Orijinalini görmek için tıklayınız : Çalımbay: Herkesin içi rahat olsun


zaralı19
27.12.2010, 17:13
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2010/675120100922022308640.jpg

Side'deki Sueno Beach Otel'de kamp çalışmalarını sürdüren Sivasspor, hazırlıklarını teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Sorgun Çamlığı'ndaki kros çalışmalarıyla sürdürdü. Krosun ardından kültür-fizik antrenmanı yapan futbolcuların neşeli oldukları görüldü. Antrenmana yabancı futbolcular ve izinli olan Cihan katılmadı.

Antrenman sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kampın iyi geçtiğini belirterek, iki gündür antrenman yaptıklarını ve çok iyi bir ortamda çalıştıklarını söyledi. Çalımbay, transfer olacak oyuncular ve yabancı oyuncuların katılımıyla tam takım olarak 2 Ocakta çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Transfer çalışmaları için 30'a yakın oyuncu belirlediklerini kaydeden Çalımbay, birkaç yardımcısının oyuncu izlemek için yurtdışında olduğunu ve eksik noktalara oyuncu almaya çalıştıklarını bildirdi. Çalımbay, forvet, orta saha ve savunmaya takviyeler yapmaya çalıştıklarını belirterek, Türkiye'den de yerli oyuncu almak istediklerini dile getirdi.

Süper Lig'in ikinci yarısında telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını, ilk yarıda iyi bir grafik çizmediklerini kaydeden Çalımbay, iyi bir noktada bulunmadıklarını, onun için de her türlü tedbiri almak zorunda olduklarını söyledi. Devre arasını çok iyi değerlendirerek eksik olan konumlara takviye yapmaları gerektiğini ifade eden Çalımbay, ''Yönetim olarak şu anda tek uğraşımız bunları bir an önce halledip, lige sorunsuz bir şekilde başlamak'' dedi.

Zorlu maçlar oynayacaklarını ve bunun için de iyi bir ekip kurup galibiyet almaları gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, bir an önce transferleri bitirmek istediklerini bildirdi. Net olarak anlaştıkları futbolcu olmadığını kaydeden Çalımbay, ''Herkesin içi rahat olsun. Sivasspor'a layık, çok faydalı olacak oyuncular bulacağız. Önümüzdeki 17 maçı iyi değerlendireceğiz'' diye konuştu.

Çalımbay, Sivasspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun'un şu anda Eskişehirspor'da görev yaptığını, kendisinin de daha önce Eskişehirspor'u çalıştırdığının hatırlatılması üzerine, ''Şu an tek düşüncem Sivas'ın başarısı başka bir düşüncemiz yok. Sivas'ı aldığımızda çok zor bir yerden aldık. Sıkıntılı bir yerdeydi. Tek gayemiz bir an önce bunu atlatmak'' dedi.

Servet ve Balili hakkındaki transfer söylentilerinin sorulması üzerine Çalımbay, olması halinde ''seve seve'' alacaklarını ancak öyle birşeyin söz konusu olmadığını bildirdi.

AA

yigidocengiz
27.12.2010, 17:17
hocam senin kılına zarar gelmesin İNŞALLAH dediğin gibi olur hocam

85200258
27.12.2010, 17:23
Balili mi :D Yok artık... blica sanırım yanlış yazılmış...

şarkışla 58
27.12.2010, 17:31
Sözlerine değer veriyor ve sana inanıyoruz Rıza Hoca

AYDIN1985
27.12.2010, 17:34
Riza calimbay hocamizin ligtv.com.tr deki röportajini izlemek icin asagidaki linke tiklayin. hocaminizin röportajinda mehmet yildiz ile abdurrahman derelide bulunuyor.

linke tiklayin:
http://ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=84552

AYDIN1985
27.12.2010, 17:38
arkadaslar RIZA CALIMBAY hocamizin ligtv.com.tr deki röportajinin linkini foruma ekledim. RIZA CALIMBAY RÖPORTAJI, IZLE isimli baslikta bulabilirsiniz

58akif34
27.12.2010, 18:12
‘Sivasspor’u ikinci yarıda görün’

