Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapasite 30 binin altında olmamalı
SivasSpor.Com 27.01.2010, 00:12 http://www.sivaslilar.net/images/stories/spor/malik-ecder-ozdemir.jpg
Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, TOKİ'nin Sivas'a yapacağı yeni stadyumun seyirci kapasitesinin 30 binin altına düşürülmeye çalışılmasına tepki gösterdi.
Gazetemizin gündeme getirdiği konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdemir, “Bir kez daha milletvekillerimizle, buradaki kamuoyu ile sayın yetkililere Sayın Başbakan'a anlatmalıyız. Bu tesis bir kere yapılacak.” dedi.
Gazetemizin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Sivas'a yapılacak olan yeni stadyum ile ilgili gündeme getirdiği seyirci kapasitesi konusu tartışılmaya devam ediyor.
Gazetemizin konuyu gündeme getirmesinin ardından Taraftarlar, Taraftar Sitesi Sivasspor.com, stadyumun seyirci kapasitesinin 30 binin altına düşürülmesi yönündeki tavra büyük tepki göstermişti.
Türkiye'nin dört bir yanından gazetemize ve taraftar sitesi Sivasspor.com' a ulaşarak ‘bu düşünceden vazgeçilmesi ve stadyumun seyirci kapasitesinin en az 30 bin olması' yönünde görüşlerini bildiren vatandaşlar. Yetkilileri bu konuda daha hassas ve kentin geleceğini düşünerek hareket etmeye davet etmişti.
Temelinin bu sene içerisinde atılması beklenen stadyum ile ilgili seyirci kapasitesi konusunda tartışmalar devam ederken CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'de stadyumun seyirci kapasitesinin 25 bine düşürülmeye çalışılmasına tepki gösterdi.
Konuyla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Özdemir, bu konuda milletvekilleri ve diğer yetkililerle birlikte hareket ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ yetkilileri ile görüşülüp kapasitenin düşürülmemesini sağlamalıyız dedi.
“SABIRLA BEKLEDİK”Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas'a yeni bir stadyum sözü verdiğini, bu sözün gerçekleşmesi için Sivaslılar olarak uzun süre, sabırla beklenildiğini dile getiren CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Sayın Başbakan'ın 2-3 yıl önce büyük vaatlerle Sivas'a gelip, hatta tek vaadi. Sivas'a bir 4 Eylül Stadyumu, Sivas'a yakışacak, yanındaki kompleksleri ile yüzme havuzları ile başka etkinlikleriyle günlük yaşam alanları ile bir 4 Eylül Stadyumu sözü vermişti Sayın Başbakan.
Biz de Sivaslılar olarak ısrarla bekledik bu en kısa zamanda ne zaman gerçekleşecek diye.
Şuana kadar unutulmuş vaziyetteyken şimdi bende yakından takip ediyorum. Kapasitesi düşürülmüş, uluslar arası müsabakalara müsait olmayacak bir yapıda algılanıyor olması, böyle planlanıyor olması gerçekten bir kandırmaca bence" dedi.
"BİR KEZ DAHA ANLATMALIYIZ"
Başta milletvekilleri olmak üzere kentteki diğer yetkililerle birlikte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ yetkilileri ile kanun bir kez daha görüşülmesi gerektiğini dile getiren Özdemir. "Bu tesisler Sivas'a bir kez yapılacak. Yapılmışken tam yapılmalı" dedi.
Özdemir şu şekilde konuştu:
"Bir kez daha milletvekillerimizle, buradaki kamuoyu ile sayın yetkililere Sayın Başbakan'a anlatmalıyız. Bu tesis bir kere yapılacak. Belki 30-40 yıl boyunca bir daha yapılamayacak tesisler. Yapılmışken gönül alma türünden tesisler değil, Sivas'a hiç olmazsa önümüzdeki 40-50 yıl süreçte hizmet verebilecek tesisler olması gerekiyor.
25 bin kapasite arasında, 5 bin artırılacak kapasite ile belki yüzde 10-15 maliyet artacak ama bir kere yapılacak bu tesisler. O nedenle vaat edildiği biçimde ve Sivas'ında geleceğini kurtaracak boyutta kapasite olması gerekiyor."
"BU HAKLI BİR MANTIK DEĞİL"
Stadyumun seyirci kapasitesinin düşürülmesi yönündeki tutumun, maçlara olan ilginin azlığına bağlanmasının doğru bir yaklaşım olmayacağını dile getiren CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, bunun haklı bir mantık olmadığını söyledi.
