Orijinalini görmek için tıklayınız : Rahmetle Anıyoruz
SivasSpor.Com 24.03.2010, 22:46 http://www.sivasspor.com/images/stories/muhsin-yazicioglu.jpg
Sivas'ın yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybedeli bir yıl oldu. Beraberindeki 4 kişi ile birlikte seçim çalışmaları için gittiği Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden helikopterle dönerken geçirdikleri kaza sonucunda hayatını kaybeden Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş'i saygı ve rahmetle anıyoruz. Sizleri unutmadık...
Sivasspor.Com Yönetimi
Forza Sivas 24.03.2010, 22:53 rahmetle aniyoruz ama maalesef baska bisey yapamiyoruz. Hala olayin kaza olup olmadigini tam olarak arastirildigina inanmiyorum veya herzamanki gibi gizleniyor. Bu vurdunduymazlikla cok Muhsinleri kaybederiz.
yukarıyıldızlı 24.03.2010, 22:57 unutmadık reis unutmayacaz unutturmayacaz ...ruhun şad mekanın cennet olsun....
ibrahim58 24.03.2010, 23:49 GERÇEKTEN TÜM TÜRK İSLAM DÜNYASINA MAL OLMUŞ GERÇEK BİR BAŞBUĞ İDİ.MAALESEF MİLLET OLARAK İÇİMİZDEN ÇIKAN, ANADOLU KÜLTÜRÜYLE YOĞRULMUŞ,İNANÇLARI UĞRUNA ZULME UĞRAMIŞ VE DAVASI SADECE MİLLETİ OLAN BÜYÜK İNSANI REİSİ TAM ANLAMIYLA ANLAYAMADIK.GEREKEN DESTEĞİ VEREMEDİK.ŞU SAATTEN SONRA YAPACAĞIMIZ TEKŞEY ONUN DAVASINI DAVAMIZ BİLMEK VE RAHMETLE MİNNETLE ANMAK.
RUHUN ŞAD OLSUN,MAKAMIN CENNET OLSUN KOCA REİS.SEN GİTTİKTEN SONRA SİVASA KAR YAĞMADI,ÜŞÜYEMEDİK BU SENE REİS.
sizleri unutmadık hep gönüllerimizde olacaksınız sizi rahmetle anacağız...
mucahitbaba58 25.03.2010, 00:31 inan en yakinlarimi kaybettim alistim ama senin bu dunyadan gittigine hala alisamadim adinin gecdigi yerde sesini duydugum yerde gozlerim doluyor kabullenemiyorum
allah senin mekanin cennetin en guzel kosesinde yerini ayirsin seni asla unutmucam seni hep seviyordum herzamanda sevecegim BUYUK BASKAN
mucahitbaba58 25.03.2010, 00:33 ek olarakta diyer kazada can verenlere allahtan tekrar rahmet diliyorum !!!
oquzh4n58 25.03.2010, 00:33 canını yım Mekanın cennet Olsun muhsın baba ............
tekdoktirin 25.03.2010, 00:45 SIVASI MIN NEFERİ MEKANIN CENNET OLSUN ABİ SENİ UNUTANA YAZIKLAR OLSUN
58MUAMMER58 25.03.2010, 00:56 YİĞİT ADAM , TAM 1 YIL OLDU SONSUZLUĞUN SAHİBİNE GİDELİ, SEN ÜŞÜDÜN,TÜRK İSLAM ALEMİ DONDU ,ZATEN YETİMDİ,SENSİZ TAM ÖKSÜZ KALDI,CENAZENİ, SENİ SEVİPTE OY VERMEYEN YÜZBİNLER KALDIRDI,ŞİMDİ SENİ ANMAK İÇİN YANINA GELİYOR ALPERENLERİN ,SENSİZ PLATONİK AŞKIN SİVAS YAPAYALNIZ KALDI,AKBABALAR,LEŞ KARGALARI,AŞKINI YEMEYE ÇALIŞIYOR.SENİN DEĞERİNİ DAHA YENİ ANLADILAR,SEN SAĞKEN ARKAMIZDA DAĞ GİBİ YİĞİT BİRİ VARDI,YA ŞİMDİ ,KİMSEMİZ KALMADI,DAVAN DAVAMIZDIR YOLUN YOLUMUZDUR,SENİ HİÇ UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ.ŞEHİT OLAN DİĞER DAVA ARKADAŞLARINLA RAHAT UYU MEKANIN CENNET,RUHUN ŞAD OLSUN,YİĞİT İNSAN.
