Orijinalini görmek için tıklayınız : Önce Aynaya Bakın
SivasSpor.Com 29.01.2010, 01:43 http://www.sivasspor.com/yazarlar/mustafa_yildiz.jpg
Mustafa Yıldız
Sivasspor’un kötü gidişi nedeniyle son zamanlarda günah keçisi aranmaya başlandı. En başlarda Sivasspor’un en büyük şanslarından bir tanesi olan Bülent Uygun günah keçisi ilan edildi. Ardından bazı alınan ve satılan futbolcular bu kefeye konuldu. Ve son alarak ise Sivas’ın öz çocuğu olan ve yetiştirip kırmızı beyazlı formayı terletme onurunu yaşattığımız ‘Zor günlerin kaptanı’ Hayrettin Yerlikaya günah keçisi olarak seçildi.
Taraftarımızın bilinçsizliği demeyi istemesem de ne yazık ki, sadece bir takım taraftarlarımızın bilinçsizliği nedeniyle yaşanan günah keçisi arama ne yazıkki Sivasspor’a son derece ağır bedeller ödetmeye başladı.
En başlarda Bülent Uygun hakkında çıkan dedikodu ve haksız eleştiriler ne üzücüdür ki en büyük şanslarımızdan birisinin elimizden kaymasına neden oldu.
Tek başına Sivasspor için ciddi çalışmalar yapan Bülent Uygun, destek görmeyi beklediği tribünlerden yuhalanmalar ve küfürlerin yanı sıra istifaya davet edilmesinin ardından onurlu bir şekilde Sivas’tan boynu bükük ve inanın ki bir o kadar da kırgın ayrıldı.
Bilinçsiz taraftarlarımız bununla da yetinmezken, Sivas’ın öz çocuğu alan ve en çok sahip çıkması gereken Hayrettin’e cephe aldı. Hemen futbolculuğunu yorumlamalar, eleştirmeler, bahaneler ve bir sürü laf kalabalığıyla gurur duyacağımız bir başka değerimizi de boynu bükük ve kırgın şekilde ortada bıraktı. Kimse farkında değil galiba ama bu memlekette Hayrettin’ler ve Bülent Uygun’lar her zaman yetişmiyor.
Bülent Uygun’un gitmesiyle daha büyük umutlar ve hayaller kuran sevgili taraftarlarımız sanırım yeteri kadar ders almamış olacak ki, şimdiler de ise Hayrettin’in gitmesi için gün sayıyor. Artık bırakın her şeyi bir köşeye Allah aşkına!... Kime ve neye hizmet ediyorsunuz farkında mısınız?. Birkaç tane cırtlak sesin peşinden koşmayı bırakıp takımı desteklemek daha yerinde olmaz mı?..
Hayrettin’in gitmesiyle hangi kendini bilmez ağabeylerimiz ve hangi taraftar büyüklerimiz neresine kına yakacak ve ellerine ne geçirecek. Yüreğini sahaya memleketi için bir kat daha fazla koyarak mücadele etmeye çalışan 58 numaralı Hayrettin kardeşimize sahip çıkmak ve kazanmak daha mantıklı değil mi?.
SUÇLU YANI BAŞIMIZDA!..
Şimdi gelelim gerçek suçlulara!… İşte günah keçisi arayan arkadaşlarımıza gerçek günah keçileri.. İllaki birileri suçlanacak ise bunu önce “3’te yesek, 4’te yesek 5’te yesek, ki bu hiç mi hiç fark etmiyor” her maçtan sonra güzel demeçleri dışında takdir edemediğimiz Muhsin hocamıza karşı yapmamız gerekmiyor mu?...
Elinde Murat Sözgelmez yada Yasin varken bunların yerine ısrarla sol kanatta oynayan Hayrettin’i son adam olarak defansın en sonuna yerleştiren futbol profesörü Muhsin hocamız çok daha fazla suçlu değil mi?..
Asıl görev yerleri burası olan Murat ve Yasin dururken Hayrettin’i buraya ısrarla yerleştirip taraftara yuhalatmanın manası ve anlamı ne?.. Kimse bunu değil de neden Hayrettin’in hata yaptığını konuşuyor?...
Hadi onu da geçtik Hayrettin sinirle ve öfkeyle yaptı bir cahillik. Ama tüm takımın ve alınan kötü skorların acısını Hayrettin’den mi çıkartmak gerekiyor. Takır takır paralarını alıp sahaya hiçbir ruhunu ve terini akıtmayan sevgili bir çok futbolcu arkadaşımızın hiç mi suçu günahı yok. Veya bangır bangır “dökülüyoruz acilen adam akıllı transfer istiyor bu takım” diye bağıran Sivasspor’un futbolunu görmezden gelen sevgili Yönetim kurulu mu masum!...
Artık herkes şapkasını önüne koymalı ve hatalarından dönmeli. Hayrettin bu memleketin öz ve öz kendi çocuğudur affedilip takıma kazandırılmalıdır. Ve bu Fenerbahçe maçından önce yapılıp maça çıkması sağlanmalıdır. Sivasspor’un puan kaybı gibi bir lüksü kesinlikle kalmamıştır. Çünkü Hayrettinsiz son iki maçımızda defansımız gelene gidene geç yapmış defans adeta dökülmüştür.
Yönetiminde Hayrettin değil gerçekten görevini yapmayan futbolculara karşı ciddi kararlar alması ve cezalar uygulaması artık şart olmuştur.
Bununla birlikte sevgili hocamız Muhsin Ertuğral’ın övgüler yağdırıp transfer ettiği futbolcularının da takıma katkı sağlaması gerekmiyor mu?... Yoksa sadece süs için alınmış öylesine podyum transferlerimi?...
Biran önce Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar başta olmak üzere dibe vurdurduğumuz Sivassporumuzu elbirliğiyle nasıl ayağa kaldırırız çabası içinde olmamız gerekmiyor mu?.
Bunun içinde herkesin elinde büyük bir fırsat var. Fenerbahçe maçı….
yener_sahin 29.01.2010, 02:01 Bazı şeylerden haberdar ama bazı şeyleri de göremeyecek kadar saf birisi kaleme almış bu yazıyı.Ne bülent hoca nede hayrettin bu kadar masum.Bunu yazan şahıs bu kadar bülent uygunu övüyorsa demekki hiç takib etmemiş.Yada farklı sebeplerde alakasın metihler yağdırıyor.En ufağından menegerlikde anlaşamadığı futbolcuları kadro dışı bırakması ve anlaştıklarında sürekli ısrar etmesi en büyük yanlışlarındandı.Burdan sayfalar dolusu şey yazarımda gerek yok,ortada ispat edecek gereklilikde meseleler yok,artık karalamanında methetmeninde faydası yok.Adam çıkacak tv lerde sivassporu ben varettim diyecek,biz burda ona çanak tutacağız.Acaba burdan size soruyorum ayağı kırık vaziyetde gelen adamı Sivasspor dan başka kim varetti.Bırakın artık bülent uygunu onun üstümüzden kazandığı paralar yedi ceddine yeterde artar bile.Kendi memleketi vefasız ilan edip tribünde pankart açıp vefa sadece bir semt değildir diyor.
Başkanımız çıkıyor bu adama sus dedim susmadı diyor,bunu yazan şahsiyet methiyelerine devam etmiş.sivas antipatisinin oluşmasında en büyük etkenlerden birisi yine bülent uygundur.
Yazı yazılır da bu kadar yanlısı çok nadir karşımıza çıkıyor.Hadi hayrettin eleştirilerinize hak verelim.Yeni transferlere söz söylemek hocayı altdan altdan bizzat karalamaktır.Bu neden yapılıyor acaba,bazılarını ekmeğine yağ sürmediğinden mi?Oyundan düşen oyuncunun manegerliğine bakmayıp oyundan affetmeyip aldığından mı.Sizin burda yaptığınız tespitler aylar öncesinden bu sitede defalarca yazıldı.Ya biz 1 sene önceden gidiyoruz yada siz 1 sene geriden takip ediyorsunuz bu takımı...
