Orijinalini görmek için tıklayınız : HAVUZ SISTEMI HAKKINDA DÜSÜNCELERINIZ ?


CAGLAYAN
07.06.2005, 20:10
F.Bahçe Başkanı, havuz sistemiyle ilgili düşüncelerini açıkladı

Aziz Yıldırım, İstanbul Lisesi'nde düzenlenen panele katıldı
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Süper Lig'in yayın haklarının pazarlandığı havuz sisteminden ayrılmayı düşünmediklerini ancak Anadolu kulüplerinin mevcut sistemi son dönemde yıprattığını söyledi.

Yıldırım, İstanbul Lisesi Spor Etkinlikleri Haftası çerçevesinde düzenlenen panele katıldı.

Son dönemde dört büyük kulüp ile diğer kulüplerin arasını açan havuz sisteminde gelir dağılımı konusuna değinen Yıldırım, havuz sisteminden çıkmayı düşünmediklerini ancak bu gidişle Anadolu takımlarının sistemi bozacaklarını söyledi.

Performansa göre gelir dağılımından yana olduklarını belirten Yıldırım, "şimdi hiçbir şey yapmadan herkes para alacak. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Kendi hatalarının bedelini ödüyorlar. Büyük kulüpler yaşayacak ki onlar da yaşasın. Büyük kulüplere sattıkları oyunculardan zamanında büyük paralar kazandılar. Ama hiçbir yatırım yapmadılar. Demek ki para herşey değil" dedi.

Yayın hakları konusunda İtalya örneğini veren Yıldırım şöyle konuştu:

"Son seyahatimde büyük İtalyan kulüplerinin yetkilileriyle görüştüm. Orada her kulüp kendi maçını ayrı pazarlıyor. Milan ile Juventus'un yıllık yayın geliri 70 milyon euro, Atalanta'nın ise yedi milyon euro. En üst takımlarla sondaki takımlar arasında büyük gelir farkı var. Ama bizde durum bu kadar değil.

Ankara'da yapılan Kulüpler Birliği Genel Kurulu'nda 13-14 kulüp birleşip yeni kararlar almışlar ve Futbol Federasyonu'na da baskı yaparak uyguluma yoluna gitmişler. Bu yanlış. Bize de danışmaları gerekirdi. Yarın dört büyük kulüp maçlarını yayınlatmazsa ki böyle bir hakkımız var, o zaman maçlarını kimseye satamazlar."

CAGLAYAN
07.06.2005, 20:16
İLHAN CAVCAV: "FEDERASYON DÖRT BÜYÜKLERİN ETKİSİNDE KALMIŞTIR!.."


Gençlerbirliği ve Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Havuz sistemi ile ilgili değişiklik isteklerini sürekli Federasyona bildirmelerine rağmen Federasyon tarafından gerekenin bir türlü yapılmadığını belirtti ve çarpıcı açıklamalar yaptı.. İşte Detaylar..
Gençlerbirliği ve Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, havuz sistemi ile ilgili olarak daha önce defalarca Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurduklarını belirterek, "Futbol Federasyonu bugüne kadar bize bir çocuk oyalama taktiğiyle, 'Bakıyoruz, ediyoruz, değerlendireceğiz' diyerek yaklaştı" dedi.
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, İHA'ya yaptığı açıklamalarda, havuz sistemi ile ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu. Havuz sistemi ile ilgili şikayetlerini daha önce defalarca dile getirdiklerini belirten Cavcav, "Biz Kulüpler Birliği olarak, 4-5 senedir bu havuz sisteminin adaletsiz olduğunu ve dağıtım sisteminin yeniden gözden geçirlimesi gerektiğini defalarca TFF'ye ilettik. Kulüpler Birliği'nde müzakeresini yaptık. Ama federasyon bize bugüne kadar bir çocuk oyalama taktiğiyle 'bakıyoruz, ediyoruz, değerlendireceğiz' diyerek yaklaştı" dedi. TFF'nin 4 büyük kulübün etkisi altında kaldığını ima eden Cavcav, "Türk futbolunun tekerlekleri, şimendiferleri olan bu 4 büyük kulübümüz bu ayrımı hiç dile getirmedi. TFF'de büyük takımların bu yaklaşımına sıcak bakınca konu buralara kadar geldi" şeklinde konuştu.
Türkiye'de 2004-2005 sezonunun kaliteden uzak geçtiğini belirten tecrübeli başkan, "Dünya 3.'sü olmuş bir Milli Takım'a sahip olunmasına rağmen 2004-2005 sezonunun iyi geçtiğini söylemek hayalcilik olur. Şampiyon olan takımın 80 küme düşen takımın ise 20-25 puan alması Türkiye liglerinin kalitesizliğini ortaya çıkarmıştır. Bir takım 80 puanla şampiyon olurken küme düşen takımlarda 50-55 puan toplayabilirse o zaman Türk Futbolu'nda bir ilerleme olduğunu söyleyebiliriz" dedi. Levent Bıçakçı başkanlığındaki TFF'dan gayet memnun olduklarını dile getiren Cavcav, "Yeni gelen federasyonu fevkalade iyi niyetli ve bitaraf görüyoruz. Bundanda onur duyuyoruz. Merkez Hakem Kurulu'nun başına (MHK) yeni yasa gereği atamayla daha önce bizimde bünyemizde çalışmış olan Ufuk Özerten seçildi. Özerten'in MHK'ye oranda katkısı olacağına, şaibelerden uzak duracağına, televizyon yorumcularının bile yorum yapmalarına gerek kalmayacak bir yönetim göstereceğine inanıyoruz. Bütün kulüplerin gerek TFF'ye gerekse MHK'ye sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.

CAGLAYAN
07.06.2005, 20:18
GENEL KURULDA İSYAN!..


Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'da yapılan olağan mali genel kurulunda Anadolu kulüplerinin Naklen Yayın gelirlerinin eşit dağıtılması için önerge vermesi üzerine, dört büyükler isyan etti.. Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ve İkinci Başkan Ergun Gürsoy toplantıyı Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile terk ederken, Atay Aktuğ konuşma yaptıktan sonra sinirli bir şekilde salondan ayrıldı.. İşte Detaylar..
Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dışındaki Birinci Süper Lig kulüplerinin naklen yayın gelirlerinden eşit pay alma isteği tartışma yarattı.
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında kalan kulüplerin havuz sisteminden eşit pay alınmasına ilişkin verdikleri önergeye 4 büyük kulüpten tepki geldi.
Önergeyle ilgili söz alan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, 4 büyük kulübün haberi olmadan verilen önergenin kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, "Biz bütün kulüplerle aynı taraftayız, ama bu davranış bizi karşı tarafa aldı. Karşı taraf olmaktan rahatsız oluyoruz" dedi.
Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, havuz sistemiyle ilgili Fenerbahçe olarak eşit bölünme değil, performansa dayalı sistemi önerdiklerini ifade etti.
Dört büyük kulübün görüşü alınmadan bir önerge verilmesini emri vaki olarak gördüklerini vurgulayan Özdemir, eşit bölünmeye karşı olduklarını söyledi.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ da naklen yayın dağılımının Futbol Federasyonu'nun yetkisi altında olduğunu belirterek, "Anadolu, İstanbul ayrımına karşıyız. Hepimiz kulüplerin gelirinin artması taraftarıyız. Ancak, burada alınacak karar Trabzonspor'un aleyhinedir. Futbol Federasyonu yönetiminin yetkisinde olan bir konunun genel kurul gündemine taşınmasına karşıyız. Kurulda alınan bu karar ancak tavsiye niteliği taşıyacaktır. Ancak, biz bu karara olumlu oy vermeyeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve kulüp ikinci başkanı Ergün Gürsoy, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve kulüp ikinci başkanı Murat Aksu ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ genel kurulu terk ettiler.
Dört büyük kulübün başkanlarına cevaben söz alan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Başkanı Hilmi Gökçınar, bu 4 takımın Türk futbolunun lokomotifleri olduklarını kabul ettiklerini belirterek, "Amiyane tabirle bu 4 kulübümüz Türk futbolunun 'babalarıdır'. Ancak, birinci ligde çözüme yönelik hareket olmayınca 'çocuklar' rahatsız oldu" dedi.
Digitürk gelirinin dağıtımında adalet konmadığını ifade eden Gökçınar, şöyle konuştu:
"Türk futbolunu Avrupa'ya götürmek istiyorsak Digitürk gelirleri adaletli dağıtılmalıdır. Fenerbahçe 80 puanla şampiyon olurken, Akçaabat Sebatspor 18 puanla lige veda etmiştir. Ligden düşme barajı 32 puan olarak belirlenmiştir. Rekabeti adaletli şekilde ortaya koymazsak bu durum hep karşımıza çıkacak. Siz, bizi Anadolu takımları olarak hep bir tarafa ittiniz. Bu 4 büyük kulübün şampiyon olması için 18 takımlı bir lig gerekiyorsa bu şu anda mevcuttur. Şampiyonlar Ligi finalinin çok iyi organize edildiği gözlendi. Aynı organizasyonu Malatya, Konya ve Diyarbakır statlarında da görmek istiyoruz. Ancak, para olmayınca tesis düşünülemez." Daha sonra söz alan divan başkanı Celal Doğan ise 4 büyük kulüp başkanının genel kurulu terk etmelerini eleştirerek, "Şeref tribünlerinde küfür olurken bir araya gelemiyoruz, ama para konularında hep bir aradayız. Bu önerge getirilirken başarı nasıl yakalanır onu hedefledik. Ailemizin babası burasıdır. Bu demokratik ortamı terk etmek yanlış oldu" dedi.

ygd
07.06.2005, 20:31
HALA AYNI TAS AYNI HAMAM YANİ..AZİZ YILDIRIM VE DİĞER BÜYÜK KULÜPLERİN YÖNETİCİLERİ...SİZDEKİ İMKANLAR ŞU ANADOLU KULÜPLERİNDE OLSA SİZ BÖYLE KOLAY ŞAMPİYON OLABİLİCEKMİSİNİZ BEEE!!!KORKUYOSUNUZ TABİ BİRAZ PARALARNIRLARDA İLERDE BAŞIMIZA BELA OLURLAR,TEŞVİK PRİMİYLE İŞ HALLEDEMEYİZ DİYE...BU ADAMLARIN TÜRK FUTBOLUNA HİZMET EDECEKLERİ FALAN YOK..KENDİLERİNDEN BAŞKASINI DÜŞÜNMEYEN KAN EMİCİLER BUNLAR!!!UMARIM FEDERASYON ÇARK ETMEZDE,GARİBAN ANADOLU KULÜPLERİ BİRAZ RAHATLAR!!!

GuNaY
07.06.2005, 20:36
HALA AYNI TAS AYNI HAMAM YANİ..AZİZ YILDIRIM VE DİĞER BÜYÜK KULÜPLERİN YÖNETİCİLERİ...SİZDEKİ İMKANLAR ŞU ANADOLU KULÜPLERİNDE OLSA SİZ BÖYLE KOLAY ŞAMPİYON OLABİLİCEKMİSİNİZ BEEE!!!KORKUYOSUNUZ TABİ BİRAZ PARALARNIRLARDA İLERDE BAŞIMIZA BELA OLURLAR,TEŞVİK PRİMİYLE İŞ HALLEDEMEYİZ DİYE...BU ADAMLARIN TÜRK FUTBOLUNA HİZMET EDECEKLERİ FALAN YOK..KENDİLERİNDEN BAŞKASINI DÜŞÜNMEYEN KAN EMİCİLER BUNLAR!!!UMARIM FEDERASYON ÇARK ETMEZDE,GARİBAN ANADOLU KULÜPLERİ BİRAZ RAHATLAR!!!

+ İMZA

+ 1967

1967_DERNEK_10UR
07.06.2005, 20:55
ABI HAVUZ SİSTEMİNDEN PEK ANLAMAM AMA PARA ADİL DAĞITILIMOYR HERHALDE...

CAGLAYAN
14.06.2005, 10:43
http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,198169,00.jpg

Futbolu bitiriyorlar


‘Şartlar çok dengesiz olduğu için ligde rekabet yok. Onlarda makineli tüfek, bizde bıçak var. Futbola ilgi azalıyor. Hep geriye gidiyoruz. Eğer dört büyükler bu düzenden memnunsalar, kendileri bilir.’

İSMAİL Uyanık, dile kolay Samsunspor Kulübü Başkanlığı görevinde 12’nci seneyi doldurdu. Yıllarını bu işe harcadığı için, Türkiye’de kulüp yönetmenin ne kadar zor olduğunu en iyi bilen kişiler arasında yer alıyor. Artık adı Samsunspor ile özdeşleşen Uyanık’ı gazetemizde konuk edip, gündemdeki konuları sorduk. Her zamanki dobralığıyla lafını esirgemeden konuşan İsmail Uyanık, Türk futbolunun geleceği için endişeli olduğunu ifade etti. Özellikle büyük kulüplerin ciddi yönetim zaafiyeti içinde olduğunu anlatan Uyanık, zaman zaman iğneyi kendisine de batırıp, ‘Biz de hatalar yaptık’ dedi. Samsunspor’un deneyimli başkanı, yaklaşık 2.5 saat süren söyleşimizde özetle şunları söyledi:

Şike ve teşvik var

‘Türkiye’de şike ve teşvik her zaman vardır. Geçtiğimiz aylarda oynanan Akçaabat Sebatspor-Kayserispor maçı ne oldu? Hala anlamış değilim.

Anadolu kulüpleri olarak inanılmaz zor şartlar altında mücadele ediyoruz. Havuz sisteminin durumu malum. Dört büyük takımın tehdit ve diretmeleri sonucunda buralara kadar geldik.

Tüfek ve bıçak

Havuz sistemi kurulurken, Anadolu kulüpleri olarak, gelirlerin yüzde 50’sini aramızda bölüşmeyi kabul etmek zorunda kaldık. Böyle diyorum, çünkü o zamanın şartları öyle gerektiriyordu. Şu anda daha farklı bir sisteme ihtiyacımız var. Çünkü, şartlar çok dengesiz. Büyük takımlar her durumda kayrılıyor. Bir tarafta 100 milyon dolar bütçeli bir takım, diğer tarafta 7-10 milyon dolarlık bütçelerle ayakta durmaya çalışan takımlar. Onlarda makineli tüfek var, bizde ise sadece bıçak. Bu durumda nasıl mücadele edeceksiniz? Böyle bir yerde rekabet olması mümkün mü?

Figüran değiliz

Havuz olayı ilk gündeme geldiğinde o zamanki Galatasaray Başkanı Mehmet Cansun karşı çıktı, ‘Biz havuz sistemi istemiyoruz. Dört büyük kulübe 4’er milyon dolar verin, gerisini siz paylaşın’ dedi. Şimdi aldıkları rakamlar 15-20 milyon dolar. Bizler konu mankeni veya figüran değiliz. Asıl para Avrupa’da var. Orada başarılı olursanız çok para kazanırsınız. Ama bu şartlarda bir Anadolu kulübünün Avrupa’ya gidip başarılı olması mümkün mü?

Bu düzen bitmeli

Piyasayı dört büyükler belirliyor. Anormal rakamlarla transferler yapıyorlar. Çok kötü para harcıyorlar. Türk futbolunu kurtarmak istiyorsak, bunlara son vermeliyiz. Ama bu durumdan memnunsalar, kendileri bilir. Önceden Avrupa’ya 6 takımla gidiyorduk, şimdi 4’e düştü.

Futbola ilgi azalıyor. Hep geriye gidiyoruz. Maçlarımızı ortalama 5 bin seyirciye oynuyoruz. Yani, yıllık seyirci gelirimiz 450-500 milyar lira. Ligde rekabet yok. Sonucu belli olan ligde heyecan da olmuyor. Senede 6 veya 7 tane düzgün maç oynanıyor.

Ortaklık kurduk

‘Yattığımız yerden bize para verin’ demiyoruz, Anadolu kulüplerinin yaşaması için çabalıyoruz. Süper Lig’deki 14 Anadolu kulübü olarak kararlıyız; bundan sonra bütün konularda ortak hareket edeceğiz. 14A adlı bir şirket kurduk. Amacımız para kazanmak değil, biz de varız demek. Yayın gelirinden, forma ve sponsorluk anlaşmalarına kadar bütün değerlerimizi birlikte pazarlayacağız. Beyoğlu’nda Galatasaray Lisesi’nin karşısında, daha önce Fenerbahçe’nin talip olduğu yeri aldık. Bütün Anadolu kulüplerinin lisanslı ürünleri orada satılacak. Hatta bu kulüplerin İstanbul’da oynanacak maçlarının biletleri bile satılacak.

3 yıldır cepten gidiyor

UEFA kriterlerine en yakın kulüplerden birisiyiz. Tesislerimiz ile hazırız. Tek sorunumuz para. Ama Galatasaray’dan daha az borcumuz var. Devletten ihale almıyoruz, belediyeden destek görmüyoruz. Yayın geliri geliyor, ama biz görmüyoruz. Borçlara gidiyor. 3 senedir cebimden para veriyorum. İçerde yaklaşık 9 trilyon param var. Ama artık benim de kaynaklarım tükendi. Borçlardan kurtulmak için bir şeyler yapmamız gerek. Şehirde referandum yaptırıyorum; ‘Ya destek verin ya da İkinci Lige dönüp borçlarımızdan kurtulalım’ diye.

1 milyon dolarlık iş 7.5 milyon dolara bitti

SERKAN Aykut’un G.Saray’a transferinden çok para kazandık. Bunu inkar etmiyorum. G.Saray bu oyuncuyu ilk istediği zaman onlara dedik ki; ‘1 milyon dolar peşin ödeyin, bonservisini verelim.’ Ama onlar kabul etmediler ve 4 senelik ödeme planı istediler. Böylelikle 4 yıl için 7.5 milyon dolara anlaştık. Ama paramızı Sayın Canaydın başkanlığa geldikten sonra almaya başladık.

Sokağa attıkları paralar bizi ihya eder

BÜYÜK kulüpler inanılmaz kötü para harcıyorlar. Yabancı futbolcu transfer ederken yurt dışına avuç dolusu para veriyorlar. Onların her sene sokağa attığı paralarla Anadolu kulüpleri ayakta kalır. Doğru dürüst araştırma yapmadan, sadece menajerlerin önerileri ile büyük paralar harcayarak transfer yapıyorlar. Ayrıca, kurdukları şirketler de kesinlikle profesyonel değil.

Büyüklere kızıp Mansızı bize verdi

BEN İlhan Mansız’ı Kuşadasıspor’dan almıştım. Kuşadasıspor Başkanı, aralarında büyük kulüplerin de olduğu diğer takımlara kızdığı için İlhan’ı bize verdi. Çok ilginç bir transferdi... Ben Kuşadası’na gittim, başkan ile sabaha kadar oturduk yemek yedik. Sabahın ilk ışıklarında anlaşmaya vardık. Masada yer olmadığı için, 2 milyon marklık çeki bir arkadaşımızın sırtına koyarak imzaladık.

350 bine almadılar 2 milyon saydılar

BÜYÜK kulüplerin paraları nasıl sokağa attığına güzel bir örnek vereyim... Bundan yıllar önce hemen bütün kulüpler Afrika’da futbolcu izliyordu. Biz de oradaydık. Fenerbahçe adına da Alparslan Eratlı oradaydı. Eratlı, Fenerbahçeli yöneticilere Samuel Johnson’u önerdi. Ama ne olduysa, Fenerbahçe almadı. Johnson için biz ve bir Yunan takımı pazarlık yaptı. Sonunda Yunan takımı 350 bin dolara aldı. Ondan sonra Johnson iki sene Avrupa’da oynadı ve Gaziantepspor’a geldi. Fenerbahçe daha önce 350 bin dolara almadığı bu futbolcuyu Gaziantepspor’dan 2 milyon dolara transfer etti.

Çıkarları için dost oldular

NORMAL zamanda birbirlerine selam vermeyen ve sık sık kavga eden dört büyük kulübün başkanları, çıkarları söz konusu olunca hemen dost oluyorlar. Yüksek vergiler yüzünden vergi kaçırır hale geldik. Ama stopaj vergisi düşürülüyor. Bundan sonra bu işler daha düzgün olur. Hakemler de düzenin bir parçası oldu. Ama yeni dönemden çok umutluyum


Kaynak:Hürriyet

CAGLAYAN
14.06.2005, 11:00
http://www.zaman.com.tr/2005/06/14/spor.jpg

Adil paylaşım şikeyi önler


Süper Lig’de naklen yayın gelirlerinin paylaşımı konusundaki tartışma büyüyor. Daha önce F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın işlevi kalmadığı gerekçesiyle Kulüpler Birliği’nden ayrılacaklarını ve ‘havuz sistemi’nin de Anadolu kulüpleri tarafından bozulacağı yönündeki açıklamalarına, Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav’dan, “Giden gider, kalanlarla yola devam ederiz.” açıklaması gelmişti.

Son yapılan toplantıda 14 Anadolu kulübü yayın gelirlerinin adil dağıtımı için ortak bir karar almış ve 4 büyük kulübe bildirmeden federasyona iletmişlerdi. Kararın özünde ‘havuz’daki paranın adil dağıtımı yatıyordu; ancak F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un tepkisi sert oldu. 4 büyük kulübün temsilcileri toplantıyı terk etti. Futbol Federasyonu naklen yayın dağıtımlarında değişikliğe sıcak bakarken, Anadolu kulüplerinin, ‘Adil pay’ isteğine spordan sorumlu eski devlet bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan de destek geldi. Dört büyük kulübün, mevcut sistemi yıpratmakla suçladığı Anadolu takımlarının, ‘havuz’dan eşit pay almalarının Süper Lig’e renk getireceğini ve Milli Takım’ı güçlendireceğini savunan M. Ali Yılmaz, son dönemde giderek artan şike ve teşvik söylentilerini de sona erdireceğini ifade etti. Havuz sisteminin kendi bakanlığı döneminde kurulduğunu belirten Yılmaz, “Benden önce her kulüp kendi maçlarını pazarlıyordu. Sonra ben onları bir havuzun içinde topladım. Havuzun suyunu çoğalttık. Son genel kurulda Anadolu kulüpleri naklen yayın gelirlerinin adil dağıtılması ve şikenin önlenmesi için talepte bulundu. Önerge verildi, bence uygulanması gerekir.” dedi.

Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu’nda Anadolu kulüplerinin isteklerinin yerinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Önerilen sisteme göre zaten 4 büyük takım ligin üstünde yer alacağı için daha çok para alacak. Diğer takımlarda ligde seyirci konumunda kalmayıp, daha çok puan kapma savaşına girecek. Lige renk gelecek ve şike de önlenmiş olacak. Topladığı puan kadar para alacağını düşünenler sportmenlik dışı olaylara bulaşmayacak.” açıklamasında bulundu.

Spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı M.Ali Şahin ise, “Ben naklen yayın ihalesinin para dağıtım sürecine katılmam. Çünkü yetki yasa ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na verilmiştir. Anlaşma zeminin bulunacağına inanıyorum. Bu konuda Federasyon’unun öncü olması gerekiyor. Bu iş, ‘biz yokuz’ restleşmesiyle olmaz. Oturup bir karara varmalılar.” dedi.

Süper Lig kulüpleri yayın pastasından daha çok pay alma isteklerini, “Yayıncı kuruluşlar bizim sayemizde decoder satıyor.” tezine dayandırırken, Anadolu kulüpleri, “Biz de figuran olmayalım. Havuzdan daha çok para alalım ki tesis ve altyapımıza yatırım yapalım. Şike önlensin, lige renk gelsin.” karşı görüşünü savunuyor. Şu anda uygulanan havuz sistemine göre F.Bahçe, Beşiktaş, G.Saray ve Trabzonspor gelirlerin yüzde 44’üne sahip durumda. Diğer yüzde 44’lük dilim ise 14 Anadolu kulübü arasında pay edilmekte. Yüzde 10 federasyona bırakıldıktan sonra yüzde 2’lik dilim ise İkinci ve Üçüncü Lig takımları arasında dağıtılıyor.

Anadolu kulüplerinin uygulanmasını istediği yeni sisteme göre ise gelirin yüzde 50’si tüm kulüplere eşit dağıtılmalı. Yüzde 40 puan sistemine göre, geri kalan yüzde 10’luk dilim ise naklen yayınlanan maçlara göre pay edilmeli. Tüm bu tartışmalar yaşanırken Kulüpler Birliği, bugün İstanbul’da yapacağı toplantıda konuyu yeniden masaya yatıracak


Kaynak ZAMAN Gazetesi

CAGLAYAN
14.06.2005, 23:52
http://www.gencturkhaber.com/images/151615.jpg

Federasyon'a tokat gibi tehdit!

Bugünkü Kulüpler Birliği toplantısından sonra yapılan şok açıklamalar,gündemi değiştirecek..

Bugün Dedeman otelde toplanan Kulüpler Birliği'nden "eğer havuz sisteminde genel kurulun kararı doğrultusunda düzenleme yapılmazsa biz 14 takım ligden çekilmeye kararlıyız" şeklinde açıklama yapıldı.

Ayrıca toplantıda Paf Liginin bölgesel olması ve yabancı futbolcu transferlerinde uygulanan altyapı fon kesintilerinin düşürülmesini Federasyona teklif edileceği öğrenildi.

Serkan-58
15.06.2005, 11:11
http://www.gencturkhaber.com/images/151615.jpg

Federasyon'a tokat gibi tehdit!

Bugünkü Kulüpler Birliği toplantısından sonra yapılan şok açıklamalar,gündemi değiştirecek..

Bugün Dedeman otelde toplanan Kulüpler Birliği'nden "eğer havuz sisteminde genel kurulun kararı doğrultusunda düzenleme yapılmazsa biz 14 takım ligden çekilmeye kararlıyız" şeklinde açıklama yapıldı.

Ayrıca toplantıda Paf Liginin bölgesel olması ve yabancı futbolcu transferlerinde uygulanan altyapı fon kesintilerinin düşürülmesini Federasyona teklif edileceği öğrenildi.


CAV CAV a Aynen Katiliyorum
ve DESTEKLIYORUM

cengaver
15.06.2005, 11:56
http://www.gencturkhaber.com/images/151615.jpg

Federasyon'a tokat gibi tehdit!

Bugünkü Kulüpler Birliği toplantısından sonra yapılan şok açıklamalar,gündemi değiştirecek..

Bugün Dedeman otelde toplanan Kulüpler Birliği'nden "eğer havuz sisteminde genel kurulun kararı doğrultusunda düzenleme yapılmazsa biz 14 takım ligden çekilmeye kararlıyız" şeklinde açıklama yapıldı.

Ayrıca toplantıda Paf Liginin bölgesel olması ve yabancı futbolcu transferlerinde uygulanan altyapı fon kesintilerinin düşürülmesini Federasyona teklif edileceği öğrenildi.


CAV CAV a Aynen Katiliyorum
ve DESTEKLIYORUM

+IMZA
Arkadaslar hep beraber cav cav i destekleyelim

CAGLAYAN
15.06.2005, 22:48
Uyanik: Big Four killing soccer

ANKARA -Turkish Daily News

Outspoken Samsunspor Chairman Ismail Uyanik continued a string of recent attacks on the Big Four teams, Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray and Trabzonspor, accusing them of "killing Turkish soccer" by keeping keeping a massively inflated share of its financial resources in their own hands.
According to Uyanik, the Super League is weak and uncompetitive because of this imbalance in funding and the game cannot develop until a solution is found.

"On the one hand," he fumed, "you have teams with $100 million budgets, on the other those which are struggling to survive on budgets of $7 million to 10 million. They have a machine gun, we just have a knife. How can we compete under such circumstances? Is competition possible in this situation?"

CAGLAYAN
15.06.2005, 22:51
Guzel bir konuya deginmissin Brad. Ismail Uyanik ne kadar masumdur bilemem ama 4 buyuklerin Anadolu takimlarini senin de bahsettigin gibi bicaga karsi makineli tufekle ele gecirmeleri yillarin birikimidir ve Turk futbolunu zedeleyen, gerilemesine yol en acan en buyuk etkendir. Umarim havuz problemi kisa surede cozulur ve Sivasspor'umuz hakkettigi maddi destegi alir.


Not: Yazdiklarimiz Havuz problemi ile ilgili basliga tasinirsa sevinirim...


You've mentioned a really big burden of our Turkish soccer, thanks Brad. Although I am not sure whether Ismail Uyanik is that innocent to make a declaration about this subject, as you mentioned, the Big Four teams have a machine gun, the others just have a knife, and this kills the Turkish soccer day by day. I hope the problem with the money disaggreement of showing games on the tv (the pool aggreement) is solved as soon as possible and Sivasspor gets the money it deserves..

abircan
16.06.2005, 12:24
bu tartışmaya tarafmıyız evet öyleyse iyi okuyun

ARKADAŞLAR BENCE BÜYÜK KULÜPLER HAKLI BU TARTIŞMADA
HAVUZ DEDİĞİNİZ ŞEY YAYIN GELİRİ, YAYIN GELİRİ NASIL SAĞLANIR, TABİKİ ŞİFRELİ KANALLARA YAIN HAKKININ SATILMASIYLA SONRA, MİLYONLARCA TARAFTARI OLAN 3 BÜYÜK KULÜBÜN MAÇINI İZLEMEK VE YAYINLAMAK İSTEYEN 600 BİNE YAKIN ABONE, YÜZ BİNE YAKIN KAHVEHANE, CAFE BAR RESTORAN ÖDEYEREK ALDIĞI DEKODERLER SAYESİNDE BU ÇARK DÖNÜYOR, ŞİMDİ SORUYORUM SİZE
AKÇAABAT SEBAT MAÇI İÇİN TÜRKİYEDE KİM O KADAR PARAYI ÖDER, DOLAYISIYLA BU LİGDEKİ BİR ÇOK TAKIM İÇİN GEÇERLİ BİR MANTIK YÜRÜTME YOLUDUR DOLAYISIYLA LİGDEKİ 8 - 10 TAKIMIN ASLAN PAYINI PAYLAŞTIRIN BAĞRIŞLARI ÇOK HAKLI DEĞİL, BİRYANDA MİLYONLARCA TARAFTAR, BİR YANDA HASBEL KADER KÜLÜP YÖNETMEYE ADAY KASABANIN EŞRAFI YÖNETİCİLER, ŞARK KURNAZLIĞI YAPIYORLAR.

ŞİMDİKİ SÖZÜM YİĞİDOLARA

DİKKATTTT


BİZ BİR ANADOLU KÜLÜBÜYÜZ DOĞRU AMA BİZ AYNI ANDA TAM BİR TÜRKİYE KULÜBÜYÜZ, POTANSİYELİMİZ 4. BÜYÜK YAPIYOR BİZİ
LAFIN ÖZÜ
TUZAĞA DÜŞMEYELİM BU POATNSİYELİN FARKINA VARAMAYAN AYMAZLAR ÇOK DEĞİL BİR YIL SONRA AZİZ YILDIRIMLA AYNI FİKİRLERİ SAVUNACAĞIZ ÇÜNKÜ BİZDE BÜYÜK KULÜBÜZ, ÇÜNKÜ BİZİMDE TÜRKİYENİN HER YERİNDEN VE DÜNYANIN BİR ÇOK YERİNDEN SİVASSPORUN TAKİPÇİSİ OLACAK, LÜTFEN DİĞER ANADOLU KULÜPLERİNİN AĞZINDAN KONUŞMAYIN BU YANLIŞA DÜŞMEYİN
BİZ BÜYÜK KULÜP OLACAĞIZ HEMDE BİR İKİ YILDA ŞİMDİDEN PİŞMAN OLACAĞIMIZ LAFLAR ETMEYELİM, NE KADAR REYTİNG O KADAR PARA GERİSİ LAFÜ GÜZAFTIR,
SAYGILARIMLA DEĞERLİ YİĞİDOLAR BİZİ DİĞER ANADOLU KULÜPLERİNDEN AYIRIN LÜTFEN.
ALAATTİN BİRCAN

58_SIVAS_58
18.06.2005, 21:15
http://www.zaman.com.tr/2005/06/14/spor.jpg

Adil paylaşım şikeyi önler


Süper Lig’de naklen yayın gelirlerinin paylaşımı konusundaki tartışma büyüyor. Daha önce F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın işlevi kalmadığı gerekçesiyle Kulüpler Birliği’nden ayrılacaklarını ve ‘havuz sistemi’nin de Anadolu kulüpleri tarafından bozulacağı yönündeki açıklamalarına, Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav’dan, “Giden gider, kalanlarla yola devam ederiz.” açıklaması gelmişti.

Son yapılan toplantıda 14 Anadolu kulübü yayın gelirlerinin adil dağıtımı için ortak bir karar almış ve 4 büyük kulübe bildirmeden federasyona iletmişlerdi. Kararın özünde ‘havuz’daki paranın adil dağıtımı yatıyordu; ancak F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un tepkisi sert oldu. 4 büyük kulübün temsilcileri toplantıyı terk etti. Futbol Federasyonu naklen yayın dağıtımlarında değişikliğe sıcak bakarken, Anadolu kulüplerinin, ‘Adil pay’ isteğine spordan sorumlu eski devlet bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan de destek geldi. Dört büyük kulübün, mevcut sistemi yıpratmakla suçladığı Anadolu takımlarının, ‘havuz’dan eşit pay almalarının Süper Lig’e renk getireceğini ve Milli Takım’ı güçlendireceğini savunan M. Ali Yılmaz, son dönemde giderek artan şike ve teşvik söylentilerini de sona erdireceğini ifade etti. Havuz sisteminin kendi bakanlığı döneminde kurulduğunu belirten Yılmaz, “Benden önce her kulüp kendi maçlarını pazarlıyordu. Sonra ben onları bir havuzun içinde topladım. Havuzun suyunu çoğalttık. Son genel kurulda Anadolu kulüpleri naklen yayın gelirlerinin adil dağıtılması ve şikenin önlenmesi için talepte bulundu. Önerge verildi, bence uygulanması gerekir.” dedi.

Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu’nda Anadolu kulüplerinin isteklerinin yerinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Önerilen sisteme göre zaten 4 büyük takım ligin üstünde yer alacağı için daha çok para alacak. Diğer takımlarda ligde seyirci konumunda kalmayıp, daha çok puan kapma savaşına girecek. Lige renk gelecek ve şike de önlenmiş olacak. Topladığı puan kadar para alacağını düşünenler sportmenlik dışı olaylara bulaşmayacak.” açıklamasında bulundu.

Spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı M.Ali Şahin ise, “Ben naklen yayın ihalesinin para dağıtım sürecine katılmam. Çünkü yetki yasa ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na verilmiştir. Anlaşma zeminin bulunacağına inanıyorum. Bu konuda Federasyon’unun öncü olması gerekiyor. Bu iş, ‘biz yokuz’ restleşmesiyle olmaz. Oturup bir karara varmalılar.” dedi.

Süper Lig kulüpleri yayın pastasından daha çok pay alma isteklerini, “Yayıncı kuruluşlar bizim sayemizde decoder satıyor.” tezine dayandırırken, Anadolu kulüpleri, “Biz de figuran olmayalım. Havuzdan daha çok para alalım ki tesis ve altyapımıza yatırım yapalım. Şike önlensin, lige renk gelsin.” karşı görüşünü savunuyor. Şu anda uygulanan havuz sistemine göre F.Bahçe, Beşiktaş, G.Saray ve Trabzonspor gelirlerin yüzde 44’üne sahip durumda. Diğer yüzde 44’lük dilim ise 14 Anadolu kulübü arasında pay edilmekte. Yüzde 10 federasyona bırakıldıktan sonra yüzde 2’lik dilim ise İkinci ve Üçüncü Lig takımları arasında dağıtılıyor.

Anadolu kulüplerinin uygulanmasını istediği yeni sisteme göre ise gelirin yüzde 50’si tüm kulüplere eşit dağıtılmalı. Yüzde 40 puan sistemine göre, geri kalan yüzde 10’luk dilim ise naklen yayınlanan maçlara göre pay edilmeli. Tüm bu tartışmalar yaşanırken Kulüpler Birliği, bugün İstanbul’da yapacağı toplantıda konuyu yeniden masaya yatıracak


Kaynak ZAMAN Gazetesi

+ IMZA

cengaver
18.06.2005, 21:18
ne Olursa Olsun Adil Paylasmadan yanayim !

CAGLAYAN
20.06.2005, 15:00
http://www.pasfotomac.com.tr/2005/06/15/im/A7BD3C9218D84A46AA5DBDDFb.jpg

RUH'lara rest!


Kulüpler Birliği toplantısında başkan Cavcav, "4 büyük kulüpten temsilci yok mu?" sorusuna "Ruhları burada" cevabını verdi, toplantıdan şu karar çıktı: Yayın geliri adil dağıtılmazsa 14 kulüp ligden çekilir.


Anadolu'dan büyüklere rest
Kulüpler Birliği ile dört büyük kulüp arasındaki "yayın geliri dağılımı sorunu'' büyüyor. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor temsilcilerinin yer almadığı Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sonrası 14 kulüp temsilcisi, Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda verdikleri gelir dağılımı önergesinin, kabul görmemesi durumunda lige katılmayacaklarını açıkladı. Başkan İlhan Cavcav, "Havuz gelirlerinin dağıtımıyla ilgili genel kurulda verdiğimiz önergenin kesinlikle tatbikata geçirilmesi konusunda karar aldık. Eğer bunun aksi olursa, kesinlikle lige katılmayacağız" diye konuştu.

ergin
20.06.2005, 18:08
Sn.İlhan CAVCAV,Türk futbolunun duayen isimlerinden.Kendimi bildim bileli futbolun içinde.Anlayabildiğim kadarıyla,Anadolu klüplerinin mağdur edilmesi gerçeği burada dikkatimizi çekiyor.Havuz sisteminde sanırım bir adaletsiz pay dağıtma var.
Futbol,artık dünya da bir sektör,turizm ve sanayii gibi.Büyük bir rant sözkonusu.Elbette hakça ve adaletçe paylaşım olması gerektiğine inanıyorum.Eğer bu gerçekleşmezse;kendimize şu soruyu sormamız lazım;
Yıllar yılı neden bir Anadolu klübü ligde şampiyon olamıyor?




...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK,
AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR...

CEVIK
20.06.2005, 19:19
Sn.İlhan CAVCAV,Türk futbolunun duayen isimlerinden.Kendimi bildim bileli futbolun içinde.Anlayabildiğim kadarıyla,Anadolu klüplerinin mağdur edilmesi gerçeği burada dikkatimizi çekiyor.Havuz sisteminde sanırım bir adaletsiz pay dağıtma var.
Futbol,artık dünya da bir sektör,turizm ve sanayii gibi.Büyük bir rant sözkonusu.Elbette hakça ve adaletçe paylaşım olması gerektiğine inanıyorum.Eğer bu gerçekleşmezse;kendimize şu soruyu sormamız lazım;
Yıllar yılı neden bir Anadolu klübü ligde şampiyon olamıyor?




...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK,
AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR...

HEMDE NE ADALETSİZLİİK GARDAŞ DİZBOYU

bulldog
21.06.2005, 10:24
Sn.İlhan CAVCAV,Türk futbolunun duayen isimlerinden.Kendimi bildim bileli futbolun içinde.Anlayabildiğim kadarıyla,Anadolu klüplerinin mağdur edilmesi gerçeği burada dikkatimizi çekiyor.Havuz sisteminde sanırım bir adaletsiz pay dağıtma var.
Futbol,artık dünya da bir sektör,turizm ve sanayii gibi.Büyük bir rant sözkonusu.Elbette hakça ve adaletçe paylaşım olması gerektiğine inanıyorum.Eğer bu gerçekleşmezse;kendimize şu soruyu sormamız lazım;
Yıllar yılı neden bir Anadolu klübü ligde şampiyon olamıyor?




...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK,
AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR...

HEMDE NE ADALETSİZLİİK GARDAŞ DİZBOYU

bu Adaletsizlige Insallah bir son verilir

Harput0658
21.06.2005, 11:35
bu tartışmaya tarafmıyız evet öyleyse iyi okuyun

ARKADAŞLAR BENCE BÜYÜK KULÜPLER HAKLI BU TARTIŞMADA
HAVUZ DEDİĞİNİZ ŞEY YAYIN GELİRİ, YAYIN GELİRİ NASIL SAĞLANIR, TABİKİ ŞİFRELİ KANALLARA YAIN HAKKININ SATILMASIYLA SONRA, MİLYONLARCA TARAFTARI OLAN 3 BÜYÜK KULÜBÜN MAÇINI İZLEMEK VE YAYINLAMAK İSTEYEN 600 BİNE YAKIN ABONE, YÜZ BİNE YAKIN KAHVEHANE, CAFE BAR RESTORAN ÖDEYEREK ALDIĞI DEKODERLER SAYESİNDE BU ÇARK DÖNÜYOR, ŞİMDİ SORUYORUM SİZE
AKÇAABAT SEBAT MAÇI İÇİN TÜRKİYEDE KİM O KADAR PARAYI ÖDER, DOLAYISIYLA BU LİGDEKİ BİR ÇOK TAKIM İÇİN GEÇERLİ BİR MANTIK YÜRÜTME YOLUDUR DOLAYISIYLA LİGDEKİ 8 - 10 TAKIMIN ASLAN PAYINI PAYLAŞTIRIN BAĞRIŞLARI ÇOK HAKLI DEĞİL, BİRYANDA MİLYONLARCA TARAFTAR, BİR YANDA HASBEL KADER KÜLÜP YÖNETMEYE ADAY KASABANIN EŞRAFI YÖNETİCİLER, ŞARK KURNAZLIĞI YAPIYORLAR.

ŞİMDİKİ SÖZÜM YİĞİDOLARA

DİKKATTTT


BİZ BİR ANADOLU KÜLÜBÜYÜZ DOĞRU AMA BİZ AYNI ANDA TAM BİR TÜRKİYE KULÜBÜYÜZ, POTANSİYELİMİZ 4. BÜYÜK YAPIYOR BİZİ
LAFIN ÖZÜ
TUZAĞA DÜŞMEYELİM BU POATNSİYELİN FARKINA VARAMAYAN AYMAZLAR ÇOK DEĞİL BİR YIL SONRA AZİZ YILDIRIMLA AYNI FİKİRLERİ SAVUNACAĞIZ ÇÜNKÜ BİZDE BÜYÜK KULÜBÜZ, ÇÜNKÜ BİZİMDE TÜRKİYENİN HER YERİNDEN VE DÜNYANIN BİR ÇOK YERİNDEN SİVASSPORUN TAKİPÇİSİ OLACAK, LÜTFEN DİĞER ANADOLU KULÜPLERİNİN AĞZINDAN KONUŞMAYIN BU YANLIŞA DÜŞMEYİN
BİZ BÜYÜK KULÜP OLACAĞIZ HEMDE BİR İKİ YILDA ŞİMDİDEN PİŞMAN OLACAĞIMIZ LAFLAR ETMEYELİM, NE KADAR REYTİNG O KADAR PARA GERİSİ LAFÜ GÜZAFTIR,
SAYGILARIMLA DEĞERLİ YİĞİDOLAR BİZİ DİĞER ANADOLU KULÜPLERİNDEN AYIRIN LÜTFEN.
ALAATTİN BİRCAN

Alaattin abi şimdiki sistem senin sandığın gibi reytinge dayalı bir sistem değil ne yazık ki. şimdiki sistem şampiyonluğa göre dağıtılan bir sistem. paranın yarısı şampiyon olan kulüpler arasında kalan diğer yarısı ise şampiyon olmayanlar arasında dağıtılıyor.
Yani sivasspor şampıyon olamadığı sürece nekadar reyting toplarsa toplasın diğer takımlar arasın da yer alacak. Lütfen bunu bilip de hangi safta yer aldığımızı bir daha düşünelim.
Ben herzaman için anadolu külüplerinden yanayım. anadolu kulüpleri son yıllarda daha da güçsüzleştikleri için 4 büyükler bunlara karşı çok kolay oynuyorlar ve rahat kazanıyorlar ve buna alışıyorlar avrupaya çıkınca en kötü takım bile (mesela zaragoza) gelip biraz sıkı oynayınca dayanamayıp kaybediyorlar. çünkü hep rahat kazanmaya alışmışlar.
Bu para adaletli dağıtılmadığı müddetçe ligin kalitesi azalacak ve 4 büyüğe hiç rakip kalmayacak gerçi zaten yok ama onları yenecek güçte takımda kalmayacak bu gidişle.
Diğer kulüplerde parasal olarak rahat olursa ligin kalitesi artar ve Türk futbolu dahada gelişir.
Bide şöyle düşünmek lazım diğer kulüpler olmazsa 4 büyükler kiminle oynayacaklar ?
Bu neden le ben SİVASSPORLU biri olarak ANADOLU kulüplerinin yanındayım. SONUNA KADAR . Bu türk futbolunun geleceği açısından önemlidir.

