Orijinalini görmek için tıklayınız : SİZCE TARAFTAR NASIL OLMALI????

cihanakkus
25.05.2010, 01:26
HEP TAKIM HOCA YÖNETİM ÜZERİNDE YORUM YAPIYORUZ BİRAZDA KENDİMİZİ ELEŞTİRELİM SİZCE TARAFTAR OLARAK NELER YAPMALIYIZ TAKIMA NASIL DAHA İYİ DESTEK OLURUZ HATALARIMIZ NELERDİR DOGRULARIMIZ NELERDİR..BİR YORUMDA SİZ YAZIN BAKALIM...

rsimsek
25.05.2010, 09:09
güzel bir konu.stadyuma iiki tip insan geliyor.1-seyirci 2-tarafatar.seyirciler niçin söylenecek fazla birşey yok.taraftar deyince takımını iyi gündede kötü gündede destekleyendir.kalbinde 2.bir takım yaşatmayandır.takımından haberdar olandır.tiründe 90 dakika bağırandır.

karakocyakup58
25.05.2010, 09:20
beşiktaş taraftarı gibi.. 90 dakka hiç susmadan..

ayna26
25.05.2010, 09:26
Taraftarın kelime anlamı, " arka çıkan, destekleyen" dir.Kelime anlamının dışında bizde taraftar, arka çıkmayan, desteklemeyen, bolca çekirdek çıtlatan, ana avrat insanlara küfür eden , gol olduktan sonra bir kaç dakika bağırtısı çıkan bir anlam ifade ediyor.
İyi bir taraftar profosyonel düşünmeli, örnek olmalı herkese her kesime, kavgadan, şiddetten yana değil, dostluktan, hoşgörüden yana olmalıdır.Stad içinde takımı için sürekli tezahürat yapmalı, maç sonunda da sonuç ne olursa olsun herkesi alkışlamalıdır.Sivas spor taraftarının organize edilmesi gerek, stad içinde gruplaşma olmamalı, her bir ağızdan aynı şeyleri söylemeli, teknoloji kullanılmalı ses sistemi stad içine konmalı, taraftarı yönlendirecek lider insanlar belirlenmeli tabi kişiler gönüllü olmalı ve üstte bahsettiğim meziyetlere hazi olmalı.bakın o zaman 4 eylül hem cennet hem cehennem nasıl oluyor.bu hayali gerçekleştirmek zor olmasa gerek....

BeYLeRBeYi58
25.05.2010, 10:52
taraftar bizde nesli tükenmiş anlamına geliyor sivas bunu anlıyor yani
pleybek dersen herkes bende yapabilirim der çünkü bu işte sivas tiribünü deneyimli :) zorda olsa birilerinin zoru ile ses çıkarıyorlar ....
anlayacağın taraftar sivasa ancak 5 6 yıl sonra zorda olsa gelir belki.
nedenmi çünkü
buradaki taraftar gruplarında birlik beraberlik yok birbirlerinin sesini bastırmaya çalışıyorlar halbuki birlik beraberlik sağlansa ozaman taraftar olunur ozaman buraya gelen takım pisikolojisi bozulur ama sivasta birlik olmuyor gruplar kendi içinde bile parçalanmış bu konu ile ilgili yönetimde duyarsız bence taraftara amigo seçmeli (postacı yapamıyor) taraftara destek vermeli maratonda onlara yer ayrılmalı indirimli maraton bileti satılmalı zengin iş adamları onlara sponsor olmalı ondan sonra taraftardan bişeyler beklenmeli ....

serhatcan
25.05.2010, 11:02
kardeşim bu işin temeli ekonomiye dayanıyor. türkiyedeki en iyi taraftarlara bakın.1- istanbul takımları: türkiyenin ekonomisinin şekillendiği yer ,şehir. 2- Bursaspor : ekonomik yönden en rahat şehirlerden,tekxtil,otomomil,t arım sektörlerinde öncü rol oynayan bir şehir.3- trabzonspor : bölge olarak yine tarım alanında ,turizm alanında,inşaat alanında ekonomik anlamda yön veren bir bölge.4 Ankaragücü : başkent,buradada sanayii ve bürokrasi anlamında ekonomik sıkıntının çok az yaşanabileceği bir yer. 5: sivasspor.:)))) sanayii yok,tarım yok,sosyal kültürel etkinlikler yok,turizm yok,iş yok,aş yok,varolan işyerlerinide taşıyorlar ve yiğidoyum diyen sivas halkı gıg demiyor ama dışardada yiğdoyum diye gömlekten 5 düğme açıp ahava atıyor, yatırım yapılması için kıllarını kıpırdatmayıp ellerini havaya açıp ALLAH tan medet umuyorlar,vatam millet sakarya nidaaları atanları şakşaklıyorlar ki şakşakladıkları insanlarda sivasa bir çivi çakmayan insanlar,.eee bu durumda laflada peynir gemisi yürümeyeceğine göre sivassopr taraftar profili nasıl olur sizce.

