Orijinalini görmek için tıklayınız : Güney Afrika'da Futbolcu Avı

SivasSpor.Com
14.06.2010, 16:07
http://www.sivasspor.com/images/stories/2008yeni/sslogo.jpg

Sivasspor, Dünya Kupası'nda forma giyen bazı oyuncuları takibe aldı.

Basın sözcüsü Fikret Ünsal, yaptığı açıklamada, iç transferi büyük ölçüde bitirdiklerini ve dış transfere yöneldiklerini söyledi.

Takımın iskeletini oluşturan oyuncularla yeniden anlaştıklarını, kadroda düşünülmeyen bazı oyuncularla da yollarını ayırdıklarını anlatan Ünsal, şu anda Dünya Kupası maçlarını izlediklerini, stoper ve kaleci arayışlarının sürdüğünü belirterek, şöyle devam etti:
''Transferde hiç acele etmiyoruz. Dünya Kupası maçlarını dikkatle izliyoruz. Tahmin ediyorum Dünya Kupası'nda forma giyen bir kaleci ve stoper transfer edeceğiz. İzlediğimiz ve izlettirdiğimiz 4-5 futbolcu var. Onlarla temasla halindeyiz. Çok iyi bir stoper, özellikle iyi bir kaleci transfer edersek güzel olacak. Bizim şu anda en önemli sıkıntımız kaleci ve stoper. Bu transferleri halledersek, geriye de bir şey kalmıyor.''

İyi bir kadro kurmak için çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Ünsal, şu ana dek Ceyhun, Pedriel ve Mehmet Nas'ı kadrolarına kattıklarını hatırlatarak, ''Ceyhun da, Suarez Pedriel de, Mehmet Nas da çok iyi oyuncular'' dedi.

-PETKOVİÇ'İN YERİNİ DOLDURMA ARAYIŞI-
İç transferde şu ana dek golcü oyuncu Mehmet Yıldız, stoper Murat Sözgelmez, sol bek Hayrettin Yerlikaya, sağ bek Abdurrahman Dereli, stoper Sedat Bayrak ve kaleci Akın Vardar ile anlaşan, dış transferde ise orta saha oyuncusu Mehmet Nas, orta saha oyuncusu Ceyhun Eriş ve Bolivyalı golcü oyuncu Ricardo Pedriel Suarez'i kadrosuna katan Sivasspor, dış transfer çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Rotasını Güney Afrika'da devam eden Dünya Kupası maçlarına çeviren Sivasspor transfer komitesinin, 4-5 oyuncuyu takip ettiği öğrenildi.

stain
14.06.2010, 16:15
haydi bakalım dünya kupasından bedava oyuncu getiremezsiniz

biraz paraya kıyında adamgibi topçular getirin

B.DUMANLI
14.06.2010, 16:31
Dedikleri gibi insallah,kaleci ve stoperi dünya kupasindaki takimlardan secerlerde kalite ve cehresi degisir takimin.

üçyıldız58
14.06.2010, 16:36
sormak isterim değerli büyüğüm fikret abime yönetimde bizim gibi televizyon başındamı takibe aldı
yoksa dünya kupasında belirlediğimiz birkaç futbolcumu var yönetimimizden birkaç kişi onları izlemeye güney afrikayamı gitti

sayın fikret abim hepimiz din kardeşiyiz,hepimiz müslümanız birbirimizi kandırmaya gerek yok
bize bonservisi elinde yaşı 30,un üzerinde bir kaleci birde stoper alın yeter

bizi boş yere heyecalandırmayın mazallah kalp ver bende dünya kupasındaki bir takımdan futbolcu aldık diye kriz ne geçiririm sebebi sen olursun

GokhanTurna
14.06.2010, 16:37
Dünya kupasında oynayan ülkelerden futbolcu alıncak deniyor inşallah dünya kupasındaki dandik ülkelerden almazlar. Kuzey Kore vs

benim şuana kadar izlediğim alabileceğimiz tarzda güzel oyuncular var.
Bongani Khumalo(Güney Afrika-Defans) çok sağlam oyuncu
Teko Modise(Güney Afrika-Sağ Orta)

58_babacan_58
14.06.2010, 17:07
ADAM GİBİ TRANSFER YAPINDA KİM GELİRSE GELSİN,YETERKİ ELİMİZDE PATLAMASINN...!