'Mevcut stadyumu bile dolduramıyoruz, 30 bin kişilik stadyumu hiç dolduramayız' söyleminin yanlış olduğunu dile getiren Özdemir, "Bu haklı bir mantık değil. Söylenildiği gibi hiç yapma o zaman. Mevcut stadyumu da dolduramazsın. Bu, 'Sivasspor bundan sonra daha ileriye gidemeyecek' anlamına mı geliyor? Sivasspor inşallah bu seneki talihsizliği yendiği zaman şampiyon da olacaktır. Yakın geçmişte yaşadık, uluslar arası takımlar gelecek. O nedenle böyle düşünülmesi gerekiyor. Ya hiç yapmasınlar ya da yapılacaksa adam gibi bu kapasiteyi kaydıracak boyutta ve kapasitede olması lazım" dedi.
TARAFTARLAR NET BİR AÇIKLAMA YAPILMASINI İSTİYOR
Konuyla ilgili tepkiler artarak devam ediyor. Taraftarlar stadyumun seyirci kapasitesi ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkmasını istiyor.
TOKİ yetkililerinin bu konuda net bir açıklama yaparak tartışmalara son noktayı koymasını isteyen vatandaşlar, "Biz 30 binin altında seyirci kapasitesi olacak stadyum istemiyoruz. Seyirci kapasitesi 30 bin olmalı" şeklinde görüşlerini dile getiriyor.
Ersan Arslan / Sivasın Sesi
http://i46.tinypic.com/zu5hkg.jpg
30 000 kısılık stadyum hakkımız.söke söke alırız..
GokhanTurna 27.01.2010, 00:20 Şu net açıklamaları bi türlü duyamadık. 20 25 bin yapılmak istenmesi ne kadar saçma bişi. Geleceğe yönelik yapılmalı kapasitesi 30 binin altında olmamalı.
Kayseride de taraftar potansiyeli yoktu dolmaz o stat deniyordu yapılırken ama gördük kü doluyormuş. Siz yapında o stadı doldurcak taraftar artar merak etmeyin
eyuphulagu 27.01.2010, 00:27 Malik Bey'e stat konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum..İŞTE SİVAS'IN VEKİLİ BÖYLE OLMALI;UMARIM DİĞER VEKİLLER DE MALİK BEY DEN DERS ALIRLAR..Malik Bey konuşmasında sitenin de yaptığı açıklamay benzer açıklamalar yapmış..F.B. maçında umarım tarftarlar ve gruplar pankart hazırlayarak sesimizi canlı yayında daha iyi duyururlar...
badger5858 27.01.2010, 00:27 Sporun içinden gelmiş Hamza beyin "3-5 bin kişi az olsa ne farkeder ki" şeklindeki saçma sapan yorumundan sonra konuya mantıklı bir şekilde yaklaştığınız için teşekkürler Malik Bey...
Bilmiyorum sizinde dikkatinizi çekti mi??
3 senedir ortalarda görünmeyen başta akp liler olmak üzere tüm SİVAS milletvekilleri yavaş yavaş vitrine çıkmaya başladı...seçimler mi yaklaştı nee??
umarım bu sandık önümüze geldiğinde bu günleri unutmayız ve önceki seçimlerdeki hatalarmızı tekrarlamayız....
Yüce Rabbim Sivas için canla başla çalışacak insanları seçtirmeyi nasip eder inşallah......
konartr58 27.01.2010, 01:16 başbakan sivasın bakanı benim diye söz vermişti.belediye seçimleri incesinde 30 bin kişilik satadın yapılacağını mücdelemişti.O zaman ben tv deki bir konuşmamda bu sözün bir seçim vaadi olmaktan öte geçmeyeceğini söyleyince bazı arkadaşlar kızmışlardı.gerçekci olalım bu stadla kalacağız.20 binlik stad yapılacak demek yenisi yapılmayacak demektir.
diyelim ki 50 binlik stad yapıldı bizi avrupa futbol karşılaşmaları için ev sahipliğini istediğim bir öneride sekiz il içinde sivas alınmadığı ilan edilmiş ise böyle bir stadın ne anlamı olur ki?boşuna heveslenmeyelim.yırtınmayalım sivasa yeni stad yapılmaz.zaten bütceye bakılırsa böyle bir ödenekde yok.Yok Yerimiz TOKi ye verilecekmişde bize yeni stad yapılacakmış.yapılmaz.
sivaslı bunu bilmelidir.ama şunu isteyebiliriz.Stadın etrafındaki yapılar kaldırılabilir.karayolları sübe müdürlüğüne ait lojman ve diğer binalar stad alnına dahil eidlir.Spor il müdürlüğü bu alana aktarılır.dışarıdaki çim saha da bu alana yerleştirilebilir.stadın etrafı yeniden düzenlenir ise stad kapasitesi artırılabilir.
bunun için bastırmalıyız.zaten karayollarının buradaki binalarının birçoğu artık ekonomik ömürlerini doldurmuş durumdalar.sapor müdürlüğü bu alana taşınırsa stadın etrafı kapasite artırılacak şekilde yeniden düzenlenebilir.
antreman sahası otopark yapılıp onun üzeri yolu altına alacak şekilde hatta karayollarından alınacak kısma uzatılacak şekilde yeniden düzenlenebilir.
tabi bunu düşünecek belediye yönetimi isteyecek pişirecek buna gücü yetecek
bir güç birliği lazım.
