Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu ceza kime Allah aşkına !
SivasSpor.Com 18.02.2010, 10:29 http://www.sivasspor.com/images/stories/sivasposta.jpg
PFDK Bursa’ya ceza verdi.
Cezasını Sivasspor taraftarı çekecek.
Nasıl olacak anlamadım demeyin.
Olayları yapan cezayı hak eden Bursaspor ise cezayı Sivas mı çekmeli
Tabi ki hayır.
İşte sebebi açıklanamayan garip kurallar burada devreye giriyor.
Kupa maçında hakeme saldır.
Tribünlerden her türlü taşkınlığı yap.
Cezayı Sivasspor taraftarı çeksin.
Oldu da bitti.
Ne güzel maşallah.
TFF ve PFDK ‘ya buradan sesleniyorum.
Ne kadar duyarlar onu da bilmiyorum.
Amacınız bu tür cezalarda hata yapanı mı?
Yoksa olaydan 1000 kilometre uzakta olan Sivaslı taraftarları mı cezalandırmak.
Sevgili TFF-PFDK, bu ceza kuralı değişmez mi?
Her stadyumda uygulanan misafir takım kontenjanı kadar seyircisi alınamaz mı?
Yiğido belirlenecek tarafsız sahada tribünde neden olmasın.
Engel ne? Sebep ne?
Biri çıksın ve bunu bize anlayacağımız dilden anlatsın.
Eğer anlatabilirse…
Unutmayın memlekette hep başkasının suçunu cezasını zaten başkası çekiyor.
Sporda da bu benzer uygulamalar olmasın.
Bir an önce bu tür manasız, anlamsız uygulamalara son verilsin.
Cezayı suçu hak eden, hatayı yapan çeksin.
Haydi, siz bu konuda bir ilk yapın.
Bu maçı yüzde bilmem kaçlık kontenjanla Sivasspor taraftarına açın.
İşte o zaman tribünlerdeki şiddetin önüne nasıl geçilirmiş görür bakın.
Bursaspor camiası ile birlikte Sivasspor taraftarını da cezalandırmayın.
Bizlere ve futbolseverlere her zaman ki gibi;
“BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU” dedirtmeyin.
EY, TFF-PFDK BU VERDİĞİNİZ CEZA KİMA ALLAH AŞKINA!!!
Suçu Bursa taraftarı işlesin cezayı Sivasspor taraftarı çeksin .
tarafsız bi sahada oynanması normal fakat nerede olursa olsun Sivasspor taraftarı her ilde var bunuda kısıtlıyorlarsa pes doğrusu.
58_babacan_58 18.02.2010, 10:52 TÜRKİYEDE BUNUN GİBİ YÜZLERCE KANUN MADDESİ VAR,HARBİDEN İNSANI ÇILDIRTIYOR,ADAMLAR İŞLİYOR SUÇU CEZASINI BERABER ÇEKİYOZ VARMI BÖYLE BİR ADALET YA....
enterasan bir konu.mustafa bey nereden buldun bu konuyu,nerden aklına geldi ben 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.gerçekten enteresan oldugu kadar dogru bir konu.neden olmasın maç diyelim olimpiyat stadında sivas seyircisine ayrılan yer nerden baksanız 8-10 bin eder.düşünün bu maçta 10 bin sivas seyircisi,koçlar gibi tezahurat yapıyor bursalı taraftar dışarıda kendi kendini yiyor.düşünün bakalım taraftar bir daha sahada olay çıkarırmı.tff ye şiddetle duyurulur....bursa cezalı oldugu için bursayı konuşuyoruz bu fb de olabilir bjk da gs da olabilir.bu büyütülmüşlere daha çok koymazmı.yorum aklıselim taraftara kaldı.bu konuyu tff ye taşıyacaklar olursa dahada iyi olur.pek kafaları basmaz gerçi ama belki bir duyarlı yönetici çıkarda bak bu olur dermi der.tff şu anda milli takımın başına getirdig yabancı hocaya verecegi serveti hesaplamakla meşguldür.bu konularla ilgilenmez.onların daha önemli işleri vardır kim ugraşacak bu işlerle.süperligde neymiş zaten şampiyon belli düşecekler belli her şeyi ayarlamışlarhakemlere talimatlar verilmiş olay bitmiş.onlar para işleriyle ugraşmakla meşguller.bunlara bir durun diyecek yokmu yaaa.10 milyon auro fakirin fukaranın parası nerelere gidiyor sayın başbakana yada yalakalarına duyurulur.
