Orijinalini görmek için tıklayınız : Çaresiz iseniz, Çare Sizsiniz
http://resimzade.com/Show.html?i=26874&token=2508 (http://resimzade.com/Show.html?i=26874&token=2508)
Bir takım düşünün.
Rakiplerle başa baş oynayacak.
Ancak her hafta kaybedecek.
İyi futbolun karşılığı 0 puan olacak.
İşte Sivasspor gerçeği bu.
Diallo’nun, Dennis’in, Sedat’ın durumu ortada.
Diallo hariç diğerleri ne zaman oynayacaklar belli değil.
Bilica ve Servet sonrası Sivasspor defansı dikiş tutmadı.
Yerlerine gelenler bu futbolcuları hep arattı.
Bu anlayışla, bu dizilişle hala kuramayacak gibi gözüküyor.
Defans bölgesi kritik bir mevkiidir.
Defans her hangi bir futbolcu için yer açma bölgesi değildir.
Sivasspor orta sahasını ve forvetini güçlendirdi.
Defansın gücü ise ters orantıda zayıfladı.
Oynanan 4 maçta büyük açıklar verdik.
Bu maçlarda birbirinin kopyası goller yedik.
Topu Sivas defansının arkasına at.
Skor tabelasını gözün kapalı değiştir.
Rakipler bir dönem Sivas’ın forvetini çözmüştü.
Mehmet ve Balili markaja alınınca Sivas gol atamazdı.
Şimdi ise defansı çözdüler.
Sivas defansının arkasına atılan her top gol oluyor.
Neymiş gol yeme alışkanlığımız sürüyormuş.
Sivaslı futbolculara kim, nasıl bu alışkanlığı kazandırdı.
Açıkçası bende merak ediyorum.
Teknik direktör bunu söylüyor
Bu golleri amatör takım yemezmiş.
Sevgili hocam çok haklısınız.
Ancak, bunu sorunu kim çözecek.
Tribündeki taraftarlar mı?
Protokole gelen lacivert elbiseli üyeler mi?
Yoksa kale arkasında görev yapan basın mensupları mı?
Hocam bak size şunu söyleyeyim.
Onlar bu sorumluluğu üstüne almaz.
Bu sorunu çözecek makam sizsiniz.
Yani ÇARE SİZSİNİZ.
Demeçlerinize bakıyorum. Hep aynı, hiç değişmiyor.
Basit gol yiyoruz. Her türlü golü yedik.
Nasıl bir açıklama Allah aşkına.
Her türlü gol derken kasıt ne?
Basit gol yeme alışkanlığı nereden başlar.
Bana göre bu iş önce forvetten başlar.
Rakip defansı rahat oynatırsan, ilerde baskı kuramazsan.
Orta sahada ataklara karşılık veremez, üstünlüğü rakibe teslim edersen.
Arka arkaya rakip forveti defans ve kaleci ile yüz yüze bırakırsan
Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada basit golleri yemeye devam edersin.
Taraftara göre idamı istenen futbolcular belli oldu.
Başta Hayrettin, sonra Uğur, Rada, Navratil
Peki, Alternatif var mı? YOK.
Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti.
Kimseyi idam etmeden, bu takımı ateş çemberinin dışına almak gerekir.
Kısaca yıkmak kolay, yapmak çok zordur.
Bu takımı bulunduğu noktadan yukarıya taşıyacak sizsiniz.
Sevgili Rıza Hocam ,Çaresizsiniz.
Birde şu atasözünü çok severim.
“Arabanın tekeri kırılınca yol gösteren çok olurmuş.”
Mustafa Ateş
"siz takıma destekmi köstekmi oluyorsunuz anlamadım sivaslı bir köşe yazarına bu dönemde takımı desteklemek varken hoca yı tenkit edecek yazılar yazmayı dogru bulmuyorum şu an muhalefete deyil destege ihtiyaç var dikkatli olalım
Örükcülü 16.02.2011, 09:03 Güzel yazmış, içimizden geçenleri, dilimizin telaffuz ettiklerini yazmış ama bence suç hoca da değil. Hocayı bu yola sevk edenleri tespit etmek lazım. Tamam, hastalıkta teşhis ve tespit doğru ama tedaviye nereden başlanacağı önemli. Fazlaca da birşey yazmak istemiyorum. Lafını ucu bir yerlere dokunabilir. Ama inşallah düşmeyeceğiz. En azından öyle ümit ediyoruz.
sivasfutbol 16.02.2011, 09:30 tatlı bir şekilde kırmadan dökmeden eleştirmiş bunda bir şey yok eleştirme hakkını kullanmış ..
Kalemine,yüreğine sağlık Mustafa kardeşim. Bir çok yiğidonun içinden geçenleri o kadar güzel yorumlamışsın ki... Tebrikler...
bence guzel bi yazi olmus.incitmeden elestirmis.mustafa beye katiliyorum tskr ediyorum
Yusuf Çevik 16.02.2011, 10:13 Doğru söylemiş Mustafa abi.
Yapıcı ve yol gösterici eleştiri de bir yönde destektir. Aslanım, koçum demek değildir desteklemek, moral vermek. Bu anlamda Mustafa kardeşimi tekrar tebrik ediyorum.
şampiyon71 16.02.2011, 10:39 Sayın Mustafa Ateş çok güzel tatlı bir dille eksiklikleri yazıya dökmüş.Yapıcı eleştirinin tarifi bu yazı olsa gerek.Hepimiizm kendi aramızda konuştuğu , beğenmediğimiz tarafları sesli dile getirmiş.Bu Rıza hocaya muhalefet yazı olarak algılanmamalı...
hepimiz aynı konulardan şikayetçi değilmiyiz.
Çözüm noktasında olanların(bizim gibi-taraftar gibi ) şikayet etme hakkı yoktur.Mustafa Ateş bunu söylemiş.
10 puanlık yazı olmuş.Bir güzel sözde benden olsun.
"Kızını dövmeyen dizini döver"
Harput0658 16.02.2011, 11:03 Zaten Sıkıntılı durumdayız şu yazıya bak. İyice ortamı geriyor Mustafa Bey.
tüm sucu defansa atmak cok yanlis, biz burada iki sezondur bagiriyoruz orta saha yoktur diye , defans yapmak forvetden baslar, ortasaha da olmayinca defansda hata kacinilmaz olur , ben bunu bir defans oyuncusu olarak söylüyorum, defans oyuncularimizi bu kadar elestirmeyi dogru bulmuyorum , bizim takimda system yok.... saygilar
İnşallah rıza hoca bu sorunu kısa sürede çözer ama şuna inanıyorum eğer bu sezon süper ligde kalırsak önümüzdeki dönemlerde rıza hoca sivasın başında kalacaktır ve sivasspor hiçbir zaman son iki yıldır düştüğü duruma düşmeyecektir.
Çılgın Türk 16.02.2011, 11:29 Güzel yazi olmus tebrikler.
Öyle bir hava seziyorum ki sanki 1-2 mac daha kaybedilirse Riza Calimbay gönderilecek.
Siz nasil düsünüyorsunuz?
Sizce sonuclar ne olursa olsun yönetim sonuna kadar Riza hocanin arkasinda duracak mi?
Bencede 4 forvetle deplasman maçına çıkarır orta sahayı kalabalık tutup önde basmaz ve bütün yükü kadirin sırtına yüklersek daha çoook yeniliriz.
Hakan58' 16.02.2011, 12:35 çok dogru soylemişin mustafa abi...
kumyurtlu58 16.02.2011, 13:03 Ey güzel hocam ,hayroyu biraz dinlendir ,ugur da ayni iyi oynuyor gibi görünüyor ama hep fiyasko ,hep kanatlardan gelen ataklar gol oluyor, sedat i al iceri hayro yu ve ugur u da kes. apo yu ve sedatla dene yoksa gidiyoruz haberin olsun.Mustafa gardasimiza da katiliyorum biraz sert olmus ama bir iki hafta sonra isler tam degisecek bak buca ya adam yiyo ve hemen ardindan atiyo biz dogru duzgün üc pas yapamiyoruz.kusura bakmayin gardaslarim daha sert önlemler lazim ,birde ögdükleri elanoya bak hic top oynamamis gibi bir hali var ,bu adam her macda nasil gol atiyormus pes yani topa girisi bile faul. sevgi ve saygi ile slmlar.
HababamHa 16.02.2011, 13:27 Sayın Ateş içimizden geçenleri nede güzel anlatmış...Teşekkürler.
bizim gibi onunda tabiki yüreği yanmış bazı arkadaşlar o yazıyı eleştirmiş demekki onlar eleştiri görmemiş
ankastre 16.02.2011, 13:50 Defanstan isim belirterek yorum yapılmasa daha hoş olurmuş. Sağır sultan bile duydu ki defans blokumuz "yol geçen hanı" diye. İsim belirtilmesi ile şahısları taraftarlara yem olarak verilmesine karşıyım. Nihayetinde, o sayılan isimlerle yola yürümek zorundayız. Hangi futbolcu, "hata yapayım da taraftarın tepkisini alayım" diye düşünür. Bizler kadar en az onlarında üzüldüğünü hissetmek lazım. Defans blok isimlerinin altına, devamında "alternatif var mı? yok." söylemi ile de tezatlık görüyorum.
Gerek forumlarda yorumların, gerekse köşe yazılarında düşünce sahiplerini empatiye davet ederim.
Mustafa kardeşimi özelden de severim. Yaptığı proğramlarını da mümkün olduğu kadaar takip etmeye çalışırım. Gerek Abdullah Yiğit kardeşimi gerekse Mustafa Ateş kardeşimi, Sivassporluluklarını asla tartışmam. Sivasspora olan sevdalılıklarını çok yakınen bilenlerdenim. Mustafa kardeşimiz, sitemize çok sık olmamakla birlikte arasıra misafir olmaktadır. Bu yazısının, birlik ve beraberlik ile destek zamanı olmasından dolayı, daha naif olmasını beklerdim. Eskişehir zaferinde övgü dolu sözleri görüyor gibiyim (İnşaallah).
58ToPraK58 16.02.2011, 14:17 Yenen gollerde sadece defansn hatası yok forvetin orta sahanın hatası vardır.İlerde baskı kurup oyunu sıkıştırıp rakıp takımın defanstan çıkmasını engellersen nasıl rakıp takım bize gol atabılır ki... Atamaz tabi ki Servet 30-40 metre koşarken ne forvetten ne orta sahadan bir mudahale olmazsa gitirir golu atar öyle...Sadece defansa laf söylemek hata gol nasıl butun takımın katkısıyla tılıyorsa yine butun takımın yuzunden yeniliyordur...Bir golde bakın Rada ortasaha da topu kaptırdı ve oradan giden topta defans dengesiz yakalandı ve gol yedik...Bunun için artık sahıslara karşı olumsuz eleştiri yapma zamanı değil;zaman birlik olma zamanıdır.Olabılır takım kötü gidebilir,yenilebilir önemli olan takım iyiyken takımın yanında olmak değil.Yenildiğinde moralım bozulmasın diyorsan Barselona var kardeşim onu tut moralın de bozulmaz canın da sıkılmaz...Ama ne barselonaya ne de başka takıma Sivasspor'um asla değişilmez... "Her zaman yanındayız Sivasspor"
Futbol eleştiriye açık bir oyundur. Dün yoktur bu gün vardır. Futbolun içinde olan herkes (Teknik Direktör, Futbolcu, Yönetim...) iyi gününde alkışlanır, kötü olduğunda da eleştirilir. Eleştiri yapılacak ki doğru yol bulunsun. Geçmişte iyi işler yapan, kulübe yıllarını veren birini kötü olduğu dönemde eleştirmekte nankörlük değildir.
Takımın gidişatı ile ilgili düzeyli olan eleştiriler ne kadar çok renkli olursa hataların görünmesi de o denli kolay olur.Çaresiz değiliz, tek derdimiz çare aramak için uğraş vermemiz.asıl uğraşımızı takımın mevcut aksayan yönlerine yapsak her maçtan kendimize bir ders çıkarıp o hataları tekerrür ettirmesek sanırım başarı için başka birşeye gerek yok.Çok kolay gol yemek yerine çok katı defans anlayışı ile zor gol yiyebilsek eminim sonuç bu kadar vahim olmazdı.Çaresiz değiliz, çaremiz kendi içimizde.....
A.Turan Korkmaz 16.02.2011, 15:33 Satır aralarında 'Anlayana' tarzında küçük mesajlar olan, kırmadan ama doğruları da ortaya koyarak güzel bir yazı olmuş. Tebrik ederim.
'Basit gol yeme alışkanlığı nereden başlar.
Eneramo ve Erman ile nasıl hücum pres yapacağız? Orta sahada Mehmet Nas ile mi baskı kuracağız? Transfer dönemi neden bu üç yere takviye yapılmadı? Ermanın canı isterse koşacağını, Mehmet Nas'ın moralsiz ve bitik durumunu, eneramonun hazır olmadığını ben mi takip edecem taraftar olarak yoksa hoca mı? Mustafa Beyin dediği gibi çözüm Rıza hocada bitiyor.
Orta sahaya Cihan'ı kazandırmalı, Sedat'ı yeniden defansa komuta ettirmeli (ama kızarmadan), ileriye de Suarez'i monte etmeli.
Mustafa Ateş de, Abdullah Yiğit de deyim yerindeyse bu yıl 'döktürüyorlar'. Allah nazardan saklasın. Keyifle takip ediyorum.
Yenilen gollerde hep defansa kızıyoruz ama forvetinde çok suçu var bence. Gs maçında servet gol, Bursa maçında Ömer Erdoğan asist. O pozisyonlarda forvet elemanları ( isim vermiyorum ) nerde diye sormazlarmı adama ?
Gördügüm kadariyla bazi arkadaslar yazidaki ince mesajlari, kelime oyunlarini pek fark edememis.
Kelime oyunlarina Örnekler:
Çaresiz iseniz, Çare Sizsiniz
ince mesajlardan örnekler:
Mustafa Ateş'i bu güzel yazidan dolayi tebrik ediyorum.
Yazarim diye gecinenlere bu yazi ders olsun..
Elestiri nasil yapilirmis görsün..
DoomsDay58 16.02.2011, 17:19 Çok güzel bir konuya değinmiş haklı olarakda eleştirisini yapmış Rıza Hoca da artık birşeyler yapar.
ZiDaNe58 16.02.2011, 17:33 Helal olsun iyi konuşmuşsun mustafa abi soylediklerinin altına imzamı atarım..her hafta röportaj vermesine gerek yok rıza hocanın kopyala yapıştır yapar gbi aynı şeyi tekrarlıya çözüm bulacak kişi sensin boşunamı veriyo size okadar parayi yönetim..
B.DUMANLI 16.02.2011, 17:53 Care tabiki teknik yönetimdir.Konya herkesin bildigi gibi Ziya Dogan´in ayrilmasindan sonra ,Yilmaz Vural´da careyi bulup anlasmistir.Bir takim küme düserse bunun sorumlusu yönetim ve teknik kadrodur.Takim küme düserse genellikle futbolcular süperlig takimindan transfer teklifleri alirlar ,takim acikca bir daha iflah etmez.Takimin yaslilarida bank asya´dan teklif alirlar.Futbolculara ve teknik kadroya hic bir sey olmaz.Su ana kadar gerek teknik kadrodan ,gerekse yönetimden Eskisehir´den puan ve puanlar alacagimiz iddaa ediliyor.Cuma´yi mac sonunu beklemekden baska caremiz yok
poolat58 16.02.2011, 20:11 http://resimzade.com/Show.html?i=26874&token=2508 (http://resimzade.com/Show.html?i=26874&token=2508)
Bir takım düşünün.
Rakiplerle başa baş oynayacak.
Ancak her hafta kaybedecek.
İyi futbolun karşılığı 0 puan olacak.
İşte Sivasspor gerçeği bu.
Diallo’nun, Dennis’in, Sedat’ın durumu ortada.
Diallo hariç diğerleri ne zaman oynayacaklar belli değil.
Bilica ve Servet sonrası Sivasspor defansı dikiş tutmadı.
Yerlerine gelenler bu futbolcuları hep arattı.
Bu anlayışla, bu dizilişle hala kuramayacak gibi gözüküyor.
Defans bölgesi kritik bir mevkiidir.
Sivasspor orta sahasını ve forvetini güçlendirdi.
Defansın gücü ise ters orantıda zayıfladı.
Oynanan 4 maçta büyük açıklar verdik.
Bu maçlarda birbirinin kopyası goller yedik.
Topu Sivas defansının arkasına at.
Skor tabelasını gözün kapalı değiştir.
Rakipler bir dönem Sivas’ın forvetini çözmüştü.
Mehmet ve Balili markaja alınınca Sivas gol atamazdı.
Şimdi ise defansı çözdüler.
Sivas defansının arkasına atılan her top gol oluyor.
Neymiş gol yeme alışkanlığımız sürüyormuş.
Sivaslı futbolculara kim, nasıl bu alışkanlığı kazandırdı.
Açıkçası bende merak ediyorum.
Teknik direktör bunu söylüyor
Bu golleri amatör takım yemezmiş.
Sevgili hocam çok haklısınız.
Ancak, bunu sorunu kim çözecek.
Tribündeki taraftarlar mı?
Yoksa kale arkasında görev yapan basın mensupları mı?
Hocam bak size şunu söyleyeyim.
Onlar bu sorumluluğu üstüne almaz.
Bu sorunu çözecek makam sizsiniz.
Yani ÇARE SİZSİNİZ.
Demeçlerinize bakıyorum. Hep aynı, hiç değişmiyor.
Basit gol yiyoruz. Her türlü golü yedik.
Nasıl bir açıklama Allah aşkına.
Her türlü gol derken kasıt ne?
Basit gol yeme alışkanlığı nereden başlar.
Taraftara göre idamı istenen futbolcular belli oldu.
Başta Hayrettin, sonra Uğur, Rada, Navratil
Peki, Alternatif var mı? YOK.
Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti.
Kimseyi idam etmeden, bu takımı ateş çemberinin dışına almak gerekir.
Kısaca yıkmak kolay, yapmak çok zordur.
Bu takımı bulunduğu noktadan yukarıya taşıyacak sizsiniz.
Birde şu atasözünü çok severim.
Mustafa Ateş
mustafa abi hayrettinle uğuru neyse de rada ile navratile sözümüz yok adamlar sanki 20 yılldır sivasspordalar çok iyi oynuyorlar bence. ayrıca biraz ağır konuşmuşsun moral bozucu konuşmalara hiç gerek yok zamanı değil.
ozledımeskıyı 16.02.2011, 21:17 Güze l yazmış tam söylemiş hocam defansı düzeltmek için söyleyin ben ne yapıyım bir şey gelirse elimden ne mutlu...
fatih585858 16.02.2011, 21:56 Gayet kaliteli ve gerçekleri güzel bir şekilde kaleme aldığı objektif bir yazı yazmış. Ayrıca eleştiriye tahamülsüz olursak, başarıya ulaşmamız zor olur arkadaşlar.Bu Kulübü seven insanların eleştirdiği bir çok konuya değindiği içinde Sn. Mustafa Ateş'e teşekkür ederim.
58MUAMMER58 16.02.2011, 22:46 BİRAZ SERT İKAZ ETMİŞ MUSTAFA ATEŞ,SANKİ TAKIMIN DEFANSI ÇOK SAĞLAMDIDA RIZA HOCA BOZMUŞ GİBİ ,DEFANSIN HASTALIĞI BELLİ,TEDAVİ YÖNTEMİNİ BU TAKIMIN HOCASI HALLEDECEK TABİKİ,ELDEKİ ADAMLARDA BELLİ,TRANSFER YAPACAK DURUM DA YOK,YA FUTBOLCULAR AKLINI BASINA ALACAK ADAM GİBİ DİKKATLİ OLACAK,YA KENARDAKİ ADAMLAR OYNATILACAK,YA DEFAN SIN ÖNÜNE 2 TANE ÖN LİBERO KOYACAK,ARTIK ONU RIZA HOCA BULACAK,BİZDE FİKİRLERİMİZİ PAYLAŞIRIZ, BELKİ HOCA DİNLER,BANA GÖRE DEFANSIN DAHA SAĞLAM OLMASI İÇİN,SAĞ KANATTA UĞURUN YERİNE ABDURAHMAN,HAYRETTİNİN YERİNE SEDAT YADA İVANOVS,OYNATILMALI,ZİYAYA ÇOK FAZLA İLERİ ÇIKMAMASI SÖYLENECEK,KADİRİN MEVKİİNDE KEİTAYI,OYNATABİLİR,KADİR ORTA SAHANIN ORTASINDA OYNATILABİLİR,DEFANSA YARDIMI DOKUNMAYAN ERMANIN YERİNE CİHAN OYNATILABİLİR.HOCAMIZ EN İYİŞİNİ BİLİR.
şampiyon71 17.02.2011, 07:12 hayat her zaman tos bembe değil farklı renklerde var.Allah aşkına defansatn şikayeti, yenilen gollerden şikayeti olmayan mı var.Mustafa Ateş'de kendine göre eleştiri hakkını kullanmış.Yanlışı övmek, methetmek dostluk değil ...düşmanlıktır.
Tesekkürler kardes bazi gercekleri incitmeden kaleme almissin.Size katilmamak mümkün degil bazi gercekleri gözler önüne sermek bence elestiri olmasa gerek.Burada yazilanlar Riza hocaya karsi bir muhalefet degil bilakis is isten gecmeden önlem alinmasi hep ayni sekilde goller yiyoruz. Sen güzel oynadur...bir gol atabilmek icin saatlerimizi veriyoruz arkasindan basit hatalar yüzünden saniyeler icerisinde gol yiyiyoruz..............bitsin artik bu basit hatalar....................bun un önlemini alacak olanda tabiki hocadir.....
http://resimzade.com/Show.html?i=26874&token=2508 (http://resimzade.com/Show.html?i=26874&token=2508)
ÇARE SİZSİNİZ.
Mustafa Ateş
Mustafa abinin can alan güzel nüansları...
57babasivas 17.02.2011, 13:00 elerine saglik mustafa abi çok dogru yazilar yazmişin rıza hocanin sorunu deyil 3 defas sakatlandi bunlar stoperler alinan 1 oyuncu sakatlar erken dönülcek sandilar yanliş pilan yaptilar elerinde kaldi
|
|