SİVASSPOR YÖNETİMİ BUNUN İÇİN ÇALIŞMALIDIR.GEREKLİ İMAR DEĞİŞİKLİKLERİNİ BELEDİYEDEN İSTEMELİDİR.SİYASİLERDE DESTEKLERİNİ VERMELİDİRLER.birisi vaad edip diğerininde eleştirmesi kolay.
biz kolayı istediğimiz şeyin akılcı olmasında arayalım.A planı işlemiyorsa B hatta C planları bulalım.
yigido yakup 27.01.2010, 01:18 malik ejder özdemir e tesekkür ediyoruz.
muhalefet milletvekili olmasina ragmen basbakanla görüsme durumu anlatma istegi diger basbakanin sivas kontenjanindan sans verdigi milletagalarina örnek olur onlarinda bir sivas apoleti tasidiklari akillarina gelir ve gerekeni yaparlar.
eger onlar gerekeni yapmazsa?
sivasli gerekeni yapacaktir.
helal olsun Malik Ecder'e çok güzel konuşmuş.
Harbi Selim 27.01.2010, 01:25 Yav stadımız taş olsun toprak olsun. Ne fark eder. Trabzonla Kayseriyi ağırlama fırsatımız olsunda. Anladı onlar...
eyuphulagu 27.01.2010, 02:17 Kayseri stadının parasının bir kısmını Kadir Has grubu vermiş;bunu 2 Yıl önce Kayseri'ye gidip stat inşaatını gezdiğimde orada görevli olan yetkililerde çöğrendim..Bana orada görevli olan bir Mühendis Kadir Has grubunun Stat yapımı için 17 Trilyon bağış yapıldığını söyledi..Kadir Has stadı 60-70 arasına da bir maliyete çıktığına göre 60-17=43 Trilyon ediyor Tokinin stat için harcadığı para...Bizimde Has grubu gibi bir dayımız olsa biz TOKİ 25 bin kişilik bir stat düşünüyor değil mi;aradaki 5-7 binlik farkı ya Sivaslı bir işadamı bağış yapabilir ya da G.S. ın Aslantepe Stadında yapıldığı stadın isim hakkı Telekom,Turkcel gibi sponsorlarla anlaşılarak kalan 5-10 binlik kapasite maliyeti de karşılanabilir;karşılığında bu sponsorlara Statta 10-15 yıl süreyle REKLAM YAPMA HAKKI SATILMIŞ DA OLUR..STADA SPONSOR BULMA OLAYINI SİTE GÖREVLİLERDEN RİCA EDİYORUM BAŞLIK OLARAK AÇILIRSA TARTIŞMAYA AÇMAK İSTİYORUM...
Kibrisli 27.01.2010, 02:30 Kayseri stadının parasının bir kısmını Kadir Has grubu vermiş;bunu 2 Yıl önce Kayseri'ye gidip stat inşaatını gezdiğimde orada görevli olan yetkililerde çöğrendim..Bana orada görevli olan bir Mühendis Kadir Has grubunun Stat yapımı için 17 Trilyon bağış yapıldığını söyledi..Kadir Has stadı 60-70 arasına da bir maliyete çıktığına göre 60-17=43 Trilyon ediyor Tokinin stat için harcadığı para...Bizimde Has grubu gibi bir dayımız olsa biz TOKİ 25 bin kişilik bir stat düşünüyor değil mi;aradaki 5-7 binlik farkı ya Sivaslı bir işadamı bağış yapabilir ya da G.S. ın Aslantepe Stadında yapıldığı stadın isim hakkı Telekom,Turkcel gibi sponsorlarla anlaşılarak kalan 5-10 binlik kapasite maliyeti de karşılanabilir;karşılığında bu sponsorlara Statta 10-15 yıl süreyle REKLAM YAPMA HAKKI SATILMIŞ DA OLUR..STADA SPONSOR BULMA OLAYINI SİTE GÖREVLİLERDEN RİCA EDİYORUM BAŞLIK OLARAK AÇILIRSA TARTIŞMAYA AÇMAK İSTİYORUM...
İyi de gardaş... TOKİ Bursa, Antalya, Eskişehir gibi illere 35-40 bin Afyon ve Malatya'ya 35 bin kişilik stadyum yapıyor... Bunlara yaparken sponsora ihtiyaç yok Sivas'a gelince mi var? Rize ile aynı büyüklükte bir stadyum...