calipso
25.05.2010, 11:08
kardeşim bu işin temeli ekonomiye dayanıyor. türkiyedeki en iyi taraftarlara bakın.1- istanbul takımları: türkiyenin ekonomisinin şekillendiği yer ,şehir. 2- Bursaspor : ekonomik yönden en rahat şehirlerden,tekxtil,otomomil,t arım sektörlerinde öncü rol oynayan bir şehir.3- trabzonspor : bölge olarak yine tarım alanında ,turizm alanında,inşaat alanında ekonomik anlamda yön veren bir bölge.4 Ankaragücü : başkent,buradada sanayii ve bürokrasi anlamında ekonomik sıkıntının çok az yaşanabileceği bir yer. 5: sivasspor.:)))) sanayii yok,tarım yok,sosyal kültürel etkinlikler yok,turizm yok,iş yok,aş yok,varolan işyerlerinide taşıyorlar ve yiğidoyum diyen sivas halkı gıg demiyor ama dışardada yiğdoyum diye gömlekten 5 düğme açıp ahava atıyor, yatırım yapılması için kıllarını kıpırdatmayıp ellerini havaya açıp ALLAH tan medet umuyorlar,vatam millet sakarya nidaaları atanları şakşaklıyorlar ki şakşakladıkları insanlarda sivasa bir çivi çakmayan insanlar,.eee bu durumda laflada peynir gemisi yürümeyeceğine göre sivassopr taraftar profili nasıl olur sizce.

güzel tespit yapmışsında izmir nerde hiç uymuyor, alşahtan buca çıktı yıllar sonra :D

serhatcan
25.05.2010, 11:10
güzel tespit yapmışsında izmir nerde hiç uymuyor, alşahtan buca çıktı yıllar sonra :D

kardeşşş biz en iyi taraftar profilinden bahsettik,altay ın,karşıyakanın taraftarları sizce bu sıraladığım taraftarlarla kıyaslanabilirmi.

myway
25.05.2010, 11:14
laflada peynir gemisi yürümeyeceğine göre sivassopr taraftar profili nasıl olur sizce.

güzel yazmşsınız:) batıda adamlar milyarlar vererek kombine alıyor örneğin fenerbahce stadından 6 milyara kombine alıp bir sezon takımını takip eden insanlar var.. derbi maçlara 600 milyona kadar bilet fiyatı ödeyip giden insanlar var.. zaten bu durum oradaki ekonomik boyutu ortaya koymaya yetiyor.. adamarın kafa rahat bi kere abi.. gecim sıkıntısı yok stada da gönül eglendirmeye stres atmaya gidiyor(herkes için demiyorum cefakar taraftarlar da var) sonuc itibariyle ekonomik durum iyi.. böyle olunca ortaya güzel şeyler çıkıyor.. kareografiler görsel showlar yapılıyor.. deplasman maçlarına 50 otobus kaldırlıp besteler yazılıyor maçlarda coskuyla söyleniyor... gelelim sivasa şehirde gecim sıkıntısı had safhada.. maça gelen taraftar profilinin yarısı işsiz.. gencler in cogu işsiz maalesef.. yaşlı amcalar da doğal olarak tezahurat yapamıyor otururyorlar..onların oturmasına kızmıyorum da cunku sivasspor u stadda izlemek herkesin hakkı.. önemi olan orta yaş ve genç nufusun stadda sessiz kalması.. kafalar rahat değil.. gecim sıkıntısı var şehirde bilet 10 lira olunca maça gitmeyip 5 lira olunca maça koşan insanlar var bu şehirde.. o yüzden normal.. coskulu bir ortam yok.. maçtan önce bi yerlerde toplanıp gırgır şamata muhabbet ortamı yok.. bu taraftarın öyle alışkanlıkları yok.. cogu zaman hava da soguk :))) direk maçta buuşuluyor titreyerek maç izliyosun zıplayıp ısınayım diyene kadar da maç bitiyor... sorun cok yanii.. düzelmesi için şehrin ekonomik olarak gelişmesi gerekiyor..iş imkanları artmalı.. genç nufus istanbula göçmemeli! istanbula gidince zaten benliğimizi de kaybediyoruz maalesef.. ha biraz da küresel ısınma :)