Salim58
14.06.2010, 17:17
Dünya kupasını yerinde izleyen yöneticimiz varmı.? Yoksa Muhsin hocamı izleyip rapor sunacak.Veya bizim gibi vuvuzela sesi eşliğinde Tv,den'mi izleniyor...

BeYLeRBeYi58
14.06.2010, 17:40
:) :) :) :) allah aşkına güney afrikayı türkiyeden bile getiremiyor bank asyadan alıyorsun bize kim bedeva gelir fikret bey yine başladın yahu ama beni çok güldürdün vallah i :)

fedayi
14.06.2010, 17:54
insallah düzgün futbolcular getirirsiniz

EfSaNe SiVaSıM
14.06.2010, 17:57
düzgün oyuncular getir fikret efendi enyemayı alın defansada bi afrikalı tmm

stain
14.06.2010, 18:12
ya fiko yine uçmuş yapma be fiko yine çıktın ortalığı karıştıracan bu kadar garibanı heyecanlandırma

bu taraftarı umutlandırıp sonra hüzne boğma

muhsin hocaya transfer yetkisi verilsinde takıma tsabalala gibi bir kaç oyuncu getirsinde bizde mutlu olalım

MaXiMuM
14.06.2010, 18:15
Tahmin ediyorum ki yönetim Muhsin hocayla temas halindeler. Muhsin hoca G.Afrika takımından bir kaç işe yaramaz yollar yine :mad:

yigido yakup
14.06.2010, 18:53
bu zamana kadar izlenmemiste bu turnuvadami izleniyormus?

ne diyelim bu senede yabanci transferi sansa kaldi.

Böyle 1-2 mac seyretmeyle oyuncu alinacagina suare gibi göz önünde olan referansi göz önünde olan oyunculari almak cok daha iyidir.

insallah paralar ucup gitmez

adres58
14.06.2010, 18:57
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme oynayan takıma alamadık kaliteli oyuncular. Hadi geçtim UEFA oynadık yine alamadık kalmışki bu sezon küme düşmeyin son anlarda garantilemiş bir takıma hangi topçu Güney Afrikadan sonra pirim yaparak gelir. Siz olsanız gelirmisiniz. Biz bu takıma ne Moreno lar ne Renato lar ne Omotoyossiler aldıkda gelmedi... Biraz düz mantık yapalım fazla taraftarı oyalamadan transferde nokta belirtmeden işimizi bitirelim yeter. Ben diyorum bu 3 transferden sonra bize bir kaleci birde defans lazım. Dünya kupasından adam almak o kadar kolay değil.

edebiyatisyen
14.06.2010, 19:20
Bu iş şimdi mi yapılır Allah aşkına. Herkesin gözü kör bir tek siz göreceksiniz öyle mi? Kupadan önce fiyatı 1 lira olan adam şimdi 5 lira ister kimi kandırıyorsunuz.

sevda58
14.06.2010, 19:26
simdi son 2 transfer kaldi galiba, hadi bakalim sabirla bekliyoruz dediginiz gibi olur insallah:confused:

by_hunter
14.06.2010, 21:53
orada kendını gosteren oyuncuyu ucuza alamazsınız dunya kupası kadrosuna alınmayan bır suru başarılı oyuncu var ıyı bır analiz yapılmalı...

şarkışla 58
14.06.2010, 22:55
Fikret bey öyle konuşmuş ki eksik kalan stoper ve kaleciymiş.Yani orta sahayı 33 Lük problemli ne oynayacağı belli olmayan Ceyhunla halletmiş forvet sorununuda Giresunspordan aldığı Suarez le çözmüş.İşi bitirmiş bizde inandık.Biz dünya kupasından Cezayirden bile topçu alamayız:mad:

57 Mehmet
15.06.2010, 00:07
orada bosuna zaman harcanmasin cünkü dünya kupasinda ismize yarayan futbolculari zaten bize yedirmezler kimbilir kac bin kisi futbolcu avindadir.en iyisi baska yerlerden yada yurt icinden genc yetenekli ve ise yarar futbolculari takima getirmeli ileriye dönük bir takim kurulmali aksi halde yine gecen sezondaki gibi transfer hüsrani olabilir

cılgınsivas58
15.06.2010, 09:20
afrikadan bana göre stoper ve kale hariç forvette alınmalı