“Sivasspor olarak ilk yarıyı bize yakışmayan şekilde tamamladık. Kimse performansını gösteremedi. Ancak ikinci devre çok çalışacağız”

“Daha önceki sezonlarda şampiyonluğa oynayan Sivasspor, bu sezon ilk yarıyı kendine yakışan bir şekilde geçirmedi diyebiliriz. Takımdaki birçok oyuncu performansını gösteremedi. İlk devre Sivasspor için hiç iyi olmadı. Düzeltmek için çok çalışıyoruz. İkinci yarıda hak ettiğimiz yerlerde olmanın planlarını yapıp, elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Hep bizim her zaman arkamızda olan taraftarlarımızın hem de desteğini hiç çekmeyen yönetimimize yakışır bir takım olacağız.”

Çalımbay’a göre ilk yarının ‘en’leri
- Yıldızı
Kesinlikle Ziya’dır. Genç takımdan geldi. Şu anda ondan çok memnunum.
- Hakemi
Bana göre hatalar olsa da genelde hepsi başarılı ve iyi niyetliydi.
- Unutamadığı maç ve olay
5-1’lik Karabük maçını unutamam. Sivasspor’daki ilk maçımdı. Olay ise kendi memleketimin
takımında çalışmak.
Çok gururlu ve mutluyum.
- En iyi çıkış yapan isim
Pedriel Suarez
- Hayal kırıklığı
Yok...


rıza hocanın mehmet yıldızın ve abdurrah man derelinin lig tv ropörtajının oldugu lınk

http://ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=84552

ZiDaNe58
27.12.2010, 18:19
Guveniyoruz sana hocam..hadi bkalim hayirli transfrlerinizi bekliyoruz..

subasi29
27.12.2010, 18:24
balili geliyor ha :D vallah iyidir

ozledımeskıyı
27.12.2010, 18:27
Saldırın durmadan bu taraftar hemşehrilerin arkanda her zaman SİVAS A RAHAT YOK( Bİ DAHA Kİ SEZZON ARTIK) BU LİGİ DAĞITMADAN
gaza geldim alın size benim marşım

sevindirme elleri
ver şampiyonluk sözleri
biz seninleyiz yha hep
s......r gerisini

... eklmek isteyenler alınt ı yapıp değiştirip 4 lik ekleyebilir....

Çılgın Türk
28.12.2010, 03:18
http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/0/0/0/0/1/0/0/0/0/1/0/0/1/1/1/1/file/135327.jpg

Çalımbay'dan sarsıcı açıklamalar 28 Aralık 2010 Salı, 02:00

"Yalandan, düzenbazlıktan usandım. Kötü insanların sesi daha çok çıkıyor..."

"Yalandan, düzenbazlıktan usandım. Kötü insanların sesi daha çok çıkıyor. Futbolun dışındaki bazı işlerle uğraşacaksın ki daha çok gündemde kalasın! Avrupa'ya gitmek istiyorum. Lig veya takım fark etmez. Orada çalışacağım"

Sivasspor'un başarılı teknik direktörü Rıza Çalımbay, arkadaşımız Semra Köylü'nün sorularını cevapladı..

Öncelikle Sivasspor'dan başlayalım. Bu sezon sizin için biraz sıkıntılı. İkinci yarı hedefleriniz nedir?

"Bu seneki hedefimiz sıkıntılı bölgeden uzaklaşmak. Bu ilk 10 ya da 14 olur bilemem. Esas hedef seneye. Gelecek yıl mutlaka yukarısı hedef olacak. Şu anda o sıkıntılarla boğuşuyoruz. Devre arasındaki transferlerle ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz.

- İki yıl önce şampiyonluğa oynayan bir takım şimdi düşmemeye oynuyor. Sivasspor ne oldu da bu hale geldi?

"Demek ki bazı oyuncular gönderilirken yerine sağlam oyuncular alınmamış"


-Yani yönetimsel bir hata var öyle mi?


"Tam olarak değil. Teknik direktör olarak gelen arkadaşlarımız daha kalıcı oyuncular alabilirlermiş. Ama maalesef ya onların istedikleri alınmadı ya da yönetimle iyi bir bilgi alışverişi sağlanamadı."