abircan
21.06.2005, 18:03
GÜCE TAPMIYORUZ, ÖMRÜMÜZ EŞİTLİK VE ADELET KAVGASIYLA GEÇMİŞTİR, ELBETTEKİ SONUNA KADAR BENDE ANADOLU KULÜPLERİNDEN YANAYIM, ELBETTE YARIŞA EŞİT ŞARTLARDA BAŞLANMALI AMA BUNDA MUTLAK EŞİTLİK ARANMAMALI BELKİ ONUN ADI ÖYLE KONMUŞTUR AMA İŞİN MANTIĞIDA REYTİNG ESASINA DAYANIYORDUR., NSIL KILIF UYDURALIMIN ADIDIR O , ELBETTEKİ HARPUT KARDEŞİM CAVCAVDA HAKLI SENDE, AMA AZİZ YILDIRIM HAKKINIDA VERİN, BUNU İSTANBULDA MAÇA GİDEMEZSEM İZLEDİĞİM CAFENİN SALONUNDAN BİLİYORUM, FENER MAÇLARI MUTLAK DOLU, ARTI DİĞER DERBİLERDE İSE TARİFE GEREK YOK, HATTA FENER DIŞINDAKİ DİĞER TAKIMLARIN DERBİLERİNDE BÜTÜN BOŞLUKLARI FENERLİLERİN DOLDURDUĞUNU YL BOYUNCA TAKİP ETTİM BİZZAT KAFE SAHİBİNİN GÖZLEMLERİDE BU YÖNDE GS IN ÖNEMLİ MAÇLARINIDA FENERLİLER İZLİYOR, SONUÇTA DIGITURK REYTINGINE BAKILIRSA AZİZİ YILDIRIM HAKLI KENDİ AÇISINDAN, AMA BU HEP BÖYLEMİ GİDECEK YOK, NİYE ARTIK SİVAS VAR 4. BÜYÜĞÜN ADI DEĞİŞTİ BE KARDEŞİM ARTIK ONUN ADI SİVASSPOR.
SAYGILAR
A.BİRCAN

revenge58
21.06.2005, 20:48
dengesiz dağıtım var bu şekilde hiçbr anadolu kulübü başarılı olamaz

ygd
21.06.2005, 21:04
TÜRKİYEDE 1.LİG KURULDUGUNDAN BERİ 4 TAKIM ŞAMPİYON OLMUŞ...BU RAKAM İNGİLTEREDE 23 İTALYADA 16DIR!!BUDA GÖSTERİYOKİ ORTADA ADALETSİZ Bİ DURUM VE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ VAR!!!EVET 4 BÜYÜKLER EN ÇOK SEYİRCİYİ TOPLUYO AMA ŞU ANKİ TABLO TÜRK FUTBOLU AÇISINDAN VAHİM..ANADOLU KULÜPLERİ DAR BÜTÇELERİYLE OYUNCUMU ALSINLAR?,ALT YAPIYA YATIRIM MI YAPSINLAR?,DEPLASMAN MASRFALARINI MI KARŞILASINLAR?,TESİS VE STAD YATIRIMLARINA MI ÖNEM VERSİNLER!!AMAÇ TÜRK FUTBOLUNA HİZMETSE TFF'nin BU KARARDAN GERİ DÖNMEMESİ GEREKİYO..YOK 4 BÜYÜKLERİ KÜSTÜRMİYELİM DERLERSE O ZAMAN HALİMİZ PERİŞAN!!!Bİ KAÇ SEZON ANADOLU KULÜPLERİDE EŞİT ŞEKİLDE YAYIN GELİRİNDEN PAY ALIRSA STANDARTLAR YÜKSELECEKTİR..İŞTE O ZAMAN YÜKSEK TARAFTAR POTENSİYELİ VE TECRÜBESİ OLAN TAKIMLARDA RAHATLIKLA ŞAMPİYONLUĞU KOVALIYACAKTIR!!!SİVASSPORDA BU DURUMDA RAHATLIKLA ÜST SIRALARA TIRMANABİLİR...DURUMA BU AÇIDAN BAKMAK DAHA SAĞLIKLI OLUR..ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYEDE OYNANAN FUTBOLUN KALİTESİ VE GELECEĞİDİR!!!

ElbeyLi58
22.06.2005, 06:48
Külüpler Birligi'nin naklen yayin politikalari, 4 büyüler ve Anadolu kulüplerini karsi karsiya getirdi. Naklen yayinla igili önergeye, 4 büyükler birleserek tepki gösterdiler

Birinci Süper Futbol Ligi Kulüpler Birligi Vakfi'ni olusturan kulüplerden 14'ünün, Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulu'nda, naklen yayin gelirlerinin paylasimiyla ilgili verdigi önergeye tepki gösteren Besiktas, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri, vakif toplantilarina ve kararlarina katilmama karari aldi.

4 büyük kulüp yöneticilerinin ortaklasa hazirladigi ve Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birligi Vakfi'na da gönderilen bildiride, gelinen noktada, vakfin kurulus amacinin ortadan kalktigi, bundan sonra vakif toplanti ve kararlarina katilmakta herhangi bir yarar görülmedigi ifade edildi. Açiklamada, su görüslere yer verildi:

''Birinci Süper Lig'de yer alan kulüplerin ortak çikarlarini mesru her zeminde güçlü bir sekilde ifade etmelerini saglamak; ortak projeler yaratarak futbol ekonomisini büyütmek gibi ortak amaçlarla kurulan vakif, bugün maalesef bu ortak amaçlardan uzaklasmis ve kendi
birligini olusturan unsurlarin bir kismini yok sayan düsünce ve eylemlere yönelmistir.

1 Haziran'da Ankara'daki Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda, vakif baskani ve üye kulüplerin baskan ve delegelerinin önderliginde, genel kurul baskanlik divanina sunulan ve bilahare oylanarak kabul edilen havuz paylasim kriterlerinin degistirilmesine yönelik önerge, her türlü hukuki düzenlemeye aykiri oldugu gibi, vakfin kurulus ve faaliyet amaci olarak belirlenen düsüncelere de aykiridir.''

Kulüpler Birligi Vakfi'nin, yasal olarak Birinci Süper Lig kulüpleri tarafindan ortak alinmasi gereken bir karari, paydaslari disinda unsurlari da yanina alarak bir oldu bittiyle alma yöntemine gittigi öne sürülen açiklamada, bu durumun, üyeler arasindaki ortak
hareket etme ve ortak çikarlari gözetme misyonuna ters düstügü savunuldu. Açiklamada, ''Kulüpler Birligi Vakfi'nin, kurulus amacindan uzak bu tavrini, paydaslarindan bir kismini ve bu çerçevede kulübümüzü
de dislamak olarak algiliyoruz. Müsterek amaca hizmet etmeyen ve ortak çikarlari savunamayan vakfin bu sekilde kurulus amacinin disina çiktigini, kurulus ve varlik sebebini yitirdigini düsünüyoruz'' denildi.

''AMAÇ ORTADAN KALKTI''

Açiklamada, ''Büyük kulüp-küçük kulüp'', ''4 büyük ve digerleri'', ''sampiyon takimlar ve digerleri'' gibi ayrimlarin, Türk futbolunun ortak amaçlarina verdigi zararlari ve ortak çikarlar üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldirmak; ülkede futbolun kalkinmasi ve
ekonomisinin büyümesi için samimiyetle vakfa üye olundugu ifade edilirken, vakfin, bugün sadece bir kisim takimlarin ortak çikarlarini koruyup kollayan ve takimlar arasinda bölünmeyi bizzat kendi karar ve
tasarruflariyla gerçeklestiren bir yapiya dönüstügü öne sürüldü.

Gelinen noktada, vakfin kurulus amacinin ortadan kalktigi vurgulanan açiklamada, söyle denildi:

''Vakfin infisahini (dagilma, yürürlükten çikma) talep hakkimiz da dahil olmak üzere, dogmus ve dogacak her türlü yasal haklarimiz sakli kalmak kaydiyla, vakfin toplantilarina katilmayi sürdürmek ve kararlarina katilmakta herhangi bir yarar görmedigimizi, vakfin ve
üyesi diger kulüplerin aldigi veya alacagi kararlara katilmadigimizi ve katilmayacagimizi beyan eder, tavsiye niteliginde dahi olsa, vakfin veya üyelerinin aldigi veya alacagi kararlarin, kulübümüzü hiçbir sekilde baglamadigini ve baglamayacagini kamuoyunun dikkatine
sunariz.''

CÜSSKB-Aynur
22.06.2005, 10:44
TÜRKİYEDE 1.LİG KURULDUGUNDAN BERİ 4 TAKIM ŞAMPİYON OLMUŞ...BU RAKAM İNGİLTEREDE 23 İTALYADA 16DIR!!BUDA GÖSTERİYOKİ ORTADA Bİ ADALETSİZ Bİ DURUM VE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ VAR!!!EVET 4 BÜYÜKLER EN ÇOK SEYİRCİYİ TOPLUYO AMA ŞU ANKİ TABLO TÜRK FUTBOLU AÇISINDAN VAHİM..ANADOLU KULÜPLERİ DAR BÜTÇELERİYLE OYUNCUMU ALSINLAR?,ALT YAPIYA YATIRIM MI YAPSINLAR?,DEPLASMAN MASRFALARINI MI KARŞILASINLAR?,TESİS VE STAD YATIRIMLARINA MI ÖNEM VERSİNLER!!AMAÇ TÜRK FUTBOLUNA HİZMETSE TFF'nin BU KARARDAN GERİ DÖNMEMESİ GEREKİYO..YOK 4 BÜYÜKLERİ KÜSTÜRMİYELİM DERLERSE O ZAMAN HALİMİZ PERİŞAN!!!Bİ KAÇ SEZON ANADOLU KULÜPLERİDE EŞİT ŞEKİLDE YAYIN GELİRİNDEN PAY ALIRSA STANDARTLAR YÜKSELECEKTİR..İŞTE O ZAMAN YÜKSEK TARAFTAR POTENSİYELİ VE TECRÜBESİ OLAN TAKIMLARDA RAHATLIKLA ŞAMPİYONLUĞU KOVALIYACAKTIR!!!SİVASSPORDA BU DURUMDA RAHATLIKLA ÜST SIRALARA TIRMANABİLİR...DURUMA BU AÇIDAN BAKMAK DAHA SAĞLIKLI OLUR..ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYEDE OYNANAN FUTBOLUN KALİTESİ VE GELECEĞİDİR!!!

CAGLAYAN
22.06.2005, 23:17
http://www.pasfotomac.com.tr/2005/06/22/im/6F7B6AD4170A6D45B1BA4EF4b.jpg

Cavcav'dan reste rest
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, 4 büyük kulübün havuzdan çekileceklerini açıklamaları üzerine, "Yoları açık olsun. Ligden çekilebilicekler mi onu açıklasınlar. Havuz 14 kulüple de devam eder" dedi. Cavcav, Mali Kurul'da önergenin kabul edildiğini söyledi

yigido24
24.06.2005, 12:36
ne Olursa Olsun Adil Paylasmadan yanayim !
+IMZA

badboy
24.06.2005, 14:55
ARKADAŞLAR SON GÜNLERDE 4 BÜYÜKLERİN NASIL BİR BİLANÇOSU OLDUĞU KONUŞULUYOR
AMA G.BİRLİĞİ YADA ANTEP GİBİ TAKIMLARIN BIRAKIN BORCU BANKADA PARALARI DA VAR AMA HALA LİG LİDERLİĞİ İÇİN BİRŞEY SÖYLEMİYORLAR
ÇÜNKİ BÜYÜK DÜŞÜNMÜYORLAR
BU EŞİT DAĞILIM DAVASI 4 BÜYÜKLER KADAR ANADOLU KULÜPLERİNİ DE ZORA SOKAR ÇÜNKİ BU KULÜPLERİN SEZON BOYU KAZANÇLARININ EN BÜYÜK PAYI 4 BÜYÜKLERE SATTIIKLARI FUTBOLCULAR
BEŞİKTAŞIN BORCU OLMUŞ 100 MİLYON DOLAR
FENERİN Kİ YİNE ÖYLE
GALATASARAY DESEN ANLATMAYA GEREK YOK
E BUNLAR BU BORÇLAR İÇERİSİNDE SÜPERLİGDE KAFAYA OYNUYOR
AVRUPADA KUPA İSTİYOR
SAVAŞIYOR
E SİZDE İCRAAT YOK
GİDİYORSUNUZ AFRİKADAN 2 YAMYAM GETİRİYORSUNUZ
2 SEZON OYNATIP 1,5 2 MİLYON DOLARA ÜÇ BÜYÜKLERE SATIYORSUNUZ BU MUDUR ADALET
KASANIZDA MİLYON DOLARLAR OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUNUZ ( ÖZELLİKLE G . BİRLİĞİ VE ANTEP ) SONRADA EŞİT KOŞULLAR İSTİYORSUNUZ
G.SARAY BU ZOR ŞARTLARDA GİTTİ UEFA KUPASINI ALDI
KASASINDA G. BİRLİĞİ KADAR PARA VARMIYDI
4 SENE ŞAMPİYON OLDU
YİNE KASADA PARA YOKTU
AMA İSTEK VARDI
ARZU VARDI
LÜTFEN SAYIN CAVCAV VE YANDAŞLARI TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKMEYİN
SEVGİLİ HEMŞOLAR SİZLERDE BU ÜÇKAĞITÇILARA PİYON OLMAYIN
BU ADAMLARIN TEK DERDİ DAHA FAZLA PARA KAZANIP İÇ ETMEK
BINCA SENEDİR BU LİGDELER (2 SEZON ÖNCESİ HARİÇ) TÜRKİYEYE NE KAZANDIRMIŞLAR AVRUPADA KOCA BİR HİÇ


LÜTFEN BİRAZ DAHA MANTIKLI OLALIM VE SAĞDUYULU DÜŞÜNELİM

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

CAGLAYAN
24.06.2005, 22:15
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/1lig/cavcav2306.jpg
Cavcav patladı

Kulüpler Birliği Başkanı, 4 büyüklerin maddi çıkarları uğruna tarihte ilk kez kenetlendiklerini söyledi ve “Son sözü federasyon söyler” dedi

Futbol Federasyonu’nun naklen yayın gelirleri konusunda aldığı kararın ardından, 4 büyük kulüp yöneticilerinin maddi çıkarları uğruna kenetlendiğini iddia eden Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, çarpıcı açıklamalar yaptı. Söz konusu ekiplerin yıllardır Fair - Play’e aykırı hareket ettiklerini öne süren Cavcav, Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nun aldığı kararı kimsenin tanımamazlıktan gelemeyeceğini ifade etti.

‘Çıkar için kenetlendiler’
Bıçakçı Federasyonu’nun sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon’un değil, tüm liglerin patronu olduğunu kaydeden Cavcav, haklarını sonuna kadar savunacaklarını anlatıp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortada koskoca federasyonun aldığı bir karar var ve bunu çiğnemeye kimsenin gücü yetmez. Eğer istiyorlarsa, İstanbul’da birçok kulüp var, gidip onlarla, Maltepespor ile, Pendikspor ile oynasınlar. Biz de gidip başka bir ligde mücadele edelim. Haklarımız yendiği sürece, asla bu kulüplerin hegamonyası yıkılmayacaktır. Havuz gelirlerinden daha fazla pay almamız, onların neden işine gelmiyor acaba?”

bulldog
24.06.2005, 22:32
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/1lig/cavcav2306.jpg
Cavcav patladı

Kulüpler Birliği Başkanı, 4 büyüklerin maddi çıkarları uğruna tarihte ilk kez kenetlendiklerini söyledi ve “Son sözü federasyon söyler” dedi

Futbol Federasyonu’nun naklen yayın gelirleri konusunda aldığı kararın ardından, 4 büyük kulüp yöneticilerinin maddi çıkarları uğruna kenetlendiğini iddia eden Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, çarpıcı açıklamalar yaptı. Söz konusu ekiplerin yıllardır Fair - Play’e aykırı hareket ettiklerini öne süren Cavcav, Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nun aldığı kararı kimsenin tanımamazlıktan gelemeyeceğini ifade etti.

‘Çıkar için kenetlendiler’
Bıçakçı Federasyonu’nun sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon’un değil, tüm liglerin patronu olduğunu kaydeden Cavcav, haklarını sonuna kadar savunacaklarını anlatıp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortada koskoca federasyonun aldığı bir karar var ve bunu çiğnemeye kimsenin gücü yetmez. Eğer istiyorlarsa, İstanbul’da birçok kulüp var, gidip onlarla, Maltepespor ile, Pendikspor ile oynasınlar. Biz de gidip başka bir ligde mücadele edelim. Haklarımız yendiği sürece, asla bu kulüplerin hegamonyası yıkılmayacaktır. Havuz gelirlerinden daha fazla pay almamız, onların neden işine gelmiyor acaba?”


CAV CAV A HEP DESTEK TAM DESTEK

osman_58_1967
24.06.2005, 23:18
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/1lig/cavcav2306.jpg

Cavcav bu Konuda Cok Hakli
bence bu Adaletsizlige Sonverilmeli

ElbeyLi58
25.06.2005, 18:49
Cavcav büyüklere rest çekti

Sahin'in Gençlerbirligi alehinde yaptigi açiklamadan sonra Cavcav ne yaptiklarini bildiklerini söyledi.

Anadolu Kulüpleri ve 4 büyükler arasindaki gerginlik sürüyor. Sahin'in Gençlerbirligi alehinde yaptigi açiklamadan sonra Cavcav ne yaptiklarini bildiklerini söyledi.

Gençlerbirligi Kulübü Baskani Ilhan Cavcav, ''Hakkimizi ariyoruz. Kimseden neyin etik neyin dogru oldugunu ögrenecek yasta degiliz'' dedi.

Ilhan Cavcav, Trabzonspor Kulübü Basin Sözcüsü Ibrahim Sahin'in Gençlerbirligi Kulübü ve kendisinin hakkinda bugün basinda yer alan açiklamalarina sert tepki verdi.

Türk futbolunun günden güne geriye gittigini savunan Cavcav, söyle konustu:

''Hakkimizi ariyoruz. Kimseden neyin etik neyin dogru oldugunu ögrenecek yasta degiliz. Egriyle dogruyu ayirt edecek kadar futboldan anliyoruz. Bir is yaparken de kimseden icazet ve izin alacak durumda degiliz. Havuzun bugünkü sekli takimlar arasinda uçurumu artiriyor. Bu da ligin kalitesini düsürüyor. Herkes sadece kendini düsünürse biryere varamayiz. Basarinin ödüllendirilmesini istemek suç olmasa gerek. Bir kulübün kasasinda para olmasi ve ayagini yorganina göre uzatmasini da elestirenlere söylenecek fazla söz bulamiyorum.''


GençTürk Haber

CAGLAYAN
26.06.2005, 11:38
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/fenerbahce/nihatozdemir0403.jpg

NIHAT ÖZDEMIR
“Büyük takımlara zarar verecek hareketler olduğunda tabii ki bir araya geleceğiz. Anadolu takımlarının bizle aynı derecede pastadan pay almak istemelerinin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi

bulldog
26.06.2005, 11:39
Tabiiki Karsi Olurlar.
Anadolu Takimlari Onlara Engel olup Tahtlarindan Indireceginden Korkuyorlar!!

CAGLAYAN
26.06.2005, 12:16
http://www.sabah.com.tr/2005/06/26/im//B645BE6F1BF72B498673DCF8b.jpg


Dört Büyükler'den havuzda taviz yok

Naklen yayın kaosunda birlikte hareket eden Dört Büyükler, "Mevcut statü 2008'e kadar devam etmeli" görüşünde birleşti.

Anadolu kulüplerinin, naklen yayın gelirlerini yeniden paylaşma isteğine karşı birlikte hareket eden Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray ve Trabzon, "Mevcut düzenle 2008'e kadar devam" kararı aldı. Dün Swissotel'de saat 13.00'te sadece SABAH'ın izlediği toplantıda bir araya gelen Beşiktaş Başkanı Demirören, F.Bahçe Başkanı Yıldırım ve G.Saray Başkanı Canaydın, izleyecekleri politikayı tartıştılar. Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ toplantıya telefonla katıldı. Özel işleri nedeniyle İstanbul'a gelemeyen Aktuğ, alınacak her türlü kararı destekleyeceklerini belirtti.

,"Oyuncu almayalım"
Toplantıda, yayıncı kuruluşun 2008'e kadar süren sözleşmesi bitene kadar mevcut sistemin korunması kararı alındı. Bu süreçte yayınlarla ilgili gelen yeni tekliflerin de geri çevrilmesi kararlaştırıldı. Anadolu kulüplerinin yapılması istediği değişiklik ise ancak 2008'deki yeni naklen yayın ihalesinde gündeme getirilecek. Ayrıca Dört Büyükler, "İşler düzelene kadar diğer 14 takımdan oyuncu transfer etmeyelim. Onları yıllarca ayakta tuttuk" görüşünde birleştiler

bulldog
26.06.2005, 13:10
3 Büyük Diyecegim burada Trabzonda Samar oglani oldugunun farkinda degil!!
ne Diyorlar 14 Kücük Takimlardan Futbolcu almayalim Diyorlar Onlari Zenginlestiren bizleriz diyorlar ...
lan Allahin Ahmaklari 14 Kücük takimdan Aldiginiz Futbolcularla Ayakta Kaldiginizi Unutmayin.. Fosillesmis Takimlariniza TAZE KANI bizlerden Aliyorsunuz DELLENMEYIN AKLINIZI BASINIZA KOYUN!!!
Süperlig Babanizin Mali degil! 14 Takim bir REST Cekerse iyi ceker
Ortada Kalirsiniz...... ANGUTLAR

osman_58_1967
26.06.2005, 19:49
3 Büyük Diyecegim burada Trabzonda Samar oglani oldugunun farkinda degil!!
ne Diyorlar 14 Kücük Takimlardan Futbolcu almayalim Diyorlar Onlari Zenginlestiren bizleriz diyorlar ...
lan Allahin Ahmaklari 14 Kücük takimdan Aldiginiz Futbolcularla Ayakta Kaldiginizi Unutmayin.. Fosillesmis Takimlariniza TAZE KANI bizlerden Aliyorsunuz DELLENMEYIN AKLINIZI BASINIZA KOYUN!!!
Süperlig Babanizin Mali degil! 14 Takim bir REST Cekerse iyi ceker
Ortada Kalirsiniz...... ANGUTLAR


Sana Katiliyorum Gardas

sVs
26.06.2005, 20:13
Ben FENERBAHCE ye katılıyorum BİZİM SİVASSPOR olarak reyting kaygımız asla olmamıştır olmazda.

