Orijinalini görmek için tıklayınız : Maçı Değerlendirelim
SivasSpor.Com 24.01.2010, 16:06 http://www.sivasspor.com/images/stories/tssivasss.jpg
Kabus devam ediyor 2. yarıyada kötü bir başlangıç yaptığımız Trabzon maçını değerlendirelim.
Maçın en kötüsü kimdi ?
Maçta göze çarpanlar ?
Mağlubiyetin Nedeni ?
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler ?
Takimda Akin olmasaydi vay halimize... cok farkli bir skor olurdu..cok onemli kurtarislar yapti, ama malesef puan alamadik.
58_babacan_58 24.01.2010, 16:13 Maçın en kötüsü kimdi =KAMANAN
Maçta göze çarpanlar =NABİL NEDEN ÇIKTI SAKATLANDIMI BEKLENENİMİ VEREMEDİ YOKSA TAKTİKSEL BİR HAMLEMİYDİ....?
Mağlubiyetin Nedeni = FORVETTEKİ SIKINTI KAMANAN TEK ŞUT BİLE ÇEKEMEDİ TRABZON KALESİNE,İYİ BASKI KURAMADIK
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler = OYUN BAŞLADIĞI ANDA DENGEYİ KURAMADIK BİRAZ BASKILI BAŞLASAYDIK BÖYLE OLMAZDI O KADAR GERİYE YASLANIRSAN MAĞLUBİYET KAÇINILMAZ OLUR.FORVETTEKİ SIKINTI DEVAM EDİYOR BİR AN ÖNCE TOPARLANMASI LAZIM TAKIMIN VE YENİ TRANSFERLERDEN BEKLENENİ ALAMADIM AÇIKÇASI BUGÜN ÖZELLİKLE VAN HERDEN'DEN........
fatihtuztas 24.01.2010, 16:13 maçın en kötüsü:akın ve erman kılıç hariç hepsi de kötüydü, ferhat ise en kötüydü.
maçta göze çarpanlar: trabzonun bizimle adeta idman maçı yapması.
mağlubiyetin nedeni: defans defans defans defan defans.
genel görüşüm: işin açıkçası oynadığımız bu kötü oyun gelecekle ilgili olumsuz düşüncelere sahip olmama sebep oldu.inanın işimiz çok ama çok zor, düşecek takımlar arasında en favorilerden bitanesiyiz,diğeri de denizli tabi,bu hafta da fenere takılacağız ondan sonra artık kurtul kurtulabilirsen.bir defans bu kadar mı kötü olur ya.hatalı paslar,forvetlerin pozisyon bulamaması, özgüvensizlikler de cabası.Allah yardımcımız olsun.
Besyo_cu 24.01.2010, 16:14 Genç Ferhat'ın pişmesi için epey zaman var 2 golde çok büyük hata yaptı.
Yeni transferleri değerlendırmek için çok erken ancak ilk izlenimler oldukça olumsuzdu. Kamanan asla tek forvet oynayacak bir oyuncu değil. Takıma acilen bir santrafor lazım.
Muhsin Hoca oyuncu değiştirmede çok geç kaldı oyunu maalesef iyi okuyamadı.
58akif34 24.01.2010, 16:14 maçın yıldızı akındır gerisi teferruattır
normal olarak uyum sorunu çeken bir takım izledik. buna birde forvetsizlik eklenince sonuç ortada. umarım mehmet biran önce dner ve takımda uyum sorununu biran önce aşar
Yazık Yine Yenildik Bundan sonra işimiz zor
zaralı19 24.01.2010, 16:15 Maçın en kötüsü kimdi ? yeni oyunculardı bence ama bu ilk maçlarıydı.işallah sonra daha iyi olurlar.AKIN VE AGBETU HARİÇ HEPSİ BERBATTI
DEFANSA BİR OYUNCU DAHA LAZIM ACİL BENCE
husnusivas 24.01.2010, 16:17 Macin adamlari tabiki:Kamanan, musa,ibrahim defanstaki yeni yabanci, ferhat.Bu futbolla isimiz cok zor karamsar olmayayim diyorum ama bir isik yok hic kimse ne yaptigini bilmiyor nereye kosu yapacak nasil pas verilir ayaginda kimse top tutamiyor her pas rakibe gitti,cok korkak bir futbol anlayisi ile isimiz cok zor , yinede umutumu yitirmiyorum Allah yardimcimiz olsun.
karagöz58 24.01.2010, 16:17 sivastan hic birşey olmaz devans diye aldığı adamda fos cıktı nebil de fos cıktı
58akif34 24.01.2010, 16:17 mehmet yıldız dönsede ondan ümidi keselim çünkü yaklaşık 1 yıldır oynamayan bır futbolcudan bırsey beklenmez
ya arkadaşlar şu gayet açıktı ki biz topu ileride tutup ortasaha ve defansı rahatlatamıyoruz ve bu alanda boğuluyoruz. artı gol atamamamızda ayrı bir sorun tamam takım daha tam oturmamış olabilir ama bu sorunu ileridede yaşayacağımız aşikar. bence çok çok acil olarak hazır elimizde fırsatımızda varken mutlaka bir santrafor almamız şart.
Sivaslibey 24.01.2010, 16:19 Maçın en kötüsü kimdi ? Sivasspor kötüydü, yani takim olarak daha takim olamadik, bireysel olarak sorun yok çok güzel oyuncularimiz var. 5 hafta sonra ayni kadro ilen Trabzon'a karsi oynasak yeriz biz bu hamsileri hemde rezil ede ede.
Maçta göze çarpanlar ? Ferhat hamlelerinde çok geç kaldi ilk devre ve çok heyecanliydi. Arkadaslar çok kotu oynadi diye bilirler ama Ferhat iyi oyuncu ben bunu gordum onda kalite var sadece maç oynamaya ihtiyaci var artik idare edecegiz. Futbolcu kolay kolay kazanilmyor.
Mağlubiyetin Nedeni ? Takim daha bir birine adapte olamamis. Bir birlerine yabanci gibiler.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler ? Mehmet'in eksikligi çok belli. Forvetimiz zayif. Kamanan tek oynayacak oyuncu degil. Ahmet Aras"i merak ediyorum açikçasi.
cılgınsivas58 24.01.2010, 16:19 AYNI HAMAM AYNI TAS DEĞİŞEN BİŞEY YOK SÜPRİZ YAPABİLİRİZ DİYORLARDI BUMU SÜPRİZ MAÇ ÖNCESİ ATIP TUTMAK VAR AMA MAÇTA BİŞEY YOK ÇOK KÖTÜYDÜK LİGDEN DÜŞERİZ KESİN ÇÜNKÜ TAKIMDA BİŞEY YOK
MAÇIN EN KÖTÜSÜ- KAMANAN-İBO
GÖZE ÇARPANLAR SAĞ KANATTA BİŞEY YOK YOLL GEÇEN HANI MÜBAREK
NEDENİ- KÖTÜ OYUN
svsli585858 24.01.2010, 16:19 maçın en kötüsü ferhat + kamanan
maçta göze çarpan top yapamıyoruz ayağımızda top tutmakta pas yapmakta zorlanıyoruz
mağlubiyetin nedeni yeni transferlerin uyum sağlayamaması ve ilerde top tutacak adamımızın olmaması acilen bi forvet lazım
ACHILESS58 24.01.2010, 16:21 http://www.sivasspor.com/images/stories/tssivasss.jpg
Kabus devam ediyor 2. yarıyada kötü bir başlangıç yaptığımız Trabzon maçını değerlendirelim.
Maçın en kötüsü kimdi ? Tecrubesizliginden dolayi FERHAT
Maçta göze çarpanlar ? Trabzonun etkili futbolu
Mağlubiyetin Nedeni ? FERHAT ve Forvetteki etkisizligimiz
Sedat ve yasin olsaydi cok farkli olcakti diyorum,sedat turkiyenin en iyi stoperlerinden diye dusunuyorum mehmet yildizida unutmamak lazim bu arkadsalarda aramiza katilinca yeni oyunculamizda alistikdan sonra takim istenileni verecektir diye dusunuyorum..
akın dışında söylenecek birşey takımı fark yemekten kurtardı futbolcularda izledii sanırım hepimiz kendimizi kandırıyoruz bu takımdan birşey olacağı yok
SiVaSLı MeRT 58 24.01.2010, 16:23 MAÇIN YILDIZI?
akın vardar,erman kılıç
MAÇIN KÖTÜSÜ?
ferhat,elrio,lucien,murat,dağa şan,musa,kamanan,aubey,
DEĞERLENDİRME:
ferhat kadar kötü bir sol bek göremdim hayrettin dön takıma kaptan lucienin mbembadan ne farkı var kardeşim,dağaşanın yerine cihan ve kadirden biri neden oynamadı kamanan berbat oynuyor acilen forvet alınmalı takıma
legolass 24.01.2010, 16:25 maçın en iyisi hiç kuşkusuz akındı petkoviç olsa vay halimize.defans inanılmaz kötü ferhatına bu kadar kötü oynayacağını beklemiyordum yeni transferlerde hiç umut vermedi bu oyunla kimse kusura bakmasın ama küme yolu gözüküyor bu takım küme düşmeyi haketmiyor denizlispor bile çok iyi oynuyor ilerleyen haftalarda üstümüze bile çıkabilirler ALLAH göstermesin.kaybedecek bişeyimiz kalmadı mehmet yıldızıda artık nolursa olsun oynatmamız gerekiyo onun sahada varlığı bile yeter sedat bayrak inşallah takıma çabuk katılır.sivas'a hiç kimse sahip çıkmıyor üvey evlat muamelesi görüyor.sivasın sözde zeninlerinin hiç desteği olmuyor gidiyo başka şehirleri kalkındırıyorlar başta kayseri olmak üzere kim olursa olsun büyüklerimiz,sanatçılarımız hiç kimse destek olmuyor bari biz LÜTFEN TAKIMA DESTEK OLALIM.
MeD_Turc 24.01.2010, 16:27 macin en kotusu ERMAN yenilmemize tek sebeb odur! ferhat toparlar
bonuce123 24.01.2010, 16:28 Maçın en kötüsü kimdi ? Kamanan Ferhat Bikmaz
Maçta göze çarpanlar ? Agbetu Erman
Mağlubiyetin Nedeni ? Defans Defans Defans
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler ? Cok Kotu Bır Oyun Ortaya Koyduk
babapiton 24.01.2010, 16:28 Maçın en kötüsü kimdi ? Ferhat (Yasin ve Sedat gelirse Lucien sola geçer sorun geçer)
Maçta göze çarpanlar ? Pas Trafigimiz çok kötüydü.
Mağlubiyetin Nedeni ? Zemin çok kötüydü takımda 2.yarı bastıracak hal kalmadı ilk yarının son 15 dk sı iyi oynadık.
babapiton 24.01.2010, 16:29 macin en kotusu ERMANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN NNNNNN yenilmemize tek sebeb odur! ferhat toparlar
adam ne yapsın kardeş golünü attı kostu yinede begendiremiyo sana ferhata bişey demiyon ermana dion
genelde ferhata yuklenılmiş ama 17 hafta hayrettine sabrettik sol bekte birazda ferhata sabredelim kumaşı sağlam bi oyuncu. bu arada ermanı beğenen arkadaşlarda eğer erman egostce davranmasa ılk devrenın sonlarına dogru uygun pozısyonda kaleye vurmak yerıne kamanana oynasa ve orda 2-2 yı yakalasak ts demoralize olacak ve bızde buraya puanla donebılecektık.
cılgınsivas58 24.01.2010, 16:32 maçın en iyisi hiç kuşkusuz akındı petkoviç olsa vay halimize.defans inanılmaz kötü ferhatına bu kadar kötü oynayacağını beklemiyordum yeni transferlerde hiç umut vermedi bu oyunla kimse kusura bakmasın ama küme yolu gözüküyor bu takım küme düşmeyi haketmiyor denizlispor bile çok iyi oynuyor ilerleyen haftalarda üstümüze bile çıkabilirler ALLAH göstermesin.kaybedecek bişeyimiz kalmadı mehmet yıldızıda artık nolursa olsun oynatmamız gerekiyo onun sahada varlığı bile yeter sedat bayrak inşallah takıma çabuk katılır.sivas'a hiç kimse sahip çıkmıyor üvey evlat muamelesi görüyor.sivasın sözde zeninlerinin hiç desteği olmuyor gidiyo başka şehirleri kalkındırıyorlar başta kayseri olmak üzere kim olursa olsun büyüklerimiz,sanatçılarımız hiç kimse destek olmuyor bari biz LÜTFEN TAKIMA DESTEK OLALIM.
çok güzel yazmışşın katılıyom takıma destek şarttttttt
muratugur58 24.01.2010, 16:32 sayın hocam bu iş o kadar kolay değil maç sahada mücadele ile kazanılır.ferhat oranın adamı değil o çocuğu boşa harcama.bu takım böyle giderse ruhuna fatiha okuyun.bu takım bu oyunla puan alamaz.inşallah oyun sisteminde bir değişiklik yaparsın.
cılgınsivas58 24.01.2010, 16:35 takıma forvet şart diyoz oyuncu almıyoz bune ya
Muhsin Hoca Ermanı neden aldın oyundan ayrıca takım dökülüyor bunlar antreman yapmıyorlarmı oyundan çabuk düşüyorlar ayrıca defanstaki hatalar Hakkaten amatör takımda olmaz bu takım düzelmesi ancak Türk futbolcusunun Ruhundan anlayan onlara gaz verecek genç bir Hocayla olur emin olun Muhsin hoca 3 hafta sonra tartısılmaya başlayacak.
karahisarli 24.01.2010, 16:42 macin en kötüsü muhsin ertugral ilk defa düsme tehlikesini bu macta hissetim kadro güclengi ama defans hala acik veriyor murat i sol beke alip defansa baska stoper yerlestirebilirdi takim halinde oyun kurma defans yapma ve pas ölü bu kadar rezil futbol uzun zamandan beri görmedim hücuma cikarken topa sahip olan oyuncu pas verecek oyuncu bulamiyor asiri pas hatasi yapiyoruz mehmetin bir an önce dönmesi gerekiyor oyuncular son derece isteksiz macta dikkat ceken en büyük olay futbolcularin agbetu ve erman haric cok yavas olmalari topla cok fazla oynuyor ayagimizda fazla tutuyoruz kanatlar cok kötü muhsin hocanin böyle futbol anlayisisyla bu takim küme düsecegine benziyor hayrettinin gitmesini isteyen beyler agalar cok bilmisler bu maci izlediyseniz konusun iki golü o bölgeden yedik baskan müdahale etmesi gerekiyor tek umudumun baskanin akilli olmasi.
