Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor 1-1 El İttifak

SivasSpor.Com
29.07.2010, 22:54
http://resimzade.com/Show.html?i=22482&token=59206 (http://resimzade.com/Show.html?i=22482&token=59206)

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Sivasspor, 4. hazırlık maçında Suudi Arabistan'ın El İttifak takımıyla 1-1 berabere kalırken, Mehmet Yıldız ve Sedat kızardı..

FC Donwert Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Sivasspor, Ramoviç, Abdurrahman, Hayrettin, Deniss, Sedat, Kadir, Mehmet Nas, Bruno Zita, Ceyhun, Mehmet Yıldız, Yannik Kamanan onbiriyle başladı.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada ilk gol 57. dakikada rakip takımdan gelirken, Sivasspor'un golünü 78. dakikada Ceyhun kaydetti.

İkinci yarısı sert geçen karşılaşmada Mehmet Yıldız ve Sedat kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Sivasspor yarın 5. hazırlık maçında Hollanda ikinci lig takımlarından Cambuur S.C. ile karşılaşacak.

burakkova
29.07.2010, 22:54
FC Donwert Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Sivasspor, Ramoviç, Abdullah, Hayrettin, Deniz, Sedat, Kadir, Mehmet Nas, Bruni Zita, Ceyhun, Mehmet Yıldız, Janik Kamanan onbiriyle başladı.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada ilk gol 57. dakikada rakip takımdan gelirken, Sivasspor'un golünü 78. dakikada Ceyhun kaydetti.

İkinci yarısı sert geçen karşılaşmada Mehmet Yıldız ve Sedat kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Sivasspor yarın 5. hazırlık maçında Hollanda ikinci lig takımlarından Cambuur S.C. ile karşılaşacak.

http://www.ajansspor.com/resimv3/kucuk/k340_sivasspor_elittifak.jpg

burakpaşa
29.07.2010, 23:00
maçı izleyemedik ama hakemler neden bu kadar az tolerans göstermişler .ki bu bir hazırlık karsılasması...yinede 2 eksiğe ragmen güsel sonuc

CILGINSiVASLINL
29.07.2010, 23:02
Hakemler ne yapsin takim onune geleni biciyorr bu sene cok kirmizi var bize maleseff

burakpaşa
29.07.2010, 23:03
izleyenler ayrıntıları anlatabilirlerse çok makbule geçer

yigidoğukan
29.07.2010, 23:03
geçen maçta hakem anlyışlı davrandı dediniz kırmız kart gösteryerek , bu maçta 2 kırmızı her maç böyleyse eğer buna bi önlem alınmalı

CILGINSiVASLINL
29.07.2010, 23:12
Valla maci bastan sona canli izledim takim cok sinirliydi anlamadim niye hoca hic oyuncu degistirmedi onuda anlamadim rakip takim cok kuvvetli degildi ama bizde fazla organize oynayamadik hayrettin cok gayretliydi ceyhun ikinci yari iyi paslar atti kamanan yine ayni kamanan kaleyi gorurse vuruyo yoksa tik yok mehmmet nas iyiydi kadir zayif kaldi orta sahada sedat cok agresifti yine dennis rakiplere cok sert giriyo tekvando yapar gibi ikinci yari 10 kisi son dakikalarda da 9 kisi oynadik ama yinede ustunduk 2 li mucadelelerde bence takimi hafife aldilar birde hoca mutlaha 4-5 oyuncu denemeliydi bu macta

CILGINSiVASLINL
29.07.2010, 23:14
bir kac resimde ben cektim burdan bakabilirsinizz

