Orijinalini görmek için tıklayınız : Eleştiri başka küstahlık başka!
SivasSpor.Com 24.12.2010, 00:12 http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Adamın birisi kışın bir köyden başka bir köye gidiyormuş, Varacağı köyün yakınlarına gelince köyün köpekleri havlayarak adamın üzerine yürümüşler,adam sağa sola bakmış kaçacak yer yok,yere eğilip taş alarak kendini savunmak istemiş,ama taşlar don olduğu için bir türlü yerden koparıp alamamış,sonrada kendi kendine " Ey Allah'ın bu nasıl bir köy,taşları bağlayıp köpekleri salmışlar.." demiş.
Dünkü " Sivasspor'u bekleyen asıl tehlike " başlıklı yazımı Sivasspor.com sitesi alıp yayınlamış,okuyucularda altına yorum yapmış. İyi niyetli eleştiri yapanları tenzih ediyorum ama bazı kuş beyinliler,ukala ukala bir şeyler yazıp,sözüm ona beni eleştirmişler! Sen kimsin,kaç kuruşluk adamsın bilmiyorum ama ucuz ve basit olduğun belli. Sivasspor konusunda beni eleştirmek için,benden daha çok emek vermen lazım. Çeşitli rumuzlarla saçma sapan bir şeyler yazmışlar. Ey terbiyesiz adam! Sivasspor'un ilk yarıda hakemlerden yana dertli olduğunu yazıp,ikinci yarıdada dikkatli olması gerektiğini yazmam seni niçin rahatsız ediyor? Bu yazı normal bir insanı rahatsız etmemesi gerekir ama bir-kaç kişiyi nicin rahatsız etmiş anlamış değilim!
Öyle veya böyle,kabul et,yada etme! Sivasspo'un hakkını savunan,taraftarın derdini dile getiren birisine nasıl olurda küstahça şeyler yazarsın.
Aslında asıl söylemek istediklerimi yukarıdaki hikayeyi yazarak söylediğimi düşünüyorum ama yinede bir kaç satırda olsa yazmak istedim.
İşte bu yazı ve yorumlar beni bir konuda daha haklı çıkardı. Hep söylediğim bir şey var. Sivaslı,ne zaman,nerede,kime ve nasıl tepki gsötereceğini bilmiyor diye. Gerçektende öyle. Baksanıza,futbolcular,yönetim ve teknik heyet hakemlerden yana dert yanıyor,kendini taraftar sanan bazı zeka özürlülerde bu gerçekleri bırakıp sağa sola salyalarını akıtıyor.
Eğer içimde birazcık Sivas ve Sivasspor sevgisi olmasın,inanın bu insanların yaşadığı,şehirde yaşamak istemem,tututuğu takımıda tutmak istemem. Ancak pireye kızıpta yorgan yakmanında yanlış olduğunuda iyi bilenlerdenim.
Ayrıca bir konuyuda özellikle belirtmek istiyorum,altına otobüs ayarlayıp deplasmana gönderdiğim,oradada bir şekilde biletlerini ayarlayıp maça soktuğum sözüm ona taraftar bana Sivasspor konusunda laf söylüyorda ona yanıyorum!
Gerçek Sivaslıya selam,sahtesine lanet olsun....
tekdoktirin 24.12.2010, 00:21 SAYIN YİĞİT SİZİN SIVASLINIZ BENİ MUTLU EDİYOR SİZE KATILI YORUM BİZİM ÇAKMA SIVASLI LARA İHTİYACIMIZ YOK AMA MALESEF ÇOK VAR YAZIK KAHPE ONLAR
Buyur burdan yak :) Şimdi burda da ben yazarsam bana da bir yazı yazar Abdullah Bey. Ama bu yazısında haklılık payı çok. Eleştiri yaparken ipin ucunu kaçırmamak lazım. Sanki yazıdaki birkaç ifadede de ipin ucu kaçmış gibime geldi.
Alaatten Metin`den sevgilerle :D
siz anladiniz onu ;)
serkan_ozcan58 24.12.2010, 00:30 abdullah hocam sızın yazılarınızı hergun takıp etmeye calısyorum sızın gıbı yazarlar var oldugu surece sıvassporumuzu savunacak yazaraların artacagına ınanıyorum sızı elestırenler kendılerıne su soruyu sorsun ben acaba abdullah yıgıt kadar sıvassporlumuyum kı onu elestırıyorum...elbette kı sızın de dedıgınız gıbı elestırı olacak ama mantıklı olmalı...
85200258 24.12.2010, 00:32 Abdullah abi yorumlarını bende takip ediyorum gayet düzeyli ve oldugu gibi yazıyosun. Ben seni spor yazarıda olarak görmüyorum. Spor yazarı tarafsız kişidir. Sen Sivasspor taraftarısın. Ben de zaman zaman bazı şeyleri eleştirince düzeysiz cevaplar aldıgım oldu.. Daha dünkü stadyum fareleri bu işe, Sivasspora yıllarını vermiş ve emek harcamış kişileri yok sayabilir. Bizim ne saygımız ne aile terbiyemiz el verir buna.. Eleştiri herkesin hakkıdır.Ancak düzeyli olmak koşuluyla..
85200258 24.12.2010, 00:37 Abdullah abi yorumlarını bende takip ediyorum gayet düzeyli ve oldugu gibi yazıyosun. Ben seni spor yazarıda olarak görmüyorum. Spor yazarı tarafsız kişidir. Sen Sivasspor taraftarısın. Ben de zaman zaman bazı şeyleri eleştirince düzeysiz cevaplar aldıgım oldu.. Daha dünkü stadyum fareleri bu işe, Sivasspora yıllarını vermiş ve emek harcamış kişileri yok sayabilir. Bizim ne saygımız ne aile terbiyemiz el verir buna.. Eleştiri herkesin hakkıdır.Ancak düzeyli olmak koşuluyla..
Bu yazımı yazdıktan sonra postama gelen özel mesajı aynen yayınlıyorum. Bunu yazan arkadaşı eleştirdigim için bu yazıyı yazma geregi duymuş. Abdullah Abinin ne kadar dogru şey anlattıgını belgeleyen bi yazı..
midnight58 nikli elemanın yazısı... "gardaş bi sorunun varsa söle hemşehri dedik yazdık okumak zorunda deilsin bi sınıkıntın varsa söle adres söle gelim sıkıntılarımızı alahh tmm mı dediim gibi yha okamamazlıktan gel yada gel kafanı kestir....."
Buyrun site yönetimini işlerini hakkıyla yapmaya davet ediyorum...
Yigido DogaN 24.12.2010, 00:40 http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Adamın birisi kışın bir köyden başka bir köye gidiyormuş, Varacağı köyün yakınlarına gelince köyün köpekleri havlayarak adamın üzerine yürümüşler,adam sağa sola bakmış kaçacak yer yok,yere eğilip taş alarak kendini savunmak istemiş,ama taşlar don olduğu için bir türlü yerden koparıp alamamış,sonrada kendi kendine " Ey Allah'ın bu nasıl bir köy,taşları bağlayıp köpekleri salmışlar.." demiş.
Dünkü " Sivasspor'u bekleyen asıl tehlike " başlıklı yazımı Sivasspor.com sitesi alıp yayınlamış,okuyucularda altına yorum yapmış. İyi niyetli eleştiri yapanları tenzih ediyorum ama bazı kuş beyinliler,ukala ukala bir şeyler yazıp,sözüm ona beni eleştirmişler! Sen kimsin,kaç kuruşluk adamsın bilmiyorum ama ucuz ve basit olduğun belli. Sivasspor konusunda beni eleştirmek için,benden daha çok emek vermen lazım. Çeşitli rumuzlarla saçma sapan bir şeyler yazmışlar. Ey terbiyesiz adam! Sivasspor'un ilk yarıda hakemlerden yana dertli olduğunu yazıp,ikinci yarıdada dikkatli olması gerektiğini yazmam seni niçin rahatsız ediyor? Bu yazı normal bir insanı rahatsız etmemesi gerekir ama bir-kaç kişiyi nicin rahatsız etmiş anlamış değilim!
Öyle veya böyle,kabul et,yada etme! Sivasspo'un hakkını savunan,taraftarın derdini dile getiren birisine nasıl olurda küstahça şeyler yazarsın.
Aslında asıl söylemek istediklerimi yukarıdaki hikayeyi yazarak söylediğimi düşünüyorum ama yinede bir kaç satırda olsa yazmak istedim.
İşte bu yazı ve yorumlar beni bir konuda daha haklı çıkardı. Hep söylediğim bir şey var. Sivaslı,ne zaman,nerede,kime ve nasıl tepki gsötereceğini bilmiyor diye. Gerçektende öyle. Baksanıza,futbolcular,yönetim ve teknik heyet hakemlerden yana dert yanıyor,kendini taraftar sanan bazı zeka özürlülerde bu gerçekleri bırakıp sağa sola salyalarını akıtıyor.
Eğer içimde birazcık Sivas ve Sivasspor sevgisi olmasın,inanın bu insanların yaşadığı,şehirde yaşamak istemem,tututuğu takımıda tutmak istemem. Ancak pireye kızıpta yorgan yakmanında yanlış olduğunuda iyi bilenlerdenim.