Metal Gear 24.01.2010, 16:42 Takım olarak iyi değildik.Adeta çamur deryasında bir maçtı.Muhsin Hoca bu zemine göre bir taktik yapmalıydı,zira karşımızda çamura alışık bir takım vardı.
Ferhat sırtlanalr arasında yalnız kalmış aslan yavrusu gibi bir oya yana bir bu yana çaresiz koştu.Pişmesi zamanla olacak.
Trabzonspor hakederek kazandı.İbrahim dağaşan kesinlikle yanlış bir tercihti.kadir Pekemzci ilk 11'de başlamalı idi.
.............................. ....................KAMANAN... .............................. ........kamanan takip ettigime göre hazir degildi idmanlarda bile cok durgundu , neden hazir degildi? ne yapti bu tatilde ? muhsin hoca bunu bile bile neden kamanani oynatti, ve kamanan o kadar kaliteli bir futbolcu olmadigini bir kez daha gösterdi, trabzonspor kötü sivasspor karsisinda adeta show yapti, sivassorda göz boyayici cok futbolcu var, bunlarin yüzünden biz bu durumdayiz, idmanlarda göz boyarlar maca cikinca hepsi fos olurlar, lütfen bu gercekleri görün , sivassporlu futbolcularin geneli böyle , icraata gelince bisey yok, bir mac iyi oynarlar 5 mac kötü oynarlar, istikrar yok , disiplin yok , oyundan cabuk düsüyorlar , hatali paslar cok , hangi birini sayalim , evet sivas henüz hazir degil , ama hazir olmaliydi , sivasspor böyle oynarsa kesin küme düser , gol atamiyorsan gol yeme kardesim, defansif oynayin , atak futbol bumu ? sivasspor ne zaman hazir olacak? bizim futbolcularda rekabet yok , forma savasi yok, iki futbolcu haric hic biri hazir degil , isimiz cok zor Allah yardim etsin
Besyo_cu 24.01.2010, 16:46 4 Eylül'e patates tarlası diyenler bu maçta ki zemine ne diyecekler bilmıyorum gerci çamura alışkınlar ne diyelim...
Maçın en kötüsü kimdi = FERHAT BIKMAZ, Bugün ilk defa oynadı. Hemde ne oynadı. Sol tarafımızı tren etti kaba tabirle. Hatta Şenol Güneş bu cevheri gördü ve üzerine gitti. Alanzinho ile yıprattı, Serkanla yıprattı. Maç sağ kanada dönünce o ortaya yaklaşıyor ve ters topu görünce alanı ve koridoru çok boş kalıyor hal böyle ikende defansın göbeği zorlanıyor. Hayrettinin kulağı çekildi hocasından özür dileyip sağlam olarak sahaya girmesi gerekiyor. YANNİCK KAMANAN, zemin topçusu. Evet bu sahalarda top tutamaz süremez şut atamaz. Gayet belli. Bir pozisyonda Ermana kızdı ama eline geçen fırsatları değerlendiremeyince Erman ne yapsın şansını denemek zorunda kaldı. Çapraz koşuları sıfır. Ayağında topu tutup oyuna süremiyor. Fizikli görünümünün aksini ispatlayacak bir zayıflık mevcut. Kısaca kötüydü. MUSA AYDIN, maçın başından sonuna kadar bir tane olumlu işi yok. Kaptan çıktığı maçta artı motive olamadı. Hatta eksisi var artısı yok. Genel anlamda Türkiyenin en iyi defans arkasına sarkan adamı gitmiş sünemepe korkak bir futbol anlayışı gelmiş. NABİL TAİDER, bu adamın bize aşısı tutması zor. Ya sakattı ondan yada olumsuz bişiler oldu oyundan çıktı bir açıklama gelmedi ama çok kısa zaman zarfında özellikle isabetli paslarda çok kötü göründü. Aradığımız bir adam değil. İBRAHİM DAĞAŞAN, bitik formsuz vede agresif. Topa basamadı vede gerekli pasları atamadı. Vasatı geçemedi. KADİR BEKMEZCİ, 3. lig topçusu olduğu her halinden belli oluyor. Boş hangi tarafına vursan boş sesi geliyor. Boş bir zamanda boşa bir oyuncu değişikliği ile girdi. ama bana göre girmeseydi zahmete girdi. BÜLENT UYGUN, bu takımı seyrediyordur umarım.
Maçta göze çarpanlar =ELRİO VAN HEERDEN, Vasat ve Yannick gibi kuru zemin oyuncusu. Artık Türkiye şartlarında en az 12 hafta bu zeminlerde futbol oynanacak. Olumlu hiç bir şeyi olmadı. Biz ondan çok şeyler bekliyoruz ama ya yeni olmasından dolayı yada korktuğundan ve saha şartlarından bir şey veremedi. MUHSİN ERTUĞRAL, hocamız müdahelelerinde ne düşündü bilemiyorum ama özellikle Erman değişikliğine anlm veremedim. Bu takım hızlı ve seri paslarla oynama prensibine dayanarak bir şeyler yapmaya çalışıyor ama o kimlikde oyuncu yok elinde. İkinci devre işimiz zor.
Mağlubiyetin Nedeni = İsimden çekinerek oynanan futbol. Ve özellikle sol kanada Ferhatın olduğu bölümden gelen akınların vermiş olduğu tehlikeler. Korkak futbol ve fizik olarak yetersizliğimiz. KArşı rakibin önünde yıldırıcı ve rahatsız edici fizikli bir oyuncumuzun olmayışı.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler AKIN VARDAR'ın performansı çok iyi. ERMAN'ın performansı çok iyi ama elden bu gelir gibi başka göze çarpan oyuncumuzun olmayışı bizi ikinci devre tüm maçlarda çok zorlayacaktır.
levent87 24.01.2010, 16:53 böyle kötü futbol oynarsak haftaya fenerbahçe bizi mahveder
hasantuan 24.01.2010, 16:55 maçın iyisi akındı...kötüsü kamanan...ferhat tecrübesizliğinden dolayı 2 gola neden oldu....aubey çok hantal bütün kafa toplarını rakip aldı...ibrahim dağaşan hiç sahada yoktu..kaptan musa da öyle...takımın acilen bir santrafora birde iyi bir savunmaya ihtiyacı var...ama zaman zamanda olsa iyi organize olduk.. bu umut vericiydi...
Metal Gear 24.01.2010, 16:57 4 Eylül'e patates tarlası diyenler bu maçta ki zemine ne diyecekler bilmıyorum gerci çamura alışkınlar ne diyelim...
Takma şu hamsibeyinleri.Ne dedik;onlar çamura alışkın bir takım,tarafatrı zaten başlı başlına bir çamur..Tencere kapak misali.Yine Barca moduna girmiş lazuklar..:D:D
Mayıs ayında Sivas'ın sıralamadaki yerini gördüklerinde,bu kustukları nefretlerini yüzlerine vurmak güzel olacak:)
legolass 24.01.2010, 17:00 biz giresun maçında da böyleydik.şenol hocada dersine çok iyi çalışmış sivasın bütün zaaflarını görmüş ve bu maçtada deyim yerindeyse mal olduk fenerede böyle olursak fenerde fark atar gider fenerin eksikleri olsada fark etmez biz böle olduktan sonra biz hatalardan hiç ders çıkarmıyoruz inş bu sefer böle olmaz
yigidomustafa58 24.01.2010, 17:02 Maçın en kötüsü kimdi ?
Ferhat Bıkmaz dı . yedek olarak maça başlaması daha iyiydi alternatif olarak Faruk Bayer Ferhat'ın yerine oyuna alınmalıydı.
Maçta göze çarpanlar ?
takım ruhu yok , pas yok , bencillik çok ...
Mağlubiyetin Nedeni ?
uyumsuzluk ...
arkadaşlar takımın kadrosuna bakıyorum da İbrahim Dağaşan,Abdurrahman Dereli,Musa Aydın geçen seneden ilk 11de oynayan 3 adamımız var (Akın Vardar,Yannick Kamanan,Murat Sözgelmez) yedek oyuncularımız 11 futbolcudan 3 tanesi takımı tanımakta ve uyumlu birbiriyle gerisi hep yeni transfer ..
bu takımın bu kadroyla toplanması için biraz zamana ihtiyacı var...
yigido yakup 24.01.2010, 17:04 Maçın en kötüsü kimdi ?
Ferhat Bıkmaz dı . yedek olarak maça başlaması daha iyiydi alternatif olarak Faruk Bayer Ferhat'ın yerine oyuna alınmalıydı.
Maçta göze çarpanlar ?
takım ruhu yok , pas yok , bencillik çok ...
Mağlubiyetin Nedeni ?
uyumsuzluk ...
arkadaşlar takımın kadrosuna bakıyorum da İbrahim Dağaşan,Abdurrahman Dereli,Musa Aydın geçen seneden ilk 11de oynayan 3 adamımız var (Akın Vardar,Yannick Kamanan,Murat Sözgelmez) yedek oyuncularımız 11 futbolcudan 3 tanesi takımı tanımakta ve uyumlu birbiriyle gerisi hep yeni transfer ..
bu takımın bu kadroyla toplanması için biraz zamana ihtiyacı var...
faruk bayar cezaliydi bilgilerinize. ayriyetden o durumda degil ferhat roberto carlos olsaydi fayda etmezdi.
Forumları iyi takip edenlerin dikkatini elbette çekmiştir, maçtan önce 3-5 atarız diyenlerin tamamı maçtan sonra futbolculara sıradan saydırmaya, kahretmeye, hatta alttan alta sövmeye başlıyor. Be hey futbol fukaraları, dört-beş aydır ezilen, bir türlü özgüvenini kazanmayan bir takıma 4-5 tane iyi futbolcu transferi yapıldı diye daha ilk maçta çıkıp şov yapmalarını mı bekliyordunuz? Maç öncesi Trabzon'dan alacağımız bir puanın altın değerinde olacağını yazmıştım, zaten gidip Trabzon'da şov yapmayı beklemediğim için şu an hayal kırıklığına uğramış değilim. Öyle zannediyorum ki futboldan biraz anlayan herkes benimle hemfikirdir.
Maçın geneline bakacak olursak, her ne kadar yenilsek de ben oynadığımız oyunun artık yavaş yavaş futbola benzemeye başladığını düşünüyorum. 3-1 yenilmiş olsak da, hatta Trabzon bir kaç gol fırsatını çok iyi değerlendirememiş olsa da, ben oynadığımız oyunun olgunlaştıkça, futbolcular birbirlerini iyice tanıdıkça ve takım kaynaştıkça çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Aldığımız mağlubiyete rağmen bir kaç önemli eksiğimizi giderince hızla yükseleceğimizi düşünüyorum.
Bazı futbolculara da özellikle değinmek gerekir diye düşünüyorum: Abdurrahman Dereli: Bu takımda vazgeçilmezlerimizden birisi, uzun ve yorucu maç temposuna ayak uydurabilen bir futbolcu, bu takımın banko futbolcusu.
Murat Sözgelmez: 3. golde hatası olsa da, genel olarak koşan, mücadele eden ve ayağa pres yapan bir futbolcu, Yasin'in oynamasındansa Murat'ın ilk 11'de sürekli oynaması daha iyidir.
Lucien Aubey: Bugünki maç için kendisinden zaten aşırı beklentiye girmemiz hata olurdu, buna rağmen ilerleyen zamanlarda, uyum problemini aştıkça ve birlikte oynadığı kişileri tanıdıkça Sivassporumuza fazlasıyla hizmet edebilecek kalitede olduğunu bu maçta gösterdi. En büyük problemimiz olan defansta oyun kurucu, orta ve forvet oyuncularını yönledirebilecek bir futbolcu izlenimi edindim.
Ferhat: Penlatıya neden olduğu için eleştirilebilir, hatta Alanzinho'nun o kanadı otobana çevirdiği söylenebilir ama Ferhat'ın bu maçta çok da kötü oynamadığını özellikle belirtmek lazım. Eğer bu çocuğun önünde pres yapan, Ferhat'a yardım eden birisi olsaydı, bu çocuk da bu kadar hata yapmazdı. Hayrettin'i savunmak için söylemiyorum ancak Hayrettin'in neden çok kötü gözüktüğü sorusunun cevabı da bizim sol kanatta gizli.
İbrahim Dağaşan: Oynadığı oyun vasat, vasatı bir türlü aşamıyor, bence beklentilerimize cevap vermiyor. Asla kötü bir futbolcu değil, ancak Sivasspor'un İbrahim'in oynadığı mevki itibariyle onun oynadığından çok daha fazlasına ihtiyacı var. İbrahim defansa yardımcı oluyor, hatta ağırlıklı defansif oynuyor ancak oyun kurmada ve orta alandan başlatılacak akınlarda etkisi sıfır denebilecek kadar az. Bizim İbrahim'in mevkisinde oynayacak oyuncudan beklentimiz daha fazla. Ya İbrahim kapasiteyi zorlayacak, ya da o bölgede yeni transferlerden birisine yedek olacak.
Musa Aydın: Yukarıda İbrahim Dağaşan için yazdıklarımın benzeri Musa için de geçerli. Ancak Musa'nın İbrahim'den daha iyi durumda olduğunu belirtelim. En önemli eksiği, fiziksel yetersizliğinin de etkisiyle ikili mücadelelerin neredeyse tamamını kaybetmesi, ayrıca çok fazla top kaybı yapmasıdır. Musa'nın çok daha iyisini yaptığını geçen yıllarda gördük. Ondan Sivasspor için artık kapasiteyi zorlamasını bekliyoruz.
Agbetu: Bu takımın Agbetu'ya daima ihtiyacı olduğunu bu maçta gördük. En büyük eksiğimiz olan presi defansta, orta alanda ve forvette sürekli yapan bir oyuncu. Agbetu oyuna girdikten sonra Ferhat'ın daha iyi oynadığını, sol kanadın bir nebze olsun toparlandığını da not etmek lazım.
Van Herden: Belki bu maçta beklentimizi karşılayamadı ama verdiği paslardan ve oyun sitilinden, futbol zekası olarak üst düzey olduğu izlenimini veriyor. Bu maçta Van Herden için söyleyebileceklerimiz şimdilik sınırlı.
