip ettim, sivaslı olmasından ve mücadeleci olmasından dolayı gururlandık.ama bunlar yetmedi, istikrar olmalıydı.o da onda yoktu.giresun maçı öncesinde de sanırım bazı gelişmeler oldu ki bu futbolcu devre arasında soyunma odasına giderken bir takımın kaptan olduğunun simgesi ve takımın manevi değerinin simgesi olan pazubantı Teknik heyete fırlatıyor ve arkasında bıraktıklarının farkına dahi varamıyor bence bu amatör ruh hali hayrettinin sonunu getirdi.bundan sonraki futbol yaşantısı sanırım Sivasın altında ikinci kalitede olan takımlarda devam edecek ya da boş boş gezecek.kimbilir belkide gelip yönetim ve teknik heyetten özür dileyecek. bence özrü kabul edilmemeli.gidene güle güle denmeli, bir daha hoş geldin denilirse bu taviz olur.herkese örnek bir harkete" kadro dışı" bırakma.herkes haddini bilsin.bundan sonra takımın kaptanlığına sedat ya da murat getirilmeli.
karahisarli 19.01.2010, 13:02 hayrettin in yaptigi son derece yanlis ve ayip oldugu ortada ama bir hata ile futbolcunun ilisiginin kesilmesi bu kadar kolay olmamali ceza verilebilirdi su sialarda form u son derece düsük ama ilerde eski formunu yakalayabilir sivasspor ondan yine faydalanabilir umarim bir ceza verilerek affedilir hayrettin de özrünü diledikten sonra.
SerkanToptas 19.01.2010, 13:05 acaba hayrettinin o zaman ki piskolojisi ne durumdaydı?bence affedilmeli
yorgun(58) 19.01.2010, 13:10 hayrettin geçmişte çok guzel şeyler yaptı çok buyuk katkılar sagladı takıma ve kendine evet artık oda degişti ve kendisine yakışmayan hareketler yapmaya başladı ve bu hareketi sivas sporun hiçbir oyuncusunun yapmaya hakkı yok çunku sivasta hiç bir takımda göremiyecek leri kadar destek gördüler birgun bile bu taraftar kötü bir söz etmedi ama diger takımlarda oynayan oyun culara baktıgımız zaman yemedikleri kufur hakaret çok gördük bizim bu iyi niyetimizi ve sevgimizi buşekilde karşılık vermemeliydi bulentin izinden devam ediyor sanada go home hayrettin yolun açıkolsun herşey için teşekkurler (unutma sivasspor sayesinde sen hayrettin oldun)
SivasLady 19.01.2010, 17:29 hersey aff edilebilinir ama asla unutulmaz !
hic bir futbolcumuz Sivasspor`dan üstün degildir
herkes gereken saygiyi göstermeli
bizler futbolcularimiza sahip ciktik takdir ettik gurur duyduk
yeri geldiginde bir cok seylerine göz yumduk
hayrettin malesef bardagi tasirdiki herkesin tepkisini aldi
yönetim sanirim yeterince duruma göz yumdu
artik gerekenler yapilmali
kendi etti kendi çeker zaten spiker çıkarken kaptanlık bandını yere attı deyince o anda benim için hayrettin bitmişti.
hiç kimse bu şekilde bi hareket yapamaz hele bu hayrettin ve birde bu takımın kaptanıysa.
yolu açık olsun görürsem selamlaşırız artık.:)
58_babacan_58 19.01.2010, 17:47 ÇOK GÜZEL OLMUŞ HABER BAŞLIĞI SEN BU TAKIMIN KAPTANISIN AYNI ZAMANDA BİZİM SİVASIN EVLADISIN SEN BU DAVRANIŞI YAPARSAN DİĞER FUTBOLCULAR NE YAPAR ALLAH BİLİR........
yigido_sampiyon 19.01.2010, 17:50 acaba hayrettinin o zaman ki piskolojisi ne durumdaydı?bence affedilmeli
psikolojisi ne olursa olsun, yaptığı çok yanlış...ve affedilmemesi gerekiyo...şunu diğer oyuncularda yapsa cezası aynı olurdu ancak bunu bir sivaslı olarak hayrettin yaptığı için taraftarları ve yönetimi derinden üzdü...
hayrettin şunu bilmeli...bu şekilde başka takımda oynasa şimdiye bank asyadaydı...