58zarali 25.03.2010, 01:54 sensiz geçen 1 yıl.
Mekanın cennet olsun yiğit adam
Evet, tam bir yıl oldu reis...
inna lillahi ve inna ileyhi raciun...
kiNgSiZe58 25.03.2010, 02:38 en çok sevdigim başkanlardan biriydi ve haalende öyle. Nur icinde yat başkanım
rizesporlular 25.03.2010, 02:51 http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs450.snc3/25780_374835770185_580380185_3 884808_2837053_n.jpg
Adı Kur’an’da geçen ismi ile müsemma Muhsin,
Soyadı; Yazıcıoğlu, yani narına nuruna kurban vatan evladı.
Adını denizde uçan martılara, gökteki yıldızlara ve Kahramanmaraş’ın beyaz örtü ile büründüğü dağlara yazdı da.
12 Eylül öncesi o alaca karanlık günlerinde her tarafı sis kaplamıştı, herkesin birbirinden kaçıştığı o günlerde reisimizdi. 12 Eylül sonrası Türkiye üzerinde sis perdeleri kalkınca, o bundan böyle yediden yetmişe herkesin gül sevgilisidir kıpır kıpır.
Gülümüz yok artık aramızda. O şimdi çok sevdiği Peygamber, Ashabı Güzin ve Saadat-ı Kiramın yanında. O biliyordu zaten ölümle sevgililere kavuşulacağını. Zaten vuslatla anlaşılır sevgilinin kokusu, şayet gönüllerde taht kurdu isen. Biz bu konuda şahidiz, hiçbir gönlü kırmadığına.
2009 Mart ayı soğuk yüzünü iyiden iyiye göstermişti. Büyüklerin ‘Mart bacadan baktırır kazma kürek yaktırır’ dediği demler gelip çatmıştı. Fırtınadan önce bir sessizlik vardı sanki. O koca reis son yolculuğa çıkacağını bilircesine sevenlerine ölümden bahsediyor ve hiç kimsenin bir saniye öncesi ve sonrası garantisinin olmadığına vurgu yapıyordu. Üstelik helikoptere seçim çalışmaları için ilk kez biniyordu. Belli ki ötelerden kanatlanarak koş deniliyordu. O halde kartal misali kar beyaz dağların tepesine uçup sevgilinin yolunda pervane olmalı. Nitekim öylede oldu.
Bu arada Kahramanmaraş dağları içten içe hazırlık yapıyordu. Bir onurlu misafirini ağırlayacaktı sanki. Hakeza Abdurrahman Karakoç’un mana yüklü şiirini hatırlatırcasına beşinci mevsim için gizemli bir faaliyet vardı. Zira Musa’nın Turi Sinası bir yandan fırtına, biryandan tipi ve kar eşliğinde beyaz gelinliğe bürünüverdi adeta. Niye beyaza bürünmesin ki. Ölüm kar beyazdı çünkü. Nitekim karlı dağlar onurlu konuğunu sevgililerin sevgilisine kavuşturmak için beyaz gelinliği ile bağrına bastıda.
İşte o an gelmişti, sevgili uğruna pervane olan helikopter gizemli bir şekilde düşmüştü. Düştüğü yerde ebediyet vardı. Sonsuzluğa adım kar beyazla başladı kelebek misali.
Bakın 12 Eylül darbesinin mağduru düştüğü Mamak Yusufiye’sin de sonsuzluğu nasıl dile getiriyordu:
Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim perde perde taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgâr gibi, süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum.