Blicanın ilk oynadığı Braga maçını kaç kişi biliyor.Ve nasıl top oynadığını.Saç baş yolduk bu adam bizi bitirecek diye.Hele durun bakalım yeni hoca için felaket tellallığı yapmak için zaman var.Zaten siz bunu yapana kadar 1 yıl öncesinden yapacak sırada bekleyen onlarca insan var...
Bu yazıyı bir yazar değil,sanki sivassporu sadece geçen sene takib eden birisi kaleme almış...
İŞTE BU YAAA GERÇEKTEN 10 NUMARA Bİ YORUM OLMUŞ TŞK EDİYORUM ELLERİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK. BU ŞEKİLDE GERÇEKTEN BİYERE VARAMAYIZ HOCADA DAHİL OLMAK ÜZERE HERKESE TÜM CAMİAYA SAHİP ÇIKMALIYIZ. LİGDEN DÜŞMEMEK İÇİN ELBİRLİĞİYLE ÇALIŞMALIYIZ YOKSA ALLAH KORUSUN DAHA 50 YIL ÇIKAMAYIZ YAZIK OLUR. HAYRODA İNŞ YARIN A TAKIMLA
İDMANA KATILACAK VE FENER MAÇINDA SAHADA OLACAK. ALLAH YARDIMCILARI OLUR İNŞ.
Holigann 29.01.2010, 02:03 Hayrettin’in gitmesiyle hangi kendini bilmez ağabeylerimiz ve hangi taraftar büyüklerimiz neresine kına yakacak ve ellerine ne geçirecek. Yüreğini sahaya memleketi için bir kat daha fazla koyarak mücadele etmeye çalışan 58 numaralı Hayrettin kardeşimize sahip çıkmak ve kazanmak daha mantıklı değil mi?
şimdi sen nasıl bır yazarsında bu sekılde cumle kuruyorsun,bu tarz bı ınsanın yorumları hıc ama hıc baglamaz benı.. tezatlıklarla dolu bı yorum olmuş..hangı gazete veya dergı(herneyse)için yazıyorsun bılmıyorum ama sacmalıklarla dolu bı yazı yazdıgınızı belırtmek ıstıyorum sayın mustafa yıldız..
A.Turan Korkmaz 29.01.2010, 02:07 Aynaya baktığımda ve yapmış olduğum yorumlardan hiç pişman değilim. Evet Bülent Uygun gitmeliydi. Yaptığı hataları sonradan konuşmalarında kendisi de tek tek kabul etti. Onun son sene yaptığı kadro, oynattığı sistem, oyuncu tercihleri hatalıydı ve dibe vurmuştu. Gitti.
Hayrettine tek başına yüklenmemek gerektiğini, taı savunmamızın berbat olduğunu, suçlunun herkes olduğunu hep yazdım ama son durumda maç sırasında hocaya tartışıp pazubandı atıp Ankaraya gidince takım disiplinini savunmak zorundaydık, cezalandırılmalı ama gönderilmemeli tavrını yazdım şahsen. Halen de hoca ile konuşturulup affedilmesini istiyorum.
Takımın geleceği konusunda ise istikrar diyorum. Muhsin Ertuğral bu yıl için değil en az iki yıllığına gelmiştir. Başkanın bu uzun vadeli planına destek olalım.Bu yıl ligde kalacağız, seneye iyi futbolla üst sıralarda olacağız. Hoca gitsin diyen arkadaşlar takıma en büyük kötülüğü yaparlar. Hocaya destek verelim. Diğer takımlar gibi bir sezonda birden fazla hoca değiştirmeye başlarsak işte o zaman sıradan takım oluruz, vasat hocalar çöplüğüne döner, şu anki Denizlispor gibi mesela çırpınır dururuz. Biz halen iki-üç maç kaybetsek bile yine de düşmeyiz. Ama istiyoruz ki tehlikeli bölgeden bir an önce çıkalım, o yüzden sitemlerimiz.
yener_sahin 29.01.2010, 02:35 Yazıyı yazdım sonradan insan düşününce komplo teorileri üretmeye başlıyor.Bir gazetede köşe yazarlığı yapacak kadar birikimi olan birisi bu tarz yazıyı bir kaç sebeple yazar.Bunlardan benim için en baskın olanı acaba başka bir yerin kalem sevdasına mı düştü diyorum ? :rolleyes: Bu tarz yazılar isim yapmaya birebir.Ben bile bu yazıyı okuyana kadar bu yazarı bilmiyordum.Ama artık biliyorum.Güzel reklam...Hayırdır bir yerlerde kalem mi bulma amacındayız.???
yigido yakup 29.01.2010, 03:09 ben bu yazinin bazi kismlarina katilmakla beraber bazi kisimlarinida yadirgadim.
mesela hayrettin stoper oynadigi icin tepki cekti diyor
hayir kardesim hayrettin sezon boyunca hep formsuz ve cok hata yaptigi yaptigi icin tepki sivas seyircisi bazi seylerin farkinda
birde muhsin hoca tepkiyi hakettigi macta zorda olsa giresun yendigimiz icin tepki ileriki haftalara ertelendi zaten diger maclari hep disarda oynadik yoksa muhsin hocaya olacak tepkiyi denizli macinda görecegiz.
ayriyetten sivasli diye oyunculara sahip cikalim ama elestiriyide yapalim birde bizim türk milletinin sabredip sabredip birden patladigini unutmayalim.
artik yapilan hatalardan ders alalim enbüyük derside oyuncular ve hoca alsin yeterli.
Holigann 29.01.2010, 03:59 Konuyu getırmek ıstedıgınız yeri anlamadım,burada kımse hayrettın dusmanı degıl zaten ama uzun zamandır kendısının takıma hıc bı katkısı olmadıgı gıbı sureklı takım aleyhıne hatalarda bulunmasıda taraftarın gozunden kacmıyor. bı kere madem bulent hocaya sahıp cıkmadık hayrettıne sahıp cıkmıyoruz,onlara nankorluk edıyoruz dıyosun,pekı pesınden neden taraftarı muhsın hocaya karsı ayaklandırmaya calısıyorsun!!! aynı seyı kendın yapıyorsun.. nasılsa taraftar aptal vereyım gazı olsun bıtsın.şahsı kannaatım,yazınızda bazı kısılerın parmagı var..sız sunu ogrenememıssınız kısılerden once camıamız gelır,madem hayrettın sıvaslı o zaman o kutsal pazu bandını benım sıvassporumun teknık dırektorunun suratına fırlatmayacaktı! soyunma odasında olan olaylar yasanmayacaktı!
posta koydu postanın babasını gordu,tum olay bu sımdı halıyle pısman ve ıllakı gerı adım atacakdı.hepımız hemserımızı sevıyoruz,ama her kım olursa olsun kulubumuzun onunde tutamayız,herkez yaptıgının cezasını ceker. ayrıca hayrettın bugun hayrettın olduysa sıvasspor sayesınde hayrettın oldu,bunca senede bedavaya oynamadı,sırf sıvaslı dıye hataları gormemezlıkten gelınemez,azcık profosyonel olun,goruyorsunuz dıger takımları!klübün menfaatlerı dogrultusunda ne emektarlar sılınmek zorunda kalınıyor..
ben sıvasspor taraftarı olarak da muhsın hocaya taraftarın bayrak acmasını saglamak ıcın yazdıgınız bu yazıya(sıktıgınız bu kursuna)ınanmıyorum,benı kandıramadınız,dıger renkdaslarım ne dusunur bılmıyorum ama bu yazı kokuyor bana gore..