Pulurlu58
15.06.2010, 11:14
sayın başkanımız ya ipleri eline almalı ya da iyi bir ekip kurmalı. sivasspor için elini cebine atmayan, sivasspor üzerinden reklam yapan yöneticilerden usandık artık. yönetici olacaksa maddi destek vermeli sivassporumuzu kendine reklam aracı olarak kullanmamalı. digitürkten gelen parayla, bonservisi elinde olan futbolcuları alarak herkes yönetici olur. başkanımız bu kamburları sırtından atmalı diyorum.

ready
15.06.2010, 12:20
sayın başkanımız ya ipleri eline almalı ya da iyi bir ekip kurmalı. sivasspor için elini cebine atmayan, sivasspor üzerinden reklam yapan yöneticilerden usandık artık. yönetici olacaksa maddi destek vermeli sivassporumuzu kendine reklam aracı olarak kullanmamalı. digitürkten gelen parayla, bonservisi elinde olan futbolcuları alarak herkes yönetici olur. başkanımız bu kamburları sırtından atmalı diyorum.

sırf kendi çıkarları ugruna kendi egolarını tatmin etmek için kulüp yöneticisi olan insanları tabiri caizse sivassporun kamburu olan bu insanların yönetimden çıkarılması onların yerine futboldan anlayan kendi çıkarlarından çok sivasspor kulübünün menfeatlerini düşünen insanların yönetime gelmesi lazım

münihli_58
15.06.2010, 13:33
Anca takip ederiz zaten alamayiz

serdarslan58
15.06.2010, 18:37
işte sivasspor'un güney afrikada takip ettiği diğer nijeryalı Rabiu Afolabi

serdarslan58
15.06.2010, 18:44
Jozy Altidore sivasspor bu adamı alırsa süper olurrr

A.Turan Korkmaz
15.06.2010, 20:13
işte sivasspor'un güney afrikada takip ettiği diğer nijeryalı Rabiu Afolabi

Afolabi'yi araştırdım biraz.
99-2000 de dünya gençler şampiyonasında gösteriyor kendini. Nijerya U-20de birara kaptanlık yapıyor. Sonra Avrupada Napoliye falan gidiyor,ama daha çok kiralık veriliyor,gezgin bir oyuncu. En son 2008-2009da Fransa liginde Mevlüt Erdinç'in de eskiden oynadığı Socheaux da oynuyor. Sezon sonunda Avusturyanın Rapid Wien ile 2 yıllık sözleşme yapıyor.Şu an Rapid'in sözleşmeli oyuncusu.
Dailymotionda kısa videoları var. Lucien Aubey ile Diallo arası bir oyucu bence. Çok fazla tekniği yok. Tek vuruşluk bir oyuncu gibi geldi bana. Yasinden,Aubeyden çok fazlası yok. Lakabı Robokop, hava toplarında ve ikili mücadelelerde fena değil fakat aman aman bir topçu da değil. Sivassporumuza tekniği daha iyi,topu oyuna daha iyi sokacak bir stoper bulsak iyi olur. İlk intiba 'Yetersiz'. Üstelik bonservis artı yıllık ücreti ile değmez bence.

A.Turan Korkmaz
15.06.2010, 20:48
Düzeltiyorum.Rapid Wien yerine Red Bull Salzburg olacak Afolabinin takımı. 30 yaşında bu futbolcu. Aslında iyi bir kariyeri var. 2000-2005 arası Belçikada Standard Liegede,2005-2008 arası Socheoux da yeralıyor,Fransız liginde. Son iki sezonda Avusturyada Salzburgda ve lig şampiyonu oluyorlar. Yönetimimiz sanırım yeni bir 'Bilica' arayışında, boyu 1.83,fiziğiyle oynuyor bu da.
Bu arada Kayserispor da defansına aynı takımdan Danny Shittu ile anlaşmış. Onlarınki de 30 yaş ama 1.90 ve daha atak. Kişisel fikrim daha teknik bir oyuncunun defansımıza alınması. Biraz daha araştırılsın.

yigidocengiz
15.06.2010, 22:39
bence kuzey korenin stoperi düşünülebilir ve hatta 10 numarası.çok da maliyetli oyuncular olduklarını zannetmiyorum

münihliyigido58
15.06.2010, 22:48
kuzey koreli oyuncular cok güzel bir mac cikardi bugün.

en cok dikkatleri üzerine ceken oyuncu bence kalecileriydi, ve onu gercekten cok begendim. kisa boyuna ragmen, cok sayida iyi kurtarislari vardi, ve ancak ilk golde, maicon'un beklemedik sutunda sansizdi. onun disinda süper mac cikardi.