Evet, beton çok soğuk, hem de çok soğuk. Dile kolay türlü işkencelere tabii tutulduğu 2,5 m²’lik hücre bumbuzdu. Bu seferki üşüme Mamak Zindanındakinden farklı. Nasıl ki izinden yürüdüğü Allah Resulü günler günleri kovalarken bir seher vakti şimdiye kadar hiç görmediği bir varlık karşısına çıkıverdiğinde,
— İkra! Oku! Ayetine muhatap kaldı ve Vahyin nuru ruhuna nakşedilip nur dağından hane-i saadetine döndüğünde:
—Ya Hatice! Üzerimi ört, dedi. Annemiz de hemen örtüverdi üzerini. Belli ki ilk gelen ayetin tesirini henüz daha üzerinden atamamıştı ki tüm bedeni zıngır zıngır titriyordu. Tabiî ki bu hal vahyin üzerindeki ağırlığından dolayıdır. Aynen öylede sonsuzluğa doğru uçarken ister istemez Kahramanmaraş dağlarının fırtına, tipi ve sisle kaplı sahrası mahşeri hatırlatırcasına içini ürpertiyordu. Korktuğundan değil tabiî ki, karlı dağlardan gelen davete icabette acaba kusur eğlermiyim düşüncesi ruhunu içten içe ürpertiyordu. Fakat yinede bu çağrıya icabet etmek gerekirdi, edildi de.
Topraktan geldik toprağa gideceğiz deriz ya hep. Etraf kar fırtına olsa da kara toprak onu sevgililerin sevgilisine ulaştırmak için bağrını açıp bastı kucağına. Şimdi o kar taneleri eşliğinde gül bahçesine dönüştüğü kabrinde gördüğü güller üşüyen bedeni içini ısıtmaya yetmişti bile.
Kahramanmaraşın karla kaplı dağları onu beyaz gelinliğe bürünmüş halde uçururken bizden de ötelere selam götürün deyip öyle uğurladılar.
Mevlana ölüme şeb-i aruz demişti. Muhsin Başkan için Martın son cemresi artık düğün gecesiydi. O şimdi son cemre ile birlikte sevgilinin tahtına uğurlandı da. Nitekim her yağan kar taneleri bir sır gizler için için.
Karlar arasında bizleri bırakıp gittin, ama bu gidiş farklı gidiş. Sadece gökten inen tane tane yere serpilen kara izini bırakıp gitmedin. İzini yüreklerimize bıraktın. Biz seslerini duyuramayanların sesini sen duyurdun. Dik duruşunla, bir o kadar da cesaretinle hayatın boyunca milletin önüne serilen yanlış kaleleri yıkıp doğruları yerleştirdin. Ey yürekli koca reis, seni unutmayacağız. Bizler için üşüdün, ama kalplerimizde sana sıcacık bir sevgi oluşmasını sağlayarak kelebek misali ötelere uçtun gittin. O şimdi Ankara’nın Altındağ ilçesinin Taceddin dergâhında Mehmet Akif’in İstiklal marşının yazıldığı evin yanında meftun.
Velhasıl ölüm kar beyaz.
Ruhu şad olsun.
ARAMIZDAN AYRILIŞININ 1.YIL DÖNÜMÜNDE EBEDİ SİYASİ LİDERİMİZ TÜRK-İSLAM ÜLKÜCÜLERİNİN GÖZBEBEĞİ YİĞİT ADAM MUHSİN YAZICIOĞLU'NU RAHMET VE MİNNETLER ANIYORUZ..
rizesporlular.com
Tam bir yıl olmasına az kaldı. Bütün kurum ve kuruluşlar çöktü. Enkazın altında Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları değil, bütün kurum ve kuruluşlarıyla devlet kaldı. Adaleti sağlayamayan devlet enkazlaştı, enkazın altında kaldı.
“Gönülleri birleşenler ölse de bir gün
Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün.
Gönülleri birleşenler! Selam sizlere!
Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere!
Selam sana hücrelerde benzi solan genç!
Selam sana ey yılları heba olan genç!
İstikbalim gitti diye yaslanma sakın!
İstikbalin değil, ruhun Tanrı ya yakın!
Şairin dediği gibi gönülleri birleşenlerin ruhu Cenabı Allah’ın dergâhında, Hz. Peygamberin ravzasındadır inşallah. Şairin:
Birleşin ey! Yolları Kuran da birleşenler.
Birleşin, itikatta, imanda birleşenler.
Ayrılık yakışmıyor, bölünmek günah size.
Birleşin ey! Secde-i Rahman ‘da birleşenler” dediği gibi iyi insanlar birleştiler. Muhsin Yazıcıoğlu’nun dostları bütün iyi insanlarla bir olmaya, birlik olmaya ve dahi büyük birlik olmaya azmettiler.