Ayrıca bir konuyuda özellikle belirtmek istiyorum,altına otobüs ayarlayıp deplasmana gönderdiğim,oradada bir şekilde biletlerini ayarlayıp maça soktuğum sözüm ona taraftar bana Sivasspor konusunda laf söylüyorda ona yanıyorum!
selam ve saygılarımla hemşehrilerim hepınıze bol muhabbetler...
sevgili ABDULLAH YİĞİT BEY..
SİZİ degerli bir spor yazrı olarak bılırım ve saygı gosterırım
sivaslı olusunuzda ayrıca gururlandırır bızlerı
lakin
burası bır forum sıtesı klavyeden parmak sallanır sonucda yazılır bıseyler hanı adam ana avrat kufur etse yıne yazılır ee sonucta klavye oyunlarıı burası
size gelınce degerlı şahsıyetınızle neden bukadar celalendınızkı her yazılana bu kadar sınırlı tepkıler ve akort ayarı bozulmus sazın tellerı gıbı bır durum olusturur oluyo
abicim sızı eleştırenler başka bır gazetenın yazrı degıll yada spor yorumcusu degı
kendınızı on planda lanse etmenıze hıc gerek yok ben sızı cok ıyı tanıyorum hurdogandan ..
abdullah abiii
sınılenmeden taraftarları anlayısla karsılayarak sakınce yorumlar yapsanız af buyrun daha ıyı olur
sonra takım a sahıp cıkılmıo fılan
yanı belkıde sıvassporlu olmayan dısardan sızmıs bırılerı bır nıfak koyuyo nerden bılıyosunkı butun taraftarlara hıtap etmeyınız
asla taraftar sızı sevıyo sızde taraftarı sevmek zorundasınız ıcınde kurtlanmıs curumus olanlarını sessızce çöpe atsanız yeter ama bagırıp çagırmak
ANDULLAH YIGITE GOLGE DUSURUR O IS SIZIN ISINIZ DEGI BAGIRIP ÇAGIRMAK YINE TARAFTARIN ISIDIR ARSINDA HALLEDER
EVELALLAH SIZ TARAFTARA HAVALE EDINIZ TARAFTAR IMIZ ARALARINDAKI CURUKLERI AYIKLAMAYI BILIR..
KALDIKI BIZ YİĞİDOLARIZZ
TEKRARDAN SAYGILARIMLA
UNUTMAYINIZKI BIZ TARAFTAR OLARAK TRANSFER ISTIYORUZ VE LIGDE KAYBOLAN GRURUMUZU ONURUMUZU SIVASLILIK DURUSUMUZU TEKRAR ISTIYORUUUUZ HEPSII BU KIMSEDEN PARA PUL İSTEMEDİK
SİZDE BU DUYGULARIMIZA TERCUMAN OLURSANIZ SEVINIRIM..EYVALLAH
Buyur burdan yak :) Şimdi burda da ben yazarsam bana da bir yazı yazar Abdullah Bey. Ama bu yazısında haklılık payı çok. Eleştiri yaparken ipin ucunu kaçırmamak lazım. Sanki yazıdaki birkaç ifadede de ipin ucu kaçmış gibime geldi.
yazinin bu bölümüne aynen katiliyorum.
Abdullah Beyin yazisini ve yorumlari okudugumda bende zaten bu yorum yazanlarin tutumuna anlam verememistim, cünkü negatif yorumlarin Abdullah beyin yazisiyla alakasi yoktu, hepsi kisisel yaklasmisti olaya ve yorumlari sonderece sacma ve gereksizdi.
Ama Abdullah beyin yazisida agir olmus, yani kantarin ayarini biraz kacirmis.
Sayin Abdullah bey, imzanizda "Spor, Baris ve Kardesliktir" diyorsunuz ama yazinizi lanet okuyarak sonlandiriyorsunuz. Buda bir Spor yazarina hic yakismiyor. Keske karsinizdakine lanet okumak degilde sözlerinizle ikna yolunu secseydiniz...
85200258 24.12.2010, 00:55 Bu yazımı yazdıktan sonra postama gelen özel mesajı aynen yayınlıyorum. Bunu yazan arkadaşı eleştirdigim için bu yazıyı yazma geregi duymuş. Abdullah Abinin ne kadar dogru şey anlattıgını belgeleyen bi yazı..
nikli elemanın yazısı... "gardaş bi sorunun varsa söle hemşehri dedik yazdık okumak zorunda deilsin bi sınıkıntın varsa söle adres söle gelim sıkıntılarımızı alahh tmm mı dediim gibi yha okamamazlıktan gel yada gel kafanı kestir....."
Buyrun site yönetimini işlerini hakkıyla yapmaya davet ediyorum...
Konuya duyarsız kalmayan ve geregini yapan yönetici abilerimizden adres58 nickli abiye teşekkür ediyorum...
Çok şanssız bir yazı... Eleştrilere açık olmamız gerekiyor. Forum etik kurallarına saygılı olmak ilkelerimizdendir. Her zaman diyorum eleştiri yaparken dikkat edelim. Bu yazı gerçekten hoş olmadı. Ortam bir hiç yüzünden gerilecek. Ne gerek vardı buna şimdi...
Divriği58 24.12.2010, 01:07 Yazarı yazar yapan hakkındaki yorumlardır...
ABDULAH YİĞİT taraftarın altına otobüs çekip sonra onların yüzüne vuruyorsan KARA GÜN DOSTUSUN..
Sadece sen değilsin köşe yazarı Senın gıbı bınlerce olanı var. Daha agır eleştırı alıyorlar ama hiç biri kalkıpta senın yaptıgını yapmıyor.Takımına yada milletine yaptıgı işleri BÜYÜKLENEREK ANLATMIYOR.
Eğer sivasspora hizmetın varsa ALLAH RAZI OLSUN. ama yaptıgın işleri kalkıp bugun suratımıza vuruyorsun sanada yazıklar olsun..
ELEŞTİRİLİYORSUN bunu sana yapılan yorumcuya laf ederek degılde ben ne yaptımda bu yorumları akkettım dıe once bı kendıne sor..sonra bızlere Laf söyle
burakkova 24.12.2010, 01:09 hiç hoş olmamış.. talihsiz bir yazı.. ağır ifadeler var.. bu konu çok uzar.. bence yöneticiler bu konuyu kilitlesin, daha fazla uzamasın.. seviye düşmüş..
mucahitbaba58 24.12.2010, 01:20 abdullah beyin yazilarini buyuk bir istahla okuyorum
ve ogun ki yazisinin altina gereksiz ve sacma yorumlar yapanlarada ayrica kizdimm cunki bu adamdan baskasi sivassporun en gercek analizi ve en duzgun yorumunu yapmiyor(.eraydin abide var )ayrica abdullah abi eger ki okursa bu yorumumu lutfen kafaya takmasin onlar sadece bu dunyada yasayan varliklar sakin biz yigidolara kizma senin gibi birinin cok yorumlarina ihtiyacimiz var \
ayrica senin yaptiklarina sivasspor icin nankor olamayiz saygi ve slmlarimla usta kalem usta yorumcu ABDULLAH YIGIT
larinks20 24.12.2010, 01:28 hiç hoş olmamış.. talihsiz bir yazı.. ağır ifadeler var.. bu konu çok uzar.. bence yöneticiler bu konuyu kilitlesin, daha fazla uzamasın.. seviye düşmüş..
Bir yazar ne yazdığını gayet iyi bilir.Bilinçli şekilde yazar.
Ayrıca bu yazının kesinlikle kilitlenmesine karşıyım,aksi takdirde taraftara kilit vurmuş olursunuz.
57 Mehmet 24.12.2010, 01:32 3 günlük dünya sonumuz ya cennet yada cehennem,birbirimizi taslamanin ne anlami varki kardesce yasamak var iken
fatih585858 24.12.2010, 01:44 Abdullah Yigit'in boyle bir yazi yazabilecek kadar kaba birisi olduguna inanmiyorum. Cunku benim tanidigim Abdullah Yigit beyfendi birisidir,
kuş beyinli, ukala, sen kaç kurusluk adamsın, ucuz ve basit oldugun belli, küstah ve benzeri ifadeleri kullanmasını şiddetle kınıyorum.
Kimin kaç kuruşu var orası belli olmaz, bir önceki yazına hiçbir yorum yapmamıştım, ama bu son yazın sanırım aslında ne kadar zavallı olduğunu gösteriyor. Bi TV programına çıkıp iki laf etmeyle kendini ne sanıyorsun, koskoca Sivas Spor'un hakkını savunan bir tek sen misin?
Altına otobüs çektiğim, deplasmanda mac bileti ayarladigim diye boburlendigin otobüsün parasını, biletlerin parasını sen mü verdin de şimdi kalkmış insanlara hakaret içeren sözlerle artistlik yapıyorsun?