Malik Bey bunu gençlik ve spordan sorumlu bakana soracak... 100bin nüfuslu Süper ligte takımı olmayan Rize ile 300bin nüfuslu Süper ligte takımı olan Sivas'a neden aynı büyüklükte stadyumlar yapılıyor. Sivas mı cezalandırılmakta yoksa Başbakanın memleketi Rize mi kollanmaktadır? diye...
yukarıyıldızlı 27.01.2010, 09:25 diğer akp liler yatın siz orda adamız diye geçiniyorsunuz dimi tabi seçim zamanı olsa meydanlarda cirit atardınız...konuşup da şu stadı bailatamadığınız gibi amatör küme maçları oynanacak stad yaptıracaksınız galiba yazıklar olsun size....
58_babacan_58 27.01.2010, 10:03 YAPIN ARTIK ŞU STADI VERİLEN SÖZLERİ YERİNE GETİRİN YADA YAPMAYACAĞINIZ ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEYİN.........
evet bazı arkadaşlara yüekten katılıyorum. akp sivasa hiç bişey yapmaz yapmayacakta. çünkü hakkımızı arayacak milletvekilleri yok. sadece parmak kaldırıp indiren milletvekili seçtik akp ye biz. sayın malik ejder özdemir bey yürekten teşekkür ediyorum. zaten sivasın sorunlarıylada ilgilendiğini meclis tv den takip ediyorum. keşke diğer milletvekilleride öyle olsaydı. rahmetli muhsin beyde sivasın sorunlarıyla ilgilenirdi ama ne yazıkki malik ejder bey bu konuda yalnız kaldı.sivasa stad falan yapılmayacak. bunun içinde kendinizi yormayın. dikimevi gitti. ses çıkaran olmadı. devlet malzeme ofisi gitti ses çıkaran olmadı. sivasa yapılması düşünülen büyük psikiyatri hastanesi tokata kaydırıldı.sivasa hiç bir yatırım yapılmıyor. kimse ağzını açıp bişey söylemiyor. sivasın sahibimi varki. tek çıkan ses malik ejder özdemir onada teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.
babapiton 27.01.2010, 10:21 Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir Stadyum üzerinde siyaset yapıyo ama dediklerinde haklı
kaptann58 27.01.2010, 10:31 VEKİLİMİZE TŞK EDERİZ FAKAT NİÇİN BU KADR ISRAR ANLAMIYORUM GEÇEN YIL ŞAMPİYONLUĞA OYNADIK STADIMIZI BİLE DOLDURAMADIK
balmandol 27.01.2010, 10:53 Malik bey sayın iktidar partisi milletvekillerine ders verircesine açıklama yaptı..Teşekkürler sayın verkilim. Her ne kadar oy vermesemde size DUYARLILIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. O adını seçimden seçime duyduğumuz Vekillerede KAPAK OLSUN..Hadi sizi göriimm yaptırmayın stadı..Bak neler oluyor..
balmandol 27.01.2010, 10:54 Maça gelipte hiç 10.000 kişiden yuh sesi dinledinizmi bi görelim.!!!!!
Sayın ithal vekillerimiz...!!!!!!!!!!!!
izmirligardaş58 27.01.2010, 11:11 muhalefet partisinden bi abimizin böyle girişimlerde bulunması gerçekten iktidar partisindeki hemşerilerimize örnek olsun unutulmasın ki sivasa bir söz veriyosan yerine getirmelisin sivas insanının kalbi kırılırsa başka şeyle gönlü alınmaz 5 milyonluk nüfusumuz bu ülkedeki dengeleri bozmaya yetecek kapasitede bunuda kimse unutmasın sivasla alakalı durumlarda iki kere düşünüp bi kere yapsınlar
muhsin koçak 27.01.2010, 11:18 Sizin tartışdıgınız ne ben hiç anlamıyorum 30. kişilik stadyum ne yapacaksınız zaten 14. kişilik stadyumuz var 14. ne dolduramıyoz 30. kişiligi ne yapcaksınız mantıklı olun lütfen
:confused:
Senin için söylemesi kolay.Erzuruma sadece bir kez kullanılacak olan bir tesis için devlet 500-600 milyon dolarlık yatırım yapıyor.Sadece bir atlama rampasının maliyeti 57 milyon dolarmış arkadaşlar.Bu organizasyon bittiği zaman hepimiz biliyoruzki bu tesisler ve yatırım kaderine yani çürümeye terk edilecek.Bize yapılacak tesisler ise bütün bir ilin en az 50 yıllık yükünü taşıyacak ve her daim kullanılacak.Şimdi soruyorum sana: Erzurumlu vatandaş da biz onun bunun çocuğumuyuz.