http://transfermarkt.de/de/myong-guk-ri/profil/spieler_68569.html

Myon Guk Ri'yi biraz daha takip etmek lazim.

serdarslan58
16.06.2010, 00:43
Danny Shittu alsana bılıca dan daha ii adam

rivaldo58
16.06.2010, 08:46
biz ancak ikinci ligden alırız futbolcu her sene aynı şey okadar isim çıkıyo sağlam isimler sonra gidip nerede boş beleş oyunucu var kapıp getiriyo yönetim:mad:

A.Turan Korkmaz
16.06.2010, 14:32
Danny Shittu alsana bılıca dan daha ii adam

Danny Shittu bence de Afolabiden biraz daha iyi, daha kaliteli,fundamental olarak da daha tercih edilir. Kayserispordan hızlı davranırsak Danny yi alabiliriz.

rapge
16.06.2010, 14:37
Kaleci:Enyeama-Federico Ochoa
Defans:Osman Chavez
Orta Saha:Tshbalala-Roger Espinoza
Forvet:Walter Martinez-Bernard Parker

A.Turan Korkmaz
16.06.2010, 14:45
" 1 defans ve 1 kaleci arıyoruz"
16 Haziran 2010 13:42 | NTV Spor ve Ajanslar

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, ''Bir kaleci ve bir stoper alıp transferi tamamlamak istiyoruz'' dedi

Sivasspor'un yaz kampını yapmak için tesis arayışı içinde olan Sivasspor'un Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Bolu Termal Tesislerini inceledi.

İncelemesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakkal, Anadolu takımları için süper ligde şampiyon olmaktan ziyade ligde kalmanın daha önemli olduğuna inandığını ifade ederek, ''Anadolu kulüpleri için bir sefer şampiyonluk mu yoksa kalıcı gelirler bırakıp her sene üst sıraları zorlayan ilk 6-7 içinde olan bir takım yaratmak mı diye bana sorarsanız, ben kalıcı gelirlerin olduğu, sistemin yerleştiği, hiç kimseye kulübün borcu olmadığı bir sistemin daha geçerli olduğunu düşünenlerdenim. Ama bir sefer şampiyonluk mu deseniz, yada bu şekilde sistemli uzun vadeli çalışma mı derseniz ben ikinciyi seçerim. Şampiyonluk çok zor telaffuz edilen bir şey. Herkes yakalamak ister o başarıyı, o coşkuyu ama yakaladığınız zaman da sağlam işlerin yapılması gerekiyor. Gereken işlerin yapılması gerekiyor. Şampiyon olup da batacağımıza, düzenli şekilde kademe kademe uzun bir planlamadan sonra bu işi yakalamak daha geçerli olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Yaz kampına Sivas'ta başlamayı düşündüğünü ama hava şartlarının elverişsiz olması ve beklenmedik durumlar karşısında da B planı olarak farklı tesisleri incelediğini ifade eden Bakkal, ''Bolu inanılmaz güzel, yani takımlar için çalışılabilecek çok güzel bir ortam yaratmışlar. Belki ilk 1 haftadan sonra buraya gelmeyi de düşünebiliriz. Tesisin durumuna bakacağım, sıcaklığına falan. Bolu zaten bu işte takımlarım kamp yaptığı yerlerden bir tanesi'' diye konuştu.

Sivasspor'un transferleri hakkında da bir değerlendirme yapan Bakkal, şu anda elinde sağlam bir kadronun olduğunu, bunun yanında bir kaleci ve stopere ihtiyaçlarının olduğunun altını çizerek, ''Mehmet Nas'ı aldık, Ceyhun'u aldık, Giresun'dan Pedriel'i aldık. Bir kaleci ve bir stoper alıp bu işi tamamlamak istiyoruz. Hata yapmamamız lazım. Çünkü buralar çok hassas noktalar. Zaten hazır bir kadrom var elimde, şampiyonluğa oynamış kadromun büyük bir bölümü elimde duruyor. Geçen gittiğimden sonra da 6 hafta da çok önemli işler yaptılar. Bu işleri de devam ettireceklerini de biliyorum. Hedefli bir takım olacağız, onun için çok fazla transferde bir sıkıntımız yok'' şeklinde konuştu.