FENERBAHCE ne demişti: performansa dayalı sistem getirelim şampiyon olana elbetteki fazla para verilecek

BEN ne diyorum:paranın belli bir kısmını standart dağıtalım ondan sıralamalara yayalım benim ki de böyle olur ne yani son sırada küme düşen sebatla 5. sıradaki gençler birliği neden aynı parayı alsın kiiiiii

sVs
26.06.2005, 20:21
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/1lig/cavcav2306.jpg
Cavcav patladı

Kulüpler Birliği Başkanı, 4 büyüklerin maddi çıkarları uğruna tarihte ilk kez kenetlendiklerini söyledi ve “Son sözü federasyon söyler” dedi

Futbol Federasyonu’nun naklen yayın gelirleri konusunda aldığı kararın ardından, 4 büyük kulüp yöneticilerinin maddi çıkarları uğruna kenetlendiğini iddia eden Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, çarpıcı açıklamalar yaptı. Söz konusu ekiplerin yıllardır Fair - Play’e aykırı hareket ettiklerini öne süren Cavcav, Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nun aldığı kararı kimsenin tanımamazlıktan gelemeyeceğini ifade etti.

‘Çıkar için kenetlendiler’
Bıçakçı Federasyonu’nun sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon’un değil, tüm liglerin patronu olduğunu kaydeden Cavcav, haklarını sonuna kadar savunacaklarını anlatıp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortada koskoca federasyonun aldığı bir karar var ve bunu çiğnemeye kimsenin gücü yetmez. Eğer istiyorlarsa, İstanbul’da birçok kulüp var, gidip onlarla, Maltepespor ile, Pendikspor ile oynasınlar. Biz de gidip başka bir ligde mücadele edelim. Haklarımız yendiği sürece, asla bu kulüplerin hegamonyası yıkılmayacaktır. Havuz gelirlerinden daha fazla pay almamız, onların neden işine gelmiyor acaba?”



ben sana asla inanmam sen anneni boyar babana geri satarsın hep sen benim bankada 25-30 milyon dolar param var tesislerim çoğu takımın kinden iyi bazı yöneticiler bu işi bilmiyor gelsinler ders vereyim diyen sen değil misin bu işler vizyon işi aslanım örnek galatasarayın 200 milyon dolara yakın borcu var senin +30 milyon dolar paran var aranızda 230 milyon dolarlık fark var ama sen ne yapıyon şampiyonluğa oynamıyon oynuyanlara futbolcu kakalıyon senin işin bu dediğim gibi vizyon işi ek olarak da sözüm CELAL DOĞAN a fenere 3-0 dan 4-3 yenilmese idin şampiyon sendin kendinde ara bazı şeyleri

DJMuRaT
26.06.2005, 23:11
Her Zamanki gibi Haçlı zihniyetiylr düşünüyorlar.Anadolu takımları ne yaparsa yapsın diyolar!Ama Yakındır.Mazlumun Ahı indirir Şahı!!!

DJMuRaT
26.06.2005, 23:16
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/fenerbahce/nihatozdemir0403.jpg

NIHAT ÖZDEMIR
“Büyük takımlara zarar verecek hareketler olduğunda tabii ki bir araya geleceğiz. Anadolu takımlarının bizle aynı derecede pastadan pay almak istemelerinin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi

BuNLarın Hepsinin Allah Belasını WersiN!! :twisted: :twisted:

serhankaburcuk
26.06.2005, 23:22
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/fenerbahce/nihatozdemir0403.jpg

NIHAT ÖZDEMIR
“Büyük takımlara zarar verecek hareketler olduğunda tabii ki bir araya geleceğiz. Anadolu takımlarının bizle aynı derecede pastadan pay almak istemelerinin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi

BuNLarın Hepsinin Allah Belasını WersiN!! :twisted: :twisted:

Murat çoşmuşsun hayırdır neden kızdın...Kafanı takma yakında yola gelirler...Anadolu takımları taviz vermezse..

DJMuRaT
26.06.2005, 23:23
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/fenerbahce/nihatozdemir0403.jpg

NIHAT ÖZDEMIR
“Büyük takımlara zarar verecek hareketler olduğunda tabii ki bir araya geleceğiz. Anadolu takımlarının bizle aynı derecede pastadan pay almak istemelerinin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi

BuNLarın Hepsinin Allah Belasını WersiN!! :twisted: :twisted:

Murat çoşmuşsun hayırdır neden kızdın...Kafanı takma yakında yola gelirler...Anadolu takımları taviz vermezse..


Ya Abi Haksızlık Yapmaları adamı Deli ediyor!!

1967_DERNEK_10UR
26.06.2005, 23:30
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/fenerbahce/nihatozdemir0403.jpg

NIHAT ÖZDEMIR
“Büyük takımlara zarar verecek hareketler olduğunda tabii ki bir araya geleceğiz. Anadolu takımlarının bizle aynı derecede pastadan pay almak istemelerinin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi

BuNLarın Hepsinin Allah Belasını WersiN!! :twisted: :twisted:

Murat çoşmuşsun hayırdır neden kızdın...Kafanı takma yakında yola gelirler...Anadolu takımları taviz vermezse..ULAN YETER ARTIK KESENİZİN DOLDUĞU ARTIK DEVİR DEĞİŞTİ ARTIK SÜPER LİGDE SİVASSPOR VAR BİZİ BAŞKA TAKIMLA KİMSE KARIŞTIRMASIN.HAKKIMIZ NEYSE ONU ALIRIZ.....

serhankaburcuk
26.06.2005, 23:33
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/fenerbahce/nihatozdemir0403.jpg

NIHAT ÖZDEMIR
“Büyük takımlara zarar verecek hareketler olduğunda tabii ki bir araya geleceğiz. Anadolu takımlarının bizle aynı derecede pastadan pay almak istemelerinin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi

BuNLarın Hepsinin Allah Belasını WersiN!! :twisted: :twisted:

Murat çoşmuşsun hayırdır neden kızdın...Kafanı takma yakında yola gelirler...Anadolu takımları taviz vermezse..ULAN YETER ARTIK KESENİZİN DOLDUĞU ARTIK DEVİR DEĞİŞTİ ARTIK SÜPER LİGDE SİVASSPOR VAR BİZİ BAŞKA
TAKIMLA KİMSE KARIŞTIRMASIN.HAKKIMIZ NEYSE ONU ALIRIZ.....

Sivasspor tabiki hakkını alacak şaşmayın...

DJMuRaT
26.06.2005, 23:33
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/fenerbahce/nihatozdemir0403.jpg

NIHAT ÖZDEMIR
“Büyük takımlara zarar verecek hareketler olduğunda tabii ki bir araya geleceğiz. Anadolu takımlarının bizle aynı derecede pastadan pay almak istemelerinin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi

BuNLarın Hepsinin Allah Belasını WersiN!! :twisted: :twisted:

Murat çoşmuşsun hayırdır neden kızdın...Kafanı takma yakında yola gelirler...Anadolu takımları taviz vermezse..ULAN YETER ARTIK KESENİZİN DOLDUĞU ARTIK DEVİR DEĞİŞTİ ARTIK SÜPER LİGDE SİVASSPOR VAR BİZİ BAŞKA TAKIMLA KİMSE KARIŞTIRMASIN.HAKKIMIZ NEYSE ONU ALIRIZ.....

HeLaLL!!

1967_DERNEK_10UR
26.06.2005, 23:37
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/fenerbahce/nihatozdemir0403.jpg

NIHAT ÖZDEMIR
“Büyük takımlara zarar verecek hareketler olduğunda tabii ki bir araya geleceğiz. Anadolu takımlarının bizle aynı derecede pastadan pay almak istemelerinin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi

BuNLarın Hepsinin Allah Belasını WersiN!! :twisted: :twisted:

Murat çoşmuşsun hayırdır neden kızdın...Kafanı takma yakında yola gelirler...Anadolu takımları taviz vermezse..ULAN YETER ARTIK KESENİZİN DOLDUĞU ARTIK DEVİR DEĞİŞTİ ARTIK SÜPER LİGDE SİVASSPOR VAR BİZİ BAŞKA TAKIMLA KİMSE KARIŞTIRMASIN.HAKKIMIZ NEYSE ONU ALIRIZ.....

HeLaLL!!ALIRIZ HEMDE YA SEVE SEVE YADA SÖKE SÖKE...!!

yigido24
27.06.2005, 13:08
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/fenerbahce/nihatozdemir0403.jpg

NIHAT ÖZDEMIR
“Büyük takımlara zarar verecek hareketler olduğunda tabii ki bir araya geleceğiz. Anadolu takımlarının bizle aynı derecede pastadan pay almak istemelerinin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi

EKO58
27.06.2005, 13:18
BİRAZ MANTIKLI OLUN SİVASSPOR VEYA BİR BAŞKA ANADOLU KULUBÜ
NE KADAR İZLENİR SADECE O ŞEHRİN İZLEYİCİSİ İZLİYOR.AMA DİĞER trabzon HARİÇ TÜM TÜRKİYE İZLİYOR TAKIMLARIN EŞİT PAY ALMASI SAÇMA OLUR VE NE DENİRSE DENİLSİN ONLARIN DEDİĞİ OLACAKTIR ANADOLU KULÜPLERİNİN YAPMIŞ OLDUĞU SADECE BİR BLÖFTÜR.LÜTFEN BİRAZ GÖZÜMÜZÜ AÇALIM.

muratcaglayan
27.06.2005, 13:33
bizimde büyük bir taraftar kitlemiz var bizde büyük takimlarin yaninda yer almaliyiz bizimde payimiz o zaman büyük olur asiri fanatik düsünüp zarar görmeyelim akilli olalim diger anadolu takimlarindan farkliyiz biz onlardan kopmaliyiz oyuna gelmeyelim

DJMuRaT
27.06.2005, 15:15
BİRAZ MANTIKLI OLUN SİVASSPOR VEYA BİR BAŞKA ANADOLU KULUBÜ
NE KADAR İZLENİR SADECE O ŞEHRİN İZLEYİCİSİ İZLİYOR.AMA DİĞER trabzon HARİÇ TÜM TÜRKİYE İZLİYOR TAKIMLARIN EŞİT PAY ALMASI SAÇMA OLUR VE NE DENİRSE DENİLSİN ONLARIN DEDİĞİ OLACAKTIR ANADOLU KULÜPLERİNİN YAPMIŞ OLDUĞU SADECE BİR BLÖFTÜR.LÜTFEN BİRAZ GÖZÜMÜZÜ AÇALIM.

KARDEŞ AMMADA SAÇMAŞAMIŞSIN YA..ADAMLAR ZATEN CEPLERİNİ İYCE DOLDURMUŞ .ANADOLU KÜLÜPLERİYSE GAZOZ KAPAĞINA MAÇ YAPAR GİBİ SAHAYA ÇIKIYOR.ARDINDANDA TÜRK FUTBOLU GELİŞMİYOR ,LİGİMİZ ZEVKSİZ DİYE AÇIKLAMALAR YAPILIYOR.BİZANS YİNE HAKSIZ KAZANCIN PEŞİNDE HALA UYANAMADINIZ MI??!!

EKO58
27.06.2005, 15:25
BİRAZ MANTIKLI OLUN SİVASSPOR VEYA BİR BAŞKA ANADOLU KULUBÜ
NE KADAR İZLENİR SADECE O ŞEHRİN İZLEYİCİSİ İZLİYOR.AMA DİĞER trabzon HARİÇ TÜM TÜRKİYE İZLİYOR TAKIMLARIN EŞİT PAY ALMASI SAÇMA OLUR VE NE DENİRSE DENİLSİN ONLARIN DEDİĞİ OLACAKTIR ANADOLU KULÜPLERİNİN YAPMIŞ OLDUĞU SADECE BİR BLÖFTÜR.LÜTFEN BİRAZ GÖZÜMÜZÜ AÇALIM.

KARDEŞ AMMADA SAÇMAŞAMIŞSIN YA..ADAMLAR ZATEN CEPLERİNİ İYCE DOLDURMUŞ .ANADOLU KÜLÜPLERİYSE GAZOZ KAPAĞINA MAÇ YAPAR GİBİ SAHAYA ÇIKIYOR.ARDINDANDA TÜRK FUTBOLU GELİŞMİYOR ,LİGİMİZ ZEVKSİZ DİYE AÇIKLAMALAR YAPILIYOR.BİZANS YİNE HAKSIZ KAZANCIN PEŞİNDE HALA UYANAMADINIZ MI??!!


SENİN BİZANS DEDİĞİN YER TÜRKİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE HA EĞER YOK YİNE BİZANS DİYORSAN 1453 TEN SONRA BİZİM OLDU BU TÜM BİZANS DİYENLERE İTHAF OLUNUR.AYRICA SAKIN HA SANMA Kİ BEN ONLARI SAVUNUYORUM İNGİLTEREDE ŞAMPİYON OLANA TAKIMDA ORTALAMA 40 BİN KİŞİYE OYNUYOR KÜME DÜŞME POTASINDAKİ TAKIMDA.SORARIM SANA SİVASSPOR UN SAHASI 40 BİN KİŞİLİK OLSA KAÇKİŞİ GELİR BAKALIM MAÇA TAHMİN ET...

CÜSSKB-Aynur
27.06.2005, 15:27
BİRAZ MANTIKLI OLUN SİVASSPOR VEYA BİR BAŞKA ANADOLU KULUBÜ
NE KADAR İZLENİR SADECE O ŞEHRİN İZLEYİCİSİ İZLİYOR.AMA DİĞER trabzon HARİÇ TÜM TÜRKİYE İZLİYOR TAKIMLARIN EŞİT PAY ALMASI SAÇMA OLUR VE NE DENİRSE DENİLSİN ONLARIN DEDİĞİ OLACAKTIR ANADOLU KULÜPLERİNİN YAPMIŞ OLDUĞU SADECE BİR BLÖFTÜR.LÜTFEN BİRAZ GÖZÜMÜZÜ AÇALIM.

KARDEŞ AMMADA SAÇMAŞAMIŞSIN YA..ADAMLAR ZATEN CEPLERİNİ İYCE DOLDURMUŞ .ANADOLU KÜLÜPLERİYSE GAZOZ KAPAĞINA MAÇ YAPAR GİBİ SAHAYA ÇIKIYOR.ARDINDANDA TÜRK FUTBOLU GELİŞMİYOR ,LİGİMİZ ZEVKSİZ DİYE AÇIKLAMALAR YAPILIYOR.BİZANS YİNE HAKSIZ KAZANCIN PEŞİNDE HALA UYANAMADINIZ MI??!!

Murat arkadaşım, seninle aynı fikirdeyim.

DJMuRaT
27.06.2005, 15:36
Eko NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI BİR TÜRLÜ ANLAMIŞ DEĞİLİM.BEN SENLE HAVUZ SİSTEMİ HAKKINDA TARIŞIYORUM.SEN 5-6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN BİLDİĞİ BİZANS MUHABBETİNİ BİLE ÇARPITMAKTAN KENDİNİ ALAMIYORSUN!BEN DİORUM Kİ 'YANİ PARA PARA ,NAKLEN YAYIN GELİRLERİ WAR YA BU 4 BÜYÜKLER DENİLEN TAKIMLAR WAr YA SİZİN TAKIMI KANDIRIYOR!!'BU BİRAZ SANA ÖZEL OLDU DİĞER ARKADAŞLAR ANLAMAYABİLİR ONLARDA ÜSTTEKİ YAZIYI OKUSUNLAR NE YAPALIm!!

CÜSSKB-Aynur
27.06.2005, 15:41
Eko NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI BİR TÜRLÜ ANLAMIŞ DEĞİLİM.BEN SENLE HAVUZ SİSTEMİ HAKKINDA TARIŞIYORUM.SEN 5-6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN BİLDİĞİ BİZANS MUHABBETİNİ BİLE ÇARPITMAKTAN KENDİNİ ALAMIYORSUN!BEN DİORUM Kİ 'YANİ PARA PARA ,NAKLEN YAYIN GELİRLERİ WAR YA BU 4 BÜYÜKLER DENİLEN TAKIMLAR WAr YA SİZİN TAKIMI KANDIRIYOR!!'BU BİRAZ SANA ÖZEL OLDU DİĞER ARKADAŞLAR ANLAMAYABİLİR ONLARDA ÜSTTEKİ YAZIYI OKUSUNLAR NE YAPALIm!!

yigido24
27.06.2005, 16:27
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/1lig/cavcav2306.jpg

Cavcav bu Konuda Cok Hakli
bence bu Adaletsizlige Sonverilmeli

BROTHERS58
27.06.2005, 16:50
BU SİSTEM HAVUZ SİSTEMİMİ?YANLIZ HAVUZUN DELİKLERİ 4 BÜYÜK DEDİKLERİ TAKIMLARIN BAHCESİNE AKIYOR YANİ 14 TAKIM BİR DELİKTEN SULANAYIM DİYE ÇABALARKEN AGALAR KEYFİNİ ALA ALA BAHCESİNİ SULUYOR.İSPANYADA ALMANYADA İNGİLTEREDEKİLER GİBİ DISARDAKİ KUPALARI ALSALAR HERALDE VATANDASTAN BİLE VERGİ İSTER BUNLAR.ONDAN SONRADA ONLARCA MİLYON EUROLARI KAPTIRIRLAR HANSA JOHNA BİLMEM KİMİN 30 YASINDAKİ EMEKLİ TOPCUSUNA.GÜCÜDE ANADOLUYA YETER.YOK ÖYLE YAGMA YILLARCA YEDİLER ORTADA GS.NİN KUPASINDAN BASKA KUPA YOK,BİR DAHA GELMEZ NİYE KİMSE HESAP SORMUYORKİ ADAMLARA.
HER ÜLKEDE HER YIL SAMPİYON BİR BASKASI OLURKEN BİZDE SIRAYLA.SİVAS YÖNETİMİ VE DİĞER ANADOLU SÖZÜNDEN DÖNMEZ VE UMARIM HERKESİN HAKKETTİĞİ GELİR PAY EDİLİR.
SİVAS GELECEK DÜZEN DEĞİSECEK,LİGE RENK GELECEK DEDİKYA BOŞA DEĞİLDİ.

serhankaburcuk
27.06.2005, 17:05
Eko NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI BİR TÜRLÜ ANLAMIŞ DEĞİLİM.BEN SENLE HAVUZ SİSTEMİ HAKKINDA TARIŞIYORUM.SEN 5-6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN BİLDİĞİ BİZANS MUHABBETİNİ BİLE ÇARPITMAKTAN KENDİNİ ALAMIYORSUN!BEN DİORUM Kİ 'YANİ PARA PARA ,NAKLEN YAYIN GELİRLERİ WAR YA BU 4 BÜYÜKLER DENİLEN TAKIMLAR WAr YA SİZİN TAKIMI KANDIRIYOR!!'BU BİRAZ SANA ÖZEL OLDU DİĞER ARKADAŞLAR ANLAMAYABİLİR ONLARDA ÜSTTEKİ YAZIYI OKUSUNLAR NE YAPALIm!!


Sana katılıyorum Murat...Bu çark hep böyle dönmemeli...Artık bir değişiklik olmalı ve Anadolu takımlarıda kazanmalı ve Türk futbolu gelişmeli...Sana sonuna kadar katılıyorum...

DJMuRaT
27.06.2005, 22:10
Eko NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI BİR TÜRLÜ ANLAMIŞ DEĞİLİM.BEN SENLE HAVUZ SİSTEMİ HAKKINDA TARIŞIYORUM.SEN 5-6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN BİLDİĞİ BİZANS MUHABBETİNİ BİLE ÇARPITMAKTAN KENDİNİ ALAMIYORSUN!BEN DİORUM Kİ 'YANİ PARA PARA ,NAKLEN YAYIN GELİRLERİ WAR YA BU 4 BÜYÜKLER DENİLEN TAKIMLAR WAr YA SİZİN TAKIMI KANDIRIYOR!!'BU BİRAZ SANA ÖZEL OLDU DİĞER ARKADAŞLAR ANLAMAYABİLİR ONLARDA ÜSTTEKİ YAZIYI OKUSUNLAR NE YAPALIm!!


Sana katılıyorum Murat...Bu çark hep böyle dönmemeli...Artık bir değişiklik olmalı ve Anadolu takımlarıda kazanmalı ve Türk futbolu gelişmeli...Sana sonuna kadar katılıyorum...

+1967

sivas58net
27.06.2005, 23:03
http://www.pasfotomac.com.tr/2005/06/22/im/6F7B6AD4170A6D45B1BA4EF4b.jpg

Cavcav'dan reste rest
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, 4 büyük kulübün havuzdan çekileceklerini açıklamaları üzerine, "Yoları açık olsun. Ligden çekilebilicekler mi onu açıklasınlar. Havuz 14 kulüple de devam eder" dedi. Cavcav, Mali Kurul'da önergenin kabul edildiğini söyledi

SN. CAVCAV HEP DESTEK TAM DESTEK KAFANIZI YORMAYIN i..... Ü...... KERVAN YÜRÜR KONUSUP DURSULAR.

CAGLAYAN
28.06.2005, 15:23
http://www.internetspor.com/v3/resim/haber/2210OZAK.jpg
Bakan'dan havuz sistemi yorumu
Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, Trabzonspor'u ziyaret etti. Bakan Özak, son günlerin gündemi havuzla ilgili çarpıcı saptamalar yaptı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzonspor Kulübü'nü ziyaret etti.

Özak, daha önce futbolculuk, yöneticilik ve başkanlık yaptığı Trabzonspor Kulübü'ne gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, ''Kendimi yuvamda gibi hissediyorum'' dedi.

Trabzonspor'a ilk imza atan futbolculardan biri olduğunu dile getiren Özak, ''Çok sıkıntılar, güzel günler yaşadık. 1996'dan sonrada Trabzonspor'a güzel hizmetler yapıldı. Trabzonspor, dünya kulübü olma yolunda. Başarılarının süreceğine inanıyoruz. Her zaman kulübün emrindeyiz. Trabzonsporlu olduğumu her yerde söylüyorum ve bundan gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

Özak, bir gazetecinin Kulüpler Birliği'nin Futbol Federasyonu'na verdiği önergeyle ilgili sorusu üzerine de şu yanıtı verdi:

''Onlar bu projeyi daha öncede dile getirdiler. Onların haklı olduğu, bizim haklı olduğumuz taraf var. Makul bir formülde buluşulabilir. Burada kaynağı artırmak lazım. Paylaşımı iyi tespit etmek lazım. Herkesin mutlu olacağı bir formül bulunur. Ama bugün havuzun getirilmesinde Trabzonspor'un büyük katkısı vardır. Bunu kimse unutmaması lazım.''

Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ ise lise yıllardan beri Bakan Özak ile arkadaşlıklarının bulunduğunu ve komşusu olduğunu belirterek, ''Trabzon milletvekili olarak önemli bir bakanlığın kendisine verilmesi bizi sevindirdi. Sayın Başbakanımızın da kendisine bu görevi vermesinden şeref duyuyoruz'' dedi.

Aktuğ, Özak'ın Trabzonspor'a büyük hizmetlerinin bulunduğunu da ifade ederek, ''Kendisi Trabzonspor'u, güçlüklerini bizden çok daha iyi biliyor. Bu nedenle bir şey talep etmemiz yanlış olur. Bakan olması Trabzonspor camiasını mutlu etmiştir. Kendisine başarılar diliyoruz'' diye konuştu.

