Orijinalini görmek için tıklayınız : Göçebe Sivasspor

Salim58
14.01.2011, 07:37
18 Aralık 2010’da ligin son maçını oynadı.
25 Aralıkta Antalya’da toplandılar.
28 Aralıkta Yılbaşı iznine ayrıldılar.
2 Ocak 2011’de tekrar Antalya’da toplandılar.
Hazırlık maçı için Otel sahalarını gezdiler.
Ormanda koştu. Salonda ter attılar.
Bugün Kundu’ya Titanik otele geçecekler.
Son hazırlık maçını oynayacaklar.
Sonra müjdeli haber verilecek.
“Haydi… İzinlisiniz.”
Peki, izin günü ne kadar?
Sadece 4 Gün.
Yetmez ama elimizde olan bu diyeceğiz.
Sonra ne olacak.
Herkes evine dağılacak.
İkinci bir emre kadar eş, dost, çocuklarla hasret giderilecek.
Bavullar elde ikinci kez kampın yolu tutulacak.
Takım 17 Ocak’ta İstanbul’da toplanacak.
23 Ocak akşamına kadar saha saha dolaşılacak.
Seyrantepe’de ki Türk Telekom Arena’ya gidilecek.
Galatasaray maçı oynanacak.
Maçın bitimiyle “marş marş Sivas ileri” denilecek.
Sivas’ın yolu tutulacak.
Antalyaspor maçının hazırlığı başlayacak.

Şimdi, size soruyorum.
Söyler misiniz?
Bavulunuzu, çantanızı elinize alıp kaçınız çekersiniz.
Bu bitmek bilmeyen GÖÇEBE hayatı.

Mustafa Ateş

tykinik58
14.01.2011, 07:48
Gerçekten işleri zor. Onların psikolojisini de anlamak lazım. Tamam meslekleri, görevleri ama gerçekten zor. Ama birde şu var, çektikleri bu eziyetin karşılığını hem kat kat alıyorlar, hemde herkesin tanıdığı, bildiği bir yüz olarak gündem de kalıyorlar. O da işin güzel tarafı.

Senin, benim, 40 yılda kazandığımız paranın, belki de 50-100 katını 10 yıllık futbol hayatlarında kazanıyorlar. Birde öyle düşünelim. Yaşasın göçebe hayat ! derim o zaman.

Yusuf Çevik
14.01.2011, 07:48
Mecbur, böyle olacağız :)

yigidoyuzz
14.01.2011, 08:11
“Haydi… İzinlisiniz.”
Sadece 4 Gün.
Sonra ne olacak.
Herkes evine dağılacak.
Sivas’ın yolu tutulacak.

Şimdi, size soruyorum.
Söyler misiniz?

Mustafa Ateş

SYN MUSTAFA ATEŞ
her takım gibi gidiyoruz her takım gibi senin değiminle marş söyleye söyleye geliyoruz ne var bunda neden insanlara Kaus yaratmaya çalışıyorsun haber tellallıgı yapıyorsun sen bana 800 bin tl yani 800 milyar eski para ile ver ben hergun senı sırtıma alıp amarıkaya göturuyum haber teccallıgı yapmayın gıdıyorsa işi bu senın işin nasıl her pazartesi tv çıkmaksa onlarında işi bu

isteyen seve seve istemeyen söyle yada böyle gidecekk herkes işini yapıyor sende kendi işini yap KAPİŞŞŞ

yigidoyuzz
14.01.2011, 08:15
la bitaneside akıllı bişey söylese kafamı kıracam bune ya böyle medya olmaz bence en gerekli transfer medya spor müdürleri olması lazım !

sivaslıadem
14.01.2011, 08:28
fedakarlıkları işkence gibi yönlendirmiş
takım zaten bunların farkında olarak hareket ediyor
doğru bir yorum değil bu
medya işi klay değildr
bu sözlerin bence kahvede konuşulan şeylerden bir farkı yok

Ali Selim
14.01.2011, 08:30
Bende Aylık 1.500.00Tl İçin Her gün sabah saat 08:00 dea işe gidiyorum akşam 17:00' da çıkıyorum bazen hafta sonları mesaiye kalıyorum akşam geç çıkıyorum ordan oraya göçebe hayatı yani ama benim işim mesleğim ekmek param olduğu için söylenmiyorum yeri geliyor izin günümde dahi çalışıyorum aldığım ücret belli. Yani herkes işini mutlaka yapacak insanın emeğinin karşılığı maddiyatla ölçülmez fakat bu yoğun tempoya ben 1500 tl alıyorsam onlarda milyarlar aldığı zaman bunları bırak yapsınlar değilmi olayı bu kadar duygusal boyuta çekmenin manaası yok onların aldığı parayı ben alayım 7/24 futbol oynarım. Biz haftada 1 sefer halı saha maçı yapmak için 5 tl para veriyoruz ( 1saat için ) onlar haftada 1 maç yapıyolar paraya para demiyolar yani bırak bu onların işi yapacaklar tabi ...

eskibektaşlı
14.01.2011, 08:39
“Haydi… İzinlisiniz.”
Sadece 4 Gün.
Sonra ne olacak.
Herkes evine dağılacak.
Sivas’ın yolu tutulacak.

Şimdi, size soruyorum.
Söyler misiniz?

Mustafa Ateş

Sn. Ateş,
Sanki insanlara eziyet edilen esir kampı gibi olmuş benzetmeniz, bir insan 30 yıl
çalışıyor aldığı emekli ikramiyesi ile ancak bir araba alabiliyor,
Futbolcular ise sırtlarında yük taşımıyorlar, oynuyorlar yani eğleniyorlar üstelik de dediğiniz bu taşınmalarda ceplerinden bir kuruş gitmiyor, üstelikde malzemeleri malzemeci taşıyor,

Şimdi size birmilyon transfer parası verseler ve takımın malzemecisi ol deseler
kabul etmezmisiniz ?
-ederim ederim dediğinizi duyar gibiyim.
Onların görevi bu eğlenerek para kazanmak...

şampiyon71
14.01.2011, 08:56
Merhaba arkadaşlar...
Hepiniz olaya maddiyat olarak bakıyorsunuz.
yazar arkadaşımız olaya başka açıdan bakmış.
Kaleci Akın ne yaptı.Çocuğu doğum yaparken öldü.
Cenazesine gidemedi.Sivas'ta maça çıktı.Gençlerbirliği kalecisi Serkan'ın babası öldü . O gün akşam çıktı maçını oynadı .bir gün sonra babasının evine gitti.
Hayrettin'in dedesi vefat etti.Cenazesien katılamadı.Yabancı futbolcuların annesi, babası hatta eşi ve çocukları sorunlar yaşıyor her an yanlarında olamıyorlar.Memleketlerine gidemiyorlar.Yani her şey para değil demek sitemiş olabilir.
Ne demek o paraları bana verseler,şunu yaparım yok ben eve hiç gitmem.
Futbolcu insan değilmi?Duygularını toprağamı gömsün.Sevdiklerinin yanında olmak gibi bir durumu olamaz mı.
İsterseniz bu yoruma birde bu pencederen bakın.Belkide yazının içinde futbolculara bir gönderme var.Nerden bileceğiz.
Unutmayın....
ÖN YARGI KÖTÜ BİR HASTALIKTIR.TEDAVİSİ ÖMÜR BOYU SÜRER.

calipso
14.01.2011, 08:58
sor sor bende söyliyim kardeş :D

ben çekerim

Murad_Kelleci58
14.01.2011, 08:59
ya ne denir ki böyle saçma,gereksiz, manasız yazıya.. Hani o gün gazetedeki köşesi boş kalmasın diye yazılmış.. Oturduğu yerden gazetecilik bu olsa gerek..

cavusbasli58
14.01.2011, 09:24
“Haydi… İzinlisiniz.”
Sadece 4 Gün.
Sonra ne olacak.
Herkes evine dağılacak.
Sivas’ın yolu tutulacak.

Şimdi, size soruyorum.
Söyler misiniz?

Mustafa Ateş

VALLA SAYIN MUSTAFA ATEŞ IYI HOŞ GUZEL SÖYLEMİŞTE LAKİN HERŞEYDEN ÖNCE ŞUNU DÜŞÜNMEK LAZIM.. FUTBOLCULARIMIZ İLK ÖNCE MESLEĞİNİ YAPIYORLAR BU TAKIMA RENKLERE GÖNÜL VERDIKLERI ICIN BU CILEYI CEKMIYORLAR.TAKIMIN FORMANIN HAKKINI VERIYORLARMI ? O AYRI BI DURUM AMA SAYIN ATEŞ SİZDE MILYON DOLARLAR ALSANIZ 365 GUN BU CILEYI SIZDE CEKERSINIZ BENCE..BIR ÖRNEK VERELIM. MADEN İŞÇİLERİ NE ŞARTLARDA CALISIYORLAR VE GUNDE KAC SAAT YERIN KAC METRE ALTINDA KALIYORLAR SIZCE BU CILE CEKILIRMI EVET CEKILIR EKMEK LERİ İÇİN CEKIYORLAR CUNKU ONLARIN İŞİDE O DUR UMARIM NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLATABILMISIMDIR SAYGILAR...

B.DUMANLI
14.01.2011, 09:30
Sayin Mustafa bey,bir insan hayatinda isine olan heyecani yitirirse sizin söylemeye calistiginiz o kamp hayatina ayak uyduramiyabilir.Fakat bu kisiler Sivasspor kulübünün sözlesmeli elemanlari.Kamp programi neyi gerektiriyorsa onu uyguluyorlar.Arada bir gidip gelmeler,tekrar bir araya toplanmalar olacaktir.Böyle bir hayata kac genc sahip olmak ister,issizligin tavan yaptigi SIVAS´da.Degisik yerler ,mekanlar görüyorlar.Yedikleri önlerinde ,yemedikleri ardlarinda.Buna ragmen kalkmissiniz böyle bir hayati göcebe hayati olarak tanimlamaniz,GAFLARIN EN BÜYÜGÜ.Hani bazen derlerya sus konusma ,konustukca batiyorsun diye buda öyle birsey.Anlayana.

xadox
14.01.2011, 10:02
gereksiz bir yazi

ZiDaNe58
14.01.2011, 10:17
Ee olacak o kadar onlarinda işi bu:)

50sekiz
14.01.2011, 10:19
Takimin Sivas'a dönmeye niyeti yok :D
Bolu kampi, Antalya kampi, simdi de istanbul kampi :)

Salim58
14.01.2011, 10:20
Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır...

Sivasın yollarına türküsünü biz yıllardır söylüyoruz birazda onlar söylesin.:)

zgR
14.01.2011, 14:25
yazi olsunda nolursa olsun diye yazilmis bi yazi.ne var yani ordan oraya gidiyolarsa.emeklerinin karsiligini aliyolar hem kendileri hem bizim icin calisiyolar.burdanda hepsine tesekkur ediyorum ayrica.kendimi ornek veriyim,su an yurt disindayim,geleli 2 bucuk ay oldu ama 4 kez ev degistirdim.her seferinde yeni ev kuruyosun yeni duzen,bavullari aciyosun ama bisey oluyor ev sahibi geliyor mesela cikiyosun evden,tekrar topla valizleri ev ara bulabilirsen...falan filan.her neyse herkesin bi amaci var takimimizinda amaci var ve zafere giden yolda cekilen cile kutsaldir haksizmiyim,Allah ne takimimizin ne bizim emeklerimizi bosa cikarmisin.Saygilar

pover58
14.01.2011, 14:42
çok ama çok abartmışsın mustafa bey kardeş.hangimizin bu imkanı var her gün nerdeyse başka yerleri gezmek görmek çalışmak yedigin önünde yemedigin arkanda her imkana sahip vs vs bunun neresinde kötülük.her meslegin degişik sorunları degişik güzellikleri vardır.buna meslek cilvesi de diyebiliriz.senin ikinci meslegin onlardan çoooook zor düşün istersen biraz.

zkrllh58
14.01.2011, 14:56
ee ne var bunda her futbolcun her takmin yaptigi şeyler bunlar ne yani boyle oldugu icin ligden mi cekilelim kimse çile çekmesin mi diyor acaba.

kempes
14.01.2011, 15:01
mustafa kardeş, sen aylık kaç para alıyorsun ve ne iş yapıyorsun, demek ki hiçbir iş yapmıyorsun
ancak bu memlekette 600-700 TL maaşla günlük 7-8 saat deriksiyon kullanan insanlar var, bir ellerinde de muhasebe teslim tesellim evrakları, sen ne diyorsun bu işe...

kempes
14.01.2011, 15:03
kim yapmaz ki, 10 yıl profesyonel çalış, sonra süper, hatta hyper emeklisin
insanlar çoluk çocuklarını bırakıp alamanyalara, libyalara gidiyorlar, sırf gelecek için ve yıllarca rezillik çekiyorlar... neden yapılmasın, sen ne söylediğinin farkındamısın...
formalarının hakkını, alın terlerinin hakkını vermesinler mi?

HababamHa
14.01.2011, 15:18
Mustafa Kardeşim güzel yazmışta onların işi bu, bu kadarda olacak,Türkiye sınırları içindeler yani yarı gurbet sayılır....

Mustafa Kardeşimden birde yıllardır tam gurbet memleketten uzak bizler için güzel bi yazı yazmasını bekliyorum......

Divriği58
14.01.2011, 15:42
“Haydi… İzinlisiniz.”
Sadece 4 Gün.
Sonra ne olacak.
Herkes evine dağılacak.
Sivas’ın yolu tutulacak.

Şimdi, size soruyorum.
Söyler misiniz?

Mustafa Ateş

Yapıcaklar tabi bu her takım için geçerli sadece sivas için değil.benım senın aldıgın maaşın 100 katını alıyorlar.bızım nasıl bı işimiz warsa kurallarına uyuyorsak onlarında İŞİ bu Yapıcaklar tabikide

yigidoyuzz
14.01.2011, 16:11
Merhaba arkadaşlar...
Hepiniz olaya maddiyat olarak bakıyorsunuz.
yazar arkadaşımız olaya başka açıdan bakmış.
Kaleci Akın ne yaptı.Çocuğu doğum yaparken öldü.
Cenazesine gidemedi.Sivas'ta maça çıktı.Gençlerbirliği kalecisi Serkan'ın babası öldü . O gün akşam çıktı maçını oynadı .bir gün sonra babasının evine gitti.
Hayrettin'in dedesi vefat etti.Cenazesien katılamadı.Yabancı futbolcuların annesi, babası hatta eşi ve çocukları sorunlar yaşıyor her an yanlarında olamıyorlar.Memleketlerine gidemiyorlar.Yani her şey para değil demek sitemiş olabilir.
Ne demek o paraları bana verseler,şunu yaparım yok ben eve hiç gitmem.
Futbolcu insan değilmi?Duygularını toprağamı gömsün.Sevdiklerinin yanında olmak gibi bir durumu olamaz mı.
İsterseniz bu yoruma birde bu pencederen bakın.Belkide yazının içinde futbolculara bir gönderme var.Nerden bileceğiz.
Unutmayın....
ÖN YARGI KÖTÜ BİR HASTALIKTIR.TEDAVİSİ ÖMÜR BOYU SÜRER.

Ya kardeşim sen ne diyorsun ben askerdeykende dedem öldu bende 1 hafta sonra gelebildim askeriye tekkemi bu kulupde tekke değil her kolunu sallayan girip çıkamaz disiplinsizlik olur çolugu cocugu ölunce yönetime söyledilerde göndermedimi saçma sapan konuşma yabancıların suçu ne adamlar nerdeyse 1 yıldır ailelerini görmüyorlar onlar laf etmiyorda sana noluyoo..

emre41
14.01.2011, 16:53
Sayın yazar yazabileceği en saçma yazıyı yazmış. Kendisini bir adet takdir ve tebrik ediyorum, daha saçması olamazdı zira.

esentepeli58
14.01.2011, 16:57
kimse babasının hayrına çekmiyor ki herkes günü geldimi tıkır tıkır tirink alıyor parasını mecbur emeksiz yemek olurmu hiç :mad:

yigido_sampiyon
14.01.2011, 17:12
mustafa ateş bu yazıyı nasıl bir ruh halinde yazmış almayamadım...ama unutulan bir şey var...eğer sevdiğin işi yapıyorsan ve o iştende oldukça yüksek bir miktar kazanıyorsan bazı fedekarlıklar yapmak zorundasın...

phenom58
14.01.2011, 17:27
saçma ve gereksiz bir yazı olmuş...

Besyo_cu
14.01.2011, 17:34
Bİr Mustafa Ateş'imiz var diyorduk oda garip bir yazı yazmış. Adamların işi bu zaten bu yüzden binlerce lirayı hatta milyonu alıyorlar. Nerdeyse 2 yıldır yan gelip yatıyorlar biraz yorulsunlar çalışsınlar. Sivasspor dinlenme tesisleri değil ki...

karşıyakalı
14.01.2011, 18:24
mustafa ateş karseşim yanlış bi yazı yazmışın.benim insanım asgari ücrete elinde kürek kışın sogugunda yollarda kar temizlerken onlar 5 yıldızlı otellerde kamp yapıyorlar.onların işide bu istemeyen yapmaz ama olayı senin dramatize edişini anlayamadım keşke bu konuyu yazmasayadında forvet transferi ne zaman diye bi yazı yazsaydın

Yigido DogaN
14.01.2011, 18:40
“Haydi… İzinlisiniz.”
Sadece 4 Gün.
Sonra ne olacak.
Herkes evine dağılacak.
Sivas’ın yolu tutulacak.

Şimdi, size soruyorum.
Söyler misiniz?

Mustafa Ateş

buyrun burdan yakın....
abdullah yiğit vakasını yenı atlattık derken şimdide mustafa ateşş..
sevgili spor yazartları abiler kardeşler lutfen şu medyaya yakın olan kişiler sizlerden ricam odurki...S
SİVASSPORUMUZ ADINA DAHA OLUMLU VE YAPICI KONULAR PĞAYLAŞINIZ..HELE HELE ANODULADA FUTBOL HAYATINI SURDUREN KARDEŞLERIMIZIN OLDUGUNU DÜŞÜNÜRRSEK VE BU KARDEŞLERIMIZ YUZLERCE BINLERCE SAYIDA VE ONLARCA LİGLERDE SPOR YAPIOLAR..
AMATÖR VE 3.LİG 2 LİG 1 LİG VE SUPER LIGDE YUZLERCE SPORCU EVLADIMIZ EKMEK YIYOR..
ŞİMDİŞİİİ
GELELIM KONUYAA
EYY MUSTA ATEŞŞŞ
SENİN ŞU YAZILARINLA VALLHIDE BILLAHIDE PROFOSYONEL FUTBOL HAYATINDA SENİN ASLAA YERİN YOK DERİM
YANLIŞ ANLAMA MUSTAFA ABİİ SEVRIM SENİİ
AMAA ABI ÇOK AFBUYUR CAHILCE BIR YAZII NEDEMEK YAAA
DÜŞÜNSENİZEE
İNGİLTERE LIGLERINDE HAFTADA UC MAÇ YAPILIO EN SON ÖRNEGİ BU HAFTA LEVERPOOL TAKIMI BU HAFTA İÇİNDE IKI DIŞ SAHA MACI YAPTI HEMDE UST USTE BIRDE İÇ SAHA
BU ÖRNEK
DİYECEGİM OKİİ
ÇOK AMATÖRCE Bİ YAZII TABIKI GÖCEBE HAYATI YAŞAYACAKLAR ONLARIN İŞİ O EE BENMİ SENMİİ ALIYORUZZ HAFTALIK MAÇ BAŞI HARI. AYLIK HARİÇ MİLYARLARCA PRIM VE TRANSFER TAKSIT UCRETLERIYLE OKADAR PARAYII ALAN ONLAR ALMAYANLARDA VAR BU NASIP MESELESI ..
AMAAA
UNUTULMASINKİİİ SİVASSPOR ŞU AN LİGİMİZDE UCBUYUKLER DE DAHIL FUTBOLCULARININ ALACAKLARI VE TAKSİTLERIYLE HİÇ AKSATMADAN AYLIKLARI HAFTALIKLARINA VARINCAYA KADAR AKSATILMADAN ÖDENEEN TEK KULUPTÜRR
SİVASSPORDA OYNAMAK ŞANS VE NASİP İŞİDİR..
EGER BURDA OYNUYOISAN ARKADAŞIM YİĞİDOLARI MEMNUN ETMEK MUTLU ETMEK ZORUNDASINIZZZ.
SİZİN GİBİ ŞAHSİYETLERIN DEGERLİ OLSANIZ BILE BU DEGERSIZ YAZILARINIZLA ACABA O FUTBOLCU KARDESLERIMIZ NASIL MAÇLARA ADAPTE OLSUN YAHUU
SİZİN İŞLİNİZ BURDAKİ FUTBOLCULARIMIZI MOTİVE ETMEK SEHRE ADAPTE OLMALARINI SAGLAMAKTIRR
YETEEEEEERRRR
BU NE YAAAA
YOK GÖCEBEYMIS YOK ŞUYMUŞ YOK BUYMUŞŞ
SANKİ.... İSPANYA LİGİ İNGİLTERE LİGİ FRANSA LİGİ VS BURDAKI OYNAYANLARIN CANI TAŞ DEGİL ONLARDA ANA KUZULARI AMAA İŞLERİ O
BİDAHA BOYLE YAZZILAR YAZMAYINIZ VCALLAHI MECNUN BAŞKANA ULAŞIR IZAH EDERIM KONUYU...
DUYGUSALLIKLA NEREYE KADAR.YAV

şarkışla 58
14.01.2011, 22:17
Profesyonel olan herkes görevi neyi gerektiriyorsa onu yerine getireceğini bilir.Futbolcuysan ekmek paranı buradan kazanıyorsan gereklerini yerine getireceksin.Bavullarını sırtında mı taşıyorlar,gidecekleri yere yaya mı gidiyorlar.

yavuzocbe
14.01.2011, 22:50
bu ney la böyle... iş olsun işte ..

Yigido DogaN
14.01.2011, 22:55
Profesyonel olan herkes görevi neyi gerektiriyorsa onu yerine getireceğini bilir.Futbolcuysan ekmek paranı buradan kazanıyorsan gereklerini yerine getireceksin.Bavullarını sırtında mı taşıyorlar,gidecekleri yere yaya mı gidiyorlar.

eyvallah...
vee gittikleri yerler de son model otellerde kalıolar konfor o biçim evlerınde olmayan rahat konforlu daırelerde ..
ben mustafa ateş abimizin tam tersinee bu futbolculardan inatla başarı ve ıkı sezon önceki şampıyonluk şarkılarını bekliyorum..
halep ordaysa arşın burdaa..
hodri meydan hele bide göcebeliği bahane edipte oynamasınlar bakiim noluyooo
bak sen..
bu taraftar uyumuyoo sevmesinide bilir ...dövmesinide bizim dövmemizz ..bulentleri muhsinlerii mesutları daha nicelerine mal olan bır yola bedel neden BAŞARILI OLACAKSIN KARDEŞİM BU TAKIMDA BAŞKA ALTERNATİFİN YOOOOOOK...

Yiğiter
14.01.2011, 23:01
Ülkenin maddi koşulları belliyken,insanlar asgari ücret için işverenlerin elinde eziliyorsa,yerin 300 metre altında maden arıyorsa,15 kat inşaatın başında kalıp çakıyorsa,binlerce memur,emekli bazılarının benizn parasına ay sonunu getiriyorsa,futbolcuların aldığı milyarları bana acındırarak anlatmayın!..Son derece adaletsiz ve haksız bir yazı olmuş!

izmirliyigido
14.01.2011, 23:10
Mustafa Ateş'te yazdığına yazacağına pişman olmuştur herhalde. Aslında günlük köşe yazısı yazmak istemiş ama ölçmeden-biçmeden yazılınca da böyle oluyor. Hiçbir yol gösterici, bilgilendirici, eğitici bir yönü olmayan sıradan bir yazı olmuş çıkmış ve bizim Yiğidolarımız da adeta alay edilen bu durum karşısında kayıtsız kalmamışlar, vermiş veriştirmişler.

Yapmayın arkadaşlar, Mustafa Ateş bizim kardeşimiz, çok fazla yüklenmeyin. Yapma Mustafa bey kardeşim bizim insanımız parasızlıktan, işsizlikten yanarken tonlarca parayı götüren futbolculara acındırma. Herkes görevini yapıyor ama herkes hakettiği parayı alamıyor bu adaletsiz dünya da...

O yüzden konuları yazarken lütfen biraz daha dikkat. Anlıyorum seni aslında futbolcuların ruh halini anlatmak istedin ama yanlış bir yaraya parmak basılmış...Neyse...

AYK

karadavut58
14.01.2011, 23:47
ya mus abi cok sacmalamissin vallah simdi futbol bir sanattir bu sanati sectiyseler bunun kuralida budur bilmiyonmu sanki bende cok sevdim memleketimden ana vatanim SIVAS imdan binlerce kilometre otelrde gurbet yasiyom hemde onlarin kazandi paranin kacta kacini kazanacam idye mus abi bak sanirim yazdin yaziyi iyi okudunda sende yanlis konuya degindini anlamistirsin ben sivas im gozumde tutuyor nezaman sivas in adini duysam gozlerim yasariyor tuylerim kalkiyor vede her istedimde sivas imida goremiyom ya mus abi bunlrida yaz daha neler var neler

Elbeyliliyiz
15.01.2011, 00:31
Ta18 Aralık 2010’da ligin son maçını oynadı.
“Haydi… İzinlisiniz.”
Sadece 4 Gün.
Sonra ne olacak.
Herkes evine dağılacak.
Sivas’ın yolu tutulacak.

Şimdi, size soruyorum.
Söyler misiniz?

Mustafa Ateş

Yahu birde basarili olsalar. Hic acimayin adam gibi top oynayamayana bu cile az bile....................

HababamHa
15.01.2011, 15:23
Sayın Mustafa Ateş bu konuda bir düzeltme yazısı yazarsa, Veya SporAktif'te bi açıklama yaparsa,Bizde ne demek istediğini anlamış oluruz.

eskibektaşlı
15.01.2011, 16:32
Akın
Sedat Yeşilkaya
Bruno Zita
Saido
İbrahim Şahin
Ceyhun

Şimdi bu arkadaşlar takıma fazla katkıları olmadığı halde transfer paralarını
aldılar, dünyalıklarına ilave ettiler, şimdi başka kulüplerde koşturacaklar
peki aldıkları milyarlarca lira kimin cebinden çıktı ? Sivassporumuzun,cefakar taraftarımızın... bu durumda kim mağdur oldu....tabii ki sivassporumuz
başarısızlıklarına rağmen tıkır tıkır paraları ödendi...

Sedat Bayrak hiç katkısı olmamasına rağmen milyarları cebine indirdi sivassporumuza ne faydası oldu Sedat'ın .... hiç....

Diallo en sevdiğim oyuncuların başında gelir soğukkanlı defans anlayışı ve
başarılı savunması ile aldığı parayı hak eden bir oyuncu , ama gel görki şansızlık
sakatlandı... 4 ay yok burada zararı kim çekecek.... Sivassporumuz

futbolcular gün geliyor gerek izin, gerek kart cezaları ile rahat rahat memleketlerine gidiyorlar, devre arası ve sezon bittiğinde yine memleketlerine gidiyor gezip tozuyorlar, ,, yani mağduriyet diye birşey yok...

tabii asgari ücretli işçiler, işsizler, kıt kanaat geçinenler ,ek iş arayanlar, hayat pahalılığından bunalalanlar , cebindeki 5-10 lirayı da sivassporumuzu desteklemek için maça verenler ........ Onlar ne yapsın sayın Ateş...

Onlarki akşam kafasını yastığa koyarken gözlerine uyku girmeden evinin geçimini düşünen insanlarımız , moral bozukluğu vs...

Peki Futbolcuların böyle sorunları varmı Sayın Ateş ?

Bir futbolcu 20 yaşından itibaren (o da şanslıysa) futbola başlasa ve 34 yaşında profesyonel futbol hayatını bitirse 14 yıl yapar bu zaman zarfındaki Transfer paralarıyla eğer akıllıysa kendi ve torunlarının dahi geleceğini garantiye alır, birde o yaştan sonra teknik adam olarak göreve devam ederse
değmeyin keyfine,,,

Peki ülkemizdeki insanlarımız 60 yaşına kadar düzgün ve devamlı bir işi varsa çalışacak ahı gidip vahı kalacak emekli ikramiyesi ile belki bir araba alacak hepsi o,,,, hele birde devamlı bir işi yoksa .... yandı bu vatandaşlarımız bu durumdaki vatandaşlarımıza bu futbolcular katkı yaparlar mı acırlar mı acaba ?

Tüm bunlara rağmen Sevdamız Sivas ve Sivasspor dur ve fedakar taraftarlarımızdır...

şarkışla 58
15.01.2011, 21:39
Bizimkilere bukadar üzülürsek İngiltere ve İspanya daki topçulara ağlamak lazım herhalde.Lig arası yok,bizimkiler yılda 35-36 maç yaparken adamlar hemen hemen 50-60maç yapıyorlar.Onlar ne yapsın.:D