Kamanan: Elinden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak yanında Erman olduğu müddetçe hiç bir şey yapamayacağını düşünüyorum. Mehmet Yıldız düzelirse Kamanan o vakit bu takıma faydalı olur. Muhsin Hoca bir çok maçta Kamanan'ı yedek bıraktığında kızanlar belki bu maçta anlamışlardır, Kamanan tek forvet olarak faydalı olamaz, ikili forvet olduğunda özellikle Mehmet'in yanında etkili olabilir.
Nabil Taider: Bu maça bakarak yorum yapılamaz, sadece ilk izlenimim forvete dönük oynamayı sevdiği ve defansif yönünün zayıf kaldığı şeklinde. İlk yarım saatte garibim Ferhat'ın üzerine aşırı yük binmesine ve çocuğun çok hata yapmasına neden oldu. Ancak hocanın bu oyuncuyu iyi tanıdığını ve gerektiği zamanlarda kullanacağını düşünüyorum.
Akın: Yediği gollerin hiç birisinde bariz bir hatası yoktu. Bu kadar pozisyon verirsen elbette bir kaç tanesini yersin. Artık Akın'ın bundan sonraki tüm maçlarda ilk 11'de çıkmasının ve Petkoviç'in Akın'a yedek olmasının en doğru olacağını düşünüyorum.
Erman: Bu adamı özellikle en sona bıraktım, maçı izlerken en çok kızdığım ve beğenmediğim futbolcu Erman idi. Kişisel gayreti, hızı, çabukluğu, bazen adam geçebilmesi vs iyi hoş ama, bu arkadaş asla iyi bir takım oyuncusu olamaz! Defansa katkısı sıfır, orta alanda pres desen yok, orta alana katkısı sıfır, ilerde forvet oyuncularını beslemede sıfır, yani sıfır oğlu sıfır. Birisinin bu arkadaşa maçın bir kişiyle değil 11 kişiyle oynandığını hatırlatması lazım! Belki çok radikal olacak ama yeni transferler uyum sağladıkça Erman'ın yavaş yavaş yedek kulübesinin yolunu tutması lazım.
Ayrıca bu takımda yaşanan forvet eksikliği ve sıkıntısı bu maçta iyice kendini gösterdi. Mehmet ne zaman dönecek, dönünce eski formunu ne zaman yakalayacak, veya eski formunu yakalayabilecek mi, Allah bilir. Umarım yönetim ve Muhsin hoca bu durumu göz önünde bulundurur ve transfer sezonu bitmeden bu alandaki eksiğimizi giderirler.
Özet olarak, bugün izlediğimiz kadro, yeni transferlerin bir kaç hafta içerisinde takıma alışmasıyla, Mehmet Yıldız, Sedat ve İbrahim Şahin'in dönmesiyle birlikte; bir kaç maç aldığı zaman ve istediğimiz havayı yakaladığı zaman çok can yakacak iyi bir kadrodur. Bize düşen sabırla beklemek, futbolcularımıza, hocamıza ve yönetimimize sonuna kadar sahip çıkıp destek vermektir!
bu takımdan bir şey olmaz.ciddiyet mücadele hırs yok ..:mad::mad:
bu saatten sonra hedefimizin ankaraspor-denizliden sonra diyarbakırsporu altımıza çekmek olması gerek , gerisi hayal olur, belki diyarbakırdaki maçlarda olaylar çıkarda küme düşürülür :rolleyes:
atrium58 24.01.2010, 17:23 Ceza alanı içinde ve dışında tek kafa topu bile alamadık. Ortasaha lighttı extra light görüntüsü çizdi. 90 dakikalık maçın 10 dakikasında top oynamakla ve tek gol pozisyonuna girememekle bizim bu ligde yerimiz yok..
masallah, heme futbolculari yerden yere vurmaya baslamisisiniz yine,
MACIN ADAMI AKIN DI DIYECEGIM AMA:(((( BIR TAKIMIN EN IYI OYUNCUSU KALECI OLURSA BU TAKIM HAKKINDA NE YORUM YAPILABILIRKI:(((TRANSFERLER YENI INSALLAH DUZELICEKTIR INSALLAH...UYKU YOK YINE BU HAFTA:(((
En önemli nokta defans tı ve TS karşısında çok kötü bir defans izledik. İlk yarı Ferhat ın üzerine yüklendiler ve istediklerinide aldılar.
Bu arada aubey çok ağır kalıyor. Forvet desen yok yok yok....
Bir de Erman var ki .... Sivas a katkısı var ama çok egoist birisi hele bir pozisyon var ki verse Kamanan bom boş atacak ama kendi egoist liğinden dağara taşlara vurdu topu.... Bence hocanın bunları görmesi ve uyarması lazım.... bu iş ancak takım olarak oynandığında bir anlam ifade eder ve ancak o zaman kazanırsınız.
Pas yüzdesi diye birşey yok... Topu 2 dk tutamadık ayağımızda.
En büyük şanssızlığımızda bence TS ve FB gibi 2 maçın ard arda olması bu 2 maç kötü geçtiğinde bu bize bir kaç haftaya mal olur. Eğer Fb maçında iyi olabilirsek inanıyorum moral olarak ta çok iyi duruma geliriz böylece sonrasında ki maçlar bizim için daha rahat geçer....
transferlerin uyum sürecini hızlandırmak lazım bugün ferhatın kanat tren yoldu oldu 20.dk da 5-0 mağlup durumda olabilirdik ben takımı beğenmedim onun için tek tek saymak anlamsız ama en cok ferhat kamananıda neredeyse hıc gormedım pres yok adam kovalama yok bizim 2 oyuncu arasında metrelerce meseafeler var alan sıkıştırma yok çok kötüydü kesinlikle çok kötü anderlerlect maçından beri en kötü maçımızdı çok umutluydum ama ne zaman umutlansam hıc sevınemedım bugunde onlardan birini yaşadık
Metal Gear 24.01.2010, 17:35 İlk iki maçın Fb ve TS ile olması hem avantaj hem dezavantaj.Bu iki maçtan sonra çok zor bir maçımız yok 11.haftaya kadar!
mucahitbaba58 24.01.2010, 17:41 forvetsiz bir takim bu kadar oynar
ayrica saha sartlarinida goz ardi etmemek lazim
eyuphulagu 24.01.2010, 17:41 Maçın İyileri:Akın,Agbetu....Vasatla r: İ.Dağaşan,Erman,Abdurrahman,Ka dir,Cihan Kötüler:Musa,Kamanan,Ferhat(İl k Yarı) Maçın En Kötüleri:Elrio,Taider......... ...Nerden başlasam bilmiyorum..İlk yarı oynanan futbol hepimizi utandırdı...M.Hoca Bu maçta malesef sınıfta kaldı...Karnesinin hepsi zayıf dolu...Yazdığım maç mesajında yenemiyorsak yenilmeyelim diye bir de not düşmüş ve takımda ne büyük sorunun uyum sorunu olduğunu özellikle belitmiştim;birde bu söylediklerime Transfer döneminde alınan oyuncuların HAZIR OYUNCU OLMADIKLARINI ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTİYORUM...Şöyleki Ne Taider,Ne Elrio ,Ne de Fransız Oyuncu Ubey hazır değilller;Elrio geldiği takımda sadece antremanlara katılmış hep yedek kalmış,Milli takımda oynamak için bzize kiralık gelen bir oyuncu;Maçta son dak. larda her oyuncunun forması çamura bulanmışken Elrio nun forması bembeyaz duruyordu;yani mücadele etmediği için formada değişiklik yoktu...Nabil Taider Fransa'da mili takım için 4 yıl önce aday gösterilirken son 2 yılda büyük düşüş yaşayarak Yunanistan liginin sıradan bir takımına transfer olmuş;2.5 aydır da takımdan ayrılmış ve antremanda yapmamış...Hoca tam hazır olmadan niye bu oyuncuyu oynatıyor anlamış değilim...Gİresun maçında o çıkınca 2. yarı orta saha adeta şahlanmış ve Giresun'u kendi alanına hapsedip yenmiştik..Bu maçtada ilk yarı İ. Dağaşan biraz koşmaya çalışıyordu;onun dışındakiler Rakibin presi karşısında adeta ezildiler..Orta sahada koşmayan Musa,Elrio,Erman gibi oyunculara yürüyerek oynayan adeta ağır Alman Tankı duran Taider eklenince Trabzonspor üzerimize dalga dalga gelmeye başladı..Bilhassa Ferhat'ın kanadından yaptıkları ataklarla sivasspor defansını bunalttılar...Ferhat'ın kötü gözükmesi ;tecrübesiz olmasından ve kendisine arkadaşlarının yardım edememesinden kaynaklandı...Ferhat 2. yarı bence takımın iyi oyuncularındandı;2. yarı çok koştu mücadele etti;oynadıkça da açıldı...Agbetu da 20. dak. da Taider'in yerine girince takıma çok katkı yaptı... 90 dak. koştu;mücadele etti...Sahada basmadık yer bırakmadı...Hocanın oyunu okuyamadığı tezine hiç katılmıyorum...Hoca Taider'i iyi tanıyor olmalı ki onun takıma uyum sağlamasını sağlamak için sürekli oynatmak istiyor..Takımın el freni olduğunu gördüğü için de 20. dak. da oyundan aldı..Gördükki takıma koşan bir oyuncunun girmesi bile bizim daha iyi oynamammızı sağladı ve 2-3 tane pozisyona girdik..SON SÖZ:1-Ben hocanın yerinde olsam hazır olmadan Taider'i kesinlikle oynatmam...2-Elrio' yu da deplasman maçlarında rakibin ve saha şartlarının durumuna göre oynatırım..3-Eğer Taider'de umut görmüyorsam bu oyuncuyla vakit geçirmeden yollarımı ayırırım;Çünkü aynı mevkide Keita'da var..4-M. Yıldız'ın durumu nedeniyle bu takıma kesinlikle iyi bir santrafor alırım..M. Yıldız ne zaman hazır olacak kesinlikle belli değil...5-Kupayı kesinlikle 2. plana atar;eğer tur geçilirse kupada daha çok yedek oyunculara şans veririm...ŞU MAÇ DA GÖSTERDİ Kİ SİVASSPOR LİGDE 16 TANE DAHA FİNAL MAÇI OYNAYACAK...PUAN ASLANIN AĞZINDA DEĞİL;MİDESİNE DOĞRU İNMİŞ DURUMDA.....
efendigardaş 24.01.2010, 17:41 MAÇIN EN KÖTÜSÜ KAMANAN,, FERHAT,, DEFANS ÇOK KÖTÜ TAKIMDA UYUM HİÇ YOK MÜCADELE VAR NETİCE YOK İLERSİ İÇİN UMUT VEREN HİÇ KİMSE YOK..**
yigido yakup 24.01.2010, 17:47 macin enkötüsü bu saha bu zeminde trabzon deplasmanina orta sahasiz cikan muhsin ertugraldir. bu kadro sükürki az yedi.
ferhat kötü diyenler sadece gol olan pozisyonlarla maci ve insanlari degerlendiriyorlar ferhat yerinde bugün hayrettin olsaydi veya faruk pekte farkli olmazdi.cünkü cocuk yeni yeni oynuyor vede cok yalniz ve genis alanda yakalandi ama sonradan düzeltti ben ferhatla sol bekimizin cok iyi olacagini düsünenlerdenim.
HEPİNİZ YANILIYORSUNUZ MAÇIN EN KÖTÜSÜ
HAYRETTİNDİ HAYRETTİN
bu maçta en iyiler akın agbetu birazda murat.göze çarpanlar sag kanat yol geçen hanı,sebebi erman nedenmi erman kaptırdıgı topa bidaha gitmiyor yardımlaşma sıfır mücadele sıfır bencillik on.hızlı ve kıvrak ama bunlar yetmez sen takım oyunu oynuyorsun.en kötüler elbet ferhat kamanan ve erman.gol atması bişey degiştirmez ferhata yardıma gelse skor bu olmazdı devrenin sonuna dogru kamanana pas atsa 2- 2 olacaktakım kendine gelecek.yeniler için henüz erken.takım oyunu oynamadıgımız müddetçe,ayaga oynamadıkça yardımlaşmadıkça defans sorunu ve forvet sorununu çözmedikçe ruhsuz oynadıkça bencillik devam ettikçe hoş geldin bank asya.yeni hedef tahminim son 8.şimdiye kadar hep ilk 10 diyordum.
CILGINSiVASLINL 24.01.2010, 17:50 Macin yildizi:Yok tu
Macin en kotusu:Defans ferhat gununde degildi zayif kaldi
Mactan goze carpanlar:Takim daha takim olamamis kopuk oynuyoz elrio ve erman iyi seyler yapmaya calisti ama forvetimiz yok
Mac hakkindaki yorumlar ise: Biz boyle her macta forvetsiz oynarsak gol atamayiz
hep kendi hatalarimizdan gol yiyoruzz bu takimi bu futbolcular ligde tutucak transfer bitmeden bir forvet almaliyizz acillll
atrium58 24.01.2010, 18:02 Akın dışında herkes kötüydü. En kötüsü takım kadrosunu günler öncesinden deşifre eden hocaydı. Hocamızın özü sözü bir ne mutlu bize..
Maçın en kötüsü kimdi ?çoğu kötüydü hangısını sayayım kı.musa ve erman gozume cok battı.
ferhata herseye ragmen guvenıyorum,kotude olsa bu macda kendını toplayacak.murat sozgelmez de hıc ıyı degıldı. Akın için sahanın en iyisiydi gibi sacma bı yorum yapmayacam.ne zaman kaleci olarak maçı takımına kazandırır,o zaman en ıyısıydı derım. kötüde demıyorum yalnıs anlasılmasın ama bıze macı alacak kalecı lazım. ayrıca kalecının ısını kolaylastıracak defans hattıda lazım.
Maçta göze çarpanlar ?hava şartları..
Mağlubiyetin Nedeni ?acemıce yapılan defans hataları..
takım hazır gorunmuyor,en kısa zamanda toparlarız umarım.
Ermana bır cıft sözum var kendın ıcın degıl takım ıcın oyna,şahsi oyunun sıkmaya başladı artık!!!
