Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul varken Sivas'ın lafı mı olur!


Salim58
30.12.2010, 10:19
http://resimzade.com/Show.html?i=25779&token=5563 (http://resimzade.com/Show.html?i=25779&token=5563)

Transferde Sivasspor gibi takımların işinin ne kadar zor olduğu bir kez daha ortaya çıktı.Baksanıza,futbolcuyla anlaşılsa,kulübü problem çıkarıyor,kulübüyle anlaşsan futbolcu “ gelmem” diyor,her ikisiyle anlaşsan bu defada eşi çıkıyor “ İstanbul'dan başka yere gitmem” diyerek işi çıkmaza sokuyor. Bunun son örneklerini birkaç gün önce yaşadık,yaşamaya da devam ediyoruz.Sivasspor'un anlaşmaya yakın olduğu Tabata konusunda tek engel eşi. Hamile olan eşinin İstanbul dışına çıkmak istemediği haberi geldi. ( Bu yazıyı yazdığım saatlerde Tabata'nın işi henüz netleşmemişti. Onun için eşinden izin çıkıp çıkmadığını bilmiyorum). Bir ara Sivasspor'un da transfer listesinde olduğu belirtilen Gökhan Ünal,hiç bir zorluk çıkarmadan taraftarı olmayan ve üst düzey lige çıkmış ,Dünya'da her maçını deplasmanda oynayan belkide tek takım olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a gitti. Yine adı Sivasspor'la anılan,ancak yönetimin fazla üzerine düşmediği Yusuf Şimşek'te tereddütsüz Kasımpaşa'ya evet dedi. İstanbul Büyükşehir ve Kasımpaşa'nın böyle isim yapmış birkaç futbolcuyu daha renklerine bağlayacağı söyleniyor. Sivasspor'dan 7 puan geride Kasımpaşa teklif götürdüğü futbolcuyu anında alıyor,diğer taraftan boş tribünlere oynayan Büyükşehir çoğu Anadolu takımının peşinde olduğu Gökhan Ünal'ı alıyor. Bu takımlar potansiyel olarak tabiî ki Sivasspor'un çok altındalar. Tesis bakımından da öyle ama arada” İstanbul” olunca akan sular duruyor.
Şunu herksin bilmesi lazım,eğer Sivasspor bir futbolcuyu istiyor ve alamıyorsa,o futbolcunun daha sonra sıradan bir İstanbul veya İstanbul'a yakın şehrin takımına gittiğini duyarsa kimse Sivasspor yönetimine bu konuda kızmasın! Bazen para, tesis ve daha fazla taraftar iş yapmıyor.
Şunuda hemen belirtmekte yarar var. Yusuf Şimşek'in Sivasspor'a alınmadığına hiç üzülmedim,eğer alınsaydı yönetime “ Madem Yusuf'u alacaktınız,Ceyhun'u neden gönderdiniz?” sorusunu sorar eleştirirdim. Gökhan Ünal'ın alınması isterdim. Bu futbolcu Sivasspor'da Bilica ile birlikte gündeme geldi ama olmadı.. Ne yapalım,sağlık olsun.

Abdullah YİĞİT spor@hurdogan.com

ZiDaNe58
30.12.2010, 10:31
zaten saglik olsun demeye alıştırdılar bizi saolsunlar..

Ahwettt
30.12.2010, 10:33
Haklısın Sivassporda geçmişte yapılan transfer hatalarından oluşmuş kocaman bir sorun var.Anlaşılıyorki artık ne yönetim altından kalka biliyor. nede Sivassporun konumdan dolayı futbolcular gelmek isiyor.Bundan iki yıl önce üst sırları zorlar iken ozman futbolcular bedava gelmek isiyorlardı ozman aynı Sivasspor değilmiydi. Gelipte haftalarca Sivasta kalıpta yok bize yaramaz denilen futbolcular vardı. Şimdi ise zirvedeki takımlara gitmek isiyorlarki buda doğaldır.
Sen tutarda zamanında bonservisi elinde olup futbola bıkmış ve emekliği gelmiş günü kurtarmak için transfer yapar isen. Sene başında sene ortasındada böyle olur işte.
Hele senebaşında bonservis parası verip gelecek vadeden bir kaçtane futbolcu alaydın. Bak şimdi nasıl futbolcu transfer ediyordun.