üçyıldız58 27.01.2010, 11:23 gayet güzel yerinde bir açıklama ben hep takdir ediyordum chp milletvekilimzi muhsin yazıcıoğluyla birlikde sivas için mücadele eden tek milletvekilydi
bazı burda gocunan akp li arkadaşlarımız olabilir gayette normaldir onların hakkınıda yemeyelim milletvekilleride çok çalıştı numune hastesi sigorta hastenesi temizlik şirketine yakınlarını yerleştirmek için hastene başhekimini şirket müdürünü bıktırdılar
utanmadan sıkılmadan milletvekili olma kartvizitlerini bir temizlik şirketine adam alma için kullandılar zaten çapları vasıfları ancak ona yeterdi
çok daha ağır konuşurumda bura yeri değil ben bu memlekete hainlik edeninn..................?
YENİÇUBUKLU 27.01.2010, 11:32 DEĞERLİ ARKADAŞLAR SİVASIMIZ YILLARDAN BERİ HEP İHMAL EDİLMİŞ VE HALA İHMAL EDİLİYO BUNA DUR DİYECEK OLAN SİVASLILAR OLARAK BİZLERİZ SİVAS YARARINA YAPILAN HER İŞTE HER PLATFORMDA OLMALIYIZ VE SESİMİZ ÇIKTIĞI KADAR GÜCÜMÜZ YETTİĞİ KADAR SİVAS DEMELİYİZ
SİVASIMIZI HAK ETTİĞİ YERLERE ULAŞTIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ SİVAS YARARINA KONUŞAN HERKESE SELAMLAR
Metal Gear 27.01.2010, 11:32 Yahu hep söylüyorum,bırakın stat yapmayaı.Bizim köyün harmanı boş.Portatif bir tribün yapalım yeter!protokol gelsin,sığsın yetr!:)
Kibrisli 27.01.2010, 11:47 Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir Stadyum üzerinde siyaset yapıyo ama dediklerinde haklı
İktidar vekilleri Sivas'a sahip çıksın Malik Bey'e söz söyletmesinler... Sence nasıl bir siyaset yapıyor? Sivas'ın sorunları ile ilgilenmese "Ne biçim adam bu Sivas'ın sorunları ile ilgilenmiyor" dersiniz, ilgilendiğinde de "Siyaset yapıyor" dersiniz... Nasıl bir zihniyet anlamadım ben bunu...
Üniversite öğrencilerinin Formasyon sorununu çözmek üzere yakından takip ediyorum, Sivas'a gelen trenler kaldırıldı farkında mısın? Bu sorunları da meclise taşıdı Malik Bey, AKP'li vekiller de yalan söyleyerek kendilerini kurtarmaya çalıştılar ve çalışıyorlar bu konu ile ilgili. Sivas halkı tren konusunda Malik Bey'e destek verse o sorunu da çözecek biliyorum... Son olarakta stad mevzuusu AKP'li Selami Uzun gelsin bu haftasonu maça FeBe beresi ile sıkıyorsa... Adamın arkasında durup destek olmak ve icraat yapmasını sağlamak dururken köstek oluyorsunuz... Destek olsanız ve meclise taşınsa bu konu, başbakana gitse, en az 30.000 kişilik stadyum yapılsa kötü mü olur yani? Gerçi kötü olabilir sizin için... Neden? Çünkü bu işi CHP'li vekil yapmış olur değil mi?
Bazen memleketimin insanını anlayamıyorum...
İktidar vekilleri Sivas'a sahip çıksın Malik Bey'e söz söyletmesinler... Sence nasıl bir siyaset yapıyor? Sivas'ın sorunları ile ilgilenmese "Ne biçim adam bu Sivas'ın sorunları ile ilgilenmiyor" dersiniz, ilgilendiğinde de "Siyaset yapıyor" dersiniz... Nasıl bir zihniyet anlamadım ben bunu...
Üniversite öğrencilerinin Formasyon sorununu çözmek üzere yakından takip ediyorum, Sivas'a gelen trenler kaldırıldı farkında mısın? Bu sorunları da meclise taşıdı Malik Bey, AKP'li vekiller de yalan söyleyerek kendilerini kurtarmaya çalıştılar ve çalışıyorlar bu konu ile ilgili. Sivas halkı tren konusunda Malik Bey'e destek verse o sorunu da çözecek biliyorum... Son olarakta stad mevzuusu AKP'li Selami Uzun gelsin bu haftasonu maça FeBe beresi ile sıkıyorsa... Adamın arkasında durup destek olmak ve icraat yapmasını sağlamak dururken köstek oluyorsunuz... Destek olsanız ve meclise taşınsa bu konu, başbakana gitse, en az 30.000 kişilik stadyum yapılsa kötü mü olur yani? Gerçi kötü olabilir sizin için... Neden? Çünkü bu işi CHP'li vekil yapmış olur değil mi?
Bazen memleketimin insanını anlayamıyorum...