SEVDAMSIN58 18.02.2010, 12:07 ISTE BU HABERE TAM ANLAMIYLA KATILIYORUM BIZIM HAKKIMIZI NEDEN KASPEDIYORLAR BU TUM TAKIMLAR ICIN GECERLI BU SESI BIZIM ARACILIGIMIZLA TUM TAKIMLARA DUYURULMALI VE BU KURALIN DEGISTIRILMESINE ONCU OLUNMALI BENCE FEVKALADE YERINDE BIR DUSUNCE DILE GETIRENE TESEKKUR EDERIM
siz kimin tarafındasınız allah aşkına bursasporun taraftarı olamaması bizim açımızdan çok olumlu maça gidecek 50 kadar sivasspor tarftarının ne faydası olurki bursanın atweşli taraftarı karşısında nediyim ben size yoksa bursaspor taraftarı oldunuzda haberimizmi yok:mad:
enterasan bir konu.mustafa bey nereden buldun bu konuyu,nerden aklına geldi ben 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.gerçekten enteresan oldugu kadar dogru bir konu.neden olmasın maç diyelim olimpiyat stadında sivas seyircisine ayrılan yer nerden baksanız 8-10 bin eder.düşünün bu maçta 10 bin sivas seyircisi,koçlar gibi tezahurat yapıyor bursalı taraftar dışarıda kendi kendini yiyor.düşünün bakalım taraftar bir daha sahada olay çıkarırmı.tff ye şiddetle duyurulur....bursa cezalı oldugu için bursayı konuşuyoruz bu fb de olabilir bjk da gs da olabilir.bu büyütülmüşlere daha çok koymazmı.yorum aklıselim taraftara kaldı.bu konuyu tff ye taşıyacaklar olursa dahada iyi olur.pek kafaları basmaz gerçi ama belki bir duyarlı yönetici çıkarda bak bu olur dermi der.tff şu anda milli takımın başına getirdig yabancı hocaya verecegi serveti hesaplamakla meşguldür.bu konularla ilgilenmez.onların daha önemli işleri vardır kim ugraşacak bu işlerle.süperligde neymiş zaten şampiyon belli düşecekler belli her şeyi ayarlamışlarhakemlere talimatlar verilmiş olay bitmiş.onlar para işleriyle ugraşmakla meşguller.bunlara bir durun diyecek yokmu yaaa.10 milyon auro fakirin fukaranın parası nerelere gidiyor sayın başbakana yada yalakalarına duyurulur.
ya allah aşkına kardeşim saçmalamayın lütfen maç olimpiyat stadındada benim haberimmi byok
saçmalamayalım lütfen bu bizim yararımıza bir karardır
effenberg 18.02.2010, 12:35 siz kimin tarafındasınız allah aşkına bursasporun taraftarı olamaması bizim açımızdan çok olumlu maça gidecek 50 kadar sivasspor tarftarının ne faydası olurki bursanın atweşli taraftarı karşısında nediyim ben size yoksa bursaspor taraftarı oldunuzda haberimizmi yok:mad:
Ayni görüsteyim mac Bursa da olsa en cok 100 bilemedin 500 Sivasspor taraftari olacakti O atesli Bursaspor taraftari arasinda ne kadar destek verebilirlerdi???
Böyle Bursaspor seyircisiz oynamasi kesinlikle bizim icin daha iyi.
bu olaydabir yanlışlık yok adamlar ev sahibi taraftar desteği alacakken bu desteği kesiliyor ve maça neredeyse konuk ekip eşit şartlarda başlıyor
diğer taraftan sizin dediğiniz gibi olması saçma olur neden ilk maçta siz oynamışsınız taraftarınız karşısında ama adamlar oynayamayacak ve yine sizin taraftarınız olacak bu gayet hakkaniyetli diyelim maç ağrıda oynanacak orayadamı 10 bin sivasspoır taraftarı gidecek hayır tabiki
bu yazıyı gereksiz yere yazıldığını düşünüyorum
ayrıyeten bursa istanbul arası 2,5 saat falan e bursa taraftarıda gelir sanki
SivasLady 18.02.2010, 12:49 Mustafa Ates yine güzel bir konuya deginmis
yazdiklarinda cogu seyde hakli
TFF madem bursayi cezanldiracak o zaman bursa taraftarlarini stada almiyacak
SADECE rakip taraftarinkini almali
tek tarafli taraftar olusun ceza alanlar bir daha yapmazlar herhalde :)
Bursa ceza yiyorsa SADECE Sivasspor taraftari girmeli stada
böyle bir uygulama cok güzel ve isabetli olurdu
ŞaNLı SiVaSıM 18.02.2010, 12:55 çok saçma bir yazı olmuş bize heryer sivas mustafa ateş
şampiyon71 18.02.2010, 13:12 1. yazıdan çıkaraılacak ana fikiri bazı arkadaşlar anlamamış
2. yazar, sivasspor taraftarı neden cezalandırılsın diyor.