Her yazar, yazdıklarından ötürü elestirilecegini bilir, sen bunu bilmiyorsan demek ki yazar degilsin. Sen insanları kuruslariyla değerlendireceğine git biraz terbiye öğren, onbinlerce insan sırf Sivas Spor hayrına seni dinlemek ve okumak zorunda kalıyor, bu taraftar olmasa seni kimse dinlemez de okumaz da.
Sen bu şehirdeki insanlardan nefret ediyorsan derhal terket bu sehri.
Seni efendi bilirdik ama burnun kalkmış, insanları maddiyatla siniflandiracaksan emin ol seni kuruslariyla satın alacak insan dolu bu sitede.
Bu sitede binlerce insan yazışmaları esnasında birbirlerini eleştiriyor, birbirine kızıyor ama hiç birisi senin gibi ağır hakaretlerde bulunmuyor.
Yasından basından utan, yazdıkların için de derhal tüm Sivas ve Sivas Spor camiasından özür dile. Yok özür dilemem benim kuruslarim cok diyorsan dok ortaya kuruşlarını bakalım kaç kurusluk adammissin. Senin tv de bu taraftar izlemese, Gazete'ni okumasa nereden alacaksın kuruşları? Boykot edilirsen görürsün binlerce insanın okuduğu bir yerde hakaret dolu sözler yazmayı.
Vallahi hocam sözlerinin tamamına katılıyorum. Ayrıca ben yazısına yaptığım yorumda hakemleri eleştirelim ama birazda, yönetimide eleştirmesini istemiştim. Bu yazısında beni de kasteddiyse, kuş beyinli, ukala, sen kaç kurusluk adamsın,köpek gibi sözleride ona aynen iade ettiğimi burdan bildiriyorum. Herkes haddini bilecek takip ettiğim kadarıyla kimse bu yazara , bu şekilde terbiyesizce sözlerle eleştirdiğinide görmedim.
Yigido DogaN 24.12.2010, 01:46 HELAL OLSUN GARDAŞ NE GÜZEL SÖYLEMIŞSIN
eyvallah...
ayrıca ben bir ilavede bulunayım
yarın bırgun maçlarda abdulllah yıgıte yuhh ceken taraftar gurubu gorursek şaşırmayalım
çok kotu olduuu
abdullah abiii
bu yazıyı bıan once duzelt ..
lütfen abii acaip bır gergınlık olusacak
işte bu gıbı hezeyanları sizin gibi sinirlerine hakım olamayan yazar lar yaratıyoo
abii neger vardı bu yazıya şimdiii
offfff offffff... futbolcu ishal olup karnı egrır sucu taraftar
transfer yapmak lazım yapamazlar suclu taraftar
iki yıldır kumede kalma mucadeleesı yapılır suclu taraftar bu ne yau..
taraftarın gulmeye hıcmı hakkı yok..BENCE BU YAZIYI YADA KONUYU KAPATIN..LAKIN MECNUN BAKANA YONETIME INTIKAL ETMESIN
SONRASI ABDULLAH YIGIT DE FELAKET PUAN KAYBEDER YONETIMIMIZ BAZINDA
Divriği58 24.12.2010, 01:48 Yorum yapanlardan biride bendım.
" Abdullah yiğit'in yazılarını sevmedıgımı ve kendısının köşe yazarı olamyacagını yazmıştım". Bu benım kendı görüşüm. Sen bır yazarsın bende yorumcu yazını begenmedıgımı söyledıysem bu şekıldemı cevap vermen gerekırdi abdullah bey
Divriği58 24.12.2010, 01:49 Bir kez daha yazıyorum... Senın yazmış oldugun yazıları begenmıyorum arada begendıklerımde oluyordu ama artık hiç bırını begenmıyorumm şimdi ne yapacaksın PİRE İÇİN YORGAN MI YAKACAKSIN?
burada o kadar sallama yazılar varki abdullah abi sadece sivasta sivasspor taraftarı değil sivas sevdalısı konu sivas olunca her zaman var olan adam ama kimi eleştirmiş kime kızmış anlamadım
Yigido DogaN 24.12.2010, 01:52 OOOOOOFF OFF ABDULLAH ABİİİİ DAHA BU KONUYU OKUMAYAN NE ÇILGIN SİVASLILAR VAR OFF
KAPATIIIIIIIIIIN BU KONU BAŞLIGINIII
fatih585858 24.12.2010, 01:56 Yorum yapanlardan biride bendım.
" Abdullah yiğit'in yazılarını sevmedıgımı ve kendısının köşe yazarı olamyacagını yazmıştım". Bu benım kendı görüşüm. Sen bır yazarsın bende yorumcu yazını begenmedıgımı söyledıysem bu şekıldemı cevap vermen gerekırdi abdullah bey
Vallahi kardeş çoğu kişide senin gibi yorumlar yapmıştı. Karşılığında böyle seviyesiz kelimelerle cevap vermesi, çok tuhaf yani yazar dediğin insan ,saygılı ve seviyeli olduğu sürece insanların, okuyucularının gözünde büyür.
Divriği58 24.12.2010, 01:59 Vallahi kardeş çoğu kişide senin gibi yorumlar yapmıştı. Karşılığında böyle seviyesiz kelimelerle cevap vermesi, çok tuhaf yani yazar dediğin insan ,saygılı ve seviyeli olduğu sürece insanların, okuyucularının gözünde büyür.
Kendisinin nasıl bir yazar oldugunu Hep birlikte görüp öğrenıyoruz...
Abdullah Yigit`in yazilarini zaten begenmiyordum.
Bu yazidan sonra tam gözümden düstü.
Seviyesini gösterdi...
Gercek yüzünü gösterdi, Takke düstü kel göründü...
Divriği58 24.12.2010, 02:03 Abdullah Yigit`in yazilarini zaten begenmiyordum.
Bu yazidan sonra tam gözümden düstü.
Seviyesini gösterdi...
Gercek yüzünü gösterdi, Takke düstü kel göründü...
son cümlen tam yerinde olmuş:)
fatih585858 24.12.2010, 02:05 OOOOOOFF OFF ABDULLAH ABİİİİ DAHA BU KONUYU OKUMAYAN NE ÇILGIN SİVASLILAR VAR OFF
Bence kapatılmamalı, sonuçta bu yazarın yazılarını beğenmeyen bir çok insan var, eleştiriyor diye bir insan evladına bu kadar hareket edici sözler yazılırmı.
migroArmis 24.12.2010, 02:09 Bu konu Sivasspor sevdaIıIarını ıIgiIendiren bir konu ...dısarıdan bize söz düsmez..ama bizimde bir yanımız SivasIı oIduğu için üzüIerek gördüğüm bir sey war ki oda sudur:burada herkesin eğriside war doğrusuda ..ama bu tartısmanın içindekide dısındakiIerde herkes Sivassporun we Sivasın sewdaIıIarı...Bütün bunar oIacak eIbet ama bunIardan ziyade haIIediIecek daha önemIi isIer var
OOOOOOFF OFF ABDULLAH ABİİİİ DAHA BU KONUYU OKUMAYAN NE ÇILGIN SİVASLILAR VAR OFF
http://www.hurdogan.com/?hur=koseyazisi&id=174&yid=abdullah_yigit
bu yazi sadece site icin kaleme alinmamis.
yarin bu yazisiyi gazetede okuyan sivas ve sivassporlulardan alacagi tepkiyi görür gibiyim.
gercek58li 24.12.2010, 05:13 Sayin Abdullah Bey,
sahsen yazilarini ilgiyle okuyor ve takdir ediyordum.Tenkit edilen yazina kadar olumlu buldum.Fakat son yazindaki sarfettigin sözleri yakistiramadim ve talihsiz buldum.
Herkes senin düzeyinde maddiyata sahip olamaz.Kimi maddi,kimi ise manevi destek verir.Kimsenin elestirilerine bu sekilde seviyenden düsük karsilik veremezsin ve de hakkin yoktur.Belki bir de özür borcun vardir?
Istersen bana da yazabilirsin! O da kendi bilecegin sey!..
Holigann 24.12.2010, 07:49 eleştri başka küstahlık başka başlığı altında bu kadar küstahça bi yazıyı ben pek yakıştıramadım yazarımıza. kendısının sıvasspora olan baglılıgına soylenebılecek en ufak bırsey yok.kaleme aldıgı yazılardada genelde klubumuzun menfaatlerını elınden geldıgı duzeyde savunduguda aşikar.işi elestrı olan bır yazarın eleştırılmeye tahammulunun olmamasıda ayrı tezatlık.
Haklı oldugu bır noktada var Abdullah abının. Burada bazı arkadaslar oturdukları yerden ara ara hadlerını gercekten asıyorlar ,ama buna cevaben yazılmıs yazı ile yazarımız bu yazının muhattaplarını bile aşmış kabalık konusunda. sonuc olarak kendısını severım,takıma olan baglılıgınıda cok takdır ederım ama bu yazıyıda kendısıne hıc ama hıc yakıstıramadım.
Sayın Abdullah bey sızı Sivasspor sevgısını ıyı bılenlerdenım...
Kendını bılmez uc bes dengesız cıkıpta sıze yorum yapamaz veya elestıremez...
Herzaman sıvasspor yazılarını beklıyoruz...