http://www.sivasspor.com/forum/album.php?albumid=278

tamer_hasturk58
29.07.2010, 23:25
arkadaslar ben maci cani seyir etim . mac tatli ve serti . iki tarafta dinamik ve fizik futbol oynamaya calisiyorlardi . sivassporun istekli oldugunu gordum 10 kisi kaldimizda . mehmet yildizin kirmizi kart gormesiye 59 dakika , sivasspor atak futbolun devam etirdi ve 3vey 4 gol sansi buldu , bu demektirki sivassporlu futbolcularin fizik guce ve kondisyonu cok cok iyi . mac gelince mac dosluk maci altinda oynandi, ama iki tarafinda sert futbolu .ilerliyen dakikkalarda .macin cok sert olmasina neden oldu . ama mac bence sivassporun nac.breda . macindan sonra ikinci citi maciydi ,sivasspor benim gorusum . ittifak takimindaki o 8 numarayi ismin ogrenemedim, takibe almali super bir oyuncu tam bize lazim olan bir futbolcu . insallah mesut hocamizin dikatinden kacmamistir . sivasspor bu sekilde lige . cok takimin canini yakar insallah mesut hocamizda , biraz daha taktik katarsa . bakin siz ozaman sivasspor size tam bir ingiliz futbolu , hic kimse dayanamaz bu sivassporun karsisinda

Besyo_cu
29.07.2010, 23:31
Oldukça ofansif bir kadro ile mücadele etmişiz ligde böyle oynayacağımızı sanmıyorum. Ceyhun'un gol atmasına çok sevindim Ceyhun bize lazım olan en önemli oyuncu durumunda.

Hazırlık maçında 2. kırmızı kart görmek ne kadar doğru bilmıyorum ama biraz daha dikkat etmek gerek gecen sezon bu kartlardan çok çektik.

ggurbetkiziii58
29.07.2010, 23:33
sivasspor cok istekli, hirsli oynadi ama hem kirmizi kartlar hemde iki takimin arasindaki tatsizlik biraz macin keyfini bozdu. =(

sivasspor bu sezon cok hirsli ve istekli. insAllah ligdede guzel yerlere geliriz..

sivassporun iki macinda gittim, yigidolari yakindan gormek super biseydi, anlatilamaz bir duygu...
InsAllah yarinda gidecegizz..
yigidolari sizi gurbette yanliz birakmadik,birakmiyacagiz!! =) =)

58^SiVaS^58
29.07.2010, 23:37
Arkadaslar Skor 1-0 iyi bir sonuc nede olsa sedat ve mehmet yildiz kirmizi kart ile saha disinda kalmis genede iyi bir skor kaybatmemisik iyi bence:D:):D:)

subasi29
29.07.2010, 23:49
bu hava lig baslayana kadar devam eder ise gs ye bir semer vururuz gibime geliyor :D

GuVeN
30.07.2010, 03:32
Sert futbol anlayışı bence iyi fakat,bunun ayarının kaçması takımı bugün olduğu gibi eksik bırakacağı gibi,ligde futbolcuların alabilecekleri cezalarla takımın yapısını da bozabilecektir. Kadro derinliğimiz olsa amannnnn diyeceğim ama o da yok.Herşeye rağmen sadece takımın ne kadar hırslı olduğunu gösteriyor bu agresif ve ısıran futbol anlayışı.Anlaşılan 4 Eylül Stadyumundan savaşmadan ve dayak yemeden 3 puan almak zor olacak gelecek ekiplere;)

Salim58
30.07.2010, 07:20
Yenemiyorsan yenilmeyeceksin beraberlikte güzel bir sonuç.

Beni endişelendiren sert futbol,sert futbol güzelde kırmızı kartlara dikkat etmek gerek. lig uzun bir maraton bu sertliklere devam edersek faturası ağır olur.Hocamız bunun önlemini alır inşallah...

Yusuf Çevik
30.07.2010, 07:35
Mesut Hoca Konuşur oyuncularla sert girmezler inşallah güzel bir oyun sergiliyip her maçtan galibiyet alırız inşallah.Ben Takımıma Güveniyorum...İnşallah yanıltmazlar bizi.

Yusuf Çevik
30.07.2010, 07:45
Bir şey soracam mehmet yıldız ile sedat oynuyacak yine demi :D öyledir zaten

Yusuf Çevik
30.07.2010, 07:55
Maça Giden Arkadaşlar Kalecimiz Nasıldı Ondan Bahsetmediniz??