3.suçu işleyen Bursa taraftarı cezalandırlan onlarla birlikte Sivaslılar olmamalı demiş.ço doğru.
4.maç bir kere %90 Ankara'da oynanır.İstanbul olmaz.Ancak her iki takımda razı olur onay verirse İstanbul olabilir.
5.kural şudur.maç yapacak ki takımın ortasında bir şehir ve stad gösterilir.
Bursa'yı geçemez.
en az yaklaşık Bursa'ya 200 km yakınlıkta olmalıdır .Uzakta olabilir.ama yakın olmaz.
6.Sivasspor taraftarı niye Bursa taraftarından korkar .Böyle bir psikolojidedir.bunu anlayamadım.bursa'yı 15-20 bin kişi önünde Sivasspor daha önce yenmiştir.
7.yazar, olaya farklı açıdan bakmıştır.herkes gibi düşünecek diye bir kural yoktur.TEBRİKLER...Mustafa ATEŞ...
dangerous58 18.02.2010, 13:20 Ayni görüsteyim mac Bursa da olsa en cok 100 bilemedin 500 Sivasspor taraftari olacakti O atesli Bursaspor taraftari arasinda ne kadar destek verebilirlerdi???
Böyle Bursaspor seyircisiz oynamasi kesinlikle bizim icin daha iyi.
Arkadaşım cezayı Sivasspor almadı Bursaspor aldı onun için Bursaspor Taraftarı içeri girmesin Sivasspor taraftarının suçu ne? Sivas Taraftarı 10 kişi bile olsa takım için çok önemli olayı yanlış değerlendirmeyelim lütfen
siz kimin tarafındasınız allah aşkına bursasporun taraftarı olamaması bizim açımızdan çok olumlu maça gidecek 50 kadar sivasspor tarftarının ne faydası olurki bursanın atweşli taraftarı karşısında nediyim ben size yoksa bursaspor taraftarı oldunuzda haberimizmi yok:mad:
aslan kardeşim yazıyı tam okumaya ne dersin.maç olimpiyatta filan degil ben mesela dedim olsa böyle olurdu gibisinden örnek verdim.siz konuyu anlamamışsınız.biz diyoruzki:bursa seyircisi ceza aldı tamam sivas seyircisi neden maça gidemiyor.tarafsız sahada yanlız sivas taraftarı maç izlese iyi olurdu diyoruz.m ateşin ve benim yazdıgım konuyu bi daha okumanı tavsiye ederim.bir arkadaş daha aynı hataya düşmüş yani okumadan yorum yapmış.
effenberg 18.02.2010, 14:45 Arkadaşım cezayı Sivasspor almadı Bursaspor aldı onun için Bursaspor Taraftarı içeri girmesin Sivasspor taraftarının suçu ne? Sivas Taraftarı 10 kişi bile olsa takım için çok önemli olayı yanlış değerlendirmeyelim lütfen
Ya Bursasporun aldigini iyi biliyorum ..................
Ama ne zaman dan beri seyircisiz mac oynama cezasi alan takimin oynayacagi rakip takim taraftarlari stad a aliniyor???
uygulamanın sebebi bence misafir takım taraftarı adı altında ceza alan takımın taraftarları bılet alıp maca gidebilir diye böyle bir uygulama olduğunu düşünüyorum. çünki bilet satarken kimseye kimlik sorulmuyor. ve gerçekci olmak gerekirsede sizin düşündüğünüz uygulama olursada bursa taraftarı bizden önce davranıp o biletleri alır. kapıda kimlik kontrolu yapılıp nüfüsa kayıtlı olduğu yere göre stada alınacak bile olsalar bizde gitmeyelim diye alır.