Aktuğ, ziyaretin sonunda Bakan Özak'a isminin yazıldığı 61 numaralı Trabzonspor formasını hediye etti

abircan
28.06.2005, 15:52
haydi size üniversite giriş sınavı sorusu
8O 8O

HAVUZ PROBLEMİ

ORTADA BİR HAVUZ VAR, BU HAVUZA TEK KANALDAN (LİGTV) KANALINDAN İYİ BİR SU AKIYOR, BU HAVUZDAN 18+FEDERATİF BİR YAPI BESLENİYOR, ŞİM Dİ SORU ŞU BU HAVUZA 4 YILLIĞINA SU BAĞLANMIŞ, HA BABAM DE BABAM AKIYOR, VE AYNI HAVUZDAN EN BÜYÜK PAYI FB MUSLUĞU EMİYOR, FB MUSLUĞUNUN TARLASI BÜYÜKMÜŞ ONUN İÇİN FAZLA SU EMİYOR, SONRA GS, BJK, TS MUSLUKLARI BABALAR GİBİ SUYUN % BİLMEM KAÇINI GÖTÜRÜYOR, GERİYE KALAN UZAK ANADOLUYA BAGLI MUSLUKLAR İSE HEM AZ SU EMİYOR HEMDE YERLERİ UZAK OLDUĞU İÇİN BAĞLANTI KAÇAKLARI VE KORSANLAR SULARINI EMİYOR, İŞTE PROBLEM, TEK HAVUZ BU OLDUĞUNA GÖRE, AKAN KAYNAK BU İSE, NE OLACAK BU HAVUZUN PROBLEMİ, SONRA HERKES KONUŞUYOR BU KONUDA,( AĞZI OLAN KONUŞUYO LAFI MODAYDI HALA GEÇERLİ :D :D 8O 8O ) GALİBA SUYUN BAŞINDA REEECCCCEEPP TYP MUHTAR SUYU PAYLAŞTIRCAK GİBİ BU GİDİŞLE, BEN BULAMADIM BU HAVUZ SORUSUNUN CEVABINI BULAN VAAAAAMIII ARKADAŞLAR :D :D :D

osman_58_1967
30.06.2005, 16:28
BU SİSTEM HAVUZ SİSTEMİMİ?YANLIZ HAVUZUN DELİKLERİ 4 BÜYÜK DEDİKLERİ TAKIMLARIN BAHCESİNE AKIYOR YANİ 14 TAKIM BİR DELİKTEN SULANAYIM DİYE ÇABALARKEN AGALAR KEYFİNİ ALA ALA BAHCESİNİ SULUYOR.İSPANYADA ALMANYADA İNGİLTEREDEKİLER GİBİ DISARDAKİ KUPALARI ALSALAR HERALDE VATANDASTAN BİLE VERGİ İSTER BUNLAR.ONDAN SONRADA ONLARCA MİLYON EUROLARI KAPTIRIRLAR HANSA JOHNA BİLMEM KİMİN 30 YASINDAKİ EMEKLİ TOPCUSUNA.GÜCÜDE ANADOLUYA YETER.YOK ÖYLE YAGMA YILLARCA YEDİLER ORTADA GS.NİN KUPASINDAN BASKA KUPA YOK,BİR DAHA GELMEZ NİYE KİMSE HESAP SORMUYORKİ ADAMLARA.
HER ÜLKEDE HER YIL SAMPİYON BİR BASKASI OLURKEN BİZDE SIRAYLA.SİVAS YÖNETİMİ VE DİĞER ANADOLU SÖZÜNDEN DÖNMEZ VE UMARIM HERKESİN HAKKETTİĞİ GELİR PAY EDİLİR.
SİVAS GELECEK DÜZEN DEĞİSECEK,LİGE RENK GELECEK DEDİKYA BOŞA DEĞİLDİ.

+ IMZA

1967_DERNEK_10UR
30.06.2005, 17:21
BİRAZ MANTIKLI OLUN SİVASSPOR VEYA BİR BAŞKA ANADOLU KULUBÜ
NE KADAR İZLENİR SADECE O ŞEHRİN İZLEYİCİSİ İZLİYOR.AMA DİĞER trabzon HARİÇ TÜM TÜRKİYE İZLİYOR TAKIMLARIN EŞİT PAY ALMASI SAÇMA OLUR VE NE DENİRSE DENİLSİN ONLARIN DEDİĞİ OLACAKTIR ANADOLU KULÜPLERİNİN YAPMIŞ OLDUĞU SADECE BİR BLÖFTÜR.LÜTFEN BİRAZ GÖZÜMÜZÜ AÇALIM.ANADOLU KLÜPLERİ LİGDEN ÇEKİLSİN GALATASARAY.FENEBAHÇE,BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR KENDİ ARALARINDA GAZOZUNA MAÇ YAPSIN EŞİT DAĞILIM YAPILSIN NİYE ANADOLU KLÜPLERİ YILDIZ OYUNCU BARINDIRMASIN KADROSUNDA SENEYE O ZAMAN EN BÜYÜK PAYI SİVASSPOR OLARAK BİZ İSTİYORUZ....KAYITLI 10 MİLYON TARAFTARIMIZ VAR...

58_KARTAL
03.07.2005, 19:43
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/1lig/cavcav2306.jpg

Cavcav bu Konuda Cok Hakli
bence bu Adaletsizlige Sonverilmeli

bulldog
03.07.2005, 20:17
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/1lig/cavcav2306.jpg

Cavcav bu Konuda Cok Hakli
bence bu Adaletsizlige Sonverilmeli

CAGLAYAN
04.07.2005, 20:38
http://www.gencturkhaber.com/images/155470.jpg

Havuz sistemi yenileniyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı, yeni havuz sistemiyle ilgili yarın bir basın toplantısı düzenleyecek.

İSTANBUL (İHA) - Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Bıçakcı, Olimpiyatevi Turgut Atakol Salonu'nda saat 11.00'de düzenleyeceği toplantıda, Türkiye Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nın yayın hakları ve havuz sisteminde yapılması planlanan köklü değişiklikleri kamuoyuna açıklayacak

bulldog
04.07.2005, 22:43
http://www.gencturkhaber.com/images/155470.jpg

Havuz sistemi yenileniyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı, yeni havuz sistemiyle ilgili yarın bir basın toplantısı düzenleyecek.

İSTANBUL (İHA) - Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Bıçakcı, Olimpiyatevi Turgut Atakol Salonu'nda saat 11.00'de düzenleyeceği toplantıda, Türkiye Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nın yayın hakları ve havuz sisteminde yapılması planlanan köklü değişiklikleri kamuoyuna açıklayacak


BAKALIM YARIN NASIL BIR SÜPRIZLE KARSILASACAGIZ !!

CAGLAYAN
05.07.2005, 16:54
http://www.cnnturk.com.tr/images/spor/dogan0606.jpg

Doğan: "Havuz sistemi değişmeli"

Celal Doğan, havuz sisteminin mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi
Gaziantepspor Kulüp Başkanı Celal Doğan, havuz sisteminin mutlaka değiştirilmesi ve rekabeti etkileyecek yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Doğan, havuz sistemi değiştirilmediği taktirde Türkiye liglerinde kaliteyi yakalamanın mümkün olmayacağını savundu.

Celal Doğan, geçtiğimiz sezon takımında kiralık forma giyen Beşiktaş'lı Gökhan Zan'ın düğün törenine katılmak üzere geldiği Antakya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Havuz sisteminin rekabeti etkileyecek şekilde düzenlenmesini, daha çok kazanan takımlara göre ayarlanmasını istediklerini söyleyen Doğan, "bu sayede lig sonuna kadar takımların mücadelesi sağlanabilir. Hedeften kopan takımlar, para kazanma için mücadele ederler. Bu sorun giderilmezse Türkiye liglerinde kaliteyi yakalamak mümkün değil" dedi.

Doğan, maddi sorunlarının bulunmadığını, her yıl denk bütçe yaptıklarını ve ortalama sekiz milyon dolarlık kaynak ayırdıklarını söyledi.

Türkiye'de bu sezon gelinen noktanın 10 milyon dolarlık bir bütçeyi gerektirdiğini belirten Gaziantepspor Başkanı, hafta içinde beş oyuncuyu kadrolarına katacaklarını açıkladı.

'Bebek-pehlivan' kıyaslaması

Celal Doğan, büyük kulüplerle kendi bütçeleri arasındaki uçurumu ilginç bir benzetmeyle açıkladı.

Doğan, ''Fenerbahçe'nin bütçesi 135 milyon dolar, Galatasaray'ın 120 milyon dolar, Beşiktaş'ın 80 milyon dolar. Sizin bütçeniz ise sekiz milyon dolar. Bu takımlarla yarışırken, bebek ile pehlivan nasıl mücadele ederse öyle mücadele edeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz sezon Gaziantepspor'da kiralık olarak forma giyen Gökhan Zan'ı yeni sezonda da kadrolarında görmek istediklerini ifade eden Doğan, Beşiktaş'ın bu futbolcuyu vermediğini belirtti.

Teknik direktör Nurullah Sağlam'dan memnun olduklarını ama kendisinin ayrılmak istediğini belirten Doğan, "bunun üzerine takımın başına yabancı bir hoca getirmeyi kararlaştırdık. İki tercihimiz var" diyerek yeni teknik adamın yabancı olacağını açıkladı.

ElbeyLi58
05.07.2005, 17:50
HAVUZ SISTEMININ AYRINTILARI

Toplantida havuz sisteminin ayrintilari konusunda Futbol Federasyonu Mali Danismani Hilmi Güvenal bilgi verdi.Yaklasik 54 milyon YTL olan dayanisma payinin 18 kulübe esit dagitilacagini anlatan Güvenal, sunlari kaydetti:

''Takim basina dayanisma payi 3 milyon YTL olacak. Bu rakam geçen sezon Akçaabat Sebatspor'un aldigi toplam para seviyesindedir. Yüzde 44 ise takimlarin sezon içi performansina göre puan basina dagitilacak rakamdir. Puan basina yaklasik 78 bin 500 YTL dagitilacak.Yani bir puan 78 bin 500 YTL, 3 puan alan takim ise 234 bin YTL para alacak. Bu yüzde 44'lük orani önümüzdeki 2 senede 1'er puan artirarak yüzde 46'ya çikarmak istiyoruz. Sampiyonlara ayrilan yüzde 14'lük pay ise 2 yil boyunca 1'er puan düsürülerek yüzde 12'ye çekilecek.

Sezon sonunda ilk 6'ya giren takimlar, 152 milyon YTL'nin yüzde 7'sini paylasacak. Birinci olan 10 katsayi, onu takip eden 5 takim sirasiyla 8, 6, 4, 2 ve 1 katsayi alacak.

Iki sene sonunda performans payi yüzde 51'den yüzde 53'e çikarken,katilim payi yüzde 49'dan yüzde 47'ye düsecek.

Bu sezonun sampiyonu Fenerbahçe, önümüzdeki sezon ayni puan performansiyla tekrar sampiyon oldugunda, bu sene aldigi sabit rakamdan 2.2 milyon YTL daha fazla alacak. (Bu sene 19.7 milyon YTL aldi). Galatasaray sampiyon oldugunda ise 1.7 milyon YTL geçen sezona göre daha fazla alacak.

Dört büyükler disinda bir takim örnegin Gençlerbirligi sampiyon olursa 12.7 milyon YTL alacak. Geçen sezonu 5. bitiren Gençlerbirligi,ayni puan performansla yine 5. olursa yeni sezonda geliri 1.7 milyon YTL (Yüzde 25) artacak.

Geçen sezon 7. olan Büyüksehir Belediyesi Ankaraspor, ayni puan performansiyla bu basariyi tekrarlarsa geliri 2.3 milyon YTL (Yüzde 51) oraninda artmis olacak.

Sivasspor ve Vestel Manisaspor gibi Süper lige ilk defa çikan takimlar dahi ligi 4. bitirirlerse 9.8 milyon YTL kazanacaklar.''Bu arada, toplantiya Futbol Federasyonu Baskanvekili Hasan Dogan ve bazi yönetim kurulu üyeleri de katildi.

Bilmiyorum
05.07.2005, 20:46
Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Süper Lig yayın haklarının dağıtımına dair yeni model taslağını açıkladı.

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında ''Bir havuz problemi'' başlığıyla barkovizyon gösterisi eşliğinde konuşan başkan Bıçakcı, eski sisteme göre gelirlerin yüzde 50'sini 4 büyük kulübün kendi aralarında paylaştığını, diğer 14 kulübün de yüzde 50'yi belli kriterlere göre aldığını belirterek, ''Bugün için bu sistem futbola çare olmamakta. Çünkü şu an futbolda rekabet azalmakta, ligin kalitesi düşmekte ve kulüplerin bütçesi küçülmektedir. Bunların değişmesi ve kulüplerimizin uluslararası alanda söz sahibi olması için yeni bir havuz sistemi hazırladık'' diye konuştu.

Dünyadaki sistemleri incelediklerini İngiltere, Almanya ve Fransa'daki havuz sistemlerine yaklaşık bir sistem oluşturduklarını anlatan Bıçakcı, şöyle devam etti: ''Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın isim hakkı satışa çıkarıldı. Geçen yıl 131 milyon YTL olan dağıtılacak para 152 YTL'ye çıkarıldı. Devrim niteliğindeki bu havuzda eşit bir dağılım öngörüyoruz. Yeni sisteme göre gelirlerin yüzde 51'i performans payı, yüzde 49'u ise katılım payı olarak kulüplere dağıtılacak. Her kulüp 3 milyon YTL katılım payı alacak. Hiç kimse 'ben büyüğüm şu kadar parayı alırım' diyemeyecek.''

YENİ HAVUZ SİSTEMİ

Yeni sisteme göre önümüzdeki sezon yüzde 51 performans payının yüzde 44'ü puan performansına göre (Haftalık kazanılan puana göre) dağıtılacak.

Performans payı 2 sene boyunca her sene yüzde 1 artarak yüzde 46'ya çıkacak. Yüzde 7'si ise sezon performansına göre (İlk 6'ya giren takımlara) dağıtılacak.

Yüzde 49'luk katılım payının yüzde 35'i dayanışma payı olarak 18
takıma eşit dağıtılacak. Yüzde 14'ü ise şampiyonlar payı olarak
şampiyonlara şampiyonluk sayısı oranında dağıtılacak. Şampiyonluk payı
2 sene boyunca her sene yüzde 1 azalarak yüzde 12'ye düşecek.

Bıçakcı'nın ardından sistemi anlatan Futbol Federasyonu Mali Danışmanı Güvenal, sistemin başlıca 4 ayak üstüne aturduğunu belirterek bunları tek tek açıkladı:

1.DAYANIŞMA BEDELİ

"Artırılan kaynaklar sayesinde bu yıl gelir 152 milyon YTL olarak öngörülüyor. Lige katılan 18 takım, bu rakamın yüzde 35'in dayanışma payı olarak paylaşavcaklar. Bunun rakamı da (58 bin YTL/18=3 bin YTL takım başı) yaklaşık 3 bin YTL olacaktır ki bu Süper Lig'e veda eden A.Sebatspor'un bir sezon boyunca kazandığı paraya denk bir rakamdır. Bu sistemde takımlar daha sezonun başında bu rakamı alacaklar.

2. PERFORMANS

Pstanın yüzde 44'ü ise puan performansa göre dağıtılacak. Takımlar, 1 puan karşılığı olarak 78 bin YTL, galibiyet halinde ise bu rakamın 3 katı olan (3x78= 234 bin YTL) 234 bin YTL kazanacak. Sonraki 2 yılda ise bu yüzde 44'lük oranın 46'ya çıkarılması hedefleniyor.

3. BÜYÜKLERE YÜZDE 14

Pstadan aslan payını alan "4 büyükler"in oranı ise yeni sistemle birlikte yüzde 14'e geriledi. 4 büyüklerin, aldıkları payın oranı, gelecek 2 yıl içinde yüzde 12'ye çekilmesi hedefleniyor. Şampiyon olacak yeni takımlar da bu sıralamada yer alacaklar.

4. ŞAMPİYONA BÜYÜK ÖDÜL

Sezon sonunda ise ligi ilk 6 sırada bitiren takımlara da yüzde 7'lik bir ödül öngörülüyor. Bunun dağılımı ise şu şekilde olacak:

Şampiyona 10 kaysayı x 350 bin YTL
İkinciye 8 kaysayı x 350 bin YTL
Üçüncüye 6 kaysayı x 350 bin YTL
Dördüncüye 4 kaysayı x 350 bin YTL
Beşinciye 3 kaysayı x 350 bin YTL
Altıncıya 2 kaysayı x 350 bin YTL

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, 6 aylık bir çalışmayla yeni bir havuz sistemi
oluşturduklarını belirterek, ''Bir takıma gelirini yüzde 200 kadar artırma imkanı veren yeni bir havuz sistemi yarattık'' dedi.

Bıçakcı, futboldaki pastayı büyüttüklerini ve her kulübe yarışma imkanı tanıdıklarını, amaçlarının futbolun kalitesini yükseltmek ve futbolu tabana yayıp, güzelleştirmek olduğunu söyledi.

Süper Lig isim hakkının sponsorluk geliri, yayın gelirlerindeki artış ve Türkiye Kupası isim ve yayın haklarının satılması sonucunda 27 milyon dolar civarında ek gelir getirdiklerini anlatan Levent Bıçakcı, ''Yeni yaratılan kaynaklar ve yeni oluşturulan havuz dağıtım
modeli uygulamasında 2005-06 sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası havuz gelirleri, 2004-05 sezonundaki Süper Lig havuz gelirlerinin altında kalan kulüplere destek olmak üzere bütçemizde 2 milyon YTL fon ayırdık. Ama buna gerek kalacağını sanmıyorum. Ayrıca yeni havuz sistemiyle şike ve teşvik büyük oranda ortadan kalkacak.''

Soruları da yanıtlayan başkan Bıçakcı, kulüp başkanlarıyla yeni sistemi teker teker paylaştıklarını, 7 Temmuz Perşembe günü kulüplerle İstanbul'da yapacakları toplantıda bu konuyu görüşeceklerini söyledi.

Bir soru üzerine Bıçakcı, Süper Lig'in isim hakkı ve yayın konusunda Digitürk'ten 10 milyon dolarlık teklif aldıklarını kaydetti. Levent Bıçakcı, toplantıdan sonra bir televizyona yaptığı açıklamada, 4 büyüklerin bu sisteme tepki göstereceğini düşünmediğini
belirterek, ''Onlar '4 büyüğüz' diyorlar. İlk 4 sırayı paylaştıkları taktirde eski alacaklarından daha fazla parayı alacaklar. Büyük olmanın da mutlaka bir çalışması var. Onu da gösterecekler'' diye konuştu.

TÜRKİYE KUPASI'NA UEFA MODELİ

Levent Bıçakcı, Türkiye Kupası'nda da yeni bir havuz sistemi oluşturduklarını ve bunun için yaptıkları ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Türkiye Kupası için Kanal D ve atv ortaklığının 13.20 milyon dolar, Digitürk'ün ise 13.5 milyon dolarlık teklif verdiklerini belirten Bıçakcı, bu konuyu da perşembe günü kulüplerle yapacakları toplantıda görüşeceklerini söyledi.

Başkan Bıçakcı, Türkiye Kupası'nın yeni statüsünde UEFA Kupası'nın model olarak alındığını söyledi. Başkanın açıkladığı yeni Türkiye Kupası statüsü şöyle:

- 20 takım beşer takımlı 4 grup tek maç esasına göre karşılaşacak, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar çeyrek finale çıkacak.

- Toplam ödül 12 milyon dolar civarında olacak. Gruplara katılan 20 takıma 100'er bin dolar ödenecek. Grup elemelerinde kazanan takım 50 bin dolar alacak. Beraberliklerde takımlar 25'er bin dolar alacak.

- İlk 8'e kalan takımlardan 2 maçı da kazanan takım 350 bin dolar, kaybeden takım 250 bin dolar alacak.

- İlk 4'e kalan her takım 600'er bin dolar alacak.

- Şampiyon olan takım 2 milyon dolar, finalist 1.2 milyon dolar alacak.

- Gruplarındaki tüm maçlarını kazanıp, şampiyon olan takım toplam 3.25 milyon dolar almış olacak.

-HAVUZ SİSTEMİNİN AYRINTILARI

Toplantıda havuz sisteminin ayrıntıları konusunda Futbol Federasyonu Mali Danışmanı Hilmi Güvenal bilgi verdi.

Yaklaşık 54 milyon YTL olan dayanışma payının 18 kulübe eşit dağıtılacağını anlatan Güvenal, şunları kaydetti: ''Takım başına dayanışma payı 3 milyon YTL olacak. Bu rakam geçen sezon Akçaabat Sebatspor'un aldığı toplam para seviyesindedir.

Yüzde 44 ise takımların sezon içi performansına göre puan başına dağıtılacak rakamdır. Puan başına yaklaşık 78 bin 500 YTL dağıtılacak.Yani bir puan 78 bin 500 YTL, 3 puan alan takım ise 234 bin YTL para alacak. Bu yüzde 44'lük oranı önümüzdeki 2 senede 1'er puan artırarak yüzde 46'ya çıkarmak istiyoruz. Şampiyonlara ayrılan yüzde 14'lük pay
ise 2 yıl boyunca 1'er puan düşürülerek yüzde 12'ye çekilecek.

Sezon sonunda ilk 6'ya giren takımlar, 152 milyon YTL'nin yüzde 7'sini paylaşacak. Birinci olan 10 katsayı, onu takip eden 5 takım sırasıyla 8, 6, 4, 2 ve 1 katsayı alacak.

İki sene sonunda performans payı yüzde 51'den yüzde 53'e çıkarken,katılım payı yüzde 49'dan yüzde 47'ye düşecek.

Bu sezonun şampiyonu Fenerbahçe, önümüzdeki sezon aynı puan performansıyla tekrar şampiyon olduğunda, bu sene aldığı sabit rakamdan 2.2 milyon YTL daha fazla alacak. (Bu sene 19.7 milyon YTL aldı). Galatasaray şampiyon olduğunda ise 1.7 milyon YTL geçen sezona göre daha fazla alacak.

Dört büyükler dışında bir takım örneğin Gençlerbirliği şampiyon olursa 12.7 milyon YTL alacak. Geçen sezonu 5. bitiren Gençlerbirliği, aynı puan performansla yine 5. olursa yeni sezonda geliri 1.7 milyon YTL (Yüzde 25) artacak.

Geçen sezon 7. olan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, aynı puan performansıyla bu başarıyı tekrarlarsa geliri 2.3 milyon YTL (Yüzde 51) oranında artmış olacak.