İyi insanlar kötü insanlara da yardım etmeye çalıştılar. Onlar kötü insanların kötülüklerine engel olarak yardım etmeye çalıştılar.
Muhsin Yazıcıoğluna kötü insanlar tahammül edemedi. Muhsin Yazıcıoğlunu yol arkadaşlarıyla birlikte şehit ettiler. Yetkili zannedilenler kötülerin kötülüklerine engel olamadı ve enkaz altında kaldı. Kötüler halkı “kafes”lemeye, milletin tepesine “balyoz” indirmeye devam ettiler. Şehadedi unutturmaya çalıştılar. Ama adaletten yana olanlar biliyorlar ki, “unutmak pusudur”. İyi insanlar unutmayacak ve unutturmayacak. Ta ki, adalet tecelli edinceye kadar. Kurum ve kuruluşlar darbecilere sessiz kaldıkları gibi, Muhsin Yazıcıoğlunun şehadetinde de sessizliğe gömülseler bile, adaleti isteyenler haykıracak ve gündüzleri el feneri ile adaleti arayacak.
Yetkililer kafalarını ve gönüllerini kuma gömseler bile, adaleti talep edenler “kafes”leri parçalayacak ve “balyoz” darbelerini boşa çıkaracak.
Evet.
Tam bir yıl olmaya ramak kaldı.
Ve
Adalet yerini bulmadı.
Vuslat gününde bir araya gelen milyonlar soruyor. Muhsin’imize ve arkadaşlarına ne oldu?
Muhsin’imize ve beraberindekilere kim-kimler kıydı.
Vicdanlar yaralı.
Vicdanlılar cevap arıyor Sünni’siyle, Şii siyle, Alevi siyle, Türk’üyle, Kürd üyle, Türkmen’iyle, Boşnağıyla,
İyi insanlar adaletin tecellisini bekliyor. Doğusuyla, Batılısıyla, Türkiyelisiyle Kosovacıyla, Afrikalısıyla.
İyi insanlar enkazın altlında kalan devleti bekliyor. Adaleti tecelli ettirecek cesur yüreklileri bekliyor.
Bizler dik durmaya ve fırıldaklara karşı olmaya devam edeceğiz. Ta ki adalet yerini bulsun.
Etkililer ve yetkililer! Heyyyyy. Orada mısınız?
(D)uyuyor musunuz?
eroldeger 25.03.2010, 07:03 YİĞİT ADAM , TAM 1 YIL OLDU SONSUZLUĞUN SAHİBİNE GİDELİ, SEN ÜŞÜDÜN,TÜRK İSLAM ALEMİ DONDU ,ZATEN YETİMDİ,SENSİZ TAM ÖKSÜZ KALDI,CENAZENİ, SENİ SEVİPTE OY VERMEYEN YÜZBİNLER KALDIRDI,ŞİMDİ SENİ ANMAK İÇİN YANINA GELİYOR ALPERENLERİN ,SENSİZ PLATONİK AŞKIN SİVAS YAPAYALNIZ KALDI,AKBABALAR,LEŞ KARGALARI,AŞKINI YEMEYE ÇALIŞIYOR.SENİN DEĞERİNİ DAHA YENİ ANLADILAR,SEN SAĞKEN ARKAMIZDA DAĞ GİBİ YİĞİT BİRİ VARDI,YA ŞİMDİ ,KİMSEMİZ KALMADI,DAVAN DAVAMIZDIR YOLUN YOLUMUZDUR,SENİ HİÇ UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ.ŞEHİT OLAN DİĞER DAVA ARKADAŞLARINLA RAHAT UYU MEKANIN CENNET,RUHUN ŞAD OLSUN,YİĞİT İNSAN.
ahbe reyis içimize bir ateş atdın acısını dindirmek ne mümkün ömrüm boyuncada bu acının dinmesi mümkün değil sen bir başkaydın be reyis demeki rabim seni bizden çok seviyormş aldı seni yanına rabim seni sevdiği kulları arasına alsınruhun şadolsun rabim mekanını cenet etsin
navruz58 25.03.2010, 08:08 unutmadık reis unutmayacaz unutturmayacaz ...ruhun şad mekanın cennet olsun.