1. yazıdan çıkaraılacak ana fikiri bazı arkadaşlar anlamamış
2. yazar, sivasspor taraftarı neden cezalandırılsın diyor.
3.suçu işleyen Bursa taraftarı cezalandırlan onlarla birlikte Sivaslılar olmamalı demiş.ço doğru.
4.maç bir kere %90 Ankara'da oynanır.İstanbul olmaz.Ancak her iki takımda razı olur onay verirse İstanbul olabilir.
5.kural şudur.maç yapacak ki takımın ortasında bir şehir ve stad gösterilir.
Bursa'yı geçemez.
en az yaklaşık Bursa'ya 200 km yakınlıkta olmalıdır .Uzakta olabilir.ama yakın olmaz.
6.Sivasspor taraftarı niye Bursa taraftarından korkar .Böyle bir psikolojidedir.bunu anlayamadım.bursa'yı 15-20 bin kişi önünde Sivasspor daha önce yenmiştir.
7.yazar, olaya farklı açıdan bakmıştır.herkes gibi düşünecek diye bir kural yoktur.TEBRİKLER...Mustafa ATEŞ...
evet KAARDEŞİM YENMİŞTİR AM ŞAMPİYONLUĞA OYNADIĞI SENELER DİKKATİNİ ÇEKERİM
SİVASSPOR KENDİ TARAFTARI KARŞISINDA 3-1 YENİLMİŞTİR BİRDİĞER AÇIDAN SİVASSPOR BURSADA 1 AY ÖNCEDE 4-0 YENİLMİŞTİR BEN YAZIYI OKUDUM VE DİYORKİ MUSTAFA BEY SİVASSPOR NİYE CEZA YESİN EVET BENDE KATILIYORUM AMA ANLAMADIĞINIZ NOKTA ŞU BURSA TARAFTARI BU SENE DAHA AZGIN ÇÜNKÜ BU SENE ONLAR ŞAMPİYONLUĞA OYNUYORLAR TARAFTAR ÖLÜMÜNE DESTEKLER VE İŞİMİZ ZORLAŞIR
AYRIYETEN BU ARKADAŞLARIMIZ ŞUNU UNUTUYOR BİZ ZATEN KENDİ EVİMİZDE OYNADIK 3-1 ALANLAR GİBİ KAYBETTİK
BURDA AVANTAJI ZAMANINDA KULLANAMADIĞIMIZ GÖRÜLÜYOR
TÜRKİYEDE KONUK TAKIMLARA AYRILAN YERİN 1000 KİŞİLİK OLDUĞUDA UNUTULMAMALI BİZ KENDİ EVİMİZDE BÜYÜK TAKIMLARA KARŞI 15.000 İ TOPLAYAN BİR TAKIM OLARAK ŞEHİR DIŞINDA HER HANGİBİR YERDE NASIL OLURDA 10-15 BİN KİŞİ TOPLARIZ BUNU BEN ANLIYAMIYORUM DOĞRUSUNU İSTERSENİZ
*AYNI ARKADAŞIMIZIN BİRİSİDE İSTANBULDA OYNANAMAZ DEDİĞİNE GÖRE BİZ NERDE 10BİNİ TOPLAYACAZ BEN ANLIYAMIYORUM NEDENSE
uygulamanın sebebi bence misafir takım taraftarı adı altında ceza alan takımın taraftarları bılet alıp maca gidebilir diye böyle bir uygulama olduğunu düşünüyorum. çünki bilet satarken kimseye kimlik sorulmuyor. ve gerçekci olmak gerekirsede sizin düşündüğünüz uygulama olursada bursa taraftarı bizden önce davranıp o biletleri alır. kapıda kimlik kontrolu yapılıp nüfüsa kayıtlı olduğu yere göre stada alınacak bile olsalar bizde gitmeyelim diye alır.
