Orijinalini görmek için tıklayınız : Rıza ÇALIMBAY


Sayfa : [1] 2

emre41
24.10.2010, 01:14
Rıza Çalımbay (2 Şubat 1963, Sivas),
Beşiktaş'ın ve Türk Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Atom Karınca lakaplı ünlü futbol adamıdır. Futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük yapmaya baslamistir. Son olarak Eskişehirspor'da teknik direktörlük yapmistir ve su an Sivasspor'u çalıştırmaktadır.

Futbolcu Kariyeri

Futbola Beşiktaş'ın altyapısında başladı. 1980/1981 sezonunda A takım kadrosuna yükseldi. Orta sahanın sağında görev almasına rağmen orta sahanın ortasında ve sağbek mevkiinin de alternatif adamıydı. Beşiktaş'ın zor günlerden kurutlmak için altyapıya yönelmesi ve ilk yıllarında bireysel futbola çok prim tanıyan Türk futbolunda Miliç, Stankoviç ve Gordon Milne gibi disipline ve takım oyununa önem veren teknik direktörlerin oyuncusu olması önünü açtı ve yıllarca Beşiktaş'ın vazgeçilmez takım oyuncusu oldu.

Beşiktaş A Takımı'nda 16 sezonda 494 lig maçı oynadı ve toplam 41 gol kaydetti. 1. Lig tarihinde en çok forma giyen Beşiktaş'lı oyuncu unvanını aldı. Futbol yaşantısı boyunca sadece Beşiktaş forması giydi ve yıllarca başarıyla kaptanlık yaptı.

16 sezonda 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 6 TSYD Kupası kazanan Rıza Çalımbay, 1996 Temmuz'unda jübile yaparak aktif futbola veda etti.

Milli Takım Kariyeri

Rıza Çalımbay, 37 kez A, 8 kez Ümit ve 6 kez de Genç olmak üzere toplam 52 kez Milli formayı giydi. 13 Kasım 1991'de 3-1 kaybedilen İrlanda Cumhuriyeti maçında tek golü penaltıdan kaydetti. 1992'de UNICEF'in düzenlediği dünya karması maçında Almanya'ya karşı Dünya Karması'na seçildi.

Teknik Direktörlük Kariyeri

Futbolu bıraktıktan sonra İngiltere'ye teknik direktörlük kurslarına giden Rıza Çalımbay, daha sonra Türkiye'ye dönerek Christoph Daum'un yardımcı antrenörü olarak 2000/2001 sezonunda Beşiktaş'da ilk teknik hocalık görevini aldı. Ardından Alman Hoca ile anlaşamayarak, Göztepe'nin başına teknik direktör olarak geçen Çalımbay Göztepe'yi ligde 8. yaptı, daha sonra Denizlispor ve Çaykur Rizespor'da görev almış; çalıştırdığı tüm takımlar da başarılı sonuçlar almıştır. Özellikle Denizlispor'la UEFA Kupası'nda son derece başarılı sonuçlar almıştır.

Beşiktaş

2004/2005 sezonun ortasında Vicente Del Bosque'den boşalan Beşiktaş teknik direktörlüğü görevine gelmiştir. Çok kötü bir sezon geçiren moralsiz Beşiktaş onun yönetiminde sezonun ikinci yarısı başarılı bir dönem geçirdi ve onun takımın başında bulunduğu dönem göz önünde bulundurulunca devreyi lider olarak kapıyordu. Bir sonraki sezonun başında, 11 Eylül 2005'de Beşiktaş Malmö FF'i kendi sahasında ezip geçerek 4-1 yendi. Arkasından 2005/2006 sezonu başında Türkiye Süper Ligi'nde bir türlü istenen sonuçların gelmediği ortaya atılınca ligin 9.haftasında Beşiktaş'daki görevinden istifa etti.

Ankaraspor

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Ankaraspor'un teknik direktörlüğüne getirildi. Ancak iddialı başladığı sezonda aradığını bulamayan ve düşme tehlikesi yaşayan bu takımda da başarılı olamadı. Sezon tamamlanmadan Ankaraspor teknik direktörlüğü görevinden de ayrılmak durumunda kaldı.

Çaykur Rizespor

2006-2007 sezonunun ilk yarısında herhangi bir takım çalıştırmayan Çalımbay, 18 Aralık 2006 tarihinde Beşiktaş'a gelmeden önce teknik direktörlük yaptığı Çaykur Rizespor'un başına ikinci kez getirilmiştir.

Göztepe

2007-2008 sezonunda, Altınbaş Holding'in Göztepe yönetimini TMSF'den satın alması sonucu, Çalımbay ile iyi ilişkiler içerisindeki holding yönetimince Göztepe'de sportif direktör olarak görevlendirilmiştir.

Eskişehirspor

Çalımbay, 2008-09 sezonunda Turkcell Süper Ligi'ne yeniden yükselmiş olan Eskişehirspor klub ile anlaşarak kariyerine burada devam etme kararı vermiştir. 2010-11 sezonunun 6. haftasinda Eskişehirspor yönetimi kararıyla görevine son verilmiştir[1]. Sözlesmesinin fesh edilmesine sebep olarak yapilan yatirimlara ragmen ve takimin basinda ücüncü sezonu olmasina ragmen istenilen basariyi ve istikrarı elde edememesi gösterilmiştir. 2010-11 sezonunda altı macdan dört yenilgi ve iki beraberlik almabilmistir.

Eskişehirspor'da genel olarak başarılı bir dönem gecirmiştir. 2008-09 sezonunda takim Turkcell Süper Ligi'ge yeni yükselmesine ragmen sezonu 11. sirada noktalamistir ve 2009-10 sezonunda ligi 7. sirada bitirilmistir. Bu iki sezonda özellikle Dört Büyük'lere karsi oynanilan maclarda cok başarılı olunmustur. Bu başarı ama istikrarlı bir sekilde sürdürülememistir.

Rıza Çalımbay görevinden alinmasini söyle degerlendirmistir[2]:

“ "Efsane Es-Es’i yeniden ayağa kaldırdık. ancak bu sezon defansa takviye yapmak istedik. İstediklerim alınmadı. Geride kalan 6 hafta beni çok yordu. Öte yandan çok hırslandırdı. Teknik direktörlüğe yeni başlamış gibiyim. Eskişehirspor’dan böyle gitmeyi hak etmedim. Süper Lig’de daha iyi, daha pahalı kadrolar var. Onların durumları da istedikleri gibi değil ama herkes hocasına sahip çıkıyor." ”


-----Sivasspor------

Rıza Çalımbay son olarak Türkiye Spor Toto Süper Ligi 2010-2011 sezonunun 10. haftasında kendi memleketinin takımı olan Sivasspor'un teknik direktörlük görevini üstlenmiştir.



BAŞARILAR DİLİYORUZ..

MaXiMuM
24.10.2010, 01:19
Hoş geldin memleketine Atom karınca :)

sewaz58
24.10.2010, 02:11
Rıza Çalımbay Sivaslıdır.Başka söze ne hacet !

yigidolar06
24.10.2010, 02:48
rıza hoca geçmiştede kardeşi kemali göndererekte sivassporda oynatmıştı ayrıca yardımcı hocalarından bülent albayrakta sivassporumuzu 3 ligte çalıştırmıştı kendiside birzamanlar hazırlık macı olsada sivasspor forması giyerek fenerbahçeye karşıda oynamıştır memleketine hoş eldin rıza hocam

rsimsek
24.10.2010, 03:09
arkadaşlar benim için bu saatten sonra ismin önemiyok..yeterki sivassporumuz bir istikrar yakalasın yeter..2 senedir yeter çektiğimiz.....İNADINA SİVASSPOR..

alacahan5834
24.10.2010, 08:16
sonunda adam gibi biri geldi takıma çok şükürrrr

pover58
24.10.2010, 09:24
geçmiş önemli degil zaten geçmiş gitmiş biz önümüze bakmalıyız.hocamıza şartsız destek verip bu çamurdan hep birlikte çıkmalıyız.sivasın sivaslıdan başka dostu yok akıllı olalım.rıza hocayı istemiyen sevmiyen olabilir.her şey bi tarafa sivasspor bir tarafa.her şeyi unutup sivasspor için hocamıza sahip çıkıp destek olacagız.başkası bize yakışmaz.

sibur
24.10.2010, 09:49
çok yanlıs bır karar sonumuz hayrolsun...mesut bakkal evet kötüydü ama rıza çalımbay çok iyi bir teknık adam değil..mecnun baskan treni uçuruma yuvarlamıştır...

karşıyakalı
24.10.2010, 09:57
sivaslı olabilir çok efendi olabiler ama bunlar iyi teknik direktörlük için birer ölçü olamaz.inşallah çok başarılı olur ve tekrar tarih yazarız. sebebini bilmiyorum ama rıza hoca ismi bana hiç heyacan vermiyor sanki rıza hocada diger gezici teknik direktörler gibi oldu galiba :confused:

abdullah58
24.10.2010, 10:39
Allah seni ve bizi utandirmasin
bizler senden cok sey bekliyoruz
sende elindeki dar ve yasli kadroyla bunlari basarabilirmisin bilmiyorum
en azinda yilbasina kadar transfer zamanina kadar yaptiracagin yeni transferler gelene kadar puan kaybimiz alz olsa
Allah yar ve yardimcin olsun
Atom karinca RIZA HOCAM
memleketine hos geldin

esrarengiz
24.10.2010, 11:12
rıza hoca geçmiştede kardeşi kemali göndererekte sivassporda oynatmıştı ayrıca yardımcı hocalarından bülent albayrakta sivassporumuzu 3 ligte çalıştırmıştı kendiside birzamanlar hazırlık macı olsada sivasspor forması giyerek fenerbahçeye karşıda oynamıştır memleketine hoş eldin rıza hocam

dayi cok guzel demissin ama kardesi kemal da oynamiyordu yaa gozun sevemm idmana cikmazdi maca cikardi bom bos dolanirdi torpille oynardi o zamanlar kemal ...... ben cocuk aklimla bile o zamanlar derdim bu adami nie oynatiyorlar diye o zamanlar torpilin yerini simdi rusvet almis :))
riza hoca dogru kararmi bilmiyorum yoksa kisa bir dinlenme donemimi bu sezon sonunda gidermi gitmezmi garanti degil... fakat kadrodaki diger oyunculari gorecek kadarda iyi bir gozlemci riza hoca onlarada sans verecegini inaniyorum... fakat ortada bir problem var butun teknik direktorler bir digeri gitmeden takimla anlastigi bir donemde rizanin sivasa gelmesi ne kadar dogru???? ve sivasspor rizanin kafasindaki oyun yapisina sahip birtakim goruntusunden cok uzak bence.. cunku sivasspor riza hocanin kafasindaki takim olsaydi sivas spor super lige ciktiginda gelirdi benim kanaatimce... yonetimin hocaya ne verecegi cok onemli bu konuda tam destekmi yoksa gundem degistirmek icin yapilan oyalama seklimi hani taraftar biraz sakinlessin seklinde felan.. insallah basarili olurda sivas spor hak ettigi yerlere geri gelir... tekrar ediyorum riza calimbay in aklindaki sivas spor degil .... herkes hemserim hemserim diye diye sahipleniyor simdi..yarin ne diyecekler bilmiyorum... transfer doneminde yonetim hocaya ne kadar destek verecek ve hoca bu destegi gercektende gerektigi yerleremi kullanacak... unlarin hepsi soru isareti seklinde kaliyor??????????????????????? ??????????????????????

DoomsDay58
24.10.2010, 11:28
Öz geçmişi çok güzel İnşAllah Onun'la çok başarılı oluruz hemde hemşerimiz

csahin
24.10.2010, 11:33
çok yanlıs bır karar sonumuz hayrolsun...mesut bakkal evet kötüydü ama rıza çalımbay çok iyi bir teknık adam değil..mecnun baskan treni uçuruma yuvarlamıştır... neden öyle yazıyorsun a hemşerrim sporla dini ve dili siyaseti karıştırmayın haddinizi bilin sivas sporu tutabilirsin ama yönetimin işinekarışmayın saygılar rıza hoca çok güzel şeyler yapacak

fedayi
24.10.2010, 13:04
bir yiğit geldi yiğitler diyarına hadı rıza hoca göster kendini

fatih585858
24.10.2010, 13:25
Rıza hocam memleketine hoşgeldin , inşallah başarılı olursun. Muhsin hoca gibi efendi , düzgün, beyefendi bir hoca olan Rıza Çalımbay ile inşallah başarılı yıllar geçiririz.

HALIL
24.10.2010, 13:37
bence sivaslinin sivaslidan baska dostu yok daha ne diyelim hosgeldin:)

mm1970
24.10.2010, 13:52
Rıza Çalımbay (2 Şubat 1963, Sivas), Beşiktaş'ın ve Türk Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Atom Karınca lakaplı ünlü futbol adamıdır. Futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük yapmaya başlamıştir. Şu anda Sivasspor'u çalıştırmaktadır.

Konu başlıkları [gizle]
1 Futbolcu Kariyeri
2 Milli Takım Kariyeri
3 Teknik Direktörlük Kariyeri
3.1 Beşiktaş
3.2 Ankaraspor
3.3 Çaykur Rizespor
3.4 Göztepe
3.5 Eskişehirspor
3.6 Sivasspor
4 Kaynakça
5 Dış Bağlantılar


Futbolcu Kariyeri [değiştir]
Futbola Beşiktaş'ın altyapısında başladı. 1980/1981 sezonunda A takım kadrosuna yükseldi. Orta sahanın sağında görev almasına rağmen orta sahanın ortasında ve sağbek mevkiinin de alternatif adamıydı. Beşiktaş'ın zor günlerden kurutlmak için altyapıya yönelmesi ve ilk yıllarında bireysel futbola çok prim tanıyan Türk futbolunda Miliç, Stankoviç ve Gordon Milne gibi disipline ve takım oyununa önem veren teknik direktörlerin oyuncusu olması önünü açtı ve yıllarca Beşiktaş'ın vazgeçilmez takım oyuncusu oldu.

Beşiktaş A Takımı'nda 16 sezonda 494 lig maçı oynadı ve toplam 41 gol kaydetti. 1. Lig tarihinde en çok forma giyen Beşiktaş'lı oyuncu unvanını aldı. Futbol yaşantısı boyunca sadece Beşiktaş forması giydi ve yıllarca başarıyla kaptanlık yaptı.

16 sezonda 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 6 TSYD Kupası kazanan Rıza Çalımbay, 1996 Temmuz'unda jübile yaparak aktif futbola veda etti.

Milli Takım Kariyeri [değiştir]
Rıza Çalımbay, 37 kez A, 8 kez Ümit ve 6 kez de Genç olmak üzere toplam 52 kez Milli formayı giydi. 13 Kasım 1991'de 3-1 kaybedilen İrlanda Cumhuriyeti maçında tek golü penaltıdan kaydetti. 1992'de UNICEF'in düzenlediği dünya karması maçında Almanya'ya karşı Dünya Karması'na seçildi.




Teknik Direktörlük Kariyeri [değiştir]
Futbolu bıraktıktan sonra İngiltere'ye teknik direktörlük kurslarına giden Rıza Çalımbay, daha sonra Türkiye'ye dönerek Christoph Daum'un yardımcı antrenörü olarak 2000/2001 sezonunda Beşiktaş'da ilk teknik hocalık görevini aldı. Ardından Alman Hoca ile anlaşamayarak, Göztepe'nin başına teknik direktör olarak geçen Çalımbay Göztepe'yi ligde 8. yaptı, daha sonra Denizlispor ve Çaykur Rizespor'da görev almış; çalıştırdığı tüm takımlar da başarılı sonuçlar almıştır. Özellikle Denizlispor'la UEFA Kupası'nda son derece başarılı sonuçlar almıştır.

Beşiktaş [değiştir]
2004/2005 sezonun ortasında Vicente Del Bosque'den boşalan Beşiktaş teknik direktörlüğü görevine gelmiştir. Çok kötü bir sezon geçiren moralsiz Beşiktaş onun yönetiminde sezonun ikinci yarısı başarılı bir dönem geçirdi ve onun takımın başında bulunduğu dönem göz önünde bulundurulunca devreyi lider olarak kapıyordu. Bir sonraki sezonun başında, 11 Eylül 2005'de Beşiktaş Malmö FF'i kendi sahasında ezip geçerek 4-1 yendi. Arkasından 2005/2006 sezonu başında Türkiye Süper Ligi'nde bir türlü istenen sonuçların gelmediği ortaya atılınca ligin 9.haftasında Beşiktaş'daki görevinden istifa etti.

Ankaraspor [değiştir]
Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Ankaraspor'un teknik direktörlüğüne getirildi. Ancak iddialı başladığı sezonda aradığını bulamayan ve düşme tehlikesi yaşayan bu takımda da başarılı olamadı. Sezon tamamlanmadan Ankaraspor teknik direktörlüğü görevinden de ayrılmak durumunda kaldı.

Çaykur Rizespor [değiştir]
2006-2007 sezonunun ilk yarısında herhangi bir takım çalıştırmayan Çalımbay, 18 Aralık 2006 tarihinde Beşiktaş'a gelmeden önce teknik direktörlük yaptığı Çaykur Rizespor'un başına ikinci kez getirilmiştir.

Göztepe [değiştir]
2007-2008 sezonunda, Altınbaş Holding'in Göztepe yönetimini TMSF'den satın alması sonucu, Çalımbay ile iyi ilişkiler içerisindeki holding yönetimince Göztepe'de sportif direktör olarak görevlendirilmiştir.

Eskişehirspor [değiştir]
Çalımbay, 2008-09 sezonunda Turkcell Süper Ligi'ne yeniden yükselmiş olan Eskişehirspor klub ile anlaşarak kariyerine burada devam etme kararı vermiştir. 2010-11 sezonunun 6. haftasinda Eskişehirspor yönetimi kararıyla görevine son verilmiştir[1]. Sözlesmesinin fesh edilmesine sebep olarak yapilan yatirimlara ragmen ve takimin basinda ücüncü sezonu olmasina ragmen istenilen basariyi ve istikrarı elde edememesi gösterilmiştir. 2010-11 sezonunda altı macdan dört yenilgi ve iki beraberlik almabilmistir.

Eskişehirspor'da genel olarak başarılı bir dönem gecirmiştir. 2008-09 sezonunda takim Turkcell Süper Ligi'ge yeni yükselmesine ragmen sezonu 11. sirada noktalamistir ve 2009-10 sezonunda ligi 7. sirada bitirilmistir. Bu iki sezonda özellikle Dört Büyük'lere karsi oynanilan maclarda cok başarılı olunmustur. Bu başarı ama istikrarlı bir sekilde sürdürülememistir.

Rıza Çalımbay görevinden alinmasini söyle degerlendirmistir[2]:

“ "Efsane Es-Es’i yeniden ayağa kaldırdık. ancak bu sezon defansa takviye yapmak istedik. İstediklerim alınmadı. Geride kalan 6 hafta beni çok yordu. Öte yandan çok hırslandırdı. Teknik direktörlüğe yeni başlamış gibiyim. Eskişehirspor’dan böyle gitmeyi hak etmedim. Süper Lig’de daha iyi, daha pahalı kadrolar var. Onların durumları da istedikleri gibi değil ama herkes hocasına sahip çıkıyor." ”


Sivasspor [değiştir]
Rıza Çalımbay son olarak Türkiye Spor Toto Süper Ligi 2010-2011 sezonunun 10. haftasında kendi memleketinin takımı olan Sivasspor'un teknik direktörlük görevini üstlenmiştir.

egeli58
24.10.2010, 15:17
Rıza Çalımbay Sivaslıdır.Başka söze ne hacet !

NE ALAKASI VAR!!!???

titizyiğido
24.10.2010, 15:34
bizim için hayırlı olur inşallah

tekdoktiri
24.10.2010, 17:01
DOĞDUN TOPRAKLARA HOŞGELDİN GARDAŞ YİĞİDO

mgulseven
24.10.2010, 17:59
İnşallah bütün camiaya,SİVAS'a ve SİVASSPOR'a hayırlı ugurlu olur.Yönetimce biran önce kendine gelip transfer ve cezalılara bir çare bulursa heralde en kısa zamanda özledigimiz yerlere geliriz.

bulutbey27
24.10.2010, 18:06
hoş geldin rıza hoca nşallah senin gelişin bizim takımın miladı olur

Sivas&Tokat
25.10.2010, 16:57
Sivasımıza Hayırlı olsun . .

ercan_dpinar
25.10.2010, 18:12
rıza çalıbay adam gibi adamdır teknik adamlığı da öyledir bu yaşına kadarda yanlış işlerin içinde hiç olmamıştır :)

Eyvaz94
25.10.2010, 20:34
Tüm camiaya hayırlısı olsun.

Berkkaya5858
25.10.2010, 22:15
sivasın sivaslıdan başka dostu yoktur ne mutlu sivas sporluyum diyene rıza çalımbay hemşerime sonsuz başarılar dilerim hep destek tam destek şampiyon sivas

yıldızelii8
25.10.2010, 22:26
Sivaslının Sivaslıdan başka düşüneni yok düzelir inş:D

suçatı58
27.10.2010, 08:59
Valla geldiğine pek sevinmemiştim ama tv.de izledim konuşmaları, hareketleri beni etkiledi. Umarım uzuun yıllar takımımızda çalışır. Lütfen anlayışlı ve yardımcı olalım,Bence kesinlikle hakedecektir.

58 memo
27.10.2010, 17:55
Rıza hocamızın özgeçmişi çok güzel anlatılmış
memleketinin takımına hoşgeldin Rıza hoca
Allah utandırmasın,başarılar dileriz...

erolbal
21.11.2010, 12:07
Bu mesajı Kasımpaşa maçından sonra düşündüm. Mesajımı geçen hafta size iletebilseydim daha anlamlı olurdu diye düşünüyorum. Ancak tatil dolayısıyla aksaklıklar oldu.

Değerli teknik direktörümüz Rıza Çalımbay'ı genç kardeşlerimiz iyi tanımayabilirler. Benim yaşıtlarımın futbaol oynadığı dönemlerin en çok akılda kalan futbolcularından birisidir. Maçları sürekli takip ettiğim, kendisini defalarca sahada, defalarca televizyonda izlediğim için onun futbolculuğuna şapka çıkarırım. Beşiktaşı tutmadığım halde Rıza kardeşimi hayranlıkla izledim. O'nun kadar maç başına ceza sahasına orta yapan futbolcu hatırlamıyorum. "Atom Karınca" ismi boşuna verilmemiştir.

Karakterine gelince; ailesinin sosyal yapısından, memleketinden, çevresinden dolayı kompleks yapmayan, bazıları gibi iki yüzlü davranmayan, cilalı kişilikler sergilemeyen, her zaman olduğu gibi görünen, "şöhret artistliği" yapmayan bir insandır.

Geçen hafta statta izlediğim Kasımpaşa maçının herhalde en çok efor sarfeden adamıydı. Yenilgiden daha çok kendisine üzüldüm desem yanlış olmaz.

Ben şahsen kendisine inanıyor ve güveniyorum. Tüm Sivasspor camiası olarak sonuna kadar arkasında olmalıyız. Böyle iyi niyetli insanların başarılı olacağını unutmayalım. Çünkü emek kutsaldır ve her zaman at hırsızları kazanmayacaktır.

Sonsuz başarılar dilerim hocam.....

zaral
21.11.2010, 12:14
her ne kadar onun son dönemlerine denk geldiysemde onu sahada defalarca canlı izleme şansım oldu oyunculuğu için zaten kimse bişey diyemez umarım hoca olarakta doğduğu topraklarda kendini gösterir ve sembolümüz olur Herkese Saygılar ...

007furkan1994
03.12.2010, 21:40
SİVASI ÇÖZMÜŞ BİR HOCA GERÇEK BİR YİĞİDO...

PEDRİEL,ZİYA,UĞUR ARA SIRA ALİŞAN GİBİ GENÇLERE ŞANS VERMESİ ÇOK DOĞRU UMARIM DEVAMI GELİR

GERÇİ HAYRO VE APO NUN SAKATLIĞI FALAN VAR AMA UMARIM GENÇLERDEN OYNAYANLAR ARTAR BÖYLE PROF FUTBOLCUYUM DİYE GEÇİNENLERİN TAKIMI REZİL ETMESİNDEN SE BU ÇOCUKLAR MAÇ KAYBETSİN

KASIMPAŞA MAÇINDAKİ YENİLEN 2. GOL REZİLLİĞİN DANİSKASI

58 SiVaSıM 58
03.12.2010, 22:12
rıza hocamız zaten bunu esesdede yaptı gençlere çok şans veren bir isim takımdan 31 yaş ve üzeri tüm oyunculşar yollansın

tekdoktirin
04.12.2010, 00:25
rıza hoca işallah bu takımı kurtarır bu yıl daha sonra süper olur işi sıvasta heykeli dikilir seviyorum onu adam gibi adam

ozledımeskıyı
04.12.2010, 11:38
sivaslı olabilir çok efendi olabiler ama bunlar iyi teknik direktörlük için birer ölçü olamaz.inşallah çok başarılı olur ve tekrar tarih yazarız. sebebini bilmiyorum ama rıza hoca ismi bana hiç heyacan vermiyor sanki rıza hocada diger gezici teknik direktörler gibi oldu galiba :confused
Arkadaşım biraz saçmaladığının farkındasın dır süper lige yeni çıkan tamkımı 11. yapmak ne demektir bilmiyosun galba sivasspor da böyle tırmanışa geçmişti eğer rıza hocanın dedikleri olsa 1 sezon daha kalsaydı su an es es sampıyonluga oynuyodu

ozledımeskıyı
04.12.2010, 11:41
Rıca hocanın geçmişine ve kariyerine yorum yapanlar Bülent Uygun un kariyeri daha iyimiydi bi düşünün

fatiht95
04.12.2010, 12:24
rıza hoca lütfen özel idare spordaki veysel kırası görrr şuan sivassspor da as oynuyabilecek bi futbolcu daha 27 yaşındaaa

ozledımeskıyı
04.12.2010, 14:07
Hocanın hiçbir fotosunda gumuyo takımın halınden olsa gerek inş 2 yarı çok guler çok
;););)

eroldeger
04.12.2010, 19:35
benrıza hocaya çok güven miştim ama güvenim bitti nedeni oyuncuları çözemiyor ermana kaleci akına uğur kavuğa m.nasa güvenen hoca dan birşeyçıkmaz erman bu gün golatmasına ramen her oynadığı maçta bizi yakmıştır çünkü geldiği günden beri onunla hiç maç olamadık akın hermaçta hatalı gol yiyor bjk maçını onun yüzünden kayıp etik bütün bunları görmeyen hoca sorgulanır bence benim anlamadığm yardımcı ve yöneticilerde bir şeyden anlamıyorlar ikiyıldır durun ortada insan bunları görmezmi ya insan bukadarmı basiretsiz olur ya adam geleli iki yılolmuş hiç bir olumlu harekatı yok insan bunların başarı çizelgesini tutmazmı ya orasıciflikmiya cok yazık

alemdarlar
20.12.2010, 20:51
Hocam herşey için çok teşekkür ederiz.Renk kattın takıma.

bozatli58
20.12.2010, 23:08
rıza hoca başarılı dır devamı gelecektir hocalıgına kariyerine kimse laf söliyemez
yalınız hocadan bır ricam var her seferinde bu takımı ben yapmadım demesi beni üzüyor herkes biliyor senin yapmadıgını güveniyorum başarıli olacak hep destek tam deatek

yigido Atilla
17.02.2011, 14:30
Riza hocanin gelisiyle takim ruhuna kavustuk ama malesef futbol takim oyunu sahada 1- 2 kisi takima uyum saglayamadigi icin istedigimiz puanlari alamiyoruz, Riza hocaninda degerlendirdigi gibi Amatör bir takim futbolcularin yapmayacagi hatayi yapiyorlar, hani Bir ata sözü vardir bir incir bir cuvali berbat eder diye, iste bu cürükleri sezon sonunda takimdan riza hocanin uzaklastiracagini düsünüyorum... Sampiyonluga oynagigimiz futbolu tam olarak oynayamasakta o ana yakin futbol oynuyoruz, malesef Emegimizin karsiligini Futbol kapasitesi belirli bir iki kisi sayesinde alamiyoruz elimizden ucup gidiyor. Ama ben inaniyor Ve Riza Hocaya Güveniyorum cünkü süperligde neler yaptigini hepimiz biliyoruz. süperligin en deneyimli hocalarindan biridir. Bu takim asla düsmeyecek bu duruma getirenleri hepimiz biliyoruz, Futboldan anlamanyanlara takim teslim edilirse bundan kötüsünü beklemek hayal olur, Internetten Teknikdrektör arayip takimin basina getirenleridir!!!!! sivasspora Futboldan anlayan yani ayni Bülent uygunun yaptigi Adina ne derseniz deyin Menejermi Futboltakiminda sorumlu Türkiye de genc ve yetenekli futbolculari Tarayip yavas yavas takima monta edecek bir sahisa sivassporun ihtiyaci vardir.... 2. Devra cok sanssiz basladik sampiyonluga oynayan takimlarla maclar yaptik... ama inaniyorum sivassporun bir kac seri galibiyete ihtiyaci var onlari aldiktan sonra artik macalara daha öz güvenle cikacagiz....ve puanlari tabeleye yazdiracagiz.... su konumda sivassporu süperligde Riza hocadan baska hic kimse kurtaramaz

RIZA HOCA SANA GÜVENIYORUM .....

58_babacan_58
17.02.2011, 14:34
Bir takımın galibiyet alması için öncelikle defansının iyi olması lazım,tamam bizim hücum silahlarımız güçlendi ama takımın defansı kötü olunca malesef mağlubiyette kaçılnılmaz oluyor,biz galibiyet istiyorsak öncelikle defans yapmasını bilmeliyiz...

güneşyurdu
17.02.2011, 14:34
hepsi bir galibiyete bakıyor.bir galibiyet önümüzü açacak.bu takım gelecekte çok iyi olacak.

karahisarli
17.02.2011, 14:38
tabiki riza hoca ya sonuna kadar destek sadece bir macta hata yapti diye hoca kötü diyemeyiz hocadan önce takim üc pas yapamazdi orta sahayi gecmekte zorlanirdik kanatlar ölüydü amatör takim gibi oynardik bence suanda en iyi pas yapan takimiz ts macinda bende riza hocada hata buldum hizli rakip karsisinda bizim yavas defansi ileri almamaliydi ama hocamizin cok iyi ders cikardigini tahmin edebiliyorum ....

Yusuf Çevik
17.02.2011, 14:49
Evet kardeşim güzel bir konuya değinmişsin.Rıza hoca`nın dediği gibi çok basit goller yiyoruz.Ama bu sorunu çözecek olanda Rıza hoca.Sonuna kadar arkandayız Hocam!!!

risale69
17.02.2011, 14:49
şampiyonluğa oynadığımız yıllarda dahi topu ayağımızda fazla tutamıyor kontatak futbolu oynayarak sonuca gitmeye çalışıyorduk.
rıza hoca bu anlayışı değiştirdi. şimdi sahaya daha iyi yayılan topa daha fazla hükmeden bir takımımız var.defans zaafımız dışında pek sorun da yok.
rıza hocanın şanssızlığı takımı sezon ortasında devralması.
eğer sezon başında bu kadroyu rıza hoca kursaydı şampiyon olmasak bile kafaya oynayan bir takımımız olurdu.
rıza hoca elinden geleni yaptı. trabzon maçı sonrası basın toplantısında dokunsan ağlayacak kadar üzgün görünüyordu.ligde kalmak istiyorsak rıza hocamıza ve takımımıza sonuna kadar destek olalım.başka çaremiz yok.

Çılgın Türk
17.02.2011, 14:57
herkes fikstür kolaylasti diyor ama ben ayni fikirde degilim.
önümüzdeki 5 mac sivasspor'un kaderini cizecektir.
benim sahsi fikrim eger eskisehir ve manisaspor maclari kaybedilirse Riza Calimbay istifa eder (gönderilir)

yigido Atilla
17.02.2011, 14:59
tabiki riza hoca ya sonuna kadar destek sadece bir macta hata yapti diye hoca kötü diyemeyiz hocadan önce takim üc pas yapamazdi orta sahayi gecmekte zorlanirdik kanatlar ölüydü amatör takim gibi oynardik bence suanda en iyi pas yapan takimiz ts macinda bende riza hocada hata buldum hizli rakip karsisinda bizim yavas defansi ileri almamaliydi ama hocamizin cok iyi ders cikardigini tahmin edebiliyorum ....


Yukarida belirttigin Gibi takim 3 pas yapamiyordu !!!! Bunlar Riza hocanin gelisiyle düzeldi arti güzel futbol oynamaya basladik, Sirti kaleye dönük kendi kalemize gol atiyoruz, Burak bir bire benzer pozisyonda kaleciyle karsi karsiya kaliyor Buraki 30 metreye yakin bizim futbolcumuz takip ediyor neden yere indirmiyor, bunlari herhalde hocasindan ögrenecek degil süperligde futbol oynayan bir futbolcu.... iste bu cürükler takimin düzenini bozuyor... Rakip futbolcu senden hizli ise defans futbolcu olarak sahada ona göre mesafe degesini kurmasi gerekiyor bunu hocasinin söylemesi gerekmiyor..

ayna26
17.02.2011, 15:49
T.Direktör bir takım için çok önemlidir.Bizim süper lig serüvenimizde başarılı olmamızda, başarısız olmamızda önemli etkiye sahip olan teknik direktördür.Şimdi geçmişi bir yana bırakırsak Rıza Çalımbay, takımda aksayan yerlere müdahale etmeye başladı, mücadele gücünü üst safhaya çıkardı, hani daha önceki dönemlerde diyorduk ya "takım mücadele edip yenilse de gam yemeyiz diye"şimdi takım mücadele etmeye başladı ancak eksik yanı takım ruhunu bozan bazı bireysel hatalar yapan oyuncuların kazanılması ya da yerlerine uygun adaptasyonların uygulanması takımın ilerleyen süreçteki pozitif futbolunun meyvelerini vermesine neden olacaktır.Şahsen ben ne yönetimi ne teknik heyeti ne futbolcuları isim vererek eleştirmekten yana değilim, başarı varsa takımın, teknik heyetin v yönetimindir, aynı şekilde başarısızlık varsa da o da hem takımın, hem teknik heyetin hem de yönetimindir.bunlar birbirini tamamlayan halkalardır.Rıza hocaya destek olmak gerek, önemli olan hep bir yandan destek çıkmaktır hem hocaya hem oyunculara hem de yönetime.Düzeyli yönde eleştiri yapmak da her bakımdan farklı düşünceleri farklı yönlerden görme adına takım için olumlu sonuçlara gebe olacağını düşünüyorum.Eskişehir maçını kazanacağımızı düşünüyorum.Eskişehir taraftar gurubunun internet sitesindeki bu amçal ilgili yorumlarda herkes Rıza hocayı kötülerken bu taraftarın kadir şinas olmadığı manasına geldiği aşikardır, E.şehir taraftarı Sivası kolay lokma olarak görüyor, tarihlerinde Sivassporu hiç yenememenin vermiş olduğu eziklik te var tabi bunlarda.biz bunların hevesini kursaklarında bırakarak maçı kazanacağız.bu forumda cuma günü saat 22.00'da bu maçla ilgili galibiyet yorumlarını okumayı zevkle bekliyorum.

cılgınsivas58
17.02.2011, 16:06
herkes fikstür kolaylasti diyor ama ben ayni fikirde degilim.
önümüzdeki 5 mac sivasspor'un kaderini cizecektir.
benim sahsi fikrim eger eskisehir ve manisaspor maclari kaybedilirse Riza Calimbay istifa eder (gönderilir)

küme düşşek bile rıza çalımbayla düşelim

shang
17.02.2011, 16:13
bulup bulabileceğimiz en iyi hocayı bulduk bireysel hataları hiç kimse düzeltemez futbolculardan başka küme düşeceğimiz korkusu bendede var önümüzde fikstür kolaylaştı diye bi şey yok antepe gideceğiz eskişehire gideceğiz manisa ve kayseri içerde bu takımların hangisi karşısında favoriyiz hepside taş gibi takım önümüzdeki 4 5 maç ne oldugumuzu ve geleceğimizin ne olacagını gosterecek bize

zaral
17.02.2011, 16:28
Sonuna kadar devam etmeliyiz bence de hocamızla o gelince takımdaki başına buyrukluk bitti kimse eskisi gibi kafasına göre racon kesemiyo dediğiniz gibi takıma ruh geldi artık daha güzel top oynuyoruz sadece hakemler ve bireysel hatalar nedeniyle burdayız yoksa bence ikinci yarı çok güzel top oynamaya başladı takım ama şanssızız işte ama fikstürde düzelmeye başladı artık rıza hocayada laf edenler hakem kararlarını protesto etsin yada bireysel hata yapan arkadaşları tirbüne gelip motive etsinler biz hep bireysel hatalardan ve hakem hatalarından puan kaybediyoruz hoca ne yapsın Herkese Saygılar...

adalı harun
17.02.2011, 16:37
hocanın sonuna kadar arkasındatız takımda çok belirgin bir etki gösterdi adam topu biliyor bülo hazır takım hocası bizde lorantın iskeleti ile götürdü kendini teknik adam sanınca bozdu kadroyu o gün bu gün iskelet felan kalmadı
eskisehirde simdi rıza hocanın iskeletini götürüyor hoca ise bucayı takım yapaydı menejer kaçakcı bütün yasadışı işlerin altından bülo çıkıyor
rıza hocanın duruşu epeyce bülo eder
düşeceksekte rıza hoca ile düşelim öyle bir sey olmayacak bu kadro alışacak kazanmaya
sivasın sivaslıdan başka dostunun olmadığını bilmemiz lazım

B.DUMANLI
17.02.2011, 16:47
Riza hoca´nin kaderi Eskisehir ve Manisa maclarinda belli olur gibime geliyor.Sivas´li olmasi takimi küme düsürmesini gerektirmez.

yigidoemirkan
17.02.2011, 16:49
çılgın sivas 58 e katılıyorum DÜŞECEKSEKTE RIZA ÇALIMBAYLA DÜŞELİM...

58hsn58
17.02.2011, 16:56
cok guzel yazmissin gardas, su defans hatalari olmasaydi 4 macida galibiyetle ayrilabilirdik.. ama insallah artik riza hocamiz bunu anlamistir ve degisiklik yapacaktir.. Yarin insallah galibiyete hasretligimiz bitecek ve cikisa gececegiz..

sebasteia
17.02.2011, 16:57
herkes fikstür kolaylasti diyor ama ben ayni fikirde degilim.
önümüzdeki 5 mac sivasspor'un kaderini cizecektir.
benim sahsi fikrim eger eskisehir ve manisaspor maclari kaybedilirse Riza Calimbay istifa eder (gönderilir)

kurtulun artık şu zihniyetten! düşeceksek de rıza hoca ile düşeceğiz o kadar! bülent gitti, muhsin geldi, muhsin gitti, mesut geldi, mesut gitti rıza geldi, rıza gidecek.... eeeeeee sonuç?

bülent gibi kan emici bir adamdan kurtulduk, araya araya rıza hocamızı da bulduk, düşsek de kalsak da en azından bi 7-8 yıl bir hoca sivassporumuzu çalıştırsın, bu hoca da rıza hoca olsun isterim.

Çılgın Türk
17.02.2011, 17:03
kurtulun artık şu zihniyetten! düşeceksek de rıza hoca ile düşeceğiz o kadar! bülent gitti, muhsin geldi, muhsin gitti, mesut geldi, mesut gitti rıza geldi, rıza gidecek.... eeeeeee sonuç?

bülent gibi kan emici bir adamdan kurtulduk, araya araya rıza hocamızı da bulduk, düşsek de kalsak da en azından bi 7-8 yıl bir hoca sivassporumuzu çalıştırsın, bu hoca da rıza hoca olsun isterim.

bu isler senin benim istegiyle olmuyor.
dedigim gibi eger bu iki mac kaybedilirse bak bakalim o zaman fikret ünsal ve saz arkadaslari neler söyleyecek, neler yazdiracaklar.
sen simdiye kadar yönetimin agzindan söyle bir aciklama duydun mu? "Biz Riza Calimbay'in arkasindayiz, küme de düssek, kendisi ile uzun yillar calismak istiyoruz" diye ?
bencede uzun vade takimin basinda kalsin, hatta küme düsülürse de kalsin

MaXiMuM
17.02.2011, 17:18
Takım düşmeden bazı arkadaşlar şimdiden takımı düşürmüşler bile. Yapmayın beyler bu nasıl bir taraftarlıktır ? Küme düşme adayları içerisinde en iyi fikstür bizde. Bu takımlar içinde futbol olarak ileriye dönük ümit veren, en iyisi yine bizim takım. BU TAKIM DÜŞMEZ. Ama bazı taraftarlar değil Bank Asyayı 3. ligi bile haketmiyorlar

Çılgın Türk
17.02.2011, 17:29
Takım düşmeden bazı arkadaşlar şimdiden takımı düşürmüşler bile. Yapmayın beyler bu nasıl bir taraftarlıktır ? Küme düşme adayları içerisinde en iyi fikstür bizde. Bu takımlar içinde futbol olarak ileriye dönük ümit veren, en iyisi yine bizim takım. BU TAKIM DÜŞMEZ. Ama bazı taraftarlar değil Bank Asyayı 3. ligi bile haketmiyorlar

gardasim futbolun bir oyun oldugunu ve bu oyunda iyi oynayana degil, rakibinden daha fazla gol atana puan verildigini biliyorsun degil mi?
iyi oyuna puan verilseydi bu sene BJK acik ara sampiyondu.
suan icin küme düsmeye en yakin 4 takim var ve bunlardan bir taneside Sivasspor'dur. bu gercegi görmemek, ihtimalleri konusmamak, KORKUDAN GECE ORMANDA ISLIK CALMAK GIBIDIR.

MaXiMuM
17.02.2011, 17:33
gardasim futbolun bir oyun oldugunu ve bu oyunda iyi oynayana degil, rakibinden daha fazla gol atana puan verildigini biliyorsun degil mi?
iyi oyuna puan verilseydi bu sene BJK acik ara sampiyondu.
suan icin küme düsmeye en yakin 4 takim var ve bunlardan bir taneside Sivasspor'dur. bu gercegi görmemek, ihtimalleri konusmamak, KORKUDAN GECE ORMANDA ISLIK CALMAK GIBIDIR.

bjk mı iyi futbol oynuyor :)
ayrıca seninde dediğin gibi 4 takım aday ve 3 takım düşüyor değilmi. bu 4 takım arasında en iyiside biziz diyorum. var mı bunda bir yanlış ?

MaXiMuM
17.02.2011, 17:37
"İnanmak başarmnın yarısıdır."
"Birine 40 gün deli de, sonunda deli olur."

Takımın düşme ihtimali yok mu? Elbette var ama siz kafanızda düşürmüşsünüz bu takımı ne diyim.

Çılgın Türk
20.02.2011, 02:01
13 mac 2 galibiyet 3 beraberlik 8 maglubiyet
Riza hoca dua etksin ki Sivasli yoksa coktan kapinin önüne konurdu.
seri baslatacagiz diyorlardi aslinda biz seriye coktan basladik ama kimsenin haberi yok ;)

risale69
20.02.2011, 12:16
takımın başına sezon başında geçip takımı bu hale düşürseydi rıza hoca suçlu derdik. ama elinden geleni yaptı.sivasspor küme düşse dahi rıza hocayla devam edilmeli bence.

H_Turan
20.02.2011, 12:20
Eski maçlara baktımda Rıza hoca ne topcuymuş Beşiktaşta ne güzel oynuyormuş

Bayram Akar
20.02.2011, 12:49
Rıza Hocayla devam sonuna kadar destekliyoruz

atabey58
20.02.2011, 13:13
rıza hoca ya hoca bile diyesimgelmiyor. belgi iyi bir futbolcudur ama çok kötü bir t.direktör nerden sivas sporun başına bela olduysa. iyi olsa zaten eskişehir postalamazdı beyler şuan bakın bakalım eskişehire gümbür gümbür gidiyor bülent uygunla. bizde rıza hocayla tıngır tıngır paldur küldür aşağı doğru gidiyoruz 12 maç yapmız 2 galibiyeti var 8 mağlubiyet nasıl bir hoca nasıl bir savunma sizden anlamıyorum.

noname87
20.02.2011, 14:04
rıza hoca ya hoca bile diyesimgelmiyor. belgi iyi bir futbolcudur ama çok kötü bir t.direktör nerden sivas sporun başına bela olduysa. iyi olsa zaten eskişehir postalamazdı beyler şuan bakın bakalım eskişehire gümbür gümbür gidiyor bülent uygunla. bizde rıza hocayla tıngır tıngır paldur küldür aşağı doğru gidiyoruz 12 maç yapmız 2 galibiyeti var 8 mağlubiyet nasıl bir hoca nasıl bir savunma sizden anlamıyorum.

Skorlara bakarak söylediğin çok belli Eskişehir çok kötü oynuyor Bülent Uygunun işi zor biz şu an ligde ilk 10 takım arasında olmamız lazım oynadığımız oyunla Mesut Bakkal devrine göre dağlar kadar fark var trabzondan 6 yiyen manisadan 3 yiyen takımdan eser yok Rıza Çalımbay hoca değilmiş aldığı oyuncular bile vizyonunu gösterir 30-35 yaşındaki adamlar yerine gelecek vaat eden adamlar alındı grosicki gibi adamı getirdiğine göre futbolu biliyor hoca

akkara58
20.02.2011, 14:09
küme düştük gibi...artık üzüntüden perişan olduk ağababası gelse nolucak!!!:confused::confused: :confused::confused:

sebasteia
20.02.2011, 23:51
13 mac 2 galibiyet 3 beraberlik 8 maglubiyet
Riza hoca dua etksin ki Sivasli yoksa coktan kapinin önüne konurdu.
seri baslatacagiz diyorlardi aslinda biz seriye coktan basladik ama kimsenin haberi yok ;)

valla birader çok daha kötülerini gördük. mesut bakkal'la 22 veya 23 maçta bir galibiyet almadık mı? rıza hoca şu istatistikle bile daha iyi.

rıza hocamızla sonuna kadar varız. yanlız o da sivas'la sonuna kadr gidecek mi kesinleştirmesi lazım. bank asya'ya düşsek yine rıza hoca bizimle olsun isterim.

zgR
20.02.2011, 23:58
Riza hocaya guveniyorum ben her ne kadar kotu gitsede takim.manisaya patlayacak gibi geliyor bana.

B.DUMANLI
21.02.2011, 00:30
Telafisi olmayan maclara girdik artik,verilecek her olumlu taktik ve kadronun kurulusu bir sehrin gelecegini belirliyecek.

güneşyurdu
21.02.2011, 00:33
rıza hoca takıma iyi top oynatıyor ama sonuca gidemiyor.bu da sanırım hocanın ilk 11 seçimi hatalı olmasıyla ve de oyuna müdahele edemesiyle ilgili

güneşyurdu
21.02.2011, 00:34
bir rıza hocamı severim başarısızda olsa o bizim hocamız.ancak neden gözleri doldu niye ağlamaklı oldu eskişehirde onu anlamadım.hocam sen unutmaki sivasın hocasısın.sivas altın gibidir yere düşmeyle psalanmaz.

Çılgın Türk
21.02.2011, 12:48
valla birader çok daha kötülerini gördük. mesut bakkal'la 22 veya 23 maçta bir galibiyet almadık mı? rıza hoca şu istatistikle bile daha iyi.



yanlis hatirliyorsun gardasim

Mesut Bakkal:
2009/2010 sezonu 8 mac 1 galibiyet (hükmen) 7 beraberlik
2010/2011 sezonu 9 mac 1 galibiyet 4 beraberlik 4 maglubiyet
Toplamda 17 mac 2 galibiyet 11 beraberlik 4 maglubiyet = 17 Puan

Riza Calimbay: 13 mac 2 galibiyet 3 beraberlik 8 maglubiyet = 9 Puan

bu tabloya ve o dönemki kadrolara ve bu dönemki kadrolara bakacak olursak bence Mesut Bakkal daha basarili idi

existence
21.02.2011, 14:12
HEP DESTEK TAM DESTEK.

Harput0658
21.02.2011, 17:22
yanlis hatirliyorsun gardasim

Mesut Bakkal:
2009/2010 sezonu 8 mac 1 galibiyet (hükmen) 7 beraberlik
2010/2011 sezonu 9 mac 1 galibiyet 4 beraberlik 4 maglubiyet
Toplamda 17 mac 2 galibiyet 11 beraberlik 4 maglubiyet = 17 Puan

Riza Calimbay: 13 mac 2 galibiyet 3 beraberlik 8 maglubiyet = 9 Puan

bu tabloya ve o dönemki kadrolara ve bu dönemki kadrolara bakacak olursak bence Mesut Bakkal daha basarili idi


Oynadığımız oyunda gözle görülür bir değişiklik var. Mesut Bakkal, Muhsin Ertuğral hatta Bülent uygun dönemlerinden daha iyi top oynadığımız kesin.
Kaybettiğimiz puanlar stresten kaynaklanıyor. Baskı altındaki oyuncu çok rahat yapabileceği hamleleri yapamıyor malesef. Allahın izniyle şu diplerden biraz sıyrılabilsek ondan sonra kizse bizi tutamaz.
Hadi RIZA HOCAM Kır şu ŞEYTANIN bacağını. DAĞIT ÜZERİMİZDEKİ KARA BULUTLARI.

58hsn58
21.02.2011, 17:24
Riza hocamiz geldi geleli, takim oynamaya basladi, ama su ustumuzdeki kara bulutlari bi atlatamadik...

eyupkocak
21.02.2011, 19:03
rıza hocaya kötü demiyom ama oturup biraz düşünmeli bu takımın oluşturulmasın da ne hata yaptı ve acilen çözüm bulmalı yoksa bu ğidişle bbank asyanın kadrosunu kurmaya başlamalı gerçekçi olalım :confused:

savaş2
21.02.2011, 22:15
hoca oyuncu değişik-ligini hep yanlış yapıyor orta sağı boş bırakıyor bi tek yük kadire kalıyor
m.nas ve cihan ı orta sağda görev verilsın
m.yıldız ve hayrettn de bir süre şey beklemesin artı ikiside bitik
en fazla iki golcuyla sahamızda .dişarda bir golcuyla takımı oynatması gerekir

ReDYiGiDo
06.03.2011, 22:08
Kırıkkaleli İş Adamı Recep Uzelli ve Keskinspor Başkanı Cihat Mencet’in davetlisi olarak Keskinspor’un Petrol-İşspor’la oynadığı maça gelen Sivasspor’un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Keskinspor’u canlı canlı izleme imkanı buldu.

Kırıkkaleli İş Adamı Recep Uzelli ve Keskinspor Başkanı Cihat Mencet’in davetlisi olarak Keskinspor’un Petrol-İşspor’la oynadığı maça gelen Sivasspor’un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Keskinspor’u canlı canlı izleme imkanı buldu. Keskinspor tesisleri çok beğenen Çalımbay, takımın profesyonel liglerde oynaması gerektiğini belirtti.

BU TAKIM 2. LİGDE OYNAMALI

Ligde başarılı bir grafik çizen, elde ettiği farklı sonuçlarla adından söz ettiren Keskinspor, hafta sonu spor camiasının en ünlü isimlerinden Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ı ağırladı. Keskin Atatürk Stadyumu’nda yönetici ve futbolcularla görüşen Rıza Çalımbay, Keskinspor’un en az 2. ligde oynaması gerektiğini dile getirdi. Amatör küme olarak tesislerin fazla olduğunu belirten Çalımbay, “Bu takım Recep Uzelli ve Başkan Cihat Mencet’in emekleri ile profesyonel liglerde yer alacağına inanıyorum. Bende Recep Uzelli aracılığı ile gereken tecrübelerimi aktaracağım” diye konuştu.

şarkışla 58
06.03.2011, 22:51
Kaleci ile forvet mi bakmaya gitti acaba:D

Çılgın Türk
07.03.2011, 17:03
hoca senden artik ümüdimi kestim.
her hafta sucu futbolculara atiyorsun.
geldin geleli basit gol yiyoruz diyorsun
peki senin hic mi sucun yok?
15 haftadir takimin basindasin
devre arasi transferi yapan sensin
7 futbolcu transfer ettin ama degisen
bisey yok !!
7 mac 1 galibiyet 1 beraberlik 5 maglubiyet
4 puan almak icin bu kadar transfere ve
cöpe atilan paraya gerek yoktu.
ceyhunlu, saidoulu takim bile ilk 7 haftada
daha fazla puan toplamisti (6)

B.DUMANLI
07.03.2011, 17:20
Riza hocam biz gercekden neden göze hos gelen futbol oyniyamiyoruz?Futbolun güzelliklerini sahaya yansitamiyoruz.Hadi bunlardanda vazgectim,iki haftadan beri 15 .siraya demir attik .Oda rakiplerimizin yenilmesinden ötürü,gecici olarak oradayiz.Kasimpasa dün Antalya´ya sansiz bir golle yenildi.Inan bana biz KASIMPASA kadar futbol oyniyamiyoruz.Ilk 5 macda 1 puan aldik.Iyi oynadik fakat basit gollerle yenildik dedin.Yani hep oyun önemli senin icin ,puan almada bizim takim sayende özürlü oldu.Buca ve Kasimpasa bizi birgün sollarsa buda sayende olacak.Sivas´a yasamadigi aciyi bize sen cektireceksin,cünki durum onu gösteriyor.Tesadüfler sonucu lig onbesinciligiyle idare ediyoruz.Fakat bu uzun sürmez.Birgün PERUK DÜSECEK,KEL GÖRÜLECEK.

EsEs2626
07.03.2011, 19:55
Spor Toto Süper Lig 6 Hafta Puan Durumu

17 Eskişehirspor 6 0 2 4 4 9 -5 2


Spor Toto Süper Lig 24 Hafta Puan Durumu

7 Eskişehirspor 24 9 8 7 26 25 1 35

takımı kuran Rıza hocamız saygımız sonsuz ama devre arasında hiç transfer yapmayan tek takım eskişehir puanıda ortada Rıza hoca her hafta basit hatalarla gol yedik şans yanımızda deyildi demeye devam ediyor ayrıca Diego Ângelo de Oliveira 6 hafta boyunca tek maçta oynatmadı adam defansda her topu kesiyor gol atıyor attırıyor umarım sivas artık iyi oyununu skora yansıtır buca maçı kader maçı

sebasteia
07.03.2011, 20:31
valla beyler doğrusunuz, haklısınız, tespitlerinize birşey demiyorum ama işin bir de şu boyutu var:

- bülent uygun'u takımı bozduğu/dinamitlediği için gönderdik, tu kaka dedik,

- muhsin ertuğral'a bu nasıl hoca, afrika'da futbol mu oynanıyor, kabile takımlarının teknik direktörü dedik,

- mesut bakkal'a transfer yaptırmadı, hayatında hiç zirveye oynamamış, hocalığı bilmiyor dedik,

- şimdi de rıza hoca'nın futbolu bilmediğini, elindeki kadroyu kullanamadığını iddia ediyoruz.

soru 1) bu adamların hepsi mi kötüydü? hiç birisi mi hocalık bilmiyor?

soru 2) sivas taraftarı hiç hoşlanmadığım bir yolada gidiyor iki yıldır. bir hoca beğenmemezlik, adam yerine koymazlık, eleştiri dersen almış başını gitmiş. acaba taraftar doğru yolda mı? hocaya saygı olmayacak mı?

soru 3) bunca sıkıntı da en az fatura yöneticilere çıkartıldı. mecnun başkan dışında futboldan anlayan bir kişi var mı? futboldan anlamayanları yönetime dolduran mecnun başkan'ın hiç mi suçu yok?

........................

İbrahim58070
07.03.2011, 21:18
Rıza hoca nın tek sucu futbolcuları maça gereği kadar motive edememek.Sivasspor un her macında ilk 25 dk. maça konsantrasyon eksikliği ile başlamasıdır.Manisa maçı hariç.2. bir hatası ise maçı iyi okuyamaması ve gerek taktiksel gerekse oyuncu değişikliklerini çoğu maçta hatalı yapmasıdır.Manisa maçında doğru bir taktik ile sahaya takımı çıkardı.Maçı kazandık ama değişiklikler yanlıştı.

NOT: Rıza Hoca nın uzun yıllar burada kalmasını isterim.Ama hatalarını, yanlışlarınıda söylemek gerekir, tabi doğrularınıda söylemek gerekir.

blacksky
07.03.2011, 22:14
Riza Calimbay gibi hocayi bulmusuz da begenmemezlik ediyoruz.

Kim gelecekti bu takimin basina? lippi mi? mourinho mu?.. bu ligde anlasilabilecek en iyi 2-3 hocadan biridir Riza hoca.. calistirdigi takimlarla %90-95 dusme korkusu yasamamistir.. bize de memleketi olmasa zor gelirdi biraz.. bu atesten gomlegi giymek kolay mi sizce? Yilmaz Vural'i mi isterdiniz? Guvenc Kurtar'i mi? yok iste olmuyor.. takimin kimyasi bir kere bozuldu kendimize gelemiyoruz 2 senedir.. Riza hoca toparlayacaktir.. ama boyle cok bilmislik yapip saygi sinirlarini zorlayarak olmaz bu is.. once bi kendimize gelelim.. bu saatten sonra Riza hocanin basini yeseniz elinize ne gececek? kim gelecekte bizi kurtaracak saniyorsunuz? Dogrusuyla yanlisiyla bu takim Riza hoca ile ligde kalacaktir.. once buna bir inanin.. futbolculara da hocaya da kostek olmayi birakin.

karyola
07.03.2011, 23:07
rıza hocayla deplasmandan puan beklemeyin.

58akif34
07.03.2011, 23:38
arkadaşlar hep söylüyosun fakat kimse anlamıyor bu takımda son iki yılda 4 hoca değişti fakat sonuç aynı peki değişmeyen ne var mehmet yıldız sedat bayrak abdurrahman ve hayrettin ben hayrettinden memnunum apo da iyi oyuncu fakat mehmet ve sedat artık bu takım için birşey yapabilecek futbolcu değiller rıza hoca bunun yapısını hazırlıyor eneramo mehmetin yerini alacak denis sedatın yerini alacak iki tanede yedek alınacak bunlara alternatif olarak işlem tamam herkes şimdi keıta nerede diyor bunu soranlar daha iki hafta önce sedatı soruyorlardı bırakın herkes işini yapsın siz destek yarın yeter

58akif34
07.03.2011, 23:41
bence sivas iyi yerlere gidiyor erman kendine geldi hayrettin iyi oynuyor sadece dil baslı ve kendini sivasspordan büyük sayanlar da düzelme yok onlarda toplayacaklar valizlerini yakında bu takım iyi yerlere gelecek sadece biraz sabır lazım istifa seslerinin çıkmaması lazım

Çılgın Türk
08.03.2011, 13:04
Yeter Rıza Hoca Yeter

Deplasmanda oynadığı Gaziantep maçını 3-1 gibi net bir skorla kaybeden Sivasspor'da tehlike çanları çalmaya başlarken, oynanan futbola bu kez de Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın oyun içinde yaptığı değişikler ve ilk on bir kurgusu damgayı vurdu.
Deplasmanda oynadığı Gaziantep maçını 3-1 gibi net bir skorla kaybeden Sivasspor´da tehlike çanları çalmaya başlarken, oynanan futbola bu kez de Teknik Direktör Rıza Çalımbay´ın oyun içinde yaptığı değişikler ve ilk on bir kurgusu damgayı vurdu. Teknik hoca Çalımbay, geçen hafta milli kaleci Lubos´u Manisaspor karşısında file bekçisi olarak görevlendirdi ve söz konusu karşılaşmada performansı hoşuna gitmediği gerekçesiyle oynadığı 5 maçta da kişisel hataları nedeniyle takımın yenilmesine sebep olan Korcan´a Gaziantep maçında Lubos´u keserek ilk on birde tekrar şans verdi. Maçın daha 3´ncü dakikasında rakibin kullandığı serbest vuruştan kazanılan golle hatalar zincirine bir yenisini daha ekleyen Korcan, maçın kapanış golünde de aynı hatasını sürdürdü.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay´ın maç içerisinde bir hamle yapması beklenirken bu hamleyi son 20 dakikada yaptı. Ancak, orta sahada top tutan Kadir ve sağ kanatın her an ne yapacağı kestirilemeyen usta ayağı Grosicki´yi çıkararak, takıma geldiği günden buyana forma şansı bulamayan Sandro ve form düşüklüğü yaşayan Suarez ve Mehmet Yıldız’ı oyuna soktu. Yaptığı bu hatalı değişikliklerle rakibin önünü açan Rıza hoca, taraftarları ve sporseverleri çileden çıkmalarına yetti.

Tehlike Çanları Çalıyor

Ligin ilk yarısındaki kötü gidişine ikinci devrede dur diyemeyen Sivasspor’da tehlike çanları çalmaya başladı. İlk yarıda 17 maçta 15 puan toplayabilen kırmızı beyazlı ekip ikinci devreye tarihinin en yüksek rakamlı transferleri ile girmesine rağmen oynadığı 7 maçtan sadece 4 puan alabildi. Lİgin dibine adeta demir atan Sivasspor’da artık tehlike çanları çalmaya başladı. Şimdiye kadar oynadığı müsabakaların sonuçları kimseye tatmin etmezken bundan sonraya oynayacağı müsabakalardan alacağı sonuçlarda takımın kaderini belirleyecek.

savaş2
08.03.2011, 13:37
Riza Calimbay gibi hocayi bulmusuz da begenmemezlik ediyoruz.

Kim gelecekti bu takimin basina? lippi mi? mourinho mu?.. bu ligde anlasilabilecek en iyi 2-3 hocadan biridir Riza hoca.. calistirdigi takimlarla %90-95 dusme korkusu yasamamistir.. bize de memleketi olmasa zor gelirdi biraz.. bu atesten gomlegi giymek kolay mi sizce? Yilmaz Vural'i mi isterdiniz? Guvenc Kurtar'i mi? yok iste olmuyor.. takimin kimyasi bir kere bozuldu kendimize gelemiyoruz 2 senedir.. Riza hoca toparlayacaktir.. ama boyle cok bilmislik yapip saygi sinirlarini zorlayarak olmaz bu is.. once bi kendimize gelelim.. bu saatten sonra Riza hocanin basini yeseniz elinize ne gececek? kim gelecekte bizi kurtaracak saniyorsunuz? Dogrusuyla yanlisiyla bu takim Riza hoca ile ligde kalacaktir.. once buna bir inanin.. futbolculara da hocaya da kostek olmayi birakin.

..zamanında hikmet karaman olabilirdi

eyupkocak
08.03.2011, 13:46
ama kimse vaz geçilmez değildir kimse sivassporun üzerinde değildir:confused:

doktor38
08.03.2011, 13:54
rıza hoca bitti ve geldi şimdide sivasın son bitiş düdüğünü çalıp gidecek.yıllarca defans oyuculugu yap sen takımının defans sorunu için sadece bak.boş boş bak.her hafta aynı şeyleri söyle bireysel hatalar de.en büyük hata bence sensin.onuda sezon sonunda tüm sivas görecekte geç olacak işte.

burak58as553
08.03.2011, 17:35
Herşeye ragmen iyi bir hoca^^

H_Turan
08.03.2011, 17:42
İyi hoca Sivaslı daha ne istiyeceğiz ayrıca Rıza hocadan iyisini bulamayız bu şartlarda

güneşyurdu
08.03.2011, 18:22
rıza hoca son 4 yıl içinde syrettiğim sivasa en güzel futbolu oynatıyor.ancak şu bir gerçek ki ilk on bir kousunda ve oyun aokuma,oyuna müdahele konusunda verdiği karalar yanlış.
örneğin ekişehir maçı:bülent çıldırıyor atkımı top alamıyor.pele alarak bir medet çare arıyorken;rıza hocam orta alanı boşaltıp 3 gölcü alınca oyuna en az bir puan alacağımız maçdan 2-1 yenik ayrılıyoruz.
ama manisa maçında da oyuna müdahelesi çok olumlu oldu ve pozitif yansıdı.

son gaziantep maçı:durum 2-1 yenik durumdayız.orta lanada antep top alamıyor,antebi şıkıştırmışız.ama bir gol yiyoruz.(tolunay hoca o gole sevinmedi oh çekti)o golden daha vahimi rıza hoca:
orta alanı boşaltıp,ileri top atacak adam bırakmıyor orta alanda.
hayırlısı ile bu takımı liğde bırakıp bir de defans yapmayı öğretirse çok güzel şeyler yapabilir...

Çılgın Türk
09.03.2011, 14:48
Çalımbay'ın Karnesi Kötü
08.03.2011


Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay´ın Sivasspor´daki karnesi taraftarları üzüyor. Sezonun ilk devresinde Beşiktaş karşılaşmasında takımın başına getirilen Çalımbay ilk maçına mağlubiyetle başlamıştı. Sivasspor´da 15 maçta takımın başında bulunan Çalımbay bu karşılaşmalardan sadece 3 müsabakayı galibiyetle tamamlarken 9 müsabakadan mağlup 3 müsabakadan da beraberlikle ayrıldı.

15 maçta sadece 12 puan toplayabilen Çalımbay´lı Sivasspor ligde 19 puanla 15. sırada yer alıyor.

Çalımbay’ın Sivasspor Karnesi:

Beşiktaş-Sivasspor 2-1

Sivasspor -Büyükşehir Bld. 0-4

Kasımpaşa-Sivasspor 2-0

Sivasspor-Kardemir Karabük 5-1

Gençlerbirliği-Sivasspor 1-1

Ankaragücü-Sivasspor 1-1

Sivasspor-Konyaspor 1-0

Fenerbahçe-Sivasspor 1-0

Galatasaray-Sivasspor 1-0

Sivasspor-Antalyaspor 1-1

Bursaspor-Sivasspor 2-1

Sivsaspor-Trabzonspor 2-3

Eskişehirspor-Sivasspor 2-1

Sivasspor-Manisaspor 4-2

Gaziantepspor-Sivasspor 3-1

Salim58
01.04.2011, 10:21
"Defterime Sivasspor süsü yapardım"

Sivasspor'un başarılı Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, çocukluk dönemlerinde Sivasspor'a duyduğu sevgiyi ilginç bir örnekle anlattı.
13 yaşına kadar Sivas'ta yaşadığını ve çok güzel günleri yaşadığını belirten Çalımbay,,o günlerde tek hayalinin Sivasspor'da forma giyerek 4 Eylül stadının çimlerine çıkmak olduğunu söyledi.
Geçte olsa Sivasspor formasıyla 4 Eylül stadında maça çıktığını belirten Çalımbay " Özel maçtada olsa yıllar önce Sivasspor formasını giyerek hayallerimden birisini gerçekleştirdim, Teknik adam olduktan sonrada her zaman aklımda yine Sivasspor vardı. Şükürler olsun bu hayalimide gerçekleştirdim"dedi.
Sivasspor sevgisinin çok küçük yaşlarda başladığınıda söyleyen Teknik Direktör Rıza Çalımbay " Sınıfta öğretmeniz defterimize kenar süsü yapmamızı istendiğinde ben hep Sivasspor'un armasını yapardım,bendeki Sivasspor sevgisi çok küçük yaşlarda başladı,hala devam ediyor" şeklinde konuştu.

Hürdoğan.

yigidoyuzz
04.04.2011, 15:45
Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, Cumhuriyet Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşiye katılacak.


http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2010/12/19/riza-calimbay-in-istedigi-f-bahceli-1036591.Jpeg

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürlüğü'nün düzenlediği ''Türk Sporunda Fark Yaratanlar'' adlı söyleşi serisi kapsamında, Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, çarşamba günü Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te öğrenciler ve öğretim elemanlarıyla bir araya gelecek..




Kaynak :www.sivasspor.org.tr

mm1970
04.04.2011, 16:48
rıza hocam sen çok büyük bir sıvaslısın .. yıllarca ekmeğini yediğin beşiktaşı tek kalemde silip memleketini ön plana çıkarttın maçı kazandın..yıllardan beri sivasın ekmeğinini yiyip fenerbahçeye maçı hatır şikesiyle veren karaktersiz heriflere duyurulur işte memleket sevdası işte yiğido rıza işte budur karaktersin fenerli bozuntulara duyrulur.....

SİVAS ULAN 58
04.04.2011, 17:06
yakışır hocamıza yakışırrrr

Yusuf Çevik
04.04.2011, 17:42
İyi olur.Sonrada antremanlara başlıyalım :D

58akif34
07.04.2011, 10:39
CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Türk sporunda fark yaratanlar' konulu söyleşiye katılan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, şu anki hedefleri ve gelecek yıllardaki planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Teknik Direktör Rıza Çalımbay çok zor bir zamanda Sivasspor'u devraldıklarını ve deve arasında yaptıkları transferler ile takımı şu an için iyi bir noktaya taşıdıklarını belirterek, "Ancak henüz her şey bitti diyemeyiz. 7 tane final maçımız var ve biz bu maçları iyi değerlendirip ligi olabildiği kadar iyi bir yerde bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Bu seneyi atlattıktan sonra gelecek yıl için önemli planlar yaptıklarını ve bu doğrultuda hazırladığı raporu sezon sonunda yönetime sunacağını belirten Çalımbay, "Bizim göreve devam edebilmemiz için hedef olması gerekir. Çok iyi bir başkan ve yönetim kurulu ile çalışıyoruz. Gelecek yıl hedefimizi ilk 5 olarak belirleyip buna göre hazırlanacağız. Sivasspor'u yeniden şampiyonluğa oynadığı dönemlere geri döndürme amacındayız" dedi.

Bir soru üzerine Çalımbay, Beşiktaş'a tekrar dönebileceğini vurgulayarak, "Beşiktaş'ta sportif direktör olarak görev almak isterim. Çünkü sportif direktör takımın alt yapısından üst yapısına kadar her şeyiyle ilgilenen kişi demek. Bu bilgi ve birikime sahip olduğumu düşünüyorum. Bunun için şartların oluşması ve iyi imkanların sunulması gerekiyor" şeklide konuştu.

Türkiye'de takımların çok antrenör değiştirmesinin doğru olmadığını savunan Çalımbay, "Ligin ilk yarısında Fenerbahçe kötü sonuçlar aldığında herkes Aykut Kocaman'ın gitmesini istiyor, basın bu yönde yayın yapıyordu. Ancak Aziz Yıldırım arkasında durdu ve bugünkü başarılar elde edildi. Başarı için biraz sabretmek gerekiyor" diye konuştu.

Sivasspor'a futbolcu alırken, Sivas'ın şartlarına uygun olmasına da özen gösterdiklerini kaydeden Çalımbay, "Örneğin bizde Kamanan var. Biz güneşli havada kısakol ile antrenman yaparken, o eldiven takarak antrenmana çıkıyor. Yani buraya uyum sağlama süreci zorlaşıyor" dedi.

Devre arasında yapılan transferler konusunda da ilginç detaylar veren Çalımbay, "Bizim devre arasında ilk almak istediğimiz oyuncu Eneramo idi. Ancak istediği yüksek ücret nedeni ile anlaşamadık. Ardından Tunus'ta olaylar çıkınca bu oyuncu bu kez kendisi gelmek istedi ve çok daha ucuza transferi gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.


http://fanatik.ekolay.net/Besiktasa-sportif-direktor-olmak-isterim_3_Detail_246_220514.ht m

Yusuf Çevik
07.04.2011, 10:55
Hocam Beşiktaş`a döneceksin diye takımı gevşek bırakmayasın..

eyupkocak
07.04.2011, 11:07
Hocam ne beşiktaşı yav sivaspor umuz un morinyosu ol . Ya da sivas i beşiktaş yap bize gidecek değil devamlı kalacak hoca lazım beyim :)

velibircan
07.04.2011, 11:46
sagolsun hocamız okulumuzun soylesısıne katıldı cok zevkli geçti salon hemen hemen doluydu sık sık bekliyoruz ;)

58akif34
07.04.2011, 13:08
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdüren Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi. Kulüp tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Çalımbay, Beşiktaş maçının kendisi için anlamlı olduğunu belirterek, "Sivasspor olarak kazandığımız için mutluyum. Ama bu ligi bitti anlamına gelmiyor. 7 tane telafisi olmayan önemli maçımız var. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı da en zor maçımız. Çünkü çok ters ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir takım. Beşiktaş maçının ikinci yarısındaki oyunumuzun üzerinde oynarsak kazanabiliriz. Bizim için kritik maç. Bunu geçtiğimiz takdirde daha büyük avantaj yakalayabiliriz. Tek sıkıntımız Enaramo'nun olmaması. Çünkü iyi bir form yakalamıştı. Ama yerine oynayacaklar da görevini yapacaktır. Özellikle Mehmet Yıldız son maçta çok iyi oynadı. Cihan ve Sandro'da oyuna girdikten sonra takıma önemli katkılar yaptı" dedi.

Beşiktaş maçında Sivaslı olan İbrahim Toraman'a yönelik Sivasspor taraftarının olumsuz tezahüratlarına da değinen Çalımbay, "Her şeyden önce İbrahim Toraman Sivaslı. Yüz aklarımızdan biri. Beşiktaş'ta oynuyor ve kaptan. Türkiye'nin en büyük takımlarından birinde kaptanlık yapması bize gurur verir. Taraftarın yaptığı tezahürat yanlış anlaşılmasın. Gergin bir ortam vardı. Yapılan en ufak hareket taraftara ters gelebilir. Kendisiyle de konuştuk. Olumsuz bir şey düşünmediğini söyledi. Kendisi Sivaslı'dır ve her zaman Sivaslı kalacaktır. Bizim taraftarımız da onu alkışlayacak ve başarısıyla da gurur duyacaktır" dedi. Taraftarların İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maç için ilin plakası olan 58'dan esinlenerek 58 bin taraftar desteği için çalıştığına değinen Çalımbay, "İnşallah 58 bin yaparsak bizim açımızdan rekor olur. Onları oradan mutlu ederek göndermemiz gerekiyor. İstanbul'da ve çeversinde çok seyircimiz var. Aslında rakip seyirci ile daha iyi motive olan ve daha iyi oynayan bir takım. Seyircili oynanması bizim için dezavantaj olabilir ama bunu avantaja çevirmeye çalışacağız." dedi. İlk yarıda İstanbul Belediye ile içerde oynadıkları ve 4-0 yenildikleri maçın kendileri için kurtuluş maçı olduğunu söyleyen Çalımbay, "O maçtan sonra aldığımız radikal kararlar ve yaptığımız transferler ile bugün daha iyi noktaya geldik. İlk yarıdaki takım değiliz. Bu maçta kazann taraf biz olmak istiyoruz" diye konuştu.

Yarın İstanbul'a gidecek olan kırmızı-beyazlılarda sarı kart cezalısı Eneramo dışında eksik bulunmuyor.

ERAYDIN AYTEKİN / HALİFE YALÇINKAYA - SİVAS / DHA

Harput0658
07.04.2011, 14:10
Hocam Sivassporda kalıcı ol lütfen. Erkenden bırakıp gitme daha burada yapacağın çok iş var.

zgR
07.04.2011, 17:02
Sivassporda teknik direktorken baska bir takimda sunu olmak isterdim demesini hic dogru bulmadim.boyle bir soz agiza bile alinmamali.

ZiDaNe58
07.04.2011, 21:08
rıza hocam sivassporun ekmeğini yiyosununuz bu zor günlerde beşiktaşı düşünmek yakışmaz..ben içinizde sadece sivasspor aşkı olmasını beklerdim en azından klubun ekmeğini yediğiniz süre boyunca;)nyse bizi bu zor günlerde rahat bi nefes aldırdığınız için teşekkürler

davulcu
24.05.2011, 16:58
rıza hocanın sözleşmesi 1 yıl uzatıldı

kaynak ntv spor

B.DUMANLI
24.05.2011, 17:13
Hayirli ugurlu olsun.Sezon basinda transferleri ben yapmadimki deyip bu düsüse kilif arayan hocamiz,ara transferleri yaparak getirdigi oyuncularla takimi kümede birakmayi basardi.Önünde yeni bir sezon var,transferleri yapacakda yönetim bakalim bu sefer cimrilik yapacakmi hep beraber görecegiz.Abdurrahman,Sedat ve Ugur´u bu takimda görmek istemiyoruz.Bu takima yeni kan ve yeni heyecan lazim.Aksi taktirde düsmemiz kacinilmaz olur.

infial§
07.11.2011, 21:13
rıza hoca ntvspor'da canlı yayın da

Sivasspor 3G
21.11.2011, 16:37
Rıza hocam maç sırasında çok sert duruyor çok fazla tepki gösteriyor hakemlere futbolculara caba her zaman mı böyle :)

stutgart58
04.12.2011, 14:14
beyler chmapionship takımlarından crystal palacede bir oyuncu var ismi WİLFRİED ZAHA mükemmel bir yetenek.henüz 19 yaşında hem forvetde hem kanatlarda oynayabilyor mükemmel bir fizik ve teknik var..çok kolay adam geçiyor..manchster unitede karşı kupa maçında harika oynadı.cristano ronaldonun sporting lizbondaki haline benziyor bence mutlaka RIZA HOCAnın bi izlemesi lazım ve bu oyuncuyu transfer etmeliyiz geleceğin yıldızı mükemmel bi oıyuncu..RIZA HOCAM bu oyuncuyu nolur takibe al

berduh
04.12.2011, 15:49
Rıza hocam maç sırasında çok sert duruyor çok fazla tepki gösteriyor hakemlere futbolculara caba her zaman mı böyle :)

hakemler tepki gösterilmeyecek gibi değil ki? adamı çıldırtıyorlar. Rıza Hoca ne yapsın

ozsivasli58
04.12.2011, 22:00
rıza hocamıza canı gönülden başarılar diliyorum. bu sene hakemlerden çok çekiyoruz. sivasımızdan ne istiyorlar.hepsini ALLAHa havale ediyorum.

ahmettunc
12.01.2012, 11:46
Değerli Sivasspor Sevdalıları

Sivassporun son günlerdeki başarıları bizleri gururlandırıyor. Hele de bizim gibi gurbette olanlar için ayrı bir heyecan...


Tabi bize bu heyecanı yaşatan Rıza hoca ve teknik ekibe binlerce kez teşekkürler. İki yıldır yerlerde sürünen bir takımı aldılar zirveye koydular. Herkesin bol keseden savurduğu şu günlerde mütevazi kadro ile bu başarıya şapka çıkarılır.

İşte bu durumda bize düşen kendi evledımız olan ÇALIMBAY'a sonuna kadar destek çıkmalıyız. Rıza hoca gibi mütevazi, futbolun emektarı Sivas'ın tanınması ve Sivaslıların kaynaşması için bir fırsattır. Süslü püslü konuşanları ,ahkam kesenleri alkışlamayı bırakayacağız. Bize bu başarıyı yakalatanları alkışlayacağız.

Özlüyorum Sivasım özlüyorum. Cer atölyesinin boru sesini , akşam saati fabrikadan çıkan o kalabalığı, Lojmanlar fırının sıcacık ekmeğini, İstasyon - kümbet - devam et diye dolmuş muavinlerini, Çayırağızını, gökçebostanı, Çavuşbaşını, Kümbeti ,Kepçeliyi, Alibabayı özlüyorum.... Kardeş kardeş geçinen , ayrılığın gayrılığın olmadığı Emek Mahallemizi özlüyorum. Neyse ki Sivasspor var dostlar...

Sevgli dostlar ,

Uzakları yakın eden Sivasspora ve sizi emektar taraftaralara binlerce kez teşekkürler. Dostca kardeşce nice başarılar dileğimle saygılar sunarım.

58akif34
12.01.2012, 11:59
ben rıza hoca geldiğinden beri bütün yorumlarında tam destek verdim sadece rıza hocaya değil muhsin hoca mesut hoca bu takıma hizmet eden herkese sonuna kadar destek çıktım bu takımın ve şehrin ekmeğini yiyip te ihanet edecek birisi olduğuna inanmıyorum senden hoca olmaz diyenleri de kınıyorum iyiki başımızda böyle bir hoca var

kimyamurat58
12.01.2012, 12:27
malesef rıza hoca gibi türk futbolunun ve Sivas'ımızın önemli bir değereni acımasızca eleştiren sözde taraftar arkadaşlarımz da yok değil; maç esnasında utanmadan bir hemşerine rahatlıkla küfür eden bu sözde tarftarlar Sivas Sporumuzun bu zor günlerde nasıl olurda peş peşe aldığı bu güzel sonuçların arkasında Rıza hocanın olduğunu unutarak utanmadan küfür ediyor anlıyamıyorum......

yigidolar06
12.01.2012, 12:40
Sevgili yiğidolar işim gereği NİĞDE de bulunmaktayım SİVASSPOR u taşıyan otübüsün geçişini büyük bir gururla izledim yolları açık olsun sivasa sağsalim kavuşurlar

58isML58
12.01.2012, 13:45
Bu guzel yazi bence tesekkurden dahada fazlasini hak ediyor...:)

OzkanBaskan
12.01.2012, 13:49
Hocamız başarılı ve gerçekten zor dönemler geçirdiğimiz şu günlerde takımda birliği sağlayarak gerçek bir Sivaslı olduğunu bizlere gösterdi..Biz de taraftar olarak hem Başkanımıza hem Yönetimimize hem de Futbolcu ve Teknik Ekibimize sahip çıkmalıyız.Biz sivaslılara da düşen görevi böylelikle yerine getirmeliyiz.

abircan
12.01.2012, 17:21
Çocukluğumun geçtiği yenimahallede abimlerle top oynardı bir zamanlar gel görki zamanla onuda istanbula gönderdi sivas, başarılı mütevazi saygılı bir sivas evladı olarak onunla hep gurur duyduk, yıllar sonra babaocağına dönüp şehrinin takımını düşmekten kurtarıp üst sıralara oynar hale getirdi, hemde takımın yarısıyla yollarını ayırıp nereydeyse yoktan takım kurdu, kararlı sessiz ve derinden gitmeye devam ediyor sevgili rıza hocamız, o kocaman yüreğiyle her türlü olumsuzluğa rağmen takımı diriltmeyi başardı, şu forumlarda bile 10 15 kişi takılırken 100 lere tekrar ulaştık, hocamızın arkasındayız, yanındayız iyi günde kötü günde

üçyıldız58
12.01.2012, 19:06
şimdi adetim değildir birisinin müsbet yöndeki mesajından alıntı yapmak
yukarıda bir arkadaşım küfürden bahsetmiş
sivasspor taraftarı kendisi için 2 kuruşluk taraftar diyen hocaya küfür etmediki rıza hocamıza etsin adam bu sözleri yazması için ALLAHDAN korkması lazım
yazan kişinin maksatı farklıysa artık sivaslı onu yemiyor başka numaralar bulsunlar

sivas_5201
12.01.2012, 19:23
Riza bu topraklarin evladi, ona sadece iyi oldugumuzda degil her zaman destek olmaliyiz. Cakma Sivaslilardan degil bazilari gibi...

DOGU_BEY
12.01.2012, 19:44
Yanlışları veya eksiklierinde nasıl eleştiriyorsak yaptığı doğru işlerde ve başarısında da hakkını vermek boynumuzun borcudur..2yıl öncesine kadar ağır bir travma yaşayan ve son iki sezondur bu zamanlar hep nasıl kümede kalırız hesabını yapan bu takım artık bugün Rıza Hoca sayesinde yeniden üst sıralara doğru çıkmaya başladı ve yeniden Avrupa kupları hesabı yapmaya başladı...Bu kolay bir iş değil...Rıza Hoca gelene kadar gördük zırt pırt hoca değişikliği, oyuncu değişikliği oldu yani birçoğu bu görevi bu yükü kaldıramadı çekti gitti...Rıza Hoca ise herşeyden önce bir Sivaslı olarak tüm samimiyetiyle adeta hasta adamı yeniden ayağa kaldırdı...Haaa herşey henüz bitti mi? Tabi ki hayır...Şimdi yeniden eski günlere dönüş için hazırlıklar başladı...Bu ağır travmayı atlatıp takımı bu günlere getiren hocamıza teşekkür ediyoruz...

NOT:Bu hafta sahamızda oynayacağımız Ankaragücü maçında mutlaka ve ısrarla Rıza Hoca tribünlere çağrılmalı..Israrla ve mutlaka çağırılıp alkışlanmalı...Çünkü bugüne kadar verdiği emekle ve başarıyla hocamız bunu fazlasıyla hakediyor...

bulentt07
12.01.2012, 20:54
Rıza hocamıza gerek gecenyıl gerek buyıl hep tesekkur edıp hakkının ödenemeyecek oldugunu belirttim buna vesile oldugunuz icin tekrar tesekkür ederiz.

ahmettunc
13.01.2012, 18:12
Bence de Rıza hoca tribüne çağırılmalı.Hakediyor.

ahmettunc
18.01.2012, 10:57
Rıza hocamıza gerek gecenyıl gerek buyıl hep tesekkur edıp hakkının ödenemeyecek oldugunu belirttim buna vesile oldugunuz icin tekrar tesekkür ederiz.

Teşekkürler Rıza hoca....

Kokomo
06.02.2012, 11:29
Sezon başından bu yana aşağıdaki düşünceleri savunuyordum, umarım haksız çıkarım diyordum, haksız çıktığım için çok mutluyum ...

-Tek forvetli sistemle başarı gelmez
-Uğur ve Eneramo yetersiz
-Rıza hoca oyuncu seçimlerinde yanlış
-Bu takım ancak kümede kalma savaşı yapar

Tüm bu düşüncelerimi YANLIŞ çıkardıkları için Rıza Hocama, Uğur'a, Eneramo'ya ve diğer tüm oyunculara tek tek teşekkür ediyorum.

Siz böyle oynayın ben yeter ki hep yanlış çıkayım ...

GERÇEK BÜYÜKLÜK Yeri geldiği zaman hatalarını görmek, kabul etmek ve Özür dileyebilmektir !

Saygılarımla.

OzkanBaskan
06.02.2012, 11:35
Rıza hocamız tam ama tam bir sivaslı böyle galibiyetler alıp tv proğramlarına bağlananları ve saçma sapan açıklama yapan kendisiyle övünen hocaları biliyoruz bu ülkede ama bizim hocamız çok mütevazi helal olsun hocamıza sonuna kadar arkasında duralım başarılı ya da başarısız fark etmez o adam gibi adam.

Atila_K_58
12.02.2012, 14:40
bu takimi kuran oynatan riza calimbaydir. basda kimse inanmadi basarili olacagina ama zamanla gösterdi. Her sene ilk 5 hedefimiz olmali . bunu 3-5 sene ard arda yapabiliyorsak ozaman yeni hedef sampiyonlar ligi olmali ve buda gerceklesirse (insallah olacak önümüzdeki yillarda) ozaman hedef sampiyonluk olmalidir.
Ben anderlecht ve shaktar maclarinda staddaydim ve 3-4 macda herseyin nasil terse döndügünü agzim acik izledim . Tüm stad takimimizi islikladi rakip takimi ayakda alkisladilar (shaktar amcinda özelikle) .bunlara birde trabzon ve diyarbakirspor macieklenince aninda o basarili 2 yil unutuldu. iste bu hatalar bizlere ders olmali takimizi 3-5 maglubiyete hemen terk etmememiz gerekir.
Benim oturdugum semtin bi 3 lig takimi var 12.000 kisilik stadi her 2. pazar tiklim tiklim doluyor ve eglenceli sekilde egleniyor insanlar . bu takim ne 2 lige cikti nede düsdü ama taraftari taraftarligini yapiyor. Bizde eksik olan bu , aci ama gercek - benim gözlemim.

yaz tatilinde insalah sivasima tekrar gelecegim

herkese saygilar diliyorum

bozatli58
12.02.2012, 16:09
rıza hoca lafla sivaslılardan degil özüyle sözüyle yani adam gibi adamdır sivas 2 ligde fb ile hazırlık maçında sivasın kaptanı olarak çıkmıştı daha söze negerek var

bozatli58
12.02.2012, 16:11
bu adam sivas aşıgı rıza holaların hocası seni seviyoruz

bulentt07
27.03.2012, 21:40
Cok değerli yiğidolar 33 haftaya geldik gecen iki sezondaki cektikletimizden sonra yine ligi sallayan Sampiyonluga oynarken bile can sıkan futboldan cok daha iyi oynadıgımız bol gollü heyecanlı maclar geride kaldı.Acık hakem yanlısları nedenıyle ılk dortte olmasakta Play offta ve kupada Avrupa hedefımız devam edıyor.Kulubumuze Baskanımıza futbolcularımıza haksız saldırılara karsın takımımızı adeta kol kanat geren Sivasın öz evladı Rıza Calımbaya sonsuz teşekkürler ediyoruz.Sivassporun Basarılarıyla dolu uzun yıllar Atom Karınca.

risale69
28.03.2012, 11:18
hocam beşiktaştan teklif gelirse oturur konuşuruz demişsin. 3 büyüklerin en ufak bir başarısızlıkta faturayı teknik direktörlere kestiğini en iyi siz biliyorsunuz.üstelik beşiktaşı zor günler bekliyor, borç içinde çünkü.
sivasta uyum içinde çalıştığınız bir yönetim var. kafanız rahat olduğu için başarılı bir sezon geçirdiniz.
bizim size bir kaç sene daha ihtiyacımız var hocam.burada sistemi iyice bir oturtun ondan sonra nereye giderseniz gidin.
sivas halkı sevgisini belli etmeyi beceremez pek.sizi canı gönülden sevdiğini biliyorum.
gitseniz de sizi her zaman hayırla yad edeceğimizden emin olabilirsiniz. ne diyelim, sizin hakkınızda da bizim hakkımızda da hayırlısı ne ise o olsun.

ZARALI_ENGIN
28.03.2012, 15:59
riza hoca cok iyimidir yoksa kötümüdür bilemem ama oyuncu secmesini ve oynatmasini 90% iyi yapiyor.
simdilik basarili gidiyor devamini bekliyoruz...
kalmasindan yanayim.

tekdoktiri
28.03.2012, 19:02
rıza hoca adam dır adam sıvasın gülüdür yigidosudur gardaş

Morten58
07.05.2012, 23:57
httphttp://desmond.imageshack.us/Himg818/scaled.php?server=818&filename=sivasaski.jpg&res=landing://

Von Morten,für RIZA HOCA!

Morten58
07.05.2012, 23:57
http://desmond.imageshack.us/Himg818/scaled.php?server=818&filename=sivasaski.jpg&res=landing

VON MORTEN FÜR RIZA HOCA!

kara
08.05.2012, 01:03
Rıza hoca sen bitanesin seninle gurur duyuyoruz başarılarının devamını diliyoruz seneye bomba gibi bir sivasspor çıkarırsın hiç şüphemiz yok bundan

DOGU_BEY
30.05.2012, 23:35
bugün bjkye verilen avrupadan men cezasından sonra bjk kesin yerli hoca alacak ve en güçlü aday Rıza Çalımbay...Aldığım duyumlara dayanarak söylüyorum,Her şeye hazırlıklı olun derim...

asabibaba
30.05.2012, 23:36
bugün bjkye verilen avrupadan men cezasından sonra bjk kesin yerli hoca alacak ve en güçlü aday Rıza Çalımbay...Aldığım duyumlara dayanarak söylüyorum,Her şeye hazırlıklı olun derim...

biz hazırlıklıyız da yönetim hazırlıklı m mı?:rolleyes:

HALIL
30.05.2012, 23:39
giderse gitsin eeeeheee ! yetti artik:mad:

asabibaba
30.05.2012, 23:41
giderse gitsin eeeeheee ! yetti artik:mad:

yav tamam da kim gelecek mesele bu :)

HALIL
30.05.2012, 23:43
yav tamam da kim gelecek mesele bu :)

bende zaten kizdigimdan soyluyorum ya bizi boyle sap gibi ortada birakacaksa asla affetmem

tekdoktirin
31.05.2012, 11:06
gardaş sen bu topraın adamı sın sana bu yakışır unutma sen para için toprak satmazsın

risale69
31.05.2012, 11:11
şayet rıza hoca giderse , bülent albayrak la yola devam etmeli.
yönetim arkasında durursa başarılı olur bence.

babapiton
31.05.2012, 11:56
Artık Rıza hocanın adı bile geçmiyor Rıza hoca Sivasda kalacaktır merak etmeyin...


Para bile konuşmadı

Zor günler geçiren Beşiktaş camiasına sevindirici haber Mustafa Denizli'den geldi. Tecrübeli çalıştırıcı, yapılan görüşmede para bile konuşmadan göreve hazır olduğunu söyledi.

Teknik direktör krizini aşamayan, üstüne üstlük bir de UEFA’nın verdiği şok cezayla sarsılan Beşiktaş’ta sevindirici gelişmeler de yaşanıyor. Başkan Fikret Orman’ın, UEFA’daki dava için mesai harcadığı günlerde, futbol komitesi üyesi Tamer Kıran da teknik direktör
adaylarıyla görüştü. Kıran, hem Mustafa Denizli’yle, hem de Samet Aybaba’yla bir araya geldi. Denizli, kendisiyle yapılan görüşmede para
konusunu gündeme bile getirmeden, bu zor günlerde Beşiktaş’a seve seve yardımcı olacağını söyleyerek teklife olumlu yaklaştı.

Aybaba’da pürüz yok

Tamer Kıran’ın, Samet Aybaba’yla yaptığı görüşme de son derece olumlu geçti. Aybaba da tıpkı Mustafa Denizli gibi para konusuna hiç girmedi, Beşiktaş’ta göreve her zaman hazır olduğunu söyledi. Bu görüşmelerin ardından Siyah- Beyazlılar’ın yeni teknik adamının yerli bir isim olacağı kesinlik kazandı. Yönetim kurulunun yapacağı toplantının ardından, hafta sonuna kadar Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü ilan edilecek.

MEVLUTHOCAOGLU
31.05.2012, 15:50
beyler ne gerek var böyle polimiklere sayın rıza çalımbay bir yere gitmiyor sözleşme yapıldı bu saatten sonra takımı bırakıp gidemez zaten kendiside bunu doğruladı ben sivastan biyere gitmiyorum diye boşuna kuruntu yapmayalım daha ii bir sivasspor için elele verelim bırakalım bjk vs. takımları kendi işimize bakalım biz

Çılgın Türk
31.05.2012, 16:22
Riza hoca su an Radyaspor'a baglandi.
Konustuklari konu yine BJK!!!
Sivas'la anlasirken madde koydurdum. Sadece BJK'den teklif gelirse giderim diye, baska takimlar icin gecerli degildi bu madde..

Reportajdan anladiklarim: BJK yönetiminin secimi Riza hocadan yana olursa Abbas yolcu demektir...baglasan durmaz..

yiğido gardaş
31.05.2012, 17:08
sevgili rıza hocam
bütün futbolcular ve t.direktörler İstanbul'u istiyor,haklılar da çünkü medyada yer almak sürekli gündemde olmak daha farklı piyasalara yol almak için önemli.
Anadolu kulüplerinden bunu başaran çok futbolcu var,aynı zamanda kaybolup gidenlerde,sansasyon yapıp kaybolanlarda,
Ama teknik direktörler öyle değil,denedin beşiktaşı,sonuç üzücü,orada rakipler hem farklı hemde çok güçlü,O çarkın içinde sağlam kalabilmek için kariyerine mutlaka bir şampiyonluk eklemelisin ,onuda sivasspor da yapma şansın yüksek
yaşadığın tecrübe ve sahip olduğun yetenek bu şampiyonluğu gerçekleştirebilir,tabii yönetim ve sen istersen ,biz istiyoruz Sivas istiyor,
Beşiktaş ikinci bir hayal kırıklığı olabilir,çünkü illaki yabancı isteyeceklerdir.

Çılgın Türk
31.05.2012, 19:18
Son Dakika: BJK yönetimi teknik direktör kararini ileriki zamana birakti, ingilenen ve bekleyenlere duyrulur ...;)

Çılgın Türk
31.05.2012, 19:47
İBRAHİM SETEN‏@ibrahimseten

Test ettim, onayladim: Besiktas'in yeni teknik direktoru %75 Mustafa Denizli olur, %25 Riza Calimbay..

YİĞİDO EMİR 58
31.05.2012, 19:57
rıza hoca tam havamızı bulduk gitme uçur bizi

noname87
31.05.2012, 20:09
Başkanın kontra yapıp hoca aramaya başlaması lazım:mad:

infial§
31.05.2012, 23:00
hocam herkese çalım at ama sıvasspor'a ve yiğidolara çalım atma,durduk yere ortamı gerdin

akifesk
01.06.2012, 00:25
AKLI BEŞİKTAŞ TA OLAN BİR HOCA SİVASTA KALSA NE OLUR KALMASA NE OLUR.

İSTİFA ETMELİ ÇALIMBAY..

Çılgın Türk
01.06.2012, 13:03
Riza hoca su an Radyaspor'a baglandi.
Konustuklari konu yine BJK!!!
Sivas'la anlasirken madde koydurdum. Sadece BJK'den teklif gelirse giderim diye, baska takimlar icin gecerli degildi bu madde..

Reportajdan anladiklarim: BJK yönetiminin secimi Riza hocadan yana olursa Abbas yolcu demektir...baglasan durmaz..

Beşiktaş isterse serbest kalacak

Beşiktaş'ın en güçlü teknik direktör adaylarından olan Rıza Çalımbay, Radyospor'da Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada, "Ben Sivasspor'la 1 yıllık daha sözleşme yaparken, bir madde koydum: Eğer Beşiktaş'tan teklif gelirse sözleşmem geçersiz olacak. 'Sadece Beşiktaş'tan teklif gelirse ayrılabilirim' dedim. Bunun dışında Sivasspor'dan ayrılmam" dedi.


TEKLİFLER DOLAYLI OLDU, DOĞRUDAN BİR TRANSFER GÖRÜŞMESİ YOK

Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'tan dolaylı olarak teklif geldi; ancak şu an için net bir anlaşma, karşılıklı müzakerenin yapıldığı bir transfer görüşmesi yok. Dolaylı olarak görüşmeler oldu. Neyin ne olacağını bilmiyorum" şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ BÜYÜK TAKIMDIR, ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEKTİR

Rıza Çalımbay, UEFA'nın külübe verdiği Avrupa Kupaları'ndan men cezası, içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlarla ilgili olarak ise "Beşiktaş takımı büyük takımdır hiçbir şey olmaz. Bu olaylar Beşiktaş'ı yıkamaz. Beşiktaş yılların takımıdır. Beşiktaş tekrar eski günlerine dönecektir. Biz Beşiktaşlıyız. Takımımızın teknik direktölüğüne kim gelirse hayırlı olsun, biz kulübümüzün düzlüğe çıkması için elimizden ne geliyorsa yaparız" şeklinde konuştu.

KaanK
01.06.2012, 13:43
Beşiktaş isterse serbest kalacak

Beşiktaş'ın en güçlü teknik direktör adaylarından olan Rıza Çalımbay, Radyospor'da Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada, "Ben Sivasspor'la 1 yıllık daha sözleşme yaparken, bir madde koydum: Eğer Beşiktaş'tan teklif gelirse sözleşmem geçersiz olacak. 'Sadece Beşiktaş'tan teklif gelirse ayrılabilirim' dedim. Bunun dışında Sivasspor'dan ayrılmam" dedi.

Başkan da böyle bir madde olmadığını söylüyor ??? Kime inanıcaz ?

Ne bitmez tükenmez beşiktaş aşkın fanatizmin varmış arkadaş. Kendine hayran bıraktığın sana saygı duyan insanlar dahi artık seni istemez oldu. Senin kariyerinde beşiktaş önemli olabilir sempati duyabilirsin buna da saygı duyduk duyarız ama artık her röportajda üstüne kata kata sorumlusu ( !!!) olduğun takımı camiayı yok saya saya hayranlık ve her daim göreve hazır olma mesajları verirsen bu olmaz burda dur demek lazım..

Beşiktaş senin herşeyin olabilir ama unutma sen Sivassporun herşeyi olamazsın şu dakikadan sonra...

Beşiktaş isterse gidermiş istemezse Sivasta kalırmış . Yok ya !!!

Ben yönetimin yerinde olsam iki dakika daha durmaz sözleşmeyi fesh ederdim

Unutulmaması gereken birşey ; Futboldan daha değerli şeyler vardır, onurlu bir duruş gibi....

Rallim58
01.06.2012, 13:51
..........

BEŞİKTAŞ BÜYÜK TAKIMDIR, ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEKTİR

Rıza Çalımbay, UEFA'nın külübe verdiği Avrupa Kupaları'ndan men cezası, içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlarla ilgili olarak ise "Beşiktaş takımı büyük takımdır hiçbir şey olmaz. Bu olaylar Beşiktaş'ı yıkamaz. Beşiktaş yılların takımıdır. Beşiktaş tekrar eski günlerine dönecektir. Biz Beşiktaşlıyız. Takımımızın teknik direktölüğüne kim gelirse hayırlı olsun, biz kulübümüzün düzlüğe çıkması için elimizden ne geliyorsa yaparız" şeklinde konuştu.

Bu sözler, Çalımbay'a ait ise üzülürüm.

Eğer bu sözler Çalımbay'a ait ise;

"Sivas'lı Çalımbay'dan, Sivasspora çalım"

manşetini de görmeye hazırlanmak lazım...

babapiton
01.06.2012, 13:54
Tüm Şuç Başkanın Rıza hoca böyle bir açıklama yapınca bizi küçük düşürüyosun eğer gidiyosan git kalıyosan kal demesi lazım ve konuşma yasağı koyması lazım Kayserinin teklifler üzerine gitmek istiyorum diyen Amrabat'ı kadro dışı bırakmasına benziyor biraz dik dur Başkan

Çılgın Türk
01.06.2012, 14:15
Bu sözler, Çalımbay'a ait ise üzülürüm.

Eğer bu sözler Çalımbay'a ait ise;

"Sivas'lı Çalımbay'dan, Sivasspora çalım"

manşetini de görmeye hazırlanmak lazım...

Dün ben programi dinledim ve burada paylastim. Bugün sitelerine eklemisler..
Yukarda yazilan sohbet aynen böyle gerceklesti yani dogru!
Dünkü Programin tekrarini podcast üzerinden dinlemek mümkün.

bomba5858
01.06.2012, 14:25
welcome Rıza Şu Boluspordaki Kenan Özer çok iyi oyuncu transfer edelim sivasslılar

Rallim58
01.06.2012, 14:38
welcome Rıza Şu Boluspordaki Kenan Özer çok iyi oyuncu transfer edelim sivasslılar

Sivaslılar derken..? Siz..? :)

Harput0658
01.06.2012, 14:43
Rıza hoca Şu anda Lig radyoda

Çılgın Türk
01.06.2012, 14:50
Eger Riza hoca BJK'ye giderse yaninda Eneramo ve Erman'i da götürür, demedi demeyin, yazin bir kenera ..

Çılgın Türk
01.06.2012, 15:10
Baskan Caglayanda carpraz sorguda Riza hoca Lig-Tv canli yayininda...
Bu iste bir tuhaflik var hadi hayirlisi.

izmirliyigido
01.06.2012, 15:36
Bir zamanlar Bülent Uygun'a kızanlar şimdi Rıza hocaya da kızıyorlar mı? O zamanlar kızanlar eskiden G.Saray ve Beşiktaş'ı tutanlardı. Şimdi Rıza hocaya kızanlarda muhakkak eskiden Fener ve G.Saray'ı tutanlardır.

Aslında kızmak yersiz. Hocalar kendilerini adam eden, kendilerini Türkiye futbolunun yıldızı yapan, misyonlarını yükselten takımlarına elbette ki minnet duygusuyla bağlı olacaktır.

Şimdi empati yapalım, bizim futbolculardan birisi (mesela Muhammed Ali, Mehmet Yıldız ve Hayrettin Yerlikaya) 3-5 yıl sonra hoca olsa, başka bir takımı çalıştırırken Sivasspor'dan bir teklif gelse ve bize gelmek istese ne düşünürdük.

Muhakkak, gururumuz okşanır, gelmesi bizi sevindirirdi.

Ama bizi kızdıran, üzen tarafı hocanın bizi önemsemez bir tavır içinde olması, Sivasspor camiasını yok sayması gibi davranması.

Halbu ki, bu tür davranışı lig bitiminde benden bu kadar deyip sözleşme tazelemeden yapsaydı belki bu kadar tepkili olmazdık. Bilse ki, kendine göre büyük başarı yakaladığı, bize göre ise daha iyisi olması gerektiğine inandığımız bu durumdan sonra gitse, Beşiktaş'ta 3 maç puan kaybı yaşasa 2. dönemi göremeden kapı önüne konacak.

Onun için bu konuya biran önce nokta koyması gereken kendisi. Daha fazla yıpranmadan bu işi çözmesi lazım. Artık Beşiktaş ile ilgili demeç vermekten vaz geçmeli.








.

58hsn58
01.06.2012, 16:50
Ama bizi kızdıran, üzen tarafı hocanın bizi önemsemez bir tavır içinde olması, Sivasspor camiasını yok sayması gibi davranması.


.

Iste bizde bunun icin kiziyoz, bizleri kucumsemeye hakki yoktur...

Cley
01.06.2012, 17:34
Bülo'nun Buca'yı yüz üstü bırakıp gittiği gibi Rıza C. da bizi bırakıp gidecek gibi. Ne olacaksa olsun artık. Gidecekse gitsin bir an önce. Transfer yapıp takımı baskasına bırakmasın.

Murat ARICI
01.06.2012, 19:05
GİDECEKSEN ŞİMDİ GİT ZAMANSIZ GİTME

Çılgın Türk
01.06.2012, 23:38
Baskan Caglayanda carpraz sorguda Riza hoca Lig-Tv canli yayininda...
Bu iste bir tuhaflik var hadi hayirlisi.

Günün yorumu benden geldi galiba ;)

akifesk
02.06.2012, 14:36
BU ADAM KOVULMALI.. BİZİ KİMSE KÜÇÜK DÜŞÜREMEZ..

tekdoktirin
02.06.2012, 15:24
ya biraz zekice hareket etmek lazım adam nedemiş b j isterse düşünürüz demiş yanı erdal sarılar ikinci başkan hala dal budak ya

Çılgın Türk
02.06.2012, 16:27
Riza hocanin 1,5 sezonda Sivasspor'a transferlerini ele alalim belki o zaman BJK transferden vazgecer :) ..

2009/2010 devre arasi transferleri


Michael Eneramo Büyük paralar verildi, iyi kötü hizmet etti, 1,5 sezon sonra para kazandirmadan gitti.

Kamil Grosicki Cani isteyince oynuyor, istemeyince oynamiyor, iyi paraya satilma ihtimali var

Jakub Navratil Istikrarli, 1-2 sezon daha faydalanabilinir ama satip para kazanilmaz..

Tomás Rada 3-5 mac disinda sürekli yedek oturup duruyordu, postalandi

Sandro Iki sene yattigi yerden para kazandi..simdi postalandi

Lubos Kamenar 2-3 mac oynadi sonra postalandi

Korcan Celikay 1,5 senelik kiralandi 6 ay oynadiktan sonra adi sikeye karisti faydalanamadi.

2010/2011 devre arasi transferleri


Jacques Faty Yüklü para verildi ama istenilen verim alinamadi, alinamiyor

Jan Rajnoch Devre arasi geldi, fena performans göstermedi.

Milan Cerny Potansiyeli var ilerki yillarda daha fazla forma sansi bulabilir

Kerim Zengin Sakat adami niye aldi hala bilmiyorum, oynamadan postalandi

Milan Borjan Bir fiyasko kaleci transferi daha, postalandi

Stefan Senecky Devre arasi alindi, 2-3 mac ya oynadi ya oynamadi, postalandi

Morten Rasmussen opsiyonlu geldi, bir kac gol atti, niye gönderildi muamma

Mahmut Boz Sike davasinda adi gectigi icin Cavcav bize yolladi, simdi postalandi

Genc oyunculari listelemedim bile...
Bu kadar transfere karsilik elle tutulabilecek ne var? Kümede kalmak ve zaman zaman göze hos gelen futbol...

Umarim BJK yönetimi bu yazimi okur ve kararini biran önce verir :)

Mustafa58Ağa
02.06.2012, 16:55
gidecekse gitsin
defansif oynatması gerekirken ofansif
ofansif oynatması gerekirken defansif

Çılgın Türk
05.06.2012, 12:54
Artık karar versinler!

Sivassspor yönetimi Beşiktaş ve teknik direktörleri Rıza Çalımbay’ın karar vermesini bekliyor. Başkan Odyakmaz siyah-beyazlı ekibin ve Çalımbay’ın vereceği karara göre yol haritalarını çizeceklerini belirterek , bu işin olması halinde centilmenliğin dışına çıkacağını belirterek sonunun kötü olacağını söyledi.



ARTIK BEŞİKTAŞ VE RIZA HOCA KARAR VERMELİ

Uzun zamandır teknik direktör arayışında olan Beşiktaş eski hocaları ve oyuncuları olan Rıza Çalımbay ile görüşmelere devam ederken Sivasspor yönetiminde ise sabırlar geriliyor. Sivasspor Başkanı Radyospor’da Figen Civan ve İlker Koç’un sorularını yanıtlayarak ;’Artık Rıza Hoca’nın karar vermesini bekliyoruz. Ona göre gelecekle ilgili kararlarımızı vereceğiz ‘ dedi.


İŞ CENTİLMENLİK DIŞINA ÇIKMASIN

Odyakmaz konuyla ilgili olarak şunları söyledi;
Rıza Hoca’nın Beşiktaş’ta olmak istediğini biliyoruz. Ama hoca artık karar vermeli, Bu süreç daha da uzar ve ilerleyen zamanda hocamız kararını verirse sudan çıkmış balığa döneriz. Biraz daha bizi oyalarlarsa iş centilmenliğin dışına çıkar.


Radyospor

Çılgın Türk
05.06.2012, 19:01
Toplantidan ne karari cikti acaba? Tamam mi devam mi?

Çılgın Türk
06.06.2012, 13:53
Rıza Çalımbay ile görüştük
06.06.2012

Beşiktaş'ın 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, geçen pazartesi günü Rıza Çalımbay'la bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Radyospor'dan Özgür Sancar'ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Çebi, "Teknik direktör arayışlarımız devam ediyor; ancak kafamızı her kaldırdığımızda bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Ya icraa geliyor ya da ihtarname çekiliyor. Tam teknik direktör meselesine yoğunlaşıp, karar verecekken, bütün dikkatimiz dağılıyor. Dediğiniz doğru. Rıza Çalımbay'la bir görüşme oldu. Pazartesi günü bu görüşmeyi yaptık" dedi.


ANLAŞMA OLASILIĞIMIZ YÜZDE 50'DİR

2. Başkan Çebi, görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine, "Karşılıklı düşüncelerimizi ifade ettik. Yeni bir görüşme yapabiliriz. Şu an için bir sonuca ulaşılmış değil. Rıza hocayla da anlaşma olasılığımız yüzde 50'dir" diye konuştu.

2 GÖRÜŞME OLDU


Rıza Çalımbay ise konuyla ilgili olarak, "Görüşme yaptık. Tamer Kıran'la görüştük. Ancak daha önce de görüştük. Bu ilk değildi. 2 görüşmemiz oldu; ama benim beklemeye fırsatım yok. Benim durumum diğer teknik direktörlerden farklı. Sivasspor'u çalıştırıyorum. Sivasspor da benim için çok önemli. Burada transferlerimizi yapacağız. Çalışmalara başlayacağız. Bana son görüşmemizde 1 hafta bekle dendi. Fakat bu içinde bulunduğumuz durumda uzun bir süre" dedi.


MECNUN ODYAKMAZ, BEŞİKTAŞLI İDARECİLERLE GÖRÜŞTÜ

Razı Çalımbay, Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz'ın da Beşiktaş'la konuyla ilgili bir görüşme yaptığını belirterek, "Mecnun başkan geçen Pazar günü Beşiktaş'lı idarecilerle görüştü. 'Rıza hocayı istemeniz önemli, bizim için gurur verici; fakat biz bir an önce karar vermenizi rica ediyoruz. Biz hocamızdan vazgeçmek istemiyoruz. Kendisi bizden sözleşmesine Beşiktaş'la ilgili madde koyulmasını istedi. Biz de sadece Beşiktaş'tan teklif gelirse sizi bırakmayı kabul ederiz. Başka takımlar için bu geçerli değil, diyerek önerisini kabul ettik. 1 gün içerisinde bu durumu netleştirelim' dedi. Bir sonuç çıkmadı. Biz Sivasspor'u düşünmek zorundayız. Daha dün 3 transfer yaptık. Ben Beşiktaşlıyım, ama burada takımımı yönetmek durumundayım. Zaman kaybedemem" diye konuştu.

Radyospor

Çılgın Türk
06.06.2012, 15:39
Riza hoca suan Radyospor'da canli yayinda..

Çılgın Türk
06.06.2012, 15:46
Mecnun Otyakmaz: "Rıza Çalımbay'ın bu saatten sonra Beşiktaş'a gitmesi doğru olmaz." (Lig Tv)

Çılgın Türk
09.06.2012, 13:02
BJK Yönetimi son olarak dün akşam Rıza Çalımbay ile buluştu. Gidişat yeni hoca olarak Rıza hocayı gösteriyor.

Yönetime yakın kaynaklarla bir kez daha konustum bir aksilik ve büyük bir sürpriz olmazsa pazartesi günü Rıza Çalımbay açıklanıyor

Razı Çalımbay yönetime: Portekizliler bile olmadan ben bu takımı en kötü üçüncü yaparım. Bana gençler yeter

Kaynak: Milliyet Gazetesinden SERDAR SARIDAĞ‏


Hoca gidecek gibi, iki gün daha sabredelim bakalim..

Salim58
09.06.2012, 13:09
BJK Yönetimi son olarak dün akşam Rıza Çalımbay ile buluştu. Gidişat yeni hoca olarak Rıza hocayı gösteriyor.

Yönetime yakın kaynaklarla bir kez daha konustum bir aksilik ve büyük bir sürpriz olmazsa pazartesi günü Rıza Çalımbay açıklanıyor

Razı Çalımbay yönetime: Portekizliler bile olmadan ben bu takımı en kötü üçüncü yaparım. Bana gençler yeter demiş

Kaynak: Milliyet Gazetesinden SERDAR SARIDAĞ‏


Hoca gidecek gibi, iki gün daha sabredelim bakalim..

Rıza hoca Türkiyede'mi Polaonyada'mı.Bi haberde futbolcu bakmaya gitmiş deniyordu.:)

BJK yönetimi son olarak Eric Gerets le görüşmüş fiyatı yüksek bulunca vazgeçmiş tekrar yerli hocaya dönmüş, Bu yerli hoca kim olacak oda haftabaşı belli olur heralde.

Çılgın Türk
09.06.2012, 13:14
Rıza hoca Türkiyede'mi Polaonyada'mı.Bi haberde futbolcu bakmaya gitmiş deniyordu.:)

BJK yönetimi son olarak Eric Gerets le görüşmüş fiyatı yüksek bulunca vazgeçmiş tekrar yerli hocaya dönmüş, Bu yerli hoca kim olacak oda haftabaşı belli olur heralde.

Polonya'da olan yardimcilari diye biliyorum ben.

Salim58
09.06.2012, 13:16
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=34410

Yeni sezon öncesinde futbolcu arayışını tüm hızıyla sürdüren Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kurmaylarıyla Polonya'ya çıkarma yaptı. Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda futbolcu avına çıkacak olan teknik heyet dün havayolu ile Varşova'ya gitti.
http://www.sivasinsesi.com/haberKat.aspx?Id=36847&kat=3

Çılgın Türk
09.06.2012, 13:18
Ben o yazidan kurmaylarini gönderdigini anliyorum. Sen kendisi ve kurmaylarini mi anliyorsun?

Salim58
09.06.2012, 13:20
Yeni sezon öncesinde futbolcu arayışını tüm hızıyla sürdüren Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kurmaylarıyla Polonya'ya çıkarma yaptı.

Buradan ne anlaşıyor.?

Çılgın Türk
09.06.2012, 13:21
BJK Yönetimi son olarak dün akşam Rıza Çalımbay ile buluştu. Gidişat yeni hoca olarak Rıza hocayı gösteriyor.

Yönetime yakın kaynaklarla bir kez daha konustum bir aksilik ve büyük bir sürpriz olmazsa pazartesi günü Rıza Çalımbay açıklanıyor

Razı Çalımbay yönetime: Portekizliler bile olmadan ben bu takımı en kötü üçüncü yaparım. Bana gençler yeter

Kaynak: Milliyet Gazetesinden SERDAR SARIDAĞ‏


Hoca gidecek gibi, iki gün daha sabredelim bakalim..

SERDAR SARIDAĞ‏ yukarda paylastigim yazilari twitter üzerinden yaziyor. Twitter kullananlar kendisiyle direk baglanti kurabilir @serdarsaridag
Ben yazdiklarinda dogruluk payi olacagini düsünüyorum.

Çılgın Türk
09.06.2012, 13:23
En iyisi pazartesini beklemek..

Salim58
09.06.2012, 13:27
Burada cümburcemaat gittiikleri anlasiliyor ama ilk verdigin örnekte öyle degil :D
Ama bu cümleri sen kurdun?

Bi sayfa geride haberin linkini attım burada da konu olarak var zaten.:)

Ben habere göre konuştum yoksa hocanın nerede olduğunu bende bilmiyorum.:D

Çok merak etsem öğrenirimde kalsın.

Çılgın Türk
09.06.2012, 13:31
Çok merak etsem öğrenirimde kalsın.

Ben gitmedigini düsünüyorum. Ögren bence :) Ögren bizimle paylas :)
Dün Muhsin Ertugral'in Istanbul'a gelmeside biraz kafami karistirdi..

psychology58
09.06.2012, 13:56
En iyisi pazartesini beklemek..

ÇARŞAMBA'DAN ÖNCE AÇIKLANMAZ-Teknik Direktörün önümüzdeki hafta Çarşamba gününden açıklanmayacığını söyleyen Nur Çebi; "Teknik Direktör konusunda Futbol Komitemizin yürüttüğü bir operasyon var. Herkes kendi işini yapsın diye bu konunun içine özellikle girmiyorum. Önümüzdeki hafta Çarşamba'dan önce de bu konunun açıklanacağını zannetmiyorum." dedi.

KAYNAK: AJANSSPOR

akifesk
09.06.2012, 14:11
rıza çalımbay cismen nerde bilemeyız ama kafa olarak beşiktaş da.

mısırda oyuncu ızlıyoruz, polonyaya çıkarma yaptık bunlarla bizi kandırıyor ******** bizimle sözleşmesi var hala bjk ile cilveleşiyor..

RIZA ÇALIMBAY KOVULMALI DERHALL..

psychology58
09.06.2012, 14:16
rıza çalımbay cismen nerde bilemeyız ama kafa olarak beşiktaş da.

mısırda oyuncu ızlıyoruz, polonyaya çıkarma yaptık bunlarla bizi kandırıyor *********bizimle sözleşmesi var hala bjk ile cilveleşiyor..

RIZA ÇALIMBAY KOVULMALI DERHALL..

Hayırdır akifeks rıza hocamız kovulsunda sen mi gelecen yerine adam sivasta kalıyorum dedi daha ne desin seni tatmin etmek için ?

Ayrıca senin haysiyetsiz dedigin adam şu anda şanlı sivassporumun başındaki isim o yüzden kurdugun cümlelere biraz daha dikkat ette sonra da benim yorumları niye siliniyor diye ortalarda gezme saygı çerçevesi içinde yorum yapan hiç kimsenin yorumu silinmez !!!

risale69
09.06.2012, 15:07
rıza çalımbay cismen nerde bilemeyız ama kafa olarak beşiktaş da.

mısırda oyuncu ızlıyoruz, polonyaya çıkarma yaptık bunlarla bizi kandırıyor ********* bizimle sözleşmesi var hala bjk ile cilveleşiyor..

RIZA ÇALIMBAY KOVULMALI DERHALL..
troll müsün sen, nesin. ağzından salyalar akarak insanlara hakaret etmekten zevk mi alıyorsun.
eleştir ama terbiyesizlik yapmaya hakkın yok..

Çılgın Türk
10.06.2012, 18:17
09.06.2012 16:40:42

Beşiktaş Kulübü, muhtemel hoca adaylarından Rıza Çalımbay'dan vazgeçti.

Son yapılan görüşmeler sonrası aradaki pürüzlerden dolayı Beşiktaş Yönetim Kurulu bu kararı aldı

http://www.haber1903.com/Besiktas-1422-riza_calimbaydan_vazgecildi.ht ml

Çılgın Türk
10.06.2012, 18:19
09.06.2012 16:50:07

Beşiktaş ile yaptığı görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından Sivasspor Kulübü Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, HABER1903'e açıklamalarda bulundu.

Çalımbay, yaptığı açıklamada;

"Beşiktaş Kulübü ile 1-2 görüşmemiz oldu. Mukavelemden dolayı Beşiktaş zor durumda kalacaktı. Sivasspor ile yolumuza devam ediyoruz." dedi.

http://www.haber1903.com/Besiktas-1424-mukavelemden_dolayi_vazgectik. html

mucahitbaba58
10.06.2012, 18:35
Yw riza hoca sen nasil insansin yaa gidiyorsan defol yaa senin yuzunden stress yasiyoruz transfer yok yw hoca git yw iki mac sonra zaten kovarlar en azindan ic yuzunu gormus olduk ne olursa olsun senin gibi adamlar klubumuze lazim degil yaptiginiz konusmalarla igrenc oluyorsunuz en sevilen adamken en nefret edilen adam haline geldin

Çılgın Türk
10.06.2012, 19:31
Rıza Çalımbay açıklaması...

Beşiktaş Kulübü ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, takımın yeni teknik direktörünün kim olacağı konusunda önemli açıklamalar yaptı.
10 Haziran 2012 18:51

Kaynak : DHA

Beşiktaş Kulübü'nde bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı sonrası basın mensupları ile sohbet eden kulüp ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, takımın yeni teknik direktörünün kim olacağı konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Çebi, yönetim kurulunda yabancı teknik adam tercihinin daha ağır bastığını, 1 hafta içinde yeni teknik direktörü açıklayacaklarını söylerken, şu anda biri daha önce Türkiye'de çalışan, diğeri Türkiye tecrübesi olmayan iki yabancı ve bir yerli teknik adam seçenekleri bulunduğunu söyledi.

Çebi, bir süre önce anlaşmak üzere oldukları Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay defterinin ise kapandığını belirtti.

Ayrıca iki gün önce yaptıkları yönetim kurulu toplantısında takımın yardımcı antrenörü Roland Koch'un teknik adamlığa getirilebileceği konusunu konuştuklarını ancak böyle bir durumun olmayacağını söyledi.

Ahmet Nur Çebi son olarak yönetim kurulu içinde teknik adam konusunda farklı görüşler olduğunu da söylerken, bu durumun bir tartışma boyutuna ulaşmadığını sadece üyelerin fikirlerini açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi.

Haberden anlasildigi gibi Riza Calimbay dosyasi kapanmis. Daha önce Türkiye'de calisan hoca Gerets olsa gerek. Diger yerli hoca Samet Aybaba diye düsünüyorum...

risale69
10.06.2012, 21:41
Yw riza hoca sen nasil insansin yaa gidiyorsan defol yaa senin yuzunden stress yasiyoruz transfer yok yw hoca git yw iki mac sonra zaten kovarlar en azindan ic yuzunu gormus olduk ne olursa olsun senin gibi adamlar klubumuze lazim degil yaptiginiz konusmalarla igrenc oluyorsunuz en sevilen adamken en nefret edilen adam haline geldin
arkadaşım ne gerek var böyle sözlere. bu konuyu daha fazla uzatmayalım, kapatalım artık. bu yarayı kaşımanın kime ne faydası var.

akifesk
10.06.2012, 22:10
Yw riza hoca sen nasil insansin yaa gidiyorsan defol yaa senin yuzunden stress yasiyoruz transfer yok yw hoca git yw iki mac sonra zaten kovarlar en azindan ic yuzunu gormus olduk ne olursa olsun senin gibi adamlar klubumuze lazim degil yaptiginiz konusmalarla igrenc oluyorsunuz en sevilen adamken en nefret edilen adam haline geldin

hay ağzına sağlıl gardaş.. herşeye göz yummayın artık gerçekleri görün..

eyuphulagu
10.06.2012, 22:12
Dönme dolap!

Beşiktaş’ta teknik direktör bilmecesi çözüm bulamıyor. Yabancı konusunda ısrar eden siyah-beyazlılar, beklenen yanıtı alamayınca, Roland Koch’u bile takımın başına getirmeyi düşündü
Koch da kabul görmeyince yeniden Çalımbay’a gidildi. Ancak Rıza hocanın Sivasspor ile olan sözleşmesi engel oldu. Yönetim Eric Gerets ile Samet Aybaba’yı tekrar gündemine aldı.
Samet Aybaba, koşulsuz olarak Beşiktaş’ı çalıştırmak istiyor.


SERDAR SARIDAĞ

Beşiktaş Yönetimi, teknik adam sorununu bir türlü çözemedi. Tayfur Havutçu’nun gönderilmesinin ardından arayışa giren, ancak bir türlü problemi halledemeyen siyah-beyazlılarda yönetim bir türlü uzlaşma sağlayamadı.
Yerli teknik adam işinde yaşanan ikilemden dolayı yabancıya dönen, ancak düşündükleri isimlerin hiçbirini ikna edemeyen ya da koşullarını sağlayamayan siyah-beyazlılarda son olarak Antrenör Roland Koch gündeme geldi. Aylık 40 bin euro alan Alman çalıştırıcının teknik direktör olduğunu savunan bir grup, “Zaten sözleşmesi devam ediyor. Üstelik yıllık 500 bin euro alacak. Neden o olmasın?” düşüncesini ortaya attı. Ancak yönetimdeki çoğunluk Koch’un getirilmesine sıcak bakmadı.
Bunun üzerine Rıza Çalımbay ile yeniden masaya oturan Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, dün Antalya’da Rıza hoca ile el sıkıştı. Ancak Çalımbay, “Başkanımı ikna edin” diyerek, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ı işaret etti. Bunun üzerine Otyakmaz ile konuşan siyah-beyazlılara, “Size verdiğimiz süre geçti. Rıza Çalımbay ile devam edeceğiz” yanıtı geldi.
Rıza Çalımbay, “Bir de ben konuşayım” diyerek Mecnun Otyakmaz ile görüştü, o da ikna edemedi.
Bunun üzerine siyah-beyazlılar, Eric Gerets ile Samet Aybaba’yı tekrar gündemlerine aldı. Beşiktaş yönetimi Fas Milli Takımı’ndan ayrılması gündemde olan Eric Gerets’ten gelecek habere göre rotasını belirleyecek. Belçikalı çalıştırıcıda olumsuz bir gelişme olması halinde yönetim bu kez yerli seçeneğini masaya yatıracak.Kaynak:Milliyet.com. tr




02:30 | 10 Haziran 2012

Çılgın Türk
11.06.2012, 11:36
Riza hoca yine Radyospor'da.
Besiktas'in bende yeri farkli.
Ben Besiktas'la anlasmistim, Sivas tarafindan izin cikmadi! ÜZGÜNÜM
Tatsizlik cikmamasi icin Sivas'ta kaldim. Insallah ilerki yillarda olur.
Sivas tarafindan problem oldu, Sivas olayi kesti.
Cok üzüldüm.
Sivasspor yönetimine tesekkür ediyorum benim 3 defa Besiktas ile görüsmeme izin verdi.
Eneramo sosyal hayati seven bir insan o yüzden ayrildi.
Besiktas ile anlassaydim ilk alacagim oyuncu Eneramo olacakti.
Bobo'yu Kayserispor almis. Sivasspor'a gelmek istese hemen alirdim. Ama Besiktas icin alir miydim bilmiyorum.

Reportaj bitti. Riza hoca cok kirilmis bu net anlasiliyor. Bu saatten sonra Sivasspor'a ne kadar faydali olur bilinmez...

mishka
11.06.2012, 12:25
Başkanım hatalarınızdan ders almıyorsunuz hiç.Gönülsüz olan bir insanla başarı gelir mi? İş işten geçmeden Sivas'ın geleceğine de yatırım yapabilecek bir hoca ile anlaşılsın.Rıza Hoca'nın 1 yıllık sözleşmeleriyle bu iş olmaz.

burak58as553
11.06.2012, 12:26
Riza hoca yine Radyospor'da.
Besiktas'in bende yeri farkli.
Ben Besiktas'la anlasmistim, Sivas tarafindan izin cikmadi! ÜZGÜNÜM
Tatsizlik cikmamasi icin Sivas'ta kaldim. Insallah ilerki yillarda olur.
Sivas tarafindan problem oldu, Sivas olayi kesti.
Cok üzüldüm.
Sivasspor yönetimine tesekkür ediyorum benim 3 defa Besiktas ile görüsmeme izin verdi.
Eneramo sosyal hayati seven bir insan o yüzden ayrildi.
Besiktas ile anlassaydim ilk alacagim oyuncu Eneramo olacakti.
Bobo'yu Kayserispor almis. Sivasspor'a gelmek istese hemen alirdim. Ama Besiktas icin alir miydim bilmiyorum.

Reportaj bitti. Riza hoca cok kirilmis bu net anlasiliyor. Bu saatten sonra Sivasspor'a ne kadar faydali olur bilinmez...

Nihayet Mecnun başkan masaya yumruğunu vurmuş :)

Rallim58
11.06.2012, 12:39
Gönülsüz aş, sezon ortasında ya karın ağrıtacak ya da baş...

ünisivas
11.06.2012, 13:20
genelde herkez rıza hocaya yükleniyor katılıyorum yanlız burada önemli bi konuyu atlıyoruz Erdal Sarılar rıza hocaya dediği bi söz var eğer sana bjk bi teklif gelirse öün açık. bunu söyleyen Sivasspor yöneticisi. bence bide iğneyi kendi yönetimimize batıralım. videonun 01.55 dk dinlerseniz.
http://www.ligtv.com.tr/haber/calimbay-lig-tvden-mesaji-gonderdi

YİĞİDO EMİR 58
11.06.2012, 14:13
rıza çalımbaydan artık fayda gelmez!!!!!

Çılgın Türk
11.06.2012, 14:37
Riza hoca yine Radyospor'da.
Besiktas'in bende yeri farkli.
Ben Besiktas'la anlasmistim, Sivas tarafindan izin cikmadi! ÜZGÜNÜM
Tatsizlik cikmamasi icin Sivas'ta kaldim. Insallah ilerki yillarda olur.
Sivas tarafindan problem oldu, Sivas olayi kesti.
Cok üzüldüm.
Sivasspor yönetimine tesekkür ediyorum benim 3 defa Besiktas ile görüsmeme izin verdi.
Eneramo sosyal hayati seven bir insan o yüzden ayrildi.
Besiktas ile anlassaydim ilk alacagim oyuncu Eneramo olacakti.
Bobo'yu Kayserispor almis. Sivasspor'a gelmek istese hemen alirdim. Ama Besiktas icin alir miydim bilmiyorum.

Reportaj bitti. Riza hoca cok kirilmis bu net anlasiliyor. Bu saatten sonra Sivasspor'a ne kadar faydali olur bilinmez...


Reportaji sitelerine koymuslar.

http://www.radyospor.com/Futbol/154588/Besiktas-sayfasi-kapandi

risale69
11.06.2012, 22:00
hayırl olsun. bizim yönetim de rıza hoca da yıprandı bu süreçte. rıza hocaya fazla yüklenmek insafsızlık olur.
inşaallah bu tatsızlık unutulur.

ünisivas
11.06.2012, 23:17
Besiktas'in yeni teknik direktoru Sven Goran Eriksson...

mucahitbaba58
12.06.2012, 14:29
arkadaşım ne gerek var böyle sözlere. bu konuyu daha fazla uzatmayalım, kapatalım artık. bu yarayı kaşımanın kime ne faydası var.

Arkadas zoruma gidiyor boyle yapmasi bu adam gidince kapanir yara insallah gider !

Çılgın Türk
19.06.2012, 12:55
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/423x238/2012/6/17/fft1mm1781544.jpg



'En az 3 yabancı şart'


Rıza Çalımbay yeni sezon öncesi çalışmaları için de net konuştu: Sivasspor başarılı olmayı hedefliyorsa, en az 3 yabancı futbolcu almamız şart. Bu transferleri de bir an önce bitirmeliyiz”

Kırmızı-Beyazlılar’ın tecrübeli hocası transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, yönetime mesaj da yolladı. Yeni sezonda başarı için en az 3 yabancı oyuncu transfer etmeleri gerektiğini kaydeden Çalımbay, şunları söyledi: “Bu transferleri de bir an önce bitirmeliyiz ve ilk kamp döneminde tam kadro olmalıyız. Doğa, Emrah ve Abdulkadir tranferlerini gerçekleştirdik. Sol kanada bir takviye yapmak istiyoruz. Ayrıca yabancı bir forvet araşıyımız, farklı alternatiflerle sürüyor. Tabii ki Sivasspor’un transfer konusunda dezavantajı var. Biz İsaac’i istedik. Açıklanan fiyat farklıydı. Daha ucuza Antalyaspor’u tercih etti. Bütün bunları mazeret olarak söylemiyorum ama gerçek bu... İnşallah taraftarımız yeni sezonda huzur içinde, başarılı bir Sivasspor izleyecek. Onlardan tek isteğim tribünleri doldurmaları ve bizi desteklemeleri.”

Fanatik

Çılgın Türk
26.06.2012, 16:06
Çalımbay iki forvetin peşinde
Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay transferler hakkında açıklama yaptı.


26 Haziran 2012 Salı - 15:49
AA

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, ''Bir Bulgar orta saha oyuncusu ile 2 forvetin peşindeyiz. İnşallah bu hafta bitireceğiz'' dedi.

Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kadroyu güçlendirmek için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Çalımbay, ''Bir an önce transfer yapmamız gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Transfer listelerinde bazı oyuncuların olduğunu anlatan Çalımbay, bir Bulgar orta saha oyuncusu ile 2 yabancı forvetin peşinde olduklarını belirterek, ''İnşallah bu hafta bitireceğiz'' diye konuştu.

Yeni sezona Bolu ve Avusturya'da yapacakları kamplarla hazırlanacaklarını ifade eden Çalımbay, 28 Haziran'dan itibaren futbolcuların sağlık kontrolü ve gerekli testlerden geçeceğini, ardından Bolu Gerede'de çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Bolu kampında 1, Avusturya kampında ise 4 hazırlık maçı yapacaklarını belirten Çalımbay, yeni sezona iyi başlangıç yapmak istediklerini kaydetti.

-Samet Aybaba'ya başarılar diledi-

Beşiktaş teknik direktörlüğüne getirilen Samet Aybaba'ya başarı dileklerini ileten Çalımbay, ''Beşiktaş'ı çok iyi tanıyan, camiayı çok iyi bilen birisi. Bizim büyüğümüz'' dedi.

Çalımbay, Beşiktaş'ın bundan daha zor süreçleri atlattığını belirterek, ''O yüzden sıkıntı olmaz'' ifadesini kulandı.

Çılgın Türk
27.06.2012, 15:40
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın Kızı Tuğçe, İstanbul'da Evlenecek


Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın kızı Tuğçe Çalımbay'ın 29 Haziran'da evleneceği bildirildi.

İç mimar Tuğçe Çalımbay'ın, hayatını mimar Abdullah Karakimseli ile birleştireceği belirtildi. Çiftin düğününün İstanbul'da Çubuklu 29 adlı mekanda saat 19.30'da gerçekleştirileceği ifade edildi.


AA

Çılgın Türk
08.01.2013, 14:54
Yargıtay'dan çalım

Güncel 07 Ocak 2013, Pazartesi

Yargıtay, spor dünyasında sıkça karşılaşılan "teknik direktör-sporcu kavgaları" için emsal bir karar verdi. Halen Sivasspor'da görev yapan Rıza Çalımbay, Eskişehirspor Teknik Direktörü iken, o dönemde futbolcusu olan Souleymane Youla ile karşı karşıya geldi. Teknik adam ile futbolcunun karşılıklı açıklamaları devam ederken Youla, 22 Aralık 2009'da, "Rıza Çalımbay hoca tam bir sahtekar" dedi. Çalımbay, Youla'nın bu sözleri üzerine 300 bin TL manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, Youla'nın Çalımbay'a 200 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Karar temşiz edildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay, 200 bin TL'lik tazminatı çok bularak, mahkemenin kararını bozdu. Hocasporcu kavgaları için örnek oluşturacak tespit yapa Daire, "Her iki taraf da sözlerine dikkat edecek" dedi.

Ersan ATAR


http://www.takvim.com.tr/Guncel/2013/01/08/yargitaydan-calim

şamatacılar
30.01.2013, 10:54
Rıza çalımbayin istifasını bekleyen cok kişi var . Bende dahil .

Ama rıza hoca Sivasspor'u PTT 1.lige düşürmeden gitmez.

Malesef.. :mad:

EneS ElmaS
30.01.2013, 11:21
Rıza çalımbayin istifasını bekleyen cok kişi var . Bende dahil .

Ama rıza hoca Sivasspor'u PTT 1.lige düşürmeden gitmez.

Malesef.. :mad:


Çok merak ediyorum, sence onun yerine kim geldiğinde Sivasspor'da işler tekrar rayına girer?

Bence şu anda Ertuğrul Sağlam hariç hiçkimse bu takıma Rıza hoca kadar faydalı olamaz.
Veya Ismail Kartal olabilir, ki onunda fb'den çıkıp bize geleceğini hiç sanmıyorum..

şamatacılar
30.01.2013, 11:29
Çok merak ediyorum, sence onun yerine kim geldiğinde Sivasspor'da işler tekrar rayına girer?

Bence şu anda Ertuğrul Sağlam hariç hiçkimse bu takıma Rıza hoca kadar faydalı olamaz.
Veya Ismail Kartal olabilir, ki onunda fb'den çıkıp bize geleceğini hiç sanmıyorum..

Mevcut yönetim gitmedikten sonra rıza hoca gitmiş gitmemiş pek fazla bişey ifade etmiyor aslında . Yönetim sıradan transfer yaparsa ucuza kaçarsa hoca ne yapsın be kardeşim ..

MEVLUTHOCAOGLU
30.01.2013, 14:34
rıza hoca giderse yerine ilk olarak ertuğrul sağlama gidilir kabul etmez daha sonra metin diyadine gidilir belki gelebilir daha sonra bülent uyguna gidilir yarım kalan işini hallet derler oda balıklama atlar gelir iki gün sonra takım bocalar oda gider yine ibre rızaya gelir başladığımız noktaya döneriz bu sezon iyi yada kötü rıza hoca ile gidilir sezon sonu gönderilip yeni hoca ile beyaz bir sayfa açılır bence bu takım öyle yada böyle bu sezon düşmez 15 sırada bitiririz en kötü gibi geliyor yani ölüp ölüp dirilme sezonunu açmış bulunmaktayız.

cengo64
30.01.2013, 16:45
Metin Diyadin gercekten ilac olur bize.Seneye de yine ilk 5 e oynarız.Raşit Çetiner benim hep takdir ettiğim Sivaslı teknik direktör.Erdal Keser de öyle.İlla Sivaslı olması gerekmez diyenler için de Hayrettin i yardımcısı yapıp iyi bir Alman teknik direktör en iyi secenek olur.Bakın Rıza olmassa yandık diyenlere bir sürü alternatif.Haa bi de çoğunuz Rıza beyin bedava çalıştığını sanıyor sanırsam.Ben çalıştırsam bu Sivas takımı bundan kötü olabilirmiydi diye düşünün önce.Kadro kalitesi hiç de kötü değil bu takımın.

poyrazer5858
11.02.2013, 11:07
trabzonsporlu bir yazar rıza hocamız hakkında bakın ne demiş:
"Son söz: Rıza Çalımbay’ın futbolculuğunu hatırlayanlar bilir. Bıkmazdı, vazgeçmezdi, pes etmezdi. Futbolu gösterişli değildi ama verimliydi. Tebrik ediyorum, takımını kendisine benzetmiş."
her mağlubiyet sonrası onu eleştiren birkaç çatlak sese de kapak olsun bu sözler.
şunu unutma hocam, sivas halkı seni seviyor, seninle iftihar ediyor. herşey için teşekkürler..

Harput0658
11.02.2013, 14:44
trabzonsporlu bir yazar rıza hocamız hakkında bakın ne demiş:
"Son söz: Rıza Çalımbay’ın futbolculuğunu hatırlayanlar bilir. Bıkmazdı, vazgeçmezdi, pes etmezdi. Futbolu gösterişli değildi ama verimliydi. Tebrik ediyorum, takımını kendisine benzetmiş."
her mağlubiyet sonrası onu eleştiren birkaç çatlak sese de kapak olsun bu sözler.
şunu unutma hocam, sivas halkı seni seviyor, seninle iftihar ediyor. herşey için teşekkürler..

Bulabileceğimiz en iyi teknik hocalardan biri Rıza Hoca. Bunu inkaredenler olsada çoğunluk Rıza hocanın arkasında.

Murad_Kelleci58
07.04.2013, 22:38
Futbolculuk kariyerinizde ki parlak geçmişinizi, teknik direktörlük kariyerinizde sadece Denizlispor'u UEFA kupasındaki performanızla bir noktaya getiren başarınızın dışında çalıştırdığınız tüm takımlarda beklenen sıçramayı ve patlamayı bir türlü yapamadığınızı bir hemşehriniz olarak üzülerek takip etmekteyim..

Göztepe ile başlayan ve sırasıyla; Denizlispor, Rizespor, Beşiktaş, Ankaraspor, Eskişehirspor ve son olarak memleketinizin takımı olan Sivasspor'da da istenilen hedeflerin hep ucundan kıyısından dönülen ve kimi zamanda kötü performansınızla eleştiri oklarının hedefinde olduğunuz geçmişte olduğu gibi bugün de yadsınamaz bir realite olduğunu özeleştiri yaptığınızda sizde görebileceğiniz bir gerçektir..

Bu istenilen hedeflere ulaşamamızın bir dolu sebeplerini sebep ve nedenleri ile birkaç başlıkta naçizane dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım..

Öncelikle, altyapısında yetiştiğin klübün altyapı antrenörü Serpil Hamdi'den başlayıp, uzunca zaman çalıştığın Gordon Milne ve Christoph Daum'dan bir alışkanlık olan "disiplin" olgusunu benliğine kadar zerk eden teknik adamlar ile çalışman ve ayrıca Süleyman Seba gibi bir disiplin abidesi bir spor adamının başkanlığını yaptığın Beşiktaş'ta kaptanlığa kadar yükselmen "disiplin" olgusunun teknik adamlığa taşımanızın bir tezahürü olsa gerek..

Lakin, disiplin olgusunun oluşmasındaki kilometre taşlarını, disiplin altına alacağınız topluluğa yada kişilere nasıl aksettireceginiz yada aksettirdiğiniz çok önemli olsa gerek. Disiplin oluşumunda yönettiğiniz insanlar size karşı saygıyı korkudan mı yoksa gercekten size karsı duydukları saygıdan mı vücuda getirmişlerdir. Eğer korkudan olusan bir disiplin ise, o disiplin bir tül perdeden farksız bir disiplindir.. Gercek bir saygıdan olusan bir disiplin Çin seddi gibi kalıcı ve uzun soluklu olması kaçınılmazdır..

Daha önce görev aldığınız takımlarda kimi zaman birkaç oyuncu ile sürekli sorunlar yaşadığınızı hafızalarımızı biraz zorladığınızda dün gibi hatırlamaktayız.. Hatta sizin takima kazandırdığınız Youla bunun için verebileceğim en flaş örnektir.. Şimdilerde Rajnoch ve Grosicki'de yaşadığınızda bu olumsuz durumlara birer ikişer sayabileceğim örnekler..

Belki bu teknik adam-futbolcu çekişmelerinde haklılık payınız olabilir.. Hatta yüzde yüz sizde haklı olabilirsiniz.. Ama bu çekişme takıma, kulübe ve hatta camiaya zarar veriyorsa sonuçta sizde suçlusunuz gözümde.. Geçen sene bu elimizdeki kadroya oynattığınız futbolu görmemiş olsak, gercekten bu zamana kadar, gerek kadro secimleriniz ve gerekse oyuna mudahelerinizde ki yanlışlarınız inanın bu saate kadar ben ve benim gibi düşünenleri bile sükut-U hayale ugratmıştır ziyadesiyle..

Ki; bu saate kadar sizi tüm olumsuzluklara rağmen bu takım yaptığınız ve yapmaya gayret ettiginiz bütün icraatlarinizda iyi niyetinizden gram bile endişe
etmediğim sayın Rıza Hocam..

Lütfen ama lütfen sizde şapkanızı önünüze koyup bir özeleştiri yapmanızı rica ediyorum..

Mesela bugün Grosicki ve Eneramo gercekten mı sakatlardı..? Grosicki ile ilgili tutumunuzu az cok biliyoruz.. Ama bugün Grosicki ile alakalı kupa macı düşünülerek bir tasarrufunuz mu oldu..? Eneramo gercekten sakat mı..?
Peki maçta gayet olumlu futbolunu bir golle süsleyen piech'i neden oyundan aldınız..? Zaten 18 kişilik kadroyu zar zor tedarik etmişken.. Böyle bir lüksümüzün olmadığını sağır Sultan bile duymuşken..!!

Ben herseye rağmen sezon sonuna kadar sizinle devam edilmesi gerekliliğini düşünüyorum.. Ama sizin yukarıda belirtmiş olduğum nedenlerden dolayı takıma istemeden de olda zarar verdiğinizi düşünüyorsanız.. Camia icin; belki haklı oldugunuz konuları ve bu konularda ki reflekslerinizi kalan altı final mac ve iki kimbilir belki üç kupa maçı icin derin dondurucuya kaldırmanızı rica ediyorum.. Bugün ki sonuclardan sonra kimin düşüp kalkacağı tam bir çok bilinmeyenli denklem gibi olan cadı kazanı bu tabloda,mazallah Sivasspor'u küme düşüren Sivas'lı teknik adam olarak tarihin tozlu sayfalarında yerinizi almak ne siz istersinizve nede bu kulubün gercek sahibi biz taraftarlar..

Lütfen diyorum ama lütfen. Biz bu yerlere kolay gelmedik ve hemende gitmek istemiyoruz.. Saygılarımla

H.Murat KELLECİ

tavatir
07.04.2013, 22:47
1-0 öndeyken inşallah 2-1 yenilmeyiz diye dua ediyoruz. Herkes korku içinde. Ligde işimiz tam olarak bitmiş değil. Bugün 1 puan alsak rahatlardık. Ama takımların fikstürlerine baktığımda halen rahat değilim. İkili averajda Akhisar veya Ordu bizden 2 maç fazla kazanırsa güme gideriz. O nedenle Gençlerbirliği maçı çok önemli.

Rıza Hoca'ya geçtiğimiz yıllarda çok fazla eleştirim olmuyordu. Katkılarını inkar edemem. Zor zamanlarda disiplin ve hırs verdi. Şike sürecinde camiada toparlayıcı görev aldı. Ama bu yıl maçların yüzde 75'inde eleştirmişimdir. Tabiki hakaret etmeden saygı duyarak eleştirdim. Hemşehrimiz olduğu için bendeki kredisi de çok fazlaydı. Ama bu seneyi kurtarıp yolların ayrılmasından yanayım. Hemşehrimiz Erdal Keser ismini sene sonunda buradan daha çok dile getireceğim ama şu anda Rıza Hoca takımın hocasıdır. Umarım hatalardan ders alarak bu seneyi kurtarırız. Bu arada kupadan zerre kadar beklentim yok. Benim için lig önemli.

efendigardaş
07.04.2013, 22:53
Rıza hoca bu maçta kalitesini ortaya koydu bence sezon sonunuda beklemeye gerek yok kendine güvenini kaybetti kupa maçlarıda çok zor acilen tedbir alınması lazım***

yigido_furkan
07.04.2013, 23:07
yazıda katıldıgım noktlarda var katılmadıgım noktalarda var. katılmadıgım nokta grosicki konusu. hoca ona gereklı sansları fazlasıyla verdı. ama o kendını takımdan cok ustun gordu. her oyundan cıkısında formayı cıkarıp atması hem takım arkadasına hem hocaya hem taraftara saygısızlıktır. kosmuyor mucadele etmıyor hiç bir oyuncu Sivasspordan üstün ve vazgecilmez degildir

yigidolar06
07.04.2013, 23:14
Tşk Murat Gardaş Rıza hoca gerekeni yapacaktır

eyuphulagu
07.04.2013, 23:25
Eğer yanlış biliyorsam düzeltelim;sivasspor ligin deplasmanda en az kazanan takımlarından biri..İlk yarı lehimize 1-0 olmasına rağmen ben bir çok taraftarın 2. yarı bu maçı sivassporun nasıl bitireceğini bilmediğini de düşünüyordu...Çünkü bir çok maç da ilk yarıları pozitif futbol oynayan sivasspor 2. yarıları rakip takımların yüklenmeleri sonucunda geri çekilmiş ve sonuç da hep aleyhimize olmuştu...Bu maçta daha önce kaybedilen bir çok maçın kopyası gibiydi...İlk yarı iyi oyna ,pozisyona gir,2. yarı skoru korumaya çalış,direnememe ve maç sonu hüsran...Bu maçta ilk yarı biraz daha dikkatli oynansaydı belki şans yanımızda olsaydı 2-3 farklı bir skorda olabilirdi...Piech olayına girmiyorum çünkü bu oyuncuyu geldiği günden beri savunan bir kişi olarak nasıl bir oyuncu olduğunu önce Rıza Hoca'ya sonra tüm taraftara gösterdi...Umarım Rıza Hoca aklını başına alır,elindeki tüm oyuncuları adeletli bir şekilde kullanarak Rotasyonun iyi yapar...Sivasspor ilk yarı iyi gözüktü çünkü Eskişehir takımının 3 as oyuncusu Servet sakatlık sorunundan dolayı oynmazken Necati ve Kamara ise sakatlıktan yeni çıktıkları gerekçesiyle yedek kulübesindeydiler...Eskişehirs porun hocası 2.yarı Önce Necati yi,sonra da Kamara yı alarak bu maçı almayı ne kadar çok istediğini de göstermiş oldu..Bizi sağlı,sollu ataklarla bunalttılar ve attıkları gollerle de maçı aldılar...Rıza Hoca nın 18 bile almayıp yüzüne bile bakmadığı Azeri oyuncuyu son 5 dak. da oyuna alıp;haydi koçum takımı kurtar kahraman ol ,demesi hocanın ne durumlara düştüğünü açıkca gösteriyor...İyi ki Sercan kadroda yoktu;eğer olsaydı bence bu maçta Piech değil,Sercan oynatılırdı;biz de Piech in attığı enfes golü izleyemeyecektik..Artık Rıza Hoca nın Piech hazır değil,takımı tanımıyor mazereti de biti; bu maç gösterdi ki Piech takıma en az diğer oyuncular kadar ısınmış durumda;görev verildiğinde sivasspor takımı için her şeyini verecek bir oyuncu...Bu maçta sivasspor Enaramo kadar Atif ı da çok aradı..Bilhassa 2. yarı rakip atakları karşısında tel tel dökülen bir,sahasından çıkamayan bir sivasspor izledik..Bu oyuncular dan en azından Atif kadroda olsaydı ilerde topu daha çok tutardık ve rakip belki de kalemize bu kadar gelemeyebilirdi...Kalecimiz de yaptığı kurtarışlarla görevini yapan oyuncular arasındaydı...Şu bir gerçek ki en iyi defans hücumdur;karkalara hiç bir zaman kazamazlar,kaybetmeye mahkumdurlar..Sivasspor son 10 dak. hariç 2. yarı çok korkak bir futbol oynadı;gereksiz yere geriye çekilince rakip de 2. yarı oyuna giren usta ayaklarıyla işi bitirdi...Biz Takımın en iyilerinden ilerde top tutan Piech i oyundan alıp tek forvete döndük 2-3 aydır doğru dürüst oynamayan M.Nas ı oyuna alırken ,rakip kazanmak için 2 hücum oyuncusu alıp forveti Erkan la beraber 4 ledi ve istediği sonucu aldı...İnşallah haftaya tam kadro sahaya çıkarak G.Birliği maçından 3 puanla ayrılırız..Umarım Rıza Hoca Piech in nasıl bir oyuncu olduğunu görmüştür ona Enaramoyla beraber çift forvet oynatır...Haftaya bizi daha zor bir maç bekliyor..G.Birliği takımı Sivasspora çok ters gelen bir takım ;taraftar takımı 90. dak sabırla desteklemeli...

izmirliyigido
07.04.2013, 23:52
Bence artık RIZA hocanın kredisi tamamen bitmiştir. Hatta aylar öncesinde bitti. Hatta benim gözümde ilk geldiği sene kredisiz gelmişti. Çünkü demiştim ki "Rıza hoca misyonsuz ve vizyonsuz'dur" demiştim. Hedefi olmayan sıradan, vasat teknik adamdır demiştim. Hedefi küme düşmemek olarak gösteren, ilk 10'a kalırsak başarı diyen bir hocadan ne beklenebilir ki? Geçmişte saydığınız takımlarda ne yapmış ki, Sivasspor'da başarı beklediniz?

Elinde ki kadroyu "ben kurmadım" diyerek işin başına geçtiği zaman serzenişte bulunan Rıza efendi, şimdi kadroyu tamamen kendi kurdu, yine beğenmiyor. Acaba kadrosunda Messi, Ronaldo, Xavi veya Gökhan Gönül, Fernandes, Drogba, Webo falan mı görmek istiyor. Öyle olsa ona gerek kalmazdı, o zaman takımın başında Mourinhou'yu getirirdi başkan !..

Önemli olan elinde bulunan bu kaliteli sayılabilecek, hatta bazıları hariç gerçekten kaliteli futbolculara futbol oynatmak. Nerdeeeee ????... Adam adeta oynayanı çıkartıp pasifize etmek için, kaliteli oyuncuyu sahaya sürmeyip küstürmek, hatta takımdan kovmak için elinden geleni yapıyor. Abdülakadir, Grosicki, Piech bunlardan sadece birkaçı.

Grosicki sakatmış.. Pehhh !.. Külahıma anlatın. Adamı küstürüp, demoralize edip adeta takımdan soğutan zat-ı alileridir. Piech'i Türkçe konuşamıyor, hazır değil deyip oynatmayan da kendisidir. Bakın Piech ilk 11'de sahaya çıkınca nasıl oynuyor, nasıl gol atıyor. Böyle bir adamı neden oyundan aldı, forvet hattını neden baltaladı gelin hep birlikte kendisine soralım.

Ayıptır beyler. Hocayı sevmek ayrı, hocanın Sivasspor'a verdiği zararı görüp-görmemek ayrı değerlerdir. Nasıl hataları ve uçuruma son sürat gittiğimizi göremiyor kimse çıldıracağım.

Hele hele bu maçı nasıl verebilir bir takım ve hoca bugün ekranlarda en acı senaryosunu izledik. Bunun gibi senaryoları daha önce de çok görmüştük ama geçen hafta ki Orduspor ve bu hafta ki Eskişehirsor maçında en dramatize halini gördük. Yani illa maçı kazanmak için taraftarın küfürünü duymanız mı gerekiyor sayın hocam?

Şimdi Rıza Çalımbay yalakalarını savunmaya çağırıyoruz. Haydi şimdi de konuşun..

Haaa !... Sezon sonunda küme düşmezde ligde kalırsak sakın ha "Rıza hocaya laf sallayanlara kapak olsun" demeyin, çünkü ligde kalmak bu kadroyla başarı değil, ligde ilk 5'e girememek BAŞARISIZLIKTIR !.. Sakın haa !.









.

DOGU_BEY
08.04.2013, 00:20
birbirine zıt olan kelime ve kavramlardan bazıları:

İYİ ---> KÖTÜ

AŞAĞI ---> YUKARI

YAVAŞ---> HIZLI

DOĞRU--->YALAN

ÖZ ELEŞTİRİ ---> ÇALIMBAY !!!

Salim58
08.04.2013, 09:50
Mesela bugün Grosicki ve Eneramo gercekten mı sakatlardı..? Grosicki ile ilgili tutumunuzu az cok biliyoruz.. Ama bugün Grosicki ile alakalı kupa macı düşünülerek bir tasarrufunuz mu oldu..? Eneramo gercekten sakat mı..?
Peki maçta gayet olumlu futbolunu bir golle süsleyen piech'i neden oyundan aldınız..? Zaten 18 kişilik kadroyu zar zor tedarik etmişken.. Böyle bir lüksümüzün olmadığını sağır Sultan bile duymuşken..!!


H.Murat KELLECİ


1: Grosicki sakatmı konusu zayıf bi ihtimal Grosicki'nin istersem oynarım istemezsem oynamam oynarsam beni oyundan aldığın zaman gerekli tepkimi veririm anlayışı bana göre çok yanlış birşey, Paranı alıyormusun alıyorsun o halde derdin ne kardeşim denmeli ve gereken neyse biran önce yapılmalı.

2: Eneramo büyük ihtimal sakat olduğu için kadrodan çıkarılmıştır 18 kişilik kadroya baktığımızda bunu anlayabiliriz, A2 den futbolcu çağırıyorsak demekki eksiklerimiz olduğu için çağırıyoruz yoksa apar topar A2 den ne diye futbolcu çağıralım.

3: Piech'in oyundan alınmasına bende bir anlam veremedim sakatlığı olsa veya sahada istenilen performansı gösterememiş olsa bunu anlarız ama ne amaçla çıkarıldığını bilmediğimiz için bu değişikliği herkes gibi bende çözemedim.
Bu konuda Rıza hoca tatmin edici bir açıklama yaparmı hiç zannetmiyorum.

Rıza hocanın oyuna müdahalelerini ve takım kurmasını hiç anlayamadım bundan sonrada anlayamam.
Kişiliğine diyecek bişeyim yokta oyuna müdahalelerine çok diyeceğim var..

ccey
08.04.2013, 11:43
eleştiriler haklı ama şimdi zamanı değil bu sezonu bu şekilde tamamlayacağız ama takıma zarar vermemek lazım

58fatihcan
08.04.2013, 11:50
Yedigimiz iki golde cok komikti. Piech ilerde hizli bir adam. En sonda cihani aliyorsun birde. Hangi mantik ya

savaş2
08.04.2013, 14:35
***sezon s0nu cok gec olur bence, bu saat de yani 08-04-2013 saat 17.00 da eğer memleketini ve SİVASSPORUMUZU seviyorsa vede başka olaylara mehil vermeden hemen ayrılsın derim.

savaş2
08.04.2013, 14:45
***rızayı göndermenin bir tek yolu ,bu haftaki macta fatih terim gibi 10 MAC CEZA ALDIRıP trübüne CIKARTMAK,o zaman liğde biter sanırım.

Külhan
08.04.2013, 17:08
Bizim takimla hicbir derdimiz yok bütün dert arizayla arkadasim bu aksam sivas televizyonlarinda spor bülteni var sayin hocaya sorumuz su olmali macin akisi iyi durumda iken ve piec in hic sorunu yokken neden degistin ve neden tek forvete indin rakip takim tam senin tersini uyguladi maci aldi haydi bunu bir acikla bizde tatmin olalim burasi hic bir teknik adamin baba yeri degildir hepsi gecici ama sivasspor ve biz kaliciyiz bizim dedimiz bu .

Külhan
08.04.2013, 17:12
***sezon s0nu cok gec olur bence, bu saat de yani 08-04-2013 saat 17.00 da eğer memleketini ve SİVASSPORUMUZU seviyorsa vede başka olaylara mehil vermeden hemen ayrılsın derim.

Bende senin görüsündeyim gardas ama taraftari seyirciyi kaale alan kim

B.DUMANLI
08.04.2013, 17:17
Bu konu altinda yazilanlar iyi hasda ,gecen hafta Mecnun baskan demedimi,hoca yoksa bizde yokuz diye.
Baskan hocayi basarili buluyor olacakki arkasinda duruyor.O vakit bu sersenisler ne diye.Riza hoca´yi istemiyenler ,hem teknik direktör,hemde baskan adayi göstermek zorundalar aksi taktirde bu yazilan cizilenlerin hic bir ehemmiyeti kalmaz....

Poyrazcan
08.04.2013, 17:31
Benim bir önerim var!
Nasıl olsa taraftar herşeyin en iyisini biliyor;
Rıza hoca yeni sezonda olmayacak. Başka bir hocaya da gerek yok!
Taraftar maça çıkacak kadroyu oylama ile kendisi yapsın. Transferleri de...
Transfer paralarını da cepten ödemek şartı ile...
Nasıl fikir ama??? ;- )

yadel
08.04.2013, 17:33
Bu konu altinda yazilanlar iyi hasda ,gecen hafta Mecnun baskan demedimi,hoca yoksa bizde yokuz diye.
Baskan hocayi basarili buluyor olacakki arkasinda duruyor.O vakit bu sersenisler ne diye.Riza hoca´yi istemiyenler ,hem teknik direktör,hemde baskan adayi göstermek zorundalar aksi taktirde bu yazilan cizilenlerin hic bir ehemmiyeti kalmaz....



Taraftarın en çok isyan ettiğide bu işte. Yönetiminde basiretsiz olması Rıza gibi taktik ten anlamayan birine sırf Sivaslı diye kefil olmak saçma. Yönetim kefil olmakla kendini bağladı. Yanlış yanlış üstüne.

Respect58
08.04.2013, 21:11
Rıza bey, Arkadiusz Piech'i önce sağ açığa sonrada oyundan alarak ne kadar anti profesyonel olduğunu göstermiştir.

Türkçe bilmiyor,arkadaşlarını tanımıyor,nasıl bir oyuncu olduğunu bilmiyoruz gibi bahanelerin arkasına sığınarak sırf kendisi almadı diye bir futbolcuyu oynatmamak hem o oyuncuya hem futbola hemde biz taraftarlara yapılan ihanettir.

Futbol bilgisi son derece kısıtlı bu kişinin sırf Sivaslı diye takımın başında kalmasına müsade edilmemeli.

Bu sezon için en büyük hayalim bu güzel kadroyu iyi bir teknik ekibin devralıp neler başarılabileceğini göstermesiydi.Ancak korkarım önümüzdeki sezon bu kadrodan çoğu oyuncu olmayacak.Sözleşmesi biten oyuncular giderse ve yerleri dolmazsa önümüzdeki sezon sorun yaşamamız kuvvetle muhtemel.

MaXiMuM
09.04.2013, 00:03
Sipas Vizyon tv de yayınlanan programa telefon bağlantısıyla katılan Rıza Çalımbay 'ın açıklmalarından satır başları ;

Eskişehirspor maçında Eneramo ben sakatım dediği ıcın oynatmadık.

Grosicki profesyonel futbolcuya yakısmayacak tavırlar sergilıyor Eskısehır'e gidecek kadro acıklandıgında Eskısehıre gelmek istemedı.Mecnun Baskan Kamil'in Eskişehir'e gelmesını ıstedı orda konustular. Bu yüzden Eskişehirspor maçı kadrosuna almadık.

Piech 'i maç kondısyonu yetersız oldugu ıcın oyundan aldım.

Pedriel 'i hıcbır zaman 11 de oynatmayı dusunmuyorum ama mecburen ilk 11 de oynatıyorum.

Rajnoch'un ikinci golde yedigi calimi ben bu yasimda yemezdim!


Futbolcuyu suçlayacağın yer orası değil hoca. İlk antrenmanda herkesin hatasını bire bir söylersin. Böyle medya önünde futbolcunu suçlayarak kendi hatalarını ört bas edemezsin.

Piech'in maç eksiğinden bahsediyor. Türkçeyi öğrendi galiba artık bundan bahsetmiyor :D Maç eksiği onun değil senin suçundur. Futbolcuya forma vermezsen nereden oynayacak? Gelip bizim halı saha kadromuza alacak değiliz herhalde ?

Kamil konusuna gelince. Yine bir numaralı kabahat sende. O formayı yere attığında verecektin yüklü bir ceza bak bakalım kamil kendine geliyor muydu ? Kendisini bulunmaz bursa kumaşı zanneder ondan sonrada.

Velhasılı kelam çırpınma hoca, çırpındıkça batıyorsun maalesef :mad:

DOGU_BEY
09.04.2013, 00:04
bugünkü canlı yayın sonrası yüreklice çıkıp şu cümleyi söyleseydi bu bile yenilgiye rağmen taraftarın üzüntüsünü öfkesini alırdı:

-Piech'i çıkartmakla büyük hata yaptık!

Ama tabi ki her zaman topçusunu, taraftarı suçlu diye ortaya atan ve öz eleştirye zıt olan birinden bunları beklemek hayalcilik oynamaktan başka birşey değil...

etzel1967
09.04.2013, 01:09
sayın hocamın kişiliğine, insani kalitesine lafımız yok...zaten kişiliği ile işimiz de yok...ancak şu soruyu sormak da herkes gibi hakkımız olmalı; sn çalımbay takımın en iyisi olan piechi kondisyonu yetersiz olduğu için çıkardığınızı söylemişsiniz, daha önce de hazır olmadığı için oynatmadığınızı söylemiştiniz, şunu merak ediyorum, 2012 yılında polonyada yılın futbolcusu seçilen, zaman zaman milli takımının formasını giyen, sivasa gelmeden önce kendi takımında 18 lig maçı (tüm maçlarda forma giymiş yanılmıyorsam) oynayan ve 10 gol atan piech hazır değil de, 2 senedir 3-4 maçta forma giyen, kafası çoktan futboldan kopup başka şeylere yönelmiş, fatih terimin bile adam edemediği sercan mı hazırdı da, piechten daha fazla şans verdin? adam geleli 10 hafta olmuş, hala kondüsyon yüklemeyi başaramadınız mı? bunu başaramayan kondüsyoneri hiç uyardınız mı? hocam cevabı vereyim hemen....YEMEZLER....