- Aslen Sivaslısınız. Bunun artısı var mı?


"Evet, kendi yerimiz gibi bakıyoruz. Ben normalde Eskişehir'den ayrıldıktan sonra belli bir süre çalışmayı düşünmüyordum. Ancak Sivasspor'un içinde bulunduğu durum ve gelen tekliften ötürü çalışmayı kabul ettim."


-Şu an yaşadığınız en büyük sıkıntı nedir?


"Buraya sezon başı gelememek, kendi takımımızı oluşturamamak, kendi çalışmamızı yapamamamız."


- En büyük hayaliniz nedir?


'Yurt dışında çalışmak.


- Neden? Türkiyeden memnun değil misiniz?


'Yalandan, düzenbazlıktan bıktım. Eskişehirde yaşadıklarım ortada. Biz bir yere gittiğimiz zaman, ayrıldığımızda beyaz bir sayfa bırakıyoruz. Bizim arkamızdan kimse konuşamaz. Türkiye'de kötü insanların sesi daha çok çıkıyor. Futbolun dışında her şeyle uğraşırsan gündeme oturuyorsun! Onlar daha kıymetli oluyor. Türkiyede dört dörtlük çalışma şansın yok. Doğru dürüst olduğun zaman çok az kişi seninle çalışıyor. Onlar öyle gündeme oturuyor, sen gönüllerde gündeme oturuyorsun. Bu çalışma ortamını sevmiyorum ben."


- Beşiktaş hakkında neler söyleyeceksiniz?


"Beşiktaş'ta başladım futbola, Beşiktaş'ta bitirdim. 20 sene başka hiçbir takımda oynamadım. Orada bir sürü şampiyonluklar yaşadık. Hiçbir anısını da unutmuyorum."


- Schuster'in teknik adamlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?


"Bana göre Beşiktaş mükemmel bir kadroya sahip. Daha iyi de olabilir. Transferler çok iyi. Bir kere yönetim ne yapması gerekiyorsa fazlası ile yapıyor. Helal olsun yönetime. Düşünün, işte şurada biz bir transferi bitiremiyoruz. Adamlar 3 tanesini bir anda bitiriyor. Biz o zaman oyuncu diyorduk, oyuncu vermiyorlardı."


-Bu kadro sizin elinizde olsaydı?


"Çok farklı olurdu. Her şey olurdu yani."


- Sizin Beşiktaş'tan istifanızda baskı var mı?


"Baskı gelmedi. Ben bazı arkadaşların yaptığı yanlışlardan dolayı istifa ettim. Benim hocalık dönemimde bir tane bile transfer yapmadılar. Para yoktu. En iyi oyuncum Carew'di, sattılar. Yerine Ailton gibi bir adamı aldılar, ilk sene ilk yarıyı lider bitirdik, ondan sonra Avrupa'da sallantılar oldu. Bir sürü şey çıkardılar, bizde bırakmak zorunda kaldık. Anlayacağınız, kimse bizim arkamızda durmadı."

ELİNDE SİGARAYLA GÖRÜLMEMELİ


-Eskişehirspor'da Batuhan Karadeniz ve Ümit Karan ile yaşadığınız sorunlar çok konuşuldu. Ne diyorsunuz?


"Batuhan'ı hiç konuşmaya gerek yok. Sorun kendisinde. Batuhan için benim kadar kimse uğraşmamıştır. Bizlerin yaptığı fedakarlığı kendisinin de yapması gerekiyor. Zaten bunu yaptığı zaman Türkiye'de oynamaz o, Avrupa'ya gider."


- Ümit Karan'ı kadro dışı bıraktınız. Siz gider gitmez takıma geri geldi...


"Bülent hoca daha göreve başlamadan Ümit Karan'ı göreve başlattı. Benim onu kadro dışı bırakmamın nedeni çalışmaması, gece hayatıydı yani."


- Futbolcu nasıl yaşamalı sizce?