ÇOK AÇIKLYICI OLMUŞSUN KARDEŞİM TEBRİK EDİYORUM HELAL OLSUN BAZI ARKADAŞLAR BUNU ANLAYAMIYOR VE MUSTAFA ATEŞTE
yukarıyıldızlı 18.02.2010, 18:30 neden anlamadan yorum yapıyorsunuz cezayı bursa taraftarı aldıysa sivas ın suçu ne deniyor ve haklıda tamam tarafsız sahada ama sivas seyircisi gelsin maçını izlesin deniyor ....
enesarslan 18.02.2010, 18:56 maç yüksek ihtimalle ankarada oynanacaktır ve ayağımıza kadar gelen sivassporumuza destek verememek çook kötü bir durum , hem de hiçbir suçumuz olmamasına rağmen :mad::mad::mad:
Kapıda kimlik kontrolu mü yapacaklar.Sivaslı olmayanı almayacaklar :) Adamlar yasak oldugu halde BJK nın stadına bile giriyor. Bizim maça mı giremiyecek. Bursa taraftarını başka taraftarlarla karıştırmayın. Sanki ilk defa tarafsız ve seyircisiz maç cezası verilmiş gibi Mustafa Ateş yazacak konu bulamayıp bunu mu yazmış.
bursanın taraftarsız oynaması bizim için daha iyi olacaktır
Kapıda kimlik kontrolu mü yapacaklar.Sivaslı olmayanı almayacaklar :) Adamlar yasak oldugu halde BJK nın stadına bile giriyor. Bizim maça mı giremiyecek. Bursa taraftarını başka taraftarlarla karıştırmayın. Sanki ilk defa tarafsız ve seyircisiz maç cezası verilmiş gibi Mustafa Ateş yazacak konu bulamayıp bunu mu yazmış.
arkadaşım alay eder gibi yorum yazmışsın ama ben de boyle bir uygulama olsa dahi bursa taraftarı gider oraya dedim.
SEN ONLARN KUSURUNA BAKMA CLEY KARDEŞ
TFF YE LAF ATIYO ORTADA DEMEKKİ SORUNLAR VAR VE CEZA OLACAK VE BU CEZANIN BİZİM MAÇIMIZDA OLMASIDA ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ
can sivas 18.02.2010, 23:36 Bence harika bir tesbit.
Eğer kendi aramızda fikir birliği varsa gelin bu fikri Tff ye falan maille yelim.
kimbilir olmaz olmaz .....
ya olursa ..... En azından denemiş oluruz
Denersek Yüzde elli kazandık demektir denemezsek zaten kaybettik
emin kara 19.02.2010, 00:10 Akadaşlar Tff ye maille boşuna yorulmayın dışardaki maçlarda bizim taraftar sayımız cüzü miktarda bunun içinde degmez kazansak bile bizden çok rakiblerimizin işine yarayacaktır çünkü onlar stada sivaspor taraftarı olarak girib takımlarına destek olurlar bunun yerine takıma faydası olacak şeyleri paylaşıp hayata gecirsek sivaspor için daha iyi olacagını düşünüyorum
ne yazık ki SİVASSPOR TARAFTARI YOK Kİ, takıma faydası olsun.
ercan58.a 19.02.2010, 00:40 başka bir ülkede yaşamıyoruz burası türkiye niye şaşırıyorsunuz gayet normal degilmi bunlara alışmış olmamız gerekmezmi
şampiyon71 19.02.2010, 07:24 her yerde ayrılıyoruz ya buna pes doğurusu.görüş birliğimiz yok.Her konuda olduğu gibi.Bardağın dolu tarafını görmek istemiyoruz.Hep boşa tarafına çalışıyoruz.O zaman Mehmet Yıldız2ın cezası da inmez di.Tahkime gidilmemiş olsaydı.Biz taraftarlar arasında lütfen birlikte hereket etme duygusu olsun.
Dün ki taraftara açık idmanda bile ayrılık oldu.Gidenler görmüştür.BİZ YAN YANA GELEMEYİZ.BİRLİKTE TEZAHİRAHAT EDEMEYİZ."diye kuralmı var.
ben yazı ve içeriğini çok beğendim.
boş yere her şeye muhalefet etmenin anlamı yok.Birazda kendi insanlarımızı takdir edelim.NE KAYBEDERİZ .dOĞRU DEĞİLMİ...
SivasLady 19.02.2010, 09:59 tabiki cok güzel olurdu iki takim taraftari yanyana mac seyredebilse ama bu malesef Türkiye`de mümkün degil
Sporun futbolun siddetle anilmasina karsiyim ama her seferinde bazi taraftarlar hirslarina kapilip siddete küfüre bas vuruyorlar sonrada olaylar cikiyor
belki bir gün olur herkes baris icinde kardes kardes ayni yerlerde macini izleyebilir :)
|