Zaten sızden baskada yazan yok, Sıvasspor sevdalısı olarak sevgılerle
S. Arabıstandan yıgıdo
Sayın Abdullah Yiğit eleştirilerinde önemli ölçüde haklı. Sanırım bu forumda yorum yapan arkadaşların bir kısmı Abdullah Bey'in dünki yazsının altına yazılan terbiyesiz ifadeleri görmediler. Görmemiş olabilirler çünkü günün ilerleyen saatlerinde bu terbiyesiz ve seviyesiz ibareler forum yöneticilerimiz tarafından kaldırıldı.
Eminim ki Abdullah Yiğit kendisinin futbol bilgisi, kültürü veya yazılarının içeriği hakkında gelen yazılara kızmıyordur veya darılmıyordur. Abdullah Bey'i bu kadar kızdıran dün bazı ''seviyesiz''lerin yapmış olduğu ve daha sonra silinmiş olan ''terbiyesizce'' ibarelerdir.
İnsanların fikirlerini, düşüncelerini, kılık kıyafetlerini, tavırlarını, ideolojilerini vs beğenmeyebilirsiniz. Ancak kişiliği ile dalga geçmeye çalışırsanız o insanın damarına basmış olursunuz. Abdullah Bey'in yazısının sert olduğunu kabul ediyorum ancak bu yazıyı kişiliğine saldırılmış bir insanın feryadı olarak anlamak gerekir.
Umarım bu yazıdan sonra dünkü ifadeleri kullananlar çıkıp Abdullah Bey'den özür dilerler.
Saygılarımla.
bence çok yerinde yazmıs abdullah abi adam eleştirlmedi resmen dalga gecildi resmiyle dalga gecenler oldu askerlik resmimi kızlara hava atmak için koymusdur gibi seviyesiz amaçsız yorumlar yapıldı bu eleştiryse ben kabul etmıyorum böle elestiriyi adamın resmiyle dalga gecmekmı elestırı sonradan sivassporlu olmayan insanların basında gelır abdullah abi sonuna kadar desteklıyorum bu yazısını
Öncelikle forumların insanlara hakaret etme platformlarına dönüşmemesi lazım. Forum yönetimi hakaret içeren mesajları siliyor ama bunun yanında bizim de görüşlerimizi açıklamak dışında bir kaygı taşımıyor olmamız lazım.
Bazı arkadaşların yorumladığı gibi bundan çok ağır şekilde eleştirilen bazı köşe yazarları bu şekilde bir yazı kalme almıyorlar. Yazarlık yapan bir büyüğümüz olarak Abdullah Yiğit'ten düşüncelerini daha şık şekilde ifade etmesini beklerdim Tepki göstermekte haklı ancak ulusal gazetelerde de yazan Sivas'ı temsil etme misyonunu üslenen birisine bu üslup yakışmamış.
Sayın Abdullah Yiğit'in yazılarını genelde takip eder ve beğenirim,Dünkü yazısını'da okudum ve beğendim, İçinde birkaç harf ve imla hatası varsa millet buradan birşey kapıp yazının tamamını unutup sadece o kısma göre yorum yapmaları acizlikten başka birşey değil,Ve hatta fotoya göre yorum yazıp dalga geçenler bile vardı.Birisi bir eleştiri yapıyorsa başka birisi o yoruma göre yorum yapıyor yazıyı okuma gereği bile duymuyor.Yıllarını bu işe vermiş,Sivasspor için elinden geleni yapmaya ve yazmaya çalışan birisine bu şekilde ağır sözler söylenmesi terbiyesizlikten başka birşey değildir.Belki çoğunun yaşı küçük genç ve olgun yaştalar fakat bu kadarda ağır yazmalarını gerektirmez.
Hata yapmak insan oğlunun fıtratında vardır,Hata yapmıyorum yapmam diyenler yalan söylüyor,Bizler hatayı kapatacağımız yerde onu dahada genişletip açmaya çalışıyoruz,Kocaman bir ağaçtaki iyi meyveleri görmüyor bir tane çürük olanı görüyoruz ve ondan dolayı o ağacı kesmeye yoketmeye çalışıyoruz,Buda bizim acizliğimizi gösteriyor.
Abdullah Yiğit kendisi ile dalga geçenlere veya geçmeye çalışanlara ağır ve güzel bi cevap vermiş helal olsun.
58akif34 24.12.2010, 09:21 helal olsun kendını destek sanan fakat rakımımıza ancak köstek olabılen taraftara iyi bir ders oldu buradan sivassoorun aldığı basarısız sonucları sahıslara baglayan bazı taraftar arkadaslar bu yazıdan dersini almıştır inşallah gecen sezon bursa şampiyon oldugunda spor yazarları en buyuk etkenlerden bırısının yerel basın oldugunu söylüyordu biz yerel basına ve takımımıza sahıp cıkalım gerısı gelecektır
babapiton 24.12.2010, 09:56 dünki yazının yorumlarını okumadım ama bazen sırf eleştirmek için eleştirenler var unutmayın bu site tüm sivasspor camiası tarafından takip ediliyor sivasspor'a zarar verecek yorumlarda bulunmayalım...
SIVAS58FOREVER 24.12.2010, 10:13 Sayın Abdullah Yiğit'in yazılarını genelde takip eder ve beğenirim,Dünkü yazısını'da okudum ve beğendim, İçinde birkaç harf ve imla hatası varsa millet buradan birşey kapıp yazının tamamını unutup sadece o kısma göre yorum yapmaları acizlikten başka birşey değil,Ve hatta fotoya göre yorum yazıp dalga geçenler bile vardı.Birisi bir eleştiri yapıyorsa başka birisi o yoruma göre yorum yapıyor yazıyı okuma gereği bile duymuyor.Yıllarını bu işe vermiş,Sivasspor için elinden geleni yapmaya ve yazmaya çalışan birisine bu şekilde ağır sözler söylenmesi terbiyesizlikten başka birşey değildir.Belki çoğunun yaşı küçük genç ve olgun yaştalar fakat bu kadarda ağır yazmalarını gerektirmez.
Hata yapmak insan oğlunun fıtratında vardır,Hata yapmıyorum yapmam diyenler yalan söylüyor,Bizler hatayı kapatacağımız yerde onu dahada genişletip açmaya çalışıyoruz,Kocaman bir ağaçtaki iyi meyveleri görmüyor bir tane çürük olanı görüyoruz ve ondan dolayı o ağacı kesmeye yoketmeye çalışıyoruz,Buda bizim acizliğimizi gösteriyor.
Abdullah Yiğit kendisi ile dalga geçenlere veya geçmeye çalışanlara ağır ve güzel bi cevap vermiş helal olsun.
Sevgili Salim Kardeşim, Abdullah Yiğit'in son yazısındaki utanç verici uslundan sonra, onu bir önceki yazısında hakarete varan seviyede eleştiren insanlardan ne farkı kaldı?
kadir984 24.12.2010, 10:20 sayın gazeteci ve yazar abim size değer verir ve yazılarınızıda yakından takip ederim ama ?
bu yazınızdan pek hoşnut olduğum söylenemez nedenini ise sizinki gibi bir kıssa ile anlatayım.
günün birinde alimler bir araya gelmiş ve içlerinden dünya sevgisinin hiç olmadığını birbirlerine anlatırlar. o der bende dünya sevgisi yok diğeri der benim hiç dünyaya meylim yok.
fakat içlerinden öyle biri var ki oda diğerlerine yönelerek.
madem dünyayı bu kadar sevmiyorsunuz neden geldiğinizden beri onu konuşup kalbinizde yerini pekiştiriyorsunuz.
BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
hasan5884 24.12.2010, 10:27 Abdullah YİĞİT biraz agır yazmış lenet okuması hiç yakışmamış bir yazara..
Tabiki kaleme aldıgı konu dogru ama az tatlı dille eleştirmek en dogrusu
Rallim58 24.12.2010, 10:59 Forumlar, bilgi alışverişi olmasının yanısıra yorumlara da açık olması kaçınılmazdır. Ancak hiç bir konu, O konunun yazarına hakaret ve rencide edici sözler sarfetmeyi gerektirmez. Buna hiç ama hiç kimsenin de hakkı olmamalıdır.
Kişisel, ferdi olumsuzlar yaşanılıyor olabilir, sevmiyorda olabilirsiniz fakat hiç kimse "hakaret ve seviyesizce yorumları" haketmiyor diye düşünüyorum. Eleştiri mutlaka olacaktır. Eleştiri, olmazsa olmazlardan biridir. Ama ne seviyeyi düşürmeli nede ahlak sınırlarını zorlamalıdır.
Site yönetimini yakınen tanıdığım için söylüyorum, eğer site yönetimi, dünkü sözüm ona yorumları editlememiş olsaydı, sanırım konuyu bugünden takip etmeye başlayan hemşehrilerimiz Abdullah Yiğit kardeşimize hak verecek olurlardı. Bugünkü yazısndaki topuzun ağır kaçmasını, BOUN kardeşimin de dediği gibi, kişiliğine saldırılmanın feryadı olarak, algılamak lazım.