Vallahi sen aynaya baktınmı bilmem istersen ya ne yazdıklarının farkında değilsin yada tam zmanı diyerek Bülent uygunu savunuyoırsunki neden savunduğunuda anlamak mümüküm değil.Bütün ulusal basın bülen uygunun takımı nasıl bozuğu için dalga geçtiklerinde sen Türkiyede değildin halde .Sivas -İst b.ş beldiye maçında kazanan takımı nasıl bolzduğunu eleştirkende sen Türkiyede değildin halde Bülent UYGUN kaçtane transfer yaptı 11 kaçtanesi şimdi takımda oynuyor. bunları bir öğren.Bunun yanında Hayretin konusunda haklsın
ben aynaya bakıyorum ve görüyorum ki sen reklam peşindesin bilader..
çok merak ediyorum geçen yıl deplasmandaki fener maçlarından sonra, antep deplasmanından sonra ve ibb maçından sonra ne yazdın..
antep maçında takımını maça hazırlaması gereken uygunun neden seyahatte olduğunu sorguladınmı?
fener maçlarında oynayan takımın en işlek çarklarını neden oyundan aldığını sorguladınmı?
türkiye futbol tarihinde bukadar çabuk başarı sağlayan ve bukadar hızlı antipati kazanan takımın bu hale gelmesinden sorunlu olan uygun u sorguladınmı?
sivasspor üzerinden sakaryaspor'a kazandırılan futbolcular hakkında "futbol yönetimi konusunda tek sorumlu olan" uygunu sorguladınmı? v.s.
ama ben görüyorum ki, sen bir yerlere borcunu ödemek adına böyle bir yazıyı kaleme almışsın...
ben şunu söylüyorum; kamanan'a sivas hakkında kötü demeç verdirenlerde, bu tür yazıları yazdıranlarda, sezon başında kolay maçları kaybedip zor maçlarda takımı yalnız bırakıp kaçanlarda aynı merkezden yönlendirilen insanlar...
moralimiz bozuk sinirler gergin onun için aynaya bakmıyoruz, çatacak yer arıyoruz neden acaba.:)
mustiiic 29.01.2010, 10:14 herkesin görüşü farklı. Bazısı doğru bağsızı ise yanlış. Önemli olan ders almak değil mi
ShabbatShalom 29.01.2010, 10:34 Bu Yazıyı Yazan Kişiliğin Futboldan Hiçbirşey Anlamadığı Apaçık Ortada Ve Destek Veren Kişilerinde.Eline Kalem Alan Bir Teori Uydurdu.Bu adamda son sazanlardan birisi.E beyinsiz insan sene başında yaptığı şeyler olmasa bu takım böylemi olacaktı.Bence bu yazıları bu siteye koymak bile kabahat konu kapatılsa daha iyi olur bence ;)
Günah keçisi vardı gitti. Sezon ortasında takımın en önemli adamı Mehmet Yıldız ı satmaya çalıştı çünkü şampiyonluk istemiyordu ve öyle bir inancı da yoktu. Bu da işin ne amaçta olduğunu anlatır heralde. Hayrettinide kimse kaybetmek istemezdi. Bazı insanların basireti bağlanır sanırım Hayrettinde öyle oldu bir an. Ve asıl hedefin senin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Muhsin hoca nın ismide kalitesi de ortada malum. Getirdiği adamların Sivas ı beğenmedik vs. beyanları oldumu ? O zat diyorduki işte Sivası beğenmediler vs. transfermi yapabildi hepimizce malum. Oynamayı istemeyen gelin yerim dar dermiş. Onlarınkide o hesap kardeşim mazide kaldılar artık ısıtıp ısıtıp getirmeyin bizim kısırdöngülerle uğraşacak ne zamanımız ne lüksümüz var
SempaticH 29.01.2010, 10:57 ben aynaya bakıyorum ve görüyorum ki sen reklam peşindesin bilader..
çok merak ediyorum geçen yıl deplasmandaki fener maçlarından sonra, antep deplasmanından sonra ve ibb maçından sonra ne yazdın..
antep maçında takımını maça hazırlaması gereken uygunun neden seyahatte olduğunu sorguladınmı?
fener maçlarında oynayan takımın en işlek çarklarını neden oyundan aldığını sorguladınmı?
türkiye futbol tarihinde bukadar çabuk başarı sağlayan ve bukadar hızlı antipati kazanan takımın bu hale gelmesinden sorunlu olan uygun u sorguladınmı?
sivasspor üzerinden sakaryaspor'a kazandırılan futbolcular hakkında "futbol yönetimi konusunda tek sorumlu olan" uygunu sorguladınmı? v.s.
ama ben görüyorum ki, sen bir yerlere borcunu ödemek adına böyle bir yazıyı kaleme almışsın...
ben şunu söylüyorum; kamanan'a sivas hakkında kötü demeç verdirenlerde, bu tür yazıları yazdıranlarda, sezon başında kolay maçları kaybedip zor maçlarda takımı yalnız bırakıp kaçanlarda aynı merkezden yönlendirilen insanlar...
arkadaşa katılıyorum sağolsun ve hatta bu maçlardan önceleri takımı iki üçgün tatil diye gönderdiğini biliyoruz olmaz olsun onun başarısı ne yapmış başarı değil bence sattı sivası ve sivaslıları verdiği demeçlerle türkiyeyi üzerimize çekti bumu başarı allah sorsun
Murad_Kelleci58 29.01.2010, 10:57 http://www.sivasspor.com/yazarlar/mustafa_yildiz.jpg
Mustafa Yıldız
Sivasspor’un kötü gidişi nedeniyle son zamanlarda günah keçisi aranmaya başlandı. En başlarda Sivasspor’un en büyük şanslarından bir tanesi olan Bülent Uygun günah keçisi ilan edildi. Ardından bazı alınan ve satılan futbolcular bu kefeye konuldu. Ve son alarak ise Sivas’ın öz çocuğu olan ve yetiştirip kırmızı beyazlı formayı terletme onurunu yaşattığımız ‘Zor günlerin kaptanı’ Hayrettin Yerlikaya günah keçisi olarak seçildi.
Taraftarımızın bilinçsizliği demeyi istemesem de ne yazık ki, sadece bir takım taraftarlarımızın bilinçsizliği nedeniyle yaşanan günah keçisi arama ne yazıkki Sivasspor’a son derece ağır bedeller ödetmeye başladı.
En başlarda Bülent Uygun hakkında çıkan dedikodu ve haksız eleştiriler ne üzücüdür ki en büyük şanslarımızdan birisinin elimizden kaymasına neden oldu.
Tek başına Sivasspor için ciddi çalışmalar yapan Bülent Uygun, destek görmeyi beklediği tribünlerden yuhalanmalar ve küfürlerin yanı sıra istifaya davet edilmesinin ardından onurlu bir şekilde Sivas’tan boynu bükük ve inanın ki bir o kadar da kırgın ayrıldı.
Bilinçsiz taraftarlarımız bununla da yetinmezken, Sivas’ın öz çocuğu alan ve en çok sahip çıkması gereken Hayrettin’e cephe aldı. Hemen futbolculuğunu yorumlamalar, eleştirmeler, bahaneler ve bir sürü laf kalabalığıyla gurur duyacağımız bir başka değerimizi de boynu bükük ve kırgın şekilde ortada bıraktı. Kimse farkında değil galiba ama bu memlekette Hayrettin’ler ve Bülent Uygun’lar her zaman yetişmiyor.
Bülent Uygun’un gitmesiyle daha büyük umutlar ve hayaller kuran sevgili taraftarlarımız sanırım yeteri kadar ders almamış olacak ki, şimdiler de ise Hayrettin’in gitmesi için gün sayıyor. Artık bırakın her şeyi bir köşeye Allah aşkına!... Kime ve neye hizmet ediyorsunuz farkında mısınız?. Birkaç tane cırtlak sesin peşinden koşmayı bırakıp takımı desteklemek daha yerinde olmaz mı?..