Analar böyle bir evladı 100 yılda bir doğurur.
Türkiye; ikinci bir Muhsin Yazıcıoğlu için 100 yıl daha bekleyecek.
Sen'den sonra Sivas tamamen sahipsiz kaldı.
TFF'nin yaptığı haksızlığa ilk karşı çıkan her zamanki gibi yine sen olurdun.
Mekanın Cennet olsun YİĞİDO.
FALÇATA 58 25.03.2010, 08:49 mekanları cennet olsun.......................
özgühertaş 25.03.2010, 09:17 YİĞİT MERT ANADOLU KÜLTÜRÜYLE YORULMUŞ KOCA REİS MEKANIN CENNET OLSUN
risale69 25.03.2010, 10:26 mekanın cennet olsun koçyiğit.
SEVDALANDIM BİLE BİLE
BİR HİLALE BİRDE GÜLE
KABRİNDE RAHAT UYU
KOCA REİS GÜLE GÜLE
58_babacan_58 25.03.2010, 10:34 unutmadık reis unutmayacaz unutturmayacaz ...ruhun şad mekanın cennet olsun...ÜŞÜYORUZ REİS...............
SivasLady 25.03.2010, 11:14 unutmadik unutmayacagiz
hepsinin mekani cennet olsun, rabbim rahmetlerini bol versin
Rallim58 25.03.2010, 11:26 Rabbim mekanlarını cennet, kabirlerini nur eyler inşaallah.
Hepside birebir görüştüğüm insanlardı.
Nur içinde yatsınlar...
carizma0658 25.03.2010, 11:42 büyük insan büyük reis mekanınn cennet olsun bilki senınn yerın asla dolmıcak ve bilki büyük reis sen ölmedın kalplerdesin
hoLiGan Enes 25.03.2010, 11:52 Ruhun Şaad Mekânın cennet Olsun BAŞKANIM...
Unutmadık,unutturmayacağız..
Ruhunuz şad olsun..
Mekani Cennet Olsun, Seni Unutmayacagiz Reis,
Usuyuyoruz...
http://resimzade.com/Show.html?i=18244&token=49015 (http://resimzade.com/Show.html?i=18244&token=49015)
ZALIM_58 25.03.2010, 14:04 NE ZAMAN İSMİNİ DUYSAM NE ZAMAN RESMİNİ GÖRSEM GÖZLERİM DOLUYOR MEKANIN CENNET OLSUN KOCA YÜREKLİ İNSAN
ankastre 25.03.2010, 14:48 Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun...
Muhsin başkan Sivas için ciddi bir kayıptır.
58VoLkAn58 25.03.2010, 15:03 Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Muhsin baba seni unutmadık...
Koskoca bir yıl geçti sanki dün gibi be reis
ruhun şad mekanın cennet olsun koca reis.......................... ......
Muhsin Başkanımız ve hayatını kaybeden diğer hemşehrilerimize,canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum,inşallah mekanları cennettir.Site yönetimi ve unutmayan vefalı bütün Sivaslılardan da Allah razı olsun ...
http://resimzade.com/Show.html?i=18267&token=27512 (http://resimzade.com/Show.html?i=18267&token=27512)
Bir Yıl Önce Seçim Çalışmaları İçin Gittiği Kahramanmaraş'ta Elim Bir Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Büyük Birlik Partisi Kurucu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Taceddin Dergâhı'nda Dualarla Anıldı. Katılımın Yoğun Olduğu Anma Töreninde Yazıcıoğlu İçin Kur'an-ı Kerim Okunup, Dua Edildi.
cılgınsivas58 25.03.2010, 15:54 ruhunuz şad mekanınız cennet olsun SİZLERİ UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ
yigidozan 25.03.2010, 15:57 ahh başkan.. büyük başkan.. kalbimizdesin
MUHSİN ABİ SEN GİTTİN GİDELİ MEMLEKETTE DURUM HALA AYNI TAS AYNI HAMAM SİVAS YİNE SAHİPSİZ SİVASLI VEKİLLER YİNE SİVASA İLGİSİZ DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK SENİN YOKLUĞUNU İLİKLERİMİZE KADAR HİSSEDİYORUZ VEKİL SAYIMIZI BİR EKSİLTTİLER ZATEN SEN YOKSAN 40 VEKİL OLSA YETMEZ BİZE AMA BEN VE BENİM GİBİ DÜŞÜNENLERDE SORUN YOK EMİRLERİN HALA GEÇERLİ RUHUN ŞAAD OLSUN DUALARIMIZ SENİNLE
SivaSTeaM58 25.03.2010, 16:37 hala üsüyoruz biz ReiS ruhun şad mekanın cennet olsun (ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum)
şükrü çitil 25.03.2010, 17:37 muhsin başkan mekanın çennet olsun sen bizim kalbimizdesin seni unutmayacagız ruhun şad olsun reyis başkan........................ .........
