Orijinalini görmek için tıklayınız : İLYAS TÜFEKÇİ***SİVAS'a YİĞİDO Gerek..!

basayev58
21.03.2010, 19:56
Gördük ki bu takımda RUH kalmamış...Ruh olmadı mı olmuyor. Muhsin Hocanın kişiliğine beyefendiliğine diyecek bir lafımız olmamakla birlikte takımla hocanın uyuşmadığı aşikar. Kimsenin beyefendiliği,kişiliği için takımımızın içler acısı hali karşısında susacağımız sonucu ortaya çıkmasın. Hoca yediği gollerden utanıyorsa taraftar ne yapsın???
Madem sevda gemimiz su alıyor,yarısı batmış...Mürettebat değişmiyorsa da Kaptanı değiştirelim. Ben bizim gibi düşünen,bizim içimizden birisini istiyorum bu son dönemeçte takımımın başına...93-94 sezonunda Karabük efsanesini gerçekleştiren İlyas Hoca...Yiğido’ysan bu takımın başına geçersin,insan içine çıkacak yüzü kalmadı Yiğidoların. Sesimizi duyuralım Yönetimimizden İlyas Hoca’yı isteyelim kaybedecek neyimiz kaldı...?
Görüşlerinizi bekliyorum.
* * *

Bugünlerde son 6 maçında 24 gol atarak, Banka Asya 1. Ligi'nin ilk yarısını lider kapatan Kardemir Karabükspor o yıllarda Demir Çelik Karabükspor adıyla ligde mücadele ediyordu ve 1993-94 sezonunun ilk yarısında sadece ve sadece 7 puan toplayabilmişti. Ligin son sırasına demir atan Karabük'ün başına Fenerbahçe ve Galatasaray'da futbol oynamış, 33 yaşındaki İlyas
Tüfekçi getirilir. Tüfekçi'nin ilk teknik direktörlük macerasıdır bu aynı zamanda. Genç teknik adam ilginç şekilde takımı toparlar. Ama bunun için görevinin ilk aylarında sıkıntı çekmesi gerekecektir. Takım Samsunspor'a 5-1, Trabzonspor'a ise 6-0 mağlup olur. Ancak 21. haftadaki bu ağır mağlubiyetin ardından kalan 8 maçta (lig 16 takımlıdır) 5 galibiyet ve 1 beraberlik alırlar, üstelik bunun son 4 tanesi 26-29. haftalarda gelmiştir. Öyle ki takım 26. haftaya girilirken hala 19 puanla son sıradadır. Orta sahanın merkezine oturttuğu Youssef Haraoui'nin önderliğinde herkesin sempatisini kazanan Tüfekçi'nin takımı 28. haftada cezası nedeniyle Bursa'da oynadığı maçta, Bursa seyircisinin de desteğini arkasına alarak Sarıyer'i 3-1 mağlup eder. Ardından yine Bursa'da Bursaspor'u 4-0 mağlup edip küme düşme hattının üstüne çıkarlar. Son haftaya girilirken, puan durumu aşağıdaki gibidir ve Sarıyer'in küme düşmesi kesinleşmiştir. Karşıyaka kendi evinde şampiyonluk şansını sürdüren Fenerbahçe'yi konuk edecekti. D.Ç. Karabükspor ise Zaytinburnuspor'la tarihi bir maça çıkacaktır.
13. D.Ç. Karabükspor
29 7 7 15 34 60 -26 28
14. Zeytinburnuspor
29 7 6 16 31 50 -19 27
15. Karşıyaka 29 7 6 16 19 39 -20 27
16. Sarıyer 29 6 8 15 26 46 -20 26