atrium58
25.05.2010, 11:44
Sivas ligi 4. bitirdiği zaman yönetimde etkin bir abimize taraftarı niye bir çalışma yapıp organize etmiyorsunuz diye sorduğumda aman aman biz taraftardan çok memnunuz başımıza işmi alacağız demişti. Yönetimimiz nasıl taraftar istiyorsa bizde öyle taraftar oluyoruz..

zkrllh58
25.05.2010, 12:30
guzel bi konuya deginmisiniz. taraftar maca baskasinin israri ile degil kendi istegiyle gitmeli liderlige oynayinca gidip dusmeye oynayinca gitmeyen degil buyuk takimlari ikinci takimi olarak gormemeli sadece sivassporumuzu desteklemeli.

yigidocengiz
25.05.2010, 13:53
bence nasıl taraftar olunmalı sorusunun cevabını bursaspor taraftarına bakarak bulabiliriz.öncelikle bağırmaktan çekinmemek lazım.biz daha bağırmayı bilmiyoruz,yani diğer bi deyişle destek olmayı bilmiyoruz.bi kocaelinin taraftarına bakın.kaç defa düştüler hala aynılar.merak ediyorum onların yerinde biz olsaydık(tabi ALLAH korusun) bizim halimiz ne olurdu acaba

cılgınsivas58
25.05.2010, 15:10
bursa taraftarı ve bjk taraftarı gibi taraftar olmalı

GuVeN
25.05.2010, 15:29
kardeşşş biz en iyi taraftar profilinden bahsettik,altay ın,karşıyakanın taraftarları sizce bu sıraladığım taraftarlarla kıyaslanabilirmi.

Karşıyakanın Göztepenın saydıgın gruplardan eksıgı olmadıgı gıbı fazlası oldugunu ben sana soyleyebılırım hemserım. örneğin Göztepelileri düşünecek olursak bu ülkede birinci ligin zirvelerinden amatör liglere kadar düşen bir takıma taraftarın her zaman nasıl sahıp cıktıgını gorsen,emınım boyle yazmazdın. Taraftarımız nasıl olmalı dıye bır konu acmıs arkadasımız,çokda güzel düşünmüş..

Taraftarlarımız kayıtsız sartsız her zaman takımın arkasında olmalı ki en buyuk eksıgımız burada.Bırak kötü günü iyi gününde bile takımımızın arkasında tam duramamış bir taraftar topluluguyuz.Şehirde hala bir Sivasspor kültürü oluşturamadık.Zaten bunun için zamana ihtiyacımız var.

yetiszara
25.05.2010, 19:40
YENSEK DE YENİLSEK DE OLMALI TAKIMI YALNIZ BIRAKMAMALI

üçyıldız58
25.05.2010, 20:19
istanbul yalakası olmayacak memleket sevdalısı olacak

güneşyurdu
25.05.2010, 20:52
YENSEK DE YENİLSEK DE OLMALI TAKIMI YALNIZ BIRAKMAMALI

taraftarın ikinci bir takımı olmaz.ba
-tribünde çekirdek yemez.ateşlidir.durmadan marşlarla,çeşitli tezahüratlarla takımını destekler.
-takımın orjinal ürünlerini kullanır.kendi takımına ve rakip takımlara saygı duyar

YİGİDOKENTLİ
25.05.2010, 21:06
TARAFTAR DEDİN BİZİM GİBİ OLMALİ BİZİM GİBİ SİVASLİ OLMALİ SİVASSPORLU OLMALİ YİGİDO OLMAK ŞEREFTİR HER TARAFTARA SİVASSPOR GİBİ YİGİDO LAKAPLİ TAKİM NASİP ETMEZ YİGİDO LAKAPLİ TARAFTAR NASİP ETMEZ KİRMİZİ BEYAZ ŞAMPİYON SİVASSPOR.