Sivasspor ve Vestel Manisaspor gibi Süper lige ilk defa çıkan takımlar dahi ligi 4. bitirirlerse 9.8 milyon YTL kazanacaklar.''

Bu arada, toplantıya Futbol Federasyonu Başkanvekili Hasan Doğan ve bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Bilmiyorum
05.07.2005, 22:26
Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Süper Lig yayın haklarının dağıtımına dair yeni model taslağını açıkladı.

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında ''Bir havuz problemi'' başlığıyla barkovizyon gösterisi eşliğinde konuşan başkan Bıçakcı, eski sisteme göre gelirlerin yüzde 50'sini 4 büyük kulübün kendi aralarında paylaştığını, diğer 14 kulübün de yüzde 50'yi belli kriterlere göre aldığını belirterek, ''Bugün için bu sistem futbola çare olmamakta. Çünkü şu an futbolda rekabet azalmakta, ligin kalitesi düşmekte ve kulüplerin bütçesi küçülmektedir. Bunların değişmesi ve kulüplerimizin uluslararası alanda söz sahibi olması için yeni bir havuz sistemi hazırladık'' diye konuştu.

Dünyadaki sistemleri incelediklerini İngiltere, Almanya ve Fransa'daki havuz sistemlerine yaklaşık bir sistem oluşturduklarını anlatan Bıçakcı, şöyle devam etti: ''Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın isim hakkı satışa çıkarıldı. Geçen yıl 131 milyon YTL olan dağıtılacak para 152 YTL'ye çıkarıldı. Devrim niteliğindeki bu havuzda eşit bir dağılım öngörüyoruz. Yeni sisteme göre gelirlerin yüzde 51'i performans payı, yüzde 49'u ise katılım payı olarak kulüplere dağıtılacak. Her kulüp 3 milyon YTL katılım payı alacak. Hiç kimse 'ben büyüğüm şu kadar parayı alırım' diyemeyecek.''

YENİ HAVUZ SİSTEMİ

Yeni sisteme göre önümüzdeki sezon yüzde 51 performans payının yüzde 44'ü puan performansına göre (Haftalık kazanılan puana göre) dağıtılacak.

Performans payı 2 sene boyunca her sene yüzde 1 artarak yüzde 46'ya çıkacak. Yüzde 7'si ise sezon performansına göre (İlk 6'ya giren takımlara) dağıtılacak.

Yüzde 49'luk katılım payının yüzde 35'i dayanışma payı olarak 18
takıma eşit dağıtılacak. Yüzde 14'ü ise şampiyonlar payı olarak
şampiyonlara şampiyonluk sayısı oranında dağıtılacak. Şampiyonluk payı
2 sene boyunca her sene yüzde 1 azalarak yüzde 12'ye düşecek.

Bıçakcı'nın ardından sistemi anlatan Futbol Federasyonu Mali Danışmanı Güvenal, sistemin başlıca 4 ayak üstüne aturduğunu belirterek bunları tek tek açıkladı:

1.DAYANIŞMA BEDELİ

"Artırılan kaynaklar sayesinde bu yıl gelir 152 milyon YTL olarak öngörülüyor. Lige katılan 18 takım, bu rakamın yüzde 35'in dayanışma payı olarak paylaşavcaklar. Bunun rakamı da (58 bin YTL/18=3 bin YTL takım başı) yaklaşık 3 bin YTL olacaktır ki bu Süper Lig'e veda eden A.Sebatspor'un bir sezon boyunca kazandığı paraya denk bir rakamdır. Bu sistemde takımlar daha sezonun başında bu rakamı alacaklar.

2. PERFORMANS

Pstanın yüzde 44'ü ise puan performansa göre dağıtılacak. Takımlar, 1 puan karşılığı olarak 78 bin YTL, galibiyet halinde ise bu rakamın 3 katı olan (3x78= 234 bin YTL) 234 bin YTL kazanacak. Sonraki 2 yılda ise bu yüzde 44'lük oranın 46'ya çıkarılması hedefleniyor.

3. BÜYÜKLERE YÜZDE 14

Pstadan aslan payını alan "4 büyükler"in oranı ise yeni sistemle birlikte yüzde 14'e geriledi. 4 büyüklerin, aldıkları payın oranı, gelecek 2 yıl içinde yüzde 12'ye çekilmesi hedefleniyor. Şampiyon olacak yeni takımlar da bu sıralamada yer alacaklar.

4. ŞAMPİYONA BÜYÜK ÖDÜL

Sezon sonunda ise ligi ilk 6 sırada bitiren takımlara da yüzde 7'lik bir ödül öngörülüyor. Bunun dağılımı ise şu şekilde olacak:

Şampiyona 10 kaysayı x 350 bin YTL
İkinciye 8 kaysayı x 350 bin YTL
Üçüncüye 6 kaysayı x 350 bin YTL
Dördüncüye 4 kaysayı x 350 bin YTL
Beşinciye 3 kaysayı x 350 bin YTL
Altıncıya 2 kaysayı x 350 bin YTL

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, 6 aylık bir çalışmayla yeni bir havuz sistemi
oluşturduklarını belirterek, ''Bir takıma gelirini yüzde 200 kadar artırma imkanı veren yeni bir havuz sistemi yarattık'' dedi.

Bıçakcı, futboldaki pastayı büyüttüklerini ve her kulübe yarışma imkanı tanıdıklarını, amaçlarının futbolun kalitesini yükseltmek ve futbolu tabana yayıp, güzelleştirmek olduğunu söyledi.

Süper Lig isim hakkının sponsorluk geliri, yayın gelirlerindeki artış ve Türkiye Kupası isim ve yayın haklarının satılması sonucunda 27 milyon dolar civarında ek gelir getirdiklerini anlatan Levent Bıçakcı, ''Yeni yaratılan kaynaklar ve yeni oluşturulan havuz dağıtım
modeli uygulamasında 2005-06 sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası havuz gelirleri, 2004-05 sezonundaki Süper Lig havuz gelirlerinin altında kalan kulüplere destek olmak üzere bütçemizde 2 milyon YTL fon ayırdık. Ama buna gerek kalacağını sanmıyorum. Ayrıca yeni havuz sistemiyle şike ve teşvik büyük oranda ortadan kalkacak.''

Soruları da yanıtlayan başkan Bıçakcı, kulüp başkanlarıyla yeni sistemi teker teker paylaştıklarını, 7 Temmuz Perşembe günü kulüplerle İstanbul'da yapacakları toplantıda bu konuyu görüşeceklerini söyledi.

Bir soru üzerine Bıçakcı, Süper Lig'in isim hakkı ve yayın konusunda Digitürk'ten 10 milyon dolarlık teklif aldıklarını kaydetti. Levent Bıçakcı, toplantıdan sonra bir televizyona yaptığı açıklamada, 4 büyüklerin bu sisteme tepki göstereceğini düşünmediğini
belirterek, ''Onlar '4 büyüğüz' diyorlar. İlk 4 sırayı paylaştıkları taktirde eski alacaklarından daha fazla parayı alacaklar. Büyük olmanın da mutlaka bir çalışması var. Onu da gösterecekler'' diye konuştu.

TÜRKİYE KUPASI'NA UEFA MODELİ

Levent Bıçakcı, Türkiye Kupası'nda da yeni bir havuz sistemi oluşturduklarını ve bunun için yaptıkları ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Türkiye Kupası için Kanal D ve atv ortaklığının 13.20 milyon dolar, Digitürk'ün ise 13.5 milyon dolarlık teklif verdiklerini belirten Bıçakcı, bu konuyu da perşembe günü kulüplerle yapacakları toplantıda görüşeceklerini söyledi.

Başkan Bıçakcı, Türkiye Kupası'nın yeni statüsünde UEFA Kupası'nın model olarak alındığını söyledi. Başkanın açıkladığı yeni Türkiye Kupası statüsü şöyle:

- 20 takım beşer takımlı 4 grup tek maç esasına göre karşılaşacak, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar çeyrek finale çıkacak.

- Toplam ödül 12 milyon dolar civarında olacak. Gruplara katılan 20 takıma 100'er bin dolar ödenecek. Grup elemelerinde kazanan takım 50 bin dolar alacak. Beraberliklerde takımlar 25'er bin dolar alacak.

- İlk 8'e kalan takımlardan 2 maçı da kazanan takım 350 bin dolar, kaybeden takım 250 bin dolar alacak.

- İlk 4'e kalan her takım 600'er bin dolar alacak.

- Şampiyon olan takım 2 milyon dolar, finalist 1.2 milyon dolar alacak.

- Gruplarındaki tüm maçlarını kazanıp, şampiyon olan takım toplam 3.25 milyon dolar almış olacak.

-HAVUZ SİSTEMİNİN AYRINTILARI

Toplantıda havuz sisteminin ayrıntıları konusunda Futbol Federasyonu Mali Danışmanı Hilmi Güvenal bilgi verdi.

Yaklaşık 54 milyon YTL olan dayanışma payının 18 kulübe eşit dağıtılacağını anlatan Güvenal, şunları kaydetti: ''Takım başına dayanışma payı 3 milyon YTL olacak. Bu rakam geçen sezon Akçaabat Sebatspor'un aldığı toplam para seviyesindedir.

Yüzde 44 ise takımların sezon içi performansına göre puan başına dağıtılacak rakamdır. Puan başına yaklaşık 78 bin 500 YTL dağıtılacak.Yani bir puan 78 bin 500 YTL, 3 puan alan takım ise 234 bin YTL para alacak. Bu yüzde 44'lük oranı önümüzdeki 2 senede 1'er puan artırarak yüzde 46'ya çıkarmak istiyoruz. Şampiyonlara ayrılan yüzde 14'lük pay
ise 2 yıl boyunca 1'er puan düşürülerek yüzde 12'ye çekilecek.

Sezon sonunda ilk 6'ya giren takımlar, 152 milyon YTL'nin yüzde 7'sini paylaşacak. Birinci olan 10 katsayı, onu takip eden 5 takım sırasıyla 8, 6, 4, 2 ve 1 katsayı alacak.

İki sene sonunda performans payı yüzde 51'den yüzde 53'e çıkarken,katılım payı yüzde 49'dan yüzde 47'ye düşecek.

Bu sezonun şampiyonu Fenerbahçe, önümüzdeki sezon aynı puan performansıyla tekrar şampiyon olduğunda, bu sene aldığı sabit rakamdan 2.2 milyon YTL daha fazla alacak. (Bu sene 19.7 milyon YTL aldı). Galatasaray şampiyon olduğunda ise 1.7 milyon YTL geçen sezona göre daha fazla alacak.

Dört büyükler dışında bir takım örneğin Gençlerbirliği şampiyon olursa 12.7 milyon YTL alacak. Geçen sezonu 5. bitiren Gençlerbirliği, aynı puan performansla yine 5. olursa yeni sezonda geliri 1.7 milyon YTL (Yüzde 25) artacak.

Geçen sezon 7. olan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, aynı puan performansıyla bu başarıyı tekrarlarsa geliri 2.3 milyon YTL (Yüzde 51) oranında artmış olacak.

Sivasspor ve Vestel Manisaspor gibi Süper lige ilk defa çıkan takımlar dahi ligi 4. bitirirlerse 9.8 milyon YTL kazanacaklar.''

Bu arada, toplantıya Futbol Federasyonu Başkanvekili Hasan Doğan ve bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Fighter
06.07.2005, 00:01
Fenerbahçe iLe beşiktaş kabuL etmiyorLar yine..
6alatasaray persembe günü söLeyecekmis
Trabzon yumusadı eccük :lol:

ElbeyLi58
06.07.2005, 01:16
Havuza Fenerbahçe itirazı
Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı’nın bugün açıkladığı Süper Lig yayın haklarının dağıtımına dair yeni model taslağını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Özdemir yaptığı açıklamada, Fenerbahçe’nin gelirlerinin düşeceği hiçbir modeli kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, "Geçen seneki payımızdan ciddi oranda azalma var. Bu yeni havuz sistemini kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Kendilerinin iki ay önce performansa dayalı sistemi önerdiklerini kaydeden Nihat Özdemir, şöyle devam etti: "Biz, (Anadolu kulüplerinden başarılı olanlar havuzdan pay alsın) dedik. Yüzde 49 eşit dağıtım oranına karşıyız. Takımların reytingleri daha çok göz önüne alınmalı. Benim 17 maçım naklen yayınlanıyor, Anadolu kulüplerinin 3 maçı veriliyor. Naklen yayınlanan 17 maçta zaten gelir kaybımız oluyor. O zaman bizim de 3 maçımız verilsin. 4 büyük kulüp müşterek hareket edeceğiz ve bu sistemi kabul etmediğimizi 7 Temmuz Perşembe günü yapılacak toplantıda söyleyeceğiz."

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Kupası hesabıyla Süper Lig hesabının ayrı yapılması gerektiğini de ifade ederek, "Bizim zaten Türkiye Kupası’nda ayrı bir gelirimiz var. Türkiye Kupası’nı her kulüp kendi pazarlıyordu. Şimdi benim bu hakkımı da alıyorsunuz. Bunlar yanlış şeyler" dedi.

ElbeyLi58
06.07.2005, 01:31
SİVAS PARAYA BOĞULACAK


Sivsaspor paraya doyacak.Süper Ligin yeni takımı Sivasspor ligi 4.sırada bitirdiği taktirde paraya boğulacak.

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, 6 aylık bir çalışmayla yeni bir havuz sistemi oluşturduklarını belirterek, '' Bir takıma gelirini yüzde 200 kadar artırma imkanı veren yeni bir havuz sistemi yarattık'' dedi.

HAVUZ SİSTEMİNİN AYRINTILARI-

Toplantıda havuz sisteminin ayrıntıları konusunda Futbol Federasyonu Mali Danışmanı Hilmi Güvenal bilgi verdi.

Yaklaşık 54 milyon YTL olan dayanışma payının 18 kulübe eşit dağıtılacağını anlatan Güvenal, şunları kaydetti:

''Takım başına dayanışma payı 3 milyon YTL olacak. Sivasspor ve Vestel Manisaspor gibi Süper lige ilk defa çıkan takımlar dahi ligi 4. bitirirlerse 9.8 milyon YTL kazanacaklar.''

Bu arada, toplantıya Futbol Federasyonu Başkanvekili Hasan Doğan ve bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

skywriter
06.07.2005, 08:24
Havuz bulandı!

Cemal Aydın ve Hikmet Tanrıverdi taslağın kendi kulüplerine birşey kazandırmayacağını savundu. Samsun, Konya ve Erciyes’ten ise Futbol Federasyonu’nun attığı yeni adıma olumlu yanıt geldi

Cemal Aydın (Ankaragücü Başkanı)
“Yeni dağılımda büyüklerin yine farklılıkları var. Fener 80 puan alıp şampiyon olmuş. Bugün başkanın açıkladığı sistem yürürlükte olsa Fener 19 trilyon alacak. Eski sistemden daha fazla. Bu dağıtım yürürlükte olsa Ankaragücü 6 trilyon alacaktı. Yani eskisi ile aynı derecede. Ben kimseyi küçümsemiyorum ama kim son geldi Erciyes, Vestel, Sivas. Onlarla eşit olmuşuz. Peki benim verdiğim emeği dünkü kulüple eşit tutuyorsun ama büyükler şampiyon oldu diye değerlerine saygı gösteriyorsun. Dünyanın hiçbir yerinde şampiyonluk sayısına göre kriterin uygulandığını görmedim. Bu nasıl adalet? Bu havuz Ankaragücü’ne birşey kazandırmıyor. Aynı şekilde Malatya, Gençlerbirliği, Samsun, Gaziantep ve Denizli gibi kulüplere de. Levent Bıçakcı havuz çalışmaları sırasında bana gelip, “Hiçbir yerde şampiyonluğa özel prim verilmez” demişti. Sayın başkan neden bu kadar değişti.”

Hikmet Tanrıverdi (Malatyaspor Başkanı)
“Bu taslak çok fazla bizim istediğimiz gibi olmadı, hâlâ bazı eksiklikler var. Perşembe günü diğer kulüplerle yapacağımız toplantıda konu netlik kazanır zannediyorum. Şu an için başka birşey söylemek yanlış olur.”

Ahmet Şan (Konyaspor Başkanı)
“Herşeyden önce bir iyileştirme var. Performansa yönelik yüzdeler iyi. Özellikle sıralamaya önem verilmesi güzel. Yukarı sıraları zorlamak için mücadele verilecek. Şampiyonlara verilen yüzde 14’lük kısım, naklen yayına göre yapılırsa daha iyi olur. O kısım hariç dağılımı iyi buldum, memnuniyet verici.”

Refik Moral (Samsunspor Başkanvekili)
“Hayalimiz gerçekleşti. Bu bağlamda atılan adımları son derece olumlu buluyorum. Rekabet artacaktır. Performansa göre ödüllendirme yöntemi de güzel. Türk Futbolu’na hayırlı olsun.”

Enver Kemaloğlu (Erciyesspor Başkanı)
“Gelir dağılımı eskiye nazaran artmış görünüyor. Ancak diğer kulüp başkanları arkadaşlarımız ile görüştükten sonra daha ayrıntılı açıklamalar yapabiliriz.”

Mecnun Otyakmaz (Sivasspor Başkanı)
“Neticede yeni çıkan takımlar için değişen pek birşey yok gibi görünüyor. Süper Lig’de uzun zamandır mücadelesini sürdüren diğer takımlar, gelirlerini biraz daha arttırıyorlar ancak önemli olan yeni çıkan ekiplere destek olunması.”

serhankaburcuk
06.07.2005, 11:06
Havuz büyüdü dert büyüdü

Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı’nın dün tartışmaya açtığı yeni paylaşım modeli olay yarattı! 4 büyükler rest çekmeye hazırlanıyor



21 trilyonluk artış var
Bıçakcı günlerdir beklenen basın toplantısını dün yaptı ve yeni havuz sistemini açıkladı. Havuzda dağıtılan paranın yaklaşık 21 trilyon artacağını belirten Bıçakcı, “Mevcut sistem yüzünden futbolda rekabet azalmakta, ligin kalitesi düşmekte ve kulüplerin bütçesi küçülmektedir. Tüm kulüplerimizin uluslararası alanda söz sahibi olması için yeni bir havuz sistemi hazırladık” dedi.

Performansa göre para
Geçen yıl 131 milyon YTL olarak dağıtılan paranın 152 milyon YTL’ye çıkarıldığını ifade eden Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı sözlerine şöyle devam etti: “Yeni sisteme göre gelirlerin yüzde 51’i performans payı, yüzde 49’u ise katılım payı olarak kulüplere dağıtılacak. Her kulüp 3 milyon YTL katılım payı alacak. Hiç kimse ‘ben büyüğüm şu kadar parayı alırım’ diyemeyecek.”

İlk isyan Karadeniz’den
Bu açıklamadan sonra söz sırası kulüplere geldi... Yeni sistemden en çok etkilenecek büyük olan Trabzonspor’un Başkanı Atay Aktuğ, “İsteğimiz önceki havuz sisteminin devamıdır. Kabul etmek istemiyoruz. Diğer kulüplerin az kazanmasını da istemiyoruz. Federasyonun onlar için farklı kaynaklar yaratması gerekir. Sistemin mevcut haliyle 2008’e kadar devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Demirören: Kabul etmeyiz
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de 4 büyük kulüp olarak ortak hareket edeceklerini ve bu kararı asla kabul etmeyeceklerini tekrarlayarak, “Biz 2008’e kadar alacağımız ve sözleşme gereği hakkımız olan parayı istiyoruz. Federasyonun yarattığı yeni kaynağı Anadolu kulüplerine dağıtmasına sıcak bakıyoruz” ifadesini kullandı. Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir ise şöyle konuştu:

Hasan Doğan devrede
“Yeni havuz sistemini kabul etmemiz imkansız. Geçen yıl aldığımız ücretten daha azı payımıza düşüyor. Perşembe günü yapılacak olan toplantıya katılıp bu düşüncemizi dile getireceğiz.” Federasyon Başkanvekili Hasan Doğan’ın isyan eden kulüpleri ikna etmeye çalışacağı öğrenilirken, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ın da diğer büyüklerle ortak hareket etme kararı aldığı bildirildi.

Kaynak :FANATİK

serhankaburcuk
06.07.2005, 11:18
Havuzda devrim

Süper Lig'in yayın hakkının dağıtımı için yeni model açıklandı. Yeni sistemde gelirin % 51'i performansa göre dağıtılacak, eski şampiyonlukların payı % 50'den % 14'e inecek.

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Süper Lig yayın haklarının dağıtımı için geliştirdikleri yeni modeli açıkladı. Olimpiyatevi'nde "Bir havuz problemi" başlığıyla sunulan barkovizyon gösterisi eşliğinde konuşan Bıçakcı, eski sistemde gelirin yarısını dört kulübün paylaştığını belirterek "Bugün için bu sistem futbola çare olmamakta. Şu an futbolda rekabet azalmakta, ligin kalitesi düşmekte, kulüplerin bütçesi küçülmektedir. Bunun değişmesi, kulüplerimizin uluslararası alanda söz sahibi olması için yeni bir havuz sistemi hazırladık" dedi.

21 MİLYON YTL'LİK ARTIŞ
İngiltere, Almanya ve Fransa'dakine benzer bir sistem oluşturduklarını anlatan Bıçakcı, şöyle konuştu: "Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın isim hakkı satışa çıkarıldı. Geçen yıl 131 milyon YTL olan havuzdaki parayı 152 YTL'ye çıkarıyoruz. Devrim niteliğindeki bu havuzda eşit bir dağılım öngörüyoruz. Yeni sistemde gelirin % 51'i performansa göre dağıtılacak. Hiç kimse 'Ben büyüğüm şu kadar parayı alırım' diyemeyecek. Bu sistem bir takımın gelirini iki kat arttırabiliyor."

HER PUAN 78 BİN 500 YTL
Bıçakcı, 4 büyüklerin bu sisteme tepki göstereceğini düşünmediğini belirterek, "Onlar '4 büyüğüz' diyorlar. İlk 4 sırayı paylaştıkları taktirde eskiye göre daha fazla para alacaklar. Büyük olmanın da mutlaka bir çalışması var. Onu da gösterecekler" dedi. Yeni sistemde gelirin % 44'ü puan performansına (puan başına 78 bin 500 YTL) göre dağıtılacak. Bu pay iki senede % 46'ya çıkacak. % 7'lik oran da ilk 6'ya giren takımlara dağıtılacak. % 49'luk katılım payının yüzde 35'i dayanışma payı olarak 18 takıma eşit dağıtılacak. Kalanı ise şampiyonluk sayısı oranında verilecek. Bu pay iki yılda % 12'ye düşecek. Bıçakcı, UEFA Kupası'nın model alındığı yeni Türkiye Kupası'nda da gruplara giren 20 takıma 100'er bin dolar verileceğini, bütün maçlarını kazanarak kupayı alan takımın 3.25 milyon dolar alacağını belirtti.