MeD_Turc 24.01.2010, 18:12 okuyorum yazilanlari macin en kotusu ferhat denmis:) yahu cocuk orda yanliz kaldi geriye kosmayan ERMAN ferhati hedef tahtasina cikardi.....erman seni geldigin gunden beri istemedim senin sayende TUM la SYLLA gitti,seni getiren adamin allah belasini versin, senin oynadigin topunda allah belasini versin gene soyluyorum trabzona yenilmemizin tek sebebi ERMAN dir.... kamanana pas verse mac boyle olmayacakti!
Macin En kötüsü Erman Ibrahim Ikilisi Erman mac boyunca bir tane olumlu top kullandi oda gol oldu bu ikili top kaybetmede yaris yaptilar. Hele Erman Arkasinda oynayan her oyuncunun hayatini karartacak bir oyuncu. Ferhatinda hayatini pres yapmayan kaybettigi topu kovalamayan ne alan ne saha savunmasi yapmayan messimiz karatti.
hoLiGan Enes 24.01.2010, 19:40 Maçın en kötüsü kimdi :Taider
Maçta göze çarpanlar : Agbetu-Ferhat-Erman-Akın-Apo
Mağlubiyetin Nedeni :Takımda çook büyük pas sorunları var hiç bir top yerini bulmuyor ..anlaşmazlık var.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler:Takımımıza Güveniyoruz 1 günde silip atamayız
subasi29 24.01.2010, 19:52 akin disinda herkes dokuldu tel tel
EsEs2626 24.01.2010, 20:21 Trabzonlulara yakıştıramadım sivas kümeye diye bagırmalarını yazıkkk
elbeguney 24.01.2010, 20:31 kimse kendini kandırmasın bir sivasspor taraftarı olarak işimiz gerçekten zor takım adeta sahada yoktu ayrıca bazı haber başlıklarında internet sayfalarında bazı sivaslılar ben sivasaı olarak sivası tutmuyorum falan filan diye özellikle belirtmiş.bu ya gercekten öyleler yada bazı trabzonlular sivaslı koduyla yazmış.bu onların sivaslı olmadıklarını zaten gösteriyor ayrıca n ekadar yalaka olduklarına sivasalıda olsalar.biz istanbul yalakası değil sivas delikanlısıyız.şunu bilmemiz lazımki takımımıza her zaman testek vermeliyiz.bu seneyi atlattıkmı seneye daha iyi kadro kurup tekrar zirveden inmeyen bi sivasspor görecez.sivassporluluk sivassporu tutuyom dekemle olmuyor yensekte yenilsekte maçlara gidip destek vermkle oluyor.mehmet yıldızda kerdini toparladımı biraz daha düzeliriz.defans orta saha forvet hepinde sorun var.hiç olmazsa ilerde top tutarsak takım biraz rahatlar.son olarak şunu diyorum.ALAYINA İSYAN İNADINA SİVASSPOR..
kolukisa 24.01.2010, 20:33 Yazik beyler yazik,Sivasspor'a gonul vermis herkezi gun getikce daha da cok hayal kirikligina ugratiyosunuz,oyuncularin ceza sahasi onunde topa vuracak dermanlari yok,sonra cok gol yiyorlar,bir amator takima donmusler,bu oyunla snirim gelecek senede gidecekleri kumede de kalamazlar,akillarini baslarina alsinlar,cenelerini tutup oyunlarini oynasinlar,saygilarimla.dost aci soyler..:mad:
elbeguney 24.01.2010, 20:36 şunuda söyleyim trabzondan bihalt olmaz hersene şampiyonluk amacıyla başlıyorlar.medyanın pofpoflamasıyla adını duyuruyorlar.bize hiç destek yok medyada milletvekillerimiz bile destek vermiyor.hani nerde stad nerde proje.anadolu fatihi sivasspor hadi görüyüm seni lazlara inat dimdik dur.hep destek tam destek..KRALLLLLLL58
elbeguney 24.01.2010, 20:38 AFFETTİRİN KENDİNİZİ FENERBAHÇEYİ YENİN...SAHADA AYAKLAR DEĞİL YÜREKLER OYNAR...
elbeguney 24.01.2010, 20:41 KAFAM ÇOK BOZULDU YENİLDİK AMA EZİLDİK DESEYDİM KEŞKE.ezile ezile yenildikk..akın olmasa daha kötüydük...bu senede böyle geçsin seneye tekrar kaldığımaz yerden devam etmeliyiz...bu kadroyla olmaz..iyi oyuncular şart. sivasspor3 trabzon0 eskisi gibi
58500 yildizeli 24.01.2010, 20:43 macta umdugumu bulamadim henus erken bisey soylemek ama sunu diyebilirimki bana gore ermen cok iyi futbolcu oma cok bencil oynuyor hep kendim atiyim diyor iyi bir pas verse daha iyi olacak tek umudum sivassporun ligde kalmasi
Maç benim beklentilerimin çok ötesinde geçti açıkçası. öncelikle biz ne kadar kötü olsak da trabzon da bence bu sezon en iyi hücum oyununu oynadı. kondüsyon açısından da çok iyilerdi ve çok hızlı atağa çıktılar.
bizim onların bu oyununu bozmak adına yapabileceğimiz tek şey bol ayağa pasla oyunu biraz soğutmaktı. ama malasef özellikle ön tarafta kamananın topu tutma özelliği olmadığından ve elrio, taider, musa ve ibrahimin çok fazla top kayıplarından dolayı pas yapmakta çok zorlandık.
defansımızın için de şunları söyleyebilirim: orta alan ve ileride çok çabuk top kayıpları olduğundan defansın üzerine çok yük bindi. apo-murat-aubey-ferhat dörtlüsünün de ilk kez yan yana oynadığını da düşünecek olursak çok pozisyon vermemiz normaldi bana göre. sol taraftan sürekli ferhatın ikiye bir yakalanması onu bayağı zor durumlara soktu ve hatalar yapmasına sebep oldu. ferhata fazla yüklenmemek gerektiğine inanıyorum. hem genç oyuncu hem de hemen hemen ilk defa oynuyor. onun içinde kolay olmadı.
akın gerçekten iyi oynadı. ama şu aut atışlarındaki becerisizliğini de aşsa heralde milli takıma kadar yükselir. zaten fatih terim zamanında aut atışlarındaki zaafı yüzünden düşünmediğini söylemişti.
abdurrahman genel olarak üzerine düşeni yaptı. ama hücumda biraz etkili kullanabilirdi sağ kanadı. en azından onun tarafından bir şeyler yapabilirdik.
murat sözgelmezin son goldeki hatası bana göre affedilmez. sanırım sedat iyileştiğinde aubeyin yanındaki yerini alacaktır ve murat da yedeğe çekilecektir.
yeni transferimiz aubey yen gelmenin ve arkadaşlarına alışamamanın ve dil probleminin sıkıntısını çekti. özellikle top ve adam paylaşımlarında çok acemilikler yaşadı. çok kötü olarak göze batmadı. kaptığı topları oyuna iyi sokmaya çalışması bana göre iyiydi. bilica tarzında bir adam beklerken herkes için belki hayal kırıklığı oldu. ama yine de güçlü fiziğini ve tecrübesini ilerleyen haftalarda kullanacaktır.
orta sahada bizim kendi evlatlarımız ibrahim-musa-erman ve daha sonra kadir ile cihan topu daha çabuk oynama ve doğru pas tercihleri yapma konusunda her zamanki gibi bu maçta da sıkıntılar yaşadılar. ama elrio-taider ve keitayla zaman içinde daha iyi anlaşarak bu sorunuda aşacaklardır. taiderin maç içinde bir sakatlığı olmuş olabilir belki. ama bakıyoruzki bayağı bir idman eksiği var. çünkü top ayağına geldiğinde bir iki hareketi düşünüyor fakat yapmakta zorlanıyor. sanırım o da zamanla düzelecektir.
elrio çok etkisiz göründü maçta. buna sebep olarak zeminin ağırlığını ve kamananın ona pek yardımcı olamamasını sebep olarak görüyorum.
gelelim kamanana.
kamanan bana göre bir takımda santrfor oynacak biri değil. hele hele tek başına hiç değil. ama bugün eldeki kadroya göre oynamak zorunda kaldı. bunun içinde hiç bir varlık gösteremedi. bu kamananın kötü futbolcu olduğunu göstermez. ama hocanın 4-2-3-1 sisteminde faydalı olabilecek bir futbolcu değil. peki ne yapmak lazım :
bir iki seçenek var.
birinici hoca siteminden vazgeçecek. (ki bu pek kolay gözükmüyor)
ikincisi mehmet yıldız hocanın istediği santrfor tipi. onun hemen sahalara sapa sağlam olarak kısacası eski mehmet olarak dönmesi gerekir. (staddaki antremnı izlemiş biri olarak bu biraz sor gözüküyor)
üçüncüsü de yeni bir transfer. (sanırım transfer dönemi bitmemişken bu en kolayı)
özetle çok kötü bir maçtı bizim için. akın dışında hemen hemen vasatı bulan futbolcumuz yoktu. ama bu bundan sonraki maçları da böyle oynayacağımız anlamına gelmez. inanıyorum ki bursa maçıyla bu kötü performansı sileriz.
karamsar olmamak gerekir. böyle kötü maçlar senede 3-5 maç oynanır. biz zaten ilk yarıda bu hakkımızı çoktan doldurmuştuk. trabzon maçı KDV si oldu....
HEP DESTEK TAM DESTEK.......................
Turan 59 24.01.2010, 20:56 ERMAN KILIÇ SANA SÖYLÜYORUM.BU TARAFTAR ADAMI VEZİRDE EDER,REZİL DE EDER.NE DEDİĞİMİ ANLAMIŞINDIR.BIRAK EGOİSTLİĞİ ADAM GİBİ OYNA.YOKSA GELDİĞİN YERE ARKANA BAKMADAN GERİ GİDERSİN.SENİ ALMAK İÇİN TAKIMIN EN İYİ İKİ OYUNCUSUNU VERDİK.AYAĞINI DENK AL.
AYDIN1985 24.01.2010, 21:41 Maçın en kötüsü: Takim Halinde Kötüydük
Maçta göze çarpanlar: Akin´in basarili kurtarislari ve Erman Kilic´in EGOISTLIGI
Mağlubiyetin Nedeni: Trabzonspor harika Mücadelesi ve bizim simdilik tam bir Takim olamamamiz.
Genel: Trabzonsporun hizli ve ayaga top yapan oyuncularinin coklugu göze carpmaktaydi, hemen hemen her ikili mücadelede ayakta kalarak tehlike ürettiler. (bizimkiler bol bol düstü)
bence takım akın hariç herkes kötüdü.....eyy sivasspor titre ve kendine gel
AYDIN1985 24.01.2010, 21:47 Bugün Umut Bulut Akin´a calisti, Allahtan sakatlanmadi. Tekrar tebrikler Akin.
maçta yıldız futbolcu yok böyle bir maç öncesi hayrettin yerlikaya gibi birfutbolcu kadro dışı bırakılırsa defansı kuracak topcumuz yok ondan sonra tecrübesiz ferhatla başlarsak olacağı bunungibi sonuç alınar ama bundan ders çıkarıp önümüzdeki kupa maçına bakmalıyız. açilen bizim iyi bir forvete ihtiyacımız var.mehmet yıldız biran önce sahalara dönüp bizi budurumdan cıkarır.
yiğidokazım58 24.01.2010, 22:13 Akın olmasa çok kötü olurdu gerçekten
1anadoluyildizi 24.01.2010, 22:20 sezer badur gibi bir adam nasil yollanir orta sahada rahat oynayamadigimiz belli hadi bülen uyguna kizanlar nerde sıkıysa ertugural hocayada kizin ama sizde nerde o delikanlilik, muhsin hoca ilk hatasini sezeri göndererek yapti bakalim daha ne hatalar yapacak
metin_yilmaz 24.01.2010, 22:43 maci bos verelim de ey güzel site yöneticilerim sizinde cekirdek citleyen taraftardan farkiniz kalmadi maglubiyet sokunu atlatana kadar siteye dahi ulasilmiyoo ne is 7 milyon sivaslinin 7 milyonuda siteyimi basiyoooo iyi gün dostlarim sikmayin caninizi bu günlerim de gecer iyi günümde basarilari konusuruz burdaa
Divriği58- 24.01.2010, 22:58 BİR TAKIM DÜŞÜNÜN 3 PAS ARDARDA YAPAMIYOR REZALET BİR MAÇ İZLEDİK TOP ALAN PAS VERECEGI KIMSEYI BULAMIYO OYUNCULAR BIRAZ DAHA YAKIN OYNAMALI
Metal Gear 24.01.2010, 23:04 Yalnız maçtan önce o güzel yorumlarını bizlerden saklayan arkadaşların mağlubiyet sonrası hemen burada türeyiverip herkese bağırması çağırması,felaket tellalığı yapması gözden kaçmıyor!
emin kara 24.01.2010, 23:26 hepsi birbirilerini aratmayacak kadar kötüydü ne zaman iyi bir takım görecegiz bilmiyorum Allah sonumuzu hayır etsin yerlerde sürünüyoruz bir türlü kalkamıyoruz
konartr58 24.01.2010, 23:59 işin açığı şu.hoca takımı geç kavrıyor.hem kendi takımımızı hemde karşı takımı.o nedenlede oyun kurgusunu genelde ikinci yarıda tamamlıyor.bunu çok iyi gören trabzonda bu nedenlede ilk 20 dakikada işi bitirmek için yüklendi.
bu durum bursa ve fener maçında da aynı olacak.
hocanın oturmuş takımları iyi izlemesi lazım.trabzon maçının benzeri bursa da aynı taktik olacak.
umarım hoca oturup taktiğini yeniden düzenler.
bu arada yönetimin açık antreman fikride işe yaramadı.
aslında takımda suyu ısınan oyunculardan çok yöneticilerde.onlarda hocayı yanlış yönlendiriyorlar.bülente bu kadar yetki verip takımın oturmuşluğunu bozanda onlar değil mi?
badger5858 25.01.2010, 00:25 Maçın en kötüsü kimdi ?
En başta Ferhat tabi kii (Hayrettin'i arayacağımız hiç aklıma gelmezdi...Tamam genç oyuncu daha çok erken ama, insan bir tane bile atağı kesemez mi ya..)
Sonra Kamanan , İbrahim , Aubey , .............................. ....
Maçta göze çarpanlar ?
Akın gerçekten iyiydi..
onun dışında bişeyler yapmaya çalışan tek isim Abdurrahman'dı..