Üstad ağzına sağlık, en yerinde en güzel cevabı vermişsin. Bu arkadaş ve bezer zihniyette olanlar, siyasetle memlekete hizmeti ayırt edemedikleri için elma-armut farkını bir türlü idrak edemiyorlar. Maalesef!
CHP Sivas Milletvekili Sayin Malik Ecder Özdemiri bu cabalarindan dolayi takdir ediyor tesekkürlerimizi sunuyorum.Diger sivas milletvekillerimizinde siyasi farkliliklari bir kenara birakip Sivas icin en iyisini yapma noktasinda ayni cabaya sahip olmasini temenni ediyorum. Kendisi ile biliyorumki benim gibi farkli düsünceye sahíp bir cok arkadasim Sivas Icin en iyisini isteme noktasinda ayni noktadayiz. Iktidar vekillerimizinde bu noktada durmasi dilegimiz.
SiVaSLı MeRT 58 27.01.2010, 13:20 BRAVO CHPli MİLLETVEKİLİNE NE VARSA ONLARDA VAR ZATEN AKPye OY VERENLER UTANSIN
30.000 KİŞİK STAD İSTERİZ
serhatcan 27.01.2010, 15:19 Şu hale bak yaa. milletvekilleride işi biliyor. sivas halkının gözünü nasıl boyarız nasıl sivas halkına şirin görünürüz biliyorlar. Adamlar çıkmış sayadyumun 30.000 kişilik olması iç,in neymiş mücadele veriyorlar. bizim halk da şakşaklıyor. bu sadece chp için değil tüm partilerin sivas milletvekilleriyle ilgili. stad için neredeyse topyekün isyan çıkaracak sivas halkı:)) yav bir millet vekilide demiyorki sivasta iş sahaları yok,sanayii yok,var olan işyerlerinide ya kapatıyorsunuz yada başka yere taşıyorsunuz. cumhuriyetin temelinin atıldığıyla övünülen sivasta işsizlik had safhada, sosyal kültürel oluşum hak getire,ama yinede bu sivas halki mutlu enteresan ya.yinede şakşakcılık yapıp dururlar. ekmek için iş için form açmazlar yazmazlar isyan etmezler stadın 20.000 mi 30.000 mi olması için kendilerini yırtarlar.yiğidolar dişyarıymış:))) ekmeğine aşına sahip çıkan yiğidodur. vatan millet sakaryayla karın doyuyorsa amenna.ama gel görkii sivas ve sivas halkının türkiyedeki konumuna bakın.türkiyenin göbeğinde bir şehir,üstelik toprak bakımındanda büyük ama aç susuz.hadi bırakalım isvassporu kurtaralım.
hamza yerli kaya ve digerleri boşa vekil olmuş 3 5 bin ne farkeder diyebilen bir vekil bilmezmiki 30 000 altında stadlarda milli maçlar oynanmıyor.bazı taraftarlarımızda bilmem hangi amaçla söylüyorlar ısrar niye diye bi daha söylüyorum bu stadda milli maç oynanabilmesi için 30 000 kapasitenin üstünde olması şartı var.yarın bir dünya kupası falan alırsa türkiye neden bir maçta sivasta oynanmasın hepsi kayseridemi oynanacak yada diger illerde.kaldıki kimse babasının hayrına yapmıyor stadı koca stad yerini veriyoruz tokiye.bence sivasspor yönetimi bu teklifleri kesinlikle kabul etmemeli çünkü 49 yıllıgına 4 eylül stadı kiralandı.
metin_yilmaz 27.01.2010, 16:27 http://www.sivaslilar.net/images/stories/spor/malik-ecder-ozdemir.jpg
Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, TOKİ'nin Sivas'a yapacağı yeni stadyumun seyirci kapasitesinin 30 binin altına düşürülmeye çalışılmasına tepki gösterdi.
Gazetemizin gündeme getirdiği konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdemir, “Bir kez daha milletvekillerimizle, buradaki kamuoyu ile sayın yetkililere Sayın Başbakan'a anlatmalıyız. Bu tesis bir kere yapılacak.” dedi.
Gazetemizin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Sivas'a yapılacak olan yeni stadyum ile ilgili gündeme getirdiği seyirci kapasitesi konusu tartışılmaya devam ediyor.
Gazetemizin konuyu gündeme getirmesinin ardından Taraftarlar, Taraftar Sitesi Sivasspor.com, stadyumun seyirci kapasitesinin 30 binin altına düşürülmesi yönündeki tavra büyük tepki göstermişti.
Türkiye'nin dört bir yanından gazetemize ve taraftar sitesi Sivasspor.com' a ulaşarak ‘bu düşünceden vazgeçilmesi ve stadyumun seyirci kapasitesinin en az 30 bin olması' yönünde görüşlerini bildiren vatandaşlar. Yetkilileri bu konuda daha hassas ve kentin geleceğini düşünerek hareket etmeye davet etmişti.
Temelinin bu sene içerisinde atılması beklenen stadyum ile ilgili seyirci kapasitesi konusunda tartışmalar devam ederken CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'de stadyumun seyirci kapasitesinin 25 bine düşürülmeye çalışılmasına tepki gösterdi.
Konuyla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Özdemir, bu konuda milletvekilleri ve diğer yetkililerle birlikte hareket ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ yetkilileri ile görüşülüp kapasitenin düşürülmemesini sağlamalıyız dedi.
“SABIRLA BEKLEDİK”Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas'a yeni bir stadyum sözü verdiğini, bu sözün gerçekleşmesi için Sivaslılar olarak uzun süre, sabırla beklenildiğini dile getiren CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Sayın Başbakan'ın 2-3 yıl önce büyük vaatlerle Sivas'a gelip, hatta tek vaadi. Sivas'a bir 4 Eylül Stadyumu, Sivas'a yakışacak, yanındaki kompleksleri ile yüzme havuzları ile başka etkinlikleriyle günlük yaşam alanları ile bir 4 Eylül Stadyumu sözü vermişti Sayın Başbakan.
Biz de Sivaslılar olarak ısrarla bekledik bu en kısa zamanda ne zaman gerçekleşecek diye.
Şuana kadar unutulmuş vaziyetteyken şimdi bende yakından takip ediyorum. Kapasitesi düşürülmüş, uluslar arası müsabakalara müsait olmayacak bir yapıda algılanıyor olması, böyle planlanıyor olması gerçekten bir kandırmaca bence" dedi.
Başta milletvekilleri olmak üzere kentteki diğer yetkililerle birlikte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ yetkilileri ile kanun bir kez daha görüşülmesi gerektiğini dile getiren Özdemir. "Bu tesisler Sivas'a bir kez yapılacak. Yapılmışken tam yapılmalı" dedi.
"Bir kez daha milletvekillerimizle, buradaki kamuoyu ile sayın yetkililere Sayın Başbakan'a anlatmalıyız. Bu tesis bir kere yapılacak. Belki 30-40 yıl boyunca bir daha yapılamayacak tesisler. Yapılmışken gönül alma türünden tesisler değil, Sivas'a hiç olmazsa önümüzdeki 40-50 yıl süreçte hizmet verebilecek tesisler olması gerekiyor.
25 bin kapasite arasında, 5 bin artırılacak kapasite ile belki yüzde 10-15 maliyet artacak ama bir kere yapılacak bu tesisler. O nedenle vaat edildiği biçimde ve Sivas'ında geleceğini kurtaracak boyutta kapasite olması gerekiyor."
Stadyumun seyirci kapasitesinin düşürülmesi yönündeki tutumun, maçlara olan ilginin azlığına bağlanmasının doğru bir yaklaşım olmayacağını dile getiren CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, bunun haklı bir mantık olmadığını söyledi.
'Mevcut stadyumu bile dolduramıyoruz, 30 bin kişilik stadyumu hiç dolduramayız' söyleminin yanlış olduğunu dile getiren Özdemir, "Bu haklı bir mantık değil. Söylenildiği gibi hiç yapma o zaman. Mevcut stadyumu da dolduramazsın. Bu, 'Sivasspor bundan sonra daha ileriye gidemeyecek' anlamına mı geliyor? Sivasspor inşallah bu seneki talihsizliği yendiği zaman şampiyon da olacaktır. Yakın geçmişte yaşadık, uluslar arası takımlar gelecek. O nedenle böyle düşünülmesi gerekiyor. Ya hiç yapmasınlar ya da yapılacaksa adam gibi bu kapasiteyi kaydıracak boyutta ve kapasitede olması lazım" dedi.
Konuyla ilgili tepkiler artarak devam ediyor. Taraftarlar stadyumun seyirci kapasitesi ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkmasını istiyor.
TOKİ yetkililerinin bu konuda net bir açıklama yaparak tartışmalara son noktayı koymasını isteyen vatandaşlar, "Biz 30 binin altında seyirci kapasitesi olacak stadyum istemiyoruz. Seyirci kapasitesi 30 bin olmalı" şeklinde görüşlerini dile getiriyor.