http://resimzade.com/Show.html?i=18271&token=124758
“Gönülleri birleşenler ölse de bir gün
Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün.''
http://resimzade.com/Show.html?i=18272&token=75388
sivaslitaner58 25.03.2010, 18:22 sen hep yanimizdasin seni unutmayiz reysim sen rahat uyu
Allah rahmet eylesin..
Mekanın cennet, cennetteki mekanın Sevdiğine komşu olsun..
subasi29 25.03.2010, 18:37 saygideger baskanimiza ve onunla birlikte sehadet serbeti icen yol arkadaslarina allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun...
allah mekanını cennet eylesin kıymetli muhterem bir insandı
O BiR SiVaS 25.03.2010, 19:24 gerçekten çok büyük acıydı be özellikle ismail güneşin feryatları içimi yaktı neyse geçmişe gitmeyi istemiyorum ALLAH TRAHMET EYLEYE
canimfeda58 25.03.2010, 19:36 mekanin cennet olsun koca reis
havacı_58 25.03.2010, 20:02 çok özledik seni be reis çok özledik sen sonsuzluğun sahibine kavuştun ama biz senden ayrıldık mekanın cennet olsun koca reis
candayanmaz58 25.03.2010, 20:04 iyi kötü kim ne derse desin...
saf bir şekilde aldatmadan güzel şeylere inanmış ve ne pahasına olursa olsun hiçbir zaman kendi çizgisinden şaşmayan tüm yiğitleri rahmetle anıyoruz
MUHSİNLER ÖLMEZ
zaralı19 25.03.2010, 20:06 ruhun şaad olsun koca reis seni çok özledik
VAVEYLA13 25.03.2010, 20:17 bu değerli insanı kaybedeli tam bir yıl oldu. yalnız sivaslılar değil tüm türkiye ağladı ardından hala kabullenemiyoruz alışamıyoruz yokluğuna. malesef böyle değerli insanları çok çabuk kaybediyoruz. değerini de kaybettikten sonra anlıyoruz.
"Ölüm güzel şey budur perdce ardından haber
Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber" N. F. KISAKÜREK
RUHUN ŞAD MEKANIN CENNET OLSUN GÜZEL İNSAN
fatihtuztas 25.03.2010, 20:18 Allah rahmet eylesin, onları hiçbir zaman unutmayacağız. Ben de bugün Ankara'ya Muhsin Başkan'ın kabrini ziyarete gittim az önce geldim. Çok mütevazi bir kabri var.
basayev58 25.03.2010, 20:38 Ne sen bizi bıraktın ne biz seni unuttuk...
Gittiğin gurbete bizlerde geliriz birgün. Bir yıl olmuş Reis. Yüreğinden başka silah taşımayan Alperenlerinin yüreklerini öksüz bırakıp gidişinin birinci yılı dolmuş..
Çocuksu heyecanlarla, Sivas’ın karlı sokaklarında, işaret parmaklarımız havada asker edasıyla yürüdüğümüz günler...
Muhsin Başkan...
Biz sana geç kalmıştık.
Üniversitede sıra arkadaşın,sokakta can yoldaşın olamamıştık.
Ama senin efsanelerinle büyüdük.
Traşlı saçlarınla,mahkeme salonlarında,çatal yürekli dik başlı duruşunu kazıdık hafızalarımızın kalıcı mecralarına...
Şimdi bakınca boşuna mıydı diyesi geliyor insanın.
O kavgaların,o mücadelen,o dik duruşun...İşkencelere meydan okuyuşun...
Sen vatan millet aşkına zindanları Yusufiyelere çevirirken,kısa pantolonla top koşturanlar bugün, bizim sana veremediğimiz makamlarda iken boynumuz bükük Reis.