AYDIN1985
30.12.2010, 10:41
"Nasipse gelir hint'ten yemenden nasip değilse ne gelir elden"

Hayirlisi olur Insallah.

BOUN
30.12.2010, 10:49
Abdullah Yiğit'in yazısından şu sonuç ortaya çıkıyor: Demek ki İstanbul takımlarından, çok zorda kalmadıkça, gayet hesaplı bir transfer olmadıkça veya futbolcu çok çok istemediği müddetçe asla transfer yapmayacaksın! Aslında İstanbul takımlarından bugüne kadar yaptığımız kaç tane transfer var ki, bunu da düşünmek lazım.

Çok mu muhtacız bunlara? Hayır, elbetteki muhtaç değiliz! Geçen 6-7 yılı göz önüne getirin, Can Arat, Gürhan, Servet gibi Fener kökenli olan ve Mecnun başkanın kişisel ilsişkisi nedeniyle Sivas'a gelmiş olan bir kaç futbolcu dışında İstanbul takımlarından kaç kişi almışız?

Dün muhtaç değildik, bugün de muhtaç değiliz! Bu takıma en büyük hizmetleri vermiş olan Balili, Mehmet Yıldız, Petkoviç, Muhammed Ali, Abdurrahman vs vs bir sürü futbolcunun kaç tanesi İstanbul takımları kökenliydi? Elbette hiçbiri!

İş bu halde Gökhan Ünal, Yusuf Şimşek gibi 'doymuş' futbolculara Sivas'ta yer yok olmamalı. Sivas'ın hedef kitlesi artık

- Ziya Erdal gibi Sivas çocukları,
- Sivas'ın iklimine benzer özellik gösteren Doğu ve Kuzey Avrupa ülkelerinden futbolcular,
- Avrupa pazarına açılmak isteyen Afrika kökenli genç oyuncular,
- ve belki Güney Amerika kökenli futbolcular olmalıdır.

Tabatalar, Yusuf Şimşekler, Gökhan Ünallar ve benzerleri bize yakışmaz, onlara vereceğimiz paralarla kendi yıldızlarımızı kendimiz yaratırız! Kısacası Mecnun Başkan'ın özellikle Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı gezilerden eli boş dönmeyeceğine ve en doğrusunu yapacağına inanıyorum. Başkanımıza güveniyorum, yolları açık olsun!

ogz58
30.12.2010, 10:58
Ağzına sağlık hocam dediklerinin hepsi doğru bu durumda yönetim ne halt etsin.

53374020SİVAS
30.12.2010, 11:10
HAKLSIN GERÇEKTEN.AMA SİVASSPOR HER ŞEYE RAĞMEN BU YIL LİGDE KALACAK.SENEYE RIZA ÇALIMBAY DEVAM EDERSE BU TAKIM HARİKA OLACAK.BU BİR GERÇEK..YİĞİDOLAR KARAMSAR OLMAYIN.

izmirliyigido
30.12.2010, 11:21
Eğer gelmek istemiyorlarsa bunun nedeni ekonomik ve sosyal durumumuzdan dolayı olduğu kadar takımın sıralamada ve mantelite bakımından bulunduğu durumdur. Bunu inkar etmemek ve görmemezlikten gelmek lazım ki, bu da vizyonumuzun olmadığıdır.

Yukarı da bir arkadaşımızın dediği gibi 2 yıl önce futbolcular bize gelmek için can atıyorlardı. Neden ?. Çünkü bir vizyonumuz vardı, bir hedefimiz vardı ve futbolcuları ve takımı medya da olsun maç sonunda olsun çok iyi pazarlayan ve lanse eden bir Bülent Uygun vardı. Bunu inkar etmemek lazım.

Şimdi takım diplerde geziyor, bizi medyada tutacak bir demeç yok, başarı yok, Sivas'ta sosyal bir yaşantı yok. İstanbul'un tadını almış bir futbolcu da gelmek istemiyor. O yüzden BOUN kardeşimin dediği gibi futbol pazarlarında başka bölgelere ve takımlara yönelmemiz lazım. İstanbul takımlarının artıklarını değil, en azından Anadolu takımlarında yer bulamayan futbolcuları kapmamız lazım.







