Orijinalini görmek için tıklayınız : 16 Futbolcu ve 6-1 sürpriz mi?
buraks58 14.09.2010, 15:52 Her takımda olduğu gibi Mesut Bakkal’ın da takımında iyi ve kötü yanlar var elbette. 6-1’ lik sonucun ardından topyekun saldırmak ya da üç haftadır yapılan doğruları görmezden gelmek nasıl haksızlık olacaksa, yapılan doğrularında yanlışların üzerini kapatması ya da söylenmemesi de daha büyük bir yanlış olarak geri dönecektir.
Geride kalan dört haftada Sivasspor takımında en çok eleştirdiğim nokta, Mesut hocanın hep aynı oyuncular etrafında takımı dönderiyor olması. Ligin başlangıcından itibaren oynayan oyuncu sayısına baktığınızda 16, hemde sakatlıklarla beraber. Yani sakatlar olmasa bu sayı 14-15 olacaktı. Trabzonspor maçına kadar baktığınızda hep aynı hamleleri görüyorsunuz. Zita ve Cihan çıkıyor, yerlerine Uğur ve Erman giriyor, ön liberodan ise Nas ya da Kadir çıkıyor Sedat giriyor. Bu oyuncuların haricinde sakatlanmadan önce forma şansı bulan Hayrettin ve yine sakatlık sebebiyle oyuna dahil olan Murat’ ın takımda oynadığını görüyoruz. Peki hiç kadroya giremeyen Keita, Suarez, Taider, Diallo(yalnızca son maç 18 kişilik kadroya alındı) ya da maçın son 3-5 dakkası tercih edilirse oynayan İbrahim Şahin, niçin bu takımda duruyor. Bu oyuncular bir hafta boyunca takımla antremanlara katılıpta bırakın onbir oynamayı 18’e dahi giremeyeceğini biliyorsa bu oyunculardan ne beklenebilir ki.
Evet bir takım için istikrar önemlidir. Bir birine alışmış oyunculardan kurulu takımla oynamak daha iyidir. Ancak siz istikrarı sağlayacağım derken diğer oyuncuları görmezden gelirseniz takımdaki bütünlükte bozulur. Mesut hocanın geçen sezon Manisa’ yı çalıştırdığı döneme dikkat edin orada da aynı oyuncular etrafında dönmüştür. Peki o Manisa ne yaptı; ilk yedi haftada 10 puan alırken sonraki yedi haftada yalnızca 4 puanda kaldı. Yani Mesut hoca Manisa' da ki gibi bırakın ilk onbiri, onsekiz kişilik oyuncu kadrosunu dahi aynı oyunculardan oluşturması Sivasspor için ilerleyen haftalarda daha büyük sorunlar yaratabilir.
Dört hafta sonunda Sivasspor ve değişmesi gerekenler;
- Savunmada Sedat Bayrak’la Diallo değişimi olmalı. İki yıl önceki Sedat yok artık. Onun yerini geriden daha iyi oyun kurabilen ve daha soğuk kanlı olan Diallo almalı.
- Topun kendi takımında olmasına önem veren Mesut hoca, topla oyunu iyi olmayan Kadir’in yerine Keita’yı takıma kazandırmalı.
- Kondisyon açığını giderdikten sonra takıma girmesini beklediğim Saidou ön liberoya geldiğinde Mehmet Nas’ ı asıl yeri olan sağ kanatta oynatmalı.
- Forvet bölgesinde İbrahim Şahin ve Suarez’ i takım içinde daha aktif konuma getirmeli.
Bu oyuncuların takıma kazandırılmasıyla kadroda daha fazla tercih yapma şansınız olacaktır ve maç içerisindeki zorunlu (ezber) değişikliklerden çıkıp gidişata göre oyuncu değişiklikleri yapılmasına olanak sağlayacaktır. 6-1 lik sonuç Sivasspor için son değil başlangıç olmalıdır. Nitekim maç sonunda Mesut hocanın, bizim bu durumun altından kalkacak gücümüz var, demeside ilk adımdır. Şimdi yanlışlar üzerinde düşünülmesi ve doğruları bulmak için hamleler yapılması da bu takımı tekrar ligin korkulan ekiplerinden biri yapacaktır.
http://blog.milliyet.com.tr/16_futbolcu_ve_6_1_surpriz_mi_/Blog/?BlogNo=264280
furkandtr 14.09.2010, 15:55 % 100000000000000000 haklı aynı şeyleri bende düşünüyorum. Cumhuriyet kupasına bile aynı kadroyla çıktık .suarez nerde. diallo nerde. taider nerde.
DoomsDay58 14.09.2010, 16:09 %100 haklı bu kadro da bir düzenleme şart es es maçında daha farklı bi SivasSpor sahada olmalı
formen720 14.09.2010, 16:19 sedat bayrak,mehmet yıldız,ugur kavuk,bu arkadaşların bence 4-5-6 hafta kadar yedege çekilmeli oynatılmayan diallo, murat,suarez,keita,erman,taide r bunların oynatılması gerekli ceyhun galatasaray maçında oynadıgı futbolu oynamıyo umursamaz hali var taider,keita, erman, ibarhim ve suarez verimli degilse beklenen performansı veremiyorlarsa neden boşa bekletip para veriyorsunu acilen devre arasında banko oynuyacak verimli koşan pas yapan kısacası savaşan 5-6 futbolcu alınmalı yoksa gecen seneki korkuları yaşamaya başlarız bu takım düşerse daha çıkamaz.
Sivas'ımızın sadece Sivasspor'u kaldı onuda yedirmeyelim. Yönetim borcu olmayan tek takım sivasspor diyor ama futbolcu alamıyor nedense? Transfer politikamız beleş adam almak ucuz etin yahnisi yenmez beleş adamlar ancak bu kadar oynar kapasiteleri bu üstüne çıkamıyorlar. Meclisdeki Sivas'lı milletvekilleri de Sivasspor için herşeyi yapmalılar ama onların kendilerine menfatı yok ki Sivas'ımıza ve Sivasspor'umuza olsun yazık Sivasspor'umuza sahip çıkalım başka SİVAS yok
sebasteia 14.09.2010, 16:33 mükemmel bir yazı, analiniz için teşekkürler...
artık mesut bakkal'ın geçmişte yaptığı ve halen ısrarla devam ettiği yanlışları düzeltme vakti geldi.
yanlış yanlışsa yanlıştır, çözüm değil sorun üretiyorsa terk edilmelidir. mesut bakkla'ın bu durumu görecek kadar zeki olduğunu ve bir an evvel doğru uygulamalarla sivasspor'u düzlüğe çıkaracağını düşünüyorum
43 yılda bir kez yaşadığımız utancın tekrarlarını görmemek için lütfen mesut hocam siz de ders alın!
burakkova 14.09.2010, 16:38 mükemmel bir yazı.. inşallah bizi manisaya çevirmez...
karakaplan58 14.09.2010, 16:41 1 akın 2 dıallo 3 apo 4 hayro 5 saıdo 6 keıta 7 m.nas 8 ceyhun 9 cıhan 10 m. yıldız 11 saurezz kadro yedekler erman ramovıc kadır ıbrahım sahın murat taıder
Bundan sonra Mesut Hocadan artık Sivasspora fayda getirmez. Daha öncede yorumlarımda yazmıştım Mesut Hocanın transfer politikası günü kurtarmak için yapılan transferlerdir.(Yönetimde aynı düşüncede) Bütün takımlar ileriye dönük gelecek vaat eden futbolcular alır iken Bizim yöneticiler ve Hoca sanki 30 yaşını geçmeyen Sivasspor formasını giyemez der gibi fotbola doymuş emeklilik için gün sayan insanlar gibi futbolu bırakmak isteyen futbolcuları gele biraz oyalan Sivassporun parasını al git der gibi transfer yaptılar. Kamananın cezalı olduğunu transfer dönemi bitmeden bildikleri halde yerine transfer yapmadılar saidoyu transfer yaptılar sonrada Sivassporluları alaya alırcasına antraman eksiği var diyerek 18 kişilik kadroya dahi almadılar.Sonrada dönerler savunması olmayan taraftarı suçlarlarki takımlarına sahip çıkmıyorlar diye .Şimdi soruyorum yönetim ve hoca taraftar için hangi futbolcuyu transfer ettiler Bizim taraftar Kayseriden Ankaragücünden, gençlerbirliğinden Manisadan Antalyadan vede hatta ve hatta Karabükten dahamı az.BU taraftar diğer takımların yaptığı transferlere layık değilmiki bir transferde taraftar için yapmadılar.Sivası ve Sivassporu seviyorum demek lafla olmuyor icraatla oluyor. Şampiyonluğa oynayan takımı yedi bitirdiler
58_babacan_58 14.09.2010, 16:46 DEĞİŞİKLİK ŞART MEHMET TEK FORVET OYNAYAMIYOR ADAMADA YAZIK BİZEDE YAZIK MEHMET VE SUAREZ OYNASA HADİ NEYSE....
yıldız beldesi 14.09.2010, 17:31 helal olsun trabzondan hiç de sevmediğim takımdan yarım düzine yediniz ya keşke o bir golü de atmasaydınız hiç yoktan 6-1 değil 6-0 olurdu plaka olmazdı (trabzon 61) adamlar geçebildiği kadar dalga geçer artık söz dalaşına da giremezsin kapı gibi 61 leri oldu bir de kayseriden yemişlerdi 5 tane 5-0 bitmişti o da helal olsun size
Sivaslibey 14.09.2010, 18:11 Arkadaslar laz aklina uyupta onlarin beyin zaafiyetlirini hos görün sonuçta ne onluran oyunculari Trabzonlu nede bizimkiler Sivasli. 30 senede bir futbol oynuyorlar onuda çok görmeyin Hamsilere. Seneye Senol hocayi kovarlar sopayla kovarlar bunlar.
Her neyse arkadasin dedigi gibi Mesut hoca bu takima bir sey katmiyor, bizde kaliteli oyuncular var fakat önemli olan bunlari degerlendirmek.
Oynatma Ceyhun'u bir maç iki maç yada yarim devre sonra çikar bak gör o zaman takimdaki farki.
Adam akilli bir pas geldi Mehmet yildiz'a o da gol oldu yine onun sayesinde. Trabzon kosan takim degil zaten, pas yapan takim.
Bu maçta Ferhat'in sakatlanmasi defansi alt üst etti, sol kanat otoban faaliyeti gördü.
Haftaya çikar söyle bir takim :
....................Ramoviç
Abdurrahman - Ivanovs - Diallo - Ferhat
................Saidou - Keita
.......Mehmet Nas - Zita - Taider
...............Mehmet Tildiz
Bak gör o zaman Eskisehir'in halini.
DoomsDay58 14.09.2010, 18:47 Arkadaslar laz aklina uyupta onlarin beyin zaafiyetlirini hos görün sonuçta ne onluran oyunculari Trabzonlu nede bizimkiler Sivasli. 30 senede bir futbol oynuyorlar onuda çok görmeyin Hamsilere. Seneye Senol hocayi kovarlar sopayla kovarlar bunlar.
Her neyse arkadasin dedigi gibi Mesut hoca bu takima bir sey katmiyor, bizde kaliteli oyuncular var fakat önemli olan bunlari degerlendirmek.
Oynatma Ceyhun'u bir maç iki maç yada yarim devre sonra çikar bak gör o zaman takimdaki farki.
Adam akilli bir pas geldi Mehmet yildiz'a o da gol oldu yine onun sayesinde. Trabzon kosan takim degil zaten, pas yapan takim.
Bu maçta Ferhat'in sakatlanmasi defansi alt üst etti, sol kanat otoban faaliyeti gördü.
Haftaya çikar söyle bir takim :
....................Ramoviç
Abdurrahman - Ivanovs - Diallo - Ferhat
................Saidou - Keita
.......Mehmet Nas - Zita - Taider
...............Mehmet Tildiz
Bak gör o zaman Eskisehir'in halini.
Önerdiğin kadro güzel ama tek forvet iş yapamaz Suarez veya İbrahim şart Kamanan geldiğinde işler değişicek Mehmet ve Kamanan süper ikili olucaklar geçen sezonun sonunda olduğu gibi
sivaslıadem 14.09.2010, 19:23 başka bir mesajımda da yazdım mesut hocanın taktiklerinin değişmemesi sonucu önce çok başarılı bir başlangıç
ardından balıklama atlamaya benzer bir grafik(sert düşüş)
başka bir taktik mi bilmiyor yoksa inatçı mı anlamadık
16 ve 6-1 e gelince isabetli bir tevafuk olmuş
kimse 40 yıl uğraşsa böyle bir sey denk getiremezdi:confused::confused :
CILGINSiVASLINL 14.09.2010, 21:12 1 akın 2 dıallo 3 apo 4 hayro 5 saıdo 6 keıta 7 m.nas 8 ceyhun 9 cıhan 10 m. yıldız 11 saurezz kadro yedekler erman ramovıc kadır ıbrahım sahın murat taıder
Cok dogru bir tercih bende boyle bir kadro ciksin istiyorumm
revizyon şart hep aynı kadroyla nereye, bir madrid,barça,milan değilsinki diğerlerine ihtiyaç duymayasın
1 akın 2 dıallo 3 apo 4 hayro 5 saıdo 6 keıta 7 m.nas 8 ceyhun 9 cıhan 10 m. yıldız 11 saurezz kadro yedekler erman ramovıc kadır ıbrahım sahın murat taıder
mehmet yıldız artık yavaş kalıyor o yedeğe çekilirse kadro 10 numara olur.
Tarih : 18.03.2001
Stad : 4 Eylül Stadyumu
Rakip : Kayseri Erciyes
Skor : Sivasspor : 1 Kayseri Erciyes : 6
O gün 4 Eylül Stadı tarihi günlerinden birini yaşıyordu. Maçtan dakikalar önce stadın tamamı dolmuş, zamanın teknik direktörü Ahmet ERTEM maçtan önce tüm tribünlere defalarca çağrılmaktan yorulmuştu. Maç başladı. Sivassporun ilk atağı direkten dönmüş hatta çizgiyi geçip geçmediği tartışılmıştı. Hemen arkasından 4 dakikada Eminin golüyle sevinen tribünler bir dakika sonra rakibin golüyle bile coşkusunu kaybetmemişti. Dakikalar 6 yı gösterdiğinde Sivasspor sahada 10 kişi kalmıştı ve artık o dakikadan sonra Sivasspor tarihi yenilgilerinden birini alacaktı. O maç 6-1 Sivassporun mağlubiyetiyle bitmişti. Herkes şoktaydı. Ne olup bittiğini anlamamıştı. Sadece kırmızı kart gören Hüseyine kızılıyor ve Erciyesin ayağa top oynayan muhteşem oyununa saygı gösteriyordu. Kimse takıma, teknik direktöre veya yönetime bir şey demedi o gün. Hatta bazı taraftarlar ellerine bir tepsi baklava alarak maçtan sonraki günlerde antrenmana giderek futbolculara moral vermeye çalışıyordu…………………
Peki ya bugün???
O günkü Erciyes maçıyla bugünkü Trabzon maçının tek ortak yanı maçın skoru…..
Neden mi?????
Çünkü 2001 de sahada ruhsuz, kendini bilmeyen, ne amaçla sahada olduğunun farkında olmayan, formasının ne kadar kıymetli olduğunu bilmeyen, taktik teknik bir kenara kötü koşma gibi bir tabirin futbolda olmadığını bilmeyen, sahada kendisiyle dalga geçen rakibe değil de hakeme küfredip formasını hakemin suratına atan, cebindeki 3 kuruşu maç biletine veren taraftarın varlığının farkında olmayan …… bir takım yoktu…….
İlk yarı 3-0 olunca skorun daha da artmasını istedim. Çünkü maç 3-0 bitseydi maçtan sonra şunlar söylenecekti: İyi mücadele ettik, pozisyonlar bulduk ama olmadı. Rakibimizi tebrik ederiz. Önümüzdeki maçlara bakacağız.
Ama şimdi artık Sivasspor futbolcuları bu 6-1 lik skoru unutmamalı ve telafisini bu haftaki maçta onurluca mücadele ederek yapmalılar. Dikkat edin, yenerek demedim. Onurluca mücadele ederek dedim. Çünkü bu taraftar skora değil, sadece sahadaki mücadelemize daha doğrusu acizce oynanan oyuna kızdı. O yüzden bu oyunu unutturmaları gerekiyor futbolcuların. Tek beklentim bu….
Çok zoruma gidiyor bakkal efendi dünkü karanlık gece çok, sen defolup gideceksin ama bize bu lekeyi bıraktın kaldııııııı..
cenk5821 15.09.2010, 00:09 şu taider antrenmanlara çıkıyor çok çok çokmu kotu takımdaki futbolculardan suarez denemedi bile adamlari diallo nerde artık birşeylerin değişmesi lazım hep aynı seneryoo
herşeyineyorum bir konuda katılmıyorum kadir bu takımda degişmez oyuncu olmalı gitikce ustune koyuyor trabzon macı takımın en iyisiydi bir top kaybetigini gormedi saido kadir iyi ikili olacak goreceksiniz.saido keita aynı tip oyuncu o yuzden ikisi iyi olmaz.kadir saido sag taraf mehmet nas sola erman(cihan)boyle cok iyi işler yaparız.hatırlıyorsanız gecen sezon mesut hoca geldiginde keita kadir oynuyordu nasıl iyi oynuyorlardı.iki alternatif var bence saido kadir ya keita kadir buda hocanın taktiridir
noname87 15.09.2010, 08:36 Çok güzel yazmışsın noktası virgülüne kadar katılıyorum bizim hocanın okuması şart bu yazıyı.
Kadir konusunda bir şey ilave ediyim kadirden bir şey anlamıyorum defansif özelliği zayıf geliyor ona rağmen defansın önünde oynatıyoruz; bence keita gibi adam dururken kadir oynamamalı keita resmen rakipleri biçiyordu oynatmıyordu kadir herkese geç mantığında bizim lig sert lig keita saidou gibi adamları oynatacaksın kalıyor mu alanzinho yattara karşında ikinci dakika da pes ederlerdi
ayrıca hoca mehmet nası musanın yerine kanat diye aldı ki benim gördüğüm iyi bir oyuncu ama ortada çok verimsiz kalıyor uğur kavukun zitanın oynadığı mevkide mehmet nas çok daha verimli olur
balmandol 15.09.2010, 09:52 Günümüz futboluna ve hocalarına bakınca KADRODA ROTASYON diye bir terim çıktı ve çokta güzel bişey bu.
Bursaspor Sercan'ı kaç haftadır yedekten alıp oynatıyor.Alex yedek kalıyor sadece 2 örnek bu...Sivasspor'a bakınca her başlayan 11 aynı,çıkacak oyuncular aynı yerine girenler belli yani.Hocam sen duymamış olabilirsin bu Rotasyon denen hikayeyi ama arada kafanı kaldırıp bi bak neler oluyor diye.
KADİR BEKMEZCİ hiç iyi değil sen diyosunki Kadir iyi KEİTA sırasını bekleyecek..Ne zamana kadar bekler sayın hocam.SUAREZ alındı genç ve yetenekli hani nerde hoca..? Hiç 1 tane paf takımdan oyuncu oynamazmı yaa Allah aşkına onlar nerde..? Koy 1-2 tane genç futbolcu hiç değilse yırtınırlarda belki bişeyler yaparlar.
Eskişehir maçı başlangıç olsun diyorum.Bikaç tane oyuncuyu bi kızağa al sen bak neler oluyor.Ama mutlaka bu takımda Suarez ve Keita 11'de başlamalı bu hafta.Yok inadım inat diyorsa sende ağlayarak gidersin hocam..Aman kendine gel tez yoldan.!!!!!!!
buraks58 15.09.2010, 12:38 arkadaşlar inşallah kısa zamanda takımımız bizleri mutlu edecek sonuçlara imza atacaktır. ancak bu takımdan şampiyonluğa oynadığı dönemdeki sonuçları beklersek ya da o başarıları yakalamayı düşünürsek hata ederiz. nasıl o takım hazmede hazmede zirveye doğru çıktıysa şimdi de aynı şey yapılmalı.bir hafta 3 yemişsek bir sonraki haftada 1 gol atıp kazanmaya bakıcaz yada o bir gol yada goller kazanmaya yetmiyorsa bu sefer bir puan için savaşcaz. inşallah özlediğimiz sivassporu yakın zamanda buluruz.
Mesut Hocaya sesleniyorum, eger bu forumları takip ediyorsa tabii,
Rica ediyorum şu analize bir cevap yazsın !
Sonuçta çok düzeyli ve teknik bir analiz yapılmış.
Cevap vermesi gerekir diye düşünüyoruz.
Yazsında bizde haftalarca kendi kendimizi yiyip durmayalım.
Yazsında öğrenelim, niye 16 oyuncuya mahkumuz ?
Saygılar.
|