Kaynak :SABAH

LütfiÜnal
06.07.2005, 11:18
BEN ASLINDA HAVUZ SISTEMINI FAZLA BILMIYORUM.YAZAN ARKADASLARIN HEPSININ HAKLI OLDUKLARI YERLER VAR.
HAVUZDAN ALDIKLARI PARALARLA WASINGTON,ORTEGA VE VE VE GIBI SIRADAN FUTBOLCULARA MILYONLARCA DOLAR VERME LÜKSÜNE ALISMIS KULÜPLER KENDILERINE EN YAKIN OLAN RAKIPLERINI ZAYIFLATMAK ICIN GÖZE BATAN OYUNCULARINI ALARAK YEDEK KULÜBESINDE BEKLESIN AMA ANDOLU TAKIMINDA BASARILI OLMASIN DIYE SÜRDÜRDÜKLERI TRANSFER POLITIKASINDAN VAZGECECEKLERINI SÖYLEMISLER.SIZIN O FUTBOLCULARI ANADOLU KULÜPLERINI GÜCLENDIRMEK ICIN ALDIGINIZI SÖYLEMEYIN SAKIN.AMACINIZ PASTANIN BÜYÜK DILIMINI MÜMKÜNSE HEPSINI BIZ YIYELIM.YOKSA TÜRK FUTBOLUNU GELISTIRMEK DEGIL.ÖYLE OLSAYDI SENELERDEN BERI GEREK KULÜPLERIMIZ GEREKSE MILLI TAKIM GERILEMEZDI.
STATTA BIRIBIRLERINE AGZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER SAVURURKEN YANAYNA OTURUP,TARTISIRKEN TARAFTARLARI TAHRIK ETMEK VE SANKI RAKIPMIS GIBI GÖRÜNENLERIN GERCEK YÜZÜ BELLI OLUYOR.SIMDI ANADOLU TAKIMLARI BIRLESINCE GÖZDAGI VERMEK SPOR ADINA YAKISMIYOR.
HEPIMIZ ANADOLU TAKIMLARININ CIKARINA OLACAK YENI HAVUZ SISTEMINI DESTEKLEMELIYIZ.ZATEN SÖZÜM ONA BÜYÜKLERDE YAVAS YAVAS ANADOLUDAKI KAN KAYBININ FARKINDALAR.VE SAYIN BASKANIMIZA MILLIYET GAZETESI ARACILIGIYLA YAPILAN CIRKIN SALDIRIDADA ONLARIN PARMAGI VAR GIBI GELIYOR BANA CÜNKI SIVAS GIBI BIR POTANSIYELI KACIRMAK ISLERINE GELMIYOR.

serhankaburcuk
06.07.2005, 11:22
İŞTE YENİ HAVUZ !..

Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı, naklen yayın geliri tartışmalarına son noktayı koydu ve yeni 'Havuz Sistemi'ni açıkladı.. Geliri artırdıklarını belirten Bıçakcı, dağılımda performansın önemli olacağını söyledi.. Ayrıca Türkiye Kupası modeli de değişti..





Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında ''Bir havuz problemi'' başlığıyla barkovizyon gösterisi eşliğinde konuşan başkan Bıçakcı, eski sisteme göre gelirlerin yüzde 50'sini 4 büyük kulübün kendi aralarında paylaştığını, diğer 14 kulübün de yüzde 50'yi belli kriterlere göre aldığını belirterek, ''Bugün için bu sistem futbola çare olmamakta. Çünkü şu an futbolda rekabet azalmakta, ligin kalitesi düşmekte ve kulüplerin bütçesi küçülmektedir. Bunların değişmesi ve kulüplerimizin uluslararası alanda söz sahibi olması için yeni bir havuz sistemi hazırladık'' diye konuştu.

Dünyadaki sistemleri incelediklerini İngiltere, Almanya ve Fransa'daki havuz sistemlerine yaklaşık bir sistem oluşturduklarını anlatan Bıçakcı, şöyle devam etti:
''Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın isim hakkı satışa çıkarıldı. Geçen yıl 131 milyon YTL olan dağıtılacak para 152 YTL'ye çıkarıldı. Devrim niteliğindeki bu havuzda eşit bir dağılım öngörüyoruz. Yeni sisteme göre gelirlerin yüzde 51'i performans payı, yüzde 49'u ise katılım payı olarak kulüplere dağıtılacak. Her kulüp 3 milyon YTL katılım payı alacak. Hiç kimse 'ben büyüğüm şu kadar parayı alırım' diyemeyecek.''

-YENİ HAVUZ SİSTEMİ-
Yeni sisteme göre önümüzdeki sezon yüzde 51 performans payının yüzde 44'ü puan performansına göre (Haftalık kazanılan puana göre) dağıtılacak. Kazanan takım 240 bin YTL, beraberlik durumunda ise takımlara 80 bin YTL dağıtılacak. Performans payı 2 sene boyunca her sene yüzde 1 artarak yüzde 46'ya çıkacak. Yüzde 7'si ise sezon performansına göre (İlk 6'ya giren takımlara) dağıtılacak.

Yüzde 49'luk katılım payının yüzde 35'i dayanışma payı olarak 18 takıma eşit dağıtılacak. Yüzde 14'ü ise şampiyonlar payı olarak şampiyonlara şampiyonluk sayısı oranında dağıtılacak. Şampiyonluk payı 2 sene boyunca her sene yüzde 1 azalarak yüzde 12'ye düşecek.

-"PASTAYI BÜYÜTTÜK"-
Bıçakçı, futboldaki pastayı büyüttüklerini ve her kulübe yarışma imkanı tanıdıklarını, amaçlarının futbolun kalitesini yükseltmek ve futbolu tabana yayıp, güzelleştirmek olduğunu söyledi.

Süper Lig isim hakkının sponsorluk geliri, yayın gelirlerindeki artış ve Türkiye Kupası isim ve yayın haklarının satılması sonucunda 27 milyon dolar civarında ek gelir getirdiklerini anlatan Levent Bıçakcı, ''Yeni yaratılan kaynaklar ve yeni oluşturulan havuz dağıtım modeli uygulamasında 2005-06 sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası havuz gelirleri, 2004-05 sezonundaki Süper Lig havuz gelirlerinin altında kalan kulüplere destek olmak üzere bütçemizde 2 milyon YTL fon ayırdık. Ama buna gerek kalacağını sanmıyorum. Ayrıca yeni havuz sistemiyle şike ve teşvik büyük oranda ortadan kalkacak.''

Soruları da yanıtlayan başkan Bıçakcı, kulüp başkanlarıyla yeni sistemi teker teker paylaştıklarını, 7 Temmuz Perşembe günü kulüplerle İstanbul'da yapacakları toplantıda bu konuyu görüşeceklerini söyledi. Bir soru üzerine Bıçakcı, Süper Lig'in isim hakkı ve yayın konusunda Digitürk'ten 10 milyon dolarlık teklif aldıklarını kaydetti.

Levent Bıçakcı, toplantıdan sonra bir televizyona yaptığı açıklamada, 4 büyüklerin bu sisteme tepki göstereceğini düşünmediğini belirterek, ''Onlar '4 büyüğüz' diyorlar. İlk 4 sırayı paylaştıkları taktirde eski alacaklarından daha fazla parayı alacaklar. Büyük olmanın da mutlaka bir çalışması var. Onu da gösterecekler'' diye konuştu.

-TÜRKİYE KUPASI'NA UEFA MODELİ-
Levent Bıçakcı, Türkiye Kupası'nda da yeni bir havuz sistemi oluşturduklarını ve bunun için yaptıkları ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Türkiye Kupası için Kanal D ve atv ortaklığının 13.20 milyon dolar, Digitürk'ün ise 13.5 milyon dolarlık teklif verdiklerini belirten Bıçakcı, bu konuyu da perşembe günü kulüplerle yapacakları toplantıda görüşeceklerini söyledi.

Başkan Bıçakcı, Türkiye Kupası'nın yeni statüsünde UEFA Kupası'nın model olarak alındığını söyledi.

Başkanın açıkladığı yeni Türkiye Kupası statüsü şöyle:
- 20 takım beşer takımlı 4 grup tek maç esasına göre karşılaşacak, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar çeyrek finale çıkacak.
- Toplam ödül 12 milyon dolar civarında olacak. Gruplara katılan 20 takıma 100'er bin dolar ödenecek. Grup elemelerinde kazanan takım 50 bin dolar alacak. Beraberliklerde takımlar 25'er bin dolar alacak.
- İlk 8'e kalan takımlardan 2 maçı da kazanan takım 350 bin dolar, kaybeden takım 250 bin dolar alacak.
- İlk 4'e kalan her takım 600'er bin dolar alacak.
- Şampiyon olan takım 2 milyon dolar, finalist 1.2 milyon dolar alacak.
- Gruplarındaki tüm maçlarını kazanıp, şampiyon olan takım toplam 3.25 milyon dolar almış olacak.

-HAVUZ SİSTEMİNİN AYRINTILARI-
Toplantıda havuz sisteminin ayrıntıları konusunda Futbol Federasyonu Mali Danışmanı Hilmi Güvenal bilgi verdi.

Yaklaşık 54 milyon YTL olan dayanışma payının 18 kulübe eşit dağıtılacağını anlatan Güvenal, şunları kaydetti:
''Takım başına dayanışma payı 3 milyon YTL olacak. Bu rakam geçen sezon Akçaabat Sebatspor'un aldığı toplam para seviyesindedir. Yüzde 44 ise takımların sezon içi performansına göre puan başına dağıtılacak rakamdır. Puan başına yaklaşık 78 bin 500 YTL dağıtılacak. Yani bir puan 78 bin 500 YTL, 3 puan alan takım ise 234 bin YTL para alacak. Bu yüzde 44'lük oranı önümüzdeki 2 senede 1'er puan artırarak yüzde 46'ya çıkarmak istiyoruz. Şampiyonlara ayrılan yüzde 14'lük pay ise 2 yıl boyunca 1'er puan düşürülerek yüzde 12'ye çekilecek. Sezon sonunda ilk 6'ya giren takımlar, 152 milyon YTL'nin yüzde 7'sini paylaşacak. Birinci olan 10 katsayı, onu takip eden 5 takım sırasıyla 8, 6, 4, 2 ve 1 katsayı alacak.

İki sene sonunda performans payı yüzde 51'den yüzde 53'e çıkarken, katılım payı yüzde 49'dan yüzde 47'ye düşecek.

Bu sezonun şampiyonu Fenerbahçe, önümüzdeki sezon aynı puan performansıyla tekrar şampiyon olduğunda, bu sene aldığı sabit rakamdan 2.2 milyon YTL daha fazla alacak. (Bu sene 19.7 milyon YTL aldı). Galatasaray şampiyon olduğunda ise 1.7 milyon YTL geçen sezona göre daha fazla alacak.

Dört büyükler dışında bir takım örneğin Gençlerbirliği şampiyon olursa 12.7 milyon YTL alacak. Geçen sezonu 5. bitiren Gençlerbirliği, aynı puan performansla yine 5. olursa yeni sezonda geliri 1.7 milyon YTL (Yüzde 25) artacak.

Geçen sezon 7. olan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, aynı puan performansıyla bu başarıyı tekrarlarsa geliri 2.3 milyon YTL (Yüzde 51) oranında artmış olacak.

Sivasspor ve Vestel Manisaspor gibi Süper lige ilk defa çıkan takımlar dahi ligi 4. bitirirlerse 9.8 milyon YTL kazanacaklar.''

Bu arada, toplantıya Futbol Federasyonu Başkanvekili Hasan Doğan ve bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.


Kaynak :Ajansspor

abircan
06.07.2005, 11:48
tek kelimeyle teşekkürler federasyon
adı üstünde zaten havuz problemi bu hep sürecek bir kavga, daha çok su kaldırır bu hamur

serhankaburcuk
06.07.2005, 13:52
tek kelimeyle teşekkürler federasyon
adı üstünde zaten havuz problemi bu hep sürecek bir kavga, daha çok su kaldırır bu hamur

Evet bencede çok haklısın...İnşallah bunu değiştirmezler...

Bilmiyorum
06.07.2005, 14:12
BENCE ÇOK GÜZEL OLDU ARTIK LİGİN BİTİMİNE 5 HAFTA KALA LİGDE KALMAYI GARANTİLEYEN TAKIM DAHA FAZLA PUAN İÇİN SAVAŞAÇAK VE ŞİKE YAVAŞ YAVAŞ ORTADAN KALKACAK İLK ONDA OLAN TAKIMLARDA İLK 6 YA GİREBİLMEK İÇİN SAVAŞACAK ÇÜNKÜ YENİ SİSTEME GÖRE İLK ALTIYA GİREN DAHA ÇOK PARA ALACAK

ElbeyLi58
08.07.2005, 12:06
Havuzun suyu durulmuyor

Levent Bıçakcı, toplantı sonrası havuz sisteminin her durumda devam edeceğinin güvencesini verdi.
Yayın gelirlerinin dağılımındaki değişikliklerle ilgili kulüpler ve federasyon başkanı bir araya geldi ama anlaşma çıkmadı. Türkiye Kupası maçlarının ihalesini ise 13 milyon 500 dolar ödeyen Digitürk kazandı

İSTANBUL - Futbol federasyonunun havuz sisteminde gerçekleştirmeyi hedeflediği değişikliğin yankısı sürüyor. Dört büyükler kendilerine ayrılan payın azaldığı, Anadolu kulüpleri ise Şampiyonlar payı denen yüzde 14'lük payın gereksiz olduğu görüşünde. Yani her iki taraf da mevcut değişiklikten tam anlamıyla hoşnut değil. Dün sorunların aşılması amacıyla 18 takımın yetkilileri ve federasyon başkanı Levent Bıçakcı'nın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası yapılan açıklamalar net bir karara varılamadığını gösterir nitelikteydi.
Başkan Levent Bıçakcı toplantının ardından "Hep beraber havuz sisteminin devamı konusunda kesin bir karara vardık" dedi. Bıçakcı, "Hepsi federasyona olan teşekkürlerini ilettiler. Çalışmalardan memnun olduklarını söylediler. Birtakım görüş alışverişlerimiz oldu. Biz bunları federasyon içinde değerlendiriyoruz. Yönetim kurulumuzla da konuştuk." dedi ve kulüplere önerdikleri yayın gelirleri dağılımının son halinin gelecek hafta sonuna kadar şekilleneceğini belirtti.
Federasyon başkanı "Yönetim olarak son çalışmaları yapacak ve nihai durumu sizlerle paylaşacağız" dedi. Bir gazetecinin "Sorunu nasıl çözeceksiniz?" şeklindeki sorusunu Bıçakcı, "Hiç sorun kalmadı. Sorunu çözüyoruz. Federasyon bir parça daha çalışacak" diye cevapladı.
Yeni havuz sistemi modeli içinde 'dört büyükler'in sıralamada ilk dört içinde oldukları sürece geçen yıllardan daha az gelir almayacaklarını hatırlatan Bıçakcı, Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir'in, 'dört büyük' kulüp olarak bundan böyle Kulüpler Birliği'nde olmayacaklarıyla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine de, "Nihat Özdemir'in kendi yorumudur" dedi.


Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı ayrıca yeni sezonda Türkiye Kupası maçlarının yayını için açtıkları ihaleyi 13 milyon 500 bin dolar veren Digiturk'ün kazandığını ve önümüzdeki sezon Türkiye Kupası karşılaşmalarının Lig TV'den yayımlanacağını açıkladı.
Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan ise "Söz konusu dört takım '100 kiloluk boksörüz ama 10 kiloluk çocuklarla kavga ederken acaba ayağımız kayarsa' ihtimali üzerine gelecekteki kayıpları istemiyorlar" diye konuştu.

BROTHERS58
08.07.2005, 18:43
ŞİMDİLİK İYİDİR DİYORUZ AMA UMARIM YENİ ANLAŞMADA NASIL TÜM DÜNYADAKİ LİGLERDE TAKIMLAR EŞİTSE BİZDEDE BÖYLE OLUR VE SİVASSPORUMUZDA TÜM ANADOLU TAKIMLARI GİBİ HAKETTİĞİNİ ALIR.

BU ARADA BENİM BİR SORUM OLACAK ANADOLU TAKIMLARININ HAKKINI YİYEN SÖZDE ÜÇ BÜYÜKLERİ İÇİMİZDE HALA DESDEKLEYEN OLACAKSA SİVASIN YİĞİDOLARIN YÜZÜNE NASIL BAKACAK VE BEN SİVASLIYIM DİYECEKLER???

ElbeyLi58
08.07.2005, 20:42
Malatyaspor'da 'havuz' isyanı
Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi, yayıncı kuruluştan Türkiye Süper Ligi ekiplerine verilen yayın geliri paylarının dağılımında, sonucun tam olarak istedikleri gibi çıkmadığını belirtti.

Tanrıverdi, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "Yeni düzenlemede, toplamda bizim elimize geçen artış ile önceki miktar arasında çok büyük bir fark bulunmuyor. Süper Lig'e yeni yükselen takımlar bizimle eşit duruma gelip ciddi avantajlar elde etti. Artış çok da istediğimiz gibi olmadı. Uzun görüşmeler sonucu mecburen kabul edilebilir oranının en iyisini kabul etmek zorunda kaldık. Sadece ilk 4'e girersek, yayın gelirlerimizde iyi bir artış olacak. Performansa göre dağıtımda çok fazla bir gelir farkı ortaya çıkmayacaktı. Asıl istediklerimizden birisi, ilk 4'e girenlerin gelirlerinin artmasıydı; en azından bunu sağlamış olduk. Bu da ligde dönem sonuna kadar üst sıralar için mücadele etmemizi sağlayacak" dedi.

CAGLAYAN
15.07.2005, 21:24
http://www.zaman.com.tr/2005/06/14/spor.jpg


Yeni havuz sistemi nasıl?
2005-06 sezonunda dağıtılacak 152 milyon YTL'nin yüzde 49'u katılım payı olarak kulüplere dağıtılacak. Bunun yüzde 35'i dayanışma payı olarak 18 takıma eşit verilecek, böylelikle her kulüp sezon başında 3 milyon YTL alacak. Yüzde 49'luk dilimin geri kalan yüzde 14'ü şampiyonlar payı olarak, ligde şampiyon olan takımlara şampiyonluk sayısına göre dağıtılacak.

Fener 7 milyon YTL ile lige başlayacak

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Fenerbahçe, lige 6 milyon 949 bin YTL alarak başlayacak. Şampiyonlara ayrılan yüzde 14'lük pay önümüzdeki iki yıl boyunca, her sene 1'er puan düşürülerek yüzde 12'ye çekilecek. Sezon içi performansa ayrılmış yüzde 44'lük pay ise iki yıl boyunca 1'er puan artırılarak yüzde 46'ya yükselecektir.

Galibiyete 224 bin YTL

Yayın havuzundaki paranın yüzde 51'lik bölümü ise performansa göre dağıtılacak. Bunun yüzde 44'ü puan performansına göre dağıtılacak. Her galibiyete 224 bin YTL ve beraberliğe ise 78 bin YTL verilecek. Geriye kalan yüzde 7'lik pay ise sezon sonunda ilk altıya giren takımlara dağıtılacak. İki sene sonunda performans payı yüzde 51'den yüzde 53'e çıkarken, katılım payı yüzde 49'dan yüzde 47'ye düşecek.

ElbeyLi58
16.07.2005, 23:30
Havuza 'Rekabet' darbesi

Rekabet Kurulu, Digiturk'ün, ilk 6'ya girecek olan takımlara isim hakkı sözleşmesinin 2 yıl uzatılması karşılığı 10 milyon dolar dağıtma teklifinin kurallarına aykırı olduğunu bildirdi

Naklen yayın gelirlerinin paylaşımı konusundaki krize bir darbe de Rekabet Kurulu'ndan geldi. Kurulun Digitürk'ün sözleşmenin uzatılması karşılığında vermeyi taahhüt ettiği 10 milyon dolarlık isim hakkı payının kulüplere dağıtımına karşı çıktığı, sözleşmenin 2 yıl uzatılarak 6 yıla yükseltilmesinin rekabet kurallarına aykırı olduğunu bildirdiği ifade edildi.
Digitürk ile yapılan anlaşmanın süresine geçen yıl da itiraz eden Rekabet Kurulu'nun bu tavrından sonra Süper Lig kulüpleri arasında uzlaşma sağlansa bile sözleşme uzatımıyla sağlanacak yıllık 10 milyon dolarlık yeni kaynağın paylaşımının sıkıntı yaratacağı bildirildi.
İsim hakkı ihalesini kazanan Digitürk'ün, Süper Lig'in isim hakkı karşılığı 3, sıralamada ilk 6'a giren kulüplerlere 7 olmak üzere toplam 10 milyon dolarlık ek ödeme karşılığı sözleşmenin uzatılması isteğinin son gelişme üzerine askıya alındığı kaydedildi.

İlk dörde karşılar
Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ile 3 büyük kulüp başkanının önceki gün yaptığı toplantıda gündeme gelen "İlk 4'e giremezseniz zararınızı garanti edelim" şeklindeki öneriye yeni bir şekil verilmesinin söz konusu olduğu bildirildi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş başkanlarının "İlk 4 yerine ligi kaçıncı bitirirsek bitirelim kaybımızı 1 yıl garanti edin" teklifine federasyonun olumlu baktığı ifade edildi. Bıçakcı, Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan ve Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ı pazartesi günü İstanbul'da yapılacak toplantıya davet ettiği ve Rekabet Kurulu'nun itirazını gündeme getirip havuz sorununun en kısa sürede çözülmesini isteyeceği belirtildi.

ElbeyLi58
18.07.2005, 18:03
Havuz sorunu çözülüyor!

4 büyük kulüple Anadolu kulüplerinin arasını açan Havuz Tartışması'nda sona geliniyor.. Türkiye Futbol Federasyonu, 21 Temmuz günü bu konuda gerekli açıklamaların yapılacağını bildirdi..

Futbol Federasyonu naklen yayın sorununa son noktayı koymaya hazırlanıyor.
Yeni havuz sistemi konusunda süren problemlerden dolayı halen 18 Süper Lig kulübüyle görüşmelerine devam eden Federasyon, yürütülen çalışmaların halen devam ettiğini ve çözüme yakında kavuşulacağını açıkladı.
Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, söz konusu kulüplerle son bir değerlendirme toplantısı yapıldıktan sonra, federasyon yönetim kurulunun 21 Temmuz Perşembe günü saat 10.30'da kendi arasında durumu değerlendirmek için toplanacağı, ardından da kamuoyuna gerekli açıklamalarda bulunacağı bildirildi.