Sivaslılığa, Sivassporluluğa, Yiğidolarımıza ne seviyesiz ne de ahlaksızca yorum yazmak asla yakışmaz. Daha seviyeli daha ilkeli, Sivassporumuzu daha iyi yerlerde görebilmek için "bana ne görev düşeri" tartışmalıyız. Ama ne gariptirki dün yorumlardan takip etttiğim kadarıyla, bir yorumu sizlerle paylaşmak isterim. Yorumda aynen şu ifadeler bulunuyor---"Ben konuyu okumadım bile, Ünsalın "ü" sünü gördüm yorum yaptım,........ Bu ve benzeri yorumlardan kaçınılması gerektiğini, belirterek, amacımızın "üzüm yemek" olduğunu görmek dileğiyle.
Haddini aşan yorum yazan arkadaşlarımızın ısrarları karşısında ise Site yönetiminin "ısrarcı" üyelere gerekli cezanın verilmesini de dilerim...
abdullah beyi isteyen begenmeyebilir yorumlarını yazılarını eleştirmeye herkesi hakkı vardır yalnızca eleştiri dozunda olması lazım abdullah beyin bazı cümleleri yakışıksız kalmış
favori58 24.12.2010, 11:20 bizlerin yanında olan,bize her konuda destek veren ( Bunu taraftar grup liderleri daha iyi biliyor) bir Abdullah Yiğit var,onuda bu gidişle her halde kaybedeceğiz, o zaman kendisinin fotoğrafını,yazarlığını vs. eleştirenler rahat eder herhalde...
izmirliyigido 24.12.2010, 11:40 Abdullah Yiğit kardeşimizin dünkü yazdığı yazıyı da okudum, yorumlarını da. Bugün kü yazısını da okudum, bugün yapılan yorumları da. Biz Türk toplumu olarak bunu beceremiyoruz işte. Eleştirmeyi ve eleştirilmeyi. Hep ayarı kaçırıyoruz. Yazık !...
Dün kü yazısında Abdullah Yiğit kardeşimizin ağır eleştirilecek bir durumu yoktu. Gayet hepimizin bildiği konuları yazar uslübü ile dile getirmiş, yerel basından ulusal basına sesimi duyurmaya çalışmış, tedbir alınması için bizim sesimiz olmuş. Bunun eleştirilecek nesi var? Haksız mı, yazdığı maçlarda hakemlerin yaptığı haksızlıklar? Birkez daha okuyun.
Bir insanı sevmeyebilirsiniz. Ama onun yaptığı işlere, hizmetlere nankörlük yapamazsınız. Bu herkes için geçerlidir. Kimseyi rencide etmemek gerekir. Hele de, bu hizmet Sivasspor ve Sivas için ise desteklemek gerekir diye düşünüyorum.
Ben Abdullah YİĞİT kardeşimizi hiç tanımam ama bir Sivasspor ve Sivas sevdalısı olduğu için destekliyorum ve bu kadar ağır eleştirilmesine kızıyorum. Hepimiz aynı sevdanın peşinde değilmiyiz? O zaman güçlü olmamız gerekirken neden birbirimizi yemeye çalışıyoruz? Şimdi barış zamanı herkes sözünü yutsun, içinden bile olsa özür dilesin...
AYK
vaybe sivasspor taraftarları içten içe kaynıyormuşta haberimiz yokmuş. ben sivası boş bırakmışım
favori58 24.12.2010, 12:00 50sekiz senin kesin Abdullah Yiğit'le bir şahsi sorunun var,adamı eleştirmek için pusuda bekliyorsun. Senin işin bu olmamalı. İzmirli Yiğido nede güzel yazmış,her şeyi izah etmiş.,kalemine sağlık hemşerim. dikkat ediyorum,bu sitede özellikle bir kaç şahıs konuyu anlamadan dinleden,sırf eleştirmek için eleştiriyor. Biz Yiğidolar olarak Abdullah Yiğit'i ve onun gibi Sivaslıların arkasındayız tebrikler sayın Yiğit
Ertugrul 24.12.2010, 12:02 Taraftar siteleri arasında küfürsüz, hakaretsiz, 7'den 70'e herkesin fikrinini gönül huzuru ile yayınlayabildiği nadir platformlardan oduğumuzu düşünüyoruz ve bu konuda emek harcayan oldukça kalabalık bir yönetimimiz var.
Abdullah Yiğit'in Sivasspor sevgisi, aşkı, sevdası, tutkusu tartışılmaz elbette, Sivas'ın yerel gazeteleri arasında Abdullah Yiğit'in Spor Müdürlüğü yaptığı Hürdoğan Gazetesinin Sivasspor haberleri sitemizde de sıklıkla yer alıyor ve bu konuda oldukça ilerideler. Sivasspor.Com yayın ilkelerine uygun olarak Abdullah Yiğit'in sitemiz üyelerine bu cevabi yazısını yayınlanmıştır, ancak şuda bilinmelidir Abdullah Yiğit'in bu son yazısındaki uslubundan hoşnut değiliz. Gazetecilik eleştirileride göze alma ve bazen akla hiç yatkın olamayan fikirleride gözardı etmeden düşünmeyi gerektirir. Buradan yılların tecrübesi Abdullah Yiğit beye işini öğretecek değiliz ancak Sivasspor.Com yönetimi olarak biz site kurallarına uymayan gönderileri editledik.
Açıkça söylemek gerekirse Abdullah Yiğit bu yazıyı site üyesi olarak forumda yazmış olsaydı editlenecek oldukça fazla yeri vardı. Sivasspor.Com yaklaşık 10 Yıldır sanal alemde Yiğidoların sesi olmuştur, hiç bir maddi çıkar gözetmeden sadece memleket sevdası ile çalışan çok sayıda gönüllü yöneticimiz var ve bu arkadaşlarımız işlerinide gayet iyi yapmaktadır. ''Taşları bağlanmış, köpekli köy'' benzetmesinin Sivasspor.Com için kullanılmasını şiddetle reddediyorum.
Sivasspor.Com'un hakarete, aşşalamaya, küfre izin vermediğini ve bu konuda ülkemizde yayın yapan taraftar sitelerinin çok ilerisinde olduğunu hem Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakultesi Öğretim Üyeleri incelemeleri sonucunda, hemde Abdullah Yiğit beyinde yazılarının da yayınlandığı Fotomaç Gazetesi Yayın Yönetiminin bizzat gazetelerinden memnuniyetle duyurduğunu hatırlatmak isterim. Sivasspor.Com'un Atmışbini geçen üye sayısı, dünyanın 125 ülkesinden takip edilmeside Yiğidoların Özgür Sesi olduğunu ve Sivasspor.Com Yayın ilkelerinin ekseriyetçe tastik edildiğini kanıtlar. Yazımının başında belirttiğim gibi Abdullah Yiğit beyin Sivassporluluğu tartışılmaz bir gerçektir, diğer bir gerçekte Sivasspor.Com'un camiamıza olan katkıları ve aile ortamı olduğudur. Bu yazı bir kırılma noktası değildir, sadece 10 yıldır yayın hayatına temiz bir şekilde devam eden ve bu konuda üyesinden yöneticisine kadar emeği olan olan Sivasspor.Com'un hassasiyetine küçük bir vurgudur...
50sekiz senin kesin Abdullah Yiğit'le bir şahsi sorunun var,adamı eleştirmek için pusuda bekliyorsun. Senin işin bu olmamalı. İzmirli Yiğido nede güzel yazmış,her şeyi izah etmiş.,kalemine sağlık hemşerim. dikkat ediyorum,bu sitede özellikle bir kaç şahıs konuyu anlamadan dinleden,sırf eleştirmek için eleştiriyor. Biz Yiğidolar olarak Abdullah Yiğit'i ve onun gibi Sivaslıların arkasındayız tebrikler sayın Yiğit
Komik olma ya. Komplo teorilerini kendine sakla.
58MUAMMER58 24.12.2010, 12:25 ABDULLAH YİĞİTİN yorumlarını genelde beğenir ve severim,yazmış olduğu,cevap hakkı biraz ağır olmuş geldi bana,insanları köpekle mukayese etmek,örnek vermek yakışmamış,yalnız şunu unutmamak lazım medyada sivassporun hakkını savunan kaçtane yazar var,tanınan,bildiğm kadar,ABDULLAH YİĞİT,ALİ ERDOĞAN,KEMAL ÇAĞLAYAN,başka varsa bilmiyorum.
Hal böyleyken, bu yazarlarımıza sahip çıkıp destek olmak gerekiyor, kurusıkı sallamakla olmaz.
Bu takım enbaşta ben Sivaslıyım diyen herkesin takımıdır, bu takıma zarar veren ,yarar sağlayan herkes ,bizi ilgilendirir,eğer bu takım bu yıl buralardaysa tabiki yönetiminde suçu var, ama ençok da hakemlerin bilerek kasti kararlarıda etkili, en az 10 puan hakemler tarafından gaspedildi. Abdullah Yiğitin bunu dile getirmesi kadar doğal birşey yok
Burdaki yorum yapan birçok arkadaş daha dünyada yokken, Sivassspor deplasmana gidecek otobus bulamazken, futbolculara ekmek arası zeytin peynir verilip, maçlara götürülürken, bu takım deplasmana bafraya,ünyeye,çarşambaya,hopa ya gidip maç yaparken,ABDULLAH YİĞİT, o deplasmanlara gidip maçın yorumunu yapan yazarımızdı.