Bu durumda sol kanata ve forvete oyuncu takviyesi düşünülmüyor demek ki. Oysa geçen yıl en çok sıkıntı çektiğimiz mevkilerden biri sol kanadımızdı,oraya kimse ilaç olamadı. Diğeri de forvette bitirici vuruşu yapacak son adam yokluğuydu. Yalnız bir kalece ve bir defans alırsak, bu sezon sol kanat ve ileri uçta sıkıntı yaşarız. Sadece Giresundan aldığımız Pedrielle olmaz. Partneri Oliveirayı da almalıyız. Karşıyaka halen resmi imzayı attırmadı diye biliyorum. Ciddi teklif yaparsak bize gelir.

rapge
16.06.2010, 18:15
Bir stoper birde kaleci alıp bitireceğiz diyor...
Tamam Mehmet Yıldız var.Pedriel Suarez nasıl oynuyor bilmiyoruz belki ayak uyduramayacak.Kamanan eskisi gibi değil.Bence bir forvet almamız şart alternatif olması için.
Walter Martinez'in videolarını izlemenizi tavsiye ediyorum

rapge
16.06.2010, 18:22
Walter Martinez ve Roger Espinoza (Honduras)

ssfatihss
17.06.2010, 21:41
dunya kupasından sececegız kalecı ve stoperı denmıs benım merak ettıgım yonetomden kım gıttı afrıkaya yoksa tv den ızleyıpmı sececekler:confused:

A.Turan Korkmaz
17.06.2010, 22:22
Eğer Dünya Kupasında Nijeryalıları takip ediyorsa Sivassporumuz son Yunanistan maçını izlemişlerdir.
10 kişi kaldılar ve sakatlıktan dolayı oyuncu değişiklikleri oldu. Afolabi son 15 dakka oynadı,varlık gösteremedi. Nijeryanın iyileri kaleci Enyeama,defansta kaptan Yobo ve Shittu hırslıydılar.Sağ kanatta Odiah iyi çalıştı, Orta sahanın solunda Uche,ilerde de Yakubu biraz iyiydi. Bu oyuncular hariç takımın kalanı ne aptığını bilmez halde oyun disiplininden uzaktılar.
Yabancı futbolcuları seyrederken kendimize sormamız gereken ilk soru şu olmalı? Bizim oyuncularımızın bunlardan eksiği var mı?

58MySouL
17.06.2010, 22:42
bu nasıl transferler anlamıs deılım fenerde gs de bjk da ilk 11 e giremeyen bir sürü super topcular var bunlar neden gözden gecirilmiyor veya transfer edılmek ıstenmıyor aklımız almıs deil.diger takımlara bakıyoruz her gün 1 transfer haberi yönetim uyumaaaaaa acılar yasatmayın kabuslar gördürmeyin bize.adam gibi adam tranfer yapmanızı beklıyoruz.buyuk takımların yedeklri var olcan gibi can gibi ne bilim işte aklıma gelmeyen bir sürü futbolcu var ya transfer edıp alın yada kiralayın bize güzel topcular lazım

serdarslan58
18.06.2010, 03:31
pes 2010 da görüyorsunuz oyuncuyu aa bu ooyuncu ii ben bunu yazim sivassporun formuna yok hondurasmış kim gidicek hondurasaa yakın biryerlerden söyleyinn avrupalı olsunnn
afrikalı olsunn

57 Mehmet
18.06.2010, 12:11
artik hayal kurmaktan vazgecelim,gecen sezondan beri o futbolcu geliyor bu futbolcu geliyor diye yine umut ediyoruz ama sonunda takimiza faydali olacak oyuncularin biri gelmediyini hep beraber gördük.ayni bu yilda öyle basladik bu adi gecen yada izlenilen futbolcular gelmezse yine yönetimimiz transfer yaptik desinler diye takimimiza nerede ise yaramaz futbolcu varsa transfer yaptik diye getirecekler oysaki ben gecen sezon yapilan hatalardan yönetimin ders cikardigini saniyordum,gecen sezon cok kötü bir sezon gecirdik ve koca sezon boyunca gelecek sezon icin birsey yapilmadigini görüyorum.INSALLAH hislerimde yanilirimda bu sezon rahat ederiz

YİGİDOKENTLİ
19.06.2010, 01:37
Güney Afrikadan oyuncu lazim bize keita bizim için güzel kazanç oldu inşallah izledimiz oyuncular güzel olur keita gibi 2 tane daha oycu olsun biz ucariz ligde.