GokhanTurna 19.01.2010, 17:54 Yönetimin ve hocanın verdiği karar haklı. Ama bu karar takımı çok kötü etkiler demedi demeyin. Kaptanlık üstlencek adam yok sahada Mehmet Yıldız sakatlandıktan beri
ismailerdoğan 19.01.2010, 18:35 arkadaşlar hayrettin sivasımızın ender yetiştirdiği değerli kardeslerimizdendir bu kardesimize el birliği ile destek olmalıyız
58SARKISLALI58 19.01.2010, 18:40 YAW ARKADASLAR BUKADARDA INSAFSIZCA DAVRANMAYIN TABIKI BI HATA YAPMIS OLAIBLIR OANKI SINIRI OLABILIR NORMALIDIR ODA SIVAS ICIN ELINDNE GELENI YAPMAYACALISDI TAMAM SON ZAMANLAR DA IYI FUTBOL OYNAYAMIYORDU AMA CO KUSTELEDINIZ OKADARA GEREK YOK YOLU ACIK OLSUN OKADAR
58SARKISLALI58 19.01.2010, 18:44 pireyi deve yapiyorsunuz gecen senelerdeki basarisi golleri iyiydide simdimi kotu oldu birileri ganyanami getirmek istiyor sizi anliyamadim futbol icerisinde olur nrmaldir boyle seyler hoca oyundan cikarmak istemis oda sinirlenmis o esnada oynamak istemis yani 2yari hic iyi top oynamadi biraz dinlenmesi gerekiyordu oda bu dereceye geldi kaptanlik bandini kim takacak sorusuna gelince takacak birileri bulunur
bırakın gitsin zaten takıma faydası yok zararı çokkkkk
kaptann58 19.01.2010, 18:56 başlarım psikolojisine milyon dolarları alınca psikolojisi nasıl acaba diye sorun birde türkiye liglerinde şu an en sorunsuz parasını kılı kılına alan tek kulüp sivasspor sivasspor ve bu camia yıllarca destek oldu hayrettine sivaslı diye hep kollandı çokmu iyi futbolcuydu şimdi yaptığı harekete bak sizin de takımınızında başkanınızında hocanınızında taraftarınında ........................deyip attı kaptanlık pazu bandını sen ne anlarsın o ondan sen siavsı temsil ediyorsun yaptığın hareekt affedilecek bir hareket değil bu takım seni buralara getirdi terbiyesiz insan milyon dolarlar alırken iyiydi daha dün tempra model arabaya biniyordun şimdi altında son model mersedes var ALLAH daha çok versin ama yediğin kaba işeme daha çok söylenecek sözler var ama değmez sana yazmaya
RoCk_LeoN 20.01.2010, 00:40 bence affetmeyin bundan topcuda olmaz ayrıca haftalardır yazıyorum sol kanata adam alın bu hayrettinden kurtarın diye kimin ekmeğini yiyorsan onun kılıcını kusanacaksın satın gitsin alanda cıkmaz ama ne yapalım defansa bi stoper lazım şimdi yasindende bi cacık olmaz yonetime kolay gelsin
oquzh4n58 20.01.2010, 00:44 ulan 1 degıl 2 degıl her macda aynı hata yapıyorsn sol kanat calısmıyor bındırme yapmıyorsn utanmadan bıde trıp yapıp captan bantını yere atıyosn ne haddıne be bıda sıvaslı olacaksn yuh ne dıyım gıt nere gıdıyosan sımdıde o trp cekıyorlramı o senın o futbolunu hangı kulub begnecek
konartr58 20.01.2010, 01:00 hayrettinin bundan sonra affedilmesi olmaz.zaten oda artık affedilmeti istemez.yorumlara bakıyorum.duygusal ağırlıklı olsa da hayrettin artık yorulmuştu.bir ikilem yaşadığı belli idi.gitmekle kalmak arasında gibi.
maçta faruk bayar ile birlikte hata yapma yarışında idiler adeta.birisi kendini çıkartırdı.diğeri hakeme attırdı da rahatladı.faruk bayar da yakında yüzünü gösterir.
bu ikisini artık bülent abileri bir takıma yerleştirir merak etmeyin.Ama buradan söylüyorum ki bu takım Bülent'in dışarıdan el atmalarına rağmen Bursayı yenecek.
A.Turan Korkmaz 20.01.2010, 01:07 Bu Hayrettin'in şu an ayrılması takımımızı olumsuz etkilemez.Etkileyecek olsaydı Muhsin hoca geçici olarak kadro dışı bırakır, pafla idmana çıkarır, sonra da affederdi.Çünkü zeki bir adam bindiği dalı kesmez. Ayrıca Hoca ile Hayrettin arasında bizim bilmediğimiz önceden yaşanmış olumsuzluklar da var galiba. Bu bir birikimin sonucu. Zaten hoca hemen Hayrettinin alternatifini buldu ve getirdi. Stoper ,solbek ve sol açık oynayabilen Lucien . Biraz da bu rahatlıkla Hayrettin cezalandırıldı. Sivassporumuz için hayırlısı diyelim ve bu konuyu artık gündemden düşürelim. Önümüzde birbirinden zorlu ve üç gün arayla TS,Bursa ve FB maçları var,onları düşünelim. Allah yardımcımız olsun!
savasaltun58 20.01.2010, 01:15 bence af edilmeli başka takımlardada oluyor böyle olaylar para cezası verilip birazda yedekte bekler belki aklı başina gelir.Ligde bize lazım olur sol bek kolay bulunmuyor
muhsin koçak 20.01.2010, 02:45 Ne yani ''Hırsızın'' hiç mi şuçu yok? Bu olayın bu noktaya gelmesinde Hayrettin'in olduğu kadar kendine taraftar diyen bir takım kendini bilmezlerin rolüde çok büyük.Diğerleri hata üstüne hata yapar şak şak şak.... Hayrettin hata yapınca yuuhhhh!!!
Biz önce tribündekiler diğer oyunculara gösterilen toleransı Hayrettinede göstermeyi denesek nasıl olur sizce?
Hayrettin o hareketi ne formasına ne de kulübüne karşı yaptı,bana öyle geliyorki bu hareket o tribündeki kendi bilmezlere.
Şimdi Hayrettinden özür bekliyorlarmış.... Peki bizim Hayrettine özür borcumuz yok mu?
tekdoktiri 20.01.2010, 03:26 YA ARKADAŞLAR NE PİS KOLLOCİSİ SANMAKİ BEŞYÜZ SEKSEN ASKARİ ÜCRETE ÇALIŞIYOR AYIP SAVUNMANIZ YAKIŞMIYO GERÇEK SIVASLIYA ABDULLAH ABİ SENİ TEBRİK EDERİM ONUN ONURU PARA OLMASA BUNU YAPMAZDI DENSİZ TERK ETLAN SIVASI ,,,,,,,,,,,,,,,,Ş ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ŞEREFİN VARSA,,,,HARAM YEDİN EKMEK İÇTİN SU O SIVASTA K ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,GİT ANANIN LİGİNE ORDA OYNA Ş ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
|
|