BOUN
30.07.2010, 07:56
Geçen sene Muhsin Hoca'nın oynattığı futbolu 'kız futbolu' olarak nitelemedik mi? İstediğimiz sert oynayan, rakibi yıldıran bir Sivasspor değil mi? Ne mutlu bize istediğimiz cengaverler gelmiş işte! :) Kırmızı kart görmeden olabildiğince sert oynamamız gerekiyor zaten ligde de. Tabrikler Mesut hocam, tam gaz yola devam.

Sivaslibey
30.07.2010, 09:30
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Sivasspor, 4. hazırlık maçında Suudi Arabistan'ın El İttifak takımıyla 1-1 berabere kalırken, Mehmet Yıldız ve Sedat kızardı..

FC Donwert Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Sivasspor, Ramoviç, Abdullah, Hayrettin, Deniz, Sedat, Kadir, Mehmet Nas, Bruni Zita, Ceyhun, Mehmet Yıldız, Janik Kamanan onbiriyle başladı.

Maça gelince, bence geçen sene takima geldiginden beri Mesut Hocanin taktigi budur arkadaslar, sert ve agresif oynayip rakibi oyundan dusurme korkutma ve yipratma politikasi.

Ama bu taktik her maça uygulanmazki. Rakibine göre. rakip senden daha zayif ise atak oynaycaksin, senin gibi ise agresif, çok güçlü ise kontrollü ve geride oynayacaksin.

Hocanin hazirlik maçlarinda diger oyuncularida denemeli. Bu arada Mesut hoca Bruno Zita'ya çok güveniyor herhalde.

aRsima58
30.07.2010, 10:41
Takım iyi arkadaslar iki kırmızı kart görmüşüz ama bunda hakeminde payı yüksektir diye düsünüyorum iki kırmızı kart verilecek birşey yoktur herhalde.. ligde böyle olmaz inş. Birde futbolcuların isimleri neden yanlıs yazılıyor deniz abdullah vs. bunlar ne kardesim biraz dikkat edin lütfen !

yorumyapıyombenya
30.07.2010, 11:01
Hazırlık maçı ama yine sedat kendini göstermiş ve ligde ki performansını burda da göstermiş birisi bu adama biraz sakin oyna zaten yeteneğin yok bari belli etme demiyormu

svsli585858
30.07.2010, 11:03
kadroda yazan abdullah ve deniz abdurrahman ve dennis mi arkadaşlar orayı anlayamadımda :) yardımcı olursanız sevinirim

esrarengiz
30.07.2010, 13:04
maci seyreden biri olarak takimdan memunum cunku eksik kalmamiza ragmen takim elinden geleni yapti...hazirlik maci olmasina ragmen isi lig maci havasina soktular bence cunku kirmizi kartlar gercekten gereksiz di hadi sedati biliyoruz agrasif ve hirsli fakat mehmet bunu yapmamaliydi cunku takimin forvrt oyuncusu kirmizi kart gormez gosterir mantigini unutmus gibiydi mehmetim...
bu belkide mehmetin bu sezona daha hirsli gireceginin sinyallerini tasiyordu.. ama bunu hazirlik macinda gostermesi olumlumuolumsuzmu bunu simdiden soylemek cok zor..
rakip takima gelirsek el ittifak takimida kucumsenecek bir takim degil cunku onlari saudi arabia da bulundugum yillarda maclarini firsat buldukca giden ama idmanlarini neredeyse her gun izledigim bir takim oldugundan begeniyle takip ettigim bir takim oda tamam uluslararasi bir basarisi yok ama takim guclu defansda zaten benim bildigim ahmed el bahri milli takimin degismez defans oyuncusu... daha cok iyi futbolucar barindiriyor avrupayada cok futbolcu transfer etmis bir kulub olarakta bilinir.. yani demem suki sivas sporumuz guzlu bir takimla mucadele etmis ve beraberlikle ayrilmis olamsina ragmen sonuc olarak bu kotu karsilanmamali disli bir rakip vardi hazirlik maci olmasina ragmen ..... ve mesut hocamizinda bu takimdan memmun ligler baslayinca daha net her sey goz onune cikacak.. dunku macda ben anladimki mesut hoca ideal 11 denedi sahada oyuncu degistirmeden sahada bulunanlarin performanslarini gozledi ligedede buyuk bir degisiklik olmadan bu kadroyu gorecemizden eminim...