Hayrettin’in gitmesiyle hangi kendini bilmez ağabeylerimiz ve hangi taraftar büyüklerimiz neresine kına yakacak ve ellerine ne geçirecek. Yüreğini sahaya memleketi için bir kat daha fazla koyarak mücadele etmeye çalışan 58 numaralı Hayrettin kardeşimize sahip çıkmak ve kazanmak daha mantıklı değil mi?.
SUÇLU YANI BAŞIMIZDA!..
Şimdi gelelim gerçek suçlulara!… İşte günah keçisi arayan arkadaşlarımıza gerçek günah keçileri.. İllaki birileri suçlanacak ise bunu önce “3’te yesek, 4’te yesek 5’te yesek, ki bu hiç mi hiç fark etmiyor” her maçtan sonra güzel demeçleri dışında takdir edemediğimiz Muhsin hocamıza karşı yapmamız gerekmiyor mu?...
Elinde Murat Sözgelmez yada Yasin varken bunların yerine ısrarla sol kanatta oynayan Hayrettin’i son adam olarak defansın en sonuna yerleştiren futbol profesörü Muhsin hocamız çok daha fazla suçlu değil mi?..
Asıl görev yerleri burası olan Murat ve Yasin dururken Hayrettin’i buraya ısrarla yerleştirip taraftara yuhalatmanın manası ve anlamı ne?.. Kimse bunu değil de neden Hayrettin’in hata yaptığını konuşuyor?...
Hadi onu da geçtik Hayrettin sinirle ve öfkeyle yaptı bir cahillik. Ama tüm takımın ve alınan kötü skorların acısını Hayrettin’den mi çıkartmak gerekiyor. Takır takır paralarını alıp sahaya hiçbir ruhunu ve terini akıtmayan sevgili bir çok futbolcu arkadaşımızın hiç mi suçu günahı yok. Veya bangır bangır “dökülüyoruz acilen adam akıllı transfer istiyor bu takım” diye bağıran Sivasspor’un futbolunu görmezden gelen sevgili Yönetim kurulu mu masum!...
Artık herkes şapkasını önüne koymalı ve hatalarından dönmeli. Hayrettin bu memleketin öz ve öz kendi çocuğudur affedilip takıma kazandırılmalıdır. Ve bu Fenerbahçe maçından önce yapılıp maça çıkması sağlanmalıdır. Sivasspor’un puan kaybı gibi bir lüksü kesinlikle kalmamıştır. Çünkü Hayrettinsiz son iki maçımızda defansımız gelene gidene geç yapmış defans adeta dökülmüştür.
Yönetiminde Hayrettin değil gerçekten görevini yapmayan futbolculara karşı ciddi kararlar alması ve cezalar uygulaması artık şart olmuştur.
Bununla birlikte sevgili hocamız Muhsin Ertuğral’ın övgüler yağdırıp transfer ettiği futbolcularının da takıma katkı sağlaması gerekmiyor mu?... Yoksa sadece süs için alınmış öylesine podyum transferlerimi?...
Biran önce Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar başta olmak üzere dibe vurdurduğumuz Sivassporumuzu elbirliğiyle nasıl ayağa kaldırırız çabası içinde olmamız gerekmiyor mu?.
Bunun içinde herkesin elinde büyük bir fırsat var. Fenerbahçe maçı….
Kardeş tesbitlerinin tümünün altına imzamı atarım..
Yaşım 37 Bu zamana kadar Sivas insanın dışardan gelen insanlara karşı, Mert, Humanist, İnsanı değerleriyle ön plana çıkan bir duruş sergilemiş ve bundan sonrada aynı çizgisinde devam edeceğine kuşkum yok..
Ama gelin görün ki maalesef biz kendi içimizdeki değerlerimize, insanımıza aynı yaklaşımları her nedense sergileyemiyoruz.. Birbirmize sabrımız yok, birbirimizin başarısı ile sevineceğimiz yerde, başarının altına nifak tohumları atmakta üstümüzde yok.. Bu sadece spor'da futbol'da değil hayatımızın her anında her dönemimde ve her platformda durum böyle.. Çekememezlik, istememezlik, kışkançlık, dedikoduculuk, ve buraya onlarca menfi özellikleri yazarsam yazayım inanın boşa gitmeyecektir.
Bazı kendini kaf dağının ötesinde ulaşılmaz ve erişilmez zanneden ve hasbelkader Kabzımal iken spor muhabirliğine geçen ordan köşe kapmaca yazarlar kervanına adını ve resmini koydurup, hariçten gazel okuyan futbol ulemasının derin araştırmalar yapmadan yazdığı kişileri hedef alan yazılarını taa ulusal basına kadar lanse ettirmesi kendi içindeki çekememzliğin bir dışa yansımasımıdır..
Yoksa hayrettin ile bir alıp vermediğimi vardır.. Yada menfaati Hayrettinle çakışma noktsından mıdır bilinmez, ama bu şahsın Sivas ve Sivasspor'a zaman zaman yazdığı hedef belirten yazılar hepimizin malumudur...
Hayrettin olayı tamamen sunni bir gündemdir..
E bu gündemi körükleyen de bu futbol uleması..!! değilmidir. Söylenecek çok şey var ama herkes aynı şeyleri kendine aktarıldığı şekilde değerlendirecektir..
Gerçekleri bilmeden, sormadan sorgulamadan.. Bu da tabiki provatör kimlikli şahısların işine gelecektir..
Bu çok bilmiş spor yazarı Bülent Uygun teknik direktör iken çoğu kez antrenmanlara alınmadığınıda biliyorsunuzdur..
Ama şimdi erken davranmış ve Sayın Eruğral'ın iliklerine kadar kendini kabul ettirmiş bir konumda.. Ve eline geçen bu fırsatıda böyle hoyrat ve pervazsızca kullanacaktır. Kısacası herkes kendi egosunu tatmin edebilmek adına, Sivassporumuzu sonu belli olmayan bir gayya kuyusna doğru çekmektedirler.. Gerçek ve bilgili Sivasspor taraftarı ne demek istediğimi anlamışlardır zaten..
Şunu iyi bilmeliyiz şayet son 3-4 yıldır Sivas marka bir şehir, Sivasspor marka bir klup yolunda ilerlerken ne oldu da böyle tepetaklak gidiyor, bunu kendi içimizde sorgulayalım.. Tek bir cevap var, kendimizi yani insanımız insanına sabretmediğinden.. Başarıları alkışlamak yerine mesnetsiz yergilerde bulunduğundan değilmidir..
Şimdi bir olmak zamanı diyeceğim ama, aklıma hitlerin bir sözü geliyor "ileride etrafınızda öküz ararsanız bana hayran olanlara iyi bakın." bu söz çoğu şeyi anlatıyordur..
babapiton 29.01.2010, 11:36 Bırakın bu işleri bizim fener macına konsantre olmamız lazım giden gider kalan kalır sivasspor bakidir yönetimimiz her şeyin en iyisini bilir
izmirligardaş58 29.01.2010, 11:52 Bu yazıyı yazan şahıs yazar falan olamaz kifayeli bi anlatımı bile yok yazıyı az okuyuncu sıkılıyo insan yazar olduğu belli :D Hayrettin e gelince yazarmısın nesin bilmem kime sahip çıkacağımıza kime sahip çıkmayacağımıza biz karar veririz.
Ey yazar madem o adam gibi adam, insan görünce selam veriyor Hayrettin'e. Neden götünü dönüyor o zaman? Memleket insanını seni senden daha ii bilirim memleket çocuğu korumasını. Ama olmasın o bilmem ne. Ben hiç unutmam burdan deplasmana 5 saatlik yola gidipte onun beni durduk yere mosmor ettiği anı ki bi beni değil yanımdaki grubu. İşte bu memleket çocuğu varya seni bilmem ne yazar bey işte rezil eden adam budur.