Esas sorunumuzun sol bek olduğu her maçta olduğu gibi bu maçta da açık açık görüldü...
Mağlubiyetin Nedeni ?
-ilk neden yeni transferlerin takıma uyum sağlayamamış olması..
-defansın özellikle de sol bekin hiç bi işe yaramaması , nerede duracağını ne yapacağını bilmemesi...
-forvetimizin olmaması (sakın kamanan vardı demeyin ben olumlu bi hareketini görmedim 90 dakika boyunca)
orta sahayı konuşmaya gerek yok zaten
Çok üzüldük ama bu maçı bir kenara bırakıp önümüze bakmalıyız. Önümüz derken fb maçını kastetmiyorum. kendimizi kandırmamıza gerek yok fb eksikte gelse bizi çok rahat yener ve gider...bizim için önemli olan 2 hafta sonraki denizli maçıdır.. o maça hem takım hem de taraftar olarak çok iyi hazırlanmalıyız...
Sivasspor için gerçekten final niteliği taşıyor denizli maçı...
olası bir puan kaybında ne yazık ki yeni sloganımız "bank asya 1. lig 1. lig bank asya" olur...:mad::mad::mad::mad:
Sadece Akın iyiyidi. FERHAT başta olmak üzere, Taider, Aubey ve Murat çok kötüydü.
Yalnız bu Ferhat'a FB maçı başta olmak üzere hiçbir önemli maçta yer verilmemeli ! Facia ötesi ...
ercan58.a 25.01.2010, 00:30 eyvah eyvah eyvah
bu gün bu futbolla trabzon maçında 10 il 15 gol arası yemedigimiz için bayagı şanslıyız allah yardımcımız olsun inşallah
bu erman-ibrahim dagaşan-kadir-ugur- bunlar kim ya 5 para etmez adamlar
bülent efendi takımın içine öyle bir ettinki nasıl düzelecek allah muhafaza
alperkılıç 25.01.2010, 01:21 ERMAN KILIÇ SANA SÖYLÜYORUM.BU TARAFTAR ADAMI VEZİRDE EDER,REZİL DE EDER.NE DEDİĞİMİ ANLAMIŞINDIR.BIRAK EGOİSTLİĞİ ADAM GİBİ OYNA.YOKSA GELDİĞİN YERE ARKANA BAKMADAN GERİ GİDERSİN.SENİ ALMAK İÇİN TAKIMIN EN İYİ İKİ OYUNCUSUNU VERDİK.AYAĞINI DENK AL.
Turan 59 bende sana söylüyorum.bu futbolcunun önceki takımlarında takımını ve taraftarlarını ne kadar vezir ettiğine bakarsan tek rezilinin sen olduğu çıkar ortaya.SENDE BENİM NE DEDİĞİMİ ANLAMIŞSINDIR.Bırak at gözlüğü çerçevesinden skora bakarak yorum yapmayı ve adam gibi taraftar ol.şu maç değerlendirilmesinde bile taraftarın büyük çoğunlu maçta akınla beraber göze batanların arasında ermanı sayıyor,bir kaç kişi vasat diyor.Bu nasıl maç analizi.bu nasıl taraftar gözlemi.Sende ayağının denk almasından bahsedıyorsun.ERMAN KILIÇ'ın ayağı yeterince DENKTİR buda ayrıca bilinsin.En iyi iki adamı verdıysen İSTANBUL BELEDİYE şu an şampiyonluğa da oynamıyor.yada o takımı şampiyon yapmadılar hala..İst.Belediye geçen sezonki ve önceki sezonki gücü ve yerini hala koruyor.orta sıralar takımından öte değil ve olmadılarda hiç.İki adam seni şampiyonluğa oynatıyorsa neden belediye birinci değil şimdi.SİVASSPOR taraftarı takıma sahip çıkıyo elinden geldiği kadarıyla ama senin gibi taraf olan taraftarlarlarda BİR NEVİ EGOİST DEĞİLMİ..Geldiği yere geri göndermek konusunda da ERMAN KILIÇ 'ın her transferi basamak çıkışıdır,inişi değil..BERGAMA SPORU ŞAMPİYON YAPMIŞTIR,ELAZIĞSPORU ŞAMPİYON YAPMIŞTIR ŞEHRİN ANAHTARINI ALMIŞTIR.YILIN EN İYİ ORTASAHASI VE GOL KRALI OLARAK BANKASYADA ÖDÜL ALMIŞTIR.İSTANBUL BELEDİYEDE ALEXLE BİRLİKTE AYNI ORANDA ASİST KRALI OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞTİR.DÜNYADA GELECEK VAAD EDEN 100 FUTBOLCU OLARAK ARDA TURANLA BERABER TÜRKIYEDEN İKİ KİŞİDEN BİRİDİR.GALATASARAYIN BİR DÖNEM TEKNIK DİREKTÖR ARAYIŞINDAYKEN İSTANBUL BELEDIYENIN TEKNIK DİREKTÖRU ABDULLAH AVCIYLA OLAN TEMASINDA BELEDIYEDEN GALATASARAYA YANINDA GÖTURECEĞİ TEK FUTBOLCU ERMAN KILIÇTI.AVCI TRANSFERİ YATINCA ERMANIN ARDAYI VE KEWELİ KESEMEYECEĞİNİ BİLDİĞİ İÇİN FUTBOLCUYA YAZIK OLMASIN ANLAMINDA SİVASSPORA GELECEĞİ AÇISINDAN VE BU BUYUK TAKIMLARA GEÇİSİNDE SON BASAMAK OLARAK GÖRDUĞUNDEN CANI YANA YANA SİVASSPOR TRANSFERINI ONAYLAMIŞTIR.YANİ BU IKI FUTBOLCU SİVASTAN GİTTİ DİYE CANI YANAN TEK SİVASSPOR TARAFTARI DEĞİL,ERMAN ELLERINDEN GİTTİ DİYE DE CANI YANANLAR VAR.SENİN GİBİ 3-5 KENDİNİ BİLMEZ TARAFTAR YÜZÜNDEN EVET ADAM TOPLA OYNAMAYI UNUTTU.BASKA YERE GİDER YARIN ORDA MUTLU OLUR..AMA NEDEN BU ŞANS SENIN ELINDEYKEN TEPESİN Kİ?TAKIMINA VE FUTBOLCUNA SAHIP ÇIK..AT GÖZLÜĞÜYLE YANLARI KAPALI BİR ÇERÇEVEYLE AYAĞINI DENK AL DEDİĞİN ADAMA DİKKAT ET TELESKOPLA BAKANLAR VE KORUYANLAR VARDIR.Bu yazdığım sana ve senın gıbı takımına sahip çıktığını sandıkları taraftarlara yazmışımdır.Ve her kelimene ve cümlene karşılık aklında soru işareti kalmayacak şekılde cevap olarak yazılmıştır.UMARIM ANLAMIŞSSINDIR...
sivastatlıbelam 25.01.2010, 01:28 takımın bir iki noktada sorunu var: İŞTE YENİLGİNİN NEDENLERİ.
1:defans çabuk çoğalamıyor.bunun sebebi defansa yardımı gelmeyen orta saha ve forvet oyuncuları(i.dağaşan,kamanan,e rman,nabil,musa)...
2:defans topa erken müdahele yapamıyo...müdaheleyi top ceza alanı içine girince yapmaya kalkıyo ya golle sonuçlanıyo ya korner ya serbest vuruş ya da penaltı.bu maçta olduğu gibi.
3:kanatlar aslında güzel çalışıyor ama ne abdurrahman ne de erman orta açamıyor.
4:etkisiz forvet.yıpratıcı bir 10 numara lazım bize...
sivastatlıbelam 25.01.2010, 01:30 ÇARŞAMBA BURSA MAÇINI KAZANMAMIZ LAZIM.MAÇI TRT VERİYO.
BURSA MAÇININ FARKLI BİR MAÇ OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM.
Bence sorun defans ve solbek te değil organizasyonda.Önlibero oynayan oyuncularımız yumuşak ve ağresif değiller.Sol kanadı savunan oyuncuların önü hep boş kaldı.Hayro ve ferhatın önünde erman veya agbetu oynuyor.Bunlar defans yapmıyorlar.2 ye 1 kalan bek ne yapsın.Büyük takımlara karşı erman veya agbetunun yerine ferhatı sol orta saha denemeliyiz.Santrafor yok zaten.Ama gerçek takımı bence Denizli maçında göreceğiz.
Maçın en kötüsü kimdi ? Takım olarak kötüydük.
Maçta göze çarpanlar ? Akın'ın kurtarışları ve Şenol Güneş farkı.
Mağlubiyetin Nedeni ? Takım oyununu sahaya yansıtamamak, motivasyon eksikliği.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler ? Orta sahamızın daha etkin ve dinamik olması gerekiyor. Pres yapan, ayağa pas yapacak, ofansa ve dafans yardım edecek şekilde olması gerek. Ama yok...
Bestepeli-58 25.01.2010, 08:39 beyler nefesinize yazık saten sivaspor bu seyirciye sivasa fazla geliyordu mehmet yıldıza eşek mehmet dediniz bülent uyguna 5 hafta küfretiniz takım kaptanına ana avrat gitiniz ftboldan anlamayan bukadar insanı bir arada görmek mümkün olamaz gelenelere bakın gülüyorum ya hepsini toplasan bi diallo etmez nabil balon hayretinin yerine oynayan cocuk yazık o yapamaz bu ligde van herden iyi adam bizim takıma göre degil kayseride yada gecen yılki sivasta olsa star olurdu kamanan oynamdı diyor bazıları senin hücüm gücünmü var kaledeki topu cıkaramıyon sen pasa yaparsan ozaman saten golde olur macta kazanılır ben 3 pas bile göremedim burası afrika liği değil hocam kurtlar sofrası
yigido_sampiyon 25.01.2010, 08:42 trabzonsporu tebrik etmekten başka söyleneyek bir şey yok bence...
Harbi Selim 25.01.2010, 09:09 Maçın en kötüsü kimdi ?
Muhsin hocaydi. Korkak oynatti.
Maçta göze çarpanlar ?
Trabzonsporlularin delikanli yigidolari gormesiydi.
Mağlubiyetin Nedeni ?
Orta saha.
Trabzona 1-2 birde benimki.
Elbeyliliyiz 25.01.2010, 09:23 Maci izledik idmanda ne yapiyor bizimkiler. En az beraberlik böyle kritik macta hayrettinin olmamasinin nasil gol yedik yazik. Bu gidisat gidisat degil. Kümeye degil acil önlem trabzonu tebrik ediyor patron eksiklerimizin giderilmesi lazim...
muhsin koçak 25.01.2010, 09:50 [B]Maçın en kötüsü kimdi ? Muhsin Ertuğral
Maçta göze çarpanlar ? Takımdaki isteksizlik.
Mağlubiyetin Nedeni ? Hocanın çıkarmış olduğu yanlış kadro ve oyun düzeni.Kamanan,Elrio,Nabil,Erm an,Musa bu isimle top rakipteyken hiç bir şey yapmadılar.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler ? Rakibimiz dediğimiz takımlar Denizli,D.bakır,Manisa,A.gücü bizden çok çok iyiler.En azından mücadele ediyorlar.Bu takımla ve bu oyunla liğde kalmamız Allaha kalmış.
ercan_dpinar 25.01.2010, 10:41 sahada ne yaptığını bilmeyen bir takım vardı yazık çok kötü oynadık
ercan_dpinar 25.01.2010, 10:42 takımın iyisi kötüsü kim demiyeceğim malesef toptan kötüydüler erman hariç
maçın en ene ennnn kötüsü erman dı şu lanet adamı hala oynatıyolar yuh diorm ! :mad:
effenberg 25.01.2010, 10:57 Macin degrlindirecek hic bir yani yok TS rebrik etmek gerek..
Bize gelince TS macini ölcü olarak görmek istemiyorum eger ölcü olarak görmek istersem durum vahim.Saha da ne yapmak istedigini bilmeyen bir Sivasspor vardi kisacasi insallah en kisa zaman da düzelir rakip takimlari yeneriz.Bu hafta yine zor bir mac var her ne kadar FB eksik gelsede yine FB dir tek avantajimiz kendi sahamizda olmasi ve hava sartlarini iyi kulanirsak kendi lehimize neden olmasin.
Böyle bir defans ve savunma anlayışı görmedim,hocanın taktiği değildir mutlaka,kimse kızmasın ama mahalle takımı bile daha iyi savunma yapardı.Hiçbir topu ileri çıkaramadık,bukadar mahkum oynanırmı ?Kaleci olmasa çok gol yerdik.Erman çok bencil oynuyor,şut atmayıp Kamanana pas verseydi 2-2 olabilirdi.Bu şekilde oynamaya devam ederlerse alt sıralardan kurtulamayız.Fener maçında ne yapacağız,şimdiden beni korku aldı.
yiğido61 25.01.2010, 11:04 Erman olmasa atılan bi golde olmuyodu.
yiğido61 25.01.2010, 11:11 Şimdi herkes hava şartlarından bahsediyor. Bence yanlış takım kötüydü ve trabzon çok iyi bir takım olmuş. Sanki sivasta çok iyi bir zemin var... Bu bir bagane değildir bence. saygılar.
Asıl söyleyemediğim şu Musa 'dan bahsetmeliyiz,hoca ona nasıl dayandı anlayamadım,önceleri beğeniyordum ama bu sezon Musa bitmiş,kurtarıcı olarak Mehmeti bekliyorlar,ben bu beklentiye sıcak bakmıyorum,adam sakatlıktan çıkacak ve takımı kurtaracak,öyle şey olurmu ?İki yıl başarılı olmuş takımı nasıl bu hale soktular anlayamıyorum. Yazık çok yazık......
bu maçla ilgili maç öncesi yorum yapmıştım, takımın galip geleceğine inanmıştım.ama maçı ve maçın skorunu görünce inanmak dahi istemiyorum ama hayal kırıklığına uğradım.Tarbzon gibi istikrarı yakalayamamış bir takıma yenilmek, (ya yenilebilirsin ama böyle değil.) inanın çok zoruma gitti.Artık takımın galip geleceği günleri bekleyeceğiz.bu maçı almış olsaydık üstlerde olacaktık.Takımın defansı berbat, defans tek başına ne yapack ki.orta saha ve ileri uçtaki elemanlar iyi bir pres yapamazsa gelen her top defansın önünde ya da rakasında. sonuç bu.umarım böyle gitmez yoksa, içimden dahi geçirmek istemediğim alt lig kabusu başlar.takımın ruhu sanki bitmiş.bunu bu hale getirenlere bedduacıyım.
erhan 10 25.01.2010, 11:39 Maçın yıldızı: Akın VARDAR..Gerçekten bi kaleci bu kadar yürekli oynayabilir.