AYK

58_babacan_58
30.12.2010, 11:24
AYNEN KATILIYORUM ABDULLAH ABİMİZE,İNSANLARIN GÖZÜNÜ EKMEK PARASINDAN ÇOK YAŞAYACAĞI YER BÜYÜLÜYOR ARTIK........!!!!!!

calipso
30.12.2010, 11:37
aynen bizi kurtaracak doğu avrupalı futbolcular olacaktır

Respect58
30.12.2010, 11:56
Sanki sadece İstanbulda mı futbolcu var.Böyle bahanelerin arkasına saklanarak insanların bunlara inanmasını beklemek çok saçma olur.Şuda varki Sivastan öyle bir bahsediliyor ki sanırsınız taş devrinden kalma bir şehir.Örnek veriyorum şuan ismi geçen Kamil Grosicki Siz takımına bonnservis bedelini ödeseniz gelmez mi Sivasa?Koşa koşa gelir..Neden adam daha çok genç ve futbol oynamak amacı vede büyük bir ihtimalle hedefleri var..Siz böyle adamlar bulun öylebir gelirki

Çılgın Türk
30.12.2010, 11:56
Istanbuldan oyuncu getiremiyorsunuz.
Yurdisindan oyuncu getiremiyorsunuz.
Neymis efendim cocuguna okul istiyormus.
Getiren nasil getiriyor?
Kayseri Önder Turaci, Moritz, Ali Bilgini Istanbuldan nasil getirdi?
Ankaragücü Seslak, Vitek vs. nasil getirdi?
Antep`in getirdigi isimleri saymaya bile gerek yok...

Aglamanin, sizlamanin anlami yok.
Transfer beceriksizligini sirf corafiye bölgeye baglamak gercekci degil bence.
Bir de su var, Istanbul artiklarindan baska Dünya futbolcu yok mu?
Istanbul takimlari bu oyunculari göndermek istemeseydi ne yapilacakti? O zaman transfer düsünülmüyecek miydi?

Ben hic bir bahaneyi kabul etmiyorum....!!

Yiğiter
30.12.2010, 12:14
Bize Gökhan Ünal lazım değil.Bize yeni Bilicalar,Diallolar,Ziya'lar lazım.Transfer sezonu henüz açılmadı,eleştirilerimizi o zamana saklıyoruz!

Divriği58
30.12.2010, 12:26
Bülent uyguna helal olsun..bizi bu hallere getirsede. o adam transfer yapmasını bılıyor... Kamp başlamadan herkes takır takır futbolcu alıyor biz hala boş umutların peşindeyız..Rıza hocanın arası iyi diyoduk görduk arası bjk ile ne kadar iyi..herkesın emegıne saglık

Divriği58
30.12.2010, 12:30
Tabata da gitti elden Şimdi sıra FİNK te..yarın haberlerde görürsünüz FİNK e sivas kancası die sonra bi bakmışınız onuda bursa almış biz gene giderız yaşı 34 35 olan futbolcu alırız napalım kadaerımız boyle ve bu senede bıze küme yolu gorundu..Konya bıle ne kadar çalışma yapıyor ve buca kasımpaşada buna dahıl ama bızım yonetım hala dolanıyor..

ShabbatShalom
30.12.2010, 12:52
Karabük nasıl getiriyor oyuncu? Karabük Sivas'tan iyi bir yermi? Böyle bahanelerin arkasına saklanmayalım. İşini iyi yaptıktan sonra dünya yıldızı getirirsin.