Ayrıca 30una gelmiş bir iki sene daha süper ligde oynar sonra güle güle alt ligler ona sanmayın dört büyükler alır alıpta turşumu yapacak bide demiş. Hayrettin mevkiisinde oynamıyo sayın arkadaşlarımız. Bu Hayrettin kanatmı benmi bilmiorum, orta saha mı benmi bilmiorum, yoksa forvetmi benmi bilmiorum. yazar biz Hayrettini 5 senedir izlioruz sol bekten başka yerde oynamadı, yazar demiş Yasin oynar orda Yasin sağ ayağını kullanamıo ters pozisyona girse top yerine yüzüne vurur.
Saf yazar Murat her zaman savunuyorum bu takımın atağa çıkmasını sağlayacak dinamo adamıdır sayın yazar.
kimmiş bu yazar tanıyan bilen varmı, kaale bile alınacak bir durumu yok yazının, fener maçına bakalım biz geçmiş geçmişte kaldı önümüzdeki günlere bakalım, takımın şu an eksiği yeni gelenlerin özelikle defansın uyumu sedatın gelişinin gecikmesi ve hırs direnç hepsi bu
izmirliyigido 29.01.2010, 13:06 Taraftar ne kadar etkiliymiş !
Ben bu yazıyı yazan arkadaşımızı çok fazla eleştirmek istemiyorum ama çokta dikkate almıyorum. Bir kere tribünler ve taraftarlar takım üzerinde ne kadar etkiliymiş ki, Bülent Uygun’u göndermiş, şimdi de Hayrettin’i gönderiyormuş. Hayret !...
Bülent Uygun’u arıyoruz
Eğer bu kadar etkinliği varsa, geçen sene bazı maçlarda forvat zorlanırken Balili’yi neden oyuna aldıramadı? Veya bu sene neden KAMANAN’ı her maçta oynattıramıyor? Bende Bülent hocamızın gitmesine üzülen ve gitmesini istemeyenlerdenim. Şahsi olarak Sivasspor’a, Sivas’a ve vizyonumuza kattıklarını görmezden gelirsek çarpılırız. Ama gitmesi kendi iradesindeydi. İstese gitmez ve takımı düzlüğe çıkartırdı. Ama onun ve yönetimin bildiği bir şeyler vardı mutlaka. Ben o yüzden gittiği için çok kızıyorum.
Hayrettin ise Mustafa Yıldız kardeşimizin söylediği gibi öyle 3-5 maçta bileti kesilen, kurban edilen biri değil. Geçen senenin son 20 maçından beri ki yaklaşık 30-40 maçtır taraftara saç-baş yolduruyor. Yaşı itibariyle, Sivas’lı olması itibariyle, tecrübesi itibariyle çok daha iyisini yapması, takımı toparlaması lazımken, hep takımdan kopuk davrandı. Taraftarla polemiğe girdi. Oyununa bakıyorsun kocaman (0) sıfır.
O yüzden ben kadro dışı kalmasını ve hatta ceza almasını normal karşılıyorum. Ha satılmalı mı? Hayır, ceza ile yola getirilip, takımın abisi olması yolunda telkin ve destekte bulunulmalı.
Ümitlerimiz tükeniyor
Ama Muhsin Ertuğral’ın bilgisinden ve tecrübesinden şüphe duymasam da, başarılı olacağına ve sezonu tamamlayacağına ihtimal vermiyorum, inanmıyorum. İnşallah yanılırım. Aradan geçen onca zamana rağmen, aldığı oyunculara ve elindeki kadroya rağmen halen bir sistem oturtamadı, halen futbolcuları şevke getiremedi. Her geçen gün puan farkı açılıyor, ne zaman toparlayacak artık sabırsızlıkla ve şüphe ile bekliyoruz.
Yani kısaca olaylar senin yazdığın gibi değil Mustafa kardeşim. Takımda bir şeylerin terse gittiği apaçık belli. Taraftar da enayi değil, her şeyin farkında. 5 yıldır herkes futbolcuların yediğine kadar takip ediyor. Kimin ne olduğunu çokta iyi biliyor. Ama takımdan oyuncu gönderecek, hoca gönderecek karakterde değil. Burası Trabzon değil. Biz takımı da, hocayı da, oyuncuyu da sonuna kadar tutarız, severiz ve kollarız. Ama oynamayanı da eleştirmesini biliriz. Hatta yazı yazmasını bilmeyeni de !...
AYK
Metal Gear 29.01.2010, 13:10 1-Hem diyorusunuz ki tarafatr baskısı yok,hem de Hayrettin'i ve Bülent'i gönderen taraftar oldu..Bu nasıl iş?
2-Bülent Uygun bu takımı çok antipatik yaptı,herkes gıcık kaptı bizden onun yüzünden.Sivasspor Bülent'e 10 kuruş borçluysa,Bülent Sivasspor'a 1.0000000 kuruş borçlu.
3-Hayrettin evet Sivaslı evladımız ama yaptığı bireysel hatalar artık takıma zarar vermeye başlamıştı.kendini çok boşlamıştı.Bu ceza bence gayet yerindeydi.
Muhsin Hoca hata yapıyor evet ama en azından antipatik bir takım değiliz.Bülent varken hem antipatik hem başarısızdık,şimdi sadece başrısısız.
Aynaya bakmak, öz eleştiir yapmaktır.Spor yazarının yazmış olduğu yazıların hiç ama hiç bir kimseyi etkilememesi gerek, adı üstünde yazar.yazar ne yazar ya da ne yazamaz.bunları bir taraf atalım, gerçekelri konuşalım.Takımın gidişatının bu duruma gelmesine vesile olacak etkenleri bulalım.bir taraftar olarak takımın düzelmesi için ne gibi gayretlerimiz olur onun üzerinde konuşalım.Kişileri, kurumları eleştirmekle elimize ne geçecek.Pazar günü F.B. maçı var tarftar olarak kenetlenelim, maça gelecek olan sayıca bizden az olacak olan FB seyricisinin uğultuları altında kalmayalım, takımı destekleyelim.maçı alalım ve maçın sonucunda gazeteler şu başlığı atsın "4 eylül cehenneminde FB'ye soğuk duş"........
muhsin hocayı bu kadar kolay harcayamayız diye düşünüyorum nerelerde aldı bu takımı bi parçada olsun umuda taşıdı ne kadar heyecanlandık bırakın umutlanmayı transferleri duyunca ligde ilk 5 umudu bile tekrar devreye girmişti adamlar ayaklarının tozuyla maça çıktılar ben yabancılara çok gormuyorum bir 2 maç sorun bizim yerlilerde yerlilerin hiç isteği ve güveni kalmamış savaşan kimliğimizi yitirdik hocadanda uzun vadede çok şeyler bekliyorum tabiki eleştiriyoruz belki bazı yorumlarda bu soyledıklerımızle çelişedebiliyoruz oynadıgımıza oynamadıgımza kızıp yanlış şeyler cıkabılıyor agzımızdan evet bende 2 maçta umutsuzluga düştüm ama bizim rakiplerimizin onlar olmadıgını dusunerek en azından bu sezon biraz yatışıp umutlarım yeniden yeşerdi burda kazanmamız gereken denizli manisa ankaragücü kasımpaşa deplasmanda yenebilecek antalya diyarbakır puan cıkartabılecegımız takımlarda var bu takımları yenebilecek gucteyızki ileriki haftalarda yabancılar mutlaka katkı saglayacaktır cok umutsuz olsamda ligden düşmeyeceğiz bu yayın ihalesinden pay almalıyız ve bu ligde kalmalıyız!