Burada onu bilip bilmeden eleştiren yiğidolara hatırlatmak isterim, gün birbirimizi kırma günü degil, Sivassporumuzu bu ligde nasıl tutarız,bunu düşünme günüdür, saygılarımla.
Sivaslibey 24.12.2010, 12:30 http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Ben dün Abdullah beyi elestirdim, hem yazisini hemde yazarligini, kisiligi beni alakadar etmez hiç bir zaman tanismadik. Kaldiki ben yazilarini hiç sevmiyorum ve gerksizce buluyorum, bu benim sahsi görüsüm.
Sivasspor asigidir, maddi, manevi katkisi vardir bilmiyorum. Ama ben suna inaniyorumki ben ondan daha çok seviyorum, hem takimim olan Sivasspor'u hemde güzel güzide sehrimi, Sivas'imi.
Maddi yönden benden daha çok katki yapiyordur bilemem ama maneviyata dökersek isleri ben ondan daha çok destek oluyorum diye umut ediyorum.
Her sey bir yana, kisiligine lafim olmasada, ki haddime degil zaten, ben bu yazisini kendime yazmis olarak görüyorum, ve ona soruyorum gerçek Sivas'li nasil olunur ve sahte Sivas'li nasil olunur çok merak ediyorum.
Bu forumdakilerin hepsi gerçek Sivas'lidir benim bundan süphem yoktur, yoksa burda isleri bile olmaz.
Sahtesine lanet demis ama böyle seviyesiz, ahmakça, lanet bir yazi yazan bir kisinin artik yazarligindan degilde kisiligenden süphelenmeye baslarim.
Burasi Sivasspor tarafatar forumudur, siz kendi isinizi yapiniz, birakin bizde burda düsüncelerimizi paylasalim. Siz bu forumu okudugunaza göre demekki burdaki yayinlanan yazilarina izin veriyorsunuz, o zaman dogal hakkim olarak üyeligim bana verdigi yetkiye dayanarak kendi görüslerimi belirtiyorum.
Ha tabi kimse kimseye hakaret etmeye hakki yok ama hakaret seviyesine gelince zaten gereken kisiler islerini yapiyorlar.
Her neyse ben bu yazinin bu sitede yayinlanmasini büyük bir trajedi olarak görüyorum. Cok yazik, gerçekten çok yazik !!!!
Sivaslibey 24.12.2010, 12:37 Sayın Abdullah bey sızı Sivasspor sevgısını ıyı bılenlerdenım...
Kendını bılmez uc bes dengesız cıkıpta sıze yorum yapamaz veya elestıremez...
Herzaman sıvasspor yazılarını beklıyoruz...
Zaten sızden baskada yazan yok, Sıvasspor sevdalısı olarak sevgılerle
S. Arabıstandan yıgıdo
Kardesim, bizlerle bu düsüncelerini paylastigin için sahsim adina sana minnetarim, hiç bu kadar gülesim yoktu, yoksa biz bu yazinda bir ironimi aramaliyiz ??:rolleyes:
Sivaslibey 24.12.2010, 12:44 Son olarak sayin Abdullah bey sunu bilmelisinizki, siz ekmeginizi Sivasspor'un sirtandan çikariyorsunuz, isiniz geregi Sivasspor'u her an takip etmek zorundasiniz, tahmin edebiliyorum bunu büyük bir keyifle yapiyorsunuzdur.
Ama herkes sizin gibi sansli degil bu konuda, burda nice hemsehirlilerimiz varki sabahtan aksam zor sartlarda çalisiyorlar, aksam eve döndüklerinde onlari bekleyen bir kadinlari, çocuklari var, sizin gibi zaman ayiramiyorlar maalesef Sivasspor haberlini almaya.
Ayrica bizler ekmegimizi Sivasspor sayesinde kazanmiyoruz ama yinede o ekmegi gün geldiginde Sivasspor'la paylasiyoruz, hiç esirgemiyoruz.
Bizimkisi sadece ve sadece gönül isi, baska bir beklentimiz yok açikcasi !!!
ShabbatShalom 24.12.2010, 12:50 Bu yazıda büyük bir hakaret var. Acaba bu yazıdaki hakaret kadar bir yorum yazsak bizim yazdığımız yorum bu sitede kalır mı? Silinir mi?
aBDULLAH BEY HAKLI YAZISIDA SON DERCE DOĞRU İDİ
bu yazar sıradan yazılar yazıyor değişik görüşleri yok..yazar dediğin halkın göremediği halkın düşünemediği noktaları yazacak ki okunmaya değer olsun..yazdığı şeyler zaten gün gibi ortada olan düşünceler...farklı noktaları bize gösterse daha iyi olur..
Alıntı yaptığım mesajım 16 Nisan 2007 tarihli bir mesaj,yani 3,5 yıl geçmiş.Ancak A.Yiğit'in yazarlığı konusunda herhangi bir ilerleme yok.
A.Yiğit Sivas'ı ve Sivasspor'u çok seven birisidir ve takımın menfaatleri için yazar.Bundan şüphe yok!Biz de eleştirilerimizi onun kişiliği üzerinden değil,yazdığı yazılar üzerinden, yazarlığı üzerinden yapmak durumundayız.Yazdığı yazaıları önyargı ile karşılayıp,yazı üzerinden kişiliğine saldırmak seviyesizliktir.Ancak ne olursa olsun her kesimden insanın okuduğu bir gazetede ,toplumun önündeki kişilerin ağza alınmayacak sözleri kullanması hoş olmadı.Sitemizde hakaret yazan üyelerin kim olduğunu bilmiyoruz,sosyal konumundan bihaberiz.Ancak biz hepimiz A.Yiğit'i tanıyoruz.Bu yüzden site üyeleri ne yazdığına 1 kere dikkat etmeli ise A.Yiğit 10 kere dikkat etmeli.Zira o toplumun önünde duran bir şahsiyet!Köşe yazısında maalesef kendine yakışanı yapmamış sayın Yiğit.Ve doktorundan,öğretmenine,memuru ndan,esnafına pek çok pozisyondan üyenin bulunduğu sitemizde,kendisi hakkında hakarete varmayan eleştirilere kulak asmalıdır.Haklı iken haksız duruma düşmek bu olsa gerek!
Hakemlere dikkat edelim demiş adam dünkü yazısında bunda ne var anlamadım gitti. Düşüncelerini eleştirirsiniz tamam da iş hakarete varmış aşağılamaya kadar gitmiş. Bunu okuyunca anlayamayanlara vede müdahale edemeyen moderatörlerin beceriksizliği ve pısırıklığı sebepdir.
Bunlara meydan verenler çok seviyesiz durumlara hazırlansınlar sitenin itibarı yokolmak üzere.
Sivaslibey 24.12.2010, 13:20 Alıntı yaptığım mesajım 16 Nisan 2007 tarihli bir mesaj,yani 3,5 yıl geçmiş.Ancak A.Yiğit'in yazarlığı konusunda herhangi bir ilerleme yok.
Ister Yigiter kardesin dedigi gibide benim elestirim bu yönde idi, aynen katiliyorum, yazarlik konusu veya seviyesi. Demekki sayin büyügümüz ya bunun farkina vardi ve sinirlendi yada hepsini okumadim ama demekki baya ileri gidenler oldu.
Fakat insanlarin bu tür bir yaziyi desteklemeleri bile bence çok vahim bir durum heleki bizlerin, Yigidolarin, Sivas'lilarin. Neyse bence bu yazdigi yaziyi kendisi defalarca tekrar tekrar gözden geçirmesi lazim.
Sayın Abdullah Yiğit eleştirilerinde önemli ölçüde haklı. Sanırım bu forumda yorum yapan arkadaşların bir kısmı Abdullah Bey'in dünki yazsının altına yazılan terbiyesiz ifadeleri görmediler. Görmemiş olabilirler çünkü günün ilerleyen saatlerinde bu terbiyesiz ve seviyesiz ibareler forum yöneticilerimiz tarafından kaldırıldı.
Eminim ki Abdullah Yiğit kendisinin futbol bilgisi, kültürü veya yazılarının içeriği hakkında gelen yazılara kızmıyordur veya darılmıyordur. Abdullah Bey'i bu kadar kızdıran dün bazı ''seviyesiz''lerin yapmış olduğu ve daha sonra silinmiş olan ''terbiyesizce'' ibarelerdir.
İnsanların fikirlerini, düşüncelerini, kılık kıyafetlerini, tavırlarını, ideolojilerini vs beğenmeyebilirsiniz. Ancak kişiliği ile dalga geçmeye çalışırsanız o insanın damarına basmış olursunuz. Abdullah Bey'in yazısının sert olduğunu kabul ediyorum ancak bu yazıyı kişiliğine saldırılmış bir insanın feryadı olarak anlamak gerekir.