sivastatlıbelam
30.07.2010, 14:08
el ittifak iyi bir takım .beraberlik iyi bir sonuç ama geriye düşmüşüz.sonra 78 de beraberlik gelmiş.kamanana birileri formanın kıymetini anlatmalı.suarez veya altyapıdan gelen 1 forv et daha vardı onlar denenmeli.lige hazır oolmalıyız.

dün gördük ki gerek bjk gerek gs gerekse de fb rezil bi futbol oynuyorlar.onları ligde sallamalı ve oturmuş kadromuzla zirveye oynamalıyız.

asdera58
30.07.2010, 14:34
arkadaşlar bizim oynayacağımız futbol zihniyeti agresif olmalı herkesin dediği gibi topa sert oynayancaksın ki herkes ligde başarılı olalım.

V1CT0RY
30.07.2010, 15:14
İzlemediğim Maçın Yorumunu Yapamam Ama Şu Bir Gerçekki Mücadedel Had Safhada ve Takım Ruhu Tekrar Döndü...

Hazırlık Maçı Dahi Olsa Takım Mücadele Ediyor.

Birde İşin Şu Yönü Var ; Mesut Hoca Geldi Geleli Hiç Yenilmedik...

Tespitleride Doğru Forvet ve Orta Sahada Eksiklerimiz Var.Bunu Kamp Döneminde Görmek Çok Doğru Bir Karar...Oralarada TAKVİYELERLE Lige Başlarız...

kiNgSiZe58
30.07.2010, 15:17
erman kampin gözdesi ama maclarda oynamiyor nekadar gözde oldugu belli!

CILGINSiVASLINL
30.07.2010, 15:53
bu macla alakali kisa bir amator video cekimi:D:D

http://www.youtube.com/watch?v=gLpsvd__vdo

museboy
30.07.2010, 16:23
zita bütün maçlarda 11 de başladı, geçen sene neredeyse hiç forma şansı bulamamıştı bu benim dikkatimi çekti. maçı izleyen arkadaşlar zitanın ve yeni kalecimizin performansları hakkında bilgi verirlerse çok makbule geçer :)

CILGINSiVASLINL
30.07.2010, 16:43
Evet zita butun maclarda oynuyor ama kadroya alacagini dusunmuyorum ama su bir gercekki adam elinden geleni yapiyor son 2 macini canli izledim zita cok calisiyor kapasitesi kadar oynuyor kamanan onun kadar cabalasa biseyler yapar ama bos bizim iyi bir yirtici teknik kapasitesi yuksek bir forvete ihtiyacimiz var

husnusivas
30.07.2010, 17:14
8 numarali oyuncunun ismi YAHIA idi durdurulmasi cok zor biri, ama 3-4 oyunculari cok iyiydi, Turkiyede her takimda oynayacak kalitedeler.Bizden daha organize idiler,biz cok gergin basladik vede oyle bitti.Hocaya gelince hicbir yedek oyuncuyu isitmadi bile oda bizim gibi kiyida maci segretmeyi tercik etti.Takimin acele 3 iyi adama ihtiyaci var bana gore yonetim zamam varken onlemini almali yoksa gecen seneden bir farki olmaz.Mehmet yildiz dunki maca cok gergin basladi, takim cok sinirli idi????

husnusivas
30.07.2010, 17:19
Yeni kalecimiz fena degil devamli defansla konusuyor, uyariyor yeni geldi ama uyarilarinin cogunu turkce olarak yapmasi hos idi .

Salim58
30.07.2010, 19:33
http://resimzade.com/Show.html?i=22535&token=36963 (http://resimzade.com/Show.html?i=22535&token=36963)

http://resimzade.com/Show.html?i=22534&token=35803 (http://resimzade.com/Show.html?i=22534&token=35803)

http://resimzade.com/Show.html?i=22533&token=36988 (http://resimzade.com/Show.html?i=22533&token=36988)

Bu maçtan Elimize geçen birkaç foto.