winner58 29.01.2010, 14:46 ya sen bu yazıyı bülente yalakalık olsun diyemi yazdın uoksa konu olsun diyemi açtın ne kadar kör gözlüsünüz be bülent dediğiniz adamın ne yaptığını bilmiyorsunuz adam alınan ve satılan topculardan komisyon alan bir insan müsvettesi daha iki gün önce bursa sivas kupa maçında eski topcumuz anderson ile görüştüm su anda boşta imiş kendisi bülent efendiyi sordum kendisine neden gönderdi dedim seni ıh mıh dedi tam cevap veremedi sonra para mevzusuna girdim bülent efendi o savunduğunuz adam 100 bin dolar para almış bunun trasferinden ve haylada bülent bülent diyorsunuz gecen sene sampiyon olmamızı engelleren biri hemde bu sene bu hale gelmemizi sağlayan kişi bu savunduğunuz adam kör gözlerinizi açın araştırın bakın ben her zaman diyorum bir köyedeki çoban bile elindeki sağlam sürüyü dağıtmazken o adi adam mahvetti bizi yazıklar olsun diyorum size bu konuyu acanada yazıklar olsun
Yanli,Provakatif ve Taraftari kücümseyen bir yazi kaleme almissiniz. Mevcud durumda Oynanan oyundan Yönetimden hocaya,Futbolcudan,Taraftara kadar kimse menmun degil bu bir gerceklik.. Fakat yukarida Yener Sahin arkadasinda belirttigi gibi sorunun tesbitine dönük fikir beyanlari o sürecde yazildi. bugün bu yaziyi kaleme alamak olsa olsa hoca degistirdiniz ne oldu bakin ayni tas ayni tarak bari bu durumu Bülentle yasasaydiniz anlamina gelirki. bu mantik Düsünce belirtme adina düsüncesizlikdir.
Bülent e bu Caima sampiyonlugu kendi eliyle baskasina teslim etmesine ragmen tahammül gösterdi. ardindan hedefimiz ilk 10 dedi. elindeki oturmus kadroyu bozdu. üzerinden para kazanacaklarini getirdi yada yolladi. yani kisacasi takimi sampiyonlukdan etti hedefini kücültü. buna ragmen kendisine camia olarak sabir gösterildi.
Sehri ve sehir insanini kücümsedi. Sahada terini akitanlarin emegini görmezden geldi. Yine karda sogukda (sizinden bilinsiz cahil olarak nitelediginiz. benzer yanilariniz var )takiminin yaninda olanla Taraftala kavgayi ve asalamayi secti siz kim oluyorsunuz ben bu takimi surdan suraya getirdim diyerek kendini herseyin yaraticisi ilan etti. Yani bu noktada birseyleri zeka düzeyinde sorgulayacaksaniz eger bu isin sürekliligini düsünüyorsaniz. biraz objektif olmak mütavazi olmak insani erdemdir.
Sorunlari görüp sorun tesbiti yapmak ayri birsey.sorunun kaynagi olani aklayip, en az sorumlu olanlari sorunun kaynagi olarak gösterme cabanizi maksatli bir caba olarak görüyorum.Takimin dününü bugününü sorgulayip cözüm ne olmali demektense dur Bülentin Hesabini ben sorayim demissinizde biraz gec kalmissiniz.
Yazanı Tanımıyorum Yazdıklarınada Katılmıyorum...
Kısa ve Öz...
mucahitbaba58 29.01.2010, 17:25 SIZ HALA BULENT UYGUNUmu tartisiyorsunuz yazik be diyer taraftarlar gormesin cok guler
o adam gitti be bitti
simdi afrikanin beyaz aslani var kendini kanitlamis birisi onu yipratmaya calismayin o bilincli birisi ona guvencimiz sonsuz
ayrica hayrettin gunah kecisi degil sadece yaptigi saygisizligin bedelini odedi
ne yani ceza verilmesemiydi
yonetim tabiki hatali ama iste biz taraftar olarak hic laf soylemedik yonetimin kredisi kolay bitmez bu kadar zamni gelirse onuda yapariz
ama bi iste destek amacli hep guven sozleri soyluyoruz bosuna demiyoruz ;)bu yazar ne amacli yazmis anlamadim ama bi sonucda cikaramadim
eyuphulagu 29.01.2010, 18:03 Herkesin yazdığı yazıya saygı duyarım;ama bu yazarı yazdığı yazıyı şiddetle protesto ediyor ve ön yargılı olarak yazılan bir yazı olduğunu düşünüyorum..Madalyanın bir tarafını görüp ,öbür tarfını görmemek ne derece doğru acaba?B. UYGUN u Sivas 'ta sevmeyen hiçbir insan olduğunu kesinlikle düşünmüyorum..B. UYGUN yaptıklarıyla kendi kaderini kendisi çizdi..Bir insan başarılıysa herkes tarfından taktir edilir ama ortaya başarısızlık çıkınca bir müddet beklenir ,sabredilir daha sonra başrısızlık devam ederse teşekkür ediliip yollar ayrılır.. Bu dünyanın her yerinde böyledir;başarı varsa sen de varsın başarı yoksa sen de yoksun..Hayrettin olayında haklı olduğu noktalar belki olabilir ama Bu mevki Hayrettin'in yeri değil sözüne hiç katılmıyorum;Çünkü Hayrettin gerek 3. ligde gerkse 2. ligde Stoper de sürekli oynamış bir oyuncu.. 3-4 yıldır sol bek oynuyor;daha önceleri stoper ve ön libero da sürekli oynayan bir arkadaşımız...Kaldı ki hoca Denizli maçında Hayrettin i stoper de oynattı;Hayrettin bu maçta iyi bir performans sergilemişti..Giresun gibi Lig A da oynayan bir takıma karşı Hayrettin'in daha önce oynadığı bir mevki olan stoperde oynatılması niye yadırganıyor anlamış değilim..Hoca Giresun un bu kadar iyi oynayacağını nerden bilebilir ki..Gelelim hocayla ilgili yapılan eleştirilere;B. UYGUN takımın başına geldiğinde takım dibe çökmüş ve zor durumdaydı;B. UYGUN da hepimizin desteğini alarak başarılı bir 2.5 sezon geçirerek önce 8. sonra,4. ve daha sonra da2. yaptı..Hepimiz de büyük sevinç yaşadık..M. Hoca ile B. UYGUN arasında bir fark var;B. Uygun bu takıma uzun yıllar menecer olarak hizmet eden ,oyunu tarnsferlerini yapan ve takımı da iyi tanıyan biriydi..Aldığı başarılarda bununda etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz;Ya M. ERTUĞRAL bırakın Sivasporu Türkiye'ye yabancı bir insan;Alman ekolünden bir hoca olmasına rağmen uzun yıllar Afriknın değişik ülkelerinde 15 yıla yakın bir zamandır çalışan ve çalıştığı hr takımda da başarı yakalyan bir hoca;ama Türklüğünün dışında Sivassporu hiç tanımayan ,takım hakkında sadece internetten bilgi sahibi olan birisi..2. yarı 1-2 maç hariç takıma sahip olan ve üst üste 8 maç ta yenilmeyen bir takım durumuna getirdi Sivassporu...Hepimiz Yapılacak transferleri dörtgözle beklemedik mi;yeni tarnsferlerin tabiki belli bir uyum süresi olacaktır;hepsinin de kariyerleri iyi oyuncular ve çoğu da milli takımlarında oynuyorlar;ama bazılarının da hazır olmadığı da bir gerçek...SONUÇ:Sivasspor dereyi geçerken kesinlikle at değiştirmemeli..Bu sezon sonuç ne olursa olsun Muhsin Hoca ile devam etmeli.. Transfer uyum süresini atlattıkça takımın daha iyi yerle geleceğine yürekten inanıyorum...HERKESİ F.B. MAÇINDA VE TÜM MAÇLARDA STATTA GÖRMEK İSTİYORUM..ÇÜNKÜ BU TAKIM BİZİM HERŞEYİMİZ ;BAŞKA SİVASSPORDA YOK!
üçyıldız58 29.01.2010, 18:16 Değerli yazar kardeşim senide tanırım babanıda tanırım yazınıda okudum katıldığım noktalarda var katılmadığım noktalarda
Önce bülent uygundan başlayalım bülent uygun türkiye futbolunun yetişdirdiği ender golcülerden biriydi üst düzey futbol oynadı oynadığı kuluplerde hep sivrildi konuşmalarıyla veya sakaryalılar grubunu oluşturduğu için birde acayip hizipcidir
bülent uygunun bizle buluşması kadıköyün büyülü ortamında değil 3. ligde toprak sahada top oynarken oldu
bize ilk geldiğinde gayet mütevazi sivas insanına saygılıydı hiçbir zaman 5 milyonluk insanlar diye bahsetmiyordu
sivas onu oda sivası bağrına basmıştı gün geldi sivassporda menejer oldu hocamız karop pecze oldu
karol pecze çok kaliteli hocaydı herkes sivassporda tutturamadı dedi ama ben öyle düşünmüyorum bülent uygunun hizipciliği burda devreye girdi bazı futbolcularımızda buna çanak tuttu karol pezce hoca gönderildi takımın başına bülent uygun geçti
sanki bir sihirli değnek devreye girmişti beşiktaş galibiyetiyle başladı antalya maçıyla biten bir serüvendi
ilk sene ligi 6. bitirdik bülent hocamız yine gayet mütavaziydi şehirle adeptasyonu iyiydi saygılıydı basınla fazla konuşmuyordu çenesi kapatıp işini yapıyordu
ikinci sene takımdaki birlik beraberlik vede yerindeki transferler takıma zirve yaptı bu arada yönetimde yavaş yavaş işi tamamiyle bülent uyguna yıkmaya başladı
bülent uygun takımın kuaföründen tut çaycısından tut aşcısından tut herşeyiyle ilgileniyordu
bu aradada kendi hiyerarşisinide kuruyordu kulupden yavaş yavaş sivaslılar uzaklaştırılıp sakarya grubunu oturtuyordu bu vatanın evlatları yine sivasspor kulubündede sahipsizliğe itiliyordu
yönetim ise takım iyi gidiyor çıkıyorlar televizyonlara krallar gibi demeçlerini veriyordu yani işin kaymağını yiyordu kulupdeki kanunsuz hukuksuz işler pek umurunda değildi
bülent uygundada yavaş yavaş bir hastalık başlamıştı hakemlere futbol camiasına şirin gözükmek için saçma sapan yorumlar fikirler dost kazandığı kadar ona düşmanda kazandırdı
Ama yinede ligi tarihimizin en başarılı dönemini yaşayarak bitirdik bu arada bülent uygundanki ego dahada büyüdü
üçündü sezon başladı başarılı giriş yaptık hem takımı tutana aşk olsun hemde bülent uygunu
saçma sapan konuşmalar taraftarı küçük görmeler yedek kulubesinin camını kırmak haksız olduğu halde hakemlerin üstüne yürümesi hiç bir alakası yokken laila laileheillalalah açıklamaları üç yeriz ,dört yeriz,beş yeriz ama sekiz yemeyiz açıklamarı bizi istanbul kuluplerine vede taraftrlarına düşman etti birinde fener birindede galatasaray son maç olmasına rağmen bize büyük darbeler vurdu hemde hiç iddiaları olmadığı halde
sonra seminerlere gidiyorum bahanesiyle yaptığı haltları herkes biliyor takımı sedata mehmet yıldıza bırakması yardımcı hocalar bırakması tam bir handikaptı
yüzyılda bir gelecek şampiyonluğu bülent uygunun sayesinde yitirdik
bu kadar başarıya rağmen sivasspor istanbulda vede anadoluda en nefret edilen kulup olduysa bunun suçlusu taraftarmı yoksa bülent uygunmu
gönderdiği futbolcularda bir fiyaskoydu getirdiği futbolcularda
üçüncü sezonunda 3 maç yaptı anladıkı kendinde bir keramet yok hemen kulupden bütün alacağını istedi yatırım yapacağım diye sonra tavır koydu surat yaptı parasını aldı 6.hafta sonunda sivasspora transfer ettiği kazma futbolcularla çıkartılması zor bir kazık çaktı gitti
eğer bülent uygun adam gibi adam olsaydı aziz yıldırım aykutun yerine teknik menejerliğe onu getirirdi ama aziz yıldırımda öğrendi futbol camiasıda öğrendi bülent uygunun ne gibi bir kişiliğe sahip olduğunu
konuşa konuşa kendinide bitirdi sivassporuda atalarımız ne demiş ÇOK KONUŞANDA YALAN! ÇOK KAZANANDA HARAM VARDIR
....kervan yürür diyip geçecegiz beyler son zamanlarda takıma köstek olup ayağını kaydırmaya çalışan çok kişi var. şimdi burda takımın eski hocasını övup yenı hocaya laf soylemenın ne alemı var bu takıma zarardan baska ne verebılır kı. başarı varken herkez takımın destekcısı olur çünki bundan rant sağlamak ister. başarısızlıkta ise köstek olarak nemalanmak ister bunlara pabuc bırakmayalım.
badger5858 29.01.2010, 19:51 baştan sona saçma sapan bir yazı olmuş...
ne demek ya geçmişte başarılı oldular diye yaptıkları her hatayı görmezden mi gelelim...bu saçma mantığına göre gs fatih terim'i ölene kadar takımın başında tutmalıydı ama herkes sizin gibi duygusal davranmıyor ve yapılan hatayı derhal cezalandırıyor.. Bu takımın bir numaralı ismi Mecnun Başkan bile itiraf etti hatalı transfer yaptıklarını Bülent'in çok fazla ve yersiz konuştuğunu... sana ne oluyor hala Bülent Uygun'nu savunuyorsun..O savunduğun Bülent bey artık tv'de Sivasspor ismini ağzına bile almamaya çalışıyor...
Hayrettin'e gelince; Sivas'ın öz çocuğu diye bu renklere her türlü terbiyesizliği yapmakta serbest mi bu adam...bence affedilmemesi gerekirdi ama şu anki zor şartlar yönetimi mecbur bıraktı..yoksa ferhat'a kalsak her maç 3-0 geride başlamış oluruz zaten...hayrettin çok mu süper bi oyuncu derseniz hiç alakası yok ama ferhat'tan birazcık daha iyi sadece o kadar...
yeni transferlerin katkı sağlaması gerekmiyormuymuş..elbette gerekiyor ama bu iş ha deyince olmuyor..adamlar geleli iki gün oldu daha bu kadar insafsız olmayın...
bide bişey soracam arkadaşlar nerde yazıyor bu adam bilen var mı???
58^SiVaS^58 29.01.2010, 19:58 bide bu cikti arkadas:mad: sanki hic baska derdimiz yokmus gibi:mad::mad:
tuffi5819 29.01.2010, 20:44 YA KARDESIM ONU BUNU BIRAKALIM BIKEREDE STADI CEHHENEME CEVIRELIM BIR AGIZDA ELALEM GORSUN SIVASSPOR YANLIZ OLMADINI
OYLE BIR GUCLU OLALIM KI HERKEZ GORSUN
KUMEYEDE DUSSEK ADAM GIBI DUSELIM
AMA ONCE SU FENER MACINDA OYLE BIR TARAFTAR OLALIM KI MILLET GORSUN DESTEK NASIL OLURMUS
tuffi5819 29.01.2010, 20:46 SU YAZILARI BIRAKALIMDA FENER MACINDA OYLE BIR DESTEK VERELIM KI
HERKEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ GORSUN SIVASLIYIIIIII
BIZ BIRGUNDE YIKILACAK ADAM OLMADIMIZIIII DUSERSEKDE SEREFIMIZLE DUSELIMMMMM
Muhsin hocanında hataları var, kafanızı kuma gömmeyin,
Yönetim, oyuncular, doktorlarında hataları var....
Ama en büyük yanlış taraftarın hedefe birini alıp maç içinde protesto etmesi...,
Beğenelim yada beğenmeyelim adam sahaya çıkmış, bağırıp küfredince daha iyi oynayanını ben hiç görmedim...
Bir kısım seyirci oyuncularımıza küfrediyor bu çok ayıp, bir kısmıda küfredenlerle tartışmaya giriyor... Biz daha tribünde parçalanıyoruz...
Takım kötü gidiyor ama herşeye rağmen 3-4 takımla aramızda 1-2 puan fark var, trabzona trabzonda yenilmek, yada fenere sivasta yenilmek çok önemli değil, elden gelen bu diyelim,
Fikstür avantajımız var, dişimize göre rakiplerle hep içerde oynuyoruz denizli diyarbakır manisa maçlarını alabiliriz, yeterki herkes üzerine düşeni yapsın...
Moral bozmak yok, kendi oyuncumuza küfretmek yok,
Varmısınız bir bir kampanya başlatalım; sivassporlu oyunculara küfreden sözde taraftarlrın resmini çekip yayınlayalım bu sitede,
Bir öneri sadece...
Divriği58 29.01.2010, 23:13 evet dogru sivası sivas yapan BÜLENT UYGUN dur.ancak yapmış oldugu transferler yanlıştı. bilica balili gitmemeliydi. DİALLO zaten bizde SENEYE
güneşyurdu 29.01.2010, 23:14 kusura bakmayın ama art niyetli bir yorum hocaya karşı kışkırtma düşüncesi var.
mertçe hoca hatalı de elini öperim biz salakmıyız aklın sıra hoca karşıtı kamuoyu oluşturmaya çalışıyorsun
YAZININ BAZI KISIMLARI GERÇEKTEN HAKLI ŞEYLER....ARTIK SUÇLU ARAMANIN BİR ANLAMI YOK...ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN KENDİNE GELMESİ DÜZELMESİDİR...
biz aynaya bakmasini biliyoruz su yazarlar aynaya bakmasini biliyormu bir aynaya baksalar nasil seytan suratli olduklarini gorurler tunc kayaci haric hicbirini SIVAS,ta barindirmamak lazim
konartr58 30.01.2010, 01:40 bir kere bülentin ne yaptıklarına değilde bülente ne bırakıldığına bakmak lazım.bülent ve hiçbir hocaya bir takım bu türlü teslim edilemez.Kendi memleketi sakarya dahi ona sivasspor kadan güvenmedi.takımı teslim etmedi.
bülentte güzel şeyler yaşanmıştır.tesisleşmede katkıları büyüktür.ama bülent bu takımı başa çıkarmış gibi yapmış sonrada yere çalmıştır.
sivassporun ahı inşallah onun gözetiminde manisayı düşürten hoca olarak çıkar
mucahitbaba58 30.01.2010, 02:06 gardas ben yorumlarin hepsini okudum
ama anladim ki senin aynan farkli yani "nasil bakarsan oyle gorursun"ama biz yigidolar taraftarlar olarak hep ayni aynaya bakiyoruz bir butun olmusuz gurur verici cunki herkes ayni yorumu yapmis helal olsun bu yigitlre diyorum hepsinide slmliyorum canlarim benim
sen en iyisi aynani degistir gardas !!
kemal58k 30.01.2010, 10:43 YAZIYI YAZAN ARKADAŞA BİR SORUM VAR ;
ARKADAŞ ,
TAMAM SEN HOCAYI KÖTÜLEMİŞSİN AMA , ŞİMDİ HOCA NE YAPSIN, HOCA KENDİMİ SAHAYA ÇIKIP OYNASIN.
TAMAM HATALARI VAR , HERKESİN HATALARI VAR, HATTA BİZİMDE ,
NİYEMİ : EN BASİT MAÇLARDA BİLE TARAFTAR OLARAK STADYUMU DOLDURAMADIK..
HOCANIN YANLIŞI VAR ; YANLIŞ ADAMI YANLIŞ YERDE OYNATIYOR.
AMA KİM OLURSA OLSUN ; O KAPTANLIK BANTINI YERE ATMAMASI LAZIM..
HAYRETTİNİ BİZ KAYBETMEK İSTEMİYORUZ.ZATEN ÖYLEDE OLDU..ÇOK GÜZEL KELİMELERLE TAM BİZ SİVASLI VE SİVASSPORLU OLDUĞUNU KANITLADI VE YÖNETİMDE AFFETTİ.
AYRICA HEM HAYRETTİNE SÖYLEDİĞİ SÖZLERDEN DOLAYI , HEMDE YÖNETİME AFFETTİĞİ İÇİN ŞAHSIM ADIMA TEŞEKKÜR EDERİM.
SUÇLU ARAMAK KONUSU İSE ; SUÇLU ARAMAYALIMI ?
SONDAN İKİNCİYİZ VE HALA SUÇLU ARANMIYACAKSA , OZAMAN SUÇLU BİZİZ..
HER ŞEYİ İYİ GÖRÜYORUZ DEMEK.
EVET ;
BÜLENT HOCAYI DEMİŞSİN.
BÜLENT HOCAYI ÇOK SEVERDİK, KENDİNİ SEVDİRDİ.
AMA BU TAKIMIN BU HALİNİ , ACABA YAZIYI YAZAN ARKADAŞ KİME BAĞLIYOR.ACABA ????
O ZAMAN BU TAKIMIN BU HALİ NASIL ; VE NE HALEYDEYİZ.
BEN BULDUM BULDUMMMMMMMMM
;BENCE BİZLER BURDA YAZI YAZDIKÇA , DÜŞÜNDÜKLERİMİZDE AÇIK AÇIK YAZDIKÇA ;
TAKIM YENİLİYOR ...:D
TÜH BE . ARKADAŞLAR BURDAN LÜTFEN GÜZEL YAZI YAZINKİ , SİVASSPORUMUZ YENİLMESİN.
HA HA HAAAAAAAAA. GÜLDÜRMEYİN LÜTFEN ..:D
ALLAH AŞKINA...
TAKIMDA ŞİMDİYE KADAR DÜZGÜN GİTMEYEN BİRŞEYLER VAR..
İNŞALLAH YARİN STADTA FENERBAHÇEYİ YENERİZDE , ÇIKIŞIMIZ BAŞLAR.
DUA EDELİM .
HEP BİRLİKTE DUA EDELİM.
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...
VAVEYLA13 30.01.2010, 15:15 sivası şampiyonluğa oynatan bülent hoca değil miydi. ondan önce taraftarın aklından şampiyonluk geçiyor muydu? şimdi neden lanetler yağdırılıyor? tamam hataları var çok hemde ama bu kadarını da haketmiyor. sonuçta inkar edilemeyecek kadar çok emeği var takıma. hayrettin de aynı şekilde çok hizmet etti. bu takıma. takım olarak kötü bir gidişat içindeyken bunu bir tek hayrettine mal etmek yanlış. affedildiğine çok sevindim bu arada. bu konularda yazıyı yazan arkadaşa katılıyorum. ancak muhsin hocanın da üstüne gidilmesi yanlış takım iyi yolda bence. yanlız bazı arkadaşların şunu kabullenmesi lazım. bu sene rakibimiz ne dört büyütülmüşler ne de bursa kayseri. biz bu sene düşmeme mücadelesi veriyoruz. bu hafta fener de yenebilir bizi ama ben bizim için ligin haftaya başlayacağına inanıyorum. asıl bu sene ki rakiplerimizle o zaman oynayacağız. bu takım DÜŞ-ME-YE-CEK seneye de inş. yine şampiyonluğa aynayacağız.
|
|