Karabük'e beraberlik yetmektedir. Tüm Türkiye İlyas Tüfekçi'ye övgüler yağdırmakta ve küllerinden doğan bu Karadeniz takımını konuşmaktadır. Demir-çelik endüstrisi ile beslenen bu şehrin en büyük tutkularından olan futbol Karabük'te sokakların süslenmesine ve o 15 Mayıs 1994 Pazar günü hayatın durmasına ön ayak olmuştur. Karabük ŞehirStadyumu hınca hınç dolar. İzmir'deki Karşıyaka maçından ardı ardına Fenerbahçe golleri gelince, işin Karabük'te biteceği kesinleşir (Fenerbahçe maçı 4-0 kazanmıştır). 31. dakikada Zeytinburnuspor'un emektar oyuncusu Kemal Yıldırım takımını 1-0 öne geçirir. Sıralama değişmiştir. İlyas Tüfekçi ikinci yarıda 65. dakikada oyuna Hasan Şermet'i alır. Hasan 10 dakika sonra tüm Türkiye'yi sevince boğan golü atmıştır ve oyuna dengeyi getirmiştir. Karabükspor yine ligde kalma pozisyonuna geçmiştir. O sırada maçları yayınlayan TRT Radyosu lider Galatasaray'ın, Bursaspor önünde 2-0 önde olmasını fırsat bilip yayın ağırlığını Karabük'e verir. Mikrofonlarımız Karabük'tedir hep. Maçın son dakikalarında Zeytinburnu kalecisi Miralem Ibrahimovic de kornerlerde ileri çıkar. Herkes son düdüğü beklerken tüm Karabük'ü ve Türkiye'yi yıkan olay gerçekleşir. İleriye uzatılan bir topta Zeytinburnuspor'lu Adnan Baytar, kaleci Fevzi Layiç'in yanından topu ağlara gönderir. Dakikalar 93'ü göstermektedir. Maçın hakemi Bülent Yavuz son düdüğü çalar. Karabük küme düşmüştür. 36 yaşındaki Kemal Yıldırım, doğum gününde 1 gol 1 asistle Karabük'ün ipini çekmiştir. Halk yıkımla kızgınlığı birleştirmiş ve Zeytinburnuspor'lu oyuncular orta saha yuvarlağında mahsur kalmıştır. Bir süre orada beklerler zorunluluktan. Puan durumu şu şekilde oluşmuştur.
13. Zeytinburnuspor
30 8 6 16 33 51 -18 30
14. D.Ç. Karabükspor
30 7 7 16 35 62 -27 28
15. Karşıyaka
30 7 6 17 19 43 -24 27
16. Sarıyer
30 6 8 16 28 50 -22 26

İkinci yarıda Tüfekçi yönetiminde Fenerbahçe'nin ancak 3-2 mağlup edebildiği, Galatasaray'ın 1 puana razı olduğu, Beşiktaş'ın ise eli boş döndüğü zorlu Karabük deplasmanını yaratan İlyas Tüfekçi ve talebeleri lige veda ederler. Maçı yerinde izleyen Anadolu futbolunun değişmez siması Zeki Çol Karabük'ü "ülkenin sevgilisi" diye tanımlamıştır hatta. Tüfekçi istifa eder. Bir daha da teknik direktörlük kariyerinde o 6 ayda yaşadığı dönemi yaşayamaz.

özsivasli1903
21.03.2010, 20:09
birakin ilyas tüfekciyi falan...
sözün bitti yerdeyiz...
bu takima muhsin hocadan fayda yok...
kesin olan bu...
gönderin artik...
getirin bülent uygunu...
yok olmazsa hikmet karaman...
baska yolu yok...
yeter bu kadar tolerans....
bu takim küme düsmeyecek...

eyuphulagu
21.03.2010, 20:11
İlyas Tüfekçi adını uzun süredir duymamıştık..Hala talibi olan kulüpler varmış demekki..Sivasspor İlyas Tüfekçi ile başarılı olabilir mi;ben pek emin değilim...İlyas hocanın uzun zamandır Bank Asya ve 1. ligde bile takım çalıştırdığını hatırlamıyorum...Ligi iyi tanıyan bir hoca ama bizi dahaönce de çalıştıran bu hocanın bize yararlı olacağını düşünmüyorum..Benim de bir teklifim var;niye içimşzden bir hoca çıkarmıyoruz;kim var ki diyen olabilir;ben de diyorum ki takımı iyi tanıyan takıma abilik yapmış,kaptanlık yapmış biri olan şu nada Adnasporsda oynayan futbolu iyi bilen pırıl pırıl bir genç hoca olan Muhammet Ali kardeşimiz uzun vadede neden takıma hoca olmasın...İlyas Tüfekçi daha önce de bizde hocalık yapmış bir isim ama bizim bu ligde tekrar söz sahibi olmamız için genç,başarıya aç ,yıpranmamış bir isme ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum....Başka bir alternatifde şu anda takımda yardımcı hocamız olan Talat Üzüm hocanında yanında ligi tanıyan bir yardımcıyla birlikte takımın başına getirilebileceğini düşünüyorum..Çünkü Talat hoca geçmiş yıllarda Almanya'da Köln takımında Daum'un yardımcısı olarak da çalışmış bir hoca...Talat Hoca bize gelmeden son 3 yıl Gana'da teknik direktör olarak çalışan bir hoca;takımı da Gana ligini şampiyon olarak tamamlamış..Gana diyince dudak büknler olabilir ama Gana'nın 2009 yılında 20 yaş altı Dünya Kupası Şampiyonu olduğunu ve o takımda Talat hocanın takımından 4-5 oyuncunun oynamış olduğunu da hatırlatmak isterim...Umarım bundan sonraki günler Sivasspor için aydınlık olur...