cihanakkus
27.05.2010, 14:10

gercekten cok iyi bir örnek fakat biletler kimi zaman 5-10 tl den satılıyor doğru ekonomik yönden sıkıntı ceken sivaslılarda vardır ama 8-9 milyona yakın sivaslı var bunuda unutma bence..bu rakam az degil

cihanakkus
27.05.2010, 14:28
8 milyon Sivaslı oldugunu düşünüyorum ama bakıyorumki yaptıgımız transferler basit ve ucuz yada oynadıgımız stat şehrin yapısına uyusmuyor hepimiz daha modern bir stat isteriz hepimiz daha iyi futbolcuları izlemeyi isteriz..
bunun için yapmamız gerekenler bence:

-Takımımız ne durumda olursa olsun başarıdada başarasızlıktada destek olunmalı.
-1-2 yenilgide takımın üstüne giderek stres yaratılmamalı.
-Cekirdek mac sırasında degil devre arasında cıtlanmalı.
-Takımımızın lisanslı ürünlerini alarak takıma destek cıkılmalı.
-Beleş maca girilmemeli bilet alınmalıki gercek taraftar profili ön plana çıksın.
-Cevremizdeki sivasa ve sivasspora gönül vermiş kişileri buna inandırmak en önemli görev.
-Sabah gazetinin spor sayfasına baktıgınızda ilk önce fener,beşiktaş,galatasaray degil SİVASSPOR hakkında haberleri takip etmektir.
-Şehir takımı olarak kendimizi geliştirebiliriz anadolu takımı olarak degil...

Ve buda çok önemli cok zengin sivaslı işadamlarımız var fakat su ana kadar yok diyecek kadar destekte bulunduklarını biliyoruz birazda bu topraktan gelen işadamlarının pintiligi bırakıp sivasa destek cıkmasını bekliyoruz bir bina da sivasspor için yapsalar eminim bişey kaybetmezler üstüne kazanırlar ve gönlümüzde yer alırlar...

SİVASLI OLDUGUNUZU GÖSTERİN....

çelenk
08.06.2010, 12:35
Seyirci,taraftar bu sene ve sonrasında ortaya çıkar.
Allahtan eskisi gibi değil,fotoğraflarla belgelendi herşey.
Ben zaten Sivas'ı tutmuyordum kardeşim diyen Sivaslılara stadyumda formayla çekilmiş fotoğrafının surata yapıştırılma ihtimali var.

adalı
08.06.2010, 21:09
ben yigido gençlik taraftar gurubundan olarak şunu söylemek istiyorum genç nesil cafelerde çay ocaklarında oturuyorlar banene sivastan diyorlar 4 büyük taraftar gruplarının yalakalıklarını yapıyorlar istanbuldan taraftar grupları geldigi zaman agırlamayı biliyorlar yalakalıkla bu işler olmuyor sivasspor diye bagırıyor fenerin maçinda sivasspora küfür söylüyorlar erkek adam tek takım tutar ekmegini yedigi şehre ihanet etmez o yalakalık yapanları tüm sivas biliyor mümkünse o şahıslar stada girmesin milletin ganına girmesin en büyük taraftar grubu yigido gençlik kralıda biziz biz çaburcuları desteklemeyiz

adalı
08.06.2010, 21:11
canı gönülden 90 dk susmadan takımının yanında durmalı kalleşlik etmemeli alemin kralı her zaman biziz hep seninleyiz çünkü biz yigido gençligiz

58MySouL
08.06.2010, 21:22
:mad:en büyük taraftar bizim taraftar.Ne güzel ayaga kalkmaz bagırmaz ayaga kalkana otur der bagırana sus der bir de cok güzel cekirdek yer.Acıkcası bu sene bu tip yavsakların yuzunden başim belaya gidecekti cogu macta karsılastım boyle olayla kombınem vardı.kalkma sus bagırma v.s bu tip dingiller maça gelecegine hiç gelmesin.Ben taraftarım ve 90 dakika hiç oturmam bagırırım sesim 1 haftadan fazla kısılır.cekırdek yıyıp basımızı belaya sokacak dıngıller gelmesın maca tv den seyretsinler.

güneşyurdu
08.06.2010, 21:39
bunun çok kısa bir cevabı var sivas taraftarı olmak için önce kalbinde sivasspor sevadı olacak ondan sonra gerisi gelir.
bir insanda takım aşkın olsun bak bakalım çekirdek yiyor mu rahat rahat oturuyor mu?orjinal ürün dışında ürün kullanabiliyor mu?gurbette ise dijitürke abone oluyor mu oolmuyor mu?bir taraftar olarak tribün showlara katılıyor mu katılmıyor mu?