rmznshn
31.07.2010, 12:29
Sivassporumuzun Hollanda kampı boyunca şimdiye kadar yaptığı hazırlık maçlarını internet ortamındaki bilgi alışverişi sayesinde takip etmekteyim. Maçların skorlarından ziyade takımımızın sahaya hangi taktik dizilişle ve hangi oyuncu gruplarıyla çıktığını takip etmekteyim. Buradan yapacağım analizle Sivassporun ligin ilk haftası Galatasaray maçına nasıl bir onbirle çıkabileceğini, transfer politikamız ve Mesut bakkalın kafasındaki sistemler üzerine yorum yapacağım.
Öncelikle Galatasaray maçıyla başlayalım. Benim tahminim maça Sivasspor 4-2-3-1 dizilişiyle başlayacak ki bence en uygunu da bu . Kalede Ramoviç oynar. Defans dörtlüsünü sağ bek Abdurrahman, sol bek Hayrettin, stoperler ise Sedat Bayrak ile Denis İvanov oluşturur. Defansın önünde çift ön liberodan biri için Keitanın yeri garanti gibi. Diğer isim Kadir-Zita-Sedat Yeşilkaya üçlüsünden biri olur. Bunların önündeki üçlünün sağında Mehmet Nas, ortasında Ceyhun, solunda ise Erman veya Cihan oynar. İlerde ise tek forvet Mehmet Yıldız.
Ramoviç
Apo Sedat Denis Hayro

Keita Zita
(Kadir veya Sedat Y.)

Mehmet Nas Ceyhun Cihan
(Erman)

Mehmet Yıldız

Tabiki her maçımızı Galatasaray gibi rakiplere karşı olmayacak. Bu yüzden Mesut Hocanın kafasındaki gerçek taktiğimiz bence 4-1-3-2. İşte bu noktada takımımızın kadro yapısının ve oyuncu yeterliliklerinin hiç de uygun olmadığını düşünüyorum. Kalede Ramoviç-Akın ikilisinin yeterli olduğunu ve hatta üçüncü kalecimiz Alişanın da yetenekli bir kaleci olduğunu söyleyebilirim. Geri dörtlümüzün üçü (Apo-Sedat-Hayro) son üç yıldır beraber oynuyorlar. Aralarına dördüncü isim olarak bu sezon aradığımız kan olması dileğiyle Denis İvanovs girdi. Stoperlerin yedekleri murat ve diallo, beklerin ise Uğur, Faruk, Ferhat . Bu noktada bence hem stoper hem de sol bek oynayabilecek bir isim olsaydı elimizde iyi olacaktı. Tek ön libero için keita-kadir-sedat Y. var elimizde. Ama bunların hiçbiri bence yeterli değil. Üçünün de topu oyuna sokma, şut atabilme, hücuma hızlı çıkabilme noktaların epeyce zayıf oldukları aşikar. Ön liberonun önündeki üçlü için elimizde Mehmet nas-ceyhun-erman-cihan-zita-taider gibi isimler var. Bunların için özellikler zitanın takıma kazandırılmasını ısrarla bekliyorum. İleri ikili için ise elimizde banko Mehmet yıldızın yanına üç alternatif var. Kamanan- İbrahim Şahin-pedriel. Bence pedriel kapalı kutu olmasına rağmen bu üç isim yeterli değil. Kamanan ve ibrahimin gol yüzdeleri çok düşük. Mehmetin yanında oynayacak forvetin ceza sahası içinde etkili ve gol yüzdesi yüksek biri olması gerekli.
Son oynadığımız hazırlık maçından sonra Mesut hoca orta sahaya ve forvete(özelikle golcü demiş) ihtiyacımız olduğunu ve transfer yapacağımızın sinyalini vermiş. Başkanda doğrulamış. Bu noktadan çıkacak olursak ben transferin yerli değil yabancı olmasını isterim. Sivasspor yönetimi 10 yabancı hakkını 2 si trübünde oturacak olmasından dolayı doldurmayı düşünmüyor esasında. Bence mantıklı bir tarafı yok da değil. Elimizdeki yabancıların bir analizini yapacak olursak:
1. Ramoviç : üst düzey takımlarda oymasına karşın bir kaleci için istikrar yakalayamamış. Bir sezonda oynadığı maç sayısı en fazla 27. ama yinede kaleci için tecrübeli bir yaşa ve tecrübeye sahip. Becerilerini ve özellikleri hep beraber izledikçe göreceğiz.
2. Denis İvanovs : Sivasspor kariyerindeki üçüncü külübü. Ajaxın pilot takımından geldi ama ajax alt yapısından yetişme değil. 2009 yılına kadar kendi liginde oynuyordu. Benim kişisel tahminim aman aman bir futbolcu değil ama bize uyum sağlarsa faydalı olacaktır.
3. Diallo : Sivası ve ligimizi tanıdığı için Sedat ve Denis için Muratla beraber iyi bir alternatif olacaktır.
4. Keita : Bence bir ön libero için oldukça hırslı, sert (ki bu hırsından ve sertliğinden çok kart görüyor) agresif olması, kısa paslaşmaları yapması olumlu tarafları. Ama şut özelliği zayıf. Hücuma çabuk çıkamıyor. Yine de iki ön libero kullanırsak biri mutlaka keita olur.
5. Zita : Gerçekten kendisinden tam anlamıyla faydalanamadık. Müthiş tek top oynama becerisine sahip. Kaleye dikine gidebilen ender futbolcularımızdan. Kadroda kalmalı ve maksimum verim alabilmemiz için devamlı oynatılmalı.
6. Taider : Geldiğinde ne kadar idmansız, güçsüz olduğunu hepimiz gördük. Tamam yetenekleri var, şut atabilen birkaç oyuncumuzdan biri. Ama Mesut hoca hazırlık maçlarında onu oynatmadı. Demekki geldiği noktadan ileriye gidememiş.
7. Kamanan : Bence bir santrafor değil. Forvet de değil. Arkasına hiç bakmayacak bir kanat oyuncusu gibi. Maç maç performansı değişti. Maç içinde de bir varsa on yok. Yüzdeye vurursak bize faydası %30 larda kaldı.
8. Pedriel : Bolivyanın yeni starı olarak lanse ediliyor internette. Bank asyadaki performansı Giresun için yeterli olabilir ama burası süper lig. İşi hiç kolay değil. Gerçi patlama yapar kendini ispatlarsa Sivas onun için süper bir basamak olur. Beklentim çok değil. Ama bekleyip şans verilmesinden yanayım.