adres58
30.12.2010, 13:03
Sayın Abdullah Yiğit Anadolu takımlarının özellikle bizim kanayan yaramıza çok nüanslı bir şekilde değinmiş.
Bazı arkadaşlar yazıyı tersinden anlamışlar. Karabük bizden iyimi yada Kayseri getiriyor biz getiremiyoruz diye. Ama değerli arkadaşlar bu sizin söylediğiniz şehirler bir genelleme olamaz. Adam İstanbuldan futbolcu getirmenin zorluğundan bahsediyor. Buranın dışına çıkacaksam Anadoluya gitmem mevzu bahis. Bunun örnekleri tonlarca. Ama dön tersine Anadoluya gelen oyuncu sayısı çok az. Yani genel olarak konuşuyoruz.
Bunun çözümlerini bulmak zormu. Zor taraflarıda var tabi... Özellikle yabancı oyuncuları Yurt dışından getirtebilirsiniz. Bunun içinde çok iyi maaşlı sporcu takip sisteminizin olması gerekiyor. Örneğin Buenos Aireste bir maaşlı elemanınız olacak ve istediğiniz kriterli oyuncuyu size önerecek irtibat kuracak ve devamlı takip edecek. Örnekleri çoğaltabiliriz. Ayrıca Türk futbolcu ğiyasası çok pahalı. Bir Suarezi 100 bine alıyorsanız Ermanı 4 milyona zor alıyorsunuz. Ki buna alt liglerde dahil. Bank Asyada parlayan genç futbolcuları özellikle ara transferde bünyenize katmanız çok çok zor.
Özetlersek piyasa çok kötü sistem çalışmıyor çalışsada birkaç kaşarlaşmış menajerin elinde. Onlarda tercih meselelerini İstanbuldan yana kullanıyorlar. Takımın küme düşmesi bile onları ilgilendirmiyor. Sizde ona göre yaklaşıp dışardan 6+2 inizi kullanmaya çalışcaksınız. Ama mutlaka PARAYA KIYACAKSINIZ. Bakarsınız iyi oyuncu çıkar kan uyuşur ve misli üzerinde elinizden çıkarırsınız.

58 SiVaSıM 58
30.12.2010, 13:27
zaten bize ruhuyla oynayan ziya gibi hayro gibi oyunculr lazım yemişim gökhanı,yusufu

sebasteia
30.12.2010, 13:33
işiniz gücünüz yok boş boş abdullah yiğit eleştirisi yapıyorsunuz, bir kaç dengesiz sardırdınız yok yönetimi eleştirmiyormuş falan filan!

halep ordaysa arşın burda! abdullah yiğit'in söylemesini beklediğiniz lafları buyrun siz söyleyin! ağzınız, beyniniz, fikriniz yok mu? lafınız varsa sağa sola ..k atmadan söyleyin, ya da ebediyyen susun!!!!

Çılgın Türk
30.12.2010, 13:39
işiniz gücünüz yok boş boş abdullah yiğit eleştirisi yapıyorsunuz, bir kaç dengesiz sardırdınız yok yönetimi eleştirmiyormuş falan filan!

halep ordaysa arşın burda! abdullah yiğit'in söylemesini beklediğiniz lafları buyrun siz söyleyin! ağzınız, beyniniz, fikriniz yok mu? lafınız varsa sağa sola ..k atmadan söyleyin, ya da ebediyyen susun!!!!

Senin de isin gücün yok Abdullah Yigit`in avukatligina soyundun galiba.
Zaten muhtemere elestiri oldumu aninda siliniyor.
Sanki Sivasta baska yazar yok sürekli bu adamin yazilari siteye tasiniyor..
Ben burada elestirimi sürekli yapiyorum.
Sürekli silindiginden fark edilmiyor:) galiba

fatihtuztas
30.12.2010, 13:58
Aklım almıyor bu futbolcuları, insan taraftarı olmayan bir kulüpte oynar mı?

favori58
30.12.2010, 14:20
Yiğidoların bu sitesini yıllardır zevkle takip ediyorum. Ben kısa süre önce üye oldum. O yüzdende Sivasspor'la ilgili taraftarın düşüncesini az çok biliyorum.

Şimdi buradan Abdullah Yiğit'i eleştiren, eleştirinin de ötesinde bu işi saplantı haline getiren ve büyük ihtimalle de Abdullah Yiğit'le şahsi problemleri olanlara seslenmek istiyorum.

Sizin başka işiniz gücünüz yok mu? Sivasspor'un hakkını savunan ve gerçekleri yazıp söyleyen bir kaç insandan biriside Abdullah Yiğit'tir. O'nun yazdıkları size neden? bu kadar rahatsızlık veriyor.