daha stad diye kendinizi paraliyorsunuz 30 bin 40 bin diye 15 binlik stad sampiyonluga oynadigi dönemde dolmadiki bos stadami oynamak istiyorsunuzzz hadi bunlarida gectim bank asya icinmi 30 000 kisilik stad irkilin arkadaslar irkilin takim olarak klub olarak taraftar olarak irkilin bakalim bi yoksa burda konusacagimiz bi takimda kalmiyacak
58^SiVaS^58 27.01.2010, 16:49 helal sana baskan bencede 30bin den asaga olmamasi gerek:):):)
oquzh4n58 27.01.2010, 17:08 ywa ne stadı üsütttunuzmu takım malsef yazıklar olsn bankasyaya lıgıne gıdıyor bankasya maclarına mı gıdece z o stadLa sankı dıger stad dolyuor mus gıbı etmeyn yaw o kadar sorn warken stad pesndesnz
ercan58.a 27.01.2010, 17:20 bu takımla bu oyunla bankasya 1 ligde 30.000 lik stadda takımımızı destekleriz hatta 50 bin kişilik olsun mümkünse
çook üzülüyorum çooooooook
takım kötü oynuyor bank asyaya düşme ihtimali var halen millet yeni yapılacak stad 20 bin mi olsun yoksa 30 bin mi olsun bunun tartışmasını yapıyorlar şimdi ki stadı dolduramıyoruz 30 binlik stad yapılsa bile orayı dolduracak taraftarı nerden bulacagız orası da ayrı bir konu
nightmare58 27.01.2010, 19:34 http://www.sivaslilar.net/images/stories/spor/malik-ecder-ozdemir.jpg
Çok şükür yarabbi memleketimize sahip çıkan milletveillerimiz de varmış bizim bu ne ya seçim zamanı piyasada gözüken onun dışında gözükmeyen pasif milletvekili istemiyoruz diğer milletvekillerinin e yalnız stadyum değil diğer konularda da MEMLEKETİMİZE sahip çıkmsını istiyoruz
joe cole 28.01.2010, 12:35 30.000 altında yapılacaksa nıye yapıyorlar abı kapıste 30.000 altında olmamalı kesınlıkle
myyiğido58 28.01.2010, 13:27 stadımıza bizde yardım edelim elimizden geldiği kadar
malik ejder özdemir e tesekkür ediyoruz.
muhalefet milletvekili olmasina ragmen basbakanla görüsme durumu anlatma istegi diger basbakanin sivas kontenjanindan sans verdigi milletagalarina örnek olur onlarinda bir sivas apoleti tasidiklari akillarina gelir ve gerekeni yaparlar.
eger onlar gerekeni yapmazsa?
sivasli gerekeni yapacaktir.
Kibrisli 29.01.2010, 14:20 Malik Ecder Özdemir konu ile ilgili başbakanla görüşülmesi gerektiğini yeniledi...
"Takip edilse, yapılırdı." diyen Özdemir, iktidar partisi Sivas milletvekillerini suçladı. Özdemir, "Sivas'a daha modern ve büyük bir stat yapılmalı. Başbakan söz verdi, ancak milletvekilleri bazında konunun takip edildiğine inanmıyorum. Rica etmekle birlikte Başbakan'a gidelim. Bu sözünü unutturmamamız gerekiyor." dedi.
Başbakan Belediye Seçimleri Mitinginde 30 Bın Kişilik Stad Sozu Verdi...
Eğer Olurya Stad 29 999 Kişilik Olursa O Sözde Başbakanı Bağlar...
İnşallah Milletvekili Hamza Yerlikaya Gibi 3-5 Bin Eksik Olsun Ne Olacak Diye Yanıt Cıkmaz... :mad:
Başbakan Belediye Seçimleri Mitinginde 30 Bın Kişilik Stad Sozu Verdi...
Eğer Olurya Stad 29 999 Kişilik Olursa O Sözde Başbakanı Bağlar...
İnşallah Milletvekili Hamza Yerlikaya Gibi 3-5 Bin Eksik Olsun Ne Olacak Diye Yanıt Cıkmaz... :mad:
artık sivas halkı da anlasın ve görsün kimleri seçiyoruz ve ankaraya sivas şehrini temsil etsin diye yolluyoruz
YENİÇUBUKLU 05.02.2010, 14:06 YAPILACAK OLAN STAT EN AZ 30 BİN OLMALI DAHA AZ YAPILACAKSA HİÇ YAPILMASIN DAHA İYİ
stadımızın arazisi peşkeş çekilmesin,
başbakan söz verdi, 35 bin kapasite hakkımız, söke söke alırız...
bir de bu yıl düşsek bile artık hedefimiz büyüdü, yine çıkarız, hep büyük oynamalıyız, kimse gerek yok diye düşnmesin...
jaguar19 03.04.2010, 23:03 Yeni bi stad yapacaksın tabiki en az 30 bin kişilk olmalı
mustafatas58 03.04.2010, 23:54 hele su stad bır yapılsaydı hayırlısıyla....
sameddogan112 04.04.2010, 11:01 bune ya her takima guzel stad yapiyorlar da sivasin kini niye kucuk yapmak istiyorlar sivasin stadinin en azindan 35.000 kapasitesi yapsinlar
20 BİN GÜNÜ KURTAKMAK 30 BİN GELECEKTİR.
|
|