Orijinalini görmek için tıklayınız : HIZLI TREN SIVAS VE KAYSERİ'YE DE GİDECEK

aykut-akay
15.02.2010, 23:14
http://www320d.mackolik.com/Nethaber.Statics/Images/news/h/v/hizlitrenikonikhizlitrenbekliy or111.jpg

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin Yerköy-Kayseri etabının uygulama projeleri bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. 2011'in Yatırım Programı'nda yer alması planlanan proje tamamlandığında Ankara?Kayseri arasında trenle seyahat süresi 2 saat olacak.

Edinilen bilgiye göre, Ankara-Kayseri YHT hattının 174 kilometrelik Ankara Kayaş-Yozgat Yerköy bölümü, yapımı devam eden Ankara-Sivas YHT Projesi kapsamında yer alıyor. Proje kapsamında, Yozgat Yerköy-Kayseri arasında 139 kilometre uzunluğunda YHT hattı inşa edilecek. Ankara-Kayseri arasındaki mevcut demiryolu güzergahında çift hat olarak inşa edilecek YHT hattının işletme hızı saatte 250 kilometre olacak.

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Ankara-Kayseri YHT Projesi'nin Yozgat Yerköy-Kayseri etabının uygulama projelerini yıl sonuna kadar tamamlayacak. 2011'in yatırım programında yer alması planlanan proje tamamlandığında Ankara?Kayseri arasındaki 7 saatlik trenle seyahat süresi 2 saat olacak.

-ANKARA-SİVAS YHT İNŞAATI DEVAM EDİYOR-

Bu arada Ankara-Sivas YHT Projesi'nin Yerköy-Sivas etabının alt yapı çalışmalarının yaklaşık yüzde 5'i tamamlandı. Buna göre, bu etabın Yerköy-Sorgun arasında 3 tünel ile 3 viyadüğünde inşaat çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl projenin üst yapı işleri için ihaleye çıkılması planlanıyor.

Ankara-Sivas YHT Projesi tamamlandığında seyahat süresi yaklaşık 2,5 saat olacak.

GuVeN
15.02.2010, 23:41
hayırlısıyla bır cok sıkıntı kalkacak bu proje tamamlandıgında.ankarayla sıvasımızı kavusturması bızler ıcın sevındırıcı.

58zarali
15.02.2010, 23:53
çok güzel proje sivas için çok yararlı olacak

furky.b
16.02.2010, 00:22
Deplasmanlar Kolay Olacak Desenize :D

t.kilicer
16.02.2010, 08:52
iiii proje bide istanbula uzatırlarsa

yurtsall
16.02.2010, 08:59
allah kaza bela vermesin.inşallah heyırlı uğurlu olur.:)

Salim58
16.02.2010, 09:04
Ankara Sivas arası en çok bana yarar.

58^SiVaS^58
16.02.2010, 09:08
cok sevindim sivasli gardaslarimiz icin maalsef ben almanyada oturuyorum:mad::mad:

samsa58
16.02.2010, 10:01
çok güzel bir haber artık sıcak çermiğe gider gibi ankaraya gidip gelebilecez:D:D

alem_halil
16.02.2010, 10:21
süper haber inş hayırlı uğurlu olur tüm sivas halkımıza hayırlı olsun.

kızılova
16.02.2010, 11:24
Hızlı Tren benim köyüm Sivas'a bağlı Kızılova dan geçerse 3. yan yana geçen demir yolu hattı olacak. Ne güzel 2,5 saat sonra köydeyiz.

pover58
16.02.2010, 11:45
çok geç kalınmış bir proje.henüz ihaleside yapılmadı.bizim vekiller ne işe yarar allah aşkına.bu iktidarın sivasa hizmet edecegini pek sanmıyorum.inşallah ben yanılırım.bu vekillerle çok zor.

Rallim58
16.02.2010, 11:51
Asılların işi takibi ile, çalışmaların daha da hız kazanacağını düşünüyorum:confused:

sinan-58
16.02.2010, 12:14
Hızlı Tren benim köyüm Sivas'a bağlı Kızılova dan geçerse 3. yan yana geçen demir yolu hattı olacak. Ne güzel 2,5 saat sonra köydeyiz.

hızlı tren öyle köyde falan durmuyor sadece büyük istasyonlarda duracak

furkancfc
16.02.2010, 13:42

adam rayli sistemlerde biliyor işi :)

yeniceri_can
16.02.2010, 13:49
vay geldi bizim baba mesleğinin haline.
önce uçak şimdide hızlı tren ..otobüsçülükde yavaş yavaş bitiyor desenize..

konartr58
16.02.2010, 14:02
hiç heveslenmeyin.çünkü sivas tepki koymasın diye yerköy hattından sonra kayseri kısmı yapılacak.sivas kısmı ise duracak.
soğuk sularınız hazır edin.sivasıda kayseri ile bağlantılı hale getirecekler.
bazılarına felakat tellallığı gibi düşünülülebilir ya bu böyle olacak.sivası aklınızdan çıkartınız.