Umarım bu yazıdan sonra dünkü ifadeleri kullananlar çıkıp Abdullah Bey'den özür dilerler.
Saygılarımla.
Arkadaş gayet net özetlemiş Abdullah Yiğit'in neden böyle yazdığını. Bende o kaldırılan bölümleri okumadım. Şayet böyleyse Abdullah Yiğit az bile yazmış.
2 gün maça gidip kendilerini taraftar sananlar yıllardır Sivassporla yatıp Sivassporla kalkanlardan kendilerini büyük görmeye başladılar. Hatta stadyumda senelerdir bu takıma gönül veren insanlara küfür etmeye kadar götürüyorlar bu işleri....
Kalemine sağlık Abdullah Yiğit....
eskibektaşlı 24.12.2010, 13:35 ABDULLAH YİĞİT
Sivasspor'u bekleyen asıl tehlike
Sivasspor'un ileride sıkıntı yaşamaması için ligin ikinci yarısına daha güçlü bir takımla girmesi şart. Çünkü ikinci yarıya bütün takımlar takviye yapmış,dolayısıyla da daha güçlü olarak gelecek.Sivasspor'un sıkıntı yaşamaması için sadece iyi takım kurması yetmez,hakem konusundada çalışma yapması gerekiyor. Geriye dönüp şöyle bir baktığımda Sivasspor aleyhine inanılmaz hakem hataları yapıldığını görüyorum. Bunlardan ilk aklıma gelen, Bursa ve Kayserispor maçlarında Cüneyt Çakır ince ince Sivasspor'u doğraması. Bursaspor'un gol atması için elinden gelen desteği gösteren Cüneyt Çakır,Kayserispor maçında da Sivasspor 1-0 öndeyken,Kayserili futbolcu Saida'nun üzerine basıp yükselerek gol atmış,Cüneyt Çakır'da bu golü vermişti.Bu gol bir anda dengeleri değiştirip Sivasspor'un sahadan farklı yenik ayrılmasına vesile olmuştu. Gaziantepspor maçında Sivasspor'lu Kadir'in kafayla attığı golü iptal eden Halis Özkahya Sivasspor'un iki puanını alıp götürürken,benzer olay Buca maçında yaşandı. Barış Şimşek,Sivassor lehine tartışması bile yapılmayacak bariz penaltıları es geçerek Sivasspor'un iki puanının daha gitmesine neden oldu. Son oynanan Fenerbahçe maçında ise Yunus Yıldırım önce Bekir'in topu eliyle kontrol edip kaleye vurduğu topa göz yumdu,sonra gole giden Mehmet Nas düşürüldü devam dedi.Asıl skandal kararı da Mehmet Topuz'un Ceyhun'a yumruk atmasına göz yummasıyla verdi. Yunus Yıldırım yumruk atan Mehmet Topuz'u eliyle itekleyip ayırdıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi oyunu devam ettirdi. Bütün bunları yaşadıktan sonra ikinci yarı için endişe duymamak mümkün değil. Hele hele Cüneyt Çakır,Yunus Yıldırım,Abdullah Yılmaz ve Barış Şimşek gibi hakemlerin yönettiği maçlarda Sivasspor kesinlikle dikkatli olmak zorunda.
Onun için, Mecnun başkanın böyle hakemlere dur diyecek girişimlerde bulunması şart.
Uzun lafın kısası,ikinci yarı için Sivasspor'un iyi bir takım kurması kadar,böyle hakemlere dur denilmesi de önemli.
----------------------------------------------------------------------------
Saygıdeğer Sivas'lılar yiğit yiğidolar,
Aklıbaşında sağduyu sahibi herkes muhakkak ki eleştiri ile hakareti biribirinden ayırt eder.
Yiğitlik veya yiğidoluk fiziksel yapıdaki kuvvetten değil Mertlikten dolayı ifade edilen deyimlerdir.
Şimdi özellikle tartışmalara konu olan yazının başlangıcını yukarıya kopya ettim.
Lütfen sağduyu sahibi insanlar olarak yukardaki yazıyı dikkatlice tekrar okuyun, burada taraftarı kızdıracak, Abdullah Yiğit'e hakarete varan yazmaya sebep olacak ne var lütfen ''şu cümlesinden'' dolayı diyebileceğiniz bir bir olumsuzluk varmı ?
Sanıyorum tamamınıza yakını
''burada Abdullah Yiğit'e hakaret edilmesini gerektirecek veya eleştiriyi gerektirecek birşey yok Sivassporun haklarını savunmuş''
dediğinizi duyar gibiyim.
O halde vicdanlarınıza soruyorum Siz Abdullah Yiğit'in yerinde olsanız yıllarınızı
sivasspor sevdası için mücadeleyle geçirseniz yukardaki sivasspou savunmaktan başka bir amacınız olmayan yazıyı yazsanız ve size bundan dolayı hakarete varan cümleler sarfedilse siz ne cevap verirdiniz ?
Zaten hakarete varan yazıları yazanların haksızlığı, yukardaki başlangıç yazısında eleştirilecek,hakaret edilecek bir cümlesinin dahi olmaması
ile belli olmuyormu ?
Demekki Abdullah yiğit' e önyargılı bir biçimde yaklaşılmıştır.
Şunu diyeceklerini duyar gibi oluyorum '' tamam iyi ama Abdullah yiğit'in sonraki cevap yazısında sertlik,hakaret yokmu ?''
Değerli arkadaşlarıma bu durumda şunu ifade etmek isterim o zaman
A.yiğit'in ilk yazısında hakereti hakedecek bir ifadesi yoksa A.Yiğit'e hakaret edenleri eleştirsinler ''Siz hangi gerekçeyle, hangi cümlesinden dolayı adama hakeret ediyorsunuz ?'' diye.
Bir konuya daha değinmek istiyorum haksız yere saldırılan,suçlanan insanların
içinde bulunduğu durumu açıklamak için kullanılan ,ifadeler vardır ve toplumda edebiyatta buna Teşbih yani benzetme denir,yani teşbihte hata olmaz denir.
Havlayan köpeklerden korunmak için alınmak istenen taşın buzdan donması yere yapışması ve alınamaması ,yani savunmasız kalmasını vurgulamak içindir
yoksa eleştiri yapan insanları köpek yerine koymak değildir, okur yazar olan veya hayatı biraz tanıyan herkez bu deyimi ve anlamını bilir.
İlk yazısında hiçbir şekilde eleştiri ve hakareti haketmeyen bir insanın üzerine
haksızca saldırı ve hakaretler yapılınca Abdullah yiğit te dayanamamış ve sert bir yazı kaleme alarak ikinci yazıyı yazmıştır.
Bunu da büyük haksızlığa uğrayan bir insanın feryadı olarak değerlendirmek
en doğrusudur diye düşünüyorum.
Yukardaki ilk yazıyı tekrar okumak ve vicdanınızın sesine göre karar vermek..
Yiğidoluk işte budur .Yiğidoluk haksız yere bir insanın üzerine yığınlarla çullanmak değil, mağdurun yanında yer almaktır.
Ulusal bir gazetede yazan bir insanın hakaret etmeden de görüşlerini çarpıcı şekilde açıklayacak edebi yeterliliğe sahip olması lazım bence.
abdullah yiğit sözlerinde haklı ama ağır sözler söylemesi çok yanlış.
burakkova 24.12.2010, 13:51 arkadaşlar ben de hata yaptığını düşünüyorum.. ama şöyle bir durum var.. abdullah yiğit takımımızın 3.ligden beri arkasındadır sevdalısıdır.. yıllarca bu takıma gönül ve emek vermiştir.. bir gazeteci olarak takımımızı bir çok yerde temsil etmiştir.. böyle talihsiz bir yazıdan dolayı harcamayalım silip atmayalım.. büyüğümüzdür, eminim ki o da yazısından dolayı pişman olmuştur ve bir düzeltme özür yazısı yazacaktır. kendi insanımızı bu kadar kolay harcamayalım, aklı selim olalım, sükunetimizi ve seviyemizi koruyalım.. hayırlı cumalar..
favori58 24.12.2010, 15:15 Abdullah Yiğit'i eleştirenlerin başında gelen 50sekiz,kendi ayağınla çukura düş=tün be!
Sen hakemi eleştirdiği için Abdullah Yiğit'i eleştiriyorsun,ancak onu haklı çıkaran Aziz Yıldırım'ın ceza almasını yazıyorsun be ne çelişki Allah'ım,ne olur biraz bilinçli olun,biraz eğriyi doğruyu iyi öğrenin. Ben Abdullah Yiğit'in yerinde olsam,Aziz Yıldırım'ın bu bombasından sonra kendini eleştirenlere gereken cebaı verirdim.,
Abdullah Yiğit'i eleştirenlerin başında gelen 50sekiz,kendi ayağınla çukura düş=tün be!
Sen hakemi eleştirdiği için Abdullah Yiğit'i eleştiriyorsun,ancak onu haklı çıkaran Aziz Yıldırım'ın ceza almasını yazıyorsun be ne çelişki Allah'ım,ne olur biraz bilinçli olun,biraz eğriyi doğruyu iyi öğrenin. Ben Abdullah Yiğit'in yerinde olsam,Aziz Yıldırım'ın bu bombasından sonra kendini eleştirenlere gereken cebaı verirdim.,
cok komiksin ya. daha dün üye olmusun. üyü olma amacinda belli zaten...