bassguitar
21.03.2010, 20:30
turkiye ligini taniyan hoca lazim.gerisi hikaye/hikmet karaman/ilyas tufekci/samet aybaba/

adalı harun
21.03.2010, 20:51
gelsin hemserimiz yararlı olur hazır hoca gitti iyi biri gelsin bülent gelirse sasırmayalım

sandal5877
21.03.2010, 20:55
bomba haber bırakın bu işleri bu takımı bülent veya hikmet karamandan başkası kurtaramaz.

sivasfutbol
21.03.2010, 20:58
bilo nun sivas ta işi yok ilk maçta yuhlarım

basayev58
21.03.2010, 21:04
Haybeye yorum yazanlar yazmazsa sevinirim. Zaman şuculuk buculuk zamanı değil. Hoca dediklerinizin hepsi az çok aynı şeyi biliyor. Bizim takımda eksik olan RUH...Bize RUH verecek adam Sivas'lı olacak başkası kurtarmaz. Rıza Çalımbay gelemeyeceğine göre İlyas Hoca'yı getirmek lazım. İlyas hoca takıma can verecektir eminim. Karabük macerasını yazdım zaten üstüne laf söylemeye lüzum var mı? O zamanın KArabük takımından çok iyi bir takımımız var bunu herkes biliyor. Bu futbolcuların inanması lazım. Bunun içinde SİVAS'LI bir hoca lazım.

EfSaNeSiN SiVaS
21.03.2010, 21:31
TEK HEDEFİMİZ BU LİGDE KALMAK RUHU MUHU BOŞWER

subasi29
21.03.2010, 21:34
futbolcularin neye inanmasi lazim? bu satten sonra tufekcinin topcunun fayda saglayacagini ummuyorum..oncelikle kaybedilen ruhun geri gelmesi lazim

basayev58
21.03.2010, 21:38
futbolcularin neye inanmasi lazim? bu satten sonra tufekcinin topcunun fayda saglayacagini ummuyorum..oncelikle kaybedilen ruhun geri gelmesi lazim

bu futbolcuların çoğu geçen sene şampiyonluğa oynayan kadroda değil miydi? Her maça final havasında bakıp kazanabileceklerine inanmaları gerek.Bunuda hoca sağlar. O hoca Sivas'lı olmalı yolu yok...

GurbetciYigidom
21.03.2010, 21:46
bencede ilyas tüfekci yaramaz bu takima Bülo nunda geri gelecegini hic sanmiyorum.Benim aklima gelen isimler NURULLAH SAGLAM , ZIYA DOGAN ve HIKMET KARAMAN. Benim tercihim Ziya Dogandan yana Bu takima adam gibi top oynattirir,

karakocyakup58
21.03.2010, 21:48
yaa uygun yada karaman baskaa kimse düzeltemezz bu takımı

subasi29
21.03.2010, 21:53
bu futbolcuların çoğu geçen sene şampiyonluğa oynayan kadroda değil miydi? Her maça final havasında bakıp kazanabileceklerine inanmaları gerek.Bunuda hoca sağlar. O hoca Sivas'lı olmalı yolu yok...

keske hoca bu saatten sonra otoritesi koyabilse !! bizim icinde cok guzel olur...

umarim bu surec bizi kaosa suruklemez...herseyin hayirlisi olsun..

basayev58
21.03.2010, 21:53
Bülent Uygun ihtimali sıfırın altında o sebepten yorum bile yapmıyorum. Ama Hikmet Karaman,Ziya Doğan,Samet Aybaba gibi adamların takımıma gelmesini istemiyorum. Çünkü bu adamlar bu ligde isimleri yıpranmış hocalar. İşleri düşme potasına giren takımların başına geçmek. Gerek Yok. Bize yeni ama aynı zamanda Türkiye Ligini bilen bir Hoca lazım.

karalar58
21.03.2010, 21:56
takimda ruh yok kardeslerim oyuncularda gerisini bos verin fatih terimde gelse bazi oyuncular takimda kaldigi surece teknik adam kim olursa olsun fark etmez .. oyuncularin kafasi futbol oynamak degilki sezon bitsinde takimdan ayrilayim var kafalarinda .. yazacak cok seyler varda bos verin

basayev58
21.03.2010, 21:57
keske hoca bu saatten sonra otoritesi koyabilse !! bizim icinde cok guzel olur...

umarim bu surec bizi kaosa suruklemez...herseyin hayirlisi olsun..