1967_DERNEK_10UR
18.07.2005, 19:26
BU BELİRSİZLİK DEVAM ETSEYDİ HAVUZ ÇAMURA BULANACAKTI...ALLAH'TAN BAZILARI AÇ GÖZLULUĞÜ BIRAKTI DA ORTALIK YUMUŞADI...HER ŞEYİN BİR ÇÖZUMU VAR..............

ElbeyLi58
18.07.2005, 19:29
-TARTISMA NASIL BASLAMISTI-

Havuz sistemi tartismasi, 14 Anadolu kulübünün, "Naklen yayin gelirlerinin paylasiminda esit pay istiyoruz. Istedigimiz degisiklikler yapilmazsa, ligden çekiliriz" ültimatomuyla baslamisti.

Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas ve Trabzonspor disinda kalan kulüplerin, havuz sisteminden esit pay alinmasina iliskin verdikleri bu önergeyle birlikte olay alevlenmis ve 4 büyük kulüpten tepki gecikmemisti.

Futbol Federasyonu Olagan Mali Genel Kurulu'nda bu konuda yapilan tartismadan sonra toplantiyi terk eden 4 büyükler, daha sonra Kulüpler Birligi toplantilarina katilmama karari almisti.

Ilerleyen günlerde Futbol Federasyonu performansin ön plana çiktigi yeni bir havuz sistemi taslagini medyaya açiklarken, 4 büyükler bu sistemde de haklarinin yendigini ileri sürdüler.
Son olarak 7 Temmuz'da TFF ile 4 büyüklerin yönetici düzeyinde katildigi Kulüpler Birligi Vakfi masaya oturararak yeni sistemi tartisti. Anadolu kulüplerinden onay alan sistem, bu toplantida da 4 büyüklerin süzgecinden geçemedi.
Levent Biçakci bu son toplantidan sonra sorunun çözüldügünü ve ufak pürüzlerin kaldigini öne sürmüs ve ilerleyen günlerde sistemin son halinin açiklanacagini kaydetmisti.

Bugün TFF'den yapilan açiklamada da artik sistemin son halinin açiklanacagina yönelik bir izlenim anlasildi.

1967_DERNEK_10UR
18.07.2005, 19:33
-TARTISMA NASIL BASLAMISTI-

Havuz sistemi tartismasi, 14 Anadolu kulübünün, "Naklen yayin gelirlerinin paylasiminda esit pay istiyoruz. Istedigimiz degisiklikler yapilmazsa, ligden çekiliriz" ültimatomuyla baslamisti.

Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas ve Trabzonspor disinda kalan kulüplerin, havuz sisteminden esit pay alinmasina iliskin verdikleri bu önergeyle birlikte olay alevlenmis ve 4 büyük kulüpten tepki gecikmemisti.

Futbol Federasyonu Olagan Mali Genel Kurulu'nda bu konuda yapilan tartismadan sonra toplantiyi terk eden 4 büyükler, daha sonra Kulüpler Birligi toplantilarina katilmama karari almisti.

Ilerleyen günlerde Futbol Federasyonu performansin ön plana çiktigi yeni bir havuz sistemi taslagini medyaya açiklarken, 4 büyükler bu sistemde de haklarinin yendigini ileri sürdüler.
Son olarak 7 Temmuz'da TFF ile 4 büyüklerin yönetici düzeyinde katildigi Kulüpler Birligi Vakfi masaya oturararak yeni sistemi tartisti. Anadolu kulüplerinden onay alan sistem, bu toplantida da 4 büyüklerin süzgecinden geçemedi.
Levent Biçakci bu son toplantidan sonra sorunun çözüldügünü ve ufak pürüzlerin kaldigini öne sürmüs ve ilerleyen günlerde sistemin son halinin açiklanacagini kaydetmisti.

Bugün TFF'den yapilan açiklamada da artik sistemin son halinin açiklanacagina yönelik bir izlenim anlasildi. .......GARDAŞIM AÇIKLAMALARIN İÇİN TŞKLER HALA HAVUZU BİLMEYENLER VAR.......

ElbeyLi58
20.07.2005, 20:43
Havuz sisteminde anlaşma sağlandı

Levent Bıçakcı, 3 büyük kulübün başkanlarıyla yaptığı görüşme sonunda, gelir paylaşımıyla ilgili fikir birliğine vardıklarını söyledi.


Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, 3 büyük kulübün başkanlarıyla yaptığı görüşme sonunda, havuz sistemindeki gelir paylaşımıyla ilgili fikir birliğine vardıklarını söyledi.
Birinci Süper Futbol Ligi'nde, maç naklen yayın gelirlerinden oluşan havuz sistemindeki yeni kriterlerin gelirlerini azalttığını öne süren Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri, buna karşı çıkmıştı. Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı, bugün Swissotel'de, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile biraraya geldi. Trabzonspor'dan temsilcinin katılmadığı ve yaklaşık 1,5 saat süren toplantı sonunda bir açıklama yapan Bıçakcı, fikir birliğine vardıklarını bildirdi.
Levent Bıçakcı, kısa açıklamasında, "Başkanlarla görüştük, karşılıklı fikir birliğine vardık. Konuyu yönetim kurulunda da görüşeceğiz ve yarın bir açıklama yapacağız. Herkesin isteğine uygun bir sistem oldu" dedi.

CAGLAYAN
21.07.2005, 17:12
http://www.cnnturk.com/images/spor/levo2107.jpg
'Havuz' problemi nihayet çözüldü

Yeni sezonda yeni havuz

Türkiye'de spor gündemini günlerdir meşgul eden süren 'havuz' problemi nihayet çözümlendi ve Futbol Federasyonu, 18 Birinci Süper Lig kulübüyle anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, naklen yayın gelirlerinin paylaşımı konusunda Süper Lig kulüpleriyle anlaşmaya vardıklarını ve yeni havuz sisteminin 2005-2006 sezonundan itibaren uygulanacağını söyledi.

Bıçakcı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu sabah yapılan federasyon yönetim kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında sorunu çözdüklerini ve Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ile Trabzonspor da dahil olmak üzere tüm Süper Lig kulüplerine geçtiğimiz yıldan daha az gelir elde etmeyecekleri garantisini verdiklerini vurguladı.

Bıçakcı ayrıca, Fenerbahçe'nin Anelka'nın Avrupa Birliği vatandaşı statüsünde oynatılması için yaptığı başvuruyu kabul etmediklerini, Şampiyonlar Ligi ikinci ön elemesinde Trabzonspor'un rakibi olan Kıbrıs Rus Kesimi'nin Anorthosis takımıyla yapılacak maçlarda hiçbir sorun yaşanmayacağını belirtti.

Yeni havuz sistemi

Futbol Federasyonu'nun belirlediği yeni havuz sistemine göre, naklen yayın gelirleri, takımların performansına, lig sonundaki sıralamasına ve şampiyonluk sayılarına göre dağıtılacak. Paranın yaklaşık üçte biri ise tüm takımlar arasında eşit olarak paylaştırılacak.

Yeni havuz sistemi dört ayak üzerine oturtuldu.

1- Yüzde 35'i eşit dağıtılacak
Sistemin oturduğu ilk ayağa göre havuzdaki paranın yüzde 35'i 18 takıma eşit olarak dağıtılacak. Buna göre toplam 152 milyon YTL'nin 54 milyon YTL'si 18 takıma bölünecek. Bu da takım başına 3 milyon YTL sabit gelir anlamına geliyor.

2- Yüksek performansa yüksek kazanç
Sistemin ikinci bölümünde ise paranın en büyük bölümünün performansa göre dağıtılması öngörülüyor. 152 milyon YTL'lik toplam gelirin yüzde 44'ü, takımların aldıkları puana göre verilecek.

Buna göre takımların maçlarda aldığı her bir puan için 78 bin YTL verilecek. Galibiyet halinde ise 78 bin YTL üç ile çarpılacak ve galip takım kazandığı bir maçın ardından 234 bin YTL almaya hak kazanacak. Performans payı 2 sene boyunca her sene yüzde 1 artarak yüzde 46'ya çıkacak.

3- Şampiyonluk sayısına göre gelir
Havuzdaki toplam paranın yüzde 14'ü ise şampiyonluk sayılarına göre verilecek. Buna göre şimdiye kadar şampiyon olan dört takım, şampiyonluk sayılarına göre bu parayı paylaşacak. Şampiyonluk payı 2 sene boyunca her sene yüzde 1 azalarak yüzde 12'ye düşecek.

4- İlk altıya ekstra ödül
Sistemin son bölümünde ise, havuzdaki paranın yüzde 7'sinin puan sıralamasına göre verilmesi öngörülüyor. Buna göre ilk 6 sırada yer alan takımlar bu yüzde 7'lik oranı belirli katsayılara göre paylaşacaklar.

Lig sonunda 6'ıncı olan takımın katsayısı bir, 5'inci olanın iki, dördüncü olanın dört, üçüncü olanın altı, ikinci olanın sekiz, şampiyonun da on olarak belirlendi.

CAGLAYAN
26.07.2005, 12:35
http://www.ajansspor.com/resim/leventbicakci00.jpg

BIÇAKÇI GARANTİYİ VERDİ!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, havuz sistemindeki yaşanan krize son noktayı koydu.. Bıçakçı, Süper Lig'deki 18 kulübün de hiçbir gelir kaybına uğramayacağının garantisini verirken, Anelka'nın da Avrupa Birliği statüsü için başvurusunun reddedildiğini belirtti..
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenleyen TFF Başkanı Levent Bıçakcı, Süper Lig'deki 18 kulübe yeni havuz sisteminde hiçbir gelir kaybına uğramayacakları garantisini verdiklerini söyledi. Havuz sistemi konusunda 18 kulüple günlerdir yaptıkları çalışmalar neticesinde temel bir sorun yaşamadıklarını belirten Bıçakcı, "Geçen hafta yaptığımız toplantıda açıkladığımız havuz kriterlerini aynen uygulamaya koymaya karar verdik. Bunun yanı sıra 18 kulübümüze, sözleşme süresi olan 2008 yılı sonuna kadar gelirlerinde kayıp olursa, bu kaybın Futbol Federasyonu ve Digitürk tarafından sağlanan fondan karşılanacağı garantisini verdik. Pastanın büyümesi sayesinde 18 kulüp, geçen sene havuzdan elde ettiği gelirden çok daha fazlasını alacak. Oluşturduğumuz kaynaklarla Süper Lig'i marka haline getirmeyi, pastanın büyümesini ve havuz gelirlerinin artmasını sağlamayı, futbola olan ilgiyi ve kaliteyi yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

Sadece havuz sistemiyle ilgili değil, Türkiye'deki bütün statların iyileştirmesi konusunda da çalıştıklarını ifade eden Levent Bıçakcı, "Yapacağımız yönetim kurulu toplantısında Süper Lig ve 2. Lig A Kategorisi takımlarının statlarını ele alacağız. Eksikleri ve aksaklıkları tespit edeceğiz. Bunları kulüplerimiz yapamıyorsa, federasyon olarak biz yapacağız" diye konuştu. Önümüzdeki yıl seyircinin katılacağı bir lig oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Bıçakcı, "Şike ve teşvik primi iddialarının esamesinin okunmayacağı, puana verdiğimiz prim ile futbol kalitesi yüksek ve mücadeleci bir lig olacak" dedi.

Levent Bıçakcı, bir soru üzerine sadece 4 kulübe değil 18 kulübe de eski sistemden gelir kayıplarının olmayacağı garantisini verdiklerini belirterek, "Havuz sisteminde yüzde 14'lük şampiyonluk payı devam edecek. Bu payı 2 sene içinde yüzde 12'ye düşürmekten vazgeçtik. Aynen devam edecek" şeklinde konuştu. Süper Lig'in isim hakkı Digitürk firmasına satıldığını kaydeden Bıçakcı, bir soru üzerine Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Nicolas Anelka'nın AB oyuncusu statüsünde oynama başvurusunun reddedildiğini bildirdi.

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nden Anorthosis takımıyla eşleşmesinin bir sorun olup olmayacağı yönündeki soruya ise Başkan Bıçakcı, "Trabzonspor'un Kıbrıs Rum Kesimi takımıyla karşılaşması bir sorun olmaz. Trabzonspor da onlar da UEFA'da yarışıyor. Önceki eşleşmelerde siyasi sorun olduğu için UEFA ayarlama yapıyordu. Şimdi böyle bir sıkıntı olamadığı için böyle bir şey yok" cevabını verdi.

Öte yandan, TFF Başkanı Levent Bıçakcı, Dünya Şampiyonu olan 15 Yaşaltı Milli Takımı'nı kutlayarak, "Uluslararası arenada her koşullarda yarışma ve her yerde başarıyı hedeflemiştik. 15 Yaşaltı Milli Takımı, Coca Cola'nın sponsorluğunda Dünya Kupası'nı ülkemize getirdi" diye konuştu. Başkan Bıçakcı, daha sonra kupayla basın mensuplarına poz verdi.

serdal58
26.07.2005, 13:03
ne yazıkkı havuz sistemi büyüklerin tekelinde,onların lüksünde hareket ediyoruz,bu sistem ancak anadolu kulupleri ekonomik özgürlüklerini elel aldıklarında normal rayına girecektir,bunu sivasımızı avrupa kupalarında gördüğümüz zaman inşallah düzelir halde görecegiz

lezgi
27.07.2005, 00:59
YA ADAMLARIN İŞİ GÜCÜ CUKKA OLMUŞ DÜŞÜNÜRMÜ ANADOLU TAKIMINI

gercek58li
27.07.2005, 02:13
MADEM KI BIZ SIVASSPOR`A GÜVENIYORUZ, NIYE DERTLISINIZ GARDASLAR. PUANA GÖRE PARA.HEM BUNUNLA BIRLIKTE LIGIN KALITESINDE ARTIS OLACAKTIR,HERKES PUAN SAVASINA GIRECEK. BANA GÖRE KORKULACAK BIRSEY YOK :!: :?:

GeCeVeMaVi58pRf
14.08.2005, 16:05
Federasyonun Yanli Tutumunu Kiniyorum Ve Paranin Adaletli Bir şekilde Dagitilmasini Talep Ediyorum...

GeCeVeMaVi58pRf
15.08.2005, 19:50
Bu Konudaki Yazilarinizi Bekliyorum Arkadaşlar...

mevluetoeztuerk
20.08.2005, 22:49
Ülke futbolunun ne durumda oldugunu görüyoruz. Ne yazikki 3 büyüklere verilen destek, hic bir Anadolu takimina verilmiyor. Pastanin büyük kisminida bunlar yiyor. Adaletsiz bi düzen..

58reis58
29.08.2005, 14:40
Dagitsinlar şu Havuzu Herkes Rahat Etsin

habercim
25.10.2005, 16:27
sevgili arkadaşım
TFF sezon başı yaptığı açıklamada ;
galibiyete 240 milyar
beraberliğe 80 milyar tl vereceğini açıklamıştı.
21 x80: 1.680 milyar
yani 1 tirlyon 680 milyar alacaklı Sivasspor kulübü
Bu parayıda sezon başında kulüplere TFF bşk.Levent Bıçakcı aylık olarak ödeyeceğini açıklamıştı.Ancak şu ana kadar henüz bir ödeme yapılmadı.
Çok kısa sürede bu pararnın ödeneceği söyleniyor.
paranın tamamı değil taksit taksit olarak.
BİLGİLERİNİZE

ErdalGüler
25.10.2005, 16:28
Yeni sistem şöyle olacak:

18 takıma eşit dağıtılacak olan dayanışma payı, tüm gelirin yüzde 35’i olacak. Tüm gelirin 152 trilyon olduğu düşünülürse (bu tutar geçen yıl 131 trilyondu), yaklaşık 54 trilyon 18 takıma eşit dağıtılacak. Bu da takım başına, sezona başlanırken 3 milyon YTL alınması anlamına geliyor. Bu rakam geçen yıl lige 19 puanla tamamlayan Akçaabat Sebatspor’un sezon sonunda aldığı paraya eşit.

Performans payı ise yüzde 44... Yani her takım aldığı her puan için ayrıca para kazanacak. Her puan için 78 bin YTL olarak belirlenen puan performans kriterine göre, berabere kalan takımlar takım başına 78 bin, kazanan takımlar galibiyet için (3x78=) 234 bin YTL kazanacak. Puan performansı payı önümezdeki 2 yıl, birer puan artarak yüzde 46’ya kadar çıkacak.

Daha önceki sistemde Türkiye Ligleri’nde şampiyonluk yaşamış 4 takım gelirin yüzde 50’sini alıyordu. Yeni sistemde bu tutar sabit olarak yüzde 14’e gerileyecek ve önümüzdeki 2 yıl içinde de birer puan azalarak yüzde 12’ye düşecek. Buna göre 152 trilyon toplam gelirin, yüzde 14’ü şampiyonluk sayısına göre bölünecek ve şampiyonlukları bulunan takımlar, şampiyonluk sayılarına göre buradan pay alacak. Eğer önümüzdeki yıllarda 5. bir şampiyon takım olursa, bu takım da, şampiyonluk kriterinden pay alabilecek. Yaklaşık 20 trilyon olarak hesaplanan bu tutar, Fenerbahçe (16), Galatasaray (15), Beşiktaş (12) ve Trabzonspor (6) arasında paylaşılacak.

Takımlar, ligde ayrıca sezon sonu performanslarına göre de ekstra bir pay alacak. Bu pay yüzde 7 olacak. Buna göre ligin üstte kalan 3’te birlik bölümü, yani ilk altı takım; sırasıyla 10, 8, 6, 4, 2, 1 katsayılarına göre katsayıx350 bin YTL’lik bir ek gelir elde edecek. Yani şampiyon olan takım 10x350.000 YTL, 3,5 milyon YTL ödül kazanacak. Örneğin üçüncü olan takım 2.1 milyon dolar alırken, altıncı olan takım ise 350 bin YTL kazanacak.

Yeni havuz sistemi bu yıl uygulanmış olsaydı, Fenerbahçe’nin 2,2 milyon YTL daha fazla gelir sağlayacağı görülüyor. Sarı lacivertli takım, havuzdan aldığı sabit pay düşmesine karşın, hem şampiyonluk, hem de kazandığı puanlar için fazladan puan alacağı için gelirini arttırabiliyor. Aynı şekilde ligden düşen Akçaabat Sebatspor’un geçen yıl kazandığı 19 puana karşın tüm geliri yaklaşık 3 milyon YTL olmuştu. Bu yılki kriterlere göre Karadeniz ekibinin 3 milyon YTL maç yapmadan sabit geliri ve (19x78.000=) yaklaşık 1,5 milyon YTL puan performansı geliri olacaktı.

Dört büyükler dışında bir takım, örneğin Gençlerbirliği şampiyon olursa alacağı toplam tutar 12.7 milyon YTL olacak. Geçen sezonu 5. bitiren Gençlerbirliği, aynı puan performansla yine 5. olursa, yeni havuz sistemine göre aldığı para yüzde 25 artacak ve kasasına fazladan 1.7 milyon YTL girmiş olacak. Geçen sezon 7. olan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, aynı puan performansıyla bu başarıyı tekrarlarsa, geliri 2.3 milyon YTL (Yüzde 51) oranında artmış olacak. Sivasspor ve Vestel Manisaspor gibi Süper lige ilk defa çıkan takımlar dahi ligi 4. bitirirlerse 9.8 milyon YTL kazanacaklar.


Kaynak:http://ntvmsnbc.com/news/331725.asp

CAGLAYAN
31.10.2005, 23:26
TFF sezon başı yaptığı açıklamada ;
galibiyete 240 milyar
beraberliğe 80 milyar tl vereceğini açıklamıştı.
21 x80: 1.680 milyar
yani 1 tirlyon 680 milyar alacaklı Sivasspor kulübü
Bu parayıda sezon başında kulüplere TFF bşk.Levent Bıçakcı aylık olarak ödeyeceğini açıklamıştı.Ancak şu ana kadar henüz bir ödeme yapılmadı.
paranın tamamı değil taksit taksit olarak.
Çok kısa sürede bu pararnın ödeneceği söyleniyor.

tugcin
02.11.2005, 16:12
ne zaman ödeyecekler paraları yoksa sezon sonunda?

Arif Coşkun
02.11.2005, 16:22
Sözde devrim yaptık dediler fakat görülüyorki ahım şahım bir değişiklik yok,göz boyamadan öteye gitmemiş durum. Yine dört büyük tabir edilen takımların isteği doğrultusunda gerçekleşmiş ve korunmuş.Gelirin % 50 sinin otomatikman diğer 4 dört takıma paylaştırılıp geri kalan % 50 pay puan sıralamasına göre dağıltılması yine büyük adaletsizlik.Ben öyle düşünüyorum.
Saygılar

albina58
08.06.2006, 04:16
BU KONUYA TEKRAR DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİM
Kulüpler birliği ile dört büyük kulüp arasında hiçbir zaman sorun olmamıştır.Böyle bir sorun varmış gibi TÜRK spor kamuoyunun kafasını karıştırıyorlar.Bakınız 2005-2006 sezonu başlarken yıldırım demirören ve özhan canaydın beraber oturup bu kulüpler birliğinden ayrılalım biz özel antlaşmalar ile daha çok para kazanırız diyorlar. Daha sonra ise aziz yıldırım'ada konuyu aktarıyorlar ve aziz yıldırımın teşviki ile trabzonsporuda alıyorlar 4 lü ittifak kuruyorlar.Ancak Levent bıçakcı federasyonun gidecek olması,siyası baskılar ile trabzonspor başkanlığının değişmesi,ulusoyun demirörenin akrabası olması gibi nedenler ile bu 4 lü ittifakı bozuyorlar.Bundan sonrası spor kamuoyunun malumu.
Asıl sorun şurdadır:canaydın ile demirören sadece kendi bütçelerini yayın geliri ile arttırmak için kulüpler birliğinden ayrılmak istemeleri fakat daha sonra başkanlığına oturmalarıdır.Bu tamamen kendi çıkarları uğruna dolandırıcılıktır.
SİVASSPOR ve TARAFTARIna düşen ise arkadaşlar;
1-En az 1 milyon üye taraftar oluşturmak
2-En az 1 milyon taraftar kartı almak
3-En az 2 milyon hemşerimiz yılda bir kez lisanslı ürün alması
Bunları gerçekleştirdiğimiz takdirde ligin süper gücü oluruz.Söylemlerimizi lafta bırakmaz uyuyan devi uyandırır,her yerde söz sahibi oluruz.
HAYAL EDİYORMUSUNUZ
LÜTFEN SİVASSPOR İÇİN,
SİVAS İÇİN,YARINLARIMIZ İÇİN, HEP BERABER DESTEK OLALIM