"Eğer sen Arda, Batuhan olmuşsan normal insan gibi yaşayamazsın. Düşünsene elinde sigara ile oturduğunu ünlü bir futbolcunun!.. İşte biz Ümit Karan'ı niye kadro dışı bıraktık. Bu işleri biraz daha fazla sevdiği için. Niye kadro dışı bıraktık, arkadaşlarına sahip çıkmadığı için. İyi çalışmadığı için. Yoksa benim Ümit Karan ile ne problemim olabilir."

Semra KÖYLÜ - BUGÜN

hiko58
28.12.2010, 08:50
bütün takımlar korkunç transfer yapıyorlar. çünkü galip gelmek para berabere kalmak para. anadolu takımları ise galibiyet ve beraberlikten alacakları para ile bütçelerini oluşturduklarına göre çok iyi transferler yapıyorlar.biz transferde bunların gerisinde kalırsak halimiz harap olur ve yine kötü günler yaşarız. eğer üst sıralara çıkmak istiyorsak transferi akıllı yapmalı rakiplerimizin bir adım önünde olmalıyız. birazda paraya kıymak gerek. bakınız birkaç senedir shabalala alalım diyoruz hala bir numara yok.alınacaksa alınsın.

Yusuf Çevik
28.12.2010, 09:26
evet gerekli olanı yapacaktır rıza hoca..

mucahit_58
28.12.2010, 10:59
riza hocamiza topragimiza guveniyoruz da yonetim biraz aktiflesmeli, gecen sene Bulent hocanin ayrilis nedeni onun istedigi transferler yerine sacma sapan adamlarin alinip sampiyonlugu bize yedirmezler kumede kalalim yeter denmesiydi, bu gidisle sansimiz her zaman yanimizda olmayabilir ama hayirlisi bakalim.

hiko58
28.12.2010, 11:02
zaten tek umudumuz rıza hoca. eğer yönetim rıza hocamızın dediklerinden çıkmazsa çok güzel şeyler olacaktır.

mucahit_58
28.12.2010, 11:12
zaten tek umudumuz rıza hoca. eğer yönetim rıza hocamızın dediklerinden çıkmazsa çok güzel şeyler olacaktır.

dogru soyluyosun azizim de parada muhim konu. Dengeleyemeyip borca saplanirsan amatore kadar yolu var, yok transferi ucuza kapatiyim ekonomi saglam olsun desen puan alamiyon para kazanamiyorsun oylede kume dusuyorsun, isin sonu gene kendi ozevlatlarimizin destegine cikiyor. Bak es ese eti yardimci, manisaya vestel. turkiyede sivasli ne devler zenginler bizden baska herkese sponsor. anliycan zor isimiz zor.

eroldeger
28.12.2010, 11:41
şu erman dan vazgeç be hocam biz buadamla hiç maç kazanamadık

AYDIN1985
28.12.2010, 12:49
şu erman dan vazgeç be hocam biz buadamla hiç maç kazanamadık

gardas bize son maclardaki puanlari kazandiran kisi erman.

ermanin bir huyunu sevmiyorum, oda oyunda egoist olmasidir, müsait pozisyondaki arkadasina verecegine kendi atiyor, pozisyon bosa gidiyor.

58 SiVaSıM 58
28.12.2010, 13:24
hepimizin içi rahat hocam sen merak etme sen bizi seneye uçuracaksın yürekten inanıyoruz buna

yıldızelii8
28.12.2010, 13:29
sana güvenimiz sonsuz hocam !;)

karyola
28.12.2010, 15:42
gururluyuz,güçlùyüz,ankaragüçl ùyüz.:)

mucahit_58
28.12.2010, 15:55
Sivasliyiz. (tefferruata gerek yok heralde)

hasan5884
28.12.2010, 23:56
balili geliyor ha :D vallah iyidir

bilica yazacaktı galiba yanlışlıkmı var gerçekten balilimi geliyor :) tum gelsin verirlerse ermanı geri verelim :)

nejmi58
29.12.2010, 01:31
şu erman dan vazgeç be hocam biz buadamla hiç maç kazanamadık

ermanla ne alip veremedigin var, her konuya asagi yukari ayni yorumu yapiyorsun?