..Kardemir Karabükspor o yıllarda Demir Çelik Karabükspor adıyla ligde mücadele ediyordu ve 1993-94 sezonunun ilk yarısında sadece ve sadece 7 puan toplayabilmişti. Ligin son sırasına demir atan Karabük'ün başına Fenerbahçe ve Galatasaray'da futbol oynamış, 33 yaşındaki İlyas
Tüfekçi getirilir. Tüfekçi'nin ilk teknik direktörlük macerasıdır bu aynı zamanda. Genç teknik adam ilginç şekilde takımı toparlar. Ama bunun için görevinin ilk aylarında sıkıntı çekmesi gerekecektir. Takım Samsunspor'a 5-1, Trabzonspor'a ise 6-0 mağlup olur. Ancak 21. haftadaki bu ağır mağlubiyetin ardından kalan 8 maçta (lig 16 takımlıdır) 5 galibiyet ve 1 beraberlik alırlar, üstelik bunun son 4 tanesi 26-29. haftalarda gelmiştir. Öyle ki takım 26. haftaya girilirken hala 19 puanla son sıradadır. Orta sahanın merkezine oturttuğu Youssef Haraoui'nin önderliğinde herkesin sempatisini kazanan Tüfekçi'nin takımı 28. haftada cezası nedeniyle Bursa'da oynadığı maçta, Bursa seyircisinin de desteğini arkasına alarak Sarıyer'i 3-1 mağlup eder. Ardından yine Bursa'da Bursaspor'u 4-0 mağlup edip küme düşme hattının üstüne çıkarlar....

Metal Gear
21.03.2010, 22:12
Fena fikir değil.Bize bu saatten sonra lazım olan taknik teknik değil sadece ve sadece RUH!

bozcelik
21.03.2010, 22:22
gönlünde sivasspor sevgisinden başka bir şey taşımayan saf ve halis sivassporlular yiğiolar bülent hocanın www.bulentuygun.com.tr aadresindeki ziyaretçi defterine mesaaj yağdıralım, bizi ancak düzlüğe o çıkarır, aklıselim davranalım, adamın sitesi hala sivasspor sevgisi dolu, o bize çok mutluluk yaşattı yine yaşatır, yeterki isteyelim hatta yetkisi olan birisi konu açsın

basayev58
21.03.2010, 22:26
gönlünde sivasspor sevgisinden başka bir şey taşımayan saf ve halis sivassporlular yiğiolar bülent hocanın www.bulentuygun.com.tr aadresindeki ziyaretçi defterine mesaaj yağdıralım, bizi ancak düzlüğe o çıkarır, aklıselim davranalım, adamın sitesi hala sivasspor sevgisi dolu, o bize çok mutluluk yaşattı yine yaşatır, yeterki isteyelim hatta yetkisi olan birisi konu açsın

Bülent Hocanın bu takıma bu saatten sonra gelmesi herşeyi dahada kötü yapar.İlerde yine yollarımız kesişebilir ama şimdi asla olmaz.

hayrettin100
21.03.2010, 22:27
Fenerbahceye 5-1 yenildiğimiz maçtan sonra aşağıdaki yorumu yapmıştım.

hikmet karaman yarin takimin basina gecmeli.yoksa bank asya icin planlarimizi yapmaya baslayalim simdiden.bu hoca ile olmaz.Sivasspor deneme tahtasi degil.Bize super ligi iyi bilen kume dusmemeye oyanayan takimlari nasil oynatacagini iyi bilen Hikmet Karaman gibi bir hoca lazim.

---------------------------------------------------------------------
Artık çok geç ...Alacağımız hoca Bank Asyaya yönelik olmalı yani adama çok ağır bir yük yüklememek lazım.Bu takımı bu saatten sonra kurtaracak babayigit tanımıyorum.Alırız gelecek vaad eden bir hoca .Takım küme düşmezse bunu başarırsa heykelini dikeriz.Olmazsa eğer Bank Asya için oturup hesabını kitabını yapar kadrosunu oluşturur.Aklın yolu bir.

Kasim58
21.03.2010, 22:29
Gelirlermi bilmem ama bana göre aykut kocaman yada riza calimbay ligin kaliteli ve basarili hocalarindan gitikleri takimlarda hep basarili olmuslar ayrica biliyorsunuz riza hocada bir yigido gelirmi bilmem???

kiNgSiZe58
21.03.2010, 22:35
İsmail Kartali istiyoruz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

izmirliyigido
21.03.2010, 22:51
ZİYA DOĞAN'dan başkası bizi kurtaramaz...

AYK

izmirliyigido
21.03.2010, 23:02

Bizi ancak ve ancak Bülent UYGUN veya Ziya DOĞAN düzlüğe çıkartabilir. Bülent UYGUN gel(e)meyeceğine göre Ziya Doğan ile mutlaka ve mutlaka anlaşılmalı.

AYK