Orijinalini görmek için tıklayınız : Transferin şampiyonu Sivas

58akif34
21.01.2011, 10:32
Sivasspor ara transfere 11 milyon liranın,eski parayla 11 trilyon liranın üzerinde harcama yaptı.
Bu rakam Sivasspor tarihinde bir ilk. Araştırmadım ama belki de o bildik 4 takımın dışında ara transfere para harcayan takım Sivasspor oldu. Tabi çok para harcamak çok iyi transfer yapma anlamına gelmez. Alınan futbolcu iyiyse,takıma faydalı olacaksa,verilen paranın önemi ortaya çıkar. Sivasspor'un aldığı 5 yabancı futbolcunun da referansı çok iyi,özellikle en son alınan Eneramo ile daha önce Sivassporlu olan Kamil Grosicki'nin mevcut takımın çok çok üzerinde oyuncular oldukları gözleniyor.Diğer 3 yabancı futbolcunun da referansı iyi ama bu ikisinin ki gerçekten her yönüyle farklı. Tabi işler parayla oluyor, ama birazda kısmet işi! Bakın bu Eneramo daha ara transfer dönemi başlamadan Sivasspor'un gündemindeydi,Sivasspor bu futbolcuyu almak için 6-7 trilyon lirayı gözden çıkarmıştı,ama yine ikna edilememişti. Daha sonra Tunus'daki iç karışıklık nedeniyle bu futbolcu Tunus'u terk etti,sonrada menajeriyle Sivasspor'a haber gönderip “ geliyorum” dedi ve bu transferde gerçekleşmiş oldu. Son birkaç gündür Eneramo'nun attığı golleri izliyorum. Bu futbolcunun geçmişini de okuyunca inanın ayrı bir heyecan duyuyorum. 10 defa Nijerya Milli takım formasını giyen golcü futbolcu,geçen yılda Afrika Şampiyonlar Liginde 5 gol atarak gol kralı olmuş,geçen sezon 23 maçta 13 gol atmış,bu sezonda şu ana kadar oynadığı 10 maçta rakip fileleri 7 defa havalandırmış,1.87 boyu ve güçlü fiziğiyle Afrika futbolunun Saygın isimlerinin başında yer alıyor.
Sonuç olarak şunu söylemek gerekiyor.Alt sıralarda yer alan takımlar içerisinde,ara transfer döneminde en çok para harcayan ve en iyi kariyere sahip futbolcuları Sivasspor aldı,bunu rahatlıkla ifade etmeliyim.
Keşke bu futbolcular bir hafta daha erken gelslerdide,bu haftaki şu Galatasaray maçında forma giyebilselerdi,ne olurdu ama.

Hürdoğan

Abdullah YİĞİT

Turan 59
21.01.2011, 10:39
Bu parayı,sezon başında harcamış olsalardı; lig'de alacağımız puanlarla yarısını kazanmış olabilirdik.

4eylül
21.01.2011, 10:40
her şey büyük sivasspor için harca kazandıkca geri gelecektir

4eylül
21.01.2011, 10:42
artık ara transfer hatasına düşmeyeceğiz sadece takviye adı altında oda adet yerini bulsun diye

LOKLOKNOM
21.01.2011, 11:22
inşallah bu takım lıg şampıyonluguda yasayacak pazar günü tt arenada görecem ne kadar iyi takım kuruldugunu

Divriği58
21.01.2011, 11:48
Bu sefer katılıyorum sana abdullah bey

favori58
21.01.2011, 11:55
Geliyor geliyor Sivasspor geliyor.. Abdullah abi,dediğin gibi keşke bu futbolcular bir kaç hafta öhnce alınsaydıda şu Galatasaray maçında neler yaptıklarını bütün Türkiye görseydi. Neyse,hangi kadroyla çıkarsa çıksın Sivas'ın yenilmeyeceğine bahse girerim.
Başarılar Sivasspor,Allah yardımcınız olsun...

Yusuf Çevik
21.01.2011, 11:57
Abdullah abi güzel söylemiş.Takıma faydalı olmaları lazım.Hadi Hayırlısı...

muhsin koçak
21.01.2011, 11:59
Enaramo olayı benim biraz kafamı meşgul ediyor,bilmiyorum inşallah faydalı olur.

Ahwettt
21.01.2011, 12:27
Apdullah abi Sivasspor Süper liğe çıktı çıkalı işlk defa transefer yaptı diyeceksin. Diyeceksinki eskidende transfer yaplılıyordu. Eskide Sivassporluların gözünü boyamak için yada adı transfer yapıldı diye transfer yapılıyordu. Oysa şimdi gerçek anlamda para verilerek transfer yapıldı bir yorumcu arkadaşımızında dediği gibi sezon başı eğer böyle transfer yapılsaydı belkide artı 4 maç kazanacaktık bir kaç futbolcunun parası çıkmış olacaktı .Gerçi zararın neresinden dönlürse kardır misali bunada şükür

pover58
21.01.2011, 12:45
biraz borçlandık galiba iş taraftara kaldı stad ful çekmeliki bu adamların parasını ödemekte zorlanmıyalım inşallah iyi oyunla kendi paralarını çıkarır yeni yigidolar.

57babasivas
21.01.2011, 13:00
biryandanda rıza hoca önüzdeki senenin kodrosunu kuruyor gençleri almakla bu gösteriyor sezon başindada alcamiz futbolcu sayisi enfazla 5 olur ama yine böyle salam adamlar gelir eksikmevkileri tamamliyacak başari gelcek busene de ben çok ümütlüyüm ilk7 gircez puan farki yok fazla 4 defa filan üst üste yendikmi tamam

SIVAS58FOREVER
21.01.2011, 13:22
"Araştırmadım ama belki de o bildik 4 takımın dışında ara transfere para harcayan takım Sivasspor oldu." demiş Abdullah Yiğit.
Eğer spor yazarıysan ve bu işten para kazanıyorsan araştıracaksın ve seni okuyan taraftarlara bu tip yararlı bilgiler vereceksin, işe yarar bir bilgi vermek yerine tüm taraftarın hoşuna gidecek sözler yazmakla spor yazarlığı olmaz.
Çünkü tüm bunlar günlerdir buradaki taraftarlar tarafından da zaten yazılıyor, biz spor yazarlığından para kazanmadığımız halde o zaman bunları da biz araştırıp gönderelim Abdullah Yiğit'e, belki bir yazısında kullanır.

Bu arada tüm transferlerimizin faydalı olmasını ümit ediyorum, ilk 4 maçımızdan 7 puan çıkarabilirsek artık bu takımı kimse durduramaz.

ZiDaNe58
21.01.2011, 13:39
Yonetim gorevini yaptı gercektende..insallah verilen paraların karsılıgını alırız..yonetm uzerine dusen gorevini yaptı sıra futbolcularımızda ve bizdee.

favori58
21.01.2011, 14:08
SİVAS58FOREVER,

Arkadaşım,sen gerçekten Sivasspor taraftarımızsın doğrusu tereddütlerim var. Abdullah yiğit'i yine eleştirecek bir konu bulmuşsun, adam araştırmadığı bir konuyu açık açıkm yazmış,bunda eleştirecek ne var. Sivas'ta hangi basın neyi araşatıryor. Sonra bu konuda araşrılacak kadar önemli mi? senin amacın ne olursa olsun A.yiğit'e eleştirmek. Bırakın artık bu basitlikleri. Bizim deplasmanlara gitmemezide en büyük katkısı olanlardan birisi Abdullah Yiğittir. adamı eleş=tirecek konu bulamadında transfere kim ne kadar para harcadığını yazmadığı için eleştiriyorsun, Senin kesin bu adamla bir şansı konun var. Lütfen bu şahsi konuları Sivasspor'u kullanarak buralara taşımayın. Onun için Sivas olarak iki yakamız bir araya gelmiyor.

SIVAS58FOREVER
21.01.2011, 14:28
SİVAS58FOREVER,

Arkadaşım,sen gerçekten Sivasspor taraftarımızsın doğrusu tereddütlerim var. Abdullah yiğit'i yine eleştirecek bir konu bulmuşsun, adam araştırmadığı bir konuyu açık açıkm yazmış,bunda eleştirecek ne var. Sivas'ta hangi basın neyi araşatıryor. Sonra bu konuda araşrılacak kadar önemli mi? senin amacın ne olursa olsun A.yiğit'e eleştirmek. Bırakın artık bu basitlikleri. Bizim deplasmanlara gitmemezide en büyük katkısı olanlardan birisi Abdullah Yiğittir. adamı eleş=tirecek konu bulamadında transfere kim ne kadar para harcadığını yazmadığı için eleştiriyorsun, Senin kesin bu adamla bir şansı konun var. Lütfen bu şahsi konuları Sivasspor'u kullanarak buralara taşımayın. Onun için Sivas olarak iki yakamız bir araya gelmiyor.

Kardeşim, ben de onu soruyorum; araştırmadığı bir konuyu niye yazıyor? Araştırmadığı bir konuyu açık açık yazıyor diyorsun, bu ne saçmalık, birşey yazacaksan araştıracaksın, biz yıllardır bilimsel makalelerimizi araştırarak yazıyoruz ki birilerine faydası olsun, araştırmaktan üşeniyorsun yazmayacaksın, sırf senin gibi şakşakçılardan takdir toplamak için yazı yazmak isteniyorsa o zaman konu başka.
Sivas'ta hangi basın neyi araştırıyor diye Abdullah Yiğit'i savunuyor ve onun da araştırma yapmadan yazmasını normal olarak değerlendiriyorsun, maalesef senin gibi düşünenler oldukça basın kalitemizi de rekabete ve kaliteye zorlayacak dolayısıyla birbirinden daha fazla araştırma yapmaya zorlayacak bir gücümüz olmaz.

Ben istediğim kişiyi eleştiririm, birşeyleri daha da iyileştirecekse eleştirilerime de devam ederim, umarım benim gibi eleştirenlerin sayısı artar da Abdullah Yiğit ve benzeri araştırma yapmadan yazan yazarlarımız kendilerini bundan sonraki yazılarında araştırma yaparak yazmaya zorlarlar.

Son olarak da şunu söyleyeyim sana, kimse eleştirilemez değildir, yeri gelir Rıza Hocayı'da eleştiririz yeri gelir Mecnun başkanı da eleştiririz ancak hiçbir zaman şakşakçılık ve yalakalık yapmayız, çünkü biz Sıvas'lıyız.

MeXeS58
21.01.2011, 14:40
transferlerden gercekten umutluyum en kısa surede uyum sorununu cozerler ve takıma katkı saglarlar sımdılık bu uyum suresı 2-3 haftayı bulur gıbıme gelıyor

H_Turan
21.01.2011, 14:42
Tüm Takımlar Transferler Yaptı Abartmamak lazım Önemli olan uyum süreci yoksa Şu an itibaren Konyasporda iyi transferler yaptı ve bucada yaptı o yüzden belli olmaz önemli olan uyum tek biz yapmıyoruz taransferi

58 SiVaSıM 58
21.01.2011, 15:51
gerçekten son 2 hatta 3 yıldaki en kaliteli transferleri yaptık eneramo ve grosicki uçuracak bizi

phenom58
21.01.2011, 16:16
Özellikle Enaramo ve Grosicki transferlerinden çok umutluyum inşallah transfer ettiğimiz tüm futbolcular iyi performans gösterir

50sekiz
21.01.2011, 16:24
"Araştırmadım ama belki de o bildik 4 takımın dışında ara transfere para harcayan takım Sivasspor oldu." demiş Abdullah Yiğit.
Eğer spor yazarıysan ve bu işten para kazanıyorsan araştıracaksın ve seni okuyan taraftarlara bu tip yararlı bilgiler vereceksin, işe yarar bir bilgi vermek yerine tüm taraftarın hoşuna gidecek sözler yazmakla spor yazarlığı olmaz.
Çünkü tüm bunlar günlerdir buradaki taraftarlar tarafından da zaten yazılıyor, biz spor yazarlığından para kazanmadığımız halde o zaman bunları da biz araştırıp gönderelim Abdullah Yiğit'e, belki bir yazısında kullanır.

Bu arada tüm transferlerimizin faydalı olmasını ümit ediyorum, ilk 4 maçımızdan 7 puan çıkarabilirsek artık bu takımı kimse durduramaz.

Söylediklerine aynen katiliyorum.
Kendisi degil miydi daha resmi transfer dönemi baslamadi, diger takimlar da transfer etmiyor, bakmayin yazilan cizilenlere, gec falan kaldigimiz yok diyen?
Hoca gec kalindi deyince, simdi bu da basladi yazmaya :D
Benim gözümde her zaman Amigo "yazar", Avatar "yazar" olarak kalacak..

kendalli
21.01.2011, 17:13
Söylediklerine aynen katiliyorum.
Kendisi degil miydi daha resmi transfer dönemi baslamadi, diger takimlar da transfer etmiyor, bakmayin yazilan cizilenlere, gec falan kaldigimiz yok diyen?
Hoca gec kalindi deyince, simdi bu da basladi yazmaya :D
Benim gözümde her zaman Amigo "yazar", Avatar "yazar" olarak kalacak..

tuttum bunu amigo yazar :)

kendalli
21.01.2011, 17:22
Kardeşim, ben de onu soruyorum; araştırmadığı bir konuyu niye yazıyor? Araştırmadığı bir konuyu açık açık yazıyor diyorsun, bu ne saçmalık, birşey yazacaksan araştıracaksın, biz yıllardır bilimsel makalelerimizi araştırarak yazıyoruz ki birilerine faydası olsun, araştırmaktan üşeniyorsun yazmayacaksın, sırf senin gibi şakşakçılardan takdir toplamak için yazı yazmak isteniyorsa o zaman konu başka.
Sivas'ta hangi basın neyi araştırıyor diye Abdullah Yiğit'i savunuyor ve onun da araştırma yapmadan yazmasını normal olarak değerlendiriyorsun, maalesef senin gibi düşünenler oldukça basın kalitemizi de rekabete ve kaliteye zorlayacak dolayısıyla birbirinden daha fazla araştırma yapmaya zorlayacak bir gücümüz olmaz.

Ben istediğim kişiyi eleştiririm, birşeyleri daha da iyileştirecekse eleştirilerime de devam ederim, umarım benim gibi eleştirenlerin sayısı artar da Abdullah Yiğit ve benzeri araştırma yapmadan yazan yazarlarımız kendilerini bundan sonraki yazılarında araştırma yaparak yazmaya zorlarlar.

Son olarak da şunu söyleyeyim sana, kimse eleştirilemez değildir, yeri gelir Rıza Hocayı'da eleştiririz yeri gelir Mecnun başkanı da eleştiririz ancak hiçbir zaman şakşakçılık ve yalakalık yapmayız, çünkü biz Sıvas'lıyız.

sonuna kadar haklisin kardes herkes isini en iyi yapmali eger gazeteciysen arastiracaksin, taraftarlar arasinda siradan konusulacak sozleri yorumlari bize gazetecilik diye yutturuyorlar akillari sira, kardes bu gibi konulari yazmaktan kacinma unutmaki bu sitede sessiz ama cok buyuk bir cogunluk var ve onlarin tercumani oldugunu bil, saygilarimla...

asabibaba
21.01.2011, 17:49
allah bizimi sınıyor ne :confused:

ayazoğlu
21.01.2011, 18:09
Parayı lig başlamadan harcasaydı o parayı çokdan cıkarmıştı sivas

migroArmis
21.01.2011, 18:27
Sivasspor ara transfere 11 milyon liranın,eski parayla 11 trilyon liranın üzerinde harcama yaptı.
Bu rakam Sivasspor tarihinde bir ilk. Araştırmadım ama belki de o bildik 4 takımın dışında ara transfere para harcayan takım Sivasspor oldu. Tabi çok para harcamak çok iyi transfer yapma anlamına gelmez. Alınan futbolcu iyiyse,takıma faydalı olacaksa,verilen paranın önemi ortaya çıkar. Sivasspor'un aldığı 5 yabancı futbolcunun da referansı çok iyi,özellikle en son alınan Eneramo ile daha önce Sivassporlu olan Kamil Grosicki'nin mevcut takımın çok çok üzerinde oyuncular oldukları gözleniyor.Diğer 3 yabancı futbolcunun da referansı iyi ama bu ikisinin ki gerçekten her yönüyle farklı. Tabi işler parayla oluyor, ama birazda kısmet işi! Bakın bu Eneramo daha ara transfer dönemi başlamadan Sivasspor'un gündemindeydi,Sivasspor bu futbolcuyu almak için 6-7 trilyon lirayı gözden çıkarmıştı,ama yine ikna edilememişti. Daha sonra Tunus'daki iç karışıklık nedeniyle bu futbolcu Tunus'u terk etti,sonrada menajeriyle Sivasspor'a haber gönderip “ geliyorum” dedi ve bu transferde gerçekleşmiş oldu. Son birkaç gündür Eneramo'nun attığı golleri izliyorum. Bu futbolcunun geçmişini de okuyunca inanın ayrı bir heyecan duyuyorum. 10 defa Nijerya Milli takım formasını giyen golcü futbolcu,geçen yılda Afrika Şampiyonlar Liginde 5 gol atarak gol kralı olmuş,geçen sezon 23 maçta 13 gol atmış,bu sezonda şu ana kadar oynadığı 10 maçta rakip fileleri 7 defa havalandırmış,1.87 boyu ve güçlü fiziğiyle Afrika futbolunun Saygın isimlerinin başında yer alıyor.
Sonuç olarak şunu söylemek gerekiyor.Alt sıralarda yer alan takımlar içerisinde,ara transfer döneminde en çok para harcayan ve en iyi kariyere sahip futbolcuları Sivasspor aldı,bunu rahatlıkla ifade etmeliyim.
Keşke bu futbolcular bir hafta daha erken gelslerdide,bu haftaki şu Galatasaray maçında forma giyebilselerdi,ne olurdu ama.

Hürdoğan

Abdullah YİĞİT

Kardeş Bursa Glaskow lu Kenny Mıllere toplamda 6 mılyon euro werdi..

favori58
21.01.2011, 18:39
Sivas58forever'e

Senin işin gücün yokmu? Senin amacın insanları bir birine düşürmek mi? Yazılarından anladığım kadarıyla Şak şakcılığı senden iyi yapan yok. A.Yiğit kimkide ben onun şakşakcılığını yapayım. Ben adamı haksız yere eleştirdiğinii söylüyorum. Senin amacın belli A,Yiğit'le kesin bir sorunun var,git bunu başka platformada yap. onun yeri burası değil. Ayrıca,keşke herkes Abdullah Yiğit kadar Sivaslı ve Sivassporlu olsa. Sen inkar etsende bütün Yiğidolar kimin ne yaptığını biliyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. O adama karnın ağrıyorsa gazetesi belli adresi belli,gidipq yüzüne söylersin.
Helal olsun sana Abdullah abi,biz seni seviyoruz,yaptıklarının altınada imzamızı atıyoruz.

85200258
21.01.2011, 18:44
Bu parayı,sezon başında harcamış olsalardı; lig'de alacağımız puanlarla yarısını kazanmış olabilirdik.

Dogru diyosun ama o dönemde takımın başında vizyonu olmayan bi mesuty bakkal vardı.. Ve transferin son gününe kadar 35'lik saidou'yu aldırmak için baskı yaptı :) Tabi vizyon farkı...

85200258
21.01.2011, 18:45
Kardeş Bursa Glaskow lu Kenny Mıllere toplamda 6 mılyon euro werdi..

dostum yazıda alt sıralara oynayan takımlar içerisinde diyor. Yani bursanın düşmemeye oynadıgı ve düştügü yılda dahil böyle bi harcama yapmıs mı ara transferde o önemli..

B.DUMANLI
21.01.2011, 18:51
Transferin sampiyonu olup olmasi baskalarini bu konuyu ele almaya ve bu konuda fikir yürütmeye zorlamis olsada aslinda cok önemsiz bir konu.Önemli olan transferlerin takima uyumu ve takimin teklemeden basariyi yakaliyabilmesi.Gerisi mevzuat.Yaklasik 16 hafta sonunda görecegiz bulundugumuz yerden kurtulabilecekmiyiz,bu önemli.

eyuphulagu
21.01.2011, 19:24
Puanları en fazla transferde harcayan takım değil en yararlı oyuncuları takıma kazandırıp mücadele eden takımlar alır..Geçmişte sivassporun şampiyonluğa oynadığı yıllarda transferde ne kadar para harcadığımızı herkes biliyor..4 büyükler en fazla transfere para harcayan takımlar ama ligin lideri Trabzonspor ve Bursa...Önmeli olan takım için faydalı ve yararlı oyuncuları bulabilmek ve takıma monte edebilmektir..Yoksa dünyanın yıldızlarını da getirsen koşmazlarsa ,mücadele etmezlerse takım için faydalı olamazlar..Lig başlayınca alınan sonuçlar hangi takımın en yararlı transferleri yaptığınıda göstermiş olacak..İnşallah sivasspor alacağı sonuçlarla transferi en karlı kapatan takım olur...

eyupkocak
21.01.2011, 20:48
çok para iyi transfer demek değildir ,
ama para olmadan da transfer yok demektir ...

yigidocengiz
21.01.2011, 22:23
abudullah abi;keşke bi hafta önceden gelselerdi demişsin de,geçen senelerdeki transfer fiyaskolarını düşününce bence gelmiş olmaları yeterde artar bile.

demek ki istenince iyi transferler yapılabiliyormuş.bu maçta olmasada ilerleyen haftalarda İNŞALLAH takımımıza çok faydalı olacaklardır.ben buna inananıyorum.

migroArmis
21.01.2011, 22:33
dostum yazıda alt sıralara oynayan takımlar içerisinde diyor. Yani bursanın düşmemeye oynadıgı ve düştügü yılda dahil böyle bi harcama yapmıs mı ara transferde o önemli..

Eywallah kardeşim..Dediğin gibi yazının sonunda senin syledğin ifade war.Yazının başındada ''araştırmamakla beraber o bildik 4 takım dışında'' ifadesine istinaden yazmıştım..Aslında bunlardan nemlisi alınan futbolcuların takıma fayda sağlamaları..Çok dikkatli bakmadım ama sanırım Ramoviç oynamayacakmış.Umarım Sivas istediği gibi bir başlangıç yapar lige...

sivaslıadem
21.01.2011, 23:38
her şeyde bir hayır varmış
tunusaki karışıklığın sivasa yarayacağı iç aklımızdan geçmezdi