Maçın en kötüsü: Akın,erman,agbetu dışındaki herkes..
Maçta göze çarpanlar:Sanki tüm futbolcular ilk defa maça çıkıyor gibi..Özgüven sorunu var.Agbetu da inanılmaz şekilde kendini geliştiriyor ilk zamanlardaki farkını görmek çok kolay...Son olarak Musa'nın kız gibi top oynaması bni çileden çıkardı,maçın en kötülerinden ferhat bile daha yürekli oynadı nerde eski musa...
NOT: Bu takım bu halde kümeye düşer ancak taraftarlar takıma destek çıkacak ya öyle ya böyle BU TAKIM DÜŞMEYECEK!! kapasite olduğu inancındayım..
Metal Gear 25.01.2010, 11:51 Eğer içinizde istek varsa,azim varsa en kötü teknik dizilişler bile bu kadar kötü oynatamaz sizi..
Takim olarak berbattik böyle devam edersek Ankaraya,Dinizliye eslik ederiz. Daha cok isirgan vede ileride basan takim olmamiz vede agasiz oynamamiz gerek. cok yumusak oynuyoruz.rakibe cok fazla firsat veriyoruz.
bahchevan 25.01.2010, 12:00 maçın en kötüsü hocaydı.. takımın sol kandında ferhat yalnız bırakıldı .takım defansı ve oarta sahayı çok geride kurunca trabzon baskılı oynadı oyunu birazdaha ilerde oynasaydık bu maçı trabzon nun alması çok zordu.kesinlikle bi forvwt lazım.bu şekilde oynarsa takımın işi çok zor
SEVDAMSIN58 25.01.2010, 12:44 TEK KELIME REZALET NE BOYLE FUTBOLCU OLUR NE BOYLE ANTRENOR OLUR NEDE BOYLE BIR MAC OLUR MACTAN BASKA HERSEYE BENZIYORDU ALLAH RIZASI ICIN BIRTEK TAKTIK BILE VERILMEMIS BU FUTBOLCULARA
SAYIN ERTUGRAL CIKSIN ANCAK YORUM YAPSIN AFRIKALI OYUNCULARI BIZE DUNYA YILDIZI YAPTI HANI BURAKIN SIVASI TURKIYEYI SALLAR DIYORDU YA NE OLDU
GERCI ADAM BELKIDE DOGRU SOYLUYOR DEFANSA ALDIGI ELRIO MUYDU ADAMIN USTUNE DUSSE EZER HATTA HOCANIN DEDIGI GIBI YERE DUSSE STADI SALLAR YANSIMALARI DA BAYAGA UZAKLARDAN HISSEDILIR HATTA ARTCI DEPREM BILE OLABILIR MERAK EDIYORUM ACEBA 120 KILO DAN FAZLAMI
MALESEF YINE ALDANDIK HEMSERILERIM YANI DAHA ACIKCASI ARI GITTI AT GELDI NE DEGISTI NE SANKI YINE AYNI ZAT GELDI NE DEGISTI NE SANKI
BOSSEYLERLE SIVASLIYI ALDATIYORLAR BUNLARDAN HICBIRSEY OLMAZ NE HOCADAN NEDE GETIRDIGI TOPCULARDAN
bozkurt187 25.01.2010, 13:23 Maçın en kötüsü kimdi ? Ferhat
Maçta göze çarpanlar ? Hayrettinsiz kanat hic islemiyor.
Mağlubiyetin Nedeni ? Sezon basindan beri ayni neden
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler ? Bu futbolla ligde kalamayiz
FANATIK YIGIDO 25.01.2010, 14:02 mecnun baskan ve muhsin hocamiz atesle oynuyor zamana ihtiyacimiz var diye diye ligi bitirecekler budurum acikcasi bizi korkutuyor bulent gorevini biraktiktansonra fazla bir fark goremedim takimda acikcasi yendiyimiz maclar bile biraz sans yanimizdaydi diyedusunuyorum hep sabredelim diyorum ama sapredecek gucumuzde kalmadi takimi bukadar kotu gormeye dayanacak gucumuz kalmadi :confused:
MUTLU İTİK 25.01.2010, 14:09 Arkadaşlar yeni gelen futbolcuda da hocada da suç yok bakın bakalım eskilere musa abdurrahman i.dağaşan murat sözgelmez adamlara ne oldu ise top ayaklarına gelir gelmez top kendilerinden uzaklaşsında kimin ayağına giderse gitsin düşüncesi ile oynar olmuşlar.
Tabi geçen sene talipleri çoktu bu sene başlangıç iyi olmayınca tarnsferlerde isimleri anılmayınca Sivas Halkı fazlası ile değer verince bir yerleri kalktı. Oynasakta oynamasakta halkın kahramanıyız ama bilmelilerki halk onları değil SİVASSPOR' u seviyor bu oyunculara oyun istatistiklerine göre ceza yada para vereceksin ne kadar koşmuş kaç top kazanmış ödül yaptığı hatalar başına da ceza yağdıracaksın seve seve oynamazlarsa s.... s.... oynatacan bunları.
Takımdan ümitliyim, Abdurrahman ve Musayı gecen seneki cizgilerine yakın gördüm.
Muhsin Hocanın biraz daha sakin olmasını takımı zamanın akısına bırakmasını panik hali deişiklikler yapmamasını isterim.
Ermanın bu güven içinde kanatta daha etkili olacağı aşikardır, merkezi olarak önemli hatalar yaptı. Ve lakin golü kanattan yarattı.
Lucien gayet sogukkanlı, takımın deişmez ismi olacaktır.
Ferhat bıkmaz ne kdr hatalar yapmıs gibi gözükse de sürekli oynatıldıgı taktirde taş gibi sol bekimiz olacagını düşünüyorum. fizik gayet iyi.
Trabzon maçı yanıltmasın kimseyi, ne böyle zor bir deplasmanımız olur artık ne deTrabzon böyle bir futbol oynayabilir baska takımlara karsı.
BABA YİĞİDO 25.01.2010, 14:12 bence bizim en büyük sorunumuz hücumda top saklayacak ayuncumuzun olmaması inşallah kaptan biran önce oynamaya başlarda bu sıkıntıyı atlatırız çünkü mehmet yıldız hücum da çok iyi top salayan futbolcuların başında geliyor mehmet olunca rakip takım hücumda rahat çoğalamıyor. birde cezayirin fil dişi maçında gol atan oyuncu bize gelip giden boazzamı yoksa başkasımı?
sivastatlıbelam 25.01.2010, 14:18 biraz defansif oynamalıydık bence.yani orta sahamız fizik olarak zayıftı.kim vardı orta sahada: musa erman nabil (agbetu) dağaşan bu 5 lininde fizik gücü zayıf.skor gayet normal:
bir de ts denen adilerin orta sahasına bakın:alanzinho hariç:kolman engin selçuk serkan balcı
Metal Gear 25.01.2010, 14:22 http://www.haber61.net/images/news/20801.jpg
Trabzon Sivas'ı küçümsüyor..:D:D:D:D
şarkışla 58 25.01.2010, 14:45 arkadaşlar bazıları Mehmet Yıldızın bu takımda ne işi olduğunu söylüyordu bakıyorumda hiç biriniz Mehmet Yıldız dan bahsetmiyorsunuz.Asıl problem bu adamın olmayışı ileride topu tutan,takımın hücuma çıkmasını sağlayan.rakibe baskı yapan kim var.
maç bir kabus gibiydi. ağlamamak için kendimi zor tuttum. sivasspor ancak bu futbolla bank asyada oynar artık. sanırım güvendiğimiz dağlara karlar yağıyor.sivas o kadar bozulmuşki hiç bir hoca toparlayamıyor demekki. çok üzüldüm ve çok üzgünüm.
sivastatlıbelam 25.01.2010, 14:57 bir sorun da şu hiç bir futbolcu top ayağına gelince ne yapacağını bilemiyor.
hatırlayın dünki maçtan ermanı apoyu elrioyu.
önceden bi sistemimiz vardı kim olursa olsun m.yıldıza aktarmaya çalışıyordu.tüm takım ona çalışıyordu.o da içeri girip ya gool atıyor ya da sezere musaya tuma syllaya indiriyordu.
haaa şimdi ne oldu takımda sistem kalmadı. rastgele oynuyoruz.skorda kaçınılmaz 3-1 oluyor.
alperkılıç 25.01.2010, 15:51 Turan 59 bende sana söylüyorum.bu futbolcunun önceki takımlarında takımını ve taraftarlarını ne kadar vezir ettiğine bakarsan tek rezilinin sen olduğu çıkar ortaya.SENDE BENİM NE DEDİĞİMİ ANLAMIŞSINDIR.Bırak at gözlüğü çerçevesinden skora bakarak yorum yapmayı ve adam gibi taraftar ol.şu maç değerlendirilmesinde bile taraftarın büyük çoğunlu maçta akınla beraber göze batanların arasında ermanı sayıyor,bir kaç kişi vasat diyor.Bu nasıl maç analizi.bu nasıl taraftar gözlemi.Sende ayağının denk almasından bahsedıyorsun.ERMAN KILIÇ'ın ayağı yeterince DENKTİR buda ayrıca bilinsin.En iyi iki adamı verdıysen İSTANBUL BELEDİYE şu an şampiyonluğa da oynamıyor.yada o takımı şampiyon yapmadılar hala..İst.Belediye geçen sezonki ve önceki sezonki gücü ve yerini hala koruyor.orta sıralar takımından öte değil ve olmadılarda hiç.İki adam seni şampiyonluğa oynatıyorsa neden belediye birinci değil şimdi.SİVASSPOR taraftarı takıma sahip çıkıyo elinden geldiği kadarıyla ama senin gibi taraf olan taraftarlarlarda BİR NEVİ EGOİST DEĞİLMİ..Geldiği yere geri göndermek konusunda da ERMAN KILIÇ 'ın her transferi basamak çıkışıdır,inişi değil..BERGAMA SPORU ŞAMPİYON YAPMIŞTIR,ELAZIĞSPORU ŞAMPİYON YAPMIŞTIR ŞEHRİN ANAHTARINI ALMIŞTIR.YILIN EN İYİ ORTASAHASI VE GOL KRALI OLARAK BANKASYADA ÖDÜL ALMIŞTIR.İSTANBUL BELEDİYEDE ALEXLE BİRLİKTE AYNI ORANDA ASİST KRALI OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞTİR.DÜNYADA GELECEK VAAD EDEN 100 FUTBOLCU OLARAK ARDA TURANLA BERABER TÜRKIYEDEN İKİ KİŞİDEN BİRİDİR.GALATASARAYIN BİR DÖNEM TEKNIK DİREKTÖR ARAYIŞINDAYKEN İSTANBUL BELEDIYENIN TEKNIK DİREKTÖRU ABDULLAH AVCIYLA OLAN TEMASINDA BELEDIYEDEN GALATASARAYA YANINDA GÖTURECEĞİ TEK FUTBOLCU ERMAN KILIÇTI.AVCI TRANSFERİ YATINCA ERMANIN ARDAYI VE KEWELİ KESEMEYECEĞİNİ BİLDİĞİ İÇİN FUTBOLCUYA YAZIK OLMASIN ANLAMINDA SİVASSPORA GELECEĞİ AÇISINDAN VE BU BUYUK TAKIMLARA GEÇİSİNDE SON BASAMAK OLARAK GÖRDUĞUNDEN CANI YANA YANA SİVASSPOR TRANSFERINI ONAYLAMIŞTIR.YANİ BU IKI FUTBOLCU SİVASTAN GİTTİ DİYE CANI YANAN TEK SİVASSPOR TARAFTARI DEĞİL,ERMAN ELLERINDEN GİTTİ DİYE DE CANI YANANLAR VAR.SENİN GİBİ 3-5 KENDİNİ BİLMEZ TARAFTAR YÜZÜNDEN EVET ADAM TOPLA OYNAMAYI UNUTTU.BASKA YERE GİDER YARIN ORDA MUTLU OLUR..AMA NEDEN BU ŞANS SENIN ELINDEYKEN TEPESİN Kİ?TAKIMINA VE FUTBOLCUNA SAHIP ÇIK..AT GÖZLÜĞÜYLE YANLARI KAPALI BİR ÇERÇEVEYLE AYAĞINI DENK AL DEDİĞİN ADAMA DİKKAT ET TELESKOPLA BAKANLAR VE KORUYANLAR VARDIR.Bu yazdığım sana ve senın gıbı takımına sahip çıktığını sandıkları taraftarlara yazmışımdır.Ve her kelimene ve cümlene karşılık aklında soru işareti kalmayacak şekılde cevap olarak yazılmıştır.UMARIM ANLAMIŞSSINDIR...
TAKIM OLMAYAN,TAKIM OYUNU OYNAMAYAN,TAKIMI TAKTİKSEL OLARAK YÖNETEMEYEN,TOP BENIM AYAĞIMDAN ÇIKSINDA NEREYE GİDERSE GİTSİN DİYEN BİR OYUN ANLAYIŞININ İÇİNDE AYAĞINA EN ÇOK TOP YAKIŞAN BİR ERMAN KILIÇ VARDIR..ODA NE YAPSIN LANET OKUYAN BİR KAÇ TARAFTARA KENDİSİNİ GÖSTEREBİLMEK İÇİN ETTİĞİ ÇABANIN ADI EGOİSTLİK OLUYORSA,BİR GOL KAÇIRIP YERLERE SOKUYORSANIZ,KENDİ KANADINDAN KENDİ POZİSYONUNDAN YARATTIĞI GOLÜ KENDİ KALESİNE Mİ ATTI?LÜTFEN EMEĞE SAYGI..ANELKANIN KARİYERINDEN ŞÜPHE Mİ VARDI ADAM FENERE GELDİ DOĞRU DÜZGÜN GOL ATAMADI..AMA CHELSEE DE GOL KRALI..NEDEN MUTSUZDU ONDAN..GUIZA ISPANYADAN GOL KRALI GELDI BURDA BOŞ KALELERE ATAMADIĞI GOL SAYISI ATTIĞINDAN FAZLA..GUIZA MI KÖTU ADAM YOKSA FENER Mİ OYNATAMIYO..NİHAT BJK YE GELDİ NE OLDU SES SOLUK YOK.TAKIM HAVASINI TARAFTAR YARATIR...EMEĞE SAYGI LÜTFEN.