Sana vefamızı sen hayattayken ödeyememişken, sen Sivas sevdasını güdüyordun.Şimdi Sivas’ın herzaman herşeyini verdiklerinin Sivas’a zerre faydalarının dokunmadığını görünce daha bir anlıyoruz yokluğunu Reis.
Satılmışlıkların,kahpeliklerin süslü dillerde,ipek örtülerle halka satıldığı bu zamanda senin Yiğitliğin ve Temizliğin fazlaca bir lütuf olurdu sanki...
Şimdi biliyoruz ki,gönüllerimizin nasılda en güzel yerindeyse,öte dünyanında en güzel mekanında yerin.
Geriye kalan,hüzünlü alperenlerin ve derdine düştüğün memleketin...
Ruhuna fatihalar gönderiyoruz Koca Reis.
Artık bize emanet yiğitliğin,davan....Birde çok sevdiğin SİVAS...
adalı harun 25.03.2010, 20:53 Ne sen bizi bıraktın ne biz seni unuttuk...
Gittiğin gurbete bizlerde geliriz birgün. Bir yıl olmuş Reis. Yüreğinden başka silah taşımayan Alperenlerinin yüreklerini öksüz bırakıp gidişinin birinci yılı dolmuş..
Çocuksu heyecanlarla, Sivas’ın karlı sokaklarında, işaret parmaklarımız havada asker edasıyla yürüdüğümüz günler...
Muhsin Başkan...
Biz sana geç kalmıştık.
Üniversitede sıra arkadaşın,sokakta can yoldaşın olamamıştık.
Ama senin efsanelerinle büyüdük.
Traşlı saçlarınla,mahkeme salonlarında,çatal yürekli dik başlı duruşunu kazıdık hafızalarımızın kalıcı mecralarına...
Şimdi bakınca boşuna mıydı diyesi geliyor insanın.
O kavgaların,o mücadelen,o dik duruşun...İşkencelere meydan okuyuşun...
Sen vatan millet aşkına zindanları Yusufiyelere çevirirken,kısa pantolonla top koşturanlar bugün, bizim sana veremediğimiz makamlarda iken boynumuz bükük Reis.
Sana vefamızı sen hayattayken ödeyememişken, sen Sivas sevdasını güdüyordun.Şimdi Sivas’ın herzaman herşeyini verdiklerinin Sivas’a zerre faydalarının dokunmadığını görünce daha bir anlıyoruz yokluğunu Reis.
Satılmışlıkların,kahpeliklerin süslü dillerde,ipek örtülerle halka satıldığı bu zamanda senin Yiğitliğin ve Temizliğin fazlaca bir lütuf olurdu sanki...
Şimdi biliyoruz ki,gönüllerimizin nasılda en güzel yerindeyse,öte dünyanında en güzel mekanında yerin.
Geriye kalan,hüzünlü alperenlerin ve derdine düştüğün memleketin...
Ruhuna fatihalar gönderiyoruz Koca Reis.
Artık bize emanet yiğitliğin,davan....Birde çok sevdiğin SİVAS...
ruhun sad olsun koca reis
üç kuruşluk dünyada fırıldak olmanın bir anlamı yok
özsivasli1903 25.03.2010, 21:11 sivaslilar kiyemtini bilemedi yada bildi ama gec oldu...
1 kez bile sana sivasda belediyeyi vermeyen sivaslilar senden sonra niye verdiler anlamis degilim...
allah rahmet eylesin sivasimiz bir büyük adamini kaybetti...
bir sene oldu sivasda yer yerinden oynamali ankara ve istanbulda aynen öyle olmali...
nur icinde yat mekanin cennet olsun...
efendigardaş 25.03.2010, 22:11 Mekanın cennet ruhun şad olsun,, koca reis yol arkadaşlarınıda rahmetle anıyorum,, ALLAH şehitlerin şefatine bizleride nail eylesin...***
yigidomustafa58 26.03.2010, 15:59 Allah gani gani rahmet eylesin ruhu şad olsun ...
seni hep özleyeceğiz yiğit Başkan
ertugrulss 26.03.2010, 18:02 Reis ruhun şad olsun yattığın yer cennet olsun! Seni unutmadık unutmayacağızda!!!