Şimdi gelelim sonuca. Bence kamanan ve taiderin yerlerine iki transfer yapabiliriz. Mesela alabiliyorsak (ki transfer için önümüzde epey süre var) Siphiwe Tshabalalayı mutlaka takıma kazandırmalıyız. Forvet için ise avrupanın veya afrikanın 2-3. sınıf milli takımlarından birinin en golcü oyuncusunu seçebiliriz. Bunu şunun için söylüyorum. Süper lige çıktığımızdan beri ileri uçtaki oyuncularımızın hiç biri gol yükümüzü çekemedi. Bunda sebep olarak ileri uç elemanlarımızın geçmiş performanslarının da gol atma açısından çok üst düzey olduğunu söyleyemem. O yüzden girdiği pozisyonlarda soğukkanlı olabilecek, tecrübesini sahaya ve arkadaşlarına yansıtabilecek (yaşı hiç önemli değil) kısaca BAYGOL diyebileceğimiz bir oyuncu olması gerektiğinden milli takımının en golcü oyuncu olsun diyorum.
Esasında 2 veya 3 transferle rütuşlanacak bir kadromuz var. Hatta bu transferlerimiz tribünleri ateşleyecek (yıldız diyebileceğimiz Tshabalala gibi olursa) isimler olursa gerçekten taraftarlar olarak takımıza hem desteğimiz hem güvenimiz artacaktır. Bu takıma yansıyacaktır. Eğer bir de lig iyi bir başlangıç yaparsak bu sezonun Sivassporumuz açısından keyifli geçeceğini düşünüyorum.
Saygılarımla…