YÇmusaYÇ 25.01.2010, 16:05 macıın en kötüsü FERAT-ERMAN-KAMANAN
kilicaslanism 25.01.2010, 17:11 takim kotu oynuyor bu bir gercek ama hamsiler de hic olmadiklari kadar iyiydiler vede bu ligde sivastan daha kotu oynayan cok takim var kisacasi ayak oyunu olmazsa yigido kume dusmez ve seneye efsane kullerinden dogacak insallah
Metal Gear 25.01.2010, 17:31 http://img691.imageshack.us/img691/9787/20667273192064586522569.jpg (http://img691.imageshack.us/i/20667273192064586522569.jpg/)
Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş..Cami duvarına işemek için önce köpek olmak gerekiyor,yani o seviyeye çıkabilmek gerekiyor bazıları için..Köpek bile olamamışsan,insanların değerlerine yaparsın bunu.
Tabela resmi de çok güzel olmuş,emeklerinize sağlık!
Turan 59 25.01.2010, 18:38 Alper KILIÇ isimli şahıs,soyadın KILIÇ olduğuna göre,Erman KILIÇ'la bir akrabalığın var galiba.Yoksa sen Erman'ın avukatımısın.O topu Kamanana verse belki de maç berabere bitecekti.
esentepeli58 25.01.2010, 20:18 on paralım lazları sevindirdik ya yazıklar olsun bize:mad:
trapison çok güzel oynadı birsürü gol kaçırdı. akın çok iyi kurtarışlar yaptı yeni transfer aubey fena değildi . erman attıgı gol çok güzeldi fakat bi pozisyon kendi vurdu auta cıktı top orda kamanan ve agbetu boştu ikisinden birine atsa %85 gol olcktı . ve gol olsaydı 2-2 olrdu toparlanabilirdk . erman macın en kötüsüydü bnce. orta saha yoktu ztnde defansda acayip dağılmış hayrettinin eksikliği ve abdurrahman son zamanlarda iyi oynamıyor. yinede elinden gelene yaptı takım . desteğe devam edelim inanıyorum ligi 11. veya en kötü 14. bitiricez...
bülent hoca takımı dağattı gitti toparlanamıyoruz .muhsin hoca elinden geleni yapsada bu sene rezil bir sırada bitiriceğiz ligi bize yakışmıyacak yenilgiler alıyoruz.diğer sezon bambaşka bir Sivasspor görücez inş. ilk 5 i zorlarız . bu sene muhsin hoca gelecek sezonun takımını hazırlamaya baslasa iyi olur...
;) :rolleyes: :confused:
SEVDAMSIN58 25.01.2010, 20:45 MACIN BIR DEGERLENDIRMESI VAR NE YAZIKKI TRABZON BIZI LIGIN DIBIN E GOMDU CIKAMIYACAK SEKILDE USTUMUZEDE TAS YIGDI BIRDAHA CIKAMAYALIM DIYE YANI DAHADA ACIKCASI BENIM ARTIK UMIDIM KIRILDI NE SIVAS YONETIMININ NEDE ANTRENORUN NEDE FUTBOLCULARIN BU TAKIMI KURTARMAK GIBI BIR NIYETI YOK BELKIDE BOYLE ISLERINE GELIYOR
BULENT HOCA VE TAKIMDAKI DEGERLI FUTBOLCULARI GIDINCE IS TAMAMEN BITTI DUZELECEGIDE GORUNMUYOR
EGER ERTUGRUL HOCA ACIMAZSA CARSAMBA BURSADA DUZ GECER BU GIDISLE ALLAH SEYIRCISINI UTANDIRMANIN NE ANLAMA GELDIGINI BILEN YONETICILER NASIP ETSI YADA YONETIMIMIZE BU DUYGUYU HATIRLATSINKI AKILLARINI BASLARINA TOPLASINLAR HER GELEN HOCANIN HER DEDEGI OLACAK DIYE BIRSEY YOK SIMDIDE ISIN YOKSA AFRIKADAN GELEN ....... LARI BESLE ADAM KENDINI KALDIRAMIYOR KARDESIM HOCADA CIKMIS KALITESINDEN SUPHEM YOK DIYOR BENCEDE YOK 120 KILO GELIR KURBANA KESSEN HATRI SAYILIR PARA EDER AMA FUTBOL OYNAYAMAZ MALESEF
bassguitar 25.01.2010, 21:35 sorun takımsal savunma.ilerde top tutacak forvet eksikligi(mehmet yıldız)hocanın acıklaması ilgimi cekti:ilerde cogalamadık!!!5 hucum agırlıklı oyuncu(musa.agbetu.henvern.kam anan.erman)bunlar hucumda yoklar eee savunmadada yoklar nasıl oluyor anlayamadım!!!
alperkılıç 25.01.2010, 22:01 Alper KILIÇ isimli şahıs,soyadın KILIÇ olduğuna göre,Erman KILIÇ'la bir akrabalığın var galiba.Yoksa sen Erman'ın avukatımısın.O topu Kamanana verse belki de maç berabere bitecekti.
1-varsayımlarla konuşmayacaksın,
2-ERMAN KILIÇ'ın kendisini savunacak yeterince gücü var bir avukata ihtiyacı yok,
3-Belki topu kamanan'a verseydi erman,topu kale yerine kamanan trübünde seni nişanlıyacaktı maç yıne berabere bitemeyecekti,
4-O zaman Kamanan geldiği yere geri mi gidecekti Tel Aviv İsrail takımına?
5-Beraberlikte sivasspor için şu an bir yenilgidir.KARTAL ve TAVUK hikayesini okumanızı öneririm.
6-Bir davaya,yada bir dava adamına gönül vermek ve onu kollamak avukatlık değildir bu davanın büyüklüğüne katkıda bulunmaktır.Ağzı olan konuşuyor olmak değildir.BU AĞIZLARLA GELMEDİĞİ GİBİ,BU AĞIZLARLA DA GÖNDERİLMEZ,
7-Turan 59 vb.gibi şahıslar İSTİSNADIR,KAİDEYİ BOZMAZ,
kral585858 25.01.2010, 22:12 Ne zaman ki tirübinlere Sivas polarının altına sarı-laci sarı-kırmızı siyah-beyaz forma giymeden gidersek işte biz o zaman bişiler yaparız !!!
Biraz düşünmeye davet ediyorum ve alttaki fotoyu yorumlamanızı istiyorum
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs171.snc3/19831_259404403850_582808850_3 307064_5902355_n.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs171.snc3/19831_259404438850_582808850_3 307067_5977851_n.jpg
altuntas58 25.01.2010, 22:14 Bu macta takım olarak fena değildik bence uyum sorunu yaşıyoruz bu sorunu aşarsak takım iyi yolda demektir
Metal Gear 25.01.2010, 22:37 Ne zaman ki tirübinlere Sivas polarının altına sarı-laci sarı-kırmızı siyah-beyaz forma giymeden gidersek işte biz o zaman bişiler yaparız !!!
Biraz düşünmeye davet ediyorum ve alttaki fotoyu yorumlamanızı istiyorum
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs171.snc3/19831_259404403850_582808850_3 307064_5902355_n.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs171.snc3/19831_259404438850_582808850_3 307067_5977851_n.jpg
Binlerce kırmızı-beyaz arasından cımbızla adam çekip eleştirmek de neyin nesi?
Daha geçen fener maçında Trabzon tribününde Fenerli forma giyen bayan yok muydu? Bu kadar mı tersinden okunur her şey?
SenSetik 25.01.2010, 22:51 Alper KILIÇ isimli şahıs,soyadın KILIÇ olduğuna göre,Erman KILIÇ'la bir akrabalığın var galiba.Yoksa sen Erman'ın avukatımısın.O topu Kamanana verse belki de maç berabere bitecekti.
hocam yapma yaa...o maçın berabere bitme ihtimali yoktu...bırakın bir maçla adamı yerden yere vurmayın...bu takım düşerse hepimizin kaybı...böyle ayağa kaldıramayız...
SenSetik 25.01.2010, 22:52 http://img691.imageshack.us/img691/9787/20667273192064586522569.jpg (http://img691.imageshack.us/i/20667273192064586522569.jpg/)
Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş..Cami duvarına işemek için önce köpek olmak gerekiyor,yani o seviyeye çıkabilmek gerekiyor bazıları için..Köpek bile olamamışsan,insanların değerlerine yaparsın bunu.
buna yorum yapmayacağım.......kullanacağı m kelimeler yöneticilik vasfına yakışmayacağı için...uşaaaaaaklaaaaaaaaaar!! !!!!!!!!!! anladuuuuz siz oni !!!!!!!!!!!!!!
Metal Gear 25.01.2010, 22:57 buna yorum yapmayacağım.......kullanacağı m kelimeler yöneticilik vasfına yakışmayacağı için...uşaaaaaaklaaaaaaaaaar!! !!!!!!!!!! anladuuuuz siz oni !!!!!!!!!!!!!!
Arkadaki iki uşak da öndeki arkadaşlarına işiyorlar..Saat kaçtı acaba bu resmi çektiklerinde?:D
Metal Gear 25.01.2010, 23:47 http://img691.imageshack.us/img691/9787/20667273192064586522569.jpg (http://img691.imageshack.us/i/20667273192064586522569.jpg/)
http://1.bp.blogspot.com/_EE4XwPslovo/SB0y2_xm_aI/AAAAAAAABo4/H5PPYyGlxgk/s1600/dog4.jpg
Yukardaki ağacı köpekler işemesin diye kasalarla korumuşlar.Bizim otobüs şöförü de böyle bir tedbir almalıydı.Ama adam kaç şehre gitti hiçbir köpek gelip de otobüse işemedi.Nereden bilsin orda dünya kadar köpek olduğunu.Neyse tecrübe olmuş oldu..:)
sivaslı yıldız 26.01.2010, 00:00 Satırlar dolusu, bize yakıştığı üzere edepli, mantıklı, sadece insancıl duyguların tercüme edilmesine vesile binlerce cümle edebilirim, edebiliriz bu iğrenç fotoğraf üzerine.. Ama gerek yok.. Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz..;)
Ve tiksindim..
A.Turan Korkmaz 26.01.2010, 02:11 Ermana egoist diyenler hiç futbol oynamamışlar. Oynasalar da hep defansta durmuşlar galiba. TS kaç tane gol kaçırdı. Bu kaçan gollerde kimler egoistlik yaptı? Yazmadan önce biraz düşünmeli.
Eğer Erman oynayacaksa iki olasılık vardır:
1 ) Erman Kılıç eğer Kamananla oynarsa 4-4-1-1 gibi bir diziliş şart. Orta saha dörtlüsü daha çok savunma ve oyunu kontrol edecek. Hücumu Erman yönetecek.Ya kendi gidecek ya Kamanana verecek ya da orta sahadan koşup yetişecek bir 3. oyuncuya.Şu ara en iyi hücum alternatifi bu görünüyor. Mehmet Yıldızı bekleyenler elimizde Erman var onun işini yapacak . Sadece bir farkla. Topu ona şişirmeyin,havadan değil yerden pas verin yeter.
2) Erman ilerde tek. Bazı maçlarda orta sahayı iyici kalabalık tutup rakibi burada boğarak daha fazla kontraatağı düşünürsünüz. Bu durumda da orta sahayı beşlersiniz .Erman ilerde tek forvet. Topu tutar, saklar,taç,korner,serbest vuruş yaptırır, ya da gole gider.
Ha ikisi de olmaz derseniz o zaman Ermanı oynatmayın daha iyi.
Elimizdeki oyuncuların ne olmadıklarını değil evvela ne olduklarını yani güçlü taraflarını bilelim ve o yönden faydalanalım. Bu mantıkla gidersek ve her bir topçumuza bunu uygularsak yeni fırsatlar çıkacaktır.
Tamam bir takımın sistemi olmalıdır.Ama oyuncuları sen almamışsan, aldığın oyuncular da sistemine uymuyorsa sisteminde değişikliğe , en azından esnekliğe gideceksin. Hep aynı şeyi oynarsan rakipler de iyi okur, tedbirini alır sana üç beş atar gönderirler.
Başta Erman olmak üzere bütün topçularımıza ve hocamıza sahip çıkalım. Onlar bizi bu ligde tutacaklar. Onların her maç öncesi yüksek morale gereksinimleri var, düşmemeye oynamak zaten etkiliyor oyuncuyu. Fener maçında ya da sonraki Denizli maçında geriye düşsek, goller yesek bile Sivas Sivas sesleri durmamalı. Artık tek tek topçuları suçlamayalım, takımı da kötülemeyelim. İyi olan ne var onu büyütelim. Böylesi daha hayırlı.
Turan 59 26.01.2010, 09:31 Alper KILIÇ sen bu siteye yeni üye olmuşsun.Yani Erman KILIÇ Sivasspor'a transfer olduktan sonra.Rezil sensin,rezil olmasan o kelimeyi kullanmazsın .Sen Erman'ın avukatımısın.Seni biraz nezakete davet ediyorum.Terbiyeli ol.Ben her futbolcuyu eleştiririm bu benim taraftar olarak en doğal hakkım.Kimseye her hangi bir yanlış söz söylemedim.Bu senin neden zoruna gitti anlamış değilim.Bu takıma ne Ermanlar geldi-gitti bırakta Erman kendini savunsun.Erman benim beğendiğim futbolculardan birisidir.Ama takım oyunu oynamsaı gerekir.Yinede söylüyorum,o topu Kamanana verseydi sonuç değişik olurdu diye düşünüyorum.Kimsenin silahşörlüğünü yapma.Tamamm mı ?
Ermana egoist diyenler hiç futbol oynamamışlar. Oynasalar da hep defansta durmuşlar galiba. TS kaç tane gol kaçırdı. Bu kaçan gollerde kimler egoistlik yaptı? Yazmadan önce biraz düşünmeli.