olmadı be reis.bizi böylece bırakıp gittin .hergün üşüdük hergün donduk adeta.alperenler yetim ülkücüler lidersiz,müslüman dünyası gerçek parlıyan yıldızını,türk alemi tek destekçisini yitireli 1. yıl oldu.her ismini duydugumuzda,kirli siyasileri her gördügümüzde meydanların bomboş oldugunu gördügümüzde kısaca seni hatırlatan her olayda birkat daha kahroluyor içimiz geçiyor gözlerimizden yaşlar hüzünlü hüzünlü dökülüyor.hani anadolu insanını iktidar yapacaktık hani mazlumlara kol kanat gerecektik hani tüm ülkücü ve milliyetçileri bir çatı altında topluyacaktık,hani filistine yardım edecektik hani ülkeyi kalkındıracak türkü kürdü alevisi sünnisi lazı çerkezi birleştirecek kardeşlik duygularını pekiştirecek hep birlikte mutlu olacaktık.
olmadı başkan olmadı bizi terkettin ..sitemim sana degil sana kıyanlara arkadaşlarına kıyanlara.sivasın yigit adamları adam gibi adamlar size kıydılar ancak biz kadere inanan insanlarız.allah size bu kadar ömür vermiş bunu degiştirmeye kimsenin gücü yetmez...inna lillahi ve inna ileyhi raciun...her nefis ölümü tadacaktır.
olmadı bizim muhsin olmadı ne senin yüzün güldü ne alperenlerinin nede garibanların nizamı alem ülküsü yetim kaldı.
olmadı başbug siyaset kirlendikçe kirlendi. müslüman geçinen iktidar halka ve ülkeye ihanete devam ediyor milliyetçiler sessiz kalıyor adeta chp ile ittifak yaparcasına yanlış siyaset izliyor.
olmadı genel başkanım ülkücülerin iktidar olması çook zor gözüküyor emeklerle kurdugun ugruna canını verdigin partinde yeterli gözükmüyor.bütün umudumu yitirmiş durumdayım .bizim başaramadıgımızı yeni kuşak başarırmı acaba?herşeye ragmen bir umuthalen var zor görüksede.
sayın genel başkanım ve arkadaşları ruhunuz şad mekanınız cennet olsun inanın özlüyor ve üşüyoruz....
YuNuSPaSa58 26.03.2010, 20:06 Muhsin ßaßa'ya uzanan Eller kırıLır İnş.. Sivas'ın Kolunu Kanadını KırdıLar.. Allah rahmet eyLesin..
LosTie58 27.03.2010, 11:05 Hepsini rahmetle anıyoruz ...
Harbi Selim 27.03.2010, 12:48 Bir SP'li olarak bende Sivaslı hemşerimi unutmadım ve unutmayacağım. İyi adamdı.
effenberg 27.03.2010, 14:58 Hepsini rahmetle anıyoruz ....
Sivmustang58 27.03.2010, 15:42 MEKANINIZ CENET OLSUN EY ALLAHIN GÜLLERİ.
Sivmustang58 27.03.2010, 15:42 MEKANINIZ CENNET OLSUN EY ALLAH'IN GÜLLERİ.
YİĞİDOGENÇLİK OLARAK SENİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ!
MUHSİN LER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
AliAslan58 27.03.2010, 23:00 Ruhu Sad olsun Muhsin Baskan...
Allah sen kanincaya kadar sana ve beraberinde Hakkin Rahmetine kavusanlara Rahmet eylesin.. Mekaniniz Cennet olsun..
alperenfatih58 28.03.2010, 14:56 başkanım mekanın cennet olsun..biz seni unutmayacağız.senin izinde açtığın çığırda her zaman yürüyor olacağız..
Borte Tarkan 29.03.2010, 21:34 Muhsin Başkanımızı rahmetle anıyoruz.
Onun gül yüzünu,nurlu gülümsemesini,delikanlılığını, samimiyetini ve yürekliliğini çok özlüyoruz.Onun gibi,iyi niyetli,iman dolu insanlar çok az gelir,bu dünyaya.Umarım biz de şiirinde belirttiği Sonsuzluğun Sahibine kavuştuğumuzda ona da kavuşmuş olacağız.
|
|