Ben aynı zamanda bir taraftar grubunun da üyesiyim. Bu Abdullah Yiğit bizimle birlikte İstanbul deplasmanına geldi, o deplasmandan geldikten sonra bazı yöneticiler Sivasspor taraftarına iftira attı ve Sivas'ta sadece Abdullah Yiğit bu iftiranın önüne durup taraftarı savunup yönetimi eleştirdi. Sonra da bildiğim kadarıyla iş mahkemeye kadar gitti.

Yani insanları eleştirecek iseniz iyi araştırın ve öyle yapın. Ben sayın Yiğit'i hep taktir ettim, keşke diğer basın mensupları da Abdullah Yiğit gibi samimi olsa, Sivasspor için çalışsa...

can sivas
30.12.2010, 14:41
Bu boş laflarla gğndemmi yapılıyor bilmem. Biye herne sebepten olursa olsun gelmeyenler acaba daha iyi şartlarda daha iyi imkanlarmı buluyorlar onuda bilmem

Ammaa bildiğim birşey var oda bu adamların bu işi para için yaptığıdır.

Para nerdeyse bu adamlar orda oynar.

Kimse bizi anadolu falandiye duygu sömürüsüne kalkmasın.
Bizim Anadolumuz Rusyadan veya Katardan çokmu kötü???????

Muhsin Hocanın zamanında dediği gibi

Bizim artık kendi duygusal yapımızdan kurtulup profesyonelce düşünmemiz

lazım.

Unutmayalımki şartları Sivasın yanında kıyaslanamayan bir çok dünya takımında sporcular çatır çatır top oynuyor.

Yeterki biz ne istediiğimizi bilelim gerisi angarya.......

Herkese selam ve hörmetle

Çılgın Türk
30.12.2010, 14:44
Madem Istanbuldan futbolcu transfer edilemiyeceginin farkina varildi o zaman cözüm ne? yazida cözüm ele alinmamis..

phenom58
30.12.2010, 16:55
Çok güzel ve doğru bir yazı olmuş, maalesef futbolcular sivasa gelmek istemiyor ve istanbul takımları çok daha cazip geliyor

zaralı19
30.12.2010, 17:00
Bülent uyguna helal olsun..bizi bu hallere getirsede. o adam transfer yapmasını bılıyor... Kamp başlamadan herkes takır takır futbolcu alıyor biz hala boş umutların peşindeyız..Rıza hocanın arası iyi diyoduk görduk arası bjk ile ne kadar iyi..herkesın emegıne saglık

kardeşim daha kuluplerden resmi açıklama gelmeden yok şunu şu aldı yok bunu bu aldı konuşmayalım git bakbakalım almışmı yoksa kulüp açıklama yaptı tabataya resmi bir açıklama yapmadık diye biraz sabredin be daha transfer zamanı bir gelsin o zaman konuşunnnnnnn

ayazoğlu
30.12.2010, 18:46
Ozaman iyinin kıymetini bilmek lazım

58MUAMMER58
30.12.2010, 20:56
İSTANBULUN cazibesi varken,sivasa gelmeyi tabiki kimse istemez,üstelik taraftar baskısıda yok,2 yıl öncesine kadar sivassporun kapısından menejerler eksik olmazdı,şunu getirelimmi,bunu getirelimmi diye,son iki yıldaki yönetim bazında ,teknik direktör bazında yapılan hatalar, maalesef sivassporumuzu hiçde görmek istemediğimiz noktaya getirmiştir.seve seve sivasta yaşayan ve sivassporda mutlu olduğunu her fırsatta belirten tüm futbolcuları ,yerine adam almadan gönderen zihniyet budurumun tek suçlusudur,maalesef dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olduk,pirinci bırak,şimdi o bulguru bile bulamıyoruz,insallh hayırlısı olur.

kurtay58
30.12.2010, 21:30
sivasspor şampiyonluğu kovaladığı zaman ne gökhan vardı ne yusuf ne de tabata, biraz ruh, biraz kendine güven, biraz hırs ve tabii ki seyirci desteği, şu anda ki mevcut kadroya yeter de artar bile, gökhanın yusufun karı-kız muhabbetlerini hergün gazetelerde görüyoruz, bu tip futbolcular zaten bize yakışmaz, hayırlı olsun istanbulun seyircisiz takımlarına...