Eğer Erman oynayacaksa iki olasılık vardır:
1 ) Erman Kılıç eğer Kamananla oynarsa 4-4-1-1 gibi bir diziliş şart. Orta saha dörtlüsü daha çok savunma ve oyunu kontrol edecek. Hücumu Erman yönetecek.Ya kendi gidecek ya Kamanana verecek ya da orta sahadan koşup yetişecek bir 3. oyuncuya.Şu ara en iyi hücum alternatifi bu görünüyor. Mehmet Yıldızı bekleyenler elimizde Erman var onun işini yapacak . Sadece bir farkla. Topu ona şişirmeyin,havadan değil yerden pas verin yeter.
2) Erman ilerde tek. Bazı maçlarda orta sahayı iyici kalabalık tutup rakibi burada boğarak daha fazla kontraatağı düşünürsünüz. Bu durumda da orta sahayı beşlersiniz .Erman ilerde tek forvet. Topu tutar, saklar,taç,korner,serbest vuruş yaptırır, ya da gole gider.
Ha ikisi de olmaz derseniz o zaman Ermanı oynatmayın daha iyi.
Elimizdeki oyuncuların ne olmadıklarını değil evvela ne olduklarını yani güçlü taraflarını bilelim ve o yönden faydalanalım. Bu mantıkla gidersek ve her bir topçumuza bunu uygularsak yeni fırsatlar çıkacaktır.
Tamam bir takımın sistemi olmalıdır.Ama oyuncuları sen almamışsan, aldığın oyuncular da sistemine uymuyorsa sisteminde değişikliğe , en azından esnekliğe gideceksin. Hep aynı şeyi oynarsan rakipler de iyi okur, tedbirini alır sana üç beş atar gönderirler.
Başta Erman olmak üzere bütün topçularımıza ve hocamıza sahip çıkalım. Onlar bizi bu ligde tutacaklar. Onların her maç öncesi yüksek morale gereksinimleri var, düşmemeye oynamak zaten etkiliyor oyuncuyu. Fener maçında ya da sonraki Denizli maçında geriye düşsek, goller yesek bile Sivas Sivas sesleri durmamalı. Artık tek tek topçuları suçlamayalım, takımı da kötülemeyelim. İyi olan ne var onu büyütelim. Böylesi daha hayırlı.
Degerli kardesim Burada sahip cikilmasi gerekenler noktasinda sana hem fikirim ama sahip cikmak adina yapilan yanlislari görmezden gelmek ne yaparsa yapsin, yerin dibinede soksa da kümede düsürse görmezden gelelim mantigi dogru bir mantik degil.
Takim olarak cok kötü oynadik bu bir gercek. Trabzon takimi ortasada cok iyi idi defansda cogaldilar hücümda cogaldilar trabzon Ortasahalarini birak defansindan cikip kalemize sut atmayan gollük pozisyon bulmayan futbolcu kalmadi. alan savunmasi adam savunmasini disiplinle yaptilar o yaptigina göre demekki yapiliyormus.
Gel gelelim Erman meselesine Erman Oyunun Rakip lehine dönüsmesini saglayan bir kac oyuncudan biri idi Tum +slyla =Erman ediyorsaa Koca mac boyunca 4 tane topu dogru kullaniyorsan diger toplarin tümünü rakibine teslim edip bekliyorsan % 5 lik isabetli pas yüzdesi ile oynuyorsan pres yapmiyor top kovalamiyorsan koca mac boyunca bir tane topun önüne gecmediysen, oynadigin alanin arkasina rakip 5 oyuncu sokuyor bir tanesinde bile orada sen yoksan bu futbolculuk ve takim adina vahim durum.
senden beklenen sana verdigimiz degerin karsiligi kadar oynaman bu halinle degil tum slyla etmen onlar bu takimda olsalardi yedekleri bile olamazdin.
ve ayni sekilde Ibrahimde Ermanda Farkli olarak arasira top ve adam kovavalasada %5 lik pas orani ile oynarsa ve isine geldiginde top kovalar isine geldiginde seyircilik yaparsa bu takim herzaman kaybetmeye mahkum. diyeceksinki digerleri iyimi oynadi hayir iyi oynamadilar ama en fazla bu ikili sirittigi icin üzerinde durduk.
Diger yandan sistem ve dizilis sekli ne olursa olsun bu tip hatalari maruz göstermez. birileri cikacak arda ile kiyaslama yapacak türkiyenin ikinci en iyi futbolcusu diyecek ozaman oynadigin oyunla bunu kanitlayacaksin arda ve aleks tarzi oyunculara bakacaksiniz mac boyunca isabetli pas yüzdesi ne adamlar % 95 pas yüzdesi ile oynuyorlar.
Bizler bunu yazarken daha iyisini bekledigimiz icin yaziyoruz. cikip flozofik yazilar yazmak futbol dersi vermek ahkam kesmek yerine aynasi istir kisinin lafa bakilmaz gercegi ile gözlemlemek daha dogru olandir. Takimimiz ve futbolcularimiz icinde bulunduklari bu durumu hak etmiyorlar ve biz hic hak etmiyoruz. onun icin burada büyük görev futbolcularimiza düsüyor kendilerinden bekleni sahaya yansitirlarsa kimsedende övgüden baska söz duymazlar!!!!!!
Turan 59 26.01.2010, 12:09 Teşekkürler giant kardeş.Her şeyi ne güzel anlatmışınız.Biz burada kimseyi yermiyoruz,ta gerçekleri söylüyoruz.Ön yargılı bazı taraftarlar tıpkı Bülent UYGUN'da olduğu gibi bazı şeyleri ya anlamıyorlar,ya da ; başka sebeplerden dolayı olayı çarpıtıyorlar.Bu güzel değerlendirmen için size teşekkür ederim.Ben isterimki ;Sivasspor taraftarıyım diyen herkesin olaylara duygusal değil objektif bakmalarıdır.Selamlar.
joe cole 26.01.2010, 12:43 yorumların cogunu okudum ferhata yuklenmısler cogu kısı cocuk ne yapsın tek basına kımse yardım etmedıler adama ferhat 2-3 kısyle tek basına mucade ettı elınden bu kadar gelıyor daha ılk macıydı heyrettınden 10 gomlek daha kalıtelı futbolcu bence ısrar edılmelı ayrıca LAZANYAlara gelınce ilk yarı ii oynadılar gercekten bız sahada yoktuk bu takımda musa nıye oynuyor anlamadım bu macta gercekten bıde forvetımız yok ya kamanan tek forvet oynayacak en son adamdır belkıde super lıgde artık duzelsın mehmet yıldız yada ibrahım sahın
Maçtan sonra yapılacak teş şey Trabzonu tebrik etmek olurdu.
Bu maçta taktiksel bir çok hata yapıldığına inanıyorum.
1- Öncelikle Muhsin hocaya birilerinin önemli olanın güzel futbol oynamak değil, 3 puan almak olduğunu hatırlatması gerekiyor. Bunu neden söylüyorum Sivas ayağına top geldiğinde güzel futbol sergilemek için kısa paslar yapmaya çalıştı ve sürekli top kaybetti. Çamurlu bir statta bunun mümkün olmadığını herkes bilir.
1- Maçın 90 dakikasında alanzinho denilen bir futbolcu sol kanadı bitirirken oraya sert bir savunmacı koyamadık. Taider - Agbetu değişikliği yapıldığında benim düşüncem agbetunun da en az alanzinho kadar hızlı olduğu ve hocanın abgetuyu o adamın peşine takacağıydı..Ama yapmadılar. Agbetu da sağ kanada geçti..
2- Defans kurgusunda yeni transfer Aubey'i hiç göremedim. Onlarca trabzon atağında bir kaç kere ismi duyuldu. Biz bu futbolcuyu defansı toplasın diye almadıysak neden aldık ki? Sağ kanatta oynatmak için mi?
3- Erman şu anda bu takımı sırtlayan futbolcudur. Erman aslında bana biraz Hagi'yi anımsatıyor. Hırçınlığı, bencilliği .. Erman ve Van herden neden ikiside sağ kanatta oynar ki? Kimse şimdi "ikisi aynı kanatta oynamıyor" demesin, maçı tekrar izleyin ve bakın, hep aynı kanattalar..
4- Bizim asıl sorunumuz orta saha, trabzon maçına baktığımızda alanzinho, umut ve diğerleri topu sürekli orta sahadan alıp getirdiler ama biz orta sahada bu futbolculara basamadık. Yeni defans alınsa ne olacak ki? Orta saha yol geçenhanı olduktan sonra o ne yapabilir ki?
4- Forvette kamanan ile oyuna başlamak bizi sahada 10 kişi bırakıyor. Benim kişisel fikrim kamanan beyin olarak sivası bitirmiş, gitmek istiyor. Üstelik Ersen Martin'in yaşadığı sorunları Kamanan da yaşayacak; top gelmeyecek, orta sahaya gidip birşeyler yapmaya çalışacak, aldığı topları aktaracağı futbolcu olmayacak ve adı beceriksize çıkacak.
Bu arada Sivasspor otobüsü ile ilgili olan, çirkin, anlamsız ve ne yaptıkları anlaşılamayan bu resim için Trabzonlu resimde bu dangalakları kınıyorum.
Aslına bakarsanız saplantı yapmış olan sizlersiniz? Nerden çıkardığımı merak ediyorsanız; forumlarınızın genel bölümünde 2008 yılında açılmış olan "Başkanımız Sadri Şener " başlıklı konudan sonra en çok, 27-12-2009 (sadece 1 ay bile olmamış) tarihinde açılmış Sivasspor Trabzon maçı konusu tıklanmış ve okunmuş.. :)
Fenerbahçe maçı için bile toplam 63.254 kere, Galatasaray maçı için 38.952 kere görüntülenmişken Sivas maçı için 76.513 kere tıklanmış..
Acaba kim takıntı yapmış..
Ha bu arada yazılan yorumlara ve yorum sayılarınıza bakınca da yine ne kadar Trabzonlularca önemsendiğimizi anlıyoruz.
Not: Eğer site yöneticileri bu konuyu kilitlemeselerdi sanıyorum bordomavi.net te Sivasspor maçı en çok mesaj yazılan konu olacaktı :D Bu kadar saplantı yapmayın Sivassporu.. Gelecek sezon da biz sizi yeneriz ödeşiriz.
bu kadar çok sivassporu konuştukları için zamanında iyi koymuşuz acısı halen içlerinden çıkmamamış
A.Turan Korkmaz 26.01.2010, 19:28 Degerli kardesim Burada sahip cikilmasi gerekenler noktasinda sana hem fikirim ama sahip cikmak adina yapilan yanlislari görmezden gelmek ne yaparsa yapsin, yerin dibinede soksa da kümede düsürse görmezden gelelim mantigi dogru bir mantik degil.
Takim olarak cok kötü oynadik bu bir gercek. Trabzon takimi ortasada cok iyi idi defansda cogaldilar hücümda cogaldilar trabzon Ortasahalarini birak defansindan cikip kalemize sut atmayan gollük pozisyon bulmayan futbolcu kalmadi. alan savunmasi adam savunmasini disiplinle yaptilar o yaptigina göre demekki yapiliyormus.
Gel gelelim Erman meselesine Erman Oyunun Rakip lehine dönüsmesini saglayan bir kac oyuncudan biri idi Tum +slyla =Erman ediyorsaa Koca mac boyunca 4 tane topu dogru kullaniyorsan diger toplarin tümünü rakibine teslim edip bekliyorsan % 5 lik isabetli pas yüzdesi ile oynuyorsan pres yapmiyor top kovalamiyorsan koca mac boyunca bir tane topun önüne gecmediysen, oynadigin alanin arkasina rakip 5 oyuncu sokuyor bir tanesinde bile orada sen yoksan bu futbolculuk ve takim adina vahim durum.
senden beklenen sana verdigimiz degerin karsiligi kadar oynaman bu halinle degil tum slyla etmen onlar bu takimda olsalardi yedekleri bile olamazdin.
ve ayni sekilde Ibrahimde Ermanda Farkli olarak arasira top ve adam kovavalasada %5 lik pas orani ile oynarsa ve isine geldiginde top kovalar isine geldiginde seyircilik yaparsa bu takim herzaman kaybetmeye mahkum. diyeceksinki digerleri iyimi oynadi hayir iyi oynamadilar ama en fazla bu ikili sirittigi icin üzerinde durduk.
Diger yandan sistem ve dizilis sekli ne olursa olsun bu tip hatalari maruz göstermez. birileri cikacak arda ile kiyaslama yapacak türkiyenin ikinci en iyi futbolcusu diyecek ozaman oynadigin oyunla bunu kanitlayacaksin arda ve aleks tarzi oyunculara bakacaksiniz mac boyunca isabetli pas yüzdesi ne adamlar % 95 pas yüzdesi ile oynuyorlar.
Bizler bunu yazarken daha iyisini bekledigimiz icin yaziyoruz. cikip flozofik yazilar yazmak futbol dersi vermek ahkam kesmek yerine aynasi istir kisinin lafa bakilmaz gercegi ile gözlemlemek daha dogru olandir. Takimimiz ve futbolcularimiz icinde bulunduklari bu durumu hak etmiyorlar ve biz hic hak etmiyoruz. onun icin burada büyük görev futbolcularimiza düsüyor kendilerinden bekleni sahaya yansitirlarsa kimsedende övgüden baska söz duymazlar!!!!!!
Değerli kardeşim, son 3 yıldır içerde oynadığımız her maçta staddaydım diyebilirim. Gelip de stadda takımımı nasıl seyretmek istiyorsam ona göre yazıyorum, filozof olmaya çalışmıyorum.
Oyun sistemimizde değişim şart diyorum.Daha açık yazayım.
Fener maçında bence Erman Kılıç tek forvet oynamalıdır. Mehmet Yıldızın boşluğunu o gelene dek Erman doldurabilir. Ama Mehmete duyduğunuz güveni, verdiğiniz desteği , oyunu yönlendirme yetkisini ve serbest oynayabilme özgürlüğünü Ermana da vereceksiniz. Sen orta saha oyna, şunu takip et, top çal, pas ver, pres yap,geri gel,hem de git gol at demek olmaz.Doğru kullanırsanız Erman güçlü bir silahtır elinizde. Yoksa oynatmayın kenarda otursun daha iyi.
Ha eğer TS maçındaki gibi rakibe basmayan bir orta sahayla çıkar bir de üzerine Kamanan ve Ermanla oynarsanız birkaç kişi eksik oynarsınız.
Böyle olunca garibim İ. Dağaşan da koşmaktan helak olur, üzerine bir de tepki yer. FB maçı ve kadrosu bize çok şey gösterecek.
|