Abdullah Yigit`in gecmis yazilarini bir arastir istersen. Hakem diyor baska bisey demiyor... Bi de benim sitedeki yazilarimi bi arastir...
benim hakemler hakkinda düsüncelerim ortada..
ben hep sunu savundum: hakemler de hata yapiyor ama bunu art niyetle yapmiyorlar yani iddia edildigi gibi kiyim falan yok.
ben her hafta 9 maca canli bakiyorum. hakem yüzünden puan kaybeden takim da oluyor hakem yüzündne puan kazanan takimda oluyor, bu dünyanin her yerinde ayni. sezon sonunda hakem yüzündne kaybedilen puan ve kazanilan puanlar üc asagi 4 yukari aynidir.
gelelim simdi actigim konuya ve fb macina...
ben hakemin o maci art niyetle yönettigini düsünmüyorum tak aksina art niyeti olsaydi 1-2 posisyonda cart diye penalti calardi.
benim elestirdigim nokta M. Topuz`un yumrugunu görmemizlikten gelmemesiydi.
Hakemi o davranisa iten sebebin ne oldugunu göstermek icin o basligi actim.
Yani o basliktaki amac hakemi elestirmek degil, hakeme baski yapan insanlari elestirmek....
favori58 24.12.2010, 15:44 cok komiksin ya. daha dün üye olmusun. üyü olma amacinda belli zaten...
Abdullah Yigit`in gecmis yazilarini bir arastir istersen. Hakem diyor baska bisey demiyor... Bi de benim sitedeki yazilarimi bi arastir...
benim hakemler hakkinda düsüncelerim ortada..
ben hep sunu savundum: hakemler de hata yapiyor ama bunu art niyetle yapmiyorlar yani iddia edildigi gibi kiyim falan yok.
ben her hafta 9 maca canli bakiyorum. hakem yüzünden puan kaybeden takim da oluyor hakem yüzündne puan kazanan takimda oluyor, bu dünyanin her yerinde ayni. sezon sonunda hakem yüzündne kaybedilen puan ve kazanilan puanlar üc asagi 4 yukari aynidir.
gelelim simdi actigim konuya ve fb macina...
ben hakemin o maci art niyetle yönettigini düsünmüyorum tak aksina art niyeti olsaydi 1-2 posisyonda cart diye penalti calardi.
benim elestirdigim nokta M. Topuz`un yumrugunu görmemizlikten gelmemesiydi.
Hakemi o davranisa iten sebebin ne oldugunu göstermek icin o basligi actim.
Yani o basliktaki amac hakemi elestirmek degil, hakeme baski yapan insanlari elestirmek....
Ben 29 yaşındayım, bilmiyorum benden büyük müsün? küçük müsün? ama şunu söyleyeyim, senin kadar bende haftada 9 maçı izliyorum.
Benim anlamadığım,Abdullah Yiğit'in hakemi eleştirmesi seni niçin rahatsız ediyor. Sen kendi işine bak o kendi işine baksın benim istediğim bu.
Sen diyorsunki baskı yüzünden hakem topuzun yumruğunu görmerdi,bu hakem eleştirilmeyipte ne yapılacak tı yani?
Ya arkadaş senin başka işin yok mu? birde benim siteye yeni üye olmamı konu etmişsin tıpkı Abdullah Yiğit'in fotoğrafını,yaşlılığını ettiğin gibi,bırak artık şu takıntıyı amacın nedir senin onu bilelim.
85200258 24.12.2010, 15:46 2 gün maça gidip kendilerini taraftar sananlar yıllardır Sivassporla yatıp Sivassporla kalkanlardan kendilerini büyük görmeye başladılar. Hatta stadyumda senelerdir bu takıma gönül veren insanlara küfür etmeye kadar götürüyorlar bu işleri....
Aynen kardeşim bu dedigin nokta çok önemli... buna şahit olduk 3-5 tane kendini taraftar sanan kendini bilmezin yıllardır bu takımın yanında olan şimdi cogu 45-60 yaş aralıgında olan abilerimize, amcalarımıza sırf tezahurat etmiyorlar diye (ki o yaşta birinden bunu beklemek ne kadar dogru) maç esnasında küfür dahi ettigini duyduk..
Bizim seyirci yaş ortalamamız yüksek, hepsi bizim Sivasın , Sivassporun aşıgı olan 1970 li yıllardan beri bu takımı destekleyen abilerimiz.. Herkes haddini bilecek! Sivassporun hakkını arayan yazara küfür et.. Trübüne gelen taraftara küfür et.. Yorumunu begnmedigin kişiye küfür et.. Önce saygılı bi toplum olmayı ögrenmeliyiz. Eleştiri olmalıdır ancak adap bilmek lazım, uslup bilmek lazım...
Site yönetimin sildigi Abdullah abiyle ilgili yazıları ben okudum. Ve şimdiki uslubunun o saygısızlıgı yapanlar için az bile oldugunu düşünüyorum...
SIVAS58FOREVER 24.12.2010, 15:50 Bu başlığı kapatın ey site yöneticileri, madem üyelerin istediklerini kurallar çerçevesinde dahi olsa yazmasına izin vermiyor ve hemen siliyorsunuz, neden bu konu başlığı açık duruyor?
sadece sizlerin düşündüğü yönde düşününen insanların yazdıkları yayınlansın diye mi?
Kafam bozuluyor, yeni bir taraftar sitesi kurarım, daha da kimse bu siteye girme ihtiyacı hissetmez, biraz adil olun, yanlı olmayın.
Koyun kurt ile gezerdi fikir başka başk olmasa.
senden yasli oldugum kesin
amacim falan da yok
takim 2 senedir yerlerde sürünüyor
bazi seylerin üzerine gidilecegi yerde sürekli sucu hakemlere atmak ne kadar dogrudur o tartisilir
ben maclara ve olaylara objektif bakmaya calisiyorum
atgözlügü ile bakanlar farkli seyler görebiliyor olabilir o da onlarn görüsüdür
85200258 24.12.2010, 15:54 arkadaşlar bence bu konu uzar gider herkesin kendi düşünceleri.bence uzatmanın bi mantığı yoktur.
Aman kardeş sende üye olalı 1 ay olmuş sanada sarmasınlar dikkat et :D
sivasrehberim 24.12.2010, 15:56 Aman kardeş sende üye olalı 1 ay olmuş sanada sarmasınlar dikkat et :D
yok kardeş ben çook eski üyeyimde bu isimle yeni oldum .:D sağolsın düşündüğün için.:D
metin_yilmaz 24.12.2010, 16:19 sayin abdullah beyyy her halinden belli koyu bir sivas spor taraftari takii sivassporu sivasin icnden ziyade sivasin disinda gurbette olan hemsehrilerimiz takip ediyor yada destekliyor kimse kizmasin ama bu taraftarlarin abisi büyügü olarakta kendi insanimiza ( lanet okumanizi ) yakistiramadim sivas yönetimi buna bülent hocada dahil imkansizi basardilarr yoktan bi takimi süper lig sampiyonluguna kadar getirip sampiyonlar liginde oynatti simdi bu sivasli halki sivasspor taraftari kaybetmek istemiyorr sehirdeki en büyük degerleriii sivasin istasyon caddesinden ibare baska neyi var 500 m kr den baska .. sag duyu arkadaslar BASKA SIVASIMIZ YOK
yigido Atilla 24.12.2010, 16:20 Bir yerel spor gazetecisinin Taraftalar hakkinda yazdigi yorum tam bir fiyasko !!!!
Bundan sonra senin yaptigin yorumlari hangi kus beyinli ukala sivasspor Taraftari okuyacak !!!
Evet Apdullah yigit in, sivasspor haklarini savunamiyor kelimesine katiliyorum, yaptigi yorumlarin hakkli oldugu yönleri cok.. Ama hic bir zaman bir spor yazari taraftari böyle kusbeyinli, ukala gibi cümlelerle Rencide etme hakkina sahip degil...
Birde gazeteci iseniz asla!!!! cünkü o yazdiginiz yorumlari o kus beyinli ve ukala diye yazdiginiz ""Taraftarlar"" okuyacagini sakin unutmayalim .... Bundan sonra daha dikkatli olacagina inaniyorum..
sivassporun durumu icler acisi biz nelerle ugrasiyoruz...!!!!
Sivasspor taraftarligi hic bir sahisin Tekelinde degil, Aslada olamaz !!!!
izmirliyigido 24.12.2010, 16:35 Konunun daha fazla uzamaması, kişilerin birbirini yıpratmaması ve en önemlisi camiamıza zarar gelmemesi için bu forum SİTE YÖNETİMİNİN ortak kararı ile yorumlara kapatılmıştır !...
Sivasspor'un başarılı sonuçları ile bu konuların unutulacağını umuyor takımımıza başarılar, üyelerimize, taraftarlarımıza ve yazarlarımıza güzel günler diliyoruz ...
AYK
|
|