güneşyurdu
08.06.2010, 22:00
arkadaş ben sivas alacahana yakında gittim.haksızlık etmek gibi olmasın koskoca belde de sivas maçına düzenli giden 7 kişi var.adamlar antebe de gitmiş kayseriye de.diğerleri hala fener-galatasara davasında.
bu bizim sivasın adamı gerçekten ilginç insanları bir acayip olmuş o kadar garip ve ilginçlerki anlatamam.yahu arkadaş bu sivas bizim ortak değerimiz ÜST kimliğimiz.SİVASLIKLIK denilince aklımıza SİVASSPORLULUK gelmeli.
yani açıkcası onların sivas taraftarı da olmasını istemem.çünkü ne 5 tlye kıyarlar kıysalarda çekirdekçi olurlar.
facebook sayfamada 50 ye yakın sivaslı arkadaşım var.bunlardan sadec 6 sı sivasspor facebook a üye.hepsini de davet ettim.üye sayımız orada 64.773 kadar.
1.galatasary= 3.500.000
2.fenerbahçe=2.750.00
3.beşiktaş=1.350.000
4.bursa=302.000
5.trabzon=252.000
6.göztepe=102.500
7..eskişehir=102.000
8.ankaragücü=80.000
9.sivas=64.773
10.karşıyaka=63.656
ama bu rakamlar bu takımların tam kapasiteye yakını gs ve fb nin sahip olduğu rakamın içinde toplam 100.000 sivaslı vardır.
fb ve gs üyesi olan benim sivaslı arkadaşlarım var söylesn sözde destekliyorlar.
DESENKİ BEN SİVASI DESTEKLİYORUM ADAMLAR AVAL AVAL BAKIYORLAR.hala bir insanın sivas taraftarı olabileceğine inanmıyorlar.

bir diğer konu başta fb liler olamk üzere gs liler ve diğer takımların taraftarları serbest serbest geziyorlar.atatürk de istasyonda.biz trabzonu beğenmiyoruz ama üç büyükler oarad forma giyipo gezemiyor.üniversite öğrencilerine sorun.sivas deplasmanınad takımlara psikolojik baskı yok.dövelim küfür edelim demiyorum.ama psikolojik baskı kurmamız gerekiyor.
bir de dikkatimi çekti sivasdan ekmek yiyen firmalardan takıma faydası olamayanlar var.onalarada kırmızı-beyaz formaya faydaları olmazas burada onlara soğuk davranmalıyız.en basiti otobüs firmaları.

güneşyurdu
08.06.2010, 22:06
en önemli konulardan biride sivasda futboldan her anlamda anlayan taraftar profili gerçekten zayıf.ne sivasspor konusunda ne futbol konusunda hiçbir bilgisi yok.kulaktan dolam dyumlarla eleştiri yapıyor.takıma sahip çıkmayı bilmiyor.bülençiler ve düşmaları bu kategoriye giriyor.adamlar hala adam gitmiş küfür ediyorlar.
unutmayalım ki arkadaşlar bu takım bizim bu takımın sahibi biz yiğidolar.kim ne derse desin bizim kat edecek daha çok uzun yoollarımız var.ama olsun biz kara verdik o yolda yürüyeceğiz.henüz yeniyiz.ilerde tribünlerimizde çok güzel olacak.marşlarımız sloğanlarımız da.

şarkışla 58
08.06.2010, 22:40
Ben İst. da oturuyorum her sene ŞARKIŞLA ya gidiyorum.ŞARKIŞLA da birgün fb-SİVASSPOR maçı var kahveye gittim,inanın koca kahvede 3-5 kişi var SİVASSPOR u destekleyen utandım SİVASLI lığımdan utandım.İlk önce şu iki takım tutma olayını bırakacağız.SİVAS lının tek takımı vardır oda SİVASSPOR dur o kadar.Biz şampiyonluğa oynadığımız zaman bile büyük maçlar hariç stadı dolduramadık ki.Arkadaşlar şunu unutmayalım futbol sadece futbol maçından ibaret değildir.Takım ne kadar başarılı olursa şehirin gelirleri tanınırlığı ve ekonomisi o kadar artar.BİZİM DİĞER İLLER GİBİ SİYASETÇİMİZ YOK.MAFYAMIZ YOK.EKONOMİMİZ YOK.ŞUNU ASLA VE ASLA UNUTMAYALIM SİVASSPOR OLMAZSA İNANIN SİVASI KİMSE HATIRLAMAZ:mad: