Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakemin karnesi: Çulcu iyiydi


ElbeyLi58
12.09.2005, 12:50
Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Ligi'nin 5. haftasında görev yapan hakemlerin gözlemcilerinden aldıkları notları açıkladı. İşte haftanın hakem notları...

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 5. haftada Trabzonspor-Gaziantepspor maçını yöneten hakem Zafer Önder İpek'in 6.7 ile en düşük notu aldığını kaydedilirken, en yüksek notu ise Fenerbahçe-Ankaraspor maçında düdük çalan Yunus Yıldırım 8.4 ile aldı.

5. haftada hakemlerin aldığı notlar şöyle:

Galatasaray-Sivasspor:
Gözlemci M. Zihni Aksoy. Hakem Mustafa Çulcu 8, 1. Yrd. Hakem Serkan Ok 8.1, 2. Yrd. Hakem Serkan Akal 7

Diyarbakırspor-Kayserispor:
Gözlemci: Ergül Yücedağ
Hakem Tolga Özkalfa 7.5, 1.Yrd. Hakem Ali Saygın Ögel, 8.2, 2. Yrd.Hakem Ayhan Akgöz 8.1

Fenerbahçe-Ankaraspor:
Gözlemci: Halit Gerçeker, Hakem Yunus Yıldırım 8.4, 1. Yrd. Hakem Adil Sinem 8.2, 2. Yrd. Hakem Muhittin Gürses 8.4

Çaykur Rizespor-Beşiktaş:
Gözlemci: Ahmet Akçay Hakem: Selçuk Dereli 8.2, 1. Yard. Hakem Özgür Çetiner 8.1, 2. Yrd. Hakem Mustafa Sönmez 8.5

Kayseri Erciyesspor-Malatyaspor:
Gözlemci: Osman Erdal FıratHakem Cüneyt Çakır 8, 1. Yrd. Hakem Murat Şahin 7.4, 2. Yrd. Hakem Serhan Malkoç 8.1

Samsunspor-Vestel Manisaspor:
Gözlemci: Doğan ŞenHakem Metin Tokat 7.8, 1. Yrd. Hakem Hüseyin Fidan 7.8, Harun Taş 7.5

Gençlerbirliği-Konyaspor:
Gözlemci: Bedri Dölkeleş. Hakem Metin Aydoğan 7, 1. Yrd Hakem Serkan Gençerler 7.9, 2. Yrd. Hakem Ömer Faruk Yeşil 7.7

Denizlispor-Ankaragücü:
Gözlemci Fatih Tanferb Hakem Cem Deda 8.2, 1. Yrd. Hakem İsmail Köse 8, 2. Yrd. Hakem Hakan Atilla Gökbilgin 7.7

Trabzonspor-Gaziantepspor:
Gözlemci: Mustafa Kalkandelen, Hakem Zafer Önder İpek 6.7, 1. Yrd. Hakem Bahattin Duran 8, 2. Yrd. Hakem Aleks Taşçıoğlu 6.9

ElbeyLi58
12.09.2005, 12:56
Yılın en ilginç penaltısı verildi
Galatasaray ile Sivasspor karşılaşması futbol sahalarında ender görülecek bir penaltı pozisyonuna sahne oldu. Olay maçın 83. dakikasında meydana geldi.

Galatasaray-Sivasspor maçında, penaltı pozisyonu izleyenleri şaşkına çevirdi. Bir atak sırasında yan hakemin bayrak kaldırdığını gören Sivassporlu Hakkı, ceza sahası içinde topu eline aldı. Hakem Çulcu da penaltı noktasını gösterdi.

Top ayağına geldiğinde yan hakemin kalkan bayrağını gördü, oyun durdu zannetti. Meşin yuvarlağı ceza alanına çekip eline aldı.

GALATASARAY-Sivasspor karşılaşması futbol sahalarında ender görülecek bir penaltı pozisyonuna sahne oldu. Maçın 83. dakikasında Galatasaray’ın sağ kanattan gelişen atağı sırasında, ikili mücadelen seken top Sivasspor savunma oyuncusu Hakkı’nın önüne geldi. Yakınında hiçbir futbolcu olmayan Hakkı, topla buluştuğu sırada yan hakemin kalkan bayrağını gördü. Tecrübeli futbolcu, yan hakemin bayrağıyla önceki pozisyonda faul kararı verildiğini, oyunun durduğunu zannetti.

Hakem ‘Devam’ işareti verdi

Hakkı önce topu ayağıyla kontrol etti. Bu sırada top ceza sahasının hemen dışındaydı. Sivassporlu futbolcu, ayağıyla düzelttiği meşin yuvarlağı ceza alanına yönlendirip adım attı. Top ceza sahası içine girdi. Yan hakemin önce kalkan, ardından inen bayrağına rağmen hakem Mustafa Çulcu, ‘devam’ işareti verdi. Oysa Hakkı, ceza alanı içindeyken eğilip topu eline aldı. Bunun üzerine Mustafa Çulcu da penaltı noktasını gösterdi.

Çulcu: Hakkı işaretimi gördü

Yardımcı hakem faul gerekçesiyle bayrak kaldırdı, ancak ben ‘Devam’ kararı verdim. Futbolda nihai kararı orta hakem verir. Hakkı ile göz göze gelerek ‘Oyna’ diye işaret ettim. Ama Hakkı topu eline aldı ve hata yaptı. Yorgunluk ve atmosferden etkilenmiş olabilir.

Hakkı: Diğerleri de duraklamıştı

Yardımcı hakemin bayrağını kaldırdığını gördüm. Diğer oyuncular da duraklamıştı. Hakemin ‘Devam’ kararı verdiğini göremedim. Bu hakem, hakem değil. Konuşmaya bile değmez. Yan hakem faul diye bayrak kaldırıyor, hakem devam ettiriyor.

GeCeVeMaVi58pRf
12.09.2005, 14:34
bence hakem berbattı boyle hakemlerle yurumez ya bu lig mustafa culcuyla yana hekemı anlasamadılar kabak sivasa patladı...

ElbeyLi58
12.09.2005, 17:50
Süper Ligi'nin 5. haftasında lider Galatasaray'a yenilen Sivasspor, maçın son dakikalarında yaşanan ilginç penaltı pozisyonu nedeniyle hakem Mustafa Çulcu'ya tepki gösteriyor.Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, Galatasaray maçında Sivasspor'un çok iyi mücadele ettiğini ancak maçın son dakikalarında yedikleri 2 golle yenildiklerini söyledi.

Galatarasaray'ı galibiyetten dolayı kutladıklarını ifade eden Ünsal, hakem Mustafa Çulcu'nun maç sonrası penaltı kararı ve kaptan Hakkı ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Ünsal, şunları kaydetti:"Hakem Mustafa Çulcu'nun, yıllarca Süper Lig'de top koşturmuş kaptan Hakkı Hocaoğlu'ndan acemi bir futbolcuymuş gibi bahsetmesiyle, niyetini ortaya net bir şekilde koymuştur. 82. dakikada yaşanan ilginç penaltı olayında kaptan Hakkı, yan hakemin bayrağını görüyor. Sırtı ise orta hakeme dönük. Orta hakemin, yan hakem bayrağı çekmişken, Hakkı'ya sesli olarak (oyna) uyarısı yapması gerekirdi. Sanki Hakkı kendini görüyormuş gibi ya da Hakkı'nın arkasında da gözleri varmış gibi, (oyna) işareti yapmasını kaptan Hakkı'nın o anda görmesi mümkün değildir." Çulcu'nun 90 dakika boyunca tüm avantajları Galatasaray lehine kullandığını iddia eden Ünsal, "Hakem Çulcu'nun 4. hakem Fatih Gökçe'yi maçın başından itibaren Lorant'ın başına gardiyan gibi dikmesi, Lorant'ı sürekli olarak, hatta bir defasında maçı durdurarak, (Seni tribüne gönderirim) demesi de asıl niyetini açıkça ortaya koymuştur. Böylesi bir hakemin, yılların oyuncusu tecrübeli kaptanımız Hakkı'nın yan hakeme uyarak, topu eline alıp ceza atışı yapmaya gideceğini zannederken, hava atışıyla oyunu başlatmak yerine, penaltı vermesini de Galatasaray'ın 2-0'la oyunu garantiye almasını sağlaması olarak düşünüyorum" diye konuştu.

Bugüne kadar hakemler hakkında birşey konuşmadıklarını belirten Ünsal, şöyle devam etti:
"Galip geldiğimiz Vestel Manisa maçında 3 net penaltımızın, yine galip geldiğimiz Samsunspor maçında 1 net penaltımızın verilmemesi de bir hakem faciası yaşayacağımızın göstergeleriydi. Dikkat edilecek olursa, hiçbir hakem maçtan hemen sonra, çıkışta Mustafa Çulcu gibi uzun bir süre herhangi bir pozisyonu savunmamıştır ve bir usta oyuncuyu kendi hatasını kapatmak için acemilikle suçlamamıştır. Bence futbolun adaleti var, ama gördüğüm kadarıyla hakemlerin adaleti yok." Kulübün İkinci Başkanı Mehmet Oflaz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, tartışmalı penaltı pozisyonunun maçın orta hakemiyle yan hakemininin anlaşamamasından kaynaklandığını ileri sürerek, "İki hakemin anlaşamamasının günahını Sivasspor çekmemeli" dedi.

"OYNA DEDİM, ELİNE ALDI"

Hakem Mustafa Çulcu, penaltı pozisyonunda Sivassporlu Hakkı'ya oyuna devam etmesini işaret ettiğini, ancak onun topu eline alarak hata yaptığını söyledi.

İlginç pozisyon

Galatasaray - Sivasspor maçında yaşanan ilginç penaltı pozisyonuyla ilgili olarak orta hakem Mustafa Çulcu, topu eline alan Sivassporlu futbolcu Hakkı'nın kendisinin devam kararını gördüğünü ileri sürdü. Çulcu, maçtan sonra yaptığı açıklamada, yardımcı hakemin faul gerekçesiyle bayrak kaldırmasına rağmen kendisinin buna katılmayarak "devam" kararı verdiğini belirtti. Çulcu, "Herkes bilir ki futbolda nihai kararı orta hakem verir. Hakkı ile göz göze gelerek 'Oyna' diye işaret ettim. Ama Hakkı topu eline aldı ve hata yaptı. İlginç bir penaltı pozisyonu oldu" diye konuştu

GeCeVeMaVi58pRf
12.09.2005, 19:24
yazıklar olsun oyle hakeme utanmadan mılyonların karsısına gecıp dalga gecermıs gıbı konusuyorlar onlar dersını alamalı bence...

1967_DERNEK_10UR
13.09.2005, 13:33
NORMALDİR KİMSE BOŞUNA KENDİNİ YORMASIN...

Gencosman
13.09.2005, 14:16
Bir formasi eksikti, onun disinda gs li futbolculardan hic bir farki yoktu.
ceza sahamizin etrafinda olur olmaz yere faul caldi. galiba arada basketbol macida yonetiyo, cunku basketbolda topa hakim olana mudahale etmek fauldur futbol da degil. faul cala cala sivasspor defansini bunalti sonunda onlarda insan dogal olarak hata yaptilar. hakem kina yakmistir mac sonrasinda.

CAGLAYAN
20.09.2005, 12:43
SİVASSPOR-TRABZONSPOR............. SERDAR TATLI........7.5
ANAKARAGÜCÜ-GENÇLERBİRLİĞİ.......CEM PAPİLA...........7.8
KONYASPOR-DİYARBAKIRSPOR.........YILNUR ÖNEN.........8.2
KAYSERİSPOR-Ç.RİZESPOR..............ORHAN ERDEMİR.....8.2
MALATYASPOR-DENİZLİSPOR...........AYTEKİN DURMAZ...7.4
BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE..................FI RAT AYDUNUS......7.2
ANKARASPOR-SAMSUNSPOR............OKTAY DEMİRAY......7.9
GAZİANTEPSPOR-K.ERCİYESSPOR.....EROL ERSOY............7.8
V.MANİSASPOR-GALATASARAY.........BÜLEN DEMİRLEK......8.2
-----------

Sweetgirl
20.09.2005, 12:53
kararinizi cok cabuk veriyorsunuz ! eger hakem göz göze geldik diyorsa muhakkak bunda bir gerceklik vardir bence! hic kimse onlarin yaninda veya kimse onlarin gözleriyle bakmadigi icin bilemez. Neyse zaten bitdi artik GECMIS OLA! diyip ileriye dönüp bakmamiz lazim! Geriye dönüpde sadece hatalarimizi kabullenip onlardan ders almamiz gerek bence! :)

muRTix
20.09.2005, 13:55
maçı islemedim tarkanın konseri vardı herkes tarkaan diye zıplarken ben sivasss diye bağrıyodum telefonuma gelen 2-1 maç bitti yazısıyla koptum..kim takarki hakemi sonuçta maç bitti ve gülen taraf biziz;)