rmznshn
31.07.2010, 12:35
Sivassporumuzun Hollanda kampı boyunca şimdiye kadar yaptığı hazırlık maçlarını internet ortamındaki bilgi alışverişi sayesinde takip etmekteyim. Maçların skorlarından ziyade takımımızın sahaya hangi taktik dizilişle ve hangi oyuncu gruplarıyla çıktığını takip etmekteyim. Buradan yapacağım analizle Sivassporun ligin ilk haftası Galatasaray maçına nasıl bir onbirle çıkabileceğini, transfer politikamız ve Mesut bakkalın kafasındaki sistemler üzerine yorum yapacağım.
Öncelikle Galatasaray maçıyla başlayalım. Benim tahminim maça Sivasspor 4-2-3-1 dizilişiyle başlayacak ki bence en uygunu da bu . Kalede Ramoviç oynar. Defans dörtlüsünü sağ bek Abdurrahman, sol bek Hayrettin, stoperler ise Sedat Bayrak ile Denis İvanov oluşturur. Defansın önünde çift ön liberodan biri için Keitanın yeri garanti gibi. Diğer isim Kadir-Zita-Sedat Yeşilkaya üçlüsünden biri olur. Bunların önündeki üçlünün sağında Mehmet Nas, ortasında Ceyhun, solunda ise Erman veya Cihan oynar. İlerde ise tek forvet Mehmet Yıldız.
Ramoviç
Apo Sedat Denis Hayro

Keita Zita
(Kadir veya Sedat Y.)

Mehmet Nas Ceyhun Cihan
(Erman)

Mehmet Yıldız

Tabiki her maçımızı Galatasaray gibi rakiplere karşı olmayacak. Bu yüzden Mesut Hocanın kafasındaki gerçek taktiğimiz bence 4-1-3-2. İşte bu noktada takımımızın kadro yapısının ve oyuncu yeterliliklerinin hiç de uygun olmadığını düşünüyorum. Kalede Ramoviç-Akın ikilisinin yeterli olduğunu ve hatta üçüncü kalecimiz Alişanın da yetenekli bir kaleci olduğunu söyleyebilirim. Geri dörtlümüzün üçü (Apo-Sedat-Hayro) son üç yıldır beraber oynuyorlar. Aralarına dördüncü isim olarak bu sezon aradığımız kan olması dileğiyle Denis İvanovs girdi. Stoperlerin yedekleri murat ve diallo, beklerin ise Uğur, Faruk, Ferhat . Bu noktada bence hem stoper hem de sol bek oynayabilecek bir isim olsaydı elimizde iyi olacaktı. Tek ön libero için keita-kadir-sedat Y. var elimizde. Ama bunların hiçbiri bence yeterli değil. Üçünün de topu oyuna sokma, şut atabilme, hücuma hızlı çıkabilme noktaların epeyce zayıf oldukları aşikar. Ön liberonun önündeki üçlü için elimizde Mehmet nas-ceyhun-erman-cihan-zita-taider gibi isimler var. Bunların için özellikler zitanın takıma kazandırılmasını ısrarla bekliyorum. İleri ikili için ise elimizde banko Mehmet yıldızın yanına üç alternatif var. Kamanan- İbrahim Şahin-pedriel. Bence pedriel kapalı kutu olmasına rağmen bu üç isim yeterli değil. Kamanan ve ibrahimin gol yüzdeleri çok düşük. Mehmetin yanında oynayacak forvetin ceza sahası içinde etkili ve gol yüzdesi yüksek biri olması gerekli.
Son oynadığımız hazırlık maçından sonra Mesut hoca orta sahaya ve forvete(özelikle golcü demiş) ihtiyacımız olduğunu ve transfer yapacağımızın sinyalini vermiş. Başkanda doğrulamış. Bu noktadan çıkacak olursak ben transferin yerli değil yabancı olmasını isterim. Sivasspor yönetimi 10 yabancı hakkını 2 si trübünde oturacak olmasından dolayı doldurmayı düşünmüyor esasında. Bence mantıklı bir tarafı yok da değil. Elimizdeki yabancıların bir analizini yapacak olursak:
1. Ramoviç : üst düzey takımlarda oymasına karşın bir kaleci için istikrar yakalayamamış. Bir sezonda oynadığı maç sayısı en fazla 27. ama yinede kaleci için tecrübeli bir yaşa ve tecrübeye sahip. Becerilerini ve özellikleri hep beraber izledikçe göreceğiz.
2. Denis İvanovs : Sivasspor kariyerindeki üçüncü külübü. Ajaxın pilot takımından geldi ama ajax alt yapısından yetişme değil. 2009 yılına kadar kendi liginde oynuyordu. Benim kişisel tahminim aman aman bir futbolcu değil ama bize uyum sağlarsa faydalı olacaktır.
3. Diallo : Sivası ve ligimizi tanıdığı için Sedat ve Denis için Muratla beraber iyi bir alternatif olacaktır.
4. Keita : Bence bir ön libero için oldukça hırslı, sert (ki bu hırsından ve sertliğinden çok kart görüyor) agresif olması, kısa paslaşmaları yapması olumlu tarafları. Ama şut özelliği zayıf. Hücuma çabuk çıkamıyor. Yine de iki ön libero kullanırsak biri mutlaka keita olur.
5. Zita : Gerçekten kendisinden tam anlamıyla faydalanamadık. Müthiş tek top oynama becerisine sahip. Kaleye dikine gidebilen ender futbolcularımızdan. Kadroda kalmalı ve maksimum verim alabilmemiz için devamlı oynatılmalı.
6. Taider : Geldiğinde ne kadar idmansız, güçsüz olduğunu hepimiz gördük. Tamam yetenekleri var, şut atabilen birkaç oyuncumuzdan biri. Ama Mesut hoca hazırlık maçlarında onu oynatmadı. Demekki geldiği noktadan ileriye gidememiş.
7. Kamanan : Bence bir santrafor değil. Forvet de değil. Arkasına hiç bakmayacak bir kanat oyuncusu gibi. Maç maç performansı değişti. Maç içinde de bir varsa on yok. Yüzdeye vurursak bize faydası %30 larda kaldı.
8. Pedriel : Bolivyanın yeni starı olarak lanse ediliyor internette. Bank asyadaki performansı Giresun için yeterli olabilir ama burası süper lig. İşi hiç kolay değil. Gerçi patlama yapar kendini ispatlarsa Sivas onun için süper bir basamak olur. Beklentim çok değil. Ama bekleyip şans verilmesinden yanayım.

Şimdi gelelim sonuca. Bence kamanan ve taiderin yerlerine iki transfer yapabiliriz. Mesela alabiliyorsak (ki transfer için önümüzde epey süre var) Siphiwe Tshabalalayı mutlaka takıma kazandırmalıyız. Forvet için ise avrupanın veya afrikanın 2-3. sınıf milli takımlarından birinin en golcü oyuncusunu seçebiliriz. Bunu şunun için söylüyorum. Süper lige çıktığımızdan beri ileri uçtaki oyuncularımızın hiç biri gol yükümüzü çekemedi. Bunda sebep olarak ileri uç elemanlarımızın geçmiş performanslarının da gol atma açısından çok üst düzey olduğunu söyleyemem. O yüzden girdiği pozisyonlarda soğukkanlı olabilecek, tecrübesini sahaya ve arkadaşlarına yansıtabilecek (yaşı hiç önemli değil) kısaca BAYGOL diyebileceğimiz bir oyuncu olması gerektiğinden milli takımının en golcü oyuncu olsun diyorum.
Esasında 2 veya 3 transferle rütuşlanacak bir kadromuz var. Hatta bu transferlerimiz tribünleri ateşleyecek (yıldız diyebileceğimiz Tshabalala gibi olursa) isimler olursa gerçekten taraftarlar olarak takımıza hem desteğimiz hem güvenimiz artacaktır. Bu takıma yansıyacaktır. Eğer bir de lig iyi bir başlangıç yaparsak bu sezonun Sivassporumuz açısından keyifli geçeceğini düşünüyorum.
Saygılarımla…

B.DUMANLI
31.07.2010, 17:24
Amaci olmayan bir hazirlik macinda kart görmek cok komik bir olay.Üstelik bu kaptansa karti gören kisi cok daha komik.Diger futbolcular kaptani devamli örnek alirlar,ama M .Yildiz´in neresi örnek alinir bilemem.