myway
16.02.2010, 14:05
hiç heveslenmeyin.çünkü sivas tepki koymasın diye yerköy hattından sonra kayseri kısmı yapılacak.sivas kısmı ise duracak.
soğuk sularınız hazır edin.sivasıda kayseri ile bağlantılı hale getirecekler.
bazılarına felakat tellallığı gibi düşünülülebilir ya bu böyle olacak.sivası aklınızdan çıkartınız.

bana da öyle olacak gibi geliyor... bizim vekillerimiz köylerde festivallere panayırlara katılmaktan başka bir işe yarıyor mu?

yigidogençlik58
01.03.2010, 20:58
Gereçketen güzel olur hızlı tren bıktım artık eski trenlerle gelmeyi sivas 12 saatte geliyor bu 2 saat

yigidogençlik06
01.03.2010, 21:00
Sivasımı yakışır Mustafa Kemal Atatürk sivasımız için temelli burdan attık demiştir

güneşyurdu
01.03.2010, 21:05
hayırlı olsun.bizim zaten petrolümüz yok raylı sistem en doğrusu hem ayrıca ekonomikde.

şarkışla 58
01.03.2010, 22:04
HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH SİVASIMIZA

bekçi
01.03.2010, 22:45
selamlar iyişallah hayırlı olur.sivasımıza yakışır.bunu düşünün hükümete teşekkürlerimi sunar başarılarını ve hizmetlerinin sivasımız için devam etmesini dilerim..sevgilerle

konartr58
02.03.2010, 00:57
fazla umutlanmayalım.kayseri de varsa bu işin içinde o kısmını yaparlar sivas kısmında bakarlar

DOCKA
02.03.2010, 07:27
çok güzel bir haber artık sıcak çermiğe gider gibi ankaraya gidip gelebilecez:D:D

çok güldüm arkadaşım sıcak çermiğe 2.5 saatte mi gidiyosun :):):)

dejavu
02.03.2010, 07:57
inşallah sivas için hayır ve ugurlu olur

kızılova
02.03.2010, 09:16
Haklısın projeye göre yol güzergahı Yıldızeli üzerinden Sivasa gidiyor. biz Şarkışla tarafındayız. Yeterki hızlı tren seferlerine başlasın. Bizde Sivas'dan köye geliriz.

Salim58
02.03.2010, 09:22
Daha %5,i tamamlanmış. bu projede suya düştü benim hayallerimde.:)

yigido yakup
02.03.2010, 16:14
iiii proje bide istanbula uzatırlarsa

istanbul ankara kisminin yaridan fazlasi bitti hatta ankara eskisehir arasi trenler calisiyor.

Alişan
02.03.2010, 16:54
http://www320d.mackolik.com/Nethaber.Statics/Images/news/h/v/hizlitrenikonikhizlitrenbekliy or111.jpg

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin Yerköy-Kayseri etabının uygulama projeleri bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. 2011'in Yatırım Programı'nda yer alması planlanan proje tamamlandığında Ankara?Kayseri arasında trenle seyahat süresi 2 saat olacak.

Edinilen bilgiye göre, Ankara-Kayseri YHT hattının 174 kilometrelik Ankara Kayaş-Yozgat Yerköy bölümü, yapımı devam eden Ankara-Sivas YHT Projesi kapsamında yer alıyor. Proje kapsamında, Yozgat Yerköy-Kayseri arasında 139 kilometre uzunluğunda YHT hattı inşa edilecek. Ankara-Kayseri arasındaki mevcut demiryolu güzergahında çift hat olarak inşa edilecek YHT hattının işletme hızı saatte 250 kilometre olacak.

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Ankara-Kayseri YHT Projesi'nin Yozgat Yerköy-Kayseri etabının uygulama projelerini yıl sonuna kadar tamamlayacak. 2011'in yatırım programında yer alması planlanan proje tamamlandığında Ankara?Kayseri arasındaki 7 saatlik trenle seyahat süresi 2 saat olacak.

-ANKARA-SİVAS YHT İNŞAATI DEVAM EDİYOR-

Bu arada Ankara-Sivas YHT Projesi'nin Yerköy-Sivas etabının alt yapı çalışmalarının yaklaşık yüzde 5'i tamamlandı. Buna göre, bu etabın Yerköy-Sorgun arasında 3 tünel ile 3 viyadüğünde inşaat çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl projenin üst yapı işleri için ihaleye çıkılması planlanıyor.

Ankara-Sivas YHT Projesi tamamlandığında seyahat süresi yaklaşık 2,5 saat olacak.

Sivas ankara arası 2;5 saat olsun bütün hafta sonları sivasıma giderim siz nediyorsunuz gardaşlar böyle bir proje hayata geçsin Trenin ilk müşterisi ben olurum düşünebiliyormusun cuma akşamları sivasıma giderim mahalledeki bütün komşuları ziyaret edip çocukluğumun geçtiği büyüdüğün o mahalleleri gezip pazar akşamı tekrar ankaraya dönerim av sezonu başladığında cumartesi pazar kesinlikle her hafta sivasda olurum böyle bir proje olsun her hafta ama her hafta sivasdayım çocuklarımda sivası görmeyi çok istiyorlar arabayla uzun sürdüğü için gitmiyorum çocuklarla daha uzun sürer ama trenle 2,5 saat hiçbirşey değil kesinlikle çocukları götürüp ekmeğini